Underskrifter Sekreterare Paragrafer Jytte Grundberg. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Martin Johansen (fp)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Underskrifter Sekreterare Paragrafer 47-54 Jytte Grundberg. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Martin Johansen (fp)"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunkontoret, kl Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s), ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Benny Andersson (s) Bo Bertelsen (ka) Martin Johansen (fp) Övriga deltagande Bo Svensson, kommunchef Jytte Grundberg, kommunsekreterare Kristina Christiansson Utses att justera Martin Johansen (fp) Justeringens plats och tid Kommunkontoret Underskrifter Sekreterare Paragrafer Jytte Grundberg Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande Martin Johansen (fp) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Datum för Datum för anslagets uppsättande anslagets nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Kansliet Carina Eliasson

2 Kommunstyrelsens arbetsutskott KSAU 47 FASTSTÄLLANDE AV DAGORDNING Arbetsutskottets beslut: Dagordningen fastställdes med följande tillägg: P 5 Fråga om uttalande till naturvårdande projekt i Kungälvs kommun P 6 Exekutiv auktion på Tjörn Tolleby 3:9 samt Tolleby 3:12 P 7 Överenskommelse om fastighetsreglering berörande Hövik 3:6 och Hövik 5:1 P 8 Förslag till köpeavtal gällande del av Rönnäng 1:539 P 9 Förfrågan om delegation

3 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 48 Dnr 2006/ H 06:37 ÅRSREDOVISNING 2005 Ärendebeskrivning Ekonomikontoret har upprättat årsredovisning för Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta: att att föreslå kommunstyrelsen rekommendera kommunfullmäktige att godkänna årsredovisningen för paragrafen förklaras omedelbart justerad.

4 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 49 Dnr 2006/ H 06:38 MARKFÖRSÄLJNING DEL AV ÅSTOL 1:150 Ärendebeskrivning Fastighets- och tekniknämnden har tidigare föreslagit att kommunfullmäktige skulle besluta om försäljning av byggnaden på del av Åstol 1:150 till pris som åsatts efter opartisk värdering. Åstols industristiftelse har även inkommit med en begäran att försälja den mark som industribyggnaden tar i anspråk på del av Åstol 1:150 till Åstolfisk AB. VD för Tjörns Bostads AB, Katarina Hillberg har upprättad en tjänsteskrivelse, daterad med följande lydelse: Försäljning av mark under industribyggnaden på fastigheten Åstol 1:150 till Åstolsfisk AB. Opartisk värderingsman har åsatt ett marknadsvärde på för marken och byggnaden tillsammans. Inventarier och inredning ägs redan av Åstolfisk AB. Styrelsen för Åstols Industristiftelse har på styrelsemöte enhälligt beslutat att låta försälja industribyggnaden på fastigheten Åstol 1:150 till hyresgästen Åstolfisk AB. Åstolfisk AB har under många år bedrivit restaurang- och rökeriverksamhet i byggnaden. Man har därigenom främjat och utvecklat näringsliv och sysselsättning på Åstol. Stiftelsens syfte och ändamål är att förvalta och utveckla den på Åstol 1:150 belägna industribyggnaden. Genom åren har Åstolfisk bevisat både innovation, utveckling och långsiktig tillväxt. I syfte att möjliggöra fortsatt utveckling av verksamheten har Åstols Industristiftelse beslutat sälja byggnaden till hyresgästen. Försäljningen kommer att slutföras när kommunfullmäktige i Tjörns kommun givit sitt medgivande. Åstolfisk vill också köpa marken på vilken industribyggnaden står. Tanken är att den mark som byggnaden tar i anspråk skall avstyckas och upplåtas som fastighet. Detta för att kunna uppta lån till fortsatt utveckling av verksamheten. Tilläggas kan att fastigheten har typkod 422 och är en industri/lagerfastighet. Detaljplanen medger ingen annan användning än nuvarande. Tidigare behandling Tjörns Bostads AB styrelse beslutade , 12 att föreslå kommunfullmäktige att den mark som industribyggnaden tar i anspråk på del av Åstol 1:150 försäljs till Åstolfisk AB till kommande värderat pris

5 Kommunstyrelsens arbetsutskott Tjänsteskrivelse Ordföranden för Åstols Industristiftelse, Berndt Grönlund har inkommit med en tjänsteskrivelse, daterad med följande lydelse; Försäljning av mark under industribyggnaden på fastigheten Åstol 1:150 till Åstolfisk AB. Opartisk värderingsman har åsatt ett marknadsvärde på för marken och byggnaden tillsammans. Inventarier och inredning ägs redan av Åstolfisk AB. Det faktum att byggnaden har typkod 422 och är en industri/lagerfastighet, där detaljplan inte medger någon annan användning, samt att inventarier och utrustning ägs av hyresgästen motiverar att byggnaden borde åsättas ett relativt lågt värde. Från Åstols Industristiftelse har uttalats att nuvarande hyresgäst under många år utvecklat verksamheten och därigenom sysselsättning och näringsliv på Åstol i enlighet med stiftelsens stadgar. Detta uttalande från industristiftelsens styrelse kombinerat med byggnadens speciella karaktär, där stiftelsen endast äger skalet samt hyresgästen all utrustning, inredning, verksamhet och inventarier gör att tänkbara köpare är ytterst begränsat. Vi föreslår att byggnaden åsätts ett värde om 0,5 MSEK och värdet för marken föreslås till 1 MSEK. Bakgrund: Styrelsen för Åstols Industristiftelse har på styrelsemöte enhälligt beslutat att låta försälja industribyggnaden på fastigheten Åstol 1:150 till hyresgästen Åstolfisk AB. Åstolfisk AB har under många år bedrivit restaurang- och rökeriverksamhet i byggnaden. Man har därigenom främjat och utvecklat näringsliv och sysselsättning på Åstol. Stiftelsens syfte och ändamål är att förvalta och utveckla den på Åstol 1:150 belägna industribyggnaden. Genom åren har Åstolfisk bevisat både innovation, utveckling och långsiktig tillväxt. I syfte att möjliggöra fortsatt utveckling av verksamheten har Åstols Industristiftelse beslutat sälja byggnaden till hyresgästen. Försäljningen kommer att slutföras när kommunfullmaktige i Tjörns Kommun givit sitt medgivande. Åstolfisk vill också köpa marken på vilken industribyggnaden står. Tanken är att den mark som byggnaden tar i anspråk skall avstyckas och upplåtas som fastighet. Detta för att kunna uppta lån till fortsatt utveckling av verksamheten. Tilläggas kan att fastigheten har typkod 422 och är en industri/lagerfastighet. Detaljplanen medger ingen annan användning än nuvarande. Arbetsutskottets beslut: Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta: Att försälja den mark som industribyggnaden (se bifogad karta) tar i anspråk på del av Åstol 1:150 försäljs till Åstolsfisk AB till ett pris av 1 Mkr. att paragrafen förklaras omedelbart justerad.

6 Kommunstyrelsens arbetsutskott

7 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 50 Dnr 2006/ FRÅGA OM UTTALANDE TILL NATURVÅRDANDE PROJEKT I KUNGÄLVS KOMMUN Ärendebeskrivning Skärgårdsutvecklare, Mats Ehn, samhällsbyggnadsförvaltningen har inkommit med en tjänsteskrivelse, daterad med följande lydelse; I Kungälvs kommun har sedan 2004 en förstudie inom LEADER + Carpe Mare undersökt förutsättningarna för att få till stånd ett naturrum i anslutning till skärgården. Förklaring till naturrum: Det består av en informationslokal med utställning av varierande utformning men med samma syfte och ett likartad informationsutbud. Till utställningen hör ofta vandringsstigar med kompletterande information samt olika former av programverksamhet. Ett naturrum skall vara en port för allmänheten ut mot naturen och placeras i regel vid något naturvårdsobjekt, naturreservat eller nationalpark. Projektet är mycket väl förankrat i relevanta nationella, regionala och kommunala instanser. Naturrummet är planerat att ligga på Vrångholmen strax innanför Instön. Gränsen mellan Tjörns och Kungälvs kommuner går mitt i den gemensamma skärgården, varför naturrummet också är en mycket nära resurs för invånare och besökare i Tjörns kommun. Till bakgrunden hör också ett gemensamt kollektivlinjeprojekt i pilotform som utreds av Tjörn, Kungälv, VG-regionen och Västtrafik. Den pilotlinje planeras trafikera sträckan Rökan (alldeles invid Vrångholmen) SV Tjörn (Rönnäng) och kommer att samspela utmärkt med naturrummet. Ett småskaligt samarbetsprojekt inom turismnäringen där bl a Tjörn och Kungälv deltar är också relevant. Ledord i det projektet är hållbar turism och ekoturism. Ärende Ur ett turistiskt perspektiv är projektet mycket intressant både för kommunen enskilt men också för hela vår lokala skärgårdsregion Ur ett samverkansperspektiv är det positivt för Tjörn-Kungälv då kollektivtrafiken stärks och därmed möjligheterna för ett expanderande året-runt boende i regionen. Ur ett naturvårdande perspektiv är projektet pedagogiskt då integration och samverkan i naturfrågor med skolan är eftersträvansvärd.

8 Kommunstyrelsens arbetsutskott Inga förfrågningar om finansiering har ställts till Tjörns kommun och inget direkt engagemang efterfrågas heller. Tjörns respektive Kungälvs skärgårdsutvecklare har en kontinuerlig kontakt på flera olika plan och i detta fall efterfrågas bara ett positivt uttalande från Tjörns kommunstyrelse för att stötta vår grannkommun Kungälvs strävan. En strävan vars resultat faller även Tjörn tillgodo. Förslag till beslut: Att Tjörns kommunstyrelse ställer sig positiv till projektet Porten till skärgårdsriket, samverkan om ett naturrum på Vrångholmen, Kungälvs kommun. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunstyrelsen beslutar: Att ställa sig positiv till projektet Porten till skärgårdsriket, samverkan om ett naturrum på Vrångholmen, Kungälvs kommun.

9 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 51 Dnr 2006/ EXEKUTIV AUKTION PÅ TJÖRN TOLLEBY 3:9 SAMT TOLLEBY 3:12 Ärendebeskrivning Exploateringsingenjör, Lena Kammefors, samhällsbyggnadsförvaltningen har inkommit med en tjänsteskrivelse, daterad med följande lydelse; Det har i massmedia annonserats ut att en exekutiv auktion eventuellt kommer att äga rum på Tjörn. Objekten är obebyggda och omfattas ej av detaljplan. De har ett gemensamt taxeringsvärde om kr. Tolleby 3:9 består av två skifte om totalt ca 4,1 ha, övervägande bergsimpediment samt 0,2 ha inägomark. Marknadsvärdet på Tolleby 3:9 är kr. Tolleby 3:12 består av två skiften om ca 2,0 ha, fördelat på 0,3 ha produktiv skogsmark, 0,2 ha inägomark samt 1,5 ha skogsimpediment/övrig mark. Marknadsvärdet på Tolleby 3:12 är kr. Visning äger rum torsdagen den 30 mars, för båda objekten (enda tillfället). Exekutiv auktion äger rum på tisdagen den 11 april. Synpunkter/överväganden Specifikt för exekutiva auktioner är dels att de kan ställas in med mycket kort varsel dels att kommunen i dessa fall ej har förköpsrätt. Enligt Utsökningsbalken 2 27 behöver ej kommunen ställa säkerhet vid auktionen, något som annars gäller är en handpenning på plats om 10% av köpeskillingen - fördel för kommunen. Marknadsvärdet motsvarar det genomsnittspris som skulle uppnås vid ett stort antal upprepade försäljningar av fastigheten på den allmänna fastighetsmarknaden. Vid en enskild försäljning kan priset hamna över eller under det bedömda marknadsvärdet, beroende på de speciella förhållanden som råder vid just denna försäljning. Förvaltningens bedömning Tolleby 3:9 torde vara ett lämpligt exploateringsprojekt för framtiden då det ligger strategiskt bredvid Aröd. Kommunal vattenledning finns utmed den gamla vägen, vid objektena. Förslag till beslut Kommunstyrelsen lämnar delegation till exploateringsingenjör, Lena Kammefors och ekonomichef, Mats Berndtsson, två i förening, att medverka vid budgivningen på den exekutiva auktionen för Tjörn Tolleby 3:9 samt Tolleby 3:12.

10 Kommunstyrelsens arbetsutskott Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunstyrelsen beslutar: Att lämna delegation till exploateringsingenjör Lena Kammefors och ekonomichef Mats Berndtsson, två i förening, att medverka vid budgivningen på den exekutiva auktionen för Tjörn Tolleby 3:9 samt Tolleby 3:12 under förutsättning att marken är byggbar.

11 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 52 Dnr 2006/ ÖVERENSKOMMELSE OM FASTIGHETSREGLERING BERÖRANDE HÖVIK 3:6 OCH HÖVIK 5:1 Ärendebeskrivning Exploateringsingenjör, Lena Kammefors, samhällsbyggnadsförvaltningen har inkommit med en tjänsteskrivelse, daterad med följande lydelse; Fastighetsägaren till Hövik 3:6 har varit i kontakt med kommunledningen med anledning av den del av 3:6 som är belägen intill väg Höviksnäsvägen. En förhandling har skett mellan dem för att förvärva mark till en kommande gång och cykelbana. Förvaltningen har upprättat överenskommelsen om fastighetsreglering där ersättning utgår med kr, varav kr är för en befintlig vattenbrunn. Markområdet är om ca 1600 m². Förrättningskostnaderna betalas av Tjörns kommun. Synpunkter/överväganden Den nu aktuella gång och cykelbanan är ej ännu projekterad, dock är nämnda markförvärv ett led i att komma till stånd med projektet. Förvaltningens bedömning Vi har med detta avtal fullföljt uppdraget från kommunledningen Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att fastighetsreglera del av Hövik 3:6 till Hövik 5:1 om ca 1600 m² till en överenskommen ersättning av kr, enligt upprättat avtal. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta: Att fastighetsreglera del av Hövik 3:6 till Hövik 5:1 om ca 1600 m² till en överenskommen ersättning av kr, enligt upprättat avtal.

12 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 53 Dnr 2006/ FÖRSLAG TILL KÖPEAVTAL AVSEENDE DEL AV FASTIGHETEN RÖNNÄNG 1:539 Ärendebeskrivning Diskussioner har under 2005 ägt rum för att förvärva del av Rönnäng 1:539, beläget inom Stansviks industriområde. Det berörda objektet utgörs av breddavlopp för dagvatten. Därav ställde sig kommunen tveksam till försäljning till att börja med eftersom marken ej kan bebyggas. Köparens skäl är att försäkra sig om vad som görs med marken framöver, då de är oroliga för sin byggnad på granntomten. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade , 40 att godkänna föreliggande förslag till köpeavtal avseende ett markområde på del av fastigheten Rönnäng 1:539. Då det har framkommit att vissa justeringar behöver göras har ett nytt förslag upprättats. I avtalet som upprättats har kommunens behov med dagvattenledning löst genom att köparen vid eventuell utfyllnad bekostar kulvert och ledningsrätt samt servitut för väg om 6 meters bredd på det nu aktuella objektet. Samråd Samråd har skett mellan förvaltningen Samhällbyggnadsförvaltningens bedömning Förvaltningen bedömer att med nu i avtalet nedtecknade åtgärder vid en eventuell utfyllnad med kulvert, ledningsrätt samt vägservitut så har kommunens intresse tillvaratagits. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunstyrelsens föreslår kommunfullmäktige besluta: Att försälja del av Rönnäng 1:539 enligt upprättat avtal, daterad

13 Kommunstyrelsens arbetsutskott KSAU 54 FÖRFRÅGAN OM DELEGATION Arbetsutskottets beslut: Arbetsutskottet kommer vid kommunstyrelsens sammanträde , kl att föreslå att arbetsutskottet får delegation att besluta om nedanstående ärenden vid arbetsutskottets sammanträde ; Detaljplan för ICA-Nordevik Exploateringsavtal för detaljplan för Nötsäter 1:309 m fl Överenskommelse om fastighetsreglering berörande Stenkyrka-Bö 3:18 och Nordvik 1:54 Remissvar K2020, framtidens kollektivtrafik i Göteborgsområdet, förslag till målbild

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-11-24 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, 14.00 17.30 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s), ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Benny Andersson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 198-206 Jytte Grundberg

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 198-206 Jytte Grundberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Blad Plats och tid Beslutande Brandstationen, Kållekärr Eva Bertilsson-Styvén (s) ordförande Benny Andersson (s) Hans Kristensson (fp)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 Plats och tid Kommunkontoret, kl. 17.00 18.00 Beslutande Jan-Evert Halldin (s), ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Benny Andersson (s), Eva Lind (s)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-01-11 1 Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 Sida Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Martin Johansen

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-12-03 1 [15] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 09.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Bo Bertelsen (ka) Underskrifter Sekreterare Paragrafer Annika Funkqvist. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande Bo Bertelsen (ka)

Bo Bertelsen (ka) Underskrifter Sekreterare Paragrafer Annika Funkqvist. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande Bo Bertelsen (ka) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-06-21 1. Plats och tid Kommunkontoret, kl. 15.00 17.05 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Reidun Lorentzon (kd)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-08-27 1 [7] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 20.30 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Annika Funkqvist. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande Nils Lackfors (s) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Annika Funkqvist. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande Nils Lackfors (s) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-06-08 1. Plats och tid Kommunkontoret, kl. 08.30 10.15 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Nils Lackfors

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kommunstyrelsen 2006-09-28 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunkontoret, kl. 15.00 15.45 Beslutande Martin Johansen (fp) Kent Kristensson (fp) tjg ers Bo Bertelsen (ka) ej

Läs mer

Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kl 15.00 15.25

Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kl 15.00 15.25 Styrelsemöte nr 4 2013-11-21 1 (12) Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kl 15.00 15.25 Beslutande Martin Johansen (FP), ordf Bo Bertelsen, (M), 1 v ordf Benny Andersson (S), 2 v ordf Gösta Andersson (SB) Claes

Läs mer

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2012-04-12 1 (10)

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2012-04-12 1 (10) Sidnr 1 (10) Plats och sammanträdestid Tekniska förvaltningens sammanträdesrum kl 08.00-09.40 Beslutare Ulf Gustafsson (s), 29-30, 32-36 Peter Sövig (stp) Pierre Gillerstedt (m) Rune Sandin (c) Hans-Robert

Läs mer

Kristina Christiansson, förvaltningschef samhällsbyggnad Annika Funkqvist, sekreterare Kristina Ronquist, ekonom.

Kristina Christiansson, förvaltningschef samhällsbyggnad Annika Funkqvist, sekreterare Kristina Ronquist, ekonom. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-09-28 1. Plats och tid Kommunkontoret, kl. 13.00 13.50 Blad Beslutande Reidun Lorentzon (kd) ordf Benny Andersson (s) Martin Johansen (fp) Bo Bertelsen

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl Gullan Eriksson sekr. och Kristina Christiansson förvaltningschef

Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl Gullan Eriksson sekr. och Kristina Christiansson förvaltningschef TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Blad Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl. 14.00 15.00 Beslutande Hans Kristensson (fp), ordf. Karl-Erik Persson (ka), vice ordf. Benny Andersson (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl. 08.00-12.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (5) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-25 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 25 januari 2012, kl. 08.00-12.20 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

Peter Göthblad (L) Ordförande... Benny Augustsson (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Peter Göthblad (L) Ordförande... Benny Augustsson (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2016-09-08 1 (8) Plats Rum 522, 4:e vån, Sundsgatan 29, Vänersborg Tid Torsdagen 8 september 2016 kl: 09:00 10:00 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Utsedd

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Lilla Tjörnsalen, Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-14 Jytte Grundberg

Plats och tid Kommunhuset, Lilla Tjörnsalen, Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-14 Jytte Grundberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-01-12 1. Plats och tid Kommunhuset, Lilla Tjörnsalen, 2006-01-12 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s), ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf

Läs mer

Roland Leben (kd), ordf Björn Nyström (m) Margot Eriksson (s), tjänstgörande ers för Krister Nyström (s)

Roland Leben (kd), ordf Björn Nyström (m) Margot Eriksson (s), tjänstgörande ers för Krister Nyström (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Sammanträdesrummet Björnidet, kl 14.00-15.30 Beslutande Ledamöter Roland Leben (kd), ordf Björn Nyström (m) Margot Eriksson (s), tjänstgörande ers för Krister

Läs mer

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50 1(10) Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, kl 08.00-8.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Åsa Johansson (S) 1:e vice Ordförande... Peter Göthblad (FP) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Åsa Johansson (S) 1:e vice Ordförande... Peter Göthblad (FP) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2015-06-04 1 (6) Plats Konf.rum 522, 4:e vån Kommunhuset, Sundsgatan 29 Tid Torsdagen den 4 juni, 2015 Kl: 09:00 09:15 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-06-20 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.00 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) för Niklas Svalö (S)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) för Niklas Svalö (S) 1 (10) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 1 mars 2017 kl 09:00-10:15 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-16.05 2004-10-13 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) 1:e v ordf, 124-126

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-08-31 1 Organ Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 17.45-18.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera (kd) Lars-Åke Magnusson (kd) Dorota Westlund (kd) (m) Anna Heijel (m)

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 11 augusti 1998 kl 18 00-18 15

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 11 augusti 1998 kl 18 00-18 15 AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunstyrelsen 1998-08-11 1(6) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Niels Madsen (M) för Bertil Olsson (M)

Niels Madsen (M) för Bertil Olsson (M) 1 (7) Plats och tid Varagårdssskolans aula, torsdagen den 26 maj 2016 kl 18:00-18:10 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Ninnie Lindell (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Sammanträdesdatum. Roland Flyckt (kd) Göran Andersson (s), tj.görande 101 Anette Johansson (mp) Maria Hult (c), tj.görande 101.

Sammanträdesdatum. Roland Flyckt (kd) Göran Andersson (s), tj.görande 101 Anette Johansson (mp) Maria Hult (c), tj.görande 101. TJÖRNS KOMMUN Plats och tid: Stora Tjörnsalen kl. 17.00 18.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Beslutande: Robert Bull, ordf (s) Reidun Lorentzon (kd) v ordförande Yvonne Andersson (m) Gun Alexandersson-Malm (fp)

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrummet, Vallhamn kl Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Jan Berndtsson (S)

Plats och tid Sammanträdesrummet, Vallhamn kl Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Jan Berndtsson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) 2015-03-20 Plats och tid Sammanträdesrummet, Vallhamn kl. 09.00 10.00 Utses att justera Justeringens plats och tid Jan Berndtsson (S) Vallhamn, direkt efter sammanträdet Paragrafer

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Stora Tjörnsalen, kl.13.00 14.00

Plats och tid Kommunhuset, Stora Tjörnsalen, kl.13.00 14.00 Tjörns Kommunala Förvaltnings AB 2009-03-17 1 [12] Plats och tid Kommunhuset, Stora Tjörnsalen, kl.13.00 14.00 Beslutande Övriga närvarande Utses justera Martin Johansen, ordförande Lars Thorsson, ledamot

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-29 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik

Läs mer

Tjörns Kommunala Förvaltnings AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

Tjörns Kommunala Förvaltnings AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Styrelsemöte nr 5 2009-12-18 1 [8] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 13.00-15.05 Beslutande Närvarande ej tjänstgörande Övriga närvarande Utses att justera Martin Johansen, ordförande Benny

Läs mer

Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef. Annika Javinder (s) och Astrid Dahl (v)

Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef. Annika Javinder (s) och Astrid Dahl (v) LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 19.10 Beslutande Enligt bilaga Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2006-06-14 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c)

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Samhällsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadsnämnden 19 september 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 19 september

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2007-03-29 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret, kl.13.00 15.00 Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Nils Lackfors (s) Martin Johansen (fp) Anders

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(6) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2017-03-29 - Kommunhuset klockan 16.45-17.05. Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Gunnar Edvardsson (KD) - förste vice ordförande Bjarne Daa(S) - tjänstgörande

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 185 Motion om köp av Fortums aktier i Härjeåns AB, återtagande

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 185 Motion om köp av Fortums aktier i Härjeåns AB, återtagande Kommunstyrelsen 2013-09-17 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 182 Köp av Sveg 2:3, 2:12 samt Färjestaden 1:14 183 Projekt Påfart Härjedalen, delegationer 184 Delårsrapport januari

Läs mer

Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum

Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Kallelse: Kallelse har skett i behörig ordning Plats och tid: Kommunförvaltningen, sammanträdesrum 4073, den 25 april 2012, kl. 16:00-17:50 Beslutande:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (11) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 6 september 2017 kl 09:00-10:40 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-05-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.00 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl Kommunstyrelsen 3 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl 17.00 17.15 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Ove Hahn

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Svensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Svensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-01 1 (8) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 11.00 12.05 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.00-13.25 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-03-28 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Plats och tid Sammanträdesrummet, Wallhamn kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Plats och tid Sammanträdesrummet, Wallhamn kl Styrelsemöte nr 5 2011-12-09 1 [17] Plats och tid Sammanträdesrummet, Wallhamn kl.09.00 10.20 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Lars Thorsson (M), ordförande Rosita Runegrund (KD) Gösta

Läs mer

Tid Torsdagen 18 februari, 2016 kl: 08:30 10:10 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2. Anders Wiklund (MP)

Tid Torsdagen 18 februari, 2016 kl: 08:30 10:10 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2. Anders Wiklund (MP) 2016-02-18 1 (10) Plats Rum 522, 4:e vån, Sundsgatan 29, Vänersborg Tid Torsdagen 18 februari, 2016 kl: 08:30 10:10 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Utsedd

Läs mer

Kommunhuset Forum torsdagen den 31 augusti kl ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Kommunhuset Forum torsdagen den 31 augusti kl ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(9) Plats och tid Kommunhuset Forum, tisdagen den 30 augusti 2016, kl. 09.00 14.40. Föredragningstid: kl. 09.00 09.40. Beslutstid: kl. 09.40-10.00. Information/diskussion: kl. 10.00-14-40. Beslutande

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2009-02-02 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00-19:20 Benita Nilsson (fp), ordf Ewa-Lena Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tommy Nilsson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m), 219-227, 229-233. Kommunsekreterare Maj-Inger Carlsson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tommy Nilsson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m), 219-227, 229-233. Kommunsekreterare Maj-Inger Carlsson 2006-08-09 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, 15.05 15.20 Beslutande Övriga deltagande Tommy Nilsson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m), 219-227, 229-233 Kommunsekreterare Maj-Inger

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 23 januari 2018 kl. 08:30-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

Tjörns Kommunala Förvaltnings AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

Tjörns Kommunala Förvaltnings AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 2009-10-13 2 [8] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 10.00-11.40 Beslutande Närvarande ej tjänstgörande Övriga närvarande Utses att justera Martin Johansen, ordförande Benny Andersson, vice

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-01-19 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö, ordf. (S),

Läs mer

Ordförande... Benny Augustsson (S) Peter Göthblad (FP) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ordförande... Benny Augustsson (S) Peter Göthblad (FP) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2015-02-12 1 (9) Plats Rum 522, 4:e våning, Sundsgatan 29, Vänersborg Tid Torsdagen den 12 februari Kl: 09:20 11:05 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Utsedd

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef Gunnar Fransson (m), ej tjänstgörande ersättare. Kommunkontoret 2009-01-15

Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef Gunnar Fransson (m), ej tjänstgörande ersättare. Kommunkontoret 2009-01-15 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Tingshuset, Kopparberg Tid: 13.00 14.50 Beslutande Övriga deltagande Ewa-Leena Johansson (s) Arne Eklund (s), tjänstgörande ersättare Gert Stark (s) Wiveca

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015 06 24 1 av 7 Plats och tid: Beslutande: Övriga närvarande: Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 24 juni, kl. 17.00 17.35 i Astrakanen. Bo Wendt (BP), Ordförande Gösta Gebauer (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2012-08-28, kl 13:15 Beslutande: Anders Malm (M) tj ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Tony Asp (S) tj ersättare för Gun-Inger Sjögren

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (14) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.10 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-27 1. Charles Eriksson. Kommunkontoret, Ödeshög. Ordförande/Magnus Oscarsson. Justerande/Charles Eriksson

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-27 1. Charles Eriksson. Kommunkontoret, Ödeshög. Ordförande/Magnus Oscarsson. Justerande/Charles Eriksson 1 Plats och tid Carl August-rummet, kommunkontoret, Ödeshög måndagen den 27 februari 2012 kl 9:00-10:00 Beslutande Magnus Oscarsson (KD), ordförande Anders Rydberg (KD), ersättare för Arne Arvidsson (KD)

Läs mer

Cecil De Rosario (s) ej tj ers Britta Malmberg, förvaltningschef Kristina Axelsson, fritidskons. Underskrifter Sekreterare Paragraf Britt Öhman

Cecil De Rosario (s) ej tj ers Britta Malmberg, förvaltningschef Kristina Axelsson, fritidskons. Underskrifter Sekreterare Paragraf Britt Öhman TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Blad Plats och tid Valsängs Ryttarförening kl 18.00-19.30 Beslutande Gjert Magnusson (s) ordf Lena Yngve (m) Solveig Börjesson (m) tj ers Inger Johansen (fpl) tj ers

Läs mer

(6) Ragnar Sandberg (M)

(6) Ragnar Sandberg (M) 2010-06-07 1 (6) Plats Vargön Holmen Paper AB, Huvudkontoret Tid Måndag den 7 juni kl. 13.30 15.30 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Anders Wiklund (MP) Ordförande... Benny Augustsson (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anders Wiklund (MP) Ordförande... Benny Augustsson (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2015-04-02 1 (10) Plats Rum 522, 4:e våning, Sundsgatan 29, Vänersborg Tid Torsdagen den 2 april Kl: 08:30 10:00 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Utsedd

Läs mer

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 24 oktober 1988, kl

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 24 oktober 1988, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1988-10-24 Plats och tid Beslutande Tjg suppl Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 24 oktober 1988, kl 18.30-18.45 Samtliga

Läs mer

Försäljning av mark inom Smedjeholms industriområde. (AU 108) KS 2015-87

Försäljning av mark inom Smedjeholms industriområde. (AU 108) KS 2015-87 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-05-05 122 Försäljning av mark inom Smedjeholms industriområde. (AU 108) KS 2015-87 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt

Läs mer

2015-02-26. Ann-Katrin Karlsson, kommunsekreterare Göran Sandström, ekonomichef 69 Henrik Jakobsson, ekonom 69

2015-02-26. Ann-Katrin Karlsson, kommunsekreterare Göran Sandström, ekonomichef 69 Henrik Jakobsson, ekonom 69 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 158 (168) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Torsdag 26 februari 2015, kl. 10.00-12.05 Beslutande Jeanette Wäppling (v), ordförande Lars Alriksson (m) vice

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Mjölby Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KS 114. Information angående remissvar på översiktsplaner för vindkraft från Ödeshög och Vadstena kommuner

Mjölby Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KS 114. Information angående remissvar på översiktsplaner för vindkraft från Ödeshög och Vadstena kommuner Kommunstyrelsen 2009-08-19 1 (7) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-16.15 Beslutande Monika Gideskog, M Carina Johansson, FP Birgitta Engholm, M Ingemar Nycander, C Håkan Wass, KD Carina Jönsson,

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 24 oktober 2012 kl. 13:00-15:30.

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 24 oktober 2012 kl. 13:00-15:30. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 24 oktober 2012 kl. 13:00-15:30. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-11-06 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 6 november 2013, kl. 08.00-09.30 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

Au 147 Reviderad delegationsordning vid försäljning/förvärv av mark och fastigheter vid brådskande ärenden, delegation till Kommunstyrelsen

Au 147 Reviderad delegationsordning vid försäljning/förvärv av mark och fastigheter vid brådskande ärenden, delegation till Kommunstyrelsen STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 8 (33) Sammanträdesdatum 2012-09-12 Ks 97 KS/2012-0317 Au 147 Reviderad delegationsordning vid försäljning/förvärv av mark och fastigheter vid brådskande ärenden,

Läs mer

Annika Holmstrand (C), tjänstgörande ersättare Ulla-Britt Svensson (S), tjänstgörande ersättare Mårten Karlsson (S), tjänstgörande ersättare

Annika Holmstrand (C), tjänstgörande ersättare Ulla-Britt Svensson (S), tjänstgörande ersättare Mårten Karlsson (S), tjänstgörande ersättare 1(7) Plats och tid Kommunkontoret Silen, kl 16.00-16.20 Beslutande Ledamöter Katarina Johannesson (C) ordförande Anna-Lena Knutsson (FP) Lars Gustafsson (FP) Esbjörn Andersson (M) Kjell-Anders Dahlström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Plats och tid Sammanträdesrummet, Wallhamn kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Plats och tid Sammanträdesrummet, Wallhamn kl Styrelsemöte nr 2 2011-05-27 1 [21] Plats och tid Sammanträdesrummet, Wallhamn kl.09.00 11.20 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjörn Innovation Tjänstemän Utses att justera Lars Thorsson (M), ordförande

Läs mer

Ida Nilsson (C), ersättare för Ola Persson (C) Lena Gynnemo. Agneta Carlsson (S), ej 126 på grund av jäv Lars-Erik Hedlund (V)

Ida Nilsson (C), ersättare för Ola Persson (C) Lena Gynnemo. Agneta Carlsson (S), ej 126 på grund av jäv Lars-Erik Hedlund (V) 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Sunne, kl 17:00-17:10 Paragrafer Beslutande Ida Nilsson (C), ersättare för Ola Persson (C) Lena Gynnemo (C) Gunilla Ingemyr (C) Bengt Hedelin (C) Åsa Rådhström (M),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Tommy Nilsson (s) Kommunledningskontoret/

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Tommy Nilsson (s) Kommunledningskontoret/ 2007-02-28 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-11.05 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens tid och plats Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Tommy Nilsson

Läs mer

Sammanträdesdatum. Övriga deltagande: Lars Öfverström (m) Monika Bondesson, förvaltningschef Gerhard Bernhardsson (s), 166 Susanne Lundell, ekonom

Sammanträdesdatum. Övriga deltagande: Lars Öfverström (m) Monika Bondesson, förvaltningschef Gerhard Bernhardsson (s), 166 Susanne Lundell, ekonom TJÖRNS KOMMUN Plats och tid: Tjörnshuvudet kl. 17.00 18.40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Beslutande: Reidun Lorentzon (kd) ordf. Lars-Erik Lennartsson (ka) Ingela Jönsson (ka) Maria Hult (c) Mats Kristensson (c)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (11) Plats och tid Stadshuset Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Bohman, ordf. (S), Dan Ljungström

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (13) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.00 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2004-12-02 1 Plats och tid Norra Station, sal 1, kl 15.00-15.35, information -16.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, Ljungarummet, tisdagen den 7 februari 2017 klockan 13.15 14.45 ande Ordinarie ledamöter: Stefan Gustafsson (KD), ordförande Christer Sjögren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2006-05-03 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.05 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens tid och plats Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg

Läs mer

Tekniska förvaltningen, , kl. 15:30-16:30

Tekniska förvaltningen, , kl. 15:30-16:30 SA1'1MANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid: Beslutande Ledamöter Tekniska förvaltningen,, kl. 15:30-16:30 Torsten Nilsson (M), ordförande Ulf Berggren (SD), 1 :e vice ordförande Benny Pctersson (S),

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (12) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 30 augusti 2017 kl 09:00-11:00 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

Tjänsteskrivelse Prissättning vid fastighetsförsäljning och fastighetsreglering

Tjänsteskrivelse Prissättning vid fastighetsförsäljning och fastighetsreglering VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN 2015-02-24 DNR KS 2015.097 CAMILLA BACKMAN SID 1/1 MARK- OCH EXPLOATERINGSINGENJÖR 0858784837 CAMILLA.BACKMAN@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 1(19) Tid och plats 2016-05-30 - Kommunhuset klockan 13.30-15.05 Beslutande Martin Gustafsson (C) - ordförande Bjarne Daa (S) - andre vice ordförande Övriga deltagande Justering Justerare Kristian Swärd,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-03 1. Underskrifter Sekreterare Paragraf 45-58 Jytte Grundberg

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-03 1. Underskrifter Sekreterare Paragraf 45-58 Jytte Grundberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-03 1. Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 12.15 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordförande Benny Andersson (s) Martin Johansen (fp)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (1)[7] Sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 15.

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (1)[7] Sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 15. TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (1)[7] 2015-01-07 Socialnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 15.00 15:30 Utses att justera Justeringens plats och tid Sociala Huset 2015-01-14 Paragrafer

Läs mer

Kommunstyrelsesalen, kl 09: Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson. Justerande Monika Gideskog

Kommunstyrelsesalen, kl 09: Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson. Justerande Monika Gideskog Arbetsutskott 2015-12-14 1 (10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 10.20 Beslutande Cecilia Vilhelmsson, S ordförande, Birgitta Gunnarsson, C, Monika Gideskog, M Ersättare Övriga deltagande Carina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 1/3 Sammanträdesrum Dimbo, Stadshuset, 2018-06-12 kl 13:30-14.30 74-75 Beslutande Lennart Rehn (S) Håkan Daremark (KD) Othmar Fiala (S) Kent Persson (S) Bill Malm (M) Helena Gustafsson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4. Val av ledamot i socialnämndens arbetsutskott 5

Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4. Val av ledamot i socialnämndens arbetsutskott 5 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sid Tillsyn och kontroll av ny lag om detaljhandel med nikotinläkemedel 3 Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4 Val av

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S)

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-02-09 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset

Läs mer

Måndag 14 januari 2019, Kl. 16:00. Mats Pettersson, kommunchef Maria Landström, kommunsekreterare. Maria Landström.

Måndag 14 januari 2019, Kl. 16:00. Mats Pettersson, kommunchef Maria Landström, kommunsekreterare. Maria Landström. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Utses att justera Justeringens plats och tid Beslutande Övriga deltagare Gällivare Folkets hus, Blå Forell Måndag 14 januari 2019 kl.13:15 13:45 Fredric Olofsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-09-12 1(5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-09-12 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-09-12 1(5) Innehållsförteckning Fördjupad översiktsplan för Mariestads tätort, samrådsyttrande... 3 Upphävande av beslut 162... 4 Information... 5 1 Kommunstyrelsens

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-18, kl. 08:00-09:31 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Ledningsutskottets sammanträde

Ledningsutskottets sammanträde 2016-06-14 Sida 1 (6) Ledningsutskottets sammanträde 2016-06-14 Innehåll Eksjö Mariannelund 9:1, del av - försäljning... 4 Eksjö Nannylund 4, del av - försäljning... 5 Ledningsutskottet 2016-06-14 2 (6)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00, 13.15-15.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S), ej 25 och

Läs mer

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, måndag 26 februari 2018, kl

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, måndag 26 februari 2018, kl Kommunstyrelsen 2018-02-26 129 Plats och tid Kommunhuset, måndag 26 februari 2018, kl. 17.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Bengt Sjöberg (M), ordförande Anne-Marie Lundin (M) Mikael Faleke (M) Marlene

Läs mer