Capacent är ett managementkonsultbolag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Capacent är ett managementkonsultbolag"

Transkript

1

2 Capacent är ett managementkonsultbolag med cirka 100 anställda som specialiserar sig på att implementera verksamhetsförändringar hos sina kunder. Målsättningen är att ge kunden dubbelt så bra resultat på hälften så lång tid jämfört med ifall kunden försökte göra det själv. Bolaget bedriver sin verksamhet inom hela Norden förutom Island. för 2016 blev något svagare än väntat. Mycket berodde dock på jämförelsen med ett starkt Q Då jämförelsen med andra halvåret 2015 kan bli något lättare och mot bakgrund av en relativt god konjunktur höjer vi vår resultatprognos för 2016 med cirka 1 miljon kronor. Capacents verksamhet utvecklas i grunden positivt. Capacent har historiskt varit starka inom industrin, men har de senaste åren breddat sig mot bland annat detaljhandels- och spelföretag med t.ex. uppdrag kopplat till business intelligence, och med tjänster som fokuserar på kundernas intäktsförmåga (kundfokusering, prissättning och paketeringstjänster). De frågor som uppkommer är ofta likartade på ett övergripande styrningsplan, oavsett bransch. Den finländska marknaden är fortsatt svag och avvaktande, men utgör endast omkring 15% av koncernens omsättning, medan Sverige motsvarar ca 85% för närvarande. en nuvärdesvärdering av Capacents bedömda framtida kassaflöden. En jämförelsevärdering med andra konsultbolag visar att rabatten har ökat till i genomsnitt omkring 22 procent mätt på ett genomsnitt av fyra olika multiplar.

3 Ledningen bedöms efter en tiogradig skala, där betyg 1 är lågt och betyg 10 är högt. Avgörande för betygssättningen är ledningens erfarenhet, branschvana, företagsledarkompetens, förtroende hos aktiemarknaden och tidigare genomförda prestationer. Ägarna bedöms efter en tiogradig skala, där betyg 1 är lågt och betyg 10 är högt. Avgörande för betyget är ägarnas tidigare agerande i det aktuella bolaget, deras finansiella styrka, deras representation i styrelsen och tidigare resultat av investeringar i liknande företag eller branscher. Långsiktighet och ansvarstagande gentemot mindre aktieägare är också väsentliga kriterier. Den finansiella ställningen bedöms efter en tiogradig skala, där betyg 1 är lågt och betyg 10 är högt. I detta beslutskriterium tas hänsyn till bolagets lönsamhet, dess finansiella situation, framtida investeringsåtaganden och andra ekonomiska åtaganden, eventuella övervärden respektive undervärden i balansräkningen samt andra faktorer som påverkar bolagets finansiella ställning. Bolagets potential bedöms efter en tiogradig skala, där betyg 1 är lågt och betyg 10 är högt. Avgörande för betyget är storleken på bolagets potential i form av ökad vinst i förhållande till hur bolagets aktiekurs värderas i dag. Avgörande är också på vilken marknad företaget verkar och dess framtidsutsikter på denna marknad och lönsamhet. Ett bolag kan få högt betyg även om tillväxtutsikterna är låga, förutsatt att aktiens värdering i dag är ännu lägre än utsikterna. På samma sätt kan en högt värderad aktie anses ha hög potential givet att dess tillväxtförutsättningar inte fullt ut redovisas i aktiekursen. Risken bedöms efter en tiogradig skala, där betyg 1 är lågt och betyg 10 är högt. Risken är en sammantagen bedömning av alla de risker som ett företag kan utsättas för och som kan komma att påverka aktiekursen. Betyget grundas på en sammantagen bedömning av företagets allmänna risknivå, aktiens värdering, bolagets konkurrenssituation och bedömning av framtida omvärldshändelser som kan komma att påverka bolaget.

4 Capacent är ett svenskt managementkonsultbolag med cirka 100 anställda. Geografiskt fokus ligger på Norden och verksamhetsmässigt fokus är att implementera de strategier som företagen tagit fram, ibland med hjälp av rena strategikonsulter. Ambitionen är att nå dubbelt så bra resultat på hälften så lång tid jämfört med ifall kunden skulle göra jobbet själv. Företaget är så pass säkra på sin egen förmåga att skapa värde att en del av intäkterna kommer av så kallade success fees, det vill säga är resultatbaserade. Kunderna är oftast medelstora nordiska företag med 1-10 miljarder kronor i omsättning. Capacent är inte nischat mot någon särskild bransch, men är däremot enbart inriktade mot företag i den privata sektorn. Industrin har historiskt varit bolagets kärnverksamhet, men på senare år har en breddning skett mot övriga tjänstesektorn. Målet är att ha långa kundrelationer som resulterar i återkommande försäljning. I nuläget har de god kundspridning och är inte beroende av någon enskild storkund. Historiskt sett har Capacent förvärvat för att utöka sitt kompetensområde och för geografisk expansion. Förvärven har även gett skalfördelar i form av ökad förhandlingsstyrka vid prisförhandlingar, delade fasta kostnader, en mer diversifierad kundportfölj med mera. Bolaget har jobbat mot Norge under många år men har ännu inget kontor där en norsk expansion vore därför en naturlig utgångspunkt för framtida förvärv. Capacents verksamhet delar många kännetecken med det typiska konsultföretaget: Ett mycket lågt kapitalbehov som tillåter bolaget att dela ut nästan hela överskottet. Vidare är beroendet av personalens kompetens högt vilket bidrar till höga personalkostnader (i storleksordningen procent av omsättningen). På 1990-talet var ABB mer av ett konglomerat med en mycket bred verksamhet. Därför utvecklade de en intern konsultverksamhet för att upprätthålla effektivitet i de olika affärsenheterna. Med tiden så fick det tidigare interna konsultbolaget allt fler externa uppdrag. I början av talet när ABB avyttrade en mängd olika affärsområden så föll det sig naturligt att knoppa av även konsultverksamheten. År 2002 köpte cheferna för konsultbolaget sig loss från ABB och idag finns ingen väsentlig affärsrelation mellan ABB och Capacent. Från år 2002 följde en period av geografisk expansion från hemmamarknaden i Sverige till Finland samt förvärv av konsulter med diverse olika specialiseringar.

5 I början på oktober 2015 började Capacents aktie handlas på First North. I samband med detta skedde flera förändringar i ägarstruktur och styrelsen. Det fanns flera motiv till listningen bland annat var det tänkt att höja bolagets profil för kunder och potentiella anställda, förenkla för en storägare att sälja sina aktier, förenkla förvärv med egna aktier med mera. Nedan är en bild som överblickar nyckelhändelser i Capacents historik och den finansiella utvecklingen. Notera att EBITDA:n innan år 2015 inte är justerad för det nyligen införda incitamentsprogrammet. Capacent har ett bonussystem, där i snitt ungefär 20 procent av de anställdas ersättning är rörlig. Ingångsjobben ger ingen bonus och därefter ökar den rörliga delen av den totala ersättningen. Utöver bonussystemet finns ett incitamentsprogram som innebär att Capacent delar ut 20 procent av resultatet före finansiella kostnader, skatt, av och nedskrivningar (EBITDA) till de anställdas pensionsdepå. Pengarna används till att köpa Capacent-aktier via börsen som sedan inte skall avyttras under pågående anställning. Tanken bakom incitamentsprogrammet är att de anställda i högre utsträckning ska lockas till att se sin karriär hos Capacent som långsiktig, mer privatekonomiskt lönsam samt att de ska bli mer engagerade i bolagets lönsamhet. Historiskt har Capacents personalomsättning legat omkring 15 procent per år förhoppningen är att incitamentsprogrammet skall sänka den siffran. Omsättningen minskade med cirka 5 procent i andra kvartalet 2016 jämfört med motsvarande period förra året. Samtidigt föll rörelseresultatet med cirka 21 procent under motsvarande period. Rörelsemarginalen ligger dock fortfarande över 10 procent och bortsett från Finland finns inga tydligt svaga marknadssegment för bolaget. För att nå ett rörelseresultat på 15,2 miljoner kronor för helåret 2016 behöver koncernen tjäna in ca 6,5 miljoner kronor under andra halvåret. Det är ungefär i nivå med fjolårets utfall, där vi dock tror på en något bättre Q3 och aningen svagare Q4 jämfört med 2015.

6 Vi tycker att ett stort ägande bland ledning och styrelse är särskilt viktigt för en konsultfirma, där de anställdas kompetens är en så stor del av vad företaget har att erbjuda och dessutom kan vara svåra att ersätta. Det är lätt hänt att konsulterna tar ut hela överskottet i form av lön utan att lämna kvar någon avkastning till aktieägarna. Denna problematik minskar när cheferna har intresse av att hålla de anställdas löner under kontroll. Vi har sammanställt några av de mest relevanta storägarna i nedan tabell. Av ovannämnda skäl är vi positiva till att de högst uppsatta i ledningen har väsentliga aktieinnehav. Edvard Björkenheim tillträdde som vd i början på 2014 efter att ha jobbat i den finländska organisationen i åtta år. Joakim Hörwing har jobbat på Capacent sedan 1998 under ABB-eran. Henrik Trepp var styrelseordförande för Capacent fram till sommaren Per Granath är vd för vårdföretaget Humana och har tidigare bl.a. varit vd för konsultbolagen Intellecta samt vice VD för Scandiaconsult. Per valdes in som styrelseledamot på bolagsstämman den 28 april Thomas Lundström är chef över verksamheten i Finland. Eftersom så få aktier omsätts samtidigt som ovannämnda incitamentsprogram kan antas ta bort aktier för 2-5 miljoner kronor per år så riskerar Capacent-aktien att drabbas av låg likviditet. Bolagets huvudägare har dock ställt en garanti för incitamentsprogrammet så att aktier alltid finns att tillgå för programmet. Huvudägarna kan då tvingas sälja sina aktier. I samband med listningen på First North byttes en del av styrelsen ut. CFO och näst största ägare Joakim Hörwing sitter i styrelsen. Förutom Per Granath valdes styrelseproffset Cecilia Lager in till Capacents styrelse i april 2016.

7 Baserat på information från Source Consulting ltd uppskattar Capacent att den nordiska marknaden exklusive Island för managementkonsultering för bolag med över 50 anställda uppgår till ungefär 2,4 miljarder euro. Lägg därtill de mindre bolagen så är vi sannolikt uppe i storleksordningen 2,5 3 miljarder euro. Även om stora delar av de 2,5-3 miljarderna euro säkert ligger utanför Capacents kärnområde så är det i alla fall inte marknadens storlek som begränsar Capacents tillväxt. Marknadens tillväxttakt för de olika länderna bedöms till mellan 1,4 procent och 5,5 procent, att jämföra med BNP:s tillväxt mellan 0,9 och 2,7 procent. Den långsamma tillväxten står Finland för medan övriga länder ligger i den övre delen av spannet. Finlands makroekonomiska inbromsning på senare tid bidrog till stor del till att 2013 var Capacents resultatmässigt svagaste år under det senaste decenniet. Konsulter gynnas av att det händer saker - även om det händer negativa saker kan en kund behöva ta in konsulter för kostnadsbesparing. Problemen uppstår när kunderna blir lamslagna och mest väntar in bättre tider, vilket hände främst i Finland men även Sverige under år Större makrohändelser som exempelvis Brexit kan potentiellt vara ett annat exempel som leder till passivitet hos kunderna. Capacent möter framför allt konkurrens från stora anglosaxiska konsulter med global räckvidd. Dessa inkluderar konsultdivisionerna för de fyra stora revisionsbyråerna (Ernst & Young, PwC, Deloitte och KPMG), de tre stora amerikanska strategikonsulterna i premiumsegmentet (McKinsey, Bain och Boston Consulting Group) och andra stora managementkonsultbyråer såsom Accenture och Cap Gemini med flera. Vi värderar Capacent utifrån diskonterade kassaflöden (DCF-värdering) och en multipelvärdering. Dessutom tittar vi på den resulterande direktavkastningen. Vi prognostiserar Capacents framtida ekonomiska framtida förutsättningar fram till år I vårt prognosarbete är det viktigt att inte dra för stora växlar på enstaka kvartals avvikelser från den mer långsiktiga trenden. Precis som att vi inte tolkade tredje kvartalets nära-noll-resultat som en katastrof för kommande års lönsamhet antar vi inte heller att det fjärde kvartalet är representativt framöver.

8 Några nyckelantaganden: Omsättningen växer med 5 procent årligen mellan år 2017 och Vi justerar upp våra prognoser för EBITDA-marginalen till i genomsnitt cirka 10 procent. Diskonteringsräntan är satt till 11 procent Den långsiktiga tillväxten antas bli 2 procent per år. Summan av nuvärdet av kassaflödena ger bolagsvärdet. Adderas sedan nettokassan erhålls värdet på det egna kapitalet, vilket dividerat med antal utestående aktier ger en riktkurs för aktien. Vi kompletterar DCF-värderingen med en multipelvärdering. De flesta globala konsultbolagen är privatägda i en delägarskapsstruktur där de mest seniora i organisationen (partners) äger aktier snarare än externa investerare. Sannolikt är syftet bland annat att undvika tidigare nämnda problematik kring att de anställda annars tar ut allt överskott. Resultatet blir att det inte finns särskilt många direkta konkurrenter som är börsnoterade och som vi därför kan jämföra med. Vi delar upp våra jämförelsebolag ( Peers ) i Management-konsulter och IT- och teknikkonsulter. IT- och teknikkonsultering ligger utanför Capacents verksamhetsområde, men de bolagen är svenska och närmare Capacent i storlek. Management-konsulterna är mer lika Capacent i sin verksamhet, men har ett annat geografiskt fokus och en helt annan storleksordning på sin organisation.

9 Undantaget BTS sticker ut som ett särskilt bra jämförelsebolag därför att det är svenskt, har samma storleksordning som Capacent och i likhet med Capacent har fokus mot implementering av strategier. Vi jämför bolagens börsvärde justerat för nettokassan ( Enterprise value eller EV) med bolagets försäljning och EBITDA under de senaste tolv månaderna samt den förväntade försäljningen och EBITDA:n för nästa helår. Siffrorna för jämförelsebolagen är tagna från Bloomberg, med undantag för de prognosticerade siffrorna för BTS och Capacent där vi använder våra egna siffror. Capacent har en rabatt mot jämförelsebolagen som ökat något sedan vår senaste analys. Vi tycker dock att en viss rabatt är befogad av följande skäl: Capacent är ett mindre företag First North är inte förknippat med samma kvalitet på bolag som större listor Aktien har en svag likviditet, som kan sjunka ytterligare i takt med att personal och ledning köper på sig mer via incitamentsprogram. Bolaget gjorde ett svagt resultat 2013 (nettomarginal kring 1 procent)

10 Capacents ledning har en tydlig ambition om att dela ut så mycket pengar som möjligt. Detta beror sannolikt delvis på att ledande befattningshavare själva äger en stor andel av aktierna. Men bolaget saknar också investeringsbehov och en alltför stor kassa kan skapa en onödig känsla av trygghet och nöjdhet med status quo. Eventuella framtida förvärv kommer att finansieras med villkorade aktier snarare än likvida medel, därför att risken med att förvärva personberoende verksamheter med kontant betalning är att ägarna till förvärvsobjektet tar sina pengar och sedan försvinner iväg med sina kunder. Resultatet är att Capacent är ett högutdelande bolag. Under år 2016 mer än dubblades utdelningen till 5 kronor per aktie eller totalt 13,2 miljoner kronor. Detta leder till en mycket hög direktavkastning om drygt 8 procent på vår riktkurs. Eftersom vi inte är övertygade om att Capacent kan upprätthålla en så hög utdelning blir riktkursen något lägre än vad den annars skulle varit. Utdelningen är ungefär kronor högre än 2015 års nettoresultat, som i sig var väldigt stark ur ett historiskt perspektiv. Utdelningen var dock marginellt lägre än årets totala kassaflöde. Capacents utdelningspolicy är mer flexibel än de flestas och ett särskilt starkt år kan leda till enstaka år med hög utdelning. Många andra bolag föredrar att se en jämn och stadig positiv utveckling. Även om direktavkastningen lär vara fortsatt hög och utgör en slags stötdämpare för hur lågt aktiekursen kan sjunka ser vi inte det i sig som ett tillräckligt starkt argument för att köpa aktien. Våra prognoser utgår från att resultatsvackan i Q endast är tillfällig. Trendmässigt pekar kurvorna ned just nu (om än svagt). Det skulle kunna pressa aktiekursen ytterligare den närmaste tiden under nivån 55 kr,. Om den nivån passeras på undersidan ser vi aktien som köpvärd., i så fall med rekommendationen Öka. Givet dagens avstämningskurs på 58,75 kr kvarstår dock vår Behåll-rekommendation tills vidare.

11 Birger Jarl Securities AB, nedan benämnt Jarl Securities, publicerar information om bolag och däribland analyser. Informationen har sammanställts utifrån källor som Jarl Securities bedömer som tillförlitliga. Jarl Securities kan dock inte garantera informationens riktighet. Ingenting som skrivs i analysen ska betraktas som en rekommendation eller uppmaning att investera i något som helst finansiellt instrument, option eller liknande. Åsikter och slutsatser som uttrycks i analysen är avsedd endast för mottagaren. Innehållet får inte kopieras, reproduceras eller distribueras till annan person utan skriftligt godkännande av Jarl Securities. Jarl Securities ska inte hållas ansvariga för vare sig direkta eller indirekta skador som orsakats av beslut fattade på grundval av information i denna analys. Investeringar i finansiella instrument ger möjligheter till värdestegringar och vinster. Alla sådana investeringar är också förenade med risker. Riskerna varierar mellan olika typer av finansiella instrument och kombinationer av dessa. Historisk avkastning ska inte betraktas som en indikation för framtida avkastning. Analysen riktar sig inte till U.S. Persons (så som detta begrepp definieras i Regulation S i United States Securities Act och tolkas i United States Investment Companies Act 1940) och får inte heller spridas till sådana personer. Analysen riktar sig inte heller till sådana fysiska och juridiska personer där distributionen av analysen till sådana personer skulle innebära eller medföra risk för överträdelse av svensk eller utländsk lag eller författning. Jarl Securities har inget ekonomiskt intresse avseende det som är föremål för denna analys. Jarl Securities har rutiner för hantering av intressekonflikter, vilket säkerställer objektivitet och oberoende.

Uppdragsanalys 2016-04-11 ANALYSGUIDEN. Capacent

Uppdragsanalys 2016-04-11 ANALYSGUIDEN. Capacent Uppdragsanalys 2016-04-11 ANALYSGUIDEN Capacent BEHÅLL ANALYSGUIDEN Capacent, 2016-04-11 Riktkurs: 62 kronor Analytiker: Paul Regnell, Jarl Securities Starkt kvartal, aktien rusar Den fjärde kvartalsrapporten

Läs mer

Uppdragsanalys 2015-11-19 ANALYSGUIDEN. Capacent

Uppdragsanalys 2015-11-19 ANALYSGUIDEN. Capacent Uppdragsanalys 2015-11-19 Capacent KÖP Capacent 2015-11-19 UPPDATERING Riktkurs: 43 kronor 2 Svagt kvartal, ljus framtid Tredje kvartalet blev som väntat ett mellankvartal i väntan på att mer intressanta

Läs mer

Coor Service Management Hold. AB. Free float 100 % Aktiekurs, kronor 61 Marknadsvärde, MSEK 5 940

Coor Service Management Hold. AB. Free float 100 % Aktiekurs, kronor 61 Marknadsvärde, MSEK 5 940 Bolagsnamn Coor Service Management Hold. AB Bloomberg COOR.SS Equity Reuters COOR.ST Free float 100 % Aktiekurs, kronor 61 Marknadsvärde, MSEK 5 940 Hemsida www.coor.se Mats Hyttinge Senior Analyst Markus

Läs mer

ANALYSGUIDEN, UPPDRAGSANALYS 27 maj 2019 NUEVOLUTION PARTNERSKAP BLIR BRÖLLOP

ANALYSGUIDEN, UPPDRAGSANALYS 27 maj 2019 NUEVOLUTION PARTNERSKAP BLIR BRÖLLOP ANALYSGUIDEN, UPPDRAGSANALYS PARTNERSKAP BLIR BRÖLLOP Innehåll Partnerskap blir bröllop... 2 Temperatur... 3 Ledning och styrelse... 3 Ägare... 3 Finansiell ställning... 3 Potential... 3 Risk... 3 Disclaimer...

Läs mer

Coor Service Management

Coor Service Management Coor Service Management PREVIEW 13 februari 2019 Coor Service Management KÖP: 82 KRONOR Viss press från nya kontrakt Coor lämnar sin rapport för det fjärde kvartalet 2018 den 21 februari. Ericsson-kontraktet

Läs mer

Coor Service Management

Coor Service Management Coor Service Management Coor Service Management UPDATE 1 mars 2019 ÖKA: 86 KRONOR Fortsatt långsiktig positiv trend Coors rapport för det fjärde kvartalet 2018 bjöd inte på några större överraskningar

Läs mer

Coor Service Management

Coor Service Management Coor Service Management UPPDATE 19 juli 2019 Coor Service Management BEHÅLL: 89,1 KRONOR Fortsatt positivt sentiment Coors rapport för det andra kvartalet 2019 blev aningen svagare än vår förväntan vad

Läs mer

Coor Service Management

Coor Service Management Coor Service Management UPPDATE 9 maj 2019 Coor Service Management BEHÅLL: 89,4 KRONOR Fortsatt bra drag i rörelsen! Coors rapport för det första kvartalet 2019 blev något bättre än vår förväntan. Marginalerna

Läs mer

är ett heltäckande kompetensförsörjningbolag

är ett heltäckande kompetensförsörjningbolag M är ett heltäckande kompetensförsörjningbolag vars erbjudande innefattar bemanning och rekrytering inom tjänstesektorn, industri och elevhälsa. Två förvärv har genomförts under 2017 av vilka Magna konsoliderades

Läs mer

Uppdragsanalys 2015-08-10, uppdatering ANALYSGUIDEN. Hanza

Uppdragsanalys 2015-08-10, uppdatering ANALYSGUIDEN. Hanza Uppdragsanalys 2015-08-10, uppdatering Hanza TECKNA Hanza 2015-08-10 UPPDATERING Analytiker: Paul Regnell, Birger Jarl FK Analys av Hanzas nyemission Notera att den här texten riktar sig främst till personer

Läs mer

2016, Q1 2016, Q2 2016, Q3 2016, Q4 2017, Q1 2017, Q2P 2017, Q3P 2017, Q4P

2016, Q1 2016, Q2 2016, Q3 2016, Q4 2017, Q1 2017, Q2P 2017, Q3P 2017, Q4P Bolagsnamn Serneke AB Aktiekurs 118 Bloomberg SRNKEB SS Equity Reuters SRNKEb.ST Free float, källa: Holdings.se. 57 % Marknadsvärde, mnkr 2 743 Hemsida www.serneke.group Bertil Nilsson bn@jarlsecurities.com

Läs mer

engångsposter relaterade till en system-uppdatering kom EBITDA-marginalen in på 6,9 procent, vilket var i linje med våra förväntningar.

engångsposter relaterade till en system-uppdatering kom EBITDA-marginalen in på 6,9 procent, vilket var i linje med våra förväntningar. M är ett heltäckande kompetensförsörjningbolag vars erbjudande innefattar bemanning och rekrytering inom tjänstesektorn, industri och elevhälsa. Två förvärv har genomförts under 2017: Magna konsoliderades

Läs mer

UPPDRAGSANALYS 14 mars 2019 ADDERACARE ANALYSGUIDEN

UPPDRAGSANALYS 14 mars 2019 ADDERACARE ANALYSGUIDEN Innehåll Fokus på lönsamheten... 2 Temperatur... 3 Ledning och styrelse... 3 Ägare... 3 Finansiell ställning... 3 Potential... 3 Risk... 3 Bolagets historik... 4 Kort om affärsmodellen... 4 Risker... 4

Läs mer

UPPDRAGSANALYS 13 september 2018 ANNEXIN PHARMA ANALYSGUIDEN

UPPDRAGSANALYS 13 september 2018 ANNEXIN PHARMA ANALYSGUIDEN Innehåll Ett viktigt steg närmare klinik... 2 Temperatur... 3 Ledning och styrelse... 3 Ägare... 3 Finansiell ställning... 3 Potential... 3 Risk... 3 Investment Case... 4 Disclaimer... 7 UPPDATERING 1

Läs mer

SERNEKE Group AB. Reavinst och hyfsad orderingång KÖP: 89 KRONOR SENAST: 61 KRONOR. PREVIEW 23 januari 2019 INVESTMENT CASE OCH RISKER

SERNEKE Group AB. Reavinst och hyfsad orderingång KÖP: 89 KRONOR SENAST: 61 KRONOR. PREVIEW 23 januari 2019 INVESTMENT CASE OCH RISKER SERNEKE Group AB PREVIEW 23 januari 2019 SERNEKE Group AB KÖP: 89 KRONOR Reavinst och hyfsad orderingång En reavinst på cirka 275 miljoner kronor från Sävefastigheterna lyfter Sernekes resultatet i Q4

Läs mer

2017, Q1 2017, Q2 2017, Q3 2017, Q4P 2018, Q1P 2018, Q2P 2018, Q3P 2018, Q4P

2017, Q1 2017, Q2 2017, Q3 2017, Q4P 2018, Q1P 2018, Q2P 2018, Q3P 2018, Q4P Bolagsnamn Serneke AB Aktiekurs 95,7 Bloomberg SRNKEB SS Equity Reuters SRNKEb.ST Free float, källa: Holdings.se. 57 % Marknadsvärde, mnkr 2 225 Hemsida www.serneke.group Bertil Nilsson bn@jarlsecurities.com

Läs mer

2016, Q1 2016, Q2 2016, Q3 2016, Q4 2017, Q1 2017, Q2 2017, Q3P 2017, Q4P

2016, Q1 2016, Q2 2016, Q3 2016, Q4 2017, Q1 2017, Q2 2017, Q3P 2017, Q4P Bolagsnamn Serneke AB Aktiekurs 122,5 Bloomberg SRNKEB SS Equity Reuters SRNKEb.ST Free float, källa: Holdings.se. 57 % Marknadsvärde, mnkr 2 848 Hemsida www.serneke.group Bertil Nilsson bn@jarlsecurities.com

Läs mer

UPPDRAGSANALYS 21 februari 2019 MULTIDOCKER ANALYSGUIDEN

UPPDRAGSANALYS 21 februari 2019 MULTIDOCKER ANALYSGUIDEN Innehåll Fokus på lägre kostnader... 2 Temperatur... 3 Ledning och styrelse... 3 Ägare... 3 Finansiell ställning... 3 Potential... 3 Risk... 3 Investment Case... 4 Prognoser och värdering... 5 Metod...

Läs mer

2017, Q1 2017, Q2 2017, Q3 2017, Q4 2018, Q1 2018, Q2P 2018, Q3P 2018, Q4P

2017, Q1 2017, Q2 2017, Q3 2017, Q4 2018, Q1 2018, Q2P 2018, Q3P 2018, Q4P Bolagsnamn Serneke AB Aktiekurs 89,6 Bloomberg SRNKEB SS Equity Reuters SRNKEb.ST Free float, källa: Holdings.se. 57 % Marknadsvärde, mnkr 2083 Hemsida www.serneke.group Bertil Nilsson bn@jarlsecurities.com

Läs mer

SERNEKE Group AB. Svagt resultat att vänta i Q1 KÖP: 89 KRONOR SENAST: 61,70 KRONOR. PREVIEW 8 april 2019 INVESTMENT CASE OCH RISKER

SERNEKE Group AB. Svagt resultat att vänta i Q1 KÖP: 89 KRONOR SENAST: 61,70 KRONOR. PREVIEW 8 april 2019 INVESTMENT CASE OCH RISKER SERNEKE Group AB PREVIEW 8 april 2019 SERNEKE Group AB KÖP: 89 KRONOR Svagt resultat att vänta i Q1 Baserat på annonserade order drar vi ned vår prognos för orderingång kvartal 1/2019 till 1250 miljoner

Läs mer

ABB ger en projektfinansiering på fem miljoner euro och statliga finska innovationsfinansieringsorganisationen. lånelöfte om 9,4 miljoner euro.

ABB ger en projektfinansiering på fem miljoner euro och statliga finska innovationsfinansieringsorganisationen. lånelöfte om 9,4 miljoner euro. D en främsta tillgången för Sotkamo Silver är en silverfyndighet i östra Finland. Det låga silverpriset har hållit tillbaka bolaget från att driftsätta gruvan. Under tiden har bolaget investerat till projekt-utveckling

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) 2012. (januari sepember) ) 2012. Kvartal 1-3 1

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) 2012. (januari sepember) ) 2012. Kvartal 1-3 1 Göteborg 2012-10-19 Delårsrapport perioden januari-september 2012 Kvartal 3 (juli september) ) 2012 Omsättningen uppgick till 12,4 (10,1) Mkr, en ökning med 2,3 Mkr eller 23 procent Rörelseresultatet (EBIT)

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1 Göteborg 2014-10-17 Delårsrapport perioden januari-september 2014 Kvartal 3 (juli september) ) 2014 Omsättningen uppgick till 11,3 (11,5) Mkr, en minskning med 0,2 Mkr eller 1,5 procent Rörelseresultatet

Läs mer

UPPDRAGSANALYS 11 april 2019 BIOVICA ANALYSGUIDEN

UPPDRAGSANALYS 11 april 2019 BIOVICA ANALYSGUIDEN UPPDRAGSANALYS ANALYSGUIDEN Innehåll Emission stärker... 2 Temperatur... 3 Ledning och styrelse... 3 Ägare... 3 Finansiell ställning... 3 Potential... 3 Risk... 3 Emission stärker... 4 Riktad emission

Läs mer

Investeringsaktiebolaget Cobond AB

Investeringsaktiebolaget Cobond AB O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T Investeringsaktiebolaget Cobond AB Kvartalsrapport mars 2015 Innehåll Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Allmänt om bolaget 4 Aktiekurs och utdelningar 4 Kursutveckling

Läs mer

lanseras under kv Ett globalt distributionsavtal med Cellavision kan ge ett intressant tillskott på litet sikt.

lanseras under kv Ett globalt distributionsavtal med Cellavision kan ge ett intressant tillskott på litet sikt. E u i kurvan under kv2 2017 har Boule levererat en god marginal- och vinstutveckling under det andra halvåret. Detta trots en måttlig tillväxt och en ur marginalsynpunkt ofördelaktig geografisk mix. En

Läs mer

Investeringsaktiebolaget Cobond AB. Kvartalsrapport december 2014

Investeringsaktiebolaget Cobond AB. Kvartalsrapport december 2014 Investeringsaktiebolaget Cobond AB Kvartalsrapport december 2014 INNEHÅLL Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Allmänt om bolaget 6 2 KVARTALSRAPPORT DECEMBER 2014 HUVUDPUNKTER Aktiekursen

Läs mer

Catella. Avkastningspotential 7 Trygg Placering 5 Lönsamhet 4. Redovisade förbättrar resultat med drygt 100 % jämfört med samma period föregående

Catella. Avkastningspotential 7 Trygg Placering 5 Lönsamhet 4. Redovisade förbättrar resultat med drygt 100 % jämfört med samma period föregående Independent Analysis Catella Redovisade förbättrar resultat med drygt 100 % jämfört med samma period föregående år Ambitionerna för framtiden är dock högre vad gäller lönsamhet då Catella vill uppnå en

Läs mer

Analytiker Simon Johansson Gustav Nordkvist

Analytiker Simon Johansson Gustav Nordkvist Concentric Rekommendation: Behåll Riktkurs DCF: 115 Den goda vinsttillväxten - Bolaget har sedan sin notering genererat en god vinsttillväxt trots en mer eller mindre oförändrad omsättning. Detta tyder

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2005

Delårsrapport januari juni 2005 Delårsrapport januari juni 2005 April-juni 2005 Nettoomsättningen ökade med 43 % till 10,6 (7,4) mkr Resultatet efter skatt uppgick till 0,5 (-0,8) mkr Resultatet per aktie uppgick till 0,17 (-0,25) kr

Läs mer

fortsätta växa genom att ta marknadsandelar.

fortsätta växa genom att ta marknadsandelar. B är en management konsultfirma som bildades 1986 av vd:n Henrik Ekelund. Bolaget skiljer sig från de stora kända managementkonsulterna i att BTS är mer inriktat på att implementera och genomföra strategier.

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) 2010. (januari september) ) 2010. Kvartal 1-3 1 2010)

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) 2010. (januari september) ) 2010. Kvartal 1-3 1 2010) Göteborg 2010-10-15 Delårsrapport perioden januari-september 2010 Kvartal 3 (juli september) ) 2010 Omsättningen ökade med 73 procent till 7,6 (4,4) Mkr Rörelseresultatet (EBIT) ökade med 1,2 Mkr och uppgick

Läs mer

Bokslutskommuniké. Substansvärdet ökade med 4,0 % till 219,41 kr per aktie (föregående år 210,87). Inklusive lämnad utdelning blev ökningen 6,9 %

Bokslutskommuniké. Substansvärdet ökade med 4,0 % till 219,41 kr per aktie (föregående år 210,87). Inklusive lämnad utdelning blev ökningen 6,9 % Bokslutskommuniké Substansvärdet ökade med 4,0 % till 219,41 kr per aktie (föregående år 210,87). Inklusive lämnad utdelning blev ökningen 6,9 % Styrelsen föreslår en utdelning om 10,00 kr per aktie varav

Läs mer

Investeringsaktiebolaget Cobond AB. Kvartalsrapport juni 2014

Investeringsaktiebolaget Cobond AB. Kvartalsrapport juni 2014 Investeringsaktiebolaget Cobond AB Kvartalsrapport juni 2014 INNEHÅLL Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Allmänt om bolaget 5 Marknadskommentar 6 2 KVARTALSRAPPORT JUNI 2014 HUVUDPUNKTER

Läs mer

Investeringsaktiebolaget Cobond AB

Investeringsaktiebolaget Cobond AB o b l i g o i n v e s t m e n t m a n a g e m e n t Investeringsaktiebolaget Cobond AB Kvartalsrapport juni 2015 INNEHÅLL Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Kursutveckling 4 Allmänt

Läs mer

Dedicare låg som en jämförelse strax under sju procent. Med detta sagt finns det alltså utrymme för höjda marginaler i Hederas fall.

Dedicare låg som en jämförelse strax under sju procent. Med detta sagt finns det alltså utrymme för höjda marginaler i Hederas fall. H är verksamma inom bemanning och rekrytering med fokus på läkare, främst inom primärvården. Bolagets vd Bertil Haglund, som också är största ägare, har en lång erfarenhet från bemanningsbranschen och

Läs mer

Uppdragsanalys 2015-12-18, uppdatering ANALYSGUIDEN BTS

Uppdragsanalys 2015-12-18, uppdatering ANALYSGUIDEN BTS Uppdragsanalys 2015-12-18, uppdatering BTS ÖKA BTS 2015-12-18 UPPDATERING Riktkurs 77 kronor 2 Dags för en uppvärdering BTS tredje kvartalsrapport 2015 tycker vi inte bjöd på några stora överraskningar

Läs mer

Coor Service Management Hold. AB. Free float 100 % Aktiekurs, kronor 62,0 Marknadsvärde, MSEK 5 940

Coor Service Management Hold. AB. Free float 100 % Aktiekurs, kronor 62,0 Marknadsvärde, MSEK 5 940 Bolagsnamn Bloomberg Reuters Coor Service Management Hold. AB COOR.SS Equity COOR.ST Free float 100 % Aktiekurs, kronor 62,0 Marknadsvärde, MSEK 5 940 Hemsida Mats Hyttinge Senior Analyst Markus Augustsson

Läs mer

2016, Q1 2016, Q2 2016, Q3 2016, Q4 2017, Q1P 2017, Q2P 2017, Q3P 2017, Q4P

2016, Q1 2016, Q2 2016, Q3 2016, Q4 2017, Q1P 2017, Q2P 2017, Q3P 2017, Q4P Bolagsnamn Serneke AB Aktiekurs 109 Bloomberg SRNKEB SS Equity Reuters SRNKEb.ST Free float 56 % Marknadsvärde, mnkr 2 476 Hemsida www.serneke.group Bertil Nilsson bn@jarlsecurities.com Senior Analyst

Läs mer

Årligt dokument enligt 6 kap. 1b lagen (1991:980) om handel med finansiella instrument avseende AB Novestra

Årligt dokument enligt 6 kap. 1b lagen (1991:980) om handel med finansiella instrument avseende AB Novestra Årligt dokument enligt 6 kap. 1b lagen (1991:980) om handel med finansiella instrument avseende AB Novestra Datum för offentliggörande Finansiella rapporter Fullständiga finansiella rapporter finns tillgängliga

Läs mer

Fortsatt tillväxt med god lönsamhet. Perioden juli september Perioden januari september Vd:s kommentar. juli september 2018

Fortsatt tillväxt med god lönsamhet. Perioden juli september Perioden januari september Vd:s kommentar. juli september 2018 Fortsatt tillväxt med god lönsamhet Perioden juli september 2018 Nettoomsättningen uppgick till 90,6 MSEK (89,8), vilket motsvarar en tillväxt om 1,0 % (12,7) Rörelseresultatet uppgick till 9,5 MSEK (9,9)

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-september 2016

Delårsrapport perioden januari-september 2016 Göteborg 2016-10-18 Delårsrapport perioden januari-september 2016 Kvartal 3 (juli september) 2016 Omsättningen uppgick till 10,1 (8,5) Mkr, en ökning med 1,6 Mkr eller 19 procent Rörelseresultatet (EBIT)

Läs mer

Agenda 21 februari 2019

Agenda 21 februari 2019 2 Agenda 21 februari 2019 Highlights fjärde kvartalet 2018 Finansiell utveckling helåret 2018 B3 och marknaden Senaste händelser och utsikter Frågor klicka på kuvertikonen intill audiocasten alternativ

Läs mer

VD och koncernchef Alf Johansson kommenterar Proffice delårsrapport

VD och koncernchef Alf Johansson kommenterar Proffice delårsrapport 0 VD och koncernchef Alf Johansson kommenterar Proffice delårsrapport Kraftig resultatförbättring för Proffice - resultatet efter finansnetto ökade med 66 procent till 34 (20) MSEK Proffice nettoomsättning

Läs mer

nivåer bör begränsa kapitalbehovet.

nivåer bör begränsa kapitalbehovet. P har under senhösten tagit ytterligare steg framåt i kommersialiseringen av Druglog. Nya kundavtal i Tyskland och Sverige har presenterats. Samarbetet med PharMed SAM har formaliserats genom ett distributionsavtal.

Läs mer

marknaden. Rörelseresultatet var cirka 7 procent bättre än väntat.

marknaden. Rörelseresultatet var cirka 7 procent bättre än väntat. H är genom dotterbolag verksamma inom bemanning och rekrytering med fokus på läkare, främst inom primärvården. Bolagets vd, Bertil Haglund, som också är största ägare, har en lång erfarenhet från bemanningsbranschen,

Läs mer

DIADROM HOLDING AB (PUBL) DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN JANUARI - MARS 2019

DIADROM HOLDING AB (PUBL) DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN JANUARI - MARS 2019 DIADROM HOLDING AB (PUBL) DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN JANUARI - MARS 2019 KVARTAL 1 (JANUARI MARS) 2019 Omsättningen uppgick till 15,4 (14,8) Mkr en ökning med 0,6 Mkr eller 4 procent Rörelseresultatet

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1 Göteborg 2015-10-16 Delårsrapport perioden januari-september 2015 Kvartal 3 (juli september) ) 2015 Omsättningen uppgick till 8,5 (11,3) Mkr, en minskning med 2,8 Mkr eller 25 procent Rörelseresultatet

Läs mer

Delårsrapport januari september 2005

Delårsrapport januari september 2005 Delårsrapport januari september 2005 Januari-september 2005 Nettoomsättningen ökade med 32 % till 29,5 (22,4) mkr Resultatet efter skatt uppgick till 1,5 (-2,8) mkr Resultatet per aktie uppgick till 0,47

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-juni 2016

Delårsrapport perioden januari-juni 2016 Göteborg 2016-08-26 Delårsrapport perioden januari-juni 2016 Kvartal 2 (april juni) 2016 Omsättningen uppgick till 12,3 (10,3) Mkr, en ökning med 2,0 Mkr eller 19,1 procent Rörelseresultatet (EBIT) ökade

Läs mer

är en management konsultfirma som bildades 1986 av vd:n Henrik Ekelund. Bolaget skiljer sig från de

är en management konsultfirma som bildades 1986 av vd:n Henrik Ekelund. Bolaget skiljer sig från de B är en management konsultfirma som bildades 1986 av vd:n Henrik Ekelund. Bolaget skiljer sig från de stora kända managementkonsulterna i att BTS är mer inriktat på att implementera och genomföra strategier.

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-juni. juni 2015) Diadrom Holding AB (publ) Kvartal 2 (april juni) (januari juni) 2015.

Delårsrapport perioden januari-juni. juni 2015) Diadrom Holding AB (publ) Kvartal 2 (april juni) (januari juni) 2015. Göteborg 2015-08-21 Delårsrapport perioden januari-juni juni 2015 Kvartal 2 (april juni) 2015 Omsättningen uppgick till 10,3 (13,4) Mkr, en minskning med 3,1 Mkr eller 23,1 procent Rörelseresultatet (EBIT)

Läs mer

+ 3 150 % 2002 2012. Ett resultat av genuint hantverk

+ 3 150 % 2002 2012. Ett resultat av genuint hantverk +3 150% + 3 150 % 2002 2012 Ett resultat av genuint hantverk Diskretionär aktieförvaltning av småbolag Consensus aktieförvaltning inriktar sig på att placera i oupptäckta ValueGrowthbolag på de mindre

Läs mer

Informationsbroschyr. Till aktieägarna i Global Fastighet Utbetalning 2008 AB gällande föreslagen försäljning av koncernens fastighetsportfölj

Informationsbroschyr. Till aktieägarna i Global Fastighet Utbetalning 2008 AB gällande föreslagen försäljning av koncernens fastighetsportfölj Informationsbroschyr Till aktieägarna i Global Fastighet Utbetalning 2008 AB gällande föreslagen försäljning av koncernens fastighetsportfölj 1 Sammanfattning... 2 2 Bakgrund och inledning... 3 3 Transaktionen...

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2006. VD Claes-Göran Sylvén

Delårsrapport januari - juni 2006. VD Claes-Göran Sylvén Delårsrapport januari - juni 2006 VD Claes-Göran Sylvén Vision Hakon Invest ska med ägandet i ICA AB som bas vara ett av Nordens ledande bolag som investerar inom handelsområdet Vi ska vara den naturliga

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-mars 2018

Delårsrapport perioden januari-mars 2018 Göteborg 2018-04-20 Delårsrapport perioden januari-mars 2018 Kvartal 1 Omsättningen uppgick till 14,8 (15,3) Mkr en minskning med 0,5 Mkr eller 3 procent Rörelseresultatet (EBIT) minskade med 1 Mkr till

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1 Göteborg 2013-10-18 Delårsrapport perioden januari-september 2013 Kvartal 3 (juli september) ) 2013 Omsättningen uppgick till 11,5 (12,4) Mkr, en minskning med 0,9 Mkr eller 7 procent Rörelseresultatet

Läs mer

Global Fastighet Utbetalning 2008 AB. Kvartalsrapport december 2014

Global Fastighet Utbetalning 2008 AB. Kvartalsrapport december 2014 Global Fastighet Utbetalning 2008 AB Kvartalsrapport december 2014 innehåll Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Fastighetsöversikt 5 Drift, förvaltning och finansiering 6 Struktur 7

Läs mer

Styrelsens förslag till beslut om:

Styrelsens förslag till beslut om: Styrelsens förslag till beslut om: a. Inrättande av ett prestationsbaserat aktiesparprogram, b. Bemyndigande för styrelsen att förvärva och överlåta egna aktier inom ramen för Nobinas aktiesparprogram,

Läs mer

NOBINA AB (PUBL) Börsintroduktion av

NOBINA AB (PUBL) Börsintroduktion av Denna broschyr utgör inte, och ska inte anses utgöra, ett prospekt enligt tillämpliga lagar och regler. Prospektet som har godkänts och registrerats av Finansinspektionen har offentliggjorts och finns

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2007

DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2007 DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2007 Januari - mars 2007 Nettoomsättningen uppgick till 7,6 (11,0) mkr Resultat efter skatt uppgick till 0,1 (0,8) mkr Resultat per aktie uppgick till 0,05 (0,26) kr Soliditeten

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007 Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007 Svensk Internetrekrytering AB (publ) Jan - Mars 2007 (jämfört med första kvartalet 2006) Nettoomsättningen ökade med 90% till 27,0 MSEK (14,2) Rörelseresultatet ökade

Läs mer

Resultat per aktie, SEK 0,03 0,05-27% 0,22 0,26-16%

Resultat per aktie, SEK 0,03 0,05-27% 0,22 0,26-16% Bokslutskommuniké 1 januari 31 december 2011 Koncernrapport 17 februari 2012 Svagare resultat men starkt kassaflöde och höjd utdelning OKTOBER - DECEMBER (jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen

Läs mer

VD ERIK STRAND KOMMENTERAR POOLIAS TREDJE KVARTAL Pressinformation den 5 november

VD ERIK STRAND KOMMENTERAR POOLIAS TREDJE KVARTAL Pressinformation den 5 november VD ERIK STRAND KOMMENTERAR POOLIAS TREDJE KVARTAL Pressinformation den 5 november Poolia AB Poolia har halverat förlusttakten från föregående år. Det förbättrade rörelseresultatet visar att koncernens

Läs mer

Swedencare Bolagspresentation

Swedencare Bolagspresentation Swedencare Bolagspresentation SWEDENCARE EVENTUELL NOTERING PÅ FIRST NORTH Swedencare AB ( Swedencare eller Bolaget ) utvecklar, marknadsför och säljer premiumprodukter inom hälsa på den globala husdjursmarknaden

Läs mer

Stark organisk tillväxt, god lönsamhet och ny utdelningspolicy

Stark organisk tillväxt, god lönsamhet och ny utdelningspolicy Bokslutskommuniké 1 januari 31 december 2006 Stark organisk tillväxt, god lönsamhet och ny utdelningspolicy JANUARI DECEMBER 2006 Omsättningen ökade med 160 % till 67,5 MSEK (26,0). Rörelseresultatet ökade

Läs mer

Verksamhets- och branschrelaterade risker

Verksamhets- och branschrelaterade risker Riskfaktorer En investering i värdepapper är förenad med risk. Inför ett eventuellt investeringsbeslut är det viktigt att noggrant analysera de riskfaktorer som bedöms vara av betydelse för Bolagets och

Läs mer

Finansiell information

Finansiell information Göteborg 2016-04-15 Delårsrapport perioden januari-mars 2016 Kvartal 1 Omsättningen uppgick till 10,6 (13,7) Mkr en minskning med 3,1 Mkr eller 22 procent Rörelseresultatet (EBIT) minskade med 1,1 Mkr

Läs mer

förväntningar. Med givet en lägre beläggningsgrad kom även rörelseresultatet in lägre än väntat.

förväntningar. Med givet en lägre beläggningsgrad kom även rörelseresultatet in lägre än väntat. H är genom dotterbolag verksamma inom bemanning och rekrytering med fokus på läkare, främst inom primärvården. Bolagets vd, Bertil Haglund, som också är största ägare, har en lång erfarenhet från bemanningsbranschen,

Läs mer

Kvartalsrapport januari - mars 2014

Kvartalsrapport januari - mars 2014 Kvartalsrapport januari - mars 2014 Omsättningen för januari-mars 2014 uppgick till 1 860 KSEK (4 980 KSEK) Rörelseresultatet före avskrivningar uppgick till -196 KSEK (473 KSEK) Rörelseresultatet uppgick

Läs mer

MedCore AB (publ) Delårsrapport Januari juni 2011

MedCore AB (publ) Delårsrapport Januari juni 2011 Medcore AB (Publ) Org.nr 556470-2065 MedCore AB (publ) Delårsrapport Januari juni 2011 Andra kvartalet Nettoomsättningen uppgick till 25,0 (16,8) Mkr +49% EBITDA -0,4 (0,1) Mkr Tecknat nordiskt distributionsavtal

Läs mer

Förnyelsebar Energi I AB

Förnyelsebar Energi I AB O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T Förnyelsebar Energi I AB Kvartalsrapport september 2015 INNEHÅLL Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Allmänt om bolaget 6 Om rapporten

Läs mer

Bokslutskommuniké januari-december 2011. 26 januari 2012 Magnus Agervald och Pernilla Walfridsson

Bokslutskommuniké januari-december 2011. 26 januari 2012 Magnus Agervald och Pernilla Walfridsson Bokslutskommuniké januari-december 2011 26 januari 2012 Magnus Agervald och Pernilla Walfridsson Sammanfattning januari december 2011 Under fjärde kvartalet ökade Byggmax rörelseintäkterna med 12,6 procent

Läs mer

Opus Group. EPaccess. Verkstad Sverige 27 augusti Analysavdelningen Nytäckning Rapport Viktig händelse

Opus Group. EPaccess. Verkstad Sverige 27 augusti Analysavdelningen Nytäckning Rapport Viktig händelse EPaccess Verkstad Sverige 7 augusti 13 Analysavdelningen + 3 analys@penser.se Opus Group Nytäckning Rapport Viktig händelse Kurspotential Hög Risknivå Hög Kurs 7. Högsta/Lägsta (1M)./1. Antal aktier (m)

Läs mer

UPPDRAGSANALYS 7 januari 2019 ANNEXIN PHARMA ANALYSGUIDEN

UPPDRAGSANALYS 7 januari 2019 ANNEXIN PHARMA ANALYSGUIDEN Innehåll Nya fynd grumlar sikten... 2 Temperatur... 3 Ledning och styrelse... 3 Ägare... 3 Finansiell ställning... 3 Potential... 3 Risk... 3 Investment Case... 4 Relativt god kassa ger viss arbetsro...

Läs mer

ework bokslutskommuniké 2009 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 februari 2010

ework bokslutskommuniké 2009 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 februari 2010 ework bokslutskommuniké 2009 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 februari 2010 eworks adresserbara marknad Marknaden för IT-tjänster i Norden 2010 uppgår till 200 GSEK enligt IDC Därav bedöms 60 GSEK

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

VD MATS EDLUND KOMMENTERAR POOLIAS ANDRA KVARTAL. Pressinformation den 14 augusti

VD MATS EDLUND KOMMENTERAR POOLIAS ANDRA KVARTAL. Pressinformation den 14 augusti VD MATS EDLUND KOMMENTERAR POOLIAS ANDRA KVARTAL Pressinformation den 14 augusti Poolia AB Vid extra bolagsstämma efter periodens slut fattades beslut om inlösen av aktier. Därmed överförs 137,0 MSEK till

Läs mer

Fortsatt tillväxt med god lönsamhet. Perioden april juni Perioden januari juni Vd:s kommentar. April juni 2018

Fortsatt tillväxt med god lönsamhet. Perioden april juni Perioden januari juni Vd:s kommentar. April juni 2018 Fortsatt tillväxt med god lönsamhet Perioden april juni 2018 Intäkterna uppgick till 100,1 MSEK (96,3), vilket motsvarar en tillväxt om 4,3 % (10,3) Rörelseresultatet uppgick till 9,8 MSEK (9,6) vilket

Läs mer

Höjdpunkter. Agasti Marknadssyn

Höjdpunkter. Agasti Marknadssyn Höjdpunkter Agasti Marknadssyn Sammanställt av Obligo Investment Management September 2015 Höjdpunkter Marknadsoro... Osäkerhet knuten till den ekonomiska utvecklingen i Kina har präglat de globala aktiemarknaderna

Läs mer

Kommentarer från VD. Per Holmberg, VD

Kommentarer från VD. Per Holmberg, VD Orderingång 69,3 MSEK (42,4) Omsättning 63,7 MSEK (43,7) Bruttomarginal 41,1 procent (45,7) Rörelseresultat 6,0 MSEK (2,4) Resultat efter skatt 5,2 MSEK (2,0) Kommentarer från VD JLT gick in i med en stark

Läs mer

Halvårsrapport 1 januari 30 juni 2010

Halvårsrapport 1 januari 30 juni 2010 Halvårsrapport 1 januari 30 juni 2010 Fortsatt god tillväxt JANUARI JUNI (Jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen ökade till 19,5 (16,5) MSEK. Rörelseresultatet (EBITDA) uppgick till

Läs mer

Bokslutskommuniké

Bokslutskommuniké 1(5) Bokslutskommuniké 2003-12-31 Nettoomsättningen uppgick till 41,0 (55,8) mkr Resultat efter skatt uppgick till -8,2 (-5,5) mkr Resultat per aktie uppgick till -2,60 (-1,74) kr Likvida medel inkl. kortfristiga

Läs mer

procent samt en EBITDA marginal på 13,1 procent samt en skuldsättning

procent samt en EBITDA marginal på 13,1 procent samt en skuldsättning A koncernen började byggas upp under 2013. Sedan dess har förvärv skett i snabb takt med början av bolaget KomiKapp AB (2013) och Trident AB (2015). Bolaget tog in kapital under 2016 inför listningen på

Läs mer

Fortsatt tillväxt med god lönsamhet. Perioden oktober-december. Perioden januari december

Fortsatt tillväxt med god lönsamhet. Perioden oktober-december. Perioden januari december Fortsatt tillväxt med god lönsamhet Perioden oktober-december Omsättningen uppgick till 99,8 MSEK (90,3), vilket motsvarar en tillväxt med 10,2 % (1,9) Rörelseresultatet uppgick till 10,7 MSEK (9,8), vilket

Läs mer

Svagare kvartal än förväntat

Svagare kvartal än förväntat Delårsrapport 1 januari 30 juni 2012 Koncernrapport 17 augusti 2012 Svagare kvartal än förväntat APRIL JUNI (jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen minskade 11% till 9,9 (11,2) MSEK.

Läs mer

Stark tillväxt och god rörelsemarginal under 2014. Perioden oktober-december. Perioden januari december

Stark tillväxt och god rörelsemarginal under 2014. Perioden oktober-december. Perioden januari december Stark tillväxt och god rörelsemarginal under 2014 Perioden oktober-december Omsättningen uppgick till 79,0 MSEK (70,3), vilket motsvarar en tillväxt med 12,4 % Rörelseresultatet uppgick till 7,5 MSEK (8,2)

Läs mer

Delårsrapport för Karessa Pharma Holding AB 1 januari 30 september

Delårsrapport för Karessa Pharma Holding AB 1 januari 30 september Delårsrapport för Karessa Pharma Holding AB 1 januari 30 september Delårsrapport för Karessa Pharma Holding AB, 1 januari - 30 september 2017 Väsentliga händelser 1 juli-30 september 2017 Ansökan att genomföra

Läs mer

Ökad orderingång noteras. Perioden oktober-december. Perioden januari december. Vd:s kommentar. Bokslutskommuniké 2012

Ökad orderingång noteras. Perioden oktober-december. Perioden januari december. Vd:s kommentar. Bokslutskommuniké 2012 Ökad orderingång noteras Perioden oktober-december Omsättningen uppgick till 58,2 MSEK (60,4), vilket motsvarar en minskning med -3 % Rörelseresultatet uppgick till 4,3 MSEK (6,2) vilket ger en rörelsemarginal

Läs mer

Nordic Electronic Procurement Systems AB (publ) - Bokslutskommuniké januari december 2011

Nordic Electronic Procurement Systems AB (publ) - Bokslutskommuniké januari december 2011 Nordic Electronic Procurement Systems AB (publ) - Bokslutskommuniké januari december 2011 Den externa nettoomsättningen under perioden uppgick till 211 (0) tkr. Rörelseresultatet uppgick till 5 471 (1

Läs mer

Incitamentsprogram. Instrument i denna guide. grantthornton.se/incitamentsprogram. Aktier. Teckningsoptioner. Köpoptioner

Incitamentsprogram. Instrument i denna guide. grantthornton.se/incitamentsprogram. Aktier. Teckningsoptioner. Köpoptioner Incitamentsprogram Att få rätt personer att stanna och känna sig motiverade är en avgörande framgångsfaktor när du som företagare ska genomföra en affärsplan eller realisera en affärsidé. Ett väl genomfört

Läs mer

Bokslutskommuniké från Railcare Group AB (publ) org-nr

Bokslutskommuniké från Railcare Group AB (publ) org-nr Skelleftehamn 2008-06-11 Bokslutskommuniké från Railcare Group AB (publ) org-nr 556730-7813 Helåret 2007 05-2008 04 i korthet Omsättningen under perioden blev 134,4 milj kr (86 milj kr*), en ökning med

Läs mer

Delårsrapport 2013-07-01 2013-09-30

Delårsrapport 2013-07-01 2013-09-30 Delårsrapport 2013-07-01 2013-09-30 VD-rekrytering klar Sammanfattning tredje kvartalet 2013 Tillväxt på 13 % i Bolaget under tredje kvartalet. Tillväxten kommer från förvärvet Watchonwatch.com. Hedbergs

Läs mer

Halvårsrapport januari juni 2015

Halvårsrapport januari juni 2015 Halvårsrapport januari juni 2015 Finansiell Översikt Koncernen TKR Jan-jun Jan-jun Helår Helår Nettoomsättning 182 244 94 285 197 358 217 150 Rörelseresultat 5 256-4 826 7 800-15 672 EBITDA 11 012-127

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 30 juni 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ)

Delårsrapport 1 januari 30 juni 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 juni 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ) Januari juni 2006 jämfört med samma period 2005 Stark kundtillväxt och förstärkt position på den svenska marknaden. Den norska

Läs mer

Relation and Brand AB (publ) Kvartalsrapport Januari-September 2008.

Relation and Brand AB (publ) Kvartalsrapport Januari-September 2008. STOCKHOLM -10-23 Relation and Brand AB (publ) Kvartalsrapport Januari-September.! Omsättningen proforma för de första nio månaderna uppgick till 17,1 MSEK (10,1 MSEK) vilket är en ökning med 69 % jämfört

Läs mer

Marknadsvärde (MSEK) KURSUTVECKLING

Marknadsvärde (MSEK) KURSUTVECKLING CAPACENT NASDAQ First North Nordiskt managementkonsult Förvärv ligger i korten Generös utdelningspolicy Nordiskt managementkonsult. Capacent är ett nordiskt managementkonsultbolag med fokus på att genomdriva

Läs mer

Ersättningsförklaring 2011

Ersättningsförklaring 2011 Ersättningsförklaring 2011 Principer för kompensationsarrangemang Idén med kompensationsarrangemangen är att motivera Konecranes anställda till goda prestationer och att öka deras engagemang att uppnå

Läs mer

PledPharma. EPaccess. Hälsovård Sverige 4 september Analysavdelningen Nytäckning Rapport Viktig händelse

PledPharma. EPaccess. Hälsovård Sverige 4 september Analysavdelningen Nytäckning Rapport Viktig händelse EPaccess Hälsovård Sverige 4 september 23 Analysavdelningen +46 8 463 8 analys@penser.se PledPharma Nytäckning Rapport Viktig händelse Kurspotential Hög Risknivå Hög Kurs 2.95 Högsta/Lägsta (2M) 6.5/8.23

Läs mer

+ 8% 32,2% + 62% God resultattillväxt första kvartalet

+ 8% 32,2% + 62% God resultattillväxt första kvartalet Delårsrapport 1 januari 31 mars 2012 Koncernrapport 9 maj 2012 God resultattillväxt första kvartalet JANUARI - MARS (jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen ökade 8% till 12,3 (11,4)

Läs mer