Mångfald. För hållbar utveckling. Mångfaldsdagen. 31 oktober 2013 Stadshuset Sundsvall

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mångfald. För hållbar utveckling. Mångfaldsdagen. 31 oktober 2013 Stadshuset Sundsvall"

Transkript

1 Inbjudan Mångfald För hållbar utveckling Mångfaldsdagen 31 oktober 2013 Stadshuset Sundsvall

2 Välkomna! En konferensdag om mångfald och integration som tillväxtfaktor Sundsvalls kommun hälsar er varmt välkomna till ytterligare en mångfaldsdag. Vi har glädjen att få presentera många intressanta föreläsare. Det svåra är inte att välja, det svåra är att ta bort. Vi arrangerar Mångfaldsdagen av många anledningar, men den främsta är att vi ser mångfald och integration som en tillväxtfaktor. I en region som Västernorrland är det viktigt att ta tillvara alla människors kompetenser. Inte minst viktigt när det gäller flyktingar och invandrares resurser. Vi är övertygade om att vi om vi arbetar effektivt - gynnar tillväxten i Västernorrland. Vi ställer oss varje dag frågan om vi har en samhällsstruktur som stödjer ett aktivt deltagande i samhällslivet och som möjliggör mångfald? Vi hoppas att tillsammans med er kunna hitta några svar på den frågan. Konferensdagen - Mångfald för hållbar utveckling vill spegla den nuvarande situationen på området, samt presentera goda exempel på metoder som inkluderar de nya medborgarna i de demokratiska processerna och på arbetsmarknaden Än en gång hälsar vi er välkomna till Sundsvall och Stadshuset den 31 oktober.

3 Till vem riktar sig konferensen? Konferensen vänder sig till dig som: är politiker eller tjänsteman i statlig eller kommunal förvaltning är verksam inom näringslivet i Västernorrlands län och i övriga norrlandslän är verksam i förening eller annan organisation är intresserad av de frågor konferensen tar upp Så här anmäler du dig Anmäl dig på bifogad blankett senast den 18 oktober Uteblir du utan avanmälan debiteras hela avgiften. Vi skickar inte ut någon bekräftelse utan du är välkommen om inget annat meddelas. Föreläsningarna är kostnadsfria, men om du vill ha lunch samt för- och eftermiddagskaffe kostar det 200:- exkl moms som kommer att debiteras. Frågor? Har du fler frågor kring Mångfaldsdagen kontaktar du Saleh Dirawi, Sundsvalls kommun, Telefon: , E-post: saleh.dirawi@sundsvall.se Mångfaldserbjudande Mångfaldsdagen erbjuder dig att köpa biljetter till en konsert med Amira till rabatterat pris. 75 kronor istället för 100 kr. Här kan du lyssna på vad du missar om du inte går.

4 Program Det serveras kaffe från i anslutning till Spegelsalen Mångfaldsdagen öppnar Hans Forsberg, ordförande Navi, Sundsvalls kommun Islamofobi Mattias Gardell Seminarieval A Lunch Ökad export med utrikesfödda medarbetare Magnus Lodefalk B Att lära sig ett nytt språk och tänka på ett annat Hans Åhl C (O)lika inför lagen Rashid Musa D Almi-IFS Rådgivning för entreprenörer med utländsk bakgrund Joseph Daibess E Mer än anställning - Crea kompetens och Komijobb Eva-Lotta Falk och Sara Junkka Ett föredrag med humor och allvar om det mångkulturella samhället Kadir Meral Talangjakt

5 Seminarieval A Invandring nya krafter, nya möjligheter Stefan Fölster B Metoder och aktivt syn på språkutveckling i samarbete med skola och förskola. Rita Tjernberg C Framgångar och utmaningar med att kombinera olika yrkesutbildningar med sfi Åsa Westerlund D JAK Medlemsbank rättvis och räntefri ekonomi tillsammans KarinMalin Ekström E Integrationsfrämjande verksamheter runt om i Sverige Annie Mohl Dans med dansgruppen D&A Breakout Föreningen Kongo i mitthjärta Talangjakt Konferensdagen avslutas.

6 Presentation av dagens föreläsare Ett föredrag med humor och allvar om det mångkulturella samhället Kadir Meral med kurdisk bakgrund kom till Sverige som fjortonårigt flyktingbarn med sina föräldrar och sju syskon. Trots ett hem med föräldrar som analfabeter lyckades han med ett mödosamt arbete ta sig in i det svenska samhället. Idag är han 35 år med fru och två barn och jobbar som gymnasielärare i samhällskunskap och matematik samt jobbar som standup komiker och föreläser om integrationsfrågor. Med sin humor och raka personlighet charmar Kadir Meral sin publik var än han kommer. Islamofobi Mattias Gardell är professor i religionshistoria vid Uppsala universitet. Över hela Europa tågar bruna partier in i parlamenten under islamofobins fana. Deras antimuslimska budskap smittar av sig på etablerade politiska partier och rörelser. Liberala och konservativa partier kräver medborgartester, åsiktsregistrering, kartläggning och övervakning av muslimska medborgare. Det offentliga samtalet upptas alltmer av diskussioner om förbud mot minareter, slöjor, koranskolor, moskéer och muslimsk invandring. Välkommen till en föreläsning om islamofobins historia i Europa och Sverige. (O)lika inför lagen Rashid Musa är projektledare för Ibn Rushd Studieförbund och arbetar dagligen med frågor som berör islamofobi. Terrorattackerna mot World Trade Center och Pentagon den 11 september 2001 förändrade världen. Den dåvarande presidenten i USA George W Bush ställde världen inför ett ultimatum: Antingen är ni med oss eller så är ni med terroristerna. Detta ledde till två globala krig och en kamp mot terrorism. En kamp som även bedrivs i Sverige klubbade Sverige igenom terroristlagen. För många medborgare har detta inneburit misstänkliggörande, godtyckliga arresteringar och sänkta beviskrav. Ett övervakningssamhälle växer fram med terroristhotet som motivering. Hur har detta påverkat svenska muslimer? Med häpnadsväckande berättelser välkomnar vi er till föreläsningen (o)lika inför lagen.

7 Mer än anställning - Crea kompetens och Komijobb Eva-Lotta Falk är projektledare för Projektet Crea som är ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Sundsvalls kommun, Favi. Målgruppen är nyanlända inom etableringen med ett syfte att underlätta nyanländas möjligheter att bygga relationer med arbetsgivare och arbetsplatser som är villiga att erbjuda arbetsträningsplatser som kan leda till anställningar. Projektet ska ge en chans till fördjupad förståelse och kunskap hur arbetsmarknaden fungerar och hur det är att leva och arbeta i vårt samhälle. Sara Junkka är verksamhetschef och ansvarig för KomiJobb som är ett samarbete mellan Favi, socialtjänsten och arbetsförmedlingen. Under perioden kommer KomiJobb att erbjuda upp till 600 arbetssökande personer med försörjningsstöd en tidsbegränsad anställning på någon av kommunens arbetsplatser. Många av kommunens arbetssökande har stått utanför arbetsmarknaden under en längre tid eller har funktionsnedsättningar som försvårar för dem att få ett arbete. Dessa personer är i behov av en extra hjälp för att öka sin anställningsbarhet och få möjlighet till att bli självförsörjande. Det finns få, eller inga, arbetsmarknadspolitiska insatser som är lika effektiva som en anställning. KomiJobb erbjuder också särskilt stöd och vägledning i arbetssökande under anställningstiden. Framgångar och utmaningar med att kombinera olika yrkesutbildningar med sfi Åsa Westerlund arbetar som projektsamordnare. Länsstyrelsen, Arbetsförmedlingen och kommunerna i Västernorrland driver gemensamt ett projekt - Arbetsmarknadsutbildning med Sfi. Projektet har pågått sedan april 2012 och slutar den 30 september Syftet med projektet är att kombinera olika yrkesutbildningar med sfi för att göra vägen till arbete kortare. Vi kommer att berätta om framgångar, utmaningar och redovisa resultat från det dryga år som gått.

8 Att lära sig ett nytt språk och tänka på ett annat Barn lär sig bäst på det språk som är barnets starkaste. Hur lyckas man i skolan som flerspråkig? Om språkutveckling, språkets betydelse för individen och om vägar till tvåspråkighet. Hans Åhl. Fil lic i Svenska som andraspråk vid Mittuniversitetet, lärarutbildare, föreläsare och forskare kring mätning av språkkunskaper hos flerspråkiga elever. Integrationsfrämjande verksamheter runt om i Sverige Annie Mohl arbetar som rådgivare och beskriver Svenska Röda korsets integrationsfrämjande verksamheter runt om i Sverige, kartläggningar och projekt som gjorts och det mervärde Röda Korset ser i det ideella arbete som utförs. Almi-IFS Rådgivning för entreprenörer med utländsk bakgrund Joseph Daibess IFS Rådgivning riktar sig till entreprenörer med utländsk bakgrund som vill starta eller köpa företag i Sverige. Almi skapar möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas JAK Medlemsbank rättvis och räntefri ekonomi tillsammans KarinMalin Ekström har varit ordförande för JAK Medlemsbank. Ekonomi handlar i grunden om hur människor fördelar tillgångar mellan sig hur man använder olika resurser, till vilka och till vad. Ekonomin kan vara ett medel för att sko sig på andras bekostnad, men kan också skapa ömsesidig nytta. För JAK Medlemsbanks del handlar det om att utveckla ekonomiska möjligheter för att främja rättvisa och solidaritet. Vill du veta mer om hur vi gör och varför?

9 Invandring nya krafter, nya möjligheter Stefan Fölster är chef för Reforminstitutet och adj. Professor i nationalekonomi vid KTH. Stefan ger en överblick över nationalekonomisk forskning om utmaningar och möjligheter med invandring. Han berättar också om goda exempel och reformförslag för att Sverige och svenska kommuner ska lyckas bättre med integration. Ökad export med utrikesfödda medarbetare Att anställa utlandsfödda medarbetare är förknippat med ökad utrikeshandel. Det visar forskning vid Örebro universitet, där Magnus Lodefalk i sin doktorsavhandling ser det här sambandet i ett material från företag med minst tio anställda. Metoder och aktiv syn på språkutveckling i samarbete med skola och förskola. Rita Tjernberg arbetar som modersmålslärare hos Sundsvalls kommun. Oavsett om vi arbetar som modersmålslärare eller är ämneslärare ute i skolorna arbetar vi mot samma mål. Vi vill att våra elever ska nå sina mål i alla ämnen samtidigt som vi vill att våra elever ska utvecklas till trygga individer i samhället. Vi pedagoger måste våga samarbeta oavsett ämnesområden, det kräver mod och det kräver tid. Rita kommer att berätta om sina metoder som bland annat går ut på att sammanväva olika kursplaner så att det gynnar alla ute i verksamheten

10 Anmälan Mångfaldsdagen Mångfald för hållbar utveckling 31 oktober 2013 Sundsvall Var god texta. Anmäld person Utdelningsadress Postnummer Ort Befattning/förtroendeuppdrag Tfn arb Fax E-post Faktureringsadress (Kommun/företag) Förvaltning/Avdelning Deltar endast på seminarier Lunch och fika för- och eftermiddag Konsert Amira kl: 19:00 Kostnadsfritt 200 kr 75 kr Seminarieval förmiddag A Ökad export med utrikesfödda medarbetare B Att lära sig ett nytt språk och tänka på ett annat C (O)lika inför lagen D Almi-IFS Rådgivning för entreprenörer med utländsk bakgrund E Mer än anställning Crea kompetens, Komijobb Seminarieval eftermiddag A Invandring nya krafter, nya möjligheter B Metoder och aktiv syn på språkutveckling i samarbete med skola och förskola. C Framgångar och utmaningar med att kombinera olika yrkesutbildningar med sfi D JAK Medlemsbank rättvis och räntefri ekonomi tillsammans E Integrationsfrämjande verksamheter runt om i Sverige

11 Särskilda önskemål Ange om du har särskilda önskemål (t ex mat och logi) Anmälan är bindande Konferensen är kostnadsfri En anmälan per person Skicka din anmälan senast 18 oktober till: E-post: Fax: Begränsat antal platser - anmäl dig i god tid Arrangörer Sundsvalls kommun (Navi, Modersmålscentrum), Röda korset, Arbetsförmedlingen, Internationella föreningen, Ibn Rushd studieförbund, ABF, Finlandssvenskar i Medelpad, Islamiska kulturcentret, JAK medlemsbank, Vision, RIM (Rådet för integration och mångfald)

Mångfaldsdagen 30 oktober 2014 Stadshuset Sundsvall INBJUDAN. Mångfald. Hur mycket mångfald tål demokratin?

Mångfaldsdagen 30 oktober 2014 Stadshuset Sundsvall INBJUDAN. Mångfald. Hur mycket mångfald tål demokratin? INBJUDAN Mångfaldsdagen 30 oktober 2014 Stadshuset Sundsvall Mångfald Hur mycket mångfald tål demokratin? Välkomna! En konferensdag om mångfald och integration som tillväxtfaktor Sundsvalls kommun hälsar

Läs mer

Temadag om alternativa drivmedel och fordonstekniker

Temadag om alternativa drivmedel och fordonstekniker Inbjudan Inbjudan Temadag om alternativa drivmedel och fordonstekniker Tid: 2 november 2006, kl. 09.00 14.45 Plats: Kommunförbundet Västernorrland, Härnösand eller via webb-tv Välkomna till en temadag

Läs mer

Familjehemsdagar VÄLKOMMEN TILL 6-7 OKTOBER I SUNDSVALL

Familjehemsdagar VÄLKOMMEN TILL 6-7 OKTOBER I SUNDSVALL VÄLKOMMEN TILL Familjehemsdagar 6-7 OKTOBER I SUNDSVALL Under Familjehemsdagarna tar vi del av varandras erfarenheter och berikar oss med ny kunskap från intressanta föreläsningar. Du är varmt välkommen!

Läs mer

Program för ett integrerat samhälle

Program för ett integrerat samhälle Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Program för ett integrerat samhälle Integrerat samhälle 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för

Läs mer

PROJEKTPLAN KomiJobb

PROJEKTPLAN KomiJobb Projektplan KomiJobb 1(8) PROJEKTPLAN KomiJobb Titel: PROJEKTPLAN KomiJobb Projekt: KomiJobb Idnr: Siffor Beställare: Ordförande för nämnden arbete, vuxenutbildning och integration. Version: Skriven av:

Läs mer

program synapsen ledarskapsdagar i Halland

program synapsen ledarskapsdagar i Halland program synapsen ledarskapsdagar i Halland 16-17 april 2015 HoTel TYlÖsaNd Målgrupp: Chefer, ledare och politiker samt specialister inom Hr. Välkommen till 2015 års upplaga av synapsen, som är en etablerad

Läs mer

Mångfaldsdagen 29 oktober 2015 Stadshuset Sundsvall PROGRAM. Mångfald. Hur mycket mångfald tål media?

Mångfaldsdagen 29 oktober 2015 Stadshuset Sundsvall PROGRAM. Mångfald. Hur mycket mångfald tål media? PROGRAM Mångfaldsdagen 29 oktober 2015 Stadshuset Sundsvall Mångfald Hur mycket mångfald tål media? Välkomna! En konferensdag om mångfald och integration som tillväxtfaktor Sundsvalls kommun hälsar er

Läs mer

Mångfaldsdagen 3 November 2016 PROGRAM. Stadshuset Sundsvall. Mångfald. Mångfald och integration för hållbar tillväxt

Mångfaldsdagen 3 November 2016 PROGRAM. Stadshuset Sundsvall. Mångfald. Mångfald och integration för hållbar tillväxt PROGRAM Mångfaldsdagen 3 November 2016 Stadshuset Sundsvall Mångfald Mångfald och integration för hållbar tillväxt Välkomna! En konferensdag om mångfald och integration som tillväxtfaktor Sundsvalls kommun

Läs mer

Hög tid för HELTID VÄLKOMMEN TILL KONFERENSEN. Samma konferensprogram genomförs vid tre tillfällen. 18 januari 2016 26 januari 2016 28 januari 2016

Hög tid för HELTID VÄLKOMMEN TILL KONFERENSEN. Samma konferensprogram genomförs vid tre tillfällen. 18 januari 2016 26 januari 2016 28 januari 2016 VÄLKOMMEN TILL KONFERENSEN Hög tid för HELTID Fram till 2023 kommer det att behövas mer än en halv miljon nya medarbetare i välfärden. Samtidigt som det innebär en stor utmaning finns det mycket man kan

Läs mer

Tolka och förstå små barn

Tolka och förstå små barn 2013-06-24 13/59 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Skolstyrelsen (motsv) Socialnämnden (motsv) Tolka och förstå små barn BAKGRUND/ SYFTE Den här kursen vänder

Läs mer

Familjehemsdagarna VÄLKOMMEN TILL OKTOBER 2016 HALLSTABERGET SOLLEFTEÅ

Familjehemsdagarna VÄLKOMMEN TILL OKTOBER 2016 HALLSTABERGET SOLLEFTEÅ VÄLKOMMEN TILL Familjehemsdagarna 22-23 OKTOBER 2016 HALLSTABERGET SOLLEFTEÅ Under Familjehemsdagarna tar vi del av varandras erfarenheter och lyssnar till föreläsningar. Årets tema är Hälsa för barn i

Läs mer

Invandrarkvinnor som en resurs för framtidens kompetensförsörjningsbehov inom vård och omsorg

Invandrarkvinnor som en resurs för framtidens kompetensförsörjningsbehov inom vård och omsorg Invandrarkvinnor som en resurs för framtidens kompetensförsörjningsbehov inom vård och omsorg Förord BIIA resurscentrum vill skapa ökade förutsättningar för människor som idag står utanför arbetsmarknaden

Läs mer

Vad får människor att växa i Kalmar län? 8 oktober 2015, Forum, Oskarshamn

Vad får människor att växa i Kalmar län? 8 oktober 2015, Forum, Oskarshamn Vad får människor att växa i Kalmar län? 8 oktober 2015, Forum, Oskarshamn Vad får människor att växa i Kalmar län? 8 oktober 2015, Forum, Oskarshamn Globalisering, urbanisering och digitalisering spås

Läs mer

Föreläsning för omsorgspersonal inom LSS Högaktuell utvecklings- utbildningsdag

Föreläsning för omsorgspersonal inom LSS Högaktuell utvecklings- utbildningsdag 2013-02-08 13/23 Socialnämnden (motsv) Föreläsning för omsorgspersonal inom LSS Högaktuell utvecklings- utbildningsdag OBS! Två viktiga ämnen på en dag Förmiddag Eftermiddag BAKGRUND/ SYFTE Det svåra samtalet

Läs mer

Miljöledning. ett verktyg för hållbar utveckling. Onsdag 18 maj 2005 i Uddevalla Sveriges första EMAS-registrerade kommun

Miljöledning. ett verktyg för hållbar utveckling. Onsdag 18 maj 2005 i Uddevalla Sveriges första EMAS-registrerade kommun Erfarenhetsutbyte för kommuner och andra offentliga organisationer Onsdag 18 maj 2005 i Uddevalla Sveriges första EMAS-registrerade kommun Hälften av Sveriges kommuner arbetar med miljöledning i delar

Läs mer

ARBETS- MARKNADS- POLITISKT PROGRAM

ARBETS- MARKNADS- POLITISKT PROGRAM ARBETS- MARKNADS- POLITISKT PROGRAM Utbildning och kompetensutveckling Socialtjänst KOMMUNAL ARBETSMARKNADS- POLITIK Kommunfinansierad verksamhet och bolag Näringsliv Kommunfullmäktige februari 2010 VISION

Läs mer

ARBETS- MARKNADS- POLITISKT PROGRAM

ARBETS- MARKNADS- POLITISKT PROGRAM ARBETS- MARKNADS- POLITISKT PROGRAM Utbildning och kompetensutveckling Socialtjänst KOMMUNAL ARBETSMARKNADS- POLITIK Kommunfinansierad verksamhet och bolag Näringsliv Kommunfullmäktige februari 2010 VISION

Läs mer

Tid och plats Torsdagen den 26 januari kl Fredagen den 27 januari kl Örebro universitet

Tid och plats Torsdagen den 26 januari kl Fredagen den 27 januari kl Örebro universitet Örebro kommun arrangerar tillsammans med Örebro universitet två dagar med föreläsningar kring språk och lärande i skolan. Syftet är att ge pedagoger och skolledare kunskap, inspiration och handfasta tips

Läs mer

Skapandets betydelse för barns utveckling

Skapandets betydelse för barns utveckling 2013-08-15 13/74 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Skolstyrelsen (motsv) Skapandets betydelse för barns utveckling BAKGRUND I den nya läroplanen för grundskolan

Läs mer

Konflikthantering 2014-04-15 14/37 OBS! BAKGRUND/ SYFTE

Konflikthantering 2014-04-15 14/37 OBS! BAKGRUND/ SYFTE 2014-04-15 14/37 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder/styrelser Kommunala bolag/stiftelser BAKGRUND/ SYFTE Att medarbetare hamnar i konflikt är

Läs mer

Statistik som resurs

Statistik som resurs 2013-10-02 13/126 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder/styrelser BAKGRUND/ SYFTE Under denna temadag tittar vi närmre på statistiken som resurs

Läs mer

INBJUDAN TILL DET 15:E NORRLÄNDSKA PALLIATIVA NÄTVERKSMÖTET

INBJUDAN TILL DET 15:E NORRLÄNDSKA PALLIATIVA NÄTVERKSMÖTET i samarbete ASIH Sundsvall INBJUDAN TILL DET 15:E NORRLÄNDSKA PALLIATIVA NÄTVERKSMÖTET Datum: 19-20 september 2012 Plats: Kostnad: Anmälan: Resa: Hotell Knaust Konferens, Sundsvall 1400 kr exkl moms, lunch

Läs mer

"Rätt sagt på rätt sätt" retorik för kvinnor

Rätt sagt på rätt sätt retorik för kvinnor Antalet platser till seminariet är begränsat anmäl dig direkt "Rätt sagt på rätt sätt" retorik för kvinnor En av Sveriges bästa seminarieledare! Barbro Fällman är pedagog, författare och expert på området

Läs mer

Inbjudan. Inspirationsdag Hälsofrämjande skolutveckling. Konferens den 27 mars 2003 kl 09.00-16.00

Inbjudan. Inspirationsdag Hälsofrämjande skolutveckling. Konferens den 27 mars 2003 kl 09.00-16.00 Inbjudan Inspirationsdag Hälsofrämjande skolutveckling Konferens den 27 mars 2003 kl 09.00-16.00 Biograf Draken Olof Palmes plats, Järntorget Folkets Hus, Göteborg Registrering och kaffe från kl 08.30

Läs mer

LIKA men OLIKA LIKA SPECIALPEDAGOGISK RIKSKONFERENS STADIONMÄSSAN I MALMÖ, 13-14 NOVEMBER 2014. Svenska förbundet för Specialpedagogik

LIKA men OLIKA LIKA SPECIALPEDAGOGISK RIKSKONFERENS STADIONMÄSSAN I MALMÖ, 13-14 NOVEMBER 2014. Svenska förbundet för Specialpedagogik SPECIALPEDAGOGISK RIKSKONFERENS STADIONMÄSSAN I MALMÖ, 13-14 NOVEMBER 2014 LIKA men OLIKA LIKA Svenska förbundet för Specialpedagogik ARRANGÖR: SÖDRA SVERIGES FÖRENING FÖR SPECIALPEDAGOGIK Torsdag 13 november

Läs mer

SFI som matchningsverktyg

SFI som matchningsverktyg Region Värmland Britta Zetterlund-Johansson SFI som matchningsverktyg Region Värmland, Länsstyrelsen Värmland, Arbetsförmedlingen och länets kommuner startar upp ett stort projekt för att underlätta för

Läs mer

2013-02-15 13/35. Samtliga nämnder/styrelser Kommunala bolag/stiftelser Landstinget Länsstyrelsen

2013-02-15 13/35. Samtliga nämnder/styrelser Kommunala bolag/stiftelser Landstinget Länsstyrelsen 2013-02-15 13/35 Samtliga nämnder/styrelser Kommunala bolag/stiftelser Landstinget Länsstyrelsen Engelska för kommun och offentlig sektor Utveckla ditt ordförråd i engelska med inriktning på kommun och

Läs mer

Samtliga nämnder och styrelser Personalchefen

Samtliga nämnder och styrelser Personalchefen 2007-02-05 07/35 Samtliga nämnder och styrelser Personalchefen AKTUALITETSDAG INOM ARBETSRÄTTENS OMRÅDE BAKGRUND/SYFTE Under dagen kommer två huvudsakliga ämnesområden att behandlas. Det första avser förslaget

Läs mer

Nyanländas etablering i Stockholms län

Nyanländas etablering i Stockholms län Nyanländas etablering i Stockholms län INTEGRERA LOKALT & ETABLERA REGIONALT Sam Yildirim Uppdaterad 2010-12-15 1 Att komma in på arbetsmarknaden eller starta företag Uppdaterad 2010-12-15 2 Helvetestrappan

Läs mer

Mångfaldsstrategisk rekryteringsprocess Hur en inkluderande arbetsplatskultur gör att vi kan tillvarata kompetenser

Mångfaldsstrategisk rekryteringsprocess Hur en inkluderande arbetsplatskultur gör att vi kan tillvarata kompetenser 2014-12-15 15/10 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder/styrelser Mångfaldsstrategisk rekryteringsprocess Hur en inkluderande arbetsplatskultur gör

Läs mer

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH DINA KOLLEGOR UPPSALA UPPSALA KONSERT & KONGRESS FREDAG 10 FEBRUARI

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH DINA KOLLEGOR UPPSALA UPPSALA KONSERT & KONGRESS FREDAG 10 FEBRUARI KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH DINA KOLLEGOR Du är inbjuden till... 2017 UPPSALA UPPSALA KONSERT & KONGRESS FREDAG 10 FEBRUARI NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den 10 februari är det dags för HR-Dagen på

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad

Kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad Tid Tisdagen den 28 maj 2019 kl. 10:10 11:30. Plats Stadshuset, Nelsons loft Omfattning 30-34 ande Dzenita Abaza (S), ordförande Måns Linge (M), vice ordförande Roger Holmberg (S) Erik Ciardi (C) Lasse

Läs mer

Enhetschefer, områdeschefer, verksamhetschefer, fackliga företrädare samt övriga intresserade.

Enhetschefer, områdeschefer, verksamhetschefer, fackliga företrädare samt övriga intresserade. UTBILDNINGSAVDELNINGEN 2006-01-26 06/27 Socialnämnden (motsv) Äldreomsorgen INSPIRATIONSDAG PLANERING, BEMANNING OCH SCHEMALÄGGNING BAKGRUND Under 14 år har Kvalitid arbetat med analyser och utbildningar

Läs mer

Tillsammans släpper vi in framtiden!

Tillsammans släpper vi in framtiden! Konferensen Samverkan Skola - Arbetsliv 15 oktober 2015 på Missionskyrkan i Linköping Tillsammans släpper vi in framtiden! Arbetslöshetsfrågan? Kompetensutveckling? - En konferens som ger verktyg till

Läs mer

Välkommen till heldagskonferensen Att skapa en funktionell(are) lärmiljö utveckling och möjligheter 16 december 2008 Växjö

Välkommen till heldagskonferensen Att skapa en funktionell(are) lärmiljö utveckling och möjligheter 16 december 2008 Växjö Välkommen till heldagskonferensen Att skapa en funktionell(are) lärmiljö utveckling och möjligheter 16 december 2008 Växjö 1 Uppstart Samtliga folkbibliotek i Blekinge, Kronoberg och Kalmar län inbjuds

Läs mer

Att samverka när barn och unga misstänks fara illa Om sekretess, anmälningsplikt, socialnämndens utredningar och metoder för bra samverkan

Att samverka när barn och unga misstänks fara illa Om sekretess, anmälningsplikt, socialnämndens utredningar och metoder för bra samverkan 2014-12-19 15/36 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Skolstyrelsen (motsv) Socialnämnden (motsv) Landstinget Om sekretess, anmälningsplikt, socialnämndens utredningar

Läs mer

Nyhet för i år! Även Fördjupningsseminarium. Munters kostnadsfria seminarium Fukt under kontrollerade former

Nyhet för i år! Även Fördjupningsseminarium. Munters kostnadsfria seminarium Fukt under kontrollerade former Nyhet för i år! Även Fördjupningsseminarium. Munters kostnadsfria seminarium Fukt under kontrollerade former Vad är orsaken till kondens, korrosion samt is och varför bildas mögel? Hur gör du för att undvika

Läs mer

Integrationsplan för Ale kommun

Integrationsplan för Ale kommun Ärendenr: KS 2017.407 Integrationsplan för Ale kommun 2018 2021 Integration för hela livet Förord Integration av nyanlända och utrikesfödda Alebor i Ale kommun ska genomsyra hela kommunen och alla verksamheter.

Läs mer

Service i mästarklass och professionellt bemötande

Service i mästarklass och professionellt bemötande 2012-05-14 12/57 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder och styrelser Kommunala bolag Landstinget Service i mästarklass och professionellt bemötande

Läs mer

Ipad i förskola och skola

Ipad i förskola och skola 2014-11-21 15/21 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Skolstyrelsen (motsv) Ipad i förskola och skola BAKGRUND/ SYFTE Denna utbildningsdag vänder sig till dig som

Läs mer

Konferensen riktar sig till tjänstemän och politiker inom socialtjänsten, skola och hälso- och sjukvård.

Konferensen riktar sig till tjänstemän och politiker inom socialtjänsten, skola och hälso- och sjukvård. Konferensen riktar sig till tjänstemän och politiker inom socialtjänsten, skola och hälso- och sjukvård. Antalet platser är begränsade och sista anmälningsdag är fredagen den 14 februari. Anmälan är bindande

Läs mer

KAU.SE/FOU-VALFARD-VARMLAND 14 NOVEMBER 2019

KAU.SE/FOU-VALFARD-VARMLAND 14 NOVEMBER 2019 VÄLKOMMEN TILL INSPIRATIONSKONFERENS LSS En värmländsk inspirationsdag med fokus på verksamhet för personer med funktionsnedsättning 14 NOVEMBER 2019 KAU.SE/FOU-VALFARD-VARMLAND VÄLKOMMEN TILL INSPIRATIONSKONFERENS

Läs mer

Inbjudan. gemensam utmaning. Välkommen till Lärarfortbildningsdagarna Svenskt Näringslivs Lärarfortbildningsdagar. EU och framtiden...

Inbjudan. gemensam utmaning. Välkommen till Lärarfortbildningsdagarna Svenskt Näringslivs Lärarfortbildningsdagar. EU och framtiden... Inbjudan Välkommen till Lärarfortbildningsdagarna 2008 EU och framtiden... Innovation, patent och entreprenörskap... Sveriges ekonomi... Miljö, energi och tillväxt... gemensam utmaning Svenskt Näringslivs

Läs mer

Anmälan. Övrig Mässinformation

Anmälan. Övrig Mässinformation Under en intensiv dag har du som utbildningsanordnare och arbetsgivare möjlighet att informera och inspirera framtidens arbetskraft. Fri entré för alla besökare. Anmälan Datum: Torsdag den 2 februari 2012

Läs mer

Östra Norrbotten. Vägledning av flyktingfamiljer. I samarbete med. Inbjuder till en utbildningsdag i temat:

Östra Norrbotten. Vägledning av flyktingfamiljer. I samarbete med. Inbjuder till en utbildningsdag i temat: Östra Norrbotten I samarbete med Inbjuder till en utbildningsdag i temat: Vägledning av flyktingfamiljer Plats: Haparanda Folkets hus Tisdag den 25 maj 2010 kl 08.00-15.30 Plats Folkets Hus Åkergatan 1

Läs mer

en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska.

en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska. en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska. Centerpartiets idéprogram Det här idéprogrammet handlar om vad Centerpartiet tycker

Läs mer

Att arbeta som personlig assistent

Att arbeta som personlig assistent 2012-10-09 12/89 Socialnämnden (motsv) Assistansföretag Att arbeta som personlig assistent BAKGRUND/ SYFTE I arbetet som personlig assistent uppstår många olika frågor som handlar om mitt förhållningssätt

Läs mer

UPPROP FRÅN BRANSCHRÅD VA

UPPROP FRÅN BRANSCHRÅD VA Våga rekrytera smartare! Branschråd VA vill uppmuntra dig att tänka både kreativt och strategiskt vid rekrytering. Det finns väldigt många människor med kunskaper som du inte har råd att bortse ifrån,

Läs mer

Stockholm 20 februari 2013

Stockholm 20 februari 2013 Stockholm 20 februari 2013 Den 20e februari 2013 arrangeras för femte året i rad succékonferensen Social Responsibility Day. Bakom konferensen står tidningen Miljöaktuellt och SIS tillsammans med flera

Läs mer

Arbetsrätt för den som är verksam inom skola, fritidshem och förskola

Arbetsrätt för den som är verksam inom skola, fritidshem och förskola 2012-02-07 12/30 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Skolstyrelsen (motsv) f v b till Skolor Förskolor Fritidshem Fackliga företrädare Friskolor Arbetsrätt för

Läs mer

Tillsammans släpper vi in framtiden!

Tillsammans släpper vi in framtiden! Konferensen Samverkan Skola - Arbetsliv 15 oktober 2015 på Missionskyrkan i Linköping Tillsammans släpper vi in framtiden! Arbetslöshetsfrågan? Kompetensutveckling? - En konferens som ger verktyg till

Läs mer

Att tolka smärta hos personer med kognitiva funktionsnedsättningar

Att tolka smärta hos personer med kognitiva funktionsnedsättningar 2014-12-01 15/24 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Socialnämnden (motsv) Landstinget Att tolka smärta hos personer med kognitiva funktionsnedsättningar BAKGRUND

Läs mer

Samtliga nämnder och styrelser Landstinget

Samtliga nämnder och styrelser Landstinget 2006-02-21 06/36 Samtliga nämnder och styrelser Landstinget ANSVAR OCH BEFOGENHETER FÖR FÖRVALTNINGSCHEFER OCH ANDRA KOMMUNALA CHEFER BAKGRUND Enligt önskemål inbjuder härmed Gävleborgs Kommuner och Landsting

Läs mer

Inspiration Days 2015. 14-16 april / Stockholm Waterfront Hotel

Inspiration Days 2015. 14-16 april / Stockholm Waterfront Hotel Inspiration Days 2015 14-16 april / Stockholm Waterfront Hotel Handfasta tips, erfarenhetsutbyte och nätverkande Välkommen till vår användarkonferens för dig som vill lära dig mer om flexitebpms, utbyta

Läs mer

Mötesplats Arbetsmarknad. Bildminnen från nätverksträffen 18 april 2013

Mötesplats Arbetsmarknad. Bildminnen från nätverksträffen 18 april 2013 Mötesplats Arbetsmarknad Bildminnen från nätverksträffen 18 april 2013 Lärorika samarbeten och regional samverkan Här erbjuds du en arena för erfarenhetsutbyte och inspiration. Erfarna projektledare presenterar

Läs mer

Två utbildningsdagar för dig som arbetar som personlig assistent

Två utbildningsdagar för dig som arbetar som personlig assistent 2014-02-07 14/32 14/33 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Socialnämnden (motsv) Assistansföretag Två utbildningsdagar för dig som arbetar som personlig assistent

Läs mer

Samtliga förvaltningar inom kommunerna och landstinget Länsstyrelsen Kommunala bolag/stiftelser

Samtliga förvaltningar inom kommunerna och landstinget Länsstyrelsen Kommunala bolag/stiftelser 2006-01-10 06/05 Samtliga förvaltningar inom kommunerna och landstinget Länsstyrelsen Kommunala bolag/stiftelser KOMPETENSUTVECKLING FÖR ADMINISTRATIV PERSONAL I VÄSTERNORRLAND OCH GÄVLEBORG BAKGRUND Arbetslivet

Läs mer

Inbjudan Fokus på specialpedagogisk forskning

Inbjudan Fokus på specialpedagogisk forskning Inbjudan Fokus på specialpedagogisk forskning En annorlunda seminarieserie läsåret 2013 2014 Välkommen till en annorlunda seminarieserie Skollagen betonar att utbildning ska vila på vetenskaplig grund

Läs mer

Coachande ledarskap 2014-12-22 15/19. OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till

Coachande ledarskap 2014-12-22 15/19. OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till 2014-12-22 15/19 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder och styrelser Människor har en inneboende potential som de ibland inte själva är medvetna

Läs mer

AKTUALITETSDAG FÖR STÖD OCH SERVICE TILL FUNKTIONSHINDRADE (LSS)

AKTUALITETSDAG FÖR STÖD OCH SERVICE TILL FUNKTIONSHINDRADE (LSS) 2006-03-03 06/35 Socialnämnden (motsv) LSS-enheten Landstinget AKTUALITETSDAG FÖR STÖD OCH SERVICE TILL FUNKTIONSHINDRADE (LSS) BAKGRUND/SYFTE INNEHÅLL Enligt önskemål inbjuder härmed Gävleborgs Kommuner

Läs mer

Mångfaldsstrategiskt ledarskap Att leda för inkludering och mångfald

Mångfaldsstrategiskt ledarskap Att leda för inkludering och mångfald 2014-12-15 15/11 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder/styrelser Mångfaldsstrategiskt ledarskap Att leda för inkludering och mångfald BAKGRUND/ SYFTE

Läs mer

JAK Distans - Kursplan

JAK Distans - Kursplan JAK Distans - Kursplan Varmt välkommen att delta på JAK Distans! En grundkurs om som folkrörelse och bank samt om våra idéer för ekologisk, rättvis och räntefri ekonomi. Kursen sker i samverkan med Åredalens

Läs mer

Verktyg för Individanpassad SFI

Verktyg för Individanpassad SFI Verktyg för Individanpassad SFI Inbjudan till konferens i Stockholm den 24-25 januari 2011 TALARE Lunds kommun Eva Leijon Burlövs kommun Thérèse Stringer och författare Nacka kommun Viveca Schön Utbildningscentrum

Läs mer

Djursjukvården en bransch i utveckling

Djursjukvården en bransch i utveckling Djursjukvården en bransch i utveckling Inbjudan till konferens i Stockholm den 8-9 september TALARE SLA Skogs- och Lantarbetsgivareförbundet Katarina Novák Regiondjursjukhuset Strömsholm Anders Thunberg

Läs mer

Personlig presentationsteknik

Personlig presentationsteknik 2014-11-21 15/17 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder och styrelser Personlig presentationsteknik BAKGRUND Hur når jag fram med mitt budskap? Att

Läs mer

Framtidens förskola. Riktlinjer och arbetssätt för en förskola i förändring. Inbjudan till konferens i Stockholm den maj 2009

Framtidens förskola. Riktlinjer och arbetssätt för en förskola i förändring. Inbjudan till konferens i Stockholm den maj 2009 Framtidens förskola Inbjudan till konferens i Stockholm den 27-28 maj 2009 TALARE FRÅN Utbildningsdepartementet Bertil Östberg Center för barnpedagogisk forskning, Åbo Akademi Marita Lindahl Elisabeth

Läs mer

2012-04-10 12/47. Informationsansvariga inom samtliga förvaltningar Marknadsföringsansvariga Kommunala bolag/stiftelser Landstinget Länsstyrelsen

2012-04-10 12/47. Informationsansvariga inom samtliga förvaltningar Marknadsföringsansvariga Kommunala bolag/stiftelser Landstinget Länsstyrelsen 2012-04-10 12/47 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Informationsansvariga inom samtliga förvaltningar Marknadsföringsansvariga Kommunala bolag/stiftelser Landstinget

Läs mer

VISA VÄGAR. 28 maj 2015 ABF-huset,Stockholm

VISA VÄGAR. 28 maj 2015 ABF-huset,Stockholm VISA VÄGAR 2015 28 maj 2015 ABF-huset,Stockholm Arrangörer Konferensen arrangeras av NSPH i samarbete med PRIO-samordningen (Regeringskansliet), Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), Socialstyrelsen,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015. Internationella Kvinnoföreningen Lokalt ResursCentrum för kvinnor i Öresundsregionen

VERKSAMHETSPLAN 2015. Internationella Kvinnoföreningen Lokalt ResursCentrum för kvinnor i Öresundsregionen VERKSAMHETSPLAN 2015 Internationella Kvinnoföreningen Lokalt ResursCentrum för kvinnor i Öresundsregionen Inledning Internationella Kvinnoföreningen i Malmö, IKF i Malmö, är en väl etablerad ideell förening

Läs mer

Integrationspolicy Bräcke kommun. Antagen av Kf 24/2015

Integrationspolicy Bräcke kommun. Antagen av Kf 24/2015 Integrationspolicy Bräcke kommun Antagen av Kf 24/2015 Innehåll Övergripande utgångspunkt... 4 Syfte... 4 Prioriterade områden... 4 Arbete och utbildning viktigt för självförsörjning och delaktighet i

Läs mer

Rättssäker elevhälsa i samverkan Legala och organisatoriska möjligheter och förutsättningar att stödja elevers utveckling och välmående!

Rättssäker elevhälsa i samverkan Legala och organisatoriska möjligheter och förutsättningar att stödja elevers utveckling och välmående! 2014-12-22 15/39 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Skolstyrelsen (motsv) Socialnämnden (motsv) Rättssäker elevhälsa i samverkan Legala och organisatoriska möjligheter

Läs mer

Dialog med medarbetare Hur man kan använda utvecklingssamtalet för att förenkla vardagen och få motiverade medarbetare

Dialog med medarbetare Hur man kan använda utvecklingssamtalet för att förenkla vardagen och få motiverade medarbetare 2014-11-21 15/16 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder och styrelser Hur man kan använda utvecklingssamtalet för att förenkla vardagen och få motiverade

Läs mer

Internationalisering. Globaliseringen. 26 Program E: Ledande nordlig region

Internationalisering. Globaliseringen. 26 Program E: Ledande nordlig region Internationalisering Globaliseringen Ökat informationsutbyte och minskade hinder för migration, investeringar och handel har påverkat den ekonomiska utvecklingen i världen. Globaliseringen har dessutom

Läs mer

Mässhallen. Svenska och yrkeskunskaper vägen till jobb

Mässhallen. Svenska och yrkeskunskaper vägen till jobb Mässhallen Svenska och yrkeskunskaper vägen till jobb GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND Yrkesutbildningar med språkstöd Göteborgsregionens kommunalförbund GR Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka,

Läs mer

MALMÖ SCANDIC TRIANGELN FREDAG 22 JANUARI

MALMÖ SCANDIC TRIANGELN FREDAG 22 JANUARI Du är inbjuden till... 2016 MALMÖ SCANDIC TRIANGELN FREDAG 22 JANUARI NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den 22 januari är det dags för HR-Dagen på Scandic Triangeln i Malmö. Vi hälsar er varmt välkomna

Läs mer

21 NOVEMBER 2018 KARLSTAD EN VÄRMLÄNDSK INSPIRATIONSDAG MED FOKUS PÅ VERKSAMHET FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING KAU.SE/FOU-VALFARD-VARMLAND

21 NOVEMBER 2018 KARLSTAD EN VÄRMLÄNDSK INSPIRATIONSDAG MED FOKUS PÅ VERKSAMHET FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING KAU.SE/FOU-VALFARD-VARMLAND VÄLKOMMEN TILL INSPIRATIONSKONFERENS LSS EN VÄRMLÄNDSK INSPIRATIONSDAG MED FOKUS PÅ VERKSAMHET FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 21 NOVEMBER 2018 KARLSTAD KAU.SE/FOU-VALFARD-VARMLAND VÄLKOMMEN TILL

Läs mer

Välkommen att diskutera framtida kompetens inom vård- och omsorgssektorn. 23-24 november på Thapperska i Norrköping

Välkommen att diskutera framtida kompetens inom vård- och omsorgssektorn. 23-24 november på Thapperska i Norrköping Välkommen att diskutera framtida kompetens inom vård- och omsorgssektorn 23-24 november på Thapperska i Norrköping Inbjudan att delta i konferensen Current and future skills in the health and social welfare

Läs mer

BYGGNADSÄMNESINDUSTRIN

BYGGNADSÄMNESINDUSTRIN Nr 12 Juni 2007 Kurser hösten 2007 Vi översänder inbjudan till kurs i arbetsrätt samt kurs i arbetsgivarens ansvar för arbetsmiljön som genomförs i samarbete med Livsmedelsföretagen. Anmälan görs på bifogad

Läs mer

Rekrytering och urval av personal

Rekrytering och urval av personal 2012-04-18 12/49 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder/styrelser Kommunala bolag/stiftelser Landstinget BAKGRUND De flesta av oss har egentligen

Läs mer

Miljö- och hälsoskyddsnämnden (motsv) Skolstyrelsen (motsv) fvb till Skolornas kök Förskolornas kök Socialnämnden (motsv) fvb till Äldreboendets kök

Miljö- och hälsoskyddsnämnden (motsv) Skolstyrelsen (motsv) fvb till Skolornas kök Förskolornas kök Socialnämnden (motsv) fvb till Äldreboendets kök 2006-06-27 06/73 Miljö- och hälsoskyddsnämnden (motsv) Skolstyrelsen (motsv) fvb till Skolornas kök Förskolornas kök Socialnämnden (motsv) fvb till Äldreboendets kök Landstinget köken Folkhögskolornas

Läs mer

Social rekrytering och omvärldsbevakning

Social rekrytering och omvärldsbevakning 2013-06-24 13/72 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder/styrelser BAKGRUND/ SYFTE Att rekrytera via sociala medier blir allt vanligare. Fler och fler

Läs mer

Ledarskap - ta nästa steg

Ledarskap - ta nästa steg 2014-12-09 15/31 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder och styrelser Ledarskap - ta nästa steg BAKGRUND/ SYFTE Utbildningen riktar sig till dig som

Läs mer

KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR SUNDSVALL GÄVLE VÄLKOMMEN TILL GÄVLE KONSERTHUS FREDAG 7 SEPTEMBER

KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR SUNDSVALL GÄVLE VÄLKOMMEN TILL GÄVLE KONSERTHUS FREDAG 7 SEPTEMBER KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR 2018 SUNDSVALL GÄVLE VÄLKOMMEN TILL GÄVLE KONSERTHUS FREDAG 7 SEPTEMBER NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den 7 september är det dags för HR-Dagen på Gävle Konserthus.

Läs mer

Trygghetsrådet TRS ökar tryggheten i arbetslivet

Trygghetsrådet TRS ökar tryggheten i arbetslivet Trygghetsrådet TRS ökar tryggheten i arbetslivet 2 Vi ökar tryggheten i arbetslivet Trygghetsrådet TRS ökar tryggheten i arbetslivet genom att ge stöd till omställning och kompetensutveckling, både till

Läs mer

Inbjudan till EFA-dagarna den 27-28 oktober 2010

Inbjudan till EFA-dagarna den 27-28 oktober 2010 Nr 37/10 Stockholm 2010-10-14 Till Medlemmarna i EnergiFöretagens Arbetsgivareförening Missa inte årets EFA-dagar Som framgår av tidigare inbjudan nedan äger årets EFA-dagar rum den 27-28 oktober. Dessa

Läs mer

Navi (Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration) 29 januari 2014

Navi (Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration) 29 januari 2014 Navi (Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och 29 januari 2014 Sid Justering... 3 1 Information... 4 2 Anmälnings- och delegeringsärenden Navi 2014-01-29... 6 3 Årsredovisning 2013 för Navi... 7

Läs mer

Facebook-skola, steget vidare

Facebook-skola, steget vidare 2013-06-24 13/63 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder/styrelser BAKGRUND/ SYFTE Facebook har idag över 4,5 miljoner användare i Sverige, varav 3,1

Läs mer

Energideklarationer och effektiva åtgärder hur hänger det ihop? Inbjudan till EnergiRådgivarnas 31:a kongress. Kongress i Uppsala 3 november 2010

Energideklarationer och effektiva åtgärder hur hänger det ihop? Inbjudan till EnergiRådgivarnas 31:a kongress. Kongress i Uppsala 3 november 2010 Energideklarationer och effektiva åtgärder hur hänger det ihop? Inbjudan till EnergiRådgivarnas 31:a kongress Hur gör vi energideklarationer till färdplaner för ett hållbart samhälle? Under årets kongress

Läs mer

Sverige tillsammans. Arbete och utbildning väg till arbetsmarknaden

Sverige tillsammans. Arbete och utbildning väg till arbetsmarknaden Sverige tillsammans Arbete och utbildning väg till arbetsmarknaden Halmstads Fastighets AB: Helene Blomberg Arbetsförmedlingen: Ana Sánchez och Ullrica Ramsin Uppdrag och samarbeten - Nationellt Tidig

Läs mer

Dialog med medarbetare Hur man kan använda utvecklingssamtalet för att förenkla vardagen och få motiverade medarbetare

Dialog med medarbetare Hur man kan använda utvecklingssamtalet för att förenkla vardagen och få motiverade medarbetare 2014-04-03 14/42 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder och styrelser Dialog med medarbetare Hur man kan använda utvecklingssamtalet för att förenkla

Läs mer

Samtliga nämnder, styrelser och förvaltningar Kommunala stiftelser/bolag Landstinget Länsstyrelsen

Samtliga nämnder, styrelser och förvaltningar Kommunala stiftelser/bolag Landstinget Länsstyrelsen 2007-02-15 07/14 Samtliga nämnder, styrelser och förvaltningar Kommunala stiftelser/bolag Landstinget Länsstyrelsen ATT ARBETA MED PROJEKT Utvecklingsprogrammet för dig som leder eller arbetar med projekt

Läs mer

Hur du anmäler dig till SFI på webben

Hur du anmäler dig till SFI på webben 2015-09-23 Hur du anmäler dig till SFI på webben Det här är en hjälp för dig som ska anmäla dig till SFI, Svenska för invandrare, hos Kunskapsparken. Du får studera SFI om du är folkbokförd i Sollentuna

Läs mer

UPPROP FRÅN BRANSCHRÅD VA

UPPROP FRÅN BRANSCHRÅD VA Våga rekrytera smartare! Branschråd VA vill uppmuntra dig att tänka både kreativt och strategiskt vid rekrytering. Det finns väldigt många människor med kunskaper som du inte har råd att bortse ifrån,

Läs mer

Microsoft Office i fokus

Microsoft Office i fokus 2014-11-21 15/09 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder/styrelser Microsoft Office i fokus Den här dagen fokuserar vi på Word och Excel, tungviktarna

Läs mer

GYMNASIEKONFERENSER 2015

GYMNASIEKONFERENSER 2015 Sveriges Kommuner och Landsting inbjuder till GYMNASIE- KONFERENSER 2015 Konferensen som ger aktuell överblick, utblick och inblick om gymnasieskolans aktuella frågor. Inbjudan riktar sig till: - Heltids-

Läs mer

Öppen psykiatrisk tvångsvård och öppen rättspsykiatrisk vård

Öppen psykiatrisk tvångsvård och öppen rättspsykiatrisk vård Öppen psykiatrisk tvångsvård och öppen rättspsykiatrisk vård Inbjudan till konferens i Stockholm den 27-28 januari 2009 TALARE Kommunlex Katarina Lindblad Socialstyrelsen Helena Forssell Kristinehamn kommun

Läs mer

Föreningen SydostGIS inbjuder till GIS-dag i Växjö onsdagen den 3 november 2010.

Föreningen SydostGIS inbjuder till GIS-dag i Växjö onsdagen den 3 november 2010. Föreningen SydostGIS inbjuder till GIS-dag i Växjö onsdagen den 3 november 2010. Konferensens målgrupper är: - Arbetsledare och planerare inom skola, samhällsberedskap och räddningstjänst. - Fysiska planerare.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Internationella Kvinnoföreningen Lokalt ResursCentrum för kvinnor i Öresundsregionen

VERKSAMHETSPLAN Internationella Kvinnoföreningen Lokalt ResursCentrum för kvinnor i Öresundsregionen VERKSAMHETSPLAN 2017 Internationella Kvinnoföreningen Lokalt ResursCentrum för kvinnor i Öresundsregionen Inledning Internationella Kvinnoföreningen i Malmö, IKF, är sedan 1970 en väletablerad ideell förening

Läs mer

Nationell konferens om Teknik och demens

Nationell konferens om Teknik och demens Hjälpmedelsinstitutet inbjuder till Nationell konferens om Teknik och demens 22 november 2007 Norra Latin Stockholm Nationell konferens om Teknik och demens Konferensen handlar om teknikens betydelse för

Läs mer

Följ även med på kvällsaktiviteten som är en guidad visning av ABBA-museet, med efterföljande middag.

Följ även med på kvällsaktiviteten som är en guidad visning av ABBA-museet, med efterföljande middag. Sidan 1 av 1 Nr 22/14 Stockholm 2014-10-02 Till Medlemmarna i EnergiFöretagens Arbetsgivareförening Missa inte årets EFA-dagar Som framgår av tidigare inbjudan, cirkulär nr 21/14, äger årets EFA-dagar

Läs mer