Plats och tid HSO, lokal Linnéan, Storgatan 76 Umeå, kl Beslutande Eva Andersson (S) kommunstyrelsen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats och tid HSO, lokal Linnéan, Storgatan 76 Umeå, kl. 13.15 16.00 Beslutande Eva Andersson (S) kommunstyrelsen"

Transkript

1 Kommunala handikapprådet PROTOKOLL 1(13) Plats och tid HSO, lokal Linnéan, Storgatan 76 Umeå, kl Beslutande Eva Andersson (S) kommunstyrelsen Ulrik Berg (M) byggnadsnämnden Ari Leinonen (S) fritidsnämnden Marie-Louise Nilsson kulturnämnden Lasse Jacobson (V) tekniska nämnden Åsa Bäckström (V) tjg. ers. socialnämnden Peter Sedlacek (FP) tjg. ers. för- och grundskolenämnden Liv Granbom (M) tjg. ers. nämnden för funktionshinder o habilitering Ylva Lundell DHR Solveig Grubbström HSO Gerd Rönnkvist HSO Kristina Strinnlund HSO Tomas Svanberg tjg. ers. HSO Maria Holmgren tjg. ers. HSO Peter Viberg tjg. ers. HSO Inga Lundberg RTP Ersättare Elmer Eriksson (M) kommunstyrelsen Urban Clarin RTP Övriga deltagande Ann-Margrethe Iseklint tillgänglighetsstrateg, Umeå kommun Marie Frostvinge Gator och Parker, Umeå kommun Emilia Lejdebro Strategisk utveckling, Umeå kommun Gerd Ivert Ekonomifunktionen, Umeå kommun Tordleif Hansson sekreterare Utses att justera Ylva Lundell Underskrifter Paragrafer Sekreterare Tordleif Hansson Ordförande Justerande Eva Andersson Ylva Lundell BEVIS Organ Förvaringsplats för protokollet Kommunala Handikapprådet Kommunledningsstaben Underskrift KHR protokoll

2 UMEÅ KOMMUN PROTOKOLL 2 (13) 20 Val av justerare och godkännande av dagordning BESLUT Kommunala handikapprådet beslutar att utse Ylva Lundell till justerare samt att fastställa förslaget till dagordning Eva Andersson (S), ordförande i Kommunala handikapprådet, hälsar alla välkomna till mötet.

3 UMEÅ KOMMUN PROTOKOLL 3 (13) 21 Information handlingsplan mot våld i nära relationer Emilia Lejdebro informerar om handlingsplan och utredning kring våld i nära relationer. Under våren 2014 gjordes en utredning/kartläggning kring erfarenheter och kunskaper om arbetet med våld i nära relationer. Den skulle undersöka behoven av kompetensutveckling och utgöra grunden för en kommungemensam handlingsplan. Det gjordes en insamling av statistik kring omfattning av våld från Umeås brottsförebyggande råd (Umebrå), kvinno- och tjejjouren i Umeå, Öppen Gemenskaps kvinnojour samt Centrum mot våld. Vidare gjordes ett enkätutskick till chefer inom vissa verksamheter i kommunen. Resultaten visade bland annat att erfarenheter av våld i nära relationer finns i alla verksamheter. Mest erfarenhet finns bland ledare inom vård och omsorg. Det som cheferna ser som viktigast är att öka den allmänna kunskapen om våld i nära relationer. Under hösten pågår ett arbete med en kommunövergripande handlingsplan mot våld i nära relationer. Syftet är att kvalitetsutveckla arbetet med våldsutsatta kvinnor, barn som bevittnat våld och våldsutövare. Kartläggningen utgör en kunskapsgrund för arbetet med handlingsplanen. Planen ska ge anställda i Umeå kommun stöd och vägledning i att upptäcka och agera om en brukare, elev, kund eller kollega utsätts för våld i en nära relation. Målet är att ett utkast till handlingsplan ska vara färdigt vid årets slut. Handlingar: Bildspel

4 UMEÅ KOMMUN PROTOKOLL 4 (13) 22 Information avgiftssystemet i hemsjukvården Vid handikapprådets förra möte kom det upp en fråga om samordning av avgifter mellan kommun och landsting. I och med att kommunerna nu ansvarar för hemsjukvården kan personer som behöver hemsjukvård vid sidan av landstingets vård få betala högskostnadsskydd såväl inom kommunen som inom landstinget. Gerd Ivert informerar om avgiftssystemet. För närvarande finns inga planer på att samordna avgifterna mellan kommun och landsting. Frågan berör inte bara vårt län utan är egentligen en riksangelägen fråga. Landstingen har enligt lag ett högkostnadsskydd och kommunen har en maxtaxa på 1780 kr per månad för omsorg. Under hösten görs en avstämning kring kostnader och nyttjande av hemsjukvård inom länet.

