Bosch IP Presentation av IP-teknik och CCTV:s framtid. Bosch IP Network Video Produktguide

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bosch IP Presentation av IP-teknik och CCTV:s framtid. Bosch IP Network Video Produktguide"

Transkript

1 Bosch IP Presentation av IP-teknik och CCTV:s framtid Bosch IP Network Video Produktguide

2 2 3 Ändringar i CCTV-tekniken har drivits fram på grund av tre huvudsakliga krav. Det första är behovet att reducera kostnaden för att spela in och lagra video under långa perioder. Det andra är behovet att reducera det utrymme som krävs för dessa system. Det tredje är behovet att förbättra åtkomligheten. IP Network Video nästa generation av CCTV Stora tekniska framsteg görs ett litet steg i taget. Bosch IP Network Video leder dig steg för steg in i CCTV-teknikens framsteg. Videobandspelare var det första CCTV-alternativet, och under många år det enda alternativet. Videobandspelare är billiga och tillförlitliga men också arbetsintensiva, eftersom någon måste byta band, rengöra inspelningshuvuden och utföra återkommande underhåll. De tusentals videoband som skapades ledde inte bara till lagringsproblem utan utgjorde också en säkerhetsrisk. Vem som helst kunde titta på dem eller ändra dem och det fanns inga säkerhetskopior. Digitala videobandspelare (DVR) revolutionerade branschen genom att eliminera skrymmande videoband och tillhandahålla videoarkiv. Då behövdes inte kostsamt underhåll eller tröttsamt bandbyte. Sökningen blev snabb och tillförlitlig. Digitala videobandspelare behöver fortfarande en växlare för att dirigera video in i driftstationen, men allt eftersom tekniken förbättras, gör även videostorleken och lagringsenheterna det. Nätverksvideobandspelare (NVR) använder IP Network Video och är den tredje generationen nästa steg i utvecklingen av mer kostnadseffektiva och utrymmeseffektiva lösningar för visning och lagring av video. IP-baserade digitala kodare för kodad video till nätverket för lagring var som helst. Detta har öppnat dörren för konvertering av analog video till digital, och man kan lagra video på en plats och visa den från vilken plats som helst i världen. Som med alla andra teknikframsteg kommer vissa användare att vilja övergå till IP omedelbart, medan andra föredrar en längre övergångsperiod. Eftersom Bosch IP Network Video-produkter är kompatibla med befintliga analoga komponenter kan övergången ske gradvis, och du kan dra nytta av fördelarna med IP-video samtidigt som du fortsätter att lönsamt utnyttja din analoga investering. Du kan också installera ett komplett IP-system direkt för att omedelbart få tillgång till den senaste CCTV-tekniken.

3 4 IP Network Video-system erbjuder ett antal fördelar jämfört med traditionella, analoga system. CCTV-systemets bekvämlighet, kostnadseffektivitet och sammantagna effektivitet är viktiga faktorer för att övergå till IP. Fördelarna med IP Network Video Med IP kan en enda operatör övervaka fjärrstyrda och trådlösa kameror var som helst i nätverket. Åtkomlighet Medan marknaden strävar efter att reducera mängden personal som hanterar säkerhetssystem möjliggör IP-nätverk ytterligare centralisering. En enda operatör kan övervaka fjärrstyrda och trådlösa kameror från vilken punkt som helst i nätverket, och video kan även fjärrlagras. Medan många konkurrenter erbjuder trådlösa punkt-till-punktmöjligheter tillhandahåller Bosch trådlös åtkomst från vilken punkt som helst i nätverket. Förenklad installation till lägre kostnad IP Network Video-system ansluter via CAT-5-system eller trådlösa kommunikationssystem som redan finns i många byggnader, i stället för via omfattande koaxialkablage som analoga system. Minskade lagringskostnader Då CCTV-video träder in i nätverksvärlden kan du dra nytta av IT-tekniker som exempelvis nätverksansluten lagring och lagringsnätverk som kan rymma mycket stora mängder data. Systemet använder särskilda högdensitetsservrar för lagring i stället för att förlita sig på en enda hårddisk. Video på dessa servrar kan då delas med någon från vilken punkt som helst i nätverket. Tillförlitlighet IP använder fördelarna med Internet-tekniken för att skapa ett tillförlitligare säkerhetssystem. Videotrafik kan automatiskt omdirigeras till ett lagringssystem för säkerhetskopiering i händelse av strömavbrott eller nätverksdriftavbrott. Skalbarhet IP-nätverk erbjuder förbättrad flexibilitet för att utöka ett CCTV-system. Det är inte bara enkelt att lägga till kameror utan också att lägga till lagringsutrymme och distribuera det över nätverket. IP-nätverk har dessutom en unik förmåga att stödja flera samtidiga visningar. På samma sätt som en e-postserver kan skicka samma data till flera personer samtidigt, kan nätverksväxeln kopiera video och använda samma data flera gånger. Videokvalitet I moderna IP-system används MPEG-4 som utnyttjar nätverket effektivare än M-JPEG. Vid tillfällen då lägre kvalitet skulle räcka och hjälpa till att kontrollera mängden lagring som används ger IP dig möjlighet att anpassa den utgående videokvaliteten, utifrån dina visningsbehov och lagringskapaciteten. M-JPEG MPEG-4 IP Network Video-system som använder MPEG-4 levererar video av högre kvalitet än M-JPEG för samma mängd bandbredd.

4 6 7 Bosch kan hjälpa dig med en jämn, effektiv övergång från ditt nuvarande system till IP. Vi erbjuder nu en komplett uppsättning IP Network Video-produkter för direktuppspelning, inspelning, avspelning och arkivering av bild och ljud. Våra IP Network Video-produkter är unika, eftersom vi erbjuder alternativet att ha lagring i kodarenheterna. Därmed överbryggas avståndet mellan digitala videobandspelare och IP-video, och andra specifika fördelar erbjuds. Boschs patenterade ANR-teknik säkerställer oavbruten bevakning och inspelning, även vid nätverksfel. Tillförlitlig CCTV även vid nätverksfel Endast Bosch kan erbjuda dig tillförlitligheten med vår patentsökta ANR-teknik (Automatic Network Replenishment). ANR låter lokal lagring i kodaren fungera som säkerhetskopia om nätverket slutar fungera. Konventionella nätverksvideobandspelare (NVR) råkar ut för inspelningsluckor vid nätverksfel, men Boschs NVR använder ANR för att automatiskt täppa till dessa luckor. Dessutom sprids informationsutsändningen till NVR så att nätverket inte överbelastas. Förlita dig på Bosch för din IP Network Video-lösning Funktionen för inspelning före larm fångar viktig information som leder fram till en händelse utan att slösa bort värdefullt inspelningsutrymme. Audiokapacitet lyssna Det finns alternativ med en- eller tvåvägsaudio. Bosch gör så att bild och ljud sänds som en enda medieström, så att båda är synkroniserade. Inspelning före larm fånga information som leder fram till viktiga händelser Boschs kodare kan temporärt spela in video från viktiga säkerhetsplatser, och om och när ett larm aktiveras spolar de tillbaka och spelar in informationen permanent precis före och precis efter larmet. Den relevanta videon lagras säkert på den säkra servern, men värdefullt utrymme upptas inte med timmar av händelselös inspelning. Videostyrsystem datorvisning och analog visning Med de bästa CCTV-systemen kan användaren visa video via både dator och analoga monitorer. Bosch VIDOS Video Management System tillhandahåller en enkel metod att styra båda. Detta är det effektivaste sättet att hantera videoinformation i ett CCTV-system med IP-nätverk. Boschs IP Network Video-produkter är idealiska för många säkerhetstillämpningar, i synnerhet sådana med åtskilliga fjärrplacerade kameror över ett stort område. Trafikhantering, transport, fängelser, myndigheter, universitet och stora butiker är bara ett fåtal applikationer som är lämpliga för en gradvis övergång till IP-tekniken. Utifrån dina behov kan Boschs produkter användas för att skapa kompletta, digitala nätverk eller för att övergå från analogt till digitalt ett steg i taget. Med Bosch VIDOS Video Management System kan du växla kameror på datorskärmen eller de analoga monitorerna.

5 8 9 Det idealiska IP Network Video-systemet skulle kunna erbjuda bild och ljud av högsta kvalitet som skickas från kameror på varje tänkbar punkt och som kan visas från vilken plats som helst i världen, med en obegränsad mängd långtidslagring. I realiteten inskränks dock varje system av två begränsade resurser: nätverksbandbredd och lagringsutrymme. Boschs målsättning för IP Network Video-lösningar är att utnyttja dessa begränsade resurser maximalt och erbjuda dig ett så kostnadseffektivt och utrymmeseffektivt CCTV-system som möjligt. Tack vare vissa avgörande fördelar med Bosch IP Network Video-produkterna kan detta mål uppnås. I de effektivaste säkerhetssystemen kan alla aspekter kommunicera. Det förutsätter att de talar samma språk. IP-teknik är detta gemensamma språk. Med ett IP-baserat system kan kunder blanda och anpassa de bästa lösningarna för intrångsskydd och tillträdessystem samt CCTV-kameror allt detta utgör övergången till IP. I den närmaste framtiden kommer säkerhetsprodukter övervägande att kommunicera via IP. Tills dess hjälper Bosch dig med övergången genom att lugnt och säkert införa denna nya teknik i stället för att inkludera den i varje produkt på en gång. Boschs verktyg för bättre resurshantering Inbyggd rörelseavkänning Rörelseavkänning via IP-kodare används vanligtvis för att utlösa ett larm till operatören, öka bildhastigheten på inspelningen för att fånga händelsen IP:s inverkan på säkerhetstekniken Reläer Centrala övervakningsplatser har helt enkelt inte råd att ha dedikerade ledningar till och från varje plats och enhet som behöver styras. Med mer detaljerat och se till att larmvideon lagras IP-tekniken kan operatören koppla in och ur säkert, antingen lokalt eller på en fjärrplacerad NVR. vad som helst och styra det från vilken plats Boschs rörelseavkänning är ännu mer sofistikerad. som helst i världen. Du har möjlighet att bestämma den specifika Bild- och ljudkomprimering Utvecklingen av komprimeringsformat är en oändlig process från MPEG-1 på S-VHS till MPEG-2 för DVD, sedan MPEG-4 för direktuppspelning via Internet. Boschs video-ip-kodare kan uppgraderas på fältet, så om ett bättre komprimeringsformat upptäcks har du tillgång till det utan att behöva investera i ny maskinvara. Vår nuvarande teknik bygger snarare på MPEG-2 och MPEG-4 än M-JPEG för att uppnå bättre effektivitet. MPEG-4 rörelseriktningen som ska utlösa ett larm och ange hur mycket rörelse som behövs. Som ett resultat av detta skickas så lite information som möjligt över nätverket och lagras när inget händer, men så snart som en händelse inträffar fångas den mycket detaljerat. Samtidig visning IP-nätverkstekniken gör det möjligt för nätverksväxeln att kopiera data automatiskt om flera mottagare Ljud Precis som Internet-radio möjliggör IP överföring av ljud över enorma avstånd. Och eftersom ljudet är digitalt, inte analogt, försämras inte ljudkvaliteten över långa avstånd. När ljudet har arkiverats kan det spelas upp om och om igen utan försämring. Den viktigaste aspekten är att man inte behöver dra separata mikrofon- eller högtalarkablar från kameran till åskådaren. Allt sker via Ethernet. Seriella portar En genomsnittlig seriell kabel blir otillförlitlig redan efter 3 till 4 meter. Genom att omvandla seriella data till IP kan emellertid samma data transporteras över hela planeten, i båda riktningarna. Detta är särskilt viktigt i CCTV-tillämpningar för att PTZkameror ska fungera tillförlitligt över långa avstånd. Trådlöshet Framsteg inom trådlösa tekniker har sporrats lagrar endast speciella referensbilder och sedan skillnaden mellan efterföljande bilder. Om visningen av en korridor förblir oförändrad i timmar fångas scenen och eventuella ändringar i den med minimal lagring. Antalet referensbilder är dessutom helt konfigurerbart i enlighet med specifika användarbehov. Dubbel direktuppspelning vill visa samma sak. Med rätt växel har flera åskådare möjlighet att se samma kamera via LAN eller WAN utan att den enkla kodaren belastas. Detta är en mycket viktig komponent i en skalbar lösning. Bandbreddsbegränsning Även dedikerade CCTV-nätverk kan bli överfulla då och då. Med Bosch kan användaren välja hur justeringen ska ske för att behandla temporära Med den sofistikerade, inbyggda rörelseavkänningen kan användaren ange parametrar för att maximera både bevakningskapaciteten och nätverkseffektiviteten. Larm Larm kan utlösas av en häpnadsväckande mängd funktioner, inklusive kontakter, sensorer och andra system. I stället för att överföras från spänning mellan två ledare har de nu blivit informationsbitar som kan tas emot och hanteras var som helst i nätverket även av flera mottagare. av kravet på ökad rörlighet och enkel installation. IP-aktiverade produkter tillmötesgår denna trend omedelbart utan att någon ändring i deras teknik erfordras. Vart är denna teknik på väg? Föreställ dig att du går omkring med en enda trådlös enhet där du visar vilken kamera som helst i nätverket. Tänk dig också att kameror installeras längs tunnlar och broar utan några kablar förutom strömförsörjning. Tekniken går snabbt framåt. Framtiden är inte Boschs kodare erbjuder dubbel direktuppspelning. trafikökningar. Bildhastigheten kan sjunka tillfälligt avlägsen. Beroende på vald modell kan användaren justera medan skärpan på varje bild behålls eller, omvänt, bildhastighet, komprimeringsstandard och/eller samma antal bilder kan spelas in men med lägre upplösning samtidigt för att styra videokvaliteten för upplösning. Det går också att programmera varje olika ändamål från lokal visning till satellitvisning, kodare så att bandbredden den använder tillåts Internet-visning eller arkivering. Resultatet är att öka och minska i nödvändig grad för att bevara både man kan styra bildhastighet och upplösning för bildhastigheten och upplösningen. Användaren varje videodirektuppspelning. kan alternativt bestämma en övre gräns för att säkerställa att systemet inte överskrider den totala bandbreddsallokeringen även om varje kodare i nätverket blir aktiv. Bosch tillhandahåller flexibilitet att välja det alternativ som är bäst för en särskild tillämpning. IP Network Video drar full nytta av framsteg inom den trådlösa tekniken för ökad rörlighet och enkel installation.

6 10 11 IP-tekniken är här och dess påverkan bara fortsätter att växa. Om du använder IP Network Video när du installerar ett nytt system eller uppgraderar ett befintligt system kommer åtkomligheten och effektiviteten för CCTV-systemet att förbättras. Bosch IP Network Video-produkter integreras perfekt med befintliga analoga produkter och nätverk, och på så sätt kan Boschs produkter föra ditt CCTV-system in i nästa generation. Typisk konfiguration för Bosch IP Network CCTV AutoDome PTZ-kameror Ta det första steget med Bosch Fasta Dinion-kameror Enkanalskodare Flerkanalskodare Ethernet-nätverk NVR-server (nätverksvideobandspelare) som kör VIDOS-NVR-programvara RAID 5-hårddiskar Analoga monitorer Dekodrar Bevakningsarbetsstation som kör VIDOS Video Management-programvara

7 Tradition av kvalitet och innovation I mer än 100 år har namnet Bosch borgat för kvalitet och pålitlighet. Bosch Security Systems är stolta över att kunna erbjuda en mängd olika säkerhetssystem inom brandlarm, inbrottslarm, trygghetslarm, kameraövervakning, överordnade system och kommunikation som hjälper dig att hitta en lösning för varje tillämpning. Vi är det självklara valet som global leverantör av innovativ teknik med högsta nivå på service och support. Välj Bosch när du behöver en partner du kan lita på. Bosch Security Systems För mer information var vänlig titta in på eller skicka mejl till se.securitysystems@bosch.com Alla rättigheter förbehållna Tryckt i Nederländerna VS-EH-sv-01_ _03

Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer

Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer 2 Praesideo högtalar- och utrymningslarmssystem från Bosch Hålla allmänheten informerad och skyddad Med fler

Läs mer

Divar. Användningsguide. Divar application guide

Divar. Användningsguide. Divar application guide Divar Användningsguide Bosch Divar application Divar Digital guide mångsidig inspelare, DVR Bosch Divar Digital mångsidig inspelare, DVR Divar är den digitala inspelare som gör digital CCTV överkomlig

Läs mer

Skalbarhet är den bästa lösningen. Den nya LMS 7 Professional.

Skalbarhet är den bästa lösningen. Den nya LMS 7 Professional. Skalbarhet är den bästa lösningen. Den nya LMS 7 Professional. 2 Effektivitet genom anpassning Idealiska lösningar för din framgång För att garantera omedelbart svar på hjälpanrop, snabb service och sammanhängande

Läs mer

Bosch NurseCall med demensfunktion Ökad effektivitet i äldreboenden

Bosch NurseCall med demensfunktion Ökad effektivitet i äldreboenden Bosch NurseCall med demensfunktion Ökad effektivitet i äldreboenden 2 Säkerhet i äldreboenden: en stor utmaning Att driva eller utrusta äldreboenden och ålderdomshem ställer dig inför utmaningen att väga

Läs mer

Nu lanserar vi AutoDome Easy Den perfekta lösningen för mellanstora miljöer

Nu lanserar vi AutoDome Easy Den perfekta lösningen för mellanstora miljöer Nu lanserar vi AutoDome Easy Den perfekta lösningen för mellanstora miljöer PTZ-kamera utformad för att passa perfekt När en fast minidome-kamera inte räcker till och en traditionell PTZ-kamera är mer

Läs mer

Blue Line inbrottsdetektorer

Blue Line inbrottsdetektorer Blue Line inbrottsdetektorer 2 Mer än bara en detektor Oavsett om du har ett hus eller driver ett företag, så behöver du säkerhet du kan lita på. Bosch Blue Line inbrottsdetektorer håller ett välbehövligt

Läs mer

Bosch CCS 800 Ultro diskussionssystem Nyskapande...

Bosch CCS 800 Ultro diskussionssystem Nyskapande... Bosch CCS 800 Ultro diskussionssystem Nyskapande... 2 CCS 800 Ultro diskussionssystem...med en flexibel allt-i-ett möteslösning Unik inbyggd MP-inspelning och -uppspelning Mycket tydligt tal med digital

Läs mer

CCS 900 Ultro-diskussionssystem Effektiv mötesteknik

CCS 900 Ultro-diskussionssystem Effektiv mötesteknik Tradition av kvalitet och innovation I mer än 0 år har namnet Bosch borgat för kvalitet och pålitlighet. Bosch Security Systems är stolta över att kunna erbjuda en mängd olika säkerhetssystem inom brandlarm,

Läs mer

MIC Series 550 Tålig pan-tilt-zoom-kamera för utomhusbruk

MIC Series 550 Tålig pan-tilt-zoom-kamera för utomhusbruk MIC Series 550 Tålig pan-tilt-zoom-kamera för utomhusbruk 2 MIC Series 550 Sätter standarden inom övervakning Tilltalande, kompakt design för diskret integrering i övervakningsmiljöer Tålig, vandalsäker

Läs mer

Trygghetstelefon 62 IP, analogt eller GSM Trygghetstelefon 62 passar dina behov

Trygghetstelefon 62 IP, analogt eller GSM Trygghetstelefon 62 passar dina behov Trygghetstelefon 62 IP, analogt eller GSM Trygghetstelefon 62 passar dina behov 2 Förbättrad säkerhet för oberoende boende hemma Vi har utvecklat vårt trygghetslarm för människor som vill leva ett självständigt

Läs mer

AEGIS-lampor från Bosch Skydds- och säkerhetsbelysning

AEGIS-lampor från Bosch Skydds- och säkerhetsbelysning AEGIS-lampor från Bosch Skydds- och säkerhetsbelysning 2 AEGIS-lampor AEGIS-lampor Skydds- och säkerhetsbelysning Patentsökt Constant Light-teknik kompenserar för nedbrytning av lysdioderna. Black Diamond-teknik

Läs mer

REG-Sentry från Bosch Automatiskt passersystem för fordon

REG-Sentry från Bosch Automatiskt passersystem för fordon REG-Sentry från Bosch Automatiskt passersystem för fordon 2 REG-Sentry - Boschs automatiska passersystem för fordon REG-Sentry är en lösning för fordonspasserkontroll som bygger på LPR (License Plate Recognition)

Läs mer

Säkerhet helt anpassad till just era behov DS7220 V2 / DS7240 V2 centralapparater för inbrottslarm

Säkerhet helt anpassad till just era behov DS7220 V2 / DS7240 V2 centralapparater för inbrottslarm Säkerhet helt anpassad till just era behov DS7220 V2 / DS7240 V2 centralapparater för inbrottslarm Säkerhet har sitt pris, men det behöver inte kosta en förmögenhet. Centralapparaterna DS7220 V2 och DS7240

Läs mer

Inbrottsdetektorerna i Professional Series Vet när de ska larma. Vet när de inte ska larma.

Inbrottsdetektorerna i Professional Series Vet när de ska larma. Vet när de inte ska larma. Inbrottsdetektorerna i Professional Series Vet när de ska larma. Vet när de inte ska larma. Har nu Multipointantimaskeringsteknik med integrerad spraydetektering Oöverträffade Bosch-teknologier förbättrar

Läs mer

Den visuella konsten. Answers for infrastructure.

Den visuella konsten. Answers for infrastructure. Den visuella konsten Answers for infrastructure. Lösningar för alla behov Videoövervakning ger full visuell kontroll över en verksamhet dygnet runt. Med hjälp av digital lagring kan man i efterhand identifiera

Läs mer

Bosch Video Management System Säkra din framtid med IP

Bosch Video Management System Säkra din framtid med IP Bosch Video Management System Säkra din framtid med IP IP-videosäkerhet En helhetslösning Boschs VMS (Video Management System) hanterar all säkerhetsinformation samt digitalt ljud och bild över ditt nätverk.

Läs mer

Bosch Plena för PA system och talat utrymningslarm Den snabba lösningen för säkerhet

Bosch Plena för PA system och talat utrymningslarm Den snabba lösningen för säkerhet Bosch Plena för PA system och talat utrymningslarm Den snabba lösningen för säkerhet 2 Bosch Plena för PA system och talat utrymningslarm Den snabba lösningen för säkerhet Bosch Plena för PA system och

Läs mer

Bosch Plena PA system Easy Line PA system på det enkla sättet

Bosch Plena PA system Easy Line PA system på det enkla sättet Bosch Plena PA system Easy Line PA system på det enkla sättet 2 Plena PA system Easy Line En praktisk lösning för högtalarmeddelanden av hög kvalitet Lättanvänd med zonetikettering och inställningsindikatorer

Läs mer

wlsn* tvåvägs trådlöst nätverk Den enkla vägen till hög säkerhet * wireless Local SecurityNetwork

wlsn* tvåvägs trådlöst nätverk Den enkla vägen till hög säkerhet * wireless Local SecurityNetwork wlsn* tvåvägs trådlöst nätverk Den enkla vägen till hög säkerhet * wireless Local SecurityNetwork 2 Vad är wlsn? wlsn (wireless Local SecurityNetwork) från Bosch Security Systems är ett toppmodernt larmsystem.

Läs mer

Fokusera Bosch IVA (Intelligent Video Analysis)

Fokusera Bosch IVA (Intelligent Video Analysis) Fokusera Bosch IVA (Intelligent Video Analysis) 2 Och vidta åtgärder...... med Bosch Intelligent Video Analysis Det spelar ingen roll hur få eller många kameror ditt system använder att övervaka allt effektivt

Läs mer

Access Easy Passersystem Från vilken plats som helst med ett klick!

Access Easy Passersystem Från vilken plats som helst med ett klick! Access Easy Passersystem Från vilken plats som helst med ett klick! 2 Enkel installation, enkel hantering, tillförlitlig säkerhet För små och medelstora företag är det nödvändigt att kontrollera inpasseringen

Läs mer

Hantera övervakning Ett komplett sortiment IP-kameror

Hantera övervakning Ett komplett sortiment IP-kameror Hantera övervakning Ett komplett sortiment IP-kameror 2 Ett komplett sortiment IP-kameror Varför skulle du välja något annat än det bästa för din CCTV-nätverkslösning? FlexiDome IP perfekt formgivna kameror

Läs mer

Bosch köper Extreme Extreme CCTV-gruppens produkter finns nu tillgängliga hos Bosch

Bosch köper Extreme Extreme CCTV-gruppens produkter finns nu tillgängliga hos Bosch Bosch köper Extreme Extreme CCTV-gruppens produkter finns nu tillgängliga hos Bosch 2 I Bosch köper Extreme Integritet, nyskapande och prestanda Tack vare Boschs förvärv nyligen av Extreme CCTVgruppen,

Läs mer

Skyddet är avstängt. Easy Series inbrottslarm Säkerhet helt enkelt - nu med wlsn* * wireless Local SecurityNetwork

Skyddet är avstängt. Easy Series inbrottslarm Säkerhet helt enkelt - nu med wlsn* * wireless Local SecurityNetwork Skyddet är avstängt Easy Series inbrottslarm Säkerhet helt enkelt - nu med wlsn* * wireless Local SecurityNetwork 2 Säkerhet först och främst Du vill naturligtvis ha det bästa möjliga skyddet för ditt

Läs mer

Konferenssystemet DCN multimedia Informera. Imponera. Inspirera.

Konferenssystemet DCN multimedia Informera. Imponera. Inspirera. Konferenssystemet DCN multimedia Informera. Imponera. Inspirera. 2 Konferenssystemet DCN multimedia från Bosch Informera. Imponera. Inspirera. Hjälp människor att komma igång Syftet med de flesta möten

Läs mer

Bosch Högtalarutropssystem Leder vägen inom akustisk utmärkthet

Bosch Högtalarutropssystem Leder vägen inom akustisk utmärkthet Bosch Högtalarutropssystem Leder vägen inom akustisk utmärkthet 2 Leder vägen inom akustisk utmärkthet Avancerad akustisk expertis Med mer än 60 års erfarenhet inom design och utveckling av elektroakustisk

Läs mer

Så tillförlitlig att du helt kan koppla av Professionell videoinspelning och -hantering

Så tillförlitlig att du helt kan koppla av Professionell videoinspelning och -hantering Så tillförlitlig att du helt kan koppla av Professionell videoinspelning och -hantering 2 Bosch Recording Solutions Högkvalitativa lösningar för alla Välj den lösning som passar ditt användningsområde

Läs mer

Bosch modulära takhögtalare Det smarta ljudsystemet för alla tak

Bosch modulära takhögtalare Det smarta ljudsystemet för alla tak Bosch modulära takhögtalare Det smarta ljudsystemet för alla tak 2 Modulära takhögtalare Utformad med installatören i åtanke Perfekt för nästan alla slags tak Nyskapande modulär arkitektur Lätt att installera

Läs mer

SISTORE. Siemens digitala videolagringsenheter. Building Technologies, Security Products

SISTORE. Siemens digitala videolagringsenheter. Building Technologies, Security Products SISTORE Siemens digitala videolagringsenheter Building Technologies, Security Products Öka tryggheten i din verksamhet med kompetent och modern teknik! Med videoövervakning får du full visuell kontroll

Läs mer

EIO Teledagar 2008 IP kameror Smart bildanalys. Vlada Durdanovic & Peter Dahlgren

EIO Teledagar 2008 IP kameror Smart bildanalys. Vlada Durdanovic & Peter Dahlgren EIO Teledagar 2008 IP kameror Smart bildanalys Vlada Durdanovic & Peter Dahlgren Pelco Sweden 2008 Pelco är Marknadsledande inom videosäkerhet Världens största tillverkare av system för videosäkerhet Branschledande

Läs mer

Direkt-router 2000IP. Buffrar och vidaresänder video över Internet och andra IP-nät eller fungerar som avancerad video-mottagare. Standardfunktioner

Direkt-router 2000IP. Buffrar och vidaresänder video över Internet och andra IP-nät eller fungerar som avancerad video-mottagare. Standardfunktioner Direkt-router 2000IP Buffrar och vidaresänder video över Internet och andra IP-nät eller fungerar som avancerad video-mottagare Direkt-router används till att knyta ihop videolänkar eller för att omvandla

Läs mer

Cargolog Impact Recorder System

Cargolog Impact Recorder System Cargolog Impact Recorder System MOBITRON Mobitron AB Box 241 561 23 Huskvarna, Sweden Tel +46 (0)36 512 25 Fax +46 (0)36 511 25 Att mäta är att veta Vi hjälper dig och dina kunder minska skador och underhållskostnader

Läs mer

Divar digitala inspelningsenheter En ny definition av begreppet digital inspelning

Divar digitala inspelningsenheter En ny definition av begreppet digital inspelning Divar digitala inspelningsenheter En ny definition av begreppet digital inspelning En ny generation av Divar digitala inspelningsenheter för analoga tillämpningar och för IP-tillämpningar. Nästa generationens

Läs mer

Teknologin steg för steg 2. Snyggt grafiskt användargränssnitt 2. Trådlöst Bluetooth -infrastruktur 2. IPCS systemdiagram 3

Teknologin steg för steg 2. Snyggt grafiskt användargränssnitt 2. Trådlöst Bluetooth -infrastruktur 2. IPCS systemdiagram 3 Innehåll Teknologin steg för steg 2 Snyggt grafiskt användargränssnitt 2 Trådlöst Bluetooth -infrastruktur 2 IPCS systemdiagram 3 9Solutions taggar och andra spårbara föremål 3 Molnbaserade serverns arkitektur

Läs mer

IP Communications Platform

IP Communications Platform IP Communications Platform Löftet om konvergens har uppfyllts Kommunikation är viktigt för företag, men utförs i slutändan på en personlig nivå vid arbetsplatsen. Om du överväger en ny kommunikationslösning

Läs mer

Mobiltjänster. Vi kan smartphones. den nya mobiltelefonin. www.dustin.se. Telefon: 08-553 44 000 E-mail: info@dustin.se

Mobiltjänster. Vi kan smartphones. den nya mobiltelefonin. www.dustin.se. Telefon: 08-553 44 000 E-mail: info@dustin.se Mobiltjänster Vi kan smartphones Skaffa kontroll över den nya mobiltelefonin UTMANINGARNA Smartphone-revolutionen skapar nya utmaningar för IT-avdelningen De traditionella mobiltelefonerna är snart ett

Läs mer

Gränslös kommunikation

Gränslös kommunikation Ericsson enterprise multimedia server Gränslös kommunikation Den nya generationen multimedielösningar för företagskommunikation Kunnig personal och högeffektiva arbetssätt är viktiga faktorer om ett företag

Läs mer

Områdesövervakning - Områdesövervakning inklusive kameraövervakning

Områdesövervakning - Områdesövervakning inklusive kameraövervakning SvK4005, v3.3, 2012-08-09 VÅR BETECKNING TR09-06 DATUM 2007-04-04 TEKNISK RIKTLINJE UTGÅVA A Områdesövervakning - Områdesövervakning inklusive kameraövervakning Inledning Under senare år har elbranschen

Läs mer

Detektering levererad. Tillförlitlighet garanterad. Commercial Series TriTech-rörelsedetektorer

Detektering levererad. Tillförlitlighet garanterad. Commercial Series TriTech-rörelsedetektorer Detektering levererad. Tillförlitlighet garanterad. Commercial Series TriTech-rörelsedetektorer Upptäckt är första steget när det gäller att skydda ett hem eller företag och egendom och de som finns inom

Läs mer

SÄKERHETSLÖSNINGAR TJÄNSTEFIERAD SÄKERHET

SÄKERHETSLÖSNINGAR TJÄNSTEFIERAD SÄKERHET SÄKERHETSLÖSNINGAR TJÄNSTEFIERAD SÄKERHET Tjänstefiering av säkerhet är ett kostnadseffektivt alternativ med lägre risk för dig som strävar efter att din kärnverksamhet ska kunna bedrivas utan driftstörningar.

Läs mer

Information inför köp

Information inför köp Information inför köp Alla har vi behov av att få bättre koll på våra saker. Det finns dock några saker man bör tänka på inför sitt första inköp. För att underlätta vad som gäller i de olika sammanhangen

Läs mer

9 Webbföreläsningar. 9.1 Streaming

9 Webbföreläsningar. 9.1 Streaming 9 Webbföreläsningar Webbföreläsningar innebär att en lärare håller en föreläsning vid sin dator och studenterna kan ta del av den live. För att fler ska kunna titta på detta samtidigt krävs att man använder

Läs mer

Alla mätdata. Alltid tillgängliga. Från alla enheter. Dataloggersystemet testo Saveris 2. Analys & Rapporter. Grafisk presentation

Alla mätdata. Alltid tillgängliga. Från alla enheter. Dataloggersystemet testo Saveris 2. Analys & Rapporter. Grafisk presentation Analys & Rapporter Östra kallagret 2014-09-14 till 2014-09-16 Grafisk presentation 2014-09-14 2014-09-15 2014-09-16 Datalogger 1 ( C) Datalogger 2 ( C) Datalogger 3 ( C) Visning i tabellform Larm Alla

Läs mer

FlexiDome-kameror Perfekta bilder på alla platser. Bosch FlexiDome-lösningar med Dinion-kameraprestanda

FlexiDome-kameror Perfekta bilder på alla platser. Bosch FlexiDome-lösningar med Dinion-kameraprestanda FlexiDome-kameror Perfekta bilder på alla platser Bosch FlexiDome-lösningar med Dinion-kameraprestanda Ingen situation är för svår Tror du att din situation är för krävande för en domkamera? Dags att tänka

Läs mer

Archive Player Divar Series. Användarhandbok

Archive Player Divar Series. Användarhandbok Archive Player Divar Series sv Användarhandbok Archive Player Innehållsförteckning sv 3 Innehållsförteckning 1 Inledning 4 2 Funktion 5 2.1 Starta programmet 5 2.2 Introduktion till huvudfönstret 6 2.3

Läs mer

Foto: Björn Abelin, Plainpicture, Folio bildbyrå Illustrationer: Gandini Forma Tryck: Danagårds Grafiska, 2009

Foto: Björn Abelin, Plainpicture, Folio bildbyrå Illustrationer: Gandini Forma Tryck: Danagårds Grafiska, 2009 Om trådlösa nät 2 Foto: Björn Abelin, Plainpicture, Folio bildbyrå Illustrationer: Gandini Forma Tryck: Danagårds Grafiska, 2009 Om trådlösa nät Trådlösa nät för uppkoppling mot Internet är vanliga både

Läs mer

Bosch Care Solutions Skydd och säkerhet för ett bättre liv

Bosch Care Solutions Skydd och säkerhet för ett bättre liv Bosch Care Solutions Skydd och säkerhet för ett bättre liv 2 En lång tradition av omsorg Det som definierar Bosch Group mer än något annat är att vi bryr oss. Vi levererar förstklassiga produkter och lösningar

Läs mer

ASCOM IP-DECT TRÅDLÖS IP-TELEFONI MED BEPRÖVAD TEKNOLOGI

ASCOM IP-DECT TRÅDLÖS IP-TELEFONI MED BEPRÖVAD TEKNOLOGI ASCOM IP-DECT TRÅDLÖS IP-TELEFONI MED BEPRÖVAD TEKNOLOGI 2 ASCOM IP-DECT Ascom är ledande inom trådlös telefoni för professionella användare. Våra lösningar är kända för sin flexibilitet, tillförlitlighet

Läs mer

Vad är molnet?... 2. Vad är NAV i molnet?... 3. Vem passar NAV i molnet för?... 4. Fördelar med NAV i molnet... 5. Kom igång snabbt...

Vad är molnet?... 2. Vad är NAV i molnet?... 3. Vem passar NAV i molnet för?... 4. Fördelar med NAV i molnet... 5. Kom igång snabbt... Produktblad för NAV i molnet Innehåll Vad är molnet?... 2 Vad är NAV i molnet?... 3 Vem passar NAV i molnet för?... 4 Fördelar med NAV i molnet... 5 Kom igång snabbt... 5 Bli kostnadseffektiv... 5 Enkelt

Läs mer

SÄKRA DIN AFFÄR VART DEN ÄN TAR DIG. Protection Service for Business

SÄKRA DIN AFFÄR VART DEN ÄN TAR DIG. Protection Service for Business SÄKRA DIN AFFÄR VART DEN ÄN TAR DIG Protection Service for Business DET ÄR EN MOBIL VÄRLD Wifi Fotgängare Idag använder vi fler enheter med fler anslutningar än någonsin tidigare. Att då kunna välja var

Läs mer

Gigabit PoE+-förlängare med 1 port at och 802.3af m

Gigabit PoE+-förlängare med 1 port at och 802.3af m Gigabit PoE+-förlängare med 1 port - 802.3at och 802.3af - 100 m Product ID: POEEXT1GAT Denna Gigabit PoE+-förlängare förlänger din Power over Ethernet-enhet (PoE) över större avstånd och låter dig dubblera

Läs mer

ESGRAF. Datablad SDS00009SE Version 1.0 02/02/2015 Integration. Presentationsmjukvara

ESGRAF. Datablad SDS00009SE Version 1.0 02/02/2015 Integration. Presentationsmjukvara ESGRAF Presentationsmjukvara ESGRAF är ett program med gemensamt grafiskt användargränssnitt för styrning och övervakning av passerkontrollsystem, inbrottslarm, brandlarm och digital video från Pelco.

Läs mer

5 frågor som hjälper dig i valet av redundant lösning

5 frågor som hjälper dig i valet av redundant lösning GUIDE 5 frågor som hjälper dig i valet av redundant lösning När vår uppkoppling blir allt mer affärskritisk ökar också kraven på att den ska vara robust och säker. En butik som inte kan ta betalt och ett

Läs mer

Fastighetsnätets uppbyggnad

Fastighetsnätets uppbyggnad Fastighetsnätets uppbyggnad Vi skall försöka förklara hur fibernätet ansluts till huset och ge exempel på hur man kan bygga sitt eget nät inomhus. OBSERVERA ATT BILDERNA GER EXEMPEL HUR DE OLIKA KOMPONENTERNA

Läs mer

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan.

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Köpguide för mobila växlar Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Tänk om din nya telefonilösning kunde förenkla din vardag och hjälpa dina medarbetare att arbeta

Läs mer

SÄKERHETSLÖSNINGAR KRITISK INFRASTRUKTUR

SÄKERHETSLÖSNINGAR KRITISK INFRASTRUKTUR SÄKERHETSLÖSNINGAR KRITISK INFRASTRUKTUR Som verksam inom segmentet för kritisk infrastruktur ställs du dagligen inför utmaningen att säkra några av vårt samhällets viktigaste och mest värdefulla resurser.

Läs mer

Setup Internet Acess CSE-H55N

Setup Internet Acess CSE-H55N Setup Internet Acess CSE-H55N Installation och konfigurering av converter (omvandlare) CSE-H55N för tillgång till internet Rev 1.0 September 2014 Översatt till Svenska Innehåll 1. Installationsverktyg...

Läs mer

MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning

MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning Skalbart och flexibelt övervakningssystem för alla användningsområden Answers for infrastructure. Övervakningsstation MM8000 Brand Inbrott

Läs mer

ASSA RX WEB. Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1

ASSA RX WEB. Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 ASSA RX WEB Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 En tryggare arbetsplats för alla En person som känner sig trygg på sin arbetsplats

Läs mer

T3 Airframe. det perfekta displaysystemet SPARA ARBETE TRANSPORT TID & PENGAR

T3 Airframe. det perfekta displaysystemet SPARA ARBETE TRANSPORT TID & PENGAR T3 Airframe det perfekta displaysystemet SPARA ARBETE TRANSPORT TID & PENGAR T3 Airframe - ger oslagbar flexibilitet och stabilitet med ett fåtal skickligt utformade komponenter. Med vårt nya, unika och

Läs mer

Teletec HDR-2008. Övervakning i Full HD. 100% Plug and Play. HD300 Full HD 1080p IP-kamera ingår utan kostnad.

Teletec HDR-2008. Övervakning i Full HD. 100% Plug and Play. HD300 Full HD 1080p IP-kamera ingår utan kostnad. Teletec HDR-2008 Nyhet! Övervakning i Full HD. 100% Plug and Play. HD300 Full HD 1080p IP-kamera ingår utan kostnad. Rev 2013.05 SE 8Nyhet! Teletec HDR-2008 Övervakning i Full HD. 100% Plug and Play. HD300

Läs mer

4,1 LÖSNINGAR/DAG 30k

4,1 LÖSNINGAR/DAG 30k 4,1 LÖSNINGAR/DAG 30k SÄKERHETSSYSTEM LEDANDE I BRANSCHEN ALLT PÅ ETT STÄLLE LÄNS ALARM LEVERERAR ALLTID EN SÄKER LÖSNING SECURITAS DIRECT REFERENSER PARTNERS & KUNDER LEDANDE I BRANSCHEN Läns Alarm AB

Läs mer

30 år av erfarenhet och branschexperts

30 år av erfarenhet och branschexperts 30 år av erfarenhet och branschexperts Integrerad Säkerhet Integrerad Säkerhet Varför överordnat system Användarvänlighet Kvalitet Trygghet Kostnadseffektivitet Varför ett överordnat system? Med stora

Läs mer

Leica Viva TPS Den snabbaste totalstationen

Leica Viva TPS Den snabbaste totalstationen Leica Viva TPS Den snabbaste totalstationen Din vision: En snabb totalstation Välkommen till Leica Viva TPS Det blir inte snabbare Med Leica TPS kan du slutföra jobbet snabbare, erbjuda kompetenta anbud

Läs mer

Innovation för system integration

Innovation för system integration Innovation för system integration PERFORMANCE MADE SMARTER PR-bakplan En användarvänlig och tillförlitlig montagelösning mellan DCS/PLC/SIS systemet och isolatorer/i.s. gränssnitten TEMPERATUR EX GRÄNSSNITT

Läs mer

Datacentertjänster IaaS

Datacentertjänster IaaS Datacentertjänster IaaS Innehåll Datacentertjänst IaaS 3 Allmänt om tjänsten 3 Fördelar med tjänsten 3 Vad ingår i tjänsten 4 Datacenter 4 Nätverk 4 Lagring 4 Servrar 4 Virtualisering 4 Vad ingår i tjänsten

Läs mer

Sex frågor du bör ställa dig innan du väljer M2M-uppkoppling

Sex frågor du bör ställa dig innan du väljer M2M-uppkoppling GUIDE Sex frågor du bör ställa dig innan du väljer M2M-uppkoppling Inom de flesta branscher utvecklas idag nya och innovativa applikationer och tjänster för att bättre kunna monitorera, analysera och styra

Läs mer

SÄKERHET FLIR THERMAL FENCE. Detekterar. Verifierar. Reagerar. Omedelbart.

SÄKERHET FLIR THERMAL FENCE. Detekterar. Verifierar. Reagerar. Omedelbart. SÄKERHET FLIR THERMAL FENCE Detekterar. Verifierar. Reagerar. Omedelbart. THE FLIR THERMAL FENCE Fullt integrerat varningssystem för omedelbar detektering och verifiering av objekt. FLIR Thermal Fence

Läs mer

Office 365. www.koneo.se. Du har tillgång till Office överallt. Verktyg för professionella. Verktyg för samarbete. Enkel installation och hantering

Office 365. www.koneo.se. Du har tillgång till Office överallt. Verktyg för professionella. Verktyg för samarbete. Enkel installation och hantering 1 (5) Office 365 Du har tillgång till Office överallt Oavsett om du arbetar på ditt kontor eller är ute på uppdrag, har du tillgång till en uppsättning välbekanta, professionella produktivitetsverktyg.

Läs mer

Sentrion intelligent säkerhet

Sentrion intelligent säkerhet Sentrion intelligent säkerhet www www IP-kamera Mobilgränssnitt Internet Befintligt nätverk SIOM Dörr-/larmnod Sentrion Centralenhet www Dörr-/larmnod SIOM Larm Sentrion marknadens mest intelligenta säkerhetssystem

Läs mer

ESMIKKO4 är den driftmässiga grundstommen i Schneider Electrics integrerade säkerhetssystem.

ESMIKKO4 är den driftmässiga grundstommen i Schneider Electrics integrerade säkerhetssystem. ESMIKKO4 Integrerat säkerhetssystem ESMIKKO4 integrerat säkerhetssystem är grunden i systemkonceptet ESMI integrerat säkerhetssytem. Från de olika enheterna i vår driftsäkra produktserie kan man hitta

Läs mer

Esgraf 4.0 - grafiskt användargränssnitt och konfigurationsserver

Esgraf 4.0 - grafiskt användargränssnitt och konfigurationsserver PDS00164SE Esgraf 4 och ECS konfigurationsserver, version 1.0 Esgraf 4.0 - grafiskt användargränssnitt och konfigurationsserver Esgraf 4.0 ESGRAF är ett gemensamt grafiskt användargränssnitt till Pelco

Läs mer

ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Lokal inställningshanterare

ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Lokal inställningshanterare ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Lokal inställningshanterare PRERELEASE 03/07/2011 Juridisk information Juridisk information Juridisk information finns på http://help.adobe.com/sv_se/legalnotices/index.html. iii

Läs mer

When meetings really matter

When meetings really matter When meetings really matter Webbmöte Pratar du med kunder och kollegor via Skype, Microsoft OSC eller andra kommunikationsverktyg i datorn? Använd Konftel som ljudkälla. Möte via mobilen Anslut din mobiltelefon

Läs mer

Alla mätdata. Alltid tillgängliga. Från alla enheter. Dataloggersystemet testo Saveris 2. Analys & Rapporter. Grafisk presentation

Alla mätdata. Alltid tillgängliga. Från alla enheter. Dataloggersystemet testo Saveris 2. Analys & Rapporter. Grafisk presentation Analys & Rapporter Östra kallagret 2014-09-14 till 2014-09-16 Grafisk presentation 2014-09-14 2014-09-15 2014-09-16 Datalogger 1 ( C) Datalogger 2 ( C) Datalogger 3 ( C) Visning i tabellform Larm Alla

Läs mer

Denna genomgång behandlar följande:

Denna genomgång behandlar följande: itlararen.se Denna genomgång behandlar följande: Olika typer av nätverk Översikt av nätverkskomponenter Många viktiga begrepp gällande nätverk och datorkommunikation Ett nätverk består av enheter som kan

Läs mer

Uppgradering till DentalEye 3.2

Uppgradering till DentalEye 3.2 1 (5) 2015-11-02 Uppgradering till DentalEye 3.2 Denna information riktar sig till tandläkarpraktiker som använder DentalEye 3.1 samt till IT-tekniker och distributörer som installerar DentalEye. Informationen

Läs mer

SÄKERHETSLÖSNINGAR BANK OCH FINANS

SÄKERHETSLÖSNINGAR BANK OCH FINANS SÄKERHETSLÖSNINGAR BANK OCH FINANS Som verksam inom segmentet för bank och finans ställs du dagligen inför utmaningen att bland annat säkra hundratals anställda och besökare på bankkontor samt användare

Läs mer

Mjuka starter smarta stopp. Emotron MSF 2.0 mjukstartare

Mjuka starter smarta stopp. Emotron MSF 2.0 mjukstartare Mjuka starter smarta stopp Emotron MSF 2.0 mjukstartare Mycket mer än mjuka starter Att starta en elektrisk motor medför en mängd utmaningar, såsom hög startström och mekanisk påfrestning på utrustningen.

Läs mer

System4 videohanteringssystem i serierna LTC 2682/90

System4 videohanteringssystem i serierna LTC 2682/90 CCTV System4 videohanteringssystem i serierna LTC 2682/90 System4 videohanteringssystem i serierna LTC 2682/90 Fullständig triplexdrift Samtidig uppspelning och livevisning på flera skärmar Uppspelning

Läs mer

IP-telefoni för nybörjare

IP-telefoni för nybörjare IP-telefoni för nybörjare Erik Morin 1 Det talas mycket om IP och IP-telefoni... 2 Det talas mycket om IP och IP-telefoni... 3 Från ett system till ett annat De flesta användare behöver inte alls bry sig

Läs mer

LexCom Home. LexCom Home Datafunktion kombinera trådbunden och trådlös internetaccess. Inkommande Fiber. konverteringsenhet.

LexCom Home. LexCom Home Datafunktion kombinera trådbunden och trådlös internetaccess. Inkommande Fiber. konverteringsenhet. LexCom Home LexCom Home Datafunktion kombinera trådbunden och trådlös internetaccess. Inkommande Fiber konverteringsenhet Koax från uttag RJ45 från Ethernet utgång Patchkabel till switch GUL LINJE, Alternativt

Läs mer

SNABBGUIDE för Windows Media Encoder (media kodaren) - Sänd live med din webbkamera

SNABBGUIDE för Windows Media Encoder (media kodaren) - Sänd live med din webbkamera SNABBGUIDE för Windows Media Encoder (media kodaren) - Sänd live med din webbkamera Instruktionerna till denna kameraguide är en enkel kom igång guide. Grundkrav: En webbkamera som är kopplad till datorn

Läs mer

Din Trygghet. Dygnet Runt. www.lh-alarm.se

Din Trygghet. Dygnet Runt. www.lh-alarm.se Din Trygghet Dygnet Runt www.lh-alarm.se Vår syn på säkerhet Trygghet är målet, säkerhet är vägen. Och säkerhet uppnås genom pålitliga samarbetspartners och driftsäkra larmsystem. För oss på LH Alarm handlar

Läs mer

Vanliga frågor kunder

Vanliga frågor kunder Viktiga uppdateringar för underhållsavtal Vanliga frågor kunder Det här dokumentet innehåller svar på vanliga frågor om de kommande förändringar vad gäller underhållsavtal som är ett resultat av vår övergång

Läs mer

Vanliga frågor kunder

Vanliga frågor kunder Viktiga uppdateringar för underhållsavtal Vanliga frågor kunder Det här dokumentet innehåller svar på vanliga frågor om de kommande förändringar vad gäller underhållsavtal som är ett resultat av vår övergång

Läs mer

VAKA. En ny generation passersystem

VAKA. En ny generation passersystem VAKA En ny generation passersystem VAKA En ny generation passersystem VAKA är ett passersystem avsett för såväl företag och förvaltningar som flerbostadsfastig heter. Istället för nycklar, som alltför

Läs mer

Life is on. Samspela fritt. Kommunicera med självförtroende. Lev ett liv utan gränser. Livet är nu. www.phonak.se www.dynamicsoundfield.

Life is on. Samspela fritt. Kommunicera med självförtroende. Lev ett liv utan gränser. Livet är nu. www.phonak.se www.dynamicsoundfield. Life is on Vi är lyhörda för behoven hos alla dem, som är beroende av våra kunskaper, idéer och omsorger. Genom att utmana teknologins gränser på ett kreativt sätt utvecklar vi innovationer, som hjälper

Läs mer

Systemtest godkänd. Easy Series inbrottslarm Säkerhet helt enkelt - nu med wlsn* * wireless Local SecurityNetwork

Systemtest godkänd. Easy Series inbrottslarm Säkerhet helt enkelt - nu med wlsn* * wireless Local SecurityNetwork Systemtest godkänd Easy Series inbrottslarm Säkerhet helt enkelt - nu med wlsn* * wireless Local SecurityNetwork 2 Ett kraftfullt och samtidigt okomplicerat inbrottslarm Ett kraftfullt inbrottslarm behöver

Läs mer

Grupp-program för meddelande, kommunikation och dokumentutbyte

Grupp-program för meddelande, kommunikation och dokumentutbyte Grupp-program för meddelande, kommunikation och dokumentutbyte Innehåll Applikation som tjänst Grupp-program för meddelande, kommunikation och dokumentutbyte 3 Allmänt om tjänsten 3 Leverans av tjänsten

Läs mer

Hiab Multilift XR18SL Pro Future Enastående effektivitet

Hiab Multilift XR18SL Pro Future Enastående effektivitet Hiab Multilift XR18SL Pro Future Enastående effektivitet Produktbroschyr Förbättra effektiviteten, transportera mer last och minska miljöpåverkan Lastväxlaren Hiab Multilift XR18SL Pro Future passar perfekt

Läs mer

Felsökningsguide för Windows XP

Felsökningsguide för Windows XP Felsökningsguide för Windows XP Om du inte kan komma ut på Internet med din dator så följ denna guide. Var god följ denna guide innan ni ringer och felanmäler till Kungälv Energi AB. * Starta om din dator

Läs mer

VideoJet X SN. Nätverksvideoserver. Snabbinstallationshandbok

VideoJet X SN. Nätverksvideoserver. Snabbinstallationshandbok VideoJet X SN Nätverksvideoserver sv Snabbinstallationshandbok 2 sv VideoJet X SN Anvisningarna i snabbinstallationshandboken gäller för enheterna VideoJet X10 SN, VideoJet X20 SN och VideoJet X40 SN.

Läs mer

Mirasys VMS 7.3. Workstation användarvägledning

Mirasys VMS 7.3. Workstation användarvägledning Mirasys VMS 7.3 Workstation användarvägledning INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning... 2 Innan du börjar... 3 Logga in... 4 Användargränssnitt... 8 Navigeraren... 11 Kameror... 19 Audio... 35 Videoutgångar...

Läs mer

welcome Övervakningskamera med ansiktsigenkänning för inomhusbruk HANDBOK

welcome Övervakningskamera med ansiktsigenkänning för inomhusbruk HANDBOK welcome Övervakningskamera med ansiktsigenkänning för inomhusbruk HANDBOK Okänt ansikte har upptäckts Pitch Varför välja Welcome? Welcome en revolutionerande säkerhetskamera med ansiktsigenkänning Welcome

Läs mer

Det digitala diskussionssystemet CCS 1000 D 1. Det digitala diskussionssystemet CCS 1000 D Kompakt och mångsidigt

Det digitala diskussionssystemet CCS 1000 D 1. Det digitala diskussionssystemet CCS 1000 D Kompakt och mångsidigt Det digitala diskussionssystemet CCS 1000 D 1 Det digitala diskussionssystemet CCS 1000 D Kompakt och mångsidigt 2 Det digitala diskussionssystemet CCS 1000 D Designat för plug-and-play, användarvänlighet

Läs mer

DATA CIRKEL VÅREN 2014

DATA CIRKEL VÅREN 2014 DATA CIRKEL VÅREN 2014 Ledare: Birger Höglund och Sten Halvarsson Sida:1 av 6 Kursdag 22 januari 2014 Olika kablar: Sten berättade och visade upp olika möjligheter att ansluta kablar till dator och telefoner.

Läs mer

ASSA passersystem. ARX, RX och Smartair. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

ASSA passersystem. ARX, RX och Smartair. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA passersystem ARX, RX och Smartair ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA passersystem ASSA är kanske inte det första företag du tänker på när det är dags att installera passersystem?

Läs mer

Ta kontroll över kopiering och utskrifter med uniflow Output Manager

Ta kontroll över kopiering och utskrifter med uniflow Output Manager u n i F L O W uniflow Output Manager Ta kontroll över kopiering och utskrifter med uniflow Output Manager Ta kontroll över dina kopior och utskrifter och öka effektiviteten Med uniflow Output Manager får

Läs mer

Kom i gång med trådlösa

Kom i gång med trådlösa 1 Kom i gång med trådlösa nätverk Lite historia För ganska många år sedan började man att koppla samman datorer i ett nätverk med kablar. Detta gör man fortfarande, och kommer även att göra i framtiden.

Läs mer