ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 152

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 152"

Transkript

1 152 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl Beslutande Karlsson, Gunilla (S) Wilhelmsson, Anders (S) Åkerman, Lizethe (S) Cimpoeru, Ioana, (S) Berglund, Tony (S) Hassel, Göran (M) Wetterlöv, Siv (M) Pettersson, Monika (M) Söderqvist, Carina (C) Axelsson, Bodil (FP) Arvidsson, Kristina (C) Glinka, Lucy (S) Schmidt, Gunilla, (SD) Övriga närvarande Ersättare Sagna, Ben, Ibou (S) Brovinius, Birthe (C) Glans, Monika (FP) Assarssons, Maj-Britt (C) Övriga Velin, Gunilla, chef hälso- och omsorgsförvaltningen Tomic, Jasna, nämndssekreterare Hjort, Maria, ekonom 113 Hermansson, Eva, områdeschef Justering Plats och tid Hälso- och omsorgsförvaltningen, kl Justerade paragrafer Underskrifter Sekreterare... Jasna Tomic Ordförande... Gunilla Karlsson Justerare... Göran Hassel Ioana Cimpoeru

2 153 ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Hälso- och omsorgsnämnd Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet Underskrift Hälso- och omsorgsförvaltningens arkiv. Jasna Tomic

3 154 HON 123 Val av två ledamöter att justera protokollet samt beslut om tidpunkt och plats för protokollets justering Hälso- och omsorgsnämnden beslutar att utse Göran Hassel (M) och Ioana Cimpoeru (S) till justerare. Justeringen är måndag den 28 december 2009 kl på Hälso- och omsorgsförvaltningen.

4 155 Hälso- och omsorgsnämnden HON Månadsuppföljning sammanställning per månad I ärendet finns tjänsteskrivelse från Maria Hjort, ekonom Maria Hjort, ekonom redogör för månadsuppföljning per Hälso- och omsorgsnämnden noterar att kommunledningen har fått uppföljningen för kännedom. Hälso- och omsorgsnämnden beslutar att med godkännande lägga rapporten till handlingarna.

5 156 Hälso- och omsorgsnämndens arbetsutskott HON 125 HONAu Internkontrollplan för Hälso- och omsorgsnämnden år 2010 I ärendet finns tjänsteskrivelse från Gunilla Velin, förvaltningschef och Maria Hjort, ekonom. Maria Hjort, ekonom redogör för internkontrollplan för Hälso- och omsorgsnämnden år 2010 Hälso- och omsorgsnämndens arbetsutskott beslutar att föreslå hälso- och omsorgsnämnden att besluta: - Delegationsanmälan. Kontroll av att delegationsbeslut anmäls till hälsooch omsorgsnämnden enligt delegationsordningen. - Social dokumentation enligt lagstiftning, SoL, LVU, LVM, LSS. Kontroll av att dokumentation sker på ett sådant sätt som riktlinjerna säger. - Privata medel inom LSS. Kontroll av att riktlinjer för hantering av vårdtagarens/brukarens privata medel följs. - Hantering av kundkort och inköpsrekvisitioner. Kontroll av att upprättade rutiner och riktlinjer finns och följs. - Lokal medicinhantering inklusive delegering. Kontroll av antal delegeringsbeslut/leg.personal. Kontroll av läkemedelshantering enligt gällande läkemedelsriktlinjer. - HSL dokumentation. Kontroll så att dokumentation sker på ett sådant sätt som riktlinjerna säger. Maria Hjort, ekonom redogör för internkontrollplan för Hälso- och omsorgsnämnden år 2010 Hälso- och omsorgsnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

6 157 Hälso- och omsorgsnämndens arbetsutskott HON 126 HONAu Uppföljning av den interna kontrollen år 2009 I ärendet finns tjänsteskrivelse från Gunilla Velin, förvaltningschef och Maria Hjort, ekonom. Maria Hjort, ekonom redogör för uppföljning av den interna kontrollen år Hälso- och omsorgsnämndens arbetsutskott beslutar att föreslå hälso- och omsorgsnämnden att godkänna uppföljningen av den interna kontrollen för år 2009 med de åtgärder som är föreslagna. Maria Hjort, ekonom redogör för uppföljning av den interna kontrollen år Hälso- och omsorgsnämnden beslutar att godkänna uppföljning av interna kontrollen år 2009 och rapportera den till kommunstyrelse för kännedom.

7 158 Hälso- och omsorgsnämndens arbetsutskott HON 127 HONAu Uppföljning av verksamhetsplan I ärendet finns tjänsteskrivelse från Gunilla Velin, förvaltningschef. Gunilla Velin, förvaltningschef redogör för uppföljning av verksamhetsplan Hälso- och omsorgsnämndens arbetsutskott beslutar att föreslå hälso- och omsorgsnämnden att godkänna redovisningen. Gunilla Velin, förvaltningschef redogör för uppföljning av verksamhetsplan Hälso- och omsorgsnämnden beslutar att godkänna redovisningen.