5 UMEÅ KOMMUN PROTOKOLL 5 (13) 23 Information upphandling av färdtjänst Marie Frostvinge informerar om den pågående upphandlingen av färdtjänst. Det gamla avtalet går ut den 30 september För att en ny entreprenör ska hinna med alla förberedelser innebär det att en tilldelning måste ske senast i mars 2015 vilket i sin tur innebär att anbudsunderlaget måste skickas ut kring månadsskiftet november/december. Idag finns två beställningscentraler, Umeå Taxi (personbil, liggande transport, arbetsresor med personbil) samt Taxi Direkt som utför motsvarande transporter med specialfordon. I förslaget till ny upphandling diskuteras en gemensam beställningscentral som upphandlas separat. Dessutom diskuteras att dela upp upphandlingen i flera separata förfrågningsunderlag. Kommunal färdtjänst med personbil inom och utom kommunen Kommunal färdtjänst med specialfordon Kommunal färdtjänst för arbetsresor med personbil Kommunal färdtjänst för arbetsresor med specialfordon Kommunal färdtjänst med liggande transport (det diskuteras fortfarande hur den ska upphandlas) Att dela upp upphandlingen i flera förfrågningsunderlag kan ge fler intressenter som lämnar anbud. Inför den nya upphandlingen diskuteras också möjligheten att införa kilometerpris för personbil istället för att ha fast pris. Det drabbar i så fall inte resenären utan påverkar endast kommunens kostnader. Det är däremot klokare att ha fast pris för transporter för specialfordon. Det kommer att ställas krav på entreprenörerna när det gäller kvalitetsledningssystem, miljöledningssystem och förarutbildning. Det kommer också att bli tydligare formuleringar kring exempelvis resans start och slut ( port till port ). I upphandlingen kommer det också att finnas med en tilläggstjänst, hand-i-hand, som den enskilde resenären bekostar själv om man beställer den tjänsten.

6 UMEÅ KOMMUN PROTOKOLL 6 (13) 24 Information från HSO i aktuella frågor Solveig Grubbström tar upp en fråga om aktiviteter på den internationella handikappdagen den 3 december. Under förra hösten hölls ett antal seminarier med Kommunala handikapprådet som medarrangör. Det sista seminariet hölls just den 3 december. Det är önskvärt om Kommunala handikapprådet kan arrangera någon aktivitet den dagen även i år.

7 UMEÅ KOMMUN PROTOKOLL 7 (13) 25 Aktivitetsplanen BESLUT Kommunala handikapprådet beslutar att skicka ut namnen på arbetsgrupperna till alla ledamöter med uppmaning att anmäla sig till någon av grupperna samt att även avgående ledamöter är välkomna att delta i det fortsatta arbetet i arbetsgrupperna Ann-Margrethe Iseklint informerar om den aktivitetsplan som handikapprådets fastställt för åren Ta fram ny handlingsplan Tänk till gör rätt Den är fastställd av kommunfullmäktige som styrdokument inom kommunen. Dokumentet är översatt till engelska. Det kommer också att översättas till finska och samiska med tanke på att Umeå kommun är förvaltningskommun för minoritetsspråk. 2. En väg in 3. Samrådshandlingar upphandling kollektivtrafik Arbetet pågår. 4. Upphandling av färdtjänst Arbetet pågår. 5. Indikatorer livsmiljöbokslut Arbetet pågår. 6. Förslag att omarbeta arbetsgrupperna Det finns nu fyra arbetsgrupper. - Natur och kultur - Enkelt avhjälpta hinder infrastruktur - Arbetsmarknad och fritid - Information och kommunikation 7. Utreda arbetsmarknaden i Umeå för personer med funktionsnedsättning Uppdraget behöver formuleras och specificeras. 8. Sprida Handisams informationsbroschyrer om tillgänglighet Handisam har bytt namn till Myndigheten för delaktighet.

8 UMEÅ KOMMUN PROTOKOLL 8 (13) 9. Strategi för boende Förlängd remisstid 10. Jourservice för hjälpmedel Frågan är under beredning 11. Natur och tillgänglighet Arbete pågår med att ta fram en digital tillgänglighetsguide. 12. Skötselplan för Gammlia tillgänglighetsperspektiv Den är ännu inte färdig. Arbete pågår. Även området mot Mariehemsängarna bör beaktas i det här arbetet. 13. Tillgängliga äventyrslekplatser Arbete pågår. Det finns möjligheter till förbättrad tillgänglighet. 14. Tillgängligt kulturhuvudstadsår Ett löpande arbete under hela året. Hur har det gått med att webb-sända arrangemang?

9 UMEÅ KOMMUN PROTOKOLL 9 (13) 26 Information livsmiljöbokslutet Ann-Margrethe Iseklint informerar om livsmiljöbokslutet. Folkhälsa och livsmiljö ska utvärderas regelbundet. I livmiljöbokslutet ska även tillgänglighet och jämställdhet ingå. På kommunens webbsida finns allt material och i livsmiljöbarometern finns ett verktyg där indikatorerna redovisas i text och med data. Det är viktigt att hitta ett bra sätt att utvärdera tillgänglighet och bemötande. Hur användbara är de indikatorer som myndigheten för delaktighet tagit fram?

10 UMEÅ KOMMUN PROTOKOLL 10 (13) 27 Information namnändringen till Umeå kommuns funktionshinderråd Ann-Margrethe Iseklint informerar om att ärendet om namnändring skickats till kommunstyrelsen för fastställande.

11 UMEÅ KOMMUN PROTOKOLL 11 (13) 28 Information Humana, tillgänglighetsbarometern Ann-Margrethe Iseklint och Eva Andersson informerar om att Umeå kommun har gått till fjärde plats i Humanas ranking som kallas tillgänglighetsbarometern. Hela 159 kommuner hade lämnat in material för bedömning Humana bedömer kommunens arbete med tillgänglighet som systematiskt och strukturerat. En slutsats är bland annat att det dock behövs mer jobb med tillgänglighet inom fritidsområdet.

