UnoTech Plus. den nya generationen taksystem

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "UnoTech Plus. den nya generationen taksystem"

Transkript

1 UnoTech Plus den nya generationen taksystem

2 Mataki UnoTech Plus ett lätt val Att välja tak handlar inte enbart om att hitta ett ytskikt som förstärker husets utseende. Minst lika viktigt är att välja ett material som skyddar och bevarar huset och dess värden under lång tid. Ett aldrig så litet läckage får ofta både förödande och kostsamma konsekvenser. Vi på Mataki har under lång tid utvecklat och tillverkat bitumenbaserade tätskikt med egenskaper som håller taket tätt men även platsar i den funkisinspirerade arkitektur som blivit allt vanligare i såväl kontorsoch industrifastigheter som bostadshus. Med nya tätskiktet Mataki UnoTech Plus tar vi ytterligare ett steg framåt i utvecklingen. I Mataki UnoTech Plus har vi samlat all vår erfarenhet och kunskap från över hundra års tillverkning av takoch byggprodukter. Resultatet är den nya generationens tätskiktssystem ett högteknologiskt taksystem som är utvecklat för att klara vårt nordiska klimat och de tuffa krav som det medför.

3 Mataki UnoTech Plus 3 Mervärden som gör dig till pluskund direkt När du väljer Mataki UnoTech Plus får du en lång rad mervärden på köpet: Lättare och miljövänligare: Mindre mängd bitumenråvara i tillverkningen ger en slutprodukt som är både tunnare och lättare. Den lägre vikten gör tätskiktsmattan lättare att hantera samtidigt som den blir mer transporteffektiv. Det gör att Mataki UnoTech Plus är extra skonsam mot miljön. 1 Säkrare: Sammanfogning av skarvarna görs snabbt och enkelt med hjälp av en eldriven varmluftsautomat. Detta är möjligt genom förbättrade vidhäftningsegenskaper, som bl a medför att produkten är mer lättaktiverad. Gasol undviks nu helt i samband med installation och reducerar därmed risken för brand betydligt. 2 Starkare: Tack vare noggrant utvalda och förädlade råvaror kan vi erbjuda ett bitumentätskikt som är minst lika starkt och tåligt som andra, tjockare material på marknaden. Du kan lita på att Mataki UnoTech Plus är en stryktålig produkt som står emot såväl de allra tuffaste väderförhållandena som mekaniska påfrestningar i form av t ex snöskottning och liknande. Vackrare: Ytskiktet har en ljus färgton som ger taket ett lättare och estetiskt tilltalande utseende. Den sträva, granulerade ovansidan ger hög halksäkerhet och det förstärkta UV-skyddet ger taket ökad hållbarhet och livslängd. 3 4

4 Mataki UnoTech Plus ett tryggt val Tryggt tak på köpet! Genom att samarbeta med Tätskiktsgarantier i Norden AB, som är återförsäkrat i Zürich, erbjuds ett unikt trygghetspaket. Entreprenörens tvååriga byggaranti förlängs genom detta med en åttaårig ansvarsutfästelse. Utöver det tillkommer dessutom fem års materialgaranti totalt minst 15 års garanterat tätt tak. När du väljer ett tätskikt med denna garanti får du garanterat ett tryggt och problemfritt köp. Det bästa av allt är att du får garantin på köpet! När du vill ha ett problemfritt tak Med sina unika egenskaper ger Mataki UnoTech Plus ett tak som kräver minimalt med underhåll och som står emot väder och vind under mycket lång tid. Tester och praktiska erfarenheter visar att Matakis olika tätskiktssystem har livslängder på över 30 år. Nya Mataki UnoTech Plus lever med stor sannolikhet längre än så. Mataki UnoTech Plus finns i utföranden för såväl renovering som nybyggnation. När det tåliga och hållbara tätskiktet monteras ovanpå ett befintligt tätskikt skapas en friläggning mellan det befintliga och det nya tätskiktet. Det minskar risken för blåsor som orsakas av misstag vid installationen eller på grund av att fukt innesluts mellan tätskikten. Dessutom garanterar den mekaniska infästningen att det nylagda tätskiktet och eventuell isolering verkligen sitter fast ordentligt, eftersom fästdonet sitter fast i själva taket och inte i det befintliga tätskiktet. På alla utförda arbeten lämnas alltid ansvarsutfästelse från Tätskiktsgarantier i Norden AB. Tillsammans med våra garanti- och trygghetspaket kan du vara säker på att få ett hållbart och tåligt tak som fyller sin funktion i minst 15 år. Mataki UnoTech Plus uppfyller kraven i Boverkets byggregler och är såväl CEsom P-märkt. När du vill ha ett tak som håller tätt Takmontörerna som installerar Mataki UnoTech Plus är alltid utbildade och licensierade för det nya tätskiktssystemet. Deras arbetssätt och metoder är anpassade till systemet, vilket gör att traditionella problem och risker med ditt färdiga tak kan undvikas. Mataki samarbetar med utvalda och certifierade takentreprenörer över hela landet.

5 Mataki UnoTech Plus 5 Montagearbetet dokumenteras noggrant steg för steg, vilket ger både fastighetsägare och boende den trygghet och täthet som de har rätt att förvänta sig när det gäller taket. När du vill vara rädd om miljön Mataki UnoTech Plus är utvecklat med miljöns bästa för ögonen. Förutom att det tunnare materialet och den lägre vikten gör produkten mer tranporteffektiv, är tillverkningsprocessen mer energi- och resurssnål. Framför allt har en tunnare produkt gjort att råvaruåtgången minskat betydligt. Bitumenråvaran består till stor del av restfraktioner från raffinaderier och det innebär att belastningen på icke förnyelsebara naturtillgångar är mycket begränsad. Materialet är fritt från halogener, tungmetaller och andra gifter som kan spridas till den omgivande miljön via exempelvis takavvattningssystemen. Testat och godkänt Att produkten är P-märkt innebär att produktegenskaperna är granskade och godkända enligt utvecklade certifieringsregler. Mataki UnoTech Plus uppfyller de regler och krav som gäller för tätskiktsprodukter på den svenska marknaden, inkluderat lagstadgat brandkrav enligt BROOF (t2). Provningarna utförs av SP, Sveriges Provnings- och forskningsinstitut.

