VERKSAMHETSPLAN 2005

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VERKSAMHETSPLAN 2005"

Transkript

1 VERKSAMHETSPLAN 2005 BUDGET 2005 OCH 2006 Styrelsens förslag till förbundsmötet den 16 april 2005 Sid. Inledning 2 Handslaget 2 Vision och målbilder 4 Handlingsplaner 4 Klubben i centrum 5 Kraftfull utbildningssatsning 5 Bred, spännande och stimulerande tävlingsverksamhet 8 Landslag i världsklass både för damer och för herrar 9 Ökad självfinansiering 13 Offensiv PR- och informationsverksamhet 14 Övriga verksamheter 14 Sabel 14 Internationellt engagemang 15 Veteranfäktning 16 Belöningar 16 Ungdomsverksamheten 16 Budget Budget

2 Inledning Styrelsens förslag till verksamhetsplan bygger helt på programmet Fäktningen inför framtiden, som antogs av förbundsmötet För ett förbund med ambitioner, som är betydligt större än de tillgängliga ekonomiska resurserna, är det extra viktigt att koncentrera insatserna på den verksamhet som lagts fast i programmet. Att prioritera är också att välja bort. Förbundsmötet 2004 gav styrelsen i uppdrag att ta fram ett förslag till strategi för elitverksamheten, att föreläggas nästa förbundsmöte. Ett sådant förslag lämnas också till förbundsmötet 2005 (Reviderat förslag Fäktningen inför framtiden ) Sveriges Olympiska Kommitté har varit ett starkt stöd i förbundets verksamhet. SOK har under de första månaderna 2005 varit djupt engagerat att försäkra sig om sponsorer för de närmaste åren. Vid tiden för styrelsens slutliga behandling av verksamhetsplan och budget pågick därför fortfarande diskussioner med Sveriges Olympiska Kommitté om stödet till elitverksamheten de närmaste åren. Styrelsen kommer vid förbundsmötet, och vid verksamhetskonferensen, som ska behandla elitverksamheten, att i detalj redovisa utfallet av dessa diskussioner (Se vidare sid. 12). Handslaget Svenska Fäktförbundets föreningar disponerade kronor till föreningsstöd under det andra året som startade den 1 augusti 2004 och pågår t o m den sista juni kronor erhölls i administrationsstöd. Föreningsmedlen användes till verksamhetskonferens på hösten 2004, till stimulansbidrag till klubbar som antar en verksamhets- och utbildningsplan med Fäktningen inför framtiden som grund. Vidare gavs stöd till de av förbundet eller SDF arrangerade utbildningar Riksidrottsförbundet har för det tredje året (1 juli juni 2006) anslagit kronor till Svenska Fäktförbundets föreningar och kronor i administrationsstöd. Vid förbundsmötet 2004 och verksamhetskonferensen på hösten 2004 redovisades och diskuterades principer för hur medel från Handslaget bör disponeras: (19)

3 Stöd till årliga verksamhetskonferenser Särskilda stimulansbidrag till klubbarna under följande förutsättningar: Verksamhets- och utbildningsplan, som godkänns av SvFF Besök av förbundsstyrelseledamot eller kanslianställd. Klubben har genom styrelsebeslut utsett en utbildningsansvarig Stöd till de av förbundet eller SDF arrangerade utbildningarna, vilka anvisas i förbundets nya studieplan, i de fall de inte genomförs i studiecirkelform, så folkbildningsstöd utgår. Lägerbidrag till föreningarna för att bl.a. stimulera ungdomarna att vara aktiva längre upp i åldrarna. Särskilt stöd till de föreningar som rekryterar nya medlemmar och bereder plats för dem i den ordinarie verksamheten. Startbidrag till nya föreningar, där följande formulering finns i programmet Fäktningen inför framtiden. Att stärka de föreningar som finns ska prioriteras framför förbundssatsningar på nybildningar. Det är dock angeläget, att några nya föreningar kommer till stånd, i första hand i den norra delen av landet samt i Stockholmsregionens södra delar. Styrelsen har också hos RF ansökt om medel för följande förbundsprojekt: Tryckning av Svenska Fäktförbundets utbildningshandbok med övningar Interaktivt lärande på hemsidan Med stor förvåning konstaterar styrelsen, att medel för detta ännu inte beviljats. Nya försök kommer att göras- Styrelsen kallar härmed till verksamhetskonferens den september Vid konferensen kommer att behandlas hur medlen bör användas under år 3. Under tiden kommer medel att betalas ut till föreningarna efter ansökningar, som ligger i linje med principerna ovan (19)

4 Vision och målbilder Programmet Fäktningen inför framtiden, som antogs av förbundsmötet 2004 har följande vision och målbilder. Sverige är en olympiskt framgångsrik fäktnation. Svensk fäktning har möjlighet att i hela landet välkomna människor i alla åldrar till en verksamhet på alla nivåer, där brett föreningsengagemang och kompetenta ledare är viktiga hörnstenar. Svensk fäktning präglas av värderingarna nytänkande, hederlighet, gemenskap, glädje och tradition. Målbilder 2010 Resultatmål Svensk fäktning har landslag i världsklass både för damer och för herrar. Svenska fäktförbundet har en stark ekonomi med en god självfinansieringsgrad. Basen för självfinansieringen är ett gott samarbete med näringsliv och organisationer, som delar svensk fäktnings värderingar, uppskattar den breda tävlingsverksamheten, en framgångsrik elitverksamhet och väl arrangerade världscuptävlingar. Utvecklingsmål Föreningarna har styrka och kompetens att planera och genomföra en långsiktig verksamhet, där social gemenskap, stark ekonomi, goda kommunkontakter och gedigen utbildning är hörnstenar. Svenska Fäktförbundets utbildning bedrivs enligt en sammanhållen utbildningsplan, utvecklad med stöd av internationella impulser. Instruktörsutbildningen står i centrum. Klubbar, SDF och förbund vet sina uppgifter och samverkar för rekrytering och utbildning. Svensk fäktning har en bred, spännande och stimulerande tävlingsverksamhet med alla vapen och för alla åldrar, där SM i lag och individuellt utgör tävlingspyramidens topp. Handlingsplaner Styrelsens förslag till handlingsplaner grupperas nedan under de rubriker som i programförslaget kallas Strategiska handlingsplaner Svenska Fäktförbundets åtgärder. Där finns de rubriker med, som inte är helt genomförda under Under en del rubriker ges kommentarer om inriktningen (19)

5 Efter programmet handlingsplaner tillfogas ett fåtal andra planer under rubriken Övrigt. Klubben i centrum Ur programmet: Årlig föreningskonferens med olika teman, t.ex. SISU: s möjligheter till utbildning, klubbens sociala gemenskap, kommunkontakter, LOKAKansökningar och rekrytering Kraftfull satsning på Handslaget med koncentration till föreningarnas utbildningsverksamhet och verksamhetsplanering Kontinuerlig information till och dialog med klubbarna genom t.ex. ordförandebrev och klubbesök av förbundsstyrelsens ledamöter Studiematerial om framtidsprogrammet, att användas i klubbarnas planering Materialet har redan tagits fram i enkel form och används i dialogen mellan föreningarna och förbundet. Under året revideras materialet tillsammans med SISU, så att det kan bli studiestödsberättigat och användas flera år. Stimulans till fadderverksamhet mellan erfaren och nyare klubb Stöd till nybildning av klubbar Övrigt Goda exempel från fäktklubbarnas arbete med Handslaget, med inriktning på DFs satsning på skolorna, publiceras på hemsidan. Kraftfull utbildningssatsning Ur programmet: Fastställande av och information om innehållet i förbundets utbildningsplan och arbetsfördelningen mellan förbund, SDF och förening Svenska Fäktförbundets utbildningshandbok med övningar lanseras i bred satsning på studiecirklar Nya försök att få projektmedel ur Handslaget för detta arbete görs före förbundsmötet En redovisning av resultatet kommer att ske vid mötet (19)

