Kommunstyrelsens planutskott

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsens planutskott"

Transkript

1 Tid Tisdagen den 22 maj 2018 kl. 10:00-11:40 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Erik Ciardi (C) Ingemar Einarsson (C) Bertil Dahl (V) ordförande vice ordförande deltar ej i 24 på grund av jäv Sekreterare Anette Mellström Justeras Mattias Adolfson ordförande Bertil Dahl Anslaget på kommunens anslagstavla den 29 maj 2018.

2 2 (9) 19 Upphandling av om- och tillbyggnad av Rockneby brandstation Dnr KS 2018/0523 Serviceförvaltningens skrivelse den 16 maj Upphandlingen avser Rockneby brandstation som byggs om för att uppfylla kraven gällande god arbetsmiljö. Samtliga omklädningsutrymmen byggs om och jämställdhetssäkras. Dessutom skapas ny larmställsyta för att minska skaderisken vid utryckning. Då byggnaden har sättningsskador måste även dessa åtgärdas. Tillbyggnaden innehåller ett personalhus med pentry, samlingsrum och kontor. Nuvarande parkeringsyta flyttas något mot utfarten. Nybyggnadsytan uppgår till 115 m 2 och ombyggnadytan till 110 m² (BTA). Behandlad tomtarea till ca m 2. Byggstart är planerad till vecka och färdigställande är beräknat till den 27 mars Toni Sjöö, serviceförvaltningen, redogör för ärendet. beslutar att serviceförvaltningen får i uppdrag att slutföra upphandlingen av om- och tillbyggnad av Rockneby brandstation och teckna avtal med Strandabyggen AB (org.nr ). Paragrafen förklaras för omedelbart justerad. 20 Upphandling av kanalisation för fiber Dnr KS 2014/0556 Kommunledningskontorets skrivelse den 11 maj Kommunfullmäktige godkände den 27 november 2017 ett tilläggsavtal till Samverkansavtal med Telia Company samt Avtal om åtagande om fiberutbyggnad och upplåtelse av kanalisation m.m. et innebär att kommunen ska bygga en kanalisation på landsbygden som därefter ska upplåtas till Telia Company i utbyte mot att överenskomna områden byggs ut med fiber. Kommunen har genomfört en upphandling av

3 3 (9) etapp 1, vilket består av sex delområden med byggstart 2018, som en del i utbyggnaden av kommunens kanalisationsanläggning. Totalt omfattar samverkansavtalet 15 delområden. Kvarvarande områden kommer att upphandlas under hösten Entreprenaden upphandlas som en totalentreprenad där entreprenören även ska handlägga och bearbeta kontakter med berörda myndigheter och markägare m.fl. Byggstart beräknas ske i juni Färdigställande är beräknat till sista december 2018 under förutsättning att alla nödvändiga tillstånd och avtal är klara. Annika Fonseca, kommunledningskontoret, redogör för ärendet. beslutar att kommunledningskontoret får i uppdrag att slutföra upphandlingen av kanalisation av fiber och teckna avtal med Peab Anläggning AB (org.nr ). Paragrafen förklaras för omedelbart justerad. 21 Prioritering av detaljplaner Dnr KS 2018/0516 Samhällsbyggnadskontorets skrivelse den 16 maj prioriterar i vilken ordning arbete med planer ska påbörjas och samhällsbyggnadsnämnden får starta planarbete enbart efter beslut om prioritering av kommunstyrelsens planutskott. Förslag till prioritering av detaljplaner tas fram två gånger per år. I arbetet med att prioritera detaljplaner är utgångspunkten sju prioriteringsgrunder: - Demografi - Genomförbarhet - Riktlinjer bostadsplanering - Samhällsviktigt - Kommunal ekonomi - Volym - Personella resurser Det innebär att alla detaljplaner bedöms gentemot hur väl de uppfyller respektive prioriteringsgrund. Förutom prioriteringsgrunderna tas det hänsyn till vilka detaljplaner som redan pågår och hur långt komna de är i processen.

4 4 (9) Detaljplaner som är nära antagande prioriteras högt av den anledningen att det vore resursineffektivt att avbryta arbetet. En förutsättning för att kunna leverera detaljplaner som uppfyller målsättningen är en god översiktlig planering, där olika områdens förutsättningar för exploatering kan studeras och övergripande frågor utredas ur ett helhetsperspektiv. För närvarande arbetar samhällsbyggnadskontorets planeringsenhet bland annat med en klimatanpassningsplan och flera övergripande studier. Samhällsbyggnadskontoret har tagit fram ett förslag till prioritering av detaljplaner. Prioriteringslistan möjliggör 764 bostäder, varav 202 småhus. Josef Bjerlin, samhällsbyggnadskontoret, går igenom förslag till prioritering av detaljplaner. Under överläggningen redovisas följande förslag 1. Jonas Lövgren (M) föreslår att planutskottet ska besluta att nr 5 på prioriteringslistan, DP Gröndals idrottsplats och Tallhagsskolan, Tallhagen, ska flyttas ner till plats nr Ingemar Einarsson (C) föreslår att planutskottet ska besluta i enlighet med samhällsbyggnadskontorets förslag. Efter att överläggningen avslutats frågar ordföranden om planutskottet vill bifalla Jonas Lövgrens eller Ingemar Einarssons förslag. Han finner att planutskottet bifaller Ingemar Einarssons förslag. godkänner förslag till prioritering av detaljplaner i maj Reservation Jonas Lövgren (M) reserverar sig mot beslutet till förmån för eget förslag. 22 Exploateringsavtal för Brandvakten 7 Dnr KS 2016/0388 Kommunledningskontorets skrivelse den 16 nmaj Exploateringsavtal med bilagor. Ett förslag till detaljplan för Brandvakten 7 har upprättats. Planens syfte är att utveckla fastigheten för bostads- och centrum/kontorsändamål. Planförslaget

5 5 (9) omfattar ca 40 lägenheter (3 870 m 2 ) samt m 2 BTA centrum/kontorsverksamhet i bottenvåning i befintligt hus och i en fristående paviljongbyggnad. Exploatören har för avsikt att påbörja byggnation av bostäder hösten 2018 med färdigställande under För att genomföra detaljplanen krävs ett exploateringsavtal där villkoren för det fysiska och fastighetsrättsliga genomförandet regleras mellan exploatören och kommunen. Planutskottet föreslår att kommunfullmäktige beslutar: Kommunfullmäktige godkänner förslag till exploateringsavtal för fastigheten Brandvakten 7, mellan Kalmar kommun och Glebes Fastighets AB (org.nr ). 23 Markreservation på del av fastigheten Oxhagen 2:1 Dnr KS 2016/0681 Kommunledningskontorets skrivelse den 8 maj Karta. NCC Sverige AB har ansökt om markreservation gällande del av fastigheten Oxhagen 2:1 i kvarteret Bergkristallen, Oxhagen. Området som omfattas av markreservationen avgränsas av Kalmarhems fastighet i norr och Gustaf Adolfs väg i söder. Bolaget vill på platsen uppföra cirka 60 lägenheter som ska upplåtas med bostadsrätt. Området är i dag planlagt för garageändamål och som inte får bebyggas. För att ny bebyggelse ska möjliggöras krävs ny detaljplan, vilken kommer att tas fram gemensamt med Kalmarhem. Markreservationen föreslås gälla till och med den 31 mars Området för markreservationen är cirka m 2. Planutskottet föreslår att kommunstyrelsen beslutar:

6 6 (9) Kommunstyrelsen reserverar, enligt kommunledningskontorets förslag, del av fastigheten Oxhagen 2:1 för NCC Sverige AB (organisationsnummer ). Markreservationen ska gälla till och med den 31 mars Markreservation på del av fastigheten Rinkaby 15:11, Södra staden Dnr KS 2018/0491 Kommunledningskontorets skrivelse den 15 maj Karta. OBOS Sverige AB har inkommit med en ansökan om markreservation gällande del av fastigheten Rinkaby 15:11. Bolaget vill på platsen längs med den kommande huvudgatan uppföra ett innovationsprojekt med namn HIGH6. HIGH6 är ett projekt med syfte att lyfta innovationsnivån inom bostads-, fastighets- och byggbranschen och därigenom skapa smarta och hållbara byggnader med stora värden för såväl miljön som den boende och fastighetsägaren. Det handlar om trä och glas i kombination med digitala plattformar. HIGH6 kommer att bestå av ca 30 lägenheter fördelade på olika storlekar. Upplåtelseform hyresrätt eller bostadsrätt. I projektet samarbetar OBOS Sverige med Smart Housing Småland och Tengbom. I den södra delen av sökt område vill OBOS uppföra ytterligare flerbostadshus med ca 35 lägenheter i hyres- eller bostadsrättsform, eventuellt även här inom projektet HIGH6. Detaljplan för området är antagen. Ansökan om upphävande av del av Dunö GA:1 är inskickad till Lantmäterimyndigheten. Markreservationen ska gälla till och med den 31 mars Området för markreservation är ca m 2. Planutskottet föreslår att kommunstyrelsen beslutar: Kommunstyrelsen reserverar, enligt kommunledningskontorets förslag, del av fastigheten Rinkaby 15:11 för OBOS Sverige AB (org.nr ).

7 7 (9) Markreservationen ska gälla till och med den 31 mars Jäv På grund av jäv deltar inte Erik Ciardi (C) i handläggningen av detta ärende. 25 Förlängning av markreservation på del av fastigheten Västerslät 9:17, södra Fjölebro Dnr KS 2016/0947 Kommunledningskontorets skrivelse den 9 maj Karta. Kommunstyrelsen beslutade den 9 januari 2018 att i avvaktan på färdigställandet av detaljplanen för Fjölebro etapp 5 reservera mark för Anläggarna AB på del av fastigheten Västerslät 9:17. Detaljplanen vann laga kraft i mars 2018 men då genomförandet av detaljplanen planeras startas först under hösten 2018 föreslås en förlängning av reservationen till den 1 april förlänger markreservationen för Anläggarna AB (org. nr ) på del av fastigheten Västerslät 9:17 enligt kommunledningskontorets förslag. Markreservationen ska gälla till och med den 1 april Förlängning av markanvisningsavtal på del av fastigheten Sandås 2:7 Dnr KS 2014/0758 Kommunledningskontorets skrivelse den 9 maj Markanvisningsavtal. Tilläggsavtal. Karta.

8 8 (9) Kommunstyrelsen beslutade i januari 2016 att godkänna markanvisningsavtal mellan Kalmar kommun och LW Fastigheter i Kalmar AB på del av Sandås 2:7. Då detaljplanearbetet har dragit ut på tiden föreslås att tiden för markanvisningsavtalets giltighet ( 9) förlängs så att avtalet gäller till och med den 1 april godkänner en förlängning av markanvisningsavtalet mellan Kalmar kommun och LW Fastigheter i Kalmar AB (org.nr ) så att avtalet gäller till och med Ökade kostnader för vägunderhåll Dnr KS 2018/0486 Kommunledningskontorets skrivelse den 16 maj Serviceförvaltningen skrivelse den 11 april På grund av väderläget i vinter med hastigt uppkomna skador i vägbanorna har servicenämnden anmält ett akut åtgärdsbehov utöver det löpande underhållsbehovet av kommunens vägbanor under Åtgärder för de mest akuta och största skadorna beräknas till cirka 8,3 miljoner kronor för 2018, utöver redan tillgängliga medel för vägunderhåll. De beskrivna åtgärderna bedöms som investeringsåtgärder. Under 2017 övergick kommunen till komponentavskrivning, vilket innebär att tillgångar delas upp i komponenter med bedömd nyttjandeperiod för respektive komponent. Denna övergång innebar också att en del av åtgärderna inom underhåll flyttats från drift till investering. I redovisningen genererar denna övergång en förflyttning från resultaträkningen till balansräkningen. Inledningsvis innebär detta lägre kostnader i resultaträkningen, men att dessa ökar årligen i takt med att kapitalkostnaderna ökar för genomförda investeringar inom underhåll. Tilldelning av ytterligare 8,3 miljoner i investeringsmedel för vägunderhåll under 2018 får till följd att kapitalkostnaderna ökar något snabbare kommande år än vad som beräknats vid övergången till komponentavskrivning. Detta kan på sikt innebära att servicenämndens totala kapitalkostnader överstiger tilldelad driftsram.

9 9 (9) Servicenämndens begäran om kronor till enskilda vägar hanteras av kommunfullmäktige. Begäran om att avsätta 6,1 miljoner kronor i utökning av den årliga investeringsnivån i beläggningsbudgeten och att öka den årliga budgeten för bidrag till enskilda vägar med kronor från 2019 hanteras i det sedvanliga budgetarbetet. Yvonne Norman, kommunledningskontoret, redogör för ärendet. godkänner servicenämndens begäran om ytterligare 8,3 miljoner kronor i extra investeringsmedel under 2018 för akuta åtgärder inom vägunderhåll. 28 Investeringar uppföljning och prognos Yvonne Norman, kommunledningskontoret, informerar om uppföljning och prognos för investeringar efter första tertialet Planutskottet fattar inte något beslut med anledning av informationen. 29 Övrig information Pär Svanfeldt, kommunledningskontoret, informerar om status i aktuella markärendefrågor. Ulrick Hultman, kommunledningskontoret, informerar om status i planeringsarbetet för Södra staden och Norrlidens aktivitetspark. Planutskottet fattar inte något beslut med anledning av informationen.

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 12 december 2017 kl. 11:15 12:00 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 56-61 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Dzenita Abaza (S) Ingemar Einarsson

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 26 april 2016 kl. 10:30-11:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 33-44 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Johan Persson (S) Anders Andersson (C) Bertil Dahl (V) ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 20 juni 2017 kl. 10:00-11:15 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 32-39 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Johan Persson (S) Ingemar Einarsson (C)

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 20 november 2018 kl. 10:00-10:30 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 60-64 ande Mattias Adolfson (S) Kajsa Hedin (M) Johan Persson (S) Ingemar Einarsson

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 28 april 2015 kl. 9:30-11:25 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 25-30 ande Mattias Adolfson (S) ordförande Jonas Lövgren (M) vice ordförande Johan Persson (S) 25-29 Anders Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 9 juni 2015 kl. 10:00-11:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 36-42 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Johan Persson (S) Anders Andersson (C)

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 13 december 2016 kl. 10:00-11:15 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 112-119 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Johan Persson (S) Anders Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 14 mars 2017 kl. 9:30-11:30 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 13-17 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Johan Persson (S) Anders Andersson (C)

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 23 februari 2016 kl. 10:00-11:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 11-19 ande Mattias Adolfson (S) Ingemar Einarsson (C) Dzenita Abaza (S) Anders Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(2) Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 22 maj 2018 kl. 10:00 Plats KS-salen, stadshuset Enligt uppdrag Anette Mellström Föredragningslista Val av protokolljusterare

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 29 september 2015 kl. 10:00-10:55 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 52-59 ande Mattias Adolfson (S) Ingemar Einarsson (C) Johan Persson (S) Anders Andersson (C) Bertil Dahl (V) ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 24 november 2015 kl. 10:00-11:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 67-73 ande Jonas Lövgren (M) ordförande Ingemar Einarsson (C) 67-68 Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 31 maj 2016 kl. 10:00-11:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 45-57 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Johan Persson (S) Anders Andersson (C) Bertil Dahl (V) ordförande vice

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 9 december 2014 kl. 10:00-11:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 85-89 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Ingemar Einarsson (C) Anders Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 27 maj 2014 kl. 10:00-11:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 38-44 ande Mattias Adolfson (S) Per-Olof Jonsson (M) Anders Andersson (C) Johan Persson (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 14 juni 2016 kl. 10:00-10:30 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 58-66 ande Mattias Adolfson (S) Ingemar Einarsson (C) Johan Persson (S) Anders Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 30 januari 2018 kl. 10:00-11:00 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 1-8 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Johan Persson (S) Ingemar Einarsson (C)

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 24 oktober 2017 kl. 10:50-11:20 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 50-53 ande Jonas Lövgren (M) Dzenita Abaza (S) Johan Persson (S) Ingemar Einarsson (C) Bertil Dahl (V) ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 29 november 2016 kl. 10:00-11:15 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 103-111 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Johan Persson (S) Anders Andersson (C) Bertil Dahl (V) ordförande

Läs mer

Val av protokolljusterare 1. Upphandling av nybyggnad förskola vid Karlssons Äng Beslutsnivå: Kommunstyrelsens planutskott

Val av protokolljusterare 1. Upphandling av nybyggnad förskola vid Karlssons Äng Beslutsnivå: Kommunstyrelsens planutskott KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA () Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 20 november 20 kl. :00 Plats KS-salen, stadshuset Enligt uppdrag Anette Mellström Föredragningslista Val av protokolljusterare.

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 31 mars 2015 kl. 10:00-11:50 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 18-24 ande Mattias Adolfson (S) ordförande Jonas Lövgren (M) vice ordförande Johan Persson

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 10 juni 2014 kl. 10:00-11:10 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 45-57 ande Mattias Adolfson (S) Per-Olof Jonsson (M) Anders Andersson (C) Johan Persson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2018-05-15 Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 15 maj 2018 kl. 8:30-9:25 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 53-56 Beslutande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 27 januari 2015 kl. 10:00-11:50 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 1-6 ande Jonas Lövgren (M) Dzenita Abaza (S) Johan Persson (S) Anders Andersson (C) Bertil

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 17 december 2013 kl. 8:30-9:30 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 134-137 ande Anders Andersson (C) Per-Olof Jonsson (M) Johan Persson (S) Anette Lingmerth

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 8 december 2015 kl. 10:00-11:40 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 74-86 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Johan Persson (S) Anders Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 28 augusti 2018 kl. 8:30-9:15 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 77-81 ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V) ordförande

Läs mer

Föredragande: Mattias Andersson, kommunledningskontoret. Föredragande: Maria Jakobsson, kommunledningskontoret

Föredragande: Mattias Andersson, kommunledningskontoret. Föredragande: Maria Jakobsson, kommunledningskontoret KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(2) Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 14 juni 2016 kl. 10:00 Plats KS-salen, stadshuset Enligt uppdrag Anette Mellström Föredragningslista Val av protokollsjusterare

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(1) Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 27 januari 2015 kl. 10:00 Plats KS-salen, stadshuset Enligt uppdrag Anette Mellström Föredragningslista Val av protokollsjusterare

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 17 april 2012 kl. 8:30 09:30 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 45-49 ande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anna Thore (MP) Anders Andersson (C)

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 26 januari 2016 kl. 11:00-12:55 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 1-10 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Johan Persson (S) Anders Andersson (C)

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 29 mars 2016 kl. 10:00-10:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 20-29 ande Jonas Lövgren (M) Dzenita Abaza (S) Ingemar Einarsson (C) Anders Andersson (C)

Läs mer

Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen

Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen TJÄNSTEUTLÅTANDE Samhällsbyggnadskontoret Dnr KS/2012:77-254 Mark- och exploateringsenheten 2018-10-04 1/3 Handläggare Jörgen Altin Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen Förslag till

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats Stadshuset, KS-salen PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 21 augusti 2012 kl. 8:30-9:40. Omfattning

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats Stadshuset, KS-salen PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 21 augusti 2012 kl. 8:30-9:40. Omfattning Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 21 augusti 2012 kl. 8:30-9:40 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 89-93 ande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 14 maj 2013 kl. 8:30 10:45 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 51-56 ande Anders Andersson (C) Anette Lingmerth (S) Tara Braem (MP) Inger Hilmansson (FP)

Läs mer

Markanvisningsavtal för del av fastigheten Tallhagen 2:13 m fl, Tolvmannagatan Norrgårdsgärdet

Markanvisningsavtal för del av fastigheten Tallhagen 2:13 m fl, Tolvmannagatan Norrgårdsgärdet TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Johanna Kindqvist 0-0- KS 0/0 0 Kommunstyrelsen Markanvisningsavtal för del av fastigheten Tallhagen : m fl, Tolvmannagatan Norrgårdsgärdet Förslag till

Läs mer

Markanvisningsavtal för del av fastigheten Spiggen 4 m fl, vid Tolvmannagatan Norrgårdsgärdet

Markanvisningsavtal för del av fastigheten Spiggen 4 m fl, vid Tolvmannagatan Norrgårdsgärdet TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Johanna Kindqvist 0-0- KS 0/0 0 Kommunstyrelsen Markanvisningsavtal för del av fastigheten Spiggen m fl, vid Tolvmannagatan Norrgårdsgärdet Förslag till

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 22 maj 2012 kl. 8:30-9:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 64-66 Beslutande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 24 oktober 2017 kl. 8:00-8:50 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 122-124 Beslutande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita

Läs mer

Föredragande: Pär Svanfeldt, kommunledningskontoret. Föredragande: Pär Svanfeldt, kommunledningskontoret. Beslutsnivå: kommunfullmäktige

Föredragande: Pär Svanfeldt, kommunledningskontoret. Föredragande: Pär Svanfeldt, kommunledningskontoret. Beslutsnivå: kommunfullmäktige KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(1) Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 24 oktober 2017 kl. 10:30 Plats KS-salen, stadshuset Enligt uppdrag Anette Mellström Föredragningslista Val av protokolljusterare.

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 30 augusti 2016 kl. 10:00-11:10 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 67-78 ande Mattias Adolfson (S) ordförande Jonas Lövgren (M) vice ordförande Johan Persson (S) 67-74 Dzenita Abaza

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 19 september 2017 kl. 8:30-9:30 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 104-108 ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 8 september 2015 kl. 8:30-9:15 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 63-66 ande Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 15 maj 2018 kl. 8:30-9:25 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 53-56 ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Bertil Dahl (V) Carl-Henrik Sölvinger (L) ordförande vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 21 november 2017 kl. 8:30-9:30 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 132-138 ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen

Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen PROTOKOLLSUTDRAG 12:1 Kommunstyrelsen KS 222 2018-10-31 1/3 Dnr KS/2012:77-254 Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att

Läs mer

Ändring av exploateringsavtal för Ölandshamnen (Eldaren 1, 6 och del av Kvarnholmen 2:6)

Ändring av exploateringsavtal för Ölandshamnen (Eldaren 1, 6 och del av Kvarnholmen 2:6) TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Johanna Kindqvist 205-04-2 KS 203/058 5026 Rev 205-04-30 Kommunfullmäktige Ändring av exploateringsavtal för Ölandshamnen (Eldaren, 6 och del av Kvarnholmen

Läs mer

Planbesked för fastighet Kastanjen 3, Sandås

Planbesked för fastighet Kastanjen 3, Sandås TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Anette Karlsson 2014-06-05 KS 2014/0535 Kommunstyrelsens planutskott Planbesked för fastighet Kastanjen 3, Sandås Förslag till beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

Planbesked för fastighet Plommonträdet 5, Sandås

Planbesked för fastighet Plommonträdet 5, Sandås TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Anette Karlsson 2014-06-05 KS 2014/0533 Kommunstyrelsens planutskott Planbesked för fastighet Plommonträdet 5, Sandås Förslag till beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 18 september 2018 kl. 8:30-8:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 83-86 ande Ingemar Einarsson (C) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V) Carl-Henrik Sölvinger (L) ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 25 augusti 2015 kl. 8:30-9:50 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 58-62 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Projekt- och byggenhet på kommunledningskontoret

Projekt- och byggenhet på kommunledningskontoret TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Ulrick Hultman 2018-11-20 KS 2018/1106 0480-450 028 Kommunfullmäktige Projekt- och byggenhet på kommunledningskontoret Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

1. Nybyggnad av brandstation, omdisponering av budgetmedel inom befintlig investeringsram. Föredragande: Gunilla Svensson, serviceförvaltningen

1. Nybyggnad av brandstation, omdisponering av budgetmedel inom befintlig investeringsram. Föredragande: Gunilla Svensson, serviceförvaltningen KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(2) Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 29 november 2016 kl. 10:00 Plats KS-salen, stadshuset Enligt uppdrag Anette Mellström Föredragningslista Val av protokollsjusterare

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 14 juni 2016 kl. 8:30-9:20 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 68-71 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 18 december 2018 kl. 10:00-11:50 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 65-77 ande Mattias Adolfson (S) Kajsa Hedin (M) Johan Persson (S) Ingemar Einarsson (C) Liselotte Ross (V) ordförande

Läs mer

Datum att godkänna exploateringsutgifter om 15 miljoner kronor vid genomförande av exploatering i Norra Kvarngärdet.

Datum att godkänna exploateringsutgifter om 15 miljoner kronor vid genomförande av exploatering i Norra Kvarngärdet. KS 8 5 FEBRUARI 2014 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Åström Susanna Datum 2013-12-19 Diarienummer KSN-2013-0760 Kommunstyrelsen Exploateringsavtal för Norra Kvarngärdet Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Markanvisningsavtal Skväkran 1

Markanvisningsavtal Skväkran 1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Samhällsbyggnadskontoret Dnr KS/2012:93-254 Mark- och exploateringsenheten 2018-11-23 1/4 Handläggare Jörgen Altin Markanvisningsavtal Skväkran 1 Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Bostäder vid Kvarnfallsvägen/Kvarnstensvägen

Bostäder vid Kvarnfallsvägen/Kvarnstensvägen 2007-10-22 Handläggare Kristina Bodin Tel: 031-792 12 62 UTSTÄLLNINGSHANDLING Diarienummer KS/2007:09 Detaljplan för Bostäder vid Kvarnfallsvägen/Kvarnstensvägen Partille kommun Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 23 maj 2017 kl. 8:30-9:10 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 61-63 Beslutande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Planbesked för fastighet Falken 4, Malmen

Planbesked för fastighet Falken 4, Malmen TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Anette Karlsson 2014-06-05 KS 2014/0534 Kommunstyrelsens planutskott Planbesked för fastighet Falken 4, Malmen Förslag till beslut Kommunstyrelsens planutskott

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 31 mars 2015 kl. 8:00-9:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 24-28 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden Diarienummer 0703/09

Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden Diarienummer 0703/09 Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden 2015-06-12 Diarienummer 0703/09 Exploateringsavdelningen Sanna Gavel Telefon 031-368 11 68 E-post: sanna.gavel@fastighet.goteborg.se Förlängning samt förändring

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 18 augusti 2015 kl. 8:30-9:40 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 54-57 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Tid Tisdagen den 12 december 2017 kl. 11:15 OBS TID

Tid Tisdagen den 12 december 2017 kl. 11:15 OBS TID KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA () Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den december 07 kl. :5 OBS TID Plats KS-salen, stadshuset Enligt uppdrag Anette Mellström Föredragningslista Val av protokollsjusterare.

Läs mer

Planbesked för fastighet Bofinken 3, Malmen

Planbesked för fastighet Bofinken 3, Malmen TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Anette Karlsson 2014-06-05 KS 2014/0531 Klicka här för att ange text. Kommunstyrelsens planutskott Planbesked för fastighet Bofinken 3, Malmen Förslag

Läs mer

Planbesked för fastigheten Falken 4, Malmen

Planbesked för fastigheten Falken 4, Malmen TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Anette Karlsson 2014-09-17 KS 2014/0534 Samhällsbyggnadsnämnden Planbesked för fastigheten Falken 4, Malmen Förslag till beslut Kommunstyrelsens planutskott

Läs mer

Handlingar Utdrag ur samhällsbyggnadsnämndens protokoll den 23 augusti 2017, 154. Samhällsbyggnadskontorets skrivelse den 23 augusti 2017.

Handlingar Utdrag ur samhällsbyggnadsnämndens protokoll den 23 augusti 2017, 154. Samhällsbyggnadskontorets skrivelse den 23 augusti 2017. UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2017-09-19 Kommunstyrelsens arbetsutskott 106 Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L): Skapa fler ställplatser för husbilar! Dnr KS 2017/0567 Handlingar Utdrag ur samhällsbyggnadsnämndens

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 20 november 2018 kl. 8:30-9:35 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 107-112 ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Motion Jonas Lövgren (M) - Ang uppsamling av avrinnande regnvatten

Motion Jonas Lövgren (M) - Ang uppsamling av avrinnande regnvatten TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Gunilla Svensson 2013-01-15 SFN 2013/0021 0480-450 513 Servicenämnden Motion Jonas Lövgren (M) - Ang uppsamling av avrinnande regnvatten Förslag till

Läs mer

Bostäder utmed Oxledsvägen

Bostäder utmed Oxledsvägen 2008-03-18 rev. 2008-11-24 Handläggare Kristina Bodin Tel: 031-792 12 62 ANTAGANDEHANDLING Antagen av KF 27 januari 2009 Laga kraft 19 juli 2010 Diarienummer KS/2003:315 Detaljplan för Bostäder utmed Oxledsvägen

Läs mer

2. Svar på revisorernas granskning av intern kontroll vid utbetalning av löner Beslutsnivå: Kommunstyrelsen

2. Svar på revisorernas granskning av intern kontroll vid utbetalning av löner Beslutsnivå: Kommunstyrelsen 1(9) Tid Tisdagen den 5 juni 2018 kl. 8:00 Plats Sammanträdesrum Magistern Enligt uppdrag Anette Mellström Föredragningslista Val av protokollsjusterare 1. Genomgång av beslutsärenden Ajournering för gruppmöten

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 13 december 2016 kl. 8:30-9:10 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 133-136 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-04-20 Tid 8.30 9.35 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 77-83 ande Malin Petersson (M) ordförande Bertil Dahl (V) Anders Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 17 januari 2017 kl. 8:30-9:15 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 1-5 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 24 mars 2015 kl. 8:30-8:55 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 21-23 ande Anders Andersson (C) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V) Inger Hilmansson (FP)

Läs mer

Prioritering av detaljplaner

Prioritering av detaljplaner TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Anette Karlsson 2014-06-04 KS 2014/0528 Kommunstyrelsens planutskott Prioritering av detaljplaner Förslag till beslut Kommunstyrelsens planutskott godkänner

Läs mer

Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens. Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Malin Petersson

Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens. Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Malin Petersson KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-11-01 Tid 15:45-15:47 Plats Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens Omfattning 171-172 Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Helena Lombrink Förslag till beslut

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Helena Lombrink Förslag till beslut Exploateringskontoret Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) Dnr E2018-03826 2019-02-22 Handläggare Helena Lombrink 08-508 266 11 Till Exploateringsnämnden 2019-03-07 Markanvisning för bostäder till Wästbygg Projektutveckling

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 17 maj 2016 kl. 8:30-8:55 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 49-51 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 19 maj 2015 kl. 8:30-9:10 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 37-38 Beslutande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Bertil Dahl (V) Inger Hilmansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 11 oktober 2016 kl. 8:30-9:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 98-102 ande Anders Andersson (C) Johan Persson (S) Bertil Dahl (V) Carl-Henrik Sölvinger (L) ordförande Sekreterare

Läs mer

KS SEPTEMBER 2014

KS SEPTEMBER 2014 KS 15 10 SEPTEMBER 2014 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Åström Susanna Datum 2014-08-08 Diarienummer KSN-2013-1206 Kommunstyrelsen Köpeavtal för exploatering, Bruno Liljeforsgatan Förslag till beslut

Läs mer

Markanvisningsavtal del av Strängnäs 3:1, kvarteret Spoven

Markanvisningsavtal del av Strängnäs 3:1, kvarteret Spoven TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr KS/2017:468-251 Mark- och exploateringsenheten 2017-09-08 1/3 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Markanvisningsavtal del av Strängnäs 3:1, kvarteret Spoven Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Markanvisningsavtal del av Strängnäs 3:1, kvarteret Spoven

Markanvisningsavtal del av Strängnäs 3:1, kvarteret Spoven 10:1 10:2 10:3 TJÄNSTEUTLÅTANDE 10:4 Dnr KS/2017:468-251 Mark- och exploateringsenheten 2017-09-08 1/3 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Markanvisningsavtal del av Strängnäs 3:1, kvarteret Spoven Förslag

Läs mer

Köpeavtal del av Bresshammar 1:1 JW Bostad AB

Köpeavtal del av Bresshammar 1:1 JW Bostad AB 12:1 12:2 TJÄNSTEUTLÅTANDE 12:3 Dnr KS/2012:93-254 Mark- och exploateringsenheten 2017-11-20 1/2 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Köpeavtal del av Bresshammar 1:1 JW Bostad AB Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

1. Redovisning av Sveriges Kommuner och Landstings Öppna Jämförelser Jämställdhet. Föredragande: Ann-Sofie Lagercrantz, kommunledningskontoret

1. Redovisning av Sveriges Kommuner och Landstings Öppna Jämförelser Jämställdhet. Föredragande: Ann-Sofie Lagercrantz, kommunledningskontoret 1(7) Kommunstyrelsen Tid Tisdagen den 10 januari 2017 kl. 8:00 Plats Sammanträdesrum Magistern Enligt uppdrag Anette Mellström Föredragningslista Val av protokollsjusterare 1. Redovisning av Sveriges Kommuner

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 19 december 2017 kl. 8:30 10:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 149-153 ande Ingemar Einarsson (C), ordförande Christina Fosnes (M), vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 28 februari 2017 kl. 8:30-9:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 19-23 ande Anders Andersson (C) ordförande, 19-20, 22-23 Christina Fosnes (M) ordförande, 21 Johan Persson (S) Dzenita

Läs mer

Markanvisningsavtal för del av fastigheten Forellen 1, Malmen

Markanvisningsavtal för del av fastigheten Forellen 1, Malmen TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Johanna Kindqvist 2015-09-21 KS 2013/0480 50126 Kommunstyrelsen Markanvisningsavtal för del av fastigheten Forellen 1, Malmen Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Bengt Sundström (fp) Bengt-Olof Roos (kd)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Bengt Sundström (fp) Bengt-Olof Roos (kd) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-06-20 141 Tid 8.30-9.45 Plats Stadshuset Omfattning 142-148 ande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Markanvisningsavtal för del av fastigheten Sandås 2:7

Markanvisningsavtal för del av fastigheten Sandås 2:7 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Maria Jakobsson 2015-12-02 KS 2014/0758 0480-450081 Kommunstyrelsen Markanvisningsavtal för del av fastigheten Sandås 2:7 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Ajournering för gruppmöten (ca 10:00) 3. Svar på granskningsrapport om kommunstyrelsens uppsiktsplikt Beslutsnivå: Kommunstyrelsen

Ajournering för gruppmöten (ca 10:00) 3. Svar på granskningsrapport om kommunstyrelsens uppsiktsplikt Beslutsnivå: Kommunstyrelsen 1(7) Kommunstyrelsen Tid Tisdagen den 12 januari 2016 kl. 8:00 Plats Sammanträdesrum Magistern Enligt uppdrag Jonas Sverkén Föredragningslista Val av protokollsjusterare 1. Information om samverkansavtalet

Läs mer

UTKAST!! Markanvisningsavtal - del av Österby 1:24 och Falkenbäck 25. Varbergs kommun, nedan kallad kommunen Varberg

UTKAST!! Markanvisningsavtal - del av Österby 1:24 och Falkenbäck 25. Varbergs kommun, nedan kallad kommunen Varberg Markanvisningsavtal - del av Österby 1:24 och Falkenbäck 25 Parter Varbergs kommun, nedan kallad kommunen 212000-1249 432 80 Varberg AB, nedan kallad exploatören 1. Bakgrund, syfte och omfattning Avtalet

Läs mer

Markanvisning för bostäder i Slakthusområdet inom fastigheten Johanneshov 1:1 m.fl. till Åke Sundvall Projekt AB

Markanvisning för bostäder i Slakthusområdet inom fastigheten Johanneshov 1:1 m.fl. till Åke Sundvall Projekt AB Sida 1 (7) 2019-03-22 Handläggare Eric Dahlén 08-508 876 12 Till Exploateringsnämnden 2019-04-25 Markanvisning för bostäder i Slakthusområdet inom fastigheten Johanneshov 1:1 m.fl. till Åke Sundvall Projekt

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 27 oktober 2015 kl. 8:30-9:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 86-91 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

Annette Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) David Westlund (S) ersättare Håkan Larsson (MP) ersättare Fredrik Ottesen (SD) ersättare

Annette Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) David Westlund (S) ersättare Håkan Larsson (MP) ersättare Fredrik Ottesen (SD) ersättare Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, 14.00-14.45 ande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) Henrik Wöhlecke (M) Annette Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Läs mer

Föravtal gällande hotell på del av fastigheten Kvarnholmen 2:1, Ölandskajen

Föravtal gällande hotell på del av fastigheten Kvarnholmen 2:1, Ölandskajen TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Johanna Kindqvist 2014-08-19 KS 2012/0379 50126 Kommunstyrelsen Föravtal gällande hotell på del av fastigheten Kvarnholmen 2:1, Ölandskajen Förslag till

Läs mer

Köpeavtal för del av Strängnäs 3:1 Sthlm 08 Entreprenad AB

Köpeavtal för del av Strängnäs 3:1 Sthlm 08 Entreprenad AB TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr KS/2012:77-254 Mark- och exploateringsenheten 2017-09-08 1/3 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Köpeavtal för del av Strängnäs 3:1 Sthