UnoTech. ett beprövat och säkert tätskikt för taket

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "UnoTech. ett beprövat och säkert tätskikt för taket"

Transkript

1 UnoTech ett beprövat och säkert tätskikt för taket

2 Det miljövänliga taket! Lugn, bara låt det regna och blåsa! Med ledord som robust, stabilt och tryggt har Mataki UnoTech genom åren utvecklats till ett klassiskt och väl beprövat tätskikt för tak. Fram till nu har Mataki UnoTech monterats på över 15 miljoner kvadratmeter takyta. Läckande tak kan medföra stora skador och kostnader för fastighetsägare och försäkringsbolag. Därför gäller det att välja ett tätskikt som verkligen skyddar mot väder och vind. Med Mataki UnoTech får du ett tak som håller garanterat tätt under många år, och som utan problem klarar både regn, hårda vindar, snö och kyla. Vår långa erfarenhet av taklösningar i kombination med ett utvecklat samarbete med professionella takentreprenörer över hela Sverige, gör Mataki UnoTech till en av marknadens främsta takprodukter. Att det dessutom finns flera olika färger att välja emellan, ser vi som en ren bonus.

3 Mataki UnoTech 3 Ett tätskikt för alla tak Mataki har utvecklat och tillverkat bitumenbaserade tätskikt under lång tid. Det tänker vi fortsätta med. Tätt i alla väder Regn, snö, vind, kyla, värme och stark UV-strålning vållar inga bekymmer. Mataki UnoTech klarar alla klimat. Lång livslängd Materialets unika egenskaper kombinerat med ett genomtänkt monteringssystem skapar ett problemfritt tak som håller i mer än 30 år! Väl beprövat och säkert Mataki UnoTech har fram till idag monterats på miljontals kvadratmeter takyta och efterfrågas ständigt. Flexibelt Mataki UnoTech kan i princip monteras på alla typer av tak, och passar såväl kommersiella fastigheter som flerfamiljs- och enfamiljshus. Bra ekonomi Lång livslängd i kombination med ett minimalt underhållsbehov ger en låg totalkostnad. Robust och stryktålig Materialet är uppbyggt av en kraftig polyesterstomme som är både rivstark och dimensionsstabil. Mataki UnoTech tar upp rörelser i underlaget utan att påverkas eller skadas. Lätt att montera Mataki UnoTech håller tätt med ett enda skikt och fästs mekaniskt. I Mataki UnoTech s system finns ett brett sortiment av tillbehör och hjälpmedel.

4 SBS en lyckad kombination Mataki UnoTech består av en polyesterfilt som impregnerats med polymermodifierad bitumen. Ytan är beströdd med krossad skiffer. Materialets suveräna egenskaper gör Mataki UnoTech okänslig för vatten, beständig mot brand, dimensionsstabil och rivstark. Polymermodifierad bitumen framställs genom att polymerer tillsätts bitumenblandningen. Mataki UnoTech är uppbyggd av polymertypen SBS (styrenbutadienstyren). SBS-modifierad bitumen är både elastiskt, åldringsbeständigt och köldtåligt - egenskaper som har klara fördelar i vårt tuffa klimat. Det innebär dock inte per automatik att en SBS-modifierad produkt blir en bra produkt. Egenskaper som köld, flexibilitet, mjukpunkt, vidhäftning och beständighet skräddarsys till det önskade behovet. För ett optimalt resultat är halten polymer och blandningsprocedur viktiga parametrar. Genom kunskap och lång erfarenhet av detta har Mataki UnoTech fått en utmärkt balans som bl.a tar ut sin rätt när det regnar och då vindkrafterna är stora - dag efter dag och år efter år. Testat och godkänt Att produkten är P-märkt innebär att produktegenskaperna är granskade och godkända enligt utvecklade certifieringsregler. Provningarna utförs av SP, Sveriges Provnings- och forskningsinstitut. Mataki är miljöcertifierade enligt ISO och arbetar kontinuerligt för att begränsa miljöbelastningen. Det innefattar givetvis även Mataki UnoTech. Tätskiktet går att energiåtervinna. Bitumenråvaran består till stor del av restfraktioner från raffinaderier. Icke förnybara naturtillgångar används därför mycket begränsat. En utförlig byggvarudeklaration finns självklart. Mataki UnoTech är fritt från halogener, tungmetaller och andra gifter som kan spridas till omgivningen genom till exempel takavvattning.

5 Mataki UnoTech 5 Det är inte vem som helst som får montera Mataki UnoTech Vårt ansvar är att skydda folk, hus och egendom. Det är nämligen vad taket har för uppgift. Mer konkret handlar det om att skapa förutsättningar för en innemiljö som är torr, bekväm, tempererad och trygg. Med detta i åtanke räcker det därmed inte med att leverera en högt kvalitativ produkt, vårt ansvar kan inte sluta där. Det är därför viktigt att kontinuerligt säkerställa att våra samarbetspartners har kunskap i hur tätskiktssystemen monteras. När du väljer Mataki UnoTech kan du vara säker på att det installeras av en utbildad takmontör. När du väljer Mataki får du automatiskt tillgång till ett stort antal auktoriserade takentreprenörer över hela landet, alla utbildade och certifierade för att montera Mataki UnoTech. Takentreprenörerna kan även utföra kostnadsfria inspektioner på ditt tak som mynnar ut i åtgärdsförslag, tidplaner och preliminära kostnadsberäkningar. De takentreprenörer vi väljer som samarbetspartners får en särskild utbildning, som är både praktiskt och teoretisk. Syftet är att takmontörerna ska ha rätt kunskap om Matakis tätskikt och hur de monteras. Varje montör får efter godkänd utbildning en taktäckarlicens som används ute på arbetsplatser och dyl. mot beställare, kontrollanter och andra intressenter. Tryggt tak på köpet! Tätskiktsgarantier i Norden AB erbjuder ett unikt trygghetspaket som utöver entreprenörens tvååriga byggaranti ger en åttaårig ansvarsutfästelse totalt minst tio års garanterat tätt tak. Utöver det ingår dessutom fem års materialgaranti. När du väljer ett tätskikt med denna garanti får du garanterat ett tryggt och problemfritt köp. Det bästa av allt är att du får garantin på köpet! Inget är starkare än den svagaste länken. Med en livslängd på över 30 år i kombination med en unik trygghetsgaranti, är det av yttersta vikt att monteringen av Mataki UnoTech utförs på ett professionellt sätt. Genom utbildning och certifiering av takentreprenörerna skruvar vi upp kvalitetsmålen ytterligare. Detta innebär att du inte behöver oroa dig för takets täthet eller hållbarhet. Hitta din takentreprenör På hittar du våra samarbetspartners över hela landet.

6 För alla typer av tak Mataki UnoTech passar alla sorters underlag och takkonstruktioner, inte bara låglutande och plana tak, och lämpar sig lika bra för nybyggnation som för renovering. På hus där man tidigare lagt plåt, tegel- eller betongpannor finns stora fördelar med Mataki UnoTech. Det är lättare, mindre känsligt för kemisk påverkan från atmosfären och kräver minimalt underhåll. Till Mataki UnoTech hör ett väl genomtänkt montagesystem med ett brett sortiment av tillbehör och hjälpmedel. Här finns bland annat detaljanslutningar som takbrunnar samt tak- och avluftningsstosar i kompatibla material. Välj en färg som passar dina behov UnoTech finns i skiffergrått, ljusgrått, rött, grönt och vitt.

7 Mataki UnoTech 7 Snabbt och säkert med enlagstäckning Mataki UnoTech monteras i ett skikt, så kallad enlagstäckning, och fästs mekaniskt i underliggande konstruktion. Enlagstäckning med mekanisk infästning är idag den vanligaste tekniken, och fördelarna är många: Säker förankring med mekanisk infästning. Snabb och enkel montering. Mindre beroende av väder och vind. Mer miljöanpassad. Mindre arbetskrävande. Passar både nybyggnation och renovering. Mindre risk för blåsbildning. Tål stora rörelser i underlaget. Mekanisk infästning har ytterligare en viktig fördel eftersom tätskiktet ligger löst mot underlaget. Det innebär att eventuell fukt inte kan bilda ångblåsor under tätskiktet och att fuktinneslutningar undviks. Mataki UnoTech kan därför monteras även om underlaget inte är helt torrt. Dessutom kan materialet hanteras och monteras även när det är mycket kallt. Vid renovering monteras tätskiktet ovanpå befintligt tätskikt och det skapas en friläggning mellan skikten. Dessutom garanterar den mekaniska infästningen att tätskiktet sitter fast eftersom fästdonet förankras i taket och inte i befintligt tätskikt. Mataki UnoTech monteras på de flesta vanligt förekommande underlagen. Mekanisk infästning anpassas efter underlag.

8 En ledande leverantör av tätskikt Mataki är ett ledande varumärke inom byggbranschen i Sverige och övriga Norden. Ända sedan vi började tillverkningen av takpapp i Malmö för över 100 år sedan och fram till dagens högkvalitativa tätskikt, har vårt mål alltid varit detsamma: Att erbjuda marknadens främsta produkter för att skydda byggnader från fukt och vatten. Som kund till Mataki kan du alltid räkna med att såväl produkter som övriga åtaganden motsvarar dina behov och högt ställda förväntningar. Genom att sätta kvaliteten i första rummet och samtidigt vara extremt lyhörda för marknadens krav, har vi förmånen att ha både nöjda och återkommande kunder. Via vårt nära samarbete med ett rikstäckande nät av professionella återförsäljare av byggvaror, kan vi erbjuda våra trygga och hållbara tätskiktslösningar över hela Sverige. Läs gärna mer om oss på Revision 2 Box 22, Höganäs Tel: Denna broschyr utvisar olika användningsområden för vårt produktsortiment. Angivna specifikationer är endast avsedda att ge en allmän hänvisning om vilken produkt som är bäst lämpad för ett givet användningsområde och utgör ingen utfästelse i fråga om produkternas lämplighet, kvalitet, livslängd eller annat i broschyren kommenterat förhållande. Vi reserverar oss för rätten att vid var tid ändra innehållet i denna broschyr.

Mataki Elastofol Supreme. - När det krävs något utöver det vanliga

Mataki Elastofol Supreme. - När det krävs något utöver det vanliga Mataki Elastofol Supreme - När det krävs något utöver det vanliga 5 starka skäl att välja Mataki Elastofol Supreme 1. Godkänt för alla underlag inklusive cellplast 2. Sammanfogas med varmluftsautomat,

Läs mer

UnoTech Plus. den nya generationen taksystem

UnoTech Plus. den nya generationen taksystem UnoTech Plus den nya generationen taksystem Mataki UnoTech Plus ett lätt val Att välja tak handlar inte enbart om att hitta ett ytskikt som förstärker husets utseende. Minst lika viktigt är att välja ett

Läs mer

Icopal Takpapp, Shingel, Takavvattning, Tillbehör. Shingel och takpapp Kompletta system för yttertak

Icopal Takpapp, Shingel, Takavvattning, Tillbehör. Shingel och takpapp Kompletta system för yttertak Icopal Takpapp, Shingel, Takavvattning, Tillbehör Shingel och takpapp Kompletta system för yttertak 1 Kompromissa aldrig med takets kvalitet Innehåll Sida Icopal Shingel 3 Icopal Takpapp 4-5 Tillbehör

Läs mer

MONOLIGHT NXT. en ny generation takduk. Täcker stora ytor snabbt!

MONOLIGHT NXT. en ny generation takduk. Täcker stora ytor snabbt! MONOLIGHT NXT en ny generation takduk Täcker stora ytor snabbt! En ny generation takduk för rationell taktäckning Monolight NXT är ett nytt tätskiktssystem från Icopal. Det är utvecklat för rationell logistik

Läs mer

Välj rätt. tätskiktssystem för låglutande tak

Välj rätt. tätskiktssystem för låglutande tak Välj rätt tätskiktssystem för låglutande tak Bra att veta Vad är låglutande tak? Lutningsgränsen för vad som avses med ett låglutande tak brukar räknas vid lutningen lika med eller mindre än 1:16 (3,6

Läs mer

Trebolit Unic ett heltäckande tätskiktssystem

Trebolit Unic ett heltäckande tätskiktssystem Trebolit Unic ett heltäckande tätskiktssystem MONTÖR METOD MATERIAL Ett samspel för trygga, täta och tåliga tak Genom ett samspel mellan tre M material, metod och montör får ditt tak ett tätskikt med överlägsna

Läs mer

MONTERINGSANVISNING Icopal Akvaden Luft- och ångspärr i flacka yttertak

MONTERINGSANVISNING Icopal Akvaden Luft- och ångspärr i flacka yttertak MONTERINGSANVISNING Icopal Akvaden Luft- och ångspärr i flacka yttertak AKVADEN BYGGFOLIE BUTYLTAPE UNIVERSAL FT Innehåll Användningsområde 3 Speciella byggnader 3 Akvaden luft- och ångspärr i flacka tak

Läs mer

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK PLATS FÖR MER VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK VÄGGLUCKOR GÖR RUMMET STÖRRE RÄCKET RAMAR IN TRAPPAN LÅT DIG

Läs mer

Gyptone Kant D2. Inspiration och design för nya undertak

Gyptone Kant D2. Inspiration och design för nya undertak Gyptone Kant D2 Inspiration och design för nya undertak Gyptone Kant D2 bildar ett harmoniskt tak som ger ett vackert helhetsintryck. Ett nytt taksystem med dolt bärverkssystem En trivsam känsla Ett tak

Läs mer

FRAMHÄV FASADEN MED STENI COLOUR INNEHÅLL. 02 Framtidens fasadskiva 06 En skola som skiljer sig från mängden 08 Produktfördelar 14 Låt dig inspireras

FRAMHÄV FASADEN MED STENI COLOUR INNEHÅLL. 02 Framtidens fasadskiva 06 En skola som skiljer sig från mängden 08 Produktfördelar 14 Låt dig inspireras FRAMHÄV FASADEN MED STENI COLOUR INNEHÅLL 02 Framtidens fasadskiva 06 En skola som skiljer sig från mängden 08 Produktfördelar 14 Låt dig inspireras 2 FRAMTIDENS FASADSKIVA Fuktbeständig Miljövänlig UV-beständig

Läs mer

NATURLIG & MILJÖVÄNLIG CELLULOSAISOLERING

NATURLIG & MILJÖVÄNLIG CELLULOSAISOLERING Insulation Technology TM Made in Sweden Grymt bra isolering, finns inget bättre. Matte Karlsson, snickare NATURLIG & MILJÖVÄNLIG CELLULOSAISOLERING - för varma, tysta och sunda hus med miljövänlig cellulosaisolering

Läs mer

ECO-TAKFLÄKT. En avancerad och energisparande takfläkt med EC-motor. Garanterad VILPE -kvalitet:

ECO-TAKFLÄKT. En avancerad och energisparande takfläkt med EC-motor. Garanterad VILPE -kvalitet: ECO-TAKFLÄKT En avancerad och energisparande takfläkt med EC-motor Garanterad VILPE -kvalitet: - 1 års färggaranti - 2 års garanti för teknisk funktionalitet - 2 års garanti för elektriska delar VILPE

Läs mer

BÖJLIGA INSATSRÖR FÖR SÄKER SKORSTENSRENOVERING

BÖJLIGA INSATSRÖR FÖR SÄKER SKORSTENSRENOVERING BÖJLIGA INSATSRÖR FÖR SÄKER SKORSTENSRENOVERING Bildförslag: Vi tar en bild på installation av NSP-rör. Uppifrån, så man ser hur röret förs ner i skorstenen, lite händer som jobbar, arbetskläder, 1964eventuell

Läs mer

Takduk För täta, säkra tak

Takduk För täta, säkra tak Takduk För täta, säkra tak Fakta om fördelar och nackdelar 1 INNEHÅLL Taket, den femte fasaden 3 Kvaliteten på svenska tak måste höjas 4 Taket, grunden för ett torrt hus 5 Fördelar med takduk 6 Nackdelar

Läs mer

Ett undergolvsystem och Ett golvvärmesystem tillsammans en komplett lösning för nybyggnation, ombyggnad och renovering

Ett undergolvsystem och Ett golvvärmesystem tillsammans en komplett lösning för nybyggnation, ombyggnad och renovering Ett undergolvsystem och Ett golvvärmesystem tillsammans en komplett lösning för nybyggnation, ombyggnad och renovering 02 2007 Granab Undergolvsystem Det bästa egenskaperna ser du inte Undergolvsystemet

Läs mer

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet.

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Think Less. Vi förenklar byggandet Hur kan det löna sig att tänka i mindre banor? För att mindre är mer. Speciellt när du använder Lindabs

Läs mer

TAKTÄCKNINGSSYSTEM MED. KATEPAL SEP 5500 R SVETSBAR 8 m x 1 m. Katepal SEP 5500 R Tillhörande handlingar 2008-12-01 TAKTÄCKNINGSSYSTEM MED

TAKTÄCKNINGSSYSTEM MED. KATEPAL SEP 5500 R SVETSBAR 8 m x 1 m. Katepal SEP 5500 R Tillhörande handlingar 2008-12-01 TAKTÄCKNINGSSYSTEM MED KATEPAL SEP 5500 R SVETSBAR 8 m x 1 m TAKTÄCKNINGSSYSTEM MED MATERIALSPECIFIKATION 1. SYSTEMBESKRIVNING Fästning av KATEPAL SEP 5500 R (K-PS 170/5500) svetsbar utförs med svetsning samt vid behov med mekanisk

Läs mer

Steni Colour FASADSKIVA

Steni Colour FASADSKIVA Framhäv fasaden med Steni Colour FASADSKIVA Steni Colour framtidens fasadskiva Steni Colour är en robust, flexibel och lätt fasadskiva som är enkel att rengöra och inte minst har mycket lång livslängd.

Läs mer

UnoTech. ett beprövat och säkert tätskikt för taket. UnoTech-familjen UnoTech Plus FR 2-lags tätskikt Listtak Shingel

UnoTech. ett beprövat och säkert tätskikt för taket. UnoTech-familjen UnoTech Plus FR 2-lags tätskikt Listtak Shingel UnoTech-familjen UnoTech Plus FR 2-lags tätskikt Listtak Shingel UnoTech ett beprövat och säkert tätskikt för taket Godkännande: Väl beprövad Robust och stryktålig Brett färgprogram Med ledord som robust,

Läs mer

Öppen spis Blockskorsten Stålskorsten Renovering

Öppen spis Blockskorsten Stålskorsten Renovering Öppen spis Blockskorsten Stålskorsten Renovering Smarta skorstenslösningar Smarta skorstenslösningar Schiedel är Europas största skorstenstillverkare och har tillverkat skorstenar för den svenska marknaden

Läs mer

Automatiska slagdörröppnare

Automatiska slagdörröppnare Automatiska slagdörröppnare Kvalitet är vår drivkraft Tillsammans med pålitliga partners över hela världen erbjuder TORMAX slagdörrslösningar för många olika behov. Själva hjärnan i systemet består av

Läs mer

BEWi Insulation PRODUKTSORTIMENT MAGU BYGGSYSTEM

BEWi Insulation PRODUKTSORTIMENT MAGU BYGGSYSTEM BEWi Insulation PRODUKTSORTIMENT MAGU BYGGSYSTEM BEWI Insulation har ett brett sortiment av isoleringsprodukter och erbjuder kompletta lösningar för isolerande fundament, väggar och tak. Vi säljer alla

Läs mer

TAKPRODUKTER. TJB Försäljning AB tel: 0512-199 59. e-post: info@tjb.se fax: 0512-196 60. hemsida: www.tjb.se

TAKPRODUKTER. TJB Försäljning AB tel: 0512-199 59. e-post: info@tjb.se fax: 0512-196 60. hemsida: www.tjb.se TAKPRODUKTER TJB Försäljning AB tel: 0512-199 59 e-post: info@tjb.se fax: 0512-196 60 hemsida: www.tjb.se TJB Takfot 15,6 m/kartong 1,2 m/st, svart 150020 39 kr/m Allt i ett, ersätter takfotsplåt, (13

Läs mer

NYHET! Gyptone Quattro 70

NYHET! Gyptone Quattro 70 NYHET! Akustikundertak och -väggar med fina perforeringar NYHET! Rena, lätta ytor med behagligt ljud Skapa estetiska omgivningar med en behaglig ljudmiljö. Med den nya serien kan du designa rum med lätta,

Läs mer

P-märket är SPs kvalitetsmärke

P-märket är SPs kvalitetsmärke KVALITET SPs P-märke har länge använts som kvalitetsmärke för exempelvis fabrikstillverkade småhus och fjärrvärmecentraler. Nu utvidgas användningen inom byggområdet. Varje produktområde har särskilda

Läs mer

by Lindquist Heating

by Lindquist Heating by Lindquist Heating En smart investering -nya generationen RB Grand Lux Driftsäkerhet, underhållsfritt och tillgänglighet var ledorden vid utvecklingen av nya RB Grand Lux serien. Nya RB Grand Lux serien

Läs mer

TAKTÄCKNINGSSYSTEM MED

TAKTÄCKNINGSSYSTEM MED MINERAL TAKTÄCKNINGSSYSTEM MED MINERAL A. MATERIALSPECIFIKATION B. PROJEKT OCH MONTAGEANVISNINGAR C. DETALJRITNINGAR Hägersten 2014 februari A. MATERIALSPECIFIKATION 1. TEKNISK BESKRIVNING 2. EGENSKAPSSPECIFIKATION

Läs mer

Diffusionsöppet Underlagstak

Diffusionsöppet Underlagstak Diffusionsöppet Underlagstak - Torra och täta tak som låter huset andas 20 års produktgaranti TYVEK Supro Grid DuPont Tyvek Supro Grid är ett diffusionsöppet underlagstak som kombinerar en lång rad goda

Läs mer

Halotex. Materialsystem för friskare hus

Halotex. Materialsystem för friskare hus Halotex Materialsystem för friskare hus Andningsaktiva material i kläder har blivit en självklarhet för oss. Nu finns de även för våra hus. Lars Runnevik, civilingenjör och produktutvecklare Täta hus kan

Läs mer

skorstenar MODERNA SKORSTENAR FÖR GAMLA OCH NYA ELDSTÄDER

skorstenar MODERNA SKORSTENAR FÖR GAMLA OCH NYA ELDSTÄDER skorstenar MODERNA SKORSTENAR FÖR GAMLA OCH NYA ELDSTÄDER funktion, trygghet, flexibilitet Funktion och trygghet med moderna skorstenar Våra skorstenar kan du ansluta till olika typer av små eller stora

Läs mer

Projekt - när det fungerar som bäst!

Projekt - när det fungerar som bäst! PROJEKT HUS Projekt - när det fungerar som bäst! Denna broschyr beskriver hur Ballingslöv tillsammans med oss som återförsäljare vill göra livet enklare för dig som är arkitekt, entreprenör eller fastighetsägare.

Läs mer

PK-I-R EI90 / EI120 / EI90S / EI120S Cirkulärt brand/brandgasspjäll & PK-I-S EI90 / EI90S Rektangulärt brand/brandgasspjäll

PK-I-R EI90 / EI120 / EI90S / EI120S Cirkulärt brand/brandgasspjäll & PK-I-S EI90 / EI90S Rektangulärt brand/brandgasspjäll PK-I-R EI90 / EI120 / EI90S / EI120S Cirkulärt brand/brandgasspjäll & PK-I-S EI90 / EI90S Rektangulärt brand/brandgasspjäll SE Anvisningar för installation samt drift och skötsel 1 Introduktion Anvisningarna

Läs mer

Brett sortiment av prisvärda och väldesignade pooltak av hög kvalitet. Pooltak

Brett sortiment av prisvärda och väldesignade pooltak av hög kvalitet. Pooltak Brett sortiment av prisvärda och väldesignade pooltak av hög kvalitet. Pooltak Varför pooltak? Med ett skjutbart pooltak förlänger du badsäsongen för din utomhuspool och får dessutom en extra uppvärmningskälla

Läs mer

Bygg säkert med cellplast

Bygg säkert med cellplast Bygg säkert med cellplast Smarta tips som lär dig använda cellplast på ett effektivt och säkert sätt. För dig som är byggare eller byggherre. EPS bygg isolering Kvalitetsmärke för isoleringsprodukter av

Läs mer

Fuktsäkra golvet med Floor Screedry

Fuktsäkra golvet med Floor Screedry Fuktsäkra golvet med Floor Screedry Innehållsförteckning Förord 3 Vad är fukt? 4 Floor Screedry Konceptet 5 Floor Screedry Produkten 6 Floor Screedry Användning 7 Floor Screedry Utplacering 8 Utbildning

Läs mer

20% Pooltak. Brett sortiment av prisvärda och väldesignade pooltak av hög kvalitet. Kampanj Pooltak. rabatt*

20% Pooltak. Brett sortiment av prisvärda och väldesignade pooltak av hög kvalitet. Kampanj Pooltak. rabatt* Kampanj Pooltak 20% rabatt* Pooltak Brett sortiment av prisvärda och väldesignade pooltak av hög kvalitet. * Pooltakskampanjen gäller 1 april-31 augusti 2013 och gäller både standardoch specialsortimentet.

Läs mer

T-Remsa LA. Monteringsanvisning

T-Remsa LA. Monteringsanvisning T-Remsa LA Monteringsanvisning T-Remsa LA Detta är en kompletterande monteringsanvisning till redan befintliga Trebolit Unic Hanbok. För övrig information hänvisas till den. T-Remsa LA är ett komplement

Läs mer

HUS Vi bygger på era Villkor!

HUS Vi bygger på era Villkor! HUS Vi bygger på ERA villkor! Vi bygger på ERA villkor! Vi bygger våra hus på dina villkor helt och hållet. Du har en husdröm vi förverkligar den med hjälp av dina skisser, samt våra erfarna säljare och

Läs mer

Icopal Tätskiktssystem Mono. Tätskiktssystem Mono Den trygga och beprövade taklösningen

Icopal Tätskiktssystem Mono. Tätskiktssystem Mono Den trygga och beprövade taklösningen Icopal Tätskiktssystem Mono Tätskiktssystem Mono Den trygga och beprövade taklösningen 1 2 Mono PM, skiffergrå Icopal Tätskiktssystem Mono Komplett system med omfattande garanti Kompromissa aldrig med

Läs mer

FÖRSLAG TILL BESKRIVNING MED SIKAPLAN VGWT 1,2 ALT 1,5 MM FÖR EXPONERADE TAK MED MEKANISK INFÄSTNING ENLIGT AMA HUS 11

FÖRSLAG TILL BESKRIVNING MED SIKAPLAN VGWT 1,2 ALT 1,5 MM FÖR EXPONERADE TAK MED MEKANISK INFÄSTNING ENLIGT AMA HUS 11 Sidan 1 (6) FÖRSLAG TILL BESKRIVNING MED SIKAPLAN VGWT 1,2 ALT 1,5 MM FÖR EXPONERADE TAK MED MEKANISK INFÄSTNING ENLIGT AMA HUS 11 JSD.2 Glid- och skyddsskikt av filt e d till vattentätt skikt mm Text

Läs mer

MASKINSKYDD. och andra skydds- och tillgänglighetslösningar

MASKINSKYDD. och andra skydds- och tillgänglighetslösningar MASKINSKYDD och andra skydds- och tillgänglighetslösningar Maskinskydd minskar olycksrisken Varje år orsakar olyckor på våra arbetsplatser, förutom lidande för de drabbade, också långs sjukskrivningar

Läs mer

Ett pris tusentals starka möjligheter!

Ett pris tusentals starka möjligheter! INSPIRATION OCH KÖK Det är vad du får hos oss. Vår business är enkel. Vi skräddarsyr ditt kök till ett fast pris och med massor av möjligheter till anpassningar, allt i ett material som håller i längden.

Läs mer

ICOPAL MIRATEC. Diffusionstätt underlagstak ENKELT OCH SNABBT!

ICOPAL MIRATEC. Diffusionstätt underlagstak ENKELT OCH SNABBT! ICOPAL MIRATEC Diffusionstätt underlagstak ENKELT OCH SNABBT! Yttertak byggs vanligtvis som en tvåskiktskonstruktion. Ytterst ligger den egentliga taktäckningen och under denna ett vattenavledande underlag.

Läs mer

Rambodal DITT NYA HEM! VÄLKOMMEN TILL. Markisexempel. Hur vill du sätta din prägel på ditt hus? för just ditt hus i broschyren

Rambodal DITT NYA HEM! VÄLKOMMEN TILL. Markisexempel. Hur vill du sätta din prägel på ditt hus? för just ditt hus i broschyren Rambodal VÄLKOMMEN TILL DITT NYA HEM! Tillsammans med PEAB erbjuder vi solskyddslösningar som enkelt kan skräddarsys utifrån just dina behov, och integreras med huset samtidigt som det byggs. Vi hjälper

Läs mer

TAKGUIDE FÄRG FÖR PLÅT, TEGEL-, BETONGPANNOR OCH PLATTA PAPPTAK

TAKGUIDE FÄRG FÖR PLÅT, TEGEL-, BETONGPANNOR OCH PLATTA PAPPTAK TAKGUIDE FÄRG FÖR PLÅT, TEGEL-, BETONGPANNOR OCH PLATTA PAPPTAK PANSSARI AKVA Produktegenskaper: Specialegenskap: Användningsområde: Glans: Teoretisk sträckfömåga: Priming: EU VOC 2004/42/ EC-gränsvärde

Läs mer

Innehåll. 4 Om oss. 6 Handgjorda fönster. 8 Unika utsikter. 12 Ut / inåtgående fönster och dörrar. 15 Skjutdörrar. 16 Övrigt sortiment

Innehåll. 4 Om oss. 6 Handgjorda fönster. 8 Unika utsikter. 12 Ut / inåtgående fönster och dörrar. 15 Skjutdörrar. 16 Övrigt sortiment Unika utsikter Innehåll fönster: -ret; pl. er, best. pl. ren el erna s. 1. öppning i vägg, tak el byggnad avsedd att släppa in ljus (o. luft). Äv. att se ut igenom. 2. en unik möjlighet att få den utsikt

Läs mer

Isover Duo Takisolering som ökar komforten och gör lokalen ljusare

Isover Duo Takisolering som ökar komforten och gör lokalen ljusare Isover Duo Takisolering som ökar komforten och gör lokalen ljusare Källare Garage Lantbruk Maskinrum Lagerhallar Ljust och fräscht och en behaglig temperatur Isover Duo är en takisolering som är enkel

Läs mer

K 185P. Bruksanvisning

K 185P. Bruksanvisning K 185P Bruksanvisning Varning Om denna enhet innehåller kolvätekylmedium var god se riktlinjerna nedan. Då enheten innehåller ett lättantändligt kylmedium är det ytterst viktigt att säkerställa att kylledningarna

Läs mer

RubberShell Självhäftande gummiduk

RubberShell Självhäftande gummiduk RubberShell Självhäftande gummiduk RubberShell Ny teknologi för snabbare, enklare och säkrare tätning av byggnader. RubberShell är en nyutvecklad, kraftfull och självhäftande gummiduk i EPDM för byggnaders

Läs mer

LUCKOR. Gyproc Inspektionsluckor. Komplett sortiment av Stål- och Gipsluckor

LUCKOR. Gyproc Inspektionsluckor. Komplett sortiment av Stål- och Gipsluckor LUCKOR Gyproc Inspektionsluckor Komplett sortiment av Stål- och Gipsluckor Produktöversikt Gyproc Planex Gipslucka Easy Open Enkel öppningsmekanism (Push-up) Integrerad i vägg eller tak Spackelfri lucka

Läs mer

Nybyggnad. Tak- och membransystem speciellt utvecklat för nordiska förhållanden

Nybyggnad. Tak- och membransystem speciellt utvecklat för nordiska förhållanden Nybyggnad Tak- och membransystem speciellt utvecklat för nordiska förhållanden Protan tak- och membransystem Speciellt utvecklat för nordiska förhållanden! Protan takduk är känt för sina unika fördelar

Läs mer

DEC/2015 ALLT OM DÖRRAR. Nyhetsbrev Arkitekter

DEC/2015 ALLT OM DÖRRAR. Nyhetsbrev Arkitekter DEC/2015 ALLT OM DÖRRAR Nyhetsbrev Arkitekter TEMA: LJUDDÖRRAR MASSIVDÖRRAR När man pratar om ljuddörrar är det ofta massivdörrar man menar. En massivdörr är en trädörr som består av ett ramträ, en stomskiva

Läs mer

ISOLERADE TAKELEMENT

ISOLERADE TAKELEMENT ISOLERADE TAKELEMENT KLASSISKT BANDTÄCKT PLÅTTAK 80% SNABBARE MONTAGE AV TAKET MONTERING ÅRET OM ÄVEN VID NEDERBÖRD SNABBT SKYDD OCH DIREKT BYGGNATION UNDER TAKET UNIKT PATENTERAT TAKSYSTEM Okänslig för

Läs mer

JUN /2015 ALLT OM DÖRRAR. Nyhetsbrev Arkitekter

JUN /2015 ALLT OM DÖRRAR. Nyhetsbrev Arkitekter JUN /2015 ALLT OM DÖRRAR Nyhetsbrev Arkitekter NYHET BIM-objekt för Revit Vi har under en längre tid upplevt en ökad efterfrågan på BIM-objekt. Eftersom det är viktigt för oss att vara lyhörda för marknadens

Läs mer

Allmänt om takhuvar och galler

Allmänt om takhuvar och galler Allmänt om takhuvar och galler Bevent Rasch har sedan många år utvecklat och tillverkat takhuvar och ytterväggsgaller till ventilationsanläggningar. Vi har levererat produkter till de flesta typer av projekt:

Läs mer

Teknos utomhusfärger

Teknos utomhusfärger Teknos utomhusfärger Vårda ditt hus med kärlek. Att underhålla och skydda huset är nödvändigt. Men se det som en möjlighet att förändra, förbättra och förnya! Att måla huset är att sköta om det, att bry

Läs mer

Med fokus på AVANCERAD SVETSNING

Med fokus på AVANCERAD SVETSNING Med fokus på AVANCERAD SVETSNING VI VILL HA KRÄVANDE KUNDER Med högt ställda krav på sina produkter Det är också på det sättet vi utvecklats och tillhör nu de främsta leverantörerna på marknaden. Vår framtidstilltro

Läs mer

Tätskikt för låglutande tak

Tätskikt för låglutande tak Tätskikt för låglutande tak Kompletta system och säkra helhetslösningar Brett sortiment för alla behov 1 Icopals tätskiktssystem Sveriges bredaste sortiment Icopal har en lång tradition inom området bitumen-tätskikt.

Läs mer

Skapa utemiljöer i trä Låt dig inspireras!

Skapa utemiljöer i trä Låt dig inspireras! Skapa utemiljöer i trä Låt dig inspireras! Kärlek till hållbarhet Från skog till tryckimpregnerat Brunt eller grönt? En smaksak. För att skapa material till en härlig uteplats eller ett stabilt staket

Läs mer

Så får du extra stor glädje av ditt radgarage.

Så får du extra stor glädje av ditt radgarage. Så får du extra stor glädje av ditt radgarage. 1 Med Dieden väljer du funktion och trygghet. Infartsbredden. Diedens portar tillverkas måttanpassade, med flexibel lösning för karmens infästning. Resultatet

Läs mer

Solvärmesystem. Upptäck vårt eget solsystem

Solvärmesystem. Upptäck vårt eget solsystem THERMOTECH Solvärmesystem Upptäck vårt eget solsystem Välkommen Till Thermotechs värld Användarvänlighet, design och miljö. Det har varit ledstjärnor när vi skapat vårt solvärmesystem. Resultatet är kompletta

Läs mer

SPECIALIST PÅ UPPDRAG MED HÖGA KRAV

SPECIALIST PÅ UPPDRAG MED HÖGA KRAV SPECIALIST PÅ UPPDRAG MED HÖGA KRAV 2 EN ENTREPRENÖR MED KONTROLL Hygien Bygg Telge AB är ett entreprenadföretag inom byggbranschen som är specialiserat på entreprenader i känsliga miljöer och att utföra

Läs mer

UPOFLOOR ZERO INGEN PVC

UPOFLOOR ZERO INGEN PVC ZERO PVC -FRITT GOLV UPOFLOOR ZERO PVC-FRITT GOLV Fritt från PVC, klor och mjukgörare Fritt från ftalater, halogener och tungmetaller Homogen sammansättning Utmärkt hållbarhet Lätt att lägga Ingen vaxning,

Läs mer

Icopal Inbyggda tätskikt. Inbyggda tätskikt Säkra system för tuffa påfrestningar

Icopal Inbyggda tätskikt. Inbyggda tätskikt Säkra system för tuffa påfrestningar Icopal Inbyggda tätskikt Inbyggda tätskikt Säkra system för tuffa påfrestningar 1 Tätskikt som ska byggas in ska du ställa mycket hög Membrane 5 under nylagt sedumtak på Skånes Universitetssjukhus i Lund.

Läs mer

Monteringsanvisningar

Monteringsanvisningar Monteringsanvisningar Mataki Haloten P och Tenotak U20 OKTOBER 2002 A Denna monteringsanvisning gäller för både Haloten P och Tenotak U20. Observera att skarvning och klistring för Haloten P görs med Mataki

Läs mer

ETT TAK STARKT SOM EN TJUR! TAKAVVATTNING I ALUMINIUM PREFAS HELHETSSYSTEM

ETT TAK STARKT SOM EN TJUR! TAKAVVATTNING I ALUMINIUM PREFAS HELHETSSYSTEM ETT TAK STARKT SOM EN TJUR! TAKAVVATTNING I ALUMINIUM PREFAS HELHETSSYSTEM TAK OCH FASADER WWW.PREFA.COM WWW.PREFA.COM 2 HELHETSINTRYCKET Takrännor kan påverka intrycket av en byggnad på ett negativt sätt.

Läs mer

Aluminium in Architecture. För ett ljusare liv. WICSLIDE 65FS Vikdörrar

Aluminium in Architecture. För ett ljusare liv. WICSLIDE 65FS Vikdörrar R Aluminium in Architecture För ett ljusare liv WICSLIDE 65FS Vikdörrar Dörrar som flexibla rumsavslutningar mellan inne och ute Vem önskar sig inte ett rum vars gränser vid vackert väder kan utökas med

Läs mer

10. Universalklämmor. 198 Produktkatalog fr.o.m. 2015-01-01 Vi reserverar oss för fel eller framtida ändringar.

10. Universalklämmor. 198 Produktkatalog fr.o.m. 2015-01-01 Vi reserverar oss för fel eller framtida ändringar. 10. Universalklämmor Oavsett om du behöver tak-, vägg- eller golvmonterade klämmor har lösningen. e patenterade S-klämmorna har ljudabsorberade gummibelägg och är enkla att montera med hjälp av spärrfjädersystemet.

Läs mer

Med all säkerhet. Geberit PushFit rör-i-rör-system.

Med all säkerhet. Geberit PushFit rör-i-rör-system. Med all säkerhet. Geberit PushFit rör-i-rör-system. Säker installation med systemgaranti. Läckagesäkert i moderna badrum. Rörledningar för tappvatten måste installeras så att eventuella läckor inte leder

Läs mer

ljus mörker SYSTEM ZIP ES MÖRKLÄGGNING & SOLSKYDD

ljus mörker SYSTEM ZIP ES MÖRKLÄGGNING & SOLSKYDD ljus mörker SYSTEM ZIP ES MÖRKLÄGGNING & SOLSKYDD SYSTEM ZIP ES MÖRKLÄGGNING OCH SOLSKYDD I OFFENTLIG OCH PRIVAT MILJÖ Stora glasade fasadpartier släpper in inte bara vackert ljus, utan också mycket värme.

Läs mer

Elektriska kammarugnar

Elektriska kammarugnar Elektriska kammarugnar S r Innehåll Kammarugnar i serie KE-L upp till 1280 C 6 7 Kammarugnar i serie KE-N upp till 1300 C 8 9 Kammarugnar i serie KE-S upp till 1320 C 10 11 Kammarugnar i serie KE-S+ upp

Läs mer

Monteringsanvisning Ytterdörr/Sidoljus

Monteringsanvisning Ytterdörr/Sidoljus Monteringsanvisning Ytterdörr/Sidoljus Detta behöver du för att montera en ytterdörr: Vattenpass Borrmaskin/Skruvdragare Skruvmejsel Hammare Vinkelhake Såg Drevisolering Penna 2st 1,5m träribbor Kilar

Läs mer

SMARTA MONTERINGSSYSTEM

SMARTA MONTERINGSSYSTEM SMARTA MONTERINGSSYSTEM DEN FRIHÄNGANDE VENTILERADE FASADEN Den frihängande ventilerade fasaden (FVF) bekläder en byggnads yttervägg. Med en FVF monteras fasadelementen på ett avstånd från byggnadens

Läs mer

Takfläktar DA 2900. Nyhet 2012

Takfläktar DA 2900. Nyhet 2012 Takfläktar DA 2900 Nyhet 2012 Produktfördelar Con@ctivity Mieles unika automatikfunktion Con@ctivity är en automatikfunktion för fläktar. Med hjälp av Con@ctivity-modulen kan fläkten kommunicera med hällen

Läs mer

Indivo. lyftenheter för det bekväma köket

Indivo. lyftenheter för det bekväma köket Indivo lyftenheter för det bekväma köket Det flexibla köket Oavsett om köket är nytt eller om man har haft glädje av det i många år krävs det få förändringar för att göra det flexibelt och tillgängligt

Läs mer

Certifiering. Långtidsstudie av Prelasti EPDM takduk Inspektion no.3 37 år efter installationen. Utvärderad av byggnadsingenjör, SBR

Certifiering. Långtidsstudie av Prelasti EPDM takduk Inspektion no.3 37 år efter installationen. Utvärderad av byggnadsingenjör, SBR Certifiering Långtidsstudie av Prelasti EPDM takduk Inspektion no.3 37 år efter installationen Utvärderad av byggnadsingenjör, SBR Jan-Inge Bengtsson Constructech Sweden AB Notera: Originaldokumentet för

Läs mer

Ett utrymmessparande isoleringspaket. Snabbt och enkelt. Skyddar konstruktionerna. Hållbart, miljövänligt och tryggt

Ett utrymmessparande isoleringspaket. Snabbt och enkelt. Skyddar konstruktionerna. Hållbart, miljövänligt och tryggt Skivstorlek: 600 x 1200 mm Tjocklek: 30 mm Spont: helspont på alla kanter Ytbeläggning: aluminiumlaminat båda sidor av skivan SPU Sauna-Satu lämpar sig för isolering av bastuväggar och bastutak samt andra

Läs mer

Solljusdriven husnummerslampa Version 06/05. Art.nr: 57 16 50. Avsedd användning

Solljusdriven husnummerslampa Version 06/05. Art.nr: 57 16 50. Avsedd användning ANVÄNDARMANUAL www.conrad.com Solljusdriven husnummerslampa Version 06/05 Avsedd användning Art.nr: 57 16 50 Säkerhetsföreskrifter Denna produkt är tänkt att användas för att lysa upp husnumret. Under

Läs mer

MSB har tagit fram råd om insats vid solelanläggning.

MSB har tagit fram råd om insats vid solelanläggning. 1 MSB har tagit fram råd om insats vid solelanläggning. Grunden är att det ska vara enkelt att utbilda i dem utan att medföra stora kostnader eller stora utbildningsinsatser för räddningstjänsten. Det

Läs mer

43 JSC. Taktäckningar Underlagsskikt av duk. Underlagstäckning med vattenavskiljande skikt av diffusionstät duk med klisterremsa.

43 JSC. Taktäckningar Underlagsskikt av duk. Underlagstäckning med vattenavskiljande skikt av diffusionstät duk med klisterremsa. 43 JSC Taktäckningar Underlagsskikt av duk Underlagstäckning med vattenavskiljande skikt av diffusionstät duk med klisterremsa Förutsättningar Förarbete Egenkontroll Genomförande Denna arbetsinstruktion

Läs mer

Avancerad skyddsutrustning för kemiskt skydd Ända sedan vi utvecklade våra första produkter för kemiskt skydd 1992, har vi arbetat i samråd med

Avancerad skyddsutrustning för kemiskt skydd Ända sedan vi utvecklade våra första produkter för kemiskt skydd 1992, har vi arbetat i samråd med Kemskydd Avancerad skyddsutrustning för kemiskt skydd Ända sedan vi utvecklade våra första produkter för kemiskt skydd 1992, har vi arbetat i samråd med slutanvändare över hela världen. Idag kan vi erbjuda

Läs mer

Teknisk Fastighetsförvaltning VT15 Pass 2: Kommentarer till bild 36-51

Teknisk Fastighetsförvaltning VT15 Pass 2: Kommentarer till bild 36-51 BILD 36 Sättningsspricka i en grundplatta/grundmur. Sättningssprickor kan bero på ex: - felaktigt utförande vid upprättandet, till exempel att materialet i undergrunden är för dåligt packat, eller att

Läs mer

Badrumsfläkt och Värmeförflyttare Bruks- och monteringsanvisning. klimatfabriken.se

Badrumsfläkt och Värmeförflyttare Bruks- och monteringsanvisning. klimatfabriken.se Badrumsfläkt och Värmeförflyttare Bruks- och monteringsanvisning klimatfabriken.se Viktigt! Läs noga igenom denna anvisning innan användning. Fläkten är anpassad för fast installation och ska installeras

Läs mer

Underhåll. Skyddar, bevarar och reparerar

Underhåll. Skyddar, bevarar och reparerar Underhåll Skyddar, bevarar och reparerar Klistra takpapp När du spikar papptäckning på träpanel måste skarvarna klistras ordentligt. Mataki Specialklister är framtaget speciellt för detta. Det är enkelt

Läs mer

Datablad SDF00302SE Version 1.1 28/10/2015 Brandlarm. Standard Safe

Datablad SDF00302SE Version 1.1 28/10/2015 Brandlarm. Standard Safe CQ Standard Safe Produkter för branddörrar, t.ex. magneter och ankare. Samtliga magneter och deras tillbehör är EN1155-godkända. CQ-produkterna används främst till att hålla branddörrar öppna och för att

Läs mer

GrönaTak. Monteringsanvisningar för fuktspärrar på torvvtak

GrönaTak. Monteringsanvisningar för fuktspärrar på torvvtak GrönaTak Monteringsanvisningar för fuktspärrar på torvvtak FUKTSPÄRRTEKNIK erbjuder Dig olika system som fungerar vid alla tillfällen, vi har lösningen på de fl esta fuktproblemen. Ekonomi. System Fuktspärren

Läs mer

RENINGSVERK I VÄRLDSKLASS enkla och hållbara lösningar för enskilt avlopp från Conclean

RENINGSVERK I VÄRLDSKLASS enkla och hållbara lösningar för enskilt avlopp från Conclean RENINGSVERK I VÄRLDSKLASS enkla och hållbara lösningar för enskilt avlopp från Conclean Conclean har den enkla lösningen för ditt enskilda avlopp Entreprenörer som återkommer och nöjda kunder talar sitt

Läs mer

NÄR SVETTNING KAN STÅDIG DYRT! AF/ARMAFLEX - den professionella kondens isoleringen.

NÄR SVETTNING KAN STÅDIG DYRT! AF/ARMAFLEX - den professionella kondens isoleringen. NÄR SVETTNING KAN STÅDIG DYRT! AF/ARMAFLEX - den professionella kondens isoleringen. Försprång genom kvalitet Tekniskt kompetent och ekologiskt värdefull Armacell har alltid lagt stor vikt vid forskning

Läs mer

Grönare byggmaterial med avancerad teknik och funktion.

Grönare byggmaterial med avancerad teknik och funktion. Grönare byggmaterial med avancerad teknik och funktion. Produkt Tänk nytt & innovativt. Bygg ansvarsfullt & ekonomiskt. Wekla Colorit är en mångsidig ytterväggsskiva, gjord på naturliga material som ger

Läs mer

Sil}an TRÄgolv den nya generationen

Sil}an TRÄgolv den nya generationen Sil}an TRÄgolv den nya generationen etablerat 1897 Våra massiva trägolv den nya generationen Det finns trägolv och det finns trägolv. Vi törs påstå att ett trägolv från Siljan är något extra. Våra massiva

Läs mer

Vill du slippa gå ur bilen vid garaget i mörker och oväder?

Vill du slippa gå ur bilen vid garaget i mörker och oväder? Garageportöppnare Sommer och Aperto garageportö Vill du slippa gå ur bilen vid garaget i mörker och oväder? Med en garageportöppnare slipper du gå ur bilen i regn och rusk bara för att öppna porten. Portöppnaren

Läs mer

FAQ Gullberg & Jansson

FAQ Gullberg & Jansson FAQ Gullberg & Jansson Innehåll Poolvärmepumpar... 3 Allmänt om pooluppvärmning... 3 Inför köp av poolvärmepump... 4 Garanti och service - Poolvärmepumpar... 5 Övrigt... 5 Poolvärmepumpar Allmänt om pooluppvärmning

Läs mer

StoAcademy. Utbildningskatalog Vår 2016

StoAcademy. Utbildningskatalog Vår 2016 StoAcademy Utbildningskatalog Vår 2016 Vår kunskap blir din kunskap StoAcademy Utbildning är en viktig del av vår service. Många beställare och byggherrar kräver idag att utförande företag har genomgått

Läs mer

DUSCHVÄGGSYSTEM 2011-2012. Badrum med känsla

DUSCHVÄGGSYSTEM 2011-2012. Badrum med känsla DUSCHVÄGGSYSTEM 2011-2012 Badrum med känsla BADRUM MED KÄNSLA 2 Med inspiration av den karga, svenska naturen med friskt, rent vatten har vi designat en modern badrumsserie med lugn, närvaro och oändlighet

Läs mer

lindab we simplify construction Monteringsanvisning Membrangenomföring

lindab we simplify construction Monteringsanvisning Membrangenomföring Monteringsanvisning L Innehåll Användning... 3 Produktbeskrivning...3 Monteringsexempel...4 Monteringssteg...5 Mått...5 Användning L...6 Montering...6 Mått...7 Ångdiffusionstät membrangenomföring för alla

Läs mer

Utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet

Utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet Utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet En ny generation med utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet Nederman introducerar en ny generation med utsugsarmar för

Läs mer