6 Mataki UnoTech Plus ett säkert val Bilder på tak ej fått När du vill minska brandrisken Tack vare sina utvecklade och förbättrade materialegenskaper, kräver Mataki UnoTech Plus inte lika hög värme vid skarvning som traditionella bitumentätskikt. Skarvarna sluts snabbt och enkelt med hjälp av en eldriven och specialutvecklad varmluftsmaskin: T-Welder. Förutom att skarvningen blir både effektivare och enklare, reduceras brandrisken avsevärt när det inte längre förekommer gasol och öppna lågor i samband med installationen. Brand- och halksäkert Mataki UnoTech Plus är en bitumenbaserad produkt (SBS) med en dimensionsstabil stomme av polyester och glas. Produktegenskaperna gör att Mataki UnoTech Plus uppfyller gällande brandkrav. Ytan är belagd med fingranulerat skiffer som resulterar i ett halksäkert underlag med mycket bra UV-skydd. Skiffret ger ytan en tilltalande ljusgrå färg och bidrar även till tätskiktsmattans goda åldringsegenskaper. Produkten innehåller inga ämnen som klassas som miljöfarliga enligt Kemikalieinspektionen. Ur miljösynpunkt är även produktens lägre vikt positivt eftersom mindre material används.

7 Mataki UnoTech Plus 7 När du vill ha maximal skarvtäthet Nya och utvecklade råvaror i produkten har också resulterat i betydligt bättre skarvvidhäftning. För ett optimalt monteringsresultat krävs en kombination av värme och tryck när skarvarna sluts. Mataki UnoTech Plus är försedd med en plastad frilagd kant längs den ena kanten för att vidhäftningen mellan tätskiktsmattorna ska bli så bra som möjligt. Då markeringar samtidigt visar var mekanisk infästning ska placeras för korrekt kantavstånd, uppnås ett resultat av maximal täthet och mycket god hållfasthet. När du vill ha trygghet året om Mataki UnoTech Plus är uppbyggd av en polymermodifierad bitumen, vilket innebär att speciella polymermaterial är tillsatta i en kontrollerad blandningsprocess. Det existerar två olika typer av polymermodifierad bitumen med klara skillnader i egenskaper APP eller SBS. Mataki UnoTech Plus är uppbyggd med SBS-modifierad bitumen, vilket har klara fördelar i det nordiska klimatet. Halten polymer och blandningsprocedur är viktiga egenskaper som gör att produkten kan skräddarsys till önskat behov avseende köld, flexibilitet, mjukpunkt, vidhäftning och beständighet. Mataki UnoTech Plus är ett säkert val på både varma sommardagar och kalla vinterdagar, vilket även har visat sig stämma av praktiska erfarenheter under installationsskedet. Med den eldrivna appliceringsutrustningen T-welder är det lätt för en person att kontrollera och styra skarvningen eftersom trycket följer omedelbart på värmen. Det gör att monteringen blir enklare, snabbare och mer kostnadseffektiv. Ett tak för alla I taksystemet Mataki UnoTech Plus ingår ett brett sortiment tillbehör och hjälpmedel. Vi erbjuder skräddarsydda detaljanslutningar (takbrunnar, takstosar, avluftningsstosar m m) som är tillverkade i kompatibla material för bästa fästegenskaper mot tätskiktet. Tätskiktet passar de flesta typer av underlag och konstruktioner inte bara plana och låglutande tak. Mataki UnoTech Plus kan i många fall vara ett intressant och fördelaktigt alternativ till tegel- och betongpannor eller plåt. Den låga vikten gör exempelvis att det går att bygga en lättare konstruktion, med en mindre mängd byggmaterial, jämfört med den större konstruktion som krävs för tyngre alternativ som tegeloch betongpannor.

8 En ledande leverantör av tätskikt Mataki är ett ledande varumärke inom byggbranschen i Sverige och övriga Norden. Ända sedan vi började tillverkningen av takpapp i Malmö för över 100 år sedan och fram till dagens högkvalitativa tätskikt, har vårt mål alltid varit detsamma: Att erbjuda marknadens främsta produkter för att skydda byggnader från fukt och vatten. Som kund till Mataki kan du alltid räkna med att såväl produkter som övriga åtaganden motsvarar dina behov och högt ställda förväntningar. Genom att sätta kvaliteten i första rummet och samtidigt vara extremt lyhörda för marknadens krav, har vi förmånen att ha både nöjda och återkommande kunder. Via vårt nära samarbete med ett rikstäckande nät av professionella återförsäljare av byggvaror, kan vi erbjuda våra trygga och hållbara tätskiktslösningar över hela Sverige. Läs gärna mer om oss på Revision 2 Mataki, Box 22, Höganäs Tel: Denna broschyr utvisar olika användningsområden för vårt produktsortiment. Angivna specifikationer är endast avsedda att ge en allmän hänvisning om vilken produkt som är bäst lämpad för ett givet användningsområde och utgör ingen utfästelse i fråga om produkternas lämplighet, kvalitet, livslängd eller annat i broschyren kommenterat förhållande. Vi reserverar oss för rätten att vid var tid ändra innehållet i denna broschyr.

Mataki Elastofol Supreme. - När det krävs något utöver det vanliga

Mataki Elastofol Supreme. - När det krävs något utöver det vanliga Mataki Elastofol Supreme - När det krävs något utöver det vanliga 5 starka skäl att välja Mataki Elastofol Supreme 1. Godkänt för alla underlag inklusive cellplast 2. Sammanfogas med varmluftsautomat,

Läs mer

UnoTech. ett beprövat och säkert tätskikt för taket

UnoTech. ett beprövat och säkert tätskikt för taket UnoTech ett beprövat och säkert tätskikt för taket Det miljövänliga taket! Lugn, bara låt det regna och blåsa! Med ledord som robust, stabilt och tryggt har Mataki UnoTech genom åren utvecklats till ett

Läs mer

Trebolit Unic ett heltäckande tätskiktssystem

Trebolit Unic ett heltäckande tätskiktssystem Trebolit Unic ett heltäckande tätskiktssystem MONTÖR METOD MATERIAL Ett samspel för trygga, täta och tåliga tak Genom ett samspel mellan tre M material, metod och montör får ditt tak ett tätskikt med överlägsna

Läs mer

Välj rätt. tätskiktssystem för låglutande tak

Välj rätt. tätskiktssystem för låglutande tak Välj rätt tätskiktssystem för låglutande tak Bra att veta Vad är låglutande tak? Lutningsgränsen för vad som avses med ett låglutande tak brukar räknas vid lutningen lika med eller mindre än 1:16 (3,6

Läs mer

T-Remsa LA. Monteringsanvisning

T-Remsa LA. Monteringsanvisning T-Remsa LA Monteringsanvisning T-Remsa LA Detta är en kompletterande monteringsanvisning till redan befintliga Trebolit Unic Hanbok. För övrig information hänvisas till den. T-Remsa LA är ett komplement

Läs mer

Icopal Tätskiktssystem Mono. Tätskiktssystem Mono Den trygga och beprövade taklösningen

Icopal Tätskiktssystem Mono. Tätskiktssystem Mono Den trygga och beprövade taklösningen Icopal Tätskiktssystem Mono Tätskiktssystem Mono Den trygga och beprövade taklösningen 1 2 Mono PM, skiffergrå Icopal Tätskiktssystem Mono Komplett system med omfattande garanti Kompromissa aldrig med

Läs mer

Tätskikt för låglutande tak

Tätskikt för låglutande tak Tätskikt för låglutande tak Kompletta system och säkra helhetslösningar Brett sortiment för alla behov 1 Icopals tätskiktssystem Sveriges bredaste sortiment Icopal har en lång tradition inom området bitumen-tätskikt.

Läs mer

Icopal Inbyggda tätskikt. Inbyggda tätskikt Säkra system för tuffa påfrestningar

Icopal Inbyggda tätskikt. Inbyggda tätskikt Säkra system för tuffa påfrestningar Icopal Inbyggda tätskikt Inbyggda tätskikt Säkra system för tuffa påfrestningar 1 Tätskikt som ska byggas in ska du ställa mycket hög Membrane 5 under nylagt sedumtak på Skånes Universitetssjukhus i Lund.

Läs mer

TAKCENTRUM Proffs i samverkan! www.takcentrum.se

TAKCENTRUM Proffs i samverkan! www.takcentrum.se TAKCENTRUM Proffs i samverkan! www.takcentrum.se Vilka vi är Takcentrum AB är totalleverantören med marknadens i särklass mest attraktiva sortiment för att skapa täta och säkra tak. Vår styrka och specifika

Läs mer

Underhåll. Skyddar, bevarar och reparerar

Underhåll. Skyddar, bevarar och reparerar Underhåll Skyddar, bevarar och reparerar Klistra takpapp När du spikar papptäckning på träpanel måste skarvarna klistras ordentligt. Mataki Specialklister är framtaget speciellt för detta. Det är enkelt

Läs mer

Halotex. Materialsystem för friskare hus

Halotex. Materialsystem för friskare hus Halotex Materialsystem för friskare hus Andningsaktiva material i kläder har blivit en självklarhet för oss. Nu finns de även för våra hus. Lars Runnevik, civilingenjör och produktutvecklare Täta hus kan

Läs mer

MONOLIGHT NXT. en ny generation takduk. Täcker stora ytor snabbt!

MONOLIGHT NXT. en ny generation takduk. Täcker stora ytor snabbt! MONOLIGHT NXT en ny generation takduk Täcker stora ytor snabbt! En ny generation takduk för rationell taktäckning Monolight NXT är ett nytt tätskiktssystem från Icopal. Det är utvecklat för rationell logistik

Läs mer

maxit renoverar maxit Renovate genomtänkt renovering för fasader, balkonger, våtrum och golv.

maxit renoverar maxit Renovate genomtänkt renovering för fasader, balkonger, våtrum och golv. maxit renoverar maxit Renovate genomtänkt renovering för fasader, balkonger, våtrum och golv. maxit Renovate genomtänkt renovering för fasader, balkonger, våtrum och golv. Syftet med renovering är att

Läs mer

Produkt och systembeskrivning

Produkt och systembeskrivning Produkt och systembeskrivning Inbyggda tätskikt Gröna tak Takterasser Parkeringsdäck Innergårdar PIR/Cellglas 1 Översiktsbild inbyggda tätskikt innergård Installation av tätskikt för inbyggnad kräver stor

Läs mer

Takmontören. Läs våra nyheter, referenser och mycket mer på på vår facebook sida! Adress. Takmontören Ribevägen 2B 217 46 Malmö. Telefon +46735084137

Takmontören. Läs våra nyheter, referenser och mycket mer på på vår facebook sida! Adress. Takmontören Ribevägen 2B 217 46 Malmö. Telefon +46735084137 Takmontören Adress Takmontören Ribevägen 2B 217 46 Malmö Telefon +46735084137 Internet info@takmontoren.se www.takmontoren.se Läs våra nyheter, referenser och mycket mer på på vår facebook sida! VÅRT ARBETE

Läs mer

Renovera med Weber. genomtänkt renovering för fasader, balkonger, våtrum och golv.

Renovera med Weber. genomtänkt renovering för fasader, balkonger, våtrum och golv. Renovera med Weber genomtänkt renovering för fasader, balkonger, våtrum och golv. Weber Renovate genomtänkt renovering för fasader, balkonger, våtrum och golv. Syftet med renovering är att återställa

Läs mer

TAKDUK. Enskiktstäckning för yttertak

TAKDUK. Enskiktstäckning för yttertak TAKDUK Enskiktstäckning för yttertak LOGICROOF V-RP LOGICROOF V-RP ARCTIC LOGICROOF V-RP takmembran är uppbyggd på en polyesterstomme och används i taksystem med mekanisk infästning. Ovansidan är slät

Läs mer

Icopal Takpapp, Shingel, Takavvattning, Tillbehör. Shingel och takpapp Kompletta system för yttertak

Icopal Takpapp, Shingel, Takavvattning, Tillbehör. Shingel och takpapp Kompletta system för yttertak Icopal Takpapp, Shingel, Takavvattning, Tillbehör Shingel och takpapp Kompletta system för yttertak 1 Kompromissa aldrig med takets kvalitet Innehåll Sida Icopal Shingel 3 Icopal Takpapp 4-5 Tillbehör

Läs mer

Trema TM.3/TM.5. Professionell membranisolering. Trema TM.3/TM.5

Trema TM.3/TM.5. Professionell membranisolering. Trema TM.3/TM.5 Trema TM.3/TM.5 Trema TM.3/TM.5 Professionell membranisolering Godkännande: Skyddar mot fukt Isolerar Mataki Trema är uppbyggd på en stomme av polyester som impregnerats och belagts med SBS-modifierad

Läs mer

Takmontören. Adress. Takmontören. Silverviksgatan 2 213 74 Malmö. Telefon +46735084137. Internet. info@takmontoren.se www.takmontoren.

Takmontören. Adress. Takmontören. Silverviksgatan 2 213 74 Malmö. Telefon +46735084137. Internet. info@takmontoren.se www.takmontoren. Adress Takmontören Silverksgatan 2 213 74 Malmö Takmontören Telefon +46735084137 Internet info@takmontoren.se www.takmontoren.se Läs våra nyheter, referenser mycket mer på på vår facebook sida! VÅRT ARBETE

Läs mer

UnoTech. ett beprövat och säkert tätskikt för taket. UnoTech-familjen UnoTech Plus FR 2-lags tätskikt Listtak Shingel

UnoTech. ett beprövat och säkert tätskikt för taket. UnoTech-familjen UnoTech Plus FR 2-lags tätskikt Listtak Shingel UnoTech-familjen UnoTech Plus FR 2-lags tätskikt Listtak Shingel UnoTech ett beprövat och säkert tätskikt för taket Godkännande: Väl beprövad Robust och stryktålig Brett färgprogram Med ledord som robust,

Läs mer

Renovering. Från gammalt till nytt

Renovering. Från gammalt till nytt Renovering Från gammalt till nytt Renovering av tak Taket är byggnadens viktigaste fasad, den ska hindra fukt i form av regn och snö att skada eller tränga in i byggnaden. Protan har producerat och levererat

Läs mer

Icopal FONDA för källarytterväggar. System FONDA. Effektiv dränering och isolering av källarytterväggar

Icopal FONDA för källarytterväggar. System FONDA. Effektiv dränering och isolering av källarytterväggar Icopal FONDA för källarytterväggar System FONDA Effektiv dränering och isolering av källarytterväggar Unika och säkra lösningar för din källaryttervägg Källarytterväggen den utsatta byggnadsdelen Fukt

Läs mer

RubberShell Självhäftande gummiduk

RubberShell Självhäftande gummiduk RubberShell Självhäftande gummiduk RubberShell Ny teknologi för snabbare, enklare och säkrare tätning av byggnader. RubberShell är en nyutvecklad, kraftfull och självhäftande gummiduk i EPDM för byggnaders

Läs mer

PRODUKT OCH SYSTEMBESKRIVNING Inbyggda tätskikt. Gröna tak Takterasser Parkeringsdäck Innergårdar PIR/Cellglas

PRODUKT OCH SYSTEMBESKRIVNING Inbyggda tätskikt. Gröna tak Takterasser Parkeringsdäck Innergårdar PIR/Cellglas PRODUKT OCH SYSTEMBESKRIVNING Inbyggda tätskikt Gröna tak Takterasser Parkeringsdäck Innergårdar PIR/Cellglas Översiktsbild inbyggda tätskikt innergård Installation av tätskikt för inbyggnad kräver stor

Läs mer

BRANDEGENSKAPER PRODUKTBESKRIVNING

BRANDEGENSKAPER PRODUKTBESKRIVNING 1 PRODUKTBESKRIVNING Mataki Unotech är en tätskiktsmatta av SBS modifierad bitumen med kraftig polyesterarmering - kvalitetsbeteckning SEP 5500. Ytan är skyddsbelagd med skiffermaterial för skydd mot UV-strålning

Läs mer

Takduk För täta, säkra tak

Takduk För täta, säkra tak Takduk För täta, säkra tak Fakta om fördelar och nackdelar 1 INNEHÅLL Taket, den femte fasaden 3 Kvaliteten på svenska tak måste höjas 4 Taket, grunden för ett torrt hus 5 Fördelar med takduk 6 Nackdelar

Läs mer

LILLA PAPPTAKSBOKEN. Av: PAPPA TAK AB

LILLA PAPPTAKSBOKEN. Av: PAPPA TAK AB LILLA PAPPTAKSBOKEN Av: PAPPA TAK AB Vad är detta? Lilla papptaksboken är skriven i syfte att kortfattat upplysa och medvetandegöra kring papptak. Fuskare, bedragare och amatörer härjar friskt i takbranschen

Läs mer

Ewa Svensson Skattegårdsvägen 234 162 45 Vällingby

Ewa Svensson Skattegårdsvägen 234 162 45 Vällingby Ewa Svensson Skattegårdsvägen 234 162 45 Vällingby 08-592 518 04 Objekt: Datum: Skattegårdsvägen 234 2007-08-16 162 45 Vällingby Er referens: Ewa Svensson Vår referens: Peter Borneskog Vi tackar för visat

Läs mer

System för låglutande tak BauderTEC Det kompletta kallsjälvklistrande systemet

System för låglutande tak BauderTEC Det kompletta kallsjälvklistrande systemet System för låglutande tak BauderTEC Det kompletta kallsjälvklistrande systemet Enkelt, säkert, rent Taktätning utan eld och lågor En högre bearbetningssäkerhet vid taktätning blir allt viktigare. Till

Läs mer

Har du koll på taket!

Har du koll på taket! Smarta taklösningar Har du koll på taket! Det finns smarta sätt att spara pengar Du ställer krav på taket Smarta taklösningar Som kan lösas Taket är kanske inte det första du tänker på när du ska renovera

Läs mer

Skräddarsydda garagetak Gör-det-själv

Skräddarsydda garagetak Gör-det-själv Skräddarsydda garagetak Gör-det-själv Garagetaket du lägger själv Komplett system med tillbehör och enkla steg-för-steg anvisningar Det skräddarsydda garagetaket från SealEco är en EPDM-gummiduk som kan

Läs mer

Icopal Byggkemiska produkter. Byggkemiska produkter För tak, mur samt ytor av asfalt och betong

Icopal Byggkemiska produkter. Byggkemiska produkter För tak, mur samt ytor av asfalt och betong Icopal Byggkemiska produkter Byggkemiska produkter För tak, mur samt ytor av asfalt och betong Allt du behöver! Icopal erbjuder marknadens bredaste sortiment av byggmaterial som skyddar husets skal mot

Läs mer

V Å T R U M. Jackon. våtrum. Den professionella våtrumsskivan för kaklade rum.

V Å T R U M. Jackon. våtrum. Den professionella våtrumsskivan för kaklade rum. Jackon våtrum Den professionella våtrumsskivan för kaklade rum V Å T R U M 2Jackon våtrum Inspiration och idéer Få inspiration och idéer till att använda Jackon våtrumsskiva. Följ steg för steg hur rummet

Läs mer

tak Sarnafil t fpo-duk

tak Sarnafil t fpo-duk Sarnafil t fpo-duk Sarnafil t fpo-duk unik kunskap - oöverträffad kvalitet Sarnafil T FPO-duk Sarnafil t fpo-duk miljöhänsyn - ett naturligt ansvar I dag omfattar ekologisk hållbarhet också användning

Läs mer

Isola Tätskikt. Säker taktäckning med lång livslängd. Isola Selvbygger 3 Isola Selvbygger 14 Isola A-Glass +14. Torra och sunda hus!

Isola Tätskikt. Säker taktäckning med lång livslängd. Isola Selvbygger 3 Isola Selvbygger 14 Isola A-Glass +14. Torra och sunda hus! Isola Tätskikt Säker taktäckning med lång livslängd Isola Selvbygger 3 Isola Selvbygger 14 Isola A-Glass +14 Torra och sunda hus! Isola Tätskikt Säker taktäckning med lång livslängd Isola Selvbygger 3

Läs mer

BauderKARAT och BauderSMARAGD De högkaratiga tätskikten

BauderKARAT och BauderSMARAGD De högkaratiga tätskikten BauderKARAT och BauderSMARAGD De högkaratiga tätskikten Asfaltlösningar för alla krav BauderKARAT och BauderSmaragd Ett låglutande tak utsätts för extrema belastningar under många årtionden. Det måste

Läs mer

alkordesign System RENOLIT WATERPROOFING

alkordesign System RENOLIT WATERPROOFING ALKORDESIGN Skola (Belgien) RENOLIT WATERPROOFING alkordesign System ALKORDESIGN system efterliknar utseendet hos ett falsat plåttak, men utan den tyngd och kostnad som förknippas med aluminium-, zink-

Läs mer

Miljövänlig cellulosaisolering från icell isolering för värme, kyla och ljud!

Miljövänlig cellulosaisolering från icell isolering för värme, kyla och ljud! Insulation Technology Made in Sweden Miljövänlig cellulosaisolering från icell isolering för värme, kyla och ljud! Miljövänlig cellulosaisolering från icell sparar både energi och pengar! NYHET! Vår isolering

Läs mer

ExkluSiV DESigN, hög k VAlitEt

ExkluSiV DESigN, hög k VAlitEt Takpannor ExkluSiV DESigN, hög k VAlitEt När du väljer takpannor från armat väljer du att ge ditt hus ett tak med ett vackert, tegelliknande utseende. Samtidigt väljer du en produkt som är väl anpassad

Läs mer

Knauf Fasadsystem. Aquapanel ventilerat med puts K N A U F AV S P F A S A D S Y S T E M. L I T E T S M Ä R K T Arkitektur 2012-03 K V A

Knauf Fasadsystem. Aquapanel ventilerat med puts K N A U F AV S P F A S A D S Y S T E M. L I T E T S M Ä R K T Arkitektur 2012-03 K V A Knauf Fasadsystem Aquapanel ventilerat med puts K N A U F F A S A D S Y S T E M K V A AV S P L I T E T S M Ä R K T Arkitektur 2012-03 Innehåll 4 5 6 7 8 9 10 11 Knauf Fasadsystem borgar för kvalitet Med

Läs mer

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet.

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Think Less. Vi förenklar byggandet Hur kan det löna sig att tänka i mindre banor? För att mindre är mer. Speciellt när du använder Lindabs

Läs mer

Hållbara tak med integrerade solpaneler

Hållbara tak med integrerade solpaneler Hållbara tak med integrerade solpaneler Solenergitak från Monier Part of BMI Group Dags för takrenovering? Grattis! Passa på att uppgradera ditt hus med ett Monier Solenergitak. Med integrerade solpaneler

Läs mer

AQUABEAD. Självhäftande profiler. Kant- och hörnprofiler. För innerväggar och tak

AQUABEAD. Självhäftande profiler. Kant- och hörnprofiler. För innerväggar och tak AQUABEAD Självhäftande profiler Kant- och hörnprofiler För innerväggar och tak För innerväggar och tak Gyproc AquaBead är användarvänliga profiler för ytterhörn och avslut av gipsskivor. Profilerna är

Läs mer

Med rätt underlag för varje tak. Ett komplett sortiment av underlagstak från Monier

Med rätt underlag för varje tak. Ett komplett sortiment av underlagstak från Monier Med rätt underlag för varje tak Ett komplett sortiment av underlagstak från Monier Monier är världsledande på tak Takpannor, underlagstak, kompletterande takprodukter. Vi arbetar med hela taket och erbjuder

Läs mer

NSP Brasvärme -funktion och design

NSP Brasvärme -funktion och design Monteringsanvisning NSP Markör bild NSP Brasvärme -funktion och design Användningsområde -Avståndsreducering för CE-godkända braskaminer/eldstäder/skorstenar med avståndskrav till brännbart material. -n

Läs mer

Icopal Byggkemiska produkter. Byggkemiska produkter För tak, mur samt ytor av asfalt och betong

Icopal Byggkemiska produkter. Byggkemiska produkter För tak, mur samt ytor av asfalt och betong Icopal Byggkemiska produkter Byggkemiska produkter För tak, mur samt ytor av asfalt och betong Allt du behöver! Icopal erbjuder marknadens bredaste sortiment av byggmaterial som skyddar husets skal mot

Läs mer

MONTERINGSANVISNING Icopal Akvaden Luft- och ångspärr i flacka yttertak

MONTERINGSANVISNING Icopal Akvaden Luft- och ångspärr i flacka yttertak MONTERINGSANVISNING Icopal Akvaden Luft- och ångspärr i flacka yttertak AKVADEN BYGGFOLIE BUTYLTAPE UNIVERSAL FT Innehåll Användningsområde 3 Speciella byggnader 3 Akvaden luft- och ångspärr i flacka tak

Läs mer

ROCKWOOL SVERIGE. TOPROCK System En ny generation takisolering

ROCKWOOL SVERIGE. TOPROCK System En ny generation takisolering SYSTEM ROCKWOOL SVERIGE System En ny generation takisolering Nya direktiv innebär mer isolering Allt hårdare miljödirektiv och lagar gör att det ställs höga krav på de hus som byggs idag. För att nå de

Läs mer

Om våra paneler för väggar och tak.

Om våra paneler för väggar och tak. Om våra paneler för väggar och tak. rum att leva med Trä är världens naturligaste byggmaterial. Den här broschyren sammanfattar det viktigaste som du behöver veta om panelerna från Norrlands trä, grundat

Läs mer

Skapar mer utrymme. Enkelt och snabbt

Skapar mer utrymme. Enkelt och snabbt Skivstorlek: 600 x 2 600 mm Isoleringstjocklek: 30 eller 60 mm Spont: halv spont på långsidorna Ytbeläggning: 9 mm tjock gipsskiva med fasade kanter SPU Gips skiva fdigt belagd isoleringsskiva för nybyggnad

Läs mer

UnoTech. Monteringsanvisning

UnoTech. Monteringsanvisning UnoTech Monteringsanvisning 0 Förord Denna monteringsanvisning har vi tagit fram för att göra det lätt att göra rätt för Matakis auktoriserade takmontörer att installera UnoTech. Den är i första hand ett

Läs mer

Släpp aldrig in radon i huset!

Släpp aldrig in radon i huset! Icopal Gas- och radonmembran Släpp aldrig in radon i huset! Unika lösningar från Icopal vid nybyggnation Radon är problemet Osynlig och luktfri radioaktiv gas Den finns nästan överallt; i marken, luften

Läs mer

UnoTech Plus. Monteringsanvisning

UnoTech Plus. Monteringsanvisning UnoTech Plus Monteringsanvisning Innehåll Sid. 1. Produktinformation 1.1 Allmänt 3 1.2 Användningsområde 3 1.3 Montering 3 1.4 Tätskiktsgaranti 4 2. Produktsystem 2.1 Mataki UnoTech Plus Tätskiktsmatta

Läs mer

Fönster med goda framtidsutsikter

Fönster med goda framtidsutsikter Fönster med goda framtidsutsikter Fönsterteamet vi erbjuder fönster som håller vad de lovar Fönsterteamet ingår i samma koncern som Enomic Fönster. Enomic är ett svenskägt företag som startade sin produktion

Läs mer

System för låglutande tak BauderTEC DUO kallsjälvklistrande system med variabel skarvförslutning (het och kall)

System för låglutande tak BauderTEC DUO kallsjälvklistrande system med variabel skarvförslutning (het och kall) System för låglutande tak BauderTEC DUO kallsjälvklistrande system med variabel skarvförslutning (het och kall) Säker kallsjälvklistring Inte bara när vädret passar Tätning med kallsjälvklistrande tätskiktsmattor

Läs mer

FÖRSLAG TILL BESKRIVNING MED SARNAFIL TS 77 ER 1,5 ALT 2,0 MM FÖR EXPONERADE TAK MED MEKANISK INFÄSTNING ENLIGT AMA HUS 11

FÖRSLAG TILL BESKRIVNING MED SARNAFIL TS 77 ER 1,5 ALT 2,0 MM FÖR EXPONERADE TAK MED MEKANISK INFÄSTNING ENLIGT AMA HUS 11 Sidan 1 (6) FÖRSLAG TILL BESKRIVNING MED SARNAFIL TS 77 ER 1,5 ALT 2,0 MM FÖR EXPONERADE TAK MED MEKANISK INFÄSTNING ENLIGT AMA HUS 11 JSD.2 Glid- och skyddsskikt av filt e d till vattentätt skikt mm Text

Läs mer

Toprock system. - Takisolering på toppen. Effektiv montering Kostnadseffektivt Optimalt brandskydd Nu med justerade isoleringstjocklekar

Toprock system. - Takisolering på toppen. Effektiv montering Kostnadseffektivt Optimalt brandskydd Nu med justerade isoleringstjocklekar TOPROCK System Rockwool SVERIGE Toprock system - Takisolering på toppen Effektiv montering Kostnadseffektivt Optimalt brandskydd Nu med justerade isoleringstjocklekar Lätt att hantera nyutvecklat lamellsystem

Läs mer

Man ska trivas i badrummet även som installatör.

Man ska trivas i badrummet även som installatör. Lekande lätt Man ska trivas i badrummet även som installatör. Därför har vi utvecklat Purus Line; en golvbrunn som möter hemmets krav på design, men med funktion och säkerhet från våra traditionella brunnar.

Läs mer

enkel och solid Enkel och solid design med KAVANI fi nns inga kompromisser,

enkel och solid Enkel och solid design med KAVANI fi nns inga kompromisser, Stålskorstenar 1 enkel och solid En skorsten i superligan skorstenen är den absolut viktigaste delen i ett eldningssystem. Det är här som rökgaserna leds bort från förbränningen och här ska man definitivt

Läs mer

RENOLIT ALKORTOP EXCELLENCE IN ROOFING

RENOLIT ALKORTOP EXCELLENCE IN ROOFING RENOLIT ALKORTOP EXCELLENCE IN ROOFING 2 RENOLIT WATERPROOFING RENOLIT WATERPROOFING 3 RENOLIT ALKORTOP: TPO baserat ett-lags takduk Med RENOLIT ALKORTOP membran erbjuder RENOLIT en takprodukt som är TPO

Läs mer

Ultra Classic. Vi tar ansvar på riktigt

Ultra Classic. Vi tar ansvar på riktigt Ultra Classic Vi tar ansvar på riktigt Miljö Ultra Classics strukturväggskonstruktion (se under Säkerhet) innebär mindre materialåtgång vid tillverkningen samt låg vikt på röret. Det betyder att Ultra

Läs mer

VÄGEN TILL SÄKER FASAD

VÄGEN TILL SÄKER FASAD VÄGEN TILL SÄKER FASAD SPEF - Sveriges Murnings- och Putsentreprenörförening, är den rikstäckande branschorganisationen för murat och putsat byggande i Sverige och ingår i Sveriges Byggindustrier, BI.

Läs mer

FUNKTIONSPROVNING AV TÄTSKIKTSYSTEM FÖR VÅTUTRYMMEN 2016

FUNKTIONSPROVNING AV TÄTSKIKTSYSTEM FÖR VÅTUTRYMMEN 2016 FUNKTIONSPROVNING AV TÄTSKIKTSYSTEM FÖR VÅTUTRYMMEN 2016 Ulf Antonsson Research Institutes of Sweden Samhällsbyggnad Byggteknik Byggnadsfysik och innemiljö Finns på www.diva-portal.org Tre blir ett i det

Läs mer

FÖRSLAG TILL BESKRIVNING MED PROTAN SE 1,2 ALT 1,6 MM FÖR EXPONERADE TAK MED MEKANISK INFÄSTNING ENLIGT AMA HUS 11

FÖRSLAG TILL BESKRIVNING MED PROTAN SE 1,2 ALT 1,6 MM FÖR EXPONERADE TAK MED MEKANISK INFÄSTNING ENLIGT AMA HUS 11 FÖRSLAG TILL BESKRIVNING MED PROTAN SE 1,2 ALT 1,6 MM FÖR EXPONERADE TAK MED MEKANISK INFÄSTNING ENLIGT AMA HUS 11 JSD.2 Glid- och skyddsskikt av filt e d till vattentätt skikt mm Text i AMA utgår. Vid

Läs mer

NATURLIG & MILJÖVÄNLIG CELLULOSAISOLERING

NATURLIG & MILJÖVÄNLIG CELLULOSAISOLERING Insulation Technology Made in Sweden Grymt bra isolering, finns inget bättre. Matte Karlsson, snickare NATURLIG & MILJÖVÄNLIG CELLULOSAISOLERING - för varma, tysta och sunda hus med miljövänlig cellulosaisolering

Läs mer

ICOPAL FASTLOCK. Fler möjligheter än du kan drömma om FÖR OTRADITIONELLA LÖSNINGAR

ICOPAL FASTLOCK. Fler möjligheter än du kan drömma om FÖR OTRADITIONELLA LÖSNINGAR ICOPAL FASTLOCK Fler möjligheter än du kan drömma om FÖR OTRADITIONELLA LÖSNINGAR Enkla lösningar är oftast vackrast Med Fastlock kan du skapa moderna och spännande tak till uteplatsen, carporten eller

Läs mer

NATURLIG & MILJÖVÄNLIG CELLULOSAISOLERING

NATURLIG & MILJÖVÄNLIG CELLULOSAISOLERING Insulation Technology Made in Sweden Grymt bra isolering, finns inget bättre. Matte Karlsson, snickare NATURLIG & MILJÖVÄNLIG CELLULOSAISOLERING - för varma, tysta och sunda hus med miljövänlig cellulosaisolering

Läs mer

www.ruukkitak.se Ruukkis takpaket Ruukkis takprodukter www.ruukkikoti.fi

www.ruukkitak.se Ruukkis takpaket Ruukkis takprodukter www.ruukkikoti.fi www.ruukkitak.se Ruukkis takpaket Ruukkis takprodukter www.ruukkikoti.fi Ett Ruukki-tak. Gjort för nordiska förhållanden. Välj Ruukkis takpaket Ruukkis högklassiga ståltak har skyddat nordiska hem i mer

Läs mer

Krypgrundsisolering Monteringsanvisning

Krypgrundsisolering Monteringsanvisning Fuktskyddssystem för Tak, Bygg och VA Krypgrundsisolering Monteringsanvisning MOT FUKT, MÖGEL OCH RADON I KRYPGRUND 10 mm tjock Krypgrundsisolering som höjer temperaturen normalt med +2 o C och ger ett

Läs mer

Mataki Underlagspapp. YAM 2000, YAP 2200 och YEP 2500

Mataki Underlagspapp. YAM 2000, YAP 2200 och YEP 2500 Mataki Underlagspapp YAM 00, YAP 20 och YEP 2500 Underlagspappen ger ett skydd mot nederbörd under byggtiden och du behöver inte omedelbart lägga på ytbeläggningen. Underlagspappen kan ligga exponerad

Läs mer

Ett utrymmessparande isoleringspaket. Snabbt och enkelt. Skyddar konstruktionerna. Hållbart, miljövänligt och tryggt

Ett utrymmessparande isoleringspaket. Snabbt och enkelt. Skyddar konstruktionerna. Hållbart, miljövänligt och tryggt Skivstorlek: 600 x 1200 mm Tjocklek: 30 mm Spont: helspont på alla kanter Ytbeläggning: aluminiumlaminat båda sidor av skivan SPU Sauna-Satu lämpar sig för isolering av bastuväggar och bastutak samt andra

Läs mer

Hur vill du ha ditt nya utegolv? Underhållsfritt Stickfritt Slitstarkt Färgbeständigt Lång livslängd. Du ställer kraven. Vi har lösningen.

Hur vill du ha ditt nya utegolv? Underhållsfritt Stickfritt Slitstarkt Färgbeständigt Lång livslängd. Du ställer kraven. Vi har lösningen. Hur vill du ha ditt nya utegolv? Underhållsfritt Stickfritt Slitstarkt Färgbeständigt Lång livslängd Du ställer kraven. Vi har lösningen. Skönhet som varar Vackra, sköna och slitstarka golv finns inte

Läs mer

MATAKI LISTTAK SYSTEMBESKRIVNING MED MONTERINGSANVISNING

MATAKI LISTTAK SYSTEMBESKRIVNING MED MONTERINGSANVISNING MATAKI LISTTAK SYSTEMBESKRIVNING MED MONTERINGSANVISNING PRODUKT Listtak är ett svetsbart tätskikt uppbyggt av SBS-modifierad bitumen och en kraftig armering av polyester. Ett skyddande lager av kristallsvart

Läs mer

Mataki Halotex RS10 Horisontal montering

Mataki Halotex RS10 Horisontal montering Mataki Halotex RS10 Horisontal montering Användningsområden Montaget förutsätter max c/c 1200 mm mellan takstolarna. Installeras som frihängande underlagstak direkt mot isolering (varmvind) eller mot oisolerad

Läs mer

Släpp aldrig in radon i huset!

Släpp aldrig in radon i huset! Icopal Gas- och radonmembran Släpp aldrig in radon i huset! Unika lösningar från Icopal vid nybyggnation Radon är problemet Osynlig och luktfri radioaktiv gas Den finns nästan överallt; i marken, luften

Läs mer

Gyptone Kant D2. Inspiration och design för nya undertak

Gyptone Kant D2. Inspiration och design för nya undertak Gyptone Kant D2 Inspiration och design för nya undertak Gyptone Kant D2 bildar ett harmoniskt tak som ger ett vackert helhetsintryck. Ett nytt taksystem med dolt bärverkssystem En trivsam känsla Ett tak

Läs mer

NATURLIG & MILJÖVÄNLIG CELLULOSAISOLERING

NATURLIG & MILJÖVÄNLIG CELLULOSAISOLERING Insulation Technology TM Made in Sweden Grymt bra isolering, finns inget bättre. Matte Karlsson, snickare NATURLIG & MILJÖVÄNLIG CELLULOSAISOLERING - för varma, tysta och sunda hus med miljövänlig cellulosaisolering

Läs mer

TAKTÄCKNINGSSYSTEM MED. KATEPAL SEP 5500 R SVETSBAR 8 m x 1 m. Katepal SEP 5500 R Tillhörande handlingar 2008-12-01 TAKTÄCKNINGSSYSTEM MED

TAKTÄCKNINGSSYSTEM MED. KATEPAL SEP 5500 R SVETSBAR 8 m x 1 m. Katepal SEP 5500 R Tillhörande handlingar 2008-12-01 TAKTÄCKNINGSSYSTEM MED KATEPAL SEP 5500 R SVETSBAR 8 m x 1 m TAKTÄCKNINGSSYSTEM MED MATERIALSPECIFIKATION 1. SYSTEMBESKRIVNING Fästning av KATEPAL SEP 5500 R (K-PS 170/5500) svetsbar utförs med svetsning samt vid behov med mekanisk

Läs mer

EN PARTNER MED HELHETSSYN

EN PARTNER MED HELHETSSYN INTERNORDIC AR... 3 EN PARTNER MED HELHETSSYN Med huvudkontor och lager i Nässjö, säljkontor i Stockholm och Umeå, finns vi tillgängliga för hela den nordiska marknaden. Sedan 1997 är vi en del av börsnoterade

Läs mer

Regelverk och rekommendationer: Välj rätt skiva till våtutrymmen

Regelverk och rekommendationer: Välj rätt skiva till våtutrymmen Regelverk och rekommendationer: Välj rätt skiva till våtutrymmen Vad säger regelverket? Vi får ofta frågan vad som är godkänt eller inte när det gäller val av skivor i våtutrymme. Här ska vi försöka reda

Läs mer

Automatiska slagdörröppnare

Automatiska slagdörröppnare Automatiska slagdörröppnare Kvalitet är vår drivkraft Tillsammans med pålitliga partners över hela världen erbjuder TORMAX slagdörrslösningar för många olika behov. Själva hjärnan i systemet består av

Läs mer

Monteringsanvisningar

Monteringsanvisningar Monteringsanvisningar Mataki Haloten P och Tenotak U20 OKTOBER 2002 A Denna monteringsanvisning gäller för både Haloten P och Tenotak U20. Observera att skarvning och klistring för Haloten P görs med Mataki

Läs mer

Att använda Ignucell Drain i arbeten för isolering och dränering av källare

Att använda Ignucell Drain i arbeten för isolering och dränering av källare Augusti 2010 Att använda Ignucell Drain i arbeten för isolering och dränering av källare Ignucell Drains specialutvecklade konstruktion gör den till det bästa alternativet för de flesta typer av arbeten

Läs mer

PIR Isolering - Terrasser. Kompletta lösningar för terrasser och balkonger

PIR Isolering - Terrasser. Kompletta lösningar för terrasser och balkonger PIR Isolering - Terrasser Kompletta lösningar för terrasser och balkonger Skräddarsydda isoleringssystem Bauder värmeisolering för terrasser och balkonger Välisolerade konstruktioner blir allt viktigare.

Läs mer

ERGOLITE. Lätta gipsskivor. Revolutionerande lätta gipsskivor. För innerväggar och tak

ERGOLITE. Lätta gipsskivor. Revolutionerande lätta gipsskivor. För innerväggar och tak ERGOLITE Lätta gipsskivor Revolutionerande lätta gipsskivor För innerväggar och tak För innerväggar och tak Gyproc ErgoLite är resultatet av en ny unik teknologi som gör att vi kan tillverka gipsskivor

Läs mer

renolit waterproofing EXCELLENCE IN ROOFING

renolit waterproofing EXCELLENCE IN ROOFING renolit waterproofing EXCELLENCE IN ROOFING ERFARENHET AV TAKDUK. alkorplan alkorplan -takduk är baserat på monomerisk PVC-P. Traditionellt brukar duken monteras på platta tak, men används nu ofta på snedtak

Läs mer

Miljövänlig cellulosaisolering sparar energi och pengar

Miljövänlig cellulosaisolering sparar energi och pengar Insulation Technology Made in Sweden Miljövänlig cellulosaisolering sparar energi och pengar Cellulosaisolering är energibesparande och ger samtidigt ett friskt och behagligt inomhusklimat. NYHET! icell

Läs mer

Ventilerat tegelfasadsystem. Stofix fasadsystem. En beständig och energisparande lösning för renovering och nyproduktion.

Ventilerat tegelfasadsystem. Stofix fasadsystem. En beständig och energisparande lösning för renovering och nyproduktion. Ventilerat tegelfasadsystem Stofix fasadsystem En beständig och energisparande lösning för renovering och nyproduktion. 2 Stofix fasad Energieffektivt och hållbart Energieffektivitet och den högklassiga

Läs mer

Brunnar och skåp för alla situationer

Brunnar och skåp för alla situationer Brunnar och skåp Infrastruktur förändras. Den byggs ut, byggs om, underhålls och modifi eras. Därför är det viktigt med brunnar och skåp som ger enkel åtkomst på strategiska platser. De ska vara lätta

Läs mer

Ovanpå. Inledning. 60 talshuset. Ett examensarbete av Jens Enflo. Arkitekturskolan KTH 2013

Ovanpå. Inledning. 60 talshuset. Ett examensarbete av Jens Enflo. Arkitekturskolan KTH 2013 Ovanpå Ett examensarbete av Jens Enflo Arkitekturskolan KTH 2013 Inledning Att bygga på tak är ett allt vanligare sätt att förtäta befintliga bostadsområden i både inner och ytterstaden. Bristen på mark

Läs mer

Installation System D

Installation System D Installation är ett dolt system av galvaniserat stål som ger möjlighet till ett enkelt monolitiskt undertakssystem utan synliga profiler. Rockfon Nova kant D i modulstorlek x, 00x, 00x300 och 00x kan användas.

Läs mer

Ett undergolvsystem och Ett golvvärmesystem tillsammans en komplett lösning för nybyggnation, ombyggnad och renovering

Ett undergolvsystem och Ett golvvärmesystem tillsammans en komplett lösning för nybyggnation, ombyggnad och renovering Ett undergolvsystem och Ett golvvärmesystem tillsammans en komplett lösning för nybyggnation, ombyggnad och renovering 02 2007 Granab Undergolvsystem Det bästa egenskaperna ser du inte Undergolvsystemet

Läs mer

Så funkar ett hus Husets delar. Anders Lund, Ekocentrum

Så funkar ett hus Husets delar. Anders Lund, Ekocentrum Så funkar ett hus Husets delar Anders Lund, Ekocentrum Varför har vi hus? Klimatskydd. Möjliggöra inneklimat. Förutsättningar för olika funktioner. Klimatskydd i vilken miljö? Huset på flotten Ra miljövänligt

Läs mer

Ljusare med takplast. gop Esslon. I gop Suntuf. I gop Skylon. Ljusa och starka takmaterial för altaner, uterum, carportar och växthus

Ljusare med takplast. gop Esslon. I gop Suntuf. I gop Skylon. Ljusa och starka takmaterial för altaner, uterum, carportar och växthus GLASFIBER & PLASTPRODUKTER AB gop Esslon I gop Suntuf I gop Skylon Ljusare med takplast Ljusa och starka takmaterial för altaner, uterum, carportar och växthus Vi älskar plast www.gop.se 1 2 Takplast -Möjligheternas

Läs mer

Produkter och system för nybygge och renovering

Produkter och system för nybygge och renovering Produkter och system för nybygge och renovering Weber en erfaren och kompetent samarbetspartner Weber utvecklar, tillverkar och marknadsför produkter och system för bygg och anläggning Weber är ett företag

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL TUBUS SYSTEM

VÄLKOMMEN TILL TUBUS SYSTEM VÄLKOMMEN TILL TUBUS SYSTEM Vi har sedan starten 1998 utfört relining med Tubus System i över 40 000 lägenheter och hundratals kontors- och industrifastigheter. Projekten vi arbetar med är lika varierande

Läs mer

Fukt och luktfria ventilerade golv.

Fukt och luktfria ventilerade golv. Fukt och luktfria ventilerade golv. Optivent stoppar effektivt farliga ångor och giftiga gaser från att komma ut i rumsluften och gör att Du kommer att må mycket bättre på din arbetsplats eller i ditt

Läs mer