Fokusera Bosch IVA (Intelligent Video Analysis)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Fokusera Bosch IVA (Intelligent Video Analysis)"

Transkript

1 Fokusera Bosch IVA (Intelligent Video Analysis)

2 2 Och vidta åtgärder med Bosch Intelligent Video Analysis Det spelar ingen roll hur få eller många kameror ditt system använder att övervaka allt effektivt är en riktig utmaning. Till och med att observera en enkel skärm i långa perioder gör att koncentrationen sviktar efter bara 20 minuter kan en användare missa så mycket som 90 % av det som händer i en scen. Bosch Intelligent Video Analysis (IVA) hjälper användarna att fortsätta att vara fokuserade genom att introducera en ny automatiseringsnivå inom CCTV-övervakning. Edge-baserad realtidsbearbetning identifierar varningar, vilket ger ditt säkerhetsteam den information det behöver för att reagera snabbt och vidta åtgärder. CCTV-övervakningen har uppfunnits på nytt Bosch IVA-teknologi är en fantastisk tillgång för all övervakning och stödjer din säkerhetspersonal med ett omfattande och effektivt händelseavkännings- och larmsystem. Det här nästa generationens intelligenta digitalbildsbearbetningssystemet förbättrar säkerheten oerhört och håller ständigt ett "vidöppet öga" på vilken scen som helst.

3 3 Bosch IVA fungerar självständigt för varje kamera och verkar utan någon central analysserver. Du kan välja ett stort utbud av avancerade avkänningsfunktioner, från stillastående objekt till spårning. Livebilder analyseras omedelbart och dataströmmen följer med videomatningen. Eventuella händelser visas med en gång, samtidigt som data även kan lagras för senare granskning. Det är en komplett systemlösning och fångar därmed noggranna detaljer i de inspelade scenerna, vilket ger dig möjlighet att hitta vilken händelse som helst även sådana som ursprungligen har ställts in som varningar. Bosch Intelligent Video Analysis Fokusera och vidta åtgärder.

4 4 Smart teknik Med sin unika inställning till videoinnehållsanalys sätter Bosch Intelligent Video Analysis bildbearbetningskapaciteten inuti kameran eller videokodaren. Eftersom den automatiskt känner av nyckelhändelser i en scen och meddelar användaren levererar den smart teknik. MPEG4-videoström MPEG4-video Metadata IVA analyserar varje bild, genererar metadata och utlöser automatiskt larm som baseras på regler som lagras i kameran ingen extra maskinvara behövs. Metadataström Bosch IVA hjälper ditt säkerhetsteam att reagera snabbt på misstänkta aktiviteter eller potentiella hot. Varje övervakningskamera i systemet blir automatiskt en aktiv medlem i ditt team: u Identifierar händelser under kontinuerlig realtidsbildanalys u Meddelar användaren genom att skicka ett larm när det upptäcker en viktig händelse förvandlar dina kameror till ett virtuellt säkerhetsteam Dessutom är det enkelt och kostnadseffektivt att lägga till Bosch IVA-funktioner, oavsett om ditt system använder analoga kameror eller Bosch IP-kameror. Intelligent Video Analysis: ett extra par ögon Bosch IVA är exakt, effektivt och bekvämt och utför bildanalys av pixlar, struktur och rörelse inuti kameran på flera nivåer. Intelligent Video Analysis spårar banan (hastighet och riktning) för alla objekt och kan upptäcka dagdriveri liksom stillastående eller borttagna objekt.

5 5 Bosch IVA använder avancerade algoritmer för att leverera den mest pålitliga lösningen för övervakning. Den pågående utvecklingen garanterar att nya tekniker hela tiden används, vilket förbättrar tekniken och de nuvarande funktionerna med programvaruuppgraderingar. Bosch IVA erbjuder en mycket sofistikerad teknologi samtidigt som det är väldigt enkelt att ställa in och sköta. Med hjälp av finjustering av känsliga områden, detektorfält, objektens former och rörelser kan du förbereda systemet på det sätt du vill, snabbt och exakt. Traditionella lösningar använder en central server för att analysera videoinnehåll. Det inkluderar kostnader för maskinvara och underhåll, utsätter systemet för virusrisk och kräver fullständiga dataströmmar från varje ansluten kamera. Att förlita sig på en enda server skapar dessutom ett svagt system: om servern inte fungerar, fungerar inte analysen för varje kamera. Bosch IVA skapar ett mycket mer robust system med hjälp av "nätverksintelligens" det har ingen central server och därför inte någon enskild felkälla. Intelligent Video Analysis arbetar självständigt i varje komponent. Även om kameran eller kodaren inte fungerar kan resten av systemet fungera med full kapacitet. Ytterligare förmåner inkluderar: u Minskade kostnader och ökad tillförlitlighet: inget behov av analysservrar eller operativsystem u Fungerar med flera kameror utan någon centraliserad maskinvara u Minskade krav på nedladdning och lagring av data all videoanalys görs på ett smart sätt i kameran u Minimerar din förbrukning: en enda licensavgift täcker alla detektionsfunktioner som finns i kameran Med Bosch IVA får du omfattande fördelar vad effektivitet och pålitlighet beträffar. Analoga kameror Dinion IP-kameror Analysserver Ett enda fel LAN INGEN enskild felkälla Nätverksintelligens LAN Databaswebbserver Klientarbetsstation Klientarbetsstation PC-baserad videoanalys Smart teknik "Smarta kameror"

6 6 Ett mer robust och kraftfullt system Kameror med Bosch Intelligent Video Analysis gör din övervakning effektivare på egen hand. Men som en del av ett komplett system ger de en uppsjö av extra förmåner. IVA meddelar användare om när viktiga händelser inträffar, vilket gör att de kan skärpa uppmärksamheten när det verkligen behövs. Kriminalteknisk sökning med hjälp av inspelade metadata gör att användare kan hitta specificerade händelser inom några sekunder. Fångar detaljer i metadata IVA fångar data om allt som händer inom de aktiva områdena i varje övervakad scen. Innehållsanalysinformation, i form av metadata, genereras och lagras tillsammans med videobilderna. Metadata innehåller detaljer om alla objekt som är inom, på väg in i eller ut ur de övervakade områdena. Och analysen tar inte slut i och med livescenerna: Bosch IVA tillhandahåller också händelseavkänning under uppspelningen av den inspelade videofilmen. De inspelade metadata, som består av enkla textsträngar som beskriver specifika bilddetaljer, är mycket mindre och enklare att genomsöka än inspelade videobilder. Genom att söka igenom metadata med smarta sökfunktioner, som påminner om en internetsökmotors funktioner, tar IVA dig till de relevanta bilderna utan att du behöver skanna igenom hela inspelningen.

7 7 IP-nätverk Kamera med VCA Kodare med VCA Granskningsstation Nätverksansluten ISCSI Livemetadata Lagrade metadata Hanteringsstation Riktig kriminalteknisk sökning Vad händer om det händer något i en scen som ditt system inte har programmerats för att upptäcka? Bosch IVA kriminalteknisk sökning erbjuder dig en unik lösning du granskar helt enkelt arkivets videofilm med hjälp av de nya avkänningskriterierna. Med vår kriminaltekniska sökning Intelligent Video Analysis kan du söka efter andra händelser än de som upptäcktes vid livevisningen. Du kan till exempel konfigurera om systemet för att upptäcka ett objekt som dröjer sig kvar när du söker igenom din arkiverade videofilm, även om systemet inte ursprungligen har konfigurerats för att upptäcka den här händelsen.

8 8 Användarvänlig inställning och styrning Med Bosch Intelligent Video Analysis analyserar systemet videoinnehåll som baseras på dina inmatningskriterier. Dessa matas in via "regelguiden", som tar dig igenom processen steg för steg. Områden som ska granskas i varje vy, objektstorlek och -form, rörelseriktning och många andra parametrar kan ställas in för varje kamera. Den intuitiva menyn gör att det är enkelt att göra inställningar och specificera vilken händelse, eller kombination av händelser, som kommer att utlösa ett larm. Guidebaserad konfiguration leder användaren genom varje steg under installationen. Alla händelser som upptäcks av systemet och uppfyller de förinställda kriterierna visas tydligt på skärmen. Objektens kanter, färgkodade beroende på larmstatus, visas på de övervakade bilderna för att visa deras läge. Faktorer som bildförhållande och perspektiv tas automatiskt med i beräkningen. Statistiska analyser av fångade bilder gör systemet mycket väderbeständigt. Det kan filtrera bort både regn och snö. Stabilisering av bilder ser till att enbart rörelser inom de avsedda områdena upptäcks och inte rörelser som förorsakas av att kameran svajar i vinden. Extra pålitlighet För att se till att larm bara utlöses för verkliga händelser finns det funktioner som kamerakalibrering och perspektivkorrigering, vilket avsevärt förbättrar noggrannheten och pålitligheten för Intelligent Video Analysis. Specialfilter för storlek, hastighet, riktning och bildförhållande minimerar antalet falsklarm. Intelligent Video Analysis skyddar mot fysiska störningar och har även sabotageskydd som belyser eventuella plötsliga förändringar av ingångssignalen, jämfört med referensramen.

9 9 Funktion Beskrivning Korsa linjer Konstgjorda linjer har en verklig effekt någon har gått in i ett förbjudet område. Bosch IVA sätter igång larmet. Dagdriveri Bosch IVA meddelar användaren om att någon har uppehållit sig för länge på den här parkeringsplatsen. Stillastående objekt Oavsett om det rör sig om en felaktigt parkerad bil eller ett objekt som dröjer sig kvar kan Bosch IVA meddela användaren omedelbart. Borttaget objekt Ingenting undgår Bosch IVA om ett objekt försvinner från sitt vanliga läge utfärdas en varning automatiskt. Villkorsändring Den här personen har satt igång en varning för att han ändrade bildförhållande (hukande). Spårning Att ta reda på vilka fordon som har följt en specifik väg är enkelt med hjälp av Bosch IVA kriminalteknisk sökning. Filter Du kan ange avkänningsegenskaper för ett objekt, exempelvis bildförhållande, hastighet, storlek, riktning och objektets färg. Bildstabilisering Den här kameran utför exakt analys trots att den inte sitter helt stadigt. Stöd till värmekamera Bosch IVA stödjer även värmekamerakällor (Far Infra-Red).

10 10 Ditt virtuella Bosch säkerhetsteam Som en integrerad del av ditt övervakningssystem ökar Intelligent Video Analysis din säkerhet. Det ser till att övervakningen inte försämras p.g.a. trötthet, distrahering eller stora mängder aktiviteter att observera. Redo att sätta igång Bosch IVA är redan inbyggt i många av våra IP-kameror. Integrering i befintliga system är också enkelt: Den sker genom att man lägger till kodare och köper en licens för varje kamera med IVA. Och du behöver bara aktivera Bosch IVA för kameror som täcker kritiska aspekter, vilket håller nere kostnaderna och hjälper din säkerhetspersonal att hålla ett vakande öga på de viktigaste vyerna. Ett dubbelt arv inom bildanalys Det som Bosch Security Systems har uppnått inom videoinnehållsanalysteknologin är bland annat branschens första digitala inspelningssystem med rörelseavkänning Vi har fortsatt att forska intensivt, vilket har förbättrat rörelseavkänningen och utvecklat avancerad objektspårning och algoritmer för händelseavkänning. Vi har även dragit nytta av Boschs forsknings- och utvecklingserfarenhet inom det krävande området visionsbaserade system för fordonstillämpningar. Vår omfattande forskning inom det här området gör att framtida motortillämpningar som exempelvis igenkänning av vägskyltar och fotgängaravkänning kommer ännu närmare verkligheten. Några av våra lösningar förekommer faktiskt redan i bilar idag.

11 11 IP-kameror Många av våra IP-kameror har Intelligent Video Analysis inbyggt, inklusive våra serier Dinion IP, FlexiDome IP och AutoDome. Bosch Intelligent Video Analysis-kodare För befintliga analoga övervakningssystem är det enkelt att lägga till IVAfunktionen med hjälp av våra videokodarserier VIP X1600 och VideoJet X10/X20/X40. iscsi-lagring Bosch är marknadsledande inom videolagring med de senaste iscsilösningarna för att lagra både video- och relaterade IVA-metadata. Bosch IVA-licens för kriminalteknisk sökning Bosch IVA kriminalteknisk sökning ger möjlighet att snabbt skanna igenom även de största videoarkiven för specifikt metadatainnehåll med fritt definierbara sökkriterier. Bosch Video Management System Bosch VMS tillhandahåller komplett övervakning, video- och larmhantering. Larm från Intelligent Video Analysis kombineras med allmänna rörelselarm för snabb avkänning. Med BVMS kan du kombinera och prioritera specifika larmförhållanden för att skapa invecklade regler för att utföra larmscenarier.

12 Tradition av kvalitet och innovation I mer än 100 år har namnet Bosch borgat för kvalitet och pålitlighet. Bosch Security Systems är stolta över att kunna erbjuda en mängd olika säkerhetssystem inom brandlarm, inbrottslarm, trygghetslarm, kameraövervakning, överordnade system och kommunikation som hjälper dig att hitta en lösning för varje tillämpning. Vi är det självklara valet som global leverantör av innovativ teknik med högsta nivå på service och support. Välj Bosch när du behöver en partner du kan lita på. Bosch Security Systems För mer information var vänlig titta in på eller skicka mejl till se.securitysystems@bosch.com Bosch Security Systems, 2008 Tryckt i Nederländerna Med reservation för ändringar VS-EH-sv-01_F01U520042_01

Blue Line inbrottsdetektorer

Blue Line inbrottsdetektorer Blue Line inbrottsdetektorer 2 Mer än bara en detektor Oavsett om du har ett hus eller driver ett företag, så behöver du säkerhet du kan lita på. Bosch Blue Line inbrottsdetektorer håller ett välbehövligt

Läs mer

MIC Series 550 Tålig pan-tilt-zoom-kamera för utomhusbruk

MIC Series 550 Tålig pan-tilt-zoom-kamera för utomhusbruk MIC Series 550 Tålig pan-tilt-zoom-kamera för utomhusbruk 2 MIC Series 550 Sätter standarden inom övervakning Tilltalande, kompakt design för diskret integrering i övervakningsmiljöer Tålig, vandalsäker

Läs mer

Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer

Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer 2 Praesideo högtalar- och utrymningslarmssystem från Bosch Hålla allmänheten informerad och skyddad Med fler

Läs mer

Inbrottsdetektorerna i Professional Series Vet när de ska larma. Vet när de inte ska larma.

Inbrottsdetektorerna i Professional Series Vet när de ska larma. Vet när de inte ska larma. Inbrottsdetektorerna i Professional Series Vet när de ska larma. Vet när de inte ska larma. Har nu Multipointantimaskeringsteknik med integrerad spraydetektering Oöverträffade Bosch-teknologier förbättrar

Läs mer

REG-Sentry från Bosch Automatiskt passersystem för fordon

REG-Sentry från Bosch Automatiskt passersystem för fordon REG-Sentry från Bosch Automatiskt passersystem för fordon 2 REG-Sentry - Boschs automatiska passersystem för fordon REG-Sentry är en lösning för fordonspasserkontroll som bygger på LPR (License Plate Recognition)

Läs mer

Bosch NurseCall med demensfunktion Ökad effektivitet i äldreboenden

Bosch NurseCall med demensfunktion Ökad effektivitet i äldreboenden Bosch NurseCall med demensfunktion Ökad effektivitet i äldreboenden 2 Säkerhet i äldreboenden: en stor utmaning Att driva eller utrusta äldreboenden och ålderdomshem ställer dig inför utmaningen att väga

Läs mer

Divar. Användningsguide. Divar application guide

Divar. Användningsguide. Divar application guide Divar Användningsguide Bosch Divar application Divar Digital guide mångsidig inspelare, DVR Bosch Divar Digital mångsidig inspelare, DVR Divar är den digitala inspelare som gör digital CCTV överkomlig

Läs mer

Nu lanserar vi AutoDome Easy Den perfekta lösningen för mellanstora miljöer

Nu lanserar vi AutoDome Easy Den perfekta lösningen för mellanstora miljöer Nu lanserar vi AutoDome Easy Den perfekta lösningen för mellanstora miljöer PTZ-kamera utformad för att passa perfekt När en fast minidome-kamera inte räcker till och en traditionell PTZ-kamera är mer

Läs mer

Skalbarhet är den bästa lösningen. Den nya LMS 7 Professional.

Skalbarhet är den bästa lösningen. Den nya LMS 7 Professional. Skalbarhet är den bästa lösningen. Den nya LMS 7 Professional. 2 Effektivitet genom anpassning Idealiska lösningar för din framgång För att garantera omedelbart svar på hjälpanrop, snabb service och sammanhängande

Läs mer

Bosch Plena för PA system och talat utrymningslarm Den snabba lösningen för säkerhet

Bosch Plena för PA system och talat utrymningslarm Den snabba lösningen för säkerhet Bosch Plena för PA system och talat utrymningslarm Den snabba lösningen för säkerhet 2 Bosch Plena för PA system och talat utrymningslarm Den snabba lösningen för säkerhet Bosch Plena för PA system och

Läs mer

AEGIS-lampor från Bosch Skydds- och säkerhetsbelysning

AEGIS-lampor från Bosch Skydds- och säkerhetsbelysning AEGIS-lampor från Bosch Skydds- och säkerhetsbelysning 2 AEGIS-lampor AEGIS-lampor Skydds- och säkerhetsbelysning Patentsökt Constant Light-teknik kompenserar för nedbrytning av lysdioderna. Black Diamond-teknik

Läs mer

Bosch Plena PA system Easy Line PA system på det enkla sättet

Bosch Plena PA system Easy Line PA system på det enkla sättet Bosch Plena PA system Easy Line PA system på det enkla sättet 2 Plena PA system Easy Line En praktisk lösning för högtalarmeddelanden av hög kvalitet Lättanvänd med zonetikettering och inställningsindikatorer

Läs mer

CCS 900 Ultro-diskussionssystem Effektiv mötesteknik

CCS 900 Ultro-diskussionssystem Effektiv mötesteknik Tradition av kvalitet och innovation I mer än 0 år har namnet Bosch borgat för kvalitet och pålitlighet. Bosch Security Systems är stolta över att kunna erbjuda en mängd olika säkerhetssystem inom brandlarm,

Läs mer

Bosch CCS 800 Ultro diskussionssystem Nyskapande...

Bosch CCS 800 Ultro diskussionssystem Nyskapande... Bosch CCS 800 Ultro diskussionssystem Nyskapande... 2 CCS 800 Ultro diskussionssystem...med en flexibel allt-i-ett möteslösning Unik inbyggd MP-inspelning och -uppspelning Mycket tydligt tal med digital

Läs mer

Bosch köper Extreme Extreme CCTV-gruppens produkter finns nu tillgängliga hos Bosch

Bosch köper Extreme Extreme CCTV-gruppens produkter finns nu tillgängliga hos Bosch Bosch köper Extreme Extreme CCTV-gruppens produkter finns nu tillgängliga hos Bosch 2 I Bosch köper Extreme Integritet, nyskapande och prestanda Tack vare Boschs förvärv nyligen av Extreme CCTVgruppen,

Läs mer

Trygghetstelefon 62 IP, analogt eller GSM Trygghetstelefon 62 passar dina behov

Trygghetstelefon 62 IP, analogt eller GSM Trygghetstelefon 62 passar dina behov Trygghetstelefon 62 IP, analogt eller GSM Trygghetstelefon 62 passar dina behov 2 Förbättrad säkerhet för oberoende boende hemma Vi har utvecklat vårt trygghetslarm för människor som vill leva ett självständigt

Läs mer

Skyddet är avstängt. Easy Series inbrottslarm Säkerhet helt enkelt - nu med wlsn* * wireless Local SecurityNetwork

Skyddet är avstängt. Easy Series inbrottslarm Säkerhet helt enkelt - nu med wlsn* * wireless Local SecurityNetwork Skyddet är avstängt Easy Series inbrottslarm Säkerhet helt enkelt - nu med wlsn* * wireless Local SecurityNetwork 2 Säkerhet först och främst Du vill naturligtvis ha det bästa möjliga skyddet för ditt

Läs mer

Bosch Video Management System Säkra din framtid med IP

Bosch Video Management System Säkra din framtid med IP Bosch Video Management System Säkra din framtid med IP IP-videosäkerhet En helhetslösning Boschs VMS (Video Management System) hanterar all säkerhetsinformation samt digitalt ljud och bild över ditt nätverk.

Läs mer

Bosch modulära takhögtalare Det smarta ljudsystemet för alla tak

Bosch modulära takhögtalare Det smarta ljudsystemet för alla tak Bosch modulära takhögtalare Det smarta ljudsystemet för alla tak 2 Modulära takhögtalare Utformad med installatören i åtanke Perfekt för nästan alla slags tak Nyskapande modulär arkitektur Lätt att installera

Läs mer

SÄKERHETSLÖSNINGAR TJÄNSTEFIERAD SÄKERHET

SÄKERHETSLÖSNINGAR TJÄNSTEFIERAD SÄKERHET SÄKERHETSLÖSNINGAR TJÄNSTEFIERAD SÄKERHET Tjänstefiering av säkerhet är ett kostnadseffektivt alternativ med lägre risk för dig som strävar efter att din kärnverksamhet ska kunna bedrivas utan driftstörningar.

Läs mer

För smartare belysning

För smartare belysning För smartare belysning CityTouch LightPoint Lighting Asset Management. CityTouch LightPoint / Asset Management 3 Välkommen till framtidens smarta belysning Professionell hantering av offentlig belysning

Läs mer

wlsn* tvåvägs trådlöst nätverk Den enkla vägen till hög säkerhet * wireless Local SecurityNetwork

wlsn* tvåvägs trådlöst nätverk Den enkla vägen till hög säkerhet * wireless Local SecurityNetwork wlsn* tvåvägs trådlöst nätverk Den enkla vägen till hög säkerhet * wireless Local SecurityNetwork 2 Vad är wlsn? wlsn (wireless Local SecurityNetwork) från Bosch Security Systems är ett toppmodernt larmsystem.

Läs mer

SÄKERHET FLIR THERMAL FENCE. Detekterar. Verifierar. Reagerar. Omedelbart.

SÄKERHET FLIR THERMAL FENCE. Detekterar. Verifierar. Reagerar. Omedelbart. SÄKERHET FLIR THERMAL FENCE Detekterar. Verifierar. Reagerar. Omedelbart. THE FLIR THERMAL FENCE Fullt integrerat varningssystem för omedelbar detektering och verifiering av objekt. FLIR Thermal Fence

Läs mer

Hantera övervakning Ett komplett sortiment IP-kameror

Hantera övervakning Ett komplett sortiment IP-kameror Hantera övervakning Ett komplett sortiment IP-kameror 2 Ett komplett sortiment IP-kameror Varför skulle du välja något annat än det bästa för din CCTV-nätverkslösning? FlexiDome IP perfekt formgivna kameror

Läs mer

Bosch IP Presentation av IP-teknik och CCTV:s framtid. Bosch IP Network Video Produktguide

Bosch IP Presentation av IP-teknik och CCTV:s framtid. Bosch IP Network Video Produktguide Bosch IP Presentation av IP-teknik och CCTV:s framtid Bosch IP Network Video Produktguide 2 3 Ändringar i CCTV-tekniken har drivits fram på grund av tre huvudsakliga krav. Det första är behovet att reducera

Läs mer

FlexiDome-kameror Perfekta bilder på alla platser. Bosch FlexiDome-lösningar med Dinion-kameraprestanda

FlexiDome-kameror Perfekta bilder på alla platser. Bosch FlexiDome-lösningar med Dinion-kameraprestanda FlexiDome-kameror Perfekta bilder på alla platser Bosch FlexiDome-lösningar med Dinion-kameraprestanda Ingen situation är för svår Tror du att din situation är för krävande för en domkamera? Dags att tänka

Läs mer

Säkerhet helt anpassad till just era behov DS7220 V2 / DS7240 V2 centralapparater för inbrottslarm

Säkerhet helt anpassad till just era behov DS7220 V2 / DS7240 V2 centralapparater för inbrottslarm Säkerhet helt anpassad till just era behov DS7220 V2 / DS7240 V2 centralapparater för inbrottslarm Säkerhet har sitt pris, men det behöver inte kosta en förmögenhet. Centralapparaterna DS7220 V2 och DS7240

Läs mer

SÄKRA DIN AFFÄR VART DEN ÄN TAR DIG. Protection Service for Business

SÄKRA DIN AFFÄR VART DEN ÄN TAR DIG. Protection Service for Business SÄKRA DIN AFFÄR VART DEN ÄN TAR DIG Protection Service for Business DET ÄR EN MOBIL VÄRLD Wifi Fotgängare Idag använder vi fler enheter med fler anslutningar än någonsin tidigare. Att då kunna välja var

Läs mer

Bosch Högtalarutropssystem Leder vägen inom akustisk utmärkthet

Bosch Högtalarutropssystem Leder vägen inom akustisk utmärkthet Bosch Högtalarutropssystem Leder vägen inom akustisk utmärkthet 2 Leder vägen inom akustisk utmärkthet Avancerad akustisk expertis Med mer än 60 års erfarenhet inom design och utveckling av elektroakustisk

Läs mer

Bosch Care Solutions Skydd och säkerhet för ett bättre liv

Bosch Care Solutions Skydd och säkerhet för ett bättre liv Bosch Care Solutions Skydd och säkerhet för ett bättre liv 2 En lång tradition av omsorg Det som definierar Bosch Group mer än något annat är att vi bryr oss. Vi levererar förstklassiga produkter och lösningar

Läs mer

Sentrion intelligent säkerhet

Sentrion intelligent säkerhet Sentrion intelligent säkerhet www www IP-kamera Mobilgränssnitt Internet Befintligt nätverk SIOM Dörr-/larmnod Sentrion Centralenhet www Dörr-/larmnod SIOM Larm Sentrion marknadens mest intelligenta säkerhetssystem

Läs mer

Blue Line-rörelsedetektorer Detektering för trygghet

Blue Line-rörelsedetektorer Detektering för trygghet Blue Line-rörelsedetektorer Detektering för trygghet Säkerhet du kan lita på Blue Line Gen 2-rörelsedetektorer Oavsett om det är ett hem, en butik eller annat företag behöver systemen vara pålitliga. Med

Läs mer

Access Easy Passersystem Från vilken plats som helst med ett klick!

Access Easy Passersystem Från vilken plats som helst med ett klick! Access Easy Passersystem Från vilken plats som helst med ett klick! 2 Enkel installation, enkel hantering, tillförlitlig säkerhet För små och medelstora företag är det nödvändigt att kontrollera inpasseringen

Läs mer

SÄKERHETSLÖSNINGAR KRITISK INFRASTRUKTUR

SÄKERHETSLÖSNINGAR KRITISK INFRASTRUKTUR SÄKERHETSLÖSNINGAR KRITISK INFRASTRUKTUR Som verksam inom segmentet för kritisk infrastruktur ställs du dagligen inför utmaningen att säkra några av vårt samhällets viktigaste och mest värdefulla resurser.

Läs mer

SA TER Vision Center. SAUTER Vision Center. håller dig uppdaterad.

SA TER Vision Center. SAUTER Vision Center. håller dig uppdaterad. SA TER Vision Center SAUTER Vision Center håller dig uppdaterad. Modern fastighetsautomation blir alltmer komplex men, tack vare SAUTER Vision Center, så är konsten att övervaka systemet ganska enkel.

Läs mer

Så avancerad att vi blev tvungna att skapa en ny kategori

Så avancerad att vi blev tvungna att skapa en ny kategori Vi presenterar Fluke VT02 Visual IR Thermometer Så avancerad att vi blev tvungna att skapa en ny kategori Visuell inspektion Inga fel kan identifieras med blotta ögat Traditionell IR-termometer Optimerad

Läs mer

Områdesövervakning - Områdesövervakning inklusive kameraövervakning

Områdesövervakning - Områdesövervakning inklusive kameraövervakning SvK4005, v3.3, 2012-08-09 VÅR BETECKNING TR09-06 DATUM 2007-04-04 TEKNISK RIKTLINJE UTGÅVA A Områdesövervakning - Områdesövervakning inklusive kameraövervakning Inledning Under senare år har elbranschen

Läs mer

PACOM UNISON SECURITY MANAGEMENT MADE EASY

PACOM UNISON SECURITY MANAGEMENT MADE EASY PACOM UNISON SECURITY MANAGEMENT MADE EASY Sjukhus Den öppna och integrerade säkerhetsplattformen. PACOM Unison är en öppen och integrerad säkerhetslösning som gör det möjligt för dig att hantera passer-,

Läs mer

MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning

MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning Skalbart och flexibelt övervakningssystem för alla användningsområden Answers for infrastructure. Övervakningsstation MM8000 Brand Inbrott

Läs mer

Detektering levererad. Tillförlitlighet garanterad. Commercial Series TriTech-rörelsedetektorer

Detektering levererad. Tillförlitlighet garanterad. Commercial Series TriTech-rörelsedetektorer Detektering levererad. Tillförlitlighet garanterad. Commercial Series TriTech-rörelsedetektorer Upptäckt är första steget när det gäller att skydda ett hem eller företag och egendom och de som finns inom

Läs mer

Information inför köp

Information inför köp Information inför köp Alla har vi behov av att få bättre koll på våra saker. Det finns dock några saker man bör tänka på inför sitt första inköp. För att underlätta vad som gäller i de olika sammanhangen

Läs mer

ESET NOD32 ANTIVIRUS 8

ESET NOD32 ANTIVIRUS 8 ESET NOD32 ANTIVIRUS 8 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET NOD32 Antivirus

Läs mer

Så tillförlitlig att du helt kan koppla av Professionell videoinspelning och -hantering

Så tillförlitlig att du helt kan koppla av Professionell videoinspelning och -hantering Så tillförlitlig att du helt kan koppla av Professionell videoinspelning och -hantering 2 Bosch Recording Solutions Högkvalitativa lösningar för alla Välj den lösning som passar ditt användningsområde

Läs mer

Aimetis Symphony. Kameraövervakning med intelligens.

Aimetis Symphony. Kameraövervakning med intelligens. Aimetis Symphony Kameraövervakning med intelligens. Aimetis Symphony Aimetis Symphony är produkten som kombinerar såväl basfunktioner som intelligent videoanalys i en oslagbart enkel och flexibel förpackning.

Läs mer

Målmedveten hörsel och varseblivning Dina kunder anförtror dig

Målmedveten hörsel och varseblivning Dina kunder anförtror dig Hör ditt hem Målmedveten hörsel och varseblivning Dina kunder anförtror dig sina hörselproblem: Smart Alert System ger ett meningsfullt och mycket enkelt tillfälle att utöka hjälpen till dem och samtidigt

Läs mer

Produktfamiljöversikt. LMS1000 Blixtsnabb mätning på rekordtid! 2D-LIDAR-SENSORER

Produktfamiljöversikt. LMS1000 Blixtsnabb mätning på rekordtid! 2D-LIDAR-SENSORER Produktfamiljöversikt LMS1000 Blixtsnabb mätning på rekordtid! Fördelar A B MÄTNING PÅ REKORDTID! B C D E F 2D-LiDAR-sensorn LMS1000 utgör en idealisk lösning för indoor- och outdoorapplikationer, även

Läs mer

System4 videohanteringssystem i serierna LTC 2682/90

System4 videohanteringssystem i serierna LTC 2682/90 CCTV System4 videohanteringssystem i serierna LTC 2682/90 System4 videohanteringssystem i serierna LTC 2682/90 Fullständig triplexdrift Samtidig uppspelning och livevisning på flera skärmar Uppspelning

Läs mer

Det digitala diskussionssystemet CCS 1000 D 1. Det digitala diskussionssystemet CCS 1000 D Kompakt och mångsidigt

Det digitala diskussionssystemet CCS 1000 D 1. Det digitala diskussionssystemet CCS 1000 D Kompakt och mångsidigt Det digitala diskussionssystemet CCS 1000 D 1 Det digitala diskussionssystemet CCS 1000 D Kompakt och mångsidigt 2 Det digitala diskussionssystemet CCS 1000 D Designat för plug-and-play, användarvänlighet

Läs mer

Fore! Security Management

Fore! Security Management Fore! Security Management 2 TKH Security Solutions 3 Vad är Interkom för upp till 9 enheter Sidan 15 Passagesystem för upp till 16 dörrmiljöer Sidan 8 Inbrottsskydd Sidan 14 Kameraövervakning för upp till

Läs mer

VideoJet X10/X20/X40. Nätverksvideoserver. Snabbinstallationshandbok

VideoJet X10/X20/X40. Nätverksvideoserver. Snabbinstallationshandbok VideoJet X10/X20/X40 Nätverksvideoserver sv Snabbinstallationshandbok VideoJet X10/X20/X40 Allmän information sv 2 1 Allmän information Den här snabbinstallationshandboken avser enheterna VideoJet X10,

Läs mer

SISTORE. Siemens digitala videolagringsenheter. Building Technologies, Security Products

SISTORE. Siemens digitala videolagringsenheter. Building Technologies, Security Products SISTORE Siemens digitala videolagringsenheter Building Technologies, Security Products Öka tryggheten i din verksamhet med kompetent och modern teknik! Med videoövervakning får du full visuell kontroll

Läs mer

AVARN Security erbjuder serverlösa kameratjänster i världsklass - AVARN FlexiCam.

AVARN Security erbjuder serverlösa kameratjänster i världsklass - AVARN FlexiCam. AVARN Security AVARN FlexiCam AVARN Security erbjuder serverlösa kameratjänster i världsklass - AVARN FlexiCam. Med passion respekt och laganda strävar vi mot att förverkliga vår passion - säkerhet och

Läs mer

Konferenssystemet DCN multimedia Informera. Imponera. Inspirera.

Konferenssystemet DCN multimedia Informera. Imponera. Inspirera. Konferenssystemet DCN multimedia Informera. Imponera. Inspirera. 2 Konferenssystemet DCN multimedia från Bosch Informera. Imponera. Inspirera. Hjälp människor att komma igång Syftet med de flesta möten

Läs mer

Kvalitetssäkring av nätverk och iptelefoni för operatörer och tjänsteleverantörer

Kvalitetssäkring av nätverk och iptelefoni för operatörer och tjänsteleverantörer Kvalitetssäkring av nätverk och iptelefoni för operatörer och tjänsteleverantörer En bra övervakning är viktig för att säkerställa god samtalskvalitet samt att kunna analysera och felsöka orsaker till

Läs mer

Live Sök Export. ExacqVision användarguide Live Sök Export. Teletec Connect AB Emil Warnicke

Live Sök Export. ExacqVision användarguide Live Sök Export. Teletec Connect AB Emil Warnicke ExacqVision användarguide Teletec Connect AB Emil Warnicke Version 1 (2009 07 13) för ExacqVision Klient 3.5.3 och nyare Sida 1 Allmänt omexacqvision ExacqVisions klientprogram har tre arbetslägen: Live,

Läs mer

30 år av erfarenhet och branschexperts

30 år av erfarenhet och branschexperts 30 år av erfarenhet och branschexperts Integrerad Säkerhet Integrerad Säkerhet Varför överordnat system Användarvänlighet Kvalitet Trygghet Kostnadseffektivitet Varför ett överordnat system? Med stora

Läs mer

VÄLKOMMEN SOM WAHTI-ANVÄNDARE. Instruktioner för installation och användning av kamera.

VÄLKOMMEN SOM WAHTI-ANVÄNDARE. Instruktioner för installation och användning av kamera. På På plats plats i i ditt ditt ställe. VÄLKOMMEN SOM WAHTI-ANVÄNDARE. Instruktioner för installation och användning av kamera. 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Förpackningens innehåll Instruktion för installation

Läs mer

Den visuella konsten. Answers for infrastructure.

Den visuella konsten. Answers for infrastructure. Den visuella konsten Answers for infrastructure. Lösningar för alla behov Videoövervakning ger full visuell kontroll över en verksamhet dygnet runt. Med hjälp av digital lagring kan man i efterhand identifiera

Läs mer

Hi-O. Intelligent teknologi för dörrmiljöer. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

Hi-O. Intelligent teknologi för dörrmiljöer. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. Hi-O Intelligent teknologi för dörrmiljöer ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 Vad är Hi-O? Innehåll Hi-O, Highly intelligent opening, är en standardiserad teknologi som gör att

Läs mer

Din Trygghet. Dygnet Runt. www.lh-alarm.se

Din Trygghet. Dygnet Runt. www.lh-alarm.se Din Trygghet Dygnet Runt www.lh-alarm.se Vår syn på säkerhet Trygghet är målet, säkerhet är vägen. Och säkerhet uppnås genom pålitliga samarbetspartners och driftsäkra larmsystem. För oss på LH Alarm handlar

Läs mer

welcome Övervakningskamera med ansiktsigenkänning för inomhusbruk HANDBOK

welcome Övervakningskamera med ansiktsigenkänning för inomhusbruk HANDBOK welcome Övervakningskamera med ansiktsigenkänning för inomhusbruk HANDBOK Okänt ansikte har upptäckts Pitch Varför välja Welcome? Welcome en revolutionerande säkerhetskamera med ansiktsigenkänning Welcome

Läs mer

Systemtest godkänd. Easy Series inbrottslarm Säkerhet helt enkelt - nu med wlsn* * wireless Local SecurityNetwork

Systemtest godkänd. Easy Series inbrottslarm Säkerhet helt enkelt - nu med wlsn* * wireless Local SecurityNetwork Systemtest godkänd Easy Series inbrottslarm Säkerhet helt enkelt - nu med wlsn* * wireless Local SecurityNetwork 2 Ett kraftfullt och samtidigt okomplicerat inbrottslarm Ett kraftfullt inbrottslarm behöver

Läs mer

firefly EXIMIO FÖRÄNDRAR BRANSCHEN FÖR INDUSTRIELLT BRANDSKYDD

firefly EXIMIO FÖRÄNDRAR BRANSCHEN FÖR INDUSTRIELLT BRANDSKYDD firefly EXIMIO FÖRÄNDRAR BRANSCHEN FÖR INDUSTRIELLT BRANDSKYDD Firefly EXIMIO Varje år drabbas tusentals industrianläggningar av bränder och dammexplosioner. All tillverkning, hantering, lagring och transport

Läs mer

VideoJet X SN. Nätverksvideoserver. Snabbinstallationshandbok

VideoJet X SN. Nätverksvideoserver. Snabbinstallationshandbok VideoJet X SN Nätverksvideoserver sv Snabbinstallationshandbok 2 sv VideoJet X SN Anvisningarna i snabbinstallationshandboken gäller för enheterna VideoJet X10 SN, VideoJet X20 SN och VideoJet X40 SN.

Läs mer

Detektorguide. OPAL - Detektorserie för våra vanligaste miljöer. VIEW TM - Laserbaserad optisk rökdetektion. SMART 4 - Multikriteriedetektion

Detektorguide. OPAL - Detektorserie för våra vanligaste miljöer. VIEW TM - Laserbaserad optisk rökdetektion. SMART 4 - Multikriteriedetektion OPAL - Detektorserie för våra vanligaste miljöer VIEW TM - Laserbaserad optisk rökdetektion Avancerad SMART 4 - Multikriteriedetektion HAZARD TM - EX-klassad detektion FAAST LT - Aspirerande detektion

Läs mer

FÖR MAC. Snabbstartsguide. Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument

FÖR MAC. Snabbstartsguide. Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument FÖR MAC Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET Cyber Security ger det allra bästa skyddet för din dator mot skadlig kod. Baserat på ThreatSense-genomsökningsmotor

Läs mer

presence Säkerhetskamera för utomhusbruk som känner av människor, bilar och djur HANDBOK

presence Säkerhetskamera för utomhusbruk som känner av människor, bilar och djur HANDBOK presence Säkerhetskamera för utomhusbruk som känner av människor, bilar och djur HANDBOK Presentation Presence ett genombrott inom utomhussäkerhet för hemmet Netatmo Presence är den första säkerhetskameran

Läs mer

Användarhandbok. Stereomikrofon STM10

Användarhandbok. Stereomikrofon STM10 Användarhandbok Stereomikrofon STM10 Innehåll Basinformation...3 Funktioner översikt...3 Maskinvara översikt...3 Montering...4 Använda mikrofonen...5 Spela in ljud...5 Spela in ljud för videor...8 Juridisk

Läs mer

Kärcher Fleet. Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig.

Kärcher Fleet. Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig. Kärcher Fleet Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig. Ökat perspektiv för större framgång. Från den globala marknadsledaren inom rengöringsteknik kommer Kärcher Fleet - det innovativa

Läs mer

4,1 LÖSNINGAR/DAG 30k

4,1 LÖSNINGAR/DAG 30k 4,1 LÖSNINGAR/DAG 30k SÄKERHETSSYSTEM LEDANDE I BRANSCHEN ALLT PÅ ETT STÄLLE LÄNS ALARM LEVERERAR ALLTID EN SÄKER LÖSNING SECURITAS DIRECT REFERENSER PARTNERS & KUNDER LEDANDE I BRANSCHEN Läns Alarm AB

Läs mer

INTELLIGENT SÄKERHET

INTELLIGENT SÄKERHET INTELLIGENT SÄKERHET FAKTA 550 MKR omsättning 300 anställda 24 kontor 18 butiker Certifierad anläggarfirma för brandlarm, inbrottslarm, CCTV samt låsanläggningar. ISO-certifierade inom miljö och kvalité.

Läs mer

SÄKERHETSLÖSNINGAR BANK OCH FINANS

SÄKERHETSLÖSNINGAR BANK OCH FINANS SÄKERHETSLÖSNINGAR BANK OCH FINANS Som verksam inom segmentet för bank och finans ställs du dagligen inför utmaningen att bland annat säkra hundratals anställda och besökare på bankkontor samt användare

Läs mer

EIO Teledagar 2008 IP kameror Smart bildanalys. Vlada Durdanovic & Peter Dahlgren

EIO Teledagar 2008 IP kameror Smart bildanalys. Vlada Durdanovic & Peter Dahlgren EIO Teledagar 2008 IP kameror Smart bildanalys Vlada Durdanovic & Peter Dahlgren Pelco Sweden 2008 Pelco är Marknadsledande inom videosäkerhet Världens största tillverkare av system för videosäkerhet Branschledande

Läs mer

Funktioner. Parametrar

Funktioner. Parametrar Funktioner ScandLarm Air IP kamera stöds av WiFi och LAN-nätverk, gör att den lätt kan besökas globalt. Sammarbetet mellan ScandLarm Air IP kamera och den mobila appensmarta larmsystemet och den mobila

Läs mer

MANUAL NETALERT FÖR IPHONE VERSION 1.1 WWW.NETALERT.SE

MANUAL NETALERT FÖR IPHONE VERSION 1.1 WWW.NETALERT.SE MANUAL NETALERT FÖR IPHONE VERSION 1.1 Installation Hämta och installera NetAlert till din iphone från App Store. När appen är installerad, starta NetAlert och följ instruktionerna under Första gången.

Läs mer

DE INTELLIGENTA HISSARNA ÄR HÄR

DE INTELLIGENTA HISSARNA ÄR HÄR DE INTELLIGENTA HISSARNA ÄR HÄR KONE 24/7 CONNECTED SERVICES I samarbete med IBM har KONE gjort hissar och rulltrappor intelligenta. Genom att ansluta dem till molnet kan vi samla in stora mängder data

Läs mer

Sex frågor du bör ställa dig innan du väljer M2M-uppkoppling

Sex frågor du bör ställa dig innan du väljer M2M-uppkoppling GUIDE Sex frågor du bör ställa dig innan du väljer M2M-uppkoppling Inom de flesta branscher utvecklas idag nya och innovativa applikationer och tjänster för att bättre kunna monitorera, analysera och styra

Läs mer

Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet

Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet Endast fantasin sätter gränser Din verksamhet är unik. Det borde din lösning för Print & Apply också vara. Print & Apply lösningar för

Läs mer

Asgari of Sweden 720PRO. Snabbmanual. För att enkelt komma igång med våra senaste Asgari IP Kameror.

Asgari of Sweden 720PRO. Snabbmanual. För att enkelt komma igång med våra senaste Asgari IP Kameror. Asgari of Sweden 720PRO Snabbmanual För att enkelt komma igång med våra senaste Asgari IP Kameror www.asgariofsweden.se 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Förberedelser... 3 Inställning av

Läs mer

MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning

MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning Skalbart och flexibelt övervakningssystem för alla användningsområden Answers for infrastructure. MM8000 den idealiska lösningen för övervakning

Läs mer

Mobil App - Användar Guide

Mobil App - Användar Guide Mobil App - Användar Guide 1 Innehållsförteckning Mobil APP Inloggning... 3 Mobil APP Säkerhet... 4 Mobil APP Hemvyn... 4 Mobil APP Favoritvyn... 5 Mobil APP Energivyn... 5 Mobil APP Uppgiftvyn... 6 Mobil

Läs mer

QosmioEngine För avancerad video

QosmioEngine För avancerad video QosmioEngine För avancerad video Qosmio förenar QosmioEngines och QosmioPlayers högkvalitativa videofunktioner, Harman Kardon högtalare och SRS TruSurround XT: s funktioner för surroundljud och digital

Läs mer

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 Microsoft Windows 8 / 7 / Vista / XP / Home Server Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET NOD32 Antivirus ger ett avancerat skydd

Läs mer

Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5.

Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5. ScandLarm Air Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5. Koda enheter till kontrollpanelen... 7 5.1 Radera enhet...

Läs mer

DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr

DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr 11 mm DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr KONE CarE 24/7 CONNECt KONE Care 24/7 Connect Vi säger att intelligenta hissar och rulltrappor är här. Och det stämmer, det är vår unika tjänst KONE Care 24/7 Connect

Läs mer

Effektivisera dina hjärtlungundersökningar

Effektivisera dina hjärtlungundersökningar Effektivisera dina hjärtlungundersökningar Welch Allyns hjärtlungsortiment Ett flexibelt och journalkompatibelt hjärtlungsortim Effektivisera din praktik utan att förändra ditt arbetssätt. Nu kan du välja

Läs mer

AIR COMPRESSORS ROLLAIR

AIR COMPRESSORS ROLLAIR AIR COMPRESSORS ROLLAIR 380-430 - 480 RLR 380-430-480: Tillförlitlighet och effektivitet Under många år har Worthington Creyssensac utvecklat nya produkter och förbättrat deras konstruktion och prestanda

Läs mer

Försäljning & installation...

Försäljning & installation... Om oss... Scenteknik Kalmar AB är sedan starten 2001 beläget i Kalmar på ostkusten. Vår verksamhet omfattar ljud och ljusteknik samt mediautrustning för alla tänkbara situationer. Det är bara Din fantasi

Läs mer

Bosch Video Management System. Användarmanual

Bosch Video Management System. Användarmanual Bosch Video Management System sv Användarmanual Bosch Video Management System Innehållsförteckning sv 3 Innehållsförteckning 1 Använda Hjälp 10 1.1 Hitta information 10 1.2 Skriva ut hjälpen 11 2 Inledning

Läs mer

ASCOM IP-DECT TRÅDLÖS IP-TELEFONI MED BEPRÖVAD TEKNOLOGI

ASCOM IP-DECT TRÅDLÖS IP-TELEFONI MED BEPRÖVAD TEKNOLOGI ASCOM IP-DECT TRÅDLÖS IP-TELEFONI MED BEPRÖVAD TEKNOLOGI 2 ASCOM IP-DECT Ascom är ledande inom trådlös telefoni för professionella användare. Våra lösningar är kända för sin flexibilitet, tillförlitlighet

Läs mer

Antivirus Pro 2011. Snabbguide

Antivirus Pro 2011. Snabbguide Antivirus Pro 2011 Snabbguide Viktigt! På CD-fodralet finns den aktiveringskod som du behöver för att aktivera produkten. Förvara den på ett säkert ställe. Den här produkten får endast användas om det

Läs mer

Leica Viva TPS Den snabbaste totalstationen

Leica Viva TPS Den snabbaste totalstationen Leica Viva TPS Den snabbaste totalstationen Din vision: En snabb totalstation Välkommen till Leica Viva TPS Det blir inte snabbare Med Leica TPS kan du slutföra jobbet snabbare, erbjuda kompetenta anbud

Läs mer

För support videos, webinstruktioner och mer information besök oss på www.thinksmartbox.com

För support videos, webinstruktioner och mer information besök oss på www.thinksmartbox.com Komma igång Grid 3 Svensk översättning av Leena Öberg på Picomed (www.picomed.se) För support videos, webinstruktioner och mer information besök oss på www.thinksmartbox.com Välkommen till Grid 3 ger dig

Läs mer

n-abler PRO STYRKULA Handledning

n-abler PRO STYRKULA Handledning Underhåll n-abler PRO har inga utbytbara eller reparerbara delar. Om reparation blir nödvändig var vänlig kontakta er leverantör. n-abler PRO STYRKULA För ytterligare information eller frågor, kontakta

Läs mer

VAKA - Passersystem.sjunio9atta8.se,20101115 www

VAKA - Passersystem.sjunio9atta8.se,20101115 www VAKA - Passersystem Aldrig har det varit enklare! VAKA är ett helt nyutvecklat passersystem och utmärker sig genom en unik systemuppbyggnad så väl som på en lång rad innovativa funktioner. Som första passersystem

Läs mer

BRAND- OCH INBROTTSLARM

BRAND- OCH INBROTTSLARM BRAND- OCH INBROTTSLARM FOKUS PÅ SÄKERHET KAMIC Securitys affärsfilosofi är rak och enkel. Med kunskap och ett genomtänkt produktsortiment ska vi hjälpa våra kunder till miljöer optimerade med avseende

Läs mer

Förteckning över ikoner i programmet Aliro IP-passerkontroll utan komplikationer

Förteckning över ikoner i programmet Aliro IP-passerkontroll utan komplikationer Förteckning över ikoner i programmet Aliro IP-passerkontroll utan komplikationer Ikonförteckningen för Aliro är en omfattande lista över alla ikoner som används i programmet. Den har tagits fram för att

Läs mer

Fördelar med Scanteco HC & SC- DVR Series

Fördelar med Scanteco HC & SC- DVR Series Scanteco HC & SC- DVR Series I vår senaste HC & SC-DVR Serie har vi samlat all vår erfarenhet till en mycket attraktivt och effektivt hårddiskbaserat videoinspelningspaket. Med prestanda och tillförlitlighet

Läs mer

Ett säkert och bekvämt hem. JABLOTRON 100 larmsystem med den unika MyJABLOTRON applikationen

Ett säkert och bekvämt hem. JABLOTRON 100 larmsystem med den unika MyJABLOTRON applikationen Ett säkert och bekvämt hem JABLOTRON 100 larmsystem med den unika MyJABLOTRON applikationen Äkta säkerhet och ett brett användningsområde Intuitiv knappstyrning Du kan använda JABLOTRON 100 i såväl stora

Läs mer

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Snabbstartsguide

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Snabbstartsguide Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Snabbstartsguide ESET NOD32 Antivirus ger ett avancerat skydd för din dator mot skadlig kod. Baserat på ThreatSense genomsökningsmotor

Läs mer