Kursprogram våren 2010 Langbeck.se

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kursprogram våren 2010 Langbeck.se"

Transkript

1 Kursprogram våren 2010 Langbeck.se Motorbåtsutbildningar

2

3 Langbeck.se har sitt ursprung i Sportbåtsskolan som drivs av Sportbåtsklubben, en av landets största racerbåtsklubbar. Sportbåtsskolan har under åren arrangerat förar-, skeppar- och motorkurser samt årliga föraroch navigationskurser som internat under ett veckoslut i maj. Internatkurserna genomfördes på ön Märsgarn i Hårsfjärden. Sporbåtsskolan har ordnat körteknikkurser som leder fram till Manöverintyg för högfartsbåt sedan år Dessa kurser genomförs som helgkurser men inte i internatsform. Sedan 2005 genomför Langbeck Racing HB alla utbildningar utom de som vänder sig till blivande tävlingsförare. Kurser ges såväl till fritidsbåtsfolk, som till dem som kör båt yrkesmässigt. Bland deltagarna vid yrkeskurserna finns testförare från Volvo-Penta, RIB-charterförare, Polisen, Sjöfartsverket och många fler. Företaget leds av Björn Langbeck. Björn är även skolchef i Sportbåtsskolan sedan över 20 år. Kurser för fritidsbåtförare Vi genomför dels kurser i körteknik, som leder fram till Manöverintyg för högfartsbåt enligt NFBs fordringar. Vi genomför också en kurs i högfartsnavigering. Kurser för yrkesbåtförare Vi genomför kurser i Handhavande av snabba fartyg (HSF). Efter godkänd kurs får du köra yrkesmässig trafik i över 35 knop. Vi är naturligtvis auktoriserade av Transportstyrelsen för att genomföra denna kurs. LANGBECK.SE arrangerar: 1 o 2 KÖRTEKNIK 8-9 och maj 3 KÖRTEKNIK FÖR TJEJER juni 4 HÖGFARTSNAVIGERING maj 5, 6, 7 HANDHAVANDE AV SNABBA FARTYG april och maj Vi tål att jämföras! Efter mer än 20 år vet vi att inget kan ersätta egen tid vid ratten. Vi har därför endast tre deltagare i varje båt och vi kör mer båt än de flesta utbildare. Vid kursen i körteknik kör vi totalt ca 10 timmar med varje båt - det ger dig mer än 3 timmar vid ratten. Under handhavande av snabba fartyg kör vi ca 20 timmar vilket ger dig ca 6 timmar vid ratten och ca 3 timmar som navigatör. Jämför detta med övriga utbildare innan du bestämmer dig.

4 1 och 2. Körteknik Sedan 20 år finns ett frivilligt körkort for dem som kör snabba båtar. Körkortet kallas Manöverintyg för högfartsbåt och det administreras av Nämnden för Båtlivsutbildning. Sportbåtsskolan och Björn Langbeck utfärdade de allra första intygen i Sverige våren Bland de första finns Kung Carl XVI Gustaf, som tog Manöverintyget i samband med Sportbåtsskolans Märsgarnskurser. Manöverintyget är krav för att kunna få licens för att tävla som förare i offshoretävlingar. MÅLGRUPP SYFTE INNEHÅLL UPPLÄGG TID I BÅT FÖRKUNSKAPER Kursen lämpar sig för alla som vill kunna nyttja sin snabba båt bättre. Antingen du är nästan nybörjare eller har flera års vana. Att lära sig köra snabba motorbåtar under varierande förhållanden, både i låg och hög fart. Viss teori om varför båten uppför sig som den gör, ingår också. Väjningsregler. Körning i med- och motsjö. Användning av powertrim och trimplan. Girar och undanmanövrer. Omkörningsteknik. Tilläggningsövningar. Olika båttypers egenskaper. Säkerhet ombord. Lärarledda övningar i planande båtar. Efter de inledande teorikvällarna ägnas hela helgen åt praktiska övningar. Under praktikdelen arbetar som regel en lärare och två till tre deltagare tillsammans i en båt. Kursen avslutas med prov för Manöverintyg för högfartsbåt. Vi erbjuder mer tid i båten än de flesta utbildare. Normalt blir det 9-11 timmar på sjön och i varje båt är det 3 deltagare, totalt alltså drygt 3 timmar vid ratten. Någon erfarenhet av snabba båtar krävs inte. Båtvana i allmänhet är önskvärd men inte något krav. Deltagarna indelas i grupper efter förkunskaper, deltagare med liknande kunskap övar i samma båt.

5 DELTAGARANTAL Max antal vid praktikdelen är 12 personer. Om antalet måste begränsas ges företräde till den som tar med egen båt. MINIMIÅLDER KURSLÄNGD PLATS Minimiålder 15 år. En teorikväll och två praktikdagar. Teori: På KTH i Stockholm Praktik: Dyvik Marina, ca 4,5 mil nordost om Stockholm. KURSLEDARE Björn Langbeck, MAT OCH LOGI KOSTNAD BÅTAR I kurspriset ingår förmiddags- och eftermiddagskaffe, båda dagarna. Luncherna äter vi på Ljusterö. Luncher och eventuell logi bekostas av deltagarna själva kr inklusive moms. Priset inkluderar kurslitteratur, båt och bränsle. Förhörskostnad för Manöverintyget, 300 kr betalas vid provet. Deltagare kan ta med egen båt till kursen. Deltagare som tar med egen båt får rabatt på kursavgiften med 1500 kr. FÖRSÄKRING Deltagare som medför egen båt måste ha den försäkrad. Är din båt oförsäkrad? - Kontakta Björn Langbeck. KURS 1 TIDER Teoridel: 29 april kl Praktikdel: 8 maj kl ca maj kl ca ANMÄLAN Sista anmälningsdag är den 22 april. Anmälningsblankett finns sist i detta häfte. KURS 2 TIDER Teoridel: 20 maj kl Praktikdel: 29 maj kl ca maj kl ca ANMÄLAN Sista anmälningsdag är den 12 maj. Anmälningsblankett finns sist i detta häfte.

6 3. Körteknik för tjejer För elfte gången genomförs en körteknikkurs bara för kvinnliga deltagare. Kursen är i huvudsak densamma som den vanliga kursen i Körteknik. En skillnad är att det avslutande provet för Manöverintyg för högfartsbåt är frivilligt. De tidigare kurserna har varit mycket uppskattade. Stämningen har varit mycket gemytlig och praktikdelen har ofta genomförts i varmt och soligt väder. MÅLGRUPP SYFTE INNEHÅLL UPPLÄGG TID I BÅT FÖRKUNSKAPER Kursen lämpar sig för tjejer som hittills varit passagerare i familjens snabba båt och som nu vill lära sig att köra själva. Att lära sig köra snabba motorbåtar under varierande förhållanden, både i låg och hög fart. Viss teori om varför båten uppför sig som den gör, ingår också. Väjningsregler. Körning i med- och motsjö. Användning av powertrim och trimplan. Girar och undanmanövrer. Omkörningsteknik. Tilläggningsövningar. Olika båttypers egenskaper. Säkerhet ombord. Lärarledda övningar i planande båtar. Efter de inledande teorikvällarna ägnas hela helgen åt praktiska övningar. Under praktikdelen arbetar som regel en lärare och två till tre deltagare tillsammans i en båt. De som vill kan avsluta kursen med prov för Manöverintyg för högfartsbåt. i erbjuder mer tid i båten än de flesta utbildare. Normalt blir det timmar på sjön och i varje båt är det 3 (ibland 4) deltagare, totalt alltså 3-4 timmar vid ratten. Någon erfarenhet av snabba båtar krävs inte. Båtvana i allmänhet är önskvärd men inte något krav. Deltagarna indelas i grupper efter förkunskaper deltagare med liknande bakgrund övar i samma båt.

7 DELTAGARANTAL Max antal vid praktikdelen är 12 personer. Om antalet måste begränsas ges företräde till den som tar med egen båt. MINIMIÅLDER Minimiålder 15 år. KURSLÄNGD Två teorikvällar och två praktikdagar. TIDER Teoridel: 3 juni kl Praktikdel: 12 juni kl ca juni kl ca PLATS Teori: På KTH i Stockholm Praktik: Dyvik Marina, ca 4,5 mil nordost om Stockholm. KURSLEDARE Björn Langbeck, MAT OCH LOGI KOSTNAD ANMÄLAN BÅTAR FÖRSÄKRING I kurspriset ingår förmiddags- och eftermiddagskaffe, båda dagarna. Luncherna äter vi vid Linanäs, Ljusterö. Luncherna och eventuell logi bekostas av deltagarna själva kr inklusive moms. Priset inkluderar kurslitteratur, båt och bränsle. Förhörskostnad för Manöverintyget, 300 kr betalas vid provet. Sista anmälningsdag är den 27 maj. Anmälningsblankett finns sist i detta häfte. Deltagare kan ta med egen båt till kursen. Deltagare som tar med egen båt får rabatt på kursavgiften med 1500 kr. Deltagare som medför egen båt måste ha den försäkrad. Är din båt oförsäkrad? - Kontakta Björn Langbeck.

8 4. Högfartsnavigering 1969 arrangerade SPORTBÅTSSKOLAN den första kursen för offshoreförare och -navigatörer. Kursen väckte snabbt uppmärksamhet såväl inom som utanför tävlingskretsar. Kursen anpassades efter några år för att vara lämplig även för vanliga båtåkare som har snabba båtar. Numera genomförs kursen av Langbeck.se och den är nu anpassad till fritidsbåtsnavigatörer och dagens hjälpmedel (GPS och plotter). Kursen är en lämplig påbyggnad för den som har Manöverintyg och vill lära sig mer om hur man nyttjar en snabb båt. Den som inte är road av båtkörning utan är intresserad av att navigera i hög fart är också välkommen. MÅLGRUPP SYFTE INNEHÅLL UPPLÄGG FÖRKUNSKAPER Kursen lämpar sig för alla som vill kunna navigera snabba båtar fart över 25 knop. Kursen är anpassad till de som vill lära sig utnyttja sin fritidsbåts fartresurser även i okända farvatten. Att lära sig navigera efter sjökort, framför allt utanför farleder och utan lokalkännedom samt under varierande siktförhållanden. Läsa sjökort, hitta värdefull information. Teknik vid preparering av sjökort. Principer för vägval med hänsyn till båt, sjö och väder. Arbetsfördelning mellan förare och navigatör. Teknik vid felkörning. Lärarledda övningar i snabba båtar. Körning av tre övningsbanor, totalt ca 110 M. GPS och plotter, användning, för- och nackdelar. Efter den inledande teorikvällen ägnas hela kurshelgen åt praktik. Under praktikdelen arbetar en lärare och två (i vissa fall tre) deltagare tillsammans i en båt. De som bor så långt från Stockholm att de inte kan komma till teorikvällen får material per post för hemstudier. Förarintyg eller motsvarande kunskaper är lämpliga för få ut mesta möjliga av kursen. DELTAGARANTAL Max antal är 10 personer. Om deltagarantalet måste begränsas ges företräde till dem som har med egen båt.

9 KURSLÄNGD Teoridel: en kväll Praktikdel: två dagar, lö-sö. TIDER Teoridel: 18 maj kl Praktikdel: 22 maj kl ca maj kl ca PLATS Teori: KTH i Stockholm Praktik: Bullandö Marina, Värmdö LÄRARE Kursledare: Björn Langbeck, tel KOSTNAD ANMÄLAN BÅTAR FÖRSÄKRING 4150 kr inklusive moms. I priset ingår sjökort, kurslitteratur, fika, mm. Sista anmälningsdag är den 11 maj. Anmälningsblankett finns sist i detta häfte. Kursen bygger på att deltagarna genomför kursen i sin egen båt. Du som inte har egen båt kontakta oss för vidare information. Deltagare som medför egen båt måste ha den försäkrad. Är din båt oförsäkrad? - Kontakta Björn Langbeck.

10 5. HSF - Handhavande av snabba fartyg (vardagar) Kursen ger behörighet för yrkesmässig trafik över 35 knop (SJÖFS 2007:12). Kursen omfattar 40 lektionstimmar och innehållet är bestämt av Transportstyrelsen. Det innefattar tre delar: Båtkörning i hög fart, högfartsnavigering och passagerarsäkerhet. Inom Langbeck.se har vi genomfört dessa kurser sedan våren 2004, först i samarbete med Sjöfartsverket och senare genom att vi själva är certifierade att genomföra utbildningen. Kursen genomförs under fyra intensiva dagar där praktik varvas med teori. Dagar och tider framgår nedan. Detta är ett grovt tidsschema. Detaljprogram delas ut vid kursstarten. MÅLGRUPP SYFTE INNEHÅLL UPPLÄGG TID I BÅT Personer som i yrkesmässig trafik ska framföra snabba fartyg, t.ex. RIB-charterskeppare. Att lära sig behärska snabba motorbåtar på ett säkert och korrekt sätt. En mycket viktig del är att förstå vilka risker som finns och vilken attityd man måste ha till dessa. Körning i med- och motsjö. Användning av powertrim och trimplan. Girar och undanmanövrer. Omkörningsteknik. Principer för vägval med hänsyn till båt, sjö och väder. Arbetsfördelning mellan förare och navigatör. Säkerhet ombord vid passagerartrafik. Lärarledda övningar i planande båtar. Kursen inleds med teori under en förmiddag, därefter varvas teori och praktik. Under praktikdelen arbetar som regel en lärare och tre deltagare tillsammans i en båt. Kursen avslutas med ett skriftligt prov, en sjökortsplaneringsuppgift och att navigera i praktiken enligt den gjorda planeringen. Vi erbjuder mer tid i båten än de flesta utbildare. Normalt blir det timmar på sjön och i varje båt är det 3 deltagare, totalt blir det ca 12 timmar vid ratten eller som navigatör.

11 FÖRKUNSKAPER Examen skeppare Klass VIII och gilitgt läkarintyg för sjöfolk (ej äldre än två år). Examen Klass VIII kan ersättas med Skepparexamen och till den kompletteringar av radarnav, sjukvård och passagerarsäkerhet. Har du inte klass VIII, kontakta oss för mer info om behov och möjlighet till kompletteringen. DELTAGARANTAL Max antal vid praktikdelen är 12 personer. Om antalet måste begränsas ges företräde till den som tar med egen båt. MINIMIÅLDER KURSLÄNGD Minimiålder 18 år. Fyra dagar och en kväll. TIDER 26 april kl ca april kl ca april kl ca april kl ca PLATS Bullandö Marina, Värmdö KURSLEDARE Björn Langbeck, MAT OCH LOGI KOSTNAD ANMÄLAN I kurspriset ingår fika, övirga måltider och eventuell logi bekostas av deltagarna själva kr exklusive moms ( ink moms). Priset inkluderar kurslitteratur, båt och bränsle. Sista anmälningsdag är den 19 april. Anmälningsblankett finns sist i detta häfte. Följande dokument vill vi att du skickar till oss i samband med anmälan (inscannade går bra): Klass VIII (alternativt skepparexamen + radarintyg + passagerarsäkerhet + HLR) eller eventuell högre behörighet Giltigt läkarintyg för sjöfolk Om du har några frågor är det bara att mejla eller ringa. Adress och telefon finns nedan.

12 6-7. HSF - Handhavande av snabba fartyg (kväll-helg) Kursen ger behörighet för yrkesmässig trafik över 35 knop (SJÖFS 2007:12). Kursen omfattar 40 lektionstimmar och innehållet är bestämt av Transportstyrelsen. Det innefattar tre delar: Båtkörning i hög fart, högfartsnavigering och passagerarsäkerhet. Inom Langbeck.se har vi genomfört dessa kurser sedan våren 2004, först i samarbete med Sjöfartsverket och senare genom att vi själva är certifierade att genomföra utbildningen. Kursen genomförs under en kväll och tre intensiva dagar där praktik varvas med teori. Dagar och tider framgår nedan. Detta är ett grovt tidsschema. Detaljprogram delas ut vid kursstarten. MÅLGRUPP SYFTE INNEHÅLL UPPLÄGG TID I BÅT INTRÄDESKRAV Personer som i yrkesmässig trafik ska framföra snabba fartyg, t.ex. RIB-charterskeppare. Att lära sig behärska snabba motorbåtar på ett säkert och korrekt sätt. En mycket viktig del är att förstå vilka risker som finns och vilken attityd man måste ha till dessa. Körning i med- och motsjö. Användning av powertrim och trimplan. Girar och undanmanövrer. Omkörningsteknik. Principer för vägval med hänsyn till båt, sjö och väder. Arbetsfördelning mellan förare och navigatör. Säkerhet ombord vid passagerartrafik. Lärarledda övningar i planande båtar. Kursen inleds med en teorikväll och fortsätter sedan med praktik i tre dagar. Under praktikdelen arbetar som regel en lärare och tre deltagare tillsammans i en båt. Kursen avslutas med ett skriftligt prov, en sjökortsplaneringsuppgift och att navigera i praktiken enligt den gjorda planeringen. Vi erbjuder mer tid i båten än de flesta utbildare. Normalt blir det timmar på sjön och i varje båt är det 3 deltagare, totalt blir det ca 12 timmar vid ratten eller som navigatör. Examen skeppare Klass VIII och gilitgt läkarin-

13 tyg för sjöfolk (ej äldre än två år). Examen Klass VIII kan ersättas med Skepparexamen och till den kompletteringar av radarnav, sjukvård och passagerarsäkerhet. Har du inte klass VIII, kontakta oss för mer info om behov och möjlighet till kompletteringen. Skicka din Klass VIII och läkarintyget när du anmäler dig (scannade papper är OK). DELTAGARANTAL Max antal vid praktikdelen är 12 personer. Om antalet måste begränsas ges företräde till den som tar med egen båt. MINIMIÅLDER KURSLÄNGD PLATS Minimiålder 18 år. En kväll och tre heldagar (inklusvie en kväll) Teorikvällen: KTH i Stockholm Praktik: Bullandö Marina, Värmdö KURSLEDARE Björn Langbeck, MAT OCH LOGI KOSTNAD I kurspriset ingår fika, övirga måltider och eventuell logi bekostas av deltagarna själva kr exklusive moms ( ink moms). Priset inkluderar kurslitteratur, båt och bränsle. KURS 6 TIDER 26 april kl april kl ca maj kl ca maj kl ca ANMÄLAN Sista anmälningsdag är den 19 april. Anmälningsblankett finns sist i detta häfte. KURS 7 TIDER 17 maj kl maj kl ca maj kl ca maj kl ca ANMÄLAN Sista anmälningsdag är den 11 maj. Anmälningsblankett finns sist i detta häfte.

14 Gemensam information Anmälan och bekräftelse Anmäl dig helst via e-post, då går allt fortast. När du anmäler dig via mail eller post får du en bekräftelse på att du fått en plats på kursen. Du ska då också betala en anmälningsavgift om 1000 kr. När anmälningsavgiften betalats är du garanterad en plats på kursen. Detaljer om inbetalningen finns i bekräftelsen. Om kursen skulle bli inställd (t.ex. på grund av för få anmälda) betalas avgiften tillbaka direkt. Om du får förhinder på grund av sjukdom, återbetalas också anmälningsavgiften. Avbokning Om du blir sjuk meddela oss direkt. I första hand erbjuds du en plats vid nästa kurs. I andra hand återbetalas avgiften. Avbokning efter sista anmälningsdag medges normalt endast vid sjukdom, men kontakta oss omgående om du får problem med ditt deltagande. Vi kan ofta hitta en lösning som passar både dig och oss. Övriga utbildningar Vi genomför även andra utbildningar, t.ex. manövrering av stor motorbåt respektive körteknik i din egen båt. Dessa utbildningar anpassar vi helt till dina behov och önskemål. Tidigare deltagare i manövrering av stor motorbåt har haft båtar som Princess 42, NordWest 410, Storebro 340 och Princess 435. Under en dag eller två kvällar har vi övat manövrering i hamn, bärgning av man över bord mm. Andra deltagare har varit helt nya på sjön och velat lära sig baskunskaper i motorbåtskörning. Dessa utbildningar genomförs normalt under en dag eller 2-3 kvällar. Tidigare deltagare har haft båtar som Nimbus 250 Nova R, Aquador 26, Chris Craft Lancer 23 respektive Jeanneau Leader 805. Vill du boka din egen kurs kontakta oss via e-post eller telefon och berätta vad du har för önskemål så ger vi ett förslag till innehåll. Vi genomför denna typ av utbildningar hela året, även under semesterperioden på sommaren.

15 Anmälningsblankett Våren 2010 Skicka din anmälan till: Langbeck Racing HB Box STOCKHOLM Sista anmälningsdag Se respektive kursinfo Det går också bra (bättre) att anmäla sig via e-post till Ange samma uppgifter i ditt mail som på raderna nedan. ANMÄLAN Jag anmäler mig till kurs: 1 Körteknik 8-9 maj En blankett per deltagare. 2 Körteknik maj 3 Körteknik för tjejer juni 4 Högfartsnavigering maj 5 HSF - Handhavande av snabba fartyg april 6 HSF - Handhavande av snabba fartyg 26 och 30 april samt 1-2 maj 7 HSF - Handhavande av snabba fartyg 17 och maj Namn: Adress: Postnummer, ort: Tfn hem: Tfn arb: Födelsedatum: Jag bor långt från Stockholm och därför kan inte komma till teorikvällarna och önskar få material för hemstudier. Jag tar med egen båt av typ: Båtens försäkring omfattar: Försäkringsbolag: Jag är medlem i (båtklubb): Motor: Ort, datum: Namnteckning:

Fritidsbåtskurser våren 2009

Fritidsbåtskurser våren 2009 Fritidsbåtskurser våren 2009 Langbeck Racing HB Vi lär dig nyttja din båt Langbeck Racing HB har sitt ursprung i Sportbåtsskolan som drivs av Sportbåtsklubben, en av landets största racerbåtsklubbar.

Läs mer

Sommaraktiviteter 2010

Sommaraktiviteter 2010 Sommaraktiviteter 2010 Bodens Ridklubb Bodens Ridkubb anordnar följande aktiviteter under sommaren 2010 1.) Träningsläger dagtid 21-24 juni 2.) Extralektion häst och ponny (kvällstid) 21-24 juni 3.) Helpensionsläger

Läs mer

Grundläggande Psykoterapiutbildning med inriktning mot Kognitiv Beteendeterapi (KBT)

Grundläggande Psykoterapiutbildning med inriktning mot Kognitiv Beteendeterapi (KBT) Ansökan Grundläggande Psykoterapiutbildning med inriktning mot Kognitiv Beteendeterapi (KBT) 4 terminer KBT e-learning ANSÖKAN 1 Namn: Personnummer: Adress, postnummer, postadress: Telefonnummer: Utbildningsbakgrund:

Läs mer

organisation eller förening, möjligheten att utvecklas i din roll.

organisation eller förening, möjligheten att utvecklas i din roll. Ledarutveckling Du är viktig! Vi vill ge dig som arbetar med människor i grupp och dig som är aktiv i en organisation eller förening, möjligheten att utvecklas i din roll. Som cirkelledare, förtroendevald,

Läs mer

Kartläggning och åtgärder vid dyslexi

Kartläggning och åtgärder vid dyslexi Sidan 1 av 5 PM Version 4 Fortbildning Kartläggning och åtgärder vid dyslexi Inläsningstjänst startar en utbildningsverksamhet inom området läs- och skrivsvårigheter och dyslexi. Under våren 2014 planeras

Läs mer

Sjöskolan. www.studieframjandet.se/jamtland Östersund 063-51 78 55 Svenstavik 0687-106 60 Strömsund 0670-108 30

Sjöskolan. www.studieframjandet.se/jamtland Östersund 063-51 78 55 Svenstavik 0687-106 60 Strömsund 0670-108 30 Sjöskolan www.studieframjandet.se/jamtland Östersund 063-51 78 55 Svenstavik 0687-106 60 Strömsund 0670-108 30 Navigation och förarbevis Studiefrämjandet har lång erfarenhet av att hålla kurser inom navigation

Läs mer

Sundsvalls Fallskärmsklubb

Sundsvalls Fallskärmsklubb Sundsvalls Fallskärmsklubb Målsmans intyg gällande fallskärmshoppare mellan 15 och 18 år Härmed intygas att min son/dotter har mitt samtycke att genomgå kurs i fallskärmshoppning, samt att utföra fallskärmshopp

Läs mer

Varmt Välkommen att följa med på en sju dagars kurs i personlig utveckling till Italien och Toscana!

Varmt Välkommen att följa med på en sju dagars kurs i personlig utveckling till Italien och Toscana! Varmt Välkommen att följa med på en sju dagars kurs i personlig utveckling till Italien och Toscana! Vi vill med denna yttre och inre resa bjuda in dig till att utforska dig själv och den kvinnliga sidan

Läs mer

I. Kur-SPA terapeut utbildning i JÖNKÖPING HT-08. II. Medicinsk Kur-Spa terapeut vidareutbildning i JÖNKÖPING HT-09

I. Kur-SPA terapeut utbildning i JÖNKÖPING HT-08. II. Medicinsk Kur-Spa terapeut vidareutbildning i JÖNKÖPING HT-09 Jönköping, 2008 I. Kur-SPA terapeut utbildning i JÖNKÖPING HT-08 Kur-SPA Kurs nivå I distansutbildning, 2 terminer Medicinsk baskurs termin 1 MediSpa/Kur-Spa kurs termin 2 Antagningskriterier * 2 eller

Läs mer

Medirum servicekurser 2014

Medirum servicekurser 2014 Servicekurser 2014 Medirum servicekurser 2014 För att kunna ge avdelningen bästa möjliga support är det viktigt att även sjukhusets tekniker har rätt utbildning för att hålla eventuella stilleståndstider

Läs mer

Fortbildningskurser inom Dyslexi

Fortbildningskurser inom Dyslexi Fortbildningskurser inom Dyslexi Sundsgårdens folkhögskola, Helsingborg Läsåret 2014-2015 Dyslexi, appar och lärverktyg Dyslexikurs för lärare, assistenter och andra intresserade Dyslexikurs för unga vuxna

Läs mer

Obs! Karolinas lektioner startar vecka 5 pga att hon är på Jamaica för studier i Dancehall.

Obs! Karolinas lektioner startar vecka 5 pga att hon är på Jamaica för studier i Dancehall. Gilla oss på facebook! DF Studio Danza Bryggaregatan 18-20 50338 Borås info@studiodanza.nu Hej och välkommen till en ny danstermin hos oss på DF Studio Danza! Terminen startar vecka 4, dvs måndag den 25

Läs mer

2-årig Fördjupningskurs/ lärarutbildning i Iyengar Yoga med Ingrid Engström 2016-2017

2-årig Fördjupningskurs/ lärarutbildning i Iyengar Yoga med Ingrid Engström 2016-2017 2-årig Fördjupningskurs/ lärarutbildning i Iyengar Yoga med Ingrid Engström 2016-2017 Vasastans Iyengar Yoga i Stockholm, kommer att starta en 2-årig fördjupningskurs i Iyengar Yoga med Ingrid Engström,

Läs mer

INBJUDAN. Målvakt 3. Solna 28-31 maj 2014. Svenska Ishockeyförbundet

INBJUDAN. Målvakt 3. Solna 28-31 maj 2014. Svenska Ishockeyförbundet INBJUDAN Målvakt 3 Solna 28-31 maj 2014 Svenska Ishockeyförbundet SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDET The Swedish Ice Hockey Association Medlem i Internationella Ishockeyförbundet IIHF Tfn: +46 707-50 99 49 Fax:

Läs mer

AKTUELLA KURSSTARTER HOS PLUS INOM OMRÅDET UTEMILJÖ

AKTUELLA KURSSTARTER HOS PLUS INOM OMRÅDET UTEMILJÖ AKTUELLA KURSSTARTER HOS PLUS INOM OMRÅDET UTEMILJÖ www.plus.se Ett företag i Lexicongruppen Beskärning av buskar och träd Du som arbetar i en skötselförvaltning eller i ett skötselföretag och inte vet

Läs mer

1 DAG INTENSIV WORKSHOP I DIGITAL TEXTILTRYCK

1 DAG INTENSIV WORKSHOP I DIGITAL TEXTILTRYCK (2 dagars kurs: scrolla)) 1 DAG INTENSIV WORKSHOP I DIGITAL TEXTILTRYCK DATUM: 21 -november 2015 Tid: lördag 9.30-16.30 DATUM: 23- january 2016 Tid: lördag 9.30-16.30 Plats: KKV / Nacka Sickla category=workshop%20i%20digitaltryck

Läs mer

NORDEN och framtidens klimat - för dig som vill vara med och leda samtal kring klimatfrågor och den nordiska klimatdebatten

NORDEN och framtidens klimat - för dig som vill vara med och leda samtal kring klimatfrågor och den nordiska klimatdebatten INBJUDAN TILL: CIRKELLEDARUTBILDNING NORDEN och framtidens klimat - för dig som vill vara med och leda samtal kring klimatfrågor och den nordiska klimatdebatten Stockholm Fredag 6 februari kl. 10-16 alternativt

Läs mer

Porsche Sport Driving School Scandinavia

Porsche Sport Driving School Scandinavia Porsche Sport Driving School Scandinavia 2 Porsche Sport Driving School Scandinavia Lär känna din bil och dig själv som förare the Scandinavian way. Förarutbildning på svenska i Sverige. Porsche Sport

Läs mer

UTBILDNINGAR 2015 HSB Östra

UTBILDNINGAR 2015 HSB Östra UTBILDNINGAR 2015 HSB Östra Att utveckla styrelsens kompetens löpande är en investering för hela bostadsrättsföreningen VÄLKOMMEN ATT ANMÄLA ER TILL VÅRA KURSER Att engagera sig i styrelsearbetet ger möjlighet

Läs mer

FACKLIGA STUDIER. and@lo.se

FACKLIGA STUDIER. and@lo.se FACKLIGA STUDIER 2013 ABF Örebro län Drottninggatan 38 702 22 Örebro Tel: 019-57 10 84 Fax: 019-601 54 09 www.abf.se/orebrolan E-POST: thomas.andersson@abf.se tomas.hjort@abf.se LO-distriktet Örebro-Värmland

Läs mer

2013-02-15 13/35. Samtliga nämnder/styrelser Kommunala bolag/stiftelser Landstinget Länsstyrelsen

2013-02-15 13/35. Samtliga nämnder/styrelser Kommunala bolag/stiftelser Landstinget Länsstyrelsen 2013-02-15 13/35 Samtliga nämnder/styrelser Kommunala bolag/stiftelser Landstinget Länsstyrelsen Engelska för kommun och offentlig sektor Utveckla ditt ordförråd i engelska med inriktning på kommun och

Läs mer

Kursprogram hösten 2010

Kursprogram hösten 2010 Kursprogram hösten 2010 Vi ger utbildning du direkt har nytta av. En dag med det du behöver! Snabbt, enkelt och flexibelt! Våra lärare är konsulter med lång praktisk erfarenhet av uppdrag inom sina områden.

Läs mer

INBJUDAN. Målvakt 3. Solna 31 maj - 3 juni Svenska Ishockeyförbundet

INBJUDAN. Målvakt 3. Solna 31 maj - 3 juni Svenska Ishockeyförbundet INBJUDAN Målvakt 3 Solna 31 maj - 3 juni 2017 Svenska Ishockeyförbundet SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDET The Swedish Ice Hockey Association Medlem i Internationella Ishockeyförbundet IIHF Tfn: +46 707-50 99 49

Läs mer

Gilla oss på facebook!

Gilla oss på facebook! Gilla oss på facebook! Hej och välkommen till en ny danstermin hos oss på DF Studio Danza! Terminen startar vecka 36, dvs måndag till söndag. Innan du gör din anmälan är det viktigt att du läser igenom

Läs mer

Coaching Stresshantering Presentationsteknik. Vidareutbildningar för Personliga tränare och Massageterapeuter

Coaching Stresshantering Presentationsteknik. Vidareutbildningar för Personliga tränare och Massageterapeuter Coaching Stresshantering Vidareutbildningar för Personliga tränare och Massageterapeuter 2015 Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar Ett familjeföretag som erbjudit utbildningar inom massage och friskvård

Läs mer

Äntligen får du chansen! Nu arrangerar Ung Diabetes i samarbete med Military fitness, minilumpen!

Äntligen får du chansen! Nu arrangerar Ung Diabetes i samarbete med Military fitness, minilumpen! fitness, minilumpen! Gillar du fysiska utmaningar? Teambuilding? Överraskningar och en riktig utmaning? Då är detta lägret för dig! är precis som det låter, en variant av lumpen där deltagarna kommer få

Läs mer

Vi erbjuder följande kurser:

Vi erbjuder följande kurser: S a l l a n d e r P e t D i e t, E x e r c i s e & H e a l t h A B P r a k t i s k a H u n d k u r s e r u n d e r å r 2 0 1 4 Vi erbjuder följande kurser: 1. Viltspår nybörjare Innehåll: När är det viktigt

Läs mer

ÄVEN TILL ÅRETS UTBILDNING HAR VI GLÄDJEN ATT TA DEL AV SONJA FORWARD FRÅN VTI SOM FÖRELÄSER OM

ÄVEN TILL ÅRETS UTBILDNING HAR VI GLÄDJEN ATT TA DEL AV SONJA FORWARD FRÅN VTI SOM FÖRELÄSER OM VECKA 40 OCH 42 KURSANSVARIG MIKAEL SIGNON mikael.signon@iamsafe.se 070 6230450 INBJUDAN TILL EN 2018 GÄVLE 2 X 10 DAGAR Anmäl er redan nu! ÄVEN TILL ÅRETS UTBILDNING HAR VI GLÄDJEN ATT TA DEL AV SONJA

Läs mer

Kyrkan på Facebook. Stockholm Göteborg Malmö. Mer information om de tre kurserna. Välkommen till kurs

Kyrkan på Facebook. Stockholm Göteborg Malmö. Mer information om de tre kurserna. Välkommen till kurs Välkommen till kurs Kyrkan på Facebook I februari, mars och april arrangeras tre olika kurser om Facebook för dig som är anställd eller på annat sätt verksam inom kyrka och församling: En grundkurs för

Läs mer

Kartläggning och åtgärder vid dyslexi

Kartläggning och åtgärder vid dyslexi Sidan 1 av 5 PM Version 2 Fortbildning Kartläggning och åtgärder vid dyslexi Inläsningstjänst bedriver sedan våren 2014 en utbildningsverksamhet inom området läsoch skrivsvårigheter och dyslexi. Syftet

Läs mer

Gymnasieskolans industritekniska program med svetsinriktning eller Slutbetyg från verkstadsskola 2 år, plåt och svetslinje

Gymnasieskolans industritekniska program med svetsinriktning eller Slutbetyg från verkstadsskola 2 år, plåt och svetslinje IWS utbildning - I Sundsvall - Start: Sundsvall måndag 28 september 2015 Sista ansökningsdatum 14 september 2015 Utbildningen arrangeras av Inwenco AB. Varje modul avslutas med tentamen. När dessa är godkända

Läs mer

Att göra mål FORTBILDNING AT T G Ö R A M Å L. Att göra mål. INBJUDAN Kursanmälan. Svenska Ishockeyförbundet. www.coachescorner.nu ATT GÖRA MÅL sid 1

Att göra mål FORTBILDNING AT T G Ö R A M Å L. Att göra mål. INBJUDAN Kursanmälan. Svenska Ishockeyförbundet. www.coachescorner.nu ATT GÖRA MÅL sid 1 FORTBILDNING Att göra mål INBJUDAN Kursanmälan Svenska Ishockeyförbundet 2006 www.coachescorner.nu ATT GÖRA MÅL sid 1 Du står här inför den stimulerande utmaningen att lära dig bli en bättre tränare när

Läs mer

Du - ett varumärke. Bygg ditt personliga varumärke och stärk ditt professionella rykte. Umeå 17-18 mars 2010

Du - ett varumärke. Bygg ditt personliga varumärke och stärk ditt professionella rykte. Umeå 17-18 mars 2010 Du - ett varumärke Umeå 17-18 mars 2010 Curomed Utbildning, Håkmark 213, 905 91 UMEÅ, tel 090-38375, fax 090-38331 e-post info@curomed.se, www.curomed.se 1 DU ETT VARUMÄRKE Du - Ett Varumärke Ditt personliga

Läs mer

Instruktörsutbildning mindfulness Specialistutbildning för psykologer Stockholm hösten 2015

Instruktörsutbildning mindfulness Specialistutbildning för psykologer Stockholm hösten 2015 Instruktörsutbildning mindfulness Specialistutbildning för psykologer Stockholm hösten 2015 Mindfulness definieras av Jon Kabat-Zinn som ett sätt att rikta uppmärksamheten: i nuet, med avsikt och utan

Läs mer

Hösten 2009. Fastighetsägarna Utbildning. Kurser för dig i fastighetsbranschen Fastighetsägarna Göteborg Första Regionen

Hösten 2009. Fastighetsägarna Utbildning. Kurser för dig i fastighetsbranschen Fastighetsägarna Göteborg Första Regionen Hösten 2009 Fastighetsägarna Utbildning Kurser för dig i fastighetsbranschen Fastighetsägarna Göteborg Första Regionen Välkommen på kurs! Engagerade medarbetare skapar resultat, det kan jag se i min egen

Läs mer

Programridning! Dressyrkurs för rutinerade storhästekipge!

Programridning! Dressyrkurs för rutinerade storhästekipge! Programridning! Dressyrkurs för rutinerade storhästekipge! Cicki bjuder in till PROGRAMKURS Lördag 23 november med start 13.00 Söndag 24 november med start 08.00 Lördag: Kursen börjar kl 13.00 på lördagen

Läs mer

AKTUELLA KURSSTARTER HOS PLUS INOM OMRÅDET BESIKTNING. www.plus.se. Ett företag i Lexicongruppen

AKTUELLA KURSSTARTER HOS PLUS INOM OMRÅDET BESIKTNING. www.plus.se. Ett företag i Lexicongruppen AKTUELLA KURSSTARTER HOS PLUS INOM OMRÅDET BESIKTNING www.plus.se Ett företag i Lexicongruppen Avflyttningsbesiktning av lägenheter grundkurs med praktisk besiktning För att genomföra en lägenhetsbesiktning

Läs mer

Sveriges Schackförbunds utvecklingskommitté och Skånes Schackförbund bjuder i samarbete in till STEG 1

Sveriges Schackförbunds utvecklingskommitté och Skånes Schackförbund bjuder i samarbete in till STEG 1 STEG 1 Quality Hotel Konserthuset, Malmö den 14-15 september 2007 till Tränarskolans steg 1. Kursen är väldigt givande för mindre erfarna tränare. Även den vane får nyttiga uppslag för sitt arbete och

Läs mer

Yoga Nu Göteborg KURSER HÖSTEN 2012

Yoga Nu Göteborg KURSER HÖSTEN 2012 Yoga Nu Göteborg KURSER HÖSTEN 2012 För att du ska få mer personlig undervisning, undviker vi på Yoga Nu stort antal deltagare i klasserna. Det innebär att kursledaren får större möjlighet att se varje

Läs mer

JULENS AKTIVITETER 2014

JULENS AKTIVITETER 2014 JULENS AKTIVITETER 2014 BLANDAT PONNY HÄST PRIVATLEKTION Välkommen till stallet VARJE DAG!! On 24 Juliga dagar i stallet! To 25 Fr 26 Lö 27 2 5 2 5 Barnkurs de små Julkurs för de små!! Ridning och pyssel

Läs mer

Ansökan Till Business Brilliance Master Mind

Ansökan Till Business Brilliance Master Mind Ansökan Till Business Brilliance Master Mind Du kan lämna in ansökan på 2 olika sätt: 1.Spara dokumentet på din dator, fyll i ansökan, spara och bifoga i ett mail till admin@boundlessbrilliance.com. 2.Skriv

Läs mer

Grundutbildning Kapster & Nextep Öland 20-22 Mars

Grundutbildning Kapster & Nextep Öland 20-22 Mars Grundutbildning Kapster & Nextep Öland 20-22 Mars Känner du att du vill kunna använda mer funktioner i Kapster eller Nextep? Vi hjälper dig att använda programmet för att du ska kunna få mer tid över till

Läs mer

Sportbåtsklubben. Vi har mottagit Din anmälan och hälsar Dig välkommen till. Saltsjöloppet Dyvik 2009. Lördagen den 29 augusti

Sportbåtsklubben. Vi har mottagit Din anmälan och hälsar Dig välkommen till. Saltsjöloppet Dyvik 2009. Lördagen den 29 augusti Vi har mottagit Din anmälan och hälsar Dig välkommen till Saltsjöloppet Dyvik 2009 Lördagen den 29 augusti Även i år går tävlingen på en lördag, vilket leder till att många av marinans kunder är i rörelse

Läs mer

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att

Läs mer

www.batagarskolan.se

www.batagarskolan.se BÅTÄGARSKOLAN PÅ RÄTT KURS TILL ETT SÄKRARE OCH AKTIVARE BÅTLIV. Båtägarskolan grundades 1969. Sedan starten har vi utbildat mer än 350.000 personer till ett säkrare och aktivare båtliv. Vi har ett mycket

Läs mer

Kartläggning och åtgärder vid dyslexi

Kartläggning och åtgärder vid dyslexi Sidan 1 av 5 Fortbildning Kartläggning och åtgärder vid dyslexi PM Version 2 2015-05-04 Sedan våren 2014 bedriver Inläsningstjänst en utbildningsverksamhet inom området läs- och skrivsvårigheter och dyslexi.

Läs mer

Temadag om alternativa drivmedel och fordonstekniker

Temadag om alternativa drivmedel och fordonstekniker Inbjudan Inbjudan Temadag om alternativa drivmedel och fordonstekniker Tid: 2 november 2006, kl. 09.00 14.45 Plats: Kommunförbundet Västernorrland, Härnösand eller via webb-tv Välkomna till en temadag

Läs mer

LÖSNINGSFOKUSERAT ARBETSSÄTT

LÖSNINGSFOKUSERAT ARBETSSÄTT LÖSNINGSFOKUSERAT ARBETSSÄTT INBJUDAN TILL GRUNDUTBILDNING I LÖSNINGSFOKUSERAT ARBETSSÄTT FÖR PROFESSIONELLA INOM REHABILITERINGSOMRÅDET (GULF 8 med start 11 SEPTEMBER 2019) Då var det dags igen! Varmt

Läs mer

Hösten 2012. Kurser och Öppen verksamhet

Hösten 2012. Kurser och Öppen verksamhet KURSER Hösten 2012 HÖSTEN Kurser och Öppen verksamhet ÖPPET HUS Under hösten har Agora Öppet hus på torsdagar från den 30 augusti. Till Öppet hus är barn, ungdomar och vuxna välkomna. Vi har öppet klockan

Läs mer

BYGGNADSÄMNESINDUSTRIN

BYGGNADSÄMNESINDUSTRIN Nr 12 Juni 2007 Kurser hösten 2007 Vi översänder inbjudan till kurs i arbetsrätt samt kurs i arbetsgivarens ansvar för arbetsmiljön som genomförs i samarbete med Livsmedelsföretagen. Anmälan görs på bifogad

Läs mer

Samtrans söker åkare!

Samtrans söker åkare! Samtrans söker åkare! Samtrans är privatägt och Sveriges ledande företag när det gäller skol- och handikapptransporter. Bolagets kunder är framförallt stadsdelar, kommuner och landsting men kunderna är

Läs mer

LÖSNINGSFOKUSERAT ARBETSSÄTT

LÖSNINGSFOKUSERAT ARBETSSÄTT LÖSNINGSFOKUSERAT ARBETSSÄTT INBJUDAN TILL GRUNDUTBILDNING I LÖSNINGSFOKUSERAT ARBETSSÄTT FÖR PROFESSIONELLA INOM REHABILITERINGSOMRÅDET (GULF 7 med start 21 FEBRUARI 2019) Då var det dags igen! Varmt

Läs mer

PSYKOLOGFÖRETAGARNA PSYKOLOGFÖRETAGARNA

PSYKOLOGFÖRETAGARNA PSYKOLOGFÖRETAGARNA PSYKOLOGFÖRETAGARNA PSYKOLOGFÖRETAGARNA Vasagatan 48, Box 3287, 103 65 Stockholm Tel: 08-567 06 460, Fax: 08-567 06 499 E-post: psykologforetagarna@psykologforbundet.se Hemsida: www.psykologforbundet.se/psykologforetagarna

Läs mer

Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson

Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson 24-29 oktober 2015 Längtar du efter nya intryck, tid för eftertanke och gemenskap med likasinnade? Följ med oss till Marocko i höst! Den här gången är vårt fokus

Läs mer

inför grupp. Dramaturgi Retorik

inför grupp. Dramaturgi Retorik KURSprogram Agera Kommunikation AB är, sedan företagets start 2003, en flitigt anlitad partner till företag, myndigheter, kommuner och organisationer som vill kompetensutveckla sina medarbetare inom praktisk

Läs mer

KULTUR & FRITID GÄVLE. Sommarlov

KULTUR & FRITID GÄVLE. Sommarlov KULTUR & FRITID GÄVLE Sommarlov 2014 2 Hej! Snart är det sommarlov. Här får du tips på vad du kan göra i Gävle i sommar. Foldern ges ut av Kultur & Fritid Gävle kommun i samarbete med föreningar, organisationer

Läs mer

Kartläggning och åtgärder vid dyslexi

Kartläggning och åtgärder vid dyslexi Sidan 1 av 5 PM Version 1 2015-11-10 Fortbildning Kartläggning och åtgärder vid dyslexi Kursledare Anna Fouganthine, fil. dr. i specialpedagogik med inriktning läs- och skrivsvårigheter/dyslexi Christer

Läs mer

En mysig helg tillsammans med likasinnade ute i skärgården?

En mysig helg tillsammans med likasinnade ute i skärgården? En mysig helg tillsammans med likasinnade ute i skärgården? Ung Diabetes bjuder dig till en helg med fokus på typ 2 diabetes på Grundets vandrarhem ute i Stockholms vackra skärgård. Vi kommer under helgen

Läs mer

Region Syd hösten 2007. Kurser och aktiviteter. för STs förtroendevalda

Region Syd hösten 2007. Kurser och aktiviteter. för STs förtroendevalda Region Syd hösten 2007 Kurser och aktiviteter för STs förtroendevalda Innehåll LEDARSKAPSDAGEN PÅ TURNING TORSO... 1 IDEKONFERENS FÖR ORDFÖRANDEN, SO, REGIONALA RÅDET... 3 GRUNDUTBILDNING I ARBETSMILJÖ...

Läs mer

YrkesKompentensBevis för busschaufförer.

YrkesKompentensBevis för busschaufförer. YrkesKompentensBevis för busschaufförer. Lagen om Yrkesförarkompetens ska garantera att alla yrkeschaufförer har rätt kunskap och skicklighet för att säkerheten på vägarna ska öka. Värdefulla chaufförer

Läs mer

Utbildning för konstruktörer och projektörer av Trätakstolar EK 5

Utbildning för konstruktörer och projektörer av Trätakstolar EK 5 Utbildning för konstruktörer och projektörer av Trätakstolar EK 5 SP Borås 23, 24 november 2010 med prov 7 december 2010 NU ENLIGT EUROKOD 5 SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut 2010-09-07 2 (6) MÅLGRUPP

Läs mer

AKMC Akutsjukvården i Västerbotten

AKMC Akutsjukvården i Västerbotten AKMC Akutsjukvården i Västerbotten Inbjudan till trafikinstruktörsutbildning för utryckningsförare hösten 2015 Akut- och katastrofmedicinskt centrum (AKMC) är en del av Akutsjukvården Västerbotten. Inom

Läs mer

Ledarskap - ta nästa steg

Ledarskap - ta nästa steg 2014-12-09 15/31 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder och styrelser Ledarskap - ta nästa steg BAKGRUND/ SYFTE Utbildningen riktar sig till dig som

Läs mer

Fastighetsägarna Utbildning

Fastighetsägarna Utbildning 30% rabatt för medlemmar! Fastighetsägarna Utbildning Kurser för dig i fastighetsbranschen Våren 2012 Fastighetsägarna Mellansverige Välkommen på kurs! Som medlem i Fastighetsägarna Mellansverige, eller

Läs mer

Nordiskt Hemslöjdsläger

Nordiskt Hemslöjdsläger Nordiskt Hemslöjdsläger 30 juni 5 juli 2013 Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund hälsar välkommen till sommarens Nordiska hemslöjdsläger vid Visjön i Östergötland. Missa inte chansen att slöjda tillsammans

Läs mer

Skrivretreat med handledning i litterär gestaltning

Skrivretreat med handledning i litterär gestaltning Skrivretreat med handledning i litterär gestaltning Ystad 26 jan 31 januari 2017 Att skriva färdigt Vårt skrivretreat vänder sig till dig som har kommit en bit i skrivandet och som vill ta ytterligare

Läs mer

Sommarläger på Vida Blick! Lägret sträcker sig från eftermiddagen torsdagen den 9 juli till och med lunch söndagen

Sommarläger på Vida Blick! Lägret sträcker sig från eftermiddagen torsdagen den 9 juli till och med lunch söndagen Sommarläger på Vida Blick! En favorit är tillbaka! I sommar återvänder Ung Diabetes till Vida Blick och nu har du chansen att följa med! Gillar du att träffa nya människor, ta dig an nya utmaningar som

Läs mer

www.batagarskolan.se

www.batagarskolan.se BÅTÄGARSKOLAN PÅ RÄTT KURS TILL ETT SÄKRARE OCH AKTIVARE BÅTLIV. Båtägarskolan grundades 1969. Sedan starten har vi utbildat mer än 360.000 personer till ett säkrare och aktivare båtliv. Vi har ett mycket

Läs mer

STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL

STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL Långt ut i Stockholms unika ytterskärgård, i Bullerö naturreservat, ligger ett litet torp alldeles vid vattenbrynet

Läs mer

VÄXTKRAFT 15 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 13-15/11 2015 I SAMARBETE MED SENSUS

VÄXTKRAFT 15 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 13-15/11 2015 I SAMARBETE MED SENSUS VÄXTKRAFT 15 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 13-15/11 2015 I SAMARBETE MED SENSUS Trygga Möten Kursledare: Södertörns kursteam Fredag kl 18.00-21.00 Våra scouter tillbringar mycket av sin tid i scoutverksamheten.

Läs mer

VÄXTKRAFT 15 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 13-15/11 2015 I SAMARBETE MED SENSUS

VÄXTKRAFT 15 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 13-15/11 2015 I SAMARBETE MED SENSUS VÄXTKRAFT 15 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 13-15/11 2015 I SAMARBETE MED SENSUS Trygga Möten Kursledare: Södertörns kursteam Fredag kl 18.00-21.00 Våra scouter tillbringar mycket av sin tid i scoutverksamheten.

Läs mer

Kursprogram våren 2015

Kursprogram våren 2015 Hej Alla boende i föreningen! Våra kurser i glasmålning (och porslin) söker nya deltagare, både yngre och äldre är välkomna att anmäla sig. Antalet är begränsat (p.g.a. att brandmyndigheten inte tillåter

Läs mer

Kurser och aktiviteter

Kurser och aktiviteter Kurser Autismcenter för barn & ungdom Våren 2011 Autismcenter för barn & ungdom Stadshagsvägen 7, 1 tr. Kurser och aktiviteter 1. BAS-KURS OM AUTISM 2. PÅ SPÅRET - FÖRDJUPAD BAS-KURS 3. KOMMUNIKATION I

Läs mer

Utbildningskatalog 2010/2011

Utbildningskatalog 2010/2011 Utbildningskatalog 2010/2011 0 Innehållsförteckning Allmän information, anmälan och kurskostnader Sid 2 Utbildningsträd Sid 3 Utbildningskalender Sid 4 Domarutbildning Sid 6 Ledarutbildning Sid 7 Övrig

Läs mer

Vi har ett av Stockholms mest centrala lägen intill Järva Krog i Solna där E4 och E18 korsar varandra.

Vi har ett av Stockholms mest centrala lägen intill Järva Krog i Solna där E4 och E18 korsar varandra. Nybörjarkurser "Grönt Kort" 2014! Vi har ett av Stockholms mest centrala lägen intill Järva Krog i Solna där E4 och E18 korsar varandra. FairWay Golf Ulriksdals golftränare under 2014 är Gustaf Ehrnrooth

Läs mer

Intensivkurs i litterär gestaltning

Intensivkurs i litterär gestaltning Intensivkurs i litterär gestaltning Ystad 30 mars 4 april 2017 Vad är en litterär text? Varför skriver du? Vad vill du berätta? Du får hjälp att utveckla ditt skrivande tillsammans med författarna Susanna

Läs mer

Consultus Management Institute

Consultus Management Institute Ta ledarskapet till nästa nivå Genom programmet vill vi att erbjuda möjlighet till nya perspektiv, bidra till affärskritisk kompetens samt ytterligare stärka dig i din professionella roll som ledare. Vi

Läs mer

FÖRARE. [En enkel guide för hur du som förare använder SVEMO TA.]

FÖRARE. [En enkel guide för hur du som förare använder SVEMO TA.] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se FÖRARE [En enkel guide för hur du som förare använder SVEMO TA.] Innehåll Inledning... 3 Registrera

Läs mer

K a. atl. >y : :""?y pay=?r;oss ri yl ällöfllyl. ; Ay i"s asgrénkyf ^Jj^ ^ kä ^I yy; 3;0y{li^ l^tfrjferi^ ':Öin ;?ö^irt?y^^ yséy^feh?

K a. atl. >y : :?y pay=?r;oss ri yl ällöfllyl. ; Ay is asgrénkyf ^Jj^ ^ kä ^I yy; 3;0y{li^ l^tfrjferi^ ':Öin ;?ö^irt?y^^ yséy^feh? K a atl >y : :""?y pay=?r;oss ri yl ällöfllyl 111 ; Ay i"s asgrénkyf ^Jj^ ^ kä ^I yy; 3;0y{li^ l^tfrjferi^ :yfåfe yjf leh^?y~??'v em? y^tiyryililif 'iaaxaxxvaxav ':Öin ;?ö^irt?y^^ yséy^feh? ockl;fe r Välkommen

Läs mer

Samtliga nämnder, styrelser och förvaltningar Kommunala stiftelser/bolag Landstinget Länsstyrelsen

Samtliga nämnder, styrelser och förvaltningar Kommunala stiftelser/bolag Landstinget Länsstyrelsen 2007-02-15 07/14 Samtliga nämnder, styrelser och förvaltningar Kommunala stiftelser/bolag Landstinget Länsstyrelsen ATT ARBETA MED PROJEKT Utvecklingsprogrammet för dig som leder eller arbetar med projekt

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL CBI BETONGINSTITUTETS KURSER. Höst Vår Läs mer p

VÄLKOMMEN TILL CBI BETONGINSTITUTETS KURSER. Höst Vår Läs mer p VÄLKOMMEN TILL CBI BETONGINSTITUTETS KURSER Höst 2016 - Vår 2017 å Läs mer p se www.cbi. CBI:s kursverksamhet CBI har anordnat Klass II och Klass I kurser sedan 1940-talet, såväl öppna som företagsinterna.

Läs mer

KURSKATALOG HT 14/VT 15 2014-10-15

KURSKATALOG HT 14/VT 15 2014-10-15 KURSKATALOG HT 14/VT 15 2014-10-15 INVENTERING I STYRELSEN Nyligen mötte jag en vän som skulle till sitt arbete och inventera lagret. Minnen från inventeringar på mina gamla extraarbeten/sommarjobb kommer

Läs mer

Walking the path of gratitude

Walking the path of gratitude Walking the path of gratitude Hjärtats dagar Dessa dagar ligger fokus på att öppna hjärtat för att kunna omfamna och kommunicera med hela vårt jag. Jag delar tankesätt om att jag är skaparen och således

Läs mer

Östra, Värmland-Örebro, Stockholm och Gävle-Dala. Studieprogram Våren 2014

Östra, Värmland-Örebro, Stockholm och Gävle-Dala. Studieprogram Våren 2014 Östra, Värmland-Örebro, Stockholm och Gävle-Dala Studieprogram Våren 2014 SEKO väg & ban i Östra, Värmland-Örebro, Stockholm och Gävle-Dala arrangerar olika kurser som berör din arbetsplats. Detta gör

Läs mer

kommer finnas med på schemat är bland andra att göra eld, första hjälpen, bygga tält, bootcamp fys och mycket mera.

kommer finnas med på schemat är bland andra att göra eld, första hjälpen, bygga tält, bootcamp fys och mycket mera. Minilumpen är tillbaka! Missade du chansen att prova på Minilumpen förra året? Eller var det så roligt att du vill göra det igen? I augusti arrangerar Ung Diabetes en ny mini- lumpen helg tillsammans med

Läs mer

Dolomiterna 2010. Vi kommer att bo på landstypiska hotell ( två hotellbyten ), med halvpension, d.v.s. frukost och middag ingår.

Dolomiterna 2010. Vi kommer att bo på landstypiska hotell ( två hotellbyten ), med halvpension, d.v.s. frukost och middag ingår. Dolomiterna 2010 Kurvor och bergspass i mängder, bra vägar, fantastisk natur, och mat i toppklass. Dolomiterna är med andra ord det perfekta motorcykelresmålet. Bergspassen, vägarna och naturen i Sydtyrolen

Läs mer

Walking the path of gratitude

Walking the path of gratitude Walking the path of gratitude Seendets dagar Under dessa dagar kliver vi in i de seendes värld, att öppna upp sinnena för det synliga och det osynliga. Vi lär oss att se från olika nivåer av oss själva

Läs mer

Föreläsning för omsorgspersonal inom LSS Högaktuell utvecklings- utbildningsdag

Föreläsning för omsorgspersonal inom LSS Högaktuell utvecklings- utbildningsdag 2013-02-08 13/23 Socialnämnden (motsv) Föreläsning för omsorgspersonal inom LSS Högaktuell utvecklings- utbildningsdag OBS! Två viktiga ämnen på en dag Förmiddag Eftermiddag BAKGRUND/ SYFTE Det svåra samtalet

Läs mer

Fortsättningskurs i litterär gestaltning

Fortsättningskurs i litterär gestaltning Fortsättningskurs i litterär gestaltning Ystad 29 okt 3 nov Fördjupningskurs. Att skriva färdigt. Fördjupningskursen vänder sig till dig som har kommit en bit i ditt skrivande och vill få djuplodande feedback

Läs mer

Skogen i Skolan. Kurserna vänder sig i första hand till dig som arbetar som eller kommer att arbeta som pedagog med barn i alla åldrar, från F-9.

Skogen i Skolan. Kurserna vänder sig i första hand till dig som arbetar som eller kommer att arbeta som pedagog med barn i alla åldrar, från F-9. Välkommen att välja bland sex olika utbildningstillfällen där vi vill ge dig ökad skoglig kunskap och inspiration till att utnyttja skogen och naturen i din Rankhyttan undervisning! 12 juni Grundkurs Rankhyttan

Läs mer

Walking the path of gratitude

Walking the path of gratitude Walking the path of gratitude Seendets dagar Under dessa dagar kliver vi in i de seendes värld, att öppna upp sinnena för det synliga och det osynliga. Vi lär oss att se från olika nivåer av oss själva

Läs mer

Skåne, Sydost och Väst. Studieprogram Hösten 2012 och Våren 2013

Skåne, Sydost och Väst. Studieprogram Hösten 2012 och Våren 2013 Skåne, Sydost och Väst Studieprogram Hösten 2012 och Våren 2013 SEKO väg & ban i Skåne, Sydost och Väst arrangerar olika kurser som berör din arbetsplats. Detta gör vi eftersom vi anser att utbildning

Läs mer

Administratörsutbildning i SBS Manager Mycket kunskap och praktik

Administratörsutbildning i SBS Manager Mycket kunskap och praktik Administratörsutbildning i SBS Manager Mycket kunskap och praktik Administratörsutbildningen i SBS Manager ger dig verktyg för komplett hantering av ansökningar genom hela processen. Utbildningen ger dig

Läs mer

Jägareförbundets Dalarnas utbildningar och föreläsningar Hösten 2014. I samarbete med Studiefrämjandet

Jägareförbundets Dalarnas utbildningar och föreläsningar Hösten 2014. I samarbete med Studiefrämjandet Jägareförbundets Dalarnas utbildningar och föreläsningar Hösten 2014. I samarbete med Studiefrämjandet Jägareförbundet erbjuder och arrangerar tillsammans med Studiefrämjandet ett antal utbildningar 2013

Läs mer

Bli klar med din arkivredovisning

Bli klar med din arkivredovisning Bli klar med din arkivredovisning Intensivkurs i att ordna och förteckna arkiv 2-3 februari och 16-17 mars 2005 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen

OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen 2013-10-14 13/82 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder/styrelser i kommunerna Landstinget Utbildningsdag i kommunal- och landstingsekonomi för ickeekonomer

Läs mer

Nyhet. Vad betraktas som affärsmässig sjötrafik? Blir din båt ett handelsfartyg?

Nyhet. Vad betraktas som affärsmässig sjötrafik? Blir din båt ett handelsfartyg? Nyhet 2007 Vad betraktas som affärsmässig sjötrafik? Blir din båt ett handelsfartyg? Ny definition av handelssjöfart När det gäller regler om behörighet och bemanning definieras idag handelsfartyg som

Läs mer

Nautic Yacht Båtförmedling

Nautic Yacht Båtförmedling Hej! Kul att du är intresserad av att köpa båt via oss på Nautic Yacht AB. Vi har arbetat med internationell båt förmedling i flera år och har en stor erfarenhet av att hjälpa kunder till en bra och säker

Läs mer

Anmälan till SBK Instruktör Bruks/Tävlingslydnad

Anmälan till SBK Instruktör Bruks/Tävlingslydnad Anmälan till SBK Instruktör Bruks/Tävlingslydnad Denna anmälan ska användas när Du vill anmäla Dig till SBK Instruktör Allmänlydnad och utbildningen hålls i SBK Stockholmsdistriktets regi. Kan även med

Läs mer

Skapa en säkrare arbetsmiljö på & kring byggnadsställningar

Skapa en säkrare arbetsmiljö på & kring byggnadsställningar Skapa en säkrare arbetsmiljö på & kring byggnadsställningar Seminarium 7 december 2015 på Wenner-Gren Center, Stockholm Anmälan senast 20/11 UR INNEHÅLLET: LYSSNA TILL: Hur ser det ut med ställningar på

Läs mer