8 159 Hälso- och omsorgsnämnden Hälso- och omsorgsnämndens arbetsutskott HON 128 HON 114 HONAu Förslag till organisationsförändringar i Hälso- och omsorgsförvaltningen Gunilla Velin, förvaltningschef redogör för förslag till organisationsförändringar i Hälso- och omsorgsförvaltningen. Hälso- och omsorgsnämnden beslutade att anta en ny organisation av hälso- och omsorgsförvaltningen. Förslaget innebar att två verksamhetschefstjänster inrättades, en för äldreomsorg med ansvar även för hälso- och sjukvård samt en för IFO/LSS området. De båda tjänsterna utlystes och tjänsten som verksamhetschef för äldreomsorgen tillsattes. I denna process fann man ingen som motsvarade de förväntningar som ställdes på verksamhetschefen för IFO/LSS varpå denna process ej avslutades. En ytterligare genomgång av behovet av ledningsresurser har resulterat i ett förslag till en annan lösning. Tjänsten som verksamhetsutvecklare omvandlas till verksamhetschef för IFO/LSS, ansvaret för verksamhetsutveckling läggs på de båda verksamhetscheferna. Denna förändring planeras träda i kraft då verksamhetschefen för äldreomsorg påbörjar sin anställning. Det tjänsteutrymme som blir över, 75% används för att skapa ytterligare en områdeschefstjänst inom äldreomsorgen och därmed kunna dela hemvården i två områden då Astern tas i bruk. Idag finns två distrikt inom hemvården i Åstorp med en områdeschef som ansvarar för verksamheten. Backsippans gruppboende, Rönnåsens gruppboende samt ett mindre hemvårdsdistrikt i Kvidinge leds av en områdeschef. När Astern står klart för inflyttning föreslås hemvården i kommunen delas i två områden med en områdeschef för varje område för att ge möjlighet för cheferna att utöva ett nära ledarskap.

9 160 Hälso- och omsorgsnämnden Hälso- och omsorgsnämndens arbetsutskott HON 128 forts. HON 114 HONAu 207 forts. Hälso- och omsorgsnämndens arbetsutskott beslutar att föreslå: - hälso- och omsorgsnämnden att anta förslaget till ny organisation för hälso- och omsorgsförvaltningen att gälla fom hälso- och omsorgsnämnden besluta att organisera hemvården i kommunen i två områden i samband med den organisationsförändring som sker då Astern tas i bruk Gunilla Velin, förvaltningschef redogör för förslag till organisationsförändringar i Hälso- och omsorgsförvaltningen. Med anledning att förhandlingar med fackliga representanter inte är slutförda blev det enbart informationsärende till nämndens ledamöter. Hälso- och omsorgsnämnden har tagit del av informationen och återupptar ärendet på nästa nämndssammanträde. Gunilla Velin, förvaltningschef redogör för förslag till organisationsförändringar i Hälso- och omsorgsförvaltningen. Hälso- och omsorgsnämnden beslutar att enligt arbetsutskottets förslag.

10 161 Hälso- och omsorgsnämndens arbetsutskott HON 129 HONAu Förslag till organisation av Hälso- och omsorgsförvaltningen fr.o.m I ärendet finns tjänsteskrivelse från Gunilla Velin, förvaltningschef, Margaretha Sturesson, verksamhetschef IFO/LSS och Eva Hermansson, verksamhetschef/äo. Gunilla Velin, förvaltningschef redogör för förslag till organisation av Hälsooch omsorgsförvaltningen fr.o.m Hälso- och omsorgsnämndens arbetsutskott beslutar att föreslå hälso- och omsorgsnämnden att besluta: - organisera verksamheten enligt organisationsförslag från och med personal som anställs inom äldreomsorgen ska ha motsvarande undersköterskekompetens - dispensen för kravet om undersköterskekompetens inom hemvården i Kvidinge förläng till och med Gunilla Velin, förvaltningschef redogör för förslag till organisation av Hälsooch omsorgsförvaltningen fr.o.m Hälso- och omsorgsnämnden beslutar att enligt arbetsutskottets förslag.

