Tisdagen den 26 augusti 2008, kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tisdagen den 26 augusti 2008, kl. 13.00 15.25"

Transkript

1 1 Plats och tid Lorentsberg Tisdagen den 26 augusti 2008, kl Beslutande Ordförande Jan-Åke Nordin Ledamöter Kent Lewén Peter Johansson Per-Inge Gustavsson Björn Andersson Carl Lignell Astrid Johansson Ragnar Lönnerhag Karl-Erik Olsson Åke Friberg Eva Henningsson Elsa Cullman Irene Nygren Birgit Schmidt Tjänstgörande Ersättare Tjänstemän Sekreterare Ulla Jeansson Barbro Östling Alf Öien Gun Svensson Hans Hedvall Lars Barck Märta Svensson Veste Brynestam Ingrid Björkander Per Jonsson, förvaltningschef Eva Herbertson, utvecklingschef Inger Andersson, MAS Madeleine Ahlgren, leg. dietist Peter Arkeklint, ansvarig ekonom Sirpa Solgevik, vik. äldrekonsulent Sirpa Solgevik

2 2 Utses att justera Karl-Erik Olsson Underskrifter Sekreterare Sirpa Solgevik Ordförande Justerare Jan-Åke Nordin Karl-Erik Olsson

3 3 29 Mötets öppnande Ordförande Jan-Åke Nordin hälsade välkommen och förklarade sammanträdet öppnat.

4 4 30 En ny medarbetare Legitimerad dietist Madeleine Ahlgren presenterade sig och berättade om sitt arbete. En viktig uppgift är att utveckla matsedeln för de äldre så att den följer nationella direktiv. Madeleine Ahlgren har bland annat tagit fram en handbok för personal inom hemtjänst och som handlar om enkel matlagning med rubrik Råd och recept för Dig som lagar mat i Hemtjänsten. Boken distribueras även till kommunala pensionärsrådet.

5 5 31 Förslag till reviderade rutiner för Lex Sarah Medicinskt ansvarig sjuksköterska Inger Andersson informerade om de förändringar som föreslås som rutiner för Lex Sarah på grund av nya föreskrifter och allmänna råd. I samband med att eget val införs i Karlskrona handläggs alla utredningarna enligt Lex Sarah av myndighetskontoret. Nytt är att det finns instruktioner för utredningen. Ragnar Lönnerhag frågade om antalet Lex Sarah -anmälningar i Karlskrona. Inger Andersson svarade att en sammanställning har redovisats till äldrenämnden och enligt den är det många stölder som anmäls. Dessa anmälningar har lett till olika åtgärder, till exempel låsbyten och ändrade nyckelhanteringsrutiner.

6 6 32 Lägesrapport om eget val i hemtjänst Utvecklingschef Eva Herbertson berättade om arbetet att införa eget val i hemtjänsten. - Alla brukare har fått en broschyr om de valmöjligheter som finns vid införandet. - Alla brukare har fått en valblankett som ska lämnas in ifylld senast den 7 september. - Under tiden har myndighetskontoret haft en öppen telefonlinje där brukarna har fått direkt svar på sina frågor. - Den 19 augusti anordnades en informationsträff där alla utförare var representerade och svarade på frågor. - Den 26 augusti är alla gode män inbjudna till en träff för att få information om eget val. - Ansökan om stimulansbidrag för att finansiera kostnaderna för eget val håller på att tas fram. - Översyn av allt informationsmaterial om äldreomsorg har påbörjats så att det ska stämma överens med att det finns flera utförare. - Utbildningsinsatser till privata utförare är inplanerade så att de kan använda äldreförvaltningens datasystem som behövs för att få vardagen att fungera.

7 7 33 Äldrenämndens framtidsprogram Förvaltningschef Per Jonsson redovisade det framtidsprogram som äldrenämnden har lämnat till kommunfullmäktige för godkännande vid augustimötet. Irene Nygren och Lars Barck lyfte fram frågan om olika begrepp som behöver förklaras. Önskemål är att få en ordlista som bilaga till programmet.

8 8 34 Inriktningsmål för äldrenämnden Utvecklingschef Eva Herbertson redovisade de inriktningsmål äldrenämnden tog vid sitt sammanträde i juni. Verksamheten utgår från socialtjänstlagen, hälso- och sjukvårdslagen och från riktlinjer och policydokument som antagits av äldrenämnden. Den skall präglas av den gemensamma värdegrunden. Dokumentet anger också verksamhetsidén: Alla äldre ska ha möjlighet att delta i samhällslivet. Det ska finnas meningsfulla dagliga aktiviteter med varierande innehåll och som stärker den enskildes egna resurser. Alla äldre ska, så långt som möjligt, kunna leva ett självständigt liv i den egna bostaden. Arbetet ska utgå från den enskildes behov. När en person inte längre kan få sin omsorg tillgodosedd i den egna bostaden, ska särskilda boendeformer med individuell omsorg och vård erbjudas. Utifrån inriktningsmålen upprättas effektmål som presenteras i en årlig verksamhetsplan. Varje verksamhet ska utforma en handlingsplan för att nå beslutade effektmål. Kommunfullmäktige har anmodat äldrenämnden att bedriva sin verksamhet inom tilldelade ramar. Om det uppstår konflikt mellan kvalitet och ekonomi så är det de ekonomiska ramarna som gäller. I dessa lägen prioriteras framför allt god omvårdnad och trygghet. Eva Herbertson menade att pensionärsföreningarna kan vända sig till äldreförvaltningen om de önskar att få en föredragning om inriktningsmål vid sina möten. Carl Lignell frågade om användning av den senaste tekniken och som exempel det digitala nyckelsystemet. Vad innebär det? Eva Herbertson berättade att det finns flera system där personal öppnar brukarens dörr till exempel med hjälp av en skyddad signal från mobiltelefon. Inga nycklar kan komma i fel händer. Det anordnas en visning längre fram när planering har kommit vidare. Björn Andersson påpekade att förebyggande arbete är mycket viktigt.

9 9 35 Kvalitetsdeklarationer för äldrenämnden Vik. äldrekonsulent Sirpa Solgevik redovisade det förslag som äldreförvaltningen har tagit fram. Hon önskade att få pensionärers synpunkter. Innehåller förslaget de viktigaste frågorna utifrån en äldres eller en kommuninvånares perspektiv? Förslaget lämnas för beslut till äldrenämnden i september.

10 10 36 Budgetförslag 2009 med plan för Ansvarig ekonom Peter Arkeklint redovisade de budgetdirektiv som kommunstyrelsen har gett till samtliga nämnder inför budgetarbetet: förslaget skall vara i balans, alla budgetposterna skall inkluderas då ingen tilläggsbudget kommer att hanteras, budgetramarna är styrande om det uppstår konflikt mellan mål och medel, och förslaget skall lämnas till kommunstyrelsen senast den 5 september. Äldrenämndens arbetsutskott kommer att ha ett extra sammanträde den 27 augusti där budgetförslaget presenteras. KPR:s arbetsutskott har kallats till extra sammanträde den 28 augusti för en budgetgenomgång. Ragnar Lönnerhag framförde att pensionärerna i Karlskrona är rädda för att de besparingskrav som verkar vara aktuella kommer att drabba de äldre.

11 11 37 Övrigt Planering av särskilda boenden Ragnar Lönnerhag frågade om hur planerna att bygga ett nytt särskilt boende på Saltö går framåt. Per Jonsson redovisade de åtgärder äldreförvaltningen har vidtagit i frågan. Jan-Åke Nordin, Kent Lewén och Peter Johansson redovisade diskussioner i äldrenämnden angående olika alternativ för nya särskilda boenden. Lars Barck frågade om Lövgrund som har lägre boendestandard, hur länge skall detta boende vara i gång? Per Jonsson svarade att trots de begränsningar som finns på Lövgrund så är det många gånger ändå bättre som boendealternativ för en brukare. Alla äldre har inte handikappanpassad boendemiljö hemma och då kan ett boende på Lövgrund vara en klar förbättring i livssituationen. Ansökan om stimulanspengar Ragnar Lönnerhag frågade om Karlskrona kommun tillsammans med landstinget avser att ansöka om stimulanspengar. Per Jonsson svarade att kommunen håller på att arbeta fram en ansökan i enlighet med den nationella plan som finns för äldreomsorgen. De områden som lyfts fram i ansökan är - Rehabiliteringsinriktade åtgärder - B-huset på Pantern - Kostnader för en psykiatrisjuksköterska - Kostnader för en dietist - Utbildningar i demensomsorg. Ombyggnation av Mogården Karl-Erik Olsson undrade hur långt har planering av ombyggnationen på Mogården kommit? Kent Lewén och Per Jonsson svarade att huvudinriktningen i nuläget är att förvärva fastigheten från landstinget. Den nuvarande lokaliseringen i centrummiljö har flera fördelar, bland annat goda allmänna kommunikationer. Någon tidplan finns inte att redovisa än så länge.

12 12 38 Avslutning Ordföranden tackade för visat intresse och förklarade sammanträdet avslutat.

Tisdagen den 25 augusti 2009, kl. 9.00 11.55. Beslutande

Tisdagen den 25 augusti 2009, kl. 9.00 11.55. Beslutande 1 Plats och tid Beslutande Ordförande Ledamöter Tjänstgörande Ersättare Ekliden, samlingssalen Tisdagen den 25 augusti 2009, kl. 9.00 11.55 Jan-Åke Nordin Peter Johansson Per-Inge Gustavsson Carl Lignell

Läs mer

Måndagen den 18 maj 2009, kl. 9.00 12.10. Beslutande. Björn Andersson Astrid Johansson Karl-Erik Olsson Elsa Cullman Irene Nygren Birgit Schmidt

Måndagen den 18 maj 2009, kl. 9.00 12.10. Beslutande. Björn Andersson Astrid Johansson Karl-Erik Olsson Elsa Cullman Irene Nygren Birgit Schmidt 1 Plats och tid Beslutande Ordförande Ledamöter Tjänstgörande Ersättare Tjänstemän Sekreterare Utses att justera Hjulhammar, lokal Häktet Måndagen den 18 maj 2009, kl. 9.00 12.10 Jan-Åke Nordin Per-Inge

Läs mer

Karlskrona Kompetenscenter, lokal Oscarsvärn Måndagen den 24 november 2008, kl. 13.00 16.25

Karlskrona Kompetenscenter, lokal Oscarsvärn Måndagen den 24 november 2008, kl. 13.00 16.25 1 Plats och tid Beslutande Ordförande Ledamöter Karlskrona Kompetenscenter, lokal Oscarsvärn Måndagen den 24 november 2008, kl. 13.00 16.25 Jan-Åke Nordin Kent Lewén Peter Johansson Per-Inge Gustavsson

Läs mer

Ärendeförteckning vid Karlskrona kommuns äldrenämnd sammanträde den 25 november 2008. 127 Redovisning av inskickade patienter till Blekinge sjukhuset.

Ärendeförteckning vid Karlskrona kommuns äldrenämnd sammanträde den 25 november 2008. 127 Redovisning av inskickade patienter till Blekinge sjukhuset. 25 november 2008 1 Ärendeförteckning vid Karlskrona kommuns äldrenämnd sammanträde den 25 november 2008 126 Revidering av rutiner, Lex Sarah. 127 Redovisning av inskickade patienter till Blekinge sjukhuset.

Läs mer

104 Beviljade ansökningar till särskilt boende augusti 2008. 107 Fastställande av avgift vid transport av avliden.

104 Beviljade ansökningar till särskilt boende augusti 2008. 107 Fastställande av avgift vid transport av avliden. 24 september 2008 1 Ärendeförteckning vid Karlskrona kommuns äldrenämnd sammanträde den 24 september 2008 102 Utvärdering av Kompetensstegen. 103 Lägesrapport, Eget val i hemtjänsten. 104 Beviljade ansökningar

Läs mer

Per Jonsson, förvaltningschef Peter Arkeklint, ansvarig ekonom, 1-4 Eva Herbertson, utvecklingschef, 4-5 Sirpa Solgevik, vik.

Per Jonsson, förvaltningschef Peter Arkeklint, ansvarig ekonom, 1-4 Eva Herbertson, utvecklingschef, 4-5 Sirpa Solgevik, vik. 1 Plats och tid Beslutande Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Tjänstemän Sekreterare Utses att justera Kommunhuset Ruthensparre Måndagen den 18 februari 2008, kl. 9.00-11.20 Jan-Åke Nordin Peter

Läs mer

Särskilda boendet Ekliden, samlingssalen Måndagen den 23 februari 2009, kl. 9.00 12.10

Särskilda boendet Ekliden, samlingssalen Måndagen den 23 februari 2009, kl. 9.00 12.10 1 Plats och tid Beslutande Ordförande Ledamöter Särskilda boendet Ekliden, samlingssalen Måndagen den 23 februari 2009, kl. 9.00 12.10 Jan-Åke Nordin Peter Johansson Per-Inge Gustavsson Björn Andersson

Läs mer

Onsdagen den 25 augusti 2010, kl 09.00 11.45

Onsdagen den 25 augusti 2010, kl 09.00 11.45 25 augusti 2010 1 Plats och tid af Klint Onsdagen den 25 augusti 2010, kl 09.00 11.45 Beslutande Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Sekreterare Utses att justera

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 17 februari 2015 1 Ärendeförteckning vid kommunala pensionärsrådets sammanträde den 17 februari 2015 1 Mötets öppnande 2 Information om trygghetslarm 3 information om Äldres behov i centrum ÄBIC 4 Val

Läs mer

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög...

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög... 2012-04-17 1 Plats och tid Carl August-rummet, Kommunkontoret, Ödeshög, tisdagen den 17 april 2012 kl 10:00-11:55 Närvarande Anmält förhinder Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Maria Gustafsson (S),

Läs mer

Plats och tid Kungsmarksvägen 75 Onsdagen den 29 februari 2012, kl

Plats och tid Kungsmarksvägen 75 Onsdagen den 29 februari 2012, kl 29 februari 2012 1 Plats och tid Kungsmarksvägen 75 Onsdagen den 29 februari 2012, kl 9.00 12.15 Beslutande Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Jan-Åke Nordin Kent Lewén Peter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-11-28 1 (11) Plats och tid Mogårdens samlingssal, torsdag 28 november 2013, kl 12:00 15:40 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist,

Läs mer

Kvalitetsplan 2015 Hemtjänst Nattpatrullen

Kvalitetsplan 2015 Hemtjänst Nattpatrullen Kvalitetsplan 2015 Hemtjänst Nattpatrullen Inledning Nattpatrullen består i nuläget av 12 anställda. Det åtgår 10,4 årsarbetare för att täcka 50 timmar per natt sju dagar i veckan samt arbetsplatsträff

Läs mer

Kvalitetsberättelse för Lysekils kommun

Kvalitetsberättelse för Lysekils kommun Kvalitetsberättelse för Lysekils kommun År 2012 Enhet: Socialförvaltning Datum och ansvarig för innehållet 20130220 Agneta Stenqvist Dnr: SON 2013-66-709 1 Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Björkarna

Stora sammanträdesrummet, Björkarna SOCIALNÄMNDEN Tid och plats Tisdag 23 september 2014 kl. 10:00 12:30 Stora sammanträdesrummet, Björkarna Beslutande Övriga deltagare Åke Gustavsson (S), Ordförande Ann Louise Brodén (S) Ann Mari Uppvall

Läs mer

Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Karin Nodin (C) Marianne Larsson (M) Märta Collén

Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Karin Nodin (C) Marianne Larsson (M) Märta Collén Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tid och plats Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Anita Augustsson (KIM) tjg för Daniel Jensen(KD)

Läs mer

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden 2014-03-24 20-26

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden 2014-03-24 20-26 Vård- och 20-26 2 Information och överläggningar 20. Anmälan av delegationsbeslut från februari 21. Kvalitetskrav för hemtjänst, särskilt boende och hemsjukvård 22. Införande av kvalitetsledningssystem

Läs mer

Socialnämnden. (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M) Marita Pettersson (S), Barbro Olausson (FP), Birgit Ohlsson

Socialnämnden. (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M) Marita Pettersson (S), Barbro Olausson (FP), Birgit Ohlsson Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 2013-01-29, klockan 13:30 16:25 (ajounering 14:50-15:00) ande Görel Nilsson (S) ordförande, Susanna Karlsson (S), Monica

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.00 1(20) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.00 Beslutande: Ingalill Jonsson (m), ordförande Tage Björk (s) Ingrid Holmgren (c) Lena Norgren (fp), tj g ersättare Eva-Lena Wrethén

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-0.5 Beslutande Ida Bornlykke (S), ordförande, 26, 27 p -5 och 7, 28-29 Sejdi Karaliti (S) Marianne Åkerblad (M) Marianne Åkerblad (M) Gunnel Andersson

Läs mer

ltil NORDMALINGS KOMMUN

ltil NORDMALINGS KOMMUN ltil NORDMALINGS KOMMUN ~ Kommunala Pensionärsrådet 2014-04- 11 1(17) Plats och tid: Beslutande: Kommunkontoret, Nordmaling, kl 13.00-16.00 Anna Beccau (s), ordförande 22-24, 27-28 Vera Jonzon (c), vice

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Närvarande Birger Svensson Äldrenämnden, ordförande Sune Håkansson Äldrenämnden Bo Johansson Äldrenämnden Åke Olsson PRO Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Plats och tid SÄS Skene, sjukvårdskansliet klockan 08:30-11:10 Beslutande S Hanne Jensen ersätter Peter Rosholm, Västra Götalandsregionen M Madeleine Ekman-Boldizar, Västra

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 2012-05-23 Sida 1 (10) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl 09.30 12.00 ande Annelie Hägg, Socialutskottet, ordförande Gunnel Lycksell, Mariannelund PRO

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Datum Tid kl 08.15-12.00 Plats Sammanträdesrummet Hesselgrenska Närvarande Se sidan 2 Birgit Winges (V) Justeringens plats och tid LSS kontoret fredagen den 1 november Justerade

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 10 april 2007, kl. 13.00-17.00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 10 april 2007, kl. 13.00-17.00 SOCIALNÄMNDEN 2007-04-10 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 10 april 2007, kl. 13.00-17.00 Beslutande Övriga närvarande Agneta Janson (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Socialnämnden 2010-03-18 1 (15)

Sammanträdesdatum Sida Socialnämnden 2010-03-18 1 (15) Socialnämnden 2010-03-18 1 (15) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2010-03-18, kl. 10.00-12.20 Gruppsammanträde: 8.00-10.00 Beslutande: Ingegärd Brogren (C) Bengt Nordin (M) Siw Nordin (M)

Läs mer

Överförmyndarens uppdragsplan/ verksamhetsplan 2013. Uppdragsplanen/verksamhetsplanen fastställdes av överförmyndaren den 14 februari 2013.

Överförmyndarens uppdragsplan/ verksamhetsplan 2013. Uppdragsplanen/verksamhetsplanen fastställdes av överförmyndaren den 14 februari 2013. Verksamhetsplan 2013-02-14 Överförmyndarens uppdragsplan/ verksamhetsplan 2013 ÖFM-4/2013 2013.12 Uppdragsplanen/verksamhetsplanen fastställdes av överförmyndaren den 14 februari 2013. Kommunens övergripande

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-03-12

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-03-12 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-03-12 Tjustsalen, kl. 09.00-11.30 Ledamöter: Angelica Katsanidou SN, ordf. Mariann Båtman

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Kramstarummet, plan 3, 13:15-15:00 Beslutande: Ordförande Tommy Olsson (C) Vice ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson Anna-Maria Winblad Ingvar Pettersson Kurt Rådlund

Läs mer

MER-styrning - Lekeberg kommuns styrmodell

MER-styrning - Lekeberg kommuns styrmodell MER-styrning - Lekeberg kommuns styrmodell Fastställd av: Kommunfullmäktige Datum: 2014-06-11 Ansvarig för revidering: Kommunstyrelsen Ansvarig tjänsteman: Kommundirektör Diarienummer: 13KS231 Program

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2008-09-16 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 16 september 2008, kl. 14.00-19.10 Beslutande Övriga närvarande Kenth Hulth (s), ordförande Margaretha Johansson (s) Sirpa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-10-26. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-10-26. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Listerbysalen kl 08.30-11.10 Närvarande: Ordinarie ledamöter Ingegerd Johansson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Nils-Otto Olsson PRO-Kallinge Karl Lind PRO-Backaryd Ulla Svensson

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN KOMMUNALA PENSIONSRÅDETS MÖTE

MINNESANTECKNINGAR FRÅN KOMMUNALA PENSIONSRÅDETS MÖTE Datum 1 (7) 2014-07-18 MINNESANTECKNINGAR FRÅN KOMMUNALA PENSIONSRÅDETS MÖTE TID: tisdagen, den 13 maj 2014, klockan 13:00 16:00 PLATS: Fullmäktigesalen, Stadshuset NÄRVARO: Ledamöter och ersättare: Laila

Läs mer

Datum. Ersättare Ann Avdic, Arboga kommun, (V) Margareta Karlsson, Kungsörs kommun (M)

Datum. Ersättare Ann Avdic, Arboga kommun, (V) Margareta Karlsson, Kungsörs kommun (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid ande Kommunstyrelsesalen, Rådhuset, Smedjegatan, Arboga, 3 september, 14.00-15.30 Görel Nilsson, Kungsörs kommun, (S) Ordförande Andreas Trygg, Köpings kommun,

Läs mer

Information om Torsås kommuns

Information om Torsås kommuns 1(12) Information om s Omsorg för äldre och funktionshindrade Foto: Johan Blomqvist. Potatissättning på Olssonska gården -06. 2(12) Insatser för äldre och funktionshindrade som ges med stöd av Socialtjänstlagen

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 24 oktober 2007 kl. 08:00 12:05. Ulla Britt Hånell Sekreterare. ÄO/HO Eva Gottvall-Bruno Äldre-och

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 24 oktober 2007 kl. 08:00 12:05. Ulla Britt Hånell Sekreterare. ÄO/HO Eva Gottvall-Bruno Äldre-och NORDANSTIGS KOMMUN Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2007-10-24 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 24 oktober 2007 kl. 08:00 12:05 Beslutande

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Carl Björnberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Carl Björnberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Datum Social- och arbetsmarknadsnämnden 2016-02-24 Plats och tid KS-salen, Rådhuset, Köping kl. 13.15 15.00 ande Andreas Trygg (V) ordförande Carl-Inge Westberg (S) Ann-Marie

Läs mer

1(8) Kommunal hälso- och sjukvård. Styrdokument

1(8) Kommunal hälso- och sjukvård. Styrdokument 1(8) Styrdokument 2(8) Styrdokument Dokumenttyp Riktlinje Beslutad av Kommunstyrelsen 2015-06-02 111 Dokumentansvarig Medicinskt ansvarig sjuksköterska Reviderad Upprättad 2012-03-13 Reviderad 2014-01-07,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15)

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15) Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 13-22 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (SN), ordf Göran Blom (PRO) Sonja Johansson (PRO) Sigrun

Läs mer

Riktlinjer Egenvård i Halland

Riktlinjer Egenvård i Halland När? Hur? Egenvård Var? Varför? Riktlinjer Egenvård i Halland Gäller f.o.m 2011-03-01 1 Innehållsförteckning Inledning... 4 Definition av egenvård... 4 Bedömning... 4 Riskanalys... 4 Läkemedel... 4 Dokumentation...

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2002-09-10

Socialnämndens arbetsutskott 2002-09-10 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00-17.00 Beslutande ordförande Närvarande ersättare Anders Johansson (s) Yvonne Skärheden (m) Ingrid Karlsson (s) Kristina Valtersson (c) Ally Karlsson

Läs mer

För kommunen Roland Åkesson, kommunstyrelsen, ordförande Robert Rapakko, kommunstyrelsen. Kommunkontoret, Mönsterås

För kommunen Roland Åkesson, kommunstyrelsen, ordförande Robert Rapakko, kommunstyrelsen. Kommunkontoret, Mönsterås Sida Kommunala Pensionärsrådet (KPR) 2014-12-08 1 (8) Plats och tid PRO-huset, Mönsterås, den 8 december 2014, kl. 09.30-12.00. Beslutande För pensionärsföreningarna Inger Danielsson, PRO Mönsterås Gunnar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-09-08. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-09-08. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Knut Hahns skola Ronneby, kl 08.30-11.25 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden t.o.m 51 Ingegerd Johansson Omsorgsnämnden Tommy Andersson Fritidsturismnämnd

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte 2015-05-26

Kommunala pensionärsrådets möte 2015-05-26 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2015-05-26 Tjustsalen, kl. 09.00-11.00 Ledamöter: Angelica Katsanidou, SN, ordf. Ingela Svensson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 2011-05-06 1 () Plats och tid Stadshuset, Verdesalen, kl 13.15 15.00 Beslutande Enligt blad 2 Övriga deltagande Enligt blad 2 Utses att justera Sekreterare... Paragrafer 13-23

Läs mer

Mat och ätande för äldre. En handbok för dig som arbetar med vård och omsorg om äldre

Mat och ätande för äldre. En handbok för dig som arbetar med vård och omsorg om äldre Mat och ätande för äldre En handbok för dig som arbetar med vård och omsorg om äldre Text grafisk form: Daphne Macris Illustration: Anna Ödlund Tryck: EO Grafiska 2008 Innehåll Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel

Läs mer

Beslutande Sören Carlsson (s) Gun Cederbaum Ann Svensson (s) 14-21 Inger Widman (s) 22-25 Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Katarina Jakobsson

Beslutande Sören Carlsson (s) Gun Cederbaum Ann Svensson (s) 14-21 Inger Widman (s) 22-25 Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Katarina Jakobsson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.15 Beslutande Sören Carlsson (s) Gun Cederbaum (m) Ann Svensson (s) 14-21 Inger Widman (s) 22-25 Klas-Gunnar Appel (s) Bjarne Westerlund

Läs mer

Kvalitetspolicy för äldre- och handikappomsorgen i Nyköpings kommun.

Kvalitetspolicy för äldre- och handikappomsorgen i Nyköpings kommun. Kvalitetspolicy för äldre- och handikappomsorgen i Nyköpings kommun. Kvalitetspolicyn är framtagen av en arbetsgrupp bestående av ledamöter från Äldre- och handikappnämnden och representanter från verksamheterna.

Läs mer

Kl. 16.00 18.00. Johanna Sundelöf, projektledare Samhällsbyggnad Eila Ulf, Anhörigcentrum. Paragrafer 17-31

Kl. 16.00 18.00. Johanna Sundelöf, projektledare Samhällsbyggnad Eila Ulf, Anhörigcentrum. Paragrafer 17-31 Plats och tid Anhörigcentrum Kl. 16.00 18.00 Politiker och representanter Johan Schenström (m), ordf Lilian Persson (s), ers Marianne Nordblom (fp), ers Gert Pettersson, Diabetesföreningen Lotta Lind Viberg,

Läs mer

Ekliden, lokal Samlingssalen. Onsdagen den 12 december 2012, kl 9.00 12.00

Ekliden, lokal Samlingssalen. Onsdagen den 12 december 2012, kl 9.00 12.00 12 december 2012 1 Plats och tid Beslutande Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ekliden, lokal Samlingssalen. Onsdagen den 12 december 2012, kl 9.00 12.00 Jan-Åke Nordin Peter

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Vardaga Ånestad vårdboende DOKUMENTNAMN ngets regionens eller kommunens logo- Patientsäkerhetsberättelse typ för vårdgivare År 2014 Datum och ansvarig för innehållet: 2015-03-30 Lena Lundmark Innehållsförteckning

Läs mer

Ärendeförteckning vid Karlskrona kommuns äldrenämnd sammanträde den 24 augusti 2011. 82 Svar till Swedbank Juristbyrå med anledning av testamente

Ärendeförteckning vid Karlskrona kommuns äldrenämnd sammanträde den 24 augusti 2011. 82 Svar till Swedbank Juristbyrå med anledning av testamente 24 augusti 2011 1 Ärendeförteckning vid Karlskrona kommuns äldrenämnd sammanträde den 24 augusti 2011. 82 Svar till Swedbank Juristbyrå med anledning av testamente 83 Yttrande över förslag till Ungdomspolitiskt

Läs mer

Sammanfattningar av Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SOSFS) som har relevans för utförare inom kommunal vård och omsorg om äldre

Sammanfattningar av Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SOSFS) som har relevans för utförare inom kommunal vård och omsorg om äldre Sammanfattningar av Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SOSFS) som har relevans för utförare inom kommunal vård och omsorg om äldre Inledning Denna skrift riktar sig till dig som vill driva

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/9 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 15.50 Ajournering 15.00 15.05 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

2015-10-12 Datum då anslaget tas ned

2015-10-12 Datum då anslaget tas ned SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl. 08:30 11:45 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), ordförande Carin Palm (S) för Kenneth Axelsson, (M) Peder Griph, (S) Marianne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet 2012-10-24 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet 2012-10-24 1 (6) Vård- och omsorgsutskottet 2012-10-24 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Eva Folkesdotter-Paradis (M), ordförande Monika

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2015-09-21 kl. 15.00-17.00. Lars-Olof Hermansson, Henån Florence W Göthe, SPF

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2015-09-21 kl. 15.00-17.00. Lars-Olof Hermansson, Henån Florence W Göthe, SPF 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön kl. 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Se sidan 2 KPR Lars-Olof Hermansson, Henån Florence W Göthe, SPF KHR Maisie Almergren, Stala Inger Eriksson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (5) Vård- och omsorgsnämnden 2012-03-19. Margareta Friberg Siw Sjöholm Johansson (C) BEVIS. Kommunstyrelsens kontor

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (5) Vård- och omsorgsnämnden 2012-03-19. Margareta Friberg Siw Sjöholm Johansson (C) BEVIS. Kommunstyrelsens kontor Sammanträdesprotokoll Blad 1 (5) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 13.25 Beslutande Mattias Pettersson Ann Svensson Hans Trovik (FP) Klas-Gunnar Appel Inger Widman Sinikka Famme (V) Eva Asthage

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Bäckaskogs slott, Kristianstad, klockan 13.00-15.45. ande Bo Silverbern, Ordförande (M) Elsa Christersson (Mp) Bo Larsson (Sd) Sylvia Olander (M) Marianne Eriksson,

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 12.15. Ingalill Jonsson (m)

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 12.15. Ingalill Jonsson (m) 1(24) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 12.15 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande: Utses att justera: Kerstin Asplund,

Läs mer

Socialnämnden 2014-03-11 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30

Socialnämnden 2014-03-11 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson Björn Stålhammar Tjänstgörande

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02 Tjustsalen, kl. 09.00-11.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou SN, ordf. Leif Aringstam

Läs mer

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15.00 16.25

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15.00 16.25 LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15.00 16.25 Paragrafer 9-13 Underskrifter Sekreterare Cecilia Vestergaard Ordförande Åsa Bergkvist Justerare Kerstin

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Vardaga Ullstämma servicehus DOKUMENTNAMN ngets regionens eller kommunens logotyp Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2014 Datum och ansvarig för innehållet: 2015-03-30 Lena Lundmark Innehållsförteckning

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Camilla Stenmark Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindqvist Britt-Inger Lundstedt Christine Edström Eva Gustavsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Årjäng den 28 juni 2010 kl 10.30 15.30 lunchuppehåll 12.30-13.30 Beslutande Rolf Emanuelsson, ordf FP Annika Holmstrand C Lotta

Läs mer

Sessionssalen Kommunhuset, 2013-02-06 kl 08.30 11.50. Rosie Folkesson, (S), Ks Birgit Johansson, PRO

Sessionssalen Kommunhuset, 2013-02-06 kl 08.30 11.50. Rosie Folkesson, (S), Ks Birgit Johansson, PRO Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Sessionssalen Kommunhuset, kl 8.3 11.5 Beslutande P-I Pettersson, (C)ordf Mona-Lisa Sundqvist, SKPF Göran Sundberg, (S) Sven-Olof Martinsson, PRO Rosie Folkesson,

Läs mer

Elisabeth Björnsdotter Rahm. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 109-125 Annette Bergman

Elisabeth Björnsdotter Rahm. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 109-125 Annette Bergman 1(24) Plats och tid Politikern, stadshuset kl 08.00-15.00 Beslutande Ledamöter Gunilla Johansson (S), ordförande Vivan Åkerlund (S) Mikael Ölmebäck (S) Håkan Eleblad (S) tjg ersättare för Anne-Lie Bygdén

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrum Skutan Strömsvik tisdag, kl. 08.15 13.45 Beslutande Ulla Wallering Fall (S) Bertil Eklund (NB) Stig Svensson (KD) Marie Lindh Eriksson (C) Inga Ericsson (S) Närvarande

Läs mer

Rådet för Hälsa och Trygghet

Rådet för Hälsa och Trygghet $Ä ESLÖVS ESLÖVS Vård och Omsorg 2013-05- 3,1 Dnr Rådet för Hälsa och Trygghet Protokoll Sammanträdesprotokoll Sida 1 (12) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00 Beslutande Cecilia Lind (S) Henrik Wöhlecke

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet 1(7) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Hans Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Björn Källman (Hela Edas Lista) Johanna Söderberg (C) Hans-Peter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 2007-12-11 Plats och tid Scandic Hotell Luleå, 2007-12-11, kl 13.15 15.40 Beslutande Enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Enligt bifogad närvarolista

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 16 Plats och tid Röda rummet, Grästorp, kl 08.30 16.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro N/F Niclas Andrén (M) N Tobias Svensson (S) N Monia Persson (M) ej 2 N Kent Hansson (M) N Eva Tengeland (M)

Läs mer

Strategi Program» Plan Policy Riktlinjer Regler

Strategi Program» Plan Policy Riktlinjer Regler Strategi Program» Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Plan för systematiskt kvalitetsarbete Äldreomsorg Funktionshinderverksamhet Individ- och familjeomsorg Socialpsykiatri Systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (9) 2014-01-29 4-13 SOCIALNÄMNDEN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (9) 2014-01-29 4-13 SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (9) Plats och tid Socialkontoret i Borgholm 13.00 17.15 ande Eva Karlström (M) Björn Andreen (M) Elisabeth Svensson (C) Mikael Larsson (C) ej närvarande vid efterföljande diskussion

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 24 augusti 2010 kl 13.00-15.40 Beslutande Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan Calais (S) Gun-Britt Bourelius (S) i

Läs mer

Datum. Anna-Carin Ragnarsson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Vård- och omsorgsnämnden. Vård&Omsorg,, Nibblesbackevägen 17, Köping

Datum. Anna-Carin Ragnarsson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Vård- och omsorgsnämnden. Vård&Omsorg,, Nibblesbackevägen 17, Köping SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 17.00. ande Övriga deltagande Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Hans Andersson (S) Irene Smedberg (S) Tanja

Läs mer

Minnesanteckningar Tillgänglighetsrådet 2015-09-16

Minnesanteckningar Tillgänglighetsrådet 2015-09-16 Minnesanteckningar Tillgänglighetsrådet 2015-09-16 Närvarande: Marie Sjögren, RSMH-Österlen, ordförande i Tillgänglighetsrådet Arvid Persson, DHR Siv Lindskog Hjärt- och Lungförening Ystad-Sjöbo-Skurup

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-11.00 Beslutande Övriga närvarande Ida Bornlykke (S), ordförande Sejdi Karaliti (S) Marianne Åkerblad (M) Gunnel Andersson (M) Lars Erik Ottosson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-02-07 1(9) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 10.00 12.00, C-salen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Lennart Johansson (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors Gun-Britt Karlsson,

Läs mer

Protokoll nr 8 fört vid sammanträde för kommunstyrelsens pensionärsråd den 13/10 2015, kl. 10.30-12.50

Protokoll nr 8 fört vid sammanträde för kommunstyrelsens pensionärsråd den 13/10 2015, kl. 10.30-12.50 Äldreförvaltningen Kommunstyrelsens pensionärsråd (KPR) Protokoll nr 8 fört vid sammanträde för kommunstyrelsens pensionärsråd den 13/10 2015, kl. 10.30-12.50 Justerat den 16/10 2015 Lars Wettergren Ordförande

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-09-29 1 (12)

Kommunala pensionärsrådet 2014-09-29 1 (12) Kommunala pensionärsrådet 2014-09-29 1 (12) Plats och tid Villan samlingssalen, kl. 14-16 Paragrafer 16-23 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt

Läs mer

Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 21 oktober 2015, 15.00 16.45

Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 21 oktober 2015, 15.00 16.45 PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 21 oktober 2015, 15.00 16.45 Peter Krööse (C), ordförande Laila Norstedt Persson (M), vice ordförande Inger Sundin (S) Kenneth

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00 Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.00 ande Mattias Wärnsberg, s Lars Eriksson, kd Stig Andersson, s Sture Persson, m Eva Svedberg, s Gillis Gustafsson, m Sylve Rydén,

Läs mer

Rum 305, Nya Landstingshuset, Karlstad

Rum 305, Nya Landstingshuset, Karlstad PROTOKOLL 1 (6) Folkhälso- och tandvårdsutskottet Plats Beslutande Rum 305, Nya Landstingshuset, Karlstad Gert Ohlsson (FP), ordförande Monica Gundahl (S), vice ordförande Annetthe Zettergren (M) Kerstin

Läs mer

Birgit Gabrielsson ANSLAG/BEVIS

Birgit Gabrielsson ANSLAG/BEVIS Omsorgsnämnden 2013-11-21 1 (8) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl 13,15 15.30 Beslutande Övriga deltagare Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Harri Kytöharju

Läs mer

Eva Staake (S) Agneta Hägglund (S) Carl-Erik Thulin, SPF Arvo Väisänen, Finska föreningen

Eva Staake (S) Agneta Hägglund (S) Carl-Erik Thulin, SPF Arvo Väisänen, Finska föreningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23) Tid och plats Närvarande Ledamöter Kl. 09:00 onsdagen den 25 maj 2016, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Lisbeth Bolin (C) Irene Lundbäck, PRO Monica Borg, PRO Christer Ridderstråle,

Läs mer

Lena Vilhelmsson, sekreterare Ann Larsson, förvaltningschef. Kommunhuset, 2009-03-04, kl 16.00. Lena Vilhelmsson. Kristina Frigert

Lena Vilhelmsson, sekreterare Ann Larsson, förvaltningschef. Kommunhuset, 2009-03-04, kl 16.00. Lena Vilhelmsson. Kristina Frigert 01-07 Plats och tid Kungshamn, "Tryggö", Kommunhuset, kl 15.00 16.45. Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert (m), ordförande Kerstin Lorentsson Susanne Bergholtz Wilhelm Olsson Ulla Carlsson

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson Plats och tid Tallåsenrummet 13:15-16:00 Beslutande: Helena Brink (C) Ordförande Ove Schönning (S) Vice ordförande Ingegerd Pettersson, PRO Sune Öster, SPF Jan Nilsson, PRO Anna-Maria Winblad, PRO Ingrid

Läs mer

Protokoll. Överförmyndarnämnden 2015-10-06 15-17

Protokoll. Överförmyndarnämnden 2015-10-06 15-17 Överförmyndarnämnden 15-17 2 15 Information från presidiedialog med kommunstyrelsens arbetsutskott...4 16 Månadsuppföljning för överförmyndarnämnden 2015...5 17 Kostnadsersättning för utbildning av gode

Läs mer

PROTOKOLL 1 (22) Kennert Johansson, PRO Färjestaden Siv Nilsson, SPF Sydöland Lena Engström, SPF Solvändan Allan Eriksson, PRO Mörbylånga

PROTOKOLL 1 (22) Kennert Johansson, PRO Färjestaden Siv Nilsson, SPF Sydöland Lena Engström, SPF Solvändan Allan Eriksson, PRO Mörbylånga PROTOKOLL 1 (22) Fört vid sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid: Närvarande: Kommunhuset, sammanträdesrummet i källaren 5 september 2012, klockan 09.00 12.10 Sven-Åke Svensson (KD), ordförande,

Läs mer

Protokoll. Tid Tisdagen den 9 december 2008 kl 18.00 19.15 Plats Glanshammars bygdegård

Protokoll. Tid Tisdagen den 9 december 2008 kl 18.00 19.15 Plats Glanshammars bygdegård Protokoll Tid Tisdagen den 9 december 2008 kl 18.00 19.15 Plats Glanshammars bygdegård Närvarande ledamöter Stefan Nygren (m) ordförande Leif Gustafsson (s) Gunnar Josephson (m) Birgit Ryding (m) Gunnar

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Villa Agadir

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Villa Agadir 2014 års patientsäkerhetsberättelse för Villa Agadir Datum och ansvarig för innehållet Februari 2015 Pia Henriksson Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall KVALITETSAVDELNINGEN

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 2013-09-10 Blad 1 (10) Plats och tid Folkets hus, sammanträdesrum Grelsgård kl 10.00 12.00 Beslutande Ragnar Lif, ordförande (c) Ingrid Nilsson (s) tjänstgörande

Läs mer

Handlingsplan för ökad tillgänglighet 2012-2014

Handlingsplan för ökad tillgänglighet 2012-2014 BESLUTSUNDERLAG 1(1) Anna Bengtsson 2012-11-13 LiÖ 2012-3416 Hälso- och sjukvårdsnämnden Handlingsplan för ökad tillgänglighet 2012-2014 Landstingsstyrelsen har i sin verksamhetsplan för år 2012 uppdragit

Läs mer

Revisionsrapport Mönsterås kommun

Revisionsrapport Mönsterås kommun Revisionsrapport Granskning av hur kommunstyrelsen utövar sin förvaltningskontroll (uppsiktsplikt) Mönsterås kommun Malin Kronmar Caroline Liljebjörn 8 november 2012 Innehållsförteckning 1 Inledning 1

Läs mer

Protokoll. Tid Torsdagen den 11 december 2008 kl. 8.30-11.30. Plats Drakenbergsgatan 1 B, samlingssalen

Protokoll. Tid Torsdagen den 11 december 2008 kl. 8.30-11.30. Plats Drakenbergsgatan 1 B, samlingssalen Tid Torsdagen den 11 december 2008 kl. 8.30-11.30 Plats Drakenbergsgatan 1 B, samlingssalen Närvarande ledamöter Ronnie Palmén (M), ordförande Gunvor Olson (M) Åsa Johansson (FP) Ingrid Nilsson (KD), kl.

Läs mer

STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN. Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 24 januari 2012

STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN. Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 24 januari 2012 : STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN PROTOKOLL NR 1/2012 SID 1 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den januari 2012 Justerat den januari Marianne Svensk Godkänt via e-post

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Kristina Stillmark, chef CUL 77. Mia Larsson

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Kristina Stillmark, chef CUL 77. Mia Larsson Protokoll 1 (17) Plats och tid: Biblioteket, Guldsmeden, Hudiksvall, kl. 13.15-15.50 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef För arbetstagarparten: Björn Brolund, Lärarnas

Läs mer