Justering av kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Justering av kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla"

Transkript

1 (111) Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet kl ande Bengt-Olov Eriksson (S) ordförande Pia Wårdsäter (S) Annette Pettersson (S) Anna Ahlin (C) Daniel Blomstedt (M) Övriga närvarande Stig Eriksson, VD Tierps Fjärrvärme AB 71 Göran Carlsson 71 Yvette Axelsson, kommunchef Ewa Dannberg, sekreterare Utses att justera Daniel Blomstedt Underskrifter Paragrafer Sekreterare Ewa Dannberg Vidimerande Yvette Axelsson Ordförande Bengt-Olov Eriksson Justerande Daniel Blomstedt BEVIS OM ANSLAG Justering av kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Organ Sammanträdesdatum Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierps köping Paragrafer Underskrift Utdragsbestyrkande

2 Information av Tierps Fjärrvärme AB Arbetsutskottet beslutar att lägga informationen till handlingarna. Enligt ägardirektiven skall Fjärrvärmebolaget minst två gånger per år informera arbetsutskottet om sin verksamhet. Vd Stig Eriksson informerar vid dagens sammanträde om verksamheten med utgångspunkt från följande rubriker Vad har vi gjort under sommaren Kulvertutbyggnad i Tierp Reparationer i Tierp: Ommurning tak m.m. i ugnar: Kulvertläckor, Exp.kärl, pumpar, rökgaskondensering m.m Reparationer i Örbyhus: Ugn med rosterbyten, rostervagn, Kulvertläckor, Exp.kärl Reparationer i Karlholmsbruk: Ny batteribackup/ups, Ugn, rostervagn Delårsrapport Under sommaren har en ny värmekulvert dragits från panncentralen på Vallskogavägen till befintlig kulvert på Tolftaliden. Försäljningen under perioden januari augusti har för Tierp och Örbyhus uppgått till MWh, jämfört med samma period 2010 var MWh. Försäljningen i Karlholmsbruk har uppgått till MWh, jämfört med samma period 2010 var tkr. Försäljningen till och med oktober 2011 för Tierp är 8% lägre, Örbyhus 10% lägre och Karlholmsbruk 7.7% lägre än Driftskostnaderna har under perioden uppgått till tkr. Arbetet fortsätter med att ansluta flera fastigheter till fjärrvärmenätet. Under hösten kommer kulvert att dras fram till ca 15 villor på djurgårdsområdet och till några andra affärsfastigheter i Tierp.

3 Dnr Ks Yttrande över Samråd om förutsättningar och framtidsbild för kollektivtrafiken i Uppsala län UL Arbetsutskottet beslutar att meddela Upplands Lokaltrafik att kommunen inte har något att erinra mot förslaget. Upplands Lokaltrafik har skickat remissen Samråd om förutsättningar och framtidsbild för kollektivtrafiken i Uppsala län. Dokumentet har tagits fram i samarbete mellan länets kommuner, landsting och Regionförbundet. Den 1 januari 2012 träder en ny lag för kollektivtrafiken i kraft. Den innebär bland annat att det ska finnas en regional kollektivtrafikmyndighet i varje län som ansvarar för att det upprättas ett regionalt trafikförsörjningsprogram. Trafikförsörjningsprogrammet ska fastslås senast 1 oktober Föreliggande samrådshandling kan ses som första steget mot ett regionalt trafikförsörjningsprogram. Handlingen ger förslag på mål och strategier för kollektivtrafiken och innehåller ett omfattande faktaunderlag. De samlade synpunkterna på samrådshandlingen kommer, tillsammans med utredningsmaterialet, att överlämnas till kollektivtrafikmyndigheten vid landstinget vid årsskiftet. Chef för processtöd och planarkitekten har granskat samrådshandlingen och överlämnat synpunkter den 20 oktober Delges Upplands Lokaltrafik

4 Dnr Ks Närvårdsutveckling Tierp Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta att ställa sig bakom landstingsplanens inriktning samt länsdelsberedningens handlingsplan avseende punkt fyra om närvårdscentrum i Tierp att utse Pia Wårdsäter (S), Jonas Nyberg (S) och Catarina Deremar (C) som kommunens representanter i den politiska styrgruppen samt att utifrån ovanstående befullmäktiga kommunens representanter att fatta beslut i den politiska styrgruppen Kommunstyrelsen har i 157/2008 beslutat att delta i projekt Närvård i Uppsala län. Närvårdsarbetet drivs sedan 2010 som ordinarie verksamhet i länets kommuner i samverkan med Landstinget i Uppsala län. Effektiviseringsberedningen beskriver i september 2010 att fortsatta framgångsfaktorer är politisk enighet om definition av närvård, länsövergripande mål och strategier samt lokala processer. Landstingsplanen anger att närvårdscentra ska byggas upp i olika delar av länet. Detta kan enligt planen innefatta folkhälsoarbete, familjecentraler och ungdomsmottagningar, rehabilitering, korttidsvård och palliativ vård. Inriktning för planperioden och uppdrag 2011 anges: Under 2011 ska förutsättningar för att utveckla Tierps vårdcentrum till ett närvårdscentra undersökas i samarbete med Tierps kommun. Inriktningsmål är i plan för norra länsdelsberedningen att Utveckla närvårdscentra i Tierp och Östhammar. Vidare beskrivs i handlingsplanens punkt fyra: Driva på kartläggning och planering av ett närvårdscentrum i Tierp i samarbete med Tierps, Heby och Älvkarleby kommuner. Aktiviteter ska vara att informera beredningen om befolkningens behov av tjänster som ett närvårdscentrum i Tierp skulle kunna erbjuda samt att delta i framtidsverkstad/motsvarande under hösten Mål Det lokala arbetet och dess mål under perioden är föreslaget i en processplan/aktivitetsplan. Föreslaget huvudmål är att genom samverkan mellan huvudmännen samt delaktighet från medborgare utveckla närvård utifrån gemensamt identifierade utvecklingsområden. Ett av föreslagna delmål är att utreda förutsättningar för ett närvårdscentrum i Tierp. Närvårdskoordinatorn i Tierp har den 28 oktober 2011 överlämnat förslag till beslut i ärendet.

5 Dnr Ks Yttrande över revisorernas granskning av skydd mot korruption och oegentligheter Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta att vidta i yttrandet föreslagna åtgärder samt överlämna det till revisorerna. På uppdrag av revisorerna har PwC granskat om kommunstyrelsens förebyggande arbete när det gäller skyddet mot korruption och oegentligheter är tillräckligt. Granskningens bedömning är att det finns ett förebyggande arbete när det gäller skydd mot korruption och oegentligheter, men att det kan utökas i omfattning. I rapporten lämnas totalt åtta (8) rekommendationer som syftar till förbättringar av skyddet mot korruption och oegentligheter. Med utgångspunkt från resultatet av granskningen lämnas följande rekommendationer i syfte att stärka skyddet mot korruption och oegentligheter. - Gör styrdokumenten mer tillgängliga för alla anställda - Utarbeta särskilda riktlinjer för representation och uppvaktningar - Komplettera riktlinjerna för resor med regler om redovisning - Upprätta tydliga riktlinjer och regler om förhållningssätt för anställda som erbjuds gåvor - Riskbedöm förtroendekänsliga områden - Satsa mer resurser på att informera anställda i frågor om korruption och oegentligheter - Upprätta en handlingsplan som en beredskap om något skulle hända - Inför ett system för att arbeta med uppföljning av den interna kontrollen

6 Dnr Ks Borgensprinciper för Tierps kommun Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen hemställa att kommunfullmäktige beslutar att anta föreliggande förslag till borgensprinciper för Tierps kommun att börja gälla från och med 1 januari Kommunfullmäktige har 79/2010 uppdragit till kommunstyrelsen att arbeta fram regelverk för kommunala borgensåtaganden inklusive fråga om borgensavgift. Ekonomichefen har den november 2011 överlämnat förslag till Borgensprinciper för Tierps kommun.

7 Delgivning Arbetsutskottet beslutar att lägga delgivningen till handlingarna samt att kommunstyrelsen får en genomgång av uppföljningen om LOV-leverantörer samt resultatet på sammanträdet den 29 november Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare delges: Enheten för processtöd har under sommaren genomfört första uppföljningen avseende krav på ledningssystem. Uppföljningen avser enbart insatser som ingår i valfrihetssystemet, serviceinsatser samt förebyggande sociala insatser. Utredaren Anna Hedqvist har den 4 november 2011 överlämnat rapporten.

8 Meddelanden Arbetsutskottet beslutar att lägga meddelandena till handlingarna. Utredningssekreteraren har den 1 november 2011 överlämnat lägesinformation om läsplattor. Dnr Syst Länsstyrelsen i Uppsala län har den 27 september 2011 beslutat att Stiftelsen Strömsbergs Industriminne erhåller högst 344 tkr i bidrag till vårdåtgärder på masugnen i Strömsbergs bruk och för antikvarisk kontroll högst 8 tkr. Dnr Ks Syst Länsstyrelsen i Uppsala län har den 27 september 2011 beslutat att Stiftelsen Strömsbergs Industriminne erhåller högst101 tkr kronor i bidrag till vårdåtgärder på pannrummet vid gamla sågen i Strömsbergs bruk och för antikvarisk kontroll högst 8 tkr. Dnr Ks Syst Sveriges Kommuner och Landsting genomförde 2009 en undersökning av alla kommuners webbplatser. Uppföljningen genomfördes försommaren 2010 som presenterade hösten En tredje studie har gjorts och som presenteras i skriften information till alla. Dnr Ks Syst Länsstyrelsen i Uppsala län har meddelat Brukshälsan i Uppland AB att anmälan om transport av farligt avfall som uppkommit i verksamheten har registrerats samt att anmälan ska göras vart femte år så länge transporten utförs. Dnr Ks Syst Svensk Solarieförening har till Regeringskansliet den 5 oktober 2011 överlämnat sitt yttrande i Betänkandet strålsäkerhet gällande rätt i ny form. Dnr Ks Syst Länsstyrelsen i Uppsala län har den 21 oktober 2011 lämnat med stöd av 36 avfallsförordningen Tällsgärde Entreprenad tillstånd till yrkesmässig transport av icke farligt och farligt avfall. Tillståndet gäller till och med 21 oktober forts.

9 Dnr Ks Syst Länsstyrelsen i Uppsala län har den 21 oktober 2011 lämnat med stöd av 36 avfallsförordningen HRF skogsmaskinservice AB tillstånd till yrkesmässig transport av icke farligt och farligt avfall. Tillståndet gäller till och med 21 oktober Dnr ks Migrationsverket har i beslut den 6 oktober 2011 beviljat Tierps kommun 31 tkr som statlig ersättning för insatser för vissa utlänningar. Dnr Ks Trafikverket Region Öst har den 19 oktober 2011 lämnat Tierps kommun stöd avseende konsultkostnader för framtagande av en hastighetsplan enligt Rätt Fart i Staden och/eller framtagande av kommunikationsplan eller andra kommunikationsinsatser i samband med införandet av nya hastighetsgränser. Stöder uppgår till 50 % av konsultkostnaderna med ett kostnadstak på 50 tkr. Dnr Ks Förvaltningsrätten har i beslut den 14 oktober 2011 avslagit sökandens yrkande om inhibition avseende kommunstyrelsens beslut om nyttjanderättsavtal med Tierp Arena. Dnr Ks Nedre Dalälvens Utvecklings AB har överlämnat myggbekämpningsrapport 2011 och redovisning av bekämpning i naturreservat Bekämpningen utfördes endast i Gävle kommun.

Justering av kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2012-01-17 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet kl 09.00-11.00 Beslutande Bengt-Olov Eriksson (S) ordförande Pia Wårdsäter (S) Annette Pettersson (S) Catarina Deremar (C) Daniel Blomstedt (M) Övriga

Läs mer

Justering av kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2012-12-18 104 (112) Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet kl 08.30-11.10 ande Bengt-Olov Eriksson (S) ordförande Pia Wårdsäter (S) Anette Pettersson (S) Catarina Deremar (C) Daniel Blomstedt (M) Övriga

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2011-11-17 315 (327) Plats och tid ande Kommunhuset, Rådrummet, Tierps köping Kl. 08.00 11.00 Jonas Nyberg (S), ordförande Carolina Nylander (S) Åsa Sikberg (M), vice ordförande Sara Sjödal (C) Kenneth

Läs mer

3 oktober 2017, kl. 08:30-10:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp

3 oktober 2017, kl. 08:30-10:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Tid och plats 3 oktober 2017, kl. 08:30-10:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 75-82 Utses att justera Viktoria Söderling Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Bengt-Olov Eriksson (S),

Läs mer

Justering av Utskottet arbete och omsorgs protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av Utskottet arbete och omsorgs protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2012-10-09 134 (142) Plats och tid Kommunhuset Rådrummet kl 13.00-16:00 ande Övriga närvarande Pia Wårdsäter, ordförande Anette Pettersson (S) Håkan Thomsson (MP) Catarina Deremar (C) Elisabet Rosengren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats 9 oktober 2018, kl. 08:30-10:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Kommunhuset, Tierps Köping, Tierp Paragrafer 64-73 Utses att justera Jonas Nyberg ande Ledamöter Bengt-Olov Eriksson (S), ordförande

Läs mer

Justering av kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2012-06-19 43(55) Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet kl 08.30-11.00 ande Bengt-Olov Eriksson (S) ordförande Pia Wårdsäter (S) Anette Pettersson (S) Anna Ahlin (C) Daniel Blomstedt (M) Övriga närvarande

Läs mer

1)(kulee\ TIERPS. Lbo (A.(1 KOMMUN. Ewa Dannberg, sekreterare

1)(kulee\ TIERPS. Lbo (A.(1 KOMMUN. Ewa Dannberg, sekreterare 2013-05-14 29 (36) Plats och tid Kommunhuset Tierp, Rådrummet kl 13.00-15.00 Beslutande Se blad 30 Sekreterare Ewa Dannberg, sekreterare Övriga Susanne Ivarsson, utredare 15 o 16 Kristina Ericson, verksamhetschef

Läs mer

Justering av kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2011-01-25 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl 08.30-11.30 Beslutande Bengt-Olov Eriksson, ordförande (S) Pia Wårdsäter (S) Anette Pettersson (S) Catarina Deremar (C) Daniel Blomstedt

Läs mer

Justering av kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2012-08-22 70 (78) Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet kl 08.30-10.00 Beslutande Bengt-Olov Eriksson (S) ordförande Pia Wårdsäter (S) Anette Pettersson (S) Catarina Deremar (C) Daniel Blomstedt (M) Övriga

Läs mer

Älvkarleby kommun Marie Larsson (S) Ordförande iksson (S) BEVIS OM ANSLAG. IT-nämnden i p 1(0

Älvkarleby kommun Marie Larsson (S) Ordförande iksson (S) BEVIS OM ANSLAG. IT-nämnden i p 1(0 4 TIERPS 1 (8) Plats och tid IT-centrum, konferensrummet kl. 09:45-10:45 ande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 5-10 Utses att justera Marie Larsson (S) Justeringens plats och tid Underskrifter

Läs mer

Jenny Lundström (MP) ordförande Jonas Nyberg (S) vice ordförande Anna Ahlin (C) Gunnar Jansson (S)

Jenny Lundström (MP) ordförande Jonas Nyberg (S) vice ordförande Anna Ahlin (C) Gunnar Jansson (S) Tid och plats 5 mars 2019, kl. 13:00 15:15 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 18-33 Utses att justera Jonas Nyberg ande Ledamöter Jenny Lundström (MP) ordförande Jonas Nyberg (S) vice ordförande

Läs mer

19 december 2017, kl. 08:30-09:40 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp

19 december 2017, kl. 08:30-09:40 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Tid och plats 19 december 2017, kl. 08:30-09:40 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 102-107 Utses att justera Jonas Nyberg Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Bengt-Olov Eriksson (S), ordförande

Läs mer

Jenny Lundström (MP) ordförande Jonas Nyberg (S) vice ordförande Anna Ahlin (C) Gunnar Jansson (S) Lars-Göran Birkehorn Karlsen (M)

Jenny Lundström (MP) ordförande Jonas Nyberg (S) vice ordförande Anna Ahlin (C) Gunnar Jansson (S) Lars-Göran Birkehorn Karlsen (M) Tid och plats 19 december 2018, kl. 08:00-09:30 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp Paragrafer 135-146 Utses att justera Anna Ahlin (C) ande Ledamöter Jenny Lundström (MP) ordförande Jonas Nyberg (S) vice

Läs mer

Justering av Utskottet arbete och omsorgs protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av Utskottet arbete och omsorgs protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2014-05-13 32 (44) Plats och tid Kommunhuset Tierp, rådrummet kl. 1300-16.30 ande Se sid. 33 Övriga närvarande Susanne Ivarsson, sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Christina Larsson

Läs mer

Valnämnden (5) Benny Larsson. Sekreterare Louise Pettersson /1/17. Ingiv Wennberg. Benny7L2son BEVIS OM ANSLAG

Valnämnden (5) Benny Larsson. Sekreterare Louise Pettersson /1/17. Ingiv Wennberg. Benny7L2son BEVIS OM ANSLAG 2017-05-11 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet, kl. 18.00-18.45 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 1-2 Utses att justera Benny Larsson Justeringens plats och tid Underskrifter

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 31-34 Utses att justera Justeringens plats och tid Anette Pettersson Kommunhuset Underskrifter

Läs mer

Justering av kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2012-11-15 92 (103) Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet kl 08.30-12.00 ande Bengt-Olov Eriksson (S) ordförande Pia Wårdsäter (S) Anette Pettersson (S) Catarina Deremar (C) Daniel Blomstedt (M) Övriga

Läs mer

Justering av Pensionärsrådets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av Pensionärsrådets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-08-21 35 (10) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierp kl. 13.00-16.00 Beslutande Se sid 36 Övriga närvarande Susanne Ivarsson, sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset,

Läs mer

Underskrifter Paragrafer Kerstin Jonasson. Jonas Nyberg. Kenneth Gunnarsson

Underskrifter Paragrafer Kerstin Jonasson. Jonas Nyberg. Kenneth Gunnarsson 2012-12-18 418 (424) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, Rådrummet, Tierps köping Kl. 08.30 12.30 Jonas Nyberg (S), ordförande Åsa Sikberg (M), vice ordförande Björn Hellstedt (C) Kenneth

Läs mer

Justering av Beredningen för tillväxt och samhällsbyggandes protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av Beredningen för tillväxt och samhällsbyggandes protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2010-12-21 16 (21) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierp, kl 14.00 16.30 Beslutande Se förteckning sid 17 Övriga närvarande Claes Breitholtz, konsult Krister Sernbo. konsult Helena Gåije, planarkitekt

Läs mer

Anna Trankell, sekreterare Anders Badner, kommunikationsstrateg

Anna Trankell, sekreterare Anders Badner, kommunikationsstrateg Tid och plats 17 januari 2019, kl. 09:00 10:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 1-5 Utses att justera Tomas Delgado Pinto Beslutande Ledamöter Lars Svensk (KD), ordförande Tomas Delgado Pinto

Läs mer

SAMMANT. Kommunhus. enligt sida 2. Sara Rådbo. Kommunhus. Justering av. Plats och tid. Paragrafer Utses att justera. Underskrifter.

SAMMANT. Kommunhus. enligt sida 2. Sara Rådbo. Kommunhus. Justering av. Plats och tid. Paragrafer Utses att justera. Underskrifter. Plats och tid Kommunhus et, Rådrummet, kl. 13. 00 16.00 ande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 13-17 Utses att justera Justeringenss plats och tid Sara Rådbo Kommunhus et Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 14.30 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 24-27 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset Underskrifter Sekreterare Susanne

Läs mer

22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp. Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson

22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp. Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson Tid och plats 22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp Paragrafer 1-5 Utses att justera Marie Larsson ande Ledamöter Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson ande ersättare Övriga

Läs mer

Se blad 35. Elisabet Rosengren

Se blad 35. Elisabet Rosengren 2011-03-08 34 (44) Plats och tid Wesslandias samlingssal Solglimten kl 13.00-17.00 ande Se blad 35 Ersättare Övriga närvarande Mojgan Alimadad, produktionschef Ewa Dannberg, sekreterare Utses att justera

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet kl. 13.00 16.10 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 8-12 Utses att justera Sven Lokander Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Sara Sjödal (C) ordförande Lars-Göran Birkehorn Karlsen (M) 1:e vice ordförande Viktoria Söderling (S) 2:e vice ordförande Joakim Larsson (SD)

Sara Sjödal (C) ordförande Lars-Göran Birkehorn Karlsen (M) 1:e vice ordförande Viktoria Söderling (S) 2:e vice ordförande Joakim Larsson (SD) Tid och plats 29 januari 2019, kl. 08:30-09:35 i Kommunhuset, Rådrummet, Kommunhuset, Tierps köping, Tierp Paragrafer 1-10 Utses att justera Linda Friberg ande Ledamöter Sara Sjödal (C) ordförande Lars-Göran

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott juni 2018, kl. 08:30-10:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp. Viktoria Söderling (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott juni 2018, kl. 08:30-10:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp. Viktoria Söderling (S) Tid och plats 19 juni 2018, kl. 08:30-10:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 49-55 Utses att justera Viktoria Söderling (S) ande Ledamöter Bengt-Olov Eriksson (S), ordförande Jonas Nyberg (S),

Läs mer

Se blad 42. Patrik Årman

Se blad 42. Patrik Årman 2012-04-12 49 (xx) Plats och tid Kommunhuset Tierp, Rådrummet kl 13-15 Se blad 42 Övriga närvarande Ewa Dannberg, sekreterare Mojgan Alimadad, produktionschef Utses att justera Patrik Årman Underskrifter

Läs mer

Justering av Utskottet arbete och omsorgs protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av Utskottet arbete och omsorgs protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2010-08-24 33 (47) Plats och tid Kommunhuset Tierp, Rådrummet kl 13.30-16.00 Beslutande Pia Wårdsäter (S) ordförande Anette Pettersson (S) Catarina Deremar (C) Håkan Thomsson (MP), ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 87-93 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset Underskrifter Sekreterare Susanne

Läs mer

Justering av kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2014-06-17 53 (63) Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet kl 8.30-9.15 ande Bengt-Olov Eriksson (S) ordförande Pia Wårdsäter (S) Anette Pettersson (S) Catarina Deremar (C) Daniel Blomstedt (M) Övriga närvarande

Läs mer

Justering av kommunfullmäktiges protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av kommunfullmäktiges protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Kommunhuset A-salen, Tierps köping kl. 18.00-18.40 Se Blad 2 Yvette Axelsson, kommunchef Susanne Ahlman, sekreterare Margaretha Magnusson (S) och Catharina Deremar (C) Kommunhuset, 21 oktober 2014, kl

Läs mer

Justering av kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2012-10-09 79 (91) Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet kl 08.30-12.00 ande Bengt-Olov Eriksson (S) ordförande Pia Wårdsäter (S) Anette Pettersson (S) Catarina Deremar (C) Daniel Blomstedt (M) Övriga närvarande

Läs mer

Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Olof Nilsson (S) Anders Backman (C)

Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Olof Nilsson (S) Anders Backman (C) Tid och plats 9 april 2019, kl. 14:00-14:30, IT-centrum Cassiopeia, Tierp Paragrafer 9-12 Utses att justera Olof Nilsson Beslutande Ledamöter Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Olof Nilsson

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande Carina Schön (S) Kristina Pettersson (S) Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande Carina Schön (S) Kristina Pettersson (S) Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS - TRYGGHETSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Stora konferensrummet, Kommunkontoret, kl 13.00-15.30 Beslutande Marie Wilén (C) ordförande Margareta Gadde-Jenniche (M) Gösta Persson (M) Rose-Marie

Läs mer

Upphandlingen avser grusmaterial och eventuella transporter av grus till kommunens upplag. Anbud har inkommit från en (1) anbudsgivare.

Upphandlingen avser grusmaterial och eventuella transporter av grus till kommunens upplag. Anbud har inkommit från en (1) anbudsgivare. 2011-06-21 60 (69) Plats och tid ande Kommunhuset, Rådrummet, Tierps köping, kl 08.30-10.00 Bengt-Olov Eriksson (S) ordförande Pia Wårdsäter (S) Anette Pettersson (S) Anna Ahlin (C) Daniel Blomstedt (M)

Läs mer

4 TIERPS _ Knivstad--

4 TIERPS _ Knivstad-- 4 TIERPS _ Knivstad-- vl `- - vt? Älvkarleby s - - Lönenämnd _71 kommun kommun 2017-03-14 1 (6) Plats och tid IT-centrum, konferensrummet kl. 09:30-09:50 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2

Läs mer

(bef VW/y Christina Larsso

(bef VW/y Christina Larsso SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-08-20 47 (54) Plats och tid Kommunhuset Tierp, Rådrummet kl 13:30-14.30 ande Se blad 48 Sekreterare Ewa Dannberg, sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Christina

Läs mer

Lars Svensk (KD), Ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordf. Jelena Zivkovic (M) Catrin Björk (MP) Joakim Larsson (SD) Andreas Vestin (V)

Lars Svensk (KD), Ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordf. Jelena Zivkovic (M) Catrin Björk (MP) Joakim Larsson (SD) Andreas Vestin (V) Tid och plats 14 februari 2019, kl. 09:00-10.30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 6-11 Utses att justera Catrin Björk ande Ledamöter ande ersättare Lars Svensk (KD), Ordförande Tomas Delgado Pinto

Läs mer

Justering av jävsnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av jävsnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2012-08-16 11 (16) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierp, kl 14.00 15.00 ande Bertil Ahlin (C), ordförande Stig Lundquist (M) Anette Eriksson (S) Stefan Wårdsäter (S) Övriga närvarande Utses att justera

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 ande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 35-40 Utses att justera Justeringens plats och tid Catarina Deremar Kommunhuset Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S)

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S) Tid och plats 6 mars 2019, kl. 08:30-12:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 45-50 Utses att justera Viktor Hage ande Ledamöter Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande

Läs mer

Justering av s protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av s protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2010-03-22 11 (18) Plats och tid Björken, samlingssalen, Tierps köping Kl. 15.00-17.00 Beslutande Se sid. 12 Övriga närvarande Åsa Joelsson, sekreterare Utses att justera Håkan Ståhlberg Justeringens plats

Läs mer

Anna Ahlin (C) ordförande Stig Lundqvist (M) Jonas Nyberg (S) 2:e vice ordförande Joakim Larsson (SD) 9 Christina Svensson (S)

Anna Ahlin (C) ordförande Stig Lundqvist (M) Jonas Nyberg (S) 2:e vice ordförande Joakim Larsson (SD) 9 Christina Svensson (S) Tid och plats 31 oktober 2018, kl. 13:00-14:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 5-9 Utses att justera Stig Lundqvist Beslutande Ledamöter Anna Ahlin (C) ordförande Stig Lundqvist (M) Jonas Nyberg

Läs mer

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L)

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Tid och plats 30 januari 2019, kl. 08:30-11:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 7-11 Utses att justera Linda Friberg ande Ledamöter Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande

Läs mer

Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas Furuskog (S) Patrik Köhler(M) Folke Karlsson och Stefan Carlsson

Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas Furuskog (S) Patrik Köhler(M) Folke Karlsson och Stefan Carlsson 1 Sammanträdesdatum 2007-12-04 Plats och tid Kommunhusets tingssal, tisdagen den 4 december 2007 kl 09.00-12.10. Beslutande Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet, kl. 08.00-09.00 Beslutande och övriga närvarande Utses att justera Inger Wenneberg (S) ordförande Monica Norén (S) 1:e vice ordförande Lilian Carlsson (C) 2:e vice

Läs mer

Anna Ahlin (C) Kommunhuset, Centralgatan 7, Tierp

Anna Ahlin (C) Kommunhuset, Centralgatan 7, Tierp 2016-03-22 1 (6) Plats och tid B-salen, kl. 11:30 12:10 Beslutande Se förteckning sid 2 Övriga närvarande Se förteckning sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid Anna Ahlin (C) Kommunhuset, Centralgatan

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 13-18 Utses att justera Justeringens plats och tid Gunnar Jansson Kommunhuset Underskrifter

Läs mer

Peter Staland (C), ordförande Stig Lundqvist (M), vice ordförande Gert Berlin (S)

Peter Staland (C), ordförande Stig Lundqvist (M), vice ordförande Gert Berlin (S) Tid och plats 23 augusti 2018, kl. 13:00 30:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 13-19 Utses att justera Stig Lundkvist ande Ledamöter Peter Staland (C), ordförande Stig Lundqvist (M), vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

Catarina Deremar (C) ordförande Jessica Tindre Falk (M) 1:e vice ordförande Inger Wennberg (S) 2:e vice ordförande

Catarina Deremar (C) ordförande Jessica Tindre Falk (M) 1:e vice ordförande Inger Wennberg (S) 2:e vice ordförande Tid och plats 2 april 2019, kl. 17:30-19:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 9-19 Utses att justera Inger Wennberg ande Ledamöter Catarina Deremar (C) ordförande Jessica Tindre Falk (M) 1:e vice

Läs mer

Justering av lönenämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla.

Justering av lönenämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. 2012-03-05 1 (6) Plats och tid Tierps kommun, kommunhuset, Rådrummet 5 mars 2012 kl 9.00-10.15 Beslutande Se blad 2 Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sara Svanfeldt, personalchef

Läs mer

Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Tid och plats Paragrafer 19 december 2018, kl. 09:00-11:00 i Kommunhuset, Arkivet, Tierp 108-114 Utses att justera Viktoria Söderling (S) ande Ledamöter Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S)

Läs mer

Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Tid och plats 15 november 2018, kl. 13:00-14:30 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp Paragrafer 98-102 Utses att justera Agnetha Andersson (V) Beslutande Ledamöter Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling

Läs mer

Justering av Beredningen för tillväxt och samhällsbyggandes protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av Beredningen för tillväxt och samhällsbyggandes protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2010-01-27 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, B-salen, Tierp, kl 13.00 14.30 Beslutande Se förteckning sid 2 Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Juhlin, utredare Caroline

Läs mer

(9) 14:30. C7(7YelL "pnifitrankell. Justerande Gert Berlin ti BEVIS OM ANSLAG

(9) 14:30. C7(7YelL pnifitrankell. Justerande Gert Berlin ti BEVIS OM ANSLAG 2017-03-14 1 (9) Plats och tid Kommunhuset 24 augusti, Rådrummet, kl. 13:00 14:30 ande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 1-7 Utses att justera Justeringens plats och tid Gert Berlin (S) Kommunhuset,

Läs mer

Annika Höök, nämndsekreterare Evelina Håkansson, nämndsekreterare Cilla Lund, lönechef

Annika Höök, nämndsekreterare Evelina Håkansson, nämndsekreterare Cilla Lund, lönechef Tid och plats 9 april 2019, kl. 14:30-14:45, IT-centrum Cassiopeia, Tierp Paragrafer 6-9 Utses att justera Peter Evansson Beslutande Ledamöter Sara Sjödal (C) ordförande Peter Evansson (S) Beslutande ersättare

Läs mer

Protokoll för kommunstyrelsen

Protokoll för kommunstyrelsen 1(13) Protokoll för kommunstyrelsen Plats: Kommunhusets sessionssal, Skutskär Datum och tid: 2014-04-09 Kl. 13.30 14.40 Justering Plats: Datum och tid: Kommunhuset, Skutskär Paragrafer: 31-44 Sekreterare:

Läs mer

9 oktober 2018, kl. 08:30 i Kommunhuset, A-salen, Tierp. Kenneth Gunnarsson (MP), ordförande Torgny Helgesson (S) Christer Niklasson (S)

9 oktober 2018, kl. 08:30 i Kommunhuset, A-salen, Tierp. Kenneth Gunnarsson (MP), ordförande Torgny Helgesson (S) Christer Niklasson (S) Tid och plats 9 oktober 2018, kl. 08:30 i Kommunhuset, A-salen, Tierp Paragrafer 269-273 Utses att justera Christer Niklasson ande Ledamöter Kenneth Gunnarsson (MP), ordförande Torgny Helgesson (S) Christer

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 ande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 36-39 Utses att justera Justeringens plats och tid Catarina Deremar Kommunhuset Underskrifter Sekreterare

Läs mer

L 14,----1(-71--<-"..5- -C

L 14,----1(-71--<-..5- -C 4 TIERPS SAM MANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00-16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 40-44 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset

Läs mer

Kenneth Gunnarsson (MP), ordförande Torgny Helgesson (S)

Kenneth Gunnarsson (MP), ordförande Torgny Helgesson (S) Tid och plats 21 augusti 2018, kl. 13:00-16:00 i Kommunhuset, OBS: B-salen, Tierp Paragrafer 229-231 Utses att justera Sara Sjödal Beslutande Ledamöter Kenneth Gunnarsson (MP), ordförande Torgny Helgesson

Läs mer

4 TIERPS KOMMUN. -,.93-AA4S)ArD. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Demokratiberedningen (7) Rådrummet, kommunhuset, Tierps köping, kl.

4 TIERPS KOMMUN. -,.93-AA4S)ArD. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Demokratiberedningen (7) Rådrummet, kommunhuset, Tierps köping, kl. 4 TIERPS 2016-04-14 1 (7) Plats och tid Rådrummet, kommunhuset, Tierps köping, kl. 15:00-17:10 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 7-11 Utses att justera Lars-Peter Hållstrand Justeringens

Läs mer

Lars Svensk (KD), ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordförande Catrin Björk (MP) Bengt-Olov Eriksson (S)

Lars Svensk (KD), ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordförande Catrin Björk (MP) Bengt-Olov Eriksson (S) Tid och plats Paragrafer Bevis om anslag Protokollets förvaringsplats Utses att justera ande Ledamöter 13 juni 2019, kl. 09:00-11:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp 15-19 Anslaget sätts upp: 2019-06-27

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) 1(7) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.35 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

Pia Wårdsäter. Louise Pettersson. Bengt-Olov Eriksson. Pia Wårdsäter BEVIS OM ANSLAG

Pia Wårdsäter. Louise Pettersson. Bengt-Olov Eriksson. Pia Wårdsäter BEVIS OM ANSLAG 4 TIERPS 2014-12-16 109 (117) Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet kl. 8.30-10.00 Beslutande Övriga närvarande Bengt-Olov Eriksson (S) ordförande Pia Wårdsäter (S) Anette Pettersson (S) Catarina Deremar

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-16.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Per-Inge Pettersson, C Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 15.00 17.45 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Stig Johansson (M) Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet, kl. 08.30-09.30 ande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Daniel Blomstedt Paragrafer 39-44 Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Louise

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2016-05-18 1 (8) Plats och tid Rådrummet, kommunhuset, Tierps köping, kl. 18.00-20.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 15-18 Utses att justera Justeringens plats och tid Sara Sjödal

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen kl. 13.00 16.10 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 13-18 Utses att justera Carina Larsson Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Catarina Deremar (C) ordförande Jessica Tindre Falk (M) 1:e vice ordförande Inger Wennberg (S) 2:e vice ordförande

Catarina Deremar (C) ordförande Jessica Tindre Falk (M) 1:e vice ordförande Inger Wennberg (S) 2:e vice ordförande Tid och plats Paragrafer Bevis om anslag Protokollets förvaringsplats Utses att justera ande Ledamöter 13 juni 2019, kl. 17:30-19:00, Rådrummet, Tierp 20-24 Anslaget sätts upp: 2019-06-28 Anslaget tas

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län Kommunfullmäktige 2011-12-14 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län 153 Utökning av Regionförbundet

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Lilla A-salen, Kommunhuset, Tierps köping, kl. 08:30-12:00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 25-30 Utses att justera Justeringens plats och tid Torgny Helgesson Måndag

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 61

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 61 61 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 20.30 Beslutande Karlsson, Gunilla (S) ordförande Wilhelmsson, Anders (S) Åkerman, Lizethe (S) Gavrilids, Georgios (S) Sagna, Ben Ibou (S) Persson, Gunni

Läs mer

Kommunkontoret onsdag 21 januari 2015 kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret onsdag 21 januari 2015 kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 15.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Pär Rickman (S) Sven Erik Eriksson (KD) Tjänstemän

Läs mer

5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C)

5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C) Tid och plats Paragrafer Utses att justera Beslutande Ledamöter 5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp 14-20 Erik Kolm Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Pensionärsrådet 2011-11-09 20

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Pensionärsrådet 2011-11-09 20 2011-11-09 20 Plats och tid Kommunhuset, A-salen kl 10:00-11:45 Beslutande Pia Wårdsäter (S), ordförande Urban Blomster (V) Gert Berlin (PRO), vice ordförande Göran Pettersson (PRO) Marianne Pettersson

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) 1(10) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.15 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 66 Godkännande av ärendelista... 82 67 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-2021 - remiss... 83 68 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl. 09.00 09.15 BESLUTANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Mikael Johansson (S), ordförande Georg Forsberg (C), 1:e vice ordförande Hans Eriksson

Läs mer

Se sid.52. Susanne. Justering av anslagstavla 51 () Plats och tid. Beslutande. Övriga närvarande. Utses att justera. Underskrifterr BEVIS OM ANSLAG

Se sid.52. Susanne. Justering av anslagstavla 51 () Plats och tid. Beslutande. Övriga närvarande. Utses att justera. Underskrifterr BEVIS OM ANSLAG 51 () Plats och tid Beslutande Kommunhuset Tierp, rådrummet kl. 13.00-16.00 Se sid.52 Övriga närvarande Susanne Ivarsson, sekreterare s Utses att justera Justeringens plats och tid Anette Pettersson Underskrifterr

Läs mer

TIERPS KOMMUN. / Ar Se förteckning sid 2. Sylvia Lundholm Kommunhuset, Centralgatan 7, Tierp. Jonas Nyberg holm

TIERPS KOMMUN. / Ar Se förteckning sid 2. Sylvia Lundholm Kommunhuset, Centralgatan 7, Tierp. Jonas Nyberg holm 2017-01-31 10 Plats och tid Rådrummet, kl. 13:00 14:00 Beslutande Se förteckning sid 2 Övriga närvarande Se förteckning sid 2 Utses att Justera Justeringens plats och tid Sylvia Lundholm Kommunhuset, Centralgatan

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger kommunhuset, 2017-04-13, kl. 11.00 11.59 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Cornelia Englén,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2013-04-08

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2013-04-08 Kommunstyrelsens planerings- och Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.15-12.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S), ordförande Arnold Bengtsson (S) Inger Griberg (MP) Jonas

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, Arkivet kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 1-5 Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Susanne Ivarsson

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet, kl. 08.30-10.00 ande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Catarina Deremar Paragrafer 15-24 Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Helena

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 9-11 Utses att justera Justeringens plats och tid Catarina Deremar Kommunhuset Underskrifter

Läs mer

Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Christer Eriksson (c) Tommy Johansson (s) Åke Hedvall (s)

Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Christer Eriksson (c) Tommy Johansson (s) Åke Hedvall (s) SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Gustaf Adolfssalen, kl 13.30 17.10 Beslutande Närvarande ersättare Närvarande representant Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Christer Eriksson

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

Protokoll för kommunstyrelsen

Protokoll för kommunstyrelsen 1(13) Protokoll för kommunstyrelsen Plats: Kommunhusets sessionssal, Skutskär Datum och tid: 2015-01-21 kl. 9.00-9.40 Justering Plats: Kommunhuset, Skutskär Datum och tid: 2015-01-23 kl. 15.00 Paragrafer:

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, onsdagen den 14 augusti 2013, kl. 13.30 15.30 ande Monica Widnemark (s), ordf. Evert Nilsson (s) 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Örjan Wilhelmsson (s) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Ann-Christin Dåderman (S) Jan Dahlquist (S) Joanna Stridh (C ), ersättare för Linda Viklund (C)

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Ann-Christin Dåderman (S) Jan Dahlquist (S) Joanna Stridh (C ), ersättare för Linda Viklund (C) 1(7) Plats och tid KS-rummet 08:30 10:40 Beslutande Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Ann-Christin Dåderman (S) Jan Dahlquist (S) Joanna Stridh (C ), ersättare för Linda Viklund (C) Ersättare

Läs mer