KALLELSE. Denna möteskallelse har utfärdats samt anslagits på anslagstavlan för offentliga kungörelser i Godby den 16 november 2011.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KALLELSE. Denna möteskallelse har utfärdats samt anslagits på anslagstavlan för offentliga kungörelser i Godby den 16 november 2011."

Transkript

1 Tid SUNDS KOMMUN KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN Måndagen den kl Nr 8 Plats Ärenden: Sunds skola 107 MÖTETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 108 PROTOKOLLJUSTERARE 109 FÖREDRAGNINGSLISTAN 110 ÅBO SVENSKA TEATER ANHÅLLAN OM BIDRAG FÖR ÅR UTÖKAT BEHOV AV BARNOMSORG 112 DIREKTIV FÖR NYTTJANDE AV GYM OCH STYRKERUM I BRANDSTATIONEN 113 BUDGETEN ARBETSPLAN FÖR TOSARBY DAGHEM BARNDAGVÅRDSPLATS FRÅN ANHÅLLAN OM FÖRKORTAD ARBETSTID 117 TAXOR, AVGIFTER OCH BARNOMSORGSTAXA TA DEL AV TJÄNSTEMANNABESLUT 119 DELGIVNINGAR 120 FÖLJANDE SAMMANTRÄDE 121 FRITIDSHEMSVERKSAMHET Denna möteskallelse har utfärdats samt anslagits på anslagstavlan för offentliga kungörelser i Godby den 16 november Protokollet är framlagt till påseende i förbundskansliet i Godby den 28 november Intygar Ida Eriksson, vik.skoldirektör

2 SUNDS KOMMUN SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL Nr 8 Tid Tisdagen den kl Plats Närvarande Sunds skola Ledamöter: Ralf Karlsson ordf. Jens Andersén viceordf. Robert Andersson Ringa Mari Sundberg Åsa Mattsson Ersättare: Tommy Johansson Christian Wiklund Göte Winé Susanne Dahl Agneta Karlsson Övriga närvarande Christer Mattsson, kommunstyrelsens ordförande Ulla-Britt Dahl, kommunstyrelsens representant Christina Nukala-Pengel, kommundirektör Sonja Berglund, bibliotekarie Frank Ottesen fritidsledare till kl Irene Sjölund, skolföreståndare Anna Aakula, barnomsorgsledare Lisbeth Brunila, daghemsföreståndare Lennart Johansson, räddningschef Ida Eriksson, sekreterare Ärenden Underskrifter Sund den Protokolljustering Ralf Karlsson Ordförande Ida Eriksson Sekreterare Jens Andersén Protokolljusterare Sammanträdet är kungjort Godby den 16 november 2011 Robert Andersson Protokolljusterare Protokollet är framlagt till påseende Godby den 28 november 2011 Intygar Utdragets riktighet bestyrkes Ida Eriksson Vik.skoldirektör Godby den Underskrift Marianne Söderlund

3 Sid MÖTETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET Skol- och bildningsnämnden 107/ Enligt 23 mom. 2 i kommunallag för landskapet Åland är en nämnd, en kommitté och en direktion beslutför då minst hälften av ledamöterna är närvarande (i skol- och bildningsnämndens fall 3 medlemmar). På förbundskansliets anslagstavla har onsdagen den kungjorts att skol- och bildningsnämnden sammanträder måndagen den på Sunds skola kl och att protokollet är framlagt för allmänheten till påseende måndagen den , Möteskallelsen och föredragningslistan har skickats åt medlemmarna i skol- och bildningsnämnden samt åt kommunstyrelsens ordförande och representant onsdagen den Samma dag har möteskallelsen skickats åt ersättarna i skol- och bildningsnämnden. Skol- och bildningsnämnden konstaterades lagligen sammankallad och beslutförd med hänsyn till antalet närvarande. 108 PROTOKOLLJUSTERARE Skol- och bildningsnämnden 108/ FÖREDRAGNINGSLISTAN Sker protokolljusteringen i tur och ordning är Jens Andersén och Robert Andersson i tur att justera protokollet. Jens Andersén och Robert Andersson utsågs till protokolljusterare. Skol- och bildningsnämnden 109/ Föredragningslistan fastställdes med följande tillägg: 121 Fritidshemsverksamhet.

4 110 Sid ÅBO SVENSKA TEATER ANHÅLLAN OM BIDRAG FÖR ÅR 2012 Skol- och bildningsnämnden 95/ Bilaga 1/7/2011 Anhållan Åbo Svenska Teater Åbo Svenska Teater anhåller om ett bidrag för sin verksamhet i Sunds kommun under år De anhåller om en garantisumma på 500 för genomfört besök i Sund, summan är till för att täcka en del av de extra kostnader turnéverksamheten medför. De strävar till att besöka Åland med 2 3 produktioner under år Bibl:s förslag: Skol- och bildningsnämnden godkänner anhållan och beviljar Åbo Svenska Teater ett bidrag om 500 efter genomfört besök i Sund. Skol- och bildningsnämnden omfattar bibliotekariens förslag och konstaterar att bidraget tas ur 2012 års budget. Skol- och bildningsnämnden återremitterade ärendet. Skol- och bildningsnämnden 110/ Enligt kommunens antagna riktlinjer för beviljande av verksamhetsbidrag för kulturverksamhet saknas i anhållan en finansieringsplan för projektet samt budget för verksamhetsåret. Skol- och bildningsnämnden avslår anhållan om bidrag med hänvisning till kommunens antagna riktlinjer för beviljande av verksamhetsbidrag för kulturverksamhet i Sund kommun. Skol- och bildningsnämnden godkände förslaget. --

5 111 Sid UTÖKAT BEHOV AV BARNOMSORG Skol- och bildningsnämnden 98/ Trycket på barnomsorgsplatser är fortsättningsvis stort i kommunen. På Tosarby daghem öppnades nu under hösten ännu två barndagvårdsplatser som enligt personalbemanning och yta följer barnomsorgslagen. Summan av detta är att Tosarby daghem kan ta emot = 54 barn. Hos familjedagvårdaren finns idag plats för 6 barn, varav ett behöver flytta till Tosarby senast då den nya barnomsorgslagen träder i kraft. Orsaken är att barn under 3 år då kommer att räknas uppta 1,5 plats. När omplacering av dessa barn gjorts är Tosarby daghem fullt. Då finns ytterligare två barn under tre år som vi i dagsläget inte har någon plats för. Barnomsorgsledarens förslag: För att kunna tillgodose behovet är det nödvändigt att få inrätta en ny familjedagvårdare senast Skol- och bildningsnämnden omfattar barnomsorgsledarens förslag. Familjedagvårdarbefattningen finns med i skol- och bildningsnämndens budgetförslag men eftersom rekrytering och inskolning bör ske på detta år anhåller skol- och bildningsnämnden om att kommunstyrelsen redan nu tar ställning till inrättande av familjedagvårdartjänsten. Den budgeterade kostnaden för familjedagvårdaren uppgår till ca euro. Skol- och bildningsnämnden godkände förslaget. Skol- och bildningsnämnden 111/ Bilaga 1/8/2011 Utredning aktuellt behov av barnomsorgsplatser Bilaga 2/8/2011 Utredning gruppfamiljedaghem Enligt utredningar i bilaga 1/8/2011kan konstateras att ett utökat behov av barnomsorgsplatser från har uppstått sedan budgetbehandlingen i skol- och bildningsnämnden. För att möta behovet behöver ytterligare åtgärder tas. I bilaga 2/8/2011 finns en inledande utredning över ett gruppfamiljedaghem som kunde vara en tänkbar lösning. Kostnaderna beräknas uppgå till ca euro.

6 111 Sid 6 Barnomsorgsledarens och skoldirektörens förslag: Skol- och bildningsnämnden föreslår inför kommunstyrelsen att ett gruppfamiljedaghem öppnas från årsskiftet. Eftersom ingen har sökt det lediganslagna arbetsavtalsförhållandet som familjedagvårdare i hemmet utannonseras istället två familjedagvårdarbefattningar till gruppfamiljedaghemmet under förutsättning att budgetmedel beviljas. Nämnden anhåller till tekniska nämnden om att få hyra den lediga lägenheten på Lisafastersgränd från För hyran i december 2011 omdisponerar skol- och bildningsnämnden 600 euro från hemvårdsstöd till övrig barndagvård. Barnomsorgsledaren och skoldirektören ges i uppdrag att ansöka om alla de tillstånd som behövs för verksamheten. Skol- och bildningsnämnden godkände förslaget och anhåller till kommunstyrelsen om undantag från anställningsstopp gällande de två arbetsavtalen till gruppfamiljedaghemmet.

7 112 Sid DIREKTIV FÖR NYTTJANDE AV GYM OCH STYRKERUM I BRANDSTATIONEN Skol- och bildningsnämnden 71/ Fritidsledare Frank Ottesen har meddelat att det finns ett stort utrymme uppe på brandstationen som skulle kunna användas som ett gym och styrkerum. Fritidsledaren har diskuterat inredandet och användandet av utrymmet med räddningschef Lennart Johansson. De båda anser att både brandkåren och övriga kommuninvånare skulle kunna samsas om utrymmet. För att erhålla PAF-medel för inredningen bör kommunen stå som ansvarig. Tydliga kriterier för användandet bör utarbetas. Frank informerar ytterligare! Sd:s förslag: Skol- och bildningsnämnden ställer sig positiv till att ett gym och styrkerum inreds i brandstationen, men anser att utrymmet benämnt skyddsrum i nedre våningen skulle varar lämpligare. Skol- och bildningsnämnden godkände förslaget. _ Skol- och bildningsnämnden 44/ Frank informerade om att gymmet och styrkerummet placerats i brandstationens övre våning. Informerades om vilket kodlåsarrangemang som planeras. Vidare diskuterades avgifter för nyttjande av utrymmet Skol- och bildningsnämnden återremitterar ärendet. _ Skol- och bildningsnämnden 72/ Bilaga 4/5/2011 Direktiv för gym och styrkerum Gymmet och styrkerummet på brandstationen är nu färdigställt men innan det kan sättas i bruk bör tydliga direktiv och avgifter fastställas av kommunfullmäktige. Fredagen den 9 september 2011 träffades kommundirektör Christina Nukala-Pengel, kommuntekniker Lars-Ove Blomqvist, fritidsledare Frank Ottesen, räddningschef Lennart Johansson och vik. skoldirektör Ida Eriksson för att diskutera det nyinrättade gymmet.

8 112 Sid 8 Fritidsledarens förslag: Öppettider kl Brandkåren innehar gymmet på måndagar mellan kl Avgifter: årskort vuxna 150 euro, halvårskort 90 euro. Årskort åringar/pensionärer 90 euro, halvårskort 60 euro. Skoldirektören omfattar fritidsledarens förslag gällande priser för halv- och helårskort samt öppettiderna och att brandkåren innehar gymmet måndagar kl I priset ingår dusch. För nyttjande av bastu betalas en avgift på euro i förhand. Fram till dess att fullmäktige har fastställt avgifterna ordnar fritidsledaren pröva på tillfällen som är gratis för kommuninvånare och kommunalanställda inom Sunds kommun. Tillfällena uppgår till sex stycken Fritidsledaren bjuder in lokaltidningarna att delta under något av pröva på tillfällena. Så långt det är möjligt utnyttjar fritidsledaren ordinarie arbetstid till tillfällena. Skol- och bildningsnämnden anhåller om tilläggsmedel om euro för att införskaffa ett elektronsikt lås till brandstationen. Låset möjliggör så kallade taggar som programmeras så att en viss tagg enbart låser upp dörren vid särskilda tidpunkter. En depositionsavgift på 50 euro betalas när taggen löses ut i samband med betalningen av halv- eller helårskortet. Skol- och bildningsnämnden sätter upp skyltar om att obehöriga ej äger tillträde till de utrymmen som inte får nyttjas. Räddningsnämnden utreder vilka åtgärder som måste tas för eventuella låsanordningar till dessa utrymmen. Gymmet städas tre gånger i veckan á 2 timmar efter gymmets öppnande (totalt 6 timmar per vecka). Brandkåren innehar idag en städbefattning på tre timmar per vecka. Skol- och bildningsnämnden anhåller därför om tilläggsmedel för 3 timmar städning per vecka. Eftersom intäkterna tillfaller skol- och bildningsnämnden tar nämnden även kostnaderna. I bilaga 4/5/2011 finns framtagna direktiv för användandet av gymmet. Bilagan används som ett avtal kunden undertecknar vid köp av gymkortet. Skoldirektören och fritidsledaren utreder nödvändiga försäkringar med kommunens ekonomichef. En lapp om allmänna regler hängs upp i gymmet. Skol- och bildningsnämnden sammanträder efter att fritidsledaren har anordnat två pröva på tillfällen. Då beslutas om hur bokningen av gymmet ska ske. Inför budgeten år 2013 utvärderas gymverksamheten och dess kostnader, avgifter etc.

9 112 Sid 9 Skol- och bildningsnämnden återremitterade ärendet men gav fritidsledaren i uppdrag att annonsera i kommande Sunds aktuellt gällande pröva på tillfällena. _ Skol- och bildningsnämnden 85/ Skol- och bildningsnämnden ger involverade tjänstemän i uppgift att ta fram en kostnadskalkyl för gymmets kostnader och utreda huruvida det finns andra låsanordningar att tillgå till nästa sammanträde. Fram till dess ordnas pröva på tillfällena i enlighet med beslutet från Skol- och bildningsnämnden beslöt föreslå följande för kommunstyrelsen: Fram till erbjuds en gratis testperiod för kommunens invånare och anställda. Gymmet håller fram till öppet tisdag, torsdag, och fredag kl samt lördag kl Fritidsledaren får i uppgift att ta fram ett funktions- och kostnadsförslag för att använda det befintliga låssystemet med personliga kort. Fritidsledaren tar fram en bokningslista som läggs i gymmet. Fritidsledaren sätter upp ordningsregler i gymmet. Städningen utökas med en timme per vecka, totalt fyra timmar städning per vecka, under testperioden. Inför kommunfullmäktige i december 2011 gör fritidsledaren en utvärdering och kostnadskalkyl som underlag för fastställande av avgifter samt förfaranden för gymmet från Skol- och bildningsnämnden 112/ Testperioden för gymmet har fungerat bra enligt både fritidsledaren och räddningschefen. Ca 46 personer har anmält intresse. Driftskostnaderna för gymmet beräknas uppgå till ca euro per år. Fritidsledarens och skoldirektörens förslag: Avgiften för nyttjande av gymmet sätts till 50 euro per år vilket enligt nuvarande utgångsläge täcker driftskostnaderna. Avgiften fastslås årligen tillsammans med kommunens övriga taxor och avgifter. Verksamheten fortsätter genom de bokningslistor som finns inne i gymmet. Gymmet håller öppet måndagar kl.10-18, tisdag, varannan onsdag, torsdag samt fredag kl.10-22, varannan onsdag kl samt lördag och söndag kl

