Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00"

Transkript

1 1(18) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef Susan Elmlund, sekreterare Övriga Justerare Tid och plats Kersti Jonasson (S) Bertil Olsson (M) Kommunkansliet kl Justerade paragrafer Underskrifter Sekreterare Susan Elmlund Ordförande Bert Roos (S) Justerande Kersti Jonasson (S) Bertil Olsson (M)

2 2 ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Beslutande organ Sammanträdesdatum Datum när anslaget sätts upp Datum när anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Kommunkansliet Underskrift Susan Elmlund

3 3 Innehåll Kf Fastställande av dagordning... 4 Kf 49 Ks Begäran om tilläggsanslag från vård- och omsorgsnämnden... 5 Kf 50 Ks Årsredovisning för Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB (NSVA)... 8 Kf 51 Ks Förslag till ekonomisk rapport för Bjuvs kommun per den 31 mars Kf 52 Ks Redovisning av motioner som ännu ej avslutats Kf 53 Ks Reviderad driftbudget för 2013 med anledning av förändrad fördelning av städ- och kapitalkostnader Kf 54 Ks Årsredovisning, verksamhetsuppföljning och revisionsberättelse 2012 för Söderåsens miljöförbund Kf 55 Ks Årsredovisning, granskningsrapport och revisionsberättelse 2012 för Nordvästra Skånes Renhållnings AB (NSR) Kf 56 Ks Kulturarrangemang i Bjuvs kommun Kf Anmälningar... 18

4 4 Kf 48 Fastställande av dagordning Sammanfattning Föreligger förslag till dagordning daterad s beslut beslutar enligt förslagen dagordning.

5 5 Kf 49 Ks Begäran om tilläggsanslag från vård- och omsorgsnämnden Sammanfattning Föreligger en begäran från vård- och omsorgsnämnden (von) om tilläggsanslag till årets budget på 7 mkr. Bakgrunden är främst volymökningarna inom hemtjänsten. Kommunstyrelsen föreslås avslå denna begäran. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse, Cathrine Eriksson, Vård- och omsorgsnämnden, , 4 Tjänsteskrivelse, Anders Kronfelt och Jonny Wedin, Ärendet Vård- och omsorgsnämnden beslutade vid sitt sammanträde i samband med att årets internbudget antogs, att begära tilläggsanslag på 7 mkr. Bakgrunden är främst att insatserna i hemtjänsten har ökat dramatiskt under hösten 2012 och ligger idag på en nivå som bedöms leda till kostnader utöver budget med minst 6 mkr. Därutöver förväntas en budgeterad intäkt på 1 mkr inom korttidsverksamheten utebli. Sammanlagt är bedömningen från förvaltningen att årets internbudget är underbudgeterad med 7 mkr. Nämndens beslut blev att begära tilläggsanslag på 7 mkr. I beslutet ingick också ett uppdrag till förvaltningen att se över hela äldreomsorgen och återkomma med förslag för att bibehålla en säker kvalitativ kostnadseffektiv verksamhet på kort och lång sikt. Kommunledningskontoret kan konstatera att årets budgeterade resultat i den skattefinansierade verksamheten uppgår till tkr. Det är således mindre än hälften av det begärda anslaget. Totalt inkl va-verksamheten är det budgeterade resultatet för tkr. Enligt kommunallagen måste kommunen ha en budget där intäkterna överstiger kostnaderna, varför det inte är möjligt att anslå ytterligare 7 mkr på kostnadssidan. Kommunledningskontoret anser vidare att det budgeterade resultatet inte bör sänkas över huvud taget med hänsyn till att det redan är lågt och att därmed kommunens möjlighet att klara ett sämre utfall på skattesidan är klart begränsad. I stället bör förvaltningen försöka hitta sätt att, med beaktande av gällande lagstiftning, sänka sina kostnader. Förvaltningens förslag till beslut Kommunledningsförvaltningen föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott föreslå kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att - avslå begäran om tilläggsanslag, - instämma i vård- och omsorgsnämndens uppdrag till förvaltningen att se över kostnaderna och återkomma med förslag till åtgärder,

