VÅRT GEMENSAMMA ANSVAR FÖR EN STARK HÖGSKOLA I EN STARK REGION

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VÅRT GEMENSAMMA ANSVAR FÖR EN STARK HÖGSKOLA I EN STARK REGION"

Transkript

1 VÅRT GEMENSAMMA ANSVAR FÖR EN STARK HÖGSKOLA I EN STARK REGION

2 BAKGRUND Just nu pågår åtta olika utredningar inom Högskolan Dalarna för att allsidigt belysa konsekvenser och förutsättningar avseende verksamhetens framtida lokalisering. Dessa avser bland annat konsekvenser för utbildning och forskning, effekter för studenter och personal samt regionala effekter och påverkan för förtroendet för Högskolan Dalarna i regionen. Utredningarna avser också effekter för verksamhetsstöd, ekonomiska konsekvenser på kort och lång sikt och konsekvenser för lokalbehov och studentbostäder. Det här dokumentet beskriver Tunabyggens syn på frågan, vår roll och ger en beskrivning om hur vi är beredda att ta vårt ansvar för en stark akademi i en stark region. Jörgen Olsson VD Olle Rigborn Styrelseodförande

3 VÅR UPPFATTNING Tunabyggens anser att en stark Högskola kräver en bred bas och en stark regional förankring. Det finns idag en bra grund att bygga vidare på. I regionen finns två städer som kompletterar varandra på ett unikt sätt, både vad det avser utbildning, näringsliv, kultur, boende och på många andra områden. Vi är olika och det är bra. En utveckling där den regionala basen minskas, genom att lokalisera Högskolan till bara en ort, är i längden en riktigt dålig lösning, tror vi. Vår region med två jämnstora centralorter är, även när vi samverkar, fortfarande mindre än till exempel Västerås, Örebro och Gävle. En stark akademi byggs i symbios med samhälle och näringsliv. Vi måste samverka för att ha en chans att utvecklas i en värld som går mot större och större regionala enheter. De större regionerna runt om oss kommer inte att bli mindre aktiva i sin marknadsföring både mot studenter, näringsliv och inflyttare. Både Borlänge och Falun har gjort stora investeringar för att högskolan ska kunna byggas och utvecklas med de två orterna som en gemensam bas för en stark regional högskola i Dalarna. Två städer med mindre än två mils avstånd och tio minuters resväg är ingen belastning, det är en styrka anser vi. Högskolan Dalarnas positiva utveckling och expansion har inte skett trots två campus, den har skett tack vare dem.

4 TUNABYGGENS ROLL OCH ANSVAR Tunabyggen ägs genom Borlänge kommun av Borlänges innevånare. Vårt ansvar är att både allmännyttigt och affärsmässigt bygga, utveckla och erbjuda attraktiva bostäder av god kvalitet för uthyrning i kommunen. Vi ska ta ett etiskt, miljömässigt och socialt samhällsansvar och bidra till en hållbar utveckling. En del i detta ansvar är att vi ska kunna erbjuda bra, prisvärda och trygga boenden för ALLA studenter som vill studera i Borlänge. Vi ska också planera för en framtida utveckling där vi fortlöpande ska kunna erbjuda flexibla, trivsamma, trygga och prisvärda studentboenden, anpassade efter studenternas behov. Vi har idag en kontinuerlig nyproduktion av bostäder. För att möta ett ökat behov av studentbostäder planerar Tunabyggen för nyproduktion av studentbostäder i ett nytt område. Det handlar om mindre lägenheter för att tillgodose de önskemål som framförts från studenterna. Genom att vi producerar vanliga lägenheter istället för traditionellt studentboende i korridor får vi en bättre flexibilitet. Dessa lägenheter kan även hyras ut till andra hyresgäster när behovet av studentbostäder förändras.

5 STUDENTBOSTÄDER MED KVALITET OCH TRYGGHET Tunabyggens klassiska studentbostäder finns i två bostadsområden. Locus på Kornstigen och på Mångatan, båda ligger inom 500 meter från Högskolan. Där kan studenterna välja på korridorboende eller delad lägenhet där två till fyra studenter bor tillsammans. Här erbjuds gemensamma flera gemensamma funktioner och träffpunkter som till exempel, reception, gym med dusch och bastu, studentlounge och studie- och grupprum. El ingår i hyran. Från våra studentbostäder är det också gångavstånd till Dalarnas största handelsområde på Kupolen och Södra Backa och Borlänge centrum. Vi har tillsammans med både studenterna, Högskolan och andra aktörer arbetat i flera projekt för att förstärka ordning och trygghet. Projektet Resident Assistant är ett av dessa som tillsammans har inneburit att vi idag kan erbjuda ett tryggt boende i en trivsam miljö. Målsättningen är att studenterna efter examen ska se Borlänge som sitt andra hem och förhoppningsvis kanske stanna här eller återvända vid en senare tidpunkt i livet.

6 BOSTADSGARANTI Fullt på hösten och tomt på våren är den utmaning som alla hyresvärdar på studentorter möter. Att då lägga hela trycket på behov av studentbostäder på en ort kommer inte att göra problemet mindre. För att lösa de problem som uppstår på hösten har vi bland annat tidigare jobbat tillsammans med Falun och studentkåren med en gemensam koordinator för att hitta alternativa lösningar under perioder med stor belastning. Det kan vara andra typer av lägenheter som tillfälligt anpassas för att passa studenternas behov. Men även boende på till exempel vandrarhem och hos privatpersoner. Vår nya bostadsgaranti innebär att vi ska erbjuda alla studenter ett boendealternativ i Borlänge från och med hösten Vi ser också en utveckling där ålder och boendeönskemål hos studenterna blir mer varierat. Det är en utveckling som vi kommer att tillgodose med fler flexibla boendemöjligheter och vanliga små lägenheter i enlighet vår vision möjligheternas boende. Vi bygger och anpassar vårt utbud efter våra hyresgästers behov. Ändras behoven ska vi också kunna erbjuda ett mer varierat och flexibelt boende.

7 BORLÄNGE PÅ VÄG ÅT RÄTT HÅLL Borlänge är Dalarnas största tätort och den viktigaste industriorten med två av länets största industrier och privata arbetsgivare, SSAB och Stora Enso Kvarnsveden. Vi har också utvecklats till den största handelsorten i länet med Kupolen och IKEA med fleras etablering på Norra Backa. Ett av Dalarnas hetaste tillväxtområden är Borlänge Science Park med Högskolan och Teknikdalen. Här finns också huvudkontoret för ett av de största statliga verken, Trafikverket och delar av Transportstyrelsen. Staden har en mycket bra infrastruktur för transporter på både väg, tåg och flyg och det centrala läget gör staden till ett viktigt transport- och logistiknav. Även andra områden som till exempel besöksnäringen utvecklas starkt. Romme Alpin är nu den största alpina anläggningen i landet utanför fjällområdet med 28 nedfarter. Musikfestivalen Peace & Love visar sann borlängeanda, reser sig igen, och gör i år både musikalisk och publik succé. Borlänge har historiskt en lägre andel högskoleutbildade och en lägre förvärvsfrekvens än Falun. Placeringen av både Trafikverket och Högskolan i Borlänge var en gång följden av regionalpolitiska beslut som togs för att sträva mot en utjämning och balans i både land och region. En utveckling som också varit framgångsrik fram till nu.

8 En nedläggning av Högskolan i Borlänge skulle vara mycket negativt för vår region säger Viktor Funke på Romme Alpin. Vi har haft ett mycket bra samarbete med både Tunabyggen och Högskolan i olika projekt. Vilka har inneburit både rekryteringar och exjobb. De utbildningar som finns här på Högskolan inom turism och besöksnäring är en viktig resurs för vår kompetensförsörjning, både nu och de kommer även att vara det i framtiden. SAMVERKAN MED HÖGSKOLA OCH NÄRINGSLIV Den regionala Högskolan har ett ansvar för att kompetensförsörja regionen. Ett nära samarbete med det lokala näringslivet är en förutsättning för att den kompetensförsörjningen och den akademiska utvecklingen ska bli framgångsrik. Finns ingen verksamhet lokalt är samverkan svårare, så enkelt är det. Vi på Tunabyggen arrangerar återkommande möten och studiebesök, där studenter har möjlighet att besöka lokala företag och verksamheter. Vi har också medverkat i ett integrationsarbete som bland annat inneburit att ett tiotal studenter fått säsongsarbete på Romme Alpin. Vi har också besökt de stora lokala industriföretagen SSAB och Stora Enso Kvarnsveden. Nya kontaktytor har resulterat i uppslag till exjobb och samarbetsprojekt både med den tunga industrin och besöksnäringen. Utbildningar som tas fram i samverkan med näringslivet och det övriga samhället i regionen gör att fler får jobb. De senaste åren har studenter från Högskolan Dalarna, enligt Högskoleverket, fått arbete i högre utsträckning än studenter vid de flesta andra högskolor och universitet. En utveckling som vi tror beror på den starka regionala förankring som högskolan har.

9 EN STARK REGION MED EN STARK HÖGSKOLA Det långsiktiga och framgångsrika arbetet med att bygga upp Falun-Borlänge regionen som en enhet med ett starkt samarbete och ett naturligt gemensamt centrum, riskerar ett stort bakslag. Vi bygger ihop och samarbetar på fler och fler plan, vi delar på boende och arbeten i allt större utsträckning. Att länka ihop städerna med ett gemensamt vatten- och värmesystem är ett av de senaste stegen i denna utveckling. Att riva upp Högskolans gemensamma lokalisering i de båda städerna är inte bara en stor kapitalförstöring. Det är, tror vi, ett strategiskt felbeslut som kommer att få långsiktiga negativa konsekvenser, som kan vara omöjliga att reparera. Det finns en risk med att fokusera för mycket på enbart rekryteringsdelen till Högskolan. Vår högskola och vår region är en liten aktör på den akademiska marknaden. Ska vi lyckas måste vi fortsätta att erbjuda ett framgångsrikt helhetskoncept där samarbete med det lokala näringslivet och samhället ger studenten möjlighet till både en bra utbildning, ett bra boende, praktik- och exjobbsplatser och en större chans till ett arbete efter utbildningen. Därför skall Högskolan finnas kvar i både Falun och Borlänge.

BOSTADSPOLITISKT PROGRAM 2013

BOSTADSPOLITISKT PROGRAM 2013 BOSTADSPOLITISKT PROGRAM 2013 VÄSTERÅS FRAMTIDEN MÅSTE BYGGAS IDAG Västerås växer snabbare än på mycket länge och passerade nyligen 140 000 invånare, men bostadsbyggandet i Västerås går inte i takt med

Läs mer

tudentbostäder n Luleå n Piteå n Skellefteå n Kiruna

tudentbostäder n Luleå n Piteå n Skellefteå n Kiruna tudentbostäder n Luleå n Piteå n Skellefteå n Kiruna Bo bra när du pluggar vid Luleå tekniska universitet Luleå tekniska universitet finns på 4 orter, Luleå, Piteå, Skellefteå och Kiruna. På alla orter

Läs mer

Vi satsar på ett hållbart transportsystem och en modern infrastruktur runt Mälaren

Vi satsar på ett hållbart transportsystem och en modern infrastruktur runt Mälaren Handlingsplan Boende 1. Inledning 4 Mälarstäder (Västerås, Eskilstuna, Strängnäs och Enköping) har undertecknat en avsiktsförklaring som identifierar åtta gemensamma, strategiskt viktiga och långsiktiga

Läs mer

AFFÄRSPLAN. AB Stora Tunabyggen. 1 Tunabyggen Affärsplan 2010 2013 Tunabyggen Affärsplan 2010 2013. Box 308 781 24 Borlänge www.tunabyggen.

AFFÄRSPLAN. AB Stora Tunabyggen. 1 Tunabyggen Affärsplan 2010 2013 Tunabyggen Affärsplan 2010 2013. Box 308 781 24 Borlänge www.tunabyggen. 2010 AFFÄRSPLAN 2013 AB Stora Tunabyggen Box 308 781 24 Borlänge www.tunabyggen.se BESÖK Vasagatan 27 TEL 0243-733 00 FAX 0243-733 70 E-POST info@tunabyggen.se BANKGIRO 465-2566 POSTGIRO 46 26 58-6 ORG

Läs mer

Verksamhetsinriktning. Eskilstuna Marknadsföring

Verksamhetsinriktning. Eskilstuna Marknadsföring Verksamhetsinriktning Eskilstuna Marknadsföring Verksamhetsinriktning för Eskilstuna Marknadsföring AB. För den verksamhet som bedrivs i Eskilstuna Marknadsföring AB nedan kallat EMAB gäller denna särskilda

Läs mer

LÄRCENTRAS INTRESSENTER OCH DERAS BEHOV

LÄRCENTRAS INTRESSENTER OCH DERAS BEHOV LÄRCENTRAS INTRESSENTER OCH DERAS BEHOV Vägledning Bra lärmiljö Möten med andra Kontakt med UBA Tänka nytt Vara uppdaterad om teknikutv. Ha koll på vad som händer inom utb.omr. Servicenivå och bemötande

Läs mer

SCIENCE TOWERS JÖNKÖPINGS KOMMUNS FASTIGHETSUTVECKLING AB SCIENCE PARK JÖNKÖPING AB

SCIENCE TOWERS JÖNKÖPINGS KOMMUNS FASTIGHETSUTVECKLING AB SCIENCE PARK JÖNKÖPING AB SCIENCE TOWERS JÖNKÖPINGS KOMMUNS FASTIGHETSUTVECKLING AB SCIENCE PARK JÖNKÖPING AB Illustrationsbild: Science Towers med vy från 51 meters höjd. NU BYGGER VI SCIENCE TOWERS Med målet att skapa fler entreprenörer,

Läs mer

BYGGRAPPORT 2012. En sammanställning över kötider och nyproduktion bland Studentbostadsföretagens medlemsföretag.

BYGGRAPPORT 2012. En sammanställning över kötider och nyproduktion bland Studentbostadsföretagens medlemsföretag. BYGGRAPPORT 2012 En sammanställning över kötider och nyproduktion bland Studentbostadsföretagens medlemsföretag. INLEDNING På vårkanten brukar bokslut för föregående spådomar för kommande år dugga tätt.

Läs mer

V A L T N I N G S B E R Ä T T E L S E

V A L T N I N G S B E R Ä T T E L S E F Ö R V A L T N I N G S B E R Ä T T E L S E Västra Småland Castellums fastigheter i Västra Småland är främst belägna i Värnamo, Jönköping och Växjö. Det samlade fastighetsbeståndet per 31 december 2003

Läs mer

KAMPEN OM KOMPETENSEN

KAMPEN OM KOMPETENSEN NYA vägar för flexibilitet i högre utbildning Hur kan vi säkra kompetensförsörjningen i mindre städer och på landsbygden? KAMPEN OM KOMPETENSEN Ett samarbetsprojekt med Nitus, nätverket för kommunala lärcentra.

Läs mer

Universitet som drivkraft för utveckling och tillväxt

Universitet som drivkraft för utveckling och tillväxt Universitet som drivkraft för utveckling och tillväxt Gräv där du står! Vision 2016: Örebro universitet är ett framstående universitet med ämnesmässig bredd, mod att ompröva och förmåga att utveckla Vårt

Läs mer

PROFFSBUTIK/KONTOR, KYLVÄGEN 4, JÖNKÖPING

PROFFSBUTIK/KONTOR, KYLVÄGEN 4, JÖNKÖPING PROFFSBUTIK/KONTOR, KYLVÄGEN 4, JÖNKÖPING NYTT CENTER VÄXER FRAM PÅ TORSVIK H Här finns en möjlighet att få en central roll med proffsbutik eller service på Torsviks växande servicecenter. Då fastigheten

Läs mer

UTBILDNINGS- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN

UTBILDNINGS- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Sigtuna kommun diarie: KS/2011:452-008 Remisssvar från Sigtuna kommun Förslag till handlingsprogram Kunskapsregion Stockholm Att tillgodose behovet av högutbildad arbetskraft SIG100, v2.0, 2010-02-26 UTBILDNINGS-

Läs mer

Avsiktsförklaring. Bakgrund

Avsiktsförklaring. Bakgrund Avsiktsförklaring Denna avsiktsförklaring har idag träffats mellan Jönköpings kommun och Stiftelsen Högskolan i Jönköping, var för sig även kallad part och gemensamt kallade parterna. Bakgrund Syftet med

Läs mer

Tillväxt och hållbar utveckling i Örebro län

Tillväxt och hållbar utveckling i Örebro län Tillväxt och hållbar utveckling i Örebro län Regional utvecklingsstrategi 2018 2030 Kortversion Örebroregionen Sveriges hjärta En attraktiv och pulserande region för alla Området som idag kallas Örebroregionen

Läs mer

Sammanställning av bostadsmarknadsenkäten Gävleborgs län

Sammanställning av bostadsmarknadsenkäten Gävleborgs län Sammanställning av bostadsmarknadsenkäten 2010 Gävleborgs län Bostadsmarknadsläge Hur bedöms bostadsmarknadsläget i kommunen för närvarande? Räknar kommunen med några påtagliga förändringar av bostadsmarknadsläget

Läs mer

STUDBOGUIDEN. En genomgång av studentbostadssituationen på landets största studiorter

STUDBOGUIDEN. En genomgång av studentbostadssituationen på landets största studiorter STUDBOGUIDEN 2011 En genomgång av studentbostadssituationen på landets största studiorter Studentbostadsföretagen är branschorganisationen för ägare och förvaltare av studentbostäder i Sverige. Med våra

Läs mer

Den goda kommunen med invånare Antagen av kommunfullmäktige

Den goda kommunen med invånare Antagen av kommunfullmäktige Den goda kommunen med 13000 invånare 2027 Antagen av kommunfullmäktige 2015-10-14 137 Den goda kommunen Den goda kommunen är du och jag. Och alla andra förstås. Den goda kommunen är ett uttryck för vår

Läs mer

HEDENSTORPSVÄGEN 14 Nybyggt lager på attraktiva Hedenstorp

HEDENSTORPSVÄGEN 14 Nybyggt lager på attraktiva Hedenstorp HEDENSTORPSVÄGEN 14 Nybyggt lager på attraktiva Hedenstorp 1 LOKALFAKTA TYP AV YTA LAGER/INDUSTRI YTA 1 140 KVM ADRESS HEDENSTORPSVÄGEN 14, 555 94 JÖNKÖPING KALLHYRA LAGER FRÅN CA 800 KR/KVM KONTOR FRÅN

Läs mer

Näringslivspolicy för Hällefors kommun

Näringslivspolicy för Hällefors kommun Näringslivspolicy för Hällefors kommun 2(7) Innehåll 1. Syfte...2 2. Målsättning...2 2.1 Differentierat näringsliv.2 2.2 Stödja, utveckla och stimulera entreprenörsanda..3 2.3 Marknadsföring.3 2.4 Erbjuda

Läs mer

LAGER/PRODUKTON & KONTOR, KÄLLEBACKSVÄGEN 20, JÖNKÖPING

LAGER/PRODUKTON & KONTOR, KÄLLEBACKSVÄGEN 20, JÖNKÖPING LAGER/PRODUKTON & KONTOR, KÄLLEBACKSVÄGEN 20, JÖNKÖPING LAGER -/PRODUKTIONSLOKAL PÅ ATTRAKTIVA HEDENSTORP H Här finns en möjlighet att hyra en lokal i mycket fint skick Norra Hedenstorp i Jönköping. Det

Läs mer

LOKAL MED MÅNGA MÖJLIGHETER KVM SOLÅSVÄGEN 22, JÖNKÖPING

LOKAL MED MÅNGA MÖJLIGHETER KVM SOLÅSVÄGEN 22, JÖNKÖPING LOKAL MED MÅNGA MÖJLIGHETER - 1 596 KVM SOLÅSVÄGEN 22, JÖNKÖPING MUNKSJÖN STOR LOKAL MED BÄSTA SKYLTLÄGE MOT E4:AN ROCKSJÖN Här finns en möjlighet till kontor, utbildningsverksamhet eller butik på attraktiva

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING ÄGARDIREKTIV FÖR MARKS BOSTADS AB 1. Ägaruppdrag Kf 2012-04-26, 35 Blad 1(5) Avsikten med Marks Bostads AB, nedan kallad Bolaget, är att det på samma sätt som de kommunala nämnderna och övriga kommunala

Läs mer

INVESTERA I DALARNA MORA BORLÄNGE FALUN

INVESTERA I DALARNA MORA BORLÄNGE FALUN INVESTERA I DALARNA MORA BORLÄNGE FALUN DALARNA DALARNA sträcker sig från fjällen kring Grövelsjön i norr ner till Dalälvslandskapet och den bördiga jorden i söder. Från vildmark och skidorter i väster

Läs mer

VARFÖR BYGGS DET SÅ FÅ HYRESBOSTÄDER I MALMÖ?

VARFÖR BYGGS DET SÅ FÅ HYRESBOSTÄDER I MALMÖ? VARFÖR BYGGS DET SÅ FÅ HYRESBOSTÄDER I MALMÖ? En rapport från Fastighetsägarna Syd om hinder och möjligheter i samband med produktion av hyresbostäder 5 oktober 29 Sammanfattning Fastighetsägarna Syd har

Läs mer

KYLVÄGEN 4 UTMÄRKT LÄGE PÅ TORSVIK CENTER

KYLVÄGEN 4 UTMÄRKT LÄGE PÅ TORSVIK CENTER KYLVÄGEN 4 UTMÄRKT LÄGE PÅ TORSVIK CENTER NYTT CENTER VÄXER FRAM PÅ TORSVIK H Är ditt företag nästa Google? Kanske inte men här kan du som hyresgäst få sitta i kontor som vilken anställd på Google som

Läs mer

Hur bra ska vi bli? Om 4 år är 50% av alla ute i arbetslivet 80- och 90-talister. Deras viktigaste drivkraft är

Hur bra ska vi bli? Om 4 år är 50% av alla ute i arbetslivet 80- och 90-talister. Deras viktigaste drivkraft är Hur bra ska vi bli? Om 4 år är 50% av alla ute i arbetslivet 80- och 90-talister. Deras viktigaste drivkraft är Sammanfattning meningsfullhet hållbarhet från den och 31 delaktighet. augusti 2015 Detta

Läs mer

VALMANIFEST CENTERPARTIET STRÖMSTAD. FRAMÅT med

VALMANIFEST CENTERPARTIET STRÖMSTAD. FRAMÅT med VALMANIFEST 2018 FRAMÅT med CENTERPARTIET STRÖMSTAD Med kärlek till hembygden och vision för framtiden skapar vi, tillsammans med dig, positiv utveckling i hela Strömstad Vision FRAMÅT 2035 med Centerpartiet

Läs mer

East Sweden Business Solutions. Effektiv logistik

East Sweden Business Solutions. Effektiv logistik East Sweden Business Solutions Effektiv logistik Välkommen till East Sweden, affärsmiljön med växtkraft! Rätt läge Vad har globala industriföretag som Siemens, Ericsson, Toyota, Saab och Väderstadverken

Läs mer

Härnösands internationella arbete - ny internationell policy

Härnösands internationella arbete - ny internationell policy Härnösands internationella arbete - ny internationell policy Innehållsförteckning sidan Inledning... 3 Syfte... 3 Övergripande mål... 3 Prioriterade områden... 4 Utbildning Arbete och tillväxt Näringsliv

Läs mer

Må alla samlas. Vi hoppas att den ger dig en stunds inspirerande läsning.

Må alla samlas. Vi hoppas att den ger dig en stunds inspirerande läsning. Utveckling för Skellefteå 2012 2014 Må alla samlas. Det här är det första steget i en lokal utvecklingsstrategi för allas vårt Skellefteå. Därför vill vi att så många som möjligt i Skellefteå ska läsa

Läs mer

KONTOR, A6 OMRÅDET KOMPANIGATAN 5, JÖNKÖPING

KONTOR, A6 OMRÅDET KOMPANIGATAN 5, JÖNKÖPING , A6 OMRÅDET KOMPANIGATAN 5, JÖNKÖPING LOKAL MED NÄRHET TILL CENTRUM Anrik kontorslokal som tidigare huserat officersmäss för regementet A6. Byggnaden har varsamt renoverats genom åren och används idag

Läs mer

Bostadsprogram KSU

Bostadsprogram KSU Bostadsprogram 2018-2021 KSU 2017-09-19 Varför ska kommunen ha ett bostadsförsörjningsprogram? Lagkrav att kommunfullmäktige antar riktlinjer för bostadsförsörjningen under varje mandatperiod. Visar kommunens

Läs mer

MYCKET FIN VERKSTAD-/LAGERLOKAL, KYLVÄGEN 3, JÖNKÖPING

MYCKET FIN VERKSTAD-/LAGERLOKAL, KYLVÄGEN 3, JÖNKÖPING MYCKET FIN VERKSTAD-/LAGERLOKAL, KYLVÄGEN 3, 556 52 JÖNKÖPING EN AVSTICKARE FRÅN E4:AN H Nu finns det möjlighet att hyra en lokal med guldläge på Kylvägen 3 precis vid Torsvik centrum. Fastigheten är på

Läs mer

ETABLERA I ESKILSTUNA

ETABLERA I ESKILSTUNA ESKILSTUNA GÖR NÄRINGSLIVSEVOLUTION* ETABLERA I ESKILSTUNA Hållbar etablering Fler än 4500 företag drivs i Eskilstuna och vår företags- och innovationskultur har lagt grunden till en tillverkningsindustri

Läs mer

ÄGARDIREKTIV TILL ESKILSTUNA KOMMUNFÖRETAG AB FÖR ÅR 2008. Eskilstuna Kommunföretag AB är moderbolag i den kommunala bolagskoncernen.

ÄGARDIREKTIV TILL ESKILSTUNA KOMMUNFÖRETAG AB FÖR ÅR 2008. Eskilstuna Kommunföretag AB är moderbolag i den kommunala bolagskoncernen. ÄGARDIREKTIV TILL ESKILSTUNA KOMMUNFÖRETAG AB FÖR ÅR 2008 ALLMÄNT Eskilstuna Kommunföretag AB är moderbolag i den kommunala bolagskoncernen. Bolagets syfte är att minska risktagandet inom bolagssfären,

Läs mer

Idé och tanke från Anders Ahlgren. Krav från Visit Falun Borlänge AB - Vill näringen? - Varumärkesundersökning. - Hedemora och Avesta med!

Idé och tanke från Anders Ahlgren. Krav från Visit Falun Borlänge AB - Vill näringen? - Varumärkesundersökning. - Hedemora och Avesta med! Samordning av utvecklingen av besöksnäringen inom Södra Dalarna Gagnef, Falun, Borlänge, Säter, Hedemora, Ludvika, Avesta och Smedjebacken Idé och tanke från Anders Ahlgren Krav från Visit Falun Borlänge

Läs mer

Ljungbergsrapporten Ljungbergsrapporten 2018

Ljungbergsrapporten Ljungbergsrapporten 2018 Ljungbergsrapporten 2018 Ljungbergsrapporten 2018 Ljungbergsåret 2018 När vi summerar året och sammanställer alla projekt och aktiviteter som genomförts tack vare Ljungbergsfondens investeringar, då är

Läs mer

Strategisk plan för utveckling av Besöksnäringen Prioritera varumärket Bohuslän och gemensamheten i Norra Bohuslän Inriktning för Norra Bohuslän att lokala och regionala organisationer stärker och utvecklar

Läs mer

Boendeplan för Skellefteå kommun 2010-2020

Boendeplan för Skellefteå kommun 2010-2020 2010-03-02 Boendeplan för Skellefteå kommun 2010-2020 Kommunledningskontoret Planeringsavdelningen Jens Tjernström Boendeplan för Skellefteå kommun 1 Sammanfattning Skellefteå kommun har en vision som

Läs mer

Näringslivsstrategi för Mora

Näringslivsstrategi för Mora Näringslivsstrategi för Mora I n n e h å l l Övergripande målsättning... 3 Specifika målsättningar till 2022... 3 Mått för uppföljning... 3 Målgrupper... 3 Strategi... 4 Fokusområden... 4 Förutsättningar...

Läs mer

NY INDUSTRI-/LAGER- & KONTORSLOKAL PÅ STIGAMO I JÖNKÖPING

NY INDUSTRI-/LAGER- & KONTORSLOKAL PÅ STIGAMO I JÖNKÖPING NY INDUSTRI-/LAGER- & KONTORSLOKAL PÅ STIGAMO I JÖNKÖPING NYTT INDUSTRIOMRÅDE VÄXER FRAM PÅ STIGAMO Nu har du möjlighet att etablera ditt företag i nybyggda lokaler på Stigamo industriområde. Lokalerna

Läs mer

BARNARPSGATAN 13 & 19. Kontorslokaler med det lilla extra

BARNARPSGATAN 13 & 19. Kontorslokaler med det lilla extra BARNARPSGATAN 13 & 19 Kontorslokaler med det lilla extra UNIKT KONTOR MED ABSOLUTA TOPPENLÄGE Här finns en möjlighet att få toppmoderna kontorslokaler skräddarsydda utefter din verksamhet. Lokalerna är

Läs mer

FINNES: PLATS FÖR STADSKÄRNA SÖKES: VISIONÄR EXPLOATÖR

FINNES: PLATS FÖR STADSKÄRNA SÖKES: VISIONÄR EXPLOATÖR 2014 FINNES: PLATS FÖR STADSKÄRNA SÖKES: VISIONÄR EXPLOATÖR VÄLKOMMEN ATT VÄXA MED OSS! Huddinge kommun växer snabbt. Idag har kommunen över 100 000 invånare, vilket gör den till störst i länet efter Stockholms

Läs mer

VARFÖR BYGGS DET SÅ FÅ HYRESBOSTÄDER I HELSINGBORG?

VARFÖR BYGGS DET SÅ FÅ HYRESBOSTÄDER I HELSINGBORG? VARFÖR BYGGS DET SÅ FÅ HYRESBOSTÄDER I HELSINGBORG? En rapport från Fastighetsägarna Syd om hinder och möjligheter i samband med produktion av hyresbostäder 9 oktober 2009 Sammanfattning Fastighetsägarna

Läs mer

KONTOR, ÅSENVÄGEN 7, JÖNKÖPING

KONTOR, ÅSENVÄGEN 7, JÖNKÖPING KONTOR, ÅSENVÄGEN 7, JÖNKÖPING LJUS LOKAL MED NÄRET TILL CENTRUM Lokalen är belägen på Åsenvägen 7 med närhet till resecentrum, E4:an och citykärnan. Lokalen är ljus med stora fönsterpartier och har goda

Läs mer

VARFÖR BYGGS DET SÅ FÅ HYRESBOSTÄDER I VÄXJÖ?

VARFÖR BYGGS DET SÅ FÅ HYRESBOSTÄDER I VÄXJÖ? VARFÖR BYGGS DET SÅ FÅ HYRESBOSTÄDER I VÄXJÖ? En rapport från Fastighetsägarna Syd om hinder och möjligheter i samband med produktion av hyresbostäder 23 februari 2010 Sammanfattning Fastighetsägarna Syd

Läs mer

TECHTANK VERKSAMHETSPLAN 2018 TECHTANK.SE

TECHTANK VERKSAMHETSPLAN 2018 TECHTANK.SE TECHTANK VERKSAMHETSPLAN 2018 TECHTANK.SE OM TECHTANK Techtank är ett teknikkluster i södra Sverige som samlar avancerade industri- och teknikföretag. Medlemsföretagen har kunder på olika internationella

Läs mer

BOSTADSBOLAGETS NYPRODUKTION

BOSTADSBOLAGETS NYPRODUKTION BOSTADSBOLAGETS NYPRODUKTION - BYGGPLANER OCH IDÉSKISSER MAJ 2019 BOSTADSBOLAGET I MJÖLBY Mjölby kommun har en tydlig vision om att bli 30 000 invånare 2025 och vi är på god väg. Befolkningen i kommunen

Läs mer

ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTAD FASTIGHETS AB

ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTAD FASTIGHETS AB ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTAD FASTIGHETS AB Organisationsnummer 556041-1786 Bolagets syfte Halmstads Fastighet AB (härefter benämnt bolaget) skall enligt bolagsordningen i allmännyttigt syfte äga och förvalta

Läs mer

KONTOR/UTSTÄLLNING NORRA STRANDGATAN 84,JÖNKÖPING

KONTOR/UTSTÄLLNING NORRA STRANDGATAN 84,JÖNKÖPING KONTOR/UTSTÄLLNING NORRA STRANDGATAN 84,JÖNKÖPING LOKAL MED NÄRHET TILL CENTRUM Ljust kontor centralt beläget på Öster i Jönköping. Mycket bra skyltläge ut mot rondellen Östra Storgatan/Norra Strandgatan

Läs mer

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Bostadsbyggnadsprogram Bostadsbyggnadsprogram 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås program

Läs mer

Vi har en plan! Samråd 9 mars 6 maj 2010. Förslag till gemensam översiktsplan för Karlskoga och Degerfors kommuner

Vi har en plan! Samråd 9 mars 6 maj 2010. Förslag till gemensam översiktsplan för Karlskoga och Degerfors kommuner Vi har en plan! Förslag till gemensam översiktsplan för Karlskoga och Degerfors kommuner Samråd 9 mars 6 maj 2010 Smakprov Hela översiktsplanen med tillhörande dokument finns på Karlskoga och Degerfors

Läs mer

Budget Ägardirektiv för Kommunföretag AB

Budget Ägardirektiv för Kommunföretag AB Budget 2018 Ägardirektiv för Kommunföretag AB 1 Innehållsförteckning Effektiv och marknadsmässig bolagsstyrning... 3 Kommunföretag AB... 4 Bolagsstyrning... 4 Taxor och hyror... 4 Lokalytor... 4 Avyttrande...4

Läs mer

KONTOR, ÖSTRA STORGATAN 11, JÖNKÖPING

KONTOR, ÖSTRA STORGATAN 11, JÖNKÖPING KONTOR, ÖSTRA STORGATAN 11, JÖNKÖPING LJUS LOKAL MITT I CENTRUM Lokalen är belägen på Östra Storgatan 11 mitt i citykärnan, närhet till resecentrum och E4:an. Lokalen är ljus med stora fönsterpartier många

Läs mer

MOGÖLSVÄGEN 14. Stort lager på attraktiva Hedenstorp

MOGÖLSVÄGEN 14. Stort lager på attraktiva Hedenstorp MOGÖLSVÄGEN 14 Stort lager på attraktiva Hedenstorp 1 LOKALFAKTA TYP AV YTA LAGER/KONTOR/INDUSTRI YTA 9 200 KVM ADRESS MOGÖLSVÄGEN 14, 555 94 JÖNKÖPING KALLHYRA CA 700 KR/KVM VÅNINGSPLAN 2 VÅNINGSPLAN

Läs mer

2015 Saco studentråd Så kan studenter bidra till regional kompetens- försörjningunderrubrik

2015 Saco studentråd Så kan studenter bidra till regional kompetens- försörjningunderrubrik 2015 Saco studentråd Så kan studenter bidra till regional kompetens- försörjningunderrubrik Saco studentråds tiopunktsprogram Så kan studenter bidra till regional kompetensförsörjning Saco studentråds

Läs mer

KONTOR I CITY KVM, ÖSTRA STORGATAN 16B JÖNKÖPING

KONTOR I CITY KVM, ÖSTRA STORGATAN 16B JÖNKÖPING KONTOR I CITY - 117 KVM, ÖSTRA STORGATAN 16B JÖNKÖPING Vättern KONTOR MITT I JÖNKÖPING CITY Ledig lokal mitt i Jönköpings växande stadskärna belägen utmed stadens största gågata Östra Storgatan. Lokalen

Läs mer

Välkommen till din student- lägenhet

Välkommen till din student- lägenhet Välkommen till din student- lägenhet Här har vi samlat viktig information om sådant som är bra att veta när du bor hos oss. Hej! Hoppas du ska trivas här. Mimer har 852 studentlägenheter inom olika avstånd

Läs mer

MOGÖLSVÄGEN 14. Stort lager på attraktiva Hedenstorp

MOGÖLSVÄGEN 14. Stort lager på attraktiva Hedenstorp MOGÖLSVÄGEN 14 Stort lager på attraktiva Hedenstorp NYTT MODERNT KONTOR MED BÄSTA SKYLTLÄGE MOT RV40 Efter regn kommer solsken sägs det. För de företag som gått miste om större lokaler på Hedenstorp i

Läs mer

LAGER/VERKSTAD, HJORTRONVÄGEN 1, JÖNKÖPING

LAGER/VERKSTAD, HJORTRONVÄGEN 1, JÖNKÖPING LAGER/VERKSTAD, HJORTRONVÄGEN 1, JÖNKÖPING NYBYGGD VERKSTADS/ LAGERLOKAL PÅ HEDENSTORP Nyproducerad verkstads/lager lokal blägen på Hedenstorp i Jönköping. Lokalen kommer i grundutförandet att byggas som

Läs mer

ÄGARDIREKTIV 2018 FÖR ESKILSTUNA KOMMUN

ÄGARDIREKTIV 2018 FÖR ESKILSTUNA KOMMUN ÄGARDIREKTIV 2018 FÖR ESKILSTUNA KOMMUN Innehåll 1 Inledning... 4 2 Vision... 5 3 Eskilstuna Kommunföretag AB... 6 4 Eskilstuna Energi och Miljö AB... 7 5 Eskilstuna Kommunfastigheter AB... 8 6 Destination

Läs mer

BRUNNSGATAN 7 LJUS KONTORSLOKAL MITT I JÖNKÖPINGS STADSKÄRNA

BRUNNSGATAN 7 LJUS KONTORSLOKAL MITT I JÖNKÖPINGS STADSKÄRNA BRUNNSGATAN 7 LJUS KONTORSLOKAL MITT I JÖNKÖPINGS STADSKÄRNA 1 LOKALFAKTA TYP AV LOKAL KONTOR, UTBLILDNING ADRESS BRUNNSGATAN 7, 553 17 JÖNKÖPING YTA 125 KVM HYRA FRÅN 1600:-/KVM KALLHYRA EL EGET ABONNEMANG

Läs mer

Era svar på 4 frågor:

Era svar på 4 frågor: Era svar på 4 frågor: Vilka reflektioner har du gjort när du läst strategin? Vilka är de största utmaningarna för en fördubblad besöksnäring? Vilka frågor har du haft tillfälle diskutera med andra? Kommer

Läs mer

Medlemmar. VÄSTSVENSKA Kemi- och Materialklustret

Medlemmar. VÄSTSVENSKA Kemi- och Materialklustret Medlemmar Vi vill. Utveckla och stärka samarbetet mellan aktörer från näringslivet, akademi/institut och det offentliga. Initiera innovations- och utvecklingsprojekt inom prioriterade områden. Styrka Klustrets

Läs mer

Lokala värden. Per Johansson, VD

Lokala värden. Per Johansson, VD Lokala värden Per Johansson, VD Lokala värden Stockholm Corporate Finance, 19 september 2017 En attraktiv fastighetsportfölj med stabila kassaflöden skapar fortsatt tillväxt Dagens agenda Vår affär lokala

Läs mer

2012 AFFÄRSPLAN 2016

2012 AFFÄRSPLAN 2016 2012 AFFÄRSPLAN 2016 AB Stora Tunabyggens affärsplan är framtagen av företagets styrelse och ledningsgrupp. Affärsplanen är beslutad i AB Stora Tunabyggens styrelse 2012-06-20 och gäller för åren 2012-2016.

Läs mer

Vi skapar möten som ger affärer

Vi skapar möten som ger affärer Vi skapar möten som ger affärer Vi brinner för att knyta samman företag och se affärerna gå i lås. Luleå ska vara en intressant plats för människor, etableringar och investeringar. Luleå Näringsliv bidrar

Läs mer

Mälardalens Studentkårs bostadsrapport HT18-VT19 Publicerad

Mälardalens Studentkårs bostadsrapport HT18-VT19 Publicerad Mälardalens Studentkårs bostadsrapport HT18-VT19 Publicerad 2018-12-21 Innehållsförteckning 1 Inledning... 2 2 Boendeform... 3 3 Nöjdhet bland studenter på studentboenden... 4 4 Priser, avstånd och val

Läs mer

HEDENSTORPSVÄGEN 5 NYBYGGD LOKAL PÅ ATTRAKTIVA HEDENSTORP

HEDENSTORPSVÄGEN 5 NYBYGGD LOKAL PÅ ATTRAKTIVA HEDENSTORP HEDENSTORPSVÄGEN 5 NYBYGGD LOKAL PÅ ATTRAKTIVA HEDENSTORP NYTT LAGER/VERKSTAD & KONTOR PÅ ATTRAKTIVA HEDENSTORP H Här finns en unik möjlighet att få en helt anpassad lokal efter din verksamhet på Norra

Läs mer

LAGER/PRODUKTION/KONTOR, HEDENSTORPSVÄGEN 5, JÖNKÖPING

LAGER/PRODUKTION/KONTOR, HEDENSTORPSVÄGEN 5, JÖNKÖPING LAGER/PRODUKTION/KONTOR, HEDENSTORPSVÄGEN 5, JÖNKÖPING NYTT LAGER/VERKSTAD & KONTOR PÅ ATTRAKTIVA HEDENSTORP H Här finns en unik möjlighet att få en helt anpassad lokal efter din verksamhet på Norra Hedenstorp

Läs mer

ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTADS FASTIGHETS AB

ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTADS FASTIGHETS AB ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTADS FASTIGHETS AB Organisationsnummer 556041-1786 Bolagets syfte Det kommunala ändamålet med Halmstads Fastighets AB:s verksamhet är enligt bolagsordningen, att i allmännyttigt syfte

Läs mer

Kan bostadsbyggandet lösa bostadsbristen? Fil.dr. Micael Nilsson, Enheten för Boende och Stadsutveckling Expert på boendesociala frågor

Kan bostadsbyggandet lösa bostadsbristen? Fil.dr. Micael Nilsson, Enheten för Boende och Stadsutveckling Expert på boendesociala frågor Kan bostadsbyggandet lösa bostadsbristen? Fil.dr. Micael Nilsson, Enheten för Boende och Stadsutveckling Expert på boendesociala frågor Lågt bostadsbyggande sedan mitten av 1970 talet, men trenden har

Läs mer

Med stöd av beslutade policies formuleras årligen handlingsplaner och uppdrag i verksamheten

Med stöd av beslutade policies formuleras årligen handlingsplaner och uppdrag i verksamheten I Förbos affärsplan anges bolagets affärsidé, mål och strategier för att nå visionen om att Förbo ska uppfattas som en av Sveriges bästa hyresvärdar. Affärsplanen baseras på en analys av hur Förbo kan

Läs mer

Utveckla ditt företag i Hedemora

Utveckla ditt företag i Hedemora Utveckla ditt företag i Hedemora Inger Wilstrand, VD Hedemora Näringsliv AB Attraktiva Hedemora Ett näringsliv som präglas av engagemang och bredd I Hedemora går det ett företag på var tionde invånare.

Läs mer

Greenhouse Labs. Connecting Science and Industry

Greenhouse Labs. Connecting Science and Industry Greenhouse Labs Connecting Science and Industry Något motsvarande Greenhouse Labs har inte funnits tidigare i Stockholmsområdet, det blir en stor tillgång för nystartade bolag med inriktning på kemi. jessica

Läs mer

MOGÖLSVÄGEN 6. Nytt modernt kontor med bästa skyltläge mot Rv40

MOGÖLSVÄGEN 6. Nytt modernt kontor med bästa skyltläge mot Rv40 MOGÖLSVÄGEN 6 Nytt modernt kontor med bästa skyltläge mot Rv40 NYTT MODERNT KONTOR MED BÄSTA SKYLTLÄGE MOT RV40 Hedenstorp, industriområdet som är ett av Jönköpings mest expansiva industri- och verksamhetsområde.

Läs mer

KONTOR KVM, SMEDJEGATAN 2, JÖNKÖPING

KONTOR KVM, SMEDJEGATAN 2, JÖNKÖPING KONTOR - 545 KVM, SMEDJEGATAN 2, JÖNKÖING NYRENOVERAT KONTOR MED TOLÄGE I CITY Här finns en möjlighet att få en central roll med kontor i Jönköpings växande stadskärna. Lokalen är belägen längs Smedjegatan

Läs mer

0DUNQDGVNRPPXQLNDWLRQ

0DUNQDGVNRPPXQLNDWLRQ VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 4 MARKNADSKOMMUNIKATION Svår men spännande utmaning att särskilja sig 6 MARKNADSKOMMUNIKATION PR-arbete för relationer, reaktioner och rykten PR HANDLAR

Läs mer

KONTOR, SOLÅSVÄGEN 7D, JÖNKÖPING

KONTOR, SOLÅSVÄGEN 7D, JÖNKÖPING KONTOR, SOLÅSVÄGEN 7D, JÖNKÖPING FINT KONTOR PÅ SOLÅSEN Kontorslokal vid rondellen på Solåsen. Strategiskt placerad mellan två stora genomfartsleder och skyltmöjlighet mot Bangårdsgatan. Belägen vid Solåsrondellen,

Läs mer

Entreprenörshandboken för nyproduktion. En guide till dig som jobbar för Gavlegårdarna

Entreprenörshandboken för nyproduktion. En guide till dig som jobbar för Gavlegårdarna Entreprenörshandboken för nyproduktion En guide till dig som jobbar för Gavlegårdarna Välkommen som vår samarbetspartner! Du håller Gavlegårdarnas Entreprenörshandbok för nyproduktion i din hand. Här

Läs mer

Individuell mätning av el, kallt vatten och varmt vatten i AB Bostadens lägenheter

Individuell mätning av el, kallt vatten och varmt vatten i AB Bostadens lägenheter Individuell mätning av el, kallt vatten och varmt vatten i AB Bostadens lägenheter Projektledare Harry Jonsson Individuell mätning är en del av Life+projektet Green Citizens of Europe, Sustainable living

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL. Laxåhem!

VÄLKOMMEN TILL. Laxåhem! VÄLKOMMEN TILL Laxåhem! Läget är perfekt Mittemellan Stockholm och Göteborg, Knappt fem mil till Örebro. Mitt i en natur med underbara badsjöar och det trolska Tiveden som juvelen i kronan. Fler och fler

Läs mer

FIN KONTORSLOKAL MED GENOMTÄNKT PLANLÖSNING - 92 KVM BARNARPSGATAN 7, JÖNKÖPING

FIN KONTORSLOKAL MED GENOMTÄNKT PLANLÖSNING - 92 KVM BARNARPSGATAN 7, JÖNKÖPING FIN KONTORSLOKAL MED GENOMTÄNKT PLANLÖSNING - 92 KVM BARNARPSGATAN 7, JÖNKÖPING FRÄSCHT OCH FINT KONTOR MED NÄRHET TILL ALLT Där Barnarpsgatan korsar Västra Storgatan återfinns denna fina lokal. Ljusa

Läs mer

Åsiktsdokument Fastställd av Fullmäktige 2013-12-04

Åsiktsdokument Fastställd av Fullmäktige 2013-12-04 Åsiktsdokument Fastställd av Fullmäktige 2013-12-04 Åsiktsdokument Bakgrund De senaste åren har varit turbulenta för studentkårerna i Sverige. Kårobligatoriets avskaffande resulterade i stora förändringar

Läs mer

Antagen av KF , 145. Vision 2030

Antagen av KF , 145. Vision 2030 Vision 2030 Västerviks kommun Livskvalitet varje dag Vår vision om framtiden är ett samhälle där livskvalitet står i fokus varje dag. Ett samhälle där medborgarna, gamla som unga, känner glädje, tillhörighet

Läs mer

BARNARPSGATAN 11 UNIK LOKAL MED TOPPLÄGE

BARNARPSGATAN 11 UNIK LOKAL MED TOPPLÄGE BARNARPSGATAN 11 UNIK LOKAL MED TOPPLÄGE UNIK LOKAL MED TOPPLÄGE Nu finns möjligheten att hyra en butikslokal mitt i centrala Jönköping. Med hörnläge, i korsningen mellan vältrafikerade gatorna Barnarpsgatan

Läs mer

MARKNADSFÖRINGSPLAN 2007 Antagen av kommunstyrelsen 061025

MARKNADSFÖRINGSPLAN 2007 Antagen av kommunstyrelsen 061025 MARKNADSFÖRINGSPLAN 2007 Antagen av kommunstyrelsen 061025 Inledning Vi möts av mellan 2 000-3 000 olika budskap varje dag. Hur skall man i en djungel av budskap och information få sitt budskap att tränga

Läs mer

LAGER/VERKSTAD/KONTOR VITMOSSEVÄGEN 7, JÖNKÖPING

LAGER/VERKSTAD/KONTOR VITMOSSEVÄGEN 7, JÖNKÖPING LAGER/VERKSTAD/KONTOR VITMOSSEVÄGEN 7, JÖNKÖPING NYBYGGD LAGER-/INDUSTRI- LOKAL PÅ ATTRAKTIVA HEDENSTORP Uppe på Hedenstorp Södra strax utanför Jönköping ligger detta fantastiska bygge. Fastigheten har

Läs mer

DIGITAL AGENDA FÖR UPPSALA LÄN 1.0 antagen av förbundsfullmäktige och landshövdingen i december 2013. Vad är en digital agenda?

DIGITAL AGENDA FÖR UPPSALA LÄN 1.0 antagen av förbundsfullmäktige och landshövdingen i december 2013. Vad är en digital agenda? antagen av förbundsfullmäktige och landshövdingen i december 2013 Vad är en digital agenda? Till skillnad från en bredbandsstrategi tar den digitala agendan upp helheten kring IT. Allt från användandet,

Läs mer

AXESSEN Lagerlokal med kontinenten runt knuten

AXESSEN Lagerlokal med kontinenten runt knuten AXESSEN Lagerlokal med kontinenten runt knuten 1 LOKALFAKTA LOKAL MED KONTINENTEN RUNT KNUTEN TYP AV YTA YTA ADRESS KALLHYRA TAKHÖJD NÄTVERK P-PLATS EL KONTOR, LAGER, PRODUKTION 280-620 KVM KONTOR 1 250-2

Läs mer

VISION MARIESTAD 2020. ENKELT, TRYGGT OCH INSPIRERANDE SJÖSTADEN... TRÄDGÅRDSSTADEN... BO och LEVA-STADEN :-)

VISION MARIESTAD 2020. ENKELT, TRYGGT OCH INSPIRERANDE SJÖSTADEN... TRÄDGÅRDSSTADEN... BO och LEVA-STADEN :-) VISION MARIESTAD 2020 ENKELT, TRYGGT OCH INSPIRERANDE SJÖSTADEN... TRÄDGÅRDSSTADEN... BO och LEVA-STADEN :-) VAD ÄR EN VISION? VISION - ÄR EN GEMENSAM BILD AV FRAMTIDEN - Visionen ska formuleras så att

Läs mer

Extrem bostadsbrist bland Stockholms studenter

Extrem bostadsbrist bland Stockholms studenter Extrem bostadsbrist bland Stockholms studenter Innehåll Extrem bostadsbrist bland Stockholms studenter 2 Bostadsbristen i siffror 2 Läget i dag 2 Läget för studenter 3 Vad har byggts? 4 Varför just nu?

Läs mer

Utvecklingsplan för Bodens kommun Fastställd av kommunfullmäktige

Utvecklingsplan för Bodens kommun Fastställd av kommunfullmäktige Utvecklingsplan för Bodens kommun 2015-2025 Fastställd av kommunfullmäktige 2014-04-07 39 Innehållsförteckning Boden en växande kommun med många fördelar!... 3 Vision för Boden 2025:... 4 Utveckling...

Läs mer

Medlemsdirektiv till UVP:s styrelse, utgåva 2012-03-23. Medlemsdirektiv. Upplands Väsby Promotion. Utgåva 2012-03-23

Medlemsdirektiv till UVP:s styrelse, utgåva 2012-03-23. Medlemsdirektiv. Upplands Väsby Promotion. Utgåva 2012-03-23 Medlemsdirektiv Upplands Väsby Promotion Utgåva 2012-03-23 Detta är ett Medlemsdirektiv till UVP:s styrelse. Det ska ses som ett komplement till stadgarna Den finns i en sammanfattande del och en mera

Läs mer

KONTOR I KV DOMMHERREN, SLOTTSGATAN 40-44, JÖNKÖPING

KONTOR I KV DOMMHERREN, SLOTTSGATAN 40-44, JÖNKÖPING KONTOR I KV DOMMHERREN, SLOTTSGATAN 40-44, JÖNKÖPING NYBYGGT KONTOR MITT I JÖNKÖPING CITY Utmed Odengatan finns nu möjligheten att under 2018/2019 flytta in i nybyggda kontorslokaler. En ny byggnad kommer

Läs mer

ISBN

ISBN ISBN 978-91-88491-03-9 2 EN VARSAM UPPRUSTNING ÄR EN LÖNSAM UPPRUSTNING Hållbara upprustningar är på lång sikt en angelägenhet som sträcker sig bortom dagens hyresgäster och hyresvärdar såväl miljömässigt,

Läs mer

Vision Stolthet inför det som är och varit. Öppenhet inför det som kan bli.

Vision Stolthet inför det som är och varit. Öppenhet inför det som kan bli. Vision 2020 Stolthet inför det som är och varit. Öppenhet inför det som kan bli. Utgångspunkter Förutsättningar för livskvalitet och attraktion på individnivå Ekonomisk specialisering/diversifiering Tillgång

Läs mer

Svenskt Näringsliv 50 medlemsorganisationer 60 000 medlemsföretag med 1,6 miljoner anställda

Svenskt Näringsliv 50 medlemsorganisationer 60 000 medlemsföretag med 1,6 miljoner anställda Svenskt Näringsliv Svenskt Näringsliv 50 medlemsorganisationer 60 000 medlemsföretag med 1,6 miljoner anställda Sysselsättning sektorvis Ingen tillväxt av privata jobb sedan 1950 Rekryteringsförsök de

Läs mer

Vad diskuterades på Rektors inspirationsdagar aug? En sammanfattning

Vad diskuterades på Rektors inspirationsdagar aug? En sammanfattning Vad diskuterades på Rektors inspirationsdagar 24-25 aug? En sammanfattning Våra tillgångar Närhet, tillgänglighet och flexibilitet - Litenhet som tillgång. Snabbrörliga. Flexibla. - Nytt universitet. Mottagligt

Läs mer