Vårdval primär hörselrehabilitering i Östergötland

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vårdval primär hörselrehabilitering i Östergötland"

Transkript

1 Vårdval primär hörselrehabilitering i Östergötland IT-bilaga till Regelboken Handläggare: Verksamhet: Datum: Diarienummer: LiÖ

2 Innehållsförteckning 1 Syfte Omfattning Avgränsning Vidare utveckling Revidering Nyttjanderätt Utbildning Leverans Leveranstid Leveransvillkor Leveransprov/acceptanstest Leveransförsening Underhåll och supporthantering Uppgradering och underhåll av IT-stödet Förändring av IT-stödet Felavhjälpning Driftavbrott Supporthantering Tekniska krav Mjukvara Krav på nätverksförbindelse (anslutning till internet) Kostnad Kontaktpersoner

3 1 Syfte För att stödja det fria vårdvalet ska vårdinformation, avseende enskild patient, vara kvalitetssäkrad och lättillgänglig när den behövs. Det ska finnas en gemensam informationsstruktur och informationen ska, förutsatt patientens medgivande, vara tillgänglig i hela vårdkedjan. För att säkerställa att leverantören kan ta del av aktuella mätresultat från hörselundersökningar utförda på andra enheter behöver dokumentation göras tillgänglig i IT-system. Leverantörerna ska tillsammans delta i arbetet som syftar till en god gemensam informationsförsörjning. 2 Omfattning Denna bilaga gäller för de IT-stöd som Region Östergötland tillhandahåller. Följande IT-stöd omfattas: AuditBase med de ingående modulerna o Patientmodul o Lagermodul o Verkstadsmodul o Fakturamodul Anslutningsprogramvara för identifiering och säker kommunikation vid fjärranslutning för användare via tjänsten cap.lio.se. o Användare ansluter med personligt användar-id och personlig säkerhetsdosa. 2.1 Avgränsning Bilagan omfattar inte: Hårdvara (t ex datorer, mätutrustning och programmeringsutrustning för hörapparater) Anslutning till internet Programprodukter, t ex leverantörens lokala NOAH-installation för lagring av mätdata Automatisk överföring av mätdata mellan leverantörens lokala NOAH och Region Östergötlands AuditBase IT-support för funktioner och produkter som ej omfattas av bilagan 3 (9)

4 2.2 Vidare utveckling Nästa steg är att utveckla en överföringstjänst som gör det möjligt att föra över mätdata mellan lokal NOAH och Auditbase vilket kommer att underlätta patientens fria val av leverantör. 3 Revidering En revidering av bilagan kan vid behov bli aktuellt under avtalsperioden, detta om större förändring sker med IT-stödet. Vid förändring av bilagan tillämpas avsnitt 6.10 i Regelboken för auktorisation, Utveckling och behov av förändringar i uppdraget omförhandling. 4 Nyttjanderätt Region Östergötland har nyttjanderätten till samtliga programvaror till de IT-stöd som omfattas av bilagan. Region Östergötland tillhandahåller och äger de ingående licenserna som nyttjas av leverantören. Enligt överenskommelse mellan leverantör och Region Östergötland förses leverantör med rätt antal licenser. Om avtal upphör ska tillhandahållna licenser återlämnas till Region Östergötland och avinstallation av de ingående programvarorna på lokal dator ska ske. Programlicenser som ingår är: AuditBase med de ingående modulerna: o Patientmodul o Lagermodul o Verkstadsmodul o Fakturamodul Anslutning till fjärruppkopplingstjänsten cap.lio.se. De programprodukter som åläggs varje leverantör att anskaffa för att det lokala IT-stödet ska fungera har leverantören nyttjanderätt till. Samtlig lokal hårdvara är leverantörens ansvar att tillhandahålla. 5 Utbildning 4 (9)

5 Leverantören ansvarar för att medarbetare som ska nyttja tjänsten tillhandahålls utbildning och kompetens för IT-stödet. Vid dagen för införandestart sker en övergripande genomgång från Region Östergötland för de medarbetare hos leverantör som ska nyttja tjänsten. 6 Leverans 6.1 Leveranstid Beställningar som leverantör själv ska hantera måste vara genomförda i god tid innan dagen för leverans av IT-stödet från Region Östergötland. Verklig leveransdag för IT-stödet infaller den dag leveransen godkänts, efter genomförd acceptanstest, av både leverantör och Region Östergötland. 6.2 Leveransvillkor Det IT-stöd som ingår i bilagan ska levereras och driftsättas i anvisade lokaler inom Östergötland. 6.3 Leveransprov/acceptanstest Acceptanstest ska genomföras innan IT-stödet godkänts för produktion. Acceptanstesten genomförs enligt Region Östergötlands framtagna process med ingående acceptanspunkter. Syftet med acceptanstesten är att säkerställa kvalitet och att IT-stödet fungerar utan avvikelser. Genom acceptanstest fastställs att IT-stödet uppfyller god funktionalitet och kapacitet för den av Region Östergötland levererade tjänsten. Acceptanstesten genomförs under 3-5 arbetsdagar och omfattar genomgång av IT-stödets samtliga delar och funktioner som ingår i leveransen. Eventuellt behov av åtgärd för uppkommen avvikelse/fel ska hanteras och påbörjas omgående och utan kostnad av den part som är ansvarig för funktion som avviker. Fungerar inte IT-stödet accepteras inte leveransen och kan då inte driftsättas hos leverantör förrän åtgärd och rättelse genomförts. Avvikelser som ej påverkar IT-stödets funktionalitet och kapacitet ska inte utgöra något hinder för att Region Östergötland godkänner leveransen under förutsättning att leverantör förbinder sig att åtgärda avvikelsen inom skälig tid från den dag acceptanstest godkänts. 5 (9)

6 6.4 Leveransförsening Om leveransförsening inträffar, oavsett orsak, utgår ingen ersättning för produktionsbortfall. Orsak till leveransförsening kan vara svår att hitta, avtalets parter förväntas att i samförstånd hantera åtgärder för att minimera leveransförseningen. 7 Underhåll och supporthantering 7.1 Uppgradering och underhåll av IT-stödet Region Östergötland ansvarar för uppgradering till ny version av programprodukter samt genomför underhåll av IT-stödet som ingår i tjänsten. Beslut om när i tiden uppgradering och underhåll ska ske tas av Region Östergötland. Planerat underhåll meddelas leverantör i god tid och sker i regel utanför kontorstid för att minimera produktionsbortfall. 7.2 Förändring av IT-stödet Leverantör får inte genomföra ändringar av funktionalitet i IT-stödet. Om programleverantör till något av IT-stödet genomför förändringar så sker detta för samtliga som nyttjar IT-stödet. Större förändringar i form av ny alternativt förbättrad funktionalitet i IT-stödet meddelas leverantör i god tid innan funktionalitet driftsätts. 7.3 Felavhjälpning Region Östergötland ansvarar för det levererade IT-stödet inom avtalsperioden med leverantör. Vid upptäckt av fel ska leverantör meddela enligt anvisad supportkanal där Region Östergötland ansvarar för att inrapporterat fel avhjälps. Region Östergötland ansvarar inte för fel som är orsakade av leverantör och som skett utanför angivna instruktioner för hur IT-stödet får nyttjas/hanteras. Region Östergötland ansvarar inte för ändringar/åtgärder som sker i samband med uppgradering av IT-stödet (ny version från programleverantör). Region Östergötland felanmäler uppkommet fel och genomför felavhjälpning enligt instruktioner från programleverantören för åtgärd. 7.4 Driftavbrott 6 (9)

7 Skulle driftavbrott inträffa ska båda parter arbeta för att lösa driftavbrottet så fort som möjligt. Region Östergötland har supportavtal med programleverantörer för IT-stödet som nyttjas vid behov beroende på driftavbrottets karaktär. De villkor som gäller mot programleverantörer gäller också för leverantörer. Ingen ytterligare kompensation utgår till leverantör för driftavbrott. 7.5 Supporthantering Supportfrågor för IT-stödet hanteras via felanmälan till Region Östergötlands supportfunktion, namngiven som IT-akuten. Kan IT-akuten inte åtgärda inkommen felanmälan skickas denna vidare till systemförvaltare för aktuellt IT-stöd som ärendet avser. Innan felanmälan sker ska leverantör säkerställt att egen utrustning fungerar, ex att lokal dator fungerar normalt samt att åtkomst till internet fungerar. Kontaktuppgifter IT-akuten Öppettider: Helgfria vardagar kl. 07:00 17:00 Felanmälan via telefon: Information som ska delges vid felanmälan Användarnamn, HSA-id eller e-postadress Kontaktuppgifter Vilken applikation som felet uppstod i Om det är flera användare som har samma problem Om det fanns något felmeddelande och i så fall vad det innehöll 8 Tekniska krav Leverantörer ansvarar för införskaffning av all hårdvara för anslutning till tjänsten. Då tjänsten bygger på Citrix XenApp finns inga specifika krav på hårdvara. Rekommenderad skärmupplösning på dator är minst 1024 * Mjukvara För åtkomst till IT-stödet AuditBase sker uppkoppling via internet mot Region Östergötlands externa tjänst för fjärruppkoppling, cap.lio.se. En programvara, kallad Citrix 7 (9)

8 Receiver installeras på lokal dator och har stöd för olika operativsystem. Citrix Receiver tar inte någon stor plats på datorns hårddisk, för installation krävs administratörsrättigheter på den lokala datorn. Installationen hanteras av leverantören enligt anvisning från Region Östergötland. För mer information om Citrix Receiver samt nedladdning, klicka på följande länk: Krav på nätverksförbindelse (anslutning till internet) Krav på nätverksförbindelse till och från internet finns angivet i Regelbok för auktorisation, se avsnitt 5 IT-stöd. Leverantör ingår själv avtal med valfri leverantör och ansvarar för tillgängligheten i sitt lokala datornätverk. Region Östergötland ansvarar inte för driftstörningar i leverantörs lokala datornätverk eller för eventuella effekter som användning av undermålig internetanslutning kan resultera i. 9 Kostnad Under 2015 står Hälso- och sjukvårdsnämnden för kostnaden. En utvärdering och eventuell revidering görs inför årsskiftet 2015/ (9)

9 10 Kontaktpersoner : Huvudkontaktperson IT-kontaktperson Namn Mailadress Region Östergötland Namn Mailadress Huvudkontaktperson Henning Sand henning.sand@regionostergotland.se IT-kontaktperson Gerry Lindell gerry.lindell@regionostergotland.se 9 (9)

Bilagan innehåller beskrivning av de åtaganden rörande IT som gäller för

Bilagan innehåller beskrivning av de åtaganden rörande IT som gäller för IT-system och appar Bilagan innehåller beskrivning av de åtaganden rörande IT som gäller för externa utförare att förhålla sig till som krav innan man ansöker om att bli utförare av hemtjänst inom Göteborgs

Läs mer

Bilaga IT till förfrågningsunderlag Bil 3 Inledning

Bilaga IT till förfrågningsunderlag Bil 3 Inledning Bilaga IT till förfrågningsunderlag Bil 3 Inledning Innehåll Detta dokument innehåller beskrivning av de åtaganden rörande IT som gäller för privata utförare att förhålla sig till som krav innan man ansöker

Läs mer

Bilaga 1 till avtal om hemtjänst enligt lagen om valfrihetssystem

Bilaga 1 till avtal om hemtjänst enligt lagen om valfrihetssystem Upprättad: 2015-06-09 Reviderad: 2015-06-18 Bilaga 1 till avtal om hemtjänst enligt lagen om valfrihetssystem 1. Beskrivning av IT-stöd Kapitel 1 beskriver de IT-stöd som Borås Stad har beslutat ska användas

Läs mer

Avtal. Region Skåne Habilitering & Hjälpmedel. Audionommottagningen. Auktoriserad Audionommottagning

Avtal. Region Skåne Habilitering & Hjälpmedel. Audionommottagningen. Auktoriserad Audionommottagning Avtal mellan Region Skåne Habilitering & Hjälpmedel och Audionommottagningen om Auktoriserad Audionommottagning Sidan 2 av 8 1.1 AVTAL OM AUKTORISERAD AUDIONOMMOTTAGNING 1.1.1 Avtalsparter Beställare:

Läs mer

Arbetsplatstjänsten / SUA

Arbetsplatstjänsten / SUA 1 (9) SLA 2018-03-01 Service Level Agreement Stockholms universitet Arbetsplatstjänsten / SUA 2018-03-01 Stockholms universitet Besöksadress: Telefon: Telefax: E-post: 2 (9) Innehållsförteckning 1. Inledning...

Läs mer

2013-03-152013-03-152013-03-15. Bilaga Funktionshyra Vårdval Gynekologi 2013. sida 1 (5) 2013-01-01 FUNKTIONSHYRA. Vårdval Gynekologi

2013-03-152013-03-152013-03-15. Bilaga Funktionshyra Vårdval Gynekologi 2013. sida 1 (5) 2013-01-01 FUNKTIONSHYRA. Vårdval Gynekologi sida 1 (5) FUNKTIONSHYRA Vårdval Gynekologi 2013 sida 2 (5) Detta dokument är en tjänstebeskrivning av funktionshyra för IT inom Landstinget i Uppsala län gällande samordning för IT-funktioner. Dokumentet

Läs mer

Bilaga 1 Allmänna villkor för Socialnämnds anslutning till Sammansatt Bastjänst Ekonomiskt Bistånd (SSBTEK)

Bilaga 1 Allmänna villkor för Socialnämnds anslutning till Sammansatt Bastjänst Ekonomiskt Bistånd (SSBTEK) Bilaga 1 Allmänna villkor för Socialnämnds anslutning till Sammansatt Bastjänst Ekonomiskt Bistånd (SSBTEK) 1. Allmänt Dessa Allmänna villkor reglerar Socialnämndens anslutning till Sammansatt Bastjänst

Läs mer

Mobilt arbetssätt inom vård och omsorg Linköping UH

Mobilt arbetssätt inom vård och omsorg Linköping UH ÖVERENSKOMMELSE OM TJÄNSTENIVÅER, SLA-BILAGA Denna överenskommelse om servicenivåer, SLA gäller för leverans av upphandlade funktioner till Linköpings kommun. 1. DEFINITIONER Avtalad servicetid Den tid

Läs mer

INSTALLATIONS ANVISNING

INSTALLATIONS ANVISNING INSTALLATIONS ANVISNING AMA BESKRIVNINGSVERKTYG V E R S I O N 1. 0 V E R K T YG F Ö R V E R K L I G H E T E N INNEHÅLL Tack för att du valt att använda AMA beskrivningsverktyg. Vi hoppas att AMA beskrivningsverktyg

Läs mer

TILLÄGG TILL AVTAL 90 (VERSION 90)

TILLÄGG TILL AVTAL 90 (VERSION 90) 1 (10) Dnr 93-25-9 TILLÄGG TILL AVTAL 90 (VERSION 90) Detta tillägg gäller tillsammans med IT-Företagens Allmänna bestämmelser Avtal 90 (version 90) och är avsett att användas vid leverans av standardprodukter

Läs mer

Schemalätt 6.0 Installationsanvisning

Schemalätt 6.0 Installationsanvisning Schemalätt 6.0 Installationsanvisning Inledning Här följer en kort instruktion över hur du som ny kund installerar och aktiverar Schemalätt 6.0. Observera att Schemalätt 6.0 är ett Windows program och

Läs mer

Avtal om nyttjande av Svenska kyrkans gemensamma IT-plattform

Avtal om nyttjande av Svenska kyrkans gemensamma IT-plattform Avtal om nyttjande av Svenska kyrkans gemensamma IT-plattform Stiftet: Strängnäs stift, organisationsnr 252010-0047 Enheten:... Allmänt Detta avtal reglerar rätten att nyttja den gemensamma IT-plattformen,

Läs mer

HYRESAVTAL BikeAround TM

HYRESAVTAL BikeAround TM HYRESAVTAL BikeAround TM HYRA AV Package Deal jdome: Tramp enhet och styrenhet (exkl stol), Skärm och Projektor med stativ och lås, Dator och programvara med stativ och lås, matta, internetkabel och transportväska

Läs mer

Upphandling 1-1 Datorer. Bilaga 4: Service Level Agreement (SLA)

Upphandling 1-1 Datorer. Bilaga 4: Service Level Agreement (SLA) Upphandling 1-1 Datorer Bilaga 4: (SLA) Upphandling 1-1 Datorer 2 (9) Innehåll 1 SERVICE LEVEL AGREEMENT... 3 2 IT-ARBETSPLATS... 4 3 WEBBASERAD BASFUNKTIONALITET (MOLNTJÄNST)... 5 4 ÄNDRINGSHANTERING

Läs mer

Ramavtal för e-handelstjänst Ersättningar under driftsfasen

Ramavtal för e-handelstjänst Ersättningar under driftsfasen 1/8 Datum Handläggare 2012-09-25 Sören Pedersen ESV-dnr 45-43/2011 Ramavtal för e-handelstjänst Ersättningar under driftsfasen Med anledning av att avtalen är relativt omfattande och att det uppstått en

Läs mer

Allmänna avtalsvillkor för anslutning till HoforsNet

Allmänna avtalsvillkor för anslutning till HoforsNet Allmänna avtalsvillkor för anslutning till HoforsNet Parter HoforsNet Hofors Elverk AB, Box 153, 813 23 HOFORS 556425 7441 Namn : Adress: Postadress: Org.nr /Personnummer: 1 Tillämpningsområde Dessa villkor

Läs mer

Avtal om Transmissionsprodukter Bilaga 4 Servicenivåer

Avtal om Transmissionsprodukter Bilaga 4 Servicenivåer Avtal om Transmissionsprodukter. Bilaga 4, Servicenivåer Sida 1 av 10 Avtal om Transmissionsprodukter Bilaga 4 Servicenivåer Avtal om Transmissionsprodukter. Bilaga 4, Servicenivåer Sida 2 av 10 Innehåll

Läs mer

Allmänna villkor Ver. 1.1 Gäller från 2011-03-25.

Allmänna villkor Ver. 1.1 Gäller från 2011-03-25. Allmänna villkor Ver. 1.1 Gäller från 2011-03-25. 1 Allmänt 1.1 Dessa villkor reglerar förhållandet mellan kunden ( Kund ) och Excellent Hosting Sweden AB ("EHSAB") 1.2 Kunden kan vara en myndig fysisk

Läs mer

Avtal om Transmissionsprodukter Bilaga 4 Servicenivåer

Avtal om Transmissionsprodukter Bilaga 4 Servicenivåer Avtal om Transmissionsprodukter. Bilaga 4, Servicenivåer Sida 1 av 9 Avtal om Transmissionsprodukter Bilaga 4 Servicenivåer Avtal om Transmissionsprodukter. Bilaga 4, Servicenivåer Sida 2 av 9 Innehåll

Läs mer

Adress Postnr Postort

Adress Postnr Postort Sidan 1 av 6 BESTÄLLNING / AVTAL Företagskund Företagsnamn Kontaktperson Adress Postnr Postort Organisationsnummer Tel Mobiltel E-post Tjänstebeskrivning (GEAB) tillhandahåller ett fiberpar för kunds bruk

Läs mer

Definition av tjänst Datorarbetsplats

Definition av tjänst Datorarbetsplats Sidan 1 av 6 Definition av tjänst Datorarbetsplats Innehållsförteckning Grundtjänst... 2 Kapacitet... 2 Tillgänglighet... 2 Utbildning... 2 Support... 3 Avgränsningar... 3 Beskrivning av datorarbetsplatstjänstens

Läs mer

HYRESAVTAL BikeAround TM jdome

HYRESAVTAL BikeAround TM jdome HYRESAVTAL BikeAround TM jdome HYRA AV Package Deal jdome: Tramp enhet och styrenhet (exkl stol), Skärm och Projektor med stativ och lås, Laptop och programvara med stativ och lås, matta, internetkabel

Läs mer

Bilaga. Särskilda villkor för Öppen källkod. Programvaror och tjänster 2014. Systemutveckling

Bilaga. Särskilda villkor för Öppen källkod. Programvaror och tjänster 2014. Systemutveckling Sid 1 (7) 2014-11-07 Dnr 96-36-2014 Bilaga Särskilda villkor för Öppen källkod Programvaror och tjänster 2014 Systemutveckling Sid 2 (7) Innehållsförteckning 1 Tillämplighet 2 2 Särskilt om kontraktshandlingar

Läs mer

Extern åtkomst till Sociala system

Extern åtkomst till Sociala system STADSLEDNINGSKONTORET IT-AVDELNINGEN Dnr 033-0642/2011 Bilaga 1 Extern åtkomst till Sociala system för utförare inom Äldreomsorgen och Omsorgen om funktionshindrade 2 Innehållsförteckning Extern åtkomst

Läs mer

Produktbilaga Skanova Inplaceringar

Produktbilaga Skanova Inplaceringar Produktbilaga Skanova Inplaceringar 1(6) Produktbilaga Skanova Inplaceringar Innehåll Sida 1. Allmänt 2 2. Beställnings- och leveransrutiner 2 3. Överlämning till kund 2 4. Märkning och krav på Kundens

Läs mer

Bilaga. Särskilda villkor för proprietär programvara. Programvaror och tjänster Kontorsstöd

Bilaga. Särskilda villkor för proprietär programvara. Programvaror och tjänster Kontorsstöd Sid 1 (6) 2014-09-11 Dnr 96-33-2014 Bilaga Särskilda villkor för proprietär programvara Programvaror och tjänster 2014 Kontorsstöd Sid 2 (6) Innehållsförteckning 1 Tillämplighet 2 2 Särskilt om kontraktshandlingar

Läs mer

2013-08-16 96-77-2012;001. Pris. Bilaga till ramavtal mellan Statens inköpscentral och Borderlight AB. Kommunikation som tjänst.

2013-08-16 96-77-2012;001. Pris. Bilaga till ramavtal mellan Statens inköpscentral och Borderlight AB. Kommunikation som tjänst. Pris Bilaga till ramavtal mellan Statens inköpscentral och Borderlight AB 1 (5) Innehåll 1. Inledning... 3 2. Konsulter... 4 3. Webbportal... 4 4. Leveranstider... 4 5. Pris... 5 2 (5) 1. Inledning De

Läs mer

Förtydligande av kap. 3 Uppföljning i Regelbok för auktorisation, Vårdval Primärvård i Östergötland 2017

Förtydligande av kap. 3 Uppföljning i Regelbok för auktorisation, Vårdval Primärvård i Östergötland 2017 BESLUTSUNDERLAG 1/2 Ledningsstaben Charlotte Sand 2017-03-20 Dnr: HSN 2016-470 Hälso- och sjukvårdsnämnden Förtydligande av kap. 3 Uppföljning i Regelbok för auktorisation, Vårdval Primärvård i Östergötland

Läs mer

1 Tillämplighet Särskilt om kontraktshandlingar Ramavtalsleverantörs allmänna åtaganden Leverans och särskilda åtaganden...

1 Tillämplighet Särskilt om kontraktshandlingar Ramavtalsleverantörs allmänna åtaganden Leverans och särskilda åtaganden... Bilaga Särskilda villkor för Hårdvara Telefoniprodukter 96-91-2015 Sid 2 (6) Innehåll 1 Tillämplighet...3 2 Särskilt om kontraktshandlingar...3 3 Ramavtalsleverantörs allmänna åtaganden...4 4 Leverans

Läs mer

Ramavtal för Personalsystem med driftservice Ersättningar under driftsfasen

Ramavtal för Personalsystem med driftservice Ersättningar under driftsfasen 1/7 Datum Handläggare 2016-12-07 Åsa Fröding ESV-dnr 1434/2013 Ramavtal för Personalsystem med driftservice Ersättningar under driftsfasen Med anledning av att ramavtalet för Personalsystem (ESV DNR 7.1-1031/2013)

Läs mer

Yrkeskläder och skor 2012-2. Avropsstöd 2015-01-07

Yrkeskläder och skor 2012-2. Avropsstöd 2015-01-07 Avropsstöd Yrkeskläder och skor 2012-2 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 3. Avrop på ramavtalet... 3 4. Beställning... 3 4.1. Kundkonto... 4 4.2. Kundtjänst... 4 5. Pris... 4 6. Leveransvillkor...

Läs mer

Ekonomisystem med driftservice. Ersättning i samband med införandefasen 1/5

Ekonomisystem med driftservice. Ersättning i samband med införandefasen 1/5 1/5 Datum Handläggare 2016-12-07 Anderz Petersson ESV-dnr 449/2013 Ramavtal Ekonomisystem med driftservice Ersättning i samband med införandefasen Med anledning av att ramavtalet för Ekonomisystem (dnr

Läs mer

Swedish Radio Supply SDP-avtal

Swedish Radio Supply SDP-avtal Avtalsnummer Vår referens Datum SRS/FC-10:006 Uno Zell 2010-05-03 Swedish Radio Supply SDP-avtal SDP-avtalet är baserat på följande avtalsvillkor, tillämpliga sidor och bilagor: Bilaga AVTAL 90-Underhåll

Läs mer

Produktbilaga Skanova Antennplacering

Produktbilaga Skanova Antennplacering Produktbilaga Skanova Antennplacering 1(6) Produktbilaga Skanova Antennplacering Innehåll Sida 1. Allmänt 2 2. Beställnings- och leveransrutiner 2 3. Märkning och krav på Kundens utrustning 2 4. Service

Läs mer

Installationsanvisningar. IQ Web 200. Webbkommunikation

Installationsanvisningar. IQ Web 200. Webbkommunikation Ver 060109 Cetetherm IQHeat Installation IQ Web 200 Installationsanvisningar IQ Web 200 Webbkommunikation 1. Systemkrav...3 2. Inledning / Leveransomfattning...4 2.1 Inledning... 4 2.2 Leveransomfattning...

Läs mer

REGION SKÅNE VDI KLIENTINSTALLATION

REGION SKÅNE VDI KLIENTINSTALLATION REGION SKÅNE VDI KLIENTINSTALLATION 2014-05-21 Installation av Viewklient för VDI Dokumentation för installation och anslutning till Region Skånes VDI miljö INSTRUKTION VMWARE VIEW... 2 Inledning... 2

Läs mer

2. Kravspecifikation. Förfrågningsunderlag. Upphandlande organisation Krav på hårdvaran Lennart Halvarsson Dnr

2. Kravspecifikation. Förfrågningsunderlag. Upphandlande organisation Krav på hårdvaran Lennart Halvarsson Dnr Förfrågningsunderlag 2014-05-08 Upphandlande organisation Arvika kommun Upphandling Nattillsyn - Hemtjänst Lennart Halvarsson Dnr 2014-206 Symbolförklaring: Sista anbudsdag: 2014-06-02 Texten/frågan innehåller

Läs mer

Bilaga 1, Allmänna villkor för Systemleverantör till Assistansanordnare avseende elektroniska tidredovisningar för assistansersättning.

Bilaga 1, Allmänna villkor för Systemleverantör till Assistansanordnare avseende elektroniska tidredovisningar för assistansersättning. Bilaga 1, Allmänna villkor för Systemleverantör till Assistansanordnare avseende elektroniska tidredovisningar för assistansersättning. Version: REV_C Skribent: Lars Bylund Godkänd av: Monica Svanholm

Läs mer

1 Tillämplighet Särskilt om kontraktshandlingar Ramavtalsleverantörs allmänna åtaganden Leverans och särskilda åtaganden...

1 Tillämplighet Särskilt om kontraktshandlingar Ramavtalsleverantörs allmänna åtaganden Leverans och särskilda åtaganden... Bilaga Särskilda villkor för Hårdvara Datacenter 96-89-2015 Sid 2 (6) Innehåll 1 Tillämplighet...3 2 Särskilt om kontraktshandlingar...3 3 Ramavtalsleverantörs allmänna åtaganden...4 4 Leverans och särskilda

Läs mer

Quick Start CABAS. Generella systemkrav CABAS / CAB Plan. Kommunikation. Säkerhet

Quick Start CABAS. Generella systemkrav CABAS / CAB Plan. Kommunikation. Säkerhet Gunnel Frogedal 2014-07-17 6 32753 1 of 5 Quick Start CABAS Generella systemkrav CABAS / CAB Plan Applikationen stöds av följande operativsystem: Windows Vista SP2 Windows 7 SP1 Windows 8 (inte RT) Windows

Läs mer

Installationsinstruktion med rekommenderade inställningar Extern Uppkoppling med OTP och SITHS-kort mot Landstinget Västmanland

Installationsinstruktion med rekommenderade inställningar Extern Uppkoppling med OTP och SITHS-kort mot Landstinget Västmanland LANDSTINGET VÄSTMANLAND Installationsinstruktion med rekommenderade inställningar Extern Uppkoppling med OTP och SITHS-kort mot Landstinget Västmanland Sida 0 av 9 Innehållsförteckning: 1. Hårdvara...

Läs mer

T version 2.0 Public Tillhör objekt FABA

T version 2.0 Public Tillhör objekt FABA 1 (5) Produktbilaga Skanova Antennplacering Gäller från och med 2017-04-01 Innehållsförteckning 1. Allmänt... 2 2. Användning av Produkten... 2 2.1. Tillträde/säkerhet... 2 2.2. Användning... 2 2.3. Miljökrav...

Läs mer

Licens och Supportavtal WinServ

Licens och Supportavtal WinServ Sida 1 Licens och Supportavtal WinServ Innehåll Licens och supportavtal WinServ... 2 1. Definitioner... 2 2. WS Software åtaganden... 2 3. Sekretess... 3 4. Kundens åtagande... 3 5. Allmännt licensvillkor...

Läs mer

Tjänstekatalog (Aktuell version, oktober 2014)

Tjänstekatalog (Aktuell version, oktober 2014) Dokument: Tjänstekatalog för Ladok Version 1.1 Författare Sida 1 av 5 Malin Zingmark/Anders Sandström Förvaltningsstyrgruppen Datum 2014-10-13 INFORMATION Bil p 589: 4 Tjänstekatalog (Aktuell version,

Läs mer

ATIVA Development AB. ATIVA-Mätdon. Produktinformation. Sidan 1 av 6

ATIVA Development AB. ATIVA-Mätdon. Produktinformation. Sidan 1 av 6 ATIVA-Mätdon Produktinformation Sidan 1 av 6 Allmänt om ATIVA-Mätdon ATIVA-Mätdon är ett register för företagets mätdon, verktyg och andra instrument. Det håller bl.a. reda på statusen för varje individ

Läs mer

Kommunikationstorget i Västra Götaland

Kommunikationstorget i Västra Götaland Sidnr 1 (10) Handläggare Patrik Torgersson Patrik.torgersson@teliasonera.com Tel: 031-341 44 82 Tillhör objekt Ert datum Er referens Kommunikationstorget i Västra Götaland Tjänstebeskrivning ORGANISATIONSUPPGIFTER

Läs mer

AVTAL Övertorneå stadsnät Internet

AVTAL Övertorneå stadsnät Internet Sida 1 AVTAL Övertorneå stadsnät Internet Kund: Namn / Företag Adress: Pers.nr / Org-nummer Telefonnummer Epost Er referens: Faktura till: (Om annan än ovan) Namn Epost : Telefonnummer Hastighet Upp till

Läs mer

LEVERANSVILLKOR LANTBRUK 16

LEVERANSVILLKOR LANTBRUK 16 LEVERANSVILLKOR LANTBRUK 16 Det finstilta på vanlig svenska Leveransvillkoren Lantbruk 16 är utarbetade och framtagna av Maskin- Leverantörerna (ML) och Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) tillsammans. Vi

Läs mer

AVTAL LÅN AV ELEVDATOR

AVTAL LÅN AV ELEVDATOR Trelleborg2000, v 1.0, 2008-09-16 AVTAL LÅN AV ELEVDATOR Som årskurs 1 elev på Söderslättsgymnasiets Samhälls- och Ekonomiprogram, kommer du under din studietid få möjligheten att låna en bärbar dator

Läs mer

FAQ Frågor och svar, Mobilt arbetssätt i vård och omsorg

FAQ Frågor och svar, Mobilt arbetssätt i vård och omsorg FAQ Frågor och svar, Mobilt arbetssätt i vård och omsorg Inloggningsproblem Jag kan inte logga in i handenheten (ny medarbetare eller ny handenhet)? Inloggningsproblem beror vanligen på följande; 1. Ofullständig

Läs mer

Net id OEM Användarhandbok för Windows

Net id OEM Användarhandbok för Windows Net id OEM Användarhandbok för Windows Net id OEM Användarhandbok för Windows Copyright 2012 SecMaker AB Klassning: Publik Version: 5.6 1 / 8 Net id OEM Användarhandbok för Windows Copyright 2012 SecMaker

Läs mer

Avtal avseende *** kommuns medverkan som dataleverantör till och användare av den Nationella Vägdatabasen (NVDB)

Avtal avseende *** kommuns medverkan som dataleverantör till och användare av den Nationella Vägdatabasen (NVDB) Avtal avseende *** kommuns medverkan som dataleverantör till och användare av den Nationella Vägdatabasen (NVDB) Mellan Vägverket och *** kommun, nedan kallad Kommunen, har följande avtal träffats om Kommunens

Läs mer

Sandviken Energi AB. Allmänna villkor Nättjänster. Gällande från

Sandviken Energi AB. Allmänna villkor Nättjänster. Gällande från Sandviken Energi AB Allmänna villkor Nättjänster Gällande från 2019-03-01 1. AVTALET 1.1 Avtalets omfattning Dessa avtalsvillkor gäller vid användandet av nättjänster genom Sandviken Energi AB (SEAB) som

Läs mer

Avropsstöd. Vägledning för Hygien, papper- och plastmaterial 2013

Avropsstöd. Vägledning för Hygien, papper- och plastmaterial 2013 Avropsstöd Vägledning för Hygien, papper- och plastmaterial 2013 Innehåll 1 Innan du börjar avropa... 2 2 Inledning... 2 3 Omfattning... 2 4 Avrop på Ramavtalet... 2 5 Beställning... 2 5.1 Orderbekräftelse...

Läs mer

AVTAL AVSEENDE FASTIGHETSANSLUTNING TILL STADSNÄT

AVTAL AVSEENDE FASTIGHETSANSLUTNING TILL STADSNÄT AVTAL AVSEENDE FASTIGHETSANSLUTNING TILL STADSNÄT Öresundskraft AB, org nr 556089-7851 ( Öresundskraft ) och nedan angiven fastighetsägare ( Fastighetsägaren ) har ingått avtal på de villkor som framgår

Läs mer

Bilaga 22 till kundval hemtjänst IT relaterade beskrivningar

Bilaga 22 till kundval hemtjänst IT relaterade beskrivningar Bilaga 22 sida 1 (6) Bilaga 22 till kundval hemtjänst IT relaterade beskrivningar Rev. 2015-02-19 Bilaga 22 sida 2 (6) 1. Beskrivning av befintliga IT-system 1.1 Beställarens Intranät Entreprenör ska via

Läs mer

Information om RDT (den rikstäckande databasen för trafikföreskrifter) och instruktion för användningen

Information om RDT (den rikstäckande databasen för trafikföreskrifter) och instruktion för användningen TSV 2009-9320 1(2) Abo kommun 99988 ABO Information om RDT (den rikstäckande databasen för trafikföreskrifter) och instruktion för användningen RDT-verksamheten har förändrats i ett antal betydelsefulla

Läs mer

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Enheten för uppdragsstyrning

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Enheten för uppdragsstyrning Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Enheten för uppdragsstyrning Datum 2017-10-31 Förfrågningsunderlag och Avtal avseende Psykoterapi i Hälsoval Skåne gällande år 2018 förtydligande till förändringar

Läs mer

Villkor för användande av Postens funktion spåra brev och paket

Villkor för användande av Postens funktion spåra brev och paket Villkor för användande av Postens funktion spåra brev och paket 1 Allmänt 1.1 Posten AB (publ), nedan kallat Posten, erbjuder företag och privatpersoner att ladda ner och använda Postens datorprogram med

Läs mer

Installationsanvisning för LUQSUS version 2.0

Installationsanvisning för LUQSUS version 2.0 Avd. för arbets-och miljömedicin & Inst. för psykologi, Lunds universitet Installationsanvisning för LUQSUS version 2.0 Systemkrav Innan du börjar installationen bör du kontrollera att operativsystem och

Läs mer

Användarguide för anslutning till MCSS

Användarguide för anslutning till MCSS Användarguide för anslutning till MCSS Innehållsförteckning Systemkrav... 3 Symantec VIP Access... 4 För tvåfaktorsautentisering via mobiltelefon... 4 För tvåfaktorsautentisering via dator... 5 Logga in

Läs mer

FUNKTIONSHYRA programportal För privata vårdgivare med Cosmic

FUNKTIONSHYRA programportal För privata vårdgivare med Cosmic FUNKTIONSHYRA programportal För privata vårdgivare med Cosmic Dokumentet gäller från den 1 januari 2019 Sida 1 av 5 Innehållsförteckning 1 BESKRIVNING AV DOKUMENTET...3 2 FUNKTIONSHYRANS INNEHÅLL...3 3

Läs mer

Fotoautomat för SITHS

Fotoautomat för SITHS 1 (5) Fotoautomat för SITHS Fotoautomat för SITHS används för att förenkla processen för hantering av foton och signaturer inför produktion av SITHS-kort. Fotoautomat för SITHS från nexus levereras i två

Läs mer

Normalavtal 1(6) Avtal avseende.kommuns medverkan som dataleverantör till och användare av den Nationella Vägdatabasen (NVDB)

Normalavtal 1(6) Avtal avseende.kommuns medverkan som dataleverantör till och användare av den Nationella Vägdatabasen (NVDB) Normalavtal 1(6) 2001-08-06 Avtal avseende.kommuns medverkan som dataleverantör till och användare av den Nationella Vägdatabasen (NVDB) Mellan Vägverket och. kommun, nedan kallad Kommunen, har följande

Läs mer

Installation av Topocad

Installation av Topocad Installation av Topocad Hämta programmet Topocad 12.0 kan hämtas från adtollo.se/systems/mat-kart/ladda-ner-program/ Installation Programmet installeras från Installera Topocad Topocad 12.0. Installationsfilen

Läs mer

BILAGA LEVERANSER 1 under Avtal mellan Skanova Access och Kunden om tillgång till Skanova Access produkter

BILAGA LEVERANSER 1 under Avtal mellan Skanova Access och Kunden om tillgång till Skanova Access produkter BILAGA LEVERANSER 1 LEVERANSER 1 Allmänt 1.1 Omfattning Denna bilaga omfattar rutiner för beställning och leverans av Produkter. Villkoren i bilagan gäller, från den dag de tillförts Avtalet, i stället

Läs mer

Bilaga 2 Drift och Underhåll

Bilaga 2 Drift och Underhåll Bilaga 2 Drift och Underhåll 1. Servicenivå... 2 1.1 KLASSIFICERING AV FEL...2 1.2 SERVICETID...2 1.3 ÅTGÄRDSTID...2 1.3.1 ALLMÄNT...2 1.3.2 ERSÄTTNING VID BRISTANDE FELAVHJÄLPNING KLASS A...2 1.4 TILLGÄNGLIGHET...3

Läs mer

Bilaga 22 till kundval hemtjänst IT relaterade beskrivningar

Bilaga 22 till kundval hemtjänst IT relaterade beskrivningar Bilaga 22 sida 1 (6) Bilaga 22 till kundval hemtjänst IT relaterade beskrivningar Bilaga 22 sida 2 (6) 1. Beskrivning av befintliga IT-system 1.1 Kommunens Intranät Utförare ska ha tillgång till Falkenbergs

Läs mer

Tjänsteavtal för ehälsotjänst

Tjänsteavtal för ehälsotjänst Tjänsteavtal för ehälsotjänst Bilaga 1. Specifikation av Tjänsten INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning... 3 2. Bakgrund... 3 2.1. Referenser... 4 3. Tjänstebeskrivning... 4 3.1. Syftet med Tjänsten... 4 3.2.

Läs mer

Webbformulär och ärendeväxel för Resplus restidsgaranti

Webbformulär och ärendeväxel för Resplus restidsgaranti Webbformulär och ärendeväxel för Resplus restidsgaranti Innehåll 1. Bakgrund och Syfte... 2 2. Övergripande process... 2 3. Tekniska förutsättningar... 2 4. Beskrivning av webbformulär... 3 5. Sök efter

Läs mer

IT-bilaga Hälsoval 2016

IT-bilaga Hälsoval 2016 Central Förvaltning Medicinsk Teknik och IT Benämning IT-bilaga Hälsoval Utskriftsdatum Beteckning/diarienr 2015-08-20 LD15/02085 IT-bilaga Hälsoval 2016 Landstinget Dalarna Datum: 2015-09-30 Aktuell version:

Läs mer

Vägsalt och dammbindningsmedel Avropsstöd

Vägsalt och dammbindningsmedel Avropsstöd Avropsstöd 1 2019-06 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Avtalstid... 3 3. Produktområden... 3 4. Volympaketeringar... 3 5. Geografisk områden... 4 6. Avrop på ramavtalet... 4 7. Beställning... 4 8. Kundservice...

Läs mer

FileMaker Pro 13. Använda Fjärrskrivbord med

FileMaker Pro 13. Använda Fjärrskrivbord med FileMaker Pro 13 Använda Fjärrskrivbord med FileMaker Pro 13 2007-2013 FileMaker, Inc. Med ensamrätt. FileMaker, Inc. 5201 Patrick Henry Drive Santa Clara, Kalifornien 95054, USA FileMaker och Bento är

Läs mer

Med Utprovning avses att konsulent och/eller tekniker bistår förskrivare med experthjälp vid val av hjälpmedel för bestämd brukare.

Med Utprovning avses att konsulent och/eller tekniker bistår förskrivare med experthjälp vid val av hjälpmedel för bestämd brukare. 2012-01-20 1 (5) BILAGA 4 DEFINITIONER TJÄNSTER Utprovning Med Utprovning avses att konsulent och/eller tekniker bistår förskrivare med experthjälp vid val av hjälpmedel för bestämd brukare. Anpassning

Läs mer

PDL medarbetaruppdrag vårdgivare vårdenhet Organisation verksamhetschef. NetID drivrutiner kortläsare operativ browser

PDL medarbetaruppdrag vårdgivare vårdenhet Organisation verksamhetschef. NetID drivrutiner kortläsare operativ browser NetID drivrutiner kortläsare operativ browser webinar Checklista dokument wiki avreglering Apotek e-dos PDL medarbetaruppdrag vårdgivare vårdenhet Organisation verksamhetschef HSA SITHS attribut autentisering

Läs mer

Utdelning sker under skoltid på en skola åt gången med beräknad start under början av höstterminen 2016.

Utdelning sker under skoltid på en skola åt gången med beräknad start under början av höstterminen 2016. Elevens namn och klass Utdelning av ipad Under hösten 2016 kommer alla elever från år 7 till 9 få varsin ipad. Modellen är ipad mini 2 med 16 GB lagringsutrymme som levereras i ett fodral tillsammans med

Läs mer

Biometria Violweb. Installation kundportalaccess - för IT-administratörer. Mars 2019

Biometria Violweb. Installation kundportalaccess - för IT-administratörer. Mars 2019 Violweb Installation kundportalaccess - för IT-administratörer Mars 2019 Sammanfattning Den här anvisningen är till för dig som arbetar som lokal IT-administratör på ett företag som INTE har en avtalad

Läs mer

Avtal om jourverksamhet. Landstinget i Östergötland, Hälso- och sjukvårdsnämnden. Svensk Privattandvård Aktiebolag 2008-01-01 2008-12-31. mellan.

Avtal om jourverksamhet. Landstinget i Östergötland, Hälso- och sjukvårdsnämnden. Svensk Privattandvård Aktiebolag 2008-01-01 2008-12-31. mellan. 1(6) Avtal om jourverksamhet mellan Landstinget i Östergötland, Hälso- och sjukvårdsnämnden och Svensk Privattandvård Aktiebolag 2008-01-01 2008-12-31 2(6) 1. Avtalsparter Uppdragsgivare Landstinget i

Läs mer

Serviceavtal. 1. Beskrivning av Tjänster. 1.1 Leverantören skall tillhandahålla Tjänster i enlighet med dessa Villkor.

Serviceavtal. 1. Beskrivning av Tjänster. 1.1 Leverantören skall tillhandahålla Tjänster i enlighet med dessa Villkor. Serviceavtal 1. Beskrivning av Tjänster 1.1 Leverantören skall tillhandahålla Tjänster i enlighet med dessa Villkor. 1.2 Kunds rättigheter och skyldigheter 1.2.1 Kund ansvarar för att Fullgöra betalning

Läs mer

Allmänna villkor för Sebbex Ab Oy:s tjänster

Allmänna villkor för Sebbex Ab Oy:s tjänster Allmänna villkor för :s tjänster 1. Allmänt Dessa allmänna villkor reglerar de tjänster som finns beskrivna i avtalet och som tillhandahålls av (FO-nummer: 2348973-4). För det fall att det i avtalet eller

Läs mer

Biometria Violweb. Kom-igång-guide. Januari Sammanfattning Den här anvisningen är till för dig som ska börja använda dig av Biometrias tjänster.

Biometria Violweb. Kom-igång-guide. Januari Sammanfattning Den här anvisningen är till för dig som ska börja använda dig av Biometrias tjänster. Violweb Kom-igång-guide Januari 2019 Sammanfattning Den här anvisningen är till för dig som ska börja använda dig av s tjänster. Innehållsförteckning Systemkrav... 2 Administratörsrättigheter... 3 Hur

Läs mer

Bastjänsterna ovan avser driftfasen. Införandet genomförs som ett projekt som drivs av Cygate i samarbete med kunden.

Bastjänsterna ovan avser driftfasen. Införandet genomförs som ett projekt som drivs av Cygate i samarbete med kunden. INLEDNING Cygate erbjuder ett brett utbud av Bastjänster. Dessa tjänster är indelade i Applikationslager och i Infrastrukturlager. De Bastjänster som finns är Applikationsdrift, Applikation som tjänst,

Läs mer

AVTAL OM [ ] TJÄNSTER

AVTAL OM [ ] TJÄNSTER Avtalsvillkor för IT-upphandlingar inom den offentliga förvaltningen (JIT 2007) 1 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Integrationstjänsten - Anslutningstjänsten Version 1.0

Integrationstjänsten - Anslutningstjänsten Version 1.0 Tjänstebeskrivning Integrationstjänsten - Anslutningstjänsten Version 1.0 Introduktion En Anslutning utgår från att två system vill kommunicera med varandra, det kan vara regelbundet eller vid valda tidpunkter.

Läs mer

Cygrids Allmänna Bestämmelser

Cygrids Allmänna Bestämmelser Cygrids Allmänna Bestämmelser 1 Defenitioner 1.1 Cygrids Cygrids är en förkortning av det juridiska namnet på företaget Cygrids Communications AB med organisationsnummer 556552-0540. I avtalstexten nedan

Läs mer

Bilaga Särskilda villkor för Privat molntjänst Programvaror & tjänster

Bilaga Särskilda villkor för Privat molntjänst Programvaror & tjänster Bilaga Särskilda villkor för Privat molntjänst Programvaror & tjänster 23.3-5559-17 Sid 2 (7) Innehåll 1 Tillämplighet...3 2 Särskilt om kontraktshandlingar...3 3 Leverans och särskilda åtaganden...4 4

Läs mer

Överenskommelse angående Däckverkstadens reparationsvillkor. Stockholm den 21 februari 2003

Överenskommelse angående Däckverkstadens reparationsvillkor. Stockholm den 21 februari 2003 Konsument verket KO PROTOKOLL Datum Dnr 2003-02-21 2002/2916 Överenskommelse angående Däckverkstadens reparationsvillkor 1 Konsumentverket/KO och Däckspecialisternas Riksförbund (DRF) har träffat en överenskommelse

Läs mer

Produktbilaga Fiber Villa

Produktbilaga Fiber Villa 1 (7) Produktbilaga Fiber Villa Gäller fr.o.m. 2019-04-01 Innehållsförteckning 1. Allmänt... 2 2. Användning av Produkten... 2 3. Beställnings- och leveransvillkor... 2 3.1. Allmänt... 2 3.2. Återställningskrav

Läs mer

Anbudsinbjudan. Avseende upphandling av teknik för e-hemtjänst omfattande videotelefoni anpassad för äldre och funktionshindrade

Anbudsinbjudan. Avseende upphandling av teknik för e-hemtjänst omfattande videotelefoni anpassad för äldre och funktionshindrade Anbudsinbjudan Avseende upphandling av teknik för e-hemtjänst omfattande videotelefoni anpassad för äldre och funktionshindrade Bilaga 2 Grundavtal för e-hemtjänster 1. Bakgrund 1.1 Detta avtal omfattar

Läs mer

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Köksutensilier

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Köksutensilier Nacka kommun Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Köksutensilier Diarie KFKS 2013/109-054 Ansvarig upphandlare Madeleine Arnsten Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

Instruktion för fiberanslutning till Utsikt Bredbands nät i villaområden (Ej nyproduktion eller anslutning via byalagskonceptet)

Instruktion för fiberanslutning till Utsikt Bredbands nät i villaområden (Ej nyproduktion eller anslutning via byalagskonceptet) Instruktion för fiberanslutning till Utsikt Bredbands nät i villaområden (Ej nyproduktion eller anslutning via byalagskonceptet) När du har beställt en fiberanslutning från Utsikt Bredband (Utsikt) och

Läs mer

GRUND - SLA. Beslutsdatum Detta dokument syftar till att beskriva grund SLA vid Göteborgs universitet STYRDOKUMENT

GRUND - SLA. Beslutsdatum Detta dokument syftar till att beskriva grund SLA vid Göteborgs universitet STYRDOKUMENT STYRDOKUMENT GRUND - SLA Publicerad / version Beslutsfattare Handläggare 2016-04-20 / version B Magnus Nordell Magnus Nordell Beslutsdatum 2016-04-20 Giltighetstid Sammanfattning Tillsvidare Detta dokument

Läs mer

Dessa villkor ("Avtalsvillkoren") gäller för köp hos Lunds universitet, Media-Tryck.

Dessa villkor (Avtalsvillkoren) gäller för köp hos Lunds universitet, Media-Tryck. Avtalsvillkor Dessa villkor ("Avtalsvillkoren") gäller för köp hos Lunds universitet, Media-Tryck. Allmänt Media-Tryck säljer böcker i olika format via Internet till dess kunder ("Kund") i Sverige och

Läs mer

2014-09-18 T 12073-14 version 2.0 Public Tillhör objekt FABA 101 1148

2014-09-18 T 12073-14 version 2.0 Public Tillhör objekt FABA 101 1148 1 (5) Produktbilaga Skanova Inplacering Gäller från och med 2015-01-01 Innehållsförteckning 1. Allmänt... 2 2. Användning av Produkten... 2 2.1. Tillträde/säkerhet... 2 2.2. Användning... 2 2.3. Miljökrav...

Läs mer

Produktbilaga Fiber Småföretag

Produktbilaga Fiber Småföretag 1 (7) Produktbilaga Fiber Småföretag Gäller fr.o.m. 2019-04-01 Innehållsförteckning 1. Allmänt... 2 2. Användning av Produkten... 2 3. Beställnings- och leveransvillkor... 2 3.1. Allmänt... 2 3.2. Återställningskrav

Läs mer

Bilaga 2 Drift och Underhåll

Bilaga 2 Drift och Underhåll Bilaga 2 Drift och Underhåll 1. Servicenivå... 2 1.1 KLASSIFICERING AV FEL... 2 1.2 SERVICETID... 2 1.3 ÅTGÄRDSTID / HINDERTID... 2 1.3.1 ALLMÄNT... 2 1.3.2 ERSÄTTNING VID BRISTANDE FELAVHJÄLPNING KLASS

Läs mer

Användarguide för anslutning till Treserva och TES 2016-02-29. Användarguide för anslutning till Treserva och TES

Användarguide för anslutning till Treserva och TES 2016-02-29. Användarguide för anslutning till Treserva och TES Användarguide för anslutning till Treserva och TES Innehållsförteckning Systemkrav... 3 Symantec VIP Access... 4 För tvåfaktorsautentisering via mobiltelefon... 4 För två-faktorsautentisering via dator...

Läs mer

Ramavtalsbilaga 11. Allmänna villkor. Konsulttjänster inklusive Införandeprojekt

Ramavtalsbilaga 11. Allmänna villkor. Konsulttjänster inklusive Införandeprojekt 1 Ramavtalsbilaga 11 Allmänna villkor Konsulttjänster inklusive Införandeprojekt 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. UPPDRAGET OCH DESS UTFÖRANDE... 3 2. AVROPANDE MYNDIGHETS ÅTAGANDEN... 3 3. ÄNDRINGAR AV UPPDRAGET...

Läs mer

Sjunet Anslutningsavtal Förenklat regelverk för informationssäkerhet

Sjunet Anslutningsavtal Förenklat regelverk för informationssäkerhet Sjunet Anslutningsavtal Förenklat regelverk för informationssäkerhet Innehållsförteckning 1. Generellt... 3 1.1. Syfte... 3 1.2. Berörda dokument... 3 1.3. Sjunet Informationssäkerhet... 3 1.4. Avgränsning...

Läs mer

FÖRESKRIFTER. Storköksutrustning

FÖRESKRIFTER. Storköksutrustning FÖRESKRIFTER Storköksutrustning 16-126 Innehållsförteckning 1 FÖRESKRIFTER FÖR PRODUKTER OCH PRODUKTLEVERANSER... 3 1.1 Leveranstid/inställelsetid... 3 1.2 Utgående produkter/ersättningsmodeller... 3 1.3

Läs mer