Bosch Home Appliances Box Solna Telefon:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bosch Home Appliances Box 503 169 29 Solna Telefon: 08-734 12 00 e-mail: bosch.konsumentinfo@bshg.com www.bosch-home.se"

Transkript

1

2 Bosch Home Appliances Box Solna Telefon: Art. nr. H Bosch Home Appliances, BSH Home Appliances AB

3 Tvätt- och torkexperten. En guide baserad på tysk ingenjörskonst.

4

5 Det ska vara lätt att tvätta rätt Modern tysk ingenjörsfilosofi Saker och ting utvecklas. Telefoner sitter inte längre fast i väggen, men å andra sidan brukar numera teveapparater hänga där. I hemmen har inte bara värmesystem blivit smarta. Även tvättstugor har blivit intelligenta så länge där står vitvaror som kommer från tänkande tillverkare. En som vet hur människors tvättverkligheter ser ut. Idag handlar tvättandet om så mycket mer än beslutet mellan vitt eller kulört. Verkligheten ser annorlunda ut. Textilmaterialen har blivit många, jeansen är inte bara blåa, träningsaktiviteter har ökat, allergierna blir fler, färre stryker sina plagg, många saknar mormors kunskaper om fläckar och lägg därtill kraven på energieffektivitet som blivit helt avgörande för planetens fortlevnad. Att få ihop hela denna ekvation är den bästa utmaning man kan ge Bosch tyska ingenjörer. Lösningen är relevanta program, utvecklade utifrån skilda kluster av vardagliga tvättproblem. Det låter som en vetenskap. Och det stämmer, står det Bosch på maskinen betyder det tillgänglig och lättanvänd vetenskap som löser tvättstugans utmaningar utifrån ett helhetsperspektiv. Det är därför vi så ofta säger: Bosch invented for life.

6 Du ger skjortorna onödigt mycket stryk. Skjortor och blusar centrifugeras ofta onödigt hårt, med skarpa veck och skrynklor som följd. Maximal centrifugering behöver exempelvis frottéhanddukar, som är både tjocka och vattenabsorberande. En skjorta, blus eller klänning däremot kan med fördel tvättas lite smartare med lägre centrifugeringshastighet och anpassad trumrotation som fluffar till plagget efter varje centrifugering. En skjorta eller blus med aningen mer vatten i sig hänger ut sig lättare och blir lättare att stryka. Det finns flera relevanta tvätt- och torkprogram för skjortor och blusar som utvecklats av Bosch ingenjörer: Skjortprogrammet Ett program som är förinställt på 40 grader men kan tvätta kallare och som med större vattenmängd hanterar både bomull och syntet. Anpassad centrifugering ger mindre skrynklor. SuperSnabb15 Snabbprogram på 15 minuter för bland annat lätt smutsade skjortor och blusar. Programmet är ett uppfräschningsprogram inkl tvätt, skölj och centrifugering. Fläckautomatik Fläckar på blus och skjorta behandlas genom anpassad temperatur, rotation och vattenmängd. Välj mellan upp till 16 olika fläckprogram. Active Steam Ett ångprogram i torktumlaren som ser till att tvätten blir torr utan att skrynkla. Ångan slätar ut och vädrar både torra och fuktiga plagg.

7

8 Varifrån får jeansen sina fartränder? Mörka plagg behöver speciella tvätt- och torkprogram. Det gäller såväl ytterplagg i moderna material som mörka bomullsjeans. Ibland upptäcker man att tvättmedlet lämnat ljusa ränder efter sig. Det är lätt hänt om man väljer ett vanligt kulörtvättprogram, är för generös med doseringen eller om tvättmaskinen inte sköljer tillräckligt. Vid programmet Mörk tvätt (även kallat jeansprogrammet), tillsätter maskinen extra vatten både under tvätt och vid sköljning, samt centrifugerar betydligt mjukare. Ungefär samma princip, fast väsentligt varsammare, gäller för ylle. Sportprogrammen för tvätt- och torktumlare tar särskild hänsyn till syntetmaterial och mikrofiber. Bosch har med andra ord flera program som passar både mörka klädesplagg som jeans eller andra typer av plagg: Mörk tvätt Ett program för mörka textilier och jeans som använder något mer vatten och centrifugerar mjukare under hela programmet. Sportprogram Ett snabbt program specialanpassat för sportkläder i moderna fibermaterial. Använder något mer vatten och är förinställt på 30 grader. Ylleprogram Ett program med anpassad temperatur och centrifugering för ylleplagg. Vyssar plaggen i trumman och hindrar dem från att filta sig. Torktumlare sportprogram Ett program med kort torktid som är specialanpassat för att torka sportkläder i moderna fibermaterial.

9

10 Skyll inte slitaget på våra torktumlare. Det är inte i torktumlaren som kläderna påfrestas mest. Faktum är att plaggen utsätts för hela % av slitage när vi bär dem. Mindre än 10 % av allt slitage orsakas av torktumlaren. Men det är lätt att tro annat när man rengör filtret från ludd. Vid hängtorkning stannar fibrerna istället kvar på tyget och trillar av efter hand. Det gör att tumlade textilier dammar mindre. Bosch torktumlare har speciella finprogram, yllekorg och en skonsam trumma som gör att det går att torka känsliga textilier och ylle. I Bosch tumlare torkar ett ylleplagg på mindre än 2 timmar, jämfört med mer än ett dygn vid plantorkning. Här är några fler anledningar till att välja de olika programmen som finns: Sensitive Dry-system En extra stor rostfri torktrumma med unik design som är extra skonsam mot klädesplagg och textilier, samt minimerar skrynklor. Hålstrukturen ger optimal luftspridning som gör att klädesplaggen får en jämn torkning. DuoTronic Sensorer som känner av fukt inne i trumman och stänger av torktumlaren när vald torrhetsgrad har uppnåtts. Förhindrar övertorkning av kläder. Skonsam torkning Sänker temperaturen för skonsam torkning av ömtåliga plagg. Ylle- och skokorg Ömtåliga textilier som ylle torkas i en insats i trumman som inte roterar, vilket förhindrar slitage. Den kan även användas för att torka skor som har tvättats.

11

12 Fläckar kan behandlas med knapptryckningar. Låt inte fläckar förstöra dina kläder. Med Bosch tvättmaskiner är de enkla att behandla utifrån vad för sorts fläck plagget fått. Rödvin, lera eller gräsfläckar. Fläckar som är ingrodda eller fläckar som är helt nya. Flera av Bosch tvättmaskiner har fläckprogram för upp till 16 vanliga fläckar. De vet precis vilken behandling som krävs för vilken fläck, och anpassar vattenmängd, trumrotation och temperatur därefter. Även intensivprogram för hårt nedsmutsade kläder är standard i Bosch tvättmaskiner: Fläckautomatik 16 olika program Specialbehandling av 16 olika typer av fläckar. Tvättmaskinen anpassar vattentemperatur, trumrörelse och blötläggningstid till varje typ av fläck. i-dos En unik funktion hos Bosch i-dos som självdoserar tvättmedel anpassat efter tvättens vikt, typ och smutsighetsgrad. Skumavkänning, som alla Bosch tvättmaskiner har, märker behov av extra sköljning. Mixprogram Ett kort men komplett program för lätt smutsad tvätt där man med fördel kan tvätta olika material som syntet och bomull tillsammans, tack vare att vattenmängden optimeras. Extra sköljning För att vara säker på att inga tvättmedelsrester finns kvar på plaggen kan extra sköljningar läggas till. Bra för den som har allergier eller känslig hud.

13

14 Kan maskinen vara skonsammare än handtvätt. Idag behöver symbolen för handtvätt på tvättlappen inte längre betyda att du måste tvätta plagget för hand. Faktum är att tvättmaskinernas tvätteknik idag är bättre och dessutom skonsammare än att gnugga kläder för hand. Bosch-maskinen ser till att du alltid får rätt vattenmängd, temperatur och skonsamma varvtal. Och du slipper uttorkade händer och risk för tvättmedelsfläckar på kläderna. Det går till och med åt mer vatten att tvätta för hand än med tvättmaskinens program. Det om något är en anledning till att använda tvättmaskin, men här är några fler fördelar med Bosch tvättmaskiner: i-dos dosering En funktion som självdoserar tvättmedel anpassat efter tvättens vikt, typ och smutsighetsgrad. Skonsamt mot både kläder, miljö och plånbok. Fintvätt/Ylle/Handtvätt Program anpassat efter finare och handtvättsmärkta material och ylleplagg. Skonsamma temperaturer och centrifugeringar. VarioSoft trumma En egenutvecklad tvättmaskinstrumma som är skonsam men ändå effektiv tack vare dess unika droppstruktur SensitiveDry-system för torktumlare En egenutvecklad torktrumma med unik design som är extra skonsam mot klädesplagg och textilier.

15

16 Green Technology inside och rätt dosering är rätt för miljön. Green Technology inside är Boschs vägkarta till hållbar resursanvändning i bland annat tvättstugan. Därför har vi utvecklat energisnåla vitvaror och miljöanpassade tvättprogram som spar energi, men som kan ta lite längre tid på sig. i-dos heter Bosch lösning mot överdosering av tvättmedel. i-dostvättmaskinen anpassar automatiskt mängden tvättmedel, vatten och sköljning efter mängd och typ av tvätt istället för att låta kemikalier och pengar rinna iväg. Här är fler energisnåla och innovativa funktioner hos Bosch tvättmaskiner och torktumlare: EcoSilence Drive En tyst och stark egenutvecklad motor som saknar kolborstar. Det ger i sin tur lägre energiförbrukning, mindre buller och en tvättmaskin som håller längre. EcoPerfect Ett tillval som gör programmet lite längre men som i gengäld spar energi. Tvättar de vanligaste programmen energisnålt. ActiveWater Smarta sensorer som anpassar vattenförbrukningen efter mängden tvätt. Det ger bästa tvättresultat för varje använd droppe vatten. i-dos En funktion som självdoserar tvättmedel anpassat efter tvättens vikt, typ och smutsighetsgrad. i-dos spar dig upp till 7000 liter vatten och 11 liter flytande tvättmedel per år. EcoSilence Compressor Kolborstfri kompressormotor som kan arbeta mer energieffektivt.

17

Programmera bort problemen.

Programmera bort problemen. Programmera bort problemen. Tysk ingenjörskonst löser tvättstugans behov. Bosch Home Appliances Box 503 169 29 Solna Telefon: 08-734 12 00 e-mail: bosch.konsumentinfo@bshg.com www.bosch-home.se 2011 Bosch

Läs mer

TÄNK GRÖNT FÖR MILJÖVÄNLIG TVÄTT

TÄNK GRÖNT FÖR MILJÖVÄNLIG TVÄTT TVÄTTA SKÖTSELRÅD För att kläder och andra textiler ska hålla sig fräscha och fina länge, är det viktigt att tvätta och torka dem enligt skötselråden som finns i plaggen. Kläderna bör vara lättskötta.

Läs mer

TORKTUMLARENS FUNKTION

TORKTUMLARENS FUNKTION TORKTUMLARENS FUNKTION Ytterligare information (inklusive felsöknings- och serviceanvisningar) finns i relevant avsnitt i bruksanvisningen. Sortera tvätten efter klädvårdssymbolerna Torktumla inte Kan

Läs mer

Extra programpaket Baby Barn & hygien Hem Sport & spa. sv-se. M.-Nr. 09 468 760

Extra programpaket Baby Barn & hygien Hem Sport & spa. sv-se. M.-Nr. 09 468 760 Extra programpaket Baby Barn & hygien Hem Sport & spa sv-se M.-Nr. 09 468 760 Innehållsförteckning Programpaket....3 Välja program...4 Centrifugering...5 Programöversikt...6 Programförlopp...10 Tvättmedel...12

Läs mer

Dosera rätt. Genom att inte använda fyllnadsmedel förlängs livslängden. kläder.

Dosera rätt. Genom att inte använda fyllnadsmedel förlängs livslängden. kläder. Tvätt Family White Coldwash - ren tvätt vid lägre temperaturer Family White Coldwash ger dig ren tvätt och lägre energiförbrukning. Du kan halvera den energi som går åt vid tvätt genom att sänka tvättemperaturen.

Läs mer

Din manual SMEG DRY61E-1 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3515403

Din manual SMEG DRY61E-1 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3515403 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SMEG DRY61E-1. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information, specifikationer,

Läs mer

Din manual SIEMENS WI14S440EU http://sv.yourpdfguides.com/dref/3656016

Din manual SIEMENS WI14S440EU http://sv.yourpdfguides.com/dref/3656016 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SIEMENS WI14S440EU. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

Bruksanvisning. Tvättmaskin Torktumlare Torkskåp

Bruksanvisning. Tvättmaskin Torktumlare Torkskåp Bruksanvisning Tvättmaskin Torktumlare Torkskåp TVÄTTMASKIN PW 6055 Vario / PW 6065 Vario, Läs ovillkorligen bruksanvisningen och beakta säkerhetsanvisningarna och varningarna. Multifunktionsväljare och

Läs mer

Användarmanual Torktumlare T 7155 E

Användarmanual Torktumlare T 7155 E Användarmanual Torktumlare T 7155 E Bästa kund Det glädjer oss mycket att Ni valt denna produkt från Podab. Er nya torktumlare är skapad under många års utveckling. Den är tillverkad med material av högsta

Läs mer

Att förstå symbolerna för textilvård TVÄTT HUS/TVÄTTSTUGA/INLEDNINGSTEXT: BILAGA 3. www.inspecta.com www.ginetex.net

Att förstå symbolerna för textilvård TVÄTT HUS/TVÄTTSTUGA/INLEDNINGSTEXT: BILAGA 3. www.inspecta.com www.ginetex.net HUS/TVÄTTSTUGA/INLEDNINGSTEXT: BILAGA 3 Att förstå symbolerna för textilvård www.inspecta.com www.ginetex.net Etiketten med skötselråd på plagget anger 4 eller 5 skötselanvisningar: för tvättning, blekning,

Läs mer

...... EDHP68531DW SV TORKTUMLARE BRUKSANVISNING

...... EDHP68531DW SV TORKTUMLARE BRUKSANVISNING EDHP68531DW...... SV TORKTUMLARE BRUKSANVISNING 2 www.electrolux.com INNEHÅLL 1. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER............................................... 3 2. PRODUKTBESKRIVNING..................................................

Läs mer

Mer information (inklusive felsökning och service) finns i de olika avsnitten i bruksanvisningen. Vrid programvalsratten till Off ( O ).

Mer information (inklusive felsökning och service) finns i de olika avsnitten i bruksanvisningen. Vrid programvalsratten till Off ( O ). Torktumlarens funktion Mer information (inklusive felsökning och service) finns i de olika avsnitten i bruksanvisningen. Sortera tvätten efter klädvårdssymboler Torktumla inte Lämplig för torktumling -

Läs mer

Tvättning. Tvättning

Tvättning. Tvättning Om tvättmaskinen Gratulera - Du har valt en modern hushållsmaskin från Bosch med hög kvalitet. Tvättmaskinen kännetecknas av låg energiförbrukning. Varje maskin som lämnar vår fabrik har genomgått noggranna

Läs mer

QW7280. SV Bruksanvisning

QW7280. SV Bruksanvisning QW7280 SV Bruksanvisning 2 www.husqvarna-electrolux.se INNEHÅLL 1. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER................................................... 3 2. PRODUKTBESKRIVNING......................................................

Läs mer

ActiveWater Diskmaskin, 60 cm

ActiveWater Diskmaskin, 60 cm 16490 kr* *Rekommenderat cirkapris inkl. moms och miljöavgift Miljöavgift ingår med 5 kr (exklusive moms) Produktegenskaper Förbrukning och prestanda Energieffektivitetsklass: A+++, Torkeffektivitetsklass:

Läs mer

Bruksanvisning Tvätt-torkmaskin QW16851HT

Bruksanvisning Tvätt-torkmaskin QW16851HT SV Bruksanvisning Tvätt-torkmaskin QW16851HT 2 INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION... 3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...5 3. PRODUKTBESKRIVNING...7 4. KONTROLLPANELEN...8 5. PROGRAM... 11 6. FÖRBRUKNINGSVÄRDEN...16

Läs mer

Behandlingsskor. Information till brukare

Behandlingsskor. Information till brukare Behandlingsskor Information till brukare Vad är en behandlingssko? Du har fått en sko som ingår i en behandling. Under själva behandlingstiden är det viktigt att du bara använder dessa skor, både inom-

Läs mer

QW6271. SV Bruksanvisning

QW6271. SV Bruksanvisning QW6271 SV Bruksanvisning 2 www.husqvarna-electrolux.se INNEHÅLL 1. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER................................................... 3 2. PRODUKTBESKRIVNING......................................................

Läs mer

Bruksanvisning Torktumlare Cylinda TVP420

Bruksanvisning Torktumlare Cylinda TVP420 Bruksanvisning Torktumlare Cylinda TVP420 Bäste Cylinda kund! Välkommen till familjen av Cylinda kunder. Vi hoppas att ni får många års nytta av er nya maskin. Maskinen har många finesser. För att få största

Läs mer

Frontmatad tvättmaskin WM 16Y890DN

Frontmatad tvättmaskin WM 16Y890DN vit 16590 kr* *Rekommenderat cirkapris inkl. moms och miljöavgift Miljöavgift ingår med 5 kr (exklusive moms) Produktegenskaper Förbrukning och prestanda k Kapacitet: 8 kg k Energieffektivitetsklass: A+++

Läs mer

Miele Torktumlare PT 8000-serien

Miele Torktumlare PT 8000-serien Miele Torktumlare PT 8000-serien Miele kvalitet och mervärde i över 110 år Torktumlarna i PT 8000-serienbygger vidare på Miele-traditionen med många produktfördelar, DryPlus helt enkelt Fem olika storlekar

Läs mer

Får ej strykas. Svalt strykjärn max 110 C. Varmt strykjärn max 150 C. Torktumlas med låg värme. Torkas hängande

Får ej strykas. Svalt strykjärn max 110 C. Varmt strykjärn max 150 C. Torktumlas med låg värme. Torkas hängande Klädvård Här vill vi dela med oss av våra kunskaper vad gäller klädvård. Vad de olika tvättsymbolerna betyder, tips om hur man tar bort olika typer av fläckar samt lite allmänna råd om hur man håller sina

Läs mer

Kondenstumlare användarhandbok

Kondenstumlare användarhandbok Kondenstumlare användarhandbok se möjligheterna Tack för att du valde en produkt från Samsung. Om du vill ha en mer komplett service registrerar du produkten på www.samsung.com/global/register SDC21809_SV.indd

Läs mer

Bruksanvisning Tvätt-torkmaskin QW16970HT

Bruksanvisning Tvätt-torkmaskin QW16970HT SV Bruksanvisning Tvätt-torkmaskin QW16970HT 2 INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION... 3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...5 3. PRODUKTBESKRIVNING...7 4. KONTROLLPANELEN...8 5. PROGRAM... 12 6. FÖRBRUKNINGSVÄRDEN...16

Läs mer

Bruksanvisning Torktumlare Cylinda TF420

Bruksanvisning Torktumlare Cylinda TF420 Bruksanvisning Torktumlare Cylinda TF420 Bäste Cylinda kund! Välkommen till familjen av Cylinda kunder. Vi hoppas att ni får många års nytta av er nya maskin. Maskinen har många finesser. För att få största

Läs mer

Torktumla. Tömma kondensvattnet Töm behållaren efter varje torkcykel. 1. Dra ut kondensatbehållaren och håll den vågrätt. 2. Öppna locket.

Torktumla. Tömma kondensvattnet Töm behållaren efter varje torkcykel. 1. Dra ut kondensatbehållaren och håll den vågrätt. 2. Öppna locket. Din nya torktumlare Grattis du har valt en modern hushållsmaskin med hög kvalitet från Siemens. Torktumlaren har låg energiförbrukning. Alla torktumlare är noggrant funktionsprovade och lämnar fabriken

Läs mer

Torktumlarens funktion

Torktumlarens funktion Torktumlarens funktion Ytterligare information (inklusive felsöknings- och serviceanvisningar) finns i relevant avsnitt i bruksanvisningen. Sortera tvätten efter klädvårdssymbolerna Torktumla inte Kan

Läs mer

Hällen för kockar utan gränser!

Hällen för kockar utan gränser! Hällen för kockar utan gränser! Siemens freeinduction med en enda heltäckande kokzon. siemens-home.se Siemens. Framtiden flyttar in. En häll. Fullständig frihet. Nya Siemens freeinduction är en helt gränslös

Läs mer

HELKAMA HPKT1262D HELKAMA HPKT1472D SE FI

HELKAMA HPKT1262D HELKAMA HPKT1472D SE FI HELKAMA HPKT1262D HELKAMA HPKT1472D SE FI Tack för att du valde en Helkama tvättmaskin. Vi vet att den kommer att tjäna dig troget och tvätta dina kläder på ett säkert sätt, till och med ömtåliga plagg,

Läs mer

MANUAL TORKKTUMLARE TT8V

MANUAL TORKKTUMLARE TT8V MANUAL TORKKTUMLARE TT8V www.osbyvitvaror.se KONDENSTORKTUMLARE TT8V INNEHÅLL Före användning Komponenter 0 Förberedelse 0 Säkerhetsinstruktioner 0 Installation 04 Kontrollpanel 05 Användning Översiktprogram

Läs mer

QW6071. SV Bruksanvisning

QW6071. SV Bruksanvisning QW6071 SV Bruksanvisning 2 www.husqvarna-electrolux.se INNEHÅLL 1. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER................................................... 3 2. PRODUKTBESKRIVNING......................................................

Läs mer

Tygblöjor. Olika typer av tygblöjor

Tygblöjor. Olika typer av tygblöjor De som tror att tygblöjor är svåra, jobbiga och bara läcker har bara inte hittat rätt blöja än. Tygblöjemarknaden översvämmas av olika nya innovationer och system, det finns något för alla. Man behöver

Läs mer

MASKINFUNKTION. Mer information (inklusive felsökning och service) finns i de olika kapitlen i bruksanvisningen.

MASKINFUNKTION. Mer information (inklusive felsökning och service) finns i de olika kapitlen i bruksanvisningen. MASKINFUNKTION Mer information (inklusive felsökning och service) finns i de olika kapitlen i bruksanvisningen. Sortera tvätten efter klädvårdssymboler Torktumla inte Lämplig för torktumling - vid låga

Läs mer

KÖRA ETT PROGRAM. Placera tvätten löst i trumman för ett jämnt torkresultat. Stäng sedan luckan.

KÖRA ETT PROGRAM. Placera tvätten löst i trumman för ett jämnt torkresultat. Stäng sedan luckan. KÖRA ETT PROGRAM Mer information återfinns i den separata bruksanvisningen. Sortera tvätten efter klädvårdssymbolerna Torktumla inte Kan torktumlas vid låg torktemperatur Kan torktumlas Sortera tvätten

Läs mer

Bruksanvisning. Tvätt-torkmaskin KT 4257

Bruksanvisning. Tvätt-torkmaskin KT 4257 Bruksanvisning Tvätt-torkmaskin KT 4257 Innehåll Säkerhetsinformation _ 2 Säkerhetsföreskrifter _ 3 Miljöskydd _ 4 Produktbeskrivning 5 Kontrollpanel _ 5 Tillvalsfunktioner _ 6 Program 7 Förbrukningsvärden

Läs mer

Tvätteri skapar delaktighet och sysselsättning

Tvätteri skapar delaktighet och sysselsättning Tvätteri skapar delaktighet och sysselsättning En affärsmöjlighet som innebär stora besparingar Electrolux Professional Kommunal verksamhet Electrolux Professional Kommunal verksamhet Egen tvättenhet ökar

Läs mer

Din manual ZANUSSI FJS1184 http://sv.yourpdfguides.com/dref/661409

Din manual ZANUSSI FJS1184 http://sv.yourpdfguides.com/dref/661409 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för ZANUSSI FJS1184. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

Avsedd användning. Enbart för hushållsbruk. Endast avsedd för att torka, fräscha upp eller släta ut vattentvättade textilier.

Avsedd användning. Enbart för hushållsbruk. Endast avsedd för att torka, fräscha upp eller släta ut vattentvättade textilier. Din torktumlare Grattis du har köpt en modern hushållsmaskin av hög kvalitet från Siemens. Kondenstumlaren med värmepump och automatisk rengöring av värmeväxlare utmärker sig genom sparsam energiförbrukning.

Läs mer

Torkning. Lucka. Kontroller

Torkning. Lucka. Kontroller Din nya torktumlare Grattis! Du har valt en modern kvalitetsmaskin från Siemens. Kondenortumlaren med värmepump och automatisk värmeväxlarrengöring kännetecknas av snål effektförbrukning och lågt underhållsbehov

Läs mer

Checka in hemma, när du är borta.

Checka in hemma, när du är borta. Checka in hemma, när du är borta. Nyhet! Styr dina nya Siemens vitvaror med appen Home Connect. siemens-home.se Your household in one app. Siemens. Framtiden flyttar in. Styr dina vitvaror från jobbet,

Läs mer

Din manual ELEKTRO HELIOS TF1040 http://sv.yourpdfguides.com/dref/830746

Din manual ELEKTRO HELIOS TF1040 http://sv.yourpdfguides.com/dref/830746 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för ELEKTRO HELIOS TF1040. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

Bruksanvisning. Tvättmaskin TF 1282

Bruksanvisning. Tvättmaskin TF 1282 Bruksanvisning Tvättmaskin TF 1282 Innehåll Säkerhetsinformation _ 2 Säkerhetsföreskrifter _ 3 Miljöskydd _ 4 Produktbeskrivning 5 Kontrollpanel _ 5 Tvättprogram _ 6 Förbrukningsvärden _ 7 Säkerhetsinformation

Läs mer

Bruksanvisning MODELL 615P. Stryksystem modell 615P - Double steam

Bruksanvisning MODELL 615P. Stryksystem modell 615P - Double steam Bruksanvisning Ånga från strykjärnsspetsen och från sulan MODELL 615P Stryksystem modell 615P - Double steam Ånga från strykjärnsspetsen Ånga från strykjärnsspetsen Om vi tittar på de strykjärn som används

Läs mer

Instruction No. 636566.AB WT09. Användarmanual. Torktumlare T 7156 E, T 7156 K

Instruction No. 636566.AB WT09. Användarmanual. Torktumlare T 7156 E, T 7156 K Instruction No. 636566.AB WT09 Användarmanual Torktumlare T 7156 E, T 7156 K EC Declaration of conformity Manufacturer: Schulthess Maschinen AG Address: Landstrasse 37 CH-8633 Wolfhausen Hereby declares

Läs mer

TORKTUMLARENS FUNKTION

TORKTUMLARENS FUNKTION TORKTUMLARENS FUNKTION Ytterligare information (inklusive felsöknings- och serviceanvisningar) finns i relevant avsnitt i bruksanvisningen. Sortera tvätten efter klädvårdssymbolerna Torktumla inte Kan

Läs mer

Bruksanvisning Tvättmaskin

Bruksanvisning Tvättmaskin Bruksanvisning Tvättmaskin Kära kund, Tack för att du har valt den här kvalitetsprodukten från ASKO. Vi hoppas att den kommer att motsvara dina förväntningar och uppfylla dina behov under många år framöver.

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SNABBGUIDE PROGRAMÖVERSIKT FÖRBEREDELSER ATT VÄLJA PROGRAM OCH TILLVALSFUNKTIONER ATT STARTA OCH AVSLUTA ETT PROGRAM ATT ÄNDRA ETT PROGRAM VAR GOD LÄS BRUKSANVISNINGEN! ATT AVBRYTA

Läs mer

Proffsig mopptvätt gör stor skillnad

Proffsig mopptvätt gör stor skillnad Electrolux Professional Facility Management/Städ Proffsig mopptvätt gör stor skillnad En lönsam investering som innebär renare ytor och en bättre arbetsmiljö Electrolux Professional Facility Management/Städ

Läs mer

Underhålla funktionskläder, skor och kängor Tvätta och impregnera!

Underhålla funktionskläder, skor och kängor Tvätta och impregnera! Underhålla funktionskläder, skor och kängor Tvätta och impregnera! Funktionskläder, oavsett om det är underkläder, isolerande mellanlager eller väder- och vindskyddande ytterplagg, lever ofta ett tufft

Läs mer

Din manual SIEMENS WS12X462BY http://sv.yourpdfguides.com/dref/3655799

Din manual SIEMENS WS12X462BY http://sv.yourpdfguides.com/dref/3655799 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SIEMENS WS12X462BY. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

Bruksanvisning Tvättmaskin

Bruksanvisning Tvättmaskin Bruksanvisning Tvättmaskin Kära kund! Tack för att ni har valt den här kvalitetsprodukten från ASKO. Vi hoppas att den kommer att motsvara dina förväntningar och uppfylla dina behov under många år framöver.

Läs mer

Bruksanvisning Torktumlare

Bruksanvisning Torktumlare Bruksanvisning Torktumlare Kära kund! Tack för att ni har valt den här kvalitetsprodukten från ASKO. Vi hoppas att den kommer att motsvara dina förväntningar och uppfylla dina behov under många år framöver.

Läs mer

Torkning. Manöverpanel. Slå av torktumlaren Ställ programväljaren på Från. Lämna inte tvätten i torktumlaren!

Torkning. Manöverpanel. Slå av torktumlaren Ställ programväljaren på Från. Lämna inte tvätten i torktumlaren! Din nya torktumlare Avsedd användning Förberedelser Installation, se sidan 8 Grattis du har valt en modern hushållsmaskin av hög kvalitet från Siemens. Kondenstumlaren utmärker sig för att vara energisnål.

Läs mer

PEAB - Lillhamra. www.siemens-home.se. Siemens. Framtiden flyttar in.

PEAB - Lillhamra. www.siemens-home.se. Siemens. Framtiden flyttar in. PEAB - Lillhamra www.siemens-home.se Siemens. Framtiden flyttar in. HC 422213U¹ KG 36VVW31 ¹230V Kyl/frys, 186 cm Vit Spis, 60 cm E Energiklass: A++, 227 kwh/år E -20 % energiförbrukning (0.79 kwh) än

Läs mer

Bruksanvisning TORKTUMLARE. Innehållsförteckning IDCA G35

Bruksanvisning TORKTUMLARE. Innehållsförteckning IDCA G35 Bruksanvisning TORKTUMLARE Innehållsförteckning Svenska,1 FI Suomi,17 DK Dansk,33 Viktig information, 2-3 Installation, 4 Var torktumlaren ska installeras Ventilation Elektrisk anslutning Förberedande

Läs mer

V-ZUG Ltd. Tvättmaskin. Adora SLQ WP. Bruksanvisning

V-ZUG Ltd. Tvättmaskin. Adora SLQ WP. Bruksanvisning V-ZUG Ltd Tvättmaskin Adora SLQ WP Bruksanvisning Tack för att du har valt att köpa en av våra produkter. Din produkt uppfyller höga krav och är lätt att använda. Ta dig ändå tid att läsa denna bruksanvisning.

Läs mer

Klara din vardag Tema år 8 i HK

Klara din vardag Tema år 8 i HK Namn: Klass: I min grupp ingår även: Klara din vardag Tema år 8 i HK Var? När? Varför? Hur? I HK- och Datasalen Vårterminen i ca 8 9 veckor Se Pedagogisk planering Se nedan Klassen delas in i grupper om

Läs mer

Bruksanvisning Tvättmaskin Cylinda FT 24

Bruksanvisning Tvättmaskin Cylinda FT 24 Bruksanvisning Tvättmaskin Cylinda FT 24 Bäste Cylinda-kund! Välkommen till familjen av Cylinda-kunder. Vi hoppas att du får många års nytta av din nya maskin. Maskinen har många finesser. För att få största

Läs mer

EWF1676GHW SV TVÄTTMASKIN BRUKSANVISNING

EWF1676GHW SV TVÄTTMASKIN BRUKSANVISNING EWF1676GHW SV TVÄTTMASKIN BRUKSANVISNING 2 www.electrolux.com INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION...3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...4 3. PRODUKTBESKRIVNING...5 4. KONTROLLPANELEN... 6 5. PROGRAMÖVERSIKT... 7

Läs mer

TORKTUMLARENS FUNKTION

TORKTUMLARENS FUNKTION TORKTUMLARENS FUNKTION Ytterligare information (inklusive felsöknings- och serviceanvisningar) finns i relevant avsnitt i bruksanvisningen. Sortera tvätten efter klädvårdssymbolerna Torktumla inte Kan

Läs mer

DC2900. Absolut dammfritt sedan 1972. Nya DC2900-40 års erfarenhet och kunnande paketerat i en kraftfull, effektiv och lätthanterlig maskin.

DC2900. Absolut dammfritt sedan 1972. Nya DC2900-40 års erfarenhet och kunnande paketerat i en kraftfull, effektiv och lätthanterlig maskin. Absolut dammfritt sedan 1972. Marknadens bästa filter för dina lungors skull. Marknadens lättaste maskin i sin klass. Helt ny säck för dammfria säckbyten. DC2900 Nya DC2900-40 års erfarenhet och kunnande

Läs mer

Bruksanvisning Tvättmaskin Cylinda FTL 360/FT36

Bruksanvisning Tvättmaskin Cylinda FTL 360/FT36 Bruksanvisning Tvättmaskin Cylinda FTL 360/FT36 321 00 Bäste Cylinda-kund! Välkommen till familjen av Cylinda-kunder. Vi hoppas att du får många års nytta av din nya maskin. Maskinen har många finesser.

Läs mer

Bruksanvisning Torktumlare

Bruksanvisning Torktumlare Bruksanvisning Torktumlare Cylinda TF23 Bäste Cylinda-kund! Välkommen till familjen av Cylinda-kunder. Vi hoppas att du får många års nytta av din nya torktumlare. Torktumlaren har många finesser, för

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Var vänlig läs bruksanvisningen FÖRBEREDELSER SNABBGUIDE ATT VÄLJA PROGRAM OCH TILLVALSFUNKTIONER ATT STARTA OCH AVSLUTA ETT PROGRAM ATT ÄNDRA ETT PROGRAM PROGRAMÖVERSIKT ATT AVBRYTA

Läs mer

Tvätta. Förberedelser Tvättmaskinen måste vara monterad och ansluten på ett fackmässigt sätt.

Tvätta. Förberedelser Tvättmaskinen måste vara monterad och ansluten på ett fackmässigt sätt. Om tvättmaskinen Grattis - Du har valt en modern hushållsmaskin från Bosch med hög kvalitet. Tvättmaskinen är speciellt framtagen för att var vatten- och energisnål. Varje maskin som lämnar vår fabrik

Läs mer

Bruksanvisning Tvättmaskin

Bruksanvisning Tvättmaskin Bruksanvisning Tvättmaskin Kära kund, Tack för att du har valt den här kvalitetsprodukten från ASKO. Vi hoppas att den kommer att motsvara dina förväntningar och uppfylla dina behov under många år framöver.

Läs mer

Din manual ZANUSSI FJS1214C http://sv.yourpdfguides.com/dref/661413

Din manual ZANUSSI FJS1214C http://sv.yourpdfguides.com/dref/661413 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för ZANUSSI FJS1214C. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

Din manual ZANUSSI F1206 http://sv.yourpdfguides.com/dref/651467

Din manual ZANUSSI F1206 http://sv.yourpdfguides.com/dref/651467 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för ZANUSSI F1206. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information, specifikationer,

Läs mer

CWS bomullshanddukar på rulle. Hygieniskt och miljövänligt för hygienutrymmet.

CWS bomullshanddukar på rulle. Hygieniskt och miljövänligt för hygienutrymmet. CWS bomullshanddukar på rulle. Hygieniskt och miljövänligt för hygienutrymmet. [ 2 ] Vi vill att dina medarbetare och gäster ska trivas. Dessutom vill vi värna om miljön. CWS bomullshanddukar på rulle

Läs mer

QW 12676 - QW 14676 Bruksanvisning Tvättmaskin

QW 12676 - QW 14676 Bruksanvisning Tvättmaskin QW 12676 - QW 14676 Bruksanvisning Tvättmaskin 2 Innehåll Tack för att du valt en kvalitetsprodukt från Electrolux. För att säkerställa bästa prestanda hos produkten ber vi dig att noga läsa igenom denna

Läs mer

Bruksanvisning. Tvättmaskin TF 1473

Bruksanvisning. Tvättmaskin TF 1473 Bruksanvisning Tvättmaskin TF 1473 Innehåll Säkerhetsinformation _ 2 Säkerhetsföreskrifter _ 3 Åtgärder vid frysrisk 4 Miljöskydd _ 4 Produktbeskrivning 5 Tekniska data _ 6 Installation 6 Säkerhetsinformation

Läs mer

Arbetsråd inomhus, konsument. Hur gör man? Måla tak och väggar

Arbetsråd inomhus, konsument. Hur gör man? Måla tak och väggar Arbetsråd inomhus, konsument Hur gör man? Måla tak och väggar Så målar du tak och väggar 1. 4. 7. 11. 12. 5. 13. 8. 2. 9. 14. 3. 10. Har du bestämt dig för att måla om? Kul! Oavsett om du ska måla taket,

Läs mer

Bruksanvisning. Tvättmaskin GalaGrande XL W 5000. sv-se

Bruksanvisning. Tvättmaskin GalaGrande XL W 5000. sv-se Bruksanvisning Tvättmaskin GalaGrande XL W 5000 sv-se Bruksanvisningen ska ovillkorligen läsas innan tvättmaskinen installeras och tas i bruk. Det är viktigt för att undvika olyckor och skador på tvättmaskinen.

Läs mer

Bruksanvisning. Torktumlare TK7517

Bruksanvisning. Torktumlare TK7517 Bruksanvisning Torktumlare TK7517 Innehåll Viktig säkerhetsinformation _ 2 Miljö _ 4 Installation 4 Produktbeskrivning 6 Kontrollpanel _ 6 Innan torktumlaren används första gången _ 6 Programöversikt _

Läs mer

Mer information (inklusive felsökning och service) finns i de olika avsnitten i bruksanvisningen. Vrid programvalsratten till Off ( O ).

Mer information (inklusive felsökning och service) finns i de olika avsnitten i bruksanvisningen. Vrid programvalsratten till Off ( O ). Torktumlarens funktion Mer information (inklusive felsökning och service) finns i de olika avsnitten i bruksanvisningen. Sortera tvätten efter klädvårdssymboler Torktumla inte Lämplig för torktumling -

Läs mer

Bruksanvisning. Bestic software version 1.0-2.0. Äthjälpmedel. Internet: www.bestic.se

Bruksanvisning. Bestic software version 1.0-2.0. Äthjälpmedel. Internet: www.bestic.se Bruksanvisning Bestic software version 1.0-2.0 Äthjälpmedel Sida 1 (20) Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Säkerhet 3. Produktöversikt 4. Handhavande 5. Äta med Bestic 6. Skötselråd 7. Transport och

Läs mer

VÄRLDSLEDANDE AVFUKTARE MED UNIKA FÖRDELAR

VÄRLDSLEDANDE AVFUKTARE MED UNIKA FÖRDELAR VÄRLDSLEDANDE AVFUKTARE MED UNIKA FÖRDELAR ENERGIEFFEKTIVA ES-FAMILJEN MED EXTRA MYCKET IQ 1 ES-FAMILJEN ÄR DEN MEST INTELLIGENTA, FLEXIBLA, KOMPAKTA OCH ENERGISNÅLA PRODUKTLINJE VI HAR TAGIT FRAM. SAMTIDIGT

Läs mer

Räddningstjänsten Professionell tvätt- och torkutrustning. I samarbete med. PODAB - Professionell tvättstugeutrustning

Räddningstjänsten Professionell tvätt- och torkutrustning. I samarbete med. PODAB - Professionell tvättstugeutrustning Räddningstjänsten Professionell tvätt- och torkutrustning I samarbete med PODAB - Professionell tvättstugeutrustning 1 Tvättutrustning för räddningstjänsten PODAB presenterar ett komplett tvätt- och torksortiment

Läs mer

TORKTUMLARENS FUNKTION

TORKTUMLARENS FUNKTION TORKTUMLARENS FUNKTION Ytterligare information (inklusive felsöknings- och serviceanvisningar) finns i relevant avsnitt i bruksanvisningen. Sortera tvätten efter klädvårdssymbolerna Torktumla inte Kan

Läs mer

DAGLIG INFORMATIONSBOK

DAGLIG INFORMATIONSBOK DAGLIG INFORMATIONSBOK TACK FÖR ATT DU HAR VALT ATT KÖPA EN PRODUKT FRÅN WHIRLPOOL För mer detaljerad hjälp och stöd, registrera din produkt på www.whirlpool.eu/register WWW Du kan ladda ner säkerhetsinstruktionerna

Läs mer

Bruksanvisning. Tvättmaskin W 5000 Eco

Bruksanvisning. Tvättmaskin W 5000 Eco Bruksanvisning Tvättmaskin W 5000 Eco Läs ovillkorligen bruksanvisningen sv - NDS innan du installerar och tar tvättmaskinen i bruk. Det är viktigt för att undvika olyckor och skador på tvättmaskinen.

Läs mer

Tvättmaskiner och torktumlare med 8 kg kapacitet

Tvättmaskiner och torktumlare med 8 kg kapacitet Tvättmaskiner och torktumlare med 8 kg kapacitet Tvättmaskiner och torktumlare Value Added Den nya 8 kg-klassen Tvättmaskiner och torktumlare med en kapacitet på 8 kg tvätt är ofta den idealiska storleken,

Läs mer

INSTRUKTIONSMANUAL OCH SÄKERHETSFÖRESKRIFTER

INSTRUKTIONSMANUAL OCH SÄKERHETSFÖRESKRIFTER INSTRUKTIONSMANUAL OCH SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Snabb start guide VIKTIGT: Läs hela instruktionsmanualen noga innan du använder utrustningen och spar sen manualen för framtida behov SE 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Läs mer

Storsäljare hos Fastighetsägarna

Storsäljare hos Fastighetsägarna Storsäljare hos Fastighetsägarna www.bosch-home.se 2 HSE 421128V¹ HSR 421127V¹ ¹400V ¹400V Energieffektiet A Energieffektiet A Hälltyp / Hällfunktioner Emaljerad häll med 1 snabbplatta och 3 normalplattor

Läs mer

V-ZUG Ltd. Tvättmaskin. Adora S. Bruksanvisning

V-ZUG Ltd. Tvättmaskin. Adora S. Bruksanvisning V-ZUG Ltd Tvättmaskin Adora S Bruksanvisning Tack för att du har valt att köpa en av våra produkter. Din produkt uppfyller höga krav och är lätt att använda. Ta dig ändå tid att läsa denna bruksanvisning.

Läs mer

T 4000. Bruksanvisning. Instruction No. 636781.AA WT09

T 4000. Bruksanvisning. Instruction No. 636781.AA WT09 T 4000 Bruksanvisning Instruction No. 636781.AA WT09 3 Bästa kund Det glädjer oss mycket att Ni valt PT 4000 K från CYLINDA. Er nya torktumlare är skapad under många års utveckling. Den är tillverkad

Läs mer

Silvano Box. 1 Upphovsrätt Silvano GmbH. Alla rättigheter förbehållna.

Silvano Box. 1 Upphovsrätt Silvano GmbH. Alla rättigheter förbehållna. Silvano Box 1 Upphovsrätt Silvano GmbH. Alla rättigheter förbehållna. Utrustning som behövs för monteringen Nödvändiga verktyg: (Skruvar medföljer) Du behöver också: Upphovsrätt Silvano GmbH. Alla rättigheter

Läs mer

Bruksanvisning TORKTUMLARE. Innehållsförteckning IDC 75

Bruksanvisning TORKTUMLARE. Innehållsförteckning IDC 75 Bruksanvisning TORKTUMLARE Innehållsförteckning Svenska,1 FI Suomi,13 DK Dansk,25 Viktig information, 2-3 Installation, 4 Var torktumlaren ska installeras Ventilation Elektrisk anslutning Förberedande

Läs mer

Bruksanvisning Torktumlare

Bruksanvisning Torktumlare Bruksanvisning Torktumlare Kära ASKO kund, Tack för att ni har valt denna skandinaviska kvalitetsprodukt tillverkad i Sverige. Vi vill att ni skall känna er förvissad om att insidan på er nya maskin är

Läs mer

YTBEHANDLING MED TJÄRLEK LJUS TJÄROLJA

YTBEHANDLING MED TJÄRLEK LJUS TJÄROLJA YTBEHANDLING MED TJÄRLEK LJUS TJÄROLJA HÅLLBART ALTANSKYDD EN KÄRLEKSAFFÄR EN REN NATURPRODUKT Auson Ljus Tjärolja är naturens eget träskydd. Metoden att använda trätjära för att ge skydd åt trädetaljer

Läs mer

Du har fel. OM TORKSKÅP.

Du har fel. OM TORKSKÅP. Varsågod! Nyhetstorka sedan 1944. Nimoverken AB Box 124, 548 22 Hova nimoverken.com Nimo erbjuder energisnåla, skonsamma och snygga torkskåp för klädvårdsrummet. Verksamheten startades 1944 och har idag

Läs mer

Första idrifttagning, programöversikt och inställningar PT 7135 C Vario

Första idrifttagning, programöversikt och inställningar PT 7135 C Vario Första idrifttagning, programöversikt och inställningar PT 7135 C Vario sv-se Bruksanvisningen ska ovillkorligen läsas innan torktumlaren installeras och tas i bruk. Det är viktigt för att undvika personskador

Läs mer

HK 25, 35 40, 63 HK 35 HK 25 HK 40 HK 63. S Värmedyna Brugsanvisning * *

HK 25, 35 40, 63 HK 35 HK 25 HK 40 HK 63. S Värmedyna Brugsanvisning * * HK 25, 35 40, 63 HK 25 * HK 35 * HK 40 HK 63 * * S Värmedyna Brugsanvisning Beurer GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm, Germany Tel.: +49 (0)731 / 39 89-144 Fax: +49 (0)731 / 39 89-255 www.beurer.de Mail:

Läs mer

Bruksanvisning Tvättmaskin

Bruksanvisning Tvättmaskin Bruksanvisning Tvättmaskin Läs ovillkorligen bruksanvisningen före installation och idrifttagning. På så vis undviker du skador och olyckor. sv-nds M.-Nr. 09 838 800 Innehåll Bidra till att skona miljön...

Läs mer

Bruksanvisning Tvättmaskin

Bruksanvisning Tvättmaskin Bruksanvisning Tvättmaskin Kära kund! Tack för att ni har valt den här kvalitetsprodukten från ASKO. Vi hoppas att den kommer att motsvara dina förväntningar och uppfylla dina behov under många år framöver.

Läs mer

Volvos ramstyrda dumprar Automatisk dragkraftsfördelning

Volvos ramstyrda dumprar Automatisk dragkraftsfördelning Volvos ramstyrda dumprar Automatisk dragkraftsfördelning (ATC) Enkel att använda ekonomisk att äga Från fasta transportvägar till ett vått och slirigt underlag. Med Automatic Traction Control ATC utnyttjar

Läs mer

-AireRx SPPC- -AireRx SPC-

-AireRx SPPC- -AireRx SPC- Brukar- och förskrivarmanual -AireRx SPPC- -AireRx SPC- AireRx SPPC och SPC är tillverkade och avsedda för att användas i alla på marknaden förekommande rullstolar. Denna manual skall användas för den

Läs mer

FÖR EN BÄTTRE MILJÖ TILLSAMMANS

FÖR EN BÄTTRE MILJÖ TILLSAMMANS FÖR EN BÄTTRE MILJÖ TILLSAMMANS SÅ HÄR ARBETAR VI På Botkyrkabyggen jobbar vi aktivt med att minska vår miljöpåverkan. Sedan 2010 är vi ett miljöcertifierat företag. Det är ett bevis på att vi uppfyller

Läs mer

8 steg. till underverk

8 steg. till underverk 8 steg till underverk Gör underverk för dig själv, miljön och plånboken Det är inte riktigt så svårt som det låter att skapa en bra arbetsmiljö, spara bränsle och öka produktiviteten - samtidigt. Det handlar

Läs mer