6 Alternativet är att klubbarna köper den utomordentligt genomarbetade boken med handslagspengar. Målet är att boken ska kunna ges ut under sommaren Interaktiv utbildning på hemsidan Centrala utbildningar på i första hand högre nivå. Under de närmaste åren också ett starkt inslag av utbildningar också på lägre nivå. Även ämnen som vapenvård bör ingå i dessa utbildningar. Utbildningsbehovet är fortfarande stort. Det finns också ett ökat intresse av och en ökad vilja att utbilda sig och verka som ledare. Deltagande i klubbarnas och distriktsförbundens kurser, förutom förbundets egna kurser, har lett till ett breddat underlag för högre utbildningar, vilket är mycket glädjande. Barn- och ungdomsledarutbildning samt en steg II-utbildning arrangeras under sommaren. En samordning av dessa utbildningar ger många fördelar, bl.a. samåkning som ger gemenskap och lägre reskostnader. Bedömningen är att det under året också finns underlag för en steg IIIutbildning i samband med värjlandslagets träningsläger i augusti. Förhoppningen är också att kunna hålla en steg III-utbildning i florett. Förhoppningen är att det redan inledda samarbetet med länder i det Nordiska Fäktförbundet ska utvecklas. Hösten 2004 hölls i Stockholm under JNM en gemensam examination av nordiska fäktdomare under ledning av Normann Jörgensen, Danmark, och Björn Faye, Norge. Avsikten är att detta arrangemang skall fortsätta. När det gäller instruktörer finns också ambitionerna att samarbeta, framför allt på högre kurser för att skapa ett brett urval kursdeltagare med goda kunskaper. På de lägre kurserna är avsikten att dessa skall stå öppna för deltagande från övriga nordiska länder. Kontakter skall hållas mellan utbildningsansvariga i de olika nordiska länderna. Högre domarutbildning och vidareutbildning. Utse examinatorer för SDF: s och föreningarnas kurser. Hösten 2004 erbjöds de domare som avlade nordisk domarlicens att tillhöra en grupp domare som skulle få praktisera sina kunskaper vid internationella tävlingar. Ett antal domare svarade på denna anmaning och förväntas under 2005 delta i FIE: s domarexamen. Det är ännu inte beslutat, var den kommer att hållas. Det är viktigt att öka kunskaperna även hos de yngre fäktarna och deras föräldrar, både när det gäller dömande och fäktningen i sig. I mars 2005 arrangerades ytterligare en Mastersdomarutbildning. Därefter sker en utvärdering, och beslut fattas om ytterligare sådana kurser skall hållas under hösten. Fler deltagare kommer att vara med, om kurserna arrangeras på de orter som också svarar för Masterstävlingar (19)

7 Registrering av utbildade domare och utdelning av domarkort på olika nivåer Register över utbildade ledare och domare på SvFF: s hemsida Speciella satsning på utbildning av ledare i samband med de svenska världscuptävlingarna Kraftfull information om SISU: s möjligheter Förutsättningslös prövning av möjligheterna att utveckla fäktgymnasiet i Karlskrona genom bl.a. ökat elevantal och samverkan inom kommunens planerade idrottscampus. Under 2005 kommer denna fråga att prövas. En viktig del i detta arbete är också att förbättra rekryteringsunderlaget till fäktgymnasiet, så att RF:s dimensioneringsbeslut (12 elever varav högst 60% får komma från samma kön) över tiden kan upprätthållas. Det är väsentligt, att förbund och föreningar tydligt visar svensk fäktungdom och svenska fäktledare, att det är viktigt att fäktgymnasiet är en bra väg för de ungdomar som vill nå elitnivå i svensk fäktning. Särskilt rekryteringsmaterial tas fram under året. Fäktgymnasiets ställning ska förstärkas genom att bl.a. landslagsläger förläggs till Karlskrona. Vidare behöver landslagstränarnas närvaro vid gymnasiet öka. Centrala utbildningar och styrelsemöten i Karlskrona stärker också banden mellan fäktgymnasiet och förbundet. Avsikten är också att skapa ett bättre samarbete mellan förbundets utbildningsverksamhet och fäktgymnasiet. På fäktgymnasiet finns mycket kunskap som kan och bör sprida även till dem som inte har förmånen att studera där. Dubbelarbete ska kunna undvikas genom möjlighet att utnyttja material, som redan finns utarbetat. Svenska Fäktförbundet bör också aktivt stödja Arena Rosenholm som miljö för kommande fäktaktiviteter. Under 2005 fortsätter också diskussionerna med kommunen och skolan för att försöka höja kvaliteten och låta fäktgymnasiet bli en viktig del i det idrottscampus kommunen diskuterar. Stimulans till konst- och teaterfäktning (19)

8 Bred, spännande och stimulerande tävlingsverksamhet Ur programmet: Ansökningsförfarande och överenskommelser med arrangörer av SM och andra speciellt viktiga tävlingar, så att tävlingen får en hög kvalitet för utövare, publik och massmedia. Besked om arrangör senast ett år före tävlingen. Ansökningshandlingar och kravspecifikation finns. Men endast ett fåtal föreningar har hittills varit intresserade av att arrangera tävlingarna. Kursen för tävlingsarrangörer är en viktig del i detta arbete. Kurs för tävlingsarrangörer En tävlingsledarkurs arrangeras i Uppsala under april Duktiga tävlingsledare är en förutsättning för god kvalitet på tävlingar, som kan locka till sig många deltagare, massmedia och sponsorer. Detta kan i sin tur leda till större konkurrensförmåga hos våra fäktare. Kvalificerade tävlingsledaren är utomordentligt viktiga ledare inom vår sport. Frågan om seriesystem liknande Mastersserien för juniorer och seniorer prövas Ett samtal med flera föreningar har skett under år Intresset har hittills varit starkt från ett fåtal föreningar. Få har varit intresserade av att vara arrangör. Frågan kommer att diskuteras vid verksamhetskonferensen. Seriesystem för klubblag och SM för veteraner införs I programmet Fäktningen inför framtiden sägs följande: Svensk fäktning måste ha fler och roliga tävlingar, inte minst för seniorer. Unga och äldre fäktare måste ha möjlighet till många och spännande utmaningar. Ett brett seriesystem för lag samt SM för veteraner är viktiga delar i tävlingspyramiden. Ett samtal med vissa föreningar har skett under Styrelsen kommer att ta nya initiativ i frågan under Nationellt rankingsystem införs En remiss har förekommit under Systemet införs från och med hösten Aktuella tävlingsbestämmelser, anpassade till internationella krav Dessa kommer att utarbetas under sommaren 2005 och vara klara till hösten (19)

9 För att ytterligare stimulera ungdomarna att vara kvar som juniorer arrangeras också riksläger för juniorer. Föreningarna kommer att få stöd för detta genom medel från Handslaget. Se vidare sid Ungdomsverksamheten nedan. Landslag i världsklass både för damer och för herrar Följande avsnitt baseras på, att förbundsmötet antar styrelsens förslag till reviderat program Fäktningen inför framtiden, där ett nytt avsnitt med handlingsplaner för landslagsverksamheten har utarbetats. Förändringar i programmet måste också slå igenom i föreliggande förslag till verksamhetsplan. En bärande tanke i förbundsstyrelsens förslag inom detta område är, att en starkare förankring av landslagsverksamheten ska ske i klubbarna, så att ansvaret inom detta område också delas mellan förbund och föreningar. En ännu bättre samverkan mellan förbund och föreningar är nödvändig. I övrigt hänvisar styrelsen till den osäkerhet beträffande de ekonomiska förutsättningarna, som nämns i inledningen. Förslaget till fördelning mellan olika vapen framgår av förslaget till budget. Programförslagets beskrivning av de strategiska handlingsplanerna för denna verksamhet är följande: Landslag i världsklass både för damer och för herrar Världsklass betyder, att svenska landslag är bland de åtta främsta nationerna i minst ett vapen. Internationella framgångar blir följden av en bra organisation, där starka klubbar och en omfattande utbildning är viktiga hörnstenar. De strategiska handlingsplanerna inom andra områden är en förutsättning för internationella framgångar och till att denna del av visionen förverkligas. Men det behövs också speciella insatser i föreningar och förbund. Om målet ska nås krävs, att allt fler föreningar har förmågan att utveckla talanger till världsstjärnor på seniornivå. Förbundets viktigaste uppgift är att i kontinuerlig dialog med föreningarna ytterligare utveckla de allra bästa fäktarna genom att erbjuda ett kvalificerat program för bl.a. läger, utbildning och tävling. Ett fortsatt starkt ekonomiskt stöd till elitverksamheten från Sveriges Olympiska Kommitté, RF eller andra samarbetspartners är en förutsättning för framgång (19)

10 Styrelsen föreslår följande handlingsplaner: Samling med de föreningar som har landslagskandidater minst en gång per år. En första diskussion, och förankring, av planerna för landslagsverksamheten sker vid verksamhetskonferensen i samband med förbundsmötet. Dialog med de aktiva och tränarna bl.a. om vision, målbilder, detaljerade delmål och möjligheterna att komma med i bl.a. OS-satsningarna. Bred förankring av elitverksamheten i styrelsen. Skapande av ett bra tränings- och tävlingsprogram på nationell och internationell nivå med bl.a. utländsk sparring och samordnade läger för de olika landslagen. Denna punkt är starkt avhängig av vilket stöd Svenska Fäktförbundet kommer att få från Sveriges Olympiska Kommitté. Talangutvecklingsprogram för kommande landslag. Denna punkt är starkt avhängig av vilket stöd Svenska Fäktförbundet kommer att få från Sveriges Olympiska Kommitté. Nationellt utvecklingscentrum för i första hand landslagsläger. Uppsala kommun är mycket intresserat av denna utveckling. Det är väsentligt, att en klar arbetsfördelning sker mellan Uppsala och Karlskrona, där både fäktgymnasiet och kontakterna med kommunen ytterligare bör utvecklas. Uppvisningsträningar med landslaget i olika klubbar. Arrangera minst ett elittränarseminarium per år, där också utländska impulser tas tillvara. Denna punkt är starkt avhängig av vilket stöd Svenska Fäktförbundet kommer att få från Sveriges Olympiska Kommitté. Om ekonomiska resurserna tillåter erbjuda utvecklingsprogram för klubbtränare, inkl. deltagande i resor. Övrigt Samtal med Sveriges Olympiska Kommitté Styrelsen vill avslutningsvis också redovisa utgångspunkterna för samtalen med Sveriges Olympiska Kommitté (19)

11 Endast herrarnas värjlag, lag eller individuellt, har för närvarande förutsättningar för att kvala till OS 2008 i Peking. När det gäller damvärja är förutsättningarna inför framtiden lovande. Fäktarna är unga och ambitiösa och har stöd av andra med mer rutin. Allt är möjligt, speciellt om Maria Isaksson kan göra comeback efter mammaledigheten. Först 2007 blir det dock möjligt att bedöma de realistiska chanserna att kvala in till OS Först mot slutet av år 2005 finns också klara besked om vilket kvalsystem som ska tillämpas. För herrarnas värjlag kan det bli svårigheter vid generationsväxlingen efter OS Av dem som ingår i landslaget i dag (de åtta första) överstiger sju fäktare 30- årsgränsen efter Men det är fullt rimligt, att några av dem är beredda att satsa hårt också inför Förbundet försöker redan i dag knyta fäktare runt 20 år till landslagsverksamheten. Tyvärr är fortfarande klyftan stor mellan dessa fäktare och de som för närvarande representerar Sverige i landslagssammanhang. Det är bestämt att minst två platser av tio vid träningslägren ska tas av yngre fäktare. Våra mål för perioden fram till 2008 är följande: Herrvärjlaget Målet är att kvala in till OS 2008 och vara med bland de lag som kan ta medalj, i enlighet med visionen Sverige är en olympiskt framgångsrik fäktnation och målbilden Svensk fäktning har landslag i världsklass både för damer och för herrar. Det är ett ambitiöst mål, men vårt VM-brons 2003 och EM-brons 2004 visar att det är möjligt. Målet är väl förankrat bland ledare och aktiva. Delmålet för säsongerna 2005 och 2006 är att konsolidera laget bland världens 5-10 främsta samt höja den individuella prestationsnivån i världscupen. Damvärjlaget Målet är att under 2005 ytterligare öka kvaliteten och att under första hälften av 2006, då bl.a. kvalsystemet har bestämts, ta ställning till målen beträffande OS i Peking (19)

12 Våra mål för perioden efter 2008 är följande: Herrvärjlaget Målet till 2012 är att kvala in och försöka ta en medalj. Damvärjlaget Målet till 2012 är att kvala in och försöka ta en medalj. Damernas mål är med dagens utgångspunkt mest realistiskt, men det finns gott om tid att utveckla herrjuniorer och kadetter och att senare revidera målen. Styrelsen vill med skärpa slå fast, att ovanstående planer också kan förändras, om genombrott för den svenska florettens ställning skulle komma. I dialogen med SOK har förbundet framfört följande: Vi behöver en talanggrupp inom SvFF för yngre fäktare (oavsett vapen) för att stimulera de unga att satsa på fäktningen. Det är landslagsledningens uppgift att snarast definiera de krav och kriterier som är viktiga att uppfylla för de ungdomar som vill komma med i denna grupp. Överenskommelse med SOK Vid tiden för styrelsens behandling av verksamhetsplan och budget gjordes en preliminär överenskommelse med SOK för Den innebär i korthet att satsningar under 2005 i första hand görs på herrvärjlaget: En heltidsanställd förbundskapten anställs från och med den 1 april Anställningen är en projektanställning och avslutas, om inte förlängning sker, den 31 december SOK står för huvuddelen av de kostnaderna. Ett antal läger, som SOK finansierar huvuddelen av, genomförs under året. SOK ger också ett stöd till ett antal tävlingar för de framtida OSkandidaterna. Vidare kommer individuellt stöd till de aktuella fäktarna att ges. Slutligen har SOK lovat att skjuta till medel till värja juniorer för att förbättra möjligheterna att nå framgångar i OS efter Utvärdering av år 2005 och diskussion om fortsatta satsningar efter den 1 januari 2006 kommer att ske mot slutet av året (19)

13 Florett Floretten kommer att satsa på en fortsatt uppbyggnad av verksamheten i Sverige genom uppbyggnad av kontaktnät, lägerverksamhet och utökande av antalet nationella tävlingar. Ambitionen är att delta i Kadett-VM/JVM, EM och VM. Det centrala är att bygga en bas med florettfäktare från hela Sverige, både på herr- och damsidan. Det sammanhållande på Sverige-nivå blir landslagsverksamheten och de rankingtävlingar som ligger till grund för uttagning till nationella och internationella aktiviteter. Basen i tävlingsverksamheten på ungdomssidan har framförallt skapats via det nationella seriesystemet Masters. Det är viktigt att förvalta de talanger som kommer fram och se till att det finns en röd tråd även fortsättningsvis, dvs. på juniorsidan och seniorsidan. Här har Svenska Fäktförbundets landslagsledning en viktig uppgift. Finansieringen av satsningen görs huvudsakligen utifrån de medel som de aktiva själva satsar. Verksamhetsplanen kan sammanfattas i följande huvudaktiviteter: 1. Löpande arbete i den ideella organisation som planerar och leder verksamheten, både för herrar och damer. 2. Framtagande av en genomtänkt plan av tävlingar, träningsläger och andra aktiviteter som syftar till att stärka basen för florettfäktare i Sverige. 3. Genomförande av minst två veckoslutsläger per termin, dvs. fyra per år. 4. Genomförande av två större läger per år i form av veckoläger. 5. Genomförande av minst ett internationellt läger under säsongen Löpande information till berörda fäktare och klubbar via samt den egna hemsidan på Ökad självfinansiering Ur programmet: Aktivt arbete för att nå långsiktiga överenskommelser med huvudsponsor och officiella sponsorer Juniorvärldscupen i Göteborg och Challenge Bernadotte innebär goda plattformar för nya försök att knyta till sig sponsorer. Det är med stor glädje Svenska Fäktförbundet noterar, att Interverbum AB går in som huvudsponsor t.o.m. OS i Peking Interverbum är ett av Skandinaviens ledande kunskapsföretag inom översättning, konferenstolkning, språkutbildning, lokalisering av programvara och webbplatser samt språkteknik (19)

14 Offensiv PR- och informationsverksamhet Ur programmet: Utveckla Det enskilt största projektet under 2005 kommer att vara hemsidan, En rad nya funktioner samt bättre struktur och matnyttigare innehåll för fler målgrupper kommer att tas fram under året. Dessutom kommer en ny version av publiceringsverktyget att installeras och en bildbank att skapas. Förhoppningen är att allt detta ska bli verklighet under 2005, men givetvis beror det på tilldelade medel. Kurs för PR- och informationsansvariga i samband med utbildningen för tävlingsarrangörer Denna utbildning kommer att konkretiseras och efter dialog med föreningar och enskilda personer eventuellt genomföras under året. Årliga journalistträffar i samband med viktig tävling Övrigt utkommer vid skilda tillfällen. Tanken är att så fort det finns något att berätta så ska det berättas. Målet är ett nyhetsbrev varannan vecka. Följande tävlingar kommer att vara prioriterade: VIGOR Challenge - JVC Göteborg, Challenge Bernadotte Stockholm Grand Prix, JVM i Linz, Österrike, SM individuellt, VM - Leipzig, Tyskland och SM för lag. Att dessa tävlingar prioriteras innebär att SvFF i större eller mindre utsträckning ansvarar för mediekontakterna före själva tävlingen, och även i vissa fall på plats. Även resultatet rapporteras in. Det är viktigt för svensk fäktning att synas. Dels för rekrytering men också för finansiering. Därför går en viktig del av PR-arbetet ut på att skapa kontakter med redaktioner och enskilda journalister. En mycket konkret uppgift i detta arbete är att skapa så mycket intresse för Challenge Bernadotte att det blir intressant för sponsorer att vara med och betala för reklamutrymmet. På sikt ska detta även ge ett överskott till SvFF. Övriga verksamheter Sabel Det övergripande målet under 2005 är att öka antalet manliga och kvinnliga sabelfäktare i alla åldrar, samt att fler klubbar börjar erbjuda sabelfäktning. För att stimulera denna utveckling planeras under verksamhetsåret: (19)

15 Instruktörsutbildning steg I, II och III Kurs och examination för Nordisk domarexamen Minst två nationella träningsläger Träningsläger i samarbete med Danmark, Finland och Island. På nationell nivå planeras minst tre tävlingar utöver SM. På internationell nivå är målet att ett flertal svenska fäktare deltar på Coupe du Nords deltävlingar i Sverige, Danmark, Finland och Island samt i Nordiska mästerskapen. Målet är också att 1-2 fäktare deltar på minst en VC-tävling. Internationellt engagemang SvFF har efter en ansökan hos RF beviljats internationellt stimulansbidrag med kr för att vidmakthålla och stärka svensk fäktnings internationella representation och nätverk. Stödet skall täcka kostnader för resor och representation för fyra personer under Med hjälp av detta bidrag, och de medel som SvFF därutöver budgeterar för internationella engagemang, har SvFF för avsikt att genomföra nedanstående verksamhet. Under 2005 kommer SvFF att ta initiativet till en diskussion om det nordiska fäktsamarbetet. SvFF kommer att engagera sig djupare i det nordiska samarbetet för att i första hand åstadkomma ett ökat utbyte avseende träningsläger och utbildning av tränare, ledare och domare och i andra hand för att utröna möjligheterna för ett gemensamt nordiskt agerande inom internationell fäktning. Det är SvFF:s ambition att ytterligare några nordiska möten ska arrangeras utöver den Nordiska Fäktunionens kongress som äger rum i Jesseheim i Norge den 24 september. Den Europeiska Fäktkonfederationen (CEE) har valkongress Kongressen arrangeras i Zalaegerszeg, Ungern i månadsskiftet juni/juli i samband med EM. SvFF kommer att engagera sig i valen av ledamöter till CEE och arbeta för att CEE och de europeiska fäktförbunden på ett mer konstruktivt sätt än tidigare skall arbeta för utvecklingen av fäktningen i Europa och i resten av världen. Den 22 mars genomförs FIE: s generalförsamling i Linz i samband med JVM. FIE har under 2005 även en kongress som kommer att äga rum den november i Doha, Qatar. SvFF kommer att skicka delegationer till dessa båda möten. Beträffande det pågående arbetet med att översätta FIE: s tävlingsreglemente till svenska, kommer SvFF att på alla sätt försöka bistå det professionella översättningsföretag som utan kostnad för SvFF arbetar med översättningen. Det är SvFF:s förhoppning att översättning kan slutföras och börja användas under En av de för SvFF viktigaste internationella frågorna under 2005 är formen för fäktningen vid OS i Peking 2008 och kvalificeringssystemet. SvFF (19)

16 kommer att arbeta aktivt för ett tävlings- och kvalificeringssystem som innebär att fler nationer, däribland Sverige, har större chans att få med fäktare till OS Utöver de ovan nämnda aktiviteterna kommer SvFF i enlighet med handlingsplanen för internationella engagemang att bevaka och driva viktiga internationella frågor. Veteranfäktning Veteranerna planerar att delta i EM individuellt i Österrike HD florett och värja. Tävlingarna hålls i Vöcklabruck 5-8 maj. Minimiåldern är 40 år. VM går i Tampa USA 2-4 september. Minimum ålder är 50 år. Sverige räknar med deltagande florett, både damer och herrar, samt i herrvärja. Utöver dessa stora tävlingar finns det möjlighet att delta i ett stort antal evenemang nationellt och internationellt. Svensk fäktning ska även delta i internationellt arbete för att utveckla veteranfäktningen. Veteranfäktningen i Sverige ska utvecklas. Under året skall vi införa SM i lag för veteraner. Belöningar Belöningsgruppen bereder inkomna förslag på belöningar från SDF, klubbar och lämnar förslag till styrelsen. Gruppen bevakar och föreslår också utmärkelser på eget initiativ Gruppen kontrollerar vidare insända resultatförteckningar för att se vilka som meriterar sig för Elitmärket Stora Grabbars märke. Ungdomsverksamheten Med utgångspunkt i programmet Fäktningen inför framtiden startar ett arbete för att ta fram ett ungdomsmanifest. Arbetet sker i samverkan mellan representanter för SDF, föreningar och förbundets elitansvariga. Manifestet ska beskriva hur svensk fäktning vill att ungdomsfäktningen ska bedrivas, bl.a. inriktning på tävlingsverksamheten för olika åldrar, krav och behov av lägerverksamhet, etc. Detta dokument skall ge underlag för utformning av den framtida tävlings- och lägerverksamheten för ungdomar. Inom ramen för detta arbete och även för att diskutera en del kortsiktiga frågor planeras en ungdomsledarkonferens under (19)

17 Två rikstäckande ungdomsläger arrangeras: Vinterläger i Karlskrona Sommarläger i Hällevik Till lägren inbjuds också juniorer, i enlighet med förbundets del i handlingsplanerna i Fäktningen inför framtiden : För att ytterligare stimulera ungdomarna att vara kvar som juniorer arrangeras också riksläger för juniorer. Detta betyder, att allt fler unga människor får stimulans att stanna kvar inom fäktningen. Handslagsmedel kommer att ställas till förfogande, så att klubbarnas kostnader för lägerverksamheten täcks. Vidare slutförs Mastersserien , och den nya säsongen startar hösten Priset Fair Play 2005 delas ut. Rullstolsfäktning Svenska Fäktförbundet har fått stöd från Allmänna arvsfonden för att kunna komma igång med rullstolsfäktning. Särskilt ansvariga för projektet kommer snarast att tillsättas (19)

18 Svenska Fäktförbundet Budget 2005 Intäkter Budget Bidrag Riksidrottsförbundet Bidrag SOK Bidrag SOK Förbundskapten Bidrag SOK junior Handslaget Föreningsavgifter/licenser Utbildning Ungdom Unga Ledare Projekt självfinansiering Utbildningshandbok Allmänna arvsfonden Rullstolsfäktning Stimulansprojekt RF Handslagetprojekt Övrigt; försäljning, P2T Räntenetto Summa intäkter: Kostnader Budget BAS Kansli Förvaltning Styrelse&VU, årsmöte Utbildning Ungdom Media Jämställdhet Belöningar, övr Veteranverksamhet Kostnad tävlingslicenser Övr kostnader avskrivningar Övr kostnad sålda varor Idrottslig verksamhet Sportchef Medlemsförsäkring Internationella engagemang Avgifter till int förbund Elitsatsning OS SOK SOK Förbundskapten SOK juniorsatsning Elitverksamhet SvFF Förbundskapten Värja Herrvärja Damvärja Florett Herrflorett Damflorett Sabel Juniorer Värja - juniorer Florett - juniorer Tävlingar VC Challenge Bernadotte Stockholm GP JVC VIGOR Challenge 2005 förlustgaranti Coupe de Nord 2005 förlustgaranti Nordic Cup Projekt Självfinansiering 0 Fäktgymnasiet Utbildningshandbok Unga Ledare Allmänna arvsfonden Rullstolsfäktning Stimulansprojekt RF Handslaget-projekt Summa kostnader: Resultat: Handslaget Föreningsstöd år 2 ( ) Föreningsstöd år 3 ( ) (19)

19 Svenska Fäktförbundet Budget 2006 Intäkter Budget Bidrag Riksidrottsförbundet Bidrag SOK Bidrag SOK Förbundskapten Bidrag SOK junior Handslaget Föreningsavgifter/licenser Utbildning Ungdom Projekt självfinansiering Stimulansprojekt RF Handslagetprojekt Övrigt; försäljning, P2T Räntenetto Summa intäkter: Kostnader Budget BAS Kansli Förvaltning Styrelse&VU, årsmöte Utbildning Ungdom Media Jämställdhet Belöningar, övr Veteranverksamhet Kostnad tävlingslicenser Övr kostnader avskrivningar Övr kostnad sålda varor Idrottslig verksamhet Sportchef Medlemsförsäkring Internationella engagemang Avgifter till int förbund Elitsatsning OS SOK Förbundskapten SOK juniorsatsning Elitverksamhet SvFF Förbundskapten Värja Herrvärja Damvärja Florett Herrflorett Damflorett Sabel Juniorer Värja - juniorer Florett - juniorer Tävlingar VC Challenge Bernadotte Stockholm GP 2006 JVC VIGOR Challenge 2006 förlustgaranti Coupe de Nord 2006 förlustgaranti Nordic Cup Projekt Självfinansiering Fäktgymnasiet Handslaget-projekt Stimulansprojekt RF Summa kostnader: Resultat: Handslaget Föreningsstöd år 3 ( ) Föreningsstöd år 4 ( )? (19)

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN Planeringsmaterial till föreningarna hösten 2005 Kan Du berätta för mig hur jag ska gå för att komma härifrån? Det beror på vart Du vill komma. Det spelar ingen roll. Då spelar

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR 2004

VERKSAMHETSPLAN FÖR 2004 VERKSAMHETSPLAN FÖR 2004 BUDGET 2004 OCH 2005 Styrelsens förslag till förbundsmötet den 27 mars 2004 Sid. Inledning 2 Goda förutsättningar de närmaste åren 2 Handslaget 2 Goda förutsättningar, men också

Läs mer

Styrelsen har beslutat sig för att föreslå följande vision för svensk fäktning:

Styrelsen har beslutat sig för att föreslå följande vision för svensk fäktning: Farsta i november 2003 Till föreningar och SDF För tre månader sedan skrev jag ett brev till föreningarna och berättade om resultatet av rådslaget Fäktningen inför framtiden som föreningar, SDF och några

Läs mer

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN. Ett diskussions- och planeringsmaterial för föreningarna om mål och nyckeltal 2014

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN. Ett diskussions- och planeringsmaterial för föreningarna om mål och nyckeltal 2014 FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN Ett diskussions- och planeringsmaterial för föreningarna om mål och nyckeltal 2014 Förord Förbundsmötet 2004 antog programmet Fäktningen inför framtiden efter en bred remissverksamhet

Läs mer

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND Verksamhetsplan för Stockholms Fäktförbund 2013 Allmänt Stockholms Fäktförbund, grundat 1945, har som uppgift att verka för fäktsportens utveckling i Storstockholmsområdet. Förbundet

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN MED BUDGET OCH

VERKSAMHETSPLAN MED BUDGET OCH VERKSAMHETSPLAN 2009 2010 MED BUDGET 2009-2010 OCH 2010-2011 Styrelsens förslag till förbundsmötet den 18 oktober 2009 Sid. Inledning 2 Idrottslyftet 2 Verksamhetskonferens 3 Klubben i centrum 3 Kraftfull

Läs mer

Förbundsmöteshelg på Bosön. 4-5 mars 2017

Förbundsmöteshelg på Bosön. 4-5 mars 2017 Förbundsmöteshelg på Bosön 4-5 mars 2017 Programmet på Bosön 13.00 2016 och de viktigaste framtidsfrågorna Lars Liljegren - Nyckeltal för framtiden 14.00 OS-satsningen 2016 och framtida Henning Österberg

Läs mer

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN Impulser till verksamhetsplaneringen i föreningar och SDF Glädjen i föreningen och föreningens sociala gemenskap, vid sidan av pisten, är avgörande för unga människors vilja

Läs mer

Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen

Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen 1 (7) Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen 2019-20 Svensk ranking Svensk ranking på florett, sabel och värja för seniorer, juniorer och kadetter är ett system som rullas över säsongerna.

Läs mer

Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen

Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen 1 (6) Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen 2018-19 (Beslutade av Svenska Fäktförbundets styrelses landslagskommitté den 20 juni 2018) Svensk ranking Svensk ranking på florett, sabel

Läs mer

Svenska Fäktförbundets program för landslag

Svenska Fäktförbundets program för landslag Svenska Fäktförbundets program för landslag Finansieringsnivåer för program i Svenska Fäktförbundets landslagssystem. Antagna av Svenska Fäktförbundets styrelse 2018-01-22. Syfte Syftet med dokumentet

Läs mer

Förbundskapten herrvärja seniorer

Förbundskapten herrvärja seniorer Stockholm den 30 maj 2017 Förbundskapten herrvärja seniorer Svenska Fäktförbundet eftersträvar att förbättra resultaten inom landslagsverksamheten och att öka antalet aktiva seniorer i seriös satsning.

Läs mer

Värja: Svensk ranking och uttagningsprinciper Säsongen

Värja: Svensk ranking och uttagningsprinciper Säsongen Värja: Svensk ranking och uttagningsprinciper Säsongen 2016-17 Svenska Fäktförbundet: Fastställd av styrelsens landslagskommitté 2016-08-18 Svensk ranking Svensk ranking på florett och värja för kadetter,

Läs mer

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN HANDLINGSPLAN 2011 INLEDNING Vid 2010 års förbundsmöte fick styrelsen i uppdrag att se över castingsportens organisation och arbeta för en förändring. Med anledning av det då stundande världsmästerskapet

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan 2014 med förslag till budget för 2014 och 2015 Styrelsens förslag till förbundsmötet den 9 mars 2014 Åsa Linde och en stolt tränare, Adrian Pop, båda från Kungsbacka Fäktklubb 1999, med

Läs mer

Svensk Fäktning Strategi Remiss till föreningarna

Svensk Fäktning Strategi Remiss till föreningarna Svensk Fäktning Strategi 2028 Remiss till föreningarna Sista svarsdag 21 januari 2018 Den största lilla fäktnationen i världen Styrelsen har under 2017 arbetat med ett förslag till ny strategi för svensk

Läs mer

Florett: Svensk ranking och uttagningsprinciper Säsongen

Florett: Svensk ranking och uttagningsprinciper Säsongen Florett: Svensk ranking och uttagningsprinciper Säsongen 2016-17 Svenska Fäktförbundet: Fastställd av styrelsens landslagskommitté 2016-08-18 Svensk ranking Svensk ranking på florett och värja för kadetter,

Läs mer

Så här fungerar landslagsverksamheten

Så här fungerar landslagsverksamheten Så här fungerar landslagsverksamheten Nu är den nya landslagsorganisationen på plats. Och kanske undrar du hur den är tänkt att fungera? Här förklarar landslagsledningen ramarna för landslagets aktiviteter.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018

VERKSAMHETSPLAN 2018 VERKSAMHETSPLAN 2018 PISTOLSEKTIONEN Svenskt pistolskytte mot världsklass 2020 Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Pistolsektionens verksamhetsplan 2018 -

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2012/2013 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2012-2013 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Belöningsreglemente. Antaget av styrelsen

Belöningsreglemente. Antaget av styrelsen Belöningsreglemente Antaget av styrelsen 2014-11-16 SVENSKA FÄKTFÖRBUNDET FEDERATION SUEDOISE D ESCRIME Idrottens Hus, Fiskartorpsvägen 15 A. SE-114 73 Stockholm, Suède Tel: +46 (0)8 699 65 40. Fax: +46(0)8

Läs mer

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND Verksamhetsplan för Stockholms Fäktförbund 2012 Allmänt Stockholms Fäktförbund grundat 1945 verkar framgångsrikt för fäktsportens utveckling i Stor-Stockholmsområdet. Förbundet och

Läs mer

Vision och Verksamhetsplan Svenska Konståkningsförbundet 1 (12)

Vision och Verksamhetsplan Svenska Konståkningsförbundet 1 (12) Vision och Verksamhetsplan 2010-2012 Svenska Konståkningsförbundet 1 (12) VISION Vi ska brett stå för att högt nå! VERKSAMHETSIDÉ Gemensam vision och målsättning Varje förening bedriver en verksamhet utifrån

Läs mer

Fäktningen inför framtiden Remissutgåva

Fäktningen inför framtiden Remissutgåva Svenska Fäktförbundet 1904-2004 Fäktningen inför framtiden Remissutgåva Kan Du berätta för mig hur jag ska gå för att komma härifrån? Det beror på vart Du vill komma. Det spelar ingen roll. Då spelar det

Läs mer

Information till fäktar och klubbar ang. kadett- och juniorlandslagssatsningen säsongen

Information till fäktar och klubbar ang. kadett- och juniorlandslagssatsningen säsongen Information till fäktar och klubbar ang. kadett- och juniorlandslagssatsningen säsongen 2011-12 OBS: - Samtliga fäktare som är intresserade av att delta i programmet ska senast den 5 juli 2011 skicka intrese

Läs mer

KVAL TILL VM, EM och U23-EM VÄRJA HERRAR 2015

KVAL TILL VM, EM och U23-EM VÄRJA HERRAR 2015 KVAL TILL VM, EM och U23-EM VÄRJA HERRAR 2015 25-32 33-64 65-96 96-160 VHS1 2014-05-03 SM Kalmar SM 48 40 32 22 12 6 3 VHS2 2014-06-01 Ystad International Ystad NM 48 40 32 22 12 6 3 VHS3 2014-10-18 Kupitta

Läs mer

STRATEGISKA ARBETE MOT 2025

STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 1 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 2 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 INNEHÅLL 3 INLEDNING 4 BÖRJA MED EN NULÄGESANALYS 6 SÄTT DET

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2016/2017 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2016-2017 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Uttagningskriterier och Svensk ranking. Beslutade av styrelsens landslagskommitté , reviderade

Uttagningskriterier och Svensk ranking. Beslutade av styrelsens landslagskommitté , reviderade Värja Säsongen 2015-16 Uttagningskriterier och Svensk ranking Beslutade av styrelsens landslagskommitté 2015-06-17, reviderade 2015-08-26 S V E N S K A F Ä K T F Ö R B U N D E T FE D E R A T I O N S U

Läs mer

Uttagningskriterier för värja och florett - säsongen

Uttagningskriterier för värja och florett - säsongen 1 (7) Uttagningskriterier för värja och florett - säsongen 2017-18 (Beslutade av landslagets ledningsgrupp den 4 augusti 2017) Svensk ranking (revideringar: den 16/8 datum för florettläger den 28/8 datum

Läs mer

Svenska Judoförbundet Verksamhetsmål och handlingsplan 2015-2017

Svenska Judoförbundet Verksamhetsmål och handlingsplan 2015-2017 Svenska Judoförbundet Verksamhetsmål och handlingsplan 2015-2017 2015-03-12 Alf Tornberg Vår vision 2020 20 000 2 000 200 20 2 medlemmar fler kvinnor klubbar riksutbildningar OS-medaljer Våra verksamhetsmål

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2015/2016 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2015-2016 Styrelsen Grunden för

Läs mer

SDF:s uppgifter och arbetsformer, Sydsvenska Fäktförbundet

SDF:s uppgifter och arbetsformer, Sydsvenska Fäktförbundet SDF:s uppgifter och arbetsformer, Sydsvenska Fäktförbundet 4 mars 2017 Lennart Åström Sydsvenska Fäktförbundets vision Samarbete glädje - attraktion Föreningar och medlemmar i distriktet Sydsvenska fäktförbundet

Läs mer

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN Så arbetar vi tillsammans Remissmaterial till föreningar och SDF hösten 2014 Från Ungdoms-SM i Karlskrona våren 2013 Glädjen i föreningen och föreningens sociala gemenskap, vid

Läs mer

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN. Svenska Castingförbundet Idrottens Hus, Stockholm Tel:

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN. Svenska Castingförbundet Idrottens Hus, Stockholm Tel: SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN 2010 1 INLEDNING s anordnade en utvecklingskonferens i November 2009 där förbundets verksamhet utvärderades. Målet var att försöka lyfta fram positiva händelser under

Läs mer

INTERNATIONELL HANDLINGSPLAN

INTERNATIONELL HANDLINGSPLAN INTERNATIONELL HANDLINGSPLAN Svenska Baseboll och Softboll Förbundet Om SBSFs Internationella Handlingsplan Denna handlingsplan skall utgöra riktmärke och ange ambitionsnivå för Svenska Baseboll och Softboll

Läs mer

Föreningen för Fäktkonstens Främjande. Fäktning på FFF

Föreningen för Fäktkonstens Främjande. Fäktning på FFF Föreningen för Fäktkonstens Främjande Fäktning på FFF Föreningen för Fäktkonstens Främjande Johanna Bergdahl har samlat många medaljer från bland annat SM och världscuptävlingar. Störst på meritlistan

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017

VERKSAMHETSPLAN 2017 VERKSAMHETSPLAN 2017 PISTOLSEKTIONEN Svenskt pistolskytte mot världsklass 2020 Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Pistolsektionens verksamhetsplan 2017 -

Läs mer

Svensk rodd idrotten hela livet

Svensk rodd idrotten hela livet Svensk rodd idrotten hela livet Verksamhetsinriktning med strategiska mål för svensk rodd mot 2025 Svensk rodds vision dit vill vi Idrotten hela livet Innehåll Svensk rodds verksamhetsidé därför finns

Läs mer

Svenska Fäktförbundet

Svenska Fäktförbundet Svenska Fäktförbundet Organisationsnummer 802001-1212 Årsredovisning för räkenskapsåret 2010-07-01 -- 2011-06-30 Styrelsen för Svenska Fäktförbundet avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sid Förvaltningsberättelse

Läs mer

Strategi Värdegrund, Vision & mål

Strategi Värdegrund, Vision & mål Strategi 2025. Värdegrund, Vision & mål sammanfattning STRATEGI 2025. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig kring en ny strategi. Den tidigare strategin fastställdes 2014 och sträcker sig

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN

VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSPLAN 2011-2012 MED Budget för hösten 2011 och 2012 Styrelsens förslag till förbundsmötet den 30 oktober 2011 Svenska Fäktförbundet Idrottens Hus, Fiskartorpsvägen 15 A, 114 73 Stockholm www.fencing.se

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum

VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum Fokus ska ligga på att utforma verksamhet som är öppen för alla och som upplevs som attraktiv och välkomnande för varje enskild individ.

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2016 för Svensk Bowling

Verksamhetsinriktning 2016 för Svensk Bowling Verksamhetsinriktning 2016 för Svensk Bowling Verksamhetsidé Vision Bowlingsporten ska vara framgångsrik, kul, socialt engagerande och tillgänglig för alla. Bowling en sport för alla En idrott alla kan

Läs mer

Svenska Rugbyförbundet Strategisk plan Rugby - en sport för alla

Svenska Rugbyförbundet Strategisk plan Rugby - en sport för alla Svenska Rugbyförbundet Strategisk plan 2014 2020 Rugby - en sport för alla Ordförande har ordet För att ta svensk rugby till nästa nivå förtjänar rugbyförbundets verksamheter en strategisk plan där vi

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2017/2018 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2017-2018 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018

Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018 Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018 VISION Svensk styrkelyft - Idrotten som lyfter Svensk Styrkelyft ska sträva mot att utveckla alla individer på alla nivåer. Vi ska arbeta för att utveckla

Läs mer

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN Förbundsstyrelsens förslag till reviderat program Förbundsmötet 2014 Från Ungdoms-SM i Karlskrona våren 2013 Glädjen i föreningen och föreningens sociala gemenskap, vid sidan

Läs mer

Verksamhetsidé - VOIB

Verksamhetsidé - VOIB Verksamhetsidé - VOIB VOIB ansvarar för all landslagsverksamhet för svenska badmintonspelare. VOIB ska tillse bästa förutsättningar för landslagsspelare i kvalitetssäkrade miljöer och tillsammans med individen

Läs mer

Verksamhetsinriktning. för Svensk Friidrott

Verksamhetsinriktning. för Svensk Friidrott Verksamhetsinriktning för Svensk Friidrott 2011-2013 Förslag till förbundsårsmötet 2010 Svensk Friidrott är Svenska Friidrottsförbundet, distrikten, föreningarna, aktiva och ledare. Tillsammans arbetar

Läs mer

Jämlikhet och jämställdhet i Svenska Fäktförbundet

Jämlikhet och jämställdhet i Svenska Fäktförbundet Jämlikhet och jämställdhet i Svenska Fäktförbundet En kort rapport och remissmaterial från arbetsgruppen för jämlikhet och jämställdhet Innehåll Sid. Till Svenska Fäktförbundets föreningar 2 Jämlikhet

Läs mer

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 NVGF Juniorprojektet 2013 Sida 1 (8) NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 Allmänt I samband med Norr- och Västerbottens golfförbunds planeringskonferens i Piteå den 21-22 november 2009 tog ordförande

Läs mer

STRATEGI sammanfattning. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig. HUR SBBF:s styrelse och kansli har under hösten

STRATEGI sammanfattning. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig. HUR SBBF:s styrelse och kansli har under hösten Strategi 2025. sammanfattning STRATEGI 2025. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig kring en ny strategi. Den tidigare strategin fastställdes 2014 och stäcker sig till 2020. Riksidrottsförbundet

Läs mer

PROPOSITION #1 FRÅN STYRELSEN I SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET TILL ÅRSMÖTET SAMMANSÄTTNING AV STYRELSE

PROPOSITION #1 FRÅN STYRELSEN I SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET TILL ÅRSMÖTET SAMMANSÄTTNING AV STYRELSE PROPOSITION #1 FRÅN STYRELSEN I SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET SAMMANSÄTTNING AV STYRELSE Styrelsen i Svenska Kälksportförbundet föreslår, till Årsmötet 2018-09-15, en förändring av Förbundsstadgarna som innebär

Läs mer

Svensk Dövidrotts prioriterade verksamhetsområden 6 Utbildning 6 Breddidrott 7 Elitidrott 8 Information och marknadsföring 9 Internationellt arbete 10

Svensk Dövidrotts prioriterade verksamhetsområden 6 Utbildning 6 Breddidrott 7 Elitidrott 8 Information och marknadsföring 9 Internationellt arbete 10 Innehåll 2 Inledning 3 Riksidrottsförbundets verksamhetsidé Riksidrottsförbundets värdegrund och vision Svensk Dövidrotts verksamhetsidé 4 Svensk Dövidrotts vision Ändamål i Svenska Dövidrottsförbundets

Läs mer

Verksamhetskonferens 4 mars OS-satsningen och den framtida landslagsverksamheten

Verksamhetskonferens 4 mars OS-satsningen och den framtida landslagsverksamheten Verksamhetskonferens 4 mars 2017 OS-satsningen och den framtida landslagsverksamheten Verksamhetskonferens 4 mars 2017 OS-satsningen damvärja Björne Väggö Vad åstadkom vi? Vilka lärdomar kan vi dra? Landslagsverksamheten

Läs mer

Svenska Brottningsförbundet. Verksamhetsplan 2018

Svenska Brottningsförbundet. Verksamhetsplan 2018 Svenska Brottningsförbundet Verksamhetsplan 2018 Innehållsförteckning Riksidrottsförbundets strategidokument 2025, antagna maj 2015. SBF ska följa RF:s strategier. RF:s strategiska mål 2025 - kopplat till

Läs mer

UTMANARE 2013-2016/17. Kravanalysfrågor och Utvecklingstrappa med målet intag i SOK:s Topp- och Talangprogram senast 2016.

UTMANARE 2013-2016/17. Kravanalysfrågor och Utvecklingstrappa med målet intag i SOK:s Topp- och Talangprogram senast 2016. Kravanalysfrågor och Utvecklingstrappa med målet intag i SOK:s Topp- och Talangprogram senast 2016 Fäktning Värja Inledning Uppdraget består i att skapa en utvecklingstrappa med avseende på tid innan idrottaren

Läs mer

Strategisk inriktning för Svenska Klätterförbundet

Strategisk inriktning för Svenska Klätterförbundet Strategisk inriktning för Svenska Klätterförbundet Genom fysiska och mentala utmaningar, möjlighet till sociala sammanhang samt att lära sig acceptera risker och ta ansvar är klättring en unik möjlighet

Läs mer

Mötesprotokoll VKFS 1/2017

Mötesprotokoll VKFS 1/2017 Page 1 of 5 a. Mötets öppnande & val av protokolljusterare Norman Hatfield valdes som Protokolljuterare. Christofer Carlsson valdes som mötes sekreterare. b. Närvarande Siamak Rezaie, Norman Hatfield,

Läs mer

Svenska Jujutsu Federationens Organisations Föreskrifter (SvJJFOF)

Svenska Jujutsu Federationens Organisations Föreskrifter (SvJJFOF) Svenska Jujutsufederationen Sid 1 (5) Svenska Jujutsu Federationens Organisations Föreskrifter (SvJJFOF) 1 kap Styrelsen 2 kap Stilsamordnare 3 kap Domarråd 4 kap Sportråd 5 kap Landslag 6 kap Övrigt 1

Läs mer

Verksamhetsplan 2013

Verksamhetsplan 2013 Verksamhetsplan 2013 med förslag till budget för 2013 och 2014 Styrelsens förslag till förbundsmötet den 17 mars 2013 Sanne Gars, Johanna Bergdahl och Emma Samuelsson. Alla tre med i SOK:s topp- och talangprogram

Läs mer

Vägen till Landslaget

Vägen till Landslaget Svenska Judoförbundet Landslaget Vägen till Landslaget Uttagning riktlinjer för svenska Judoförbundets utvecklingstrupper Utvecklingstrupp Utvecklingstruppen är en del i Svenska judoförbundets landslagsprogram

Läs mer

Vid alla bidragsberättigade resor med SSDF ska alltid billigaste och förmånligaste resesätt användas.

Vid alla bidragsberättigade resor med SSDF ska alltid billigaste och förmånligaste resesätt användas. Svenska Sportdykarförbundets verksamhet ska framförallt främja idrotten och endast en mindre del ska utgöra resebidrag. Förbundsstyrelsen har på sitt möte den 18 januari 2009 beslutat om följande policy

Läs mer

Svenska Brottningsförbundet

Svenska Brottningsförbundet Svenska Brottningsförbundet Innehållsförteckning Riksidrottsförbundets strategidokument, antagna maj 2015 SBF:s utvecklingsplan SBF - centralt Utveckling Marknad och kommunikation Tävling Elit Riksidrottsförbundets

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet -2015 Innehåll Svenska Cheerleadingförbundet -2015... 2 Mission... 2 Vision... 2 Organisation... 2 Kommittéer och utskott... 2 Mästerskap och tävlingar...

Läs mer

Sv Curlingförbundet, juni 2018

Sv Curlingförbundet, juni 2018 1 CENTRAL VERKSAMHET 10 Intäkter Budget Budget Budget Intäkter Kostnader 101 Försäljning 10 000 10 000 102 Medlemsavgifter 1 050 000 1 050 000 103 Hyra lånestenar 0 0 104 Bidrag RF. Utvecklingsstöd 720

Läs mer

Måldokument ANTAGET VID FÖRBUNDSMÖTET

Måldokument ANTAGET VID FÖRBUNDSMÖTET S v e n s k b o r d t e n n i s dokument 2017-2022 ANTAGET VID FÖRBUNDSMÖTET 2017-04-09 Verksamhetsidé Bordtennis ska vara lättillgängligt och vi ska erbjuda alla möjligheten att utöva och verka inom bordtennisen

Läs mer

KONVENT 13-14/

KONVENT 13-14/ KONVENT 13-14/10 2018 Ny förbundschef vem är jag? Jobbat länge i periferin av svensk pingis Ansvarig för marknadsföring, webb samt grafisk produktion vid VM i Halmstad Bidra med energi och entusiasm Utvecklingsfokuserad

Läs mer

Svenska Biljardförbundet. Verksamhetsplan

Svenska Biljardförbundet. Verksamhetsplan Svenska Biljardförbundet Verksamhetsplan 2018 2020 Inledning Svensk biljardsport står inför en av sina största utmaningar på länge. Vikande medlemssiffror och strukturella brister i organisationen har

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2009/2010 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2009-2010 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Ålands Bowlingförbund r.f. VERKSAMHETSPLAN 2013

Ålands Bowlingförbund r.f. VERKSAMHETSPLAN 2013 Ålands Bowlingförbund r.f. VERKSAMHETSPLAN 2013 Föreningens verksamhet Ålands Bowlingförbund (ÅBF) är takorganisation till 6 olika bowlingklubbar på Åland. Verksamheten från ÅBF är inriktad på att ge service

Läs mer

Svensk Bordtennis - Landslag - Sporten

Svensk Bordtennis - Landslag - Sporten Svensk Bordtennis - Landslag - Sporten FRAMKANT - NYTÄNK - UTVECKLING Fokus ; Work in Progress och Pingisligan SBTF Konvent - Okt 13-14 - Mikael Andersson Micke Andersson - Sportchef Landslags identitet.

Läs mer

Protokoll fört vid ÅRSMÖTE med SMKF:s sektion för Modern Femkamp 2010-01-24. Uppsala Garnison, Uppsala 09.00 10.30

Protokoll fört vid ÅRSMÖTE med SMKF:s sektion för Modern Femkamp 2010-01-24. Uppsala Garnison, Uppsala 09.00 10.30 SMKF/ Modern Femkamp 2010-01-26 Protokoll fört vid ÅRSMÖTE med SMKF:s sektion för Modern Femkamp 2010-01-24. Uppsala Garnison, Uppsala 09.00 10.30 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordföranden Johan Hederstedt hälsade

Läs mer

Verksamhetsplan 2016/17. Lerums Konståkningsklubb

Verksamhetsplan 2016/17. Lerums Konståkningsklubb Verksamhetsplan 2016/17 Lerums Konståkningsklubb VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på: - medlemmarnas personliga utveckling

Läs mer

Skånes Brottningsförbunds organisations- och arbetsplan

Skånes Brottningsförbunds organisations- och arbetsplan Skånes Brottningsförbunds organisations- och arbetsplan Styrelsen Verksamhetsidén Skånes Brottningsförbunds styrelse och kommittéer vill på alla nivåer bedriva brottningens idé så att den utvecklar människor

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015

VERKSAMHETSPLAN 2015 VERKSAMHETSPLAN 2015 PISTOLSEKTIONEN Svenskt pistolskytte mot världsklass 2020 Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Pistolsektionens verksamhetsplan 2015 -

Läs mer

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning.

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på medlemmarnas personliga utveckling en god teamkänsla och vi

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2010/2011

VERKSAMHETSPLAN 2010/2011 VERKSAMHETSPLAN 2010/2011 MED BUDGET 2010-2011 OCH 2011-2012 Styrelsens förslag till förbundsmötet den 31 oktober 2010 Svenska Fäktförbundet Idrottens Hus, Fiskartorpsvägen 15 A, 114 73 Stockholm www.fencing.se

Läs mer

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning.

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. VERKSAMHETSPLAN 2015/2016 VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på medlemmarnas personliga utveckling en god teamkänsla och vi

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom

VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom 2011-2012 Lite fakta om Falköpings AIK Slalom FAIK Slalom är en framgångsrik slalomklubb som under åren haft glädjen att se många av sina åkare göra sig gällande även

Läs mer

IFKs värdegrund Inledning:

IFKs värdegrund Inledning: IFKs värdegrund Inledning: Detta dokument har upprättats för att beskriva IFK Mariehamn Fotboll rf ( ungdomsfotboll ) barn och ungdomspolicy. Dokumentet uppdateras årligen före det nya verksamhetsåret

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb

VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb Styrelsen för Sundsvalls Brukshundklubb föreslår följande preliminära verksamhetsplan för verksamhetsåret 2011. Verksamhetsplanen består av följande delar

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2015 Med budgetram 2015 För Svenska Volleybollförbundet

Verksamhetsinriktning 2015 Med budgetram 2015 För Svenska Volleybollförbundet Svenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsinriktning 2015 Med budgetram 2015 För Svenska Volleybollförbundet Svenska Volleybollförbundet INLEDNING... 3 VERKSAMHETSIDÈ... 3 VISION... 3 VÄRDEGRUND...

Läs mer

Verksamhetsplan 2014-2015. Stockholm-Gotlands Boxningsförbund

Verksamhetsplan 2014-2015. Stockholm-Gotlands Boxningsförbund Verksamhetsplan 2014-2015 Stockholm-Gotlands Boxningsförbund 1(5) 2(5) Innehåll Introduktion... 3 Syfte... 3 Legitimitet... 3 Dokumentstruktur... 3 Vision... 3 Fokusområden... 4 Media... 4 Tävlingsverksamhet...

Läs mer

LFK skall som Svensk fäktning i övrigt präglas av värderingarna nytänkande, hederlighet, gemenskap, glädje och tradition.

LFK skall som Svensk fäktning i övrigt präglas av värderingarna nytänkande, hederlighet, gemenskap, glädje och tradition. Vision Linköpings fäktklubb (LFK) ska främja intresset för fäktidrotten och kunna ta emot alla som önskar att träna och tävla inom alla discipliner inom fäktningen. LFK skall verka för att vara den främsta

Läs mer

* SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter

* SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter * SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter VÄRDEGRUND FÖR ALLA Bordtennis är en idrott där alla är välkomna! Vår verksamhet bygger på glädje, kamratskap och engagemang. Inom vår idrott

Läs mer

Övergripande mål! Verksamhetsplan

Övergripande mål! Verksamhetsplan Övergripande mål! Ett förbund där utbyte av kompetens mellan våra idrotter sker, och som har trevligt tillsammans. Ett förbund som har ett utbildningsmaterial för alla idrotter Ett förbund med sex levande

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSPLAN OCH. Fastställd av årsmötet /11

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSPLAN OCH. Fastställd av årsmötet /11 VERKSAMHETSINRIKTNING OCH VERKSAMHETSPLAN Fastställd av årsmötet 2016 1/11 Verksamhetsidé SkBBF representerar och tar tillvara distriktets föreningars intressen. SkBBF samverkar med SBBF och stödjer föreningarna

Läs mer

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Strategisk plan för Svensk orientering

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Strategisk plan för Svensk orientering Svensk orientering Världens bästa Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Strategisk plan för Svensk orientering Svensk orienterings vision Dit vill vi! Svensk orientering, världens bästa!

Läs mer

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål.

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål. Innehåll Verksamhetsplan Junior- och Elitverksamheten vid Sölvesborgs GK...3 Vision...3 Målsättning t o m 2015...3 Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål....3 Värdegrund...4 Handlingsplan

Läs mer

ÄNDRAD INRIKTNING FÖR SVENSK VATTENPOLO

ÄNDRAD INRIKTNING FÖR SVENSK VATTENPOLO ÄNDRAD INRIKTNING FÖR SVENSK VATTENPOLO Syfte Att åter göra vattenpolo till en etablerad idrott i Sverige genom att flytta fokus och resurser från landslagsverksamhet till breddutveckling. Bakgrund och

Läs mer

NVGF projektplan för juniorutveckling 2012

NVGF projektplan för juniorutveckling 2012 Sida 1 (9) NVGF projektplan för juniorutveckling 2012 Allmänt I samband med Norr- och Västerbottens golfförbunds planerinskonferens i Piteå den 21-22 november 2009 tog ordförande för distriktets klubbar

Läs mer

Verksamhetsplan för Sundsvalls Friidrott 2015

Verksamhetsplan för Sundsvalls Friidrott 2015 Verksamhetsplan för Sundsvalls Friidrott 2015 Innehåll VISION... 2 VÄRDEGRUND... 2 MÅL... 2 Ekonomiska mål 2015... 2 Volymmål... 2 Idrottsliga mål... 3 Utbildningsmål 2015... 3 PRIORITERADE AKTIVITETER...

Läs mer

MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31

MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31 MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31 STYRELSEN har under verksamhetsåret haft följande sammansättning: Ronnie Rosberg. Ordförande Klara Svensson. Sekreterare Thomas Lundin.

Läs mer

RIKSKONFERENS 23/ Svenska Fotbollförbundets Mål &Strategi

RIKSKONFERENS 23/ Svenska Fotbollförbundets Mål &Strategi RIKSKONFERENS 23/11-2012 Svenska Fotbollförbundets Mål &Strategi 2013-2017 rikskonferens innehåll & Syfte Presentera vad som framkommit under sommarens ordförande konferens och höstens Rådslag samt redovisa

Läs mer

Strategi för svensk fotboll

Strategi för svensk fotboll Strategi för svensk fotboll 2018 2022 Processen fram till strategin Process Arbetet med svensk fotbolls strategi 2018-2022 har tagit sin utgångspunkt i strategidokumentet för 2013 2017, samt förslag från

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan Styrelsen: 2014 Lars-Ola Särkimukka, Kiruna Ingela Andersson, Skyllberg Jan Kårström, Stockholm Kenneth Holmberg, Hallstahammar avgick 21 januari 2014 Örjan Eliasson,

Läs mer

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER OM BELÖNINGAR

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER OM BELÖNINGAR FASTSTÄLLT AV STYRELSEN 950923 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER OM BELÖNINGAR 1. SVENSKA FÄKTFÖRBUNDETS UTMÄRKELSER SvFF kan utdela följande utmärkelser: Enskilda personer Organisationer m m 1. Kungl förtjänstmedalj

Läs mer

Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 Svenska Castingförbundet (SCF)

Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 Svenska Castingförbundet (SCF) Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 (SCF) Denna utvecklingsplan är ett levande dokument som kan göra förändringar i om så krävs för att Idrottslyftets mål i ännu högre utsträckning ska uppnås.

Läs mer