Protokoll, möte med Båttekniska Nämndens Ledamöter, Nacka Strand 30/

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll, möte med Båttekniska Nämndens Ledamöter, Nacka Strand 30/1 2006 18.30-22.00"

Transkript

1 Sidan 1 av 6 Protokoll, möte med Båttekniska Nämndens Ledamöter, Nacka Strand 30/ Närvarande Delvis närvarande: Ernst Blixt, sekreterare, BTN (EB) ej mötessekreterare Ulf Bergenlid, ledamot BTN (UB) Jack Svensson, ledamot BTN (JS) L-O Norlin, adjungerande BTN (L-O) P-E Forsberg, tidigare ordf. BTN (P-E) Stefan Kindeborg, ordf. BTN (SK) Per Berkhuizen, kanslichef SXK (PB) Frånvarande: Sam Behrman, vice ordförande BTN (Sam B) Protokollets distribution: Bilaga 3. Sammanfattning av kvarstående punkter efter mötet: Har jobb med detta: 1. Landströmsproblematiken Ulf 2. Kvalitet, kölreparationer L-O/SK 3. Kölskydd L-O 4. Lossnande propellrar S-drev Sam B 5. Tillbudsrapportering SjöSAG SK 6. Åskskydd för segelbåtar Ulf 7. Koppparförbudet Alla 8. Försämrade gummi-impellrar Sam B 9. På Kryss Alla 10. Instruktion för BTN Alla. Bilaga Versamhetsplan Alla. Bilaga Kanslichefen Mötet inleddes med att PB underströk vikten av det arbete som BTN gör för SXK:s medlemmar. Båttekniska Forum har fantastiska besökare/dygn och är mycket uppskattat av medlemmarna. PB påpekade också att synpunkter på Verksamhetsplanen (som är utskickad på remiss sedan tidigare) fortfarande kan lämnas. SK lovade att bifoga den tillsammans med detta protokoll (enbart den del som berör BTN).

2 Sidan 2 av 6 PB informerade också att SXK:s hemsida kommer att byta plattform i vår. Detta kommer att medföra att uppdateringar blir betydligt enklare. Man ska inte behöva vara HTML eller Dreamweaver expert för att jobba med detta. PB tog också upp en uppblåsbar räddningsväst kommer att ersättas i Sjösäcken med en något enklare och bekvämare typ. Även att Trans-Auto i S-tälje kommer att tillsända BTN en enkel länsvattenseparator som kan fästas på utloppsslangen. Budgeten ligger som tidigare på ,- (enligt PB och P-E) 2. BTN, Forum EB meddelade att gamla frågor snart kommer att kunna sökas i arkivet (idag bara c:a 1 år bakåt). Detta arbete gör leverantören kostnadsfritt och som egenutbildning. Alla var eniga om det förträffliga arbete som Ernst gör och att Forum är en stor succé och till mycket stor medlemsnytta. 3. Ankarband-UV strålning Artikel om detta införd i På Kryss (Stockholmskretsen håller på med provning, bedömning beträffande rep/tågvirke och BTN engagerar sig t.v. inte i detta) 4. Landströmsanslutning Problemställningen kan kort beskrivas så här: Följer man Elsäkerhetsverkets krav som grundar sig på personsäkerhet så riskerar man att få frätskador/korrosionsskador på direktjordade metalldelar (t.ex. skrov) som har kontakt med sjön. (Direktjordat system = Landströmsjord ansluten till t.ex. skrovet) På mötet diskuterades att: - Båtar av metall bör ha en skyddstransformator. - För båtar av plast och trä är det normalt sett inga problem. Om motor, axlar eller annan utrustning som har kontakt med sjön måste jordas så gäller samma som för båtar av metall (=skyddstransformator). UB lovade att återkomma med svar till (Forum) bl.a. Seawolf och andra beträffande standarden SS-EN- ISO (Ämnet i Forum var benämnt Starkström ) 5. Spårningssystem P-E redovisade att Stockholmskretsen har tittat på olika stöldskyddssystem. Safe-Guard, In-Case o.s.v. In-case fungerar via GSM nätet där i princip en vanlig mobiltelefon läggs i båten och som då kan spåras i och med kontakt med sina basstationer. In-Case kostar c:a 3000,- samt 185,-/månad vilket alla tyckte var relativt mycket. Stockholmskretsen fortsätter med sin marknadsöversikt och återkommer till BTN vid behov. 6. Kvalitetssäkring av Kölreparationer/båtreparationer Magnus Sterky har lämnat in en motion till SXK:s årsmöte att SXK ska ta fram riktlinjer för reparationer gällande plastbåtar. Årsmötet har därefter remitterat frågan till BTN.

3 Sidan 3 av 6 Alla i BTN var helt överens om att ett sådant arbete skulle vara både omfattande och mycket kostsamt. Dessutom anser vi att det inte ska ligga på en båtklubb att ta fram sådan materiel. Detta borde ligga på branschorganisationen. SK påpekade att det i BÅT-AMA (framtagen av Svenska Varvsföreningen) finns riktlinjer för plastskadereparationer. SK ska kolla om Sv. Varvsföreningen har något mer om detta än BÅT-AMA. Vårt eget försäkringsbolag Svenska Sjö AB (inte alls inblandad i detta) är tillfrågad av SK om dylika reparationsproblem. Man kände där inte till något fall, och påpekade tvärtom att det vanliga är att reparationsvarvet förstärker båten så att den i praktiken blir bättre än innan skadan. UB är sakkunnig i ARN och känner ej till att något fall har hamnat där. BTN ser detta som en juridisk fråga om någon båtägare kommer i kläm beträffande dåliga varvsarbeten. Försäkringsskada eller ej. L-O lovade att kontakta Hugo Tiberg om detta ärende samt återkomma till BTN (SK). 7. Kölskydd L-O har tittat lite på det gummi-kölskydd som Svenska Koster har tagit fram. L-O återkommer med en skriftlig kommentar till Svenska Koster och med en kopia till BTN (till SK). En kommentar från L-O var att detta är bättre än ingenting, men att han bedömde att detta inte skulla ha så stor verkan. En kommentar från SK var att entypsbåtar inte får ändra kölutformning hur som helst i och med strikta klassregler. Vissa klasser har kölmallar för inmätning och man tillåter knappt ytspackling Ärendet blir avslutat när detta brev till Svenska Koster har skickats av L-O. 8. Solceller Stockholmskretsen har gjort prov m.m. och en redovisning kommer i På Kryss nr 3-4 tror vi enligt besked från EB. 9. Foldingpropellrar som lossnar på Volvo:s S-drev Diskuterades om vilka propellrar det rörde sig om eftersom någon tidigare hade frågat Sam B/Volvo-Penta och att propellrar med kona(?) fanns med i svaret från Volvo. Inga S-drev har ju kona till propellerinfästningen. - På äldre 100-drev satt det en brytpinne som på gamla utombordsmotorer. - På tidiga 110-dreven var det splines och enbart en bricka med saxsprint som låsning. - Sedan tillkom på 110 dreven och alla 120 en kronmutter & saxsprint i och med att propellrar lossnade. - Sedan kom Volvo-Penta med en mutter som ska momentdras (c:a 5 kpm) samt låsas en M8 insexskruv. Denna lösning har alla S-drev har idag (Även samma splines och låsning på Yanmar, Bukh, Lombardini). Vi tror att problemet är att många tar bort sin dyra foldingpropeller på hösten, och att återmonteringen inte blir lika noggrann. Det krävs momentdragning av en stor mutter och att låsskruven förses med rätt Loctite. Eventuellt krävs ny låsskruv med inbyggd

4 Sidan 4 av 6 gänglåsning? Förslag: Sam B tar upp detta via sina kontakter på Volvo-Penta och återkommer med besked till BTN hur båtägare ska förfara vid återmontering av propellermutter och låsskruv. 10. Olja i dieselbränsle? Motorleverantörerna anser inte att man ska hälla i tvåtaktsolja eller annan olja i dieseln för att den ska bli fetare. BTN har ingen annan åsikt heller. 11. Magnetfilter i serie med andra filter i bränsleledning Det har funnits ett förslag om att motorbränsle skull passera en permanentmagnet/magnetfält. Varför har inte någon motortillverkare detta som standard om detta skulle vara bra/effektivt? Vi enades om att avsluta detta. 12. Tillbudsrapportering-SjöSAG SjöV startade 2003 en försöksverksamhet att i likhet med vad som är ett krav inom yrkessjöfarten, att rapportera om olyckor och incidenter. Vissa inom SXK blev utsedda till rapportörer. Vissa rapporter lämnades in men sedan har tydligen luften gått ur detta. SK lovade att kolla upp statusen på detta med Jörgen Zachau på SjöV. 13. Åskskydd UB har tidigare varit i kontakt med en Åsk-professor på universitetet i Uppsala om detta. UB lovade att ta en ny kontakt för att utröna om någon skulle kunna ha som examensarbete att ta fram lämpliga åskskydd för fritidsbåtar. I första hand segelbåtar av plast. UB återkommer om detta till BTN. 14. Kopparfärger-vad händer? BTN arbetar inte med ärendet i och med att denna fråga drivs centralt. Hela BTN var dock rörande överens om att kopparfrågan måste få en snar lösning samt att det är högst önskvärt att ett svenskt kopparförbud inte harmonerar med vad som gäller varken EU eller övriga världen heller. Detta är inte acceptabelt ur någon synvinkel. Ärendet definitivt inte avslutat. 15. Dåliga gummi-impellrar SK och mångas uppfattning är att någonting har hänt med framförallt de mindre impellrar/vattenpumpar som är av fabrikat Jabsco och Johnsson Pump. Impellrar håller inte ens en säsong! Se även inlägg från bl.a. SK på Forum. Sam B har ärendet sedan tidigare och har ännu inte fått svar från teknikerna på Volvo- Penta. Sam B återkommer till BTN och svarar i Forum!

5 Sidan 5 av Problem med äldre laddare Mobitronic Problemet har beskrivits av Sewolf i Forum och bestod i att den inre anslutningen till 12V laddarens (-) plint kunde komma i kontakt med chassiet som innebar en sammankoppling med landströms-jord och båtens likströmssystem på minussidan. En minusjordad motor/axelsystem blir alltså inkopplad till landströmsjord med tidigare kända frätskade-problem som följd. Problemet har beskrivits på Forum och laddaren är av en typ som numera är ändrad. Detta problem kan f.ö. uppkomma varhelst likströms (-) kan komma i kontakt med landströmsjord via t.ex. ett landströmsjordat chassi. 17. Fel på limning Zodiak-Gummibåt Ärendet gällde en 7 år gammal båt och vi ansåg att leverantören hade tagit det ansvar som man kan förvänta sig. Från leverantörens sida handlar det enbart om ett Goodwillärende hos Navship eftersom garantitiden var utgången för 1 år sedan. 18. På Kryss Alla var överens om att På Kryss är vårt normala fönster gentemot medlemmarna. Artklar som handlar om viktiga sjösäkerhetsfrågor, t.ex. ankarband som kan brista, får vid platsbrist stå tillbaka till förmån för olika företags reklamannonser. Diskuterades om hur vi ska kunna få ett större utrymme i På Kryss. Att medlemmarna har ett stort intresse för BTN-frågor är uppenbart. Det räcker med att titta på besöksstatistiken på BTN-Forum. Vi kan också konstatera att uppskattade tidningar som Praktiskt Båtägande har stort tekniskt innehåll och även hämtar sina artiklar direkt från vårt Forum. Var och en funderar lite på detta samt om vi ska ha in något om På Kryss i vår del i Verksamhetsplanen. 19. Instruktion för BTN UB överlämnade ett förslag till sådan på mötet. Förslaget var daterad år 2000 Bifogar den till protokollet för era synpunkter! Bilaga Peje L-O och övriga tackade för det fina jobb som Peje har gjort och L-O påpekade att han har stort förtroende för såväl Peje som den nya ordföranden. Peje är ju kvar i Stockholmskretsens Tekniska och våra goda kontakter med honom kommer att fortsätta. Vid tangentbordet Stefan Kindeborg, ordf. Justeras Ernst Blixt Övrigt: Nu glömde jag bort detta på mötet men det är viktigt att vi alla håller kontakt via e-post. Därför skulle jag vilja uppmana till att någon gång/vecka titta i e-postlådan samt i Forum förståss.

6 Sidan 6 av 6 Bilaga 1 Ur SXK Verksamhetsplan 2006 för Båttekniska nämnden Båttekniska nämnden arbetar med att identifiera, utreda, lösa och besvara frågor och problem av båtteknisk natur. Utredningar och svar publiceras på hemsidan. Forum är en uppskattad frågor och svar funktion på hemsidan som besöks av både medlemmar och icke medlemmar. Områden som bevakas är: Skrov & däck Motor El Styr & reglage Brandskydd Gasol - Navigation Rigg Korrosion Säkerhet Ankring & förtöjning Miljö SYNPUNKTER PÅ DETTA SNABBT!!! (PÅ KRYSS??) TILL STEFAN K Bilaga 2 Instruktion för SXK Båttekniska nämnd: Förslag från (Ulf + L-O) Organisation: Nämnden består av följande ledamöter: Ordförande, v.ordförande, sekreterare, samt ett par ledamöter tillsatta av Riksföreningens styrelse. Varje krets kan dessutom utse en ledamot (kontaktman) Arbetsuppgifter: Rådgivning. Besvarande av frågor av båtteknisk natur från kryssarklubbare. Feluppföljning. Söka förebyggande åtgärder med anledning av inträffade haverier eller båttekniska fel. I samband härmed kan nämnden ta kontakt med exempelvis leverantörer av båtutrustning. Underhåll. Att studera erforderliga åtgärder för att bevara båtars värde, driftsäkerhet och sjöduglighet. Utveckling. Studera förekommande båtkonstruktioner och utvärdera eller ta initiativ till provning av teknisk utrustning. Information. medverka till att SXK medlemmar får kännedom om nya lagar och förordningar som berör båtlivets tekniska sidor. Remissutlåtanden. Medverka med utredningar som underlag för yttranden från SXK eller SSD. BTN samverkar med Tekniska kommittéer inom SXK kretsar. TITTA PÅ DETTA OCKSÅ! Inte alls lika bråttom som Verksamhetsplan. Bilaga 3. Distribution: BTN + intresserade SXK-ordförande SXK-kanslichef, underskrivet original SXK-sekreterare SXK-kretsar På Kryss

Protokoll Konstituering styrelsemöte 13/14:05 den 27 november 2013

Protokoll Konstituering styrelsemöte 13/14:05 den 27 november 2013 Protokoll Konstituering styrelsemöte 13/14:05 den 27 november 2013 1 öppnade mötet och utsågs att föra protokoll. 2 och utsågs att justera protokollet. 3 Protokollet över rösträkningen, dok nr 671 anmäldes.

Läs mer

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening. 1 (6) 2 Ändamål Föreningen har till uppgift att verka för en uthållig

Läs mer

http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum.

http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum. Sida 1 av 5 http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum. Under sammanträdet serverades en enkel fika Närvarande:

Läs mer

VF ROSOG Stadgar 1(10) Vänföreningen till Royal Order of Scotland Provincial Grand Lodge of Ostrogothia

VF ROSOG Stadgar 1(10) Vänföreningen till Royal Order of Scotland Provincial Grand Lodge of Ostrogothia VF ROSOG Stadgar 1(10) Vänföreningen till Royal Order of Scotland Provincial Grand Lodge of Ostrogothia Stadgar för Vänföreningen till ROS PGL of Ostrogothia Fastställda 2012-07-23. Först antagen 2012-07-23.

Läs mer

2016-04-24 Kompletterande information i anledning av inkomna frågor, funderingar

2016-04-24 Kompletterande information i anledning av inkomna frågor, funderingar 2016-04-24 Kompletterande information i anledning av inkomna frågor, funderingar Vår information att Arne förtydligat att de 5000 återbetalas både vid tillträde av ny campingvärd alternativt vid avflyttning

Läs mer

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA STARTA LOKALAVDELNING HEJ! Varsågod! Spännande att ni vill starta lokalavdelning i Svenska Kyrkans Unga. Här får ni de handlingar ni behöver. Läs först igenom

Läs mer

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT Hej alla medlemmar i Svensk Räddningshundförarförening! I somras anordnade vi ett sommarläger i Nynäshamn/Stora Vika som samlade drygt 20 deltagare från norr till söder. Lägret började på onsdagen den

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN Tid: 4 september 2008 kl 19.00 Plats: Hemma hos ordförande Ove Paulusson i Mölndal Närvarande: Ordförande Ove Paulusson () IT-ansvarig Morgan Fredberg () via

Läs mer

Stadgar för Grön kultur Högsbo

Stadgar för Grön kultur Högsbo Stadgar för Grön kultur Högsbo Giltiga från och med föreningens årsmöte 2016 1 SYFTE Föreningen Grön kultur Högsbo ska understödja och utveckla initiativ för interkulturell rikedom i staden med mat-, odlings-,

Läs mer

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening -

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening - SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur föreningskunskap - att bilda förening - Innehållsförteckning Ideell förening, vad är det? 3 Hur många medlemmar måste man vara? 3 Vad krävs för att bilda en förening?

Läs mer

Minnesanteckningar 1(5) Datum 2014-10-16. Naturmiljöenheten Karin Wiklund 010-22 33 373

Minnesanteckningar 1(5) Datum 2014-10-16. Naturmiljöenheten Karin Wiklund 010-22 33 373 Minnesanteckningar 1(5) Naturmiljöenheten Karin Wiklund 010-22 33 373 Möte med Samrådsgruppen för naturvård den 16 oktober 2014 Länsstyrelsen, lokal Nyfiket, kl. 15.00 18,00 Tema: Juridiska frågor i samband

Läs mer

Stadgar för Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH

Stadgar för Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH Stadgar för Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH 1 Ändamål och organisation Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen (ASVH) är en riksorganisation med ändamål att främja kvalitativ

Läs mer

Protokoll från Tävlingskommitténs möte 2012-08-22

Protokoll från Tävlingskommitténs möte 2012-08-22 Närvarande Björn Höft (BH) Mats Engquist (ME) Björn Strömberg (BS) Christofer Evelönn (CE) Ingemar Kallas (IK) Frånvarande - Protokoll för Tävlingskommitténs Tid och plats: 22 augusti 2012, Östervägen

Läs mer

STYRELSEPROTOKOLL Nr 7/2015

STYRELSEPROTOKOLL Nr 7/2015 Protokoll fört vid styrelsemöte 2015-09-02 Start: 20:00 Plats: Via telefon Närvarande: Stefan Blomstrand Anders Johansson Sten Nordström Jonas Svartlok Anders Svensson Micke Däckfors (suppleant) Henrik

Läs mer

SIKO protokoll från styrelsemöte 22 november kl 10.30 i Länsstyrelsens lokaler, Stockholm

SIKO protokoll från styrelsemöte 22 november kl 10.30 i Länsstyrelsens lokaler, Stockholm SIKO protokoll från styrelsemöte 22 november kl 10.30 i Länsstyrelsens lokaler, Stockholm Närvarande: Pia Södergren, SIKO (mötestid / total frånvarotid från hemmet 11t ) Barbro Nordstedt, Blidö Frötuna

Läs mer

Stadgar för Studeranderådet vid Ålands lyceum

Stadgar för Studeranderådet vid Ålands lyceum Stadgar för Studeranderådet vid Ålands lyceum 1 Namn, hemort och språk Föreningens namn är Studeranderådet vid Ålands lyceum och dess hemort är Mariehamn. Föreningen är religiöst och partipolitisk obunden

Läs mer

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN. (ungdomssektionens namn) i.. (föreningens namn) Sektionen bildad den Stadgarna fastställda / ändrade av årsmötet den... Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar Fastställda

Läs mer

Std.1. ARBETSORDNING FÖR HELSINGFORS STADSFULLMÄKTIGE Godkänd av stadsfullmäktige den 14 juni 1995. Sammanträden och behandling av ärenden

Std.1. ARBETSORDNING FÖR HELSINGFORS STADSFULLMÄKTIGE Godkänd av stadsfullmäktige den 14 juni 1995. Sammanträden och behandling av ärenden Std.1 ARBETSORDNING FÖR HELSINGFORS STADSFULLMÄKTIGE Godkänd av stadsfullmäktige den 14 juni 1995 Sammanträden och behandling av ärenden 1 Reglering av fullmäktiges verksamhet 2 Bildande av fullmäktigegrupper

Läs mer

Stadgar för Svenska Aikidoförbundet

Stadgar för Svenska Aikidoförbundet Stadgar för Svenska Aikidoförbundet SVENSKA AIKIDOFÖRBUNDET Antagna vid konstituerande förbundsstämma 2009-10-11, ändrade vid ordinarie förbundsstämmor 2010-03-20, 2011-03-26, samt 2014-03-22. 1 kap Idrottsrörelsens

Läs mer

Sida 1 av 3 SAMVERKANSAVTAL Bakgrund Örebro läns landsting, nu Region Örebro län, och Örebro kommun har kommit överens om att från och med den 1 januari 2005 inrätta en gemensam nämnd, kallad den gemensamma

Läs mer

Uppdaterad 2013 04-24. Juridiska föreningen i Uppsala. Grundad 24 maj 1844. Stadgar

Uppdaterad 2013 04-24. Juridiska föreningen i Uppsala. Grundad 24 maj 1844. Stadgar Juridiska föreningen i Uppsala Grundad 24 maj 1844 Stadgar Innehållsförteckning Kapitel 1 Inledande bestämmelser... 3 Kapitel 2 Medlemskap... 3 Kapitel 4 Föreningsstämma... 5 Kapitel 5 Styrelse... 6 Kapitel

Läs mer

9. Nytt från RUS Bör gå ut nästa vecka om hälsofrämjande mötet, anteckningar, samhällsekonomiska plattformen, labb hållbara livsstilar m.m.

9. Nytt från RUS Bör gå ut nästa vecka om hälsofrämjande mötet, anteckningar, samhällsekonomiska plattformen, labb hållbara livsstilar m.m. RUS. Anteckningar från arbetsgruppens möte 24 september 2015 Lync-möte, kl. 13-15. Närvarande: Magnus Eriksson (anteckningar), Emilie Vejlens, Carl-Johan Sanglert, Marie Vallin, Jens Mattsson, Monika Puch,

Läs mer

Närvarande: 12 representerade föreningar enligt närvarolista. 17 IFKare deltog i mötet

Närvarande: 12 representerade föreningar enligt närvarolista. 17 IFKare deltog i mötet IFK Centralstyrelse Protokoll fört vid representantskapsmötet för Idrottsföreningen Kamraterna Lördagen den 16 mars 2013 i Odd Fellowhuset VästraTrädgårdsgatan 11A Stockholm. Närvarande: 12 representerade

Läs mer

Kommunen ska i ett tidigt skede före beslut inhämta pensionärsorganisationernas synpunkter och samråda med dem.

Kommunen ska i ett tidigt skede före beslut inhämta pensionärsorganisationernas synpunkter och samråda med dem. Reglemente för Kommunala pensionärsrådet Utgångspunkter för arbetet med pensionärsfrågor Kommunala pensionärsrådet (KPR) i är ett organ för ömsesidig information och samråd mellan kommunen och företrädare

Läs mer

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen Demokratifesten årsmöte för lokalgruppen 2014 2015 Guiden är till våra lokalgrupper så att de kan genomföra demokratiska, inkluderande och roliga demokratifester. Till guiden finns ett flertal mallar och

Läs mer

Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning. Förbundet ska bedriva medlemsverksamhet.

Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning. Förbundet ska bedriva medlemsverksamhet. STADGAR FÖR FÖRENING Yrkeshögskoleförbundet. 1 Föreningens firma Yrkeshögskoleförbundet i Sverige. Organisationsnr. 835600-7420 Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning.

Läs mer

Styrelsen i Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH, har upprättat denna arbetsordning för styrelsen.

Styrelsen i Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH, har upprättat denna arbetsordning för styrelsen. STYRELSENS ARBETSORDNING Styrelsen i Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH, har upprättat denna arbetsordning för styrelsen. ARBETSORDNING ALLMÄNT Denna arbetsordning har antagits av ASVH:s

Läs mer

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4 Information från socialnämnden 5 Tillgänglighetspriset

Läs mer

Utöver det som föreskrivs om kommunfullmäktige i lag eller annan författning gäller bestämmelserna i denna arbetsordning.

Utöver det som föreskrivs om kommunfullmäktige i lag eller annan författning gäller bestämmelserna i denna arbetsordning. Sida 1/11 Arbetsordning för Kommunfullmäktige Utöver det som föreskrivs om kommunfullmäktige i lag eller annan författning gäller bestämmelserna i denna arbetsordning. 1 Antalet ledamöter Fullmäktige har

Läs mer

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014.

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Stadgar för Gästriklands Båtförbund Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Register 1. Förbundets ändamål. 2. Förbundets organisation. 3. Anslutning och medlemskap. 4. Avgifter

Läs mer

Protokoll fört vid möte för Föreningen Åh stiftsgårds vänner 2015-01-08

Protokoll fört vid möte för Föreningen Åh stiftsgårds vänner 2015-01-08 Tid: 2015-01- 08 kl 19.15-20.30 Plats: Segerlindsgatan 17, Göteborg Närvarande: Linnea Wulfsberg, ordförande Maria Henoch, vice ordförande ordinarie Andreas Lindhé, ordinarie Emma Boije, ordinarie Emma

Läs mer

Stagar för Kyllaj Hamnförening

Stagar för Kyllaj Hamnförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är Kyllaj Hamnförening. 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte på Gotland. 3 Föreningens ändamål Föreningen är en allmännyttig, tillika religiöst och politiskt obunden,

Läs mer

Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007

Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007 Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007 Datum: 2007-11-21 Tid: 1900 Plats: Strömgården, Lyan 1. Ordförande Peter Lysholm öppnade årsmötet med att hälsa alla välkomna och i samband med detta hölls

Läs mer

att bidra till underlag för samhällsplanering och annan verksamhet av betydelse för vattenförhållandena

att bidra till underlag för samhällsplanering och annan verksamhet av betydelse för vattenförhållandena Styrelsens förslag till reviderade stadgar för Mälarens vattenvårdsförbund 2016 Mälarens vattenvårdsförbund är en ideell organisation vars gällande stadgar enligt nedan fastställdes den 13 mars 1998. Ändringsförslag

Läs mer

Föreningens firma är Saint Louis Fritidsverksamhet.

Föreningens firma är Saint Louis Fritidsverksamhet. STADGAR FÖR FÖRENINGEN SAINT LOUIS FRITIDSVERKSAMHET IDEELL FÖRENING ORG NR 802422-1999 1 Föreningens firma Föreningens firma är Saint Louis Fritidsverksamhet. 2 Föreningens ändamål och verksamhet Föreningen

Läs mer

Stadgar för Jägareförbundet Råneå jaktvårdskrets

Stadgar för Jägareförbundet Råneå jaktvårdskrets Stadgar för Jägareförbundet Råneå - jaktvårdskrets Antagna av Svenska Jägareförbundets kongress 1991 Ändringar gjorda vid Jägareförbundets årsstämma 2000, 2004 och 2012 Antagna av jaktvårdskretsens årsmöte

Läs mer

Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Utrikespolitiska Förbundet Sverige, fastställd den 7 september 2014.

Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Utrikespolitiska Förbundet Sverige, fastställd den 7 september 2014. Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Utrikespolitiska Förbundet Sverige, fastställd den 7 september 2014. Förbundsstyrelsen 1 Förbundsstyrelsen ansvarar för UFS verksamhet mellan förbundsstämmorna och

Läs mer

Redovisning av svar från enkät på särskilt boende 6

Redovisning av svar från enkät på särskilt boende 6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Inbjudan chef för särskilt boende 3 Föregående protokoll 4 Information från socialnämnden 5 Redovisning av svar från enkät på

Läs mer

Pys ordförande Ingela Mattisson-Sandström hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

Pys ordförande Ingela Mattisson-Sandström hälsade alla välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL Fört vid Pyrenéersällskapets årsmöte Datum Plats Protokollförare 2012-03-18 Sydskånska kennelklubben, Arlöv Rose-Marie Parkhed Pys ordförande Ingela Mattisson-Sandström hälsade alla välkomna

Läs mer

Instruktioner för etiska nämnden, invalsnämnden, tävlingsnämnden, valberedningen och akademier

Instruktioner för etiska nämnden, invalsnämnden, tävlingsnämnden, valberedningen och akademier Sveriges Arkitekter Sveriges Arkitekters stämma 2014 Föredragningspunkt 6 INSTRUKTIONER FÖR NÄMNDER, VALBEREDNING OCH AKADEMIER Instruktioner för etiska nämnden, invalsnämnden, tävlingsnämnden, valberedningen

Läs mer

Stadgar 2013. för Lärarnas Riksförbund. gäller från och med 2013 01 01

Stadgar 2013. för Lärarnas Riksförbund. gäller från och med 2013 01 01 Stadgar 2013 för Lärarnas Riksförbund gäller från och med 2013 01 01 Stadgar 2013 Fastställda av Lärarnas Riksförbunds ordinarie kongress 2012 Innehåll Stadgar för Lärarnas Riksförbund 1 Ändamål 10 2

Läs mer

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i.

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i. Så här går det till 1 Håll ett årsmöte Meddela din kör två veckor i förväg att ni ska ha ett årsmöte. UNGiKÖR kan förse dig med de flesta handlingar som behövs för mötet: 2 Dagordning (Kopiera så att alla

Läs mer

Lunds Lasaretts Idrottsförening

Lunds Lasaretts Idrottsförening Lunds Lasaretts Idrottsförening MÅLSÄTTNING 1 Lunds Lasaretts idrottsförening är en korporationsidrottsförening för personalen inom Lunds sjukvårdsdistrikt, stiftad den 9 oktober 1950. Föreningen har som

Läs mer

Elevkår, vadå? Varför elevkårsverksamhet?

Elevkår, vadå? Varför elevkårsverksamhet? Elevkår, vadå? Alla elever i skolan tillhör skolans elevkår, på samma sätt som att alla lärare i skolan tillhör skolans lärarkår. Genom en elevkår har eleverna ett representativt organ för att försvara

Läs mer

STADGAR. för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄSTERTORP I STOCKHOLM

STADGAR. för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄSTERTORP I STOCKHOLM STADGAR för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄSTERTORP I STOCKHOLM 1 STADGAR för Bostadsrättsföreningen Västertorp i Stockholm 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Västertorp i Stockholm.

Läs mer

Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2010/2011

Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2010/2011 Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2010/2011 Arbetsordning antagen vid konstituerande styrelsemöte den 31 maj 2010 Denna arbetsordning skall uppdateras varje år. Styrelsens ordförande

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen SWEDEN BALBOA SOCIETY (SBS)

Stadgar för den ideella föreningen SWEDEN BALBOA SOCIETY (SBS) Stadgar för den ideella föreningen SWEDEN BALBOA SOCIETY (SBS) med hemort i Stockholms, Uppsalas, Göteborgs och Lunds kommuner. Bildad den 13 november 2008. Stadgarna fastställdes av årsmötet den 20 maj

Läs mer

Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2013/2014

Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2013/2014 Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2013/2014 Arbetsordning antagen vid konstituerande styrelsemöte den 10 juni 2013 Denna arbetsordning skall uppdateras varje år. Styrelsens ordförande

Läs mer

STADGAR för Jaktvårdskrets

STADGAR för Jaktvårdskrets STADGAR för Jaktvårdskrets Antagna av Jägareförbundets kongress 1991 Ändringar gjorda vid Jägareförbundets årsstämma 2000, 2004 och 2012 2 Stadgar för jaktvårdskrets Antagna av Svenska Jägareförbundets

Läs mer

Protokoll fört vid extra-insatt styrelsemöte #1 som ägde rum 2013-11-08

Protokoll fört vid extra-insatt styrelsemöte #1 som ägde rum 2013-11-08 Protokoll fört vid extra-insatt styrelsemöte #1 som ägde rum 2013-11-08 Närvarande: Roller: Underskrifter Simon Andersson (Ordförande) Mötesordförande: Simon Andersson Johanna Johansson (Vice ordförande)

Läs mer

www.sjobo.nu/karupsnygard

www.sjobo.nu/karupsnygard www.sjobo.nu/karupsnygard Årgång 31 KARUPSBLADET nr 1 2011 Information från Samfällighetsförening för Fritidsanläggningar Sommar igen!! Härligt!! Det är ju nu man uppskattar att bo i naturen eller hur?

Läs mer

I DIN VARDAG NR. 4 - DECEMBER 2015 NYHETER OCH INFORMATION FRÅN RONNEBY MILJÖ & TEKNIK AB

I DIN VARDAG NR. 4 - DECEMBER 2015 NYHETER OCH INFORMATION FRÅN RONNEBY MILJÖ & TEKNIK AB I DIN VARDAG NR. 4 - DECEMBER 2015 NYHETER OCH INFORMATION FRÅN RONNEBY MILJÖ & TEKNIK AB 2015 närmar sig sitt slut. För oss på Miljöteknik har året varit fullt med projekt och stora utmaningar. Några

Läs mer

UTHAMMAR UDDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

UTHAMMAR UDDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING UTHAMMAR UDDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll fört vid ordinarie årsstämma med Uthammar Udds Samfällighetsförening lördagen den 8 juli 2006 i Smedjan, Uthammar. Närvarande medlemmar enligt deltagarlista,

Läs mer

Stadgar för IFK Malmö FK. Fastställda av ombildningsmöte den 9 juni 1987.

Stadgar för IFK Malmö FK. Fastställda av ombildningsmöte den 9 juni 1987. Stadgar för IFK Malmö FK Fastställda av ombildningsmöte den 9 juni 1987. Stadgar för IFK Malmö Fotbollklubb Stiftad den 23 april 1899, ombildning den 9 juni 1987 Idrottens mål och inriktning Definition

Läs mer

INFORMATION OM EGENKONTROLL

INFORMATION OM EGENKONTROLL INFORMATION OM EGENKONTROLL Väl fungerande rutiner i verksamheten gör att fel på utrustning och felaktig hantering kan upptäckas innan allvarlig skada inträffar. Egenkontrollen är ett verktyg för att skapa

Läs mer

Rutin avseende Heta Arbeten inom Landstinget i Uppsala Läns lokaler

Rutin avseende Heta Arbeten inom Landstinget i Uppsala Läns lokaler 005-00 (5) Utfärdare: Nina Höm 202-02-7 Diarienummer LSU20-0203 Granskare: T. Collin, S. Hill, O.Henriksson Processägare/avd.chef/ enhetschef: Ingemar Lindström 202-02-3 202-02-7 Ärende/Titel: Godkännare:

Läs mer

Höstinformation 2012 Nr 1

Höstinformation 2012 Nr 1 Stiftelsen Östgötagården Det mest attraktiva studentboendet i Uppsala www.ostgotabostader.nu Höstinformation 2012 Nr 1 Sturegården Hej! Här kommer, lite senare än vanligt, höstens första informationsrunda.

Läs mer

Ledamöter Sven-Olof Karlsson, ordf F län, ordförande Boel Andersson Gäre Stig Berg Pk 3 Per Carlsson Pk 4

Ledamöter Sven-Olof Karlsson, ordf F län, ordförande Boel Andersson Gäre Stig Berg Pk 3 Per Carlsson Pk 4 PROTOKOLL 1 Sammanträdesplats Närvarande Västerviks sjukhus Ledamöter Sven-Olof Karlsson, ordf F län, ordförande Boel Andersson Gäre F län Stig Berg Pk 3 Per Carlsson Pk 4 Håkan Eriksson av SN utsedd expert

Läs mer

STADGAR FÖR JÖNKÖPINGS SÖDRA IF IDROTTSFÖRENING Fastställda den 16 mars 2016

STADGAR FÖR JÖNKÖPINGS SÖDRA IF IDROTTSFÖRENING Fastställda den 16 mars 2016 STADGAR FÖR JÖNKÖPINGS SÖDRA IF IDROTTSFÖRENING Fastställda den 16 mars 2016 FÖRENINGENS VERKSAMHET 1. INRIKTNING OCH MÅLSÄTTNING Jönköpings Södra Idrottsförening är en ideell förening, stiftad 9 december

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening

Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening Datum: 2012-11-10 Plats: Centrumhuset i Rödeby Antal deltagare: 27 pers Mötet inleds med att Thomas presenterar ett bildspel och berättar

Läs mer

3 Till justerare tillika rösträknare valdes Peter Andersson och Eva Shennan.

3 Till justerare tillika rösträknare valdes Peter Andersson och Eva Shennan. Protokoll fört vid Gnejsens samfällighetsförenings ordinarie föreningsstämma 140409 kl. 19.00 i Carlskyrkan l Till ordförande för stämman valdes Einar Lestander. 2 Till sekreterare valdes Sverker Brodin

Läs mer

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland ÅF Stadgar Slutgiltigt förslag 2012-04-03 ORG.docx Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland 1. Föreningens firma och ändamål 1.1 Föreningens firma är Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Läs mer

Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2

Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2 Sidan 1 av 11 Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2 Onsdag 21 april kl 19.30 i Stenhamra Församlingsgård Styrelsen för Klevbergets samfällighetsförening 1och 2 bilägger

Läs mer

Dagordning för Vulcan Riders Swedens Årsmöte 2007

Dagordning för Vulcan Riders Swedens Årsmöte 2007 PROTOKOLL 1 (8) Ärende Årsmöte Datum 2007-06-30 Plats Distribution Tånga Hed, Vårgårda www.vulcanriders-sweden.org Dagordning för Vulcan Riders Swedens Årsmöte 2007 1. Val av ordförande att leda mötets

Läs mer

Förslag. Stadgar för Svenska Aikidoförbundet

Förslag. Stadgar för Svenska Aikidoförbundet Förslag Stadgar för Svenska Aikidoförbundet Förord Detta förslag till stadgar utgår från de normalstadgar som Svenska Budo- och Kampsportsförbundet har tagit fram för underförbund. Följande förändringar

Läs mer

Verksamhetsberättelse 20140929 20151231

Verksamhetsberättelse 20140929 20151231 Verksamhetsberättelse 20140929 20151231 Styrelse, revisorer och valberedning Styrelse: Lars Bjurström, ordförande, Karin Farinder, vice ordförande, Göran Wahlqvist, kassör, Britt Johansson, sekreterare,

Läs mer

Stadgar SACO-S-förening (motsvarande)

Stadgar SACO-S-förening (motsvarande) Stadgar SACO-S-förening (motsvarande) (fastställda av SACO-S styrelse 2000-04-27) 1 SACO-S föreningen vid är en gemensam förening för de inom myndigheten anställda, som tillhör förbund anslutna till förhandlingskartellen

Läs mer

Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00. NNBF STYRELSE Närvarande

Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00. NNBF STYRELSE Närvarande Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00 NNBF STYRELSE Närvarande Frånvarande Eva Eriksson, ordförande Urban Jonsson, vice ordförande Åsa Malkusson, sekreterare

Läs mer

Kommunsekreterare Kerstin Petersson Joakim Gustavsson, Södra, kl 19.35-20.00. Marita Björkvall och Solweig Ekh

Kommunsekreterare Kerstin Petersson Joakim Gustavsson, Södra, kl 19.35-20.00. Marita Björkvall och Solweig Ekh Högsby kommun Protokoll Kommunfullmäktige 1(22) Sammanträdesdatum 2007-10-18 Plats och tid Beslutande Kommunhusets tingssal torsdagen den 18 oktober 2007 kl 18.30-20.00 Enligt bifogad lista KF 2007-10-18.doc

Läs mer

Välfärdsutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Välfärdsutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Lokal Strået, kl. 13.40 15.25 Ajournering kl. 14.40 14.55 Beslutande Birgitta Jönsson (S), ordförande Torsten Vigre (M), tjänstgörande ersättare för Olof Röstin (M) Agnetha Persson (C)

Läs mer

Ansluter till STADGAR FÖR HEMBYGDSFÖRENINGAR ANSLUTNA TILL SVERIGES HEMBYGDSFÖRBUND

Ansluter till STADGAR FÖR HEMBYGDSFÖRENINGAR ANSLUTNA TILL SVERIGES HEMBYGDSFÖRBUND Stadgar för föreningen Björndammens Masugn. Antagna på stämma den 18.5 2013. Ansluter till STADGAR FÖR HEMBYGDSFÖRENINGAR ANSLUTNA TILL SVERIGES HEMBYGDSFÖRBUND INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Namn, verksamhetsområde

Läs mer

Reglemente för Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor

Reglemente för Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor Reglemente för Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor Utgångspunkter för arbetet med tillgänglighetsfrågor Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor i (KRT) är ett organ för ömsesidig information och

Läs mer

VÄRBYÄNGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

VÄRBYÄNGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING VÄRBYÄNGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING PROTOKOLL 2015-07 Protokoll 07 fört vid styrelsemöte i hus 117 den 22/6 2015 Närvarande: Mikael Rydell (MR), Kent Larsson (KL), Henrik Ohlsson (HO), Björn Johansson (BJ),

Läs mer

Stadgar för Lokalförening

Stadgar för Lokalförening 1 (8) Stadgar för Lokalförening 1. Namn, ändamål, organisation... 1 2. Medlemskap... 2 3. Årsmöte... 3 4. Konstituerande årsmöte... 5 5. Extra årsmöte... 5 6. Lokalföreningens styrelse... 6 7. Valberedning...

Läs mer

Andra styrdokument KS/ 2014:567-003

Andra styrdokument KS/ 2014:567-003 Gällivare Kommun Dokumentnamn UPPDRAGSBESKRIVNING FÖR SAMRÅDSGRUPP MINORITETSSPRÅK Dokumenttyp Diarienummer Andra styrdokument KS/ 2014:567-003 Beslutad av Framtagen av Kommunstyrelsen Beslutad KF 2015-05-25

Läs mer

Stadgar för Svenska Naturskyddsföreningen

Stadgar för Svenska Naturskyddsföreningen för Svenska Naturskyddsföreningen Antagna vid riksstämman 1998 reviderade 2002, 2004, 2008, 2010 och 2012 Stadgar för Svenska Naturskyddsföreningen Antagna vid riksstämman 1998 reviderade 2002, 2004, 2008,

Läs mer

OM FÖRENINGEN 1 Föreningens firma och säte Föreningens firma är Bokenäs Fiber Ekonomiska Förening och styrelsen har sitt säte i Uddevalla kommun.

OM FÖRENINGEN 1 Föreningens firma och säte Föreningens firma är Bokenäs Fiber Ekonomiska Förening och styrelsen har sitt säte i Uddevalla kommun. Information från Bokenäs Fiber - Februari 2014 Hej medlem, Nu verkar det som om vintern har släppt greppet och vi planerar att komma igång med grävningen igen efter vinteruppehållet. Närmast på tur är

Läs mer

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö 1 Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö Det är givetvis kostnadsfritt att stå i Malmö stads odlingslottskö. Steg 1: Registrera dig som ny kund och skapa en sökprofil För att kunna

Läs mer

Stadgar för Fiversätraöns Intresseförening utan personligt ansvar

Stadgar för Fiversätraöns Intresseförening utan personligt ansvar Stadgar för Fiversätraöns Intresseförening utan personligt ansvar 1 (6) Firma 1 Föreningens firma är Fiversätraöns Intresseförening utan personligt ansvar. 2 Föreningen skall ha till ändamål att främja

Läs mer

Uppsala kommuns författningssamling

Uppsala kommuns författningssamling Uppsala kommuns författningssamling Arbetsordning för Uppsala kommunfullmäktige; antagen den 7 september 2015 Antalet ledamöter 1 Fullmäktige har 81 ledamöter. I vallagen (1997:157) finns bestämmelser

Läs mer

1 Ordföranden, Göran Nilsson öppnar Svenska Vägmarkeringsföreningens 43:e årsmöte. 2 Närvarande medlemmar är 29 st enligt bifogad lista

1 Ordföranden, Göran Nilsson öppnar Svenska Vägmarkeringsföreningens 43:e årsmöte. 2 Närvarande medlemmar är 29 st enligt bifogad lista 1 PROTOKOLL SVMF: s ÅRSMÖTE 2014-03-06 i Stockholm 1 Ordföranden, Göran Nilsson öppnar Svenska Vägmarkeringsföreningens 43:e årsmöte. 2 Närvarande medlemmar är 29 st enligt bifogad lista 3 Göran Nilsson

Läs mer

Informationshantering Vägval Älgö

Informationshantering Vägval Älgö Informationshantering Vägval Älgö Sammanfattning Projektet skall hålla så många som möjligt informerade om arbetet och ge många tillgång till kvalitetssäkrad detaljerad information. Information som kan

Läs mer

Nicklas Eriksson Roger Johansson Anders Gustafsson Jens Andersson Roger Lundström. Oskar Burström

Nicklas Eriksson Roger Johansson Anders Gustafsson Jens Andersson Roger Lundström. Oskar Burström Jägareförbundet Umeå 1 Styrelsemöte Plats och tid: Jägarna, tisdag 6 Maj 2014 Närvarande: Ulf Lundgren Nicklas Eriksson Anders Gustafsson Jens Andersson Roger Lundström Adjungerade: Christer Zakrisson

Läs mer

Viksäters samfällighetsförening

Viksäters samfällighetsförening Viksäters samfällighetsförening Vi i styrelsen vill hälsa nya medlemmar inflyttade under 2007 välkomna och till samtliga medlemmar vill vi lämna aktuell information. Vi bifogar kontaktuppgifter för Viksäters

Läs mer

Bilaga 1 Listningsregler

Bilaga 1 Listningsregler Bilaga 1 Listningsregler Hälsoval Jämtlands län 2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 LISTNINGSREGLER 3 1.1 MEDBORGARENS ÅTAGANDE 3 1.2 PRINCIPER FÖR MEDBORGARENS VAL 3 1.2.1 Särskilt boende 3 1.2.2 Rätt till enskilda

Läs mer

Stadgar för Rimbo Idrottsförening

Stadgar för Rimbo Idrottsförening Stadgar för Stadgarna reviderade och fastställda i oktober 1992 Stadgarna ändrade avseende 6 vid årsmöte 1996 Stadgarna ändrade avseende 5, 6, 9, 12, 13, 14, 15, 17 och 22 vid årsmöte 2012 Sida 2 av 6

Läs mer

Datum 2008-01-14 Kommunikationsavdelningen Södertälje kommuns riktlinjer för E-post Följande riktlinjer omfattar användningen av e-post i Södertälje kommun men omfattar inte elevers användning av e-post.

Läs mer

Verksamhetsplan 2010 Villaägarna i Kungsbacka kommun

Verksamhetsplan 2010 Villaägarna i Kungsbacka kommun Verksamhetsplan 2010 Villaägarna i Kungsbacka kommun Antagen av styrelsen den 2010-03-04 Behandlad på årsmötet den 2010-03-18 Senast reviderad den... 1. Inledning 1.1 Förbundets uppdrag Leverera nytta

Läs mer

Stadgar Forum Vänersborg

Stadgar Forum Vänersborg Stadgar Forum Vänersborg 1 Föreningens firma Föreningens firma är Forum Vänersborgs Stad ekonomiska förening. Föreningens namn är Forum Vänersborg. 2 Ändamål, vision och verksamhet Föreningen har till

Läs mer

Stadgar för Särö Villaägareförening Fastställda vi ordinarie stämma 2007-11-14 Utgåva 2007-03-27

Stadgar för Särö Villaägareförening Fastställda vi ordinarie stämma 2007-11-14 Utgåva 2007-03-27 Stadgar för Särö Villaägareförening Fastställda vi ordinarie stämma 2007-11-14 Utgåva 2007-03-27 1 FIRMA Föreningens firma är Särö Villaägareförening, (org. nr. 849400 7076) 2 ÄNDAMÅL Föreningen har till

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

1 Mötets öppnande. Förbundets representanter har ordet. Ordförande Roger hälsar välkommen och förklarar årsstämman öppnat.

1 Mötets öppnande. Förbundets representanter har ordet. Ordförande Roger hälsar välkommen och förklarar årsstämman öppnat. Protokoll PROTOKOLL Årsstämman 2013 Tid: 17 Mars 2013 Plats: Ansia konferens, Lycksele 1 Mötets öppnande. Förbundets representanter har ordet. Ordförande Roger hälsar välkommen och förklarar årsstämman

Läs mer

Ombyggnad av en S30. - separat matplats/salong, dvs i praktiken minst 6 kojplatser

Ombyggnad av en S30. - separat matplats/salong, dvs i praktiken minst 6 kojplatser Ombyggnad av en S30 Nedanstående beskrivna renovering torde vara den mest genomgripande som har gjorts på en S30. Jag har inte sett båten själv, men har hört den lovordas av andra och med med vetskap om

Läs mer

Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Piggvaren 3 i Visby.

Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Piggvaren 3 i Visby. STADGAR för bostadsrättsföreningen Piggvaren 3 i Visby antagna 2015-10-07. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Piggvaren 3 i Visby. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till

Läs mer

Datatekniksektionen vid Lunds Tekniska Högskola 2002-04-22

Datatekniksektionen vid Lunds Tekniska Högskola 2002-04-22 Datatekniksektionen vid Lunds Tekniska Högskola 2002-04-22 Motion angående Intresseföreningen InfoCom Förslag angående Intresseföreningen InfoCom (IC) Som många förmodligen redan är medvetna om så har

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Sofia Strand

Bostadsrättsföreningen Sofia Strand Välkommen till Bostadsrättsföreningen Sofia Strand Tegelviksgatan 37-39 116 41 Stockholm Brf Sofia Strand, Tegelviksgatan 39, 116 41 Stockholm Sida 1 Välkommen till Bostadsrättsföreningen Sofia Strand!

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare.

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (19) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00 Beslutande Boerje Bohlin (s) Ordförande Pernilla Kardell

Läs mer

Stadgar för Konstkåren (Org. 857203-6724) Reviderade 2014-10-22

Stadgar för Konstkåren (Org. 857203-6724) Reviderade 2014-10-22 Stadgar för Konstkåren (Org. 857203-6724) Reviderade 2014-10-22 1. VERKSAMHETSOMRÅDE OCH ÄNDAMÅL 1.1. Verksamhetsområde Konstkåren verkar vid konstnärliga fakulteten på Göteborgs universitet. Konstkåren

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-05-06

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-05-06 Stockholm 2015-05-06 Styrelsemöte 6 maj 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 15:26 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen beslutar att anse mötet

Läs mer