Kommunfullmäktige sammanträder Plats: Kommunfullmäktiges sessionssal, Stadshuset Tid: Torsdag 4 september klockan 18.00

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunfullmäktige sammanträder Plats: Kommunfullmäktiges sessionssal, Stadshuset Tid: Torsdag 4 september klockan 18.00"

Transkript

1 Kallelse/Föredragningslista Kommunfullmäktige sammanträder Plats: Kommunfullmäktiges sessionssal, Stadshuset Tid: Torsdag 4 september klockan Program: Rapport från Strömstadsbyggen, Strömstadslokaler och StrömstaNet Ekonomiskpolitisk debatt Inledning fem minuter per parti, max två repliker på max två minuter, avslutning tre minuter per parti (omvänd talarordning) Talarordning; 1: Miljöpartiet 2: Folkpartiet 3: Moderaterna 4: Vänsterpartiet 5: Socialdemokraterna 6: Centerpartiet 7: Sverigedemokraterna 8: Strömstadspartiet Allmänhetens frågestund a. Sammanträdets öppnande b. Förrättande av upprop samt anmälan om tjänstgörande ersättare c. Tidpunkt för protokollets justering d. Val av två ledamöter, tillika rösträknare att jämte ordföranden justera dagens protokoll Eventuella enkla frågor Strömstads kommun (vxl) kommun@stromstad.se Kommunledningskontoret STRÖMSTAD Org nr:

2 Ärendelista 01. Motion - Torgförsäljning av närproducerat och ekologiskt från land och hav. 02. Motion - Strömstads kommun medverkan i Smart Energi 03. Motion - 100% ekologiskt salladsbord i skolorna 04. Motion - Inköp av Regnbågsflagga. 05. Motion - Samla den tekniska förvaltningen på Österröd 06. Motion Öka tillgängligheten på Österröd 07. Fastställelse av verksamhetsområde för allmän vatten- och spillvattenanläggning i området Kebal 08. Fastställelse av verksamhetsområde för allmän vatten- och spillvattenanläggning i området Båsen/Rossö, 09. Anmälningsärenden - Biblioteksplan Bostadsmarknadsanalys Västra Götalands län Verksamhetsplan 2015 Fyrbodals kommunalförbund Partierna har gruppmöte enligt följande Parti Dag Tid Plats Folkpartiet måndag 1 september 18:00 Stadshuset, Kommunstyrelsens sessionssal Nya Moderaterna Socialdemokraterna tisdag 2 september 18:00 Folketshus Strömstadspartiet tisdag 2 september 18:30 Roddklubben Vänsterpartiet tisdag 2 september 15:00 Stadshuset Centerpartiet tisdag 2 september 18:00 Stadshuset, Kommunstyrelsens sessionssal Miljöpartiet de gröna måndag 1 september Stadshuset, Mbn s sammanträdesrum Kristdemokraterna Sverigedemokraterna Vid förhinder kontakta Kommunledningskontoret, telefon eller kommunens växel, telefon Sven Moosberg Ordförande Ralf Karlsson Sekreterare Strömstads kommun (vxl) kommun@stromstad.se Kommunledningskontoret STRÖMSTAD Org nr:

3 STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/ärendelista Sida 2 (10) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Kf 60 Ks/ Motion angående torgförsäljning av närproducerat och ekologiskt från land och hav Kommunfullmäktiges presidie föreslår Kommunfullmäktige besluta att remittera motionen till Miljönämnden för yttrande att remittera motionen till Tekniska nämnden för yttrande Ärendebeskrivning Rose-Marie Fagerberg (stp) har inkommit med en motion där hon anger att Strömstad är känd som en vacker turistort med enorm gränshandel. Varför inte försöka få igång mer försäljning av närproducerad och ekologisk mat genom torghandel. Lokala producenter erbjuds plats att sälja sina produkter i form av torgförsäljning under juni, juli och augusti. Förslagsvis kunde man upplåta promenaden runt Laholmsudden. Det kunde bli ett trevligt inslag under sommaren där man promenerade runt udden och handlade allt från färsk frukt och grönt till fisk och skaldjur. Detta skulle stärka Strömstads varumärke och gynna lokala producenter. Beslutsunderlag Motion Justerandes sign Strömstads Kommun Kommunstyrelsen STRÖMSTAD Telefon: Fax: E-postadress: ks@stromstad.se Kommunens hemsida:

4 Motion angående torgförsäljning av närproducerat och ekologiskt från land och hav. Strömstad är känd som en vacker turistort med enorm gränshandel. Varför inte försöka få igång mer försäljning av närproducerad och ekologisk mat genom torghandel. Lokala producenter erbjuds plats att sälja sina produkter i form av torgförsäljning under juni, juli och augusti. Förslagsvis kunde man upplåta promenaden runt Laholmsudden. Det kunde bli ett trevligt inslag under sommaren där man promenerade runt udden och handlade allt från färsk frukt och grönt till fisk och skaldjur. Detta skulle stärka Strömstads varumärke och gynna lokala prod ucenter. 1ftJ.E~/lfg~ Strömstadspartiet

5 STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/ärendelista Sida 3 (10) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Kf 61 Ks/ Motion Angående Strömstads kommun medverkan i Smart Energi Kommunfullmäktiges presidie föreslår Kommunfullmäktige besluta att remittera motionen till Kommunstyrelsen för yttrande Ärendebeskrivning Hans Inge Sältenberg (c) har inkommit med en motion där han anger att sedan 2007 pågår i Västra Götaland, i samarbete mellan kommunerna och Västra Götalandsregionen, ett arbete med en klimatstrategi för att bryta beroendet av fossila bränslen till 2030, inom ramen för det projekt som benämns Smart Energi. Övergången till fossiloberoende ekonomi är en av de viktigaste framtidsfrågorna Överenskommelser innebär konkret och praktiskt miljöarbete med sikte på fossilberoende, utbyte av erfarenheter mellan parterna och uppföljning och utveckling av gjorda insatser. Smart Energi arbetet kommer också att bli en integrerad och viktigt del i förverkligandet av VG strategin (Utvecklingsstrategin för Västra Götaland med sikte på 2020) Hans Inge Sältenberg (c) föreslår att Strömstads kommun skriver på överenskommelsen Smart Energi Beslutsunderlag Motion Justerandes sign Strömstads Kommun Kommunstyrelsen STRÖMSTAD Telefon: Fax: E-postadress: ks@stromstad.se Kommunens hemsida:

6 Motion Till Strömstads kommunfullmäktige Angående Strömstads kommun medverkan i Smart Energi Sedan 2007 pågår i Västra Götaland, i samarbete mellan kommunerna och Västra Götalandsregionen, ett arbete med en klimatstrategi för att bryta beroendet av fossila bränslen till 2030, inom ramen för det projekt som benämns Smart Energi. Övergången till fossiloberoende ekonomi är en av de viktigaste framtidsfrågorna. Nästan alla kommuner och ett stort antal organisationer skrev på en överenskommelse och manifesterade sitt deltagande i arbetet att bryta beroendet av fossila bränslen i Västra Götaland till 2030, med det så kallade Handslaget i samband med Forum Västra Götaland hösten Strömstad var en av få kommuner som ej deltog i detta eller har undertecknat överenskommelsen. Undertecknad ställde i februari 2011 en enkel fråga till kommunstyrelsens ordförande om orsaken till att Strömstad som en av få kommuner inte deltog i handslaget och det konkreta och praktiska arbetet som arbetet med Smart Energi innebär. Svaret från kommunstyrelsens ordförande var att man inte skulle övervärdera denna typ av överenskommelser och nätverk, men om det skulle visa sig att det skulle vara till nytta så skulle kommunen vara beredd att ompröva sitt ställningstagande. Det senaste året har Västra Götalandsregionens miljönämnd intensiverat arbetet med att utveckla arbetet i ytterligare steg och får tillstånd överenskommelser med de kommuner som ej skrev på vid starten eller gjort det under tiden där efter. I dagsläget har samtliga kommuner i Västra Götaland, förutom Strömstad och två andra kommuner, skrivit på överenskommelsen Överenskommelser innebär konkret och praktiskt miljöarbete med sikte på fossilberoende, utbyte av erfarenheter mellan parterna och uppföljning och utveckling av gjorda insatser. Smart Energi arbetet kommer också att bli en integrerad och viktigt del i förverkligandet av VG 2020 strategin (Utvecklingsstrategin för Västra Götaland med sikte på 2020) Med anledning av ovanstående föreslås Kommunfullmäktige besluta: Att Strömstads kommun skriver på överenskommelsen Smart Energi Strömstad Hans Inge Sältenberg (c)

