CITROËNS HALVÅRSRAPPORT

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "CITROËNS HALVÅRSRAPPORT"

Transkript

1 PRESSMEDDELANDE Spånga den 16 juli 2009 CITROËNS HALVÅRSRAPPORT 2009 le 00 Mois 0000 Citroën visar i sin halvårsrapport att märket har stärkt sin ställning globalt trots kärva tider i bilbranschen. På den europeiska marknaden uppnådde Citroën 6,5 procents marknadsandel vilket är en ökning med 0,2 procent på en marknad som fallit 14,4 procent under det första halvåret. På den franska hemmamarknaden uppnådde Citroën rekordsiffror. Det är första gången på 30 år som man uppnår en marknadsandel på 15,9 procent i Frankrike. Framgångarna beror i synnerhet på de senaste produkterna: C3 Picasso, C5, C4 Picasso och transportbilarna Berlingo och Nemo. Citroën står starkt inför det andra halvåret, konstaterade Citroëns nytillträdde VD Frédéric Banzet vid presskonferensen i förra veckan. Citroën har starka kort att spela ut under månaderna som kommer: nya produkter och en stark dynamik. År 2009 inleder Citroën ett nytt kapitel i sin historia. Det är 90 år sedan André Citroën började serietillverka bilar och det firar man på olika vis under hösten. De dubbla vinklarna i Citroëns klassiska varumärke har utvecklats i en modernare tappning. Den kreativa teknologin, som är kännetecknande för Citroën alltsedan grundarens dagar, går igen bland annat i nya C3, som börjar säljas under sista kvartalet i år. Nya C3 har världspremiär vid Frankfurtmässan i september. Där visar Citroën samtidigt upp den första modellen i den nya DS-serien, Citroën DS3, med en design och stil som verkligen sticker ut. Viktiga händelser under första halvåret 2009 en under halvåret för personbilar + lätta transportbilar (Q Q ) o Europa 30 länder: marknadsandelen ökar 0,2 procent (6,3 % 6,5 %) o Västra Europa: marknadsandelen ökar 0,1 procent (6,5 % 6,6 %) o Centrala och östra Europa: marknadsandelen minskar 0,2 procent (4,5% 4,3 %) o Ryssland: marknadsandelen ökar 0,6 procent (0,3 % 0,9 %) o Latinamerika: oförändrad marknadsandel (2,1 % 2,1 %) o Kina: leveransökning på 11,4 % Pressmeddelande: Nya Citroën C3 29 juni (8)

2 ** bilar sålda i världen under det första halvåret (-15 %), i en omvärld som genomgår en kraftig konjunkturnedgång. Marknadsledande i Europa på o Kompakta MPV-modeller med sålda C4 Picasso (5 och 7 platser) vid halvårsskiftet, o Bilar som släpper ut 110 g/km CO 2 eller mindre, tack vare C1. Framgångar med nya produkter o Lanseringen av CITROËN C3 Picasso är en framgång, med bilar sålda efter bara tre och en halv månads försäljning, o Framgångarna som CITROËN C5 upplevde under 2008 fortsätter med fler än sålda bilar i hela världen, o Genom CITROËN Nemo och Berlingo som båda lanserades förra året, stärker CITROËN sin ledande ställning på marknaden för transportbilar, med en ökad marknadsandel på 1,7 procent i västra Europa (10,2 % 11,9 %). ** monterade bilar + enheter med lösa delar 2(8)

3 1. FÖRSÄLJNINGSRESULTAT I Europa (30 länder) uppnår CITROËN en marknadsandel för person- och transportbilar på 6,5 % det 1:a halvåret, vilket är en ökning med 0,2 procent på en marknad som fallit 14,4 %. Försäljningsresultatet är särskilt tydligt det 2:a kvartalet då märket uppnår en marknadsandel på 6,5 %. I västra Europa (18 länder) ökade Citroëns marknadsandel för personbilar och lätta transportbilar med 0,1 procent och uppgår nu till 6,6 %, på en marknad som fallit kraftigt (-12,8 %). Frankrike: rekord första halvåret Det första halvåret bjöd på rekordsiffror både vad gäller volym och marknadsandelar. Det är första gången på 30 år som Citroën uppnår en marknadsandel på 15,9 %. På en marknad som backat 4,1 % är CITROËN det enda franska märket som ökar (+ 6 %) det första halvåret, i synnerhet tack vare de senaste produkterna: C3 Picasso, C5, C4 Picasso och Berlingo / Nemo. Tyskland: ett historiskt resultat På en personbilsmarknad med kraftig efterfrågan och en marknad för lätta transportbilar som backat rejält har CITROËN nått sitt bästa resultat någonsin. Sammantaget uppgick marknadspenetrationen till 2,8 % på dessa marknader under det första kvartalet 2009, mot 2,6 % under samma period Med registrerade bilar ökade märket sin försäljning med 31 %, på en marknad som växte med 22 %. Framgången beror särskilt på de lätta transportbilarna som ökat sin marknadsandel med + 1 procent och på de goda resultaten för C4, C3 Picasso och Berlingo. I juni månad nådde märket dessutom för första gången en marknadsandel för personbilar + lätta transportbilar på 3 %. Spanien: fjärde året i tätklungan På en marknad som fallit med 39,8 % har Citroën ökat 0,2 procent och har nu en marknadsandel på 10,2 %. Citroën bärs fram av de goda resultaten på transportbilssidan, där märket är marknadsledande. Den stabila ställningen beror också på framgångarna med C5 och MPVmodellerna C3 och C4 Picasso. C5 ökar i själva verket sin marknadsandel med 0,7 procent i segmentet jämfört med 2008 och C4 Picasso fortsätter att vara den ledande kompakta MPVmodellen. Storbritannien: Citroën står stabilt på en fallande marknad På en marknad som faller det första halvåret (- 28 %) står Citroën stabilt, särskilt under det andra kvartalet. På personbilssidan ligger förklaringen i det goda gensvaret efter tillkännagivandet av en 3(8)

4 skrotningspremie och lanseringen av C3 Picasso. På transportbilssidan ökar märket sin penetration med 0,3 procent. Citroëns marknadsandel för personbilar + lätta transportbilar är nu 3,8 %. Italien: anmärkningsvärt stabilt för både personbilar och lätta transportbilar På en marknad som faller 12,3 % går CITROËN mot strömmen och uppnår en penetration på 5,1 % vid halvårsskiftet. Märket behåller sin femteplats på personbilsmarknaden, med en lyckad lansering av C3 Picasso. CITROËN behåller också sin fjärdeplats på marknaden för lätta transportbilar med en marknadsandel på +1,8 procent under det första halvåret. Övriga länder i västra Europa: goda resultat, särskilt på transportbilsmarknaden. o I Belgien och Luxemburg tar märket större marknadsandelar (10 % 10,3 %), i huvudsak tack vare de goda resultaten på marknaden för lätta transportbilar (14,7 % 15,5 %) och på framgångarna med C4 Picasso, C5, och den lyckade lanseringen av C3 Picasso. o I Nederländerna ökar CITROËN sin marknadsandel med 0,4 procent (4,9 5,3 %) på personbilssidan, där C4 Picasso ligger etta. När det gäller lätta transportbilar är ökningen 0,3 procent (5,4 5,7 %) med Berlingo på andraplatsen i sitt segment. o I både Portugal och Schweiz är märket ledande på transportbilsmarknaden, med en marknadsandel på 15,4 % respektive 11,3 %. o I Österrike har CITROËN nått en marknadsandel av historiska mått när det gäller lätta transportbilar (7 %) och tar på personbilssidan över ledningen på marknaden för kompakta MPV-bilar. I länderna i östra och centrala Europa minskar marknaden för personbilar + lätta transportbilar med 31,1 %, men CITROËN behåller sin marknadsandel (4,5 % 4,3 %). I Slovenien och Rumänien går märket framåt med en marknadsandel på 0,4 respektive 0,5 procent för personbilar och lätta transportbilar. I Bulgarien ökar CITROËN sin marknadsandel med 3,7 procent. I Ryssland, där det ryska dotterbolaget är inne på sitt andra år, ökar märket sin marknadsandel med 0,6 procent. På en marknad som går kraftigt tillbaka är CITROËN det enda märket som ökar i volym: + 38,9 % under det första halvåret. CITROËN C4 är fortfarande den av märkets modeller som säljer bäst. I Latinamerika står Citroën stabilt, även om de goda brasilianska resultaten inte kan kompensera krisen på den argentinska marknaden. Tack vare framgångarna med lokalt tillverkade bilar - C3, C4 Sedan och Berlingo - behåller märket sin marknadsandel på 2,1 %. CITROËN ökar sin marknadsandel med 0,2 procent i Argentina under de sex första månaderna och upplever en rekordmånad i Brasilien i juni. I Kina ökar Citroëns leveranser med 11,4 % jämfört med samma period Efter ett stabilt första kvartal genomförde märket ett mycket bra andra kvartal, tack vare de goda resultaten med C Elysée och C- 4(8)

5 Quatre. Framgångarna med de senaste lanseringarna bör också nämnas: C-Quatre Kombi och C-Quatre Sedan, C Elysée Kombi och Grand C4 Picasso. 2. CITROËN ÄR IDAG SYNONYMT MED Framgångsrika produkter De första månaderna efter lanseringen kan vi konstatera att C3 Picasso är en fullständig framgång med sålda bilar. Ett lovande resultat som visar hur framgångsrik Picasso-familjen är. Med fler än registrerade bilar behåller C4 Picasso (5 och 7 platser) ledartröjan i segmentet för kompakta MPV-bilar i västra Europa. C5 lanserades 2008 och överträffar sina mål med sålda bilar i hela världen. Resultatet är anmärkningsvärt gott, särskilt i Frankrike (i det här segmentet är fler än en bil av fem en CITROËN), i Spanien och Storbritannien, där bilen är populär hos både privatpersoner och yrkesfolk. Med sina 5 % av segmentet är C5 den bäst säljande franska sedanen i västra Europa (18 länder). Den sätter också ny standard ifråga om kundnöjdhet. Alla pris som den här bilen har fått vittnar om detta faktum: bästa importerade bil i sitt segment i Tyskland, årets bil i Spanien, bästa importerade bil i Japan... På transportbilssidan förfogar CITROËN numera över en serie med fem bilar, med Berlingo och Nemo som båda lanserades under Med den här moderna och breda serien som dessutom är den nyaste på marknaden, gör Citroën ett tydligt avtryck: o en lätt transportbil av 8 sålda i Europa är en CITROËN o nästan en av fem CITROËN som säljs är en lätt transportbil. Teknik med miljön i fokus Citroën var först med att erbjuda Stop & Start i C2 och C3 och var pionjär med partikelfilter. Dessutom erbjuder märket sina kunder miljövänliga och ekonomiska produkter över hela världen. Citroën är ledande i Europa på elektroniskt styrda växellådor, som gör det möjligt att sänka förbrukningen med upp till 5 %. Med sin modell C1 som släpper ut 106 g CO 2 per km är CITROËN ledande på miljövänliga och bränslesnåla bilar, med en marknadsandel på 23 % i segmentet för bilar med utsläpp på 110 g CO 2 per km (eller lägre). 5(8)

6 30 % av bilarna som säljs av CITROËN har ett utsläppt på 120 g CO2 / km eller mindre Produktkvalitet av högsta klass En annan av märkets tillgångar är kvaliteten på produkterna, som idag håller högsta klass. Exempelvis fick Citroën högt betyg när det gäller tillförlitligheten i segmentet för kompakta MPV-modeller (C4 Picasso och Xsara Picasso), i den senaste klassificeringen som upprättades av ADAC (tysk automobilklubb). Det är ett omdöme som bekräftas i Storbritannien av kundundersökningsföretaget JD. POWER, som utsett C4 Picasso till den bästa MPV:n på marknaden CITROËN STÅR STARKT INFÖR DET ANDRA HALVÅRET CITROËN har starka kort att spela ut under månaderna som kommer: nya produkter och en stark dynamik. År 2009 inleder CITROËN ett nytt kapitel i sin historia, vilket i synnerhet det nya märkesprogrammet vittnar om (logotyp, emblem, försäljningsställen etc.). Nya C3. Nya C3 kommer att börja säljas under det sista kvartalet 2009 och har allt som krävs för att bli lika framgångsrik som den nuvarande C3:an, som sålts i fler än 2 miljoner exemplar. Dess styrka ligger bland annat i kvalitén, som uppfyller de mycket högt ställda kraven inom koncernen PSA Peugeot CITROËN. DS-serien. CITROËN utökar sitt program genom att utveckla en kompletterande produktlinje, vid sidan av huvudprogrammet. En distinkt serie med produkter som sticker ut. Med serien DS kan CITROËN erbjuda produkter för kunder som söker något extra inom design, stil, körupplevelser och elegans. CITROËN DS3, som inleder denna nya serie, kommer att visas på bilmässan i Frankfurt i september. En offensiv försäljningsstrategi som både är inriktad på företag och på begagnade bilar. o På företagssidan har märket å ena sidan som ambition att dubblera andelen personbilar och å andra sidan att ta en marknadsandel som varaktigt håller sig inom topp tre i Europa. För att lyckas med det kommer CITROËN att öppna 500 Business Centers i Europa. o När det gäller begagnade bilar kommer märket att lansera det internationella varumärket CITROËN Select. Den interna organisationen kommer att stärkas i syfte att utveckla 6(8)

7 kapacitet för försäljning av begagnade bilar eller "remarketing", i synnerhet för att stärka Citroëns andrahandsvärde. För ytterligare information välkommen att kontakta: CITROËN SVERIGE AB INFORMATIONSAVDELNINGEN Lena Rönnelius Ericson PR- och Informationschef lena.ericson@citroen.com Tel: / Mobil: Den 7 juli är det 90 år sedan Citroën levererade sin första modell Type A. 7(8)

8 BILAGA CITROËNS försäljning och marknadsandelar Q Q Kvartal Konsoliderat resultat - hela världen Personbilar + lätta transportbilar (i tusental) Q1 09 / Q1 08 Halvår Q2 09 / Q2 08 Q Q Q / Q Europa 30 länder (Västra, centrala och östra Europa) ,2% -12,9% ,4% Kina ,8% 50,1% ,2% Ryssland ,6% 9,4% ,7% Latinamerika ,30% -14% ,4% Marknadsandelar (i procent) Kvartal Halvår Q Q Q1 09 / Q1 08 Q2 09 / Q2 08 Q Q Q / Q Europa 30 länder (Västra, centrala och östra Europa) 6,4% 6,5% + 0,1 % + 0,2 % 6,3% 6,5% + 0,2 % Ryssland 0,8% 1,0% + 0,5 % + 0,6 % 0,3% 0,9% + 0,6 % Latinamerika 2,1% 2,1% oförändrat - 0,1 % 2,1% 2,1% oförändrat 8(8)

CITROËNS FÖRSÄLJNINGSRESULTAT 2010 FRAMGÅNGAR FÖR PRODUKTSTRATEGI OCH CRÉATIVE TECHNOLOGIE

CITROËNS FÖRSÄLJNINGSRESULTAT 2010 FRAMGÅNGAR FÖR PRODUKTSTRATEGI OCH CRÉATIVE TECHNOLOGIE PRESSMEDDELANDE Paris den 13 januari 2011 CITROËNS FÖRSÄLJNINGSRESULTAT 2010 FRAMGÅNGAR FÖR PRODUKTSTRATEGI OCH CRÉATIVE TECHNOLOGIE Citroën ökade sin totala försäljning i världen med 8 % vilket motsvarar

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Augusti 2015

Stockholms besöksnäring. Augusti 2015 Stockholms besöksnäring. Under augusti månad registrerades över 1,5 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 7 jämfört med augusti månad 2014. Cirka 60 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Oktober 2015

Stockholms besöksnäring. Oktober 2015 Stockholms besöksnäring. Under oktober månad registrerades över 1,1 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 7 jämfört med oktober månad 2014. Cirka 68 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Juni 2015

Stockholms besöksnäring. Juni 2015 Stockholms besöksnäring. Under juni månad registrerades över 1 200 000 gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 6 jämfört med juni månad 2014. Cirka 60 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Februari 2016

Stockholms besöksnäring. Februari 2016 Stockholms besöksnäring. Under februari månad registrerades närmare 820 tusen gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 12 jämfört med februari månad 2015. Cirka 70 av övernattningarna

Läs mer

Alfa Laval AB:s verkställande direktör och koncernchef Sigge Haraldsson vid bolagsstämman den 27 april 2004.

Alfa Laval AB:s verkställande direktör och koncernchef Sigge Haraldsson vid bolagsstämman den 27 april 2004. Alfa Laval AB:s verkställande direktör och koncernchef Sigge Haraldsson vid bolagsstämman den 27 april 2004. Jag hälsar er hjärtligt välkomna till Alfa Lavals bolagsstämma nummer två! I dag kommer jag

Läs mer

Digitala reklaminvesteringar i Europa 2013 AdEx Benchmark 2013

Digitala reklaminvesteringar i Europa 2013 AdEx Benchmark 2013 Digitala reklaminvesteringar i Europa 2013 AdEx Benchmark 2013 2014-09-24 hemsida: www.irm-media.se, e-post: info@irm-media.se, Tel +46 8 663 04 90, Adress: Brahegatan 9 IV tr. 114 37 Stockholm Dagens

Läs mer

Pressmeddelande från ASSA ABLOY AB (publ)

Pressmeddelande från ASSA ABLOY AB (publ) Pressmeddelande från ASSA ABLOY AB (publ) 5 maj 1999, Nr 5 DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 1999 Omsättningen ökade med 10% till 2 310 MSEK (2 095) Resultatet före skatt ökade med 21% till 198 MSEK (163) Den

Läs mer

Utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet

Utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet Utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet En ny generation med utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet Nederman introducerar en ny generation med utsugsarmar för

Läs mer

"Allting ska göras så enkelt som möjligt men inte enklare." (A. Einstein)

Allting ska göras så enkelt som möjligt men inte enklare. (A. Einstein) As easy as that. 12345 "Allting ska göras så enkelt som möjligt men inte enklare." (A. Einstein) 12345 Lenze gör mycket enkelt. Tiderna förändras i rasande takt och bjuder på många utmaningar. I framtiden

Läs mer

Volvo Personvagnar Var står vi gällande gasbilar?

Volvo Personvagnar Var står vi gällande gasbilar? Volvo Personvagnar Var står vi gällande gasbilar? Peter Algurén Produkt- och hlanseringschef Volvo Cars Sweden Page 1 Varför slutade vi med gasbilar 2007? Efterfrågan globalt på gasbilar i Volvos segment

Läs mer

Q4 2006. Manpower Arbetsmarknadsbarometer Sverige. En undersökningsrapport från Manpower. Manpower, Box 1125, 111 81 Stockholm www.manpower.

Q4 2006. Manpower Arbetsmarknadsbarometer Sverige. En undersökningsrapport från Manpower. Manpower, Box 1125, 111 81 Stockholm www.manpower. Q4 26 Manpower Arbetsmarknadsbarometer Sverige En undersökningsrapport från Manpower Manpower, Box 1125, 111 81 Stockholm www.manpower.se 26, Manpower Inc. All rights reserved. Innehåll Q4/6 Sverige 4

Läs mer

Mest stjäls det räknat i procent av butiksomsättningen i Indien, Mexico, Thailand, Sydafrika och Malaysia.

Mest stjäls det räknat i procent av butiksomsättningen i Indien, Mexico, Thailand, Sydafrika och Malaysia. Pressmeddelande 2008-11-12 Global undersökning om butiksstölder och snatterier visar: Stölderna i svenska butiker fortsätter öka svinnet betydligt högre i Sverige än i övriga Norden 630 kronor om året

Läs mer

SCANIA BOKSLUTSKOMMUNIKÉ JANUARI DECEMBER 2004

SCANIA BOKSLUTSKOMMUNIKÉ JANUARI DECEMBER 2004 4 februari 2005 SCANIA BOKSLUTSKOMMUNIKÉ JANUARI DECEMBER 2004 2004 var ett framgångsrikt år och Scania stärktes som leverantör av tunga fordon och tjänster. Leveranserna av lastbilar var höga och försäljningen

Läs mer

PRESSMEDDELANDE FRÅN GETINGE INDUSTRIER AB KVARTALSRAPPORT JANUARI JUNI 2000. Orderingången uppgick till 2.518,7 Mkr (2.447,5)

PRESSMEDDELANDE FRÅN GETINGE INDUSTRIER AB KVARTALSRAPPORT JANUARI JUNI 2000. Orderingången uppgick till 2.518,7 Mkr (2.447,5) PRESSMEDDELANDE FRÅN GETINGE INDUSTRIER AB KVARTALSRAPPORT JANUARI JUNI 2000 Orderingången uppgick till 2.518,7 Mkr (2.447,5) Nettoomsättningen uppgick till 2.419,5 Mkr (2.381,0) Rörelseresultatet uppgick

Läs mer

Peter Rothschild, VD, BioGaia AB, tel: 08-555 293 00 Jan Annwall, vvd, BioGaia AB, tel: 08-555 293 00 Website: www.biogaia.se

Peter Rothschild, VD, BioGaia AB, tel: 08-555 293 00 Jan Annwall, vvd, BioGaia AB, tel: 08-555 293 00 Website: www.biogaia.se Pressmeddelande 22 augusti, 2003 (7 sidor) BioGaia AB Delårsrapport 1 januari 30 juni, 2003 Finansiell utveckling under första halvåret 2003 - Omsättningen uppgick till 24,3 miljoner kronor vilket är en

Läs mer

EUROPAS MODERNASTE RÖRKLIPPNINGSANLÄGGNING FINNS NU PÅ AXELENT I HILLERSTORP

EUROPAS MODERNASTE RÖRKLIPPNINGSANLÄGGNING FINNS NU PÅ AXELENT I HILLERSTORP X-News Nr 2 2009 Nyheter & Notiser från Axelent AB www.axelent.se Problemlösare med unikt erbjudande» Läs mer på sid 4 NYTT SAMARBETS- AVTAL MED ASEAN Nu finns vi i 38 länder.» Läs mer på sid 3 EUROPAS

Läs mer

PISA 2012 15-åringars kunskaper i matematik, läsförståelse, naturvetenskap och digital problemlösning

PISA 2012 15-åringars kunskaper i matematik, läsförståelse, naturvetenskap och digital problemlösning PISA 2012 15-åringars kunskaper i matematik, läsförståelse, naturvetenskap och digital problemlösning Vad är PISA? OECD:s Programme for International Student Assessment. Matematik, läsförståelse och naturvetenskap,

Läs mer

HL Display-koncernen Fjärde kvartalet och helårsrapport januari - december 2013

HL Display-koncernen Fjärde kvartalet och helårsrapport januari - december 2013 PRESSMEDDELANDE 20 februari 2014 Kontaktpersoner: Gérard Dubuy, VD och Koncernchef Magnus Bergendorff, Finanschef Telefon: 08-683 73 00 Internet inklusive bildarkiv: www.hl-display.com HL Display-koncernen

Läs mer

INVEST IN DALARNA AGENCY Dalarna s Official Inward Investment Agency

INVEST IN DALARNA AGENCY Dalarna s Official Inward Investment Agency INVEST IN DALARNA AGENCY Dalarna s Official Inward Investment Agency Attraktiva regioner, styrkor och svagheter SKNT Falun 2015 Johan Holmberg, Managing Director Copyright Invest in Dalarna Agency 2015

Läs mer

Syriska armenier i Armenien

Syriska armenier i Armenien Sveriges ambassad Jerevan D-post: JERE/2014-07-08/1428 Syriska armenier i Armenien Omkring 12 000 syriska armenier har sökt sig till Armenien sedan konflikten i Syrien började. Inströmningen har minskat

Läs mer

Haldex delårsrapport, januari - september 2015

Haldex delårsrapport, januari - september 2015 Innovative Vehicle Solutions PRESSMEDDELANDE Landskrona, 23 oktober, 2015 Haldex delårsrapport, januari - september 2015 Stark rörelsemarginal och förbättrat kassaflöde Fokuserat arbete med kostnadsbasen

Läs mer

Stockholms besöksnäring

Stockholms besöksnäring Stockholms besöksnäring 9,4 miljoner gästnätter på hotell, vandrarhem, stugbyar och camping För Stockholms hotell, vandrarhem, stugbyar och campingplatser präglades av en svag inledning, ett par riktigt

Läs mer

Peter Rothschild, VD, BioGaia AB, tel: 08-555 293 00 Jan Annwall, vvd, BioGaia AB, tel: 08-555 293 00 Website: www.biogaia.se

Peter Rothschild, VD, BioGaia AB, tel: 08-555 293 00 Jan Annwall, vvd, BioGaia AB, tel: 08-555 293 00 Website: www.biogaia.se Pressmeddelande 24 oktober, 2003 (7 sidor) BioGaia AB Delårsrapport 1 januari 30 september, 2003 Finansiell utveckling under perioden 1 januari 30 september 2003 - Omsättningen uppgick till 29,9 miljoner

Läs mer

SCANIA BOKSLUTSKOMMUNIKÉ - JANUARI - DECEMBER 2000

SCANIA BOKSLUTSKOMMUNIKÉ - JANUARI - DECEMBER 2000 2001-02-06 SCANIA BOKSLUTSKOMMUNIKÉ - JANUARI - DECEMBER 2000 Rörelseresultatet översteg 5 miljarder kronor och vi nådde en tvåsiffrig marginal för Scaniaprodukter. Dessutom infriade Scania målet om ett

Läs mer

Sverige tappar direktinvesteringar. Jonas Frycklund April, 2004

Sverige tappar direktinvesteringar. Jonas Frycklund April, 2004 Sverige tappar direktinvesteringar Jonas Frycklund April, 2004 1 Innehåll Sverige som spetsnation... 2 FN:s direktinvesteringsliga... 3 PROGNOS FÖR DIREKTINVESTERINGSLIGAN... 4 STÄMMER ÄVEN PÅ LÅNG SIKT...

Läs mer

Finländska dotterbolag utomlands 2012

Finländska dotterbolag utomlands 2012 Företag 2014 Finländska dotterbolag utomlands 2012 Finländska företag utomlands: nästan 4900 dotterbolag i 119 länder år 2012. Enligt Statistikcentralens uppgifter bedrev finländska företag affärsverksamhet

Läs mer

BUSINESS SWEDENS MARKNADSÖVERSIKT SEPTEMBER 2015. Mauro Gozzo, Business Swedens chefekonom

BUSINESS SWEDENS MARKNADSÖVERSIKT SEPTEMBER 2015. Mauro Gozzo, Business Swedens chefekonom BUSINESS SWEDENS MARKNADSÖVERSIKT SEPTEMBER 2015 Mauro Gozzo, Business Swedens chefekonom 1 Business Swedens Marknadsöversikt ges ut tre gånger per år: i april, september och december. Marknadsöversikt

Läs mer

Internationell konvention (SÖ 1979:6) om skeppsmätning med därtill hörande internationella skeppsmätningsregler

Internationell konvention (SÖ 1979:6) om skeppsmätning med därtill hörande internationella skeppsmätningsregler Särskilda trafikförfattningar m.m./skeppsmätning 1 Internationell konvention (SÖ 1979:6) om skeppsmätning med därtill hörande internationella skeppsmätningsregler Artikel 1 Allmänna förpliktelser enligt

Läs mer

H & M HENNES & MAURITZ AB NIOMÅNADERSRAPPORT

H & M HENNES & MAURITZ AB NIOMÅNADERSRAPPORT NIOMÅNADERSRAPPORT 2010 H & M HENNES & MAURITZ AB NIOMÅNADERSRAPPORT 2009-12-01 -- 2010-08-31 NIO MÅNADER H&M-koncernens omsättning exklusive moms uppgick under verksamhetsårets nio första månader till

Läs mer

Statistik 2001:1 INKVARTERINGSSTATISTIK FÖR ÅLAND 2000

Statistik 2001:1 INKVARTERINGSSTATISTIK FÖR ÅLAND 2000 Statistik 2001:1 INKVARTERINGSSTATISTIK FÖR ÅLAND 2000 INLEDNING Denna rapport utgör den slutliga årsstatistiken för den åländska inkvarteringsverksamheten år 2000. Publikationen följer i stort samma uppläggning

Läs mer

Europeiskt ungdomsindex. Johan Kreicbergs November 2011

Europeiskt ungdomsindex. Johan Kreicbergs November 2011 Europeiskt ungdomsindex Johan Kreicbergs November 2011 Innehåll 1 Innehåll Inledning... 2 Så utfördes undersökningen...3 Ingående variabler...3 Arbetslöshet... 4 Företagande...5 Chefsbefattningar... 6

Läs mer

Internationella portföljinvesteringar

Internationella portföljinvesteringar Internationella portföljinvesteringar AV ROGER JOSEFSSON När Internationella valutafonden (IMF) sammanställde de individuella resultaten av en undersökning avseende portföljtillgångar i utlandet (CPIS

Läs mer

Här finns de flitigaste företagarna. Stefan Fölster Agnes Palinski Göran Wikner augusti, 2004

Här finns de flitigaste företagarna. Stefan Fölster Agnes Palinski Göran Wikner augusti, 2004 Här finns de flitigaste företagarna Stefan Fölster Agnes Palinski Göran Wikner augusti, 2004 1 Sammanfattning Företagare arbetar i snitt 48,3 timmar i veckan. Det finns dock stora skillnader mellan olika

Läs mer

New figures for Sweden

New figures for Sweden New figures for Sweden FKG 2013-10-10 Anders Rune New figures for Sweden Bokslut 2012 Aktuellt om konjunkturen Strukturella förändringar Konkurrensförutsättningarna i Sverige Utsikter i Sverige och internationellt

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Mars 2016

Stockholms besöksnäring. Mars 2016 Stockholms besöksnäring. Under mars månad registrerades över 870 tusen gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var i nivå med mars månad 2015. Cirka 70 av övernattningarna kom från inhemska

Läs mer

Doros försäljning ökade med 25 procent och EBIT ökade till 4,7 Mkr (0,9 Mkr) under tredje kvartalet

Doros försäljning ökade med 25 procent och EBIT ökade till 4,7 Mkr (0,9 Mkr) under tredje kvartalet Omsättningsökningen på ca 25 procent under tredje kvartalet drevs framförallt på av den fortsatt starka tillväxten inom Care Electronics. Jérôme Arnaud, VD Doro Rapport för tredje kvartalet 2008 (1/1 30/9)

Läs mer

Stockholms besöksnäring. December 2015

Stockholms besöksnäring. December 2015 Stockholms besöksnäring. När summeras kan vi se att närmare 13 miljoner gästnätter registrerats på kommersiella boendeanläggningar i, en ökning med 10 jämfört med 2014. Under december registrerades ca

Läs mer

EU stärker medborgarnas rätt till konsulärt skydd och stöd i länder utanför EU

EU stärker medborgarnas rätt till konsulärt skydd och stöd i länder utanför EU IP/11/355 Bryssel den 23 mars 2011 EU stärker medborgarnas rätt till konsulärt skydd och stöd i länder utanför EU Under nödsituationer och kriser, såsom de som inträffat i Japan, Libyen och Egypten, har

Läs mer

Ett Sverige i förändring: betydelsen av social sammanhållning

Ett Sverige i förändring: betydelsen av social sammanhållning Ett i förändring: betydelsen av social sammanhållning Jesper Strömbäck 2013-10-10 Om man vägrar se bakåt och inte vågar se framåt måste man se upp Tage Danielsson Framtidskommissionens uppdrag Identifiera

Läs mer

Delårsrapport januari - mars 2015

Delårsrapport januari - mars 2015 Första kvartalet - 2015 Delårsrapport januari - mars 2015 Orderingång 976,1 (983,3) Mkr, en minskning med 6 % justerat för valutaeffekter och förvärvade enheter Nettoomsättning 905,5 (885,5) Mkr, en minskning

Läs mer

VÄSTSVENSK LÄGESÖVERSIKT. Höst 2014

VÄSTSVENSK LÄGESÖVERSIKT. Höst 2014 VÄSTSVENSK LÄGESÖVERSIKT Höst 2014 Antal invånare den 31 ember 2013 Sverige 9,65 miljoner Stockholms län 2 163 000 22% Västra Götaland 1 615 000 17% Skåne län 1 274 000 13% Göteborgsregionens 13 kommuner

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2010

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2010 Fjärde kvartalet - BOKSLUTSKOMMUNIKÉ Nettoomsättning 2 506 (2 436) Mkr, justerat för förvärvad verksamhet samt valutaeffekter har omsättningen ökat med 3 % Rörelseresultat 152,9 (104,2) Mkr Rörelseresultat

Läs mer

H & M Hennes & Mauritz AB

H & M Hennes & Mauritz AB Sexmånadersrapport (-12-01 - -05-31) H & M Hennes & Mauritz AB Sexmånadersrapport Första halvåret (-12-01 -05-31) H&M-koncernens omsättning inklusive moms ökade med 7 procent i lokala valutor under första

Läs mer

Turism 2015:8 17.9.2015. Christina Lindström, biträdande statistiker Tel. 018-25491. - Ålands officiella statistik - Beskrivning av statistiken

Turism 2015:8 17.9.2015. Christina Lindström, biträdande statistiker Tel. 018-25491. - Ålands officiella statistik - Beskrivning av statistiken Christina Lindström, biträdande statistiker Tel. 018-25491 Turism 2015:8 17.9.2015 Inkvarteringsstatistik för hotell Augusti 2015 Gästnätterna på hotellen ökade igen i augusti Totala antalet övernattningar

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Maj 2015

Stockholms besöksnäring. Maj 2015 Stockholms besöksnäring. Under maj månad registrerades cirka 1 200 000 gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 4 jämfört med maj månad 2014. Över två tredjedelar av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. September 2016

Stockholms besöksnäring. September 2016 Stockholms besöksnäring. September Under september månad registrerades över 1,2 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 2 jämfört med september månad 2015. Cirka

Läs mer

Stockholms besöksnäring. November 2016

Stockholms besöksnäring. November 2016 Stockholms besöksnäring. Under november månad registrerades ca 1,1 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 5 jämfört med november 2015. Cirka 74 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. November 2015

Stockholms besöksnäring. November 2015 Stockholms besöksnäring. November 2015 Under november månad registrerades över 1,0 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 7 % jämfört med november månad 2014. Cirka

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Januari 2016

Stockholms besöksnäring. Januari 2016 Stockholms besöksnäring. Under januari månad registrerades över 750 tusen gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 1 jämfört med januari månad 2015. Cirka 70 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Sommaren 2015

Stockholms besöksnäring. Sommaren 2015 Stockholms besöksnäring. Sommaren 2015 Under de tre sommarmånaderna juni, juli och augusti registrerades över 4,4 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 12 jämfört

Läs mer

Stockholms besöksnäring. December 2016

Stockholms besöksnäring. December 2016 Stockholms besöksnäring. December 2016 Under december månad registrerades ca 0,9 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 12 jämfört med december 2015. Cirka 65 av

Läs mer

Trafikförsäkringsförordning (1976:359)

Trafikförsäkringsförordning (1976:359) Skatter m.m./trafikförsäkring 1 Försäkringsanstalts trafikförsäkringsverksamhet 1 Paragrafen har upphört att gälla enligt förordning (1995:791). 2 [7451] Premie för trafikförsäkring får ej bestämmas till

Läs mer

2003-05-14 Fodersäd Rekordskörd väntas enligt USDA Världslagren av fodersäd minskar för femte året i rad

2003-05-14 Fodersäd Rekordskörd väntas enligt USDA Världslagren av fodersäd minskar för femte året i rad 2003-05-14 Fodersäd Rekordskörd väntas enligt USDA Världslagren av fodersäd minskar för femte året i rad Enligt USDAs senaste skördeprognos för 2003/04 väntas världsproduktionen av fodersäd slå nytt skörderekord.

Läs mer

Månadsrapporten för Rostfritt Stål

Månadsrapporten för Rostfritt Stål Månadsrapporten för Rostfritt Stål Marknadsnyheter Nr 19, Augusti/September 2009 Innehåll Rostfritt i korthet PMI Purchasing Manufacturing Index Branschnytt i Europa På gång i Damstahl-land This report

Läs mer

Systemair AB Roland Kasper, CEO Anders Ulff, CFO

Systemair AB Roland Kasper, CEO Anders Ulff, CFO Systemair AB Roland Kasper, CEO Anders Ulff, CFO Ventilation World Wide 6,1 mdr kr 2015/16 49 länder 4 900 anställda NASDAQ OMX Nordic Exchange Export till fler än 100 länder 93% av försäljning utanför

Läs mer

Q3 2011. Manpower Arbetsmarknadsbarometer Sverige. En undersökningsrapport från Manpower

Q3 2011. Manpower Arbetsmarknadsbarometer Sverige. En undersökningsrapport från Manpower Q3 211 Manpower Arbetsmarknadsbarometer Sverige En undersökningsrapport från Manpower Manpower Arbetsmarknadsbarometer Sverige Innehåll Q3/11 Sverige 4 Regionala jämförelser Branschjämförelser Globalt

Läs mer

Stockholms besöksnäring. November 2014

Stockholms besöksnäring. November 2014 Stockholms besöksnäring. November 214 Under november 214 gjordes närmare 951 övernattningar på kommersiella boendeanläggningar i. Det var 44 fler än under november 213, en ökning med 5 %. Under november

Läs mer

Bokslutskommuniké 2003 för Seven Nox AB org. nr 556645-5893 för verksamhetsåret 2003.

Bokslutskommuniké 2003 för Seven Nox AB org. nr 556645-5893 för verksamhetsåret 2003. Seven Nox AB driver ett säljnätverk i Sverige, Norge, Danmark och Finland och är under etablering i Italien. Sevens nuvarande kunderbjudande är fast och mobiltelefoni till konkurrenskraftiga priser. Seven

Läs mer

Norrlänningarnas mejeri

Norrlänningarnas mejeri Norrlänningarnas mejeri 92% anser det viktigt att just Norrmejerier är tillverkare när de väljer mejeriprodukter på den lokala marknaden Vår Vision Vi gör gott för Norrland ett levande Norrland som vi

Läs mer

Inkvarteringsstatistik 2012

Inkvarteringsstatistik 2012 Transport och turism 2013 Inkvarteringsstatistik 2012 Den utländska efterfrågan på inkvarteringstjänster ökade med 5 procent år 2012 År 2012 ökade efterfrågan på inkvarteringstjänster med 2 procent från

Läs mer

Ett starkare Sverige 2014-11-10

Ett starkare Sverige 2014-11-10 Ett starkare Sverige 2014-11-10 En utmanande omvärld - Snabbare tillväxt i USA men fortsatta svårigheter i eurozonen och Japan - Det globala konkurrenstrycket hårdnar - Tillväxtekonomierna anpassar sig

Läs mer

Riksbankens Företagsundersökning MAJ 2014 SMÅ STEG MOT STARKARE KONJUNKTUR OCH STIGANDE PRISER

Riksbankens Företagsundersökning MAJ 2014 SMÅ STEG MOT STARKARE KONJUNKTUR OCH STIGANDE PRISER Riksbankens Företagsundersökning MAJ 2014 SMÅ STEG MOT STARKARE KONJUNKTUR OCH STIGANDE PRISER Riksbankens företagsundersökning i maj 2014 Enligt Riksbankens företagsundersökning i maj 2014 har konjunkturen

Läs mer

Västmanlands länmånad 12 2015

Västmanlands länmånad 12 2015 Forum för Turismanalys 1 Arkets namn R-U-län Län U-län Kommun Västerås Västmanlands länmånad 12 215 Alla gästnätter på hotell, vandrarhem, stugby, camping och SoL 14 12 1 8 6 4 2 År 21 År 211 År 212 År

Läs mer

Se bifogade pressmeddelande med Citroëns interntionella försäljningsresultat 2009. För ytterligare information, vänligen kontakta

Se bifogade pressmeddelande med Citroëns interntionella försäljningsresultat 2009. För ytterligare information, vänligen kontakta PRESSINFORMATION Spånga den 11 januari 2010 CITROËN 2009 EN NY DYNAMIK Citroën konstaterar att bilåret 2009 blev ett lyckosamt år. Året då det franska bilmäket firade 90- årsjubileum genom att göra avstamp

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Juli 2015

Stockholms besöksnäring. Juli 2015 Stockholms besöksnäring. Under juli månad registrerades över 1,6 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 20 jämfört med juli månad 2014. Cirka 60 av övernattningarna

Läs mer

Eftervalsundersökning 2014 VALET TILL EUROPAPARLAMENTET 2014

Eftervalsundersökning 2014 VALET TILL EUROPAPARLAMENTET 2014 Directorate-General for Communication PUBLIC OPINION MONITORING UNIT Brussels, October 2014 Eftervalsundersökning 2014 VALET TILL EUROPAPARLAMENTET 2014 SAMMANFATTANDE ANALYS Urval: Respondenter: Metod:

Läs mer

Niomånadersrapport, 2010.01.01 2010.09.30 ADDvise Lab Solutions AB (publ)

Niomånadersrapport, 2010.01.01 2010.09.30 ADDvise Lab Solutions AB (publ) Niomånadersrapport, 2010.01.01 2010.09.30 ADDvise Lab Solutions AB (publ) 1 juli 30 september 2010 1 januari 30 september 2010 Orderingången för perioden uppgick till 6,7 MSEK (3,0), en ökning med 123%

Läs mer

Försäljningen av sprit, vin och öl i liter alkohol 100% per invånare 15 år och däröver. 1861-2005.

Försäljningen av sprit, vin och öl i liter alkohol 100% per invånare 15 år och däröver. 1861-2005. 1 Försäljningen av sprit, vin och öl i liter alkohol 1% per invånare 15 år och däröver. 1861-25. Liter 12 9 Totalt Öl (totalt) Sprit Vin 6 3 1861 1871 1881 1891 191 1911 1921 1931 1941 1951 1961 1971 1981

Läs mer

Månadsanalys Augusti 2012

Månadsanalys Augusti 2012 Månadsanalys Augusti 2012 Positiv trend på aktiemarknaden efter uttalanden från ECB-chefen ÅRETS ANDRA RAPPORTSÄSONG är i stort sett avklarad och de svenska bolagens rapporter kan sammanfattas som stabila.

Läs mer

Q2 2013. Manpower Arbetsmarknadsbarometer. Sverige

Q2 2013. Manpower Arbetsmarknadsbarometer. Sverige Q2 213 Manpower Arbetsmarknadsbarometer Sverige Manpower Arbetsmarknadsbarometer Sverige Innehåll Q1/13 Sverige 4 Regionala jämförelser Branschjämförelser Globalt 12 Internationella jämförelser Nord-

Läs mer

FLYGTRAFIK- STATISTIK

FLYGTRAFIK- STATISTIK VÄG SJÖFART LUFTFART JÄRNVÄG FLYGTRAFIK- STATISTIK VÄG SJÖFART LUFTFART JÄRNVÄG UTVECKLINGEN UNDER FÖRSTA KVARTALET 2015 Transportstyrelsen Sjö- och luftfartsavdelningen Enheten för marknad, miljö och

Läs mer

Stockholms besöksnäring. April 2015

Stockholms besöksnäring. April 2015 Stockholms besöksnäring. Under april månad registrerades cirka 885 gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 9 jämfört med april månad 214. Över två tredjedelar av övernattningarna

Läs mer

Inresande studenter 1997/98 2000/01 2003/04 2006/07

Inresande studenter 1997/98 2000/01 2003/04 2006/07 Statistisk analys Torbjörn Lindqvist Avdelningen för statistik och analys 08-563 087 07 torbjorn.lindqvist@hsv.se www.hsv.se 2008-02-26 2008/2 Allt fler utländska studenter i Sverige Enligt senast tillgängliga

Läs mer

Exportsuccé, innovativ och hållbar 10 fakta om MÖBELNATIONEN SVERIGE

Exportsuccé, innovativ och hållbar 10 fakta om MÖBELNATIONEN SVERIGE Exportsuccé, innovativ och hållbar 10 fakta om MÖBELNATIONEN SVERIGE Rapport från TMF vi bygger och inreder Sverige, Januari 2015 Om rapporten Denna rapport är baserad på en större studie sammanställd

Läs mer

Därför prioriterar VINNOVA satsningar inom testverksamhet

Därför prioriterar VINNOVA satsningar inom testverksamhet Därför prioriterar VINNOVA satsningar inom testverksamhet Test & demo ett sätt att stärka konkurrenskraften för Sverige Filip Kjellgren Agenda 1)Sveriges innovationssystem och utmaningar 2)Testverksamhet

Läs mer

Ansökan om legitimation för lärare och förskollärare - för dig som tagit examen utanför EU och EES

Ansökan om legitimation för lärare och förskollärare - för dig som tagit examen utanför EU och EES Ansökan om legitimation för lärare och förskollärare - för Läs detta innan du börjar Denna ansökningsblankett är avsedd för dig som enbart har en utländsk lärarexamen eller förskollärarexamen från ett

Läs mer

Samråd om hur UHF-bandet ska användas i framtiden: Lamyrapporten

Samråd om hur UHF-bandet ska användas i framtiden: Lamyrapporten Samråd om hur UHF-bandet ska användas i framtiden: Lamyrapporten Fields marked with are mandatory. Fält markerade med är obligatoriska. 1 Om dig som svarar g svarar som privatperson företrädare för en

Läs mer

En rapport från Skattebetalarnas Förening. Välfärdsindex. - en kvalitetsjämförelse 2008-10-14

En rapport från Skattebetalarnas Förening. Välfärdsindex. - en kvalitetsjämförelse 2008-10-14 En rapport från Skattebetalarnas Förening Välfärdsindex - en kvalitetsjämförelse 2008-10-14 Box 3319, 103 66 Stockholm, 08-613 17 00, www.skattebetalarna.se, info@skattebetalarna.se 1 Sammanfattning I

Läs mer

Gullberg & Jansson AB (publ) Presentation nyemission och marknadslistning. Marcus Gullberg, VD och grundare April, 2012

Gullberg & Jansson AB (publ) Presentation nyemission och marknadslistning. Marcus Gullberg, VD och grundare April, 2012 Gullberg & Jansson AB (publ) Presentation nyemission och marknadslistning Marcus Gullberg, VD och grundare April, 2012 1 Innehållsförteckning 1. Erbjudandet 2. Motiv till Erbjudandet 3. Gullberg & Jansson

Läs mer

Ekonomi och Marknad september 2015. -Gris, nöt och lamm

Ekonomi och Marknad september 2015. -Gris, nöt och lamm Ekonomi och Marknad september 2015 -Gris, nöt och lamm Ekonomi och Marknad utges av LRF Kött och syftar till att beskriva marknadsläget inom köttslagen gris, nöt och lamm. Gris Gris Nöt Får och lamm EU-kommissionen

Läs mer

Årsstämma 2011 Martin Lindqvist, VD & Koncernchef

Årsstämma 2011 Martin Lindqvist, VD & Koncernchef Årsstämma 2011 Martin Lindqvist, VD & Koncernchef 2 Ett återhämtningens år Den ekonomiska återhämtningen fortsatte under året, vilket medförde en ökad efterfrågan på stål Asien och Latinamerika uppvisade

Läs mer

Dela rsrapport 6 ma nader

Dela rsrapport 6 ma nader LC-Tec Holding AB Org nr 556480-7377 Dela rsrapport 6 ma nader januari - juni 2015 LC-Tec Displays AB och Top Notch Design & Engineering inledde under perioden ett samarbete kring dimbara solglasögon.

Läs mer

PRESSKONFERENS 28 JANUARI 2016

PRESSKONFERENS 28 JANUARI 2016 H & M Hennes & Mauritz AB PRESSKONFERENS 28 JANUARI 2016 HELÅRSRAPPORT 2015 KARL-JOHAN PERSSON VD NILS VINGE IR-ANSVARIG ANN-SOFIE JOHANSSON CREATIVE ADVISOR 1 2015 I KORTHET Försäljning 210 miljarder

Läs mer

Makrofokus. Makroanalys. Veckan som gick

Makrofokus. Makroanalys. Veckan som gick Makroanalys Sverige 25 juni 2012 Makrofokus Patrik Foberg +46 8 463 84 24 Patrik.foberg@penser.se Sven-arne Svensson +46 8 463 84 32 Sven-arne.svensson@penser.se Veckan som gick - IFO-index föll för andra

Läs mer

Utrikeshandel med tjänster 2009

Utrikeshandel med tjänster 2009 Handel 211 Utrikeshandel med tjänster 2 Överskottet i utrikeshandeln med tjänster minskade år 2 Enligt Statistikcentralens slutliga uppgifter minskade överskottet från utrikeshandeln med tjänster till,

Läs mer

Trots lågkonjunkturen: Svenska företag på jakt efter tekniker och säljare

Trots lågkonjunkturen: Svenska företag på jakt efter tekniker och säljare Stockholm juli 2009 Trots lågkonjunkturen: Svenska företag på jakt efter tekniker och säljare Trots lågkonjunkturen och hög arbetslöshet söker svenska arbetsgivare efter rätt kompetens. Hela 29 procent

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Maj 2016

Stockholms besöksnäring. Maj 2016 Stockholms besöksnäring. Under maj månad registrerades över 1,2 miljon gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 4 jämfört med maj månad 2015. Cirka 64 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Oktober 2016

Stockholms besöksnäring. Oktober 2016 Stockholms besöksnäring. Oktober 216 Under oktober månad registrerades ca 1,2 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 5 jämfört med oktober 215. Cirka 69 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Juli 2016

Stockholms besöksnäring. Juli 2016 Stockholms besöksnäring. Under juli månad registrerades över 1,6 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en minskning med 3 jämfört med juli månad 2015. Cirka 57 av övernattningarna

Läs mer

FÖRSÄLJNINGSDATA, DEMOGRAFI och ANVÄNDARDATA NYCKELDATA PROFIL PÅ DEN EUROPEISKA DATASPELAREN

FÖRSÄLJNINGSDATA, DEMOGRAFI och ANVÄNDARDATA NYCKELDATA PROFIL PÅ DEN EUROPEISKA DATASPELAREN 2007 FÖRSÄLJNINGSDATA, DEMOGRAFI och ANVÄNDARDATA NYCKELDATA PROFIL PÅ DEN EUROPEISKA DATASPELAREN ORSAKER VARFÖR SPELAR FOLK DATASPEL? 80 % DATASPELARE Roligt att spela 55 % Avslappnande och avstressande

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Augusti 2016

Stockholms besöksnäring. Augusti 2016 Stockholms besöksnäring. Under augusti månad registrerades över 1,5 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 2 jämfört med augusti månad 2015. Cirka 57 av övernattningarna

Läs mer

Inkvarteringsstatistik december 2005 Kvartalsstatistik okt-dec 2005

Inkvarteringsstatistik december 2005 Kvartalsstatistik okt-dec 2005 Inkvarteringsstatistik december 2005 Kvartalsstatistik okt-dec 2005 Kommunstatistik Från och med januari 2005 redovisas gästnattsstatisk för hotell, stugbyar och vandrarhem för samtliga kommuner i Västsverige

Läs mer

Ekologiska spannmålsmarknaden 2015

Ekologiska spannmålsmarknaden 2015 Ekologiska spannmålsmarknaden 2015 - Vad är på gång och vilka rörelser finns på marknaden i Sverige, EU och USA? Olle Ryegård, Agroidé AB Inledning Totalproduktionen av svensk certifierad säljbar ekologisk

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Juni 2016

Stockholms besöksnäring. Juni 2016 Stockholms besöksnäring. Under juni månad registrerades närmare 1,3 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 3 jämfört med juni månad 2015. Cirka 58 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Sommaren 2016

Stockholms besöksnäring. Sommaren 2016 Stockholms besöksnäring. Sommaren Under de tre sommarmånaderna juni, juli och augusti registrerades över 4,4 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 1 jämfört med

Läs mer

Stockholms besöksnäring. December 2014

Stockholms besöksnäring. December 2014 Stockholms besöksnäring. December 214 När 214 summeras överträffas års rekordsiffor för övernattningar på länets kommersiella boendeanläggningar varje månad. Drygt 11,8 miljoner övernattningar under 214

Läs mer

Stockholms besöksnäring. April 2016

Stockholms besöksnäring. April 2016 Stockholms besöksnäring. Under april månad registrerades över 1 miljon gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 16 jämfört med april månad 2015. Cirka 70 av övernattningarna

Läs mer

MJÖLKRAPPORTEN NR 2 JUNI 2016

MJÖLKRAPPORTEN NR 2 JUNI 2016 MJÖLKRAPPORTEN NR 2 JUNI 216 Utbudet är fortsatt större än den globala efterfrågan. Ökningstakten för EU:s mjölkproduktion har dämpats medan Kina har ökat importen. Rapporten handlar om konsumtions- och

Läs mer

EVLI BANKS BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1 12/2015: Redovisningsperiodens resultat ökade med över 60 procent

EVLI BANKS BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1 12/2015: Redovisningsperiodens resultat ökade med över 60 procent 1 (5) EVLI BANKS BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1 12/2015: Redovisningsperiodens resultat ökade med över 60 procent Januari december 2015 Koncernens nettoomsättning ökade med 8 procent till 64,2 miljoner euro (59,7

Läs mer