11 162 Hälso- och omsorgsnämndens arbetsutskott HON 130 HONAu Förslag till effektmål för I ärendet finns tjänsteskrivelse från Gunilla Velin, förvaltningschef. Gunilla Velin, förvaltningschef redogör för förslag till effektmål för Hälso- och omsorgsnämndens arbetsutskott beslutar att föreslå hälso- och omsorgsnämnden att anta förslag till effektmål för Gunilla Velin, förvaltningschef redogör för förslag till effektmål för Hälso- och omsorgsnämnden beslutar att anta effektmål för 2010: - anhörigträffar ska ske inom vård och omsorgsboende samt inom gruppboende IFO/LSS minst två ggr/år - genomförandeplaner ska finnas och vara undertecknande av vårdtagare/brukare/klient i samtliga nya ärenden från och med % av alla vårdtagare/brukare/klienter eller deras företrädare ska veta vem som är deras kontaktperson - 90% av vårdtagare/brukare/klienter ska vara nöjda, alternativt mycket nöjda med personalens bemötande

12 163 Hälso- och omsorgsnämndens arbetsutskott HON 131 HONAu Ramavtal kring personer över 18 år med psykiskt funktionshinder/psykisk sjukdom I ärendet finns tjänsteskrivelse från Gunilla Velin, förvaltningschef, hälso- och omsorgsförvaltningen och Anita Månsson, förvaltningschef, Medborgarförvaltningen. Gunilla Velin, förvaltningschef redogör för ramavtal kring personer över 18 år med psykiskt funktionshinder/psykisk sjukdom. Hälso- och omsorgsnämndens arbetsutskott beslutar att föreslå hälso- och omsorgsnämnden att underteckna ramavtal kring personer över 18 år med psykiskt funktionshinder/psykisk sjukdom. Gunilla Velin, förvaltningschef redogör för ramavtal kring personer över 18 år med psykiskt funktionshinder/psykisk sjukdom. Hälso- och omsorgsnämnden beslutar att underteckna ramavtal kring personer över 18 år med psykiskt funktionshinder/psykisk sjukdom.

13 164 Hälso- och omsorgsnämndens arbetsutskott HON 132 HONAu Inrättande av tjänst som anhörigkonsulent I socialtjänstlagen anges att socialnämnden genom stöd och avlastning bör underlätta för anhöriga som vårdar närstående. Denna lagtext ändrades till att socialnämnden ska underlätta för anhöriga som vårdar närstående. I samband med denna lagändring utgår det en riktad ersättning till kommunerna för att inrätta anhörigstöd. Denna ersättning betalas ut under år 2010 och kommer från och med 2011 att ingå i det generella statsbidraget till kommunerna, för Åstorps del innebär det 396 tkr per år. Sedan år 2007 har Åstorps kommun i projektform, via stimulansmedel från Länsstyrelsen, arbetat med att bygga upp och utveckla anhörigstödet i kommunen. Anhörigvårdare erbjuds information/rådgivning, individuella samtal, anhöriggrupper, anhörigcafé och anhörigstöd av frivilligarbetare. Den man vårdar kan även ansöka om växelvård/korttidsvistelse, avlösning i hemmet och dagverksamhet. I detta projekt har ansvaret för frivilligcentralen legat vilket innebar samarbete och utveckling av frivilliginsatserna i kommunen. För att behålla nuvarande stöd samt fortsätta att utveckla stödet och ett anhörigcentrum krävs inrättande av en tjänst som anhörigkonsulent i kommunen. Hälso- och omsorgsnämndens arbetsutskott föreslås besluta att: - inrätta en tjänst omfattande 75 % som anhörigkonsulent - anhörigkonsulent ansvarar för anhörigstöd samt frivilligcentralen i kommunen - i tjänsten ingår ett ansvar för dagvården då denna verksamhet startar i kommunen Lena Andersson, projektledare/anhörigstöd redogör för ärendet. Hälso- och omsorgsnämndens arbetsutskott beslutar att bifalla förslaget. Hälso- och omsorgsnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

14 165 HON 133 Protokoll som redovisas i pärm tillsammans med delegerade ärende Hälso- och omsorgsnämnden beslutar att lägga följande protokoll till handlingarna: Arbetsutskottets protokoll från Arbetsutskottets protokoll från

15 166 HON 134 Delgivningar Hälso- och omsorgsnämnden beslutar att lägga följande delgivningar till handlingarna: Uppföljning av sparbeting neddragning av särskilt boende platser på Björnåshemmet , Anemonen-redovisning av ekonomi för oktober-november 2009 Utvärdering av verksamheten UngBo avseende perioden Rutiner för samverkan mellan medborgarförvaltningen och hälso- och omsorgsförvaltningen avseende insatserna hjälp i hemmet och särskilt boende Projektet Hemrehabilitering inom hälso- och omsorgsförvaltningen Delegationsbeslut om tillförordnande av förvaltningschef Programsamråd för planprogram-verksamhetsområde Broby, öster om Malmövägen,Åstorps Kommun Programsamråd för planprogram-verksamhetsområde Broby, väster om Malmövägen,Åstorps Kommun Ks 132 samanträdesplan för år 2010 för kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och dess utskott Kommunförbundet Medelpunkten - protokoll Kommunala pensionärsrådet protokoll Kf 146 Avgifter inom äldre- och handikappomsorgen i Åstorps kommun Kf 142 Budget 2010 och flerårsplan

16 167 HON 135 Information av chefen för Hälso- och omsorgsförvaltningen Förvaltningschef Gunilla Velin informerar om: - omönskningsprocess - kostnad per brukare - tillsyn enligt 13 kap 2 socialtjänstlagen (SoL) av rättsäkerheten för äldre personer i ordinärt boende i Åstorps kommun. Hälso- och omsorgsnämndens arbetsutskott beslutar att notera information och lägga den till handlingarna.

17 168 HON 136 Nämnden tackar Gunilla Velin, förvaltningschef Hälso- och omsorgsnämnd tackar förvaltningschefen, Gunilla Velin, för hennes oerhörda engagemang och det duktiga arbete hon har utfört under det gångna året samt övrig personal inom förvaltningen.

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 61

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 61 61 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 20.30 Beslutande Karlsson, Gunilla (S) ordförande Wilhelmsson, Anders (S) Åkerman, Lizethe (S) Gavrilids, Georgios (S) Sagna, Ben Ibou (S) Persson, Gunni

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 20.00 Beslutande Karlsson, Gunilla (S) Cimpoeru, Ioana (S) Åkerman, Lizette (S) Berglund, Tony (S) Andersson, Annika (S) Persson, Leif (S)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 158

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 158 158 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 20.15 Beslutande Karlsson, Gunilla (s) ordförande Wilhelmsson, Anders (s) Åkerman, Lizzethe (s) Berglund, Tony (s) Andersson, Annika (s) Pettersson, Monica

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 21.10 Beslutande Wilhelmsson, Anders (S) Gavrilids, Georgios (S) Åkerman, Lizette (S) Berglund, Tony (S) Cimpoeru, Ioana (S) Persson, Leif

Läs mer

Hälso och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2010-05-17

Hälso och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2010-05-17 1 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 20.50 Beslutande Karlsson, Gunilla, (S), ordförande Wilhelmsson, Anders (S) Åkerman, Lizette (S) Berglund, Tony (S) Andersson, Annika (S) Persson, Leif (S)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 114

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 114 114 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 20.20 Beslutande Karlsson, Gunilla (S) Wilhelmsson, Anders (S) Åkerman, Lizethe (S) Berglund, Tony, (S) Andersson, Annika (S) Pettersson, Monika (M) Hassel,

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 107 ANSLAG/BEVIS

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 107 ANSLAG/BEVIS 106 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 20.00 Beslutande Karlsson, Gunilla (s) ordförande Gavrilids, Georgios (s) Cimpoeru, Iona (s) Berglund, Tony (s) Sagna, Ben Ibou (s) Glinka, Lucy (s) Pettersson,

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 54 Plats och tid Äldreboendet Rönnåsen, Kvidinge kl 19.00-20.40 Beslutande Andersson, Annika (s) Arvidsson, Kristina (c) Axelsson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 136

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 136 136 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 18.00 19.00 Beslutande Karlsson, Gunilla (s) ordförande Iona, Cimpoeru (s) Lucy, Glinka (s) Axelsson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s) Andersson, Annika (s) Hassel,

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 21

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 21 21 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 20.15 Beslutande Karlsson, Gunilla (s) ordförande Wilhelmsson, Anders (s) Glans, Monika (fp) Åkerman, Lizette (s) Gavrilids, Georgies (s) Andersson, Annika

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 31 Plats och tid Vidåsen, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Andersson, Annika (s) Arvidsson, Kristina (c) Axelson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s) Hassel, Göran (m) Karlsson, Gunilla, ordförande

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 5

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 5 5 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 21.00 Beslutande Karlsson, Gunilla (s) ordförande Wilhelmsson, Anders (s) Axelsson, Bodil (fp) Åkerman, Lizette (s) Berglund, Tony (s) Andersson, Annika (s)

Läs mer

Hälso och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

Hälso och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Björmekullasalen, 2010-09-20, kl. 18.00-21.00 Ajournering kl. 19.55-20.30 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Karlsson, Gunilla (S) ordförande Wilhelmsson, Anders (S) Åkerman, Lizette

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 68 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 20.30 Beslutande Wilhelmsson, Anders (s) Åkerman, Lizette (s) Andersson, Annika (s) Hassel, Göran (m) Söderqvist, Carina (c) Pettersson,

