MYNDIGHETEN FÖR RADIO OCH TV:S BESLUT

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MYNDIGHETEN FÖR RADIO OCH TV:S BESLUT"

Transkript

1 BESLUT Dnr: 14/02535 m.fl. SÖKANDE Enligt sändlista SAKEN Tillstånd att sända marksänd tv och sökbar text-tv MYNDIGHETEN FÖR RADIO OCH TV:S BESLUT 1. Myndigheten för radio och tv ger med stöd av 4 kap. 3 radio- och tv-lagen (2010:696) följande tillstånd att sända marksänd tv och sökbar text-tv. Ett tillstånd innebär en rätt att sända ut en samtidig programtjänst i enlighet med de villkor som framgår av beslutsbilagorna 1 och 2. Dessa bilagor ersätter bilagorna med motsvarande tillståndsnummer i myndighetens beslut den 31 mars 2014 (dnr 13/01812 m.fl.). Dnr Tillståndshavare Programtjänst Bilaga 14/02849 Scripps Networks International (UK) Limited Travel Channel 1 tv2014:29 14/02874 TV4 AB TV4 Fakta 2 tv2014:42

2 2. Myndigheten för radio och tv avslår följande ansökningar om tillstånd att sända marksänd tv och sökbar text-tv. Dnr Sökande Programtjänst 14/02820 The Walt Disney Company Ltd Disney Junior 14/02851 BBC Worldwide Limited BBC Knowledge 14/02867 Nickelodeon International Ltd Nickelodeon 14/02868 VIMN Netherlands B.V. Comedy Central 14/02870 NGC Europe Limited Nat Geo Wild 14/02873 TV4 AB TV4 Film 14/02875 Discovery Communication Europe Limited 14/02876 Discovery Communication Europe Limited Investigation Discovery Discovery Science 14/02881 C More Entertainment AB C More Hits 14/02882 CSI SPORTS Networks, Pte.Ltd. CSI Sports; The Fight Sports network 3. Med anledning av att TV4 AB har fått tillstånd att sända TV4 Fakta i enlighet med ansökan ändras villkoren för TV4 Film i enlighet med bilaga 3. Denna bilaga ersätter bilagan med motsvarande tillståndsnummer i myndighetens beslut den 31 mars 2014 (dnr 13/01812 m.fl.). Programbolag Programtjänst Bilaga TV4 AB TV4 Film 3 tv2014:43 BAKGRUND OCH ÄRENDET Myndigheten meddelade den 31 mars 2014 tillstånd att sända marksänd tv och sökbar text-tv till 51 nationella och sex regionala programtjänster. En tillståndshavare har därefter återlämnat ett tillstånd. Med hänsyn till detta och då det fanns anledning att anta att det på grund av återlämnandet uppkommit ledigt sändningsutrymme ställde myndigheten en fråga till Teracom AB om sändningsutrymme fanns tillgängligt samt vilken komprimerings- och utsändningsteknik nya tillstånd bör förenas med. Teracom meddelade i svar den 30 oktober 2014 att det för närvarande finns ledigt sändningsutrymme motsvarande en (1) nationell programtjänst under förutsättning att tillståndet avser standardupplöst tv (sd-tv) i ett sändarnät där komprimeringstekniken MPEG-4 och utsändningstekniken DVB-T2 används. Det lediga sändningsutrymmet finns ledigt omgående och under hela den innevarande tillståndsperioden, dvs. till och med den 31 mars Myndigheten informerade den 5 november 2014 om att det fanns möjlighet att ansöka om tillstånd att sända tv och sökbar text-tv i marknätet.

3 Tretton ansökningar avseende nationella programtjänster från elva olika programbolag har kommit in till myndigheten. En ansökan kom in för sent och avvisades (dnr 14/02920). De sökande har under handläggningen fått möjlighet att komma in med kompletteringar och yttranden. Myndigheten har gett konsultföretaget AB Stelacon i uppdrag att göra en bedömning av de sökandes finansiella förutsättningar att sända under hela tillståndsperioden. AB Stelacon har muntligen och skriftligen redogjort för dess bedömningar för myndigheten. Enligt AB Stelacons bedömning har alla sökanden finansiella förutsättningar att bedriva sändningar i enlighet med sina ansökningar. De sökande har fått ta del av AB Stelacons bedömningar. Myndigheten har inför tillståndsgivningen samrått med PTS och Konkurrensverket i konkurrensfrågor. De sökande som i detta beslut får tillstånd att sända marksänd tv och sökbar text-tv har godkänt de programrelaterade villkoren. De har även fått tillfälle att yttra sig över övriga tillståndsvillkor. Närmare om ansökningarna Ägargrupper, programbolag och sökta programtjänster Ägargrupp (Antal tillstånd i marknätet) Programbolag Programtjänst (huvudsakligt innehåll) Walt Disney (2) The Walt Disney Company Ltd Disney Junior (barn) BBC (3) BBC Worldwide Limited BBC Knowledge (fakta) Bonnier AB (12) TV4 AB TV4 Film (film) TV4 Fakta (fakta) CSI Entertainment, LLC (0) Discovery (7) Fox International Channels Group (1) C More Entertainment AB CSI SPORTS Networks, Pte. Ltd. Discovery Communication Europe Limited NGC Europe Limited C More Hits (film) CSI Sports; The Fight Sports network (sport MMA) Discovery Science (fakta) Investigation Discovery (om brott, fakta) Nat Geo Wild (natur, fakta) Viacom (5) VIMN Netherlands B.V. Comedy Central (serier, humor) Scripps Networks Interactive (1) Nickelodeon International Ltd Scripps Networks International (UK) Limited Nickelodeon (barn) Travel Channel (resor, livsstil) Sex av de ovan angivna programtjänsterna har för närvarande tillstånd att sända under viss del av dygnet i marknätet och för dessa ansöks nu om utökad sändningstid (Nickelodeon, BBC Knowledge, TV4 Fakta, TV4 Film, Comedy Central och Travel Channel).

4 SKÄLEN FÖR MYNDIGHETENS BESLUT Aktuella lagbestämmelser m.m. Regeringen beslutar vilket sändningsutrymme som i olika delar av landet får upplåtas för sådana tv-sändningar liksom sökbar text-tv som kräver tillstånd enligt radio- och tv-lagen. Ett tillstånd att sända tv-program och sökbar text-tv meddelas av regeringen om sändningsverksamheten finansieras med radio- och tv-avgiften och av Myndigheten för radio och tv i övriga fall. Ett tillstånd att sända tv och sökbar text-tv innebär en rätt att i varje område samtidigt sända det antal programtjänster som tillståndet avser under den del av dygnet som anges i tillståndet (4 kap 1, 3 och 4 radio- och tv-lagen). Ett tillstånd att sända tv och sökbar text-tv får bara ges till ett programföretag som har finansiella och tekniska förutsättningar att sända under hela tillståndsperioden och som är berett att samverka med övriga tillståndshavare i tekniska frågor (4 kap. 5 radio- och tvlagen). Vid fördelningen av tillstånd att sända tv och sökbar text-tv ska det särskilt beaktas att sändningsutrymmet ska kunna tas i anspråk för olika programtjänster så att sändningarna kommer att tillgodose olika intressen och smakriktningar, för såväl nationella som lokala och regionala programtjänster och av flera av varandra oberoende programföretag (4 kap. 6 radio- och tv-lagen). Ett tillstånd att sända tv eller sökbar text-tv får även förenas med vissa villkor (4 kap radio- och tv-lagen). Ett tillstånd som har beviljats av Myndigheten för radio och tv att sända tv eller sökbar texttv gäller för sex år. Om det finns särskilda skäl får myndigheten besluta att ett tillstånd ska gälla för kortare tid. Giltighetstiden för tillståndsvillkor får vara kortare än tillståndstiden (4 kap. 12 radio- och tv-lagen). Regeringen beslutade den 27 februari 2014 vilket sändningsutrymme som i olika delar av landet får användas för marksänd tv under perioden 1 april mars Regeringens beslut innebär att sju sändarnät i hela landet får upplåtas för tillståndspliktiga tvsändningar från och med den 1 april 2014 till och med den 31 mars Från och med den 1 april 2017 till och med den 31 mars 2020 får minst fem sändarnät användas för tillståndspliktiga tv-sändningar. I myndighetens beslut om tillstånd den 31 mars 2014 gjorde myndigheten bedömningen att det var möjligt att meddela tillstånd för 51 nationella och 6 regionala programtjänster och att dessa programtjänster skulle rymmas inom det tillgängliga sändningsutrymmet under hela tillståndsperioden Före en omplanering av sändningsutrymmet var det dock inte möjligt att definitivt fastställa tillgängligt sändningsutrymme efter den 31 mars Det anges därför i de tillstånd som avser sändningar i högupplöst bildkvalitet (hd-tv-sändningar) att skyldigheten att sända i hd-kvalitet endast gäller om tillgängligt sändningsutrymme så medger.

5 Regeringen har den 24 april 2014 gett ett uppdrag till Post- och telestyrelsen (PTS) att ta fram en nationell planeringslösning för marksänd digital tv efter den 31 mars 2017 (N2014/2009/ITP). Planeringslösningen ska syfta till att i frekvensbanden MHz samt MHz medge utrymme för minst sex nätlager (sändarnät), varav fem ska vara nationella och det sjätte ska täcka en så stor geografisk yta som möjligt. Bedömning av om de sökande uppfyller de grundläggande förutsättningarna för att få tillstånd Finansiella och tekniska förutsättningar Myndigheten bedömer att samtliga sökanden har både finansiella och tekniska förutsättningar att bedriva sändningar i enlighet med sina ansökningar. Samverkan med övriga tillståndshavare Samtliga sökanden har förklarat att de är beredda att samverka i tekniska frågor. Myndigheten bedömer att de uppfyller kravet på att samverka med övriga tillståndshavare i tekniska frågor för att främja tillgänglighet och konkurrens. Bedömning av vilka programtjänster som ska meddelas tillstånd Utgångspunkt Eftersom det finns fler ansökningar som uppfyller de grundläggande kraven om teknik, ekonomi och samverkan än tillstånd som kan meddelas inom det tillgängliga sändningsutrymmet ska Myndigheten för radio och tv göra ett urval bland de sökande. När tillstånd meddelas ska myndigheten, som ovan angetts, särskilt beakta att sändningsutrymmet kan tas i anspråk för ett utbud av programtjänster som tilltalar olika intressen och smakriktningar. Det ska finnas en bredd i programutbudet med både programtjänster med ett blandat innehåll och programtjänster med ett mer speciellt innehåll eller som riktar sig till en viss målgrupp, så kallande nischkanaler. Ett tillstånd att sända tv och sökbar text-tv i marknätet gäller enligt huvudregeln i sex år och det finns ingen rätt till förlängning. Vid varje beslut om tillstånd ska hänsyn tas till hur marknätets utbud som helhet bäst uppfyller de krav som anges i radio- och tv-lagen. Programutbud För närvarande har 50 programtjänster tillstånd att sända tv nationellt i marknätet. Dessa programtjänster kan delas in i kategorierna Barn, Blandkanaler och övriga, Fakta/dokumentärer, Film och tv-serier, Nyheter och Sport.

6 Huvudsaklig kategori Barn Blandkanaler och övriga Fakta/dokumentärer Film och tv-serier Nyheter Programtjänst Cartoon Network, Disney XD, Disney Channel, Nickelodeon, Nick JR.(Även C More Fotboll/Hockey/Kids som är upptagen under sport) (samtliga delade programplatser) BBC Entertainment, Comedy Central, Fox, Kanal 5, Kanal 5 HD, Kanal 9, Kanal 11, Kanal Global, MTV, Sjuan, TV3, TV3 HD, TV4, TV4 HD, TV6, TV8, TLC, TV10 Animal Planet, Axess, BBC Knowledge, Discovery Channel, History Channel, National Geographic Channel HD, Travel Channel, TV4 Fakta, Viasat Explorer C More First, C More Series, C More HD Mix, Paramount Movie Channel, Silver, TCM, TNT, TV4 Film Al Jazeera, CNN, BBC World News Sport C More Sport, Eurosport, Eurosport 2, Horse1, TV4 Sport HD, TV12, TV10, C More Fotboll/Hockey/Kids (samt C More HD Mix som även är upptagen under Film) Kategorin musik är inte representerad i marknätet då myndigheten i sitt beslut om tillstånd den 31 mars 2014 konstaterade att den tekniska utvecklingen har medfört ett minskat intresse för den typen av innehåll i tv-sändningar, en utveckling som förväntades fortgå under den kommande tillståndsperioden. Ett flertal av de tillstånd som meddelades i mars 2014 är begränsade till sändningar viss tid av dygnet då de delar sändningsutrymme med en annan programtjänst. Detta gäller framförallt programtjänster riktade till barn som vanligen enbart önskar sända viss tid av dygnet. Sändningsutrymmet delas då med programtjänster från andra kategorier. Den osäkerhet som fanns rörande tillgängligt sändningsutrymme för hela tillståndsperioden medförde vid tillståndsgivningen i mars 2014 att fler programtjänster fick dela sändningsutrymme. Bland annat fick några programtjänster som tidigare haft tillstånd att sända dygnet runt en begränsad sändningstid. Den fördelning av tillstånd som ägde rum i mars 2014 medförde att samtliga kategorier, utom musik, är väl representerade i marknätet. Att dela in programtjänster i olika kategorier ger inte en fullständig bild av programtjänsternas innehåll, särskilt då en programtjänst kan omfattas av flera kategorier men ändå inte anses vara en programtjänst med så kallat blandad innehåll. En huvudsaklig indelning av programtjänsterna i olika kategorier kan dock göras utifrån de sökandes egna programförklaringar.

7 Huvudsaklig kategori Barn Fakta/dokumentärer Programtjänst Disney Junior Nickelodeon BBC Knowledge TV4 Fakta Discovery Science Investigation Discovery Nat Geo Wild Film och tv-serier TV4 Film C More Hits Comedy Central Livsstil Sport Travel Channel CSI Sports; The Fight Sports network Vilka programtjänster bör meddelas tillstånd? Som angetts tidigare har myndigheten under innevarande år genomfört en tillståndsprocess där myndigheten gjorde en bedömning av vilket utbud som bäst fick anses uppfylla de kriterier för urvalet av programtjänster som anges i radio- och tv-lagen. Bedömningen i mars 2014 innebar dock, på grund av osäkerheten om tillgängligt sändningsutrymme, att några programtjänster (TV4 Fakta, TV4 Film och Travel Channel) som ansågs tillföra ett värde till marknätets totala utbud och som tidigare haft tillstånd att sända dygnet runt, fick en reducerad sändningstid. Dessa programtjänster har ansökt om utökad sändningstid i denna tillståndsprocess och myndigheten anser att de i första hand, och i mån av det sändningsutrymme som nu finns tillgängligt, bör ges tillfälle att få tillstånd att sända dygnet runt. Av de tre programtjänster som nu därför är aktuella (TV4 Fakta, TV4 Film och Travel Channel) gör myndigheten den samlade bedömningen att TV4 Fakta och Travel Channel bör få tillstånd att sända dygnet runt. Närmare om tillståndens innebörd, giltighetstid och villkor Myndighetens bedömning av vilka som ska få tillstånd att sända tv och sökbar text-tv i marknätet innebär att TV4 Fakta och Travel Channel får en rätt att under hela dygnet sända tv-program och sökbar text-tv. I de villkor som anges för TV4 Film i beslutet som meddelades i mars 2014 (tv2014:43) anges att programtjänsten får sändas då TV4 Fakta inte sänds. Som en följd av att TV4 Fakta nu ges tillstånd att sända dygnet runt behöver villkoren för TV4 Film ändras på så sätt att programtjänsten får sändas mellan kl och varje dag. TV4 AB har medgett denna ändring. TV4 AB ska ingå avtal som medför att den som utför utsändningstjänsten för TV4 Film använder komprimeringstekniken MPEG-4 och utsändningstekniken DVB-T2.

8 Myndigheten har i beslutet den 31 mars 2014 utförligt redogjort för de övriga villkor som ett tillstånd kan och bör förenas med. Myndigheten anser att de villkor som tidigare har gällt för programtjänsterna ska fortsätta att gälla oförändrade. Ett tillstånd gäller enligt huvudregeln sex år. Om det finns särskilda skäl får tillståndstiden gälla för en kortare tid. Eftersom regeringens beslut om sändningsutrymme gäller till och med den 31 mars 2020 bör även de tillstånd som meddelas i detta beslut gälla fram till detta datum. Detta beslut har fattats av generaldirektören Magnus Larsson efter föredragning av enhetschefen Kerstin Morast. I den slutliga handläggningen har även Ola Vigström och Johannes Wik deltagit. Magnus Larsson Kerstin Morast HUR MAN ÖVERKLAGAR, se bilaga A. Detta är en elektronisk kopia av beslutet. Namnunderskrifter finns på originalhandlingen som förvaras hos myndigheten.

BESLUT 2014-03-31. SAKEN Ansökan om tillstånd att sända marksänd tv och sökbar text-tv

BESLUT 2014-03-31. SAKEN Ansökan om tillstånd att sända marksänd tv och sökbar text-tv 1/22 BESLUT 2014-03-31 Dnr 13/01812 m.fl. SÖKANDE Se sändlista SAKEN Ansökan om tillstånd att sända marksänd tv och sökbar text-tv Myndigheten för radio och tv:s beslut 1. Myndigheten för radio och tv

Läs mer

Förnyad prövning och förlängning av vissa tillståndsvillkor för marksänd tv

Förnyad prövning och förlängning av vissa tillståndsvillkor för marksänd tv 1/4 BESLUT 2015-09-30 Dnr: 15/01995 TILLSTÅNDSHAVARE Se sändlista SAKEN Förnyad prövning och förlängning av vissa tillståndsvillkor för marksänd tv BESLUT Tillståndsvillkoren 1, 5 och 8 i respektive beslutsbilaga

Läs mer

Enligt sändlista. Tillstånd att sända tv och sökbar text-tv

Enligt sändlista. Tillstånd att sända tv och sökbar text-tv 1/10 BESLUT 2016-11-28 Dnr: 16/01242 m.fl. SÖKANDE Enligt sändlista SAKEN Tillstånd att sända tv och sökbar text-tv BESLUT 1. Myndigheten för press, radio och tv ger med stöd av 4 kap. 3 radio- och tvlagen

Läs mer

Prislista SMATV kollektiv distribution, 2015-10-13 AB Sappa Grafiska vägen 2A 412 63 GÖTEBORG 031-774 10 40 agent@sappa.se

Prislista SMATV kollektiv distribution, 2015-10-13 AB Sappa Grafiska vägen 2A 412 63 GÖTEBORG 031-774 10 40 agent@sappa.se Kollektiv distribution är en kollektiv affär där samtliga hushåll i ditt nät får tillgång till samma tv-kanaler. Det kan ske analogt eller endast digitalt. Digital distribution kräver kryptering av signal

Läs mer

Månadsrapport Mars 2013 (vecka 10-13)

Månadsrapport Mars 2013 (vecka 10-13) Introduktion - beskrivning av olika tittarmått Denna månadsrapport baseras på tittarresultaten från en TV-panel som rapporterar med s k people meters. Panelen är representativ för hushåll med tillgång

Läs mer

För frågor kontakta: Björn Englund, projektledare tel epost

För frågor kontakta: Björn Englund, projektledare tel epost MMS utför fristående kanalpenetrationsundersökningar fyra gånger per år, två gånger på våren och två gånger på hösten, rapporterna benämns Q1-Q4. Dessa används bland annat av TVkanaler och mediebyråer.

Läs mer

Prislista SMATV kollektiv distribution, AB Sappa Grafiska vägen 2A GÖTEBORG

Prislista SMATV kollektiv distribution, AB Sappa Grafiska vägen 2A GÖTEBORG Kollektiv distribution är en kollektiv affär där samtliga hushåll i ditt nät får tillgång till samma tv-kanaler. Det kan ske analogt och/eller endast digitalt. Digital distribution kräver kryptering av

Läs mer

Prislista SMATV kollektiv distribution, 2015-12-10 AB Sappa Grafiska vägen 2A 412 63 GÖTEBORG 031-774 10 40 agent@sappa.se

Prislista SMATV kollektiv distribution, 2015-12-10 AB Sappa Grafiska vägen 2A 412 63 GÖTEBORG 031-774 10 40 agent@sappa.se Kollektiv distribution är en kollektiv affär där samtliga hushåll i ditt nät får tillgång till samma tv-kanaler. Det kan ske analogt eller endast digitalt. Digital distribution kräver kryptering av signal

Läs mer

Månadsrapport December 2014 (vecka 49-52)

Månadsrapport December 2014 (vecka 49-52) Introduktion - beskrivning av olika tittarmått Denna månadsrapport baseras på tittarresultaten från en TV-panel som rapporterar med s k people meters. Panelen är representativ för hushåll med tillgång

Läs mer

Prislista SMATV kollektiv distribution, AB Sappa Grafiska vägen 2A GÖTEBORG

Prislista SMATV kollektiv distribution, AB Sappa Grafiska vägen 2A GÖTEBORG Kollektiv distribution är en kollektiv affär där samtliga hushåll i ditt nät får tillgång till samma tv-kanaler. Det kan ske analogt och/eller digitalt. Vid digital distribution krävs kryptering av signal

Läs mer

MMS kanalpenetrationsrapport

MMS kanalpenetrationsrapport Våren 2018 Q4, vecka 42-49 2018 12 18 MMS kanalpenetrationsrapport MMS utför fristående kanalpenetrationsundersökningar fyra gånger per år, två gånger på våren och två gånger på hösten, rapporterna benämns

Läs mer

Region Skåne Fråga om utformning av fördelningsnyckel i ramavtal för radiologiprodukter

Region Skåne Fråga om utformning av fördelningsnyckel i ramavtal för radiologiprodukter KKV1026, v1.4, 2013-01-18 BESLUT 2014-12-12 Dnr 99/2014 1 (6) Region Skåne JA Hedlunds väg 291 89 Kristianstad Region Skåne Fråga om utformning av fördelningsnyckel i ramavtal för radiologiprodukter Konkurrensverkets

Läs mer

MMS kanalpenetrationsrapport

MMS kanalpenetrationsrapport Hösten 2017 Q4, vecka 41-48 2017 12 08 MMS kanalpenetrationsrapport MMS utför fristående kanalpenetrationsundersökningar fyra gånger per år, två gånger på våren och två gånger på hösten, rapporterna benämns

Läs mer

MMS kanalpenetrationsrapport

MMS kanalpenetrationsrapport Våren 2016 Q2, vecka 14-22 2016-06-16 MMS kanalpenetrationsrapport MMS utför fristående kanalpenetrationsundersökningar fyra gånger per år, två gånger på våren och två gånger på hösten, rapporterna benämns

Läs mer

Prislista SMATV kollektiv distribution, AB Sappa Grafiska vägen 2A GÖTEBORG

Prislista SMATV kollektiv distribution, AB Sappa Grafiska vägen 2A GÖTEBORG Kollektiv distribution är en kollektiv affär där samtliga hushåll i ditt nät får tillgång till samma tv-kanaler. Det kan ske analogt och/eller digitalt. Vid digital distribution krävs kryptering av signal

Läs mer

Månadsrapport September 2014 (vecka 36-39)

Månadsrapport September 2014 (vecka 36-39) Introduktion - beskrivning av olika tittarmått Denna månadsrapport baseras på tittarresultaten från en TV-panel som rapporterar med s k people meters. Panelen är representativ för hushåll med tillgång

Läs mer

MMS kanalpenetrationsundersökning

MMS kanalpenetrationsundersökning Hösten 2014 Q4, vecka 42-49 2014-12-18 MMS kanalpenetrationsundersökning Om MMS kanalpenetrationsundersökning MMS utför fristående kanalpenetrationsundersökningar fyra gånger per år, två gånger på våren

Läs mer

MMS kanalpenetrationsrapport

MMS kanalpenetrationsrapport Våren 2018 Q2, vecka 16-24 2018 06 28 MMS kanalpenetrationsrapport MMS utför fristående kanalpenetrationsundersökningar fyra gånger per år, två gånger på våren och två gånger på hösten, rapporterna benämns

Läs mer

MMS kanalpenetrationsrapport

MMS kanalpenetrationsrapport Våren 2019 Q2, vecka 16-24 2019 06 27 MMS kanalpenetrationsrapport MMS utför fristående kanalpenetrationsundersökningar fyra gånger per år, två gånger på våren och två gånger på hösten, rapporterna benämns

Läs mer

Månadsrapport Augusti 2013 (vecka 31-35)

Månadsrapport Augusti 2013 (vecka 31-35) Introduktion - beskrivning av olika tittarmått Denna månadsrapport baseras på tittarresultaten från en TV-panel som rapporterar med s k people meters. Panelen är representativ för hushåll med tillgång

Läs mer

Prislista SMATV kollektiv distribution, AB Sappa Grafiska vägen 2A GÖTEBORG

Prislista SMATV kollektiv distribution, AB Sappa Grafiska vägen 2A GÖTEBORG Kollektiv distribution är en kollektiv affär där samtliga hushåll i ditt nät får tillgång till samma tv-kanaler. Det kan ske analogt och/eller digitalt. Vid digital distribution krävs kryptering av signal

Läs mer

Läkemedelsförmånsnämnden avslår ansökan om prishöjning inom läkemedelsförmånerna för produkten E-vimin.

Läkemedelsförmånsnämnden avslår ansökan om prishöjning inom läkemedelsförmånerna för produkten E-vimin. BESLUT 1 (5) Läkemedelsförmånsnämnden Datum 2008-01-21 Vår beteckning SÖKANDE BIOPHAUSIA AB Blasieholmsgatan 2 111 48 Stockholm ÄRENDET Ansökan inom läkemedelsförmånerna LÄKEMEDELSFÖRMÅNSNÄMNDENS BESLUT

Läs mer

Föreläggande förenat med vite för familjedaghemmet SusoDus

Föreläggande förenat med vite för familjedaghemmet SusoDus Utbildningsförvaltningen Avdelningen för utveckling och samordning Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-05-26 Handläggare Gentiana Dedaj Telefon: 08-508 33 332 Till Utbildningsnämnden 2015-06-11 familjedaghemmet

Läs mer

Månadsrapport September 2013 (vecka 36-39)

Månadsrapport September 2013 (vecka 36-39) Introduktion - beskrivning av olika tittarmått Denna månadsrapport baseras på tittarresultaten från en TV-panel som rapporterar med s k people meters. Panelen är representativ för hushåll med tillgång

Läs mer

Beslut om ändring av telefoninummerplanen

Beslut om ändring av telefoninummerplanen BESLUT 1(6) Datum Vår referens Aktbilaga 2015-xx-xx Dnr: 15-10583 1 Nätsäkerhetsavdelningen Andreas Häll andreas.hall@pts.se Beslut om ändring av telefoninummerplanen Saken Ändring av den svenska nummerplanen

Läs mer

Kommentar till resultat från undersökningen

Kommentar till resultat från undersökningen MMS utför fristående kanalpenetrationsundersökningar fyra gånger per år, två gånger på våren och två gånger på hösten, rapporterna benämns Q1-Q4. Dessa används bland annat av tvkanaler och mediebyråer.

Läs mer

MMS kanalpenetrationsundersökning

MMS kanalpenetrationsundersökning Hösten 2013 Q3, vecka 34-41 2013-10-24 MMS kanalpenetrationsundersökning Om MMS kanalpenetrationsundersökning Kommentar till resultat från undersökningen Slumpfelsmarginal För frågor kontakta: 1 Tabellen

Läs mer

MMS kanalpenetrationsrapport

MMS kanalpenetrationsrapport Våren 2015 Q1, vecka 7-14 2015-04-21 MMS kanalpenetrationsrapport MMS utför fristående kanalpenetrationsundersökningar fyra gånger per år, två gånger på våren och två gånger på hösten, rapporterna benämns

Läs mer

För frågor kontakta: Björn Englund, projektledare tel epost

För frågor kontakta: Björn Englund, projektledare tel epost MMS utför fristående kanalpenetrationsundersökningar fyra gånger per år, två gånger på våren och två gånger på hösten, rapporterna benämns Q1-Q4. Dessa används bland annat av TVkanaler och mediebyråer.

Läs mer

MMS kanalpenetrationsrapport

MMS kanalpenetrationsrapport Hösten 2017 Q3, vecka 33-39 2017 10 20 MMS kanalpenetrationsrapport MMS utför fristående kanalpenetrationsundersökningar fyra gånger per år, två gånger på våren och två gånger på hösten, rapporterna benämns

Läs mer

För frågor kontakta: Björn Englund, projektledare tel epost

För frågor kontakta: Björn Englund, projektledare tel epost MMS utför fristående kanalpenetrationsundersökningar fyra gånger per år, två gånger på våren och två gånger på hösten, rapporterna benämns Q1-Q4. Dessa används bland annat av TVkanaler och mediebyråer.

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument 2016-05-06 B E S L U T Swedbank AB FI Dnr 15-13124 Verkställande direktören Delgivning nr 2 105 34 Stockholm Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella

Läs mer

MMS kanalpenetrationsrapport

MMS kanalpenetrationsrapport Våren 2018 Q1, vecka 6-14 2018 04 17 MMS kanalpenetrationsrapport MMS utför fristående kanalpenetrationsundersökningar fyra gånger per år, två gånger på våren och två gånger på hösten, rapporterna benämns

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och organisationer

Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och organisationer Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och organisationer Antagna av Norrmalms stadsdelsnämnd 2013-12 - 12 Norrmalms stadsdelsnämnd Box 3128 103 62 Stockholm Växel 08-508 09 000 norrmalm@stockholm.se

Läs mer

MMS kanalpenetrationsrapport

MMS kanalpenetrationsrapport Våren 2019 Q1, vecka 6-14 2019 04 17 MMS kanalpenetrationsrapport MMS utför fristående kanalpenetrationsundersökningar fyra gånger per år, två gånger på våren och två gånger på hösten, rapporterna benämns

Läs mer

En stärkt yrkeshögskola ett lyft för kunskap (Ds 2015:41)

En stärkt yrkeshögskola ett lyft för kunskap (Ds 2015:41) REMISSVAR 1 (5) ERT ER BETECKNING 2015-08-17 U2015/04091/GV Regeringskansliet Utbildningsdepartementet 103 33 Stockholm En stärkt yrkeshögskola ett lyft för kunskap (Ds 2015:41) I promemorian presenterar

Läs mer

Myndigheten för radio och tv har i huvudsak inget att erinra mot utredningens förslag.

Myndigheten för radio och tv har i huvudsak inget att erinra mot utredningens förslag. 1/6 2013-01-29 Dnr: 12/02211 Yttrande Kulturdepartementet 103 33 Stockholm E-post: registrator@culture.ministry.se Yttrande över betänkandet Nya villkor för public service SOU 2012:59 Ert dnr KU2012/1365/MFI

Läs mer

VÄGLEDNING FÖRETAGSCERTIFIERING Ansökan, recertifiering och uppgradering Version: 2016-06-03 (SBSC dok 020681019)

VÄGLEDNING FÖRETAGSCERTIFIERING Ansökan, recertifiering och uppgradering Version: 2016-06-03 (SBSC dok 020681019) VÄGLEDNING FÖRETAGSCERTIFIERING Ansökan, recertifiering och uppgradering Version: 2016-06-03 (SBSC dok 020681019) Vägledning för ansökan Certifiering av företag info@sbsc.se www.sbsc.se Svensk Brand- och

Läs mer

Lagrum: 17 kap. 1 första stycket lagen (1962:381) om allmän försäkring

Lagrum: 17 kap. 1 första stycket lagen (1962:381) om allmän försäkring HFD 2013 ref 29 Minskning av en retroaktivt beviljad sjukersättning med sjukpenning som tidigare betalats ut för en del av den retroaktiva perioden skulle göras för den retroaktiva perioden i dess helhet.

Läs mer

Månadsrapport December 2010 (vecka 48-52)

Månadsrapport December 2010 (vecka 48-52) Introduktion - beskrivning av olika tittarmått Denna månadsrapport baseras på tittarresultaten från en TV-panel som rapporterar med s k people meters. Panelen är representativ för hushåll med tillgång

Läs mer

Radio- och tv-lag (2010:696)

Radio- och tv-lag (2010:696) Radio- och tv-lag (2010:696) SFS nr: 2010:696 Departement/myndighet: Kulturdepartementet Utfärdad: 2010-06-17 Ändrad: t.o.m. SFS 2010:1635 Övergripande bestämmelser 1 kap. Lagens innehåll och tillämpningsområde

Läs mer

Sändningarna den 11 och 25 april fälls. Granskningsnämnden anser att de strider mot bestämmelsen om otillbörligt gynnande.

Sändningarna den 11 och 25 april fälls. Granskningsnämnden anser att de strider mot bestämmelsen om otillbörligt gynnande. 1/5 BESLUT 2014-09-29 Dnr: 14/00945, 1068, 1111, 1185, 1260 och 1478 SAKEN Närradiosändningarna i Musik och Kultur från Mälaröarna Radio Viking 101,4, 2014-04-11, 04-25, 05-02, 05-09, 05-16 och 06-13,

Läs mer

Statsbidrag för läxhjälp till huvudmän 2016

Statsbidrag för läxhjälp till huvudmän 2016 Statsbidragsenheten 1 (5) Statsbidrag för läxhjälp till huvudmän 2016 Skolverket lämnar statsbidrag enligt förordning (2014:144) om statsbidrag för hjälp med läxor eller annat skolarbete utanför ordinarie

Läs mer

Månadsrapport Februari 2013 (vecka 6-9)

Månadsrapport Februari 2013 (vecka 6-9) Introduktion - beskrivning av olika tittarmått Denna månadsrapport baseras på tittarresultaten från en TV-panel som rapporterar med s k people meters. Panelen är representativ för hushåll med tillgång

Läs mer

HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT

HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT Sida 1 (6) HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT Mål nr meddelat i Stockholm den 21 oktober 2014 Ö 5774-13 KLAGANDE TO Rättegångsbiträde enligt föräldrabalken: Advokat JS MOTPART Göteborgs Överförmyndarförvaltning

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Stockholms Internationella Restaurangskola i Stockholms kommun

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Stockholms Internationella Restaurangskola i Stockholms kommun kolinspektionen Klaragymnasium AB Box 213 101 24 Stockholm Att: staffan.morner@academedia.se 1 (5) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Stockholms Internationella Restaurangskola i

Läs mer

MMS kanalpenetrationsundersökning

MMS kanalpenetrationsundersökning Våren 2013 Q1, vecka 6-13 2012-04-11 MMS kanalpenetrationsundersökning Om MMS kanalpenetrationsundersökning MMS utför fristående kanalpenetrationsundersökningar fyra gånger per år, två gånger på våren

Läs mer

Ansökan från AB Svenska Spel om tillstånd enligt lotterilagen att anordna spel på värdeautomater

Ansökan från AB Svenska Spel om tillstånd enligt lotterilagen att anordna spel på värdeautomater Regeringsbeslut 2013-12-12 Finansdepartementet AB Svenska Spel Sturegatan 11 106 10 Stockholm Ansökan från AB Svenska Spel om tillstånd enligt lotterilagen att anordna spel på värdeautomater 1 bilaga Regeringens

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om tillfälliga begränsningar av möjligheten att få uppehållstillstånd i Sverige; SFS 2016:752 Utkom från trycket den 30 juni 2016 utfärdad den 22 juni 2016. Enligt riksdagens

Läs mer

Information om restaurangkasinospel

Information om restaurangkasinospel Information om restaurangkasinospel För roulette-, tärnings- och kortspel eller så kallat restaurangkasinospel gäller bestämmelserna i lotterilagen (1994:1000) och lotteriförordningen (1994:1451). Den

Läs mer

Förslag till ändring i trafikförordningen (1998:1276) och vissa andra frågor rörande parkeringstillstånd för personer med funktionshinder

Förslag till ändring i trafikförordningen (1998:1276) och vissa andra frågor rörande parkeringstillstånd för personer med funktionshinder 1 (5) Näringsdepartementet 103 33 STOCKHOLM Förslag till ändring i trafikförordningen (1998:1276) och vissa andra frågor rörande parkeringstillstånd för personer med funktionshinder N2014/850/TE Sammanfattning

Läs mer

Tillstånd för AETN UK att sända marksänd tv och sökbar texttv för programtjänsten History (tv2014:1)

Tillstånd för AETN UK att sända marksänd tv och sökbar texttv för programtjänsten History (tv2014:1) 1/3 Beslutsbilaga 1 Tillstånd för AETN UK att sända marksänd tv och sökbar texttv för programtjänsten History (tv2014:1) Allmänna förutsättningar Tillståndet innehas av AETN UK, vilket är ett aktiebolag

Läs mer

Månadsrapport Augusti 2011 (vecka 31-34)

Månadsrapport Augusti 2011 (vecka 31-34) Introduktion - beskrivning av olika tittarmått Denna månadsrapport baseras på tittarresultaten från en TV-panel som rapporterar med s k people meters. Panelen är representativ för hushåll med tillgång

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) uppföljning av ärende om Moderaternas medlemsregister

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) uppföljning av ärende om Moderaternas medlemsregister Datum Diarienr 2014-03-31 1289-2013 Moderata Samlingspartiet Box 2080 103 12 STOCKHOLM Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) uppföljning av ärende om Moderaternas medlemsregister Datainspektionens

Läs mer

Strategi fö r Myndigheten fö r radiö öch tv:s tillsta ndsgivning fö r marksa nd tv 2014 2020

Strategi fö r Myndigheten fö r radiö öch tv:s tillsta ndsgivning fö r marksa nd tv 2014 2020 Strategi fö r Myndigheten fö r radiö öch tv:s tillsta ndsgivning fö r marksa nd tv 2014 2020 Dnr 13/01736 Innehåll Sammanfattning... 3 1 Inledning... 4 1.1 Myndighetens uppdrag... 4 1.2 Strategins syfte...

Läs mer

Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan LM Engströms gymnasium i Göteborg. Skolinspektionen

Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan LM Engströms gymnasium i Göteborg. Skolinspektionen Peter Isac Béens Utbildningsstiftelse 2011-06-11 fredrik.sidenvall@li-ne.nu Dnr 44-2010:5379 efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan LM Engströms gymnasium i Göteborg 2011-06-11 1(2) Dnr 44-2010:5379

Läs mer

Tillämpningsanvisningar för ansökan om tilläggsbelopp - för elever i gymnasie- och gymnasiesärskolan med extraordinärt behov av särskilt stöd

Tillämpningsanvisningar för ansökan om tilläggsbelopp - för elever i gymnasie- och gymnasiesärskolan med extraordinärt behov av särskilt stöd Linköpings kommun linkoping.se Tillämpningsanvisningar för ansökan om Innehåll 1 Inledning 3 2 Målgrupp 3 3 När inte betalas ut 3 4 Tilläggsbeloppets storlek 4 5 Ansökan 5 5.1 Krav på underlag 5 5.2 Ansvar

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i skollagen (1985:1100); SFS 2006:528 Utkom från trycket den 14 juni 2006 utfärdad den 1 juni 2006. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om skollagen

Läs mer

Månadsrapport December 2013 (vecka 49-52)

Månadsrapport December 2013 (vecka 49-52) Introduktion - beskrivning av olika tittarmått Denna månadsrapport baseras på tittarresultaten från en TV-panel som rapporterar med s k people meters. Panelen är representativ för hushåll med tillgång

Läs mer

Ansökan om bidrag för studier vid svensk skola i utlandet

Ansökan om bidrag för studier vid svensk skola i utlandet Utbildningsförvaltningen Grundskoleavdelning Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-09-03 Handläggare Ted Sandqvist Telefon: 08-508 33 903 Till Utbildningsnämnden 2015-09-21 Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer

Riktlinjer för antagning till gymnasieskolan

Riktlinjer för antagning till gymnasieskolan UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GYMNASIEAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 11-424/3872 SID 1 (5) 2011-04-28 Handläggare: Britt Marie Holmström Telefon: 08-508 33 892 Utbildningsnämnden 2011-05-23 Riktlinjer för

Läs mer

Åklagarmyndigheten, Ekobrottsmyndigheten, Polismyndigheten och Tullverket

Åklagarmyndigheten, Ekobrottsmyndigheten, Polismyndigheten och Tullverket Regeringsbeslut II:29 Justitiedepartementet 2015-12-17 Ju2015/04549/Å Ju2015/04886/PO Ju2015/05328/Å Ju2015/09908/Å Åklagarmyndigheten Box 5553 114 85 STOCKHOLM Uppdrag till Åklagarmyndigheten att i samverkan

Läs mer

1. Problemet. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Konsekvensutredning 1 (5) Datum 2009-12-14

1. Problemet. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Konsekvensutredning 1 (5) Datum 2009-12-14 samhällsskydd och beredskap Konsekvensutredning 1 (5) Ert datum Er referens Avdelningen för risk- och sårbarhetsreducerande arbete Enheten för skydd av samhällsviktig verksamhet Jens Hagberg 010-240 51

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument 2008-09-29 BESLUT Autoliv Inc. FI Dnr 08-2046 Finansinspektionen Box 70381 Delgivning nr 2 107 24 STOCKHOLM P.O. Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel +46 8 787 80 00 Fax +46 8 24 13 35 finansinspektionen@fi.se

Läs mer

Ansökan om medgivande att fullgöra skolplikten på annat sätt

Ansökan om medgivande att fullgöra skolplikten på annat sätt Utbildningsförvaltningen Grundskoleavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-12-02 Handläggare Ted Sandqvist Telefon: 08-508 33 903 Till Utbildningsnämnden 2014-12-18 Ansökan om medgivande att fullgöra

Läs mer

Månadsrapport April 2013 (vecka 14-17)

Månadsrapport April 2013 (vecka 14-17) Introduktion - beskrivning av olika tittarmått Denna månadsrapport baseras på tittarresultaten från en TV-panel som rapporterar med s k people meters. Panelen är representativ för hushåll med tillgång

Läs mer

Elsäkerhetsverkets förslag till föreskrifter om ändring i ELSÄK-FS 2013:1

Elsäkerhetsverkets förslag till föreskrifter om ändring i ELSÄK-FS 2013:1 KONSEKVENSUTREDNING 1 (5) Kim Reenaas, Verksjurist Generaldirektörens stab 010-168 05 03 kim.reenaas@elsakerhetsverket.se 2015-03-15 Dnr 15EV4062 Elsäkerhetsverkets förslag till föreskrifter om ändring

Läs mer

Månadsrapport Juni 2013 (vecka 23-26)

Månadsrapport Juni 2013 (vecka 23-26) Introduktion - beskrivning av olika tittarmått Denna månadsrapport baseras på tittarresultaten från en TV-panel som rapporterar med s k people meters. Panelen är representativ för hushåll med tillgång

Läs mer

Partnerskapsförord. giftorättsgods görs till enskild egendom 1, 2. Parter 3. Partnerskapsförordets innehåll: 4

Partnerskapsförord. giftorättsgods görs till enskild egendom 1, 2. Parter 3. Partnerskapsförordets innehåll: 4 Partnerskapsförord giftorättsgods görs till enskild egendom 1, 2 Parter 3 Namn Telefon Adress Namn Telefon Adress Partnerskapsförordets innehåll: 4 Vi skall ingå registrerat partnerskap har ingått registrerat

Läs mer

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204)

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Datum Diarienr 2014-05-21 1078-2013 Staffanstorpshus AB Box 137 245 22 Staffanstorp Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Datainspektionens beslut Staffanstorpshus AB har behandlat

Läs mer

Hemtjänst. Information från omsorgsförvaltningen, Alvesta kommun

Hemtjänst. Information från omsorgsförvaltningen, Alvesta kommun Hemtjänst Information från omsorgsförvaltningen, Alvesta kommun Uppdaterad 2016 1 Om hemtjänst Hemtjänst är ett samlat begrepp för olika former av omsorg, stöd och service i hemmet. Du som är äldre och/eller

Läs mer

Sammanfattning. Utgångspunkter

Sammanfattning. Utgångspunkter Sammanfattning Utgångspunkter En del av vårt uppdrag har varit att överväga om det är ändamålsenligt med en uppdelning mellan å ena sidan bestämmelserna i 15 kap. sekretesslagen om registrering av allmänna

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM 1 (6) meddelad i Stockholm den 23 juni 2016 KLAGANDE Fidelity Funds SICAV Ombud: Advokat Mattias Schömer Advokatfirman Vinge KB Box 1703 111 87 Stockholm MOTPART Skatteverket

Läs mer

Fredrik Ohlström Spektrum/Fast radio och satellit - tillstånd 08-678 55 46 fredrik.ohlstrom@pts.se Box 1366 172 27 SUNDBYBERG

Fredrik Ohlström Spektrum/Fast radio och satellit - tillstånd 08-678 55 46 fredrik.ohlstrom@pts.se Box 1366 172 27 SUNDBYBERG BESLUT DATUM DIARIENR 2004-10-14 04-5505 AKTBIL. HANDLÄGGARE, AVDELNING/ENHET, TELEFON, E-POST Fredrik Ohlström Spektrum/Fast radio och satellit - tillstånd 08-678 55 46 fredrik.ohlstrom@pts.se Teracom

Läs mer

Lokala regler för tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå vid Linnéuniversitetet

Lokala regler för tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå vid Linnéuniversitetet Dnr: LNU 2012/460 Regeldokument Lokala regler för tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå vid Linnéuniversitetet Beslutat av Ordförandena i fakultetsnämnderna samt nämnden för utbildningsvetenskap

Läs mer

Telia Er leverantör av TV, Bredband och telefoni. Lennart Hallgren

Telia Er leverantör av TV, Bredband och telefoni. Lennart Hallgren Telia Er leverantör av TV, Bredband och telefoni Lennart Hallgren Varför ska vi ha fiber? 1. Med Fibernät blir ni anslutna till en infrastruktur byggd efter de modernaste teknikstandarder som existerar.

Läs mer

Medieplan. för Högskolebiblioteket i Skövde. 2014-02-24 Reviderad 2016-02-29

Medieplan. för Högskolebiblioteket i Skövde. 2014-02-24 Reviderad 2016-02-29 Medieplan för Högskolebiblioteket i Skövde 2014-02-24 Reviderad 2016-02-29 Innehåll BIBLIOTEKETS ANSVAR FÖR HÖGSKOLANS INFORMATIONSFÖRSÖRJNING... 1 BIBLIOTEKETS MEDIEPLAN... 1 FÖRVÄRVSPRINCIPER... 1 VAD

Läs mer

Månadsrapport. 2014 2015 Tittartid 196 183 Räckvidd - Sett minst 5 min % 72,1 70,8 Räckvidd - Sett minst 5 min tusental 6641 6589

Månadsrapport. 2014 2015 Tittartid 196 183 Räckvidd - Sett minst 5 min % 72,1 70,8 Räckvidd - Sett minst 5 min tusental 6641 6589 MMS sammanställning av tittandet på TV och webb-tv under februari 215 Sammanfattning Februari (vecka 6-9) TV 214 215 Tittartid 196 183 Räckvidd - Sett minst 5 min % 72,1 7,8 Räckvidd - Sett minst 5 min

Läs mer

Månadsrapport. 2014 2015 Tittartid 141 143 Räckvidd - Sett minst 5 min % 65 65 Räckvidd - Sett minst 5 min tusental 6 084 6 058

Månadsrapport. 2014 2015 Tittartid 141 143 Räckvidd - Sett minst 5 min % 65 65 Räckvidd - Sett minst 5 min tusental 6 084 6 058 MMS sammanställning av tittandet på TV och webb-tv under september 215 Sammanfattning September (vecka 36-39) TV 214 215 Tittartid 141 143 Räckvidd - Sett minst 5 min % 65 65 Räckvidd - Sett minst 5 min

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (1991:980) om handel med finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (1991:980) om handel med finansiella instrument 2014-05-21 BESLUT Länsförsäkringar Fondförvaltning AB FI Dnr 13-13944 Tegeluddsvägen 11 13 Delgivning nr 2 106 50 STOCKHOLM Finansinspektionen P.O. Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel +46

Läs mer

Bredbands-TV. Telefoni. Bredband. Bredbands-TV via Bredband2 ger dig: Perfekt bild. Full HD. Valfrihet via stort kanalutbud.

Bredbands-TV. Telefoni. Bredband. Bredbands-TV via Bredband2 ger dig: Perfekt bild. Full HD. Valfrihet via stort kanalutbud. Bredbands-TV TV Telefoni Bredband Bredbands-TV via Bredband2 ger dig: Perfekt bild Full HD Valfrihet via stort kanalutbud Triple play Video On Demand Inspelningsbar TV-box Med reservation för förändringar

Läs mer

Justering av avgifter för prövning och tillsyn av serveringstillstånd enligt alkohollagen samt tillsyn av folköl-, tobak och nikotinförsäljning

Justering av avgifter för prövning och tillsyn av serveringstillstånd enligt alkohollagen samt tillsyn av folköl-, tobak och nikotinförsäljning 1 (6) Socialkontoret 2009-02-17 Dnr 2008-202 Inger Winkelmann Mildaeus Socialnämnden Justering av avgifter för prövning och tillsyn av serveringstillstånd enligt alkohollagen samt tillsyn av folköl-, tobak

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om överlämnande till Sverige enligt en europeisk arresteringsorder; SFS 2003:1178 Utkom från trycket den 30 december 2003 utfärdad den 18 december 2003. Regeringen

Läs mer

Socialstyrelsens författningssamling

Socialstyrelsens författningssamling SOSFS 2008:20 (M och S) Föreskrifter Ändring i föreskrifterna och allmänna råden (SOSFS 2007:10) om samordning av insatser för habilitering och rehabilitering Socialstyrelsens författningssamling I Socialstyrelsens

Läs mer

Informationsmeddelande IM2013: 041 2013-04-05

Informationsmeddelande IM2013: 041 2013-04-05 Informationsmeddelande IM2013: 041 2013-04-05 1 (6) Ett IM gäller i högst ett år från utgivningsdatum, men kan upphöra att gälla tidigare. För korrekt information om vilka IM som är giltiga, titta alltid

Läs mer

Riktlinjer för aktivitetsbidrag

Riktlinjer för aktivitetsbidrag Riktlinjer för aktivitetsbidrag 1) Varför utdelar fonden aktivitetsbidrag? Genom att stödja olika aktiviteter vill fonden öka kontakterna mellan Norge och Finland och öka kunskapen om de båda länderna.

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i skollagen (2010:800); SFS 2015:246 Utkom från trycket den 12 maj 2015 utfärdad den 30 april 2015. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om skollagen

Läs mer

Ersättningsperiod vid anmälan om höjd inkomst och beslut om sjukpenninggrundande inkomst (SGI) för förfluten tid

Ersättningsperiod vid anmälan om höjd inkomst och beslut om sjukpenninggrundande inkomst (SGI) för förfluten tid Ersättningsperiod vid anmälan om höjd inkomst och beslut om sjukpenninggrundande inkomst (SGI) för förfluten tid Försäkringskassans ställningstagande 1. När en ersättningsperiod påbörjas En ersättningsperiod

Läs mer

Promemorian Vissa ändringar i lagen (2003:389) om elektronisk kommunikation

Promemorian Vissa ändringar i lagen (2003:389) om elektronisk kommunikation REMISSYTTRANDE 1 (5) Datum Dnr 2008-12-15 AdmD-407-2008 Näringsdepartementet 103 33 Stockholm Promemorian Vissa ändringar i lagen (2003:389) om elektronisk kommunikation Sammanfattning Kammarrätten avstyrker

Läs mer

REGERINGSRÄTTENS DOM

REGERINGSRÄTTENS DOM REGERINGSRÄTTENS DOM 1 (6) meddelad i Stockholm den 14 juni 2010 KLAGANDE AA MOTPART Försäkringskassan 103 51 Stockholm ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Kammarrätten i Göteborgs dom den 3 april 2008 i mål nr 4221-07,

Läs mer

BESLUT. Datum 2013-07-17. Föreläggande vid vite enligt 25 lagen (2002:160) om läkemedelsförmåner m.m. (förmånslagen)

BESLUT. Datum 2013-07-17. Föreläggande vid vite enligt 25 lagen (2002:160) om läkemedelsförmåner m.m. (förmånslagen) BESLUT 1 (5) Datum 2013-07-17 Vår beteckning PART Apotek Hjärtat Retail AB Solna torg 19, 6 tr 171 45 Solna SAKEN Föreläggande vid vite enligt 25 lagen (2002:160) om läkemedelsförmåner m.m. (förmånslagen)

Läs mer

Rutin för rapportering och handläggning av anmälningar enligt Lex Sarah

Rutin för rapportering och handläggning av anmälningar enligt Lex Sarah Socialförvaltningen 1(5) Dokumentnamn: Rutin Lex Sarah Dokumentansvarig: Förvaltningschef Utfärdat av: Förvaltningschef Beslutad av: Förvaltningsövergripande ledningsgrupp. Ersätter tidigare Rutin Lex

Läs mer

Rutin överklagan av beslut

Rutin överklagan av beslut Ansvarig för rutin: Avdelningschef Individ- och familj Upprättad (av vem och datum) Helena Broberg, enhetschef, 2013-10-30 Beslutad (datum och av vem): Socialförvaltningens ledningsgrupp, 2013-12-16 Reviderad

Läs mer

Äldreomsorgnämndens rapport till kommunfullmäktige angående antal beslut om bistånd som inte har verkställts till och med 31 mars 2013

Äldreomsorgnämndens rapport till kommunfullmäktige angående antal beslut om bistånd som inte har verkställts till och med 31 mars 2013 2013-04-16 AN-2013/240.739 1 (10) HANDLÄGGARE Malmsten, Susanne Äldreomsorgsnämnden Susanne.Malmsten@Huddinge.se Äldreomsorgnämndens rapport till kommunfullmäktige angående antal beslut om bistånd som

Läs mer

Lärare för riskutbildning behörighet A1, A2 och A del 2. 1. Yrkestitel Lärare för riskutbildning behörighet A1, A2 och A del 2

Lärare för riskutbildning behörighet A1, A2 och A del 2. 1. Yrkestitel Lärare för riskutbildning behörighet A1, A2 och A del 2 Lärare för riskutbildning behörighet A1, A2 och A del 2 1. Yrkestitel Lärare för riskutbildning behörighet A1, A2 och A del 2 2. Beskrivning av ansökan etc. För att få bedriva riskutbildning för behörighet

Läs mer

Riksförsäkringsverkets föreskrifter (RFFS 1993:24) om assistansersättning

Riksförsäkringsverkets föreskrifter (RFFS 1993:24) om assistansersättning Aktuell lydelse Riksförsäkringsverkets föreskrifter (RFFS 1993:24) om assistansersättning Ansökan 1 (Upphävd genom RFFS 2001:25). 2 (Upphävd genom RFFS 2001:25). 2 a Upphävd genom RFFS 2001:25). 3 (Upphävd

Läs mer

Avgifter i skolan. Informationsblad

Avgifter i skolan. Informationsblad Informationsblad 1 (8) Avgifter i skolan Här kan du läsa om hur Skolinspektionen bedömer avgifter i skolan i samband med tillsynen. Informationsbladet redogör för Skolinspektionens praxis. Här kan du även

Läs mer

Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad

Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad En policy ger stöd Att kommunicera är en del av vardagen för oss som arbetar i Lidingö stad. Att kommunikationen fungerar är viktigt för att vi ska kunna

Läs mer

Samhällsbygnadskontoret 312 80 Laholm 0430-150 00

Samhällsbygnadskontoret 312 80 Laholm 0430-150 00 Samhällsbygnadskontoret 312 80 Laholm 0430-150 00 miljo.byggnadsnamnden@laholm.se www.laholm.se VAD ÄR EN DETALJPLAN? En detaljplan är ett juridiskt bindande dokument som reglerar vad såväl enskilda som

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM 1 (6) meddelad i Stockholm den 8 mars 2016 KLAGANDE AA ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Sveriges riksbanks beslut den 17 december 2015 i ärende dnr 2015-00746 SAKEN Rätt att ta del

Läs mer