Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll 1 (7)"

Transkript

1 1 (7) Vård- och rehabiliteringsberedningen Plats och tid Landstingshuset Frösön, Stora sessionssalen, , kl Beslutande Nina Fållbäck-Svensson (v) Ann-Marie Johansson (s) Sven-Åke Draxten (s) Marianne Larm Svensson (c) Bo Danielsson (v) Kerstin Weimer (fp) Åke Westerlind (sjp) Astrid Olausson (s) Torgny Haraldsson (s) Arne Eskilsson (c) Eva Östling (fp) ordförande vice ordförande ersätter Carina Akay (s) ersätter Christer Åkerlind (s) ersätter Annelie Bengtsson (m) ersätter Margareta Persson (kd) Övriga deltagande Ingrid Holmström Anne Marie Jaarnek Karin Strandberg Nöjd Gunnar Moa Anders Sundin Karin Åkerman Lisa Marklund Eva Arvidsson Ulla-Clara Hammarlund Jan-Mikael Larsson Eva Lundberg Psykosociala enheten Z-gränd Beställarenheten Landstingsdirektör Ansvariga prioriteringsfrågor BUH Syncentralen Syncentralen Remonthagen Hjälpmedelscentralen Hjälpmedelscentralen Sekretariatet Utses att justera Kerstin Weimer Justeringens plats och tid Landstingshuset Frösön, Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ordförande Justerande Marianne Ottosson Nina Fållbäck-Svensson Kerstin Weimer BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Vård och rehabiliteringsberedningen Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Landstingshuset Frösön, sekretariatet Underskrift Marianne Ottosson

2 2 (7) 67 Fastställande av föredragningslista Enligt landstingsfullmäktiges arbetsordning för permanenta fullmäktigeberedningar, 17 punkt 6, har preliminär föredragningslista över de ärenden som avses bli behandlade vi sammanträdet utsänts till ledamöter och ersättare. VÅRD OCH REHABILITERINGSBEREDNINGENS BESLUT Preliminär föredragningslista fastställdes som slutlig föredragningslista med några tillägg under övriga frågor. 68 Föregående protokoll Protokoll från beredningens sammanträde lades till handlingarna. 69 Information om psykosociala enheten Ingrid Holmström från psykosociala enheten på Z-gränd, Östersund, redogjorde för arbetssituationen för de psykosociala teamen. Ingrid redovisade också nuläget för processen Psykisk ohälsa. 70 Intraprenad Åre/Krokom Anne Marie Jaarnek tog upp ett antal frågor runt Intraprenad Åre/Krokom dels vilka önskemål som verksamhetsområdena har och dels landstingets syn på dessa. 71 Medborgarförslag från Hammerdals intresseförening om uppgradering och upphandling av distriktssköterskemottagningen i Hammerdal (LS/ 619/2005) samt från GF Fjällsjö/Bodum, ideell förening, om uppgradering av Backe distriktssköterskemottagning till hälsocentral samt upphandling av hälsocentralen i alternativ driftsform (LS/722/2005) ÄRENDEBESKRIVNING I november 2004 beslutade landstingsfullmäktige att omstrukturera hälsocentralerna i Hammerdal och Backe till distriktssköterskemottagningar. Omstruktureringen gäller från och med 1 januari I beslutet förutsattes att distriktsläkare skulle finnas på respektive distriktssköterskemottagning två dagar per vecka. I juni 2005 inkom ett medborgarförslag från Hammerdals intresseförening med följande förslag: Hammerdals distriktssköterskemottagning uppgraderas till hälsocentral Landstinget beslutar att Hammerdals hälsocentral skall upphandlas.

3 3 (7) I månadsskifte juli/augusti 2005 inkom även ett medborgarförslag från GF Fjällsjö/Bodum ideell förening med följande innehåll gällande Backe: Uppgradera Backes distriktssköterskemottagning till hälsocentral Landstingsbeslut om upphandling av Backe hälsocentral i alternativ driftsform. Hammerdals intresseförening har lämnat ett skriftligt underlag efter information i vård och rehabiliteringsberedningen. Underlaget innehåller: föreningens målsättningar och bemanningsplaner, jämförelsebedömningar (ekonomiskt och bemanningsmässigt) med övriga primärvårdsenheter i Strömsund, befolkningsprognoser och debatt kring kapiteringsmodellen samt en översiktsbudget, vart är föreningen i sitt arbete i dagsläget med en konsekvensbild om förslaget blir verklighet tidplan. En särskild genomgång av underlaget, med möjlighet att diskutera eventuella frågor, har gjorts inför ansvarig verksamhetsområdeschef. Även GF Fjällsjö/Bodum ideell förening har lämnat ett underlag och representanter för Fjällsjö/Bodum har haft information i vård och rehabiliteringsberedningen. Underlaget från föreningen innehåller: föreningens syfte, inriktning och målsättningar (i termer av inriktningsmål) bemanningsplaner för hälsocentralen samt kommentarer till befolkningsunderlag, landstingets ekonomifördelningsmodell samt eventuell sponsring framtidstankar stadgar för föreningen YTTRANDE Underlag från Hammerdal Hammerdals intresseförening har presenterat ett bra underlag som ger intryck av stor ledningsmässig kunskap kring de administrativa förutsättningarna för en hälsocentral på eventuell entreprenad. Vad angår detaljer kring drift av en eventuell hälsocentral så hänvisas det till upphandlingsdokumenten från Hedeupphandlingen, vilket anses vara relevant. Upptagningsområdet för Hammerdal utgör ca 2700 invånare som således listas på Hammerdals Hc. Konsekvenserna för Strömsunds hälsocentral är självklart minskat anslag och intäkter. Strömsunds hälsocentral reduceras från att ha 5,5 läkartjänster till 4 läkartjänster. I och med ett minskat åtagande kan det också innebära minskning av andra personalkategorier. För att täcka merkostnaden behöver hälsocentralens kostnadsnivå anpassas till intäktsramen och således är det troligt att personalreduktioner blir aktuella.