12 UMEÅ KOMMUN PROTOKOLL 12 (13) 29 Information Upphandling av kollektivtrafik Ann-Margrethe Iseklint informerar om arbetet med upphandling av kollektivtrafik. Arbetet med fler platser för rullstolsburna i bussarna är mycket angelägen men för närvarande har den frågan inte fått gehör hos UKF som ansvarar för upphandlingen. Kommunala handikapprådet tar också upp två andra angelägna frågor kring bussarnas utformning. Det är viktigt med flera stoppskyltar i ledbussarna. Det behövs flera skyltar som visar destination och nästa hållplats inne i bussen.

13 UMEÅ KOMMUN PROTOKOLL 13 (13) 30 Övriga frågor Övergångsstället nedanför landstingshuset Liv Granbom har kontaktat kommunen om placeringen av övergångsstället nedanför landstingshuset. Kommunens strategiplan Det är viktigt att Kommunala handikapprådet bjuds in till dialoggrupper angående strategiplanen. Kommunala handikapprådets sista möte under mandatperioden Ordförande Eva Andersson avrundar mötet med att säga att detta är det sista sammanträdet inom den här mandatperioden. Eva tackar för det goda samarbetet under perioden.

PROTOKOLL 1(13) Underskrifter Paragrafer 1-10 Sekreterare. Ordförande. Justerande. Urban Clarin

PROTOKOLL 1(13) Underskrifter Paragrafer 1-10 Sekreterare. Ordförande. Justerande. Urban Clarin PROTOKOLL 1(13) Kommunala handikapprådet 2014-02-21 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset, kl. 13.15 16.30 Beslutande Eva Andersson (S) kommunstyrelsen Ulrik Berg (M) byggnadsnämnden

Läs mer

Umeå kommuns funktionshinderråd

Umeå kommuns funktionshinderråd 2015-05-29 Umeå kommuns funktionshinderråd Tid: Fredagen den 29 maj 2015 kl. 13:15-16:05 Plats: Mötesrummet Myggan, stadshuset ande: Andreas Lundgren (S), ordförande, kommunstyrelsen Ulrik Berg (M), byggnadsnämnden

Läs mer

att ingå avtal med Uppsala läns landsting om färdtjänstresor med kollektivtrafiken samt

att ingå avtal med Uppsala läns landsting om färdtjänstresor med kollektivtrafiken samt Socialnämndens arbetsutskott Utdrag ur PROTOKOLL 2016-03-03 26 Subventionerade färdtjänstresor med kollektivtrafik SN-2016/56 Beslut Arbetsutskottet föreslår socialnämnden besluta att ingå avtal med Uppsala

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 2007-12-11 Plats och tid Scandic Hotell Luleå, 2007-12-11, kl 13.15 15.40 Beslutande Enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Enligt bifogad närvarolista

Läs mer

Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund (FP)

Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund (FP) Protokoll 1 (6) Teknikutskottet 2014-04-30 LK/140109 Plats Landstingshuset, grupprum B1 Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) Mats Sandström (S) Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund (FP) Åsa Johansson

Läs mer

1 Mötets öppnande, upprop Ordförande hälsade välkommen förklarade mötet öppnat och ett upprop gjordes.

1 Mötets öppnande, upprop Ordförande hälsade välkommen förklarade mötet öppnat och ett upprop gjordes. PROTOKOLL ORGAN: Kommunala funktionshinderrådet, KFR TID: Onsdagen den 6 maj 2009 klockan 13.30 16.30 PLATS: Svansjörummet, Kommunhuset Kinna Närvarande: Karin Jageby ordförande Eva-Karin Torhem-A vice

Läs mer

Umeå kommuns funktionshinderråd

Umeå kommuns funktionshinderråd 2018-08-24 s funktionshinderråd Tid: Fredagen den 24 augusti 2018 kl. 13.00-16.30 Plats: Kommunstyrelsens mötesrum, stadshuset ande: Andreas Lundgren (S), ordförande, individ- o familjenämnden Alireza

Läs mer

Kommunstyrelsen - information 2008-01-21 1 (7)

Kommunstyrelsen - information 2008-01-21 1 (7) Kommunstyrelsen - information 2008-01-21 1 (7) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 21 januari 2008 kl 16.00 21.00 Paragrafer 26-31 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Färdtjänstens organisation i Västmanlands län

Färdtjänstens organisation i Västmanlands län Styrdokument 1 Trafikförsörjningsprogram för Fagersta kommuns färdtjänst och riksfärdtjänst Antagen av kommunfullmäktige (KF) 2016-02-22, 19. Ersätter tidigare trafikförsörjningsprogram antaget av KF 2012-08-28,

Läs mer

Elisabet Olsson, kvalitetsutvecklare Monika Ericsson, samhällsbyggnadschef Kerstin Wanstadius, sekreterare

Elisabet Olsson, kvalitetsutvecklare Monika Ericsson, samhällsbyggnadschef Kerstin Wanstadius, sekreterare Sida 1 av 5 Tid och plats 15 september 2015 kl. 15.30 17.15 Kommunhuset Broby Närvarande Ledamöter Sofia Nilsson (C), ordförande Sven-Arne Persson (S), vice ordförande Erling Emsfors (M) Jan-Åke Lennartsson

Läs mer

Kjell-Åke Halldén Sekreterare

Kjell-Åke Halldén Sekreterare 38/49 Plats Sammanträdesrum 1, Kommunförbundet Norrbottens lokaler, Västra Varvsgatan 11, Luleå Beslutande Bill Nilsson, (s) Älvsbyn Henning Åhman, (s), Arvidsjaur Kenneth Nilsson, (s), Kiruna Marlene

Läs mer

Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) Ersättare Linnea Kroon DHR

Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) Ersättare Linnea Kroon DHR KALMAR KOMMUN Handikapprådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-12-09 Tid Kl 18.00 20.00 Plats Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar Omfattning 35-50 ande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) Steve

Läs mer

Färdtjänst är lagstadgad och är en del av vägtransportsystemet, definieras som särskild kollektivtrafik

Färdtjänst är lagstadgad och är en del av vägtransportsystemet, definieras som särskild kollektivtrafik Färdtjänst är lagstadgad och är en del av vägtransportsystemet, definieras som särskild kollektivtrafik Service utöver själva transporten regleras inte av färdtjänstlagen. Färdtjänst är enligt lagen därför

Läs mer

Anneli Hedberg (S) ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson (S), Ewa Callhammar (FP)

Anneli Hedberg (S) ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson (S), Ewa Callhammar (FP) FOLKHÄLSOUTSKOTTET 2015-11-02 1 Plats och tid Ateljén, Nämndhuset, Vasavägen 16 Katrineholm, kl 10:00 11:30 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson (S), Ewa Callhammar

Läs mer

Regelverk för färdtjänst

Regelverk för färdtjänst Regelverk för färdtjänst Antagen av KF 2013-04-24. KF 39, Ks 51 Regelverk för färdtjänst i Robertsfors kommun Färdtjänst Kommunal färdtjänst regleras i Lag om färdtjänst 1997:736 är numera kollektivtrafik

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16) Plats och tid: Kommunkontoret sammanträdesrum Ängen, kl. 09.30-14.15 Beslutande: Karin Skärby (c), ordförande Kerstin Almqvist (m) Torbjörn Mellgren (s) Ulrik

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-04-02

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-04-02 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.20 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Inga Jonsson (C) Håkan Sjöborg (C) Britt-Marie Domeij (M) Rune Carlsson (KD) Renée Solstad (S) Britt-Marie Berg (S)

Läs mer

Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar. Beslutande Steve Sjögren (s) ordförande Birgitta Elfström (s) kommunstyrelsen

Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar. Beslutande Steve Sjögren (s) ordförande Birgitta Elfström (s) kommunstyrelsen KALMAR KOMMUN Handikapprådet PROTOKOLL 2006-03-28 Tid kl 18.00 19.15 Plats Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar Omfattning 1-10 ande Steve Sjögren (s) ordförande Birgitta Elfström (s) kommunstyrelsen Rolf

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2015-09-21 kl. 15.00-17.00. Lars-Olof Hermansson, Henån Florence W Göthe, SPF

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2015-09-21 kl. 15.00-17.00. Lars-Olof Hermansson, Henån Florence W Göthe, SPF 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön kl. 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Se sidan 2 KPR Lars-Olof Hermansson, Henån Florence W Göthe, SPF KHR Maisie Almergren, Stala Inger Eriksson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6)

Sammanträdesprotokoll 1 (6) 1 (6) Länets Handikappråd Plats och tid Folkets Hus, Östersund Torsdagen den 29 mars 2007 klockan 09.00-12.00 Beslutande MonaLisa Norrman Elisabeth Yngström Eva Holmbom Jan Emtehed Ann-Christin Nordling

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Överförmyndarnämnden 2014-02-20

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Överförmyndarnämnden 2014-02-20 1(11) Plats och tid Arbetsmarknads- och familjeförvaltningen, Alva Myrdals gata 5, Värjan, plan 5, Ledning och administration, lokal: Sabeln, klockan 13:35 14:20, Kort ajournering mellan klockan 14:00

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Konsumentnämnden 2010-12-15

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Konsumentnämnden 2010-12-15 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Stiftsgården kl. 10.00-13.30 (mötet ajournerat 11.55-13.00) Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (7) Plats och tid Strömsvik tisdag den 22 april kl 08,00 Beslutande Helen J Kokkonen (S) ordf Ingemar Gustavsson (S) Jörgen Malmström (NB) Marie Lindh Eriksson (C) Per Hollertz (M) Närvarande ersättare

Läs mer

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden 2014-03-24 20-26

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden 2014-03-24 20-26 Vård- och 20-26 2 Information och överläggningar 20. Anmälan av delegationsbeslut från februari 21. Kvalitetskrav för hemtjänst, särskilt boende och hemsjukvård 22. Införande av kvalitetsledningssystem

Läs mer

UMEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Folkhälsorådet Umeå

UMEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Folkhälsorådet Umeå UMEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Plats och tid mötesrummet Stigbygeln, Ryttmästaren, stadshusområdet Fredag 10 oktober 2014, kl. 09.00 12.00 Beslutande Eva Andersson (S) socialnämnden Harriet Hedlund (S) nämnden

Läs mer

Umeå kommuns funktionshinderråd

Umeå kommuns funktionshinderråd 2015-02-27 Umeå kommuns funktionshinderråd Tid: Fredagen den 27 februari 2015 kl. 13:15-16:30 Plats: Väven, Multisalen ande: Andreas Lundgren (S), ordförande, kommunstyrelsen Ari Leinonen (S), fritidsnämnden

Läs mer

TRAFIKFÖRSÖRJNINGSPROGRAM FÖR FAGERSTA KOMMUNS FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST. Antagen av kommunfullmäktige (KF) 2012-08-28, 79.

TRAFIKFÖRSÖRJNINGSPROGRAM FÖR FAGERSTA KOMMUNS FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST. Antagen av kommunfullmäktige (KF) 2012-08-28, 79. 1 (8) TRAFIKFÖRSÖRJNINGSPROGRAM FÖR FAGERSTA KOMMUNS FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST Antagen av kommunfullmäktige (KF) 2012-08-28, 79. Bakgrund Enligt riksdagens beslut i juni 2010 om en ny kollektivtrafiklag

Läs mer

LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter. Doris Fransson, ordförande Lena Svensson Webb, sekreterare LSS-enheten

LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter. Doris Fransson, ordförande Lena Svensson Webb, sekreterare LSS-enheten 1(9) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter Handikapporganisationernas representanter Karin Spångberg Bengt Petersson May Björk Bengt Kanstedt

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16. Nr Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) Barbro Gustafsson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 17 augusti 2005 kl. 10:00 14:10 Ajournering för lunch kl. 12:00 13:00. Anna-Lena Arousell-Berglund (kd)

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 17 augusti 2005 kl. 10:00 14:10 Ajournering för lunch kl. 12:00 13:00. Anna-Lena Arousell-Berglund (kd) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (15) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 17 augusti 2005 kl. 10:00 14:10 Ajournering för lunch kl. 12:00 13:00 Beslutande

Läs mer

Handbok för fullmäktiges beredningar

Handbok för fullmäktiges beredningar Handbok för fullmäktiges beredningar Antaget av kommunfullmäktige 2014-08-27 162 Handbok för fullmäktiges beredningar Finspångs kommun 612 80 Finspång Telefon 0122-85 000 Fax 0122-850 33 E-post: kommun@finspang.se

Läs mer

2014-02-28. Fredagen den 28 februari 2014 kl. 08:00-11:00. Beslutande Tomas Nilsson(s), ordförande Dagmar Nyman (tjg.ers.)

2014-02-28. Fredagen den 28 februari 2014 kl. 08:00-11:00. Beslutande Tomas Nilsson(s), ordförande Dagmar Nyman (tjg.ers.) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 9 (17) Plats och tid Almen, konferensrum mellan Fredagen den 28 februari 2014 kl. 08:00-11:00 Beslutande Tomas Nilsson(s), ordförande Dagmar Nyman (tjg.ers.) Göte Henriksson Lars

Läs mer

Umeå kommuns funktionshinderråd

Umeå kommuns funktionshinderråd 2017-02-24 s funktionshinderråd Tid: Fredagen den 24 februari 2017 kl. 09:00-12:00 Plats: Kommunstyrelsens mötesrum, stadshuset ande: Övriga deltagare: Andreas Lundgren (S), ordförande, individ- o familjenämnden

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Camilla Stenmark Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindqvist Britt-Inger Lundstedt Christine Edström Eva Gustavsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Handikapprådet 2012-04-12 11 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl. 13.30-17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Hans Forssell Vård och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Beslutande ledamöter Åtvidabergs bibliotek, kl.13.30-16.10 Lars-Åke Bergstrand (S), ordförande Björn Moum (M), vice ordförande Anki Sjöö-Törner (S) Fredrik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tillgänglighetsrådet 2013-09-23 Blad 1 (11) Plats och tid Almen, kommunkontoret i Strömsund, kl. 09.00-12.00 Beslutande Susanne Hansson (s), ordförande Jan-Olof Olofsson (m) Björn Bloom (s) Inger Gidlöf

Läs mer

Sven Lundgren Yasmine Kristiansen, service- och teknikförvaltningen,

Sven Lundgren Yasmine Kristiansen, service- och teknikförvaltningen, SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (10) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 18 februari 2014, KL 13:00-16:00 Beslutande Övriga deltagande Laila Furskog, ordförande Gunnel Eriksson

Läs mer

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef Bengt Storbacka, arbetsmarknadsenheten. Pirko Norberg, personalrepresentant

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef Bengt Storbacka, arbetsmarknadsenheten. Pirko Norberg, personalrepresentant Arbetsmarknadsnämnden 2014-11-19 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.35 ande Övriga deltagare Margareta Ahlm (S), ordförande Carina Östrand (S) Peder Christensen (S), vice

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesprotokoll 2013-09-23 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats,

Kommunstyrelsen Sammanträdesprotokoll 2013-09-23 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats, Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv,, kl 17.30 17.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats, ersättare Övriga deltagare Bengt Jönsson (S), tjg ers för Karl-Erik Kruse (S)

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 11 Plats och tid Kommunens hus, Grästorp, kl 13.00 16.30 Beslutande Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Kent Hansson (M) Tobias Leverin (C) Per Götell (FP) Maria Toll (C) Jens Persson (S) ärvaro/frånvaro

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6)

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Beredningen för folkhälsa.livsmiljö och kultur Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Mitthörnet, Landstingshuset Frösön kl 09.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Harriet Svaleryd (s) ordf Ulla Britt

Läs mer

Tid: Fredagen den 1 september 2017 kl. 09:00-12:00 Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset

Tid: Fredagen den 1 september 2017 kl. 09:00-12:00 Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset 2017-09-01 s folkhälsoråd Tid: Fredagen den 1 september 2017 kl. 09:00-12:00 Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset ande: Övriga deltagare: Harriet Hedlund (S), ordförande, nämnden för folkhälsa

Läs mer

Kl. 16.00 18.00. Johanna Sundelöf, projektledare Samhällsbyggnad Eila Ulf, Anhörigcentrum. Paragrafer 17-31

Kl. 16.00 18.00. Johanna Sundelöf, projektledare Samhällsbyggnad Eila Ulf, Anhörigcentrum. Paragrafer 17-31 Plats och tid Anhörigcentrum Kl. 16.00 18.00 Politiker och representanter Johan Schenström (m), ordf Lilian Persson (s), ers Marianne Nordblom (fp), ers Gert Pettersson, Diabetesföreningen Lotta Lind Viberg,

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Kramstarummet, plan 3, 13:15-15:00 Beslutande: Ordförande Tommy Olsson (C) Vice ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson Anna-Maria Winblad Ingvar Pettersson Kurt Rådlund

Läs mer

24 november 2009, kl 14-16, Kommunhuset.

24 november 2009, kl 14-16, Kommunhuset. PROTOKOLL 2009-11-24 1(5) HANDIKAPPRÅDET 24 november 2009, kl 14-16, Kommunhuset. Närvarande: Carina Larsson, ordförande Kristina Fredin, Christina Skörvald, kommunstyrelsen Marie-Louise Bergman, miljö-

Läs mer

Information från socialnämnden 7

Information från socialnämnden 7 Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Projekt Ökad livskvalitet för personer med funktionsnedsättning genom fysisk aktivitet 3 Representant för handikapprådet till ett möte

Läs mer

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor Kommunstyrelsen Datum 1 (7) Kommunledningskontoret Rådet för funktionshinderfrågor Anna-Maarit Tirkkonen Tfn. 016-710 24 28 Mobil: 073-950 65 89 Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Läs mer

Datum. Ersättare Ann Avdic, Arboga kommun, (V) Margareta Karlsson, Kungsörs kommun (M)

Datum. Ersättare Ann Avdic, Arboga kommun, (V) Margareta Karlsson, Kungsörs kommun (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid ande Kommunstyrelsesalen, Rådhuset, Smedjegatan, Arboga, 3 september, 14.00-15.30 Görel Nilsson, Kungsörs kommun, (S) Ordförande Andreas Trygg, Köpings kommun,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2014-12-09

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2014-12-09 Tid och plats C-salen klockan 13.30-14.45 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S), 103, 108, 114, 104, 115 Ann-Christin Eriksson (V), 105-107, 109-113 Ulf Hedin (M) Oliver

Läs mer

Omsorgsnämnden 2009-05-28 1 (18)

Omsorgsnämnden 2009-05-28 1 (18) Omsorgsnämnden 2009-05-28 1 (18) Plats och tid Tingshuset, torsdagen den 28 maj 2009, kl. 16.00-18.20 Ajournering kl.17.10-17.30 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande

Läs mer

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen,, kl 13.00-15.50 Beslutande Gunilla Aronsson, ordf. Anders Nilsson, Epilepsiföreningen Monica Bergh, SOC Lennart Davidsson, MoB Elsy

Läs mer

Samverkansöverenskommelse med Landstinget gällande personer med psykisk funktionsnedsättning

Samverkansöverenskommelse med Landstinget gällande personer med psykisk funktionsnedsättning UTDRAG 1 (1) Sammanträdesdatum 2013-10-22 Socialnämnden 195 Samverkansöverenskommelse med Landstinget gällande personer med psykisk funktionsnedsättning Dnr SN 2012/0684 Handlingar Tjänsteskrivelse daterad

Läs mer

Kommunkontoret, 24 februari 2014, kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 10-24 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, 24 februari 2014, kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 10-24 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 10.00-15.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun

Läs mer

Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen)

Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) KALMAR KOMMUN Handikapprådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-11-06 Tid Kl 18.00 20.00 Plats Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar Omfattning 37-48 ande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Ingvar

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2011-03-22 ...

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2011-03-22 ... PROTOKOLL 1 (5) 21-27 Plats Beslutande Landstingshuset, Vilhelminarummet, Umeå Peter Olofsson, ordförande Nicklas Sandström, 1:e vice ordförande Maria Grip, 2:e vice ordförande Erik Bergkvist Olle Edblom

Läs mer

Sten-Ove Danielsson (s), ordförande Anders Udd (c) Anders Udd

Sten-Ove Danielsson (s), ordförande Anders Udd (c) Anders Udd Plats och tid Beslutande 2007-05-30 Sidan 1 av 11 Ånge kommunkontor, rum Myckelmyrberget (363), onsdag 30 maj 2007 kl 08.00-11.55. Sten-Ove Danielsson (s), ordförande Anders Udd (c) Övriga deltagande Margareta

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 21 maj 2015, kl 13.30. Sekreterare Paragrafer 76-88. Margaretha Gadde-Jennische Karl-Arne Larsson ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 21 maj 2015, kl 13.30. Sekreterare Paragrafer 76-88. Margaretha Gadde-Jennische Karl-Arne Larsson ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-15.15 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande, 76-77, 79-88 Karl-Arne Larsson (C) Gudrun Wängelin-Lernskog

Läs mer

Karin Ekeståhl (M) och Lizzy Fredriksson (HRF)

Karin Ekeståhl (M) och Lizzy Fredriksson (HRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2013-12-05 Plats och tid Kommunalhuset Tumba rum 2:2, kl 17:00-19:30 Beslutande Ebba Östlin (S), ordförande Pelle Kölhed (DHR) Karin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) Länets Handikappråd 2008-12-05 1 (5) Plats och tid Beslutande Hjälpmedelscentralen, Göviken Fredagen den 5 december 2008 kl 09.00-12.00 Leif Johansson Karin Andersson Lena Hallquist Inger Eriksson Ann-Christine

Läs mer

Regionförbundet södra Småland, lokal Insikten

Regionförbundet södra Småland, lokal Insikten 2013-04-03 1 (13) Tid Onsdagen den 3 april 2013 kl. 08.30-10.30 Plats Regionförbundet, lokal Insikten ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Sven Sunesson (C) Eva Johnsson

Läs mer

Taito Arkkukangas (S), Maija Liisa Åsenbrygg (S), Märit Estrada (V), Stellan Lund (M), Gunilla Wolinder (FP) 15-18, Hans Carlsson (M)

Taito Arkkukangas (S), Maija Liisa Åsenbrygg (S), Märit Estrada (V), Stellan Lund (M), Gunilla Wolinder (FP) 15-18, Hans Carlsson (M) Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid Takåsrummet, Kommunhuset, onsdagen den 28 mars 2012, klockan 16.00-17.30 Beslutande Taito Arkkukangas (S), Maija Liisa Åsenbrygg (S), Märit Estrada (V),

Läs mer

Umeå kommuns funktionshinderråd

Umeå kommuns funktionshinderråd 2018-02-02 s funktionshinderråd Tid: Fredag 2 februari 2018 kl. 13.00-16.00 Plats: Kommunstyrelsens mötesrum, stadshuset ande: Övriga deltagare: Andreas Lundgren (S), ordförande, individ- o familjenämnden

Läs mer

Johan Åkerman. Sten Fransson. Seija Söderberg

Johan Åkerman. Sten Fransson. Seija Söderberg Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Beslutande ledamöter Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 16.30 Sten Fransson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Curt Edenholm (FP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Rådet för folkhälsa, trygghet och säkerhet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Rådet för folkhälsa, trygghet och säkerhet 1(5) Rådet för folkhälsa, trygghet och säkerhet Plats och tid, Kommunstyrelsens sammanträdesrum, klockan 8.30 11.00 Beslutande Ledamöter Gudrun Sjödin Jonne Norlin Linnea Björklund Karin Vestin Nilsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2010-02-16 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.30-14.00 Ann S Pihlgren (M), ordförande Patrik Dahl (C) Margareta

Läs mer

Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet 2013-04-24

Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet 2013-04-24 Kommunstyrelsen Datum 1 (5) Kommunledningskontoret Anna Lindén, 1510 Jämställdhetsutskottet Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet 2013-04-24 Närvaro: Maria Chergui (V) ordf. Lisa Friberg (S),

Läs mer

Birgit Gabrielsson ANSLAG/BEVIS

Birgit Gabrielsson ANSLAG/BEVIS Omsorgsnämnden 2013-11-21 1 (8) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl 13,15 15.30 Beslutande Övriga deltagare Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Harri Kytöharju

Läs mer

psykisk funktionsnedsättning

psykisk funktionsnedsättning PRIO psykisk ohälsa Kommunerna och Landstinget i Kalmar län 2013-10-11 SAMVERKANSÖVERENSKOMMELSE mellan Landstinget i Kalmar län och kommunerna i Kalmar län kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Läs mer

Översyn av arbetsformer och reglemente för pensionärsrådet

Översyn av arbetsformer och reglemente för pensionärsrådet Dnr KS-2012-671 Dpl 00 sid 1 (7) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Verksamhetsstyrning Tjänsteyttrande 2013-03-26 Jenny Mentzer, 054-540 -10 40 jenny.mentzer@karlstad.se Översyn av arbetsformer och reglemente för

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-05 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09-15 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Protokoll Dnr 0005/08 SAMMANTRÄDETS Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Mia Nilsson, Sekreterare Eva Österlind, Informatör, 11

Mia Nilsson, Sekreterare Eva Österlind, Informatör, 11 Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lena Kandergård (S) Kjell

Läs mer

Tillväxt- och samhällsbyggnadsberedningen

Tillväxt- och samhällsbyggnadsberedningen Sida 1/7 Plats och tid Kommunhuset, måndagen den 6 maj 2013 kl 18.30-20.30 Ajournering 20.06-20.15 ande Ej tjänstgörande ersättare Ann Pettersson (M), ordförande Stefan Andersson (S) Gösta Nilsson (FP)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-28 1(10) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-28, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

Dagordning för sammanträde för Barn- och utbildningsberedningen samt Socialberedningen gemensamt

Dagordning för sammanträde för Barn- och utbildningsberedningen samt Socialberedningen gemensamt Barn- och utbildningsberedningen 2011-11-10 Kallelse till sammanträde Plats: Arkitektkopias sammanträdesrum, Västra Varvsgatan 11, Luleå Sammanträdet hålls på entréplanet i samma hus som Kommunförbundet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2014-12-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2014-12-10 Plats B-salen Tid Kl. 16:00 17:30 Beslutande Ledamöter Frånvarande Elsa Jönsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Carl Geijer (M) Magnus Jisborg (M) Kjell Jönsson (V) Göran Kannerby (KD) Christina

Läs mer

PROTOKOLL Handikappråd

PROTOKOLL Handikappråd 1 (14) Paragrafer 1-8 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, kl. 18.00-21.10 Beslutande Gunilla Svensson (S), ordförande Roger Sjunner (S), Kommunstyrelsen Robert Larsson (KD), Kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2013-05-16

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2013-05-16 Tid och plats: 16 maj 2013 kl.17.00 19.15 i Prologen Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Ulla Melin (MP) P A Hammarström (S) Stig Becker, repr SRF Bertil Magnusson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Hälso- och arbetsmiljöenheten (HoA), Stortorget 2, Östersund Kl 08.30-16.30 Beslutande Harriet Jorderud (s) Bernt Söderman (c) Mona-Lisa Norrman (v) Finn Cromberger (fp) Nina Fållbäck-Svensson

Läs mer

Utbildningsnämnden 2001-10-23 1 (12) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.15. Bror Sterner Agneta Rönn Mayvor Lundberg

Utbildningsnämnden 2001-10-23 1 (12) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.15. Bror Sterner Agneta Rönn Mayvor Lundberg Utbildningsnämnden 2001-10-23 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.15. Beslutande Göte Eriksson Bror Sterner Agneta Rönn Mayvor Lundberg Birger Svensson Ingrid Karlsson Solveig Mäkinen

Läs mer

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG 2011-09-07 19 Plats och tid Hembygdsgården i Söderfors kl 18:00-20:20 Beslutande Ewa Johansson (S), ordförande Håkan Thomsson (MP) Lars-Göran Wadström (V) Per Bergsten (M) Gunnar Larsson (FP) Joakim Larsson

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2015-11-12 kl. 09.00-14.20 Ajournering för överläggningar i partigrupper 11.50 12.00 Beslutande Tina Kerro (FP) ordförande

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (20)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (20) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (20) Plats och tid Frösundarummet, 16.00-17.20 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Marie-Louise Löwenbeck (M), Ing- Marie Elfström (S) Ersättare

Läs mer

16:10. Sekreterare sa Joelsson. Ordförande arbroik und. Justerande nilla Wis%ell BEVIS OM ANSLAG

16:10. Sekreterare sa Joelsson. Ordförande arbroik und. Justerande nilla Wis%ell BEVIS OM ANSLAG TIERPS 2016-03-03 1 (8) Plats och tid A-salen, kommunhuset, Tierps köping, kl. 15:00-16:10 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 1-6 Utses att justera Gunilla Wisell Justeringens plats

Läs mer

57 Program för omsorg och vård till personer med demenssjukdom Dnr ON 2013/0041

57 Program för omsorg och vård till personer med demenssjukdom Dnr ON 2013/0041 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdag 2013-05-31 57 Program för omsorg och vård till personer med demenssjukdom Dnr ON 2013/0041 Handling Skrivelse den 7 maj 2013 från Landstinget

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2012-11-26 148 (165) Plats och tid Vårnäs behandlingshem, Vingåker, måndagen den 26 november, klockan 16.00 18.40 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Anneli Bengtsson (S), ordf

Läs mer

PROTOKOLL. 37 Mötet öppnas Vice ordförande Lars Nilsson hälsar alla välkomna till mandatperiodens sista sammanträde och förklarar mötet öppnat.

PROTOKOLL. 37 Mötet öppnas Vice ordförande Lars Nilsson hälsar alla välkomna till mandatperiodens sista sammanträde och förklarar mötet öppnat. 1 PROTOKOLL Länshandikapprådet Tid: Plats: Närvarande: Ej närvarande: 2010-12-09 kl.13:00-16:00 Herrgården, Länssjukhuset Ryhov Hjalmarsson Lennart, HRF Jakobsson Ulla M., HSO ers Keijser Kerstin, Landstinget

Läs mer

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2012-03-06 1

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2012-03-06 1 Lokala styrelsen Hammargärdet 2012-03-06 1 Plats och tid Hammargärdet, kl 17.00 19.00 Närvarande Ej närvarande Helena Dahlström Daniel Tidefjärd Pernilla Olebring Lena Ek Helena Hall Blixt Malin Persson

Läs mer

Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45

Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45 Kommunala pensionärsrådet 2012-05-30 1 Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordf.

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-26 (10) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-05-08 1

Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 13.00 16.00 Beslutande Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Jan-Erik Steen (s) Marie-Louise Boström (s) Göran

Läs mer

Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd

Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd Sammanträdesdatum Sida 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd Förslag angående nya riktlinjer och vägledning vid 4 bedömning av ekonomiskt

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden Hjo-Tibro-Karlsborg. Kommunledningskontoret. Caroline Johansson

Kollektivtrafiknämnden Hjo-Tibro-Karlsborg. Kommunledningskontoret. Caroline Johansson Kollektivtrafiknämnden Hjo/Tibro/ 2010-08-25 1 Plats och tid Tibro kommun, Sammanträdesrum tapetsören kl 14:00-16:00 Beslutande Claes Jägevall, ordf Anne-Marie Wahlström Catrin Hulmarker Kjell Sjölund

Läs mer

Eva Nilsson, Överkalix, (s)

Eva Nilsson, Överkalix, (s) 2006-10-26 79 (89) Plats och tid Beslutande SWECO-huset, V Varvsgatan 11, Luleå. Sammanträdesrummet 4 ½ tr Bo Johansson, Älvsbyn, (s), ordförande Maj-Britt Lindström, (s), Piteå Margareta Lindbäck, (s),

Läs mer

Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 4 juni 2010

Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 4 juni 2010 Innehåll Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 4 juni 2010 1. Inför sommaren 2. Förändring av uppdrag inom HSO:s presidium 3. Samverkan SL Färdtjänst 4. Utbildning, seminarier, konferenser Ta plats

Läs mer

Trelleborg1000, v 1.0, 2008-09-16

Trelleborg1000, v 1.0, 2008-09-16 Trelleborg1000, v 1.0, 2008-09-16 Arbetet med att strukturera och systematisera tillgänglighetsarbetet går framåt i Trelleborgs kommun. Som ett led i arbetet har detta målprogram för tillgänglighet tagits

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämnden

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämnden ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-06-05 Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses justera Skånes Fagerhult rummet, Örkelljunga kommunhus. tisdagen den 5 juni 2012,

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-09-03 70 (75) Plats och tid ande Kommunhuset, A-salen, Tierps köping, Kl. 11.30 12.10 Jonas Nyberg (S), ordförande Carolina Nylander (S) Åsa Sikberg (M), vice ordförande Gunnar Larsson (FP) Övriga

Läs mer