BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN"

Transkript

1 KALLELSESIDA Utfärdad den 4 januari 2016 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 11 januari 2016 kl Kommunkansliet i Åva 1 Laglighet och beslutförhet 2 Protokolljusterare 3 Godkännande, ändring och komplettering av föredragningslistan 4 Ärenden till kännedom 5 Tjänstemannabeslut 6 Val av närvårdare 7 Budget och dispositionsplan Anhållan om bidrag/ålands synskadade 9 Val av barnskötare 10 Språkstöd för barn i barnomsorgen 11 EXTRA ÄRENDE: Deltagande i projektet Äldreomsorg på distans Protokollet framläggs till påseende den vid Socialkansliet, Åva Ordförande Stina Sjöman genom socialchef Niklas Feiring Denna möteskallelse har anslagits på anslagstavlan för offentliga kungörelser under tiden Intygar: Niklas Feiring socialchef

2 Protokollsida Sammanträdestid: Måndagen den 11 januari 2016 kl Sammanträdesplats: Mötesrummet, kommunkansliet i Åva Beslutande: Ordinarie: Stina Sjöman, ordförande Olof Holmberg, viceordförande Mikaela Berg Janica Modig-Eklund Klas-Göran Englund Personlig ersättare Jaana Pettersson Tore Bäcksbacka Gunvor Husell Aila Nyman Thomas Sjöman Övriga: Margaret Lundberg, Kst ordförande Tommy Öström, Kst representant Niklas Feiring, sekreterare John Wrede, kommundirektör Susanne Öström, ekonomichef Paragrafer 1-11 Underskrift Stina Sjöman Niklas Feiring Ordförande Protokollförare Justering Klas-Göran Englund Janica Modig-Eklund Protokolljusterare Protokolljusterare Protokollet framlagt till påseende: Kommunkansliet i Åva, Intygar Utdragets riktighet intygar datum namn

3 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET Ordföranden öppnade mötet och förklarade det lagenligt sammankallat samt beslutfört. 2 PROTOKOLLJUSTERARE Till protokolljusterare valdes Klas-Göran Englund och Janica Modig-Eklund. 3 GODKÄNNANDE, ÄNDRING OCH KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLISTAN Punkten ger möjlighet att ändra på innehållet i föredragningslistan t.ex. i vilken ordning ärendena skall behandlas (enkel majoritet). Även extra ärenden bör tas upp i samband med denna punkt. Extra ärende: 11 EXTRA ÄRENDE: Deltagande i projektet Äldreomsorg på distans Föredragningslistan omfattades.

4 ÄRENDEN TILL KÄNNEDOM Förbundsstyrelsen för Ålands kommunförbund har 80/ konstaterat att avtalet om barnskyddsjour har förlängts att gälla till och med i och med att alla berörda kommuner har omfattat förslaget om förlängning. Avtal om samarbete gällande beslutsfattande i barnskyddsärenden mellan skärgårdskommunerna Brändö, Föglö, Kumlinge, Kökar och Sottunga samt Mariehamns stad har undertecknats av samtliga avtalsparter och gäller under tiden Avtal om samarbete i barnskyddsärenden mellan skärgårdskommunerna Brändö, Föglö, Kumlinge, Kökar och Sottunga har undertecknats av samtliga avtalsparter och gäller under tiden Närståendevårdsstöden har justerats med 0,73 % fr.o.m i enlighet med lag om stöd för närståendevård: Vårdklass I 407,07 /mån Vårdklass II 585,29 /mån Vårdklass III 814,37 /mån Ann-Christin Nordström har uppvaktats med anledning av 50-årsdag. Att nämnden tecknar ärendet till kännedom.

5 TJÄNSTEMANNABESLUT Förteckning över socialchefens tjänstemannabeslut som bilaga. Att nämnden tecknar ärendet till kännedom.

6 BEFATTNINGAR INOM ÄLDREOMSORGEN SocN 88/2015 lediganslog två närvårdarbefattningar. Inom ansökningstidens utgång kl har tre ansökningar inkommit: Paul Ekström, Nina Berg samt Marita Tillema. Samtliga sökanden behöriga. Att nämnden väljer Nina Berg och Marita Tillema till närvårdare inom äldreomsorgen för tiden Arbetstiden är 120h/6v (52,29%). Huvudsakligen tvåskiftsarbete men enstaka nattskift kan förekomma. Löneinplacering enligt gällande nivå. Läkarintyg behöver ej företes.

7 BUDGET OCH DISPOSITIONSPLAN 2016 Budget 2016 har fastställts av fullmäktige Den enda väsentliga skillnaden jämfört med socialnämndens budgetförslag är att medel för dagisskjutsar har återinförts. Kostnadsökningen är Dispositionsplan 2016 bör fastställas. Dispositionsplan 2016 som är identisk med socialnämndens underlag från budgetberedningen med undantag av ovan nämnda tillägg för skjutsar för dagisbarn bifogas. Att nämnden omfattar dispositionsplan 2016 samt i övrigt tecknar ärendet till kännedom.

8 ANHÅLLAN OM BIDRAG/Ålands synskadade rf Ålands synskadade ansöker om bidrag för taltidning för 2016 samt om verksamhetsbidrag för Anslag för understöd till sammanslutningar ströks i budgetprocessen på Ro Socialnämnden inför budget Att nämnden beslutar att avslå ansökan om verksamhetsbidrag för Ålands synskadade med motiveringen att socialnämnden inte beviljar verksamhetsbidrag. Att nämnden beslutar att avslå ansökan om bidrag för utgivning av taltidning med motiveringen att anslag för ändamålet saknas.

9 VAL AV BARNSKÖTARE SocN 87/2015 lediganslog barnskötarbefattning för tiden med en arbetstid om 8h/v i regel förlagd till fredagar. Beslut delegerades till socialchefen. Inom ansökningstidens utgång kl har ingen ansökan inkommit. Bedömningen är att anställningen är oattraktiv då den binder upp eventuella jobbaspiranter för en relativt sett kort arbetsinsats. Att nämnden beslutar att socialchefen kan förverkliga anställningsbeslutet som kortare anställningar.

10 SPRÅKSTÖD FÖR BARN I BARNOMSORGEN Ansökan om medel för extra språkstöd i barnomsorgen till barn med annat modersmål än svenska brukar i början på december varje år. År 2015 lämnades ansökan in försent vilket lett till att medel inte reserverats för Brändö kommun för detta ändamål. Enligt handläggaren på Lr finns eventuellt möjlighet att i efterskott bevilja medel efter redovisning i december Ersättningen skulle då vara avhängig av hur anslagen gått åt i övrigt. I barnomsorgslagen 12 stadgas bl.a. att verksamheterna ska stöda barn med annat modersmål än svenska och ge alla barn en god grund för deras kulturella och språkliga identitet. Kommunen har i flera år med landskapsregeringens finansiella stöd arrangerat extra språkstöd för dessa barn. Det finns dock andra metoder låt vara att de inte är lika effektiva - att förverkliga detta stöd än genom att anordna extra timresurser för språkstöd. Att nämnden tecknar till kännedom att tryggad finansiering för extra språkstöd för barn med annat modersmål än svenska inte är aktuellt år Att nämnden beslutar att målsättningarna i barnomsorgslagen 12 inte tryggas genom att anordna extra språktimmar utan istället på andra sätt inom ramen för ordinarie verksamhet. Att nämnden beslutar att ansöka om språkstöd inför budgetår 2017.

11 EXTRA ÄRENDE: DELTAGANDE I PROJEKTET ÄLDREOMSORG PÅ DISTANS Projektet Äldreomsorg på distans med Högskolan på Åland som huvudman avslutas Projektet har tidigare drivits som ett EU-projekt under namnet Virtu. Under projektiden har 90 personer i 14 åländska kommuner samt äldreboenden gratis (Paffinansierat) fått prova stödtjänsten ÄlDis. I Brändö finns för närvarande två utplacerade skärmar. En på Solkulla samt en i ett hem. Tidigare har det funnits upp till fyra apparater i hemmen i Brändö. Under projekttiden har användarna via enkel videokonferensteknik - kunnat delta i minst två interaktiva sändningar per vecka - haft möjlighet att vara i bildkontakt med varandra, en till en eller i grupp - haft möjlighet att vara i bildkontakt med vänner - haft möjlighet att få vård via stödtjänsten ÄlDis Jomala kommun har åtagit sig att fortsätta som huvudman för projektet. Detta innebär att Jomala anställer en person som skall ansvara för sändningar, beställning av skärmar, installation, utbildning av personal och klienter, supportärenden etc till alla deltagande kommuner. I praktiken kan då verksamheten fortsätta på samma sätt som tidigare. Jomala kommun har ansökt om att få medel från danaarv som skulle täck de personalkostnader man har av projektet. Kommunen skulle stå för teknikkostnaderna för enligt det antal skärmar man använder. Kommunerna kan fritt fakturera klienten för tjänsten. T.ex. Jomala avser att ha en avgift om 30 /månad per klient. Intervjuer med användarna har visat att känslan av ensamhet har minskat, att upplevelsen att alltid ha någon att prata med är hög, att de äldre under projekttiden byggt upp sociala nätverk. Användarna har mest av allt uppskattat de program som sänts. Användarna har inte upplevt tekniken som svåranvänd. För de kommuner som använt ÄlDis som ett arbetsredskap i omsorgen har konstaterats att det varit kostnadsreducerande. Brändö har inte aktivt använt skärmarna som ett arbetsredskap. Bifogas beslutsunderlag rörande kostnaderna framtaget av Jomala kommun. I årets budget för äldreomsorgen saknas medel för ändamålet. Att nämnden beslutar att delta i projektet ÄlDis. Inledningsvis deltar kommunen med två skärmar. Deltagandet verkställs endast om landskapet finansierar Jomalas personalkostnader i projektet. Att deltagandet i projektet finansieras inom ramen för avkastningen från Birger Erikssons danaarv. Den uppskattade årskostnaden med landskapsfinansiering är 1523.

12 Att nämnden fakturerar en användaravgift om 15 /månad av brukarna fr.o.m

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 2.9.2013 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 26 augusti 2013 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 2 september 2013 kl.18.30 Kommunkansliet i Åva 62 Laglighet och beslutförhet 63 Protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 10.12.2015 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 3 december 2015 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdagen den 10 decembe r 2015 kl.17.30 Kommunkansliet i Åva 81 Laglighet och beslutförhet 82 Protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN. Tisdagen den 19 december 2017 kl.18.00

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN. Tisdagen den 19 december 2017 kl.18.00 19.12.2017 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 12 december 2017 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Tisdagen den 19 december 2017 kl.18.00 Solkulla servicehus, Brändöby 101 Laglighet och beslutförhet 102 Protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 27.4.2015 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 21 april 2015 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 27 april 2015 kl.18.00 Kommunkansliet i Åva 11 Laglighet och beslutförhet 12 Protokolljusterare 13 Godkännande,

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 16.11.2017 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 9 november 2017 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdagen den 16 november 2017 kl.18.00 Brändö kommunkansli, Åva 87 Laglighet och beslutförhet 88 Protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 15.10.2015 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 5 oktober 2015 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdagen den 15 oktober 2015 kl.18.00 Kommunkansliet i Åva 63 Laglighet och beslutförhet 64 Protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 20.6.2016 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 14 juni 2016 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 20 juni 2016 kl.18.00 Kommunkansliet i Åva 54 Laglighet och beslutförhet 55 Protokolljusterare 56 Godkännande,

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 17.12.2013 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 10 december 2013 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Tisdagen den 17 december 2013 kl.17.00 Kommunkansliet i Åva 105 Laglighet och beslutförhet 106 Protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 25.4.2013 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 18 april 2013 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdagen den 25 april 2013 kl.18.15 Solkulla servicehus i Brändöby 37 Laglighet och beslutförhet 38 Protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 12.2.2015 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 5 februari 2015 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdagen den 12 februari 2015 kl.18.30 Kommunkansliet i Åva 1 Laglighet och beslutförhet 2 Protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 23.5.2016 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 17 maj 2016 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 23 maj 2016 kl.18.00 Solkulla servicehus, Nordlingska lägenheten, Brändöby 41 Laglighet och beslutförhet

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 26.5.2014 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 20 maj 2014 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 26 maj 2014 kl.18.00 Nordlingska lägenheten, Solkulla servicehus i Brändöby 32 Laglighet och beslutförhet

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 19.10.2016 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 13 oktober 2016 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Onsdagen den 19 oktober 2016 kl.18.00 Kommunkansliet i Åva 92 Laglighet och beslutförhet 93 Protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 25.4.2016 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 19 april 2016 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 25 april 2016 kl.18.00 Kommunkansliet i Åva 28 Laglighet och beslutförhet 29 Protokolljusterare 30 Godkännande,

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 21.3.2013 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 15 mars 2013 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdagen den 21 mars 2013 kl.18.30 Solkulla servicehus i Brändöby 24 Laglighet och beslutförhet 25 Protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN. Torsdagen den 22 september 2016 kl.18.00

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN. Torsdagen den 22 september 2016 kl.18.00 22.9.2016 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 15 september 2016 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdagen den 22 september 2016 kl.18.00 Kommunkansliet i Åva 77 Laglighet och beslutförhet 78 Protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN 1 KALLELSESIDA utfärdad den 23 november 2017 Sammanträdestid: Tisdag den 28 november 2017 kl. 19:00 Sammanträdesplats: Huvudbiblioteket 37 LAGLIGHET OCH FÖRDHET 38 PROTOKOLLJUSTERARE 39 GODKÄNNANDE, ÄNDRING

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN. Torsdagen den 14 september 2017 kl.18.00

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN. Torsdagen den 14 september 2017 kl.18.00 14.09.2017 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 8 september 2017 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdagen den 14 september 2017 kl.18.00 Brändö kommunkansli, Åva 61 Laglighet och beslutförhet 62 Protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 24.01.2017 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 17 januari 2017 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Tisdagen den 24 januari 2017 kl.18.00 Kommunkansliet, Åva 1 Laglighet och beslutförhet 2 Protokolljusterare 3

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN. Onsdagen den 24 augusti 2016 kl.18.00

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN. Onsdagen den 24 augusti 2016 kl.18.00 24.8.2016 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 16 augusti 2016 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Onsdagen den 24 augusti 2016 kl.18.00 Kommunkansliet i Åva 64 Laglighet och beslutförhet 65 Protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 20.10.2014 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 13 oktober 2014 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 20 oktober 2014 kl.18.00 Kommunkansliet i Åva 77 Laglighet och beslutförhet 78 Protokolljusterare

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN I KÖKAR

SOCIALNÄMNDEN I KÖKAR SOCIALNÄMNDEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 1 /2016 Sammanträdestid: Måndag den 18.01 kl: 16.00-16.39 Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Björkman Kristina, ordförande

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 9.7.2018 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 21 juni 2018 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 9 juli 2018 kl.18.00 Kommunkansliet, Åva 56 Laglighet och beslutförhet 57 Protokolljusterare 58 Godkännande,

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 21.1.2013 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 15 januari 2013 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 21 januari 2013 kl.18.30 Kommunkansliet i Åva 1 Laglighet och beslutförhet 2 Protokolljusterare 3

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 14.3.2016 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 8 mars 2016 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 14 mars 2016 kl.18.00 Kommunkansliet i Åva 12 Laglighet och beslutförhet 13 Protokolljusterare 14 Godkännande,

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 17.11.2014 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 10 november 2014 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 17 november 2014 kl.18.00 Kommunkansliet i Åva 91 Laglighet och beslutförhet 92 Protokolljusterare

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars Sammanträdestid. Torsdag 26 mars 2015 kl Kommungården i Föglö. Närvarande

KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars Sammanträdestid. Torsdag 26 mars 2015 kl Kommungården i Föglö. Närvarande Sammanträdesdatum Nr KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars 2015 2 1 Sammanträdestid Torsdag 26 mars 2015 kl. 19.00 19.20. Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Föglö. Närvarande Stig Fellman, ordförande Katarina

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 5.9.2018 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 30 augusti 2018 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Onsdagen den 5 september 2018 kl.18.00 Kommunkansliet, Åva 69 Laglighet och beslutförhet 70 Protokolljusterare 71

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN. Brändö bibliotek, mötesrum Hälsingskär, Brändöby

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN. Brändö bibliotek, mötesrum Hälsingskär, Brändöby 27.02.2017 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 17januari2017 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 27februari2017kl.18.00 Brändö bibliotek, mötesrum Hälsingskär, Brändöby 12 Laglighet och beslutförhet

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 21 mars 2018 Sammanträdestid : Tisdagen den 27 mars 2018 kl.19.00 Sammanträdesplats: Kommunkansliet i Åva Ärenden: 15 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 16 VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 04.10.2012 7/12 Sammanträdestid OBS! Torsdagen den 4 oktober 2012 kl 18.00 20.10. Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Kommunkansliet x Karlsson Rolf, ordförande

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN 27.3.2014 1 KALLELSESIDA utfärdad den 20.3.2014 Sammanträdestid: Torsdag 27.3.2014 kl. 19:00 Sammanträdesplats: Huvudbiblioteket 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRDHET 2 PROTOKOLLJUSTERARE 3 GODKÄNNANDE, ÄNDRING

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE s.1

BRÄNDÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE s.1 1 23.01.2019 s.1 KALLELSESIDA utfärdad Sammanträdestid: 23.01.2018, kl.18.30 -. Sammanträdesplats: Brändö kommunkansli, Åva. 1. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET. 2. PROTOKOLLJUSTERARE 3. GODKÄNNANDE, KOMPLETTERING

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 18.10.2018 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 11 oktober 2018 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdagen den 18 oktober 2018 kl.18.00 Kommunkansliet, Åva 80 Laglighet och beslutförhet 81 Protokolljusterare

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 24.01.11 1. Kommungården, sammanträdesrummet

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 24.01.11 1. Kommungården, sammanträdesrummet FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 24.01.11 1 Sammanträdestid Måndagen den 24 januari 2011 kl 19.00-21.00 Beslutande Föredragande Kommungården,

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN 1 KALLELSESIDA utfärdad den 22.2.2019 Sammanträdestid: Torsdag 28.2.2019 kl. 15:00 Sammanträdesplats: Huvudbiblioteket 1 LAGLIGHET OCH FÖRDHET 2 PROTOKOLLJUSTERARE 3 GODKÄNNANDE, ÄNDRING OCH KOMPLETTERING

Läs mer

SKOLNÄMNDEN möte 7/2015 1(8)

SKOLNÄMNDEN möte 7/2015 1(8) 1(8) PROTOKOLLSIDA Sammanträdestid: Torsdag den 06.08.2015 kl 18:30 Sammanträdesplats: Bygården, Åva Beslutande Ordinarie: Personliga ersättare: Marja Tuomola, ordf. Jonny Karlström, vice ordf. Tiina Thörnroos

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 08.05.2012 4/12 Sammanträdestid Tisdagen den 8 maj 2012 kl 18.00 19.15. Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Godby daghem x Karlsson Rolf, ordförande x Mattsson

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 09.11.2018 Nr 6 Tid Fredagen den 09.11.2018 kl. 13.00 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 39 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 40 PROTOKOLLJUSTERARE 41 GODKÄNNANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

Organ Nr Datum Sida 1 SOCIALNÄMNDEN 57-65, 21 K Protokollet officiellt framlagt till påseende: Kumlinge kommunkansli 9 september 2015

Organ Nr Datum Sida 1 SOCIALNÄMNDEN 57-65, 21 K Protokollet officiellt framlagt till påseende: Kumlinge kommunkansli 9 september 2015 1 SOCIALNÄMNDEN 57-65, 21 K- 07.09.2015 22 K Sammanträdestid: 07.09.2015 kl 18.30-19.30 Sammanträdesplats: Kommunrummet Beslutande: Ordinarie ledamöter: Thomas Fredriksen, ordf. Ulla-Karin Newton, vice

Läs mer

Protokolljusterarnas Framlagt till Utdragets riktighet initialer påseende bestyrkes

Protokolljusterarnas Framlagt till Utdragets riktighet initialer påseende bestyrkes 21.01.2016 s.1 KALLELSESIDA utfärdad Sammanträdestid: 21.01.2016 kl.19.00 Sammanträdesplats: Åva, kommunkansliet. 1. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET. 2. PROTOKOLLJUSTERARE 3. GODKÄNNANDE, KOMPLETTERING OCH

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 10.03.2015 02/15 Sammanträdestid Tisdagen den 10 mars 2015 kl 18.00 19.30. Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Sammanträdesrummet, Kommungården

Läs mer

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019 SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019 Sammanträdestid Tisdagen den 27.8.2019 kl. 19 2120 Sammanträdeslokal Tallgården Närvarande Petter Johansson, ordförande Ulla-Britt Dahl Erik Schütten

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid tisdagen den kl. 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid tisdagen den kl. 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 25.04.2017 Nr 4 Tid tisdagen den 25.04.2017 kl. 13 Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Ärenden: 28 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 29 PROTOKOLLJUSTERARE 30 GODKÄNNANDE

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 17.5.2018 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 9 maj 2018 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdagen den 17 maj 2018 kl.18.00 Kommunkansliet, Åva 42 Laglighet och beslutförhet 43 Protokolljusterare 44 Godkännande,

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 23.03.2011 3/11 Sammanträdestid Onsdagen den 23 mars 2011 kl 18.00 19.00. Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Kommungården, sammanträdesrummet

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 16.08.2017 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 9 augusti 2017 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Onsdagen den 16 augusti 2017 kl.18.00 Brändö kommunkansli, Åva 49 Laglighet och beslutförhet 50 Protokolljusterare

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Torsdagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Torsdagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 26.09.2019 Nr 5 Tid Torsdagen den 26.09.2019 kl. 13.00 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 36 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 37 PROTOKOLLJUSTERARE 38 GODKÄNNANDE AV

Läs mer

Sammanträdesdatum 8 SOCIALNÄMNDEN 2015-10-21 1. Onsdag 2015-10-21 kl. 19.00 21.50. Kommungården i Föglö Närvarande

Sammanträdesdatum 8 SOCIALNÄMNDEN 2015-10-21 1. Onsdag 2015-10-21 kl. 19.00 21.50. Kommungården i Föglö Närvarande Sammanträdesdatum Nr 8 SOCIALNÄMNDEN 2015-10-21 1 Sammanträdestid Onsdag 2015-10-21 kl. 19.00 21.50 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Föglö Närvarande Ulenius Katarina, ordförande Karlsson Margaretha

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 19.10.2017 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 12 oktober 2017 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdagen den 19 oktober 2017 kl.18.00 Brändö kommunkansli, Åva 71 Laglighet och beslutförhet 72 Protokolljusterare

Läs mer

Protokoll Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve

Protokoll Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve VÅRDÖ KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN Protokoll 29.1.2018 Nr1 Tid Måndag den 29.1.2018 kl 17.00-18.00 Plats Närvarande Strömsgården Ledamöter: Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve Ersättare:

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN I KÖKAR

SOCIALNÄMNDEN I KÖKAR SOCIALNÄMNDEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 4 /2017 Sammanträdestid: 18 april kl 13.00 13.10 Sammanträdesplats Socialkansliet ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Eriksson Rainer, ordförande X Lotta

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 25.06.2015 Socialnämnden 02.07.2015 79-92 Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 25.06.2015 Socialnämnden 02.07.2015 79-92 Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 25.06.2015 Socialnämnden 02.07.2015 79-92 Sammanträdestid Torsdagen den 2 juli 2015 kl. 19.00 Kommungården Sammanträdesplats Ärendets -nummer

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE s.1 1

BRÄNDÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE s.1 1 17.02.2016 s.1 1 KALLELSESIDA utfärdad Sammanträdestid: 17.02.2016 kl.18.30 Sammanträdesplats: Åva, kommunkansliet. 12. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET. 13. PROTOKOLLJUSTERARE 14. GODKÄNNANDE, KOMPLETTERING

Läs mer

Organ Nr Datum Sida KOMMUNFULLMÄKTIGE

Organ Nr Datum Sida KOMMUNFULLMÄKTIGE KOMMUNFULLMÄKTIGE 34-39 10.09.2014 1 Sammanträdestid: 18.30 19.10 Sammanträdesplats: Mötesrummet, kommunkansliet, Beslutande: Ordinarie ledamöter: Mats Perämaa, ordförande Mia Hanström,I viceordf. Ingrid

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH UTVECKLINGSNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH UTVECKLINGSNÄMNDEN 1 BRÄNDÖ KOMMUN KALLELSESIDA Sammanträdestid:, kl.18.00. Sammanträdesplats: kommunkansliet, Åva. 17. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET. 18. PROTOKOLLJUSTERARE. 19. GODKÄNNANDE OCH KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLISTAN.

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 11.02.2014 02/14 Sammanträdestid Tisdagen den 11 februari 2014 kl 18.00 18.50. Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Sammanträdesrummet, Kommungården

Läs mer

Sammanträdesdatum 5 SOCIALNÄMNDEN Onsdag kl Kommungården i Föglö Närvarande

Sammanträdesdatum 5 SOCIALNÄMNDEN Onsdag kl Kommungården i Föglö Närvarande Sammanträdesdatum Nr 5 SOCIALNÄMNDEN 2016-07-06 1 Sammanträdestid Onsdag 2016-07-06 kl. 19.00 19.30 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Föglö Närvarande Karlström Jan-Erik, ordförande Sundblom

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 06.05.2014 04/14 Sammanträdestid Tisdagen den 6 maj 2014 kl 18.00 18.35 Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Sammanträdesrummet, Kommungården x

Läs mer

SKOLNÄMNDEN möte 2/2017 1(15)

SKOLNÄMNDEN möte 2/2017 1(15) 1(15) PROTOKOLLSIDA Sammanträdestid: Onsdag den 22.3.2017 kl 17:15 Sammanträdesplats: Kommunkansli, Åva Beslutande Ordinarie: Personliga ersättare: Tiina Thörnroos, ordf. Jonny Karlström, vice ordf. Thomas

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 84 Sammankallelse och beslutfördhet 85 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 86 Skrivelse till ÅHS styrelse

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum STYRELSEMEDLEMMAR ERSÄTTARE. Kennet Lundström, sekreterare Göran Stenros, kommunfullmäktiges ordförande

Sottunga skola, kommunens mötesrum STYRELSEMEDLEMMAR ERSÄTTARE. Kennet Lundström, sekreterare Göran Stenros, kommunfullmäktiges ordförande Nummer 4/2017 Sammanträdestid kl. 14.00 16.30 Sammanträdesplats Sottunga skola, kommunens mötesrum STYRELSEMEDLEMMAR ERSÄTTARE Beslutande x Björn Rönnlöf, ordf Inga-Lill Pettersson x Märta Grunér, vice

Läs mer

Organ Nr Datum Sida SOCIALNÄMNDEN 25-38, 2K

Organ Nr Datum Sida SOCIALNÄMNDEN 25-38, 2K SOCIALNÄMNDEN 25-38, 2K-3 14.4.2014 1 K Sammanträdestid: 14.4.2014 kl 18.30-19.05 Sammanträdesplats: Kommunrummet Beslutande: Ordinarie ledamöter: Thomas Fredriksen, ordf. Ulla-Karin Newton, vice ordf.

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN /09. von Knorringmuseet, Pålsböle. x Lindblom, Regina, kommunstyrelsens repr.

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN /09. von Knorringmuseet, Pålsböle. x Lindblom, Regina, kommunstyrelsens repr. FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 31.08.2009 5/09 Sammanträdestid Måndagen den 31 augusti 2009 kl 19.00-22.00 Beslutande Föredragande Övriga närvarande

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 76 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 77 Val av protokolljusterare

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 66 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 67 Godkännande och komplettering

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 16.3.2018 1/18 Tid: Fredagen den 16 mars 2018 kl. 9.30-11.30 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 118 SN 119 SN 120 SN 121 SN 122 SN 123 SN 124 SN 125 SN 126 SN 127 SN 128

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Jomala den 01.04 2011. Harry Jansson Förbundsstyrelsens ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOL. K.f för De Gamlas Hem. Sida 1 06.

FÖREDRAGNINGSLISTA. Jomala den 01.04 2011. Harry Jansson Förbundsstyrelsens ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOL. K.f för De Gamlas Hem. Sida 1 06. Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 77 Sammankallande och beslutförhet 78 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 79 Tjänstemannabeslut 80 Lokalt avtal

Läs mer

Sammanträdesdatum 2 SOCIALNÄMNDEN Onsdag kl Kommungården i Föglö Närvarande

Sammanträdesdatum 2 SOCIALNÄMNDEN Onsdag kl Kommungården i Föglö Närvarande Sammanträdesdatum Nr 2 2016-03-16 1 Sammanträdestid Onsdag 2016-03-16 kl. 18.00 20.20 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Föglö Närvarande Karlström Jan-Erik, ordförande Sjöberg Beatrice Boström

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 09.03.2010 2/10. Kommungården i Godby

Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 09.03.2010 2/10. Kommungården i Godby MÖTESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 09.03.2010 2/10 Sammanträdestid Tisdagen den 9 mars 2010, klockan 19.30-20.45 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Godby Lars Rögård, ordförande

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 23.03.2018 Nr 2 Tid fredagen den 23.03.2018 kl. 11.30 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 9 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 10 PROTOKOLLJUSTERARE 11 GODKÄNNANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

Ärenden KALLELSE. Nr 2/2016 SKOLNÄMNDEN GETA KOMMUN. Tid Måndagen den kl Ärenden:

Ärenden KALLELSE. Nr 2/2016 SKOLNÄMNDEN GETA KOMMUN. Tid Måndagen den kl Ärenden: GETA KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 04.04.2016 Nr 2/2016 Tid Måndagen den 04.04.2016 kl. 18.30 Plats Geta skola Ärenden: Ärenden 8 Mötets laglighet och beslutförhet 3 9 Val av två protokolljusterare 3 10

Läs mer

SKOLNÄMNDEN möte 1/2015 1(9)

SKOLNÄMNDEN möte 1/2015 1(9) 1(9) PROTOKOLLSIDA Sammanträdestid: Tisdag 24 februari 2015 kl 10:30 11:55 Sammanträdesplats: Kommunkansliet Beslutande Ordinarie: Personliga ersättare: Marja Tuomola, ordf. Jonny Karlström, vice ordf.

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 21.12.2009 15/09 Sammanträdestid Måndagen den 21 december 2009 kl 16.15 16.45 OBS! TID OCH PLATS! Beslutande Föredragande Socialkansliet x Torbjörn Björkman, ordförande

Läs mer

Organ Nr Datum Sida SOCIALNÄMNDEN 13-24, 1 K

Organ Nr Datum Sida SOCIALNÄMNDEN 13-24, 1 K SOCIALNÄMNDEN 13-24, 1 K 24.3.2014 1 Sammanträdestid: 24.3.2014 kl 18.30-19.45 Sammanträdesplats: Kommunrummet Beslutande: Ordinarie ledamöter: Thomas Fredriksen, ordf. Ulla-Karin Newton, viceordf. Jan

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 05.06.2012 5/12 Sammanträdestid Tisdagen den 5 juni 2012 kl 18.00 19.10, rundvandring till 19.30. Sammanträdesplats Beslutande Föredragande PÅLSBÖLE DAGHEM x Karlsson

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 24.10.2011 9/11 Sammanträdestid Måndagen den 24 oktober 2011 kl 18.00 19.00 Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Kommungården, sammanträdesrummet

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 16.04.2015 Sammanträdestid : torsdagen den kl.19.00 Sammanträdesplats: Kommunkansliet i Åva Ärenden: 20 Bokslut och verksamhetsberättelser för år 2014 21 Ansökan om byggnadslov

Läs mer

Sammanträdesdatum 10 SOCIALNÄMNDEN 2015-12-16 1. Onsdag 2015-12-16 kl. 19.00 20.45. Kommungården i Föglö Närvarande

Sammanträdesdatum 10 SOCIALNÄMNDEN 2015-12-16 1. Onsdag 2015-12-16 kl. 19.00 20.45. Kommungården i Föglö Närvarande Sammanträdesdatum Nr 10 SOCIALNÄMNDEN 2015-12-16 1 Sammanträdestid Onsdag 2015-12-16 kl. 19.00 20.45 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Föglö Närvarande Ulenius Katarina, ordförande Karlsson Margaretha

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 29.05.2017 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 22 maj 2017 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 29 maj 2017 kl.18.00 Brändö kommunkansli, Åva 34 Laglighet och beslutförhet 35 Protokolljusterare 36

Läs mer

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA Nr Sida Kommunstyrelsen 13/2011 1 Sammanträdestid Tisdagen den 13.9.2011, kl.19.00-19.10 Sammanträdeslokal Brandstationen i Finby Närvarande Christer Mattsson, ordförande Ulla-Britt

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE s.1

BRÄNDÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE s.1 1 27.04.2017 s.1 KALLELSESIDA utfärdad Sammanträdestid: 27.04.2017, kl.19.00 -. Sammanträdesplats: Brändö kommunkansli, Åva. 7. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET. 8. PROTOKOLLJUSTERARE 9. GODKÄNNANDE, KOMPLETTERING

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND. Tid fredagen den 17 juni 2016 kl 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26.

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND. Tid fredagen den 17 juni 2016 kl 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 17.6.2016 Nr 4 Tid fredagen den 17 juni 2016 kl 13 Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Ärenden: 31 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3 32 PROTOKOLLJUSTERING

Läs mer

K.f De Gamlas Hem. Förbundsfullmäktige sammanträde 07.06 2010. Kl. 16.00. K.f för De Gamlas Hem SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sida 1

K.f De Gamlas Hem. Förbundsfullmäktige sammanträde 07.06 2010. Kl. 16.00. K.f för De Gamlas Hem SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sida 1 Sida 1 K.f De Gamlas Hem sammanträde Kl. 16.00 Sida 2 DATUM PLATS De Gamlas Hem 1. Sammanträdets öppnande...4 2. Sammanträdets laglighet och beslutförhet...5 3. Val av ordförande och viceordförande för

Läs mer

Sammanträdesdatum 17.6.2010

Sammanträdesdatum 17.6.2010 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 84 Sammankallelse och beslutfördhet 85 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 86 Skrivelse till ÅHS styrelse

Läs mer

SKOLNÄMNDEN möte 6/2016 1(8)

SKOLNÄMNDEN möte 6/2016 1(8) 1(8) PROTOKOLLSIDA Sammanträdestid: Onsdag den 12.10.2016 kl 17:00 Sammanträdesplats: Kommunkansli, Åva Beslutande Ordinarie: Personliga ersättare: Tiina Thörnroos, ordf. Jonny Karlström, vice ordf. Thomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 26.9.2018 2/18 Tid: Onsdagen den 26 september 2018 kl. 9.30-11.00 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 31.08.2018 Socialnämnden 06.09.2018 85-91 Sammanträdestid Torsdagen den 6 september 2018 kl. 18.00-19 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets - nummer Ärende

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 20.06.2011 6/11 Sammanträdestid Måndagen kl 18.00-19.30 Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Kommungården, sammanträdesrummet - Torbjörn Björkman,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 15.2.2017 1/17 Tid: Onsdagen den 15 februari 2017 kl. 9.30 11.20 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN 1 KALLELSESIDA utfärdad den 12.10.2017 Sammanträdestid: Tisdag den 17 oktober 2017 kl. 18:30 Sammanträdesplats: Huvudbiblioteket 24 LAGLIGHET OCH FÖRDHET 25 PROTOKOLLJUSTERARE 26 GODKÄNNANDE, ÄNDRING OCH

Läs mer

Ledamöter: Jansson Harry, Ordförande Joelsson Annsofi, viceordförande Carlsson Gun Nordberg Susanne Lycke Per X X - - X

Ledamöter: Jansson Harry, Ordförande Joelsson Annsofi, viceordförande Carlsson Gun Nordberg Susanne Lycke Per X X - - X Sida 1 Sammanträdestid Sammanträdesplats kl.16.00 De Gamlas Hem Beslutande Ledamöter: Jansson Harry, Ordförande Joelsson Annsofi, viceordförande Carlsson Gun Nordberg Susanne Lycke Per X X - - X Suppleanter:

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 29.06.2009 7/09 Sammanträdestid Måndagen den 29 juni 2009 kl 17.00 18.10. Beslutande Kommungården x Torbjörn Björkman, ordförande - Sören Karlsson, viceordf. x Jenny

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 16 oktober 2017 Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 16 oktober 2017 Socialnämnden HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 16 oktober 2017 Socialnämnden 24.10.2017 105-110 Sammanträdestid Tisdagen den 24 oktober 2017 kl. 18.30 21.30 Sammanträdesplats Kommungården

Läs mer

Protokoll Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve

Protokoll Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve VÅRDÖ KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN Protokoll 25.3.2019 Nr 3 Tid Måndag den 25.3.2019 kl 17.00 Plats Närvarande Strömsgården Ledamöter: Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve Ersättare:

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum RÅDET FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTT- NING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3/2018 3/19 Sammanträdestid Onsdagen den 12 december 2018, kl. 17:34-17:55 Sammanträdesplats Herberts Hus Beslutande: Ersättare: Sandbacka,

Läs mer

SKOLNÄMNDEN möte 4/2015 1(11)

SKOLNÄMNDEN möte 4/2015 1(11) 1(11) PROTOKOLLSIDA Sammanträdestid: Torsdag den 11.06.2015 kl 18:30 Sammanträdesplats: Brändö grundskola Beslutande Ordinarie: Personliga ersättare: Marja Tuomola, ordf. Jonny Karlström, vice ordf. Tiina

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 27.09.2017 Socialnämnden 05.10.2017 98-104 Sammanträdestid Torsdagen den 5 oktober 2017 kl. 18.00-18.45 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansliet SN 114 SN 115 SN 116 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Kallelse och beslutförhet Val av protokolljusterare,

Läs mer