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 39 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl 19.00-21.00 Beslutande Andersson, Annika (s) Arvidsson, Kristina (c) Axelsson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s) Gavrilidis,

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 110 Plats och tid Kommunhuset Åstorp kl. 19.00 20.45 Beslutande Wilhelmsson, Anders (s), ordförande Åkerman, Lizette (s) Andersson, Annika (s) Pettersson, Monika (m) Hassel, Göran (m) Axelsson, Bodil (fp)

Läs mer

Hälso och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2010-12-21

Hälso och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2010-12-21 Plats och tid Björmekullasalen, 2010-12-21 kl. 18.00-20.05 Ajournering kl. 19.40-19.50 Beslutande Karlsson, Gunilla (S) ordförande Wilhelmsson, Anders (S) Åkerman, Lizette (S) Berglund, Tony (S) Sagna,

Läs mer

Hälso och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

Hälso och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Björmekullasalen, 2010-06-22, kl. 18.00-20.10 Ajournering kl. 19.35-20.00 Beslutande Karlsson, Gunilla (S) ordförande Wilhelmsson, Anders (S) Åkerman, Lizette (S) Berglund, Tony (S) Sagna,

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 94 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl 19.00-21.00 Beslutande Andersson, Annika (s) 89 Arvidsson, Kristina (c) Assarsson, Maj-Britt (c) Axelsson, Bodil (fp) Berglund,

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 19 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl 19.00-21.30 Beslutande Andersson, Annika (s) Assarsson, Maj-Britt (c) Axelsson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s) Cimpoeru,

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 1 Plats och tid Kommunhuset, Björnkullasalen kl 19.00 20.15 ande Persson, Reino (s) ordf. 1-6 Friberg, Gun (s) 1:e vice ordf. 1-6 Hellman, Gertrud (m) 2:e vice ordf. 1-6 Eriksson, Lennart (s) 1-6 Andersson,

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 96

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 96 96 Plats och tid Kommunhuset, Björnkullasalen kl 19:00-20.00 Beslutande Friberg, Gun (s), tjänstgörande vice ordf. 71-77 Hellman, Gertrud (m), 2:e vice ordf. 71-77 Eriksson, Lennart (s), 71-77 Axelsson,

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 46

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 46 46 Medborgarnämnden - Allmän 2009-06-08 Plats och tid Kommunhuset, Björnkullasalen kl 19.00 20.06 ande Persson, Reino (s) ordf. 40-48 Friberg, Gun (s) 1:e vice ordf. 40-48 Hellman, Gertrud (m), 2:e vice

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen, 2010-12-06 kl. 19.35-20.15 Beslutande Persson, Reino (S) ordförande Friberg, Gun (S) vice ordförande Hellman, Gertrud (M) Eriksson, Lennart (S) Andersson, Lena

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 81 Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen, 2010-10-04 kl. 19.00-19.45 Beslutande Persson, Reino (S) ordförande Friberg, Gun (S) vice ordförande Hellman, Gertrud (M) Eriksson, Lennart (S) Andersson,

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 36

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 36 36 Plats och tid Kommunhuset, Björnkullasalen kl 19:00-20.10 ande Persson, Reino (s) ordf. 50-55 Friberg, Gun (s), vice ordf. 50-55 Hellman, Gertrud (m), 2:e vice ordf. 50-55 Eriksson, Lennart (s) 50-55

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01 24 Allmän Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen kl. 19.00-20.25 ande Reino Persson (S) ordförande Friberg, Gun (S) vice ordf. Hellman, Gertrud (M) Eriksson, Lennart (S) Andersson, Lena (C) tjg. ersättare

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 64

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 64 64 Plats och tid Kommunhuset, Björnkullasalen kl 19.00 - ande Persson, Reino (s) ordf. 70-77 Friberg, Gun (s) 1:e vice ordf. 70-77 Saraljic, Nihad (m) 70-77 Eriksson, Lennart (s) 70-77 Andersson, Lena

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 86

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 86 86 Plats och tid Kommunhuset, Björnkullasalen kl 19:00-21:20 Beslutande Persson, Reino (s), ordförande 64-70 Friberg, Gun (s), vice ordf. 64-70 Hellman, Gertrud (m), 2:e vice ordf. 64-70 Eriksson, Lennart

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 14

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 14 14 Plats och tid Kommunhuset, Björnkullasalen kl 19:00-20.30 ande Persson, Reino (s) ordf. 32-43 Friberg, Gun (s), vice ordf. 32-43 Hellman, Gertrud (m), 2:e vice ordf. 32-43 Eriksson, Lennart (s) 32-43

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 19

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 19 19 Plats och tid Kommunhuset, Björnkullasalen kl 19.00 20:10 ande Persson, Reino (s) ordf. 17-29 Friberg, Gun (s) 1:e vice ordf. 17-29 Hellman, Gertrud (m), 2:e vice ordf. 17-29 Eriksson, Lennart (s) 17-29

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Plats och tid Kommunhuset, Björnkullasalen kl 19.00 20:15 ande Persson, Reino (s) ordf. 30-39 Friberg, Gun (s) 1:e vice ordf. 30-39 Hellman, Gertrud (m), 2:e vice ordf. 30-39 Eriksson, Lennart (s) 30-39

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 36 Allmän Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen 2010-04-06 kl. 19.00-19:30 ande Persson, Reino (S) ordförande Friberg, Gun (S) vice ordförande Hellman, Gertrud (M) Glinka, Kristoffer (S) tjg. ersättare

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-08-02

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-08-02 65 Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen, 2010-08-02 kl. 19.00-19.30 Beslutande Persson, Reino (S) ordförande Friberg, Gun (S) vice ordförande Hellman, Gertrud (M) Eriksson, Lennart (S) Andersson,

Läs mer

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Leif Jannerstig (s)

Läs mer

VU PROTOKOLL

VU PROTOKOLL VU PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 11 Allmän Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen kl 19.00-20.00 ande Reino Persson (s) ordf. Friberg, Gun (s) vice ordf. Hellman, Gertrud (m) Eriksson, Lennart (s) Andersson, Lena (c) tjg. ersättare

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 52

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 52 52 Plats och tid Kommunhuset, Björnkullasalen kl 19:00-20:40 Beslutande Eriksson, Lennart (s) 38-47 Friberg, Gun (s), vice ordf. 38-47 Hellman, Gertrud (m), 2:e vice ordf. 38-47 Karlsson, Ulf (m) 38-47

Läs mer

1(9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Omsorgsnämnden

1(9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Omsorgsnämnden 1(9) Plats och tid Åsaka-Velandarummet, kl. 15:00 16:00 ande Ledamöter Ersättare Ann-Christin Holgersson (S), Ordförande Sven Åke Möll (S), 1:e vice ordförande Maria Nilsson (KD), 2:e vice ordförande Mussa

Läs mer

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2014-02-12

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2014-02-12 Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och Protokoll omsorgs utskottet sammanträdesdatum 1 (15) Plats och tid Beslutande Vintergatan, sammanträdesrum Venus, kl. 09.00 Ledamöter Owe Ahlinder (C), tjänstgörande

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Margit Johansson (M) Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Margit Johansson (M) Irena Alm (S) 1(10) Plats och tid Blosset, kl. 13.00 16.00 Beslutande Ledamöter Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Margit Johansson (M) Irena Alm (S) Nils Nilsson (C) Maria Berglund (KD) Sten-Göran Claesson

Läs mer

Kommunkontoret, Silen, 3 maj kl

Kommunkontoret, Silen, 3 maj kl 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunkontoret, Silen, 3 maj kl.14.00 16.00 Jessica Danielsson, V Ordförande (L) Maj-Britt Hedefur (KD) Susanne Johansson (S) Esbjörn Andersson (C) Rolf

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2013-01-22 1 (13)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2013-01-22 1 (13) 2013-01-22 1 (13) Plats och tid Älmhults kommunhus 22 januari 2013 kl. 8.30 10.45 Beslutande Övriga deltagande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Gun-Britt

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, 14.15 16.10 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Tomtlund Torbjörn (M) Grahn Gunnar (S) Svensson Carl-Johan (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 8 december 2014. Sekreterare Paragrafer 107-113 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 8 december 2014. Sekreterare Paragrafer 107-113 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-12.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Susanna Hansson (M), ersättare för Gudrun Wängelin-Lernskog

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Socialkontoret

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Socialkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.45 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15) Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Önnerup Tid kl. 08.30-11.10 Beslutande Sofia Forsgren Böhmer (M) ordförande Barbro Söderberg (S) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-06-04 1 Innehållsförteckning Ärende 54 Redovisning av delegationsärenden... 4 55 Besök av Förbundschef Peter Hedfors från Samordningsförbundet Södra Vätterbygden... 5 56 Information från Medicinskt

Läs mer

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 7 mars kl. 14.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Rolf Emanuelsson, Ordförande (C) Liv Pettersson, V. ordförande (S) Agneta Eklund (S) Hans Karlsson (S) Märta

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 224 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl 17.00-18.00 Beslutande Hans-Ingvar Jönsson (c), ordförande Gull-Britt Svensson (s) Mats Kroon (m) Gunilla Karlsson (s) Ronny Sandberg (s) Lennart

Läs mer

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sammanträdesrummet, Marnäsliden kl. 13:00-14:50 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Ann-Katrin

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 111-122 Birgitta Schmidt. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 111-122 Birgitta Schmidt. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 29 september kl 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Birger Pettersson-Wiik, S, ordförande Kerstin Andersson, KD Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Agneta

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(12) 0 ASTORP KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 18.00-19:50 Mötet ajourneras 19:00-19:20 Beslutande Gun Friberg (S), ordförande Ann-Louise Ekberg

Läs mer

Ärendeförteckning. Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet Sida 1 av 10

Ärendeförteckning. Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet Sida 1 av 10 Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet Sida 1 av 10 Ärendeförteckning 28 Svar på motion - Höj habiliteringsersättningen i Östra Göinge kommun 29 Verksamhetschef enligt Hälso-och sjukvårdslagen 2017:30

Läs mer

Anhörig/närståendepolicy för Stockholms stad äldreomsorg

Anhörig/närståendepolicy för Stockholms stad äldreomsorg SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING OMSORGEN OM ÄLDRE OC H STÖD TILL PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Handläggare: Lena Alksten, Therese Lang Telefon: 08-508 24 551, 08-508 24 506 2010 Till Skärholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 27

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 27 27 Plats och tid Kommunhuset, Björnkullasalen kl 19:00-20.30 ande Persson, Reino (s) ordf. 44-49 Friberg, Gun (s), vice ordf. 44-49 Hellman, Gertrud (m), 2:e vice ordf. 44-49 Eriksson, Lennart (s) 44-49

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Protokoll 1 (12) Diarienummer VOO 2019/0051 Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Plats och tid Vård- och omsorgsnämndens sammanträdeslokal, Bangatan 10 A, Lund,

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-06-19, klockan 13.30 15.45 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

PROTOKOLL 2015-01-26

PROTOKOLL 2015-01-26 Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Måndag 26 januari 2015 kl. 17.00 18.30 i konferensrum Yngern Nykvarns kommunhus. Peter Ohlsson

Läs mer

1(14) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Omsorgsnämnden

1(14) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Omsorgsnämnden 1(14) Plats och tid Åsaka-Velandarummet, kl. 16:00 19:00 ande Ledamöter Ersättare Ann-Christin Holgersson (S), Ordförande Sven Åke Möll (S), 1:e vice ordförande Maria Nilsson (KD), 2:e vice ordförande

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 14

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 14 14 Plats och tid Kommunhuset, Björnkullasalen kl 19:00-20:45 ande Persson, Reino (s) ordf. 23-31 Friberg, Gun (s), vice ordf. 23-31 Hellman, Gertrud (m), 2:e vice ordf. 23-31 Eriksson, Lennart (s) 23-31

Läs mer

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö 1(15) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv kl 13.00-16.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 30 januari 2017 kl 16:00-16.45 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Roger Magnusson

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Datum 2015-01-08. Maria Hilding-Guidoum (S) Dhuha Al Azzawi (S) Petra Lindroos Jonasson (V) Agnes Utter (MP) Ewa Wiklander (FP) Dan Aria Sucuri (FP)

Datum 2015-01-08. Maria Hilding-Guidoum (S) Dhuha Al Azzawi (S) Petra Lindroos Jonasson (V) Agnes Utter (MP) Ewa Wiklander (FP) Dan Aria Sucuri (FP) 1(14) Plats och tid Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21, 09.00-10.30 ande Ledamöter Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD), vice ordförande Kajsa Adolfsson (S) Bo Andersson (S) Carina Johansson (S)

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C) ordförande Karin Rydell (M) ersättare för Margaretha Gadde-Jennische

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Kommunhuset

Vård- och omsorgsförvaltningen, Kommunhuset SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl. 08:30 10:20 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg, (S), ordförande Kenneth Axelsson, (M), vice ordförande Astrid-Marie Jonsson, (C)

Läs mer

Reglemente för omsorgsnämnden

Reglemente för omsorgsnämnden KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING A 11 1(6) Gäller från Diarienummer 2011-08-29 2011/577 Antagen: kommunfullmäktige 2005-10-30 154 och ändrad senast 2011-08-29 72 (ersätter: KF 2011-03-28 20) Reglemente för

Läs mer

Ajournering mellan 46 och 47 kl

Ajournering mellan 46 och 47 kl Omsorgsnämnden 2017-09-28 1(14) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 28 september 2017 kl. 13.15 16.05 Ajournering mellan 46 och 47 kl. 14.45 15.00 Justerade paragrafer 42-52 Beslutande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Plats och tid Västergården, Askersund, den 14 september 2010, kl 13.00-16.30 Beslutande Siv Ahlstrand (S), ordförande Johan Calais (S) Lennart Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Socialnämnden 2004-10-20 Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 20 oktober 2004 kl 9.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Leif Peterson, ordförande (s) WiviAnne Hoffman

Läs mer

Sofia Svensson (s) för Solbritt Lindborg (mp) 1:e v ordf

Sofia Svensson (s) för Solbritt Lindborg (mp) 1:e v ordf SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) 2015-04-27 Plats och tid Högalid Storstugan, 2015-04-27 kl. 13.00 16.30 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Inbjudna 31 Föredragande

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-10-02 1 Innehållsförteckning Ärende 102 Presentation av ny enhetschef... 3 103 Information om tillsynsärende - Socialstyrelsen... 4 104 Delegation handläggning av SFI-bonus... 5 105 Äldreomsorgsplan...

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 1 (11) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 09.00--13.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-01-16 1 (21) Plats och tid Högalid, Storstugan, kl 13.00 16.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera John Bruun (fp) ordf Cecilia Tornerefelt (m) 1:e

Läs mer

Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Rolf Emanuelsson, C Esbjörn Andersson, C Susanne Johansson, S

Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Rolf Emanuelsson, C Esbjörn Andersson, C Susanne Johansson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 10 mars kl 14.00-14.50 Beslutande Ledamöter Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Rolf Emanuelsson, C Esbjörn Andersson,

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) Plats och tid Kommunkontoret 2016-04-11 kl 8.00-10:30 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) Övriga deltagare David Grahn

Läs mer

Eva Edberg (s) - 13 Frits Söderlind (s) 14 Ersättare Frits Söderlind (s) Barbro Olsson (c) Lars-Åke Norman (s) Christina Göransson (kd)

Eva Edberg (s) - 13 Frits Söderlind (s) 14 Ersättare Frits Söderlind (s) Barbro Olsson (c) Lars-Åke Norman (s) Christina Göransson (kd) Omsorgsnämnden 2007-01-10 1 (16) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe kl 13:00-14:50. Beslutande Christina Karlsson (s) Anna-Lena Holmström (c) Gunnar Holmberg (s) Sofia Olsson

Läs mer

2014-09-25 1(12) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

2014-09-25 1(12) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(12) Plats och tid Tingshuset torsdagen den 25 september 2014 kl. 16.00-19.45 Ajournering 17.40-17.55 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Ersättare Bente Johansson (M) Bente Johansson (M) Eva Svantesson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 17 december 2014 kl 14.00-16.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Jim Lindberg (s) Marianne Nilsson (m) Gull-Britt Sandefors (c) Charlotta Book (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-08-26 Sid 66 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Björn Jonasson (KD) ordförande Birgitta Olsson-Johansson (S), 2:e vice

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Emma Bertheussen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Emma Bertheussen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Datum Plats och tid Smaragden, Folkets Hus, Köping kl. 13.15 14.15 ande Andreas Trygg (V) ordförande Carl-Inge Westberg (S) Ann-Marie Lundin (S) Abdul Qorbani (S) Ann-Charlott

Läs mer

Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl

Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl.15.00-16.20 Robin Gustavsson (KD) ordförande Lena Nilsson (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-03-07 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Medborgarhuset, Lilla Sessionssalen, kl. 18:30 21:00 Inger Borgenberg (S), ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 9 juni 2014 kl. 17.00-19.15 i konferensrum Yngern Nykvarns kommunhus. Björn Håkansson (m), ordförande Jan Linderhielm (np)

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) 1 (16) Plats och tid Blosset, torsdagen den 17 november 2016 kl 13:00-15.15 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Gull-Britt

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Folkets hus i Torsås, 2017-11-28, 17.00 17.30 Beslutande Henrik Nilsson Bokor, S ordförande Roland Swedestam, S Susanne Rosén, S Roger Isberg,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Socialnämnden (15)

Socialnämnden (15) Socialnämnden 2016-03-17 1(15) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-17.00 Sammanträdet startar med studiebesök i nya solrummet på Björkhagsgården Ajournering 16.15-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Träffpunkt Strand, Skeppargatan 15, kl. 12.00 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S)

Läs mer

Nämnden för Funktionsstöd. Klockan Kungsbacka. Gunilla Hasewinkel (M) Kristina Karlsson (C) Gunilla Hasewinkel (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Nämnden för Funktionsstöd. Klockan Kungsbacka. Gunilla Hasewinkel (M) Kristina Karlsson (C) Gunilla Hasewinkel (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för Funktionsstöd SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stora Borg, Borgmästaregatan 5A, Kungsbacka Klockan 15-16.45 ande Övriga närvarande Ledamöter Kristina Karlsson (C), ordförande Kent Stenhammar

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2011-02-15 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 18 Ekonomisk uppföljning socialnämndens verksamheter 19 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 20 Reglemente

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer