FINNKAMPEN I HELSINGFORS FABULOUS FINALS KRANTZ CHALLENGE 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FINNKAMPEN I HELSINGFORS FABULOUS FINALS KRANTZ CHALLENGE 2012"

Transkript

1 FINNKAMPEN I HELSINGFORS FABULOUS FINALS KRANTZ CHALLENGE 2012 Vilken otrolig resa säsongen har varit! Krantz Challenge har skyrockat, slagit publikrekord och fått kommuner att utöka sina stadsfester. Tävlingen har korat Norrlands Populäraste Bil på Prime Time, bästa plats under Sveriges största motorvecka, Classic Car Week. Turnén började i Finland i juni och i september avslutades den vid Finlands största motorshow, Xtreme Car Show i Helsingfors där Krantz Challenge korade den historiska mästaren i FINNKAMPEN MOTOR! (Bild: Alfred Krantz Text: Lars-Åke Krantz ) Krantz Challenge story Först ett stycke historik och summering innan vi kommer till huvudnumret. Jag säger det igen: -Detta här är inte min idé. Det är er idé. Entusiasternas. Raggarnas. Bilfolkets. Som skribent och speaker flackande över Sverige under 20 år har jag lyssnat på alla dialekter. Ni har önskat något nytt utöver grillkorven, hamburgarna, Chuck Berryn, den eviga domarbedömningen och den 35 år (trettiofem år!!) gamla nyheten Peoples Choice.

2 Låt oss summera vad ni sagt. Tre att-satser med era önskningar och dess utfall fram till idag. Ni har sagt: 1 att man skulle ha en serie. Check. Tävlingen utformades både som serie och enskilt evenemang att man skulle ha något nytt, Något som roar en bredare publik, hela familjen och de som inte går på bilträffar normalt. Check. Alla kan tävla, inte bara de som bott i garaget sedan påsken -08. Publiken älskar att vara domare och vanligt folk fattar vad som händer. De ser bilarna gå vidare och slipper höra efter tre timmar att en bil visst har vunnit nån klass någonstans - tävlande bilnummer CBX 223. Det kommer fram en gubbe och vinner, bilen ryms inte framför scenen och tvåan har åkt hem men det var i alla fall en röd Duster. Glöm sånt. Big Show gäller I Krantz Challenge där alla fattar och deltar. Läktarna var smockfulla och folk fick trängas på marknadssidan på Rättviks travbana i tre timmar. 3. att man vinner något, och gärna kanske litet större pris. Check. Alla vinner! Alla tävlande vinner en goodiebag från Mekonomen i Härnösand innehållande produkter till ett värde av 100 kronor i butik. De åtta bästa vinner pokaler. Ettan och tvåan vinner bilvårdsprodukter från Turtle Wax. Vinnaren får 3000 kronor plus finalplats, resa och hotellvistelse i Superfinalen. Vinnaren av seriens superfinal erhåller epitetet Norrlands Populäraste Bil, pokal och spänn jämte Eriksgata med bilen på tre utställningar. DOMARNA VINNER prenumerationer, böcker och specialpinstripade modellbilar. Vi skjuter t- shirtkanon så vem som helst som står i vägen vinner... It s a big honking winner paradise och det kostar absolut nada att vara med!! Krantz tar inte betalt av entusiaster. Det är ni som är stjärnorna!

3 FINNKAMPEN I HELSINGFORS Inte min idé den heller. Det var Bengan Holmberg i Iggesund som kom med idén att kora Norrlands Populäraste bil. En succé. Sen ringde åter telefonen i Gussjö. Nu var Mr. Motorsport Finland, Mikael Forsman, i luren. Mikael och hans hustru Kirsi har gjort allt. De började som amerikabilsentusiaster, fortsatte med styling och arrangörer av alla möjliga motorsporter, tog driftingen till Finland och nu är Mikael tillbaka i USA-rötterna med egen Mercury custom samt ett hotrodbygge i sextiotalsstuk med Mercurytema. Han anordnar numera Finlands största motorshow Xtreme car Show som 2012 är en tung custom- och rodträff inramad av fina originaljänkare. Åk dit 2013! Högsta klass. -Jag tänker mig en Finnkamp, sade han i telefonen. Du har ju Norrlands bästa bilar korade i Krantz Challenge med vinnare från varje ort. Jag bjuder över de fyra bästa. Det får möta finska ettan och tvåan från tävlingen Krantz Challenge i Nykarleby samt två andra toppbilar jag plockar ut. Krantz sov en natt på erbjudandet ringde upp och... -Klart sade jag. Handslag i telefonen och en gjuten överenskommelse över landsgränserna. Inga papper, inga avtal, bara en rak puck från ett finskt lejon till en blågul trekrona och nu skulle det bli fight. Finland - Sverige. Vi älskar matcherna på friidrottsarenan och i hockeyrinken. Vi älskar finnarnas sisu och vi hatar att förlora mot brodern i öst. Nu skulle vi själva få tävla med våra bilar i en klassisk FINNKAMP. Arenan rymde tretusen personer. Musiken dånade. Eld och rök flög runt scenen, tre videokanoner visade följekamerornas bilder på lika många jätteskärmar. Bilarna körde inomhus runt en catwalk som byggts för en Chevrolet-show. Mixerborden var stora som Bredbyn och dubbla Supertrooper spotlights på megatusen watt följde de tävlande inne på arenan. Filmteam och fotografer trängdes och mitt i allt stod Krantz och nöp sig i armen. Han kände sig som Arne Hägerfors på nitro där han vrålade: -Hi Finland and welcome to the newest carshow on earth, Krantz Challenge featuring Finnkampen!! Tävlingen kördes helt på engelska med undantag av ett enda ord, Finnkampen. Glosan alla finnar växt upp med och kännner innebörden av så in i märgen och nu skulle de ge svenska laget, Ruotsin joukkue, pistolpisk. 32 bilar var i denna

4 showform nedbantad till 8. Fyra svenska bilar och fyra finska och det skulle bli en kamp med allt Krantz Challenge kan erbjuda. Let the fun begin ding ding Orden som inlett varje tävling sedan premiären i Hoting för fem år sedan öppnade första ronden. En speciallottning hade företagits som garanterade finsk bil mot svensk och nu kom vinnaren från Ö-vikstävlingen, supercustombygget med både svenska och finska rötter, Maria Glenges Olds 98 custom från 1958 med släp. Ett ekipage kralligt nog att vinna hela tävlingen. I andra banan från Finland, Pekka Kropsus Cadillac 1953 med Constructam Corall på kroken. En bil som tävlat framgångsrikt i både Nykarleby och Haparanda utplockad av Xtreme Carshows Mikael Forsman till tung stopper i kampen. Publiken fick så klart inte veta bilarnas tidigare prestationer utan röstade på vad de såg.

5 Stor dramatik och 1-0 Det blev stopp i maskin direkt. De 99 domarna delade upp sig i två lika läger och dramatiken grep tag i publiken. En cliffhanger i tävlingens ingress där varje röst var viktig. Det gällde för länderna att få med sig bilar tidigt. Efter en gastkramande omräkning stod det klart, Finland vinner och Pekka Kropsu från Senaijoki är vidare. 1-0 till Finland. Ännu större thriller Nästa par blev en ännu större thriller. Från Sverige seglade Norrlands Populäraste Bil, en Arne-Nilsson-byggd Chrysler Windsor convertible med ägaren Johnny Hansson från Falun in.

6 John Löfbackas supercustom fångad i hettan backstage. Vinst i Nykarleby. No show i Helsingfors Han hade lottats mot vinnaren i Nykarleby, John Löfbackas heta custombygge. En Hudson Pacemaker från 1951 också den med släp. Johnny parkerade vid stage men ingen Hudson kom. Det finns en regel som säger att den andra bilen har 20 sekunder på sig efter att den första stageat in. Sekunderna tickade. Controller Åke Tjernell tittade på sin klocka. Bakom scenen stod vinnaren från Nykarleby John Löfbacka med tomt batteri. Controllern signerade tiden ute och Sverige vann på no show från Finland Tände publiken Nästa par vrålade in. Från Finland kom far och son Timo och Jonni Juvonen i en högljudd 390 insprutad Elanorinspirerad orange Mustang från 1966.

7 Dess vassa ljud tände publiken men den skulle få svårast tänkbara motstånd från Sverige. Bilen som ruppat till sig segern i Hudiksvall gjorde entré med ett ännu vassare motorljud. Mats Edvinssons Chevrolet Business Coupé från 1937 kan väcka döda (och väcker enligt utsago sovande i Bollnäskvarteren). OK så Finland kommer med det bästa de har, skridskogeniet Jari Kurri. Då så varsågod här kommer från Sverige Peter Forsberg ungefär. Nu vidtog en konsert där Mustangen och Chevarodden skakade takstolarna och folk från. utställningen rusade till och trängdes nedanför läktarna. En total ljudupplevelse i den jättelika hallen. Vinnare Fiiinland och Timo Juvonen Mustang. 2-1 till Finland Sverige piskat Sista paret. På tre hjul kom Nicklas Hallström från Norrtälje in med sin Lowriderimpala från volt skickade bilen studsande över golvet och Black Betty med finländaren Anders Smeds från Lappfjärds fick uppförsbacke.

8 Den supersnygga Chevrolet 37:an signerad Anders Smeds var smått identisk med föregående matchs ljudliga 37:a. Finnarna, som hade det numerära övertaget i publiken, röstade på svensken och nu hade vi det osannolika 2-2 läget inför semi. Krantz&Krantz har gjort flera hundra skivor (!) En av dem gick till domare 51 i publiken, Nidal Ammar från Helsingfors. Lovisa Fhinn, prisutdelare och sångare på plattan, överlämnade.

9 Semifinal 1 I semi tog stoppern från Senaijoki, Pekka Kropsus tunga Cadillac 1953 hem spelet och ett massivt ekipage stod i final. Nicklas Hallström, tackades för en stark insats med trehjulingen från Norrtälje, en publikfriare som gav tryck i tävlingen och ett visuellt lyft. Han fick som tröst en goodiebag från Mekonomen i Härnösand för sin fina lowrider. 3-2 till Finland och vi hade en mycket värdig finsk Cadillac i final. Alla vinner i Krantz Challenge! Lovisa fick också glädja en ung, finsk, blivande läsare av Bilsport Classic. En helårsprenumeration överlämnades. Semifinal 2 Nästa par var den fantastiskt fina Mustangen i gnistrande orange från Finland. Bilen var totalt genomarbetad med airbrushmålningar under, specialinredning, direktinsprutning allt i högsta Finnish finish. I andra banan den svenska Norrlands Snyggaste Bil Johnny Hanssons enorma Chrysler Windsor cabriolet från En bra elitkampare att ta till i sista perioden. Enorm eller inte Mustangen fångade domarna, vann och det svidande resultatet

10 stod plötsligt klart... Finland hade 4-2 och två bilar i final. Finland skulle vinna den historiska första Finnkampen Motor. Frågan var nu Ford eller Cadillac? Marjut Soini, Markus Ahlamaa och Marvo Juvonen följde dramat. Extra spännande för Marvo vars man Jonni byggt Mustangen som klättrade i stegen. -What a great show, sade hon. FINAL Finnkampen Motor 2012 Pekka Kropsu som tävlat i Nykarleby, Haparanda och nu i Helsingfors stod i final och Cadillacen hade gått från klarhet till klarhet. En rutinerad räv bakom ratten vid det här laget mot rookien Timo Juvonen i Mustangen från Helsingfors.

11 Mustangen manövrerade lätt. Varvade upp och väntade med intensivt motorljud. Cadillacen gav en bredsida som tog andan ur betraktaren. Please vote, sade Krantz och det sade smack i publiken! Pang, så var det klart. Domarna hade en klar majoritet för en bil. De visste vad de ville och de ville ha

12 Muuuuustangeeeen från Fooord!! Historic Winner of Finnkampen 2012 Timo Juvonen big round of applause, hugs, kisses euros, buckets of wax and that big golden trophy what a guy what a car what a battle!! Timo hade fått bilen av sin son Jonni i 50-års present. Jonni hade byggt bilen i smyg till pappa. Sonen dök inte upp på 50-årskalaset förrän två på natten, då med nycklar och bil. Läs mer på Allt händer i nervdallret kring Krantz Challenge. Bilar får soppatorsk. Förare slarvar bort nycklar och trampar av handbromsar. John Löfbacka fick elfel och..... vinnarmussen gick het under inomhuskörningen. Den pendlade på rött i slutet av tävlingen men höll tätt framför publiken. Backstage, direkt efter finalen när ingen såg, lättade den på trycket och Krantz fick ta fram korvpannan.

13 -Xtreme car show Finland blev en höjdpunkt i den unga tävlingens historia. Inför 2013 har Norge och Danmark visat intresse. Om vi kan få tider och platser att stämma korar vi Skandinaviens Populäraste bil på Classic Car Week nästa år. Vi har också en förfrågan från en klubb att få köra tävlingen på Franchisebasis 2013! Det ringer ofta i telefonen och man vet aldrig vad som väntar. -Ha det gott i vinter så skapar vi massor av nya pristagare när asfalten torkat. Man skapar inga massor av pristagare och skänker bort pengar och priser utan motsvarighet i en tävling som är dessutom är gratis utan rejäla sponsorer. Ådalens Bildemontering, Norrlands Custom, Turtle Wax och Mekonomen i Härnösand är ovärderliga för ett jätteevent som Krantz Challenge. Bonuspics

14

15

16

17 Tack alla arrangörer, alla funktionärer på orterna, alla tävlande, alla domare, alla sponsorer och all publik för en fantastisk säsong. Tillsammans har vi skapat minnen. Lars-Åke Krantz

PUBLIKREKORD, BILREKORD OCH PARTYREKORD NÄR KRANTZ CHALLENGESÄSONGEN 2012 INVIGDES I NYKARLEBY.

PUBLIKREKORD, BILREKORD OCH PARTYREKORD NÄR KRANTZ CHALLENGESÄSONGEN 2012 INVIGDES I NYKARLEBY. PUBLIKREKORD, BILREKORD OCH PARTYREKORD NÄR KRANTZ CHALLENGESÄSONGEN 2012 INVIGDES I NYKARLEBY. Nykarleby är inget big place. Vi snackar tätort med 7000 invånare och en klubb med 50 medlemmar där järngänget

Läs mer

TRELLEBORG LURADE ALLA

TRELLEBORG LURADE ALLA TRELLEBORG LURADE ALLA Sommarvärme och växlande molnighet med brunbrända ansikten på eftermiddagen. Det var Palmträffen 2014. Massor med fina bilar och folk som fick se ett Krantz Challenge roddat utav

Läs mer

Varmt och vänligt i Vännäs

Varmt och vänligt i Vännäs Varmt och vänligt i Vännäs Solen lekte tittut i molnen och temperaturen låg på mycket behagliga 24 grader. Några fler bilar räknades in i år men i övrigt kändes träffen lika välbesökt som premiäråret 2011.

Läs mer

COYOTE LATESUMMER MEET MED KRANTZ CHALLENGE VÄNNÄS 2014

COYOTE LATESUMMER MEET MED KRANTZ CHALLENGE VÄNNÄS 2014 COYOTE LATESUMMER MEET MED KRANTZ CHALLENGE VÄNNÄS 2014 För andra året i rad kör vi i Coyote Cruisers Umeå ett Krantz Challenge i egen regi. Vi är först med att nominera en bil till Superfinalen i Rättvik

Läs mer

Fantastiska förutsättningar i Falun.

Fantastiska förutsättningar i Falun. Fantastiska förutsättningar i Falun. Stegen överfylld (som vanligt). Tävlingen hölls mitt i Sveriges Californien, mitt i industrisemestern, mitt i bilmecka och mitt i högtrycket. Välarrangerat, välannonserat

Läs mer

Totalt oförutsägbart i Trelleborg

Totalt oförutsägbart i Trelleborg Totalt oförutsägbart i Trelleborg Publiken drog efter andan både två och tre gånger. Det var omöjligt att tippa utgången. Varje duell var en vidöppen match. I ett startfält med 32 bilar sågade sig en kolsvart

Läs mer

Krantz Challenge startade i Nykarleby

Krantz Challenge startade i Nykarleby Krantz Challenge startade i Nykarleby I första tävlingen 2013 visade tävlingsformen direkt sin storhet som komplement till traditionellt tävlande. En Buick på tre hjul vann! Road Rockets Nykarleby Finland

Läs mer

Massor av raffel i SPEED WEEK FESTIVAL och Tierp Arenas första Krantz Challenge.

Massor av raffel i SPEED WEEK FESTIVAL och Tierp Arenas första Krantz Challenge. Massor av raffel i SPEED WEEK FESTIVAL och Tierp Arenas första Krantz Challenge. Stefan Martinsson, Skyttorp kom med en Mercury 1950 coupe som för ovanlighetens skull inte var choppad. Köpt 2011 nästa

Läs mer

BULLS EYE I HUDIKSVALL

BULLS EYE I HUDIKSVALL Rekord rekord rekord rekord rekord - rekord rekord rekord rekord BULLS EYE I HUDIKSVALL Mitt i prick! Har man en serie träffar regnar någon bort och någon träffar alla formtopparna på en gång. Hudiksvall

Läs mer

Fullt till sista plats i Hudiksvall

Fullt till sista plats i Hudiksvall Fullt till sista plats i Hudiksvall Kattvikskajen i Hudiksvall är inget mysområde typ Norrtäljes utställningspark eller som i Lycksele där bilarna står inne i djurparken. Kattvikskajen är en asfaltsvart

Läs mer

Burnout Krantz Challenge

Burnout Krantz Challenge Burnout Krantz Challenge Åter en solig dag på SPEED WEEK FESTIVAL och den inleddes med bankörning inne på arenan under en klarblå himmel. Krantz Challenge då? Jo, det kom att bli en vild historia med vitrykande

Läs mer

FULLT HUS PÅ FÖRSTA FÖRSÖKET I GUMBODA HED!!!

FULLT HUS PÅ FÖRSTA FÖRSÖKET I GUMBODA HED!!! FULLT HUS PÅ FÖRSTA FÖRSÖKET I GUMBODA HED!!! Kvart över ett på lördagsnatten, medan festen ännu pågick på tre scener, kom arrangörerna i Lucky Eight och ville planera hur man skulle få in flera bilar

Läs mer

HIGH COAST MEET ÖRNSKÖLDSVIK

HIGH COAST MEET ÖRNSKÖLDSVIK HIGH COAST MEET ÖRNSKÖLDSVIK med SAGAVÄGEN CRUISING och MOLIDEN ROCK blev en publiksuccé. Fredagens cruising innebar fyllda parker med åskådare och crusing till fem (!) på morgonen Inga poliser, inga låtsasbanor

Läs mer

Den förlorade sonen:

Den förlorade sonen: Den förlorade sonen En bildrik berättelse direkt ur Lukas evangelium 15 och gjord efter bibeltexten. Handlar om sonen som bryter med hemmet och slarvar bort sin förmögenhet i främmande land, ångrar sig

Läs mer

VÄNNÄS 2013. Gubben Krantz orkar inte hur många helger som helst på en sommar och vi vill fortsätta varje år.

VÄNNÄS 2013. Gubben Krantz orkar inte hur många helger som helst på en sommar och vi vill fortsätta varje år. VÄNNÄS 2013 Gubben Krantz orkar inte hur många helger som helst på en sommar och vi vill fortsätta varje år. Efter utbildning i Härnösand och upprepade träningar på hemmaplan så kände Krantz förtroende

Läs mer

Kolossalt på Classic Car Week

Kolossalt på Classic Car Week Kolossalt på Classic Car Week Superfinalen i Krantz Challenge gick inför travets översvämmade läktare där ytterligare 1000 åskådare kantade innerplanens avspärrningar. Norrlands populäraste bil korades

Läs mer

Efter många år på arenor, festivaler och andra events så har vi insett vad våra kunders behov är dvs vad som triggar dem att vilja ha hörselskydd.

Efter många år på arenor, festivaler och andra events så har vi insett vad våra kunders behov är dvs vad som triggar dem att vilja ha hörselskydd. SÄLJGUIDE Behovspyramiden. Efter många år på arenor, festivaler och andra events så har vi insett vad våra kunders behov är dvs vad som triggar dem att vilja ha hörselskydd. Det finns huvudsakligen 3 behov:

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

SEKRETARIATET INFÖR SÄSONGEN 2014-15 ALLA FAMILJER MED SPELARE I J18E ÄR SKYLDIGA ATT STÄLLA UPP VID HEMMAMATCHER GENOM

SEKRETARIATET INFÖR SÄSONGEN 2014-15 ALLA FAMILJER MED SPELARE I J18E ÄR SKYLDIGA ATT STÄLLA UPP VID HEMMAMATCHER GENOM SEKRETARIATET INFÖR SÄSONGEN 2014-15 NEDTECKNAT OCH SAMMANSTÄLLT AV SEKRETARIATSANSVARIG TINA BOMAN ALLA FAMILJER MED SPELARE I J18E ÄR SKYLDIGA ATT STÄLLA UPP VID HEMMAMATCHER GENOM SEKRETARIATSTJÄNST.

Läs mer

STV Classic 2012 - rapport 5

STV Classic 2012 - rapport 5 STV Classic 2012 - rapport 5 Det är sent onsdag kväll, onsdagen den 31 oktober 2012. ***** STV Classic 2012 är inne i dess slutskede. I dag onsdag och i morgon torsdag spelas semifinaler och finaler i

Läs mer

MASKERADKOSTYMER DJUNGEL

MASKERADKOSTYMER DJUNGEL MASKERADKOSTYMER DJUNGEL Ref. 66011 Ref. 66011 Set: CD + MASKERADKOSTYMER "DJUNGELN" SV INNEHÅLL OCH BESKRIVNING Paket bestående av 4 maskeradkostymer (storlek: barn 3-7 år) + LJUD-CD-SKIVA med MP3 (utan

Läs mer

Att tänka på inför friidrottstävling

Att tänka på inför friidrottstävling Att tänka på inför friidrottstävling Före tävling Tävlingar får ni reda på via friidrottsgruppen eller så läser ni själva på Smålands Friidrottsförbunds hemsida www.smfif.se och där under Tävlingar. Då

Läs mer

LOMMA CUP. 9-11 Maj 2014. Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och 35+. Nybörjare och Avancerade

LOMMA CUP. 9-11 Maj 2014. Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och 35+. Nybörjare och Avancerade SEDAN 1984 LOMMA CUP 9-11 Maj 2014 Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och 35+. Nybörjare och Avancerade. Välkomna till årets roligaste Internationella tävling i Kamp och Poomsae med Combat MMA på söndagen

Läs mer

Fasta situationer under match. Johan Schoultz

Fasta situationer under match. Johan Schoultz Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs (ETU) Fasta situationer under match Va f-n vad det som hände Johan Schoultz Handledare: Göran Lindqvist Sammanfattning Att kunna använda sig av vissa taktiska eller snarare

Läs mer

Diskutera i ert lag. Innehåll. Vårt lag 3 Laganda 4 Fair Play 5 Självkänsla 6 Kost och sömn 7 Målsättning 8 Attityd 9 Doping 10

Diskutera i ert lag. Innehåll. Vårt lag 3 Laganda 4 Fair Play 5 Självkänsla 6 Kost och sömn 7 Målsättning 8 Attityd 9 Doping 10 LAGHÄFTET 13-16 år Diskutera i ert lag I häftet har vi samlat diskussionsfrågor med olika teman som passar att diskutera i mindre grupper. Tanken är att man ska jobba lagvis och gå igenom ett tema vid

Läs mer

Studio Ett den 12 december: Svensk film med svensk textning

Studio Ett den 12 december: Svensk film med svensk textning Studio Ett den 12 december: Svensk film med svensk textning Jan-Peter Strömgren, förbundsordförande på Hörselskadades Riksförbund (HRF) och Kay Pollak, filmregissör, känd för bland annat "Så som i himmelen",

Läs mer

Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej jag heter Nisse. Jag är tio år. Jag går i fyran. Min bästa vän heter Mattias. Den jag är rädd för är en kille som heter Björn och är 40 år. Han jobbar i matsalen. Jag

Läs mer

De Complete 180: Andy Esche, personliga vittnesbörd Grundare av MissingPets.com 1. Mitt namn är Andy Esche, grundare av missingpets.com. 2.

De Complete 180: Andy Esche, personliga vittnesbörd Grundare av MissingPets.com 1. Mitt namn är Andy Esche, grundare av missingpets.com. 2. De Complete 180: Andy Esche, personliga vittnesbörd Grundare av MissingPets.com 1. Mitt namn är Andy Esche, grundare av missingpets.com. 2. Under mitt liv, har Gud gett mig två visioner att hjälpa människor.

Läs mer

Lekfu. Timmarna före en vernissage brukar pulsen vara

Lekfu. Timmarna före en vernissage brukar pulsen vara I sina egna verk döljer Aida Chehrehgosha ingenting. Och inom henne finns mycket svärta. Men inte bara när hon gör reklamjobb dyker lekfullheten upp. Och glädjen som också bor i henne. Möt en kontrasternas

Läs mer

Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv

Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv Johanna Stjärnqvist: Tävlingsdag på Ribersborg 16/5-2015 Jag tänkte berätta om en tävlingsdag på Ribban. Först vaknar jag av att min väckarklocka

Läs mer

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT Blandade resultat Nu var det riktigt länge sedan jag fick iväg någon rapport om hur skoteråkandet går för min del. Jag kan väl säga att det varit mer än fullt upp med arbete, familj, garagetid och träning/tävling.

Läs mer

Pedagogiskt material i anknytning till Smid medan järnet är varmt

Pedagogiskt material i anknytning till Smid medan järnet är varmt Pedagogiskt material i anknytning till Smid medan järnet är varmt Detta pedagogiska material bygger på Västanå Teaters föreställning av Smid medan järnet är varmt som spelas 2014-2015. Materialet syftar

Läs mer

Den magiska dörren. Elsa hallén

Den magiska dörren. Elsa hallén Den magiska dörren Elsa hallén 1. Hej Hej! Jag heter Kajsa och jag är 10 år. Jag går på Svartviks skola, jag gillar att ha jans och tröja och jag har långt svart hår och blå ögon. Min bästa kompis heter

Läs mer

i överklagat ärende enligt 14 kap. Riksidrottsförbundets (RF) stadgar Fråga om fusk i samband med tävling i golf

i överklagat ärende enligt 14 kap. Riksidrottsförbundets (RF) stadgar Fråga om fusk i samband med tävling i golf Juridiska Nämnden Dnr 18/2009 JurN 18-14 BESLUT 2010-03-12 i överklagat ärende enligt 14 kap. Riksidrottsförbundets (RF) stadgar KLAGANDE Stefan E, medlem i Hagge GK MOTPART Peter B, medlem i Hagge GK

Läs mer

Haparanda hässjade 10.000!

Haparanda hässjade 10.000! Haparanda hässjade 10.000! Har inte hunnit få officiella siffror men om det var 7.000 i fjol så var det lätt över 10.000 i år. Ordförande Marko Holma drog på munnen. Initiativtagaren Kåre Mogemark spejade

Läs mer

1 ATT TÄNKA PÅ FÖRE AVFÄRDEN 2 2 ATT ANLÄNDA TILL KØBENHAVN OCH CBS 2 3 PRAKTISKA RÅD 3 8 VARFÖR SKALL DU ÅKA TILL KÖPENHAMN? 6

1 ATT TÄNKA PÅ FÖRE AVFÄRDEN 2 2 ATT ANLÄNDA TILL KØBENHAVN OCH CBS 2 3 PRAKTISKA RÅD 3 8 VARFÖR SKALL DU ÅKA TILL KÖPENHAMN? 6 Våren 2005 1 ATT TÄNKA PÅ FÖRE AVFÄRDEN 2 2 ATT ANLÄNDA TILL KØBENHAVN OCH CBS 2 3 PRAKTISKA RÅD 3 4 STUDIER 3 5 KURSER 5 6 STUDIESOCIALT 6 7 FINANSIERING 6 8 VARFÖR SKALL DU ÅKA TILL KÖPENHAMN? 6 1 Att

Läs mer

Qube. Vi kan erbjuda hela ALGA s sortiment - www.algaspel.se

Qube. Vi kan erbjuda hela ALGA s sortiment - www.algaspel.se Qube Qube är ett enkelt och snabbspelat frågespel som sätter dig och dina vänners kunskaper på prov. 500 frågor i varje spel. Snygg designad förpackning. Perfekt att ge bort som present eller ta med på

Läs mer

GLÖMSKANS KATAKOMBER. Anders Larsson

GLÖMSKANS KATAKOMBER. Anders Larsson GLÖMSKANS KATAKOMBER av Anders Larsson PERSONER: Gäst på småstadshotell Hotellets innehavare C: Stadens kyrkoherde Alla tre är i samma ålder Ett hotellrum: Dubbelsäng med nattygsbord, telefon. Attachéportfölj

Läs mer

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 14 Fredag 15 april 2011. Skolor försvinner i Kalix. Om många barn går i samma skola sparar kommunen pengar.

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 14 Fredag 15 april 2011. Skolor försvinner i Kalix. Om många barn går i samma skola sparar kommunen pengar. LÄTTLÄSTA NYHETER Nr 14 Fredag 15 april 2011 NORRBOTTEN Skolor försvinner i Kalix Nästan alla skolor som ligger i byar i Kalix kommun ska läggas ned. Det föreslår politikerna i Kalix. -Skolorna har fått

Läs mer

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 6 Fredag 24 februari 2012. säger sjuksköterskan Kerstin Nordqvist i Kalix. Operationer flyttas från Kalix

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 6 Fredag 24 februari 2012. säger sjuksköterskan Kerstin Nordqvist i Kalix. Operationer flyttas från Kalix LÄTTLÄSTA NYHETER Nr 6 Fredag 24 februari 2012 NORRBOTTEN Operationer flyttas från Kalix Snart är det stopp för alla planerade operationer vid sjukhuset i Kalix. Operationerna kommer att flyttas till sjukhusen

Läs mer

Fotoalbum. Englandsresa 15--19 Mars 2007. All England Veteran Championship

Fotoalbum. Englandsresa 15--19 Mars 2007. All England Veteran Championship Fotoalbum Englandsresa 15--19 All England Veteran Championship Resan startade på Säve pytte-flygplats. Där intogs Staropramen & Ahlgrens bilar (som synes) Gunnel & Jeanette Gunnel Deltagare från Sverige

Läs mer

Tyresö Trupp Cup 2015-11-27-- 2015-11-29 PM 2 TYRESÖ TRUPP CUP T Y R E S Ö GYMNASTIKEN

Tyresö Trupp Cup 2015-11-27-- 2015-11-29 PM 2 TYRESÖ TRUPP CUP T Y R E S Ö GYMNASTIKEN PM 2 TYRESÖ TRUPP CUP 2015 T Y R E S Ö GYMNASTIKEN 1 Välkomna till Tyresöhallen och Tyresö Trupp Cup 2015 Även i år har intresset för att anmäla sig till Tyresö Trupp Cup varit mycket stort. Närmare 1700

Läs mer

Fysiska aktiviteter FYSISKA AKTIVITETER. Zumba och Linedance

Fysiska aktiviteter FYSISKA AKTIVITETER. Zumba och Linedance Fysiska aktiviteter Zumba och Linedance Vad innebar Vi träffas ett par gånger i veckan och dansar tillsammans med en instruktör. Hittills har vi testat att hålla kurser i både Zumba och Linedance. Vi dansar

Läs mer

Ut med domarn! Kenta. Ut med domarn! ur Två par mockasiner av Lars Collmar (Argument Förlag) 33

Ut med domarn! Kenta. Ut med domarn! ur Två par mockasiner av Lars Collmar (Argument Förlag) 33 Ut med domarn! Kenta Äntligen! Där satt den! Fyra sekunder före full tid, ställning 3 3, kom bollen farande rakt mot Kentas klubba. Nån från motståndarlaget 8 C gav honom en hård tackling. Kenta fick en

Läs mer

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 14 Fredag 30 april 2010. Nytt kärnkraftverk nära Haparanda

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 14 Fredag 30 april 2010. Nytt kärnkraftverk nära Haparanda LÄTTLÄSTA NYHETER Nr 14 Fredag 30 april 2010 NORRBOTTEN Nytt kärnkraftverk nära Haparanda Det finska företaget Fennovoima vill bygga ett kärnkraftverk i Simo i Finland. Simo ligger bara fem mil från Haparanda.

Läs mer

MATERIAL TILL EFTERARBETE MED BARN

MATERIAL TILL EFTERARBETE MED BARN MATERIAL TILL EFTERARBETE MED BARN Kulor, cash och sedlar Hur många presenter behövs för att fylla ett hål av saknad i hjärtat? Kommer någon och räddar dig till slut, som prinsessan på den vita hästen,

Läs mer

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10. Du ställer väl upp?

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10. Du ställer väl upp? Träningsrace lördagen den 3 juli Du ställer väl upp? Klubben genomför träningsrace med varvräkning för klasserna 1:8 och 1:10, för klubbens alla medlemmar. Hålltider - 1:8 Senaste registreringstid 11.30,

Läs mer

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS Christoffer Mellgren Roller: 3 kvinnor, 3 män Helsingfors 060401 1. MOTELLET. (Ett fönster står öppet mot natten. Man hör kvinnan dra igen det, och sedan dra

Läs mer

När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19

När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19 Predikan, Korskyrkan Borås den 15 oktober 2006, av Micael Nilsson När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19 SARA Den är veckan har jag stämt möte med Sara. Det har inte varit så enkelt

Läs mer

Resebrev 14 september - 15 oktober, Sicilien runt

Resebrev 14 september - 15 oktober, Sicilien runt Resebrev 14 september - 15 oktober, Sicilien runt Från Malta o till Sicilien är det bara en Skagen resa i våra mått, det skuttet tog vi den 14 september o hamnade i viken Rada Di Portopalo på södra delen

Läs mer

UNDERVISNINGSMATERIAL

UNDERVISNINGSMATERIAL UNDERVISNINGSMATERIAL LÄRARDOKUMENT UNDERVISNINGSMATERIAL 4: JABALI TILLVERKAR LEKSAKER ÄVENTYRSPAKET UPPFINNARNA I AFRIKA Copyright De Uitvinders Utgåva 2012 Version 2.0 EN BERÄTTELSE UPPFINNARNA I AFRIKA

Läs mer

egentligen inte finns några gränser, för någonting.

egentligen inte finns några gränser, för någonting. Jag kan blir väldigt arg när jag ser dålig barnteatern, för ungarna är liksom den kommande publiken, det är dom som ska växa upp och se fram emot att gå på föreställningar, som ska se teater och kultur

Läs mer

Publiken i Rättvik bar fram Krantz Challenge i applådrus.

Publiken i Rättvik bar fram Krantz Challenge i applådrus. Publiken i Rättvik bar fram Krantz Challenge i applådrus. När publiken, i takt med musiken, åskade fram applåder var det party på Rättvikstravet. Classic Car Weeks paraddag, den inledande lördagen, fyllde

Läs mer

#talasomted. Om konsten att tala - #talasomted

#talasomted. Om konsten att tala - #talasomted #talasomted Om konsten att tala - #talasomted DEL 1 #talasomted Att välja ämne Nu ska du börja sätta ihop ditt tal/föreläsning. Innan man kan skriva ihop ett bra tal måste en sak vara klar; Vad ska du

Läs mer

Analys strukturförändringar damernas SSL och division 1 (allsvenskan)

Analys strukturförändringar damernas SSL och division 1 (allsvenskan) Analys strukturförändringar damernas SSL och division 1 (allsvenskan) Förbundsstyrelsens uppdrag är att ta beslut som är så bra som möjligt för helheten inom Svensk Innebandy. Det inkluderar även beslut

Läs mer

Scenario. Senast uppdaterad 2012-04-22

Scenario. Senast uppdaterad 2012-04-22 Torsås Paintball Biggame #3 arrangeras den 13 Maj 2012 på Torsås Paintballs anläggning med tillhörande skogsterräng. Det skiljer sig ifrån ett vanligt dropin eftersom det är tre gånger större mark, mer

Läs mer

Svenska Hästskokastarförbundets. Regelbok. Gäller från 2016-05-10

Svenska Hästskokastarförbundets. Regelbok. Gäller från 2016-05-10 Svenska Hästskokastarförbundets Regelbok Gäller från 2016-05-10 Nedan ges en komplett genomgång av de regler, som gäller för Svenska Hästskokastarförbundets Banhästskokastning. Reviderades 10/5 2016 1

Läs mer

Malte är snäll och rolig han är smart, vi brukar leka dinosaurier på fotbollsplan, när gympalärarn kommer så springer vi och gömmer oss i de höga

Malte är snäll och rolig han är smart, vi brukar leka dinosaurier på fotbollsplan, när gympalärarn kommer så springer vi och gömmer oss i de höga Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej jag heter Hans och är 8 år. Jag går på Kyrkmons skola på Furubacken klass 2 A. Min bästis heter Malte och han är 8 år. Jag är rädd för rektorn och gympalärarn. På slutet

Läs mer

STENUNGSUND OPEN XXVII AFRICAN DONATION COMPETITION

STENUNGSUND OPEN XXVII AFRICAN DONATION COMPETITION STENUNGSUND OPEN XXVII AFRICAN DONATION COMPETITION Lördagen den 18 april Stenungsunds Open XXVII är en tävling för färgbälten från Yngre-Minior till Senior. Alla STF-ITF anslutna klubbar i Sverige är

Läs mer

Kapitel 1 Hej jag heter James och jag går det fjärde året på Sliteskolan. Min bästa kompis Adam tycker att jag är snäll, rolig och omtänksam. Jag är lite rädd för en lärare på högstadiet läraren heter

Läs mer

Idrottsmuseet invigt i Ronneby

Idrottsmuseet invigt i Ronneby BLIS Höstmöte 2015 Idrottsmuseet invigt i Ronneby Floyds hörna invigdes vid BLIS höstmöte 2015 på Ronneby Brunn. I samband med Blekinge Idrottshistoriska Sällskaps Höstmöte invigde Blekinge Idrottsförbunds

Läs mer

Fotbollskolan barn födda 2002 Våren 2009

Fotbollskolan barn födda 2002 Våren 2009 2009-04-05 Sida 1 av 5 Välkommen till fotbollskolan Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att lära sig samarbeta. Drivkraften

Läs mer

Rovdjursspelet. Lodjur Järv Björn Varg Människa

Rovdjursspelet. Lodjur Järv Björn Varg Människa Rovdjursspelet Lodjur Järv Björn Varg Människa start mål! pelregler pelet passar två eller fler spelare. Till spelet behövs, förutom spelplan och spårkort, en tärning och lika många spelpjäser som det

Läs mer

MITT LIV SOM DIABETIKER

MITT LIV SOM DIABETIKER 20/11 2012 2/12 2012 MITT LIV SOM DIABETIKER För exakt 7 år, 1 månad, 2 veckor och 1 dag sedan hände något som skulle ändra mitt liv. Jag fick en sjukdom som heter diabetes. Jag hade börjat i första klass

Läs mer

Ett Barnhem Selfhelp- fund Stipendieverksamhet En gåvoverksamhet för fattiga En IT- skola

Ett Barnhem Selfhelp- fund Stipendieverksamhet En gåvoverksamhet för fattiga En IT- skola Stiftelsen Banglabarn grundades 2012, i syfte att utveckla och förbättra förutsättningarna för fattiga människor i Bangladesh. Bakgrunden till Stiftelsen är att Raton Razzak, far till grundaren Leo, fick

Läs mer

Magiska dörren. Gjord av Emma K

Magiska dörren. Gjord av Emma K Magiska dörren Gjord av Emma K Hej jag heter Violetta och är 11år och jag bor i en stad som heter Bounes Aires. Jag bor i ett radhus det finns 100 st radhus på min gata. Gatan heter Ladsa gatan 332. Jag

Läs mer

och då tittarna undrar hur detta egentligen skall sluta? Det slutliga resultatet mäts i slutet av episoden, där en vinnare koras.

och då tittarna undrar hur detta egentligen skall sluta? Det slutliga resultatet mäts i slutet av episoden, där en vinnare koras. Expertduellen EXPERTDUELLEN Genre: Reality med förändring Episoder: 6-8 episoder Programlängd: 44 minuter Arbetsnamn: Expertduellen Expertduellen PROGRAMIDÉ Hur många småbarnsföräldrar sliter inte sitt

Läs mer

LOMMA CUP. För 31:a gången. 14-15 Maj 2016. Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och Masters 35 +. Nybörjare och Avancerade

LOMMA CUP. För 31:a gången. 14-15 Maj 2016. Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och Masters 35 +. Nybörjare och Avancerade LOMMA CUP För 31:a gången 14-15 Maj 2016 Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och Masters 35 +. Nybörjare och Avancerade. Välkomna till årets roligaste Internationella tävling i Kamp och Poomsae Ni samlar

Läs mer

VattenPosten. Seger i Arne Borgs Minne. Vi söker fler ledare RIO 2016! Nr 3. inför EJM. Kom ihåg datumet! S E P T E M B E R 2 0 1 5

VattenPosten. Seger i Arne Borgs Minne. Vi söker fler ledare RIO 2016! Nr 3. inför EJM. Kom ihåg datumet! S E P T E M B E R 2 0 1 5 Nr 3 S E P T E M B E R 2 0 1 5 VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP RIO 2016! Peter Axtelius har blivit uttagen till att döma OS i Simhopp. GRATTIS Facebook Bruttotruppsläger & Twitter inför EJM För att

Läs mer

COI = Craftmanship, Overall Finish, Impact on Stage. COI är NärCons egna cosplaybedömningssystem som kommer att användas för cosplaytävlingen!

COI = Craftmanship, Overall Finish, Impact on Stage. COI är NärCons egna cosplaybedömningssystem som kommer att användas för cosplaytävlingen! Cosplay FAQ Ordlista: Cosplay = Costume play. Hobbyn som går ut på att klä ut sig till karaktärer. Cosplay används också ibland i svenskan som ett substantiv för att benämna hela ens dräkt, alltså dräkt,

Läs mer

Fakta om Melodifestivalen

Fakta om Melodifestivalen SIDAN 1 Lärarmaterial Klicka HÄR för att skriva ut arbetsmaterialet. VAD HANDLAR BOKEN OM? Vi får veta mer om vad Melodifestivalen och ESC är för något. Boken ger fakta om vilka länder som har vunnit och

Läs mer

STENUNGSUND OPEN XXVIII AFRICAN DONATION COMPETITION

STENUNGSUND OPEN XXVIII AFRICAN DONATION COMPETITION STENUNGSUND OPEN XXVIII AFRICAN DONATION COMPETITION Lördagen den 14 maj Stenungsunds Open XXVIII är en tävling för färgbälten från Yngre-Minior till Senior. Alla STF-ITF anslutna klubbar i Sverige är

Läs mer

Europamästerskapen 2010 Sverige, Skövde 30/4-2/5 2010

Europamästerskapen 2010 Sverige, Skövde 30/4-2/5 2010 Europamästerskapen 2010 Sverige, Skövde 30/4-2/5 2010 Text: Swavek Dydiszko Foto: Swavek Dydiszko, Jerzy Jedut, Katarzyna Rozwodowska Det 25:e senior och 16:e junior Europamästerskapen i Taekwon-Do ITF

Läs mer

Jonas H Hellberg. Det är resan

Jonas H Hellberg. Det är resan Det är resan Erotiken dör i den stund den kommer till en punkt. Det är känslan av vad som kan hända som får oss att sväva, att drömma och ljusbågar att slå upp i luften mellan två människor. Det är vad

Läs mer

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Västernorrlands modell för att göra barns röster hörda En definition av begreppet delaktighet Delaktighet

Läs mer

Tävlingsinstruktioner Alleby Ridklubb

Tävlingsinstruktioner Alleby Ridklubb Tävlingsinstruktioner Alleby Ridklubb Gemensamma instruktioner Tävlingsledare Roller: (representant styrelsen) 1st Ansvarig från styrelsen (om ingen annan anvisas) Funktionskläder Alleby Tillsätt arbetsgrupp:

Läs mer

FANTASIA FANATIC XXIX INFORMATIONSHÄFTE

FANTASIA FANATIC XXIX INFORMATIONSHÄFTE FANTASIA FANATIC XXIX INFORMATIONSHÄFTE 9-10 APRIL, 2016 DRAGONSKOLANS GYMNASTIKSAL UMEÅ, SVERIGE WWW.FANTASIASPEL.SE BILJETTER KOSTAR 300:-, MER INFORMATION OM ANMÄLAN HITTAR NI PÅ SIDAN 2 Innehållsförteckning:

Läs mer

Elevmaterial. Natet dras at SIDAN 1. Reportern

Elevmaterial. Natet dras at SIDAN 1. Reportern Natet dras at SIDAN 1 Reportern Under läsningen Kapitel 1 (Du kan läsa och hitta svaret i texten. Precis där.) 1. Hur tror Rasmus att mc-gänget hittar honom? 2. Varför gör Rasmus sig inte av med sin mobil?

Läs mer

LATHUND FÖR TÄVLINGSARRANGÖRER Sidan 1 av 10

LATHUND FÖR TÄVLINGSARRANGÖRER Sidan 1 av 10 Sidan 1 av 10 Innehåll ANSVARSOMRÅDEN... 1 INBJUDAN/PROPOSITIONER... 3 TIDSPROGRAM... 4 Tidtabell för uttagningar med flera ekipage och för finaler... 5 STARTLISTOR... 5 SEKRETARIATS- OCH DOMARBLANKETTER...

Läs mer

RACING PWR Racing Team vill lyfta svensk motorsport. NYTT SORTIMENT på väg in i hamn OLIEKOMPAGNIET BLIR LUKOILS AMBASSADÖR I DANMARK

RACING PWR Racing Team vill lyfta svensk motorsport. NYTT SORTIMENT på väg in i hamn OLIEKOMPAGNIET BLIR LUKOILS AMBASSADÖR I DANMARK NEWS Always moving forward NYTT SORTIMENT på väg in i hamn OLIEKOMPAGNIET BLIR LUKOILS AMBASSADÖR I DANMARK RACING PWR Racing Team vill lyfta svensk motorsport NR 2 2015 LUKOIL NEWS UTKOMMER CIRKA 4 GÅNGER

Läs mer

LITTERÄR FÖRLAGA FÖRST VAR DET MÖRKT... BOLLONGEXPEDITIONEN. www.filmcentrum.se JIMS VINTER

LITTERÄR FÖRLAGA FÖRST VAR DET MÖRKT... BOLLONGEXPEDITIONEN. www.filmcentrum.se JIMS VINTER Jims vinter JIMS VINTER GUN JACOBSON SVERIGE 2003. 13 MIN. REK. FRÅN 4 ÅR JIMS VINTER AV THOMAS TIDHOLM OCH ANNA-CLARA TIDHOLM FÖRLAG: ALFABETA ISBN13: 9789177121701 små pärlor disc 2 FÖRST VAR DET MÖRKT...

Läs mer

I går onsdag, kl 15, öppnade sig himmelen över Pörtschach och all tennis ställdes in.

I går onsdag, kl 15, öppnade sig himmelen över Pörtschach och all tennis ställdes in. Hej VIP medlem! Nu är det torsdag, kl 16 i Pörtschach! I går onsdag, kl 15, öppnade sig himmelen över Pörtschach och all tennis ställdes in. Kl 1630 beslöt tävlingsledningen att spelet skulle återupptas

Läs mer

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan 2014 2015

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan 2014 2015 AIK Handbollsförening Mål och verksamhetsplan 2014 2015 Ekonomi Vi behöver bygga upp en buffert på totalt cirka 100.000kr, men går in i årets verksamhet med ett underskott på cirka 35.000kr och lån hos

Läs mer

Blås- och bäckenbottenträning

Blås- och bäckenbottenträning BET-067- BET-0667- Blås- och bäckenbottenträning För män Broschyren är framtagen av Astellas Pharma i samarbete med sjukgymnast och uroterapeut Hanne Ryttergaard, kontinenskliniken i Roskilde. ASTELLAS

Läs mer

antoni lacinai Framgångsrika kundsamtal

antoni lacinai Framgångsrika kundsamtal antoni lacinai Framgångsrika kundsamtal Författaren och Meetings International Publishing sättning: Andrea Kellerman illustrationer: Roland Öqvist tryck: Trydells Laholm, Januari 2011 upplaga: 1:1 isbn

Läs mer

Haparanda härskade över vädret.

Haparanda härskade över vädret. Haparanda härskade över vädret. Förra året kom 600 bilar i tropisk värme. I år ösregnade det och det kom FLER bilar! Historien visar att evenemang kan utplånas om det regnar tre år i rad. I Haparanda ÖKADE

Läs mer

CERNs facny kvarter. Man har inte haft råd att renovera byggnaderna, man gräver ner pengarna 100m under jorden istället.

CERNs facny kvarter. Man har inte haft råd att renovera byggnaderna, man gräver ner pengarna 100m under jorden istället. Anna besökte Cern Den 29.11-3.12.2009 åkte jag med 19 andra fysikstuderande gymnasister till det världsberömda centret för fysisk forskning, nämligen CERN i Genéve, Schweiz. De flesta deltagarna kom från

Läs mer

Largescale Premiär i Norrköping 9-10 Maj - SC1

Largescale Premiär i Norrköping 9-10 Maj - SC1 Largescale Premiär i Norrköping 9-10 Maj - SC1 Fredag 8 Maj Fri träning Under fredagen ankom stora delar av helgens startfält och depån fylldes på fort! Uppskattningsvis 15-20 förare fanns på plats redan

Läs mer

Teambuilding Innehåll: Det finns tre olika typer av teambuildingövningar:

Teambuilding Innehåll: Det finns tre olika typer av teambuildingövningar: Sida 1 av 6 Teambuilding Innehåll: Det finns tre olika typer av teambuildingövningar: Bryt isen Oväntad information Äta kolasnören Det stora trasslet Kom ihåg- leken Samarbeta Dvärg, jätte, trollkarl Amazonas

Läs mer

BLEKINGE 2015. Klass Klassindelning Hcp Spelform Antal hål Tee. A Pojkar/Flickor <12,0 Slagtävl scratch 18 Gul/röd

BLEKINGE 2015. Klass Klassindelning Hcp Spelform Antal hål Tee. A Pojkar/Flickor <12,0 Slagtävl scratch 18 Gul/röd 1 Deltagare För klass A, B och C: Pojkar och Flickor födda 1994-2002 Spelare född senare än 2002 som önskar delta i A-klass skall söka dispens för detta via SGF. Klass Klassindelning Hcp Spelform Antal

Läs mer

SLALOMINGÅNGAR hur svårt kan det vara?

SLALOMINGÅNGAR hur svårt kan det vara? SLALOMINGÅNGAR hur svårt kan det vara? Av Marie Hansson Ju mer man börjar tänka på vad en slalomingång innebär, desto mer komplicerat blir det! Det är inte lite vi begär att hundarna ska lära sig och hålla

Läs mer

Utkast till förslag om förändringar Förbundsserierna Dam

Utkast till förslag om förändringar Förbundsserierna Dam Utkast till förslag om förändringar Förbundsserierna Dam Version 0.5 2013-11-21 Sammanfattning I korthet innebär nedanstående utkast till förslag att: Basketligan Dam spelas med 10 lag fr.o.m. säsongen

Läs mer

Räkna med Rutiga Familjen

Räkna med Rutiga Familjen Räkna med Rutiga Familjen Ett grafiskt mattespel som behandlar de fyra räknesätten med positiva och negativa tal. Utan siffror och symboler. Med lärande agenter. Saga Http://rutigafamiljen.se 2008-11-06

Läs mer

FSB:S UNGDOMSLEDARKURS I PARGAS 8-10.4.2011. Samarbetsövningar och lekar

FSB:S UNGDOMSLEDARKURS I PARGAS 8-10.4.2011. Samarbetsövningar och lekar FSB:S UNGDOMSLEDARKURS I PARGAS 8-10.4.2011 Samarbetsövningar och lekar Lekar och olika övningar kan vara bra på många olika sätt: - Har man en ny grupp, eller nya medlemmar så för att göra alla lite mer

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Betyg E (med tvekan) : (= Eleven beskriver mest med egna ord hur man upplevt träningen)

Betyg E (med tvekan) : (= Eleven beskriver mest med egna ord hur man upplevt träningen) Betyg E (med tvekan) : (= Eleven beskriver mest med egna ord hur man upplevt träningen) Utverdering det har gott bra med träningen. jag tycker att det var kul att träna och så var det skönt att träna.

Läs mer

Sebastian Bourghardt Motorsport 2013

Sebastian Bourghardt Motorsport 2013 Sebastian Bourghardt Motorsport 2013 www.sbmotorsport.inc.se Förord Täta race med lite bök och stök. Billiga bilar med toppfart på 80 km/h. Med sådana ingredienser är Folkrace en riktig breddsport, och

Läs mer

Resultatet kan man ju ana, det är som vanligt.. en bild säger mer än tusen ord...

Resultatet kan man ju ana, det är som vanligt.. en bild säger mer än tusen ord... Marknadsnatta... denna återkommande höjdpunkt för den inbitne rallyentusiasten.. oavsett vilken sida man står på.. som uppladdning i år började vi en hel vecka innan tävlingen och träffades hos den förlorade

Läs mer

Första Formel Ford tävlingen avklarad

Första Formel Ford tävlingen avklarad Första Formel Ford tävlingen avklarad Hej på er, Nu har vi äntligen kommit igång med vår race säsong och vi valde att ställa upp i premiär racet i det Danska mästerskapet för att få så mycket rutin och

Läs mer

Avigajl. 1 Sam 25:6b-11

Avigajl. 1 Sam 25:6b-11 Avigajl Förra söndagen sa jag att denna söndag skulle det handla om Avigail och de flesta av er såg ut som frågetecken. Och vem vet, det kanske ni kommer att göra idag också efter den här predikan. Jag

Läs mer