6 6 - uppmana vård- och omsorgsnämnden att även se över förvaltningens rutiner och arbetssätt för att hitta sätt att med beaktande av gällande lagstiftning begränsa kostnadsökningarna, - uppdra åt vård- och omsorgsnämnden att återkomma med en noggrann analys av kostnadsläget och en utförlig helårsprognos i den första ekonomiska rapporten per den 31 mars. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktiges beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att - avslå begäran om tilläggsanslag, - instämma i vård- och omsorgsnämndens uppdrag till förvaltningen att se över kostnaderna och återkomma med förslag till åtgärder, - uppmana vård- och omsorgsnämnden att även se över förvaltningens rutiner och arbetssätt för att hitta sätt att med beaktande av gällande lagstiftning begränsa kostnadsökningarna, - uppdra åt vård- och omsorgsnämnden att återkomma med en noggrann analys av kostnadsläget och en utförlig helårsprognos i den första ekonomiska rapporten per den 31 mars. Beslutsunderlag kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott, , 77 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktiges beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att - avslå begäran om tilläggsanslag, - instämma i vård- och omsorgsnämndens uppdrag till förvaltningen att se över kostnaderna och återkomma med förslag till åtgärder, - uppmana vård- och omsorgsnämnden att även se över förvaltningens rutiner och arbetssätt för att hitta sätt att med beaktande av gällande lagstiftning begränsa kostnadsökningarna, - uppdra åt vård- och omsorgsnämnden att återkomma med en noggrann analys av kostnadsläget och en utförlig helårsprognos i den första ekonomiska rapporten per den 31 mars. Beslutsunderlag kommunfullmäktige Kommunstyrelsen, , 39 Yrkande Arvo Hellman (S) och Stefan Svalö (S) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag.

7 7 s beslut beslutar att - avslå begäran om tilläggsanslag, - instämma i vård- och omsorgsnämndens uppdrag till förvaltningen att se över kostnaderna och återkomma med förslag till åtgärder, - uppmana vård- och omsorgsnämnden att även se över förvaltningens rutiner och arbetssätt för att hitta sätt att med beaktande av gällande lagstiftning begränsa kostnadsökningarna, - uppdra åt vård- och omsorgsnämnden att återkomma med en noggrann analys av kostnadsläget och en utförlig helårsprognos i den första ekonomiska rapporten per den 31 mars.

8 8 Kf 50 Ks Årsredovisning för Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB (NSVA) Sammanfattning Årsredovisning för Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB (NSVA) med bilagd revisionsberättelse avseende räkenskapåret har inkommit till Bjuvs kommun. Beslutsunderlag Årsredovisning 2012 för NSVA samt revisionsberättelse Tjänsteskrivelse, Anders Kronfelt och Christer Pålsson, Beslutsunderlag kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott, , 86 Jäv Stefan Svalö (S) anmäler jäv och deltar inte i ärendet. Val av ordförande för ärendet Då ordförande anmält jäv och varken 1:e eller 2:e vice ordförande är närvarande ska, enligt kommunstyrelsens reglemente 17, kommunstyrelsen utse en annan ledamot att vara ordförande tillfälligt. Den till åldern äldste ledamoten tjänstgör som ordförande tills den tillfällige ordföranden utsetts. Bert Roos (S) är till åldern äldst och föreslår Christer Landin (S) som tillfällig ordförande för ärendet. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar att utse Christer Landin (S) som tillfällig ordförande för ärendet. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktiges beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna årsredovisningen för 2012 avseende NSVA, samt som instruktion till kommunens stämmoombud framföra följande: Godkänna presenterad årsredovisning och revisionsberättelse för Godkänna fastställande av resultaträkning, balansräkning och kassaflödesanalys. Bevilja styrelsen och verkställande direktör ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2012.

9 9 Beslutsunderlag kommunfullmäktige Kommunstyrelsen, , 41 Jäv Stefan Svalö (S) anmäler jäv och deltar inte i ärendet. s beslut beslutar att godkänna årsredovisningen för 2012 avseende NSVA, samt som instruktion till kommunens stämmoombud framföra följande: Godkänna presenterad årsredovisning och revisionsberättelse för Godkänna fastställande av resultaträkning, balansräkning och kassaflödesanalys. Bevilja styrelsen och verkställande direktör ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2012.

10 10 Kf 51 Ks Förslag till ekonomisk rapport för Bjuvs kommun per den 31 mars 2013 Sammanfattning Föreligger förslag till ekonomisk rapport per den 31 mars 2013 med periodbokslut och helårsprognos. Ekonomienheten har sammanställt dels utfall för samtliga kommunala verksamheter efter årets tre första månader och dels prognoser för hela I anslutning till dessa ges kommentarer och analyser. Rapporten omfattar både drift- och investeringsredovisningen. Beslutsunderlag Ekonomisk rapport för Bjuvs kommun per den 31 mars 2013 med periodbokslut och helårsprognos Tjänsteskrivelse, Anders Kronfelt och Christer Pålsson, Förvaltningens förslag till beslut Kommunledningsförvaltningen föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott föreslå kommunstyrelsen besluta att godkänna rapporten, besluta att hålla inne 1 mkr av driftenhetens anslag för asfaltering, besluta om allmän återhållsamhet med inköp och med personalkostnader inom kommunstyrelsens verksamheter, att uppmana vård- och omsorgsnämnden och barn- och utbildningsnämnden att med beaktande av gällande lagstiftning så långt möjligt begränsa kostnadsökningarna i respektive förvaltning, samt att överlämna rapporten till kommunfullmäktige. Ordförandes förslag Ordförande föreslår att punkt 2 besluta att hålla inne 1 mkr av driftenhetens anslag för asfaltering ska strykas. Arbetsutskottets beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar enligt ordförandes förslag.

11 11 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslå kommunstyrelsen besluta att godkänna rapporten, besluta om allmän återhållsamhet med inköp och med personalkostnader inom kommunstyrelsens verksamheter, att uppmana vård- och omsorgsnämnden och barn- och utbildningsnämnden att med beaktande av gällande lagstiftning så långt möjligt begränsa kostnadsökningarna i respektive förvaltning, samt att överlämna rapporten till kommunfullmäktige. Beslutunderlag kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott, , 98 Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar att godkänna rapporten, besluta om allmän återhållsamhet med inköp och med personalkostnader inom kommunstyrelsens verksamheter, att uppmana vård- och omsorgsnämnden och barn- och utbildningsnämnden att med beaktande av gällande lagstiftning så långt möjligt begränsa kostnadsökningarna i respektive förvaltning, samt att överlämna rapporten till kommunfullmäktige. Beslutsunderlag kommunfullmäktige Kommunstyrelsen, , 42 Yrkande Stefan Svalö (S), Urban Berglund (KD) och Arvo Hellman (S) yrkar bifall till kommunstyrelsens beslut. s beslut beslutar att godkänna rapporten och lägga den till handlingarna.

12 12 Kf 52 Ks Redovisning av motioner som ännu ej avslutats Sammanfattning Enligt kommunallagen 5 kap 33 bör en motion beredas så att fullmäktige kan fatta beslut inom ett år från det att motionen väckts. Om beredningen inte kan avslutas inom denna tid skall detta och vad som har framkommit vid beredningen anmälas till fullmäktige inom samma tid. Fullmäktige får då avskriva motionen för vidare handläggning. I arbetsordningen för kommunfullmäktige stadgas att kommunstyrelsen årligen vid fullmäktiges ordinarie april- och oktobersammanträde skall redovisa motioner, vilkas beredning ännu inte slutförts. Ks Motion från Roger Strömpers, Heidi Kronvall, Allan Jönsson (SD): Trygga medborgare i rörelse Ks Motion från Ninnie Lindell, Ann- Charlotte Hammar Johnsson, Bertil Olsson (M) angående felanmälan till Bjuvs kommun. Ks Motion från Ann-Charlotte Hammar Johnsson (M): att redovisa kommunens pensionsskuld. Ks Motion från Ann-Charlotte Hammar Johnsson (M): angående att bygga, bo och bedriva verksamhet i och utanför kommunens tätort. Anmäld i fullmäktige Remitterad till kommunstyrelsen för beredning. Exp till vård- och omsorgsnämnden för handläggning. Vård- och omsorgsnämnden , 19. Kommunstyrelsens arbetsutskott , 67. Kommunstyrelsen , 33. Anmäld i fullmäktige Remitterad till kommunstyrelsen för beredning. Exp till Staffan Persson och Jonny Wedin för handläggning. Anmäld i fullmäktige Remitterad till kommunstyrelsen för beredning. Exp till Anders Kronfelt för handläggning. Anmäld i fullmäktige Remitterad till kommunstyrelsen för beredning. Exp till Christel Sundberg för handläggning. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse, Susan Elmlund och Christer Pålsson,

13 13 Beslutsunderlag kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott, , 88 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktiges beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att lägga redovisningen till handlingarna. Beslutsunderlag kommunfullmäktige Kommunstyrelsen, , 43 s beslut beslutar att lägga redovisningen till handlingarna.

14 14 Kf 53 Ks Reviderad driftbudget för 2013 med anledning av förändrad fördelning av städ- och kapitalkostnader Sammanfattning Föreligger förslag till revidering av ramar i driftbudget för De budgetramar som hittills beslutats av kommunfullmäktige behöver revideras med anledning av förändringar i fördelning av städ- och kapitalkostnad. Beslutsunderlag Förslag till reviderad driftbudget för 2013 med anledning av förändrad fördelning av städ- och kapitalkostnader, Tjänsteskrivelse, Anders Kronfelt och Christer Pålsson, Beslutsunderlag kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott, , 99 Revidering I kolumnen Städkostnader ska beloppet -74 vid raden för Samhällsutvecklingsenheten tas bort då detta är en felskrivning. Kommunstyrelsens förslag till fullmäktiges beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna förslaget till reviderad driftbudget (reviderad ) för Beslutsunderlag kommunfullmäktige Kommunstyrelsen, , 44 s beslut beslutar att godkänna förslaget till reviderad driftbudget (reviderad ) för 2013.

15 15 Kf 54 Ks Årsredovisning, verksamhetsuppföljning och revisionsberättelse 2012 för Söderåsens miljöförbund Sammanfattning Årsredovisning för Söderåsens miljöförbund 2012 samt revisionsberättelse och granskning av årsbokslut 2012 har inkommit till Bjuvs kommun. Beslutsunderlag Söderåsens miljöförbund, årsredovisning, revisionsberättelse och granskning av årsbokslut 2012, Tjänsteskrivelse, Anders Kronfelt och Christer Pålsson, Beslutsunderlag kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott, , 100 Kommunstyrelsens förslag till fullmäktiges beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna årsredovisning samt revisionsberättelse för 2012 avseende Söderåsens miljöförbund, samt besluta om ansvarsfrihet för direktionen i sin helhet. Beslutsunderlag kommunfullmäktige Kommunstyrelsen, , 45 s beslut beslutar att godkänna årsredovisning samt revisionsberättelse för 2012 avseende Söderåsens miljöförbund, samt besluta om ansvarsfrihet för direktionen i sin helhet.

16 16 Kf 55 Ks Årsredovisning, granskningsrapport och revisionsberättelse 2012 för Nordvästra Skånes Renhållnings AB (NSR) Sammanfattning Årsredovisning för NSR med bilagd granskningsrapport och revisionsberättelse avseende räkenskapsåret har inkommit till Bjuvs kommun. Beslutsunderlag Årsredovisning, granskningsrapport och revisionsberättelse för NSR AB 2012, Tjänsteskrivelse, Anders Kronfelt och Christer Pålsson, Beslutsunderlag kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott, , 102 Kommunstyrelsens förslag till fullmäktiges beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna årsredovisning för 2012 avseende NSR, samt uppdra åt stämmoombudet att tillstyrka att vinsten disponeras enligt förslaget i förvaltningsberättelsen och bevilja styrelsens ledamöter och verkställande direktören ansvarsfrihet. Beslutsunderlag kommunfullmäktige Kommunstyrelsen, , 46 Jäv Anders Månsson (S) anmäler jäv och deltar inte i ärendet. s beslut kommunfullmäktige beslutar att godkänna årsredovisning för 2012 avseende NSR, samt uppdra åt stämmoombudet att tillstyrka att vinsten disponeras enligt förslaget i förvaltningsberättelsen och bevilja styrelsens ledamöter och verkställande direktören ansvarsfrihet.

17 17 Kf 56 Ks Kulturarrangemang i Bjuvs kommun Sammanfattning I budget 2013 för Bjuvs kommun finns i kultur- och fritidsnämndens budget anslaget kr för Bjuvsfestivalen. Arrangörerna av Bjuvsfestivalen har meddelat att de inte kommer att arrangera något festival i år. Förslag finns att använda de budgeterade medlen till andra kulturaktiviteter inom Bjuvs kommun. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsens förslag till fullmäktiges beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att omdisponera de kr som budgeterats för Bjuvsfestivalen till kulturaktiviteter i Bjuvs kommun. Beslutsunderlag kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott, , 103 Kommunstyrelsens förslag till fullmäktiges beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att omdisponera de kr som budgeterats för Bjuvsfestivalen till kulturaktiviteter i Bjuvs kommun. Yrkande Lisbeth Madsen (M) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. s beslut beslutar att omdisponera de kr som budgeterats för Bjuvsfestivalen till kulturaktiviteter i Bjuvs kommun.

18 18 Kf 57 Anmälningar a) Ks Kultur- och fritidsnämnden 34: Uthyrning av Bjuvs bowlinghall samt startbesked för åtgärder med anledning av arbetsmiljöverkets inspektion. b) Ks Revisionen: Granskning av personella resurser inom särskilda boenden för äldreomsorg. s beslut Anmälningarna godkännes och lägges till handlingarna. c) Ks Interpellation från Allan Jönsson (SD) till oppositionsråd Ninnie Lindell (M) angående information till oppositionspartier. s beslut beslutar att interpellationen godkännes och tas upp på nästkommande sammanträde i kommunfullmäktige.

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Kjell-Åke Johnsson

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(10) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund,

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-19.20 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.50 Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S), jäv 102 Christer Landin (S) Sven-Ingvar Blixt (FP) Bertil Olsson (M), 92-97, 101, 103, går 11.

Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S), jäv 102 Christer Landin (S) Sven-Ingvar Blixt (FP) Bertil Olsson (M), 92-97, 101, 103, går 11. 1(17) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-12.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S), jäv 102 Christer Landin (S)

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(28) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt,

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(11) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-19.40 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund,

Läs mer

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering 1(11) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.20, ajournering 11.10-11.15 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell

Läs mer

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 1(10) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.00 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Rune Ahlberg,

Läs mer

Sida 1(19) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl

Sida 1(19) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 1(19) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-19.40 Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund,

Läs mer

Sida 1(19) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl

Sida 1(19) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 1(19) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 14.00-15.55 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(9) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S)

Läs mer

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 1(11) Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 09.00-11.15 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Sida 1(28) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl

Sida 1(28) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 1(28) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.45 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund,

Läs mer

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 1(7) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 17.00-17.40 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell (M) Sven-Ingvar

Läs mer

Kjell-Åke Johnsson (S), Martin Fridehjelm, S, 35. Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare

Kjell-Åke Johnsson (S), Martin Fridehjelm, S, 35. Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare 1(19) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.40 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf, 36-42 Anders Månsson (S), ordf, 31-35 Christer Landin (S) Alf Nilsson (S), jäv 35 Bert Roos (S) Lars Karlsson

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(15) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl

Sida 1(14) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 1(14) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare Rolf Olsson (S) Martin Fridehjelm

Läs mer

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 1(7) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 18.00-18.30 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve

Läs mer

Kommunstyrelsens sammanträde 2014-04-09

Kommunstyrelsens sammanträde 2014-04-09 1(5) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 14.30-16.30 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Sven Yngve Persson (M) Sven-Ingvar

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Bert

Läs mer

Kommunstyrelsens förvaltning, kommunledning

Kommunstyrelsens förvaltning, kommunledning 1(17) Plats och tid Varagårdsskolans aula, torsdagen den 31 maj 2018 kl 19:00-20:00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.35 Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson,

Läs mer

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 1(7) Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 09.00-10.10 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S)

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista 1(26) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.15 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson,

Läs mer

Sida 1(29) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl

Sida 1(29) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 1(29) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.30 Beslutande Ledamöter 31 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Titti Gohed,

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund, sekreterare

Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund, sekreterare 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.20 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), ordförande/sed Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Övriga

Läs mer

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, 2013-01-09 kl 09.00-11-20

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, 2013-01-09 kl 09.00-11-20 1(13) Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 09.00-11-20 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf, jäv 6 Anders Månsson (S), ordf 6 Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M)

Läs mer

Beslutande Ledamöter 26 ledamöter eller tjänstgörande ersättare, vid del av 54: 17 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt särskild bilaga

Beslutande Ledamöter 26 ledamöter eller tjänstgörande ersättare, vid del av 54: 17 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt särskild bilaga 1(20) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-19.40 Beslutande Ledamöter 26 ledamöter eller tjänstgörande ersättare, vid del av 54: 17 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt särskild

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(15) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-19.50 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 27 april 2016 kl 09:00-11:05 Beslutande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 27 april 2016 kl 09:00-11:05 Beslutande 1 (21) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 27 april 2016 kl 09:00-11:05 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande, jäv 61, 65 Christer Landin (S), vice ordförande, jäv 63, ordförande 61,

Läs mer

Sida 1(21) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl

Sida 1(21) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 1(21) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.10 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund,

Läs mer

Stefan Svalö (S), ordf, jäv 4. Anders Månsson (S) Rolf Olsson (S) Christos Torounidis (S), 4

Stefan Svalö (S), ordf, jäv 4. Anders Månsson (S) Rolf Olsson (S) Christos Torounidis (S), 4 1(18) Plats och tid Blosset, Almliden, Bjuv kl 9.00-10.10 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf, jäv 4 Anders Månsson (S), ordf 4 Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell

Läs mer

Niels Madsen (M) för Bertil Olsson (M)

Niels Madsen (M) för Bertil Olsson (M) 1 (7) Plats och tid Varagårdssskolans aula, torsdagen den 26 maj 2016 kl 18:00-18:10 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Ninnie Lindell (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Stefan Svalö (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M)

Stefan Svalö (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) 1(17) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Stefan Svalö (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve

Läs mer

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 1(8) Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 17.00-18.30 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) /Sed Niklas Svalö (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD)

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD) 1 (8) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.00 Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit

Läs mer

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50 1(10) Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, kl 08.00-8.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Kommunstyrelsens förvaltning, kommunledning

Kommunstyrelsens förvaltning, kommunledning 1(19) Plats och tid Beslutande Varagårdsskolans aula, torsdagen den 23 februari 2017 kl 19:00-19:45, ajournering 19:15-19:20 Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga

Läs mer

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.00 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Kerstin Wulff, teknisk chef Jarl Gustavsson, planeringschef Susan Elmlund, sekreterare

Christer Pålsson, kommunchef Kerstin Wulff, teknisk chef Jarl Gustavsson, planeringschef Susan Elmlund, sekreterare 1(5) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Sven-Ingvar

Läs mer

Administrativa avdelningen, kommunstyrelsens förvaltning

Administrativa avdelningen, kommunstyrelsens förvaltning 1(18) Plats och tid Varagårdsskolans aula Bjuv, torsdagen den 31 mars 2016 kl 19:00-20:45 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Jonny Wedin, tf kommunchef Staffan Persson, teknisk chef, Susan Elmlund, sekreterare

Jonny Wedin, tf kommunchef Staffan Persson, teknisk chef, Susan Elmlund, sekreterare 1(11) Plats och tid Blosset, Almliden, Bjuv kl 9.00-10.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Tid och plats Anders Månsson (S),

Läs mer

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.55, ajournering 10.20-10-30

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.55, ajournering 10.20-10-30 1(18) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.55, ajournering 10.20-10-30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Anders Månsson (S) Christer

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00 1(20) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.40 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Sida 1(27) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl

Sida 1(27) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 1(27) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.10 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Kent Andréasson,

Läs mer

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M)

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) 1(7) Plats och tid Beslutande Ledamöter Almliden, Blosset 13.30 15.00 Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän Carina Järold

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Sida 1(17) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl

Sida 1(17) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.15 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Kerstin Wulff,

Läs mer

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M)

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) 1(8) Plats och tid Beslutande Ledamöter Almliden, Blosset 13.30 15.30 Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän Carina Järold-Mattsson,

Läs mer

Kenneth Bolinder (S)

Kenneth Bolinder (S) 2013-11-20 Sida 1 (av 15) Tid 2013-11-20, kl 19.00-19.40 Plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Blosset, Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Kerstin Wulff, teknisk chef, , 104 Staffan Persson, teknisk specialist, Susan Elmlund, sekreterare

Christer Pålsson, kommunchef Kerstin Wulff, teknisk chef, , 104 Staffan Persson, teknisk specialist, Susan Elmlund, sekreterare 1(14) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.20 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Kjell-Åke Johnsson

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Lisbeth Madsen (M) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD)

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Lisbeth Madsen (M) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD) 2013-03-20 Sida 1 (av 13) Tid 2013-03-20, kl 19.00-20.30 Plats Almliden, Blosset Beslutande Ledamöter Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Lisbeth Madsen (M) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD) Tjänstgörande

Läs mer

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 1(10) Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 09.00-12.55 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Kommunalkontoret, , kl 08.00

Kommunalkontoret, , kl 08.00 1(15) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 17.00-18.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm

Läs mer

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö 1(15) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv kl 13.00-16.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena

Läs mer

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD)

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD) 1 (13) Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 maj 2016 kl 13:00-14:45 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Bjuv, kl Beslutande

Plats och tid Kommunhuset, Bjuv, kl Beslutande 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Bjuv, kl 11.00-11.15 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S) Christer Landin (S), på telefonförbindelse Sven Yngve Persson (M), på telefonförbindelse

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (13) Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 23 januari 2019 kl 09:00-10:50 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Mikael Henrysson (SD) Claes Osslén (SD) Tjänstgörande

Läs mer

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista 1(25) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.30 Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson,

Läs mer

Kommunstyrelsens förvaltning, kommunledning

Kommunstyrelsens förvaltning, kommunledning 1(19) Plats och tid Varagårdsskolans aula, torsdagen den 27 april 2017 kl 19:00-20:45 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Kommunkansliet, 2013-03-18 kl 15.00

Kommunkansliet, 2013-03-18 kl 15.00 1(12) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.30 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) för Niklas Svalö (S)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) för Niklas Svalö (S) 1 (6) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 1 februari 2017 kl 09:00-10:45 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

Kommunstyrelsens förvaltning, administrativa avdelningen

Kommunstyrelsens förvaltning, administrativa avdelningen 1(36) Plats och tid Varagårdsskolans aula, torsdagen den 28 april 2016 kl 19:00-21:45 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Sida 1(22) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl

Sida 1(22) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 1(22) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.40 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare till kl 19.45, därefter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt

Läs mer

Plats och tid Flötsen Verkstadsgatan 1, Bjuv, 2015-06-10 kl 13.30-15.40

Plats och tid Flötsen Verkstadsgatan 1, Bjuv, 2015-06-10 kl 13.30-15.40 1(14) Plats och tid Flötsen Verkstadsgatan 1, Bjuv, kl 13.30-15.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Niklas Svalö (S), ordförande Lars Karlsson (S) Alf Nilsson (S)

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund, sekreterare

Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund, sekreterare 1(7) Plats och tid Findus, Bjuv, kl 12.00-12.15 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Nils Nilsson (C) Rolf Malmberg (S), 70-72, 74-80

Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Nils Nilsson (C) Rolf Malmberg (S), 70-72, 74-80 1 (13) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare, Almliden, Blosset Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) 70-73 Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) 72-80 Margit Johansson

Läs mer

Anders Månsson (S), ordf, jäv 58 Christer Landin (S), jäv del av 58 Alf Nilsson (S) Bert Roos (S), jäv del av 58 Lars Karlsson (S), jäv del av 58

Anders Månsson (S), ordf, jäv 58 Christer Landin (S), jäv del av 58 Alf Nilsson (S) Bert Roos (S), jäv del av 58 Lars Karlsson (S), jäv del av 58 1(20) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.20 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf, jäv 58 Christer Landin (S), jäv del av 58 Alf Nilsson (S) Bert Roos (S), jäv del

Läs mer

Kommunkansliet 2014-02-17 kl 15.00

Kommunkansliet 2014-02-17 kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-9.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf, 14-17 Anders Månsson (S), ordf 11-13 Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie

Läs mer

Richard Brown Bo Pettersson (S) Lisbeth Svensson (L) sekreterare ordförande justerare

Richard Brown Bo Pettersson (S) Lisbeth Svensson (L) sekreterare ordförande justerare KOMMUNSTYRELSEN Tid: 08:35 09.00 Plats: Kulturhuset Fregatten konferensrum Fyren Beslutande Bo Pettersson (S), ordförande Linda-Maria Hermansson (C), vice ordförande Sofia Westergren (M) Gunnar Pettersson

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S) 1 (14) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.45 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Johnny Sködt (SD) Nils Nilsson (C)

Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Johnny Sködt (SD) Nils Nilsson (C) 1 (11) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv 13.00 15.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm

Läs mer

Kommunstyrelsens förvaltning kommunledning

Kommunstyrelsens förvaltning kommunledning 1(26) Plats och tid Varagårdsskolans aula, torsdagen den 31 augusti 2017 kl 19:00-21:10 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) 1(13) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.45 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) Övriga närvarande

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson ( C) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD)

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson ( C) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD) Protokoll 2013-10-23 Sida 1 (av 19) Tid 2013-10-23, kl 18.00-18.30, 19.00-20.30 Plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Blosset, Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 114 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl 19.00-20.20 Beslutande Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Övriga närvarande Ulf Carlsson (m) Ewa Rawlings-Olsson Ulf Cronbring (s) Ulf Strömstedt,

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Rolf Olsson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Gun Törnkvist (M) Stig-Arne Svalö (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Rolf Olsson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Gun Törnkvist (M) Stig-Arne Svalö (S) 1 (12) Plats och tid Blossset, Almliden, kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Rolf Olsson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M)

Läs mer

PROTOKOLL Kommunfullmäktige

PROTOKOLL Kommunfullmäktige PROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2016-10-25 Sida 1 (13) Paragrafer 85-92 Plats och tid Musikskolans lokaler, Storgatan 9, Klippan, tisdag 25 oktober 2016 kl.19.00-20.20 Beslutande Enligt till

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Kommunstyrelsens förvaltning, kommunledning

Kommunstyrelsens förvaltning, kommunledning 1(27) Plats och tid Varagårdsskolans aula, torsdagen den 28 september 2017 kl 19:00-19:40 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Margit Johansson (M) Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Margit Johansson (M) Irena Alm (S) 1(10) Plats och tid Blosset, kl. 13.00 16.00 Beslutande Ledamöter Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Margit Johansson (M) Irena Alm (S) Nils Nilsson (C) Maria Berglund (KD) Sten-Göran Claesson

Läs mer

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00-16.10 1 (14) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Hans Stifors (PF), tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Annsofi Frendin, fastighetschef Kristin Palmborg Snygg, ekonom Mihaela Gugoasa Jeder, energiingenjör 116 Monica Siggelow, sekreterare

Annsofi Frendin, fastighetschef Kristin Palmborg Snygg, ekonom Mihaela Gugoasa Jeder, energiingenjör 116 Monica Siggelow, sekreterare 1 (20) Plats och tid Flötsen, Verkstadsgatan 1, onsdagen den 3 oktober 2018 kl 13:30-15:30 Beslutande Niklas Svalö (S), Ordförande Lars Karlsson (S), 1:e vice ordförande Alf Nilsson (S) Sven-Ingvar Blixt

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL 2014-03-26. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2014-03-26 kl 09.00-11.35

Sida 1(14) PROTOKOLL 2014-03-26. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2014-03-26 kl 09.00-11.35 1(14) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.35 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Ugglehallen kl. 18:00-19:25, 19:55-20:45 Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Ulf Bengtsson, kommundirektör Cecilia Håkansson, kommunsekreterare Anders Ottosson, ekonomichef

Läs mer

Kommunkansliet 2014-09-15 kl 15.00

Kommunkansliet 2014-09-15 kl 15.00 1(19) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 7 Sida 1 av 7 Tid och plats Onsdagen den 14 augusti 2013 kl. 18.45-20.30 Almliden, Bjuv Beslutande ledamöter Kjell-Åke Johnsson, ordförande Annika B Andersson (S)

Läs mer

Anders Månsson (S), Ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), Ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (7) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 21 september 2016 kl 09:00-10:30 Beslutande Anders Månsson (S), Ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (14) Plats och tid Söderåsens Golfklubb, onsdagen den 24 maj 2017 kl 09:00-12.00 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) Ersättare Bert Roos (S) Nils Nilsson

Läs mer

Datum 2015-05-25. Per Jonsson (c) och Anna-Greta Strömberg (kd) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 145-156 Ulrika Thorell

Datum 2015-05-25. Per Jonsson (c) och Anna-Greta Strömberg (kd) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 145-156 Ulrika Thorell 1(15) Plats och tid Sammanträdesrum Majberget, kommunkontoret i Bengtsfors, klockan 13.00 14.10 Beslutande Övriga närvarande Justerare Ledamöter Per Eriksson (s) ordförande ej 146 Per Jonsson (c) 1:e vice

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30-14.35 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S) Fredrik Jönsson (C), ordf Teddy Nilsson (SD), vice ordf Olof Röstin (M)

Läs mer

Kommunalkontoret, 2015-08-31 kl 15.00

Kommunalkontoret, 2015-08-31 kl 15.00 1(11) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.45 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän

Läs mer

Datum Anna Engström, kommunchef. Gunnie Davidsson (C) och Annie Fredriksen (S)

Datum Anna Engström, kommunchef. Gunnie Davidsson (C) och Annie Fredriksen (S) 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Lokal: Gnosjösalen, kl. 18.30-19.40 Beslutande Ledamöter Sture Jonsson (M), ordf Lizbeth Johansson (C), 1:e vice ordf Stig Axelsson (S), 2:e vice ordf Ingmar Johansson

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande

Arvo Hellman (S), Ordförande 1 (15) Plats och tid Blosset, tisdagen den 21 juni 2016 kl 13:00-15:00 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Maria Berglund (KD) Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Sten Claesson (SD) Margit Johansson

Läs mer