Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Akademiska Gymnasieskolan Kista i Stockholms kommun

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Akademiska Gymnasieskolan Kista i Stockholms kommun"

Transkript

1 . Frihab AB Sorögatan Kista Att: 1 (6) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Akademiska Gymnasieskolan Kista i Stockholms kommun avslår ansökan om godkännande av Frihab AB ( ) som huvudman för gymnasieskola avseende de nationella programmen: naturvetenskapsprogrammet med inriktningarna naturvetenskap samt naturvetenskap och samhälle och samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningarna samhällsvetenskap samt beteendevetenskap vid Akademiska Gymnasieskolan Kista i Stockholms kommun. Bakgrund Frihab AB har ansökt om godkännande som huvudman vid Akademiska Gymnasieskolan Kista i Stockholms kommun. Motivering till beslut Enligt 2 kap. 5 skollagen (2010:800) får enskilda efter ansökan godkännas som huvudmän för gymnasieskola. Godkännande ska lämnas om den enskilde har förutsättningar att följa de föreskrifter som gäller för utbildningen och utbildningen inte innebär påtagliga negativa följder på lång sikt för eleverna eller för den del av skolväsendet som anordnas av det allmänna i den kommun där utbildningen ska bedrivas. Om godkännandet avser gymnasieskola ska följderna i närliggande kommuner för den del av skolväsendet som anordnas av det allmänna också beaktas. Huvudmannens förutsättningar Mot bakgrund av de uppgifter som framgår av ansökan samt av utredningen i ärendet gör den sammantagna bedömningen att Frihab AB inte har förutsättningar att följa de föreskrifter som gäller för de sökta utbildningarna. kan därför inte godkänna ansökan som huvudman för gymnasieskola avseende de nationella programmen naturvetenskapsprogrammet med inriktningarna naturvetenskap samt naturvetenskap och samhälle och samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningarna samhällsvetenskap samt beteendevetenskap vid Akademiska Gymnasieskolan Kista i Stockholms kommun. Följande omständigheter ligger till grund för denna bedömning., Box 23069, Stockholm, Besök: Sveavägen 159 Telefon: , Fax:

2 2 (6) Elevprognos/ekonomi Enligt 2 kap. 5 skollagen är ett villkor för godkännande att den enskilde har förutsättningar att följa de föreskrifter som gäller för utbildningen. Enligt 12 Statens skolinspektions föreskrifter om ansökan om godkännande som huvudman för fristående skola (2011:154) ska huvudmannen inkomma med en intresseundersökning eller därmed jämförbara uppgifter som visar ett riktat intresse från målgruppen till den planerade utbildningen och skolenheten. En förutsättning för godkännande är att sökanden kan uppvisa en realistisk budget. Uppgifterna i elevprognosen ligger till grund för sökandens budget och ska påvisa att sökanden kan få ett tillräckligt stort antal elever till de sökta utbildningarna. Sökanden har uppgett att de nationella programmen naturvetenskapsprogrammet med inriktningarna naturvetenskap samt naturvetenskap och samhälle och samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningarna samhällsvetenskap samt beteendevetenskap ska omfatta 30 utbildningsplatser läsår 1 i årskurs 1, 60 utbildningsplatser läsår 2 i årskurserna 1-2 samt 90 utbildningsplatser läsår 3 i årskurserna 1-3 vid Akademiska Gymnasieskolan Kista i Stockholms kommun. Sökanden har uppgett att elevprognosen är baserad på möten med föräldrar och elever i sökandens befintliga grundskolor i Kista och Fisksätra. Totalt har sökanden träffat 80 elever i årskurs 6, 7 och 8. Av de tillfrågade har 90 procent svarat att de vill gå gymnasiet i den planerade skolan. 70 procent vill gå det naturvetenskapliga programmet och 30 procent vill gå det samhällsvetenskapliga programmet. har berett sökanden tillfälle att komplettera ansökan med underlag till elevprognosen, sökanden inkom med följande. Nästan alla elever i årskurs 8 och 9 är intresserade av att börja i den planerade gymnasieskolan, totalt över 20 elever. Det finns även ett stort intresse från lokalsamhället. gör bedömningen att sökanden inte har visat att det finns ett riktat intresse till de sökta utbildningarna och skolenheten. har trots frågor inte fått in något underlag som ligger till grund för elevprognosen eller en redovisning av resultatet. Sökanden har inte visat vilken information som lämnades till eleverna vid intresseundersökningen och inte heller om intresse lämnades för program och inriktning. Vidare skiljer sig de elevantal som redovisades i komplettering från det antal som sökanden har angett i ansökan, vilka sökandens budget är baserad på. Det är enligt s bedömning inte säkerställt att sökanden kommer att få angivet antal elever till de sökta utbildningarna. Sökanden har därmed inte redovisat att elevunderlaget är tillräckligt för att verksamheten ska kunna bedrivas stabilt och kontinuerligt. Då sökandens elevunderlag inte är verifierat innebär det enligt s bedömning att budgeten inte heller är tillförlitlig.

3 3 (6) Ekonomi Enligt 2 kap. 5 skollagen är ett villkor för godkännande att den enskilde har förutsättningar att följa de föreskrifter som gäller för utbildningen. En förutsättning för godkännande är att sökanden kan uppvisa en realistisk budget. Sökanden har angett att bolaget ska gå in med kr i etableringskostnader för den planerade skolan. I likviditetsbudgeten finns även ett lån om kr. Resultatbudgeten år 1 visar ett negativt resultat om kr. E-poslmeddelande från Almi bank har lämnats in. har berett sökande tillfälle att komplettera beskrivningen av sökandens ekonomi samt likviditets- och resultatbudgeten för den planerade verksamheten. Sökanden har uppgett att bättre resultat förväntas inför räkenskapsåret 1 juni juli Ett kvitto på en insättning om kr till Frihab AB har även lämnats in. gör följande bedömning. Sökanden har inte styrkt att det finns egna medel eller lån för att etablera verksamheten. Det kontoutdrag som inkommit kan inte ensamt styrka att medel finns att tillgå då ingen årsredovisning eller andra handlingar, som visar det sökande bolagets ekonomi med skulder och tillgångar, har inkommit. E-postmeddelandet från Alnai bank styrker inte heller att bolaget kommer att beviljas något lån. Sökanden har angett att bolaget förväntas gå bättre, men har inte lämnat in underlag som stödjer detta. Eftersom ingen årsredovisning inkommit kan det sökande bolagets ekonomi endast bedömas utifrån den kreditupplysning som skolinspektionen har inhämtat. Av kreditupplysningen framgår att sökandens kortfristiga skulder överstiger omsättningstillgångarna. Bolaget har ett negativt resultat från bokslutet juli 2015 juni Därtill framgår ett flertal betalningsansökningar och betalningsförelägganden. gör bedömningen att detta ytterligare tyder på att sökanden inte har ekonomiska förutsättningar att etablera och driva de sökta utbildningarna. Vidare har sökanden budgeterat en förlust i resultatbudgeten det första verksamhetsåret utan att ange hur detta kommer att påverka bolagets egna kapital. Enligt s helhetsbedömning har sökanden inte visat en realistisk budget för verksamheten och inte heller att det sökande bolaget har de ekonomiska förutsättningarna att etablera och driva verksamheten. Lokaler och skolbibliotek Enligt 2 kap. 35 skollagen ska de lokaler och den utrustning finnas som behövs för att syftet med utbildningen ska kunna uppfyllas. Enligt 2 kap. 36 skollagen ska eleverna i gymnasieskolan ha tillgång till skolbibliotek.

4 4 (6) Sökanden har angett att lokaler ska hyras möblerade av en folkhögskola med tillgång till bibliotek och salar för naturvetenskapliga ämnen samt att idrottsundervisning kommer ske i externa lokaler. Jämförelsevis låga kostnader har avsatts i budget för lokaler. Sökanden har fått möjlighet att komplettera ansökan i denna del men har valt att inte svara. Det framgår inte av ansökan hur verksamheten ska organiseras när gymnasieskolan ska ligga i samma lokal som en folkhögskola. Samarbeten ska ske mellan gymnasieskolan och folkhögskolan exempelvis anges att lärare ska vara gemensamma för flera ämnen. Det finns inte något hinder mot samlokalisering men det ska då vara tydligt hur huvudmannen avser att organisera verksamheten. Skolenheten ska vara autonom, det vill säga att beslutanderätt och ansvar som följer av skollagen stannar inom skolenheten samt att det för eleverna är tydligt vem som är rektor på skolan. Av sökandens beskrivning framgår inte hur skillnaden mellan folkhögskolan och gymnasieskolan ska göras tydlig för elever och personal. Vidare framgår inte hur det bibliotek som finns i folkhögskolan kommer att vara anpassat till gymnasieskolans undervisning och elever. Det framgår inte heller varför kostnaden för dessa möblerade lokaler samt skolbibliotek, jämfört med genomsnittet i riket enligt Skolverkets statistik (år 2015), är låga i sökandens budget. Enligt s bedömning är det därmed inte säkerställt att sökanden kommer att följa bestämmelserna avseende tillgång till ändamålsenliga lokaler och utrustning samt skolbibliotek. Behöriga lärare Enligt 2 kap. 13 skollagen får endast den som har legitimation som lärare eller förskollärare och är behörig för viss undervisning bedriva undervisningen. Sökanden har angett att ett samarbete kommer ske med en folkhögskola. Foll<högskolan har lärare med behörighet att undervisa i gymnasieskolan och arbetet kommer att organiseras så att lärare kommer att undervisa både i folkhögskolan och gymnasieskolan. Lärare kommer även att anställas på timmar till de ämnen som inte fyller en hel tjänst eller som kan läggas in som komplement i övriga behöriga lärares tjänster. Första verksamhetsåret ska fyra lärare anställas på två heltidstjänster, detta kommer successivt utökas till nio lärare med sju heltidstjänster det tredje året. har berett sökanden tillfälle att komplettera ansökan i denna del, sökanden har dock valt att inte besvara frågorna. Sökanden har inte förtydligat hur samarbetet med folkhögskolan ska se ut. Det är inte heller visat hur sökanden ska kunna rekrytera personal som är behörig i de ämnen som krävs för de sökta utbildningarna med förhållandevis få tjänster. Det är därmed

5 5 (6) inte säkerställt att sökanden kommer att följa bestämmelserna avseende behöriga lärare. Påtagliga negativa följder Med hänsyn till att har gjort bedömningen att Frihab AB inte har förutsättningar att följa de föreskrifter som gäller för de sökta utbildningarna har inte prövat om utbildningarna skulle innebära påtagliga negativa följder på lång sikt för eleverna eller för den del av skolväsendet som anordnas av Stockholms kommun eller närliggande kommuner. Hur man överklagar, se hänvisning. På s vägnar Christian Bjelke sfattare fr Frida Welin Utredare/föredragande Kopia till Stockholms kommun Botkyrka kommun Danderyds kommun Ekerö kommun Huddinge kommun Järfälla kommun Lidingö kommun Nacka kommun Salems kommun

6 6 (6) Sollentuna kommun Solna kommun Sundbybergs kommun Täby kommun Tyresö kommun Upplands Väsby kommun Vallentuna kommun Värmdö kommun Österåkers kommun SCB Överklagande av beslutet s beslut får överklagas hos allmän förvaltningsdomstol. Överklagandet ställs till Förvaltningsrätten i Stockholm, men ska skickas eller lämnas till, Box 23069, Stockholm. Överklagandet ska ha kommit in till inom tre veckor från den dag då klaganden fick del av beslutet. Om klaganden är en part som företräder det allmänna ska överklagandet dock ha kommit in inom tre veckor från den dag då beslutet meddelades. I skrivelsen ska anges vilket beslut som överklagas och vilken ändring som önskas. De skäl som finns för ändring bör också anges. Skrivelsen ska vara undertecknad av klaganden eller dennes ombud.

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Yrkesgymnasiet Stockholm i Stockholms kommun

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Yrkesgymnasiet Stockholm i Stockholms kommun Thorengruppen AB Järnvägsallan 24 903 28 Umeå Att: christina.rosenqvist@thorengruppen.se 1 (5) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Yrkesgymnasiet Stockholm i Stockholms kommun avslår

Läs mer

Ansökan om godkt'rrmande som huvudman för gymnasieskola vid JENSEN gymnasium,l3rra i Stockholms kommun

Ansökan om godkt'rrmande som huvudman för gymnasieskola vid JENSEN gymnasium,l3rra i Stockholms kommun .kolinspektione JENSEN education college AB Box 111 24 100 61 Stockholm Att: anna.jensen@jenseneducation.se 1 (7) Ansökan om godkt'rrmande som huvudman för gymnasieskola vid JENSEN gymnasium,l3rra i Stockholms

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Stockholms enskilda gymnasium i Stockholms kommun

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Stockholms enskilda gymnasium i Stockholms kommun Nr, Skolinspektionen Täby enskilda gymnasium AB Box 2800 187 28 Täby Att: poul.sorensen@tabyenskilda.se 1 (6) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Stockholms enskilda gymnasium i Stockholms

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Rurikgymnasiet i Stockholms kommun

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Rurikgymnasiet i Stockholms kommun Sapientus AB Hummelvägen 3 c/o Ternström 120 60 Årsta Att: Sapientusab@gmail.com 1 (8) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Rurikgymnasiet i Stockholms kommun avslår, med stöd av 2

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Thoren Innovation School Stockholm i Stockholms kommun

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Thoren Innovation School Stockholm i Stockholms kommun Thoren Innovation School AB Järnvägsallén 24 903 28 Umeå Att: christina.rosenqvist@thorengruppen.se 1 (7) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Thoren Innovation School Stockholm i

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Thoren Business School Nacka i Nacka kommun

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Thoren Business School Nacka i Nacka kommun ThorenGruppen AB Järnvägsallén 24 903 28 Umeå Att: christina.rosenqvist@thorengruppen.se 1 (8) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Thoren Business School Nacka i Nacka kommun Godkännande

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskoia vid Framtidsgymnasiet Stockholm i Stockholms kommun

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskoia vid Framtidsgymnasiet Stockholm i Stockholms kommun Lcolinspektionen At Framtidsgymnasiet i Göteborg AB Box 213 101 24 Stockholm Att: mattias.flodwall@academedia.se 1(5) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskoia vid Framtidsgymnasiet Stockholm

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola och gymnasiesärskola i Stockholms kommun

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola och gymnasiesärskola i Stockholms kommun 'kolinspektionen Utvecklingspedagogik Sverige AB Box 418 191 24 Sollentuna Att: niklas.ahlstrom@up.se 1 (5) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola och gymnasiesärskola i Stockholms kommun

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasiesärskola

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasiesärskola Kung Saga AB Midsommargården 126 37 Hägersten Att: jenny@kunqsaqa.se 1(5) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasiesärskola vid Kung Saga Gymnasium i Stockholms kommun Med ändring av beslut den

Läs mer

Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor Kungstensgatan Stockholm 1(3) Dnr :894

Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor Kungstensgatan Stockholm 1(3) Dnr :894 Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor Kungstensgatan 6 2014-09-23 114 25 Stockholm 1(3) Dnr 32-2014:894 Ansökan om godkännande som huvudman för särskild variant inom det estetiska området av naturvetenskapsprogrammet

Läs mer

Kajan Friskola AB Ulleråkersvägen 42 B 1 (8) Uppsala Dnr :965 Att: : :958

Kajan Friskola AB Ulleråkersvägen 42 B 1 (8) Uppsala Dnr :965 Att: : :958 Beslut Kajan Friskola AB 2015-05-29 Ulleråkersvägen 42 B 1 (8) 75643 Uppsala Dnr 31-2015:965 Att: anders.eriksson@kajanfriskola.se 31-2015:993 32-2015:958 Ansökan om godkännande som huvudman för en nyetablering

Läs mer

Omprövning av beslut om nationellk: godkänd idrottsutbildning inom ishockey vid Sjölins gymnasium Södermalm i Stockholms kommun

Omprövning av beslut om nationellk: godkänd idrottsutbildning inom ishockey vid Sjölins gymnasium Södermalm i Stockholms kommun Kolinspektionen Sjölins Gymnasium AB Box 213 101 24 Stockholm Att: jonas.kull@sjolinsgymnasium.se 2015-10-08 1(2) Dnr 371-2015:6400 Omprövning av beslut om nationellk: godkänd idrottsutbildning inom ishockey

Läs mer

ert "13-09-/ J 1520/ Skolinspektionen Beslut Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola i Klippans kommun BUNi i r\ 7'hoirn Dnr Beslut

ert 13-09-/ J 1520/ Skolinspektionen Beslut Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola i Klippans kommun BUNi i r\ 7'hoirn Dnr Beslut ` -... ert Skolinspektionen Sveriges Naturbruksgymnasium AB Farhultsvägen 396 263 93 Höganäs Dnr BUNi i r\ 7'hoirn "13-09-/ J 1520/ 1 (8) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola i Klippans

Läs mer

Ärende 12. Dnr: UN 18/30

Ärende 12. Dnr: UN 18/30 Ärende 12 1 (3) TJÄNSTESKRIVELSE 2018-04-09 Utbildningskontoret Utbildningsnämnden Yttrande över remiss från Skolinspektionen avseende Thoréngruppen ABs ansökan om godkännande som huvudman för nyetablering

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskofa vid Mikael Elias Teoretiska Gymnasium Jönköping i Jönköpings kommun

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskofa vid Mikael Elias Teoretiska Gymnasium Jönköping i Jönköpings kommun kolinspektionen Mikael Elias Gymnasium AB Box 213 101 24 Stockholm Att: staffan.morner@academedia.se 1 (5) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskofa vid Mikael Elias Teoretiska Gymnasium Jönköping

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Eudoxus internationella gymnasium i Stockholms kommun

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Eudoxus internationella gymnasium i Stockholms kommun ein Skolinspektionen Eudoxus Maltesholmsvägen 69 165 55 Hässelby Att: ylvpe406@hotmail.com 1(16) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Eudoxus internationella gymnasium i Stockholms

Läs mer

Godkännande av Vejbystrands skola och förskola, ekonomisk förening, som huvudman för grundskola årskurserna 7-9 i Ängelholms kommun

Godkännande av Vejbystrands skola och förskola, ekonomisk förening, som huvudman för grundskola årskurserna 7-9 i Ängelholms kommun Skoli spektionen Vejbystrands skola och förskola Skogsvägen 40 266 54 Vejbystrand p,261,2 1 (4) Godkännande av Vejbystrands skola och förskola, ekonomisk förening, som huvudman för grundskola årskurserna

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för särskild variant av teknikprogrammet vid gymnasieskolan Academy of X and Business Jönköping i Jönköping

Ansökan om godkännande som huvudman för särskild variant av teknikprogrammet vid gymnasieskolan Academy of X and Business Jönköping i Jönköping Skolinspektionen Academy of X and Business Education Jönköping AB Box 115 362 22 Tingsryd Att: kim.linkruus@ambsweden.com 2018-08-13 1 (3) Dnr 37-2018:1142 Ansökan om godkännande som huvudman för särskild

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för särskild. inriktning naturvetenskap och samhälle vid Lars-Erik Larssongymnasiet i Lunds kommun

Ansökan om godkännande som huvudman för särskild. inriktning naturvetenskap och samhälle vid Lars-Erik Larssongymnasiet i Lunds kommun LARS-ERIK LARSSON GYMNASIET Sankt Laurentigatan 1 222 21 Lund Att: info@lel.nu 1 (5) Ansökan om godkännande som huvudman för särskild variant inom det estetiska området av naturvetenskapsprogrammet inriktning

Läs mer

(6) Orsaker till avslag för ansökningar om fristående skola ansökningsomgång 2009

(6) Orsaker till avslag för ansökningar om fristående skola ansökningsomgång 2009 1 (6) Orsaker till avslag för ansökningar om fristående skola ansökningsomgång 2009 2 (6) Sammanfattning Den vanligaste avslagsgrunden är Negativa följder. Huvuddelen av dessa ansökningar gäller start

Läs mer

Ansökningar om att starta fristående skola inför läsåret 2014/15

Ansökningar om att starta fristående skola inför läsåret 2014/15 Dnr 30-2013:1933 Ansökningar om att starta fristående skola inför läsåret 2014/15 Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besök: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 10 www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Internationella Engelska Skolan i Sverige AB Org.nr. 556462-4368 för gymnasieskola efter tillsyn i Engelska gymnasiet Södermalm i Stockholms kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress:

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut 2012-09-19 Dnr 43-2011:5456 Stockholms kommun registrator.utbildning@stockholm.se Rektorn vid Globala gymnasiet pernilla.ericols@stockholm.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av Globala gymnasiet

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Dnr44-2016:11148 Jensen education college AB Org.nr. 556635-8759 anna.wigerjensen@jenseneducation.se mats.rosen@jenseneducation.se Rektorn vid JENSEN Gymnasium Norra filip.jornefelt@jenseneducation.se

Läs mer

Skolinspektionen godkänner, med stöd av. 2 kap. 5 skollagen (2010:800), Nordiska Musikgymnasiet AB ( ) som huvudman för riksrekryterande

Skolinspektionen godkänner, med stöd av. 2 kap. 5 skollagen (2010:800), Nordiska Musikgymnasiet AB ( ) som huvudman för riksrekryterande kolinsp ktion _n Nordiska Musikgymnasiet AB Katarinabergsbacken 2-10 117 61 Stockholm Att: monika.kowalska@musikgymnasiet.se 2015-09-11 1 (4) Dnr 37-2015:871 Ansökan om godkännande som huvudman för riksrekryterande

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut 2012-11-27 Stockholms idrottsgymnasium AB johan@idrottsgymnasiet.se Rektorn vid Stockholms Idrottsgymnasium klas@idrottsgymnasiet.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan

Läs mer

Yttrande över ansökan från Ljud & Bildskolan LBS AB

Yttrande över ansökan från Ljud & Bildskolan LBS AB Remiss gällande Ljud & Bildskolan LBS AB:s ansökan om godkännande som huvudman för nyetablering av fristående gymnasieskola i Göteborgs kommun (dnr SI 2019:887) 9 2019VFN149 Page 6 of 216 Sektorn för utbildning

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Skolinspektionen 2013-06-12 Hermods AB Tomas.abrahamsson@hermods.se Rektorn vid Hermods Gymnasium Stockholm Mari.isacson@hermods.se Beslut för gymnasieskola efter förstagångstillsyn i den fristående skolan

Läs mer

Ärende 14. Dnr: UN 18/32

Ärende 14. Dnr: UN 18/32 Ärende 14 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE 2018-04-09 Utbildningskontoret Utbildningsnämnden Yttrande över remiss från Skolinspektionen avseende ansökan om godkännande som huvudman för nationellt godkänd idrottsutbildning

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut 2013-01-18 Mikael Elias Gymnasium AB carina.hall@academedia.se Rektorn vid Mikael Elias Teoretiska Gymnasium i Stockholm helen.forsberg@teoretiska.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av den

Läs mer

Remiss gällande Fridaskolorna AB:s ansökan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående gymnasieskola VFN153

Remiss gällande Fridaskolorna AB:s ansökan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående gymnasieskola VFN153 Remiss gällande Fridaskolorna AB:s ansökan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående gymnasieskola 13 2019VFN153 Page 42 of 216 Sektorn för utbildning och kultur Elin Rosén Välfärdsnämnden

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola 2 Viktor Rydberg gymnasium Djursholm Rektorn vid Viktor Rydberg gymnasium Djursholm för gymnasieskola efter tillsyn av Viktor Rydberg gymnasium Djursholm i Danderyds kommun Skolinspektionen, Box 23069,

Läs mer

Ansökan om statsbidrag för barn som vistas i landet utan tillstånd Höstterminen 2013 Ansökan ska vara Skolverket tillhanda senast 15 september 2013

Ansökan om statsbidrag för barn som vistas i landet utan tillstånd Höstterminen 2013 Ansökan ska vara Skolverket tillhanda senast 15 september 2013 Dnr 2013:423 Ansökan om statsbidrag för barn som vistas i landet utan tillstånd Höstterminen 2013 Ansökan ska vara Skolverket tillhanda senast 15 september 2013 Gröna fält ska fylls i Gråa fält fylls i

Läs mer

Handlingar till Kommunstyrelsens arbetsmarknadsutskotts sammanträde den 30 maj 2016

Handlingar till Kommunstyrelsens arbetsmarknadsutskotts sammanträde den 30 maj 2016 Handlingar till Kommunstyrelsens arbetsmarknadsutskotts sammanträde den 30 maj 2016 6,0 5,0 4,0 3,0 2,0 1,0 0,0 2016-05-17 Tillväxtkontoret Plan- och exploateringsavdelningen Karin Svalfors Jan-14 Feb-14

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Täby Enskilda Gymnasium i Täby kommun Täby Enskilda Gymnasium AB e-post: erik.drakenberg@tabyenskilda.se Rektorn vid Täby Enskilda

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Skolinspektionen 2015-09-15 Ingridskolan AB Rektorn vid Ingridskolans grundskola Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Ingridskolans grundskola i Solna kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Samverkansavtal. avseende. Introduktionsprogram - yrkesintroduktion som anordnas för en grupp elever. mellan

Samverkansavtal. avseende. Introduktionsprogram - yrkesintroduktion som anordnas för en grupp elever. mellan Sid 1 (7) Samverkansavtal avseende Introduktionsprogram - yrkesintroduktion som anordnas för en grupp elever mellan kommunerna i Stockholms län samt angränsande kommuner som anslutit sig Avtalet är baserat

Läs mer

Beslut för Sahan Utbildning

Beslut för Sahan Utbildning Beslut 2018-12-03 Sahan Utbildning Org. nr 802491-0435 Beslut för Sahan Utbildning efter etableringskontroll i Sahan skolan belägen i Göteborgs kommun Skolinspektionen Box 2320, 401 15 Göteborg 2 (5) Skolinspektionens

Läs mer

Förslag till yttrande över nyetablering av gymnasieskola vid Akademiska Gymnasieskolan Fisksätra, dnr :1040

Förslag till yttrande över nyetablering av gymnasieskola vid Akademiska Gymnasieskolan Fisksätra, dnr :1040 2017-05-05 TJÄNSTESKRIVELSE UBN 2017/49 Utbildningsnämnden 1 (3) Förslag till yttrande över nyetablering av gymnasieskola vid Akademiska Gymnasieskolan Fisksätra, dnr 32-2017:1040 Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Dnr 44-2017:6120 Psykologigymnasiet Sverige AB Org.nr. 556729-5885 för gymnasieskola efter tillsyn i Psykologigymnasiet i Solna kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Dnr 44-2016:11193 Kitas utbildning AB Org.nr. 556709-7117 info@kitas.se för gymnasieskola efter tillsyn i Kitas Gymnasium i Göteborgs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola rin Skolinspektionen Dnr 43-2016:4444 Lidingö kommun för grundsärskola efter tillsyn i Lidingö kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (7) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Tabell1. Sundbyberg kommun. Botkyrka. kommun. Våldsbrott 2028 Våldsbrott 1811 Våldsbrott 1767 Våldsbrott 1707 Våldsbrott 1586

Tabell1. Sundbyberg kommun. Botkyrka. kommun. Våldsbrott 2028 Våldsbrott 1811 Våldsbrott 1767 Våldsbrott 1707 Våldsbrott 1586 Tabell1 Anmälda brott 2012 Helår /100 000 inv Stockholm Sigtuna Botkyrka Södertälje Sundbyberg Våldsbrott 2028 Våldsbrott 1811 Våldsbrott 1767 Våldsbrott 1707 Våldsbrott 1586 även i 248 även i 199 även

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola en% Skolinspektionen Energy Outdoor Sweden AB tomas.ronqvist@friluftsutbildning.se Rektorn vid Friluftsgymnasiet tomas.ronqvist@friluftsutbildning.se för gymnasieskola efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan

Läs mer

Beslut. Förslag till kommunstyrelsen. Reservation. Ärendebeskrivning 1(3) Eskilstuna kommun tillstyrker ansökan.

Beslut. Förslag till kommunstyrelsen. Reservation. Ärendebeskrivning 1(3) Eskilstuna kommun tillstyrker ansökan. Kommunstyrelsens utbildningsutskott Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-04-11 Sida 1(3) 13 Yttrande över ansökan från Nordens teknikerinstitut (NTI) om godkännande som huvudman för utökning av en befintlig

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:11218 STEG för framtiden Aktiebolag Org.nr. 556753-8383 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av STEG för framtiden Aktiebolag Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress:

Läs mer

Beslut efter uppföljning av gymnasieskola

Beslut efter uppföljning av gymnasieskola en Borlänge kommun efter uppföljning av gymnasieskola efter tillsyn i Borlänge kommun 2 (6) Uppföljning av tillsyn i Borlänge kommun genomförde tillsyn av Borlänge kommun under hösten 2015. fattade den

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Bollnäs kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kilafors skola F 9 i Bollnäs kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (8) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 43-2016:4445 Lidingö kommun för gymnasiesärskola efter tillsyn i Lidingö kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (7) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola rn i Skolinspektionen Dnr 44-2016:11196 Kitas utbildning AB Org.nr. 556709-7117 info@kitas.se för gymnasieskola efter tillsyn i Kitas Natur i Göteborgs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg,

Läs mer

Beslut om ansökningar att starta fristående skola - läsåret 2013/14

Beslut om ansökningar att starta fristående skola - läsåret 2013/14 1 (12) Beslut om ansökningar att starta fristående skola - läsåret 2013/14 Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besök: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 10 www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut 2013-06-19 Stiftelsen Uppsala Musikklasser thorsson@edwardlynx.com Rektorn vid Uppsala Musikklasser annie.aberg@uppsalamusikklasser.se Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn av Uppsala

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för utökning av en befintlig fristående gymnasieskola

Ansökan om godkännande som huvudman för utökning av en befintlig fristående gymnasieskola Ansökan om godkännande som huvudman för utökning av en befintlig fristående gymnasieskola Skolinspektionen prövar om sökanden har förutsättningar att följa de föreskrifter som gäller för utbildningen enligt

Läs mer

Beslut för förskoleklass, grundskola och fritidshem

Beslut för förskoleklass, grundskola och fritidshem Skolinspektionen Dnr 44-2016:11324 Stiftelsen Församlingen Agape Folkborgsvägen 19 603 80 Norrköping jan.rosman@agape.se för förskoleklass, grundskola och fritidshem efter tillsyn i Johannesskolan i Norrköpings

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut 2014-06-25 Jensen Education College AB asa.blom@jenseneducation.se Rektorn vid Jensen Gymnasium Uppsala lisa.lindgren@jenseneducation.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i den fristående gymnasieskolan

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för utökning av en befintlig fristående gymnasieskola

Ansökan om godkännande som huvudman för utökning av en befintlig fristående gymnasieskola Ansökan om godkännande som huvudman för utökning av en befintlig fristående gymnasieskola Skolinspektionen prövar om sökanden har förutsättningar att följa de föreskrifter som gäller för utbildningen enligt

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola ionen 2013-06-12 VTU AB Lars.tmmerg@aprendereskolor.se Rektorn vid Odenplansgymnasiet Jonas.ericson@odenplansgymnasiet.se Beslut för gymnasieskola efter förstagångstillsyn i den fristående skolan Odenplansgymnasiet

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola n Beslut Halmstads kommun Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Halmstads kommun 2 (9) Uppföljning av tillsyn i Halmstads kommun genomförde tillsyn av Halmstads kommun

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut 2013-04-17 Fria Maria Barnskola Rektorn vid Fria Maria Barnskola Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn av Fria Maria Barnskola i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola .t \\ Beslut v 2013-05-24 Information & Kompetens i Sverige AB GabrieUa.nylander@klaragymnasium.se Rektorn vid Klara Privata Skola Kungsholmen Henrik.engebetzen@klaraprivata.se Beslut för grundskola efter

Läs mer

19.1 Färdtjänstberättigade efter ålder i Stockholms län 31 december

19.1 Färdtjänstberättigade efter ålder i Stockholms län 31 december 19 nämnden är kollektivtrafik för personer, som på grund av långvariga funktionshinder har väsentliga svårigheter att förflytta sig på egen hand eller resa med allmänna kommunikationer. Verksamheten styrs

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola IT-Gymnasiet Sundbyberg Christine.johnson@academedia.se Rektorn vid IT-Gymnasiet Sundbyberg Fredrik.karlsson@it-gymnasiet.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av IT-Gymnasiet Sundbyberg i Sundbybergs

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Stockholms Internationella Restaurangskola i Stockholms kommun

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Stockholms Internationella Restaurangskola i Stockholms kommun kolinspektionen Klaragymnasium AB Box 213 101 24 Stockholm Att: staffan.morner@academedia.se 1 (5) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Stockholms Internationella Restaurangskola i

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Enskilda gymnasiet info@enskildagymnasiet.se Rektorn vid Enskilda gymnasiet lebi@enskildagymnasiet.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Enskilda gymnasiet i Stockholm

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Skolinspektionen Beslut 2013-05-24 Information & Kompetens i Sverige AB Gabriella.nylander@klaragymnasium.se Rektorn vid Klara Privata Skola Södermalm Asa.wengelin@klaraprivata.se Beslut för grundskola

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Dnr 43-2016:10517 Ljungby kommun för gymnasieskola efter tillsyn i Ljungby kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2016:10517 2(8) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut 2013-05-08 Huvudmannen för Mörby Gymnasium Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av Mörby Gymnasium i Danderyds kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Beslut 2014-03-18 Yggdrasil resursskola Rektorn vid Yggdrasil resursskola malin.ahlkvist@skolgrunden.se Beslut för grundskola efter tillsyn i Yggdrasil resursskola i Tyresö kommun Skolinspektionen, Box

Läs mer

Att yttra sig till Skolinspektionen om fristående gymnasieskolor

Att yttra sig till Skolinspektionen om fristående gymnasieskolor Januari 2011 1 (3) Att yttra sig till Skolinspektionen om fristående gymnasieskolor - Om Skolinspektionens och kommunernas olika roller vid etablering av fristående skolor Inledning Skolinspektionen har

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för utökning av en befintlig fristående gymnasieskola

Ansökan om godkännande som huvudman för utökning av en befintlig fristående gymnasieskola Ansökan om godkännande som huvudman för utökning av en befintlig fristående gymnasieskola Skolinspektionen prövar om sökanden har förutsättningar att följa de föreskrifter som gäller för utbildningen enligt

Läs mer

Statistik över förstagångstillsyn läsåret 2017/2018

Statistik över förstagångstillsyn läsåret 2017/2018 Statistik över förstagångstillsyn läsåret 07/08 www.skolinspektionen.se Skolinspektionen, Box 3069, 04 35 Stockholm, Besök: Sveavägen 59 Telefon: 08-586 080 00 Fax: 08-586 080 0 Inledning Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola v Beslut Skolinspektionen 2014-04-25 Internationella Engelska Skolan i Sverige AB info@engelska.se Rektorn vid IES i Skärholmen s te ven.b a tty e. skar holmen@en gel ska. se Beslut för grundskola efter

Läs mer

Stockholms studenter flest, bäst och sämst

Stockholms studenter flest, bäst och sämst Stockholms studenter flest, bäst och sämst I flera av gymnasieskolans resultatmått faller Stockholms län illa ut. Betyder detta att länet har usla gymnasieresultat? Både ja och nej. Huvudstadsregionen

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 43-2017:5692 Kristianstads kommun för gymnasiesärskola efter tillsyn i Kristianstads kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2017:5692 2 (5) Skolinspektionens

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 10

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 10 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 10 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

Föreläggande vid vite

Föreläggande vid vite Beslut Tierps kommun Dnr 43-2013:4718 Föreläggande vid vite efter tillsyn av Tierps kommun 1 (5) Tillsyn i Tierps kommun Beslut Skolinspektionen förelägger med stöd av 26 kap. 10 och 27 skollagen (2010:800)

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Emmaboda kommun kommunen@emmaboda.se Rektorerna vid Vilhelm Mobergsgymnasiet bo.oscarsson@emmaboda.se thomas.claesson@emmaboda.se för gymnasieskola efter tillsyn i Vilhelm Mobergsgymnasiet i Emmaboda Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram Dnr 44-2016:11153 Jensen education college AB Org.nr. 556635-8759 anna.wigerjensen@jenseneducation.se mats.rosen@jenseneducation.se Rektorn vid JENSEN gymnasium Jönköping peter.sandin@jenseneducation.se

Läs mer

19.1 Färdtjänstberättigade efter ålder i Stockholms län 31 december

19.1 Färdtjänstberättigade efter ålder i Stockholms län 31 december 19 nämnden är kollektivtrafik för personer med funktionsnedsättning som har väsentliga svårigheter att förflytta sig på egen hand eller resa med allmänna kommunikationer. Verksamheten styrs av lagen om

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut 2013-01-18 Franska Skolan Rektorn vid Franska Skolan bjorn.kullgard@franskaskolan.se eva.naslund@franskaskolan.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Franska

Läs mer

Skolinspektionens förslag till ändring i;

Skolinspektionens förslag till ändring i; Enligt sändlista Missiv 2014-09-08 Dnr 38-2014:5273 38-2014:5274 38-2014:5275 38-2014:5277 38-2014:5278 1 (2) Skolinspektionens förslag till ändring i; Statens skolinspektions föreskrifter (SKOLFS 2011:154)

Läs mer

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Sparre Gymnasium i Täby kommun

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Sparre Gymnasium i Täby kommun Beslut efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Sparre Gymnasium i Täby kommun Beslut Upplevelse Utbildning i Täby AB kee@sparregymnasium.se 1 (3) Helhetsbedömning och beslut Skolinspektionens tillsyn

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola IL j^ Skolinspektionen Dnr 43-2017:5419 Sotenäs kommun registrator.kommun@sotenas.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Sotenäs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress

Läs mer

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Tibble Fristående Gymnasium i Täby kommun

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Tibble Fristående Gymnasium i Täby kommun Beslut efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Tibble Fristående Gymnasium i Täby kommun Beslut Tibble Fristående Gymnasium TFG AB maj.dellstrom@tibble.nu 1 (3) Tillsyn i den fristående gymnasieskolan

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut 2014-05-12 Plusgymnasiet AB fredrik.ericsson@plusgymnasiet.se Beslut för gymnasieskola efter förstagångstillsyn i Plusgymnasiet Gävle i Gävle kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm,

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:5110 Freinetskolan Kastanjen ekonomisk förening Org.nr. 769600-0590 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Freinetskolan Kastanjen belägen i Botkyrka kommun 2 (9) Tillsyn i

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för utökning av en befintlig fristående gymnasiesärskola

Ansökan om godkännande som huvudman för utökning av en befintlig fristående gymnasiesärskola Ansökan om godkännande som huvudman för utökning av en befintlig fristående gymnasiesärskola Skolinspektionen prövar om sökanden har förutsättningar att följa de föreskrifter som gäller för utbildningen

Läs mer

Remiss från Skolinspektionen - ansökan från Integrations Förening För Framtiden

Remiss från Skolinspektionen - ansökan från Integrations Förening För Framtiden SIGNERAD 2015-03-06 Malmö stad Grundskoleförvaltningen 1 (2) Datum 2015-03-06 Vår referens Jan Walhagen Utredningssekreterare jan.walhagen@malmo.se Tjänsteskrivelse Remiss från Skolinspektionen - ansökan

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram Skolinspektionen Praktiska Sverige AB Org.nr. 556257-5786 Beslut efter uppföljning för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram efter tillsyn av Praktiska Sverige AB Skolinspektionen, Postadress:

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Beslut 2012-10-02 Dnr 43-2011:4845 Lidingö kommun Lidingo.stad@lidingo.se Rektorn vid Bodals skola agneta.wemnell@lidingo.se Beslut för grundskola efter tillsyn av Bodals skola i Lidingö kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Företagsamheten 2017 Stockholms län

Företagsamheten 2017 Stockholms län Företagsamheten 2017 Stockholms län Om undersökningen Svenskt Näringsliv presenterar varje år ny statistik över företagsamheten i Sverige. Syftet är att visa om antalet personer som har ett juridiskt och

Läs mer

Svart på Vitt - Så mycket satsar Upplands Väsby

Svart på Vitt - Så mycket satsar Upplands Väsby September 2013 Svart på Vitt - Så mycket satsar Upplands Väsby på skolan i förhållande till andra kommuner - En studie baserad på åren 2005 och 2011 1 Inledning Skolresultaten har under en lång rad av

Läs mer

Beslut för grundskola och grundsärskola

Beslut för grundskola och grundsärskola Beslut Skolinspektionen 2014-11-03 Västerås kornmun info@vasteras.se buf@vasteras.se Rektorn vid Ormkärrskolan F-5 och särskola mger.burstrom@vasteras.se Beslut för grundskola och grundsärskola efter tillsyn

Läs mer

Beslut. en Skolinspektionen

Beslut. en Skolinspektionen en Skolinspektionen Beslut Landskrona School of Sports AB Box 654 261 25 Landskrona 2017-05-23 Dnr 400-2016:6993 Roland Schoultze roland.schoultzealasos.se Beslut för LA School of Sports i Landskrona kommun

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Skolinspektionen Beslut 2013-09-03 Stockholms kommun Rektorn vid Blommensbergsskolan Beslut för grundskola efter bastillsyn i Blommensbergsskolan Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm,

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Dnr 44-2016:11056 Internationella Engelska Skolan i Sverige AB Org.nr. 556462-4368 för grundskola efter tillsyn i Internationella Engelska Skolan Tyresö i Tyresö kommun Skolinspektionen Box 23069, 104

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut 2012-11-07 Framtidsgymnasiet i Göteborg AB info@framtidsgymnasiet.se Rektorn vid Framtidsgymnasiet i Stockholm peter.lilliu@framtidsgymnasiet.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av den fristående

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 44-2017:5930 Utbildningsservice i Västerås AB Org.nr. 556670-8615 för fritidshem efter tillsyn av Utbildningsservice i Västerås AB Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Beslut för fristående grundskola med fritidshem

Beslut för fristående grundskola med fritidshem Inspira Förskolor och skolor AB Marita.Andersson@inspira-fos.se Rektorn vid Silverbäckens skola Ingela.Landen@inspira-fos.se Beslut för fristående grundskola med fritidshem efter tillsyn av Silverbäckens

Läs mer

Gemensam gymnasieregion 2.0. Samt Håbo kommun och Stockholms läns landsting (Berga)

Gemensam gymnasieregion 2.0. Samt Håbo kommun och Stockholms läns landsting (Berga) Gemensam gymnasieregion 2.0 Samt Håbo kommun och Stockholms läns landsting (Berga) Dagens syfte Öka kunskapen om de regionala förutsättningarna och utmaningarna för vår gemensamma gymnasieregion. Två perspektiv:

Läs mer