4 4 (7) Möjligheten till att vara back-up när övriga enheter reducerar sin drift och eventuellt drabbas av oplanerade omständigheter, reduceras självklart med mindre personalram och färre läkare. Underlag från Backe Underlaget från Backe inklusive den muntliga presentationen som framfördes i beredningen visar ett engagemang. Presentationen ger ett klart intryck av vilja och intresse för alternativ drift av en hälsocentral i Backe. Materialet som är inlämnat, harmonierar med den muntliga presentationen från föreningen, stor vilja och stort intresse, men relativt prematurt i sitt innehåll. Redovisat arbete i GF Bodum/Fjällsjö, ideell förening befinner sig relativt tidigt i en process som möjligen efter vidare bearbetning, kan ge underlag för en reell bedömning av plattformen för alternativ drift av en hälsocentral i Backe. Underlaget anses därför för närvarande inte tillräckligt för ett ställningstagande i frågan om alternativ drift i Backe. SLUTSATSER Förslaget från Hammerdals intresseförening bedöms ha plattform och hållbarhet som ger möjlighet att uppgradera distriktssköterskemottagningen till hälsocentral. Redovisade underlag ger även plattform för drift av hälsocentralen i alternativ driftsform (entreprenad). Tidplanen man presenterar med alternativ drift från halvårsskifte 2006, anses möjlig att genomföra. Vad angår medborgarförslaget från Backe, är rekommendationen att förslaget återremitteras till GF Fjällsjö/Bodum, ideell förening för eventuell vidare bearbetning. Föreningen bör beredas möjlighet att vid ett senare tillfälle återkomma med underlag som man i organisatoriska termer har realitetsbehandlat i högre detaljeringsgrad. VÅRD OCH REHABILITERINGSBEREDNINGENS FÖRSLAG Beredningen föreslår fullmäktige att bifalla medborgarförslaget från Hammerdals intresseförening. Uppgradering av distriktssköterskemottagningen sker under förutsättning att hälsocentralen upphandlas och drivs i alternativ driftform. GF Fjällsjö/Bodum ideell förening ges möjlighet att vid ett senare tillfälle återkomma med en ny ansökan. YRKANDE Marianne Larm Svensson (c), Arne Eskilsson (c), Kerstin Weimer (fp), Eva Östling (fp) yrkar följande Beredningen föreslår fullmäktige besluta att medborgarförslagen från Hammerdals intresseförening och GF Fjällsjö/Bodum, ideell förening, bifalls på så sätt att distriktssköterskemottagningarna i Hammerdal och Backe uppgraderas till hälsocentraler samt att båda verksamheterna upphandlas i alternativ driftsform. Ordföranden ställer proposition på majoritetens förslag och yrkandet från oppositionen.

5 5 (7) VÅRD OCH REHABILITERINGSBEREDNINGENS BESLUT Enligt majoritetens förslag. RESERVATION Marianne Larm Svensson (c), Arne Eskilsson (c), Kerstin Weimer (fp), Eva Östling (fp)reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande. 72 Yttrande över revisorernas rapport om läkemedel i äldrevården (LS/860/2005) ÄRENDEBESKRIVNING Beredningen för vård och rehabilitering har tagit del av revisorernas rapport Läkemedel i Äldrevården. Granskningen avser läkemedelsanvändningen och hanteringen samt läkarnas medverkan i äldrevården i kommunerna i Jämtlands län. I granskningen har även ingått att granska avtalet med Apoteket AB vad avser läkemedelsgenomgångar. Beredningen välkomnar rapporten och instämmer i mycket av de synpunkter som revisorerna lämnat. Beredningen lämnar följande yttrande Läkemedelsgenomgångar Läkemedel i allmänhet och läkemedel i äldrevården i synnerhet är en mycket viktig del av sjukvården. De erfarenheter som landstinget har av läkemedelsgenomgångar, även om det hittills är i liten omfattning, har visat att det är ett väldigt bra hjälpmedel för att förbättra situationen för äldre. Äldre har ofta allt för hög konsumtion av läkemedel, d.v.s. både för många preparat, fel preparat och för hög dosering. Beredningen anser därför att revisorernas synpunkter om att utöka antalet läkemedelsgenomgångar och att reglera vem som ansvarar för dessa är helt rätt. Det finns stora förbättringsområden kanske främst när det gäller patientsäkerhet men också att det finns stora ekonomiska vinster att göra med en säkrare och bättre läkemedelsprocess. Beredningens kunskaper på läkemedelsområdet Beredningen har under innevarande mandatperiod haft ambitionen att höja kunskaperna på läkemedelsområdet. Ledamöter ur beredningen har deltagit i en föreläsning med Yngve Gustavsson, professor i geriatrik, där han bl. a. föreläste om läkemedel för äldre. Under 2004 hade beredningen även läkemedel som tema under ett sammanträde. Representanter för Apoteket AB och medlemmar från landstingets Läkemedelskommitté deltog. Dessa aktiviteter föranledde ett initiativ ärende från beredningen till fullmäktige med avsikt att få in mål för läkemedelsanvändning avseende kostnader och kvalitet i Landstingsplan Mål för läkemedelsanvändningens utveckling (kostnader och kvalitet) tas fram under 2005 Bland kritiska faktorer nämns att vi ser till att vi har kontroll över utvecklingen av läkemedelskostnaderna

6 6 (7) Dessa mål har också förtydligats i Landstingsplan Vi vet nu också att arbete med att förbättra kvalitetsutveckling och patientsäkerhetsfrågor avseende läkemedel pågår och beredningen har för avsikt att följa detta arbete. Revisorernas rapport bidrar också till att höja kunskaperna i frågan bland beredningens ledamöter. Vi ser också att rapporten bidrar till att stödja de ambitioner vi har i beredningen; att förbättra läkemedelshanteringen i landstinget och i länets kommuner. I arbetet med landstingsplan förs nu en diskussion om ett s.k. närvårdsgeriatriskt team. Teamet skulle bestå av läkare och sjuksköterskor med geriatrisk kompetens, det vore också högst önskvärt med psykogeriatrisk kompetens i teamet. Verksamheten ska bedrivas mobilt utifrån behov i länet. Sjukvårdsrådgivningens roll bör också utredas för att se på möjligheten att fungera som sambandscentral. BEREDNINGENS FÖRSLAG Beredningens yttrande lämnas till landstingsstyrelsen. 73 Information av landstingsdirektören Tf landstingsdirektör Karin Strandberg-Nöjd presenterade sig själv och informerade om aktuella frågor. 74 Sammanträdesdagar år 2006 Följande sammanträdesdagar fastställdes för år 2006; 1 februari, 1 mars, 5 april, 31 maj, 30 augusti, 4 oktober, 1 november, 13 december. 75 Information om vårdgaranti Karin Strandberg- Nöjd och Gunnar Moa informerade om Vårdgaranti 05 och hur läget är för Jämtlands läns landsting. Information om Kommunikations Center Beredningen informerades om situationen för personer som är i behov av särskilda kommunikationshjälpmedel. Eva Lundberg, sekretariatet, Anders Sundin, BUH, Karin Åkerman och Lisa Marklund, Syncentralen, Eva Arvidsson, Remonthagen samt Ulla-Clara Hammarlund och Jan-Mikael Larsson, Hjälpmedelscentralen informerade.

7 7 (7) 77 Studieresa 2006 Beredningen planerar en studieresa 31 januari - 2 februari. Förslag på områden som diskuterades var mobil husläkare Uppsala, besök Region Skåne, Västra Götaland eller landstinget Jönköping, prioriterade områden inom vårt landsting, landsting som arbetar med processorientering m.m. 78 Verksamhetsplan och ekonomi På nästa möte kommer beredningen att slutligt fastställa verksamhetsplan till år Eventuella synpunkter kan skickas till Marianne Ottosson via mail. Kort rapport om beredningens ekonomi lämnades. 79 Övrigt Lägesrapport processarbete Information om läget i de olika processerna lämnades. Beredningens möte i december Beredningens decembermöte, 14 december, diskuterades. Planerna är att beredningen ska vara i sjukhusets foajé för att träffa medborgare och diskutera sjukvård. Beredningen bestämde att inbjuda Etiska kommittén att delta. Rapport studiebesök Ann-Marie Johansson, Marianne Larm Svensson, Kerstin Weimer och Bo Danielsson informerade från sitt studiebesök på Psykiatrin den 25 oktober. Från studiebesöket på Medicinsk service rapporterade Ann-Marie Johansson, Marianne Larm Svensson och Bo Danielsson.

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Hälsocentralen, Strömsund. Beslutande Övriga deltagande Nina Fållbäck Svensson (v) Anne Marie Johansson (s) Christer Åkerlind (s) Bo Danielsson (v) Kjell Nilsson (v) Birgitta Franzon

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(5)

Sammanträdesprotokoll 1(5) 1(5) Beredningen för vård och rehabilitering Plats och tid Landstingshuset Frösön,,stora sessionssalen, tisdag 17 maj 2005, kl. 09.00-14.20 Beslutande Nina Fållbäck-Svensson (v) Christer Åkerlind (s) Ann-Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) 2005 01 19 1 (7) Plats och tid Stora sessionssalen, Landstingshuset Beslutande Övriga deltagande Nina Fållbäck Svenson (v) Christer Åkerlind (s) Ann Marie Johansson (s) Sven Åke Draxten (s) Carina Akay

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: 2007-08-22. Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50

PROTOKOLL. Datum: 2007-08-22. Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50 Tid och plats för sammanträdet Beslutande Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50 Ann-Marie Johansson Anna Gundersson Annelie Bengtsson Siw Lundkvist Alf Lundin Stefan Wikén Yngve Hamberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Lilla Sessionssalen, landstingshuset Frösön, kl 09.00-17.30 Beslutande Ann-Marie Johansson (s) Anna Gundersson (s) Annelie Bengtsson (m) Björn Karlsson (s) Alf Lundin (v) Stefan Wikén

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6)

Sammanträdesprotokoll 1 (6) 1 (6) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nina Fållbäck Svenson (v) Ann Marie Johansson (s) Astrid Olofsson (s) Sven Åke Draxten (s) Carina Akay (s) Bo Danielsson (v) Marianne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Sammanträdesrum: Loftet, Rösta Ås Nina Fållbäck Svenson (v) Ann Marie Johansson (s) Christer Åkerlind (s) Sven Åke Draxten (s) Carina Akay (s) Bo Danielsson

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: 2009-09-03

PROTOKOLL. Datum: 2009-09-03 Tid och plats för sammanträdet Kretsloppshuset, Mörsil, Kl. 13.30-16.15. Beslutande Ann-Marie Johansson (S) Anna Gundersson (S) Björn Karlsson (S) Siw Lundkvist (S) Olle Arnsten (C) Yngve Hamberg (C) Annelie

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: 2010-03-25. Landstingshuset, Hus 2, plan 2, Dr Prag Kl. 09.00 16.10

PROTOKOLL. Datum: 2010-03-25. Landstingshuset, Hus 2, plan 2, Dr Prag Kl. 09.00 16.10 Tid och plats för sammanträdet Beslutande Landstingshuset, Hus 2, plan 2, Dr Prag Kl. 09.00 16.10 Ann-Marie Johansson (S) Anna Gundersson (S) Björn Karlsson (S) Alvi Berglund (S) Berit Johansson (C) Yngve

Läs mer

Protokoll 1(6) Samlingssalen, Borgen, Frösön den 15 december 2010 klockan 8:00- Monalisa Norrman Harriet Jorderud

Protokoll 1(6) Samlingssalen, Borgen, Frösön den 15 december 2010 klockan 8:00- Monalisa Norrman Harriet Jorderud Protokoll 1(6) 2010-12-15 Tid och plats för Sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Samlingssalen, Borgen, Frösön den 15 december 2010 klockan 8:00- Robert Uitto Monalisa Norrman Harriet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Beredning för vård och habilitering Plats och tid Stora sessionssalen, landstingshuset 1 (7) Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nina Fållbäck Svensson (v) Christer Åkerlind (s) Ann-Marie Johansson

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: OMNMJMOJMO=

PROTOKOLL. Datum: OMNMJMOJMO= Tid och plats för sammanträdet Beslutande Landstingshuset, Hus 2, plan 2, Dr Prag Kl. 09.00 16.30 Ann-Marie Johansson (S) Anna Gundersson (S) Carina Abidi (S) Siw Lundkvist (S) Berit Johansson (C) Yngve

Läs mer

Protokoll 1(8) 2010-11-16. Samlingssalen, Borgen, Frösön den 16 november 2010 kl 8.00-8.15. Christer Siwertsson Harriet Jorderud

Protokoll 1(8) 2010-11-16. Samlingssalen, Borgen, Frösön den 16 november 2010 kl 8.00-8.15. Christer Siwertsson Harriet Jorderud 1(8) Organ Tid och plats för sammanträdet Beslutande Samlingssalen, Borgen, Frösön den 16 november 2010 kl 8.00-8.15 Robert Uitto Christer Siwertsson Harriet Jorderud Gunnar Engnér Bengt Bergqvist Monalisa

Läs mer

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-05-05 1 (17) Plats och tid Hälsa och habiliterings ledningskontor, Uppsala, 2014-05-05, kl. 09.00-12.00 Beslutande Malena Ranch (MP) ordförande Magnus Ahlqvist

Läs mer

PROTOKOLL. Datum:

PROTOKOLL. Datum: Tid och plats för sammanträdet Beslutande Landstingshuset, Hus 3, Stora konferensrummet, Plan 3 Kl. 09.00 16.30 Ann-Marie Johansson (S) Anna Gundersson (S) Björn Karlsson (S) Siw Lundkvist (S) Berit Johansson

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: OMMVJNOJMU=

PROTOKOLL. Datum: OMMVJNOJMU= Tid och plats för sammanträdet Beslutande Landstingshuset, Hus 2, plan 2, Dr Prag Kl. 09.00 16.35 Ann-Marie Johansson (S) Anna Gundersson (S) Björn Karlsson (S) Alvi Berglund (S) Berit Johansson (C) Yngve

Läs mer

Protokoll 1(7) ej tjänstgörande Robert Uitto (S) Karin Österberg (MP) Elin Hoffner (V)

Protokoll 1(7) ej tjänstgörande Robert Uitto (S) Karin Österberg (MP) Elin Hoffner (V) Protokoll 1(7) 2012-10-29 Tid och plats för Styrelserummet, Landstingshuset, Östersund den 29 oktober 2012, kl 10.00-10.25 Sammanträdet Beslutande Harriet Jorderud (S) Karin Österberg (MP) ej tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL. Utses att justera Annelie Bengtsson Justeringens plats och tid Landstingshuset. Måndagen 20 december, kl. 16.00

PROTOKOLL. Utses att justera Annelie Bengtsson Justeringens plats och tid Landstingshuset. Måndagen 20 december, kl. 16.00 Tid och plats för sammanträdet Landstingshuset, Kyrkgatan 12, Styrelserummet, Hus 3 Beslutande Ann-Marie Johansson Anna Gundersson Carina Abidi Siw Lundkvist Berit Johansson Danuta Finke Annelie Bengtsson

Läs mer

Kerstin Weimer (FP) Emilia Blomqvist Marie Holm Sherman. Landstingshuset, Östersund 2011-11-01. Klockan 14.00. Sekreterare Paragrafer 124 134

Kerstin Weimer (FP) Emilia Blomqvist Marie Holm Sherman. Landstingshuset, Östersund 2011-11-01. Klockan 14.00. Sekreterare Paragrafer 124 134 Sammanträdets plats och tid Övrigt Landstinget, Hus 3, Styrelserummet. Kyrkgatan 12, Östersund. 2011-10-20, klockan 10.00-11.45 Möte med Landstingsfullmäktiges presidium, klockan 8.30-9.30 Utbildning,

Läs mer

Protokoll 1(8) Beredningen för demokrati och länsutveckling Datum: 2009-10-08

Protokoll 1(8) Beredningen för demokrati och länsutveckling Datum: 2009-10-08 Protokoll 1(8) Tid och plats för Sammanträdet Bergs kommun Svenstavik Tingshuset kl 9:00-16:00 Beslutande Stefan Wikén Gun-Marie Axelsson Gunnar Geijer Staffan Granström Karin Österberg Per-Olov Olsson

Läs mer

Kerstin Weimer (FP) Sekreterare Paragrafer 135 143

Kerstin Weimer (FP) Sekreterare Paragrafer 135 143 Sammanträdets plats och tid Landstinget, Hus 2, Dr Pragrummet. Kyrkgatan 12, Östersund. 2011-12-08, klockan 09.00-16.30. Beslutande Anna Gundersson (S) David Berglund (S) Judith Hult (S) Börje Lundin (V)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Tingssalen, Borgen, Frösön den 17 april kl 8.00-8.05 Beslutande Robert Uitto, ordf Harriet Jorderud Thomas Andersson Bernt Söderman Jan-Olof Andersson Gunnar Engnér Monalisa Norrman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Stora sessionssalen, landstingshuset, Frösön den 26 februari 2002 kl 13.30 14.00 Beslutande Per-Owe Öberg Maidie Wiklund Mona Nyberg Thomas Hägg Bengt Bergqvist

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Beredningen för folkhälsa, livsmiljö och kultur 2005-11-14 Plats och tid Kommunhuset, Svenstavik Kl 09.00-16.30 Beslutande Harriet Svaleryd (s) Ulla-Britt Lindblad (s) Carl-Arne Åhlin (s) Runar Englund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9) ordf vice ordf. för Åke Westerlind

Sammanträdesprotokoll 1(9) ordf vice ordf. för Åke Westerlind Beredningen för vård och rehabilitering Sammanträdesprotokoll 1(9) 2003 09 26 Plats och tid Lilla Sessionssalen Landstingets kansli fredag den 26 sept kl 09.00-16.30 Beslutande Nina Fållbäck Svensson (v)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Musslan, Östersunds sjukhus, kl 09.00-16.15 Beslutande Ann-Marie Johansson (s) Annelie Bengtsson (m) Anna Gundersson (s) Björn Karlsson (s) Stefan Wikén (s) Yngve Hamberg (c) Lise Hjemgaard-Svensson

Läs mer

Protokoll 1(6) Ekonomiutskottet. Styrelserummet, hus 3, plan 3, Landstingshuset, 17 januari 2012, kl

Protokoll 1(6) Ekonomiutskottet. Styrelserummet, hus 3, plan 3, Landstingshuset, 17 januari 2012, kl Protokoll 1(6) Organ Plats och tid Styrelserummet, hus 3, plan 3, Landstingshuset, 17 januari 2012, kl.13.00-14.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Harriet Jorderud (S) Robert Uitto (S) Christer

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6)

Sammanträdesprotokoll 1 (6) 1 (6) Plats och tid Beslutande Konferensrummet Hotel Astrid, Bryssel Nina Fållbäck Svensson (v) Bo Danielsson (v) AnnMari Johansson (s) Carina Akay (s) Christer Åkerlind (s) Sven Åke Draxten (s) Marianne

Läs mer

Inger Jonsson Emilia Blomqvist. Kia Carlsson. Ersätter Kerstin Weimer (FP) Övriga deltagare Marie Holm Sherman Ledningsstab Sekretariat

Inger Jonsson Emilia Blomqvist. Kia Carlsson. Ersätter Kerstin Weimer (FP) Övriga deltagare Marie Holm Sherman Ledningsstab Sekretariat Sammanträdets plats och tid Landstingshuset, plan 2, Dr Prag. Kyrkgatan 12, Östersund Partigrupp Alliansen: Plan 3, Syster Agnes, klockan 8.00-15.50 Beslutande Anna Gundersson Judith Hult Alvi Berglund

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: Landstingshuset, Hus 3, Dr Prag Kl

PROTOKOLL. Datum: Landstingshuset, Hus 3, Dr Prag Kl Tid och plats för sammanträdet Beslutande Landstingshuset, Hus 3, Dr Prag Kl. 09.00 15.15 Ann-Marie Johansson (S) Anna Gundersson (S) Björn Karlsson (S) Danuta Finke (C) Margareta Gladh (M) Annelie Bengtsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Personalpolitiska delegationen 2005-12-01 Plats och tid Lilla sessionssalen, Landstingshuset, Frösön Kl 08.30-14.30 Beslutande Övriga deltagande Harriet Jorderud (s) Bernt Söderman Nina Fållbäck-Svensson

Läs mer

David Berglund Judith Hult Alvi Berglund Cathrine Blomqvist Mikael Abramsson Margareta Gladh Börje Lundin. Kia Carlsson. Sekreterare Paragrafer 57-69

David Berglund Judith Hult Alvi Berglund Cathrine Blomqvist Mikael Abramsson Margareta Gladh Börje Lundin. Kia Carlsson. Sekreterare Paragrafer 57-69 Sammanträdets plats och tid Lokal Konferensrummet plan 12, Östersunds sjukhus, Kyrkgatan 16, Östersund. kl 09.00 15.50 Beslutande Anna Gundersson Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen PROTOKOLL 1 (8) 31 45, 1 bilaga Plats Beslutande Närvarande ersättare Övriga SCA Obbola, Linjevägen 33, Obbola Harriet Hedlund, ordförande Kerstin Nilsson, vice ordförande Margareta Gustavsson Robin Holmgren,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Landstingshuset Hus 2 Kyrkgatan 12, plan 2, kl 09.00-17.00 Beslutande Owen Laws (mp) Christer Siwertsson (m) Bogna Wojtkiewicz Adolfsson (c ) Inger Jonsson (c ) Eija Dibba (v) Jonny

Läs mer

Landstingets ledningskontor, registrator

Landstingets ledningskontor, registrator funktionshinderfrågor 2016-10-07 1 (18) Plats och tid i Uppsala, 2016-10-07, kl. 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Tarja Onegård (MP) ordf Magnus Ahlqvist (V) 1:e vise ord Inga Alm (C) 2:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (4)

Sammanträdesprotokoll 1 (4) 1 (4) Personalpolitiska delegationen 2006-12-13 Plats och tid Landstingshuset/Borgen, Frösön 2006-12-12, kl 09.00-13.30 Beslutande Harriet Jorderud (s) Börje Lundin (v) Mona Nyberg (s) Ordförande Ers för

Läs mer

Protokoll 1(11) Gun Råberg Kjellerstrand Johanna Vackdahl. Sekreterare Paragrafer 32-35

Protokoll 1(11) Gun Råberg Kjellerstrand Johanna Vackdahl. Sekreterare Paragrafer 32-35 Protokoll 1(11) Tid och plats för OSD (Folkets hus), Vinterrummet, kl 08.15 08.35 Sammanträdet Beslutande Harriet Jorderud (S) Robert Uitto (S) Lena Bäckelin (S) Anne-Marie Johansson (S) Bengt Bergqvist

Läs mer

Service- och tekniknämnden

Service- och tekniknämnden Service- och tekniknämnden 2007-01-11 3 Plats och tid Pelarsalen, Safiren, kl 15.00-17.00 Beslutande Pat Werner (s), Sten Holmgren (c), Berit Göthberg (s), Christer Ekstrand (s), Maj-Britt Staaf (s), Claes

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) 1 (8) Plats och tid Landstingshuset, Kyrkgatan 12, hus 2, plan 2, 2008-12-16, kl 09.00-17.10 Beslutande Ann-Marie Johansson (s) Björn Karlsson (s) Alvi Björklund (s) Bodil Sihm (mp) Alf Lundin (v) Gert

Läs mer

Lars Bäckström. Kommunstyrelsen 2015-06-08

Lars Bäckström. Kommunstyrelsen 2015-06-08 Plats och tid Centrumhuset 2015-06-08, kl 12.15 13.00 Beslutande Patrik Nilsson (s) Lars Bäckström (c) Hans Lindgren (s) Ove Lindström (s), ersättare för Gun Ivesund (s) Kenneth Isaksson (m) Sandra Brändström

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesprotokoll 1 (7) Beredningen för vård och rehabilitering 2003 10 27 Plats och tid Stora sessionssalen Landstingshuset, måndag den 27 oktober kl 09.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Nina

Läs mer

Protokoll 1(7) Personalpolitiska utskottet 2014-12-18. kl 13.00-16.05. Bengt Bergqvist (S) Anna Hildebrand (MP) Ordförande Tjänstgörande ersättare

Protokoll 1(7) Personalpolitiska utskottet 2014-12-18. kl 13.00-16.05. Bengt Bergqvist (S) Anna Hildebrand (MP) Ordförande Tjänstgörande ersättare Protokoll 1(7) Organ Personalpolitiska utskottet Plats och tid Landstingshuset, hus 3 konferensrummet plan 2, den 18 december 2014 kl 13.00-16.05 Beslutande Bengt Bergqvist (S) Anna Hildebrand (MP) Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1

Sammanträdesprotokoll 1 BEREDNINGEN FÖR VÅRD OCH REHABILITERING Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid Stora Sessionssalen, tisdag den 29 april kl 09.00-14.00. Besök på hälsocentraler i Östersund kl 14.15-16.30 Beslutande Nina

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 23 september kl på landstingets ledningskontor, Uppsala. Jeannette Escanilla (V)

Jenny Gavelin (FP) Den 23 september kl på landstingets ledningskontor, Uppsala. Jeannette Escanilla (V) Beredningen för barn och unga 2015-09-17 1 (16) Plats och tid Konferenscentrum i Uppsala, 2015-09-17, kl. 14.00 16.00 ande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina Lundh (S) 1:e vice ordförande Jenny

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Lilla Sessionssalen, landstingshuset Frösön, kl 09.00-17.00 Beslutande Christer Siwertsson (m) Bogna Wojtkiewicz Adolfsson (c ) Eija Dibba (v) Inger Jonsson (c ) Jonny Springe (s) Karen

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: OMMVJNMJMS=

PROTOKOLL. Datum: OMMVJNMJMS= Tid och plats för sammanträdet Landstingshuset, Hus 2, plan 2, Dr Prag Kl. 09.00 16.35 Beslutande Ann-Marie Johansson (S) Anna Gundersson (S) Alvi Berglund (S) Siw Lundkvist (S) Berit Johansson (C) Karin

Läs mer

Protokoll 1(6) Personalpolitiska utskottet. kl Ordförande Vice ordförande Tjänstgörande ersättare

Protokoll 1(6) Personalpolitiska utskottet. kl Ordförande Vice ordförande Tjänstgörande ersättare Protokoll 1(6) Organ Personalpolitiska utskottet Plats och tid Landstingshuset, Hus 3, konferensrummet, plan 2, den 23 september 2011, kl. 08.30-12.00. Beslutande Bengt Bergqvist (S) Lars-Eric Bergman

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: 2009-06-11. Tid och plats för sammanträdet Landstingshuset Kyrkgatan 12, Dr Pragrummet, 2009-06-11, kl 09.00 16.

PROTOKOLL. Datum: 2009-06-11. Tid och plats för sammanträdet Landstingshuset Kyrkgatan 12, Dr Pragrummet, 2009-06-11, kl 09.00 16. Tid och plats för sammanträdet Landstingshuset Kyrkgatan 12, Dr Pragrummet, 2009-06-11, kl 09.00 16.40 Beslutande Ann-Marie Johansson (S) Anna Gundersson (S) Björn Karlsson (S) Alvi Berglund (S) Bodil

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6)

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Beredning för vård och rehabilitering 1 (6) Plats och tid Landstingshuset Hus 2, Kyrkgatan 12, plan 2, Beslutande Ann-Marie Johansson (s) Anna Gundersson (s) Stefan Wikén (s) Siw Lundkvist (s) Annelie

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Samverkansnämnden

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Samverkansnämnden PROTOKOLL 1 (6) 19 28, 2 bilagor Plats Beslutande Övriga Videokonferens: Allmän service Skellefteå, Dorotearummet Umeå Videokonferensrum 2 Lycksele Janeth Lundberg (S) ordförande Andreas Löwenhöök (M)

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: 2009-02-04. Beredningen för folkhälsa, livsmiljö och kultur

PROTOKOLL. Datum: 2009-02-04. Beredningen för folkhälsa, livsmiljö och kultur Tid och plats för sammanträdet Landstingshuset, Hus 2 plan 2, Kyrkgatan 12. 2009-02-02 Kl 09.00-14.45. Färgfabriken, Stadsdel Norr, Byggnad 33, Infanterigatan 30. Kl 15.00-16.00. Beslutande Karen Moe Jönsson

Läs mer

Lennart Hobring (PRO) Kerstin Karlsson (PRO) Inger Könberg (PRO) Bo Sandholm (SKPF)

Lennart Hobring (PRO) Kerstin Karlsson (PRO) Inger Könberg (PRO) Bo Sandholm (SKPF) Plats och tid Regionens hus. Hus 2 plan 2 lokal Dr Prag och röntgen kl. 09:00-12:00 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Åke Mörtsell (M) (Ordförande) Emanuel

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1(17) Beredningen för vård och rehabilitering 2008-05-13 Plats och tid Landstingshuset Hus 2, Kyrkgatan 12, Östersund, plan 2, 2008-05-13 Beslutande Ann-Marie Johansson (s) Alvi Berglund (s) Siw Lundkvist

Läs mer

PROTOKOLL. Demokrati och länsutvecklingsberedningen Datum: 2007-11-22

PROTOKOLL. Demokrati och länsutvecklingsberedningen Datum: 2007-11-22 Demokrati och länsutvecklingsberedningen Datum: 2007-11-22 Tid och plats för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Hus

Läs mer

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Regionens samverkansråd

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Regionens samverkansråd Plats och tid Styrelserummet, Regionens hus kl. 13:00-15:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Robert Uitto (S) (Ordförande) Eva Hellstrand (C) Ann-Marie Johansson (S) Maria Söderberg (C)

Läs mer

Protokoll 1(8) Sonaten, OSD, Östersund den 18 juni 2013, kl Glenn Löfblad (S) Ulf Edström (C) Karin Österberg (MP)

Protokoll 1(8) Sonaten, OSD, Östersund den 18 juni 2013, kl Glenn Löfblad (S) Ulf Edström (C) Karin Österberg (MP) Protokoll 1(8) 2013-06-18 Tid och plats för Sammanträdet Beslutande Sonaten, OSD, Östersund den 18 juni 2013, kl. 07.45-09.00 Harriet Jorderud (S) Robert Uitto (S) Lena Bäckelin (S) Anne-Marie Johansson

Läs mer

Stugun Fujitsus konferensrum klockan 9:00-16:00 Wikén Stefan Geijer Gunnar Granström Staffan Danielsson Bo Olsson Per-Olov

Stugun Fujitsus konferensrum klockan 9:00-16:00 Wikén Stefan Geijer Gunnar Granström Staffan Danielsson Bo Olsson Per-Olov Demokrati och länsutvecklingsberedningen Datum: 2008-10-10 Tid och plats för sammanträdet Beslutande Stugun Fujitsus konferensrum klockan 9:00-16:00 Wikén Stefan Geijer Gunnar Granström Staffan Danielsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Landstingshuset Hus 2, Kyrkgatan 12, plan 2, kl 09.00-17.00 Beslutande Ann-Marie Johansson (s) Annelie Bengtsson (m) Anna Gundersson (s) Björn Karlsson (s) Stefan Wikén (s) Yngve Hamberg

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 2 september kl på konferenscentrum, Uppsala. Jeannette Escanilla (V)

Jenny Gavelin (FP) Den 2 september kl på konferenscentrum, Uppsala. Jeannette Escanilla (V) Beredningen för barn och unga 2015-08-24 1 (14) Plats och tid Konferenscentrum i Uppsala, 2015-08-24, kl. 14.00 16.00 Beslutande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina Lundh (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Demokrati och länsutvecklingsberedningen Datum: 2007-05-10

PROTOKOLL. Demokrati och länsutvecklingsberedningen Datum: 2007-05-10 Demokrati och länsutvecklingsberedningen Datum: 2007-05-10 Tid och plats för sammanträdet Beslutande Strömsunds kommunhus den 10 maj 2007 klockan 09:30-17:00 Sandal Björn Geijer Gunnar Danielsson Bo Laws

Läs mer

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Vårdvalsnämnden Regionens hus, hus 3 plan 3 Stora konferensrummet och City Sjukg kl.

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Vårdvalsnämnden Regionens hus, hus 3 plan 3 Stora konferensrummet och City Sjukg kl. Plats och tid Övriga närvarande Utses att justera Regionens hus, hus 3 plan 3 Stora konferensrummet och City Sjukg kl. 09:00-15:30 David Adervall (S) (Ordförande) Cristine Persson (C) (Vice ordförande)

Läs mer

Landstingets ledningskontor, registrator

Landstingets ledningskontor, registrator funktionshinderfrågor 2016-06-07 1 (17) Plats och tid Landstingets konferenscentrum i Uppsala, 2016-06-07, kl. 09.00-12.00 ande Övriga deltagande Tarja Onegård (MP) ordf Inga Alm (C) 2:e vice ordf Erzsebét

Läs mer

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Pensionärsrådet

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Pensionärsrådet Plats och tid Regionens hus, hus 2 plan lokal Dr Prag kl. 09:00-12:00 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Åke Mörtsell (M) (Ordförande) David Adervall (S) Mats E Nilsson (L) ersätter Mats Gärd

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2015-01-07 1(10)

Sammanträdesprotokoll Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2015-01-07 1(10) 2015-01-07 1(10) Plats och tid KS-salen kl. 13:00-14:20 Beslutande Ewa Arvidsson (S), ordförande Birgit Karlsson (MP) Cecilia Gustafsson (S) Christina Wallin (V) Rolf Lindström (S) Barbro Spjuth (M) Kurt

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: 2009-08-27. Tid och plats för sammanträdet Landstingshuset, Hus 2 plan 2, Kyrkgatan 12. 2009-08-27 Kl 09.00-16.

PROTOKOLL. Datum: 2009-08-27. Tid och plats för sammanträdet Landstingshuset, Hus 2 plan 2, Kyrkgatan 12. 2009-08-27 Kl 09.00-16. Tid och plats för sammanträdet Landstingshuset, Hus 2 plan 2, Kyrkgatan 12. Kl 09.00-16.15 Beslutande Övriga deltagare Solveig Lövlie (S) Jonny Springe (S) Inger Jonsson (C) Bogna Wojtkiewicz Adolfsson

Läs mer

Den 22 april kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 22 april kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-04-08 1 (14) Plats och tid Psykiatrins hus/akademiska sjukhuset, ingång 10, Uppsala, 2014-04-08, kl. 14.00-17.00 Beslutande Malena Ranch (MP) ordförande

Läs mer

Susanne Lundberg (KD) Den 19 maj kl på landstingets ledningskontor. Jeannette Escanilla (V) Susanne Lundberg (KD)

Susanne Lundberg (KD) Den 19 maj kl på landstingets ledningskontor. Jeannette Escanilla (V) Susanne Lundberg (KD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida Beredningen för barn och unga 2015-05-07 1 (14) Plats och tid Hälsoäventyret i Uppsala, 2015-05-07, kl. 13.00 17.00 Beslutande Jeannette Escanilla (V) ordförande

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 13 november kl på landstingets ledningskontor, Uppsala

Jenny Gavelin (FP) Den 13 november kl på landstingets ledningskontor, Uppsala Beredningen för barn och unga 2015-11-09 1 (13) Plats och tid Konferenscentrum i Uppsala, 2015-11-09, kl. 09.00 10.00 Beslutande Christina Lundh (S) 1:e vice ordförande (tjänstgörande ordförande) Jenny

Läs mer

Eva Hellstrand (C) Maria Söderberg (C) (Vice ordförande) ersätter Robert Uitto (S) (Ordförande) Anders Häggkvist (C)

Eva Hellstrand (C) Maria Söderberg (C) (Vice ordförande) ersätter Robert Uitto (S) (Ordförande) Anders Häggkvist (C) Plats och tid Styrelserummet, Regionens hus kl. 14:30-16:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Eva Hellstrand (C) Maria Söderberg (C) (Vice ordförande) ersätter

Läs mer

PROTOKOLL. Demokrati och länsutvecklingsberedningen Datum: 2008-01-10

PROTOKOLL. Demokrati och länsutvecklingsberedningen Datum: 2008-01-10 Demokrati och länsutvecklingsberedningen Datum: 2008-01-10 Tid och plats för sammanträdet Beslutande Musslan, Östersunds sjukhus den 10 januari 2008 kl 09.00-16.30 Sandal Björn Axelsson Gun-Marie Geijer

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 10 april kl på landstingets konferenscentrum. Jeannette Escanilla (V)

Jenny Gavelin (FP) Den 10 april kl på landstingets konferenscentrum. Jeannette Escanilla (V) Beredningen för barn och unga 2015-03-26 1 (15) Plats och tid Landstingets konferenscentrum, Slottsgränd 1, Uppsala, 2015-03-26, kl. 13.00 17.00 Beslutande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(10)

Sammanträdesprotokoll 1(10) BEREDNINGEN FÖR VÅRD OCH REHABILITERING Sammanträdesprotokoll 1(10) Plats och tid Topphörnet, tisdag den 10 juni kl 09.00-17.00. Beslutande Nina Fållbäck Svensson Marianne Larm Svensson Siv Lundqvist SvenÅke

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden Vuxenutbildningsnämnden 2011-01-12 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 15:00 16:00 ande Margareta Ahlm (s) ordf. Peder Christensen (s) John Omoomian (s) Carina Östrand (s) Inger Söderberg (v) Jan

Läs mer

Nämndsekreterare Madelene Sönnerfors, tf. förvaltningschef Pia Carlsson

Nämndsekreterare Madelene Sönnerfors, tf. förvaltningschef Pia Carlsson SOCIALNÄMNDEN 2019-01-02 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18 Katrineholm, klockan 10:00 10:40 Beslutande Marie-Louise Karlsson (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Thomas

Läs mer

Den 19 februari kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för barn och unga. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 19 februari kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för barn och unga. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för barn och unga 2015-02-10 1 (11) Plats och tid Landstingets konferenscentrum, Slottsgränd 1, Uppsala, 2015-02-10, kl. 09.30 12.00 ande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina Lundh

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Landstingshuset, Frösön 2003-11-25/26 kl 9:15-15:30 Beslutande Boije Jenny Eliasson Martin Flingdal Erica Jäghall Ken Nilsson Hans Rastbäck Emma Wahlund Emma,

Läs mer

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Svensson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ:

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Svensson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Hemvårdsnämnden 2010-08-11 1(7) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 16:00 17:45 Beslutande: Ann-Charlott Svensson (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Hanne Jönsson (M) Tord

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård (S) Magnus

Läs mer

Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen 2006-05-16

Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen 2006-05-16 1(6) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin LS 5/2006 Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen Tid LS kl 09.00 12.30 Plats Föreläsningssalen, Sigfridsområdet Närvarande ledamöter

Läs mer

Christer Unosson. Anders Svensson. Arne Andersson

Christer Unosson. Anders Svensson. Arne Andersson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, fredagen den 29 januari 2016, klockan 11.00 11.30 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl. 12.30-13.00 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Närvarande ersättare Conny Timan (S) Fredrik Kjos (M) Jan-Erik Björk (KD)

Närvarande ersättare Conny Timan (S) Fredrik Kjos (M) Jan-Erik Björk (KD) PROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Gemaket, 15.00 16.00 Ajournering Beslutande Ledamöter Sara Ridderstedt, ordförande (MP) Mattias Peterson, 1:a vice ordförande (C) Göran Malmestedt, 2:e vice ordförande (M)

Läs mer

Protokoll 1(5) 2012-04-26. Östersunds sjukhus, grupprum 2 vid Hörsalen, den 26 april 2012, kl. 09.00 12.00. Landstinget Landstinget SPF PRO PRO SPF

Protokoll 1(5) 2012-04-26. Östersunds sjukhus, grupprum 2 vid Hörsalen, den 26 april 2012, kl. 09.00 12.00. Landstinget Landstinget SPF PRO PRO SPF Protokoll 1(5) Landstingets pensionärsråd Tid och plats för sammanträdet Beslutande Östersunds sjukhus, grupprum 2 vid Hörsalen, den 26 april 2012, kl. 09.00 12.00 Elin Hoffner (V) Inger Jonsson (C) Olle

Läs mer

Karin Björkman, socialchef Anna-Lena Lilja, förvaltningssekreterare

Karin Björkman, socialchef Anna-Lena Lilja, förvaltningssekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Måndagen den 3 januari 2011 i Portalen, Baggängsvägen 65, klockan 14.00 15.00 Beslutande Ingegerd Bennysson (S), ordförande Lars Nyberg (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Åter till indexsida för hälso- och sjukvårdsnämndens protokoll

Åter till indexsida för hälso- och sjukvårdsnämndens protokoll Åter till indexsida för hälso- och sjukvårdsnämndens protokoll Innehållsförteckning HSN 115. Månadsrapport t o m oktober 2008...1 HSN 116. Inför fördelning budget 2008...2 GOTLANDS KOMMUN PROTOKOLL 2 Plats

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2011-01-25 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavd, Marianne Hammarström Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 25 januari 2011, kl. 09.00 11.40 Plats Närvarande ledamöter Övriga

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

NORDMALINGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl

NORDMALINGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 1 (5) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 17-17.50 Beslutande: Övriga närvarande: Justerare: Christer Bäckman (fp), ordförande Ingemar Sandström (c) Kerstin Sjöström (c) Madelaine Jakobsson (c), ersättare

Läs mer

Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka

Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka Protokoll Sammanträdesdatum 2004-06-07 Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka 39-46 Tid: Måndagen 7 juni 2004 kl 09:00-15:00 Plats: Husläkarna AB, Kungsbacka Ledamöter Margareta Ödman (m) ordförande Bo Karlsing

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott Birgitta Nordvall, observatör Robert Winroth, observatör

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott Birgitta Nordvall, observatör Robert Winroth, observatör PROTOKOLL 1 (5) 1-10, 1 bilaga Plats Beslutande Landstingshuset, Vilhelminarummet, Umeå Peter Olofsson, ordförande Nicklas Sandström, vice ordförande Erik Bergkvist Helen Forsberg Karin Lundström Marianne

Läs mer

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson.

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, måndagen den 28 september 2015, klockan 13.00 13.35 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen Protokollsutdrag 1 (6) Mötesdatum Plats och tid Sessionssalen 2 vån, Rådhuset, Trelleborg kl. 09.00. Beslutande Ulf Bingsgård (M) Catherine Persson (S) Tina Järvenpää (FP) Nils-Gunnar Snygg (S) Lars Mikkelä

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2015-03-17 LK/142970 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, landstingsråd (S) vice

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsutskottet Jönköping Tid: :00-15:30 Konferensrum hus D9 Ryhov, Stora Konferensrummet hus A1/A2

Hälso- och sjukvårdsutskottet Jönköping Tid: :00-15:30 Konferensrum hus D9 Ryhov, Stora Konferensrummet hus A1/A2 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Närvarande: Konferensrum hus D9 Ryhov, Stora Konferensrummet hus A1/A2 Beslutande: Urban Blomberg, ordförande Eva Lundemo (C) Annika Nordin (S) Magnus Lagerqvist (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(10)

Sammanträdesprotokoll 1(10) BEREDNINGEN FÖR VÅRD OCH REHABILITERING Sammanträdesprotokoll 1(10) Plats och tid Omr Psykiatri, måndag den 25 aug kl 09.00-17.00. Beslutande Nina Fållbäck Svensson Marianne Larm Svensson Kjell Nilsson

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Nils Gunnar Westerberg (M)

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Nils Gunnar Westerberg (M) 1/8 Plats och tid Gustav Vasa, Kommunhuset Strängnäs kl. 16:30-16:55 Paragrafer 90-97 ande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) 1 (10) Plats och tid Landstingshuset hus 2, Kyrkgatan 12, Östersund, plan 2, 2008-10-07, kl 09.00-16.30 Beslutande Owen Laws (mp) Eija Dibba (v) Jonny Springe (s) Solveig Lövlie (s) Glenn Löfblad (s) Inger

Läs mer

Regionstyrelsen protokoll 18 augusti 2015

Regionstyrelsen protokoll 18 augusti 2015 Regionstyrelsen protokoll 18 augusti 2015 Regionstyrelsen PROTOKOLL 2015-08-18 245 Villkorat anbud samt ramavtal med Spendrups om mark för bryggeri i Visby hamn 246 Beslut om deltagande i bildande av kommunalförbund

Läs mer