7 STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/ärendelista Sida 4 (10) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Kf 62 Ks/ Motion angående 100% ekologiskt salladsbord i skolorna Kommunfullmäktiges presidie föreslår Kommunfullmäktige besluta att remittera motionen till Barn och utbildningsnämnden för yttrande Ärendebeskrivning Lars Tysklind, Margareta Fredriksson, Håkan Eriksson, Anne-Lise Lindmark, Åke Sundemar och Anette Andersson (fp) har inkommit med en motion där de anger att i Strömstad hade vi under 2013 en målsättning att nå 20% ekologiskt i matorganisationen för skola och omsorg. Vi nådde 16% är målsättningen 25%, men det finns inga konkreta förslag till hur detta skal nås Folkpartiet föreslår att Kommunfullmäktige lyfter frågan vidare till Barn och utbildningsnämnden, om matorganisationen kan installera salladsbord i alla skolor i kommunen och fylla de med 100% ekologiskt mat? Beslutsunderlag Motion Justerandes sign Strömstads Kommun Kommunstyrelsen STRÖMSTAD Telefon: Fax: E-postadress: ks@stromstad.se Kommunens hemsida:

8 Strömstads kommun Kommunfullmäktige Motion: 100% ekologiskt salladsbord i skolorna. Dato S ' I RO j\, I ~ ;r " :: I I'. I~ I \ 1 KOnlIllW1S\, fl S_Il Dm, ~,?,~J. ':{.. ~.. ~}~.. Hand l. nr I strömstad hade vi under 2013 en målsättning att nå 20% ekologiskt i matorganisationen för skola och omsorg. Vi nådde 16%. Nu i 2014 är målsättningen 25%, men det finns inga konkreta förslag till hur detta skal nås. FP och Centern föreslog i den alternativa budgeten att man skulle tilldela matorganisationen ytterligare kr i 2014 för att öka denna andel men detta godtogs inte av majoriteten. En studie som SVT har gjort visar att om kommuner handlar ekologisk mjölk så hamnar den ekologiska andelen på 14%. Om vi antar att Strömstad har samma andel och sedan lägger till lite ekologisk Bregott så är det inte svårt att räkna ut hur vi hamnade på 16%. Idag finns det familjer i kommunen som har önskemål om att deras barn ska äta 100% ekologiskt. Detta struntar man i från matorganisationens sida med ursäkterna att det är krångligt och dyrt. Vi vill att kommunens medborgare ska bli hörda och föreslår därför att alla skolor ska ha ett salladsbord med 100% ekologiska råvaror. Salladsbordet ska bestå aven bred fördelning av näringsämnen och bör därför innehålla ett minimum av följande ingredienser: Protein ex bönor, linser eller ägg, Antioxidanter ex blåbär eller hallon, Nyttiga oljor/fetter ex. avokado, solroskärnor, mandel och/eller kokos, Fibrer, Vitaminer, klorofyll ex. broccoli, spenat och tomater, Beta-carotener ex. morötter, C vitaminer ex. citroner, paprika eller vitkål, Långsamma kolhydrater via örter ex. Quinoa Div. extra som gurka och lök Kan matorganisationen installera salladsbord i alla skolor i kommunen och fylla de med 100% ekologiskt mat? Folkpartiet föreslår att Kommunfullmäktige lyfter frågan vidare till -:~i211 ctjf/;lj; < -'La s Tysklind; ;;- ~sson

9 STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/ärendelista Sida 5 (10) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Kf 63 Ks/ Motion angående att Kommunen köper in en Regnbågsflagga. Kommunfullmäktiges presidie föreslår Kommunfullmäktige besluta att remittera motionen till Kommunstyrelsen för yttrande Ärendebeskrivning Margareta Fredriksson, Lars Tysklind, Håkan Eriksson, Anne-Lise Lindmark, Åke Sundemar och Anette Andersson (fp) har inkommit med en motion där de anger att Regnbågsflaggan, ibland kallad prideflaggan, är en symbol för HBTQ-rörelsen. Den står för stolthet och mångfald hos homosexuella, bisexuella och transpersoner. Regnbågsflaggan står även för respekt för medmänniskor. Tolerans och allas lika värde! Vi utgår från att kommunen ställer sig bakom och därmed vill uppmärksamma de mänskliga rättigheter som flaggan representerar. Folkpartiet föreslår att kommunen köper in en Regnbågsflagga och flaggar i samband med Pridefestivaler. Beslutsunderlag Motion Justerandes sign Strömstads Kommun Kommunstyrelsen STRÖMSTAD Telefon: Fax: E-postadress: ks@stromstad.se Kommunens hemsida:

10 Folkpartiet liberalerna Strömstad STROMSTADS I<OMMUN I<ommunstyrelsen Dnr.. K? ~?-p. ~~.. ~.. ~? ~;..~.... Handl.nr Folkpartiet Liberalerna i Strömstad föreslår att Kommunen köper in en Regnbågsflagga. Regnbågsflaggan, ibland kallad prideflaggan, är en symbol för HBTQ-rörelsen. Den står för stolthet och mångfald hos homosexuella, bisexuella och transpersoner. Regnbågsflaggan står även för respekt för medmänniskor. Tolerans och allas lika värde! Vi utgår från att kommunen ställer sig bakom och därmed vill uppmärksamma de mänskliga rättigheter som flaggan representerar. Folkpartiet föreslår att kommunen köper in en Regnbågsflagga och flaggar i samband med Pridefestivaler. För Folkpartiet Liberalerna ~~ 'l-... Marg 'eta Fredr' sson ~..... c&~ Lars Tysklind!'.. ~{k(~&4.a.' Håkan Eriksson Anne-Lise Lindmark ~... Anette Andersson

11 STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/ärendelista Sida 6 (10) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Kf 64 Ks/ Motion om samlande av Tekniska förvaltningen på Österröd Kommunfullmäktiges presidie föreslår Kommunfullmäktige besluta att remittera motionen till Tekniska nämnden för yttrande Ärendebeskrivning Lars Tysklind, Margareta Fredriksson, Håkan Eriksson, Anne-Lise Lindmark, Åke Sundemar och Anette Andersson (fp) har inkommit med en motion där de anger att Tekniska förvaltningen på TP (Centrallagret), behöver ersättningslokaler, då de nuvarande börjar bli till en arbetsmiljöfråga. Genom att omlokalisera den verksamheten frigörs tomtmark, som skapar utvecklingsmöjligheter för Räddningstjänstens verksamheter. Folkpartiet föreslår att den Tekniska förvaltningen samlas på Österöd Beslutsunderlag Motion Justerandes sign Strömstads Kommun Kommunstyrelsen STRÖMSTAD Telefon: Fax: E-postadress: ks@stromstad.se Kommunens hemsida:

12 Folkpartiet liberalerna Strömstad Motion om samlande av Tekniska förvaltningen på Österröd Tekniska förvaltningen på TP (Centrallagret), behöver ersättningslokaler, då de nuvarande böljar bli till en arbetsmiljöfiåga. Genom att omlokalisera den verksamheten frigörs tomtmark, som skapar utvecklingsmöjligheter för Räddningstjänstens verksamheter. På Österröd i anslutning till Atervinningscentralen finns det goda möjligheter att lösa lokalfrågan, genom omdisponering av parkeringsytor. Samordningsvinsterna inom den tekniska förvaltningen är uppenbara vid en koncentration av samtliga verksamheter, samtidigt som allmänhetens tillgänglighet ökar. Folkpartiet Liberalerna föreslår: -att samla den Tekniska förvaltningen på Östen öd. För Folkpartiet Liberalerna Lars Tysklind Håkan Eriksson ri~~ - ~a;t.(. ~~ -Lise Lindmark cp? Anette Andersson

13 STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/ärendelista Sida 7 (10) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Kf 65 Ks/ Motion om att öka tillgängligheten på Österröd Kommunfullmäktiges presidie föreslår Kommunfullmäktige besluta att remittera motionen till Tekniska nämnden för yttrande Ärendebeskrivning Lars Tysklind, Margareta Fredriksson, Håkan Eriksson, Anne-Lise Lindmark, Åke Sundemar och Anette Andersson (fp) har inkommit med en motion där de anger att den som rör sig på småvägarna i Strömstad, utanför centrum, upptäcker snart att det finns saker vid sidan av vägarna som inte borde finnas där. Det handlar om grovsopor av olika slag. En anledning till att sopor hamnar i naturen kan vara att man försökt lämna soporna på Österöd, men att det har varit stängt. Det vill säja på kvällar och helger. Det behövs en utvärdering och översyn av betalsystemet. Målet med återvinningen får förmodas vara att man ska samla in och ta tillvara så mycket som möjligt. Flitigt användande av möjligheten att lämna grovsopor bör stimuleras. Ett sätt kan vara att det varje lördag är gratis att lämna soporna. Folkpartiet föreslår därför att Tekniska nämnden skyndsamt ser över verksamheten, och kommer med förslag till förbättringar vad beträffar öppettider och avgifter. Beslutsunderlag Motion Justerandes sign Strömstads Kommun Kommunstyrelsen STRÖMSTAD Telefon: Fax: E-postadress: ks@stromstad.se Kommunens hemsida:

14 Folkpartiet Liberalerna Strömstad Folkpartiet Liberalerna föreslår att tillgängligheten på Österröd ökas. Den som rör sig på småvägarna i Strömstad, utanför centmm, upptäcker snart att det finns saker vid sidan av vägarna som inte borde finnas där. Det handlar om grovsopor av olika slag. En anledning till att sopor hamnar i naturen kan vara att man försölct lämna soporna på Östen'öd, men att det har varit stängt. Det vill säja på kvällar och helger. Det behövs en utvärdering och översyn av betalsystemet. Målet med återvinningen får förmodas vara att man ska samla in och ta tillvara så mycket som möjligt. Flitigt användande av möjligheten att lämna grovsopor bör stimuleras. Ett sätt kan vara att det vatje lördag är gratis att lämna soporna. Folkpmiiet föreslår därför att Tekniska nämnden skyndsamt ser över verksamheten, och kommer med förslag till förbättringar vad beträffar öppettider och avgifter. För Folkpartiet Liberalerna ~... Lars Tysldind H. Håkan Eriksson Anette Andersson

15 STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/ärendelista Sida 8 (10) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Kf 66 Ks 76 Au 111 Ks/ Fastställelse av verksamhetsområde för allmän vatten- och spillvattenanläggning i området Kebal, Strömstads kommun Förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar att fastställa förslag till verksamhetsområde för den allmänna vatten och spillvattenanläggning i området Kebal i enlighet med upprättat förslag daterat den 20 december 2013 Ärendebeskrivning Verksamhetsområde är det geografiska område där VA-huvudmannens ansvar enligt lagen om allmänna vattentjänster skall tillämpas. Med ansvaret följer skyldighet att tillhandahålla nyttigheter samt rättighet att ta ut avgift för dessa. Bilaga 1. Verksamhetsområde för allmän VA-anläggning skall redovisas i Fastighetsförteckning eller på karta och omfatta det område och de nyttigheter där huvudmannen för den allmänna VA-anläggningen har eller kommer att ha skyldighet att tillhandahålla vatten- och spillavloppsförsörjning. Bilaga 2. Verksamhetsområden för den allmänna VA-anläggningen ska bestämmas av kommunen enligt Lag (2006:412) om allmänna vattentjänster, (6 1 punkten) och därefter fastställas av kommunfullmäktige. Kommunstyrelsen beslutar att föreslå kommunfullmäktige besluta att fastställa förslag till verksamhetsområde för den allmänna vatten och spillvattenanläggning i området Kebal i enlighet med upprättat förslag daterat den 20 december Sven Moosberg (stp) deltar inte i beslutet på grund av jäv Beslutsunderlag Protokoll Kommunstyrelsen Protokoll Tekniska nämnden Tjänsteskrivelse Monica Nichols Va- avdelningen Justerandes sign Strömstads Kommun Kommunstyrelsen STRÖMSTAD Telefon: Fax: E-postadress: ks@stromstad.se Kommunens hemsida:

16 STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 13 (14) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Ks 76 Au 111 Ks/ Fastställelse av verksamhetsområde för allmän vatten- och spillvattenanläggning i området Kebal, Strömstads kommun Kommunstyrelsen beslutar föreslå Kommunfullmäktige besluta att fastställa förslag till verksamhetsområde för den allmänna vatten och spillvattenanläggning i området Kebal i enlighet med upprättat förslag daterat den 20 december 2013 Ärendebeskrivning Verksamhetsområde är det geografiska område där VA-huvudmannens ansvar enligt lagen om allmänna vattentjänster skall tillämpas. Med ansvaret följer skyldighet att tillhandahålla nyttigheter samt rättighet att ta ut avgift för dessa. Bilaga 1. Verksamhetsområde för allmän VA-anläggning skall redovisas i fastighetsförteckning eller på karta och omfatta det område och de nyttigheter där huvudmannen för den allmänna VA-anläggningen har eller kommer att ha skyldighet att tillhandahålla vatten- och spillavloppsförsörjning. Bilaga 2. Verksamhetsområden för den allmänna VA-anläggningen ska bestämmas av kommunen enligt Lag (2006:412) om allmänna vattentjänster, (6 1 punkten) och därefter fastställas av kommunfullmäktige. Beslutsunderlag Protokoll Tekniska nämnden Tjänsteskrivelse Monica Nichols Va- avdelningen Beslutsgång Sven Moosberg (stp) deltar inte i beslutet på grund av jäv Tidigare beslut i ärendet Arbetsutskottet beslutar föreslå kommunstyrelsen besluta att föreslå Kommunfullmäktige besluta att fastställa förslag till verksamhetsområde för den allmänna vatten och spillvattenanläggning i området Kebal i enlighet med upprättat förslag daterat den 20 december 2013 Expedieras: Diariet Tekniska nämnden tn@stromstad.se VA- avdelningen monica.nichols@stromstad.se Justerandes sign Strömstads Kommun Kommunstyrelsen STRÖMSTAD Telefon: Fax: E-postadress: ks@stromstad.se Kommunens hemsida:

17 STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tekniska nämnden Sida 6 TN 5 Dnr TN/ Fastställelse av verksamhetsområde för allmän vatten- och spillvattenanläggning i området Kebal, Strömstads kommun Verksamhetsområde är det geografiska område där VA-huvudmannens ansvar enligt lagen om allmänna vattentjänster skall tillämpas. Med ansvaret följer skyldighet att tillhandahålla nyttigheter samt rättighet att ta ut avgift för dessa. Bilaga 1. Verksamhetsområde för allmän VA-anläggning skall redovisas i fastighetsförteckning eller på karta och omfatta det område och de nyttigheter där huvudmannen för den allmänna VA-anläggningen har eller kommer att ha skyldighet att tillhandahålla vatten- och spillavloppsförsörjning. Bilaga 2. Verksamhetsområden för den allmänna VA-anläggningen ska bestämmas av kommunen enligt Lag (2006:412) om allmänna vattentjänster, (6 1 punkten) och därefter fastställas av kommunfullmäktige. Tekniska förvaltningens förslag till Tekniska nämndens beslut: att ställa sig bakom Tekniska förvaltningens förslag om fastställelse av verksamhetsområde för den allmänna vatten- och spillvattenanläggningen i området Kebal i enlighet med upprättat förslag daterat 20 december att föreslå Kommunfullmäktige fastställa förslaget. Tekniska nämnden beslutar att ställa sig bakom Tekniska förvaltningens förslag om fastställelse av verksamhetsområde för den allmänna vatten- och spillvattenanläggningen i området Kebal i enlighet med upprättat förslag daterat 20 december att föreslå Kommunfullmäktige fastställa förslaget. Expedieras till: Kommunfullmäktige Akten Justerandes sign Adress: Strömstads kommun Tekniska nämnden Strömstad Telefon: Fax: Nämndens E-postadress: tn@stromstad.se Kommunens webbsida på internet:

18 !! " # $% & '( & ' 5)& & & * & & *66 7+ )& & & #28& & ) '"*& & & * 7)*9+9 :;*6;/'" & & *66++ )& & & *++& +;**& ' < & & ; & & * & ;& 66 7& & & * +' <& & ;+7* & & ;*+& +'7++ & ;& **& + & ;& & ;');+**& & + + =' 3 6 ; )+& ' /& & * *& + +& & ;+= & ; & ;' **& + = & & & & ; & 66 7 & ': >+& ;,& 6> 66' => + + & & & ;':7 & & * +' < * > ++' 5& & & ; + + = > 66 7' + >6* + *66+ & +9 + > & & * +, )& & & *!+, -#!., / ( & ' 0 #..1)23 )" 4 4 4'& ' -#.!1%!

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

20 Verksamhetsområde för VA Kebal, Strömstads kommun Fastighet Adress Vatten och Spillvatten Bilaga 2 a 1(1) Kebal 1:4 Kebal Stenbäck 1 och 2 Kebal 2:10 Pölseviksvägen 39 Kebal 2:27 Fiskarebacken 7 Kebal 2:41 Pölseviksvägen 35 Kebal 2.42 Pölseviksvägen 37 Kebal 2:45 Fiskarebacken 9 Kebal 2:217 Fiskarebacken 8A Kebal 2:218 Fiskarebacken 8B Kebal 2:224 Utsiktsvägen 5 Kebal 2:225 Utsiktsvägen 1 Kebal 2:226 Utsiktsvägen 3 Kebal 2:227 Utsiktsvägen 7 Kebal 2:228 Utsiktsvägen 9 Kebal 2:229 Utsiktsvägen 6 Kebal 2:230 Utsiktsvägen 4 Kebal 2:231 Utsiktsvägen 2 Kebal 2:232 Urbergsvägen 3 Kebal 2:233 Urbergsvägen 5 Kebal 2:234 Urbergsvägen 7 Kebal 2:235 Urbergsvägen 9 Totalt 20 fastigheter

21 2:96 Norra Keb~1.- _..-. 2:223, -::cc: \ \ \ S lan bäck 1:113 Kebal, l, :39 '/ 2:96 LJJ \ \ \ 2:46 Långesand Pölsevikholmen \, Pölsevikholmen CJ G 2:31 N~tholmen /'. l /' / -~--- Nötholmer

22

23 STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/ärendelista Sida 9 (10) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Kf 67 Ks 75 Au 110 Ks/ Fastställelse av verksamhetsområde för allmän vatten- och spillvattenanläggning i området Båsen/Rossö, Strömstads kommun Förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar att fastställa förslag till verksamhetsområde för den allmänna vatten och spillvattenanläggning i området Båsen/Rossö i enlighet med upprättat förslag daterat den 20 december 2013 Ärendebeskrivning Verksamhetsområde är det geografiska område där VA-huvudmannens ansvar enligt lagen om allmänna vattentjänster skall tillämpas. Med ansvaret följer skyldighet att tillhandahålla nyttigheter samt rättighet att ta ut avgift för dessa. Bilaga 1. Verksamhetsområde för allmän VA-anläggning skall redovisas i fastighetsförteckning eller på karta och omfatta det område och de nyttigheter där huvudmannen för den allmänna VA-anläggningen har eller kommer att ha skyldighet att tillhandahålla vatten- och spillavloppsförsörjning. Bilaga 2. Verksamhetsområden för den allmänna VA-anläggningen ska bestämmas av kommunen enligt Lag (2006:412) om allmänna vattentjänster, (6 1 punkten) och därefter fastställas av kommunfullmäktige. Kommunstyrelsen beslutar att föreslå kommunfullmäktige besluta att fastställa förslag till verksamhetsområde för den allmänna vatten och spillvattenanläggning i området Båsen/Rossö i enlighet med upprättat förslag daterat den 20 december 2013 Beslutsunderlag Protokoll Kommunstyrelsen Protokoll Tekniska nämnden Tjänsteskrivelse Monica Nichols Va- avdelningen Justerandes sign Strömstads Kommun Kommunstyrelsen STRÖMSTAD Telefon: Fax: E-postadress: ks@stromstad.se Kommunens hemsida:

24 STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 12 (14) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Ks 75 Au 110 Ks/ Fastställelse av verksamhetsområde för allmän vatten- och spillvattenanläggning i området Båsen/Rossö, Strömstads kommun Kommunstyrelsen beslutar föreslå Kommunfullmäktige besluta att fastställa förslag till verksamhetsområde för den allmänna vatten och spillvattenanläggning i området Båsen/Rossö i enlighet med upprättat förslag daterat den 20 december 2013 Ärendebeskrivning Verksamhetsområde är det geografiska område där VA-huvudmannens ansvar enligt lagen om allmänna vattentjänster skall tillämpas. Med ansvaret följer skyldighet att tillhandahålla nyttigheter samt rättighet att ta ut avgift för dessa. Bilaga 1. Verksamhetsområde för allmän VA-anläggning skall redovisas i fastighetsförteckning eller på karta och omfatta det område och de nyttigheter där huvudmannen för den allmänna VA-anläggningen har eller kommer att ha skyldighet att tillhandahålla vatten- och spillavloppsförsörjning. Bilaga 2. Verksamhetsområden för den allmänna VA-anläggningen ska bestämmas av kommunen enligt Lag (2006:412) om allmänna vattentjänster, (6 1 punkten) och därefter fastställas av kommunfullmäktige. Beslutsunderlag Protokoll Tekniska nämnden Tjänsteskrivelse Monica Nichols Va- avdelningen Tidigare beslut i ärendet Arbetsutskottet beslutar föreslå kommunstyrelsen besluta att föreslå Kommunfullmäktige besluta att fastställa förslag till verksamhetsområde för den allmänna vatten och spillvattenanläggning i området Båsen/Rossö i enlighet med upprättat förslag daterat den 20 december 2013 Expedieras: Diariet Tekniska nämnden tn@stromstad.se VA- avdelningen monica.nichols@stromstad.se Justerandes sign Strömstads Kommun Kommunstyrelsen STRÖMSTAD Telefon: Fax: E-postadress: ks@stromstad.se Kommunens hemsida:

25 STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tekniska nämnden Sida 5 TN 4 Dnr TN/ Fastställelse av verksamhetsområde för allmän vatten- och spillvattenanläggning i området Båsen/Rossö, Strömstads kommun Verksamhetsområde är det geografiska område där VA-huvudmannens ansvar enligt lagen om allmänna vattentjänster skall tillämpas. Med ansvaret följer skyldighet att tillhandahålla nyttigheter samt rättighet att ta ut avgift för dessa. Bilaga 1. Verksamhetsområde för allmän VA-anläggning skall redovisas i fastighetsförteckning eller på karta och omfatta det område och de nyttigheter där huvudmannen för den allmänna VA-anläggningen har eller kommer att ha skyldighet att tillhandahålla vatten- och spillavloppsförsörjning. Bilaga 2. Verksamhetsområden för den allmänna VA-anläggningen ska bestämmas av kommunen enligt Lag (2006:412) om allmänna vattentjänster, (6 1 punkten) och därefter fastställas av kommunfullmäktige. Tekniska förvaltningens förslag till Tekniska nämndens beslut: att ställa sig bakom Tekniska förvaltningens förslag om fastställelse av verksamhetsområde för den allmänna vatten- och spillvattenanläggningen i området Båsen/Rossö i enlighet med upprättat förslag daterat 20 december att föreslå Kommunfullmäktige fastställa förslaget. Tekniska nämnden beslutar att ställa sig bakom Tekniska förvaltningens förslag om fastställelse av verksamhetsområde för den allmänna vatten- och spillvattenanläggningen i området Båsen/Rossö i enlighet med upprättat förslag daterat 20 december att föreslå Kommunfullmäktige fastställa förslaget. Expedieras till: Kommunfullmäktige Akten Justerandes sign Adress: Strömstads kommun Tekniska nämnden Strömstad Telefon: Fax: Nämndens E-postadress: tn@stromstad.se Kommunens webbsida på internet:

Medborgarförslag - skapa en gemensam motor och teknikgård

Medborgarförslag - skapa en gemensam motor och teknikgård SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 (11) Kf 60 Ks/2014-0358 Medborgarförslag - skapa en gemensam motor och teknikgård att remittera medborgarförslaget till för yttrande Stellan Nilsson har inkommit med ett medborgarförslag

Läs mer

Fastställelse av verksamhetsområde för allmän vatten- och spillvattenanläggning i området Kebal, Strömstads kommun

Fastställelse av verksamhetsområde för allmän vatten- och spillvattenanläggning i området Kebal, Strömstads kommun STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/ärendelista Sida 8 (10) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-09-04 Kf 66 Ks 76 Au 111 Ks/2014-0063 Fastställelse av verksamhetsområde för allmän vatten- och spillvattenanläggning

Läs mer

Svar på Motion - angående 100% ekologiskt salladsbord i skolorna

Svar på Motion - angående 100% ekologiskt salladsbord i skolorna STRÖMSTADS KOMMUN KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 15 (22) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-09-10 Kf 96 Ks 135 Au 150 KS/2014-0336 Svar på Motion - angående 100% ekologiskt salladsbord i skolorna Kommunstyrelsens

Läs mer

Svar på motion - Öka tillgängligheten på Österröd

Svar på motion - Öka tillgängligheten på Österröd STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/ärendelista Sida 11 (16) 2015-03-26 Kf Ks 42 Au 41 Ks/ 2014-0346 Svar på motion - Öka tillgängligheten på Österröd Kommunstyrelsens förslag till s beslut att avslå motionen Beslutsmotivering

Läs mer

Svar på motion - angående torgförsäljning och närproducerat och ekologiskt från land och hav.

Svar på motion - angående torgförsäljning och närproducerat och ekologiskt från land och hav. STRÖMSTADS KOMMUN KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 21 (37) Kommunfullmäktige 2015-12-17 Kf 149 Ks 183 Au 215 KS/ 2014-0281 Svar på motion - angående torgförsäljning och närproducerat och ekologiskt från land

Läs mer

Svar på motion - Samla Tekniska förvaltningen

Svar på motion - Samla Tekniska förvaltningen STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/ärendelista Sida 12 (16) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-03-26 Kf Ks 43 Au 42 Ks/2014-0345 Svar på motion - Samla Tekniska förvaltningen Kommunstyrelsens förslag till

Läs mer

Svar på motion - Gör Strömstad till en klimatkommun

Svar på motion - Gör Strömstad till en klimatkommun Kallelse/ärendelista Sida 15 (16) Kommunfullmäktige 2015-03-26 Kf Ks 49 Au 49 Svar på motion - Gör Strömstad till en klimatkommun beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att motionen anses besvarad

Läs mer

1. Att ställa sig bakom Miljö- och byggnadsnämndens samt Tekniska nämndens beslut

1. Att ställa sig bakom Miljö- och byggnadsnämndens samt Tekniska nämndens beslut STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 12 (28) Kommunfullmäktige 2013-02-14 Au 3 KS/2011-0089, TN/2011-0013, MBN/2011-1564 KS 8 KF Svar på motion från Margareta Fredriksson, Bertil Olin, Håkan Eriksson

Läs mer

Svar på medborgarförslag Bygglov över disk

Svar på medborgarförslag Bygglov över disk STRÖMSTADS KOMMUN KALLELSE/ÄRENDELISTA Kommunfullmäktige Sida 14 (37) 2015-12-17 Kf 145 Ks 179 Au 211 KS/2015-0226 Svar på medborgarförslag Bygglov över disk s förslag till Kommunfullmäktiges beslut att

Läs mer

Svar på motion angående Hur mycket får det bullra?

Svar på motion angående Hur mycket får det bullra? STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/föredragningslista Sida 10 (24) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-03-27 Kf 18 Ks 26 Au 42 Ks/2012-0439 Svar på motion angående Hur mycket får det bullra? Förslag till

Läs mer

Svar på motion - Utbyggnad av hamnar för anlöp av kryssningsfartyg

Svar på motion - Utbyggnad av hamnar för anlöp av kryssningsfartyg KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 9 (40) Kommunfullmäktige 2015-06-09 Kf 58 Ks 89 Au 58 Ks/2012-0465 Svar på motion - Utbyggnad av hamnar för anlöp av kryssningsfartyg s förslag till kommunfullmäktiges beslut

Läs mer

Svar på motion angående Cykelluft

Svar på motion angående Cykelluft STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/föredragningslista Sida 14 (24) Kommunfullmäktige 2014-03-27 Kf 20 Ks 28 Au 55 Ks/2013-0396 Svar på motion angående Cykelluft Förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar att

Läs mer

Svar på motion om att öppna Strömstad på skärtorsdag

Svar på motion om att öppna Strömstad på skärtorsdag STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/föredragningslista Sida 12 (24) Kommunfullmäktige 2014-03-27 Kf 19 Ks 27 Au 45 Ks/2013-0222 Svar på motion om att öppna Strömstad på skärtorsdag Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Ärenden Sida 30 (30) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-05-30 KS/2013-0028

Ärenden Sida 30 (30) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-05-30 KS/2013-0028 STRÖMSTADS KOMMUN Ärenden Sida 30 (30) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-05-30 KF Anmälningsärenden KS/2013-0028 Delegationsbeslut Kommunchef Niels Bredberg; Ansökan om tillstånd till kameraövervakning

Läs mer

Delregional oljeskyddsplan vid utsläpp till sjöss

Delregional oljeskyddsplan vid utsläpp till sjöss STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/föredragningslista Sida 16 (24) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-03-27 Kf 22 Ks 19 Au 35 Ks/2013-0017 Delregional oljeskyddsplan vid utsläpp till sjöss Förslag till beslut

Läs mer

Ärenden Sida 13 (21) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-03-14

Ärenden Sida 13 (21) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-03-14 Ärenden Sida 13 (21) 2013-03-14 Au 23 KS/2011-0299, TN/2011-0205 KS 24 KF Svar på motion från Anita Rylander och Bengt Bivrin (MP) om uppsättande av laddstolpar för elbilar grönare trafik föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Svar på Medborgarförslag - att Strömstads skolor bara ska servera kravmärkt kött och fisk

Svar på Medborgarförslag - att Strömstads skolor bara ska servera kravmärkt kött och fisk STRÖMSTADS KOMMUN KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 12 (22) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-09-10 Kf 93 Ks 132 Au 147 KS/2014 0471 Svar på Medborgarförslag - att Strömstads skolor bara ska servera kravmärkt

Läs mer

Svar på motion - Samlat grepp om kollektivtrafik

Svar på motion - Samlat grepp om kollektivtrafik KALLELSE/ÄRENDELISTA Kommunfullmäktige Sida 17 (37) 2015-12-17 Kf 147 Ks 181 Au 213 KS/2013-0042 Svar på motion - Samlat grepp om kollektivtrafik s förslag till Kommunfullmäktiges beslut att motionen anses

Läs mer

Svar på Motion - Utveckla Koster

Svar på Motion - Utveckla Koster STRÖMSTADS KOMMUN KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 8 (19) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-04-23 Kf Ks 63 Au 62 Ks/ 2012-0469 Svar på Motion - Utveckla Koster s förslag till Kommunfullmäktiges beslut

Läs mer

Svar på motion om elektroniskt voteringssystem

Svar på motion om elektroniskt voteringssystem STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/föredragningslista Sida 15 (24) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-03-27 Kf 21 Ks 30 Au 58 Ks/2013-0226 Svar på motion om elektroniskt voteringssystem Förslag till beslut

Läs mer

Svar på motion om gratis kollektivtrafik i Strömstad

Svar på motion om gratis kollektivtrafik i Strömstad STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/ärendelista Sida 11 (18) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-06-12 Kf 52 Ks 65 Au 43 Ks/2013-0184 Svar på motion om gratis kollektivtrafik i Strömstad Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 36 (40) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum

KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 36 (40) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 35 (40) 2015-06-09 Kf 75 Ks 104 Au 111 KS/2015 0214 Anmälan av obesvarade medborgarförslag s presidiums förslag till s beslut att medborgarförslag äldre än ett år ska vara besvarade

Läs mer

Godkännande av AB Strömstadslokalers förvärv av fastigheten Blåmesen 10, Strömstads kommun

Godkännande av AB Strömstadslokalers förvärv av fastigheten Blåmesen 10, Strömstads kommun STRÖMSTADS KOMMUN KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 33 (40) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-06-09 Kf 73 Ks 103 Au 110 KS/2015 0166 Godkännande av AB Strömstadslokalers förvärv av fastigheten Blåmesen

Läs mer

Ärenden Sida 24 (30) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-04-25

Ärenden Sida 24 (30) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-04-25 Ärenden Sida 24 (30) Sammanträdesdatum 2013-04-25 Au 39 KS2011-0180 KS 43 KF Utvärdering av webbsända kommunfullmäktigemöten beslutar föreslå beslutar Enligt arbetsutskottets förslag 1. Att webbsändningarna

Läs mer

Svar på motion - Sociala insatsgruppen

Svar på motion - Sociala insatsgruppen KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 13 (13) Kommunfullmäktige 2015-11-12 Kf 130 Ks 165 Au 195 KS/2014-0262 Svar på motion - Sociala insatsgruppen s förslag till Kommunfullmäktiges beslut modellen SSPF (Socialtjänst,

Läs mer

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 8 (37) Kommunfullmäktige 2015-12-17 Kf 140 Kf 125 KS/2015-0486 Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården Kommunfullmäktiges presidium

Läs mer

Svar på Motion - om tydlig skyltning att stadshuset är ett stadshus

Svar på Motion - om tydlig skyltning att stadshuset är ett stadshus KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 5 (11) Kommunfullmäktige 2015-10-15 Kf 110 Ks 149 Au 168 KS/2015-0049 Svar på Motion - om tydlig skyltning att stadshuset är ett stadshus s förslag till kommunfullmäktiges beslut

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-04-12 1 Tid och plats Klockan 14.00-16:40, (del av ordinarie sammanträde vid samma tid) Huangshan, Kommunhuset, (Ajournering klockan 15:40-15:45) Beslutande Elof Jonsson (C), ordf

Läs mer

Remissvar motion Åtgärder för positiv utveckling i Skee

Remissvar motion Åtgärder för positiv utveckling i Skee ÄRENDE Sida 8 (15) 2014-02-27 Kf Ks 16 Au 9 Dnr Ks/2012-0368 Remissvar motion Åtgärder för positiv utveckling i Skee Förslag till beslut beslutar att avslå förslag att den sk Triangeln ska i väntan på

Läs mer

Svar på Motion Upprustning av Bohusbanan

Svar på Motion Upprustning av Bohusbanan KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 4 (11) Kommunfullmäktige 2015-10-15 Kf 109 Ks 148 Au 167 KS/2015-0181 Svar på Motion Upprustning av Bohusbanan s förslag till kommunfullmäktiges beslut att bifalla motionen och

Läs mer

Svar på motion om bygglovsbefrielse för solceller/solfångare

Svar på motion om bygglovsbefrielse för solceller/solfångare STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/ärendelista Sida 3 (14) 2014-12-18 Kf 28 Ks 111 Au 153 Ks/2013-0470 Svar på motion om bygglovsbefrielse för solceller/solfångare Kommunstyrelsen föreslå besluta att motionen

Läs mer

Ulf Björkman tf kommunchef Gull Britt Eide tf omsorgschef ...

Ulf Björkman tf kommunchef Gull Britt Eide tf omsorgschef ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare s sessionssal i Stadshuset 2014 05 28 klockan 13.00 15.30 Ronnie Brorsson (s) Sven Moosberg (stp) ej 76 Peter Birgersson

Läs mer

Svar på medborgarförslag om att Strömstadsbyggen tar fram en plan hur man tänker minska/ta bort bostadskön

Svar på medborgarförslag om att Strömstadsbyggen tar fram en plan hur man tänker minska/ta bort bostadskön STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/ärendelista Sida 6 (18) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-06-12 Kf 49 Ks 62 Au 94 Ks/2011-0293 Svar på medborgarförslag om att Strömstadsbyggen tar fram en plan hur man

Läs mer

Kungörelse Dnr: Ks 2014/ Vellinge kommuns budget 2015 med ekonomisk plan för

Kungörelse Dnr: Ks 2014/ Vellinge kommuns budget 2015 med ekonomisk plan för 2014-11-13 1 (14) Larsen, Kristina Kommunsekreterare Sammanträdesdatum 2014-11-26 Plats Lärcenter, Norrevångsgatan 5, Vellinge (mötessal Bryggan 8) Tid 18:00 Ärendelista 1. Upprop 2. Val av justerare 3.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 23 (28) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-02-14. KS/2012-0314 Au 203 KS 140 KF Borgensram för AB Strömstanet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 23 (28) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-02-14. KS/2012-0314 Au 203 KS 140 KF Borgensram för AB Strömstanet STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 23 (28) Sammanträdesdatum 2013-02-14 KS/2012-0314 Au 203 KS 140 KF Borgensram för AB Strömstanet Förslag till beslut beslutar I enlighet med kommunstyrelsens

Läs mer

Svar på motion om att planera ett Blåljuskluster vid kommunens centralförråd

Svar på motion om att planera ett Blåljuskluster vid kommunens centralförråd STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 18 (35) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2012-04-26 Kf Ks 46 Au 71 Dnr KS/2012-0041 Svar på motion om att planera ett Blåljuskluster vid kommunens centralförråd

Läs mer

Au 147 Reviderad delegationsordning vid försäljning/förvärv av mark och fastigheter vid brådskande ärenden, delegation till Kommunstyrelsen

Au 147 Reviderad delegationsordning vid försäljning/förvärv av mark och fastigheter vid brådskande ärenden, delegation till Kommunstyrelsen STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 8 (33) Sammanträdesdatum 2012-09-12 Ks 97 KS/2012-0317 Au 147 Reviderad delegationsordning vid försäljning/förvärv av mark och fastigheter vid brådskande ärenden,

Läs mer

Ansökan om utökad borgensram för AB Strömstanet

Ansökan om utökad borgensram för AB Strömstanet STRÖMSTADS KOMMUN KALLELSE/ÄRENDELISTA Kommunfullmäktige Sida 24 (37) Sammanträdesdatum 2015-12-17 Kf 152 Ks 177 Au 224 KS/2015-0388 Ansökan om utökad borgensram för AB Strömstanet s förslag till Kommunfullmäktiges

Läs mer

Svar på motion om att fria resor för alla över 65 år med Västtrafik inom Strömstads kommun även ska gälla för resor med Kosterbåtarna

Svar på motion om att fria resor för alla över 65 år med Västtrafik inom Strömstads kommun även ska gälla för resor med Kosterbåtarna SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 18 (41) Sammanträdesdatum 2012-02-16 Kf Ks 17 Au 37 Dnr KS/2011-0126 Svar på motion om att fria resor för alla över 65 år med Västtrafik inom Strömstads kommun även ska gälla

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 3 (6) Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 3 (6) Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 3 (6) Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-04-22 Au 83 Ks/ 2014-0523 Remiss från Vattenmyndigheten i Västerhavets vattendistrikt om förslag

Läs mer

Svar på medborgarförslag - Plusenergibyggen av AB Strömstadsbyggen och Strömstadslokaler

Svar på medborgarförslag - Plusenergibyggen av AB Strömstadsbyggen och Strömstadslokaler Kallelse/ärendelista Sida 9 (16) 2015-03-26 Kf Ks 45 Au 45 Svar på medborgarförslag - Plusenergibyggen av AB Strömstadsbyggen och Strömstadslokaler s förslag till s beslut att medborgarförslaget anses

Läs mer

Justering av 130 i Kommunfullmäktiges protokoll , Mål och Budget 2016

Justering av 130 i Kommunfullmäktiges protokoll , Mål och Budget 2016 STRÖMSTADS KOMMUN KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 2 (37) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-12-17 Kf 134 Ks/ 2015- Justering av 130 i Kommunfullmäktiges protokoll 2015-11-12, Mål och Budget 2016 Kommunfullmäktiges

Läs mer

Sammanträdet ajournerades 9.40 10.00

Sammanträdet ajournerades 9.40 10.00 Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Sammanträdesrum Torsö klockan 9.00-12.05 Sammanträdet ajournerades 9.40 10.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande Marianne Kjellquist (S)

Läs mer

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S)

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S) Protokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen kl. 15.30 15.50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Torbjörn Karlsson (S), Ordförande Jan Isaksson (M) Bertil Larsson (SÖS), Vice ordförande

Läs mer

Partistöd för mandatperioden

Partistöd för mandatperioden PROTOKOLLSUTDRAG 15:1 Kommunstyrelsen KS 256 2018-11-28 1/2 Dnr KS/2018:510-104 Partistöd för mandatperioden 2018-2022 Beslut Kommunstyrelsen förslår kommunfullmäktige besluta att 1. fastställa partistödets

Läs mer

KS/2012-0179 Au 197 KS 143 Svar på motion om cirkulationsplats i korsningen Ringvägen - Karlsgatan från Anna-Lena Carlsson (C)

KS/2012-0179 Au 197 KS 143 Svar på motion om cirkulationsplats i korsningen Ringvägen - Karlsgatan från Anna-Lena Carlsson (C) STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 26 (31) 2012-12-05 KS/2012-0179 Au 197 KS 143 Svar på motion om cirkulationsplats i korsningen Ringvägen - Karlsgatan från Anna-Lena Carlsson (C) beslutar föreslå

Läs mer

Borgen Södra Strömstad Fiber ekonomiska förening

Borgen Södra Strömstad Fiber ekonomiska förening STRÖMSTADS KOMMUN KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 25 (37) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-12-17 Kf 153 Ks 186 Au 225 KS/2015-0498 Borgen Södra Strömstad Fiber ekonomiska förening s förslag till Kommunfullmäktiges

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 33 (41) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2012-02-16. Kommunstyrelsens beslut: Kommunstyrelsen beslutar

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 33 (41) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2012-02-16. Kommunstyrelsens beslut: Kommunstyrelsen beslutar STRÖMSTADS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 33 (41) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2012-02-16 Kf Ks 23 Au 45 KS/2011-0298 Policy för hälsa och arbetsmiljö i Strömstads kommun Kommunstyrelsens beslut: Kommunstyrelsen

Läs mer

3. Antal ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige under mandatperioden Dnr 2016/

3. Antal ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige under mandatperioden Dnr 2016/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 6 (59) 2018-02-26 Kf Ks 54 3. Antal ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige under mandatperioden 2018-2022 Dnr 2016/371-111 Kommunfullmäktige ska enligt kommunallagen

Läs mer

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för tillbyggnad av Bojarskolan

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för tillbyggnad av Bojarskolan KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 7 (37) Kommunfullmäktige 2015-12-17 Kf 139 Kf 125 KS/2015-0486 Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för tillbyggnad av Bojarskolan Kommunfullmäktiges presidium

Läs mer

TRANAs KOMMUN 2015-09- 22 Sida 16 (23) - KOMMUNSTYRElSEN

TRANAs KOMMUN 2015-09- 22 Sida 16 (23) - KOMMUNSTYRElSEN att anse motionen besvarad mot bakgrund av nuvarande reglering av anställning efter 67 år vilken ger möjlighet till fortsatt anställning om båda parter, arbetsgivare och arbetstagare, I Uldragsbestyrkande

Läs mer

Tillkännagivande om sammanträde med Pajala kommunfullmäktige.

Tillkännagivande om sammanträde med Pajala kommunfullmäktige. SJ Pajala j «/ KOMMUN Tillkännagivande om sammanträde med Pajala kommunfullmäktige. Tid Måndag 2018-11-12, kl. 10.00 Plats Pajala Folkets Hus, danslokalen Gruppmöte från kl.08.00 Webbsändning av mötet

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 (26) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-08-29

PROTOKOLL Sida 1 (26) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-08-29 Plats och sammanträdestid Beslutande Övriga PROTOKOLL Sida 1 (26) s sessionssal i Stadshuset kl 17.00-19.00 ekonomiskpolitisk debatt. Sammanträde 19.30-21.15 Ronnie Brorsson (S) Anders Olsson (M) Morgan

Läs mer

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 17 december 1990, kl

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 17 december 1990, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1990-12-17 Plats och tid Beslutande Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 17 december 1990, kl 18.30-18.50 Samtliga ledamöter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

241 Utbetalning av partistöd för 2017 (KSKF/2016:547)

241 Utbetalning av partistöd för 2017 (KSKF/2016:547) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2016-11-29 Sida 1(3) 241 Utbetalning av partistöd för 2017 (KSKF/2016:547) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Partistöd betalas ut för första halvåret

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum. Beslutande Anita Weinz (NS) Anna Kumpula Kostet (V) ...

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum. Beslutande Anita Weinz (NS) Anna Kumpula Kostet (V) ... PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Pajala Folkets Hus, 2018-11-12, kl. 1000-1100 Beslutande Anita Weinz (NS) Anna Kumpula Kostet (V) Anita Sköld (M) Linda Jonsson (V) Björn Sohlberg

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

Ärenden Sida 4 (30) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-04-25

Ärenden Sida 4 (30) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-04-25 STRÖMSTADS KOMMUN Ärenden Sida 4 (30) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-04-25 Au 57 KS/2011-0123 KS 47 KF Svar på medborgarförslag angående segling/båtsportsaktiviteter på Blåsoppviken, Sydkoster

Läs mer

256 Sammanträdesdagar för kommunstyrelsen och kommunfullmäktige 2019 Dnr KS/2018:396

256 Sammanträdesdagar för kommunstyrelsen och kommunfullmäktige 2019 Dnr KS/2018:396 Kommunstyrelsen 2018-10-23 256 Sammanträdesdagar för kommunstyrelsen och kommunfullmäktige 2019 Dnr KS/2018:396 Beslut Kommunstyrelsen sammanträder följande datum 2019: 15 januari 18 juni 17 december 19

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid 18.30-20.05 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, tillförordnad

Läs mer

Sammanträdesdatum Obs! Ändrad plats NR ÄRENDE DNR

Sammanträdesdatum Obs! Ändrad plats NR ÄRENDE DNR KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-09-20 PLATS OCH TID Fagerås bygdegård, torsdag 20 september 2018, 19.00 Obs! Ändrad plats FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två protokollsjusterare

Läs mer

Sammanträdesdatum VALNÄMNDEN :.:~~~~...~!e'f!f!~'.s.~~?~... BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sammanträdesdatum VALNÄMNDEN :.:~~~~...~!e'f!f!~'.s.~~?~... BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. ~, ~`. `~~' l~atrineholms kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL VALNÄMNDEN 2014-04-08 1 Plats och tid KTS-salen, Vita Huset klockan 15.00 16.00 BeS~~~a~de Roger Ljunggren (S), Christer Sundqvist (M), Björn Lindeberg

Läs mer

209 KS/2012-0361 KS 11 KF Svar på motion om utomhusträning för äldre från Bengt Bivrin (MP)

209 KS/2012-0361 KS 11 KF Svar på motion om utomhusträning för äldre från Bengt Bivrin (MP) STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 17 (28) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-02-14 209 KS/2012-0361 KS 11 KF Svar på motion om utomhusträning för äldre från Bengt Bivrin (MP) Förslag till

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

Svar på medborgarförslag Källsortering och miljötänk i kommunens skolor

Svar på medborgarförslag Källsortering och miljötänk i kommunens skolor STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/föredragningslista Sida 5 (24) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-03-27 Kf 15 Ks 24 Au 7 Ks/2011-0440 Svar på medborgarförslag Källsortering och miljötänk i kommunens skolor

Läs mer

att Tranås kommun tar ansvar för att svenskundervisning för nyanlända ungdomar genomförs under sommarlovet varje år

att Tranås kommun tar ansvar för att svenskundervisning för nyanlända ungdomar genomförs under sommarlovet varje år ~ r ';~ TRANAs KOMMUN W." KOMMUNSTRYRELSENS AU SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-12-01 Sida 26(35) 291 Dnr510/15 Svar på motion om sommarundervisning i svenska Socialdemokraterna har genom Evelina

Läs mer

Svar Motion från Mattias Gustavsson (SD) om Kanal Ung

Svar Motion från Mattias Gustavsson (SD) om Kanal Ung Kallelse/föredragningslista Sida 4 (15) Kommunfullmäktige 2014-04-24 Kf 33 Ks 39 Au 73 Ks/2013-0180 Svar Motion från Mattias Gustavsson (SD) om Kanal Ung Förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar

Läs mer

Ann Ohlsson, Folkpartiet Liberalerna

Ann Ohlsson, Folkpartiet Liberalerna Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl 14.00-17.20 ande Rolf Eriksson, Socialdemokraterna, ordf Susanna Johansson, Socialdemokraterna, ersätter Daniel Blomqvist (S) Améle Jaiem, Socialdemokraterna

Läs mer

SJÖBO KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE

SJÖBO KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE SJÖBO KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE Handlingar till kommunfullmäktiges sammanträde onsdagen den 3 december kl. 19.00. Ledamot som är förhindrad att delta i sammanträdet ska snarast anmäla detta till kansliavdelningen,

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55. SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55. SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64 Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55 Ledamöter SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64 Lars-Olof Laxrot (V), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande 56-64 Elving

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen :15-9:45

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen :15-9:45 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-08-13 8:15-9:45 Beslutande Kristina Svensson Kerstin Gadde Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Ärende 18. Medborgarförslag om hundpåsar och hundlatriner

Ärende 18. Medborgarförslag om hundpåsar och hundlatriner Ärende 18 Medborgarförslag om hundpåsar och hundlatriner Tjänsteskrivelse 1(2) 2019-01-04 KS. 2017-00277 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Sandra Karlsson Svar på medborgarförslag om hundpåsar

Läs mer

Sammanträdestider för kommunfullmäktige mandatperioden Dnr 2018/

Sammanträdestider för kommunfullmäktige mandatperioden Dnr 2018/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 24 (49) 2018-06-04 Ks 230 Sammanträdestider för kommunfullmäktige mandatperioden 2018-2022 Dnr 2018/145-006 Kommunfullmäktige beslutade 2017-10-30, 245 att i samband

Läs mer

Valnämnden

Valnämnden Valnämnden 2010-06-14 1 Plats och tid Kyrksalen klockan 17:00-17:35 Beslutande Kjell-Åke Johansson (KD) Hans Dahm (S) Ove Emanuelsson (M) Ingemar Ryefalk (FP) Liselott Nydén (S) Jan Holm (S), tjänstgörande

Läs mer

Interpellation till Miljö- och byggnämndens ordförande ang. beslut i Miljö- och byggnämnden om Kebalområdet.

Interpellation till Miljö- och byggnämndens ordförande ang. beslut i Miljö- och byggnämnden om Kebalområdet. STRÖMSTADS KOMMUN KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 2 (40) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-06-09 Kf 52 Ks/ 2015-0245 Interpellation till Miljö- och byggnämndens ordförande ang. beslut i Miljö- och byggnämnden

Läs mer

Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef. Annika Javinder (s) och Astrid Dahl (v)

Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef. Annika Javinder (s) och Astrid Dahl (v) LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 19.10 Beslutande Enligt bilaga Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare

Läs mer

Kommunfullmäktige Kulturrummet, Kulturhuset, 28:e juni Per-Olof Björkman Karlsson BEVIS

Kommunfullmäktige Kulturrummet, Kulturhuset, 28:e juni Per-Olof Björkman Karlsson BEVIS Plats och tid Kulturrummet, Kulturhuset 19:00 19.49 Beslutande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Se bifogad närvarolista Se bifogad närvarolista Johanna Harling, kommunsekreterare,

Läs mer

Redovisning av partistöd 2017 samt ändring av regler för partistöd

Redovisning av partistöd 2017 samt ändring av regler för partistöd TJÄNSTESKRIVELSE 1(3) Datum Diarienummer 2018-11-26 KLK 2018/473 Handläggare Kanslichef Elisabeth Aidemark Kansliavdelningen Elisabeth.Aidemark@hassleholm.se Kommunfullmäktige Redovisning av partistöd

Läs mer

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD)

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Östra Storgatan 29, Ludvika, kl. 16:00 17:00 Beslutande ledamöter Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren

Läs mer

Olle Ytterberg, S, yrkar bifall till arbetsutskottets förslag till beslut.

Olle Ytterberg, S, yrkar bifall till arbetsutskottets förslag till beslut. er Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2011-01-10 Blad 13 Ks 10 Au 174 Dnr 294/2010-101 Svar på motionen vårdnadsbidraget - en fråga om rättvisa Till kommunfullmäktiges sammanträde den 25 november 2010,

Läs mer

Tid och plats 19:00-21:00 Kulturrummet, kulturhuset. Övrig information. Ordförande. Sekreterare Tfn:

Tid och plats 19:00-21:00 Kulturrummet, kulturhuset. Övrig information. Ordförande. Sekreterare Tfn: KALLELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2018-11-12 Tid och plats 19:00-21:00 Kulturrummet, kulturhuset Övrig information Ordförande Sekreterare Tfn: 08-587 850 00 1 Förslag till beslut 2 (2) Kommunfullmäktige 2018-11-12

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE. Plats och tid: Folkets Hus, Nynäshamn, kl Ärenden: Enligt bilagda handlingar KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KOMMUNFULLMÄKTIGE. Plats och tid: Folkets Hus, Nynäshamn, kl Ärenden: Enligt bilagda handlingar KALLELSE/UNDERRÄTTELSE UTSKRIFTSDATUM 2018-10-18 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid: Folkets Hus, Nynäshamn, kl. 19.00 Ärenden: Enligt bilagda handlingar 2(2) GRUPPSAMMANTRÄDEN Parti Plats Tid Socialdemokraterna

Läs mer

Kungörelse 2011-02-21. Vellinge kommunhus, fullmäktigesalen (Måkläppen)

Kungörelse 2011-02-21. Vellinge kommunhus, fullmäktigesalen (Måkläppen) 1(21) 2011-02-21 Kommunförvaltningen Kommunsekreterare Ingegerd Svensson Tfn 040-42 5151 Sammanträdesdatum Plats Vellinge kommunhus, fullmäktigesalen (Måkläppen) Tid 19:00 Ärendelista 1. Upprop 2. Val

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Ronneby

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Ronneby 1(15) Sammanträdesdatum Plats och tid Kallingesalen Kl 12.30 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Riktlinjer för inköpskort

Riktlinjer för inköpskort STRÖMSTADS Kallelse/ärendelista Sida 6 (8) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-02-26 Kf 5 Ks 29 Au 12 Ks/2015-0011 Riktlinjer för inköpskort s förslag till Kommunfullmäktiges beslut att anta riktlinjer

Läs mer

Krister Olsson (S), ordförande Agnetha Persson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) J Håkan Andersson (C)

Krister Olsson (S), ordförande Agnetha Persson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) J Håkan Andersson (C) Sida 1/9 Plats och tid Lokal Strået, kl. 14.15 15.25 (ajournering kl. 14.15 14.30) Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Agnetha Persson (C), vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Barn- och Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-20

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Barn- och Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-20 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och sammanträdestid Konferensrummet, Strömstiernaskolan kl. 08:00-12:00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ersättare Hans-Inge Sältenberg (C)

Läs mer

Fullmäktigesalen i Harmånger. 1. Upprop, val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen i Harmånger. 1. Upprop, val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen i Harmånger. Tid: Måndag 27 november 2006 kl. 19:00. 1. Upprop, val av justerare jämte

Läs mer

s 118 :..~~~, TRANAs KOMMUN 2011-05-31 Sida 23 (36) KOMMUNSTYRR SEN Svar på motion angående Somm-enbygde ns Folkhögsko la, kf 20, ksau L,,!./ \.

s 118 :..~~~, TRANAs KOMMUN 2011-05-31 Sida 23 (36) KOMMUNSTYRR SEN Svar på motion angående Somm-enbygde ns Folkhögsko la, kf 20, ksau L,,!./ \. $ }~~ ~t. ~ :..~~~, S~~NTRÄDESPROTOKOLl Sammanträdesdatum TRANAs KOMMUN 2011-05-31 Sida 23 (36) KOMMUNSTYRR SEN 92 Svar på motion angående Somm-enbygde ns Folkhögsko la, kf 20, ksau s 118 Frida Gårdmo

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Plats och tid Stadshuset, administrative chefens tjänsterum torsdagen den 21 september 1995, kl

Plats och tid Stadshuset, administrative chefens tjänsterum torsdagen den 21 september 1995, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1995-09-18 Plats och tid Kumla Folkets Hus, Husaren måndagen den 18 september 1995, kl 18.30-19.10 Beslutande Samtliga ledamöter

Läs mer

7 Dnr 94/14. TRANAs KOMMUN 2015-01-20 Sida 12(19) KOMMUNSTYRELSEN

7 Dnr 94/14. TRANAs KOMMUN 2015-01-20 Sida 12(19) KOMMUNSTYRELSEN I JUSletS\ sign ' att föreslå kommunfullmäktige besluta att avsla motionen - - - -_. - - U1dragsbestyrkande AJ~ \\ ~. I' J V'xJ~ m Sammantradesdatum TRANAs KOMMUN 2015-01-20 Sida 12(19) KOMMUNSTYRELSEN

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2018-10-10 146 KS 203/18 Svar på motion (L) om att införa funktionen syn- och hörselinstruktör i Mölndals stad Beslut Arbetsutskottets

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Josefin Karlsson, kommunsekreterare. Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Ann Ohlsson (L) ANSLAG/BEVIS

Josefin Karlsson, kommunsekreterare. Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Ann Ohlsson (L) ANSLAG/BEVIS Sida 1 (22) Plats och tid Inredia, måndagen den 17 december 2018 kl 18:00-18:30 ande Se närvarolista på sida 2 Övriga deltagande Josefin Karlsson, kommunsekreterare Utses att justera Gunnel Johansson (S)

Läs mer

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Bengt Nilsson. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Bengt Nilsson. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (19) Plats och tid Politikerrummet, 2018-01-18, kl. 13.00 16.10 Beslutande Se nästa sida. Övriga närvarande Annika Jansson, Kommunsekreterare, del av 4, 6 Gun Andersson, Administratör, del

Läs mer

288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna

288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Sida 2016-09-26 1 (2) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Dnr KSF 2016/156 288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Ett enat Bohuslän - avsiktsförklaring kring besöksnäringen

Ett enat Bohuslän - avsiktsförklaring kring besöksnäringen STRÖMSTADS KOMMUN ÄRENDE Sida 4 (15) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-02-27 Kf Ks 13 Au 34 Dnr Ks/ 2013-0474 Ett enat Bohuslän - avsiktsförklaring kring besöksnäringen Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer