Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott PROTOKOLL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott PROTOKOLL"

Transkript

1 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott PROTOKOLL Månadsrapport. April 49 Information från budgetavstämningen med regionstyrelsens arbetsutskott 50 Ansökan om godkännande att bedriva förskoleverksamhet, Guteskolan 51 Medborgarförslag. Tillfälligt öppna Halla skola när elevantalet ökar för Vänge skolområde 52 Medborgarförslag. Sälj inte Halla skola (innan lokalbehov för Vänge och Roma skola är tillgodosedda fram till år 2016) 53 Medborgarförslag. Lägga ner skolor på landsbygden 54 Revisionsrapport. Granskning av arbetet med barn som riskerar att fara ill 55 Diskussion. IT, digitalisering och skolutveckling 56 Diskussion. Uppföljning av barn- och utbildningsnämndens verksamhetsplan 57 Öppna jämförelser. Grundskolan 58 Slutrapport. Matematiksatsningen PISA 59 Information. Verksamhetsberättelse för Fenomenalen, år Utvärdering av Lovfritids 61 Extra anslag till rektor och/eller förskolechef, inom barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområde, för nyanlända barn och elever, att gälla för höstterminen Riktade insatser för nyanlända elevers lärande erbjudande från Skolverket om att bli pilotkommun 63 Särskilt delegationsbeslut beträffande yttrande till Skolinspektionen och Skolverket 64 Rapport. Skolpliktsärenden år Rapport. Anmälningar om kränkande behandling 66 Förvaltningschefens information 67 Övrigt ärende. Lägesbeskrivning asylsökande

2 PROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Öland, Rådhuset, Visborg, Visby, den 24 maj klockan 09:00 15:10 Beslutande Brittis Benzler (V), ordförande Lisbeth Bokelund (MP) ej 58 Stefan Nypelius (C) Lena Eneqvist (S) Andreas Lilja (M) Övriga närvarande Anders Jolby, förvaltningschef Elisabeth Jonsson Höök, kvalitets och utvecklingschef Torsten Flemming, chef för grundskolan, ej 49 Susan Meuller, chef för förskolan, ej 49 Jimmy Söderström, ekonomichef, 48-53, 61 Jan Wahlén, rektor och IKT-utvecklare, 55 & 58 Rolf Andersson, försörjningschef, 55 & 58 Jessica Nilsson, rektor, 64 Minnah Storm, bitr. rektor, 64 Christina Höjland Nielsen, kvalitétscontroller, 56, 59 & Utsedd att justera Justeringens plats Stefan Nypelius Barn- och utbildningsförvaltningen Paragrafer Underskrifter Sekreterare... Nina Gustavsson Ordförande... Brittis Benzler Justerande... Stefan Nypelius ANSLAG/BEVIS et är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdag Datum för anslags Datum för anslags uppsättande nedtagande Förvaringsplats för protokollet Barn- och utbildningsförvaltningen, Visborgsallen 19, Visby Underskrift... Nina Gustavsson

3 Au 48 Månadsrapport. April BUN 2016/5 - Förvaltningens tjänsteskrivelse, (per e-post den 20 maj, delades ut) Månadsrapporten för april godkänns. Arbetsutskottets beslut Förvaltningen ges i uppdrag att inför nämndens sammanträde i juni komplettera det ekonomiska underlaget med redovisning av orsak och planerade åtgärder för de enheter inom grundskolan och förskolan som visar ett negativt resultat. Prognosen för helåret 2016 pekar på ett positivt resultat på 2 miljoner kronor. Det prognostiserade resultatet omfattar inte kostnader för mottagande av nyanlända och asylsökande barn. Kostnader som uppstår i anslutning till mottagande av nyanlända återsöks i efterhand. Utgångspunkten är att statsbidragen täcker dessa kostnader. Vid ingången av år 2016 rapporterades en ökning av volymerna gällande barn och elever, där budgettäckning saknades för volymökningen. Vid senaste genomgången av volymerna har kostnaden för volymökningen förbättras något i jämförelse med delårsrapport 2016:1. För att nämndens prognos, om ett positivt resultat om 2 miljoner kronor, ska uppnås förutsätts att nämndens resultatkrav infrias. I dagsläget är många enheter på god väg att nå målet om ett resultatkrav på 11 miljoner kronor, dock återstår en differens på 3,8 miljoner kronor för att nå målet. Ärendet föredrogs av ekonomichef Jimmy Söderström. Förvaltningschef Anders Jolby redovisade muntligen sjuktalen. Redovisning kommer att göras i samband med månadsrapporten för maj. Yrkanden Ordförande Brittis Benzler (V), föreslog att det förvaltningen ges i uppdrag att inför nämndens sammanträde i juni komplettera det ekonomiska underlaget med redovisning av orsak och planerade åtgärder för de enheter inom grundskolan och förskolan som visar ett negativt resultat. Ordförande ställde proposition på sitt förslag och fann att det vunnit bifall.

4 Au 49 Information från budgetavstämningen med regionstyrelsens arbetsutskott BUN 2016/5 - Arbetsutskottets beslut Informationen togs emot Information från budgetavstämningen med regionstyrelsens arbetsutskott gavs av nämndens ordförande, Brittis Benzler. Av informationen framgick bland annat att regionstyrelsens arbetsutskott beslutat föreslå en besparing på totalt 50 miljoner kronor för åren Besparingen föreslås fördelas enligt följande; 15 miljoner kronor för år 2017, 15 miljoner kronor för 2018 och 20 miljoner kronor för år Regionstyrelsen avser att utarbeta förslag om fördelning mellan de båda utbildningsnämnderna gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden och barn- och utbildningsnämnden.

5 Au 50 Ansökan om godkännande att bedriva förskoleverksamhet, Guteskolan BUN 2016/216 - Ansökan från Guteskolan AB om utökad verksamhet - Förvaltningens tjänsteskrivelse Guteskolan AB ges godkännande och rätt till bidrag att starta Guteskolans förskola, Gute, med plats för 25 barn. Guteskolan AB bedriver sedan 1 januari 2016 förskolan Slottsparken. Guteskolan har nu inkommit med ansökan om utökning av förskoleverksamheten genom start av ny förskola med plats för 25 barn, belägen på Broväg 8 i Visby. Förskolan Gutes lokaler kommer att integreras i grundskolans lokaler. Lokalerna byggs för närvarande om för att anpassas till förskolans verksamhet. Planerad start av förskolans verksamhet är beräknad till den 1 augusti, 2016.

6 Au 51 Medborgarförslag. Tillfälligt öppna Halla skola när elevantalet ökar för Vänge skolområde BUN 2015/681 - Medborgarförslag, (Överlämnat av Rf den 12 oktober 2015) - Förvaltningens tjänsteskrivelse, Medborgarförslaget anses besvarat med hänvisning till förvaltningens tjänsteskrivelse. Lena Lindvall föreslår i ett medborgarförslag att återöppna Halla skola, då en elevökning i Vänge skola skulle skapa platsbrist där och att det rimligtvis måste bli billigare att återöppna Halla skola jämfört med att hyra paviljong (barack). Förvaltningen bedömer att de skolenheter som ska finnas i Romaområdet och även på Gotland generellt måste vara ekonomiska och, ur alla perspektiv, kvalitativt hållbara. Förvaltningen konstaterar även att den nya skollagen medfört skarpare behörighets- och legitimationskrav, vilket bland annat medfört att det blivit svårare att på de mindre enheterna rekrytera pedagoger som har full behörighet i alla ämnen som krävs. Ur ett strikt lokalperspektiv, sett endast till kostnader för ägande och drift per kvadratmeter, skulle förslaget kunna fungera. Men förvaltningen konstaterar även att då utbildningen är baserad på så mycket mer är det ändå en expansion på vissa centrala platser som kommer att bli nödvändig om platsbrist skulle uppstå. I Halla skola så handlar det bland annat om brist på salar för praktiska och estetiska ämnen såsom slöjd, idrott och hemkunskap. Om en situation med platsbrist i Vänge skola skulle uppstå så är det enlig förvaltningens uppfattning Roma som är den plats som ska expandera. Ett alternativ, som med fördel skulle kunna användas, är att låta de äldsta eleverna gå i Roma, då de utifrån läroplanen och timplanen redan idag måste åka till Roma skola för att ha vissa ämnen, t.ex. slöjd och idrott. Förvaltningen anser således inte att ett återöppnande av Halla skola är ett pedagogiskt försvarbart alternativ och föreslår därför att medborgarförslaget ska anses besvarat med hänvisning till förvaltningens tjänsteskrivelse.

7 Au 52 Medborgarförslag. Sälj inte Halla skola innan lokalbehov för Vänge och Roma skola är tillgodosedda BUN 2015/682 - Förvaltningens tjänsteskrivelse, Medborgarförslaget anses besvarat med hänvisning till förvaltningens tjänsteskrivelse. Linda Lindvall föreslår i ett medborgarförslag att Region Gotland inte bör sälja Halla skola förrän lokalbehovet i Vänge och Roma skolor är tillgodosedda. Förvaltningen konstaterar i sin tjänsteskrivelse att dess uppgift är att bedriva bästa möjliga skola för tilldelade medel. Den utbildning som bedrivs baseras på lagkrav och andra styrande dokument som exempelvis läroplan. Utbildnings- och arbetslivsförvaltningen har tidigare gjort och gör fortfarande bedömningen att skolverksamhet inte ska bedrivas i Halla skola. Bakgrunden till förvaltningens bedömning är bland annat svårigheten att till mindre enheter rekrytera pedagoger som har full behörighet i alla ämnen samt det begränsade sociala urvalet för elever som går på en liten enhet. Barn- och utbildningsnämnden svarar för att alla skolor inom Region Gotland bedriver en skola som ur alla perspektiv är kvalitativt hållbar. Om tekniska nämnden och regionstyrelsen föreslår att Halla skola ska försäljas kommer barn- och utbildningsnämnden, ur ett skolperspektiv, inte att ha något att invända.

8 Au 53 Medborgarförslag. Lägg ner skolor på landsbygden BUN 2016/15 - Förvaltningens tjänsteskrivelse, Medborgarförslaget anses besvarat med hänvisning till förvaltningens tjänsteskrivelse. Håkan Olsson skriver i ett medborgarförslag att han anser att Region Gotland bör kunna spara pengar på att bland annat lägga ner ett antal skolenheter. Bland annat borde pengar sparas på minskning av höga uppvärmningskostnader samt en minskning av antalet mellanchefer. När det gäller möjligheten att spara pengar genom att lägga ner skolenheter, så instämmer förvaltningen med förslagsställaren. Förvaltningen konstaterar att färre enheter skulle kunna spara pengar. När det gäller uppvärmningskostnaderna är förvaltningen osäkra på var förslagsställaren fått sina uppgifter om att genomsnittet för uppvärmning av skolor är 27% av den totala budgeten men att denna kostnad på Gotland är 40% av den totala budgeten. Förslagsställarens uppgifter har därför översänts till tekniska förvaltningen som ger följande svar: Medelvärdet för uppvärmning i svenska skolor är ca 111 kronor per kvadratmeter. Gotländska skolor kostade 2015 ca 90 kronor per kvadratmeter att värma upp. Totalkostnaden för gotländska skolbyggnader var kronor per kvadratmeter. Detta innebär att uppvärmningskostnaden är 12 % av den totala kostnaden. De största kostnadsposterna är drift- och underhåll samt kapitaltjänstkostnader (avskrivningar och ränta). För närvarande genomförs ett energibesparingsprojekt för att minska el- och uppvärmningskostnaderna ytterligare. Vad gäller förslaget att minska antalet mellanchefer konstaterar förvaltningen att detta initialt säkerligen skulle leda till besparingar. Förvaltningen bedömer dock att det inte skulle gå att minska antalet utan att en större översyn av organisationen görs. Bakgrunden är att antalet mellancheferna inom barn- och utbildningsförvaltningen har förhållandevis många underställda och skolorganisationen är geografiskt utspridd över hela Gotland.

9 Au 54 Revisionsrapport. Granskning av arbetet med barn som riskerar att fara illa BUN 2016/147 - Förvaltningens tjänsteskrivelse, Revisionsrapporten anses besvarad genom socialförvaltningens svar. På uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Region Gotland har PwC genomfört en granskning av hur barn- och utbildningsnämnden samt socialnämnden säkerställer att barn och unga som riskerar att fara illa uppmärksammas och får stöd och om nämnderna har en ändamålsenlig samverkan kring barn som far illa eller riskerar att fara illa. Av revisionsrapporten framgår att revisorerna efterfrågar öppenhet mellan individ- och familjeomsorgen och de som anmäler inom förskola, skola och BVC samt att socialförvaltningen, individ och familjeomsorg (IFO) säkerställer kompetensförsörjning och tillgång till resurser för sina utredningsärenden. Vidare efterfrågar revisorerna en utvecklad återkoppling och rapportering av aktiviteter och resultat från Barnnätverket till verksamhetsleden samt en utvecklad systematisk uppföljning och analys av olika samverkansarbetens resultat och effekter för barn/elever och anhöriga. Den samlade bedömningen, utifrån PwC:s rapport, är att det finns ett gott arbete kring barn som far illa eller riskerar att fara illa. I rapporten lämnas ett antal rekommendationer för att utveckla arbetet som primärt riktar sig till socialnämnden varför utbildnings- och arbetslivsförvaltningen inte lämnat något eget svar. Samtliga punkter/rekommendationer som lämnas av revisorerna har beretts gemensamt, av de båda berörda förvaltningarna, i Barnnätverket och svar har utarbetats av socialförvaltningen. Utbildnings- och arbetslivsförvaltningen har inget att erinra mot socialförvaltningens yttrande och ställer sig därför bakom detta yttrande. Forts.

10 Forts. BUN Au 54 Ärendet föredrogs av chefen för förskolan, Susan Meuller. Under denna punkt informerade även chefen för kvalitets- och utvecklingsavdelningen, Elisabeth Jonsson Höök, om att barn- och utbildningsnämnden på sitt sammanträde i juni kommer att behandla ärende om skolnärvaro och skapandet av trygg miljö i förskola och skola.

11 Au 55 Diskussion. IT, digitalisering och skolutveckling BUN 2016/360 - (Regional Digital Agenda för Gotland, fastställd av länsstyrelsen på Gotland och Region Gotland den 15 juni, 2015) - Skolvärlden, artikel från den 19 maj 2016, delades ut. Arbetsutskottets beslut Informationen tas emot. Ärendet återkommer till nämndens sammanträde. Ärendet föredrogs av chefen för kvalitets- och utvecklingsavdelningen, Elisabet Jonsson Höök, med avseende på pedagogisk skolutveckling. Försörjningschef Rolf Andersson redogjorde för Regionala digitala Agenda för Gotland och Jan Wahlén, rektor och IKT-utvecklare, redogjorde för utbildning av lärare och ledning. Yrkanden Ordförande Brittis Benzler (V), föreslog att informationen tas emot och att ärendet återkommer till nämndens sammanträde. Ordförande ställde proposition på sitt förslag och fann att det vunnit gillande. ANM. IKT står för informations och kommunikations teknik.

12 Au 56 Diskussion. Uppföljning av barn- och utbildningsnämndens verksamhetsplan BUN 2016/63 - Arbetsutskottets beslut Ärendet lämnades efter diskussion. Diskussion förde under ledning av chefen för kvalitets- och utvecklingsavdelningen, Elisabeth Jonsson Höök, om uppföljning av barn- och utbildningsnämndens verksamhetsplan med avseende tidsplanering av uppföljning. Yrkanden Ordförande Brittis Benzler (V), föreslog att punkten lämnades efter förd diskussion. Ordförande ställde proposition på sitt förslag och fann att det vunnit gillande.

13 Au 57 Verksamhetsplan Öppna jämförelser grundskola 2016 BUN 2016/386 - Förvaltningens tjänsteskrivelse, Rapporten godkänns Undersökningen Öppna jämförelser genomförs av Sveriges kommuner och landsting, SKL. Syftet är att stimulera bland annat kommuner att analysera sin verksamhet, lära av varandra, förbättra kvaliteten och effektivisera verksamheten. Grundskolan är ett av de områden inom vilket Öppna jämförelser görs. Förvaltningen redovisar ett antal indikatorer ur Öppna jämförelser för grundskolan år Av underlaget framgår bland annat att resultatet för de kommunala skolorna på Gotland ger rankingen 115 av 290 kommuner. Totalresultatet för Gotland, dvs det sammanlagda resultatet för de kommunala och de fristående skolorna, ger rankingen 116. Förvaltningens samlade bedömning är att resultatet i Öppna jämförelser för grundskolan, 2016, visar att de kommunala skolorna på Gotland håller en relativt hög kvalitet i jämförelse med rikets kommuner. Ärendet föredrogs av chefen för kvalitets- och utvecklingsavdelningen, Elisabeth Jonsson Höök.

14 Au 58 Slutrapport. Matematiksatsningen PISA BUN 2012/563 - Förvaltningens tjänsteskrivelse, , inklusive bilagor Rapporten godkänns. Matematiksatsningen PISA avslutas. Under ett antal år har svenska elevers matematikresultat i några av de stora internationella mätningarna som görs haft en tydlig nedåtgång. En sammanställning av resultat av dessa mätningar visar att andelen elever med svaga kunskaper har mer än fördubblats sedan 1995 samtidigt som andelen elever med de högsta resultaten sjunkit drastiskt. Sveriges kommuner och landsting (SKL) beslutade därför att inbjuda Sveriges kommuner till en satsning kallad SKL Matematik PISA Barn- och utbildningsnämnden beslutade i november 2012 att Region Gotland skulle delta. Utbildnings- och arbetslivsförvaltningen redovisar såväl de operativa målen samt slutrapport. Förvaltningen gör bedömningen att Gotlands deltagande i matematiksatsningen PISA 2015 har gett goda effekter. Av bilaga, Efter PISA 2015, framgår även de lärdomar som arbetet gett samt den handlingsplan som förvaltningen utarbetat. Ärendet föredrogs av chefen för grundskolan, Torsten Flemming. Yrkanden Ordförande Brittis Benzler (V), föreslog att rapporten godkänns och att Matematiksatsningen PISA därmed avslutas. Ordförande ställde proposition på sitt förslag och fann att det vunnit bifall.

15 Au 59 Information. Verksamhetsberättelse för Fenomenalen, år 2015 BUN 2016/115 - Verksamhetsberättelse för Fenomenalen år 2015 Informationen tas emot. Verksamhetschefen för Fenomenalen har utarbetat verksamhetsberättelse för Verksamhetsberättelsen har översänts till barn- och utbildningsnämnden för information.

16 Au 60 Utvärdering av lovfritids BUN 2016/136 - Regionfullmäktige, , Rf 34 - Barn- och utbildningsnämnden, , BUN Regionfullmäktige, , Rf Förvaltningens tjänsteskrivelse, Utvärderingen godkänns. Mot bakgrund av Region Gotlands ekonomiska situation föreslår barn- och utbildningsnämnden Regionfullmäktige att försöksverksamheten med lovfritids avslutas i och med vårterminens slut år 2016, och som en följd därav att Avgiftsregler för förskoleverksamhet och skolbarnomsorg revideras på så sätt att avgiften för lovfritids utgår. Regionfullmäktige beslutade vid sitt sammanträde i oktober 2014 att tillstyrka en motion om införande av tillfällig fritidsplats, så kallat lovfritids. Uppdrag gavs till barn- och utbildningsnämnden, att i enlighet med nämndens eget förslag, genomföra försöksverksamhet med tillfällig fritidsplats dvs så kallat lovfritids. Regionfullmäktige uppdrog även åt barn- och utbildningsnämnden att löpande utvärdera insatsen för att i god tid, innan försöksperiodens slut, kunna redovisa eller ge indikationer om verksamheten ska fortsätta i ordinarie verksamhet. Förvaltningen bedömer att lovfritids bör avvecklas och försöksverksamheten upphöra. Bedömningen grundar sig dels på att nyttjandegraden är oerhört låg dels på Region Gotlands ekonomiska situation. Ärendet föredrogs av chefen för grundskolan, Torsten Flemming. Yrkanden Ordförande Brittis Benzler (V), med instämmande av Stefan Nypelius (C) och Andreas Lilja (M), föreslog, mot bakgrund av Region Gotlands ekonomiska situation, att försöksverksamheten med lovfritids avslutas i och med vårterminens slut år 2016, samt att Avgiftsregler för förskoleverksamhet och skolbarnomsorg revideras på så sätt att avgiften för lovfritids utgår.

17 Au 61 Extra anslag till rektor och/eller förskolechef, inom barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområde, för nyanlända barn och elever, att gälla för höstterminen 2016 BUN 2016/40 - Barn- och utbildningsnämndens beslut för vårterminen 2016, , BUN 7 - Förvaltningens tjänsteskrivelse, Barn- och utbildningsnämndens beslut avseende extra anslag för nyanlända barn och elever för vårterminen 2016 prolongeras till att även omfatta höstterminen 2016, dvs den av nämnden fastställda ersättningsmodellen för vårterminen 2016 gäller även till och med höstterminen Barn- och utbildningsnämnden beslutade vid sitt sammanträde i februari om bidrag till rektorer och förskolechef, för följande grupper; nyanlända asylsökande barn, ensamkommande asylsökande barn och barn och elever med uppehållstillstånd (PUT) i förskola och skola. Beslutet innebar att nedanstående belopp skulle utbetalas för vårterminen 2016: Asylsökande: * Förskola, integrerad kronor/ år * Förskola, ej integrerad kronor/ år * Förskoleklass kronor/ år * År kronor/ år * År kronor/ år * Åk kronor/ år Barn och elever med uppehållstillstånd: * Förskola kronor/ år * Förskoleklass kronor/ år * År kronor/ år * År kronor/ år * Åk kronor/ år Ersättningen utbetalas med en tolftedel per månad. Förvaltningen gavs även i uppdrag, av nämnden, att genomföra uppföljning av detta extra anslag i syfte att nytt beslut skulle fattas inför höstterminen Forts.

18 Forts. Au 61 Förvaltningen har genomfört uppföljning av ersättningsmodellen och bedömer att den av nämnden beslutade ersättningsmodellen för vårterminen 2016 även är tillämplig för höstterminen, Ärendet föredrogs av ekonomichef Jimmy Söderström.

19 Au 62 Riktade insatser för nyanlända elevers lärande erbjudande från Skolverket om att bli pilotkommun BUN 2016/139 (GVN 2016/48) - Förvaltningens tjänsteskrivelse, Överenskommelse mellan Skolverket och Region Gotland, , delades ut Nämnden ställer sig positiv till Skolverkets erbjudande om samarbete kring riktade insatser för nyanlända elevers skolgång och deltagande i pilotprojekt samt att teckna överenskommelse med Skolverket i detta syfte. Skolverket har fått regeringens uppdrag att genomföra systematiska insatser för nyanlända elevers skolgång. Syftet är att stärka huvudmännens förmåga att på kort och lång sikt erbjuda nyanlända elever en utbildning av hög och likvärdig kvalitet med målet att förbättra förutsättningarna för goda kunskapsresultat för dessa elever. Uppdraget kommer att var rikstäckande, men inleds med en pilotomgång med två kommuner, därefter kommer 20 kommuner att delta i en första omgång. Skolverket har i detta syfte vänt sig till Region Gotland med ett erbjudande om att ingå som pilotkommun. Barn- och utbildningsnämnden och gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden har att ta ställning till Skolverkets förfrågan. Förvaltningen ställer sig positiv till Skolverkets erbjudande om deltagande i pilotprojektet. Ärendet föredrogs av utbildningsdirektör Anders Jolby.

20 Au 63 Särskilt delegationsbeslut beträffande yttrande till Skolinspektionen och Skolverket BUN 2016/191 - Särskilt delegationsbeslut om tillsyn, BUN 26, Förvaltningens tjänsteskrivelse, Yttrande till Skolinspektionen, Barn- och elevombudet, Skolverket och Diskrimineringsombudsmannen delegeras till förvaltningschefen som tillika är utbildningsdirektör. I olika typer av tillsynsärenden begär Skolinspektionen m fl myndigheter yttrande från berörd kommun. Skolverket och Skolinspektionen ställer följande krav på denna typ av yttranden: Yttrande ska lämnas av tjänsteman på nämndens vägnar, nämndordförande, utskott eller berörd nämnd. Lämnas yttrandet av någon som företräder huvudmannen ska det framgå att delegation finns. Barn- och utbildningsnämnden beslutade i februari år 2010 att delegera denna yttranderätt till förvaltningschefen som då tillika vara skoldirektör. I samband med att utbildnings- och arbetslivsförvaltningen bildade, 1 januari 2016, beslutades även att förvaltningschefen är tillika utbildningsdirektör, i stället för som tidigare skoldirektör. Förvaltningen bedömer att uppdatering av tidigare fattat beslut, särskilt delegationsbeslut, bör ske för tydliggörande gentemot berörda myndigheter. Beslutet är förenligt med nämndens delegationsordning.

21 Au 64 Rapport. Skolpliktsärenden år 2016 BUN 2016/449 - Arbetsutskottets beslut Informationen tas emot och ärendet återkommer till nämndens sammanträde. Chefen för kvalitets- och utvecklingsavdelningen, Elisabeth Jonsson Höök, gav arbetsutskottets ledamöter en muntlig rapport. Av föredragningen framkom bland annat att våra skolbarn i högre grad är i skolan idag än tidigare. År 2013 rapporterades 20 elever. Nu i maj 2016 omfattar rapporten 13 elever i de kommunala skolorna och fyra inom skolor med enskild huvudman (friskolor). Rapport saknas från Atheneskolan. Intensivt arbete pågår för samtliga elever i de kommunala skolorna tillsammans med socialtjänst, BUP och habiliteringen för att öka skolnärvaron. Information gavs även om det skolpliktsärende som nämnden tidigare fattat beslut om. Rektorn för Klinteskolan, Jessica Nilsson, gav information om elevfrånvaron samt skolans arbete med att öka närvaron. Yrkanden Ordförande Brittis Benzler (V), föreslog att informationen tas emot och att ärendet återkommer till nämndens sammanträde. Ordförande ställde proposition på sitt förslag och fann att det vunnit gillande.

22 Au 65 Rapport. Anmälningar om kränkande behandling BUN 2016/80, rapport No 4 - Arbetsutskottets beslut Rapporten godkänns. En förskolechef eller rektor som får kännedom om att ett barn eller en elev anser sig ha blivit utsatt för kränkande behandling i samband med verksamheten är skyldig att anmäla detta till huvudmannen (Skollagen, 2010:800, kap 6 10). Huvudmannen är vidare skyldig att skyndsamt utreda omständigheterna kring de uppgivna kränkningarna och i förekommande fall vidta de åtgärder som skäligen kan krävas för att förhindra kränkande behandling i framtiden. Nämndsekreteraren ansvarar för att de anmälningar som inkommer diarieförs samt att förteckning över inkomna anmälningar delges barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott vid nästkommande sammanträde. Kvalitets- och utvecklingsavdelningen är den avdelning inom den centrala förvaltningen som svarar för uppföljningen å huvudmannens vägnar. Ärendet föredrogs av kvalitets- och utvecklingschef Elisabeth Jonsson Höök, som gav muntlig information om antalet anmälningar för första halvåret 2016, vilket nämnden kommer att ges en samlad rapport om vid sitt sammanträde i juni. Samtliga anmälningar till huvudman om kränkande behandling fanns att tillgå i pärm på sammanträdet.

23 Au 66 Förvaltningschefens information Invigning av gymnasieskolans aula. Information gavs om invigningen av Sävehusets aula den 20 maj. Planeringsdag för den centrala förvaltningen den 9 juni. Kort information gavs om att den centrala förvaltningen kommer att ha planeringsdag den 9 juni, vilket är en del i kulturbygget av utbildnings- och arbetslivsförvaltningen (UAF). Chefsdag den 17 juni. Den 17 juni samlas förskolechefer, rektorer och centrala förvaltningens chefer för att dels behandla temat ledning och styrning, Hur leder jag mina medarbetare, dels behandla regionens nya styrkort och därmed diskutera vad som är god kvalitet i skolan. Delbetänkande från Skolkommissionen. Skolkommissionen har nu kommit med sitt första delbetänkande avseende kvalitén i skolan. Besparing och samverkan mellan förvaltningarna. Diskussion förs mellan kultur- och fritidsförvaltningen och utbildnings- och arbetslivsförvaltningen avseende besparingar för åren 2018 och Rektorn för Kulturskolan. Rektorn för Kulturskolan har meddelat att han avser att gå i pension under hösten. Han kommer att sluta i september. SWEDESDs internationella konferens den augusti på Gotland. Information gavs om att gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens ordförande Saga Carlgren, svarar för diskussionen med SWEDESD för de båda utbildningsnämndernas räkning. SWEDESD arbetar internationellt med metoder för lärande och samverkan kring hållbarhetsutmaningen. Samverkan med Uppsala universitet. Nytt avtal med Uppsala universitet håller på att tas fram. Från förvaltningen deltar Karin Sandberg Täpp. Skolinspektionen granskar kvalitén inom förskolan. Skolinspektionen besöker under åren ett stort antal förskolor för att granska olika aspekter av kvalitet i förskolans verksamhet. Inom ramen för detta arbete kommer Skolinspektionen, med början i augusti 2016 att genomföra kvalitetsgranskningen Förskolans arbete med flerspråkiga barns språkutveckling i 26 kommunala och nio fristående förskolor. Förskolan Kabyssen är en av förskolorna som ingår i granskningen.

24 Au 67 Övrigt ärende. Information lägesbeskrivning asylsökande BUN 2015/762 - Arbetsutskottets beslut Informationen togs emot. Som information gavs en lägesbeskrivning över antalet asylsökande barn som tagits emot i våra gotländska skolor och förskolor. Av informationen framgick bland annat att förvaltningen ansökt om extra medel för sommarskola. Sommarskola planeras på fem orter under två veckor och under ledning av tjugu lärare. Antalet elever per lärare är beräknat till tio. Sommarskolan vänder sig till både asylsökande elever och elever som inte nått betyg E. Informationen gavs av chefen för grundskolan, Torsten Flemming, och chefen för förskolan, Susan Meuller.

Barn- och utbildningsnämnden PROTOKOLL

Barn- och utbildningsnämnden PROTOKOLL 64 Månadsrapport. April Barn- och utbildningsnämnden PROTOKOLL 2016-06-14 65 Ansökan om godkännande att bedriva förskoleverksamhet, Guteskolan 66 Medborgarförslag. Tillfälligt öppna Halla skola när elevantalet

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott PROTOKOLL

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott PROTOKOLL 2016-10-04 86 Analys och diskussion. Delårsrapport 2016:2 - ekonomi 87 Information. Internbudget år 2017 88 Analysrapport 2016:1. Resultatsammanställningar

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott PROTOKOLL

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott PROTOKOLL 2017-05-18 49 Månadsrapport. April 50 Analys. Delårsrapport 2017:1 51 Internkontrollplan för 2017 52 Information. Revisionsrapport avseende granskning

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott PROTOKOLL

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott PROTOKOLL 2015-10-08 65 Delårsrapport 2015:2 Fördjupad analys 66 Inför internbudget år 2016, avstämning 67 Plan för systematiskt arbete med giftfri förskola

Läs mer

Region Gotland Kulturplan

Region Gotland Kulturplan Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott PROTOKOLL 2016-04-12 34 Delårsrapport 2016:1 35 Resultatkrav. Beslut av regionstyrelsens arbetsutskott den 15 mars 36 Överföring av resultat inom barn- och utbildningsnämnden,

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013 REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013 Ärenden: BUN au 27 Månadsrapport februari

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Medborgarförslag. Sälj inte Halla skola innan lokalbehov för Vänge och Roma skola är tillgodosedda.

Medborgarförslag. Sälj inte Halla skola innan lokalbehov för Vänge och Roma skola är tillgodosedda. Utbildnings och arbetslivsförvaltningen Kristoffer Strehlenert Ärendenr BUN 2015/682 Handlingstyp Tjänsteskrivelse 1 (2) Datum 16 maj 2015 Barn- och utbildningsnämnden Medborgarförslag. Sälj inte Halla

Läs mer

Protokoll Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden. 24 januari 2019

Protokoll Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden. 24 januari 2019 24 januari 2019 GVN 2018/243 Plats och tid Rügen, Rådhuset Vsiborg, 24 januari 2019, klockan 09.00 12.00 Närvarande Beslutande Ersättare Andreas Unger (M), ordförande Philip Swärd (M) Joakim Samuelsson

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

Elisabeth Strengbom (S), Monica Lindgren (S), Barbro Olausson (L), Agneta Andersson (C) och Annicka Eriksson (SD). ... Angelica Stigenberg

Elisabeth Strengbom (S), Monica Lindgren (S), Barbro Olausson (L), Agneta Andersson (C) och Annicka Eriksson (SD). ... Angelica Stigenberg Barn- och utbildningsnämnden 1 (8) Plats och tid Enheten VIVA, Ulvesund, onsdagen den 19 juni 2019, klockan 16.00-18.30. ande Angelica Stigenberg (S), Marin Norin Junttila (S), Anna-Karin Tornemo (V),

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott PROTOKOLL

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott PROTOKOLL 2015-12-03 82 Ansökan om godkännande att bedriva enskild förskole- och fritidshemsverksamhet 83 Analys månadsrapport oktober inför år 2015 84 Fortsatt

Läs mer

Anders Bengtsson (KD)

Anders Bengtsson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 2018-02-07 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15:00-16:25 Beslutande Ledamöter Svante Hanses (KOSA), ordförande Ann-Christine Karlsson (S) Per Källs (KOSA) Maria

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(8) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje. kl. 14.00-15.20 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott PROTOKOLL

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott PROTOKOLL 2017-01-17 1 Årsredovisning 2016 inklusive redovisning av måluppfyllelse 2 Kompletteringsbudget. Investeringar år 2017 3 Remiss från regionstyrelsen.

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott protokoll vid sammanträde den 12 november 2010

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott protokoll vid sammanträde den 12 november 2010 Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 12 november 2010 Ärenden: BUN au 102 Internbudget 2011 driftbudget BUN au 103 Ansökan om tillfällig utökning av förskoleplats vid

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 13.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Sven Olsson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 16.45 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (FP) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (FP) Jörgen Berglund

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott PROTOKOLL

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott PROTOKOLL 2016-11-30 113 Månadsrapport. November 114 Förslag till beslut. Pysslingen förskolor och skolor AB, begäran om kompensation, grundskolepeng för år

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden PROTOKOLL

Barn- och utbildningsnämnden PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden PROTOKOLL 2016-10-19 107 Ny ledamot och ersättare i barn- och utbildningsnämnden 108 Analysrapport 2016:1. Resultatsammanställningar enligt verksamhetsplan 2016 109 Åtgärdsplan

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden PROTOKOLL

Barn- och utbildningsnämnden PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden PROTOKOLL 2016-04-26 44 Delårsrapport 2016:1 inklusive resultatkrav 45 Överföring av resultat inom barn och utbildningsnämnden, 2015 46 Stöd till skolor utanför Visby. Strategi

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(12) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) 28-33 Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 54 Godkännande av ärendelista... 75 55 Delgivningar... 76 56 Anmälan av delegationsbeslut... 77 57 Rapporter... 78 58 Månadsuppföljning per30 april 2016... 79 59 Statusrapport över pågående ärenden

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, Malung Kl. 08.00-10.00 Sofia Söderström (S), ordförande Ann-Christine Tangen (M) Thomas Fehrm (V) Övriga

Läs mer

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S)

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S) - Plats och tid Fagerudd, Enköping, kl 10:00 12:30 Beslutande Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström

Läs mer

Sammanträdesdatum Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Martin Samuelsson (S) tjänstgörande ersättare

Sammanträdesdatum Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Martin Samuelsson (S) tjänstgörande ersättare MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

1 Resultatsammanställning läsåret 2017/ Ekonomisk uppföljning per den 31 juli Skolinspektionens tillsyn av Tyresö kommun 2018

1 Resultatsammanställning läsåret 2017/ Ekonomisk uppföljning per den 31 juli Skolinspektionens tillsyn av Tyresö kommun 2018 KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (16) Datum 2018-08-29 Tid 18:00 Plats Bollmora Ordförande Sekreterare Anki Svensson Carl Lidén Högselius Dagordning 1 Resultatsammanställning läsåret 2017/2018 2 Ekonomisk uppföljning

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Folkets Hus Hovmantorp 14:30-16:15 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Andreas Eidevåg (S) Ahmed Yonis Warsame (S) Monika Stasny (S) Marcus Dackling (M) Markku Mäntylä (SD) Christel Johansson

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S)

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 11.00-12.00, 13.00-15.20 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 11111 ~!!~,,...-.; ~ Essunga kommun 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 Ledamöter Maria Malmberg (C), ordförande Pernilla Jönsson (M), vice ordförande Tobias Wallin (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 40 Godkännande av ärendelista... 54 41 Att skriva sig till läsning... 55 42 Delgivningar... 56 43 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 57 44 Ansökan om bidrag

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-11-25 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Birgitta Evensson, Kommunchef, T.o.m 17:30 Robin Karlsson (L), ej tjänstgörande ersättare, Fr.o.m 16:35

Birgitta Evensson, Kommunchef, T.o.m 17:30 Robin Karlsson (L), ej tjänstgörande ersättare, Fr.o.m 16:35 1 (10) Plats och tid Silen, 16.00 17.55 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Jörgen Berglund (M) Ulla-Britt Svensson (S) Lena

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden ANSLAG/BEVIS 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-17.40 Beslutande Marie Gärdby, (C) ordförande Mikael Malm, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist, (PF) 2:e vice ordförande Ljubica Marusic, (S) ledamot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-09-27 1 (10) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00-15.30 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Kjell Ivemyr

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 13.00-14.10 ande Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare

Läs mer

Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26 Olle Jansson (S)

Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26 Olle Jansson (S) 1(8) 2014-05-19 Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.40 ande Ledamöter Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 24 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 25 Delgivningar 2018/4005 5 26 Statusrapport 2018/4006 6 27 Systematiskt kvalitetsarbete 2018/4018

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 ande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpaap (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (10)

Barn- och utbildningsnämnden (10) Barn- och utbildningsnämnden 2017-02-07 1(10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.15 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström (S) Sune

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (11)

Barn- och utbildningsnämnden (11) Barn- och utbildningsnämnden 2017-04-18 1(11) Plats och tid: Stålvallaskolan, kl 9.00 12.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström (S) Ann-Marie Rosö (S) Sune Frisk

Läs mer

REGISTER. Torsdagen den 13 juni, kl. 09:00. Gullmarssalen på kommunhuset Forum , kl 08:00. Leif Karlsson (S) Karin Blomstrand (L)

REGISTER. Torsdagen den 13 juni, kl. 09:00. Gullmarssalen på kommunhuset Forum , kl 08:00. Leif Karlsson (S) Karin Blomstrand (L) REGISTER Datum 1(1) Tid: Plats: Justeringsdatum: Justeringsperson: Ordförande: Sekreterare: Torsdagen den 13 juni, kl. 09:00 Gullmarssalen på kommunhuset Forum 2019-06-17, kl 08:00 Leif Karlsson (S) Karin

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2017-08-15 1(7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 11.20 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 15.00 17.15 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Jörgen Berglund (M) Ulla-Britt

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Bikupan kl. 14:30 17.15 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Kristina Eriksson(C) vice ordf. Monika Stasny (S) Anton Håkansson (S) Ahmed Yonis Warsame (S) Andreas Eidevåg (S) Marcus Dackling (M)

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 1(14) Plats och tid Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 Beslutande Ledamöter Allan Cederborg (M), Ordförande Nathalie Häll (M) Suzanne Blomqvist (L) Mikael Andersson Sellberg

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Barn- och utbildningsnämndens Sammanträdesdatum 2011-11-02 Sida 1 (12) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Övriga

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35 1(10) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35 Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Sandra Sjöberg (s) Siv Friedmann Björk (c) Therese Leufvén (c), tjänstgörande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(16) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje Kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden PROTOKOLL 2015-04-29

Barn- och utbildningsnämnden PROTOKOLL 2015-04-29 Barn- och utbildningsnämnden PROTOKOLL 2015-04-29 60 Månadsrapport. April 61 Uppföljning av delårsrapport 2015:1. Bokslut i balans, redovisning av vidtagna och planerade åtgärder. 62 Månadsrapport. Maj

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-23 1(7) Plats och tid Lejonet, kommunhuset Öckerö, klockan 17.00 19.35 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2007-02-16 1 (12) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Paulsson (m) Bengt Svensson (c) Maria Toll

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.00, ajournerat 13.10 13.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef 1 (10) Plats och tid Tisdagen den 15 december 2015 kl 17:00-18:15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Utbildningsutskottet

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Utbildningsutskottet HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Plats och tid Notariet,tisdagen den 5 november 2018 kl 10.00-15.00 Beslutande Tuva Bojstedt (KD), ordförande Jonas Erlandsson (S), v ordförande Leif Gustavsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-16 1(10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 10.40 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande, 51 56 Henric Forsberg (S) ersättare för Patrik

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2013-10-02 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 2 oktober kl. 9.00 11.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström

Läs mer

ID Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden

ID Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden ID Malung-Sälens kommun Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:30 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11:30

Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11:30 A Malung Salens kommun Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11:30 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S)

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-02-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 08:00 12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Torbjörn Norén (S), ers f Linda Strand (S) Hans Andersen (S), ers f Laila Andrén

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Datum och tid Plats 2016-11-09 15:00-17:00 Rådsalen ande ledamöter Ronny Larsson (S) (ordförande) Jan-Olov Carlsson (S) Anna Gransten (MP) Fredrik Lundquist (M) Kjell Johansson (C) Per-Henrik Jerlström

Läs mer

Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesummet, kommunhuset Malung, kl. 09:00-12:30

Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesummet, kommunhuset Malung, kl. 09:00-12:30 ft Malung-Salens kommun Sammanträdesprotokol! Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesummet, kommunhuset Malung, kl. 09:00-12:30 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Bengt

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 49 Besök från Kulturskolan.59 50 Inspektion av fristående förskolor..60 51 Elev- och föräldraenkäter 2012..61 52 Ekonomisk månadsrapport.62 53 Anmälningsärenden 63 54 Informationsärenden...64

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Gunilla Palmgren (S) Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Gunilla Palmgren (S) Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot 1(6) KS-rummet, kommunhuset, kl. 18:00 20:30 Plats och tid 71-78 Angela Fasth (M) Bengt Odeholm (S) Otto Natt och Dag (M) Eva Persson (M) Jan Nyström (L) Anders Midby (KD) Marlene Segersson (S) Daniel

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 18.45 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Tisdagen den 2 april 2019 klockan 14.00 14.30, Kommunhuset, Svenljungasalen Norr ande Ledamöter Patrik Harrysson (S), ordförande Torsten Lindh (S) Helene Johnsson (S) Louise Björkman (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(19)

Sammanträdesprotokoll 1(19) Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Blåsippans förskola, klockan 15.00 18.30 ande Övriga närvarande Johanna Odö (S), ordförande Jimmy Fredriksson (S) 20-32 Rickard Gillman (S) Karin Hurtig (V) Nancy

Läs mer

Solange Lagerkvist (KD) 22 Nils Baptist (L) Desirée Björk (Ö) Sebastian Persson (SD) Anna-Maria Svensson Gun Lindh Klara Löwenberg

Solange Lagerkvist (KD) 22 Nils Baptist (L) Desirée Björk (Ö) Sebastian Persson (SD) Anna-Maria Svensson Gun Lindh Klara Löwenberg Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 18:00-20:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Camilla Wallhed (M) Mats Ahlbom (M) Fleming Pedersen Dambo (M) Gustaf Axelsson

Läs mer

Protokoll Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. 17 april 2018

Protokoll Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. 17 april 2018 17 april 2018 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott BUN 2018/32 Plats och tid Öland, Rådhuset Visborg, 17 april 2018, klockan 08.30 - Närvarande Beslutande Ersättare Brittis Benzler, ordförande (V)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet 1(11) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Birgitta Eklund (S) ersättare

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2016-10-27 1(15) Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 13:30-16:35 Beslutande Ersättare Olof Eriksson (S), ordförande Fredrik Bengtsson (S) Cajsa Branchetti Hallberg (S) ersätter Per Arne Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-11-20 Innehållsförteckning Ärende 83 Ekonomisk månadsrapport... 97 84 Schablonfördelning av medel för nyanlända barn och elever... 98 85 Sammanträdestider 2013... 100 86 Ansökan om godkännande av

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(14)

Sammanträdesprotokoll 1(14) Sammanträdesprotokoll 1(14) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30 18.30 Johanna Odö (S), ordförande Jimmy Fredriksson (S)

Läs mer

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Leif Jannerstig (s)

Läs mer

Ajournering mellan 18 och 19 klockan

Ajournering mellan 18 och 19 klockan li Alvesta _,immun 1 (11) Plats och tid Vislandaskolan, sal Färjestaden den 10 april 2018 kl. 13:15-15.40 Ajournering mellan 18 och 19 klockan 15.15-15.35 Justerade paragrafer 14-22 Dnr: NUT 2018/001.006

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Delgivningar... 4 3 Anmälan av delegationsbeslut... 5 4 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 6 5 Budget 2017... 7 6 Skolmatslyftet...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 4 3 Organisation av förskola och skola i Mullsjö kommun... 5 4 Motion om utredning och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 21 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 22 Delgivningar 2018/4005 5 23 Systematiskt kvalitetsarbete 2018/4018 6-7 24 Budget 2019 2017/4098

Läs mer

Barn och utbildningsnämnden

Barn och utbildningsnämnden 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Tony Nilsson, Ordförande (MP) Daniel Markstedt (S) Ulla-Britt Svensson (S) Lena Svensson (S) Thord Andersson (C) Anneli

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 19.15 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-06-10 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.00 16.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Christina Aspenryd (S), ordförande

Läs mer

Protokoll Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden. 16 september 2019

Protokoll Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden. 16 september 2019 16 september 2019 GVN 2018/248 Plats och tid Ösel, Rådhuset Visborg, 16 september 2019, klockan 09.00 12.30 Närvarande Beslutande Ersättare Andreas Unger (M), Ordförande Philip Swärd (M) Therese Olofsson

Läs mer

Socialnämndens sammanträde 18 november 2015

Socialnämndens sammanträde 18 november 2015 SON 150 Redovisning och handlingsplan med anledning av beslut från IVO SON 151 Ekonomisk månadsrapport för oktober 2015 SON 152 Driftsform för nytt särskilt boende SON 153 Budget 2016 Plats och tid Rådhuset,

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stiftsgården Åkersberg, Höör, kl 16:00-16:45 Ordförande: Hansson Lars (FP) Vice ordförande: Axelsson Karl Axel (M) Ledamöter: Alfredsson Bo (M) Gribel Laila (M) Wallström

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Kommunstyrelsens utskott för utbildning, kultur och Plats och tid Hasselbackens förskola, Edenryd kl. 09:00-11:30 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (Alt)

Läs mer