Protokoll ordinarie styrelsemöte #192 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 8 februari 2014)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll ordinarie styrelsemöte #192 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 8 februari 2014)"

Transkript

1 Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Peter Hermanson (PH) Johan Ringstedt (JR) Eleonor Säfsten (ES) Karin Persson (KP), generalsekreterare, adjungerad Jonas Paulsson (JP), adjungerad Ej närvarande Madelene Lidmalm (ML) Johan Wahlberg, (JW) Protokoll ordinarie styrelsemöte #192 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 8 februari 2014) 1 Mötet öppnas Pontus Axelsson öppnande mötet och hälsade välkommen. 2 Val av mötesordförande Beslutades att välja Pontus Axelsson till mötesordförande. 3 Val av mötessekreterare Beslutades att välja Pontus Axelsson till mötessekreterare. 4 Val av justerare Beslutades att välja Johan Ringstedt till justerare. 5 Godkännande av dagordning Beslutades att godkänna föreslagen dagordning. 6 Genomgång av föregående protokoll Beslutades att godkänna och lägga protokoll #191 till handlingarna. 7 Uppföljning av verksamheten 7.1 Genomgång av verksamhetsrapport och ekonomisk rapport (KP) Generalsekreteraren redogjorde för utfallet t.o.m. 31 januari, med bifogad analys och förslag på justeringar, i förhållande till verksamhetsplan och budget. Enligt beslut ansvarar kansliet för att det i möteshandlingarna till styrelsemöten, bifogas statusrapporter enligt mall, från respektive kommitté. Utfallet diskuteras. KP har inkommit med ett utkast på verksamhetsberättelse samt bokslut. Se bilagor. Mindre justeringar återstår. KP träffar revisorerna den 11 februari. Resultatet för (6)

2 kommer att fastställas till +315 tkr (med reservation för mindre ändringar från revisorerna). Verksamhetsberättelsen och bokslutet diskuteras. 7.2 Ordförande till utbildningskommittén (PA) Punkten bordlades till nästa sammanträde. 7.3 Förbundskapten till landslag isklättring (PA) Punkten bordlades till nästa sammanträde. 7.4 Ordförande medicinska kommittén (KP) Medicinska kommittén har aviserat att ordförandeposten är vakant från och med förbundsmötet Beslutades att Erik Gustafsson utses till ny ordförande för medicinska kommittén. 7.5 Kontorsplatser kanslipersonal (KP) Ett ökat behov av kontorsplatser har uppkommit då förbundet under 2014 kommer att ha projektanställningar knutna till verksamheten. KP har inkommit med förslag på lösning. Se bilaga. Beslutades att kansliet flyttas till rugbys tidigare lokaler i Idrottens Hus. Hyran till RF ökar därmed med 45 tkr. 7.6 Justering av lönenivåer för kanslipersonal (PA) Enligt avtal har kanslipersonalens lön uppjusterats 1 november 2013 med 2.8%. Lönerna har efter granskning av styrelsen konstaterats vara väl under normalnivå för idrottsrörelsen. Beslutades att höja lönen för KP och JP med ytterligare 1 tkr/månad med motivering att lönerna skall hamna närmare normalnivå i idrottsrörelsen. 7.7 Rapport från verkställande utskott (JR) Verkställande utskottet har haft ett möte sedan föregående styrelsemöte. Följande punkter diskuterades: Verksamhetsmål o Se punkt 8. Uppdragsbeskrivning för vikariat på kansliet. o Annons finns nu publicerade på förbundets hemsida. Representation IFSC o Då förbundet ej kommer att närvara på stämman 2014 beslutades att överlämna fullmakt till i första hand någon av de nordiska länderna, i andra hand Kanada. Förbundskapten isklättring o Se punkt 7.3. Stadgerevisionen o Se punkt Ordförande UK o Se punkt 7.2. NIU Malung o RF har inkommit med svar om att verksamheten för NIU Malung ej ryms inom definitionen av NIU, varför ansökan avslås. Beslutades att lämna fullmakt till Danmark för årsmötet 2014 i IFSC och ECSC. Beslutades att avslå Malungs ansökan till NIU. 2(6)

3 8 Förbundsmötet 2014 (KP) 8.1 Verksamhetsberättelse KP presenterade verksamhetsberättelsen så långt som den är färdig. KP skickar löpande utkast till styrelsen under de närmsta veckorna. 8.2 Motioner från klubbarna till förbundsmötet Förbundet har mottagit sex motioner till förbundsmötet 2014, varav fem inkom i tid. Motioner har inkommit från följande klubbar: Göteborg, Kviberg, Karlstad. Beslutades att ej acceptera den motion som ankom efter sista inlämningsdatum, men att ändå ta upp sakfrågan för diskussion på förbundsmötet. KP meddelar klubben. Samtliga motioner diskuterades och styrelsens yrkanden till förbundsmöteshandlingarna förbereddes. 8.3 Förslag från styrelsen till förbundsmötet Frågan fördes vidare till VU. 9 Ekonomisk plan (KP) Till förbundsmötet 2014 ska styrelsen upprätta ett förslag på ekonomisk plan för kommande mandatperiod. Arbetsmöten har genomförts där förslag har diskuterats, se bilagor. Förslaget på ekonomisk plan diskuterades. Frågan fördes vidare till VU. 10 Verksamhetsplan (verksamhetsmål) (JR) Till förbundsmötet 2014 ska styrelsen upprätta ett förslag på verksamhetsplan för kommande mandatperiod. Arbetsmöten har genomförts där förslag har diskuterats, se bilagor. Tidigare har styrelsen konstaterat att verksamhetsmålen ska vara mätbara samt ligga utanför kommittéernas löpande verksamhet med syftet att ta förbundet närmare visionen. Förslag på verksamhetsmål diskuterades. Frågan fördes vidare till VU. 11 Stimulansbidrag från RF (KP) Förbundet har blivit tilldelade stimulansbidrag på 350 tkr från RF för att stärka barnoch ungdomsverksamheten. Bidraget ska främst gå till en projektanställning vars syfte är att öka kunskapen om barn- och ungdomsverksamhet i våra föreningar samt hjälpa till att främja och utveckla densamma. På föregående styrelsemöte beslutades att kansliet tillsammans med barn- och ungdomskommittén skulle inkomma med en uppdragsbeskrivning för projektanställningen till styrelsemötet den 8 februari Se bilaga. Morgan Hjort, ordförande för barn- och ungdomskommittén var föredragande per telefon. Beslutades att fastställa uppdragsbeskrivningen efter justeringar på mötet. KP utlyser tjänsten omgående. 12 Marknads- och kommunikationskommitté (PH) På tidigare styrelsemöten har ett förslag om upprättande av en marknads- och kommunikationskommitté diskuterats. Ett reviderat förslag på uppdragsbeskrivning har inkommit. Se bilaga. Beslutades att fastställa uppdragsbeskrivningen. KP annonserar omgående efter intresserade medlemmar till kommittén, inklusive ordförande. Medel för kommitténs arbete finns fördelat i den ekonomiska planen till förbundsmötet. 3(6)

4 13 Sponsoravtal för sportklättring (JP) Styrelsen har tidigare diskuterat förslag på sponsoravtal för landslagsverksamheten i sportklättring. JP diskuterat justeringar av förslaget med landslagsledningen. Inga kommentarer har inkommit från motparten. Punkten bordlades till nästa sammanträde. 14 Upphandling av webbshop (PA) Beslutades att avbryta aktiviteten. Kansliet sköter fortsatt försäljningen som idag. 15 Friluftskommitté (PA, JP) På föregående styrelsemöte beslutades att tillsätta en arbetsgrupp bestående av Anna Lindam, Helena Dahlgren och Frida Olsson som utreder och presenterar ett utkast på uppdragsbeskrivning för kommittén och förslag på mål för kommande verksamhetsperiod. PA har varit i kontakt med arbetsgruppen och presenterade ett utkast på mötet. Beslut tas på nästa sammanträde. Medel för kommitténs arbete finns fördelat i den ekonomiska planen till förbundsmötet. JP har inkommit med ett förslag om tillsättande av ambassadörer för svensk bergsport (samtliga discipliner) med syftet att inspirera och sprida. I förslaget ingår att utse ett antal ambassadörer för samtliga discipliner, samt att ta fram en uppdragsbeskrivning, ett avtalsförslag eller liknande för dessa ambassadörer. Förslaget diskuteras. Beslutades att bordlägga frågan tills vidare. KP ansvarar för att ta upp frågan igen till hösten, då med fördel med en ny friluftskommitté. 16 Externa samarbeten och annonsering (JP) Extern finansiering kommer sannolikt att bli allt viktigare framöver. Då våra personella resurser är begränsade har förslag inkommit att förbundet anlitar ett externt företag eller liknande som mot provision ansvarar för såväl annonsförsäljning till webb och tidning, samt tar ansvar för att försöka hitta samarbetspartners för SKF:s verksamhet i stort. Se bilaga. Beslutades att JP inkommer med förslag på personer eller mediaföretag som mot ersättning kan arbeta med såväl samarbetsavtal som annonsering. 17 Brev från Dalarnas KK (KP) Dalarnas KK (DKK) betalade inte medlemsavgiften för 2013 till förbundet innan årsskiftet. Detta medför enligt stadgarna att DKK ej har rösträtt på kommande förbundsmöte. DKK motsätter sig detta och har inkommit med ett önskemål om att styrelsen ska föreslå förbundsmötet att bevilja DKK rösträtt. Se bilaga. Beslutades att frågan hänskjuts till förbundsmötet med hänvisning till att styrelsen ej har mandat att besluta i detta ärende. Styrelsen noterar att det knappast ligger i förbundsmötets intresse att en aktiv klubb som Dalarna ej skall få rösta. Vidare kan det vid förbundsmötet vara flera klubbar som ännu ej erlagt avgiften. 18 Enkät om IdrottOnline (JP) Vid klubbträffen under jubileumshelgen våren 2013 föreslogs att styrelsen genom kansliet skulle undersöka klubbarnas upplevelse av IdrottOnline. En enkät skickades ut och 20 klubbar svarade. Se bilaga. Beslutades att KP lägger ut resultatet av undersökningen på hemsidan och i nyhetsbrev för att informera klubbarna. Beslutades att JP återkopplar till Riksidrottsförbundet. 4(6)

5 19 Pågående projekt 19.1 Utvärdering av organisationen (PA) Nya kommittéer för marknad och kommunikation, samt (troligtvis) snart för friluftsliv har bildats under perioden. Ett antal personer har under perioden rekryterats till befintliga kommittéer. Beslutades att projektet med det här är avslutat Medlemsrekrytering (JR) JR redogjorde för projektets fortskridande. Beslutades att skriva in i den strategiska utvecklingsplanen att inriktningen för klubbarnas medlemsavgift till SKF bör vara en enhetstaxa. Beslutades att projektet i och med detta är avslutat Strategisk utvecklingsplan (PA) PA redogjorde för arbetet med den strategiska utvecklingsplanen Stadgerevision (PA) PA redogjorde för arbetet med stadgerevisionen. Beslutades att förlänga projektet in i nästa mandatperiod då materialet ej hinner förankras med klubbar innan förbundsmötet. KP kontaktar projektledaren Utvecklingsplan (ES) ES har inkommit med underlag för utvecklingsplanen. En rollbeskrivning för projektledaren har tagits fram samt förslag har inkommit på tillsättande av projektledare. Se bilagor. Beslutades att fastställa rollbeskrivningen för projektledare för utvecklingsplanen. Beslutades att tillsätta Anna Wänerhag som projektledare för utvecklingsplanen. Budget och tidplan ligger fast sedan tidigare. KP meddelar Anna Bergsport.se (JP) Arbetet med den nya hemsidan har gått något långsammare än planerat. JP har inkommit med förslag på uppdragsbeskrivning för positionen som nyhetsredaktör, samt förslag på budget för Bergsport.se. Se bilagor. Beslutades att i budget för 2014 avsätta 120 tkr för projektet. Beslutades att anlita Andreas Harne som nyhetsredaktör (externa nyheter, ej förbundsnyheter), enligt bifogad uppdragsbeskrivning och bifogat avtal. 20 Åtgärdsliggare (JR) Åtgärdsliggaren följdes upp, se bilaga. 21 Övrigt 21.1 Idrottsalliansen (KP) Beslutades att KP meddelar att förbundet ej avser deltaga i Idrottsalliansen. 22 Ärenden som förs vidare till nästa möte Ordförande till utbildningskommittén Förbundskapten till landslag isklättring 5(6)

6 Sponsoravtal för landslaget i sportklättring 23 Ärenden som förs vidare till verkställande utskott Förslag från styrelsen till förbundsmötet Ekonomisk plan Verksamhetsplan (målen för nästa period) 24 Mötet avslutas Ordförande avslutar mötet och tackar för visat intresse. För protokollet, Pontus Axelsson Sekreterare Pontus Axelsson Ordförande Johan Ringstedt Justerare 6(6)

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #191 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 14 december 2013)

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #191 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 14 december 2013) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Peter Hermanson (PH) Eleonor Säfsten (ES) Johan Wahlberg, (JW) Karin Persson (KP), generalsekreterare, adjungerad Jonas Paulsson (JP), adjungerad Ej närvarande

Läs mer

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #190 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 9 november 2013)

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #190 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 9 november 2013) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Peter Hermanson (PH) Johan Ringstedt (JR) Eleonor Säfsten (ES) Johan Wahlberg, (JW) Karin Persson (KP), generalsekreterare, adjungerad Jonas Paulsson (JP), adjungerad

Läs mer

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #188 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 7 september 2013)

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #188 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 7 september 2013) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Peter Hermanson (PH) Johan Ringstedt (JR) Eleonor Säfsten (ES) Johan Wahlberg, (JW) Karin Persson (KP), generalsekreterare, adjungerad Jonas Paulsson (JP), adjungerad

Läs mer

Protokoll ordinarie styrelsemöte #183 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 17 november 2012)

Protokoll ordinarie styrelsemöte #183 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 17 november 2012) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Peter Hermanson (PH) Johan Ringstedt (JR) 14 och 18.3, Mikaela Rydberg (MR) Eleonor Säfsten (ES) Karin Persson (KP), generalsekreterare, adjungerad Jonas Paulsson,

Läs mer

Protokoll från ordinarie styrelsemöte #186 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 27 april 2013)

Protokoll från ordinarie styrelsemöte #186 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 27 april 2013) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Johan Ringstedt (JR), ej punkt 9.1 Eleonor Säfsten (ES) Johan Wahlberg (JW) Karin Persson (KP), generalsekreterare, adjungerad Jonas Paulsson (JP), adjungerad

Läs mer

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #184 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 2 februari 2013)

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #184 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 2 februari 2013) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Peter Hermanson (PH) Johan Ringstedt (JR) Mikaela Rydberg (MR) Eleonor Säfsten (ES) Johan Wahlberg, (JW) Jonas Paulsson, adjungerad (JP) Ej närvarande Madelene

Läs mer

Protokoll från ordinarie styrelsemöte #179 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 5 maj 2012)

Protokoll från ordinarie styrelsemöte #179 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 5 maj 2012) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Helena Brogren (HB) Peter Hermanson (PH) Madelene Lidmalm (ML) Johan Ringstedt (JR) Eleonor Säfsten (ES) Johan Wahlberg, (JW) Karin Persson (KP), generalsekreterare,

Läs mer

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #180 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 9 juni 2012)

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #180 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 9 juni 2012) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Helena Brogren (HB) Peter Hermanson (PH) Madelene Lidmalm (ML) Johan Ringstedt (JR) Eleonor Säfsten (ES) Johan Wahlberg, (JW) Karin Persson (KP), generalsekreterare,

Läs mer

Protokoll styrelsemöte #226 Svenska Klätterförbundet (16-17 september 2017, Idrottens Hus)

Protokoll styrelsemöte #226 Svenska Klätterförbundet (16-17 september 2017, Idrottens Hus) Närvarande Truls Neubeck(TN) ordförande Andreas Atthammar (AA) Cecilia Horak (CH) Frida Heilert (FH) Joel Nyberg (JN) Jenny Råghall (JR) Thomas Winnberg (TW) Karin Persson (KP), generalsekreterare Kl.16

Läs mer

Protokoll från ordinarie styrelsemöte #176 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 11 februari 2012)

Protokoll från ordinarie styrelsemöte #176 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 11 februari 2012) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Peter Hermanson (PH) Punkt 1-8.1, Madelene Lidmalm (ML) Erik Massih (EM) Mikaela Rydberg (MR) Moa Wall, (MW) Karin Persson (KP), generalsekreterare, adjungerad

Läs mer

Arbetsordning för Svenska Klätterförbundet

Arbetsordning för Svenska Klätterförbundet Denna arbetsordning har antagits av Svenska Klätterförbundets styrelse den 19 maj 2018. Den skall fastställas på nytt vid styrelsens första ordinarie sammanträde efter förbundsmötet och ska revideras vid

Läs mer

Protokoll styrelsemöte #238 Svenska Klätterförbundet (8 december 2018, Idrottens Hus)

Protokoll styrelsemöte #238 Svenska Klätterförbundet (8 december 2018, Idrottens Hus) Närvarande Truls Neubeck(TN) ordförande Anette Andersson (AA) Lollo Blomberg (LB) Frida Heilert (FH) Adam Herring (AH) Fredrik Örneblad (FÖ) Karin Persson (KP), generalsekreterare Emma Borggrén-Franck,

Läs mer

Protokoll styrelsemöte #236 Svenska Klätterförbundet (15-16 september, Villa Bro, Brodalen)

Protokoll styrelsemöte #236 Svenska Klätterförbundet (15-16 september, Villa Bro, Brodalen) Närvarande Truls Neubeck(TN) ordförande Anette Andersson (AA) Lollo Blomberg (LB) Frida Heilert (FH) Via länk, Adam Herring (AH) Lars Lindwall (LL) Martin Hjälle (MJ) Karin Persson (KP), generalsekreterare

Läs mer

Protokoll styrelsemöte #235, Svenska Klätterförbundet (19 maj 2018, Idrottens Hus, Stockholm)

Protokoll styrelsemöte #235, Svenska Klätterförbundet (19 maj 2018, Idrottens Hus, Stockholm) Närvarande Truls Neubeck(TN) ordförande Anette Andersson (AA) Lollo Blomberg (LB) Frida Heilert (FH) Adam Herring (AH) Lars Lindwall (LL) Thomas Winnberg (TW) Martin Hjälle (MJ) Fredrik Örneblad (FÖ) Karin

Läs mer

Protokoll styrelsemöte #243 Svenska Klätterförbundet (Visby, Gotland )

Protokoll styrelsemöte #243 Svenska Klätterförbundet (Visby, Gotland ) (Visby, Gotland 2019-05-03 2019-05-05) Närvarande 2019-05-03-05 Truls Neubeck(TN) ordförande Lollo Blomberg (LB) Frida Heilert (FH) Adam Herring (AH) Lars Lindwall (LL) Emma Borggren Franck, GS (EBF) Närvarande

Läs mer

Protokoll styrelsemöte 200 för Svenska Klätterförbundet (7 mars 2015 kl )

Protokoll styrelsemöte 200 för Svenska Klätterförbundet (7 mars 2015 kl ) Närvarande Jacob Sternius (JS) ordförande Peter Hermanson (PH) Isabel Jantzer (IJ) Per-Ola Nilsson (PON) Lidia Strömsten (LS) Jessica Leander (JL) Andreas Enqvist (EA) adjungerad Johanna Wernqvist (JW)

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 5-6 december 2015, Stockholm

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 5-6 december 2015, Stockholm Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 5-6 december 2015, Stockholm Närvarande: Johan Robertson, Frida Bulukin Wilén, John Hall, Anders Dahlén och Conny Thunberg 1 21 Martin Carlsson 1-12 Adjungerad:

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte april i Stockholm

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte april i Stockholm Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 23-24 april i Stockholm Närvarande: Johan Robertson, Frida Bulukin Wilén, Anders Dahlén, Martin Carlsson, Conny Thunberg och Suzan Edvardsson 1 Mötets öppnande Johan

Läs mer

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010 1 Göteborgs Klätterklubb Göteborgs Klätterklubb Plusgiro: 72 61 69-6 info@gbgkk.nu Box 11076 Org-nr: 855100-5864 www.gbgkk.nu 404 22 Göteborg Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan,

Läs mer

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd Södra Motorcykelförbundet Protokoll fört vid Södra Motorcykelförbundets Årsmöte Lördagen den 24 februari 2018 Vrigstads Värdshus, Vrigstad 1 Årsmötets öppnande Ordförande Roger Karlsson hälsade alla delegater,

Läs mer

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic 1 Firma Föreningens firma är Global Picnic. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen ska främja medlemmarnas intresse genom att bedriva aktiviteter som är förknippade

Läs mer

STADGA KALMAR ESS Antagen av årsmötet den 11 januari 2011 samt av extra föreningsstämman den 10 februari 2011 1

STADGA KALMAR ESS Antagen av årsmötet den 11 januari 2011 samt av extra föreningsstämman den 10 februari 2011 1 STADGA KALMAR ESS Antagen av årsmötet den 11 januari 2011 samt av extra föreningsstämman den 10 februari 2011 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1. ALLMÄNT... 4 1.1 Namn... 4 1.2 Ändamål och syfte... 4 KAPITEL

Läs mer

1 oförändrat. 2 oförändrat. 3 oförändrat

1 oförändrat. 2 oförändrat. 3 oförändrat Stadgar för Föreningen G-gruppen - Genealogi över Östersjön antagna den 14 december 2000 samt ändrade den 26 februari 2004, den 20 februari 2007, den 21 februari 2009 och den 26 februari 2011 1 Föreningens

Läs mer

Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016

Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016 Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016 Förbundsstyrelsen har vid styrelsemötet den 2 april 2016 fastställt att detta dokument ska gälla som arbetsordning

Läs mer

Måndag 9 december klockan 09:10 till 17:15 på Svenska Orienteringsförbundets kansli, Stockholm.

Måndag 9 december klockan 09:10 till 17:15 på Svenska Orienteringsförbundets kansli, Stockholm. Stockholm 2013-12-09 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 9/13 Tid och plats Måndag 9 december klockan 09:10 till 17:15 på s kansli, Stockholm. Närvarande ledamöter Lena Larsson, förbundsordförande Anna

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH Antagna 2008-04- 19 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. 1.2 Symbol

Läs mer

1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun.

1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. Stadgar antagna den 24 april 2018 Föreningen Svalorna Indien Bangladesh Stadgar för Föreningen Svalorna Indien Bangladesh 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh.

Läs mer

Arbetsordning för Svenska Judoförbundets styrelse.

Arbetsordning för Svenska Judoförbundets styrelse. Svenska Judoförbundet Arbetsordning för Svenska Judoförbundets styrelse. Fastställd av förbundsstyrelsen 2016-04-03 1. INLEDNING Styrelsens uppgifter och arbete i Svenska Judoförbundet regleras av Svenska

Läs mer

stadgar för Göteborgsdistriktet

stadgar för Göteborgsdistriktet stadgar för Göteborgsdistriktet Stadgar för Göteborgsdistriktet av Amnesty International Detta dokument består av nationella standardstadgar för distrikt inom amnesty international, samt de lokala tillägg

Läs mer

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF www.bouvierklubben.com Protokoll fört på Svenska Bouvierklubbens årsmöte lördagen den 7 mars på Lerums Brukshundklubb.

Läs mer

Stadgar för IOD Fleet Sweden Antagna

Stadgar för IOD Fleet Sweden Antagna Kapitel 1 Allmänna bestämmelser Organisations 1 Tillhörighet IOD Fleet Sweden företräder Svenska IOD klassen. Säte: Tjörn Mål 2 Svenska IOD-Förbundet har till mål att: a) svara för klassens administration

Läs mer

STADGAR FÖR KULTURFÖRENINGEN TÅGET Reviderade vid årsmöte

STADGAR FÖR KULTURFÖRENINGEN TÅGET Reviderade vid årsmöte STADGAR FÖR KULTURFÖRENINGEN TÅGET Reviderade 110227 vid årsmöte SYFTE OCH ÄNDAMÅL 1 Föreningen är en ideell förening. Föreningen har som syfte att erbjuda sina medlemmar ett alternativ till det kommersiella

Läs mer

Eldsberga gymnastikförening STADGAR. (rev. 2013)

Eldsberga gymnastikförening STADGAR. (rev. 2013) Eldsberga gymnastikförening STADGAR (rev. 2013) Eldsberga gymnastikförening Innehåll Eldsberga gymnastikförening... 1 Eldsberga gymnastikförening... 2 Stadgar... 2 1 Eldsberga gymnastikförenings verksamhet...

Läs mer

Skapande Broderi Stockholm

Skapande Broderi Stockholm Skapande Broderi Stockholm Antagna av årsmötet 2016-03-05, bekräftade av medlemsmötet? Allmänna bestämmelser 1 Skapande Broderi Stockholm är en ideell förening, som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer

Stadgar för Branschorganisationen Svensk Elektronik

Stadgar för Branschorganisationen Svensk Elektronik Stadgar för Branschorganisationen Svensk Elektronik Antagna vid konstituerande möte i Stockholm den 2010-01-21 Reviderade vid föreningsmöte i Stockholm 2015-05-21, fastställda den 2015-12-03 Namn 1 Föreningens

Läs mer

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014)

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Antagna 2014-03-20 Innehåll Stadgar för föreningen Svensk Miljöbas... 4 1 Namn och organisationsform... 4 2 Syfte... 4 3 Medlemskap... 4 4 Utträde... 4 5 Uteslutning...

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH)

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Förslag till stadgar antogs av SULF/KTH:s årsmöte 2013-11-05 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX. Allmänna bestämmelser

Läs mer

Stadgar för PLUM. Personalvetarna Umeå. Reviderad:

Stadgar för PLUM. Personalvetarna Umeå. Reviderad: Stadgar för PLUM Personalvetarna Umeå Reviderad: 2017-02-06 1. Organisation 1 Organisation PLUM, organisationsnummer 894002-5128, är en demokratisk sammansatt förening som verkar för studenterna på Personalvetarprogrammet

Läs mer

PROTOKOLL NR 8/14. Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014

PROTOKOLL NR 8/14. Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014 PROTOKOLL NR 8/14 Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014 Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Anders Bromée, v ordf (AB) Catarina Andersson, ledamot (CA) Lotta Jegenstam, ledamot

Läs mer

Protokoll januari 2013

Protokoll januari 2013 Protokoll 27-28 januari 2013 Styrelsens sammanträde nr 4/13 Tid och plats Onsdagen den 6 maj klockan 09,35 till 15,35 på Svenska Orienteringsförbundets kansli, Stockholm. Närvarande ledamöter Lena Larsson,

Läs mer

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet 2012-03-27 1 Namn Föreningens namn är ULI Geoforum. 2 Ändamål ULI Geoforum är en ideell förening med syfte att sprida och effektivisera

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter Fastställda av årsmötet 21 april 2015 1. Namn 2. Ändamål 3. Uppgift 4. Säte Föreningens namn är Vi Konsumenter Föreningen är en fristående, partipolitiskt

Läs mer

RIKSFÖRENINGEN STOPPA KVINNLIG KÖNSSTYPNING. Stadgar. Reviderade

RIKSFÖRENINGEN STOPPA KVINNLIG KÖNSSTYPNING. Stadgar. Reviderade RIKSFÖRENINGEN STOPPA KVINNLIG KÖNSSTYPNING Stadgar Reviderade 2016-07-16 1 Föreningens Benämning 1:1 Föreningen är en ideell, politisk, och religiöst obunden Riksförening som skall benämnas RISK STOPPA

Läs mer

STADGAR för. Blackebergsskolans Föräldraförening

STADGAR för. Blackebergsskolans Föräldraförening 1 STADGAR för Blackebergsskolans Föräldraförening 1 Föreningen Blackebergsskolans Föräldraförening, förkortat BSF, är en sammanslutning av föräldrar och vårdnadshavare till elever på Blackebergsskolan

Läs mer

Protokoll från SKYREVs informationskommitté

Protokoll från SKYREVs informationskommitté Protokoll från SKYREVs informationskommitté Plats: Stockholms läns landstings revisionskontor, Eastmangatan 1, Stockholm. Tid: 2005-12-01 kl. 10.00 14.30 Deltagare:, ordförande,, -Johan Olsson, och. 50.

Läs mer

Föreningen Ekets Framtid

Föreningen Ekets Framtid Stadgar för Föreningen Ekets Framtid med säte i Eket, Örkelljunga kommun organisationsnummer 802451-9277 Föreningen bildades 2010-02-10 Dessa stadgar ersätter tidigare fastställda stadgar vid årsmötet

Läs mer

Stadgar för Cykelköket Göteborg

Stadgar för Cykelköket Göteborg Stadgar för Cykelköket Göteborg 1. Namn och syfte Cykelköket Göteborg är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening vars huvudsakliga syfte är att under jämlika former lära ut hur man sköter,

Läs mer

Förslag på dagordning till Ung Pirat Östras distriktskongress 2015

Förslag på dagordning till Ung Pirat Östras distriktskongress 2015 Förslag på dagordning till Ung Pirat Östras distriktskongress 2015 1. Mötets öppnande Distriktsordförande Erik Einarsson öppnar mötet. 2. Mötets behörighet Stadgan säger: 36 Mötet är beslutsmässigt om

Läs mer

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20 Stadgar Villaägarna Göteborg Antagna vid årsmöte 2013-03-20 1 2 (6) ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE 1. Villaägarna Göteborg är en partipolitiskt obunden sammanslutning, ideell förening, av medlemmar i Villaägarnas

Läs mer

Stadgar. SULF:s Professorers Förening (SPF)

Stadgar. SULF:s Professorers Förening (SPF) Stadgar SULF:s Professorers Förening (SPF) Innehåll Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 3 2 Organisation 3 3 Regler för beslut och val 3 Ombudsmöte 4 Ombudsmöte 4 5 Ombudsmötets sammansättning 4 6 Närvarorätt

Läs mer

Stadgar för SULF:s doktorandförening

Stadgar för SULF:s doktorandförening Stadgar för SULF:s doktorandförening Innehåll Stadgar för SULF:s doktorandförening... 1 Innehåll... 1 Stadgar för SULF:s doktorandförening... 2 Allmänna bestämmelser... 2 1 Ändamål... 2 2 Organisation...

Läs mer

Stadgar för Svenska Pokerförbundet

Stadgar för Svenska Pokerförbundet Svenska Pokerförbundets Stadgar Sida 1 av 10 Stadgar för Svenska Pokerförbundet Dessa stadgar är antagna vid Svenska Pokerförbundets årsmöte 2010-02-13. Svenska Pokerförbundets Stadgar Sida 2 av 10 Kapitel

Läs mer

Arbetsordning. Version

Arbetsordning. Version Version 1.1 2011-11-19 ALLMÄNT Denna arbetsordning har antagits av Bohusläns klätterklubbs (BKK) styrelse den 2011-11- 19. Den skall fastställas på nytt vid styrelsens första ordinarie sammanträde efter

Läs mer

Stadgar för Sveriges Guideförbund

Stadgar för Sveriges Guideförbund Stadgar för Sveriges Guideförbund Antagna på SveGuides 31:a förbundsstämma den 29 mars 2014 i Kramfors 1 Förbundets firma och ändamål Sveriges Guideförbund, SveGuide är en organisation för auktoriserade

Läs mer

Arbetsordning för Svenska Klätterförbundet

Arbetsordning för Svenska Klätterförbundet Denna arbetsordning har antagits av Svenska Klätterförbundets styrelse den 27 november 2010. Den skall fastställas på nytt vid styrelsens första ordinarie sammanträde efter förbundsmötet och ska revideras

Läs mer

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Stadgar För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Innehåll Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 3 2 Organisation 3 3 Regler för beslut och val 3 Årsmöte 4 Årsmöte 4 5 Årsmötets sammansättning 4 6 Närvarorätt

Läs mer

Föreningens namn är Ideella föreningen Nätverket Företagsamma kvinnor i Tjörns, Orusts och Stenungsunds kommuner och är ett Lokalt Resurs Centrum.

Föreningens namn är Ideella föreningen Nätverket Företagsamma kvinnor i Tjörns, Orusts och Stenungsunds kommuner och är ett Lokalt Resurs Centrum. Företagsamma kvinnor Tjörn Orust Stenungsund Stadgar Stadgar för ideella Föreningen Nätverket Företagsamma Kvinnor i Tjörns, Orusts och Stenungsunds kommuner. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Ideella

Läs mer

Svenska E-Sportföreningen

Svenska E-Sportföreningen Svenska E-Sportföreningen, 802446-6164 1 KAP Konstituella stadgar 1 Förningens namn Föreningens namn är Svenska E-Sportföreningen, 802446-6164, förkortat SESF. 2 Föreningens säte SESF:s styrelse har sitt

Läs mer

Styrelsemöte Svenska Gång- och Vandrarförbundet 2008-04-19 Spar Hotel Gårda, Göteborg

Styrelsemöte Svenska Gång- och Vandrarförbundet 2008-04-19 Spar Hotel Gårda, Göteborg Styrelsemöte Svenska Gång- och Vandrarförbundet 2008-04-19 Spar Hotel Gårda, Göteborg Omfattning 14-27 Beslutande Folke Andersson Börje Hansson Karin Ingelhag 14-23 Anna Johannesson Birger Fält Karin Dahl

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Ändring av stadgarna antogs av SULF/GU:s årsmöte 2014-01-28 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX.) Allmänna bestämmelser 1 Ändamål

Läs mer

Förbundsmöte i Sköldkörtelförbundet

Förbundsmöte i Sköldkörtelförbundet Förbundsmöte i Sköldkörtelförbundet 2018-04-14 Lignagatan 8, Stockholm Paragraf 8, 12 och 26 på dagordningen behandlades ej, och finns ej med i protokollet. 1 Förbundsmötet öppnas 2 Upprättande och justering

Läs mer

Stadgar Godkända av årsmötet 5.5.2007 Registrerade 5.11.2007

Stadgar Godkända av årsmötet 5.5.2007 Registrerade 5.11.2007 Stadgar Godkända av årsmötet 5.5.2007 Registrerade 5.11.2007 STADGAR FÖR NATUR OCH MILJÖ R.F. 1 Namn och hemort Föreningens namn är Natur och Miljö r.f. Föreningens hemort är Helsingfors stad och dess

Läs mer

STADGAR. Skånska Trädgårdsföreningen Box ALNARP

STADGAR. Skånska Trädgårdsföreningen Box ALNARP Skånska Trädgårdsföreningen Box 65 230 53 ALNARP STADGAR Godkända och fastställda vid årsmöte 2003-05-17 och 2004-05-15 Reviderade vid årsmöte 2006-05-13 och 2007-05-12 Alnarp 2007-05-24 Ordförande Lennart

Läs mer

FÖRSLAG STADGAR MESKALIN

FÖRSLAG STADGAR MESKALIN FÖRSLAG STADGAR MESKALIN 1 NAMN Föreningens namn är Meskalin, och har sitt säte i Kalmar. Meskalin är en religiöst och partipolitiskt obunden förening. 2 SYFTE Meskalin ska representera och arbeta för

Läs mer

Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening

Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening VOOV, Veterinär Omtanke om Våldsutsatta, är en ideell partipolitiskt och religiöst obunden förening i Sverige. 1 Förening, namn och säte Veterinär

Läs mer

- STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA

- STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA - STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA BAKGRUND Svenska Karateförbund Västra (SKV) bildades som Specialdistriktsförbund (SDF) 2010-XX-XX mot bakgrund av att Svenska Karateförbundet vid Riksidrottsmötet

Läs mer

STADGAR Augusti 2014

STADGAR Augusti 2014 STADGAR Augusti 2014 INNEHÅLL KAPITEL 1. ALLMÄNNA STADGAR 1 Namn 2 Ändamål 3 Obundenhet 4 Föreningens säte KAPITEL 2. VERKSAMHET 1 Verksamheten 2 Räkenskapsår KAPITEL 3. MEDLEMMAR 1 Medlemskap 2 Medlemskrav

Läs mer

1. NAMN 2. MEDLEM 3. ORGANISATION 4. FÖRENINGENS ÄNDAMÅL 5. STYRDOKUMENT 6. BESLUTSFATTANDE. förtroenderådet i ryd STADGAR

1. NAMN 2. MEDLEM 3. ORGANISATION 4. FÖRENINGENS ÄNDAMÅL 5. STYRDOKUMENT 6. BESLUTSFATTANDE. förtroenderådet i ryd STADGAR Antagna av Hyresbetalarmötet den 14 februari 1973. Senast reviderade av Boendestämman den 23 Maj 2011. Dessförinnan reviderade 2010-04-28, 2009-01-22, 2008-11-18, 2007-11-13, 2004-11-08, 2003-05-13, 2002-11-11,

Läs mer

Årsmöte Smålands bilsportsförbund

Årsmöte Smålands bilsportsförbund Årsmöte Smålands bilsportsförbund 2017-02-18 1. Mötets öppnande: Ungdomarna Frida Lindström och Daniel Nordenborg berättade om sina tankar och visioner för 2017. Önskar att klubbarna skall lyfta fram sina

Läs mer

Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr ) ES- sektionen, Uthgård Uppsala

Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr ) ES- sektionen, Uthgård Uppsala Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr 817606-6333) ES- sektionen, Uthgård 752 37 Uppsala 11 maj 2015 1 Mötets öppnande Mötet öppnades klockan 17.35 av styrelsens ordförande Emma Wiesner

Läs mer

MODELLSTADGAR FÖR PSORIASISFÖRENINGAR/Två årsmöten. Föreningens namn är Psoriasisförening rf och dess hemort är.

MODELLSTADGAR FÖR PSORIASISFÖRENINGAR/Två årsmöten. Föreningens namn är Psoriasisförening rf och dess hemort är. Förhandsgranskade i föreningsregistret 6.10.2005 MODELLSTADGAR FÖR PSORIASISFÖRENINGAR/Två årsmöten Namn och hemort 1 Föreningens namn är Psoriasisförening rf och dess hemort är. Föreningens syfte är Syfte

Läs mer

Föreningsmöte för Föräldraföreningen vid Stuxbergsgatans Fritidspark Måndagen den 27 augusti 2012 kl. 18:45 Föreningslokalen i Stuxbergsparken

Föreningsmöte för Föräldraföreningen vid Stuxbergsgatans Fritidspark Måndagen den 27 augusti 2012 kl. 18:45 Föreningslokalen i Stuxbergsparken Välkommen alla medlemmar till Föreningsmöte för Föräldraföreningen vid Stuxbergsgatans Fritidspark Måndagen den 27 augusti 2012 kl. 18:45 Föreningslokalen i Stuxbergsparken 1 Mötet öppnas 2 Val av ordförande,

Läs mer

Stadgar. för Unga Rörelsehindrade Stockholm

Stadgar. för Unga Rörelsehindrade Stockholm Stadgar för Unga Rörelsehindrade Stockholm Fastställd på årsmöte 12 april 2014 1 Uppstart av region mom 1: Förbundsstyrelsen (FS) godkänner bildandet av en ny region. En ansökan skicks till FS. Den ska

Läs mer

Stadgar för Samhällsvetarsektionen

Stadgar för Samhällsvetarsektionen Stadgar för Samhällsvetarsektionen Antagna av Samhällsvetarsektionens Stormöte 2013-05-22 Fastställda av Umeå Studentkårs Fullmäktige 2013-09-25 Kap. 1 Ändamål 1 Samhällsvetarsektionen (hädanefter sektionen)

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 4 2015 2015-05-17 (09:00-15:00) Kalmar Deltagare - SVEMO Håkan Leeman Åke Knutsson Agneta Andersson Carl-Erik Sörman Olle Bergman Peter Svensson Thomas Avelin Tony Jacobsson Per

Läs mer

Ersta diakonisällskaps årsmöte Årsmötets öppnande Styrelsens ordförande, Staffan Bohman, öppnade årsmötet.

Ersta diakonisällskaps årsmöte Årsmötets öppnande Styrelsens ordförande, Staffan Bohman, öppnade årsmötet. Protokoll fört vid sammanträde med: Ersta diakonisällskaps årsmöte 2011 Mötesdatum: Lördagen den 28 maj 2011 Tid: Kl. 11:30 13.00 Plats: Ordförande: Sekreterare: Ersta kyrka Staffan Bohman Christina Lehnert

Läs mer

Sv. 5m-förbundet STADGAR

Sv. 5m-förbundet STADGAR Sv. 5m-förbundet STADGAR KAP. 1 ORGANISATION 1 Organisationstillhörighet Svenska 5 meters förbundet företräder Int 5 m klassen i Sverige vilken antagits av Svenska Seglarförbundet. 2 Ändamål Svenska 5

Läs mer

S t a d g a r. Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering

S t a d g a r. Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering S t a d g a r för föreningen Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering Reviderade 26 mars 2015 1 Föreningens namn Föreningens namn är Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering. Föreningen är en

Läs mer

STADGAR. Antagna av Hyresbetalarmötet den 14 februari 1973. Senast reviderade av Boendestämman den 14 Maj 2014.

STADGAR. Antagna av Hyresbetalarmötet den 14 februari 1973. Senast reviderade av Boendestämman den 14 Maj 2014. STADGAR Antagna av Hyresbetalarmötet den 14 februari 1973. Senast reviderade av Boendestämman den 14 Maj 2014. Dessförinnan reviderade 2011-05-23, 2010-04-28, 2009-01-22, 2008-11-18, 2007-11-13, 2004-11-08,

Läs mer

STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ

STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ Antagna vid årsmöte 2017-04-09 1 Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är Feministiskt initiativ Malmö (F!Malmö). Föreningen är registrerad

Läs mer

FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Helsingborgs Arena , kl.10.00

FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Helsingborgs Arena , kl.10.00 FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Helsingborgs Arena 2015-09-20, kl.10.00 1 MÖTETS ÖPPNANDE Förbundsordförande Mats Tibbelin öppnade Svenska Badmintonförbundets sjuttiosjunde ordinarie årsmöte. 2 UPPROP OCH FULLMAKTSGRANSKNING

Läs mer

KAPITEL 1. Stadgar för Svenska RS Fevaförbundet. Svenska RS Feva-förbundet företräder RS Feva-klassen.

KAPITEL 1. Stadgar för Svenska RS Fevaförbundet. Svenska RS Feva-förbundet företräder RS Feva-klassen. Baserade på normalstadgar för klassförbund anslutet till Svenska Seglarförbundet (nedan kallat SSF) Stadgar för Svenska RS Fevaförbundet Antagna: 29/3 2018 Allmänna bestämmelser KAPITEL 1 1 Organisationstillhörighet

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Förslag till stadgar antogs av SULF/LiU vid årsmöte 2014-01-14 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse 2014-02-07. Innehåll Allmänna bestämmelser

Läs mer

Medlemsföreningsårsmöte

Medlemsföreningsårsmöte Medlemsföreningsårsmöte Medlemsföreningsårsmötet är medlemsföreningens högsta beslutande organ, på samma vis som förbundsårsmötet är Svenska Celiakiungdomsförbundets (SCUF). De beslut som tas på medlemsföreningsårsmötet

Läs mer

Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF)

Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF) Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF) 1 Mål Föreningens mål är: - att sprida intresse för och kunskap om räddningshunden - att anordna lägerverksamhet och lagtävlingar för medlemmarna -

Läs mer

STADGAR FÖR WILLIAMS SYNDROMFÖRENINGEN I SVERIGE

STADGAR FÖR WILLIAMS SYNDROMFÖRENINGEN I SVERIGE Stadgar för STADGAR FÖR WILLIAMS SYNDROMFÖRENINGEN I SVERIGE Antagna den 8 augusti 1998; Reviderat och antaget enligt styrelsemöte 2016-05-07. 1 Föreningens namn är WILLIAMS SYNDROMFÖRENINGEN I SVERIGE

Läs mer

G-gruppen Genealogi över Östersjön Årsmötesprotokoll 2011-02-26

G-gruppen Genealogi över Östersjön Årsmötesprotokoll 2011-02-26 Tid. Den 26 februari 2011, kl 13.30 Plats: Släktforskarförbundets lokaler, Solna Närvarande: 25 personer enligt närvarolista, bil 1. 1. Föreningens ordförande Otfried Czaika inledde med att bl a tacka

Läs mer

EHVS Vårmöte 2018 Protokoll

EHVS Vårmöte 2018 Protokoll EHVS Vårmöte 2018 Protokoll Mötesordförande: Lovisa Johansson Mötes kallande: EHVS Styrelse 2018-04-26 Linnésalen 17:00 Föredragarlista Föredragningslista, EHVS Vårmöte 2018-04-26 1 Mötets öppnande 2 Val

Läs mer

Stadgar för Byrån mot diskriminering i Östergötland

Stadgar för Byrån mot diskriminering i Östergötland Stadgar för Byrån mot diskriminering i Östergötland Byrån mot diskriminering i Östergötland Stadgar för Byrån mot diskriminering i Östergötland, ideell förening. 1 FÖRENINGENS NAMN Byrån mot diskriminering

Läs mer

Protokoll styrelsemöte Svenska Downföreningen nr 03

Protokoll styrelsemöte Svenska Downföreningen nr 03 Protokoll styrelsemöte Svenska Downföreningen nr 03 Tid 17 mars 2018 Plats Närvarande Världskulturmuseet i Göteborg Ordinarie ledamöter: Veronica Magnusson Hallberg Mattias Andersson Anne-Charlotte Lallerman

Läs mer

172 Mötet öppnades Ordförande Erik Söderberg hälsade alla välkomna.

172 Mötet öppnades Ordförande Erik Söderberg hälsade alla välkomna. Förbundsstyrelsen protokoll nr 12/11-12, avseende 172 193 Plats: Sergel Plaza, Stockholm Dag: 3 4 december, 2011 Deltagare: Erik Söderberg, ordförande Anna Lögdberg Bengt Forsgren Eva Eliasson Jennifer

Läs mer

FÖRBUNDSMÖTESHANDLINGAR

FÖRBUNDSMÖTESHANDLINGAR SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET FÖRBUNDSMÖTESHANDLINGAR SBSF FÖRBUNDSMÖTE Lördagen den 6 april 2013 Clarion Collection Kompaniet, Nyköping Innehållsförteckning SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET

Läs mer

Stadgar för lokal förening i

Stadgar för lokal förening i Stadgar för lokal förening i Brottsofferjourernas Riksförbund Reviderad vid Riksstämman i Strömstad 2009 Brottsofferjourernas Riksförbund Bondegatan 40 100 61 STOCKHOLM Telefon: 08-644 88 00 Fax: 08-644

Läs mer

Stadgar F! Västerås Antagna av årsmöte

Stadgar F! Västerås Antagna av årsmöte 1 Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är Feministiskt initiativ Västerås (F! Västerås), organisationsnummer 802495-3799. 2 Föreningens säte F! Västerås säte är Västerås kommun. 3

Läs mer

http://villaagarnasavean.se Normalstadgar för förening ansluten till Villaägarnas Riksförbund Normalstadgar för föreningar fastställda 2012-12-05 Stadgarna har antagits vid Villaägarna i Lerums kommuns

Läs mer

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism Kongressen i Göteborg 2013-03-16 1 Namn och ändamål 1.1 Namn Organisationen heter Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism (hädanefter kallad UMR). 1.2 Ändamål UMR

Läs mer

Stadgar för Kristianstads Fritidsgårdsforum (KFGF)

Stadgar för Kristianstads Fritidsgårdsforum (KFGF) Stadgar för Kristianstads Fritidsgårdsforum (KFGF) Antagna vid årsmötet 2000-03-29 Reviderade i sin helhet vid årsmötet 2011-03-30, samt 7-8, 2013-12-10, Ytterligare revidering 2 & 8, 2017-03-28 1 Kristianstads

Läs mer

Protokoll från Tävlingskommitténs möte 2012-12-12

Protokoll från Tävlingskommitténs möte 2012-12-12 Närvarande Björn Höft (BH) Mats Engquist (ME) Björn Strömberg (BS) Frånvarande Christofer Evelönn (CE) Ingemar Kallas (IK) Protokoll för Tävlingskommitténs Tid och plats: 12 december 2012, Boställsvägen

Läs mer

JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. JUS högsta beslutande organ är årsmötet och därefter styrelsen.

JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. JUS högsta beslutande organ är årsmötet och därefter styrelsen. JUS Stadga 1 Syfte JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. 2 Organisation (JUS) Ungdomsförbundets juridiska namn är Judiska Ungdomsförbundet i Sverige JUS har sitt säte på den ort

Läs mer

Styrelsemöte på Hotel City, Eskilstuna den 2 juni 2007

Styrelsemöte på Hotel City, Eskilstuna den 2 juni 2007 Styrelsemöte på Hotel City, Eskilstuna den 2 juni 2007 Omfattning 15-30 Beslutande Folke Andersson Birger Fält Börje Hansson Karin Ingelhag Ernst Larsson Jan-Erik Wettermark Karin Dahl Suppleanter Anmält

Läs mer