10 112 Sid 10 Fritidsledaren uppdaterar kontinuerligt bokningslistorna med aktuella öppettider. Brandkåren sköter städbefattningen och gör sedan en intern överföring till skol- och bildningsnämnden för de timmar som gått till gymmet. Tills vidare nyttjar verksamheten det existerande låssystemet då detta har fungerat bra under testperioden. Skol- och bildningsnämnden godkände förslaget med följkande tillägg: brandkåristerna tränar gratis under de förbokade måndagarna och varannan onsdag. För träning utöver detta tas avgift som för andra 50 euro per år. Skol- och bildningsnämnden anhåller även till kommunstyrelsen om att få utöka gymmet genom att utnyttja kommunens utrymme som är i anslutning till gymmet.

11 113 Sid BUDGETEN 2012 Skol- och bildningsnämnden 76/ Bilaga 7/5/2011 Budgetdirektiv för år 2012 Bilaga 8/5/2011 Budgetförslag Skol- och bildningsnämnden antecknar budgetförslaget till kännedom och behandlar budgeten på nytt vid nästa sammanträde. Skol- och bildningsnämnden godkände förslaget. Skol- och bildningsnämnden 84/ Skol- och bildningsnämnden 84/ Bilaga 1/6/2011 Budgetförslag år 2012 Bilaga 2/6/2011 Äskanden år I bilaga 1/6/2011 presenteras skol- och bildningsnämndens budgetförslag för år 2012 samt ekonomiplan för åren I bilaga 2/6/2011 presenteras nämndens äskanden om investeringar inför kommande budgetår. Skol- och bildningsnämnden föreslår inför kommunstyrelsen att budgeten för år 2012 fastställs i enlighet med bilaga 1/6/2011. Skoloch bildningsnämnden äskar samtidigt om investeringarna i bilaga 2/6/2011. Skol- och bildningsnämnden godkände förslaget med följande tillägg: euro (inkoppling av fjärrvärme och byte av golv på Klippan) stryks från fritidsverksamhetens budgetanslag för bidrag till Sunds ungdomsförening. Skol- och bildningsnämnden föreslår inför kommunstyrelsen att de vidare utreder finansieringen av inkopplingen av fjärrvärme och byte av golv på Klippan. Skol- och bildningsnämnden anhåller till kommunstyrelsen att de nu tar ställning till inrättande av familjedagvårdartjänsten eftersom behovet finns från och med Inskolningen bör ske på detta år.

12 113 Sid 12 Skol- och bildningsnämnden 113/ Bilaga 3/8/2011 Budgeterade inventarier för fritidsverksamheten Vik.skoldirektör Ida Eriksson deltog vid kommunstyrelsens sammanträde. Därifrån gavs i uppdrag: - att utreda de budgeterade inventariekostnaderna och bidragsmedlen för fritidsverksamheten, se bilaga 3/8/ att budgeterade euro för jubileumsfesten lyfts ur skoloch bildningsnämndens budget - att ombildandet av de två barnskötarna till barnträdgårdslärare inte görs under 2012 utan behandlas på nytt i budgeten för 2013 Skol- och bildningsnämnden föreslår inför kommunstyrelsen: - att budgeterade euro för byte av låssystem på brandstationen stryks ur fritidsverksamhetens budget - att euro för ombildande av barnskötare till barnträdgårdslärare stryks ur barnomsorgens budget för att budgeten för övrig barndagvård utökas med ca euro för gruppfamiljedaghem i kommunen Ansvariga tjänstemän uppdaterar budgettexten i enlighet med det ändrade budgetförslaget inför kommunstyrelsen. Skol- och bildningsnämnden godkände förslaget med tillägget att skolverksamheten inte kan göra några ytterligare inbesparingar, de har redan minskat på veckotimmar och personal i den utsträckning det är möjligt.

13 114 Sid ARBETSPLAN FÖR TOSARBY DAGHEM Skol- och bildningsnämnden 114/ Bilaga 4/8/2011 Arbetsplan för Tosarby daghem Tosarby daghem har tagit fram förslag på arbetsplan för i bilaga 4/8/2011. I arbetsplanen presenteras bland annat daghemmets målsättningar, pedagogisk verksamhet samt förundervising. Skol- och bildningsnämnden godkänner daghemmets arbetsplan för Skol- och bildningsnämnden godkände förslaget med tillägget att formuleringen angående fadderverksamheten av skolan ses över och att Sjöbackens och Stjärnåsens platser ändras till 21.

14 115 Sid BARNDAGVÅRDSPLATS FRÅN Skol- och bildningsnämnden 115/

15 116 Sid ANHÅLLAN OM FÖRKORTAD ARBETSTID Skol- och bildningsnämnden 116/ Bilaga 5/8/2011 Anhållan om förkortad arbetstid Britt Wirtanen barnskötare på Tosarby Daghem anhåller om förkortad arbetstid från 100 % till 78,4 %. Hon har beviljats detta tidigare och söker nu om att få det förlängt för tiden Barnomsorgsledarens förslag: Barnomsorgsledaren föreslår att Britt Wirtanen beviljas förkortad arbetstid för tiden Skol- och bildningsnämnden omfattar barnomsorgsledarens förslag. Skol- och bildningsnämnden godkände förslaget.

16 117 Sid TAXOR, AVGIFTER OCH BARNOMSORGSTAXA 2012 Skol- och bildningsnämnden 117/ Bilaga 6/8/2011 Taxor och avgifter 2012 Bilaga 7/8/2011 Barnomsorgstaxa 2012 Taxor och avgifter för kommunen i bilaga 6/8/2011 föreslås som oförändrade i jämförelse mot år 2010 då de senast behandlades. Detta då de bedöms hålla en bra nivå. Den enda förändringen i förslaget är att avgiften för nyttjande av gymmet på 50 euro per år är insatt. Barnomsorgstaxan för år 2012 är uppdaterad i enlighet med den nya barnomsorgslagen från Maxtaxan uppgår således till 230 euro för heldagvård, inkomstgränserna är justerade och OB-vården insatt. Skol- och bildningsnämnden föreslår inför kommunstyrelsen att taxor, avgifter och barnomsorgstaxor fastställs i enlighet med bilagorna 6/8/2011 och 7/8/2011. Skol- och bildningsnämnden godkände förslaget med tilläggen att hyra för marknadsbord stryks och att tillvägagångssättet med temporär uppsägning under sommaren ses över till år 2013.

17 118 Sid TA DEL AV TJÄNSTEMANNABESLUT Skol- och bildningsnämnden 118/ Inga nya tjänstemannabeslut att delge skol- och bildningsnämnden. Skol- och bildningsnämnden antecknar till kännedom att inga nya tjänstemannabeslut har tagits sedan senaste sammanträde. Skol- och bildningsnämnden godkände förslaget.

18 119 Sid DELGIVNINGAR Skol- och bildningsnämnden 119/ Protokollsutdrag från kommunstyrelsen, 231, , gällande anhållan om ombildande av arbetsavtalsförhållande Protokollsutdrag från kommunstyrelsen, 233, , gällande nämndernas protokoll för verkställighet Protokollsutdrag från kommunstyrelsen, 253, , gällande ombildande av ett arbetsavtal som barnskötare till barnträdgårdslärare från Protokollsutdrag från kommunfullmäktige, 74, , gällande anställning av gruppassistent i heltid till barnomsorgen Protokollsutdrag från kommunfullmäktige, 80, , gällande kriterier för OB-vård Protokollsutdrag från kommunfullmäktige, 81, , gällande inrättande av arbetsavtalsförhållande som familjedagvårdare från Personal på Tosarby daghem barnomsorgsledarens sammanställning Kostnadsjämförelse mellan familjedagvårdare och barnskötare Utvärdering av lägerskolan ÅLR 48 U32, , Lärokurser och elevbedömning, revidering av anvisningar i landskapet Ålands läroplan för grundskolan ÅLR 52 U Ibruktagandet av MIP-systemet ÅLR 54 U Basbelopp för landskapsandelen för driften av grundskolorna för åren 2011 och 2012 Skol- och bildningsnämnden antecknar delgivningarna till kännedom. Skol- och bildningsnämnden godkände förslaget. --

19 120 Sid FÖLJANDE SAMMANTRÄDE Skol- och bildningsnämnden 120/ Skol- och bildningsnämnden beslöt hålla följande sammanträde enligt kallelse.

20 121 Sid FRITIDSHEMSVERKSAMHET Skol- och bildningsnämnden 121/ I och med nya barnomsorgslagen (2011:86) som träder i kraft blir fritidshemsverksamhet i kommunen lagstadgat. Detta innebär att fritidshemsverksamhet ska erbjudas dagtid under skoldagar till barn i åk 1 och 2 med föräldrar som förvärvsarbetar, studerar eller är arbetssökande, till barn som har elvaårig läroplikt i enlighet med grundskolelagen (1995:18) samt till barn med särskilt stöd som bedöms vara i behov av fritidshemsverksamhet. Det ska finnas minst en anställd per 13 barn och för ett fritidshem som har fler än 13 barn ska en fritidspedagog ansvara. Fritidshemmet ska uppgöra en arbetsplan som godkänns av skol- och bildningsnämnden. Kommunen erbjuder i dagsläget eftis, som är beläget i skolan, för elever i främst åk 1-3. Skol- och bildningsnämnden ger skolans föreståndare, barnomsorgsledaren och skoldirektören i uppdrag att se över kommunens fritidshemverksamhet och inför nästa nämndsammanträde bereda ett förslag till fortsatt verksamhet, uppdaterade avgifter och arbetsplan. Skol- och bildningsnämnden godkände förslaget.

SUNDS KOMMUN KALLELSE BILDNINGSNÄMNDEN Tisdagen den kl SKOL- OCH. Brandstationen. Ärenden:

SUNDS KOMMUN KALLELSE BILDNINGSNÄMNDEN Tisdagen den kl SKOL- OCH. Brandstationen. Ärenden: Tid SUNDS KOMMUN KALLELSE SKOL- OCH 11.10.2011 BILDNINGSNÄMNDEN Tisdagen den 11.10.2011 kl.17.00 Nr 7 Plats Ärenden: Brandstationen 92 MÖTETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 93 PROTOKOLLJUSTERARE 94 FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

KALLELSE 24.11.2011. Denna möteskallelse har utfärdats samt anslagits på anslagstavlan för offentliga kungörelser i Godby den 18 november 2011.

KALLELSE 24.11.2011. Denna möteskallelse har utfärdats samt anslagits på anslagstavlan för offentliga kungörelser i Godby den 18 november 2011. FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 24.11.2011 Nr 7 Tid Torsdagen den 24.11.2011 kl.16.00 Plats Kommungården i Finström Ärenden: 72 MÖTETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 73 PROTOKOLLJUSTERARE 74 FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

KALLELSE 22.9.2015. Tisdagen den 22.9.2015 kl.19.00

KALLELSE 22.9.2015. Tisdagen den 22.9.2015 kl.19.00 SKOLNÄMNDEN KALLELSE Nr 4 Tid Tisdagen den kl.19.00 Plats Geta skola Ärenden: Innehåll 21 MÖTETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3 22 VAL AV TVÅ PROTOKOLLJUSTERARE 3 23 GODKÄNNANDE OCH KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

X Andersén Jens v.ordf. X Andersson Robert X Sundberg Ringa Mari X Mattsson Åsa

X Andersén Jens v.ordf. X Andersson Robert X Sundberg Ringa Mari X Mattsson Åsa SAMMANTRÄDESPOTOKOLL Sammanträdesdatum 07.06.2011 Nr 4-11 Sammanträdestid Tisdagen den 7 juni 2011 kl. 16.00-19.15 Sammanträdesplats Beslutande Sunds skola X Karlsson Ralf, ordf. X Andersén Jens v.ordf.

Läs mer

KALLELSE 26.5.2015. Tisdagen den 26.5.2015 kl.19.00

KALLELSE 26.5.2015. Tisdagen den 26.5.2015 kl.19.00 SKOLNÄMNDEN KALLELSE Nr 3 Tid Tisdagen den kl.19.00 Plats Geta skola Ärenden: Innehåll 13 MÖTETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3 14 VAL AV TVÅ PROTOKOLLJUSTERARE 3 15 GODKÄNNANDE OCH KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 13.5.2013 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 13.5.2013 kl.16.30. Biblioteket i Sund. Ärenden:

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 13.5.2013 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 13.5.2013 kl.16.30. Biblioteket i Sund. Ärenden: Tid SUNDS KOMMUN SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 13.5.2013 Måndagen den 13.5.2013 kl.16.30 Nr 4 Plats Ärenden: Biblioteket i Sund Innehåll 37 Mötets laglighet och beslutförhet 3 38 Val av två protokolljusterare

Läs mer

KALLELSE Måndagen den kl.16.15

KALLELSE Måndagen den kl.16.15 FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 11.2.2013 Nr 2 Tid Måndagen den 11.2.2013 kl.16.15 Plats Kommungården i Finström Ärenden: Innehåll 11 Mötets laglighet och beslutförhet 3 12 Val av två protokolljusterare

Läs mer

KALLELSE Måndagen den kl.16.15

KALLELSE Måndagen den kl.16.15 FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 17.3.2014 Nr 2 Tid Måndagen den 17.3.2014 kl.16.15 Plats Kommungården i Finström Ärenden: Innehåll 12 Mötets laglighet och beslutförhet 3 13 Val av två protokolljusterare

Läs mer

KALLELSE Måndagen den kl.16.15

KALLELSE Måndagen den kl.16.15 FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 9.3.2015 Nr 2 Tid Måndagen den 9.3.2015 kl.16.15 Plats Kommungården i Finström Ärenden: Innehåll 11 Mötets laglighet och beslutförhet 3 12 Val av två protokolljusterare

Läs mer

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 28.09.2015 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 28.09.2015 kl.16.00. Ärenden:

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 28.09.2015 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 28.09.2015 kl.16.00. Ärenden: Tid SUNDS KOMMUN SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 28.09.2015 Måndagen den 28.09.2015 kl.16.00 Nr 7 Plats Ärenden: Sunds skola Innehåll 69 Mötets laglighet och beslutförhet 3 70 Val av två protokolljusterare

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SKOLNÄMNDEN 13.06.2011 5/11 Sammanträdestid Måndagen den 13 juni 2011 kl. 16.00-17.00 Beslutande Föredragande Övriga närvarande Kommungården X Danielsson Sven-Anders, ordf. X Gestberg

Läs mer

Sammanträdesdatum SKOLNÄMNDEN /11. Kommungården, sammanträdesrummet

Sammanträdesdatum SKOLNÄMNDEN /11. Kommungården, sammanträdesrummet Sammanträdesdatum Nr SKOLNÄMNDEN 16.02.2011 1/11 Sammanträdestid Onsdagen den 16 februari 2011 kl. 16.00-17.15 Beslutande Föredragande Övriga närvarande Kommungården, sammanträdesrummet x Danielsson Sven-Anders,

Läs mer

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN SUNDS KOMMUN. Måndagen den kl Ärenden:

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN SUNDS KOMMUN. Måndagen den kl Ärenden: Tid SUNDS KOMMUN SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 29.9.2014 Måndagen den 29.9.2014 kl.16.00 Nr 5 Plats Ärenden: Sunds skola Innehåll 50 Mötets laglighet och beslutförhet 3 51 Val av två protokolljusterare

Läs mer

KALLELSE Måndagen den kl.16.15

KALLELSE Måndagen den kl.16.15 FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 31.8.2015 Nr 4 Tid Måndagen den 31.8.2015 kl.16.15 Plats Kommungården i Finström Ärenden: Innehåll 31 Mötets laglighet och beslutförhet 3 32 Val av två protokolljusterare

Läs mer

Ärenden KALLELSE. Nr 2/2016 SKOLNÄMNDEN GETA KOMMUN. Tid Måndagen den kl Ärenden:

Ärenden KALLELSE. Nr 2/2016 SKOLNÄMNDEN GETA KOMMUN. Tid Måndagen den kl Ärenden: GETA KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 04.04.2016 Nr 2/2016 Tid Måndagen den 04.04.2016 kl. 18.30 Plats Geta skola Ärenden: Ärenden 8 Mötets laglighet och beslutförhet 3 9 Val av två protokolljusterare 3 10

Läs mer

KALLELSE Måndagen den kl.16.15

KALLELSE Måndagen den kl.16.15 FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 25.11.2013 Nr 8 Tid Måndagen den 25.11.2013 kl.16.15 Plats Kommungården i Finström Ärenden: Innehåll 58 Mötets laglighet och beslutförhet 3 59 Val av två protokolljusterare

Läs mer

KALLELSE Tisdagen den kl.19.00

KALLELSE Tisdagen den kl.19.00 SKOLNÄMNDEN KALLELSE Nr 6 Tid Tisdagen den kl.19.00 Plats Geta skola Ärenden: Innehåll 43 MÖTETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3 44 VAL AV TVÅ PROTOKOLLJUSTERARE 3 45 GODKÄNNANDE OCH KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 08.05.2012 4/12 Sammanträdestid Tisdagen den 8 maj 2012 kl 18.00 19.15. Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Godby daghem x Karlsson Rolf, ordförande x Mattsson

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 04.10.2012 7/12 Sammanträdestid OBS! Torsdagen den 4 oktober 2012 kl 18.00 20.10. Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Kommunkansliet x Karlsson Rolf, ordförande

Läs mer

KALLELSE 05.11.2013. Tisdagen den 05.11.2013 kl.19.00

KALLELSE 05.11.2013. Tisdagen den 05.11.2013 kl.19.00 SKOLNÄMNDEN KALLELSE 0 Nr 7 Tid Tisdagen den 0 kl.19.00 Plats Daghemmet Kotten Ärenden: Innehåll 44 MÖTETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3 45 VAL AV TVÅ PROTOKOLLJUSTERARE 3 46 GODKÄNNANDE OCH KOMPLETTERING

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 10.03.2015 02/15 Sammanträdestid Tisdagen den 10 mars 2015 kl 18.00 19.30. Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Sammanträdesrummet, Kommungården

Läs mer

X Andersén Jens v.ordf. 53-63 X Andersson Robert - Sundberg Ringa Mari X Zetterman Desirée 50-52, 54-63

X Andersén Jens v.ordf. 53-63 X Andersson Robert - Sundberg Ringa Mari X Zetterman Desirée 50-52, 54-63 SAMMANTRÄDESPOTOKOLL Sammanträdesdatum 07.06.2010 Nr 4-10 Sammanträdestid Måndagen den 7 juni 2010 kl. 16.00-17.25 Sunds skola Sammanträdesplats Beslutande X Karlsson Ralf, ordf. X Andersén Jens v.ordf.

Läs mer

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 01.06.2015 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 01.06.2015 kl.16.00. Ärenden:

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 01.06.2015 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 01.06.2015 kl.16.00. Ärenden: Tid SUNDS KOMMUN SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 01.06.2015 Måndagen den 01.06.2015 kl.16.00 Nr 4 Plats Ärenden: Sunds skola Innehåll 33 Mötets laglighet och beslutförhet 3 34 Val av två protokolljusterare

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Kommungården, Godby

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Kommungården, Godby FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 26.01.2015 1 Sammanträdestid Måndagen den 26 januari 2015 kl 18.30-20.45 Beslutande Föredragande Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 26.9.2018 2/18 Tid: Onsdagen den 26 september 2018 kl. 9.30-11.00 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA Nr Sida Kommunstyrelsen 13/2011 1 Sammanträdestid Tisdagen den 13.9.2011, kl.19.00-19.10 Sammanträdeslokal Brandstationen i Finby Närvarande Christer Mattsson, ordförande Ulla-Britt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 26.3.2019 1/19 Tid: Tisdagen den 26 mars 2019 kl. 9.30 10.45 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

KALLELSE Måndagen den kl.16.15

KALLELSE Måndagen den kl.16.15 FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 22.9.2014 Nr 5 Tid Måndagen den 22.9.2014 kl.16.15 Plats Kommungården i Finström Ärenden: Innehåll 41 Mötets laglighet och beslutförhet 3 42 Val av två protokolljusterare

Läs mer

Protokoll Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve

Protokoll Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve VÅRDÖ KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN Protokoll 29.1.2018 Nr1 Tid Måndag den 29.1.2018 kl 17.00-18.00 Plats Närvarande Strömsgården Ledamöter: Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve Ersättare:

Läs mer

- Andersén Jens v.ordf. X Andersson Robert X Sundberg Ringa Mari - Zetterman Desirée

- Andersén Jens v.ordf. X Andersson Robert X Sundberg Ringa Mari - Zetterman Desirée SAMMANTRÄDESPOTOKOLL Sammanträdesdatum 15.03.2010 Nr 2-10 Sammanträdestid Måndagen den 15 mars 2010 kl. 16.30-18.50 Sunds skola Sammanträdesplats Beslutande X Karlsson Ralf, ordf. - Andersén Jens v.ordf.

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN /09. von Knorringmuseet, Pålsböle. x Lindblom, Regina, kommunstyrelsens repr.

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN /09. von Knorringmuseet, Pålsböle. x Lindblom, Regina, kommunstyrelsens repr. FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 31.08.2009 5/09 Sammanträdestid Måndagen den 31 augusti 2009 kl 19.00-22.00 Beslutande Föredragande Övriga närvarande

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars Sammanträdestid. Torsdag 26 mars 2015 kl Kommungården i Föglö. Närvarande

KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars Sammanträdestid. Torsdag 26 mars 2015 kl Kommungården i Föglö. Närvarande Sammanträdesdatum Nr KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars 2015 2 1 Sammanträdestid Torsdag 26 mars 2015 kl. 19.00 19.20. Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Föglö. Närvarande Stig Fellman, ordförande Katarina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 15.2.2017 1/17 Tid: Onsdagen den 15 februari 2017 kl. 9.30 11.20 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 23.3.2015 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 23.3.2015 kl.16.00. Ärenden:

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 23.3.2015 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 23.3.2015 kl.16.00. Ärenden: Tid SUNDS KOMMUN SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 23.3.2015 Måndagen den 23.3.2015 kl.16.00 Nr 2 Plats Ärenden: Sunds skola Innehåll 7 Mötets laglighet och beslutförhet 3 8 Val av två protokolljusterare

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR

KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 7 /2015 Sammanträdestid: Onsdag 1.6.2016 kl. 19.00-20.30 Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Ahlgren-Fagerström Madelene,

Läs mer

Sammanträdesdatum SKOLNÄMNDEN /10. Kommungården, sammanträdesrummet

Sammanträdesdatum SKOLNÄMNDEN /10. Kommungården, sammanträdesrummet Sammanträdesdatum Nr SKOLNÄMNDEN 25.10.2010 9/10 Sammanträdestid Måndagen den 25 oktober 2010 kl. 16.00-16.55 Beslutande Föredragande Övriga närvarande Kommungården, sammanträdesrummet X Danielsson Sven-Anders,

Läs mer

Ärenden: KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN SUNDS KOMMUN. Måndagen den kl.16.00

Ärenden: KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN SUNDS KOMMUN. Måndagen den kl.16.00 SUNDS KOMMUN KALLELSE Nr Tid SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 06.05.2019 Måndagen den 06.05.2019 kl.16.00 2 Plats Sunds skola Ärenden: 13 Mötets laglighet och beslutförhet 3 14 Val av två protokolljusterare

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 09.11.2018 Nr 6 Tid Fredagen den 09.11.2018 kl. 13.00 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 39 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 40 PROTOKOLLJUSTERARE 41 GODKÄNNANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

KALLELSE Måndagen den kl.19.00

KALLELSE Måndagen den kl.19.00 SKOLNÄMNDEN KALLELSE 19.03.2012 Nr 2/12 Tid Måndagen den 19.03.2012 kl.19.00 Plats Geta skola Ärenden: Innehåll 13 MÖTETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3 14 VAL AV TVÅ PROTOKOLLJUSTERARE 3 15 GODKÄNNANDE

Läs mer

BILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdestid. Torsdagen den 11 augusti 2016 kl Föglö grundskola

BILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdestid. Torsdagen den 11 augusti 2016 kl Föglö grundskola Sammanträdesdatum Nr BILDNINGSNÄMNDEN 11.08.2016 3 28 Sammanträdestid Torsdagen den 11 augusti 2016 kl. 15.15 16.40. Sammanträdesplats Beslutande Föglö grundskola Närvarande Kim Tähtinen, ordförande Leif

Läs mer

1 Konstaterande av beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare 4. 3 Fastställande av föredragningslista 5. 4 Anmälningsärenden 6

1 Konstaterande av beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare 4. 3 Fastställande av föredragningslista 5. 4 Anmälningsärenden 6 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 1/2014 1 Sektionen för småbarnsfostran Tid 18.03.2014 kl. 18.30 Plats Bildningskansliet Ärenden som skall behandlas Sida 1 Konstaterande av beslutförhet 3 2 Val av protokolljusterare

Läs mer

Protokoll Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve

Protokoll Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve VÅRDÖ KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN Protokoll 25.3.2019 Nr 3 Tid Måndag den 25.3.2019 kl 17.00 Plats Närvarande Strömsgården Ledamöter: Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve Ersättare:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 16.3.2018 1/18 Tid: Fredagen den 16 mars 2018 kl. 9.30-11.30 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

KALLELSE Måndagen den kl.16.15

KALLELSE Måndagen den kl.16.15 FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 26.5.2014 Nr 4 Tid Måndagen den 26.5.2014 kl.16.15 Plats Kommungården i Finström Ärenden: Innehåll 29 Mötets laglighet och beslutförhet 3 30 Val av två protokolljusterare

Läs mer

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019 SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019 Sammanträdestid Tisdagen den 27.8.2019 kl. 19 2120 Sammanträdeslokal Tallgården Närvarande Petter Johansson, ordförande Ulla-Britt Dahl Erik Schütten

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 14.9.2016 2/16 Tid: Onsdagen den 14 september 2016 kl. 9.30 11.00 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid tisdagen den kl. 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid tisdagen den kl. 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 25.04.2017 Nr 4 Tid tisdagen den 25.04.2017 kl. 13 Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Ärenden: 28 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 29 PROTOKOLLJUSTERARE 30 GODKÄNNANDE

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 15.2.2013 1/13 Sammanträdestid Fredagen den 15 februari 2013 kl. 9.30 10.40 Sammanträdesplats Lantbrukskansliet i Godby Ordinarie: Suppleanter: Föredragande:

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 24.01.11 1. Kommungården, sammanträdesrummet

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 24.01.11 1. Kommungården, sammanträdesrummet FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 24.01.11 1 Sammanträdestid Måndagen den 24 januari 2011 kl 19.00-21.00 Beslutande Föredragande Kommungården,

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 11.02.2014 02/14 Sammanträdestid Tisdagen den 11 februari 2014 kl 18.00 18.50. Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Sammanträdesrummet, Kommungården

Läs mer

Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 1/2018. Sammanträdestid: Onsdagen den 10 januari 2018 kl dagars tid.

Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 1/2018. Sammanträdestid: Onsdagen den 10 januari 2018 kl dagars tid. SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelsenummer 1/2018 Sammanträdestid: Onsdagen den 10 januari 2018 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Protokollet framläggs till påseende: Kommungården i Björby På kommunkansliet

Läs mer

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA Nr Sida Kommunfullmäktige 3/2012 1 Sammanträdestid Tisdagen den 17.04.2012, kl.19.00-20.05 Sammanträdeslokal Servicehuset Tallgården Närvarande Lindholm Dorita, ordförande Johans

Läs mer

Torsdagen den 22 oktober 2015 kl Kommungården

Torsdagen den 22 oktober 2015 kl Kommungården HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 12 oktober 2015 Socialnämnden 12.10.2015 113-127 Sammanträdestid Sammanträdesplats Ärendets - nummer Torsdagen den 22 oktober 2015 kl. 19.00

Läs mer

KALLELSE 25.5.2015. Måndagen den 25.5.2015 kl.16.15

KALLELSE 25.5.2015. Måndagen den 25.5.2015 kl.16.15 FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 25.5.2015 Nr 3 Tid Måndagen den 25.5.2015 kl.16.15 Plats Kommungården i Finström Ärenden: Innehåll 18 Mötets laglighet och beslutförhet 3 19 Val av två protokolljusterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 17.2.2014 1/14 Sammanträdestid Måndagen den 17 februari 2014 kl. 9.30 11.00 Sammanträdesplats Lantbrukskansliet i Godby Ordinarie: Suppleanter: Föredragande:

Läs mer

KALLELSE 12.8.2013. Måndagen den 12.8.2013 kl.16.15

KALLELSE 12.8.2013. Måndagen den 12.8.2013 kl.16.15 FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 12.8.2013 Nr 6 Tid Måndagen den 12.8.2013 kl.16.15 Plats Kommungården i Finström Ärenden: Innehåll 45 Mötets laglighet och beslutförhet 3 46 Val av två protokolljusterare

Läs mer

KALLELSE 11.12.2012. Tisdagen den 11.12.2012 kl.19.00

KALLELSE 11.12.2012. Tisdagen den 11.12.2012 kl.19.00 SKOLNÄMNDEN KALLELSE Nr 7/12 Tid Tisdagen den kl.19.00 Plats Geta skola Ärenden: Innehåll 69 MÖTETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3 70 VAL AV TVÅ PROTOKOLLJUSTERARE 3 71 GODKÄNNANDE OCH KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

Protokoll Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve

Protokoll Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve VÅRDÖ KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN Protokoll 27.5.2019 Nr 4 Tid Måndag den 27.5.2019 kl 17.00 19.30 Plats Närvarande Strömsgården Ledamöter: Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve Ersättare:

Läs mer

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Organ Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 7/2010 Sammanträdestid: Torsdagen den 3 juni 2010 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Protokollet framläggs till påseende: Kommungården

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Finströms bibliotek, Godby

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Finströms bibliotek, Godby FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 19.02.2013 2 Sammanträdestid Tisdagen den 19 februari 2013 kl 18.30-19.45 Beslutande Föredragande Övriga närvarande

Läs mer

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN SUNDS KOMMUN. Måndagen den kl Ärenden:

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN SUNDS KOMMUN. Måndagen den kl Ärenden: Tid SUNDS KOMMUN SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 21.03.2012 Måndagen den 26.03.2012 kl.16.00 Nr 1 Plats Ärenden: Sunds skola Innehåll 1 Mötets laglighet och beslutförhet 3 2 Val av två protokolljusterare

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 05.06.2012 5/12 Sammanträdestid Tisdagen den 5 juni 2012 kl 18.00 19.10, rundvandring till 19.30. Sammanträdesplats Beslutande Föredragande PÅLSBÖLE DAGHEM x Karlsson

Läs mer

KALLELSE Tisdagen den kl.19.00

KALLELSE Tisdagen den kl.19.00 SKOLNÄMNDEN KALLELSE Nr 3 Tid Tisdagen den kl.19.00 Plats Geta skola Ärenden: Innehåll 21 MÖTETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3 22 VAL AV TVÅ PROTOKOLLJUSTERARE 3 23 GODKÄNNANDE OCH KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 25.06.2015 Socialnämnden 02.07.2015 79-92 Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 25.06.2015 Socialnämnden 02.07.2015 79-92 Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 25.06.2015 Socialnämnden 02.07.2015 79-92 Sammanträdestid Torsdagen den 2 juli 2015 kl. 19.00 Kommungården Sammanträdesplats Ärendets -nummer

Läs mer

Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Tisdag kl

Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Tisdag kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Nr Paragrafer 11.6.2019 3 15-18 Plats och tid Beslutande Frånvarande Övriga deltagande Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Tisdag 11.6.2019 kl. 20.00 20.25. Pia Eriksson,

Läs mer

Englund Anders, ordförande Lundell Magnus Sjögren John Christenbrunn Dick Elomaa-Andersson Marja Valdmane Alda Björklund Benita

Englund Anders, ordförande Lundell Magnus Sjögren John Christenbrunn Dick Elomaa-Andersson Marja Valdmane Alda Björklund Benita VÅRDÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN PROTOKOLL 22.5.2017 Nr 4 Tid Måndagen den 22.5.2017. kl. 19.30-20.45 Plats Närvarande Kommunkansliet i Vårdö Ledamöter: Englund Anders, ordförande Lundell Magnus Sjögren

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN I KÖKAR

SOCIALNÄMNDEN I KÖKAR SOCIALNÄMNDEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 1 /2016 Sammanträdestid: Måndag den 18.01 kl: 16.00-16.39 Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Björkman Kristina, ordförande

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR

KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 5 /2016 Sammanträdestid onsdag 6.7.2016 kl. 19.00-19.30 Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Holmström Harry, ordförande

Läs mer

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 24.3.2014 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 24.3.2014 kl.16.00. Ärenden:

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 24.3.2014 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 24.3.2014 kl.16.00. Ärenden: Tid SUNDS KOMMUN SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 24.3.2014 Måndagen den 24.3.2014 kl.16.00 Nr 2 Plats Ärenden: Sunds skola Innehåll 16 Mötets laglighet och beslutförhet 3 17 Val av två protokolljusterare

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 23.03.2011 3/11 Sammanträdestid Onsdagen den 23 mars 2011 kl 18.00 19.00. Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Kommungården, sammanträdesrummet

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Kommungården, Godby

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Kommungården, Godby FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 16.04.2013 4 Sammanträdestid Tisdagen den 16 april 2013 kl 18.30-20.00 Beslutande Föredragande Övriga närvarande

Läs mer

x Sjöblom Tommy, ordf. x Hampf René, vice ordf. x Flöjt-Josefsson Helena - Lindroos Erica - Holmström Sue - Salmén Jan x Danielsson Emelie

x Sjöblom Tommy, ordf. x Hampf René, vice ordf. x Flöjt-Josefsson Helena - Lindroos Erica - Holmström Sue - Salmén Jan x Danielsson Emelie Nr 7/2017 Sammanträdestid Onsdagen den kl. 19.00 19.50 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet x Sjöblom Tommy, ordf. x Hampf René, vice ordf. x Flöjt-Josefsson Helena - Lindroos Erica - Holmström

Läs mer

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN /11. Kommunkansliet, sammanträdesrummet

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN /11. Kommunkansliet, sammanträdesrummet FINSTRÖMS KOMMUN PROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr KOMMUNSTYRELSEN 19.10.2011 14/11 Sammanträdestid 19.10.2011 kl. 17.00 Beslutande Kommunkansliet, sammanträdesrummet x Höglund, Roger, ordförande x Lycke,

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Kommungården, Godby

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Kommungården, Godby FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 20.01.2014 1 Sammanträdestid Måndagen den 20 januari 2014 kl 18.30-19.30 Beslutande Föredragande Övriga närvarande

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 29.06.2009 7/09 Sammanträdestid Måndagen den 29 juni 2009 kl 17.00 18.10. Beslutande Kommungården x Torbjörn Björkman, ordförande - Sören Karlsson, viceordf. x Jenny

Läs mer

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Organ Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 9/2010 Sammanträdestid: Torsdagen den 12 augusti 2010 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Protokollet framläggs till påseende: Kommungården

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 06.05.2014 04/14 Sammanträdestid Tisdagen den 6 maj 2014 kl 18.00 18.35 Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Sammanträdesrummet, Kommungården x

Läs mer

Sammanträdesdatum SKOLNÄMNDEN /10. Sammanträdestid Onsdagen den 15 december 2010 kl Kommungården, sammanträdesrummet

Sammanträdesdatum SKOLNÄMNDEN /10. Sammanträdestid Onsdagen den 15 december 2010 kl Kommungården, sammanträdesrummet Sammanträdesdatum Nr SKOLNÄMNDEN 15.12.2010 10/10 Sammanträdestid Onsdagen den 15 december 2010 kl. 16.00-16.40 Beslutande Föredragande Övriga närvarande Kommungården, sammanträdesrummet X Danielsson Sven-Anders,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 118 SN 119 SN 120 SN 121 SN 122 SN 123 SN 124 SN 125 SN 126 SN 127 SN 128

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 2.9.2013 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 26 augusti 2013 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 2 september 2013 kl.18.30 Kommunkansliet i Åva 62 Laglighet och beslutförhet 63 Protokolljusterare

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 130 SN 131 SN 132 SN 133 SN 134 SN 135 SN 136 SN 137 SN 138 SN 139 SN 140

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen Inger Björling. Geta den 29 november 2016

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen Inger Björling. Geta den 29 november 2016 PROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 29.11.2016 17 Sammanträdestid Sammanträdesplats Tisdagen den 29.11.2016 kl. 18:30-20.55 Kommunkansliet Beslutande Camilla Andersson (ordförande) Kjell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 18.3.2016 1/16 Sammanträdestid Fredagen den 18 mars 2016 kl. 9.30 11.20 Sammanträdesplats Lantbrukskansliet i Godby Ordinarie: Suppleanter: Föredragande: Övriga

Läs mer

Organ Nr Datum Sida 1 SOCIALNÄMNDEN

Organ Nr Datum Sida 1 SOCIALNÄMNDEN 1 SOCIALNÄMNDEN 1-13 8.1.2018 Sammanträdestid: 8.1.2018 kl 18.30-20.15 Sammanträdesplats: Annagården Beslutande: Ordinarie ledamöter: Thomas Fredriksen, ordf. Niklas Pettersson, vice ordf. Maria Malmberg

Läs mer

Geta kommun Biblioteks- och kulturnämnden

Geta kommun Biblioteks- och kulturnämnden Sammanträde 6/2008 Tid och plats: Måndagen den 24 november 2008 kl. 19.00 Geta skola, biblioteket Ärenden: 44 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 45 VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE 46 GODKÄNNANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida Gemensam socialnämnd 3/2019. Kommunkansliet i Vårdö. Ledamöter:

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida Gemensam socialnämnd 3/2019. Kommunkansliet i Vårdö. Ledamöter: UNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA nr Sida Gemensam socialnämnd 3/2019 Tid Måndagen den 8.4.2019 kl. 18.30-19.50 Plats Närvarande Kommunkansliet i Vårdö Ledamöter: Ersättare: Petter Johansson Ulla-Britt Dahl Annika

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 17.05.2018 Biblioteksnämnden 17.05.2018 - Sammanträdestid Onsdagen den 30 Maj kl. 18.30-19.30 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets -nummer

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND. Tid fredagen den 17 juni 2016 kl 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26.

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND. Tid fredagen den 17 juni 2016 kl 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 17.6.2016 Nr 4 Tid fredagen den 17 juni 2016 kl 13 Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Ärenden: 31 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3 32 PROTOKOLLJUSTERING

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 13.9.2017 4 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande 13.9.2017 kl 18:30 20.30 kommungården i Jomala

Läs mer

BILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdestid. Tisdagen den 17 november 2015 kl Föglö grundskola

BILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdestid. Tisdagen den 17 november 2015 kl Föglö grundskola Sammanträdesdatum Nr BILDNINGSNÄMNDEN 17.11.2015 7 78 Sammanträdestid Tisdagen den 17 november 2015 kl. 15.15 16.12. Sammanträdesplats Beslutande Föglö grundskola Närvarande Kent Eriksson, ordförande Ramona

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40 Sammanträdesdatum: 11.04.2012 Nr: 4 Paragrafer: 70-77 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 23.03.2018 Nr 2 Tid fredagen den 23.03.2018 kl. 11.30 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 9 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 10 PROTOKOLLJUSTERARE 11 GODKÄNNANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 4.2.2015 1/15 Sammanträdestid Onsdagen den 4 februari 2015 kl. 9.30 11.45 Sammanträdesplats Lantbrukskansliet i Godby Ordinarie: Suppleanter: Föredragande: Övriga

Läs mer

Englund Anders, ordförande Lundell Magnus Sjögren John Christenbrunn Dick Elomaa-Andersson Marja Valdmane Alda Björklund Benita

Englund Anders, ordförande Lundell Magnus Sjögren John Christenbrunn Dick Elomaa-Andersson Marja Valdmane Alda Björklund Benita + VÅRDÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN PROTOKOLL 17.06.2019 Nr5 Tid Måndagen den 17.6.2019. kl. 19.30 20.15 Plats Närvarande Kommunkansliet i Vårdö Ledamöter: Englund Anders, ordförande Lundell Magnus

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 27.05.2014 5/14

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 27.05.2014 5/14 Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 27.05.2014 5/14 Sammanträdestid Tisdagen den 27.05.2014, klockan 18.30-19.20 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården x Leif Andersson, ordförande x Per Lindblom,

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 28.1.2015 1 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande 28.1.2015 kl 18:30 19:10 kommungården i Jomala

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 26 april 2018 Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 26 april 2018 Socialnämnden SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 26 april 2018 Socialnämnden 03.05.2018 42-53 Sammanträdestid Torsdagen den 3 maj 2018 kl. 18.00 20.00 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets - nummer Ärende

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Torsdagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Torsdagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 25.04.2019 Nr 3 Tid Torsdagen den 25.04.2019 kl. 11.30 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 17 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 18 PROTOKOLLJUSTERARE 19 GODKÄNNANDE AV

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 24.10.2011 9/11 Sammanträdestid Måndagen den 24 oktober 2011 kl 18.00 19.00 Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Kommungården, sammanträdesrummet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 26.3.2019 1/19 Tid: Tisdagen den 26 mars 2019 kl. 9.30 10.45 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer