Tvätta rätt, det är lätt som en plätt!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tvätta rätt, det är lätt som en plätt!"

Transkript

1 Äsch, det går bort i tvätten! Tvätta rätt, det är lätt som en plätt!

2 Känslan av nytvättat! Det finns få känslor som går upp mot att krypa ner mellan rena lakan. Eller för den delen, ta på sig en nytvättad skjorta eller topp. Den fräscha känslan sprider ett välbehag i hela kroppen. Har man för vana att tvätta regelbundet, blir varje tillfälle inte så stressande eller betungande. Tvärtom kan det vara så att man träffar trevliga grannar och får kontakt på ett otvunget och naturligt sätt i tvättstugan. Hur gör man då för att tvätta rätt? Det är faktiskt inte så svårt. Men det gäller som alltid att göra rätt från början. Boka tvätt tid. Bokningssytemen kan variera, men ett är gemensamt bokade tider skall respekteras! Likaså skall tider som bokats men inte kommer att utnyttjas naturligtvis avbokas så snart som möjligt. Finns det något som känns fräschare än att krypa ner mellan rena lakan eller ta på sig ett nytvättat plagg?

3 Sorteringen gör halva jobbet och skonar plaggen. Sorterar du tvätthögen rätt så bevarar favoritplaggen både sin färg och form längre. Har man plats hemma så kan man grovsortera tvätten redan när den hamnar i tvättkorgen. Då är en del av arbetet redan gjort. Vitt tillsammans med vitt och kulört tillsammans med annan kulörtvätt. Sånt som tål att tvättas i hög temperatur och tvätt som skall tvättas i lägre temperatur. På så sätt bevaras plaggens färg och form längre.

4 Dagens moderna tvättmaskiner är skonsamma mot miljön. Dosera tvättmedlet efter rekommendationerna på förpackningen. Tvätta vid så låg temperatur som möjligt och fyll maskinerna så skonar du miljön. Dosera rätt, för din egen och miljöns skull. Kom ihåg att överdosering inte ger renare tvätt. Däremot kan det innebära att dagens moderna tvättmaskiner som hushållar med sköljvattnet inte sköljer ut allt tvättmedel. Då kan rester finnas kvar i plaggen och det kan i sin tur medföra allergiska reaktioner. Så var noggrann med doseringen, det är både ekonomiskt, skonsamt mot miljön och ger ett bättre tvättesultat. Högre temperatur innebär inte renare tvätt. För att tvätta så miljövänligt som möjligt, utan att pruta på resultatet, bör man läsa tvättråden i plaggen. Tvätt vid högre temperatur än vad som rekommenderas medför inte att plagget blir renare. I stället riskerar man att det tappar både form och färg helt i onödan. Dessutom innebär högre temperatur ökad energiåtgång. I Burlöv har vi neutralt vatten, varken mjukt eller hårt. Det innebär att du kan följa råden på förpackningen utan att över- eller underdosera.

5 Så här får du bäst tvättresultat. Följ tvättråden i plaggen. Samla vittvätt och kulörta plagg var för sig. Välj tvättprogram efter rekommendationerna i plaggen. Välj inte program med onödigt hög tvättemperatur, det ger inte bättre tvättresultat. Snarare ökar risken att plaggen tappar i form eller bleks. Fyll maskinen ordentligt. Tvätta med fulla maskiner. Även om vi använder skonsamma tvättmedel och nya maskiner innebär tvättning en miljöbelastning. Färre maskiner gör dessutom att man blir fortare klar med tvätten! Välj ett lämpligt tvättmedel. Det finns ett stort utbud miljömärkta och oparfymerade tvättmedel. Miljömärkta tvättmedel är lika effektiva som de traditionella. Oparfymerat är bra för känslig hy. Dosera rätt enligt anvisningarna. Dosera enligt anvisningarna på tvättmedelsförpackningen. Följ dosering som anges för mjukt vatten. Behövs sköljmedel? Sköljmedel behövs endast i undantagsfall eftersom vi i Burlöv har neutralt vatten, varken hårt eller mjukt. Utbudet av tvättmedel är stort, välj det som passar dig bäst. Viktigast är att du inte överdoserar. Det är varken bra för dig eller naturen!

6 Centrifugera, dropptorka, hänga eller torktumla? Innan tvätten kan vikas måste den vara helt torr. Först centrifugering, sen kvarstår den sista fukten som går ur när man hänger i torkskåp, i torkrum eller stoppar den i torktumlaren. Centrifugera. De flesta tvättprogram avslutas med centrifugering. Beroende på tvättprogram är centrifugeringstiden olika lång. Olika maskiner har dessutom olika hastighet vid centrifugeringen. Dropptorka. De flesta plagg går att centrifugera. Men en del material mår bäst av dropptorkning. Hit hör silke samt dukar och servetter av lin. Ylle är lite speciellt, plagg i detta material bör läggas plant för att hålla formen när det torkas. Hänga i torkskåp och torkrum. Här hänger du plagg som du är lite rädd om, som skjortor blusar, klänningar och dylikt. Sträck ut dem ordentligt så slipper du kanske stryka dem. Torktumla. De flesta plagg går bra att torktumla. Strumpor och frottéhanddukar blir mjuka och sköna. Och sängkläder förstås, tar du ut dem direkt när tumlaren är klar så slipper du skrynkliga lakan. När det är klart är det bara att vika och lägga tillbaka i klädskåpet och kanske rent av bädda rent! Torktumlade frottéhanddukar blir härligt mjuka!

7 Ren tvättstuga ger ett bra tvättresultat och god grannsämja. Innan tvättiden är slut och nästa tar vid är det viktigt att se till att tvättstugan är städad. Maskinerna. För maskinernas del gäller att luddfiltert skall vara rengjort. Likaså skall doseringsfacken vara tomma på tvättmedel och avtorkade. Övriga ytor. Alla plagg skall vara borttagna och arbetsytor, golv och maskiner ska vara rengjorda. God grannsämja! Dessa lika enkla som självklara regler gör tvättstunden lite trevligare. Om du lämnar tvättstugan i det skick som du själv vill finna den, stärker det både gemenskapen och grannsämjan. Vägen till en god granne går till stor del genom en välstädad tvättstuga.

8 Var rädd om favoritplaggen, följ tvättråden. För bästa resultat skall du följa tvättråden på etiketterna i plaggen. De är till för att underlätta. Följer du dem så får du plagg som håller längre, både när det gäller passform och färg. Liknande färger kan tvättas tillsammans. Samla ihop plagg med samma märkning och i närliggande färger. Rött, orange, gult och rosa är färger som kan tvättas ihop. Likaså kan olika lila och blå nyanser gå tillsammans med grönt. Svart, grått och brunt går också alldeles utmärkt att tvätta tillsammans. Se till att få fulla maskiner - för miljöns skull!

9 Vad betyder symbolerna? Vattentvätt. I symbolen anges rekommenderad temperatur 30, 40, 60 eller 90 grader. Handtvätt. Högst 40 grader, vrid inte ur plagget. Ej vattentvätt. Plagget ska kemtvättas. Tål ej kemtvätt. Tål ej klorblekning. Använd ej klor eller liknande medel på detta plagg. Torktumling. Prickarna i symbolen anger låg eller normal temperatur. 1 prick = låg värme 2 prickar = normal värme Strykning. Prickarna i symbolen anger rekommenderad värme på järnet. 1 prick = max 100 grader 2 prickar = max 150 grader

10 Att vara fläckfri är lätt. Ingen anledning till panik, det finns lösningar för de flesta fläckar! En olycka händer lätt, men en fläck av rödvin, kaffe, rost eller till och med blod går att ta bort. Ju snabbare man behandlar fläcken, desto bättre blir resultatet. Du bör alltid behandla svåra fläckar innan du maskintvättar ett plagg. Här är några enkla knep som fungerar utmärkt. Blod- och kaffefläckar. Blod har en förmåga att bita sig fast. Därför skall man skölja fläcken i rikligt med kallt vatten innan den hinner torka. Sedan är det bara att följa tvättråden som vanligt. Samma sak gäller för kaffefläckar. Tuggummi och choklad. Godis som choklad och tuggummi kan man frysa bort. Lägg plagget i frysen och skrapa och borsta bort den frusna fläcken. Rött vin. Rödvinsfläckar är inget problem men kräver behandling i flera steg. Börja med att strö rikligt med vanligt salt på fläcken. Det drar ut det värsta. Behandla sedan det som är kvar med vanligt diskmedel. Därefter följer man tvättråden och tvättar som vanligt. Salt och diskmedel fungerar även med gott resultat om du spiller på möbler och mattor.

11 Kom ihåg att: Sortera tvätten efter tvätttemperatur och färg. Dosera enligt tvättmedelsförpackningens rekommendationer. Fyll maskinerna ordentligt. Återställ tvättstugan till det skick du själv vill finna den i. Felanmälan gör du på telefon vardagar Dalbyvägen 35, Box 103, Arlöv tel , fax

TÄNK GRÖNT FÖR MILJÖVÄNLIG TVÄTT

TÄNK GRÖNT FÖR MILJÖVÄNLIG TVÄTT TVÄTTA SKÖTSELRÅD För att kläder och andra textiler ska hålla sig fräscha och fina länge, är det viktigt att tvätta och torka dem enligt skötselråden som finns i plaggen. Kläderna bör vara lättskötta.

Läs mer

Tvätta klokare. En liten guide om konsten att tänka på miljön och tvätta rent på samma gång.

Tvätta klokare. En liten guide om konsten att tänka på miljön och tvätta rent på samma gång. Tvätta klokare En liten guide om konsten att tänka på miljön och tvätta rent på samma gång. Gör så här så slipper du läsa alla sidor Foldern har vi skrivit utan pekpinnar för att dela med oss några enkla

Läs mer

Får ej strykas. Svalt strykjärn max 110 C. Varmt strykjärn max 150 C. Torktumlas med låg värme. Torkas hängande

Får ej strykas. Svalt strykjärn max 110 C. Varmt strykjärn max 150 C. Torktumlas med låg värme. Torkas hängande Klädvård Här vill vi dela med oss av våra kunskaper vad gäller klädvård. Vad de olika tvättsymbolerna betyder, tips om hur man tar bort olika typer av fläckar samt lite allmänna råd om hur man håller sina

Läs mer

Tvätta miljövänligt. Du tänker väl på miljön? Välj ett miljömärkt tvättmedel. Anpassa tvättemperaturen.

Tvätta miljövänligt. Du tänker väl på miljön? Välj ett miljömärkt tvättmedel. Anpassa tvättemperaturen. Tvätta miljövänligt Du tänker väl på miljön? Vi behöver alla ta ansvar för framtidens miljö. Följ våra tvättråd så håller både dina plagg och vår miljö längre. Välj ett miljömärkt tvättmedel. Produkter

Läs mer

TVÄTTA RÄTT. Guide till en hållbar tvätt

TVÄTTA RÄTT. Guide till en hållbar tvätt TVÄTTA RÄTT Guide till en hållbar tvätt var rädd om dina kläder och miljön Vi behöver alla ta ansvar för vår framtida miljö, med små enkla medel kan vi göra stor skillnad. Du kan enkelt tvätta på ett mer

Läs mer

TVÄTTA RÄTT. Guide för att vårda dina kläder mer hållbart. Tvätt_Guide_2015.indd 1 2015-11-03 09:18:38

TVÄTTA RÄTT. Guide för att vårda dina kläder mer hållbart. Tvätt_Guide_2015.indd 1 2015-11-03 09:18:38 TVÄTTA RÄTT Guide för att vårda dina kläder mer hållbart Tvätt_Guide_2015.indd 1 2015-11-03 09:18:38 TA HAND OM DINA KLÄDER & MILJÖN Visste du att tvättning, torkning och strykning står för den största

Läs mer

Ny kollektion inför valet 2018

Ny kollektion inför valet 2018 Ny kollektion inför valet 2018 Det ska synas när vi är ute på kampanj. I den här broschyren presenterar vi våra nya kampanjkläder. Kollektionen ska vara modern, funktionell med bra kvalitet och ska kunna

Läs mer

FUTURE FRIENDLY FASHION TVÄTTA RÄTT. Guide till att vårda dina kläder på ett mer hållbart sätt

FUTURE FRIENDLY FASHION TVÄTTA RÄTT. Guide till att vårda dina kläder på ett mer hållbart sätt TVÄTTA RÄTT Guide till att vårda dina kläder på ett mer hållbart sätt TA HAND OM DINA KLÄDER OCH MILJÖN Tvättning, torkning och strykning står för en stor del av ett plaggs totala klimatpåverkan. Med små

Läs mer

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem VIMARHEM AB Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem Besittningsskydd Du har rätt att bo kvar i Din lägenhet så länge Du följer de regler och föreskrifter som finns och betalar Din hyra i tid. Du kommer att bli uppsagd

Läs mer

Skötselråd för mattor

Skötselråd för mattor Tänkvärt Fler mattor blir förstörda genom felaktig behandling än av normal förslitning. Läs därför igenom skötselråden noggrant! Innan du köper matta - Några allmänna råd Mät upp rummets/möbelns storlek

Läs mer

Programmera bort problemen.

Programmera bort problemen. Programmera bort problemen. Tysk ingenjörskonst löser tvättstugans behov. Bosch Home Appliances Box 503 169 29 Solna Telefon: 08-734 12 00 e-mail: bosch.konsumentinfo@bshg.com www.bosch-home.se 2011 Bosch

Läs mer

Augusti. Minska på kemikalierna. 1.Välj ekologisk mat. 2. Dra ned på snabbmat och halvfabrikat

Augusti. Minska på kemikalierna. 1.Välj ekologisk mat. 2. Dra ned på snabbmat och halvfabrikat Augusti Minska på kemikalierna Tänk igenom vad som är nödvändigt i kemikalieskåpet och undvik onödig närkontakt med skadliga ämnen och kemikalier. Vi möter många kemikalier varje dag, och tyvärr är det

Läs mer

TvättAnn. Nytt bokningssystem för tvättstugan i Gränbygårdarna från 2016

TvättAnn. Nytt bokningssystem för tvättstugan i Gränbygårdarna från 2016 TvättAnn Nytt bokningssystem för tvättstugan i Gränbygårdarna från 2016 Allmänt Det elektroniska bokningssystemet ger större säkerhet för alla som använder tvättstugan. Det skapar trygghet att bara den

Läs mer

Mer information (inklusive felsökning och service) finns i de olika avsnitten i bruksanvisningen. Vrid programvalsratten till Off ( O ).

Mer information (inklusive felsökning och service) finns i de olika avsnitten i bruksanvisningen. Vrid programvalsratten till Off ( O ). Torktumlarens funktion Mer information (inklusive felsökning och service) finns i de olika avsnitten i bruksanvisningen. Sortera tvätten efter klädvårdssymboler Torktumla inte Lämplig för torktumling -

Läs mer

ENTER ALLERGITVÄTT är anpassat för all tvätt mellan 30º och 90ºC. Passar även utmärkt vid handtvätt. Tvättmedlet är helt biologiskt nedbrytbart.

ENTER ALLERGITVÄTT är anpassat för all tvätt mellan 30º och 90ºC. Passar även utmärkt vid handtvätt. Tvättmedlet är helt biologiskt nedbrytbart. ENTER ALLERGITVÄTT 16-kgs hinkar, ph i brukslösning ca 10,5 A200 0016, MTPA i Helt oparfymerat! Fritt från allergiframkallande tillsatser! ENTER ALLERGITVÄTT är ett tvättmedel speciellt framtaget för att

Läs mer

MJUKMEDEL PLEASURE/WATER

MJUKMEDEL PLEASURE/WATER MJUKMEDEL PLEASURE/WATER MJUK-OCH SKÖLJMEDEL PLEASURE/WATER tillhör den nya generationens mjukmedel eftersom det har en tillsats av vaxkristaller som aktiveras av upphettning vid torktumling, strykning

Läs mer

Dosera rätt. Genom att inte använda fyllnadsmedel förlängs livslängden. kläder.

Dosera rätt. Genom att inte använda fyllnadsmedel förlängs livslängden. kläder. Tvätt Family White Coldwash - ren tvätt vid lägre temperaturer Family White Coldwash ger dig ren tvätt och lägre energiförbrukning. Du kan halvera den energi som går åt vid tvätt genom att sänka tvättemperaturen.

Läs mer

Så här lätt färgar du textilier

Så här lätt färgar du textilier Så här lätt färgar du textilier Herdins Textile Colour natural fibre är en reaktiv flytande textilfärg som ger en tvättäkta infärgning av bomull, lin och viskos. Med Herdins Textile Colour natural fibre

Läs mer

Du har fel. OM TORKSKÅP.

Du har fel. OM TORKSKÅP. Varsågod! Nyhetstorka sedan 1944. Nimoverken AB Box 124, 548 22 Hova nimoverken.com Nimo erbjuder energisnåla, skonsamma och snygga torkskåp för klädvårdsrummet. Verksamheten startades 1944 och har idag

Läs mer

LÖSNINGAR FÖR DINA TVÄTTBEHOV

LÖSNINGAR FÖR DINA TVÄTTBEHOV LÖSNINGAR FÖR DINA TVÄTTBEHOV Ren tvätt varje gång! Nilfisk marknadsför tvättmedel för professionell tvätt inom olika områden. Våra tvättmedel har utvecklats för att möta behoven hos professionella tvättinrättningar.

Läs mer

Miljövänligt Bambusortiment 2015/16

Miljövänligt Bambusortiment 2015/16 Miljövänligt Bambusortiment 2015/16 Bra för dig. Bra för miljön. Bra för klassen (eller laget). Tack! Ditt köp förstärker vår klass-/lagkassa. Hälsningar Förening / Klass Bra för både dig och naturen Alla

Läs mer

Miljövänliga städtips

Miljövänliga städtips Miljövänliga städtips har sammanställt en lista med tips på hur man kan städa miljövänligt med till exempel såpa och bikarbonat. Städtips med miljömärkta rengöringsmedel Anlitar du städhjälp? Hör med företaget/städhjälpen

Läs mer

Ekologiskt sortiment 2014

Ekologiskt sortiment 2014 Ekologiskt sortiment 2014 t-shirts av bambu 1 bambu-strumpor 1 bambu-frotté Bra för dig. Bra för miljön. Bra för klassen (eller laget). Tack! Ditt köp förstärker vår klass-/lagkassa. Hälsningar Förening

Läs mer

Naturliga städtips lika rent men snällare mot miljön

Naturliga städtips lika rent men snällare mot miljön April 2015 Naturliga städtips lika rent men snällare mot miljön har sammanställt en lista med tips på hur man kan städa naturligt med till exempel ättika, citron och såpa. Det blir lika rent, men är snällare

Läs mer

KATALOG TVÄTTINDUSTRI

KATALOG TVÄTTINDUSTRI KATALOG TVÄTTINDUSTRI SORTIMENT SORTIMENT TEKNIK TEKNIK KUNSKAP KUNSKAP FÖR FÖR LIVSMEDELSINDUSTRI, LIVSMEDELSINDUSTRI, RESTAURANGER, RESTAURANGER, HOTELL HOTELL OCH OCH STORKÖK STORKÖK Vår idé tog form

Läs mer

Bosch Home Appliances Box 503 169 29 Solna Telefon: 08-734 12 00 e-mail: bosch.konsumentinfo@bshg.com www.bosch-home.se

Bosch Home Appliances Box 503 169 29 Solna Telefon: 08-734 12 00 e-mail: bosch.konsumentinfo@bshg.com www.bosch-home.se Bosch Home Appliances Box 503 169 29 Solna Telefon: 08-734 12 00 e-mail: bosch.konsumentinfo@bshg.com www.bosch-home.se Art. nr. H880929 2012 Bosch Home Appliances, BSH Home Appliances AB Tvätt- och torkexperten.

Läs mer

www.tergo.nu Bäste kund,

www.tergo.nu Bäste kund, Bäste kund, Olsson Cleaning Technology, med varumärket Tergo, har etablerat sig som en leverantör av städmaterial på den svenska och internationella marknaden. Från att ha tillverkat miljövänliga rengöringsprodukter

Läs mer

Skötselanvisning LINOLEUM

Skötselanvisning LINOLEUM Skötselanvisning Allmän information Denna information gäller Linoleum i offentlig miljö Praktiska skötselråd för professionell städpersonal. För golv i bostäder finns separata detaljerade skötselråd. STOPPA

Läs mer

MASKINFUNKTION. Mer information (inklusive felsökning och service) finns i de olika kapitlen i bruksanvisningen.

MASKINFUNKTION. Mer information (inklusive felsökning och service) finns i de olika kapitlen i bruksanvisningen. MASKINFUNKTION Mer information (inklusive felsökning och service) finns i de olika kapitlen i bruksanvisningen. Sortera tvätten efter klädvårdssymboler Torktumla inte Lämplig för torktumling - vid låga

Läs mer

Regelbunden skötsel i hemmet/vårdinrättning

Regelbunden skötsel i hemmet/vårdinrättning Sidan 1 Regelbunden skötsel i hemmet/vårdinrättning Generell brukar och förskrivarinformation Dynan ska endast användas till det den är avsedd för. Dynan får inte användas utan överdrag. Dynan ska placeras

Läs mer

Din manual ZANUSSI FA522 http://sv.yourpdfguides.com/dref/644621

Din manual ZANUSSI FA522 http://sv.yourpdfguides.com/dref/644621 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för ZANUSSI FA522. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information, specifikationer,

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031

B R U K S A N V I S N I N G. Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031 B R U K S A N V I S N I N G Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031 1 Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031 Värmemadrassen har 4 olika värmenivåer och har timer där automatisk avstänging kan väljas mellan

Läs mer

UnderbaraClara SKÖTSELRÅD av Nyblom Kolléns textilier

UnderbaraClara SKÖTSELRÅD av Nyblom Kolléns textilier UnderbaraClara SKÖTSELRÅD av Nyblom Kolléns textilier SKÖTSELRÅD Nyblom Kollen gör tidlös textil tänkt att älskas och användas! Men för att få ut det allra mesta av dina dukar, mattor och kuddfodral gäller

Läs mer

Innehåller snabb kylskåpsguide! 7 enkla tips på hur du kan hjälpa miljön

Innehåller snabb kylskåpsguide! 7 enkla tips på hur du kan hjälpa miljön Innehåller snabb kylskåpsguide! 7 enkla tips på hur du kan hjälpa miljön Stora resultat börjar med små steg i ditt hem Följ med på en kort tur genom ett helt vanligt hem. Efter besöket kommer du att kunna

Läs mer

Torktumlarens funktion

Torktumlarens funktion Torktumlarens funktion Ytterligare information (inklusive felsöknings- och serviceanvisningar) finns i relevant avsnitt i bruksanvisningen. Sortera tvätten efter klädvårdssymbolerna Torktumla inte Kan

Läs mer

Till dig som flyttar in

Till dig som flyttar in Till dig som flyttar in Rev datum 2011-10-10 Välkommen till oss på Invectus... Ni kommer i kontakt med oss via: Telefon 044-21 91 91 Mejl Info@invectus.net Hemsida www.invectus.net Brev Invectus AB Box

Läs mer

1. Viktigt till att börja med din spis.

1. Viktigt till att börja med din spis. HETA TIPS 1 Ett kök kan se ut nästan hur som helst. Ljust eller mörkt, gammalt eller nytt spelar ingen roll där finns nästan alltid en spis. Har du sedan en stekpanna eller två, några kastruller och grytor

Läs mer

Skötselanvisning PLAST

Skötselanvisning PLAST Skötselanvisning PLAST Allmän information Denna information gäller för plastgolv i offentlig miljö Praktiska skötselråd för professionell städpersonal. För golv i bostäder finns separata detaljerade skötselråd.

Läs mer

Brf Hammarshus bokningssystem

Brf Hammarshus bokningssystem Brf Hammarshus bokningssystem Tvättstugor Gillestuga Bastu Gym April 2015 Bokningssystemet är ett standardsystem från Aptus (ASSA Abloy) och är vanligt förekommande i flerfamiljshus över hela landet. Innehållsförteckning

Läs mer

Ytaktiva ämnen 3 Komplexbildare/vattenavhärdare 3 Alkali 3 Blek/desinfektionsmedel 4 Olika tillsatser 4 Enzymer 4 CMC 4 Optiska vitmedel 4 Parfym 4

Ytaktiva ämnen 3 Komplexbildare/vattenavhärdare 3 Alkali 3 Blek/desinfektionsmedel 4 Olika tillsatser 4 Enzymer 4 CMC 4 Optiska vitmedel 4 Parfym 4 Innehållsförteckning Tvätthistoria 2 Tvättmedelsinnehåll 3 Ytaktiva ämnen 3 Komplexbildare/vattenavhärdare 3 Alkali 3 Blek/desinfektionsmedel 4 Olika tillsatser 4 Enzymer 4 CMC 4 Optiska vitmedel 4 Parfym

Läs mer

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50 Trivselregler: För att alla hyresgäster ska kunna trivas så bra som möjligt har vi här sammanställt våra trivselregler. Detta är reglerna som gäller i Invectus fastigheter. Inflyttning: Inflyttningsdag

Läs mer

Badrummet. Badkar Toalettstol Golvbrunn Golv Vägg Ventilation Tvättstuga

Badrummet. Badkar Toalettstol Golvbrunn Golv Vägg Ventilation Tvättstuga Badrummet Badkar Toalettstol Golvbrunn Golv Vägg Ventilation Tvättstuga I HANDDUK KAKEL TANDBORSTE BADANKA VATTEN BOMULLSTOPS SCHAMPO DUSCHDRAPERI NYRAKAD Toalettstol Om du har en toalett som står och

Läs mer

Att förstå symbolerna för textilvård TVÄTT HUS/TVÄTTSTUGA/INLEDNINGSTEXT: BILAGA 3. www.inspecta.com www.ginetex.net

Att förstå symbolerna för textilvård TVÄTT HUS/TVÄTTSTUGA/INLEDNINGSTEXT: BILAGA 3. www.inspecta.com www.ginetex.net HUS/TVÄTTSTUGA/INLEDNINGSTEXT: BILAGA 3 Att förstå symbolerna för textilvård www.inspecta.com www.ginetex.net Etiketten med skötselråd på plagget anger 4 eller 5 skötselanvisningar: för tvättning, blekning,

Läs mer

Hem- och konsumentkunskap år 7

Hem- och konsumentkunskap år 7 Hem- och konsumentkunskap år 7 följa ett recept planera och organisera arbetet vid matlagning (bli färdig med måltidens delar i ungefär samma tid) baka med jäst och bakpulver tillaga en måltid (koka och

Läs mer

Mer information (inklusive felsökning och service) finns i de olika avsnitten i bruksanvisningen. Vrid programvalsratten till Off ( O ).

Mer information (inklusive felsökning och service) finns i de olika avsnitten i bruksanvisningen. Vrid programvalsratten till Off ( O ). Torktumlarens funktion Mer information (inklusive felsökning och service) finns i de olika avsnitten i bruksanvisningen. Sortera tvätten efter klädvårdssymboler Torktumla inte Lämplig för torktumling -

Läs mer

Städa kemikaliefritt!

Städa kemikaliefritt! Städa kemikaliefritt! För att städa ditt hem behöver du egentligen bara; 1 Sopset 1 Microfibermopp med mopplatta för sopning av golv 1 Microfibermopp för våttorkning av golv 1 Hink med urvridare Eventuellt

Läs mer

Endast 499:- Mixa och matcha modeller och färger! Storlekar upp till 4XL. Välj 2 plagg fritt! Snygg på jobbet www.smila-workwear.

Endast 499:- Mixa och matcha modeller och färger! Storlekar upp till 4XL. Välj 2 plagg fritt! Snygg på jobbet www.smila-workwear. SMILA BLUE LABEL Generös komfort Upp till storlek 4XL Slitstark väv Tvätt 85 i grader samt industritvätt Detaljer som ökar din funktion på jobbet Välj 2 plagg fritt! Endast 499:- Mixa och matcha modeller

Läs mer

Fler än du tror tål inte starka dofter. Välj OPARFYMERAT. Handling. Behandling

Fler än du tror tål inte starka dofter. Välj OPARFYMERAT. Handling. Behandling Fler än du tror tål inte starka dofter Välj OPARFYMERAT Handling Behandling 3,2 miljoner människor i Sverige lider av astma, allergi eller överkänslighet. Det här är doftöverkänslighet. Parfymerade produkter

Läs mer

Rengöringsmedel. Hushållsrengöring Tvättmedel 2 Handdiskmedel 3 Handtvål 4 Grönsåpa 6

Rengöringsmedel. Hushållsrengöring Tvättmedel 2 Handdiskmedel 3 Handtvål 4 Grönsåpa 6 Rengöringsmedel Hushållsrengöring Tvättmedel 2 Handdiskmedel 3 Handtvål 4 Grönsåpa 6 Rengöring i stallet Parlour cleaner, Foam cleaner 8 Vehicle cleaner 9 DeLaval klädtvättmedel och handdiskmedel 2:60

Läs mer

TORKTUMLARENS FUNKTION

TORKTUMLARENS FUNKTION TORKTUMLARENS FUNKTION Ytterligare information (inklusive felsöknings- och serviceanvisningar) finns i relevant avsnitt i bruksanvisningen. Sortera tvätten efter klädvårdssymbolerna Torktumla inte Kan

Läs mer

Välj rätt tvättmaskin

Välj rätt tvättmaskin Välj rätt tvättmaskin 1 Tvättmaskiner finns i olika prisklasser. Priset beror bland annat av maskinens konstruktion, antalet specialfunktioner och hur pass energisnål den är. Det lönar sig både för miljön

Läs mer

Allmänna energispartips för hushåll

Allmänna energispartips för hushåll Allmänna energispartips för hushåll I ett hushåll fördelas energiförbrukningen ungefär enligt bilden nedan. Nedan följer ett antal tips på hur man kan spara på den energin. I de flesta fall har det att

Läs mer

BRUKSANVISNING. Tvättmaskin. VIKTIGT! Läs bruksanvisningen innan produkten tas i bruk!

BRUKSANVISNING. Tvättmaskin. VIKTIGT! Läs bruksanvisningen innan produkten tas i bruk! BRUKSANVISNING Tvättmaskin VIKTIGT! Läs bruksanvisningen innan produkten tas i bruk! Bäste kund! Gratulerar till din nya tvättmaskin från Cylinda. Den här maskinen representerar något av det främsta på

Läs mer

Vardag - I tvättstugan

Vardag - I tvättstugan ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN CHRISTINA WAHLDÉN ORDLISTA Kapitel 1 en lucka (sida 4, rad 10) namnet på det som går att öppna/som en liten dörr knapparna (sida 5, rad 8) här: de saker som går att trycka på

Läs mer

Bruksanvisning. Apollo Topp Artikelnummer bruksanvisning:

Bruksanvisning. Apollo Topp Artikelnummer bruksanvisning: Bruksanvisning Apollo Topp 65 2015-02-02 Artikelnummer bruksanvisning: 570 142 Innehållsförteckning Användningsområde 2 Leveransinnehåll 3 Uppackning och installation 3 Viktigt 3 Teknisk information madrass

Läs mer

Din manual ZANUSSI FLS1024C http://sv.yourpdfguides.com/dref/661504

Din manual ZANUSSI FLS1024C http://sv.yourpdfguides.com/dref/661504 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för ZANUSSI FLS1024C. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

DRAFTLINE - RENGÖRING AV ÖLANLÄGGNING

DRAFTLINE - RENGÖRING AV ÖLANLÄGGNING Vad är Draftline? Draftline är ett rengöringsmedel för Fatölsanläggningar. Det är basiskt och löser mycket effektivt upp organiska ämnen, t.ex. beläggningar i en ölslang. Draftline innehåller kemikalier

Läs mer

Denna information gäller Flotex i offentlig miljö

Denna information gäller Flotex i offentlig miljö Allmän information Denna information gäller Flotex i offentlig miljö Praktiska skötselråd för professionell städpersonal. STOPPA SMUTSEN REDAN I ENTRÉN Se till att ha effektiva avtorkningssystem. Över

Läs mer

Vi behöver din hjälp för ett renare vatten

Vi behöver din hjälp för ett renare vatten Vi behöver din hjälp för ett renare vatten Vi behöver din hjälp för ett renare vatten Du kan göra mycket för att vårt vatten ska vara rent och för att vi ska få en bättre natur. Det är enkla saker som

Läs mer

När något går sönder. Så här vårdar du lägenhetens utrustning

När något går sönder. Så här vårdar du lägenhetens utrustning När något går sönder Så här vårdar du lägenhetens utrustning När något går sönder Med regelbunden skötsel av inredning och maskiner, slipper du onödiga kostnader. Vårda din lägenhet och gemensamma utrymmen

Läs mer

SKÖTSEL OCH STÄDNING GOLV LINOLEUMMATTA OLJADE ELLER SÅPADE TRÄGOLV STEN- OCH KLINKER

SKÖTSEL OCH STÄDNING GOLV LINOLEUMMATTA OLJADE ELLER SÅPADE TRÄGOLV STEN- OCH KLINKER SKÖTSEL OCH STÄDNING Bostadens material och ytskikt är i regel tåliga och lätta att hålla rena. De flesta materialleverantörer har omfattande dokumentation om materialens egenskaper i olika avseenden,

Läs mer

Skötsel av Kährs lackerade trägolv i bostadsmiljö

Skötsel av Kährs lackerade trägolv i bostadsmiljö Skötsel av Kährs lackerade trägolv i bostadsmiljö Följande text är ett utdrag är Kährs tekniska handbok. Den finns i sin helhet på www.kahrs.se 9.1 Skötsel och reparation av Kährs trägolv i bostadsmiljö

Läs mer

Skötsel och rengöringsanvisning

Skötsel och rengöringsanvisning Skötsel och rengöringsanvisning Innehållsförteckning Allmänt om skötsel av textila golv i offentlig miljö... 2 Förebyggande åtgärder... 2 Rekommenderade rengöringsmetoder... 3 Rengöringsmetoder... 3 Daglig

Läs mer

NY SKÖN TRIKÅ KOLLEKTION SNYGGA PLAGG SOM HÅLLER FÄRG OCH FORM LÄNGE!

NY SKÖN TRIKÅ KOLLEKTION SNYGGA PLAGG SOM HÅLLER FÄRG OCH FORM LÄNGE! SMILA TRIKÅ NY SKÖN TRIKÅ KOLLEKTION SNYGGA PLAGG SOM HÅLLER FÄRG OCH FORM LÄNGE! Snygg på jobbet www.smila-workwear.se NY HÖG KVALITATIV TRIKÅ KOLLEKTION FRÅN SMILA I MÅNGA SKÖNA FÄRGER! Syftet med vår

Läs mer

KÖRA ETT PROGRAM. Placera tvätten löst i trumman för ett jämnt torkresultat. Stäng sedan luckan.

KÖRA ETT PROGRAM. Placera tvätten löst i trumman för ett jämnt torkresultat. Stäng sedan luckan. KÖRA ETT PROGRAM Mer information återfinns i den separata bruksanvisningen. Sortera tvätten efter klädvårdssymbolerna Torktumla inte Kan torktumlas vid låg torktemperatur Kan torktumlas Sortera tvätten

Läs mer

Uppdrag 11 GREEN WASHING. Jasminka Anderssons bästa städtips

Uppdrag 11 GREEN WASHING. Jasminka Anderssons bästa städtips GREEN WASHING Håll rent utan att smutsa ner miljön! Skippa konstiga rengöringsmedel när du städar. Använd mormors miljövänliga medel istället! Mormor var nämligen miljövän utan att veta om det! Det här

Läs mer

Bruksanvisning MODELL 615P. Stryksystem modell 615P - Double steam

Bruksanvisning MODELL 615P. Stryksystem modell 615P - Double steam Bruksanvisning Ånga från strykjärnsspetsen och från sulan MODELL 615P Stryksystem modell 615P - Double steam Ånga från strykjärnsspetsen Ånga från strykjärnsspetsen Om vi tittar på de strykjärn som används

Läs mer

Manual för tvättmaskin TM167, TM148

Manual för tvättmaskin TM167, TM148 Manual för tvättmaskin TM167, TM148 Vitvaror med 5 års garanti INNEHÅLL Avsnitt 1: Före användning Säkerhetsföreskrifter... 3 Rekommendationer... 3 Avsnitt : Installation Borttagning av transportskruvar...

Läs mer

BRUKSANVISNING TUMLE flytkuddar och hygienkuddar Juni 2018

BRUKSANVISNING TUMLE flytkuddar och hygienkuddar Juni 2018 BRUKSANVISNING TUMLE flytkuddar och hygienkuddar Juni 2018 Denna bruksanvisning avser TUMLE flytkuddar med artikelnummer som börjar med siffra 9. Artikelnummret finns angivet i anslutning till produktetiketten.

Läs mer

städningen Kerstin Lindblad Misse N Josefsson

städningen Kerstin Lindblad Misse N Josefsson Fixa tvätten_omslag.indd 1 2011-10-24 10.26 tvätten städningen i köket 1 Fixa kök_omslag.indd 1 2011-10-24 10.25 Fixa städ_omslag.indd 1 2011-10-24 10.28 Lärarhandledning FIXA tvätten FIXA städningen FIXA

Läs mer

vid tvättning av sådana. Handskas icke hårdhänt med tyget. Använd icke kraftig lut. Gnugga icke mot knogarna eller mot bräde.

vid tvättning av sådana. Handskas icke hårdhänt med tyget. Använd icke kraftig lut. Gnugga icke mot knogarna eller mot bräde. Våta konstfibcrtyger rivas lätt, var därför aktgam vid tvättning av sådana. Använd icke borste. Gnugga icke mot knogarna eller mot bräde. Handskas icke hårdhänt med tyget. Använd icke kraftig lut. Ett

Läs mer

Bruksanvisning. Apollo Comp Artikelnummer bruksanvisning:

Bruksanvisning. Apollo Comp Artikelnummer bruksanvisning: Bruksanvisning Apollo Comp 2014-11-12 Artikelnummer bruksanvisning: 570 243 Innehållsförteckning Användningsområde 2 Placering i överdrag 3 Leveransinnehåll 3 Uppackning och installation 3 Viktigt 3 Teknisk

Läs mer

Klara din vardag Tema år 8 i HK

Klara din vardag Tema år 8 i HK Namn: Klass: I min grupp ingår även: Klara din vardag Tema år 8 i HK Var? När? Varför? Hur? I HK- och Datasalen Vårterminen i ca 8 9 veckor Se Pedagogisk planering Se nedan Klassen delas in i grupper om

Läs mer

Din manual ELEKTRO HELIOS TF1040 http://sv.yourpdfguides.com/dref/830746

Din manual ELEKTRO HELIOS TF1040 http://sv.yourpdfguides.com/dref/830746 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för ELEKTRO HELIOS TF1040. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

STÄDANVISNINGAR HEMMILJÖ för CC Höganäs kakel och klinker.

STÄDANVISNINGAR HEMMILJÖ för CC Höganäs kakel och klinker. STÄDANVISNINGAR HEMMILJÖ för CC Höganäs kakel och klinker. VÄRDA ATT VÅRDA Vi vill börja med att gratulera till ett utmärkt val av keramiska plattor. Som allt kakel och klinker från CC Höganäs uppfyller

Läs mer

TORKTUMLARENS FUNKTION

TORKTUMLARENS FUNKTION TORKTUMLARENS FUNKTION Ytterligare information (inklusive felsöknings- och serviceanvisningar) finns i relevant avsnitt i bruksanvisningen. Sortera tvätten efter klädvårdssymbolerna Torktumla inte Kan

Läs mer

Din manual ZANUSSI F1406 http://sv.yourpdfguides.com/dref/651498

Din manual ZANUSSI F1406 http://sv.yourpdfguides.com/dref/651498 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för ZANUSSI F1406. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information, specifikationer,

Läs mer

Välkommen till Lg:s värld

Välkommen till Lg:s värld Tvätt och tork Välkommen till Lg:s värld Smart, Enkelt och Pålitligt Du kanske tycker att det är tråkigt att välja tvättmaskin eller torktumlare, att alla är likadana och gör ungefär samma saker? Då har

Läs mer

ENTER FLYTANDE TVÄTT A , FTMF

ENTER FLYTANDE TVÄTT A , FTMF ENTER FLYTANDE TVÄTT A207 0005, FTMF 5-liters dunkar, ph i brukslösning ca 8,5 ENTER FLYTANDE TVÄTTMEDEL är ett milt parfymerat tvättmedel, som med sin unika sammansättning är mycket effektivt rengörande

Läs mer

Värmekudde Artikelnummer 7580-1039

Värmekudde Artikelnummer 7580-1039 BRUKSANVISNING Värmekudde Artikelnummer 7580-1039 1 Värmekudde Värmekudden har 4 olika värmenivåer och har timer där automatisk avstängning till standby-läge kan väljas mellan 1 4 timmar. Sensorkabeln

Läs mer

fukt utan att kännas våt och värmer även i fuktigt tillstånd.

fukt utan att kännas våt och värmer även i fuktigt tillstånd. 22 BARN 23 Ruskovillas barnplagg tillverkas i, silke och ekologisk bom. Den mjuka merinoen lämpar sig för kallare årstider som underställ och mellanplagg. Ullen andas och sköter om kroppens värmereglering,

Läs mer

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen HEM

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen HEM INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER Välkommen HEM Bra att veta om ditt boende Var rädd om lägenheten Ta hand om din lägenhet genom att städa och hålla den fin. Går något sönder i din lägenhet kontakta oss

Läs mer

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME 1 Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och

Läs mer

Sustainable Domestic Washing

Sustainable Domestic Washing S wash Framtidens tvättmaskin 70 procent mindre vatten 60 procent mindre energi 25 procent mindre tvättmedel Sustainable Domestic Washing Ett Mistrafinansierat forskningsprojekt med IVL Svenska Miljöinstitutet,

Läs mer

SKÖTSELANVISNINGAR. Bostadsmiljö Oljade golv sid 2-3 Lackerade golv sid 4. Offentlig miljö Lackerade golv sid 5 Oljade golv sid 6-7

SKÖTSELANVISNINGAR. Bostadsmiljö Oljade golv sid 2-3 Lackerade golv sid 4. Offentlig miljö Lackerade golv sid 5 Oljade golv sid 6-7 SKÖTSELANVISNINGAR Bostadsmiljö Oljade golv sid 2-3 Lackerade golv sid 4 Offentlig miljö Lackerade golv sid 5 Oljade golv sid 6-7 BOSTADSMILJÖ Skötsel och underhåll av Kährs färdigoljade trägolv Kährs

Läs mer

Vårtref. nr. 352 36 Växjö Hans Fransson 5080448

Vårtref. nr. 352 36 Växjö Hans Fransson 5080448 swereallvf Postadress RAPPORT Besöksadress Swerea IVF AB Argongatan 30, SE- 431 53 MÖLNDAL Box 104 SE-431 22 MÖLNDAL arg. nr. 556053-1526 Tfn +46 (0)31 706 60 00 Fax +46 (0)31 706 63 65 VAT no. SE556053152601

Läs mer

ELVISP BRUKSANVISNING

ELVISP BRUKSANVISNING ELVISP BRUKSANVISNING Modell: BBR1000 Läs bruksanvisningen noggrant innan du börjar använda vispen och spara den för framtida behov. SÄKERHET! Tänk på att alltid sätta säkerheten främst när du använder

Läs mer

Din manual ELEKTRO HELIOS TF1230 http://sv.yourpdfguides.com/dref/830761

Din manual ELEKTRO HELIOS TF1230 http://sv.yourpdfguides.com/dref/830761 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för ELEKTRO HELIOS TF1230. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

Räddningstjänsten Professionell tvätt- och torkutrustning. I samarbete med. PODAB - Professionell tvättstugeutrustning

Räddningstjänsten Professionell tvätt- och torkutrustning. I samarbete med. PODAB - Professionell tvättstugeutrustning Räddningstjänsten Professionell tvätt- och torkutrustning I samarbete med PODAB - Professionell tvättstugeutrustning 1 Tvättutrustning för räddningstjänsten PODAB presenterar ett komplett tvätt- och torksortiment

Läs mer

Din manual SIEMENS WI14S440EU http://sv.yourpdfguides.com/dref/3656016

Din manual SIEMENS WI14S440EU http://sv.yourpdfguides.com/dref/3656016 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SIEMENS WI14S440EU. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

Riktlinjer för användning av bruksanvisning Följande symboler i texten hjälper dig att läsa igenom bruksanvisningen: Säkerhetsinformation

Riktlinjer för användning av bruksanvisning Följande symboler i texten hjälper dig att läsa igenom bruksanvisningen: Säkerhetsinformation Innehåll För användaren Säkerhetsinformation 21 Avfallshantering 22 Din nya maskin 22 Produktbeskrivning 23-25 - Framsidan, Baksidan - Manöverpanel Allmänt om tvätt 26-27 Programschema 28-29 Betjäning

Läs mer

Din manual SIEMENS WS12X462BY http://sv.yourpdfguides.com/dref/3655799

Din manual SIEMENS WS12X462BY http://sv.yourpdfguides.com/dref/3655799 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SIEMENS WS12X462BY. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

Ren o torr tvätt. En studie av hyresgästers vanor och användning av teknik för att tvätta och torka textilier. Mia Fagrell

Ren o torr tvätt. En studie av hyresgästers vanor och användning av teknik för att tvätta och torka textilier. Mia Fagrell Ren o torr tvätt En studie av hyresgästers vanor och användning av teknik för att tvätta och torka textilier Mia Fagrell Arbetsnotat Nr 351, November 2013 ISSN 1101-1289 ISRN LiU-TEMA-T-WP-351-SE Ren och

Läs mer

Bruksanvisning Tvättmaskin Cylinda FT422

Bruksanvisning Tvättmaskin Cylinda FT422 Bruksanvisning Tvättmaskin Cylinda FT422 Bäste Cylinda kund! Välkommen till familjen av Cylinda kunder. Vi hoppas att du får många års nytta av din nya maskin. Maskinen har många finesser. För att få största

Läs mer

Rengöringsanvisningar

Rengöringsanvisningar och skötsel av lackade och oljade Pergo-parkettgolv HÅLLBART ANVÄNDARVÄNLIGT EFFEKTIVT Varför? Genom att rengöra ditt golv på rätt sätt kan du garantera att ditt köp underhålls på bästa sätt. Produkterna

Läs mer

måla fasad spara tid med rätt verktyg!

måla fasad spara tid med rätt verktyg! måla fasad spara tid med rätt verktyg! När ljuset och värmen återvänder kan det hända att du plötsligt upptäcker hur ditt hus ser ut på utsidan. Aj då. Är det dags att måla om fasaden? Och visst, det är

Läs mer

Bruksanvisning. Automatisk doseringsenhet för tvättmedel AWD 10. sv-se. Bruksanvisningen ska ovillkorligen

Bruksanvisning. Automatisk doseringsenhet för tvättmedel AWD 10. sv-se. Bruksanvisningen ska ovillkorligen Bruksanvisning Automatisk doseringsenhet för tvättmedel AWD 10 Bruksanvisningen ska ovillkorligen sv-se läsas innan doseringsenheten installeras och tas i bruk. Därmed undviker du olyckor och skador på

Läs mer

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Vår målsättning är att alla skall ha det så trivsamt som möjligt och att boendet ska kosta

Läs mer