Protokoll 02/2013 KU-nämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll 02/2013 KU-nämnden"

Transkript

1 Protokoll 02/2013 KU-nämnden Lärarrepresentanter, ordinarie ledamöter X Zandra Ahl (ordförande) Magnus Bärtås X Joanna Rubin Dranger Vakant Studeranderepresentanter, ordinarie ledamöter X Joel Hurlburt X Johan Lundin Vakant Övriga deltagare Magnus Mörck (ärende 10; 15-16) Maria Lantz Jan Lindstein (ärende 8-9) Helena Söderberg (ärende 5-7) Olof Glemme (ärende 5) Christina Zetterlund (ärende 12) Lotta Orava Claesson (ärende 13) (ärende 5; 10-11; 18) Riita Mettälä (ärende 17) Personliga suppleanter Andrea Creutz Åsa Conradsson Anette Göthlund Miro Sazdic Suppleanter Edvin Thungren Sekreterare Ärende 1. Mötets öppnande Ordförande förklarade mötet öppnat.

2 2. Val av justerare Till justerare valdes Joanna Rubin Dranger. 3. Fastställande av dagordningen Dagordningen fastställdes. Nämnden var inte beslutsmässig varför besluten kommer att tas per capsulam. 4. Föregående mötesprotokoll Föregående mötesprotokoll godkändes och lades till handlingarna. 5. Poängfördelning inom kandidatprogrammen /Helena Söderberg/Olof Glemme Vid förra sammanträdet fastställdes två utbildningsplaner men vid korrläsning av dessa visade det sig att kursen Konst-, design- och konsthantverkshistoria II hade olika poängomfattning i de olika utbildningsplanerna. Förslaget är att beslutet ändras och skjuts fram ett läsår. Vidare diskuterades det att det ska tas ett samlat grepp om utbildningsplanerna och att alla omarbetas samtidigt. Förslaget är också att detta ska göras på femårsbasis. På Konst har utbildningsplanerna redan gjorts om men det finns möjlighet att skjuta på. Dock behöver den utbildningsplanen i så fall göras om. Sammanträdet föreslår att kursen ska omfatta 3,5 hp under nästa läsår samt att kursen utökas till 7 hp till läsåret 14/ Professor i inredningsarkitektur Helena Söderberg Vi har idag ingen professor i inredningsarkitektur som är i aktiv tjänst och inte heller någon programansvarig. Nu har man kommit fram till att man vill utlysa en tjänst i inredningsarkitektur på mellan %. Tänkt var att det skulle vara på 2 år med möjlighet till utökning. Diskussion har förts om upplägget 2 år med möjlighet till förlängning då något utvecklingsarbete an bli svårt att genomföra på så kort tid. Därför är förslaget att lysa ut tjänsten på gängse Det har vid tidigare tillfällen funnits två professorer. Förhoppningen är att tjänsten kan tillsättas till terminsstart. Profilen kommer att om- och utarbetas. Sammanträdet föreslår att ämnesområdet fastställs.

3 7. Lektor på DKK Förslag på ämnesområde för lektor i industridesign Helena Söderberg Industridesign har haft ett litet kollegium och det har funnits en del komplikationer. Därför finns det ett önskemål från lärargruppen om att lysa ut en fast tjänst. Sammanträdet föreslår att ämnesområdet fastställs. 8. Professor i konst med inriktning mot samtida konstteori och konsthistoria Jan Lindstein Det var nio sökande till professuren. Lärarförslagsnämnden kallade de som var rankade nummer ett i yttranden. Provföreläsningar 15 mars. Det var jämnt mellan två kandidater men nämnden röstade fram Håkan Nilsson och föreslår därmed att Håkan Nilsson anställs som professor i konst med inriktning mot samtida konstteori och konsthistoria. 9. Befordran från adjunkt till lektor Jan Lindstein Tre sakkunniga; Måns Wrange, Annika von Hausswolff och Mari Rantanen, har bedömt alla fyra sökande och de har varit väldigt eniga. Lärarförslagsnämnden kommer därför att föreslå till rektor att adjunkterna Thomas Elovsson, Svante Larsson, Anita Malmqvist och Timo Menke befordras till lektor. 10. Uppföljning av beslut om planerings- och nätverksinitieringsbidrag Magnus Mörck/Tindra Thor Det finns en nyhet på nätet och det har skickats ut information om detta till alla anställda. Som det ser ut idag så står Magnus som kontaktperson och det har inkommit många frågor på vem som kan söka de här bidragen. Frågan är därför om KU-nämnden vill ha det så. Förslag är att vi lägger till formuleringen om att bidraget främst vänder sig till personer med anknytning till Konstfack men att även andra personer har möjlighet att söka. Dessa ska dock ha tagit kontakt med aktuell forskningsledare alternativt berörd prefekt. ändrar texten på hemsidan. 11. Extern bedömare till utlysningarna av planerings- och Karin Becker på Institutionen för mediestudier på Stockholms universitet har tackat ja till uppdraget som extern bedömare.

4 nätverksinitieringsbidrag Bedömaren har fått information om att det kan komma in uppskattningsvis 10 ansökningar och att arvodet är oavsett antalet inkomna ansökningar. 12. Publikationer Christina Zetterlund I forskningsledningsgruppen har publikationer diskuterats samt även frågan om Konstfack University Press. Det finns ett behov av större publikationer samt att detta kan göras med större förlag. Det har också att göra med vårt behov av synlighet. Allt behöver inte heller handla om färdiga böcker. Det vore bra med en snabb form av publicering. KUP kan/borde vara både stort och smått. Det vore bra med en arbetsgrupp där KUP kan diskuteras. Det vore bra med ett redaktörskap som ansvarar för detta. Det behöver också diskuteras hur vi kan hantera videodokumentationer. Ett alternativ är att ta in kompetens som kan bistå Konstfack med bra lösningar för detta. Nämnden vill understryka vikten av samverkan mellan forskningsledare, KU, Biblioteket, ansvarig för KU-boken etc. Sammanträdet föreslår den nya nämnden att genast ta upp detta, tillsätta en arbetsgrupp samt att arbetsgruppen får i uppdrag att presentera ett förslag inklusive tidsplan innan sommaren. 13. Presentation av KUprojekt Lotta Orava Claesson Vi har fem stycken deltagare. Margot Barolo kommer att redovisa No Innocent Objects. Från industridesign kommer Olof Einarsson att redovisa projektet Artifacts, Nature and the Gray Zone in between - A study of synthetic bio-product design. Behzad Khosravi har genomfört delar av sitt projekt i Iran och driver projektet Blood and Honey - the logic of art from and about hyper politicized realms. Karin Ahlin som gått på GDI har projektet På besök i Konstfacks inre rum - en holistisk studie i studentens utmaningar. Detta skulle ha redovisats för två år sedan men det var tvunget att skjutas fram på grund av sjukdom. Rolf Hughes diskuterar transformationen från arkitektur till text i projektet From form to transformation - Experience and Exposition i Artistic Research. Alla ska ställa ut på vårutställningen. Det ska också göras en trycksak där alla får ha varsin del. Gruppen önskar också att Magnus Bärtås skriver en kortare väggtext som

5 beskriver projekten som helhet. För de som ställer ut är det viktigt att det är tydligt att detta inte handlar om studentpresentationer utan att det finns en skillnad. Detta föranledde en diskussion kring hur detta kan rubriceras samt hur vi ska förhålla oss till begreppet konstnärligt utvecklingsarbete som ska bytas ut och istället använda konstnärlig forskning och ämnesutveckling. Utställarna undrar över vem som äger texten samt hur nämnden ser på utgivning av en publikation. De som ställer ut äger sina texter men Konstfack har rätt att publicera på hemsidan, kräva att det läggs ut i DiVA. Dock kan inget användas i kommersiellt syfte. Frågor om detta kan hänvisas till förvaltningschefen. KU-dagarna hålls den 17 maj i Svarta Havet. Representanter från KU brukar presentera ett KU-projekt var. tar upp detta med den nya nämnden. 14. Ansökan om finansiering till seminarium Ansökan rör finansiering av Katji Lindbergs 75 %- seminarium. Sammanträdet föreslår att kostnaderna för opponent ett tas samt arvodet för opponent två tas men att denna person förutsätts finnas i Stockholm så att resekostnader inte behöver utgå för denna opponent. Det är också önskvärt att principdiskussion förs kring hur sådana här ärenden kan hanteras. 15. Doktoranderna Magnus Mörck Doktoranderna är något bortglömda och har inte just nu någon seminarieverksamhet. Detta har diskuterats med forskningsledarna som ska hantera detta. Det saknas sammanhållet ansvarstagande. Magnus Mörck håller på att se över organisationen för forskarutbildningen. Det finns bland annat förslag om att instifta ett studierektorskap för forskarutbildningen. Ett förslag kommer att presenteras för den nya KU-nämnden på aprilmötet. Det kommer också att bli aktuellt för KU att ta beslut om vad som händer när doktorander inte blir klara i tid. Detta uppdrag kommer att tilldelas Carolina Boekel som är den nya handläggaren på UFA.

6 16. Budget Magnus Mörck Som det är nu så sparar vi pengar för framtida satsningar, framför allt till kommande samarbeten och eventuella doktorander. OH för forskning sjönk med tio procentenheter mellan 2012/2013. VI kan idag erbjuda %. Vi inväntar uppföljning i den nya nämnden. 17. Kvalitetsarbetesrapport Riita Mettäla Tidigare har Riita Mettälä varit hos KU och pratat om dåvarande HSV:s/nuvarande UKÄ:s utvärdering av fristående kurser som inte leder till någon examen. Konstfack och KKH var de enda konstnärliga högskolor som fick godkänt på sina kurser. De konstnärliga högskolorna håller nu på att at fram en skrivelse till UKÄ. Skrivelsen tar upp utvärderarnas kompetens och ändamålsenligheten. Konstfack ser det som problematiskt att ingen av bedömarna hade konstnärlig kompetens samt att det görs en dikotomi mellan vetenskaplig- och konstnärlig grund. Vidare innehöll bedömningen ett antal felaktigheter. Vid nästa utvärdering kan vi ge förslag på peers vilket kan bli en skillnad. Grunden för utvärderingen är peer review. Själva utvärderingsmetodiken är dock problematisk. Riita följer upp frågan ytterligare med prefekt på DKK. Den 17 april kommer det hållas möte om detta och vidare rapportering följer. 18. Valet av lärarrepresentanter till KU-nämnden Valet av lärarrepresentanter till KU-nämnden är klart. Valda ordinarie ledamöter Cecilia Andersson, Johanna Lewengard, Martín Ávila, Magnus Bärtås och Zandra Ahl. De valda suppleanterna är numera rangordnade och är Bella Rune, Kenneth Karlsson, Sara Kristoffersson, Karen Pontoppidan och Ulrika Mårtensson. 19. Övriga frågor Inga övriga frågor. 20. Mötets avslutande Ordförande förklarade mötet avslutat.

7 Ordförande Zandra Ahl Justeras Joanna Rubin Dranger Sekreterare

8 Åtgärder efter mötet Ansvarig Skicka ut beslutsförslag per capsulam Informera alla berörda om att utökningen av kursen Konst-, design- och konsthantverkshistoria II från 3,5 hp till 7 hp skjuts på till läsåret 14/15. Ändring av text på hemsidan gällande planerings- och nätverksinitieringsbidrag Skriv upp frågan om KUP och arbetsgrupp för detta på dagordningen till nästa KUsammanträde Ta upp presentationer av KU-projekt på KUdagarna med nästa nämnd Genomgång, uppföljande av information och fortsatt arbete med kvalitetsutvärderingarna Riita Mettälä Utredning av organisationen av forskarutbildning samt principer för doktorander som inte blir klara i tid Magnus Mörck/Carolina Boekel

PROTOKOLL PER CAPSULAM

PROTOKOLL PER CAPSULAM KONSTFACK KU-nämnden PROTOKOLL PER CAPSULAM Datum 2013-03-20 Per capsulam skickat med epost 2013-03-20. Svar har inkommit från ledamöter markerade med X. Lärarrepresentanter X Zandra Ahl X Magnus Bärtås

Läs mer

NÄRVARANDE. Lärarrepresentanter (med rösträtt) Petra Bauer. Studentrepresentanter (med rösträtt)

NÄRVARANDE. Lärarrepresentanter (med rösträtt) Petra Bauer. Studentrepresentanter (med rösträtt) KU- nämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-10-02 NR.2013:7 NÄRVARANDE Lärarrepresentanter (med rösträtt) Ann Cathrine Andersson, prorektor, lektor, ordf Martín Ávila, lektor Magnus Bärtås, professor Kenneth

Läs mer

Protokoll 02/2013 KU-nämnden Närvarande ledamöter markerade med X

Protokoll 02/2013 KU-nämnden Närvarande ledamöter markerade med X Protokoll 02/2013 KU-nämnden 2013-02-13 Närvarande ledamöter markerade med X Lärarrepresentanter, ordinarie ledamöter X Magnus Bärtås (ordförande) X Joanna Rubin Dranger Vakant Zandra Ahl Personliga suppleanter

Läs mer

Petra Bauer Joel Hurlburt

Petra Bauer Joel Hurlburt KU- nämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-09-04 NR.2013:6 NÄRVARANDE Lärarrepresentanter (med rösträtt) Studentrepresentanter (med rösträtt) Ann Cathrine Andersson, prorektor, lektor, ordf Zandra Ahl, professor

Läs mer

NÄRVARANDE. Lärarrepresentanter (med rösträtt) Studentrepresentanter (med rösträtt) Carolina Boekel, UFA Magnus Mörck, avdelningschef, UFA.

NÄRVARANDE. Lärarrepresentanter (med rösträtt) Studentrepresentanter (med rösträtt) Carolina Boekel, UFA Magnus Mörck, avdelningschef, UFA. KU- nämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-05 NR.2013:5 NÄRVARANDE Lärarrepresentanter (med rösträtt) Ann Cathrine Andersson, prorektor, lektor, ordf Zandra Ahl, professor (närv t o m 5 samt 7-14) Cecilia

Läs mer

KU-nämndens sammanträde

KU-nämndens sammanträde 1 (6) KU-nämndens sammanträde 2016-06-15 NÄRVARANDE Lärarrepresentanter (med rösträtt) Ann Cathrine Andersson, prorektor, lektor, ordf Kenneth Karlsson, lektor Magnus Bärtås, professor, från 9 Bella Rune,

Läs mer

1 (4) or Tova Jertfelt UFA. Övriga. Sign. Sign

1 (4) or Tova Jertfelt UFA. Övriga. Sign. Sign 1 (4) NÄRVARANDE Lärarrepresentanter (med rösträtt) Ann Cathrine Andersson, prorektor, lektor, ordf Kenneth Karlsson, lektor Sara Kristoffersson, gästprofessog or Johanna Lewengard, professor. p 1-11.

Läs mer

Protokoll Nr 2014:1

Protokoll Nr 2014:1 1 (5) NÄRVARANDE Lärarrepresentanter (med rösträtt) Ann Cathrine Andersson, prorektor, lektor, ordf Kenneth Karlsson, lektor Bella Rune, professor Sara Kristoffersson, gästprofessor Studentrepresentanter

Läs mer

Joel Hurlburt Petra Bauer

Joel Hurlburt Petra Bauer 1 (5) NÄRVARANDE Lärarrepresentanter (med rösträtt) Kenneth Karlsson, lektor, ordf Bella Rune, professor, t.o.m. 13. Johanna Lewengard, professor p Magnus Bärtås, professor Studentrepresentanter (med rösträtt)

Läs mer

KU-nämndens sammanträde

KU-nämndens sammanträde 1 (6) KU-nämndens sammanträde 2016-05-11 NÄRVARANDE Lärarrepresentanter (med rösträtt) Ann Cathrine Andersson, prorektor, lektor, ordf Kenneth Karlsson, lektor Magnus Bärtås, professor Bella Rune, professor

Läs mer

Joel Hurlburt Petra Bauer. Maria Lantz. Tova Jertfelt

Joel Hurlburt Petra Bauer. Maria Lantz. Tova Jertfelt KU-nämnden Protokoll 2014-03-12 Nr 2014:3 1 (5) KU-nämndens sammanträde 2014-03-122 NÄRVARANDE Lärarrepresentanter (med rösträtt) Ann Cathrine Andersson, prorektor, lektor, ordf Kenneth Karlsson, lektor

Läs mer

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 3/05

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 3/05 PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum 2005-04-06 Protokoll nr 3/05 Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Henrik Christensen Lars-Göran Mattsson Lena Mårtensson Håkan

Läs mer

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 4/05

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 4/05 PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum 2005-04-20 Protokoll nr 4/05 Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Lena Häggström Lena Mårtensson Göran Stemme Studeranderepresentanter

Läs mer

KU-nämndens sammanträde

KU-nämndens sammanträde KU-nämnden Protokoll 2015-02-18 Nr 2015:4 1 (5) KU-nämndens sammanträde 2015-02-18 NÄRVARANDE Lärarrepresentanter (med rösträtt) Ann Cathrine Andersson, prorektor, lektor, ordf Kenneth Karlsson, lektor

Läs mer

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 2/05

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 2/05 PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum 2005-03-23 Protokoll nr 2/05 Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Fredrik Laurell Lars-Göran Mattson Håkan Olsson Göran Stemme

Läs mer

Tid: Kl Övriga: Helena Mansikka 1-5 Per Knubbe 1-3. Lennart Boo 6-7 Johan Drotz 6-7. Ordförande

Tid: Kl Övriga: Helena Mansikka 1-5 Per Knubbe 1-3. Lennart Boo 6-7 Johan Drotz 6-7. Ordförande 1 (6) Tid: Kl 13.00-16.10 Plats: Högskolan i Borås, Textilhögskolan, Rum 534 Närvarande ledamöter: Lars Hallnäs ordförande Ulf Kihlander extern representant Kajsa Gunve Eriksson lärarrepresentant Kine

Läs mer

Föreskrifter för val av lärarrepresentanter till Högskolestyrelsen och nämnden för konstnärligt utvecklingsarbete (KU-nämnden) vid Konstfack

Föreskrifter för val av lärarrepresentanter till Högskolestyrelsen och nämnden för konstnärligt utvecklingsarbete (KU-nämnden) vid Konstfack 1 Föreskrifter för val av lärarrepresentanter till Högskolestyrelsen och nämnden för konstnärligt utvecklingsarbete (KU-nämnden) vid Konstfack Fastställda av Högskolestyrelsen per capsulam 2013-01-04 (ersätter

Läs mer

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 13/06. Övrig närvarande Maria Lindencrona, sekreterare Leif Brodersen

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 13/06. Övrig närvarande Maria Lindencrona, sekreterare Leif Brodersen PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum 2006-09-27 Protokoll nr 13/06 Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Lena Mårtensson Fredrik Laurell Håkan Olsson Lars-Göran

Läs mer

Sammanträde med vetenskapliga rådet

Sammanträde med vetenskapliga rådet 1 av 5 Sammanträde med vetenskapliga rådet Tid: 2015 03 12 kl. 13.00 15.00 Plats: Högskolan Kristianstad, 5 208 Närvarande: Anna Karin Edberg, ordförande Ann Margreth Olsson, ordinarie ledamot, socialt

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 3/2011 1 (5) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2011-04-14 Sektionsstyrelsesammanträde 2011-04-14 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Ole Olsson, ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Lärarrepresentanter Folke Snickars, ordförande Sopllia Hober Svante Linusson

Sammanträdesdatum Lärarrepresentanter Folke Snickars, ordförande Sopllia Hober Svante Linusson PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-03-28 Protokoll nr 06/07 Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Folke Snickars, ordförande Sopllia Hober Svante Linusson J an Wikander Doktorandrepresentant May-Britt

Läs mer

studeranderepresentant, 2:a suppl.

studeranderepresentant, 2:a suppl. Minnesanteckningar - FoB Sammanträdesdatum 2013-04-04 Forskningsberedningen Närvarande ledamöter: Anders Axelsson rektor, p. 5-6 Annika Mårtensson prorektor, mötesordförande Ulla Holst vicerektor Björn

Läs mer

Professor i socialt arbete, ordförande. Doktorand i omvårdnad, studeranderepresentant. Universitetslektor, docent, forskningskoordinator

Professor i socialt arbete, ordförande. Doktorand i omvårdnad, studeranderepresentant. Universitetslektor, docent, forskningskoordinator NÄMNDEN FÖR FORSKNINGS- OCH FORSKARUTBILDNINGSFRÅGOR HÄLSA OCH SAMHÄLLE Sammanträdesdatum 10 januari 2005 Dnr HS 10-04 / 1614 Forskningskonferensrummet Klockan 08.45 10.20 MINNESANTECKNINGAR Närvarande

Läs mer

lingvistik och filologi (5)

lingvistik och filologi (5) 1(5) Närvarande: Anette Månsson, ordförande Mats Dahllöf, lärarrepresentant Mats Eskhult, lärarrepresentant Carina Jahani, lärarrepresentant Beáta Megyesi, lärarrepresentant Christiane Schaefer,lärarrepresentant,

Läs mer

Den föreslagna dagordningen fastställdes med följande punkter som tillkommit: Hedersdoktorer.

Den föreslagna dagordningen fastställdes med följande punkter som tillkommit: Hedersdoktorer. PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-10-15 1 Forskningsnämnd 2 Närvarande ledamöter: Björn Bergenståhl, professor, ordförande Mats Ohlin, professor, vice ordförande Stig Stenström, professor Reine Wallenberg,

Läs mer

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 14/06

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 14/06 PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum 2006-10-11 Protokoll nr 14/06 Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Lena Häggström Göran Stemme Lena Mårtensson Fredrik Laurell

Läs mer

Suppleanter. Almendal. Ersättare: () vakant

Suppleanter. Almendal. Ersättare: () vakant 1 (5) Ordinarie ledamöter (x) Professor Jonas Ebbesson, dekanus (x) Professor Marie Sandström, prodekanus (x) Professor Jan Rosén, prodekanus (x) Professor Henrik Edelstam (x) Professor Wiweka Warnling

Läs mer

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Protokoll Sammanträdesdatum: 111205 Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Ledamöter: Närvarande: Jan Petersson, ordförande Marie Albertsson, lärarrepresentant, Sandra Karlsson, studeranderepresentant Kalmar

Läs mer

KU-nämndens sammanträde

KU-nämndens sammanträde KU-nämnden Protokoll 2015-04-22 Nr 2015:6 1 (4) KU-nämndens sammanträde 2015-04-22 NÄRVARANDE Lärarrepresentanter (med rösträtt) Ann Cathrine Andersson, prorektor, lektor, ordf Kenneth Karlsson, lektor

Läs mer

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 6/05

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 6/05 PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum 2005-05-18 Protokoll nr 6/05 Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Henrik Christensen Lena Häggström Fredrik Laurell Lars-Göran

Läs mer

ANSTÄLLNINGSORDNING. för anställning av lärare, doktorand, assistent och amanuens vid Konstfack

ANSTÄLLNINGSORDNING. för anställning av lärare, doktorand, assistent och amanuens vid Konstfack Fastställd av högskolestyrelsen 2012-02-14 Reviderad 2016-05-17 ANSTÄLLNINGSORDNING för anställning av lärare, doktorand, assistent och amanuens vid Konstfack INNEHÅLL 1. Inledning... 2 2. Lärare... 2

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 3 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Bergh, Jöran prodekanus Sandelius, Anna Stina vicedekanus Andersson, Staffan Hilmersson, Göran Hohmann, Stefan

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdag klockan 9.15 10.55 Närvarande ledamöter Lena Ambjörn professor Åsa Bergström doktorand Henry Diab universitetsadjunkt ej 110 Erik Erlanson doktorand Jonas

Läs mer

1 (2) Catharina Sitte Durling Kanslichef Arbetsordning för lärarförslagsnämnden vid Juridiska fakulteten (fastställd av Juridiska fakultets

1 (2) Catharina Sitte Durling Kanslichef Arbetsordning för lärarförslagsnämnden vid Juridiska fakulteten (fastställd av Juridiska fakultets 1 (2) 2012-03-12 Catharina Sitte Durling Kanslichef Arbetsordning för lärarförslagsnämnden vid Juridiska fakulteten (fastställd av Juridiska fakultetsnämnden 2012-03-12, reviderad genom delegationsbeslut

Läs mer

Sammanträde med vetenskapliga rådet

Sammanträde med vetenskapliga rådet Sammanträde med vetenskapliga rådet Tid: 2015 09 01 kl. 13.00 16.00 Plats: Högskolan Kristianstad, 6 310 Närvarande: Anna Karin Edberg, forskningschef, ordförande Peter Hagell, ordinarie ledamot, omvårdnad,

Läs mer

2 Utseende av justerare Punkt 6. Till justerare av dagens protokoll utsågs Maria Nordlund.

2 Utseende av justerare Punkt 6. Till justerare av dagens protokoll utsågs Maria Nordlund. 1 (5) PROTOKOLL Nr 1/09 IS 2009-01-17 Art: Institutionsstyrelsesammanträde Tid: 2009-01-16, kl 10.00-16.00 Plats: K4113 Närvarande: Lars Forsberg, adjunkt, ordinarie Lotta Lager Nyqvist, ställföreträdande

Läs mer

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te 2015-03-01 pa SKKs kansli, Spa nga Mötets öppnande Brith Andersson välkomnade alla till SKKs lokaler och berättade lite om deras verksamhet

Läs mer

Studeranderepresentanter Eric Landström. Sandra Strandberg Kia Vejdegren, protokollförare

Studeranderepresentanter Eric Landström. Sandra Strandberg Kia Vejdegren, protokollförare 15/2018 1 (6) Beslutsorgan Anställningsutskottet Anställningsutskottet Datum för mötet: 2018-10-16 Närvarande (beslutande): Lärarrepresentanter Sören Östlund, professor, SCI, ordförande Åsa Emmer, professor,

Läs mer

NÄRVARANDE. Anders Gustafsson, professor, Institutionen för odontologi. Ordförande:

NÄRVARANDE. Anders Gustafsson, professor, Institutionen för odontologi. Ordförande: 1 (6) NÄRVARANDE Ordförande: Anders Gustafsson, professor, Institutionen för odontologi Ledamöter: Jan Ekstrand, professor, Institutionen för odontologi Lena von Koch, docent, studierektor tillika programkoordinator

Läs mer

CHECKLISTA I SAMBAND MED UTLYSNING AV ANSTÄLLNING SOM PROFESSOR, UNIVERSITETSLEKTOR

CHECKLISTA I SAMBAND MED UTLYSNING AV ANSTÄLLNING SOM PROFESSOR, UNIVERSITETSLEKTOR CHECKLISTA I SAMBAND MED UTLYSNING AV ANSTÄLLNING SOM PROFESSOR, UNIVERSITETSLEKTOR Ansökan skickas via e-mail till respektive handläggare på (Rekryteringsenheten) Ansvarig Fyll i datum (beräknad tid)

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 6 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Sandelius, Anna Stina prodekanus Rådbo, Marie vicedekanus Andersson, Staffan Bergh, Jöran Hilmersson, Göran Olshammar,

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.05 Närvarande ledamöter Lena Ambjörn professor Louise Berglund ekonom Åsa Bergström doktorand Henry Diab universitetsadjunkt ej 105 Jonas

Läs mer

Protokoll nr Rekryteringsnämnden Sammanträdesdag Lärarrepresentanter Gustav Amberg Tomas Egeltoft Lars Kloo

Protokoll nr Rekryteringsnämnden Sammanträdesdag Lärarrepresentanter Gustav Amberg Tomas Egeltoft Lars Kloo Protokoll nr 1-2003 Rekryteringsnämnden Sammanträdesdag 2003-01-22 Närvarande ledamöter Christina Moberg, prodekanus, ordförande Lärarrepresentanter Gustav Amberg Tomas Egeltoft Lars Kloo Övriga närvarande

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2013-08-22 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Izudin Dugic Päivi Jokela Hanna Palmer Anette

Läs mer

PROJEKTPLAN. Konstfack Reviderad Ansökan om tillstånd att utfärda konstnärlig examen på forskarnivå

PROJEKTPLAN. Konstfack Reviderad Ansökan om tillstånd att utfärda konstnärlig examen på forskarnivå 2014-02-25 Reviderad 2014-04-08 PROJEKTPLAN Ansökan om tillstånd att utfärda konstnärlig examen på forskarnivå Projektnamn: Examensrätt 2015 (X15) Beställare: Rektor Projektledare: Magnus Mörck Mottagare:

Läs mer

Utbildningsnämnden för Musiker- och kyrkomusikerutbildningarna.

Utbildningsnämnden för Musiker- och kyrkomusikerutbildningarna. Utbildningsnämnden för Musiker- och kyrkomusikerutbildningarna. Berth Lideberg, föredragande hälsade ledamöterna välkomna. 1 Val av ordförande 2 Val av vice ordförande 3 Förslag till nya ledamöter Mattias

Läs mer

PROTOKOLL Niagara, Niagara, C0306 Kl. 09:00-12:00

PROTOKOLL Niagara, Niagara, C0306 Kl. 09:00-12:00 Nämnden för forskning och utbildning på forskarnivå/fakulteten för lärande och samhälle 1(3) PROTOKOLL 2017-10-11 Niagara, Niagara, C0306 Kl. 09:00-12:00 Närvarande Ledamöter: Susanna Hedenborg vicedekan,

Läs mer

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 5/05

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 5/05 PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum 2005-05-04 Protokoll nr 5/05 Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Henrik Christensen Lena Häggström Lars-Göran Mattsson Lena

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 1 (5) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2007-05-11 Sektionsstyrelsesammanträde 2007-05-10 Närvarande ledamöter: Övriga närvarande: Alexandra Bengtsson AnneCharlotte Berggren

Läs mer

Stockholms Spiritualistiska Förening

Stockholms Spiritualistiska Förening 1 Stockholms Spiritualistiska Förening STADGAR Slutligen fastställda på årsmötet den 28 april 1998. (Justerade enligt beslut på årsmötet den 20 april 2009.) (Justerade enligt beslut på årsmötet den 22

Läs mer

Utbildnings- och forskningsnämndens protokoll 2018:9 1(5)

Utbildnings- och forskningsnämndens protokoll 2018:9 1(5) Utbildnings- och forskningsnämndens protokoll 2018:9 1(5) 2018-12-13 Närvarande Ledamöter (x) Lektor Henrik Frisk, ordf. (x) Lektor Erik Lanninger, v. ordf. (x) Prof. Sven Ahlbäck (x) Lektor Åsa Bäverstam

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs universitets studentkårers styrelsemöte 12 februari Geovetarcentrum. 1 Preliminärer

Protokoll fört vid Göteborgs universitets studentkårers styrelsemöte 12 februari Geovetarcentrum. 1 Preliminärer Protokoll fört vid Göteborgs universitets studentkårers styrelsemöte 12 februari Geovetarcentrum Närvarande Styrelsen Martin Persson FFS, t.o.m. 19.20 5.2 Ingemar Svensson FFS, valberedningen Fabian Lundgren

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon Christin de Flon 2011-04-04 Tid Måndag den 4 april klockan 13 16 Plats Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson prefekt, ordförande Ann Zetterqvist stf

Läs mer

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde 2016-12-01 Tid: 09.00 12.00 Plats: Tupprummet, 14:340 Närvarande: Ordinarie Henrik Edgren

Läs mer

Uppdrag som sakkunnig vid tillsättning av högskoleadjunkt i ämnet vid DOCH, Dans och Cirkushögskolan, Dnr

Uppdrag som sakkunnig vid tillsättning av högskoleadjunkt i ämnet vid DOCH, Dans och Cirkushögskolan, Dnr Förnamn Efternamn Adress Postadress Land Uppdrag som sakkunnig vid tillsättning av högskoleadjunkt i ämnet vid DOCH, Dans och Cirkushögskolan, Dnr Vi är tacksamma för att du har åtagit dig uppdraget. Din

Läs mer

Stadga för Teknologernas Centralorganisation

Stadga för Teknologernas Centralorganisation Stadga för Teknologernas Centralorganisation 1 Syfte 1.1 Teknologernas Centralorganisations syfte är att stödja studiesociala och/eller kontaktskapande aktiviteter för medlemsföreningarnas studenter. 2

Läs mer

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare.

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare. PROTOKOLL ISLANDSHÄSTFÖRENING 2015-02-22 Org.nr 886501-3109 Årsmöte för räkenskapsåret 2014 Närvarande: 17 medlemar Tid: 16:00 - Plats: Humlans förskola i Iggesund. 1 Mötets öppnande Ordförande, Märta

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 Plats: Telefon Datum: 2012-06-26 Tid: 19.30-23.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Thomas Nilsson, Jonny Svensson, Mattias

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS Nämnden för konstnärligt utvecklingsarbete Sekreterare Lisbeth Sandblom. PROTOKOLL Sammanträdesdag NKU 2010/5 1(8)

HÖGSKOLAN I BORÅS Nämnden för konstnärligt utvecklingsarbete Sekreterare Lisbeth Sandblom. PROTOKOLL Sammanträdesdag NKU 2010/5 1(8) HÖGSKOLAN I BORÅS Nämnden för konstnärligt utvecklingsarbete Sekreterare Lisbeth Sandblom PROTOKOLL 1(8) Tid: Kl 13.00-16.00 Plats: Högskolan i Borås, Allégatan 1, Tornrummet Närvarande ledamöter: Hallnäs,

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Språk- och litteraturcentrum Sammanträdesdag Styrelsen klockan Louise Berglund.

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Språk- och litteraturcentrum Sammanträdesdag Styrelsen klockan Louise Berglund. LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 10.55 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Lena Ambjörn Louise Berglund Henry Diab Jonas Granfeldt Oskar Johansson Karin Nykvist Mikael Nystrand

Läs mer

Tid: Kl Övriga: Stina Sundling Wingfors 1-9 Katarina Borne 1-9 Helena Mansikka 1-10 Kim Bolton 1-9 Maria Otterdahl.

Tid: Kl Övriga: Stina Sundling Wingfors 1-9 Katarina Borne 1-9 Helena Mansikka 1-10 Kim Bolton 1-9 Maria Otterdahl. 1 (5) Tid: Kl 13.00-15.55 Plats: Högskolan i Borås, Textilhögskolan, konferensrummet plan 3 Närvarande ledamöter: Lars Hallnäs ordförande Ulf Kihlander extern representant Kajsa Gunve Eriksson lärarrepresentant

Läs mer

Fakulteten för teknik Styrelse

Fakulteten för teknik Styrelse Protokoll Sammanträdesdatum: 2013-10-04 Fakulteten för teknik Styrelse Närvarande ledamöter: frånvarande: föredragande: övriga Staffan Carius, dekan, ordförande Ann-Charlotte Larsson, prodekan Carl Hult,

Läs mer

Johan Håstad, ordförande Sören Östlund, vice ordförande Tommy Ohlsson, professor, SCI Åsa Emmer, professor, CHE Monica Lindgren, professor, ITM

Johan Håstad, ordförande Sören Östlund, vice ordförande Tommy Ohlsson, professor, SCI Åsa Emmer, professor, CHE Monica Lindgren, professor, ITM 8/2017 1 (5) Beslutsorgan Anställningsutskottet Anställningsutskottet Datum för mötet: 2017-04-25 Närvarande (beslutande): Lärarrepresentanter Johan Håstad, ordförande Sören Östlund, vice ordförande Tommy

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2014

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2014 Närvarande Ledamöter Alfredsson, Viveka Elmroth, Sofi Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Lenngren, Nils doktorand Levin, Maria institutionsadministratör Malm, Jan-Olle Nordberg Karlsson, Eva Rådström,

Läs mer

Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Jessica Engström

Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Jessica Engström Sida 1 av 5 Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi PROTOKOLL Måndagen den 24 mars 2014, kl 14:00-16:15. Konferensrummet, plan 3, hus 2, Arvid Wallgrens backe Närvarande ledamöter Kajsa Eklund,

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning Protokoll fört vid sammanträde med enheten för Lärarutbildningens styrelse 01-02-06 kl. 13.00 17.00 RBU_Torpet Heberg Närvarande: Lars-Peder Alingfeldt,

Läs mer

PROTOKOLL Högskolestyrelsen Nr 2: Revidering av fakultetsnämndens organisation

PROTOKOLL Högskolestyrelsen Nr 2: Revidering av fakultetsnämndens organisation PROTOKOLL Högskolestyrelsen 2013-05-13 Nr 2:2013 111 Revidering av fakultetsnämndens organisation Beslut Högskolestyrelsen beslutar att fastställa en ny organisation för fakultetsnämnden från och med den

Läs mer

Anställningsordning för lärare vid Karolinska Institutet

Anställningsordning för lärare vid Karolinska Institutet Anställningsordning för lärare vid Karolinska Institutet Fastställd av Konsistoriet 2017-12-04 Dnr: 1-877/2017 Gäller från och med 2018-04-01 Ersätter anställningsordning för Karolinska Institutet dnr

Läs mer

Tid: Kl

Tid: Kl HÖGSKOLAN I BORÅS Forsknings- och utbildningsnämnden Ulrika Bernlo, sekreterare PROTOKOLL 1(5) Tid: Kl. 12.30-15.15 Plats: A716 Närvarande ledamöter: Cronholm, Stefan ordförande Bengtsson, Natalie 1-6,

Läs mer

CHECKLISTA I SAMBAND MED UTLYSNING AV ANSTÄLLNING SOM PROFESSOR, UNIVERSITETSLEKTOR

CHECKLISTA I SAMBAND MED UTLYSNING AV ANSTÄLLNING SOM PROFESSOR, UNIVERSITETSLEKTOR CHECKLISTA I SAMBAND MED UTLYSNING AV ANSTÄLLNING SOM PROFESSOR, UNIVERSITETSLEKTOR Ansökan skickas via e-mail till respektive handläggare på (Rekryteringsenheten) Ansvarig Fyll i datum (beräknad tid)

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med Blekinge Tekniska Högskolas Styrelse Tid: 2017-12-19, kl. 10:00 17:15 Plats: Hus J, plan 4, rum J 4228 (Utsikten), Campus Gräsvik, Karlskrona. Närvarande Ordförande Peter

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2014-02-19 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Päivi Jokela Pär Karlsson Hanna Palmer, 5 Stina

Läs mer

Styrelsen klockan

Styrelsen klockan PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdag klockan 9.15 12.00 Närvarande ledamöter Fabian Beijer universitetslektor Jonas Granfeldt professor, bitr prefekt Gabriel Levander studerande Anders Ohlsson professor, ordf

Läs mer

Fakultetsnämnden PROTOKOLL 5/2016 Dnr HS 2016/177. Kanslihuset, plan 3, Högskolan i Skövde. sekreterare utredare ( 1-7)

Fakultetsnämnden PROTOKOLL 5/2016 Dnr HS 2016/177. Kanslihuset, plan 3, Högskolan i Skövde. sekreterare utredare ( 1-7) HÖGSKOLAN I SKÖVDE Fakultetsnämnden PROTOKOLL 5/2016 Dnr HS 2016/177 PROTOKOLL FRÅN MÖTE MED FAKULTETSNÄMNDEN VID HÖGSKOLAN I SKÖVDE Tid Plats 12 oktober 2016, kl. 10.00-15.30 Kanslihuset, plan 3, Högskolan

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med fakultetsnämnd den 30 januari 2019

Protokoll fört vid sammanträde med fakultetsnämnd den 30 januari 2019 Fakulteten för landskapsarkitektur, trädgårds- och växtproduktionsvetenskap Fakultetsnämnd PROTOKOLL 9-25/2019 2019-01-30 Protokoll fört vid sammanträde med fakultetsnämnd den 30 januari 2019 Innehållsförteckning

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med FN-S 6 november 2018

Protokoll fört vid sammanträde med FN-S 6 november 2018 Fakulteten för skogsvetenskap Fakultetsnämnden PROTOKOLL 103-119/2018 2018-11-06 SLU.sfak.2018.1.1.1-384 Protokoll fört vid sammanträde med FN-S 6 november 2018 Innehållsförteckning 103 Sammanträdets öppnande...

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 4/2011 1 (5) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2011-05-20 Sektionsstyrelsesammanträde 2011-05-19 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Frånvarande: Övriga närvarande: Ole

Läs mer

Rekryteringsprocess läraranställningar (professor, universitetslektor, biträdande universitetslektor, adjunkt)

Rekryteringsprocess läraranställningar (professor, universitetslektor, biträdande universitetslektor, adjunkt) Rekryteringsprocess läraranställningar (professor, universitetslektor, biträdande universitetslektor, adjunkt) Verksamhetsbehov Utse rekryteringsgrupp I Institutionsråd Ledigkungörelse 19 MBL LFN I Annonsering

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma i Brf Berglandet i Nacka, 2013-05-29

Protokoll fört vid årsstämma i Brf Berglandet i Nacka, 2013-05-29 Protokoll fört vid årsstämma i Brf Berglandet i Nacka, 2013-05-29 Styrelsens ordförande Nils-Erik Hedin hälsade alla välkomna och förklarade årsstämman öppnad. 1. Val av ordförande för stämman. Lars Edström,

Läs mer

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2014/45-1.3 Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Dekanus för konst och humaniora Gäller från 2014-02-03 (reviderad 2016-05-09) Gäller från: 2014-02-03 Reviderad:

Läs mer

Stipendietilldelning, stipendier som hanteras av centrala stipendiekommittén, våren 2017

Stipendietilldelning, stipendier som hanteras av centrala stipendiekommittén, våren 2017 Dnr. Stud 3.5.3-2017/490 1 (av 2) REKTOR BESLUT 2017-05-29 Stipendietilldelning, stipendier som hanteras av centrala stipendiekommittén, våren 2017 Bakgrund Centrala stipendiekommittén har till uppgift

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2013 sid 1(5) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2013-03-06. Pontus Wärnestål lärare

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2013 sid 1(5) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2013-03-06. Pontus Wärnestål lärare HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2013 sid 1(5) Närvarande ledamöter Magnus Hållander Malin Bornhager Stefan Byttner Peter Eliasson Sofie Eriksson Daniel Möller Eva Nestius ordförande T/A-personal Övriga

Läs mer

Regler vid rekrytering och befordran av lärare

Regler vid rekrytering och befordran av lärare HÖGSKOLAN I BORÅS REGLER Gemensamma Förvaltningen Personalavdelning 2012-11-22 Dnr 327-12-10 Terese Schoultz Gedda, Personalhandläggare Regler vid rekrytering och befordran av lärare Innehåll 1 Regler

Läs mer

Allmänna bedömningsgrunder vid anställning av lärare

Allmänna bedömningsgrunder vid anställning av lärare STYRANDE DOKUMENT SLU ID: SLU.ua.2018.1.1.1-1176 Sakområde: Personal Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutsfattare: Rektor Avdelning/kansli: Personalavdeklningen Handläggare: Maria Bergling Beslutsdatum: 2018-04-17

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats, datum och tid: Campus Framtidsdalen, Borlänge. Högskolehuset, sal S302. Torsdagen den 10 juni 2004, kl. 10.00 12.30. Närvarande ledamöter: Carin Nises,

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS Nämnden för konstnärligt utvecklingsarbete Sekreterare Lisbeth Sandblom. PROTOKOLL Sammanträdesdag NKU 2010/6 1(5)

HÖGSKOLAN I BORÅS Nämnden för konstnärligt utvecklingsarbete Sekreterare Lisbeth Sandblom. PROTOKOLL Sammanträdesdag NKU 2010/6 1(5) HÖGSKOLAN I BORÅS Nämnden för konstnärligt utvecklingsarbete Sekreterare Lisbeth Sandblom PROTOKOLL 1(5) Tid: Kl 13.00-16.00 Plats: Högskolan i Borås, Allégatan 1, Tornrummet Närvarande ledamöter: Hallnäs,

Läs mer

Suppleanter FÖRSLAG TILL ÅTGÄRD. 1. Utseende av justeringsperson. Beslutas att utse professor Christina Ramberg.

Suppleanter FÖRSLAG TILL ÅTGÄRD. 1. Utseende av justeringsperson. Beslutas att utse professor Christina Ramberg. 1 (6) Ordinarie ledamöter (x) Professor Jessika van der Sluijs, dekanus (a) Professor Torben Spaak, prodekanus (x) Professor Teresa Simon-Almendal, prodekanus (a) Professor Pål Wrange (x) Professor Christina

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1/2003

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1/2003 Närvarande Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel Frejd, Torbjörn Akke, Mikael forskare Rådström, Peter Larsson, Christer Sundström, Villy Frid, Truus högskolesekr Sundén, Ingun

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen 2009-09-08 klockan 9.15 11.20

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen 2009-09-08 klockan 9.15 11.20 LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.20 Närvarande ledamöter Elisabet Björklund doktorand Lars Olof Delsing professor Sara Håkansson universitetslektor Marie Källkvist universitetslektor,

Läs mer

Verksamhetsföreträdare

Verksamhetsföreträdare Handelshögskolan vid PROTOKOLL Närvarande: Ledamöter Verksamhetsföreträdare Per Cramér, professor, dekanus, ordförande Olof Johansson Stenman, professor, prodekanus Katarina Renström, studievägledare Sara

Läs mer

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Christin de Flon 2011-12-12 Tid Måndag den 12 december klockan 13 16.15 Plats Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson prefekt, ordförande Ann Zetterqvist

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS Forsknings- och utbildningsnämnden Ulrika Bernlo, sekreterare FOU 2013/11 1(8) Tid: kl

HÖGSKOLAN I BORÅS Forsknings- och utbildningsnämnden Ulrika Bernlo, sekreterare FOU 2013/11 1(8) Tid: kl HÖGSKOLAN I BORÅS Forsknings- och utbildningsnämnden Ulrika Bernlo, sekreterare PROTOKOLL 2013-12-19 1(8) Tid: kl 12.30-16.30 Plats: C728 Närvarande ledamöter: Erikson, Martin G., ordförande Cronholm,

Läs mer

Rutiner vid läraranställningar - Utlysning. Uppdaterad

Rutiner vid läraranställningar - Utlysning. Uppdaterad Innehåll CHECKLISTA UTLYSNING AV ANSTÄLLNING SOM PROFESSOR samt LEKTOR... 2 1. Förslag... 2 2. Beslut om rekryteringsgrupp... 2 3. Rekryteringsunderlag... 2 A. Rekryteringsgrund... 2 B. Sökandeunderlag...

Läs mer

Fastställd av Högskolestyrelsen och träder i kraft , senast reviderad Ersätter Arbets- och beslutsordning från

Fastställd av Högskolestyrelsen och träder i kraft , senast reviderad Ersätter Arbets- och beslutsordning från Fastställd av Högskolestyrelsen 2016-05-17 och träder i kraft 2016-09-01, senast reviderad 2019-02-13 Ersätter Arbets- och beslutsordning från 2012-10-09. I N N E H Å L L Arbetsordning och delegering av

Läs mer

Närvarande Ledamöter: Peggy Bengtsson extern ledamot, ordförande Morten Bergström extern ledamot Peter Rydje fr o m 4 extern ledamot

Närvarande Ledamöter: Peggy Bengtsson extern ledamot, ordförande Morten Bergström extern ledamot Peter Rydje fr o m 4 extern ledamot MAH / Centrum för teknikstudier Styrelsen Peter Gustafsson Utbildningskoordinator 1(5) PROTOKOLL 2008-09-24 Närvarande Ledamöter: Peggy Bengtsson extern ledamot, ordförande Morten Bergström extern ledamot

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 18 /

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 18 / SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 18 / 2010 239-257 Plats: DSF kansli, Stockholm Datum: 2010-10-31 Tid: 9-11 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Hans Björkborg, Thomas Nilsson,

Läs mer

Institutionen för de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnenas didaktik

Institutionen för de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnenas didaktik 1 Nr 8/1715 Art: Institutionsstyrelsesammanträde Tid:, kl. 14:02-16:03 Plats: P302 Svante Arrhenius Väg 20A Ordinarie ledamöter Inger Eriksson, prefekt, ordförande Catrine Björck, studierektor Kristina

Läs mer

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Protokoll Sammanträdesdatum: 111031 Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Ledamöter: Närvarande: Jan Petersson, ordförande Marie Albertsson, lärarrepresentant, vice ordf. Daniel Nilsson Ranta, lärarrepresentant

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/2015

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/2015 Närvarande Ledamöter Al-Karadaghi, Salam professor Berg, Jennifer student LTH Frohm, Birgitta forskningsingenjör Gorwa-Grauslund, Marie professor Jannasch, Patric professor Levin, Maria institutionsadministratör

Läs mer

Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna vid Umeå universitet, för tiden

Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna vid Umeå universitet, för tiden Sidnr 1 (7) Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna vid Umeå universitet, för tiden 2014-07-01--2017-06-30 1 Bakgrund Innevarande mandatperiod för fakultetsnämndernas ledamöter löper

Läs mer