REV Informerar Riksförbundet Enskilda Vägar Arbetsgång lantmäteriförrättning (sett ur föreningens perspektiv)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "REV Informerar Riksförbundet Enskilda Vägar Arbetsgång lantmäteriförrättning (sett ur föreningens perspektiv)"

Transkript

1 REV Informerar Arbetsgång lantmäteriförrättning (sett ur föreningens perspektiv) December 2011 e-post: Tel: Hemsida:

2 Arbetsgång lantmäteriförrättning (sett ur föreningens perspektiv) Syftet med detta dokument är att visa på arbetssätt för omprövningsförrättningar, som tar tillvara det arbete som respektive förening kan utföra, för att därigenom minska kostnaderna för förrättningen. Dokumentet tar inte upp komplicerade ärenden som exempelvis större nybyggnader av vägar, sammanslagning av vägar och ärenden som initierats på grund av att det är stor oenighet inom föreningen om andelstal m.m. Tanken är att göra lantmäteriförrättningen så kostnadseffektiv, så att även föreningar utan inre stridigheter väljer att ansöka om förrättning, för att få sina andelstal fastställda och därigenom minska risken för framtida problem. Detta skulle öka takten för omprövningar så att fler föreningar kan få legala andelstal. Med legala andelstal kan föreningen använda de lagar som framtagits för att administrationen av samfällighetsföreningar ska fungera på ett bra sätt. Exempel på fördelar med en rättsligt bildad samfällighetsförening: Förvaltningen kan fungera smidigt trots att alla delägare inte alltid är överens. Samfällighetsföreningen är en juridisk person och kan därmed ingå avtal med entreprenörer och andra. Enklare att låna i bank. En samfällighetsförening behöver ingen särskild borgen eller pant. Föreningen har förmånsrätt vid uttaxering från medlemmarna enligt debiteringslängd. Dokumentet innehåller följande delar: 1. Inför ansökan Vilka frågeställningar bör behandlas av föreningen, oavsett vilken vägförrättning som det är aktuell att ansöka om. 2. Arbetsgång, ändring av andelstal i en gemensamhetsanläggning genom överenskommelse mellan fastighetsägare och föreningens styrelse. Arbetssättet kan användas för att ändra en eller flera (alla) fastighets andelstal eller om fastighet skall inträda i eller utträda ur gemensamhetsanläggningen. 3. Arbetsgång, omprövning av gemensamhetsanläggning med 5-ca 20 delägare där delägarna är överens om att söka lantmäteriförrättning. När man utöver punkt 2 ovan, även vill förändra anläggningsbeslutet eller vägens sträckning i förhållande till den ursprungliga lantmäteriförrättningen. 4. Arbetsgång, omprövning av gemensamhetsanläggning med ca delägare eller fler, där föreningsstämma har beslutat om att söka lantmäteriförrättning. Inga stora oenigheter finns inom föreningen, föreningen hjälper till genom bra beslutsunderlag 5. Arbetsgång, ideell förening ändras till gemensamhetsanläggning och samfällighets-förening. Enkel nybildning av gemensamhetsanläggning och samfällighetsförening när man tidigare har en ideell förening. Bilaga. Exempel på enkelt anläggningsbeslut för väg Detta dokument har tagits fram av (REV) i samarbete med Lantmäteriet för att kunna vara till ledning både för föreningar och förrättningslantmätare vid omprövning av vägförrättningar. e-post: kansliet@revriks.se Tel: Hemsida:

3 1. Inför ansökan Vilka frågeställningar bör behandlas av föreningen, oavsett vilken vägförrättning som det är aktuell att ansöka om. Gå gärna in på Lantmäteriets hemsida för information om gemensamhetsanläggningar och samfällighetsföreningar. Omfattningen av gemensamhetsanläggningen dvs. vilka vägar ska ingå i skötseln, vändplaner m.m. Ska något avsnitt av vägen upprustas? Lyssna i så fall med Trafikverkets lokala kontaktman för eventuellt statlig medfinansiering. Vägens båtnadsområde studeras, dvs. vilka fastigheter använder vägen, vilka åkrar brukas från vägen (arrenden) och vilka skogsområden använder vägen som utfart. Rita in båtnadsområdet på karta med aktuell fastighetsindel ning (registerkarta). Registerkarta över det aktuella området kan fås på kommunens mätningskontor eller närmaste lantmäterikontor. På karta över området anges även användningen av respektive fastighet, permanent, fritidsbostad respektive obe byggd tomt. Även övriga verksamheter inom området anges, t.ex. åkerier, ridskolor m.m. Gör en uppskattning av hur övrig trafik belastar vägen (antal enkelresor, fordonstyp, tomkörning eller med lass) under ett år. Uppgifterna används för att uppskatta antal ton som körs på vägen för viss verksamhet. Relationer andelstal, permanentbostad - fritidsbostad respektive obebyggd tomt. Relationen kan vara rim lig i normalfall. I tätortsnära lägen kan relationen permanent-fritid vara mindre, 3-2 eller tom 1-1). Ska andelstalet vara beroende av resp. fastighets körsträcka, eller ska alla permanentfastigheter ha samma andels tal. Om vägen inte är längre än 1 km eller om det är ett vägsystem inom ett villaområde kan det vara lämpligt med samma andelstal. Utse några som företräder föreningen vid lantmätarens förberedelser. Detta görs med fördel på stämma. * Vad står i gällande lantmäteriförrättning. Läs i Utlåtandet om förrättningen är gjord före 1974 och i anlägg ningsbeslutet om förrättningen är gjord senare. Om nytt anläggningsbeslut ska tas fram, vad ska ingå i detta? Jäm för med vad som numera normalt ingår i anläggningsbeslutet, se bilaga till detta dokument. *Ta fram gällande stadgar för föreningen. Saknas dessa kan de beställas från Lantmäteriet. Om stadgarna behöver ändras kan föreningen själv besluta om detta (är stadgarna äldre än 1975 behöver de definitivt ändras). Mall för nya stadgar finns på Lantmäteriets hemsida. 2/3 majoritet på en stämma gäller för stadgeändring, om inte de tidigare stadgarna har strängare krav. Stadgarna gäller så snart de registrerats hos Lantmäteriet. *Gäller inte avsnitt 5 e-post: kansliet@revriks.se Tel: Hemsida:

4 2. Arbetsgång, ändring av andelstal i en gemensamhetsanläggning genom överenskommelse mellan fastighetsägare och föreningens styrelse. Arbetssättet kan användas för att ändra en eller flera (alla) fastighets andelstal eller om fastighet skall inträda i eller utträda ur gemensamhetsanläggningen. A. Ändring av andelstal för enstaka fastighet När fastighets andelstal skall ändras, eller fastighet ska inträda i eller utträda ur samfällighet kan fastighetsägaren och föreningens styrelse (firmatecknare) träffa överenskommelse om detta enligt 43 anläggningslagen *. På Lantmäteriets hemsida finns blankett för detta, tillsammans med utförlig beskrivning om förfaringssättet. B. Ändring av andelstal för flera fastigheter (eller alla) När en vägförening har föråldrade andelstal behöver andelstalen ofta göras om för i stort sett alla fastigheter. Detta kan ske genom överenskommelse enligt 43 anläggningslagen Arbetsgång Föreningsstämma beslutar att styrelsen (eller arbetsgrupp) ska se över möjligheterna att ändra de officiella andels talen så att dessa överensstämmer med de andelstal som föreningen använder. Arbetsgrupp tar kontakt med den lantmätare som gör vägförrättningar inom den aktuella kommunen, och kom mer överens om tid för ett arbetsmöte. Undersök även hur andelstalen ni använder tillkommit och vilka kriterier som ligger till grund för dessa. Förberedelser Inför ansökan ovan görs i tillämpliga delar innan mötet. Ansökan om att upprätta och godkänna överenskommelse om ändrade andelstal inlämnas på arbetsmötet. Behörig firmatecknare för föreningen undertecknar ansökan. Ta med protokollskopior som redovisar vem som har rätt att teckna föreningen. Lantmätaren gör en kontroll att de föreslagna andelstalen kan godkännas och lägger in dessa i handläggningssys temet. Lantmätaren upprättar överenskommelser om ändrade andelstal på lämpligt sätt. Namnförtydligande ska finnas på samtliga berörda fastighetsägare som ska underteckna överenskommelserna. Fastighetsägarnas och föreningens underskrifter ordnas av arbetsgruppen. När alla berörda fastighetsägare och föreningen skrivit under kan lantmätaren godkänna och registrera överens kommelserna. Om någon fastighetsägare inte undertecknat överenskommelsen gäller det tidigare andelstalet för den fastigheten. * Anläggningslagen 43 : Överenskommelse att fastighet skall inträda i eller utträda ur samfällighet eller att fastighets andelstal skall ändras har samma verkan som beslut vid ny förrättning, om den godkännes av lantmäterimyndigheten. Sådant godkännande får lämnas endast om det är uppenbart att överenskommelsen ej strider mot denna lag. e-post: kansliet@revriks.se Tel: Hemsida:

5 3. Arbetsgång, omprövning av gemensamhetsanläggning med 5-ca 20 delägare där delägarna är överens om att söka lantmäteriförrättning. När man utöver avsnitt 2 ovan, även vill förändra anläggningsbeslutet eller vägens sträckning i förhållande till den ursprungliga lantmäteriförrättningen. Behov av ändrade andelstal föreligger. En fördel är om årsstämma beslutat att styrelsen ska ansöka om lantmäteriförrättning. Arbetsgrupp tar kontakt med den lantmätare som gör vägförrättningar inom den aktuella kommunen, och kom mer överens om tid för ett arbetsmöte. Förberedelser Inför ansökan ovan görs innan mötet, men kan även kompletteras efter mötet. Ansök om förrättningen kan göras på arbetsmötet. Om stämma beslutat detta tas kopia med av protokollet. Annars kan enskild fastighetsägare ansöka. Lantmätaren gör tillsammans med arbetsgruppen förslag till anläggningsbeslut och andelstalsförteckning. Har föreningen sedan tidigare en aktuell andelstalsserie bör den kunna användas. Upprätta även kompletterande ansökan där det yrkas att förrättning ska ske enligt förslaget till anläggningsbeslut samt att ingen ersättning ska utgå till /mellan fastighetsägarna med anledning av de ansökta åtgärderna. Namnförtydligande ska finnas på samtliga berörda fastighetsägare på ansökan. Kom överens om en åtgärdsplan och tidplan med lantmätaren. Lantmätaren gör en uppskattning av förrättnings kostnaderna. Arbetsgruppen stämmer av med berörda fastighetsägare om frågor uppstår. Fastighetsägarnas underskrifter ordnas av föreningen. Vid undertecknandet anges även e-postadress (om sådan finns) som kan användas av lantmätaren. När alla berörda fastighetsägare skrivit under kan förrättningen handläggas och avslutas utan sammanträde. Om inte alla fastighetsägare undertecknat ansökan kallar lantmätaren till sammanträde. Kallelse sker normalt ge nom styrelsen, som kallar sina medlemmar enligt vad som sägs i stadgarna. Övriga delges kallelsen med e-post (om sådan inlämnats) eller med brev. Justering av förslaget till beslut kan göras vid behov på sammanträdet. Förrättningen kan avslutas på sammanträdet. Annars meddelas när förrättningen kommer att avslutas och hur underrättelse om beslutet ska meddelas fastighetsägarna. Underrättelsen skickas normalt till varje fastighetsägare med uppgift var hela beslutet finns att läsa. e-post: kansliet@revriks.se Tel: Hemsida:

6 4. Arbetsgång, omprövning av gemensamhetsanläggning med ca delägare eller fler, där förenings stämma har beslutat om att söka lantmäteriförrättning. Inga stora oenigheter finns inom föreningen, föreningen hjälper till genom bra beslutsunderlag. Behov av ändrade andelstal föreligger. Årsstämma beslutar att styrelsen ska ansöka om lantmäteriförrättning hos Lantmäterimyndigheten. Stämman utser arbetsgrupp som företräder föreningen. Förberedelser Inför ansökan ovan görs så långt möjligt. Arbetsgrupp tar kontakt med den lantmätare som gör vägförrättningar inom den aktuella kommunen, och kommer överens om tid för ett arbetsmöte. På arbetsmötet inlämnas den skriftliga ansökan och stämmoprotokoll där det framgår att föreningen ansöker om lantmäteriförrättning. Lantmätaren gör tillsammans med arbetsgruppen förslag till anläggningsbeslut och andelstalsförteckning. Har föreningen sedan tidigare en aktuell andelstalsserie bör den kunna användas. Sakägareförteckning tas fram av lantmätaren. Kom överens med lantmätaren om dag och plats för sammanträde. Åtgärdsplan och tidplan görs. Lantmätaren gör en uppskattning av förrättningskostnaderna. Avstämning med berörda fastighetsägare om frågor uppstår. Föreningen kallar till avstämningsmöte och bifogar förslaget till anläggningsbeslut och andelstalsförteckning. (Kalla alla enligt sakägarförteckningen.) Synpunkter från avstämningsmötet sammanställs i ett protokoll, där det bör framgå om deltagarna var eniga om förslaget till anläggningsbeslut och om de eventuella förändringar som gjorts på mötet. Avvikande synpunkter bör framgå, samt namn och fastighet. Det kan ibland vara en för del om lantmätaren deltar i mötet. Lantmätaren gör eventuella justeringar med anledning av inlämnade synpunkter och kallar till sammanträde. Föreningens medlemmar kallas genom dess styrelse som vidarebefordrar kallelsen på det sätt som stadgarna anger, övriga kallas med ordinär delgivning. Förrättningen kan avslutas på sammanträdet. Annars meddelas när förrättningen kommer att avslutas och hur underrättelse om beslutet ska meddelas fastighetsägarna. Underrättelse skickas normalt till varje fastighetsägare med uppgift var hela beslutet finns att läsa. e-post: kansliet@revriks.se Tel: Hemsida:

7 5. Arbetsgång, ideell förening ändras till gemensamhetsanläggning och samfällighetsförening. Enkel nybildning av gemensamhetsanläggning och samfällighetsförening när man tidigare har haft en ideell förening. Det finns en ideell förening som sköter vägen, kostnaderna för skötseln debiteras berörda fastighetsägare efter någon andelstalsserie som medlemmarna är överens om. Gå igenom punkterna inför ansökan ovan. Att gå igenom dessa är bra även om ni har egen andelstalsserie. Lantmätaren vill ha dessa uppgifter när denne beslutar om andelstal. Informera på stämma. Ta gärna beslut om att ansöka om lantmäteriförrättning. Arbetsgrupp tar kontakt med den lantmätare som gör vägförrättningar inom den aktuella kommunen, och kom mer överens om tid för ett arbetsmöte. Någon eller några fastighetsägare t.ex. ordföranden ansöker om förrättning i samband med detta möte. Lantmätaren gör tillsammans med arbetsgruppen förslag till anläggningsbeslut och andelstalsförteckning i lant mätarens handläggningssystem. Har föreningen sedan tidigare en andelstalsserie bör den kunna användas. Gör ett förslag till stadgar tillsammans med lantmätaren. Kom överens om dag och plats för sammanträde. Åtgärdsplan och tidplan görs. Lantmätaren gör en uppskattning av förrättningskostnaderna. Alternativt lämnas ett fast pris för förrättningen. Lantmätaren kallar berörda fastighetsägare till lantmäterisammanträde och efterföljande sammanträde för att bilda samfällighetsförening. Förslag till beslut och stadgar skickas normalt med kallelsen. På sammanträdet fattas anläggningsbeslut och beslut om andelstal. Förrättningen avslutas. Omedelbart därefter bildas samfällighetsförening, med lantmätaren som sammanträdesledare, genom att stadgar antas och styrelse utses. Registrering av samfällighetsföreningen ordnas av lantmätaren. Lantmäteriet förskotterar registreringsavgiften. Förrättningskostnaden fördelas på delägarna enligt förrättningsbeslutet. Fakturan skickas dock med fördel till Kassören för fördelning enligt beslutet. Förutsätter att kassören sagt OK till detta. e-post: kansliet@revriks.se Tel: Hemsida:

8 Bilaga Exempel på enkelt anläggningsbeslut för väg Med ändring av tidigare utlåtanden eller anläggningsbeslut för gemensamhetsanläggningen xxxxxxxxxx ga:z ska följande gälla. Gemensamhets anläggningens ändamål, läge, storlek mm Gemensamhetsanläggningen består av väg enligt karta, aktbilaga KA. Med väg avses här vägbana och övriga väganordningar såsom dike, slänt, trumma, mötesplats, vändplats, vägmärke, vägbom och vägbelysning. Alt 1 Vägen skall hållas farbar för trafik med motorfordon året om (bar marksunderhåll och vinter väghållning) och underhållas till lägst den standard som behövs för erhållande av statsbidrag till kostnaderna för vägunderhållet. Alt 2 Vägen skall hållas farbar för trafik med motorfordon året om (bar marksunderhåll och vinter väghållning) och underhållas på sådant sätt att behövliga transporter kan genomföras rationellt och att trafik-säkerheten inte äventyras. Vid de tidpunkter på året då vägbanans bärighet är nedsatt (vid tjäl-lossning och längre regnperioder) skall anläggningssamfälligheten ha rätt att avlysa tyngre trafik. Deltagande fastigheter Upplåtet utrymme Fastigheter som deltar i gemensamhetsanläggningen, se bifogad andels talslängd. Deltagande fastigheter utgör en anläggningssamfällighet, d.v.s. en samfällighet som skall ansvara för anläggningens drift. För anläggningen upplåts det utrymme som den befintliga vägen upptar på berörda fastigheter och samfällda vägar. Till förmån för: Anläggningssamfälligheten. Belastar: Fastigheter som berörs av gemensamhetsanläggningen. Upplåtelse av rättigheter Rätt upplåts att: Hugga bort eller kvista växande träd, buskar eller annan växtlighet inom ett avstånd av två meter från väg områdets ytterkant. Träd av större prydnadsvärde eller träd och buskar på tomt eller i trädgård får fällas endast om synnerliga skäl föranleder det. Innan rättigheten utövas, skall fastighetens ägare eller innehavare underrättas. Växtlighet som avlägs nats tillhör respektive fastighetsägare. e-post: kansliet@revriks.se Tel: Hemsida:

9 Tidpunkt för utförande Anläggningen är utförd. Ändring av andelstal Om gemensamhetsanläggningen förvaltas av en samfällighetsföre ning får styrelsen för föreningen besluta om ändring av andelstal i följande fall: Då användningssättet för en bostad ändras stadigvarande från helårsboende till fritidsboende och vice versa. Då en obebyggd tomt bebyggs med en helårsbostad eller en fritidsbostad. Då en byggnad tas bort och tomten därmed blir obebyggd. Då mjölktransporter upphör från en fastighet. Andelstalet skall vid ändring beräknas efter samma grunder som i förrättningen. Styrelsen skall genast underrätta berörd fastighetsägare om sitt beslut att ändra fastighetens andelstal. Styrelsen skall vidare snarast möjligt anmäla beslutet till lantmäterimyndigheten så att det nya andelstalet kan införas i fastighetsregistret. Det nya andelstalet får tillämpas först när detta är infört. e-post: kansliet@revriks.se Tel: Hemsida:

REV Informerar. Arbetsgång lantmäteriförrättning. - sett ur föreningens perspektiv RIKSFÖRBUNDET ENSKILDA VÄGARS INFORMATIONSHÄFTE.

REV Informerar. Arbetsgång lantmäteriförrättning. - sett ur föreningens perspektiv RIKSFÖRBUNDET ENSKILDA VÄGARS INFORMATIONSHÄFTE. REV Informerar RIKSFÖRBUNDET ENSKILDA VÄGARS INFORMATIONSHÄFTE Arbetsgång lantmäteriförrättning - sett ur föreningens perspektiv Syftet med detta dokument är att visa på arbetssätt för omprövningsförrättningar,

Läs mer

Anläggningsåtgärd berörande Svärdsö ga:12. Svärdsö Ga:12 Ändamål: VÄGAR, BRON MELLAN SVÄRDSÖN OCH BERGHOLMEN,PARKERINGSPLATS,CYKELVÄG

Anläggningsåtgärd berörande Svärdsö ga:12. Svärdsö Ga:12 Ändamål: VÄGAR, BRON MELLAN SVÄRDSÖN OCH BERGHOLMEN,PARKERINGSPLATS,CYKELVÄG Aktbilaga BE1 Sida 1 Beskrivning 2016-08-29 Ärendenummer AB132097 Förrättningslantmätare David Fors Ärende Anläggningsåtgärd berörande Svärdsö ga:12 Kommun: Nynäshamn Län: Stockholm Gemensamhetsanläggning

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Gängletorp ga:2, Säby ga:4 och Torstäva ga:13

Anläggningsförrättning berörande Gängletorp ga:2, Säby ga:4 och Torstäva ga:13 Aktbilaga BE1 Sida 1 (4) Beskrivning 2017-07-14 Ärendenummer K14421 Förrättningslantmätare Annika Spåhl Ärende Anläggningsförrättning berörande Gängletorp ga:2, Säby ga:4 och Torstäva ga:13 Kommun: Karlskrona

Läs mer

1. Samfällighetsföreningens styrelse ändrar själv andelstal

1. Samfällighetsföreningens styrelse ändrar själv andelstal 11 ÄNDRING AV ANDELSTAL Det finns i huvudsak fyra sätt att gå tillväga på för att ändra ett andelstal - vilket alternativ som är tillämpligt beror på rådande situation: - Samfällighetsföreningens styrelse

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Restenäs 2:20, 2:32, s:10 m.fl.

Anläggningsförrättning berörande Restenäs 2:20, 2:32, s:10 m.fl. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2016-05-12 Ärendenummer Förrättningslantmätare Roger Andreasson Ärende Anläggningsförrättning berörande Restenäs 2:20, 2:32, s:10 m.fl.

Läs mer

Minnesanteckningar från arbetsmöte

Minnesanteckningar från arbetsmöte L A N T M Ä T E R I E T Sida 1 Aktbilaga 4 Minnesanteckningar från arbetsmöte 2013-03-18 Ärendenummer AB124472 Förrättningslantmätare Johan Modig Ärende Anläggningsförrättning berörande Grundvik 1:125

Läs mer

Extern kund-samfällighet-lantmäteriet

Extern kund-samfällighet-lantmäteriet Sid 1 (2) Anm älan om ändrat andelstal i G A (24 a AL) Kom m un, län kom m un län G em ensam hetsanläggning (1) Sam fällighetsförening (2) Nytt andelstal Styrelsen har beslutat om ändring av andelstal

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Utby 5:22 m fl. fastigheter

Anläggningsförrättning berörande Utby 5:22 m fl. fastigheter Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun bilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2015-04-01 Ärendenummer Förrättningslantmätare Lars-Ove Klang Ärende Anläggningsförrättning berörande Utby 5:22 m fl. fastigheter Kommun:

Läs mer

Med sammanträde i jaktstugan i Rotviksbro den 9 maj 2016 klockan 13:00. Se sakägarförteckning, aktbilaga SA2.

Med sammanträde i jaktstugan i Rotviksbro den 9 maj 2016 klockan 13:00. Se sakägarförteckning, aktbilaga SA2. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR2 Sida 1 Protokoll 2016-05-10 Ärendenummer Förrättningslantmätare Solveig Torp Ärende Anläggningsförrättning berörande Hällebäck 1:7, 1:45, 1:53, 1:75

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Ulveröd 1:19, Huveröd 2:8 mfl. Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1.

Anläggningsförrättning berörande Ulveröd 1:19, Huveröd 2:8 mfl. Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun bilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2018-02-28 Ärendenummer Förrättningslantmätare Solveig Torp Ärende Anläggningsförrättning berörande Ulveröd 1:19, Huveröd 2:8 mfl. Kommun:

Läs mer

STOCKHOLMS LÄN. Anläggningsförrättning avseende vägar på Norra Tynningö. Lantmäterimyndigheten beslutar om anläggningsåtgärd

STOCKHOLMS LÄN. Anläggningsförrättning avseende vägar på Norra Tynningö. Lantmäterimyndigheten beslutar om anläggningsåtgärd L A N T M Ä T E R I M Y N D I G H E T E N Beslut Ärendenummer AB001272 Förrättningslantmätare Anders Nahlbom Ärende Förrättningen är registrerad Registreringsdatum... Anläggningsförrättning avseende vägar

Läs mer

L A N T M Ä T E R I M Y N D I G H E T E N. Anläggningsförrättning för omprövning av HÖRKENS VÄGFÖRENING. Med sammanträde på bygdegården i Hörken.

L A N T M Ä T E R I M Y N D I G H E T E N. Anläggningsförrättning för omprövning av HÖRKENS VÄGFÖRENING. Med sammanträde på bygdegården i Hörken. L A N T M Ä T E R I M Y N D I G H E T E N Ö R E B R O L Ä N Sida 1 (2) Protokoll Ärendenummer T04239 Förrättningslantmätare Bengt Engman Ärende Anläggningsförrättning för omprövning av HÖRKENS VÄGFÖRENING

Läs mer

Med sammanträde på Uddevalla Stadshus, sammanträdeslokal Hedegärde. Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1.

Med sammanträde på Uddevalla Stadshus, sammanträdeslokal Hedegärde. Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2017-01-24 Ärendenummer Förrättningslantmätare Andreas Parianos Ärende Omprövning av Upplehult ga:1 Kommun: Uddevalla Län: Västra Götaland

Läs mer

Informationsmöte 12-04-04. Lantmäterimyndigheten i Helsingborgs kommun

Informationsmöte 12-04-04. Lantmäterimyndigheten i Helsingborgs kommun Informationsmöte 12-04-04 Ek för Rydebäcks Gård Definitioner Gemensamhetsanläggning = En anläggning som är gemensam för flera fastigheter och som tillgodoser ändamål av stadigvarande a betydelse e för

Läs mer

Minnesanteckningar från arbetsmöte

Minnesanteckningar från arbetsmöte L A N T M Ä T E R I E T Sida 1 Aktbilaga 36 Minnesanteckningar från arbetsmöte 2013-09-16 Ärendenummer AB124472 Förrättningslantmätare Johan Modig Ärende Anläggningsförrättning berörande Grundvik 1:125

Läs mer

Anläggningsförrättning för omprövning av Fjäll ga:4. I detta protokoll redovisas beslut om: Ändring av anläggningsbeslut.

Anläggningsförrättning för omprövning av Fjäll ga:4. I detta protokoll redovisas beslut om: Ändring av anläggningsbeslut. Aktbilaga PR3 Sida 1 Protokoll 2015-10-01 Ärendenummer AB09772 Förrättningslantmätare Pia Kihlström Ärende Anläggningsförrättning för omprövning av Fjäll ga:4 Kommun: Norrtälje Län: Stockholm Sammanfattning

Läs mer

Omprövning av Byske-Storbrännan ga:1, anläggningsåtgärd berörande Byske-Storbrännan 1:92 mfl

Omprövning av Byske-Storbrännan ga:1, anläggningsåtgärd berörande Byske-Storbrännan 1:92 mfl Lantmäterimyndigheten Skellefteå kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2017-06-19 Ärendenummer Förrättningslantmätare Andreas Nilsson Ärende Omprövning av Byske-Storbrännan ga:1, anläggningsåtgärd berörande

Läs mer

Överenskommelse om avstyckning och bildande av gemensamhetsanläggning

Överenskommelse om avstyckning och bildande av gemensamhetsanläggning Bilaga till köpeavtal Överenskommelse om avstyckning och bildande av gemensamhetsanläggning Parter: FALU KOMMUN (212000-2221) 791 83 FALUN ägare till fastigheten Falun Hälsinggården 24:1, nedan kallad

Läs mer

Omprövning av JÖRNS-FJÄLLBODA ga:1. Med sammanträde på Folkets hus i Boliden. Sakägarförteckning, aktbilaga SA1.

Omprövning av JÖRNS-FJÄLLBODA ga:1. Med sammanträde på Folkets hus i Boliden. Sakägarförteckning, aktbilaga SA1. Lantmäterimyndigheten Skellefteå kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2018-04-10 Ärendenummer Förrättningslantmätare Gerd Norén Ärende Omprövning av JÖRNS-FJÄLLBODA ga:1 Kommun: Skellefteå Län: Västerbotten

Läs mer

L A N T M Ä T E R I E T. Anläggningsförrättning berörande Fredön 1:2 m fl fastigheter

L A N T M Ä T E R I E T. Anläggningsförrättning berörande Fredön 1:2 m fl fastigheter L A N T M Ä T E R I E T Sida 1 (5) Protokoll 2010-06-04 Ärendenummer D091082 Förrättningslantmätare Rickard Ljunggren Ärende Anläggningsförrättning berörande Fredön 1:2 m fl fastigheter Kommun: Nyköping,

Läs mer

Anläggningsåtgärd berörande Svinninge 1:3 mfl. Med sammanträde i Folkets Hus Åkersberga. Sakägarförteckning, aktbilaga SA1.

Anläggningsåtgärd berörande Svinninge 1:3 mfl. Med sammanträde i Folkets Hus Åkersberga. Sakägarförteckning, aktbilaga SA1. Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2015-06-03 Ärendenummer AB111397 Förrättningslantmätare Heléne Lenman Ärende Anläggningsåtgärd berörande Svinninge 1:3 mfl Kommun: Österåker Län: Stockholm Handläggning Sökande

Läs mer

STADGAR FÖR SEGLARBYNS VÄGFÖRENING

STADGAR FÖR SEGLARBYNS VÄGFÖRENING Sid 1 (6) STADGAR FÖR SEGLARBYNS VÄGFÖRENING Ärende Stadgar för samfällighetsförening bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen skall gälla

Läs mer

INFORMATIONSMÖTE SAMMANLÄGGNING AV

INFORMATIONSMÖTE SAMMANLÄGGNING AV INFORMATIONSMÖTE SAMMANLÄGGNING AV Tångeröds Vägförening, Hövik ga:13 med Höviksnäs Vägförening, Hövik ga:12 Välkomna 2016-05-23 JNNVäg 1 Aktuell situation Plan för sammanläggning Tångeröds vägförening

Läs mer

Statusrapport avseende framlagd motion om anläggning av trottoar vid Godenius väg.

Statusrapport avseende framlagd motion om anläggning av trottoar vid Godenius väg. Statusrapport avseende framlagd motion om anläggning av trottoar vid Godenius väg. Bakgrund Vid årsstämman 2014 behandlades motionen Motion gällande anläggning av trottoar, Godenius väg, Gustavsberg. Samfällighetens

Läs mer

Bredband på landsbygden och lantmäteriförrättning. För och efternamn xxxx-xx-xx

Bredband på landsbygden och lantmäteriförrättning. För och efternamn xxxx-xx-xx Bredband på landsbygden och lantmäteriförrättning NN För och efternamn xxxx-xx-xx Varför lantmäteriförrättning? Säker tillgång till mark även över tiden! Tydlighet om vad som gäller för exv framtida fastighetsägare

Läs mer

Vatten Avlopp Kretslopp 2015-03-20

Vatten Avlopp Kretslopp 2015-03-20 Hållpunkter Gemensamt enskilt vatten och avlopp Gemensamhetsanläggning- så här funkar det 20 mars 2015 Ingrid Öhlund Ruth Arvidsson Kommunens VA-planering Olika förutsättningar; genomförande/huvudmannaskap/förvaltning/

Läs mer

STADGAR FÖR LILLSKÄRETS SAMFÄLLIGHETS- FÖRENING

STADGAR FÖR LILLSKÄRETS SAMFÄLLIGHETS- FÖRENING STADGAR FÖR LILLSKÄRETS SAMFÄLLIGHETS- FÖRENING 1 Föreningens namn är Lillskärets samfällighetsförening. Vägföreningens stadgar regleras i tillämpliga delar i lag om förvaltning av samfälligheter ( SFL

Läs mer

Som sakägare kallas Ni till lantmäterisammanträde.

Som sakägare kallas Ni till lantmäterisammanträde. L A N T M Ä T E R I E T Aktbilaga Kallelse 2013-05-03 Ärendenummer Z111097 Förrättningslantmätare Marie Adolfsson «FirmaTitel» «Namn» «coadress» «Utdelningsadress» «Extrafält» «Postadress» «Fastighet»

Läs mer

Anläggningsförrättning för bredband i Käglinge och närliggande områden

Anläggningsförrättning för bredband i Käglinge och närliggande områden Lantmäterimyndigheten Malmö stad Aktbilaga Sida 1 Kallelse 2014-09-17 Ärendenummer Förrättningslantmätare Gösta Jönsson Berörda fastighetsägare m fl Ärende Anläggningsförrättning för bredband i Käglinge

Läs mer

Att bilda gemensamhetsanläggning för VA Steg för steg

Att bilda gemensamhetsanläggning för VA Steg för steg Att bilda gemensamhetsanläggning för VA Steg för steg Göran Carlsson verksamhetsutvecklare Lantmäteriet Utbildningsdag om gemensamhetsanläggning för vatten och avlopp, Göteborg 2016-04-13 Innehåll Vad

Läs mer

STADGAR FÖR LILLSKÄRETS SAMFÄLLIGHETS- FÖRENING

STADGAR FÖR LILLSKÄRETS SAMFÄLLIGHETS- FÖRENING STADGAR FÖR LILLSKÄRETS SAMFÄLLIGHETS- FÖRENING 1 Föreningens namn är Lillskärets samfällighetsförening. Vägföreningens stadgar regleras i tillämpliga delar i lag om förvaltning av samfälligheter ( SFL

Läs mer

Avstyckning från Munkeby 1:116 samt bildande av gemensamhetsanläggningar och servitut för styckningslotterna mm.

Avstyckning från Munkeby 1:116 samt bildande av gemensamhetsanläggningar och servitut för styckningslotterna mm. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga BE Sida Akt 485K-6/79 Beskrivning 207-0-3 Ärendenummer O58504 Förrättningslantmätare Roger Andreasson Ärende Avstyckning från Munkeby :6 samt bildande av

Läs mer

Riksförbundet Enskilda Vägar

Riksförbundet Enskilda Vägar 2013-11-08 Bilaga 1 PM Finlands-modellen: En svensk lösning! Denna PM beskriver varför den modell för hantering av ändring av andelstal i samfällighetsföreningar som används i Finland även skulle vara

Läs mer

HURRA! Invald i styrelsen

HURRA! Invald i styrelsen Nils Blohm Agenda Kort om Riksförbundet Enskilda Vägar (REV) Registrering av äldre ga och sff Vägdisponent, ny titel Inträdesavgift vid anslutning ny fastighet Omprövningsförrättningar Finlandsmodellen

Läs mer

STADGAR Sammanträdesdatum 1978-11-19

STADGAR Sammanträdesdatum 1978-11-19 1 1979-01-22 beviljade Länsstyrelsen i Stockholms län Organisationsnummer registrering av Fjällhöjdens samfällighetsförening 716417-0560 /Anders Brodd STADGAR Sammanträdesdatum 1978-11-19 Stadgar för samfällighetsförening,

Läs mer

Avstyckning från Munkeby 1:116 samt bildande av gemensamhetsanläggningar och servitut för styckningslotterna mm.

Avstyckning från Munkeby 1:116 samt bildande av gemensamhetsanläggningar och servitut för styckningslotterna mm. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2017-01-13 Ärendenummer Förrättningslantmätare Roger Andreasson Ärende Avstyckning från Munkeby 1:116 samt bildande av gemensamhetsanläggningar

Läs mer

Samfällighetsförening lag om förvaltning av samfälligheter SFL

Samfällighetsförening lag om förvaltning av samfälligheter SFL Samfällighetsförening lag om förvaltning av samfälligheter SFL Finns en tydlig koppling mellan lag om förvaltning av samfälligheter och anläggningslagen. 1 SFL är dock tillämplig på fler samfälligheter:

Läs mer

På lantmäterimyndighetens kontor i Uddevalla utan sammanträde. Se sakägar- och delgivningsförteckning SA1-SA2.

På lantmäterimyndighetens kontor i Uddevalla utan sammanträde. Se sakägar- och delgivningsförteckning SA1-SA2. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR3 Sida 1 Protokoll 2016- Ärendenummer Förrättningslantmätare Solveig Torp Ärende Anläggningsförrättning berörande Hällebäck 1:7, 1:45, 1:53, 1:75 m fl

Läs mer

Förrättningssammanträde Lantmäterimyndigheten i Helsingborgs kommun

Förrättningssammanträde Lantmäterimyndigheten i Helsingborgs kommun Förrättningssammanträde 13-04-22 Dagordning Välkommen, presentation Närvaro, fullmakter Vad är en förrättning? Definitioner Bakgrund till ärendet, ansökan mm Information om tillämplig lagstiftning Genomgång

Läs mer

Anläggningsförrättning avseende omprövning av Sandared ga:4, förvaltad av Sandareds vägförening.

Anläggningsförrättning avseende omprövning av Sandared ga:4, förvaltad av Sandareds vägförening. Lantmäterimyndigheten i Borås Stad Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll - utkast 2016-09-20 Ärendenummer Förrättningslantmätare Andreas Ekman Ärende Anläggningsförrättning avseende omprövning av Sandared ga:4,

Läs mer

Stehags församlingshem, Solhemsvägen 1, Stehag

Stehags församlingshem, Solhemsvägen 1, Stehag Aktbilaga Sida 1 Kallelse 2018-03-02 Ärendenummer M171556 Förrättningslantmätare Beredande: Karolina Jönsson Beslutande: Jenny Höjman Till delägande fastigheter i Eslöv Hassle ga:3 Ärende Fastighetsreglering

Läs mer

Körschema för Byanät vid lantmäteriförrättning

Körschema för Byanät vid lantmäteriförrättning L A N T M Ä T E R I E T 1 (7) Körschema för Byanät vid lantmäteriförrättning Syftet med detta dokument är att informera Byanätet (föreningen) om den huvudsakliga arbetsgången i en lantmäteriförrättning

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Ängebacken 1:2 m fl.

Anläggningsförrättning berörande Ängebacken 1:2 m fl. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll (Sammanträde) 2018-08-23 Ärendenummer Förrättningslantmätare Roger Andreasson Ärende Anläggningsförrättning berörande Ängebacken 1:2

Läs mer

STADGAR. för SVINNINGE SAMFÄLLIGHET

STADGAR. för SVINNINGE SAMFÄLLIGHET Bilaga 5 till dagordningen vid Förslag till stadgar SvVF Årsstämma 2015 förelagt årsstämman 2014 och 2015 1(5) STADGAR Sammanträdesdatum 2015 04 15 STADGAR för SVINNINGE SAMFÄLLIGHET Sammanträdesledare

Läs mer

Gemensam avloppsanläggning, så här går det till

Gemensam avloppsanläggning, så här går det till Gemensam avloppsanläggning, så här går det till Tag kontakt med de grannar som berörs av krav på en ny avloppsanläggning för att ta reda på vilka som är intresserade av att undersöka vad en gemensam avloppsanläggning

Läs mer

ANMÄLAN TILL SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGSREGISTRET

ANMÄLAN TILL SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGSREGISTRET ANMÄLAN TILL SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGSREGISTRET sidan 1 av 5 Blanketten ska användas för årlig uppdatering av samfällighetsföreningsregistret. Det är styrelsens ansvar att anmäla ändringar till samfällighetsföreningsregistret

Läs mer

L A N T M Ä T E R I E T

L A N T M Ä T E R I E T L A N T M Ä T E R I E T Sida 1 (6) Akt 0582-10/20 Protokoll 2010-04-30 Ärendenummer E09383 Förrättningslantmätare Jenny Bobeck Ärende Omprövning av Lagnö GA:1 Kommun: Söderköping Län: Östergötland Sammanfattning

Läs mer

Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1.

Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2016-03-08 Ärendenummer Förrättningslantmätare Solveig Torp Ärende Anläggningsförrättning berörande Hällebäck 1:7, 1:45, 1:53, 1:75

Läs mer

SAMFÄLLIGHETEN TORNFALKEN

SAMFÄLLIGHETEN TORNFALKEN Sida 1 av 6 SAMFÄLLIGHETEN TORNFALKEN Styrelsens förslag till nya stadgar. BAKGRUND Vid årsmötet 2013 diskuterades en översyn av föreningens stadgar så de överensstämmer med nu gällande regler, ska vara

Läs mer

1 Föreningens firma är Baltora vägförening. Firma

1 Föreningens firma är Baltora vägförening. Firma Sida 1 av 5 STADGAR Sammanträdesdatum 2000-05-06 Sammanträdesledare Owe Coborn Ärende Stadgar för Baltora vägförening enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av sammfälligheter. Lagens bestämmelser om

Läs mer

Utgåva A4 Förslag till ändring av STADGARNA daterade Överstruket utgår och tillägg är skrivet med rött.

Utgåva A4 Förslag till ändring av STADGARNA daterade Överstruket utgår och tillägg är skrivet med rött. STADGAR Sammanträdesdatum 2016-03-15 Sammanträdesledare Ewon Wall Ärende 1 Firma 2 Samfälligheter 3 Grunderna för förvaltningen 4 Medlem 5 säte, sammansättning Stadgar för samfällighetsförening, bildad

Läs mer

STADGAR 1 (5) FIRMA Föreningens firma är GYLLEBOSJÖ samfällighetsförening.

STADGAR 1 (5) FIRMA Föreningens firma är GYLLEBOSJÖ samfällighetsförening. STADGAR 1 (5) Stadgar för Gyllebosjö samfällighetsförening, bildad 1976-06-02 enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen skall gälla Kommun: Simrishamn

Läs mer

3 Samfälligheterna skall förvaltas i enlighet med vad som vid bildandet bestämts om deras ändamål.

3 Samfälligheterna skall förvaltas i enlighet med vad som vid bildandet bestämts om deras ändamål. Stadgar 2006-06-17 Ärende Stadgar för samfällighetsförening bildad enligt lagen (1973:1150) om Förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen skall gälla i den mån inte annat framgår

Läs mer

Stadgar. 1 Föreningens firma är: Firma Sundbyholms samfällighetsförening ( )

Stadgar. 1 Föreningens firma är: Firma Sundbyholms samfällighetsförening ( ) Stadgar för Sundbyholms samfällighetsförening (716424-4977) enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser om förvaltningen ska gälla. Kommun: Eskilstuna Län: Södermanland

Läs mer

Föreningens firma är Anläggningssamfälligheten Timjanen i Uppsala.

Föreningens firma är Anläggningssamfälligheten Timjanen i Uppsala. Stadgar för samfällighetsförening, bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen skall gälla i den mån inte annat framgår av dessa stadgar. Firma

Läs mer

Stadgar för TULKA VÄGSAMFÄLLIGHETSFÖRENING NORRTÄLJE TULKA GA:1 Inledning

Stadgar för TULKA VÄGSAMFÄLLIGHETSFÖRENING NORRTÄLJE TULKA GA:1 Inledning Stadgar för TULKA VÄGSAMFÄLLIGHETSFÖRENING NORRTÄLJE TULKA GA:1 Inledning Stadgar för samfällighetsförening bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen

Läs mer

GEMENSAMHETSANLÄGGNINGAR

GEMENSAMHETSANLÄGGNINGAR EVENTUELLT BILDANDE AV GEMENSAMHETSANLÄGGNINGAR Svärdsö Södra Sportstugeförening Årsstämma 2015-09 09-06 06 Rev 1 B502 B509 2 NY LAGSTIFTNING SFS 2013:488 gäller sedan 1 juli 2013 Nyttjanderätter, servitut

Läs mer

Lantmäterimyndigheten Sundsvalls kommun SUNDSVALL. Helårsbostad Fritidsbostad Jord- och skogsbruk Industri. Annat:

Lantmäterimyndigheten Sundsvalls kommun SUNDSVALL. Helårsbostad Fritidsbostad Jord- och skogsbruk Industri. Annat: Ansökan Läs instruktionen längst bak innan du fyller i ansökan. Fyll i uppgifter om alla fastigheter och sakägare. Jag / vi ansöker om följande lantmäteriförrättning Lantmäterimyndigheten Inkom Dnr Berörda

Läs mer

Gemensam VA-anläggning - Hur gör man?

Gemensam VA-anläggning - Hur gör man? Gemensam VA-anläggning - Hur gör man? En guide över arbetsgången vid bildandet av gemensam VA-anläggning i samband med anslutning till allmänt VA-nät Varför allmänt vatten och avlopp? Under 2009 beslutades

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Torstäva ga:13. Med sammanträde på Trummenäs Golfklubb. Sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1.

Anläggningsförrättning berörande Torstäva ga:13. Med sammanträde på Trummenäs Golfklubb. Sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1. bilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2016-11-07 Ärendenummer K14421 Förrättningslantmätare Clas Lindell Ärende Anläggningsförrättning berörande Torstäva ga:13 Kommun: Karlskrona Län: Blekinge Handläggning Sökande

Läs mer

EKERÖ-VÄSBY Samfällighetsförening

EKERÖ-VÄSBY Samfällighetsförening EKERÖ-VÄSBY Samfällighetsförening Stadgar för Ekerö-Väsby Samfällighetsförening Antagna vid ordinarie stämma den 21 oktober 1974, utom 3 vilken har ändrats och antagits vid ordinarie stämma den 25 februari

Läs mer

Anläggningsförrättning (omprövning) av Husby-Långhundra GA:3

Anläggningsförrättning (omprövning) av Husby-Långhundra GA:3 Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2018-05-02 Ärendenummer C16446 Förrättningslantmätare Britta Mattsson Ärende Anläggningsförrättning (omprövning) av Husby-Långhundra GA:3 Kommun: Norrtälje, Knivsta Län:

Läs mer

Ansökan om lantmäteriförrättning

Ansökan om lantmäteriförrättning Sidnummer: 1 Ansökan om lantmäteriförrättning Aktbilaga A Läs gärna instruktionerna på sidorna 3-5 innan du fyller i ansökan. Där finns även information om vart du ska skicka din ansökan. Jag/vi ansöker

Läs mer

Stadgar för Lerviks Samfällighetsförening antagna vid sammanträde den 17 mars 1999.

Stadgar för Lerviks Samfällighetsförening antagna vid sammanträde den 17 mars 1999. sida 1 (4) Stadgar för Lerviks Samfällighetsförening antagna vid sammanträde den 17 mars 1999. Stadgar för samfällighetsförening, bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens

Läs mer

Stadgar för samfällighetsföreningen BIRGIT - BERTIL

Stadgar för samfällighetsföreningen BIRGIT - BERTIL Sida 1 STADGAR Sammanträdesdatum 2019-04-09 Sammanträdesledare Erik Jonzon Stadgar för samfällighetsföreningen BIRGIT - BERTIL enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser

Läs mer

Stadgar för Risö samfällighetsförening

Stadgar för Risö samfällighetsförening 1 Stadgar för Risö samfällighetsförening Stadgar för samfällighetsförening, bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen ska gälla i den mån inte

Läs mer

ANMÄLAN TILL SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGSREGISTRET

ANMÄLAN TILL SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGSREGISTRET sidan 1 av 5 ANMÄLAN TILL SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGSREGISTRET Blanketten ska användas vid uppdatering av samfällighetsföreningsregistret. Det är styrelsens ansvar att anmäla ändringar till samfällighetsföreningsregistret

Läs mer

3 GRUNDERNA FÖR Samfälligheten skall förvaltas i enlighet med vad som vid FÖRVALTNINGEN bildandet bestäms om dess ändamål.

3 GRUNDERNA FÖR Samfälligheten skall förvaltas i enlighet med vad som vid FÖRVALTNINGEN bildandet bestäms om dess ändamål. 1 STADGAR Sammanträdesdatum 1978-04-06 (1990-11-20; 11a) (1991-11-19; 11, 12) (1992-05-19; 14) (2004-05-27; 2,3,6) (2012-03-07; 12) Stadgar för samfällighetsförening, bildad enligt lagen (1973:1150) om

Läs mer

Stadgar. 1 Föreningens firma är: Firma Sundbyholms samfällighetsförening ( )

Stadgar. 1 Föreningens firma är: Firma Sundbyholms samfällighetsförening ( ) Stadgar för Sundbyholms samfällighetsförening (716424-4977) enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser om förvaltningen ska gälla. Kommun: Eskilstuna Län: Södermanland

Läs mer

Fastighetsreglering Anläggningsförrättning. Styckningslotten ska befrias från inteckningar Sammanträde för att bilda samfällighetsförening

Fastighetsreglering Anläggningsförrättning. Styckningslotten ska befrias från inteckningar Sammanträde för att bilda samfällighetsförening Lantmäterimyndigheten Tel: 013-20 60 00 ANSÖKAN om lantmäteriförrättning Sida 1 (2) Aktbilaga A Lantmäterimyndigheten Drottninggatan 45 581 81 LINKÖPING (1) Berörda fastigheter (2) Önskad åtgärd Avstyckning

Läs mer

NORSVIKENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING STADGAR FÖR NORSVIKENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING ( )

NORSVIKENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING STADGAR FÖR NORSVIKENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING ( ) STADGAR FÖR NORSVIKENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING (716418-8448) Anm: Stadgarna är ursprungligen registrerade 85 04 01. Vissa har därefter ändrats genom beslut av årsstämma. Den aktuella texten framgår nedan.

Läs mer

STADGAR. 1 FIRMA Föreningens firma är: Valhundens samfällighetsförening (VHS)

STADGAR. 1 FIRMA Föreningens firma är: Valhundens samfällighetsförening (VHS) REGISTRERINGSBEVIS Sid 1 (5) Datum 1999-01-15 Organisationsnummer Lantmäterimyndigheten 717902-9876 Stockholms län har denna dag verkställt registrering av Valhundens samfällighetsförening Valhundens samfällighetsförening

Läs mer

Stadgar. 1 Föreningens firma är: Firma Sundbyholms samfällighetsförening ( )

Stadgar. 1 Föreningens firma är: Firma Sundbyholms samfällighetsförening ( ) Stadgar för Sundbyholms samfällighetsförening (716424-4977) enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser om förvaltningen ska gälla. Kommun: Eskilstuna Län: Södermanland

Läs mer

Informationsmöte för vägföreningar i Halmstads kommun

Informationsmöte för vägföreningar i Halmstads kommun Informationsmöte för vägföreningar i Halmstads kommun 2013-09-19 Informationsmöte för vilka? Detta möte riktar sig till er som företrädare för enskilda vägar inom detaljplanelagd tätbebyggelse. Vägar på

Läs mer

Hermelinen Samfällighetsförening Antagna

Hermelinen Samfällighetsförening Antagna 1. Föreningen... 1 1.1. Firma... 2 1.2. Samfälligheten och grunderna för förvaltningen... 2 1.2.1. Anläggningsbeslut... 2 1.3. Medlem... 2 2. Styrelsen... 2 2.1. Säte... 2 2.2. Val av styrelse... 2 2.3.

Läs mer

DRIFT OCH UNDERHÅLL AV ENSKILD VÄG

DRIFT OCH UNDERHÅLL AV ENSKILD VÄG DRIFT OCH UNDERHÅLL AV ENSKILD VÄG Drift och underhåll av enskild väg Enskild väg är väg där inte stat, kommun eller annan myndighet är huvudman. Enskild väghållning kan regleras genom lantmäteriförrättning

Läs mer

Utgåva B-17. Föreningens firma är Papegojans samfällighetsförening.

Utgåva B-17. Föreningens firma är Papegojans samfällighetsförening. STADGAR Sammanträdesdatum 2017-03-28 Sammanträdesledare Ewon Wall Ärende 1 Firma 2 Samfälligheter 3 Grunderna för förvaltningen 4 Medlem 5 säte, sammansättning Stadgar för samfällighetsförening, bildad

Läs mer

t Kollelse, nörvoro Protokoll z Yrkonde s Utredning LANTMÄTERIET Lokal: Malmrossalen på Hamngatan 9 i Trelleborg Tid: Den 9 juni 2010 kl 15.

t Kollelse, nörvoro Protokoll z Yrkonde s Utredning LANTMÄTERIET Lokal: Malmrossalen på Hamngatan 9 i Trelleborg Tid: Den 9 juni 2010 kl 15. LANTMÄTERIET Sido 1 (5) Aktbilogo PRS Protokoll so m fö llig h etsfören in g 2010-06-09 Ärendenummer M091508 Sommontrödesledore Åsa Lindblad Ärende Sammanträde för att bilda Stavstensuddes samfällighetsförening

Läs mer

Anläggningsåtgärd berörande Måsen 14-17, 19-20 och fastighetsreglering berörande Måsen 15-17 och 20

Anläggningsåtgärd berörande Måsen 14-17, 19-20 och fastighetsreglering berörande Måsen 15-17 och 20 Beskrivning Ärendenummer M8781 Förrättningslantmätare Kristin Håkansson Förrättningen är registrerad Registreringsdatum... Sida 1 (1) Aktbilaga BE... Ärende berörande Måsen 14-17, 19-2 och fastighetsreglering

Läs mer

Stadgar för Stora Barnviks samfällighetsförening Antagna vid ordinarie föreningsstämma

Stadgar för Stora Barnviks samfällighetsförening Antagna vid ordinarie föreningsstämma Ärende Stadgar för samfällighetsförening bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen skall gälla i den mån inte annat framgår av dessa stadgar.

Läs mer

Stadgar För 101net Käglinge Samfällighetsförening

Stadgar För 101net Käglinge Samfällighetsförening Stadgar För 101net Käglinge Samfällighetsförening Stadgar för 101net Käglinge Samfällighetsförening enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser om förvaltningen

Läs mer

Z.f^^l*^^ Karl-Martin Gidlund

Z.f^^l*^^ Karl-Martin Gidlund L A N T M A T E R I M Y N D I G H E T E N STOCKHOIMS iku ForraHningen ar registrerad 2001-06-05 Regjsfreringsdofum Arendenummer AB982170 Sido 1 (4) Aktbiloga BE 1 Akt0117-01/59 Jl j Ij I'/^ A F6rrattningslan»mdtare

Läs mer

Underrättelse om avslutad förrättning

Underrättelse om avslutad förrättning L A N T M Ä T E R I E T Sida 1 Underrättelse om avslutad förrättning 2013-04-26 Ärendenummer O114554 Förrättningslantmätare «FirmaTitel» «Namn» «coadress» «Utdelningsadress» «Extrafält» «Postadress» «Fastighet»

Läs mer

VÄSTERMARKENS VÄGFÖRENING

VÄSTERMARKENS VÄGFÖRENING STADGAR FÖR SAMFÄLLIGHETEN VÄSTERMARKENS VÄGFÖRENING SÖDRA LJUSTERÖ Stadgar för samfällighetsförening bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen

Läs mer

BRUNNSBERGA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

BRUNNSBERGA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING BRUNNSBERGA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING HELSINGBORG Organisationsnummer 716406-6610 STADGAR FÖR BRUNNSBERGA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING (antagna på ordinarie stämma den 30 mars 2008) Följer SFL 1 FIRMA Föreningens

Läs mer

STADGAR 2002-05-15. Anders A. Stadgar för Ekås Samfällighetsförening

STADGAR 2002-05-15. Anders A. Stadgar för Ekås Samfällighetsförening STADGAR Sammanträdesdatum 2002-05-15 Sammanträdesledare Anders A Ärende Stadgar för Ekås Samfällighetsförening enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen

Läs mer

Stadgar för Påfvelunds samfällighetsförening org.nr:

Stadgar för Påfvelunds samfällighetsförening org.nr: Bilaga 3 till protokoll 2002-10-30 Stadgar för Påfvelunds samfällighetsförening org.nr: 857202-6170 1 Firma Föreningens firma är Påfvelunds samfällighetsförening 2 Förvaltningsobjekt, grunderna för förvaltningen

Läs mer

Kallelse Ärendenummer. M17446 Förrättningslantmätare. Beredande: Karolina Jönsson Beslutande: Jenny Höjman

Kallelse Ärendenummer. M17446 Förrättningslantmätare. Beredande: Karolina Jönsson Beslutande: Jenny Höjman Aktbilaga Sida 1 Kallelse 2017-12-13 Ärendenummer M17446 Förrättningslantmätare Beredande: Karolina Jönsson Beslutande: Jenny Höjman Sven Rune Svennelid Hövägen 85 263 53 LERBERGET Höganäs Lerberget 49:466

Läs mer

Samfälligheten skall förvaltas i enlighet med vad som vid bildandet bestämts om dess ändamål.

Samfälligheten skall förvaltas i enlighet med vad som vid bildandet bestämts om dess ändamål. Sida 1 av 5 STADGAR Den 1/11 2006 beviljade lantmäterimyndigheten i Uppsala län registrering av Malma Backes Samfällighetsförening. Stadgar reviderade 2010 12 07 1 Firma Ärende 2 Samfälligheter Stadgar

Läs mer

Omprövning av Långvind ga:2 och ga:4. Kommun: Hudiksvall Län: Gävleborg

Omprövning av Långvind ga:2 och ga:4. Kommun: Hudiksvall Län: Gävleborg Aktbilaga Sida 1 2013-05-30 %* X121140, Ola Gustafsson -,. -.-/0%. -1%%. -'. -2%. -,3. % Omprövning av Långvind ga:2 och ga:4 Kommun: Hudiksvall Län: Gävleborg 4 Som sakägare kallas Ni till lantmäterisammanträde.

Läs mer

STADGAR Antagna vid extra föreningsstämman Firma Föreningens firma är Hantverkarens Samfällighetsförening.

STADGAR Antagna vid extra föreningsstämman Firma Föreningens firma är Hantverkarens Samfällighetsförening. STADGAR Antagna vid extra föreningsstämman 2011-05-30 1 Firma Föreningens firma är Hantverkarens Samfällighetsförening. 2 Samfälligheter Det eller de anläggningsbeslut som lantmäteriet fattat om denna

Läs mer

Stadgar för Kläppen Samfällighetsförening. Föreningens firma är: Kläppen Samfällighetsförening

Stadgar för Kläppen Samfällighetsförening. Föreningens firma är: Kläppen Samfällighetsförening Sida! 1 STADGAR Sammanträdesdatum 2018-05-19 Sammanträdesledare Thomas Molander Stadgar för Kläppen Samfällighetsförening. enligt lagen (1973:150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser

Läs mer

Stadgar för Vätö Huvuds vägförening org.nr

Stadgar för Vätö Huvuds vägförening org.nr Sida 1 lantrn:'.jo i"i ot STADGAR Sammanträdesdatum 2016-06-19 rcc)i::::~rni-2des det i protokok intagn:::i bo::;lut om ändring stat:lqar,..,...,...,,.,.,..;,,... ~ enl. nedan) för Sammanträdesledare Årsmötets

Läs mer

Stadgar Avskrift från original som finns tillgängligt hos styrelsen.

Stadgar Avskrift från original som finns tillgängligt hos styrelsen. Stadgar 1 Stadgar Avskrift från original som finns tillgängligt hos styrelsen. Stadgar för samfällighetsförening, bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande del av Hensvik 1:85 m fl

Anläggningsförrättning berörande del av Hensvik 1:85 m fl Aktbilaga BE1 Sida 1 Beskrivning 2014-03-27 Ärendenummer AB133531 Förrättningslantmätare Johan Jepson Ärende Anläggningsförrättning berörande del av Hensvik 1:85 m fl Kommun: Norrtälje Län: Stockholm Blivande

Läs mer

Föreningens firma är Loddby Evalunds Vägsamfällighetsförening (LEV).

Föreningens firma är Loddby Evalunds Vägsamfällighetsförening (LEV). STYRELSEN 2016-03-30 Sid 1 (5) Stadgar för samfällighetsförening bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen skall gälla i den mån inte annat

Läs mer

Varför kan inte lantmätaren hantera markavvattningssamfälligheter?

Varför kan inte lantmätaren hantera markavvattningssamfälligheter? Varför kan inte lantmätaren hantera markavvattningssamfälligheter? Ingrid Öhlund lantmätare och senior rådgivare Division Fastighetsbildning Tel 070-57 87 211 Ingrid.ohlund@lm.se Varför?.. Dagens regelsystem

Läs mer

Resarö Vägförening STADGAR Ytterbyvik VAXHOLM

Resarö Vägförening STADGAR Ytterbyvik VAXHOLM Resarö Vägförening STADGAR 2012-03-20 Ytterbyvik 1 185 94 VAXHOLM Stadgar för Resarö Vägförening, gällande fr. o. m. 2012-03-20 (Antagna vid ordinarie årsmöte 2011-03-28 och bekräftade av ordinarie årsmöte

Läs mer

Följebrev - Delgivning enligt 14 delgivningslagen

Följebrev - Delgivning enligt 14 delgivningslagen LANTMÄTERIET Sida 1 Följebrev - Delgivning enligt 14 delgivningslagen 2016-10-26 Ml6894 Förrättningslantmätare Erik Jönsson Eskilstorps och Hemmeslövs Vägförening C/0 Jan Lindsjö Tjädervägen 16 269 39

Läs mer

Föreningen förvaltar gemensamhetsanläggningarna nr 2 och nr 3 tillkomna genom anläggningsbeslut (Dnr FABR 96474). Vättersö ga :12, ga :13

Föreningen förvaltar gemensamhetsanläggningarna nr 2 och nr 3 tillkomna genom anläggningsbeslut (Dnr FABR 96474). Vättersö ga :12, ga :13 STADGAR Stadgar för samfällighetsförening, org.nr.717904-1798, bildad enligt lagen (1973:1 150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen skall gälla i den mån inte annat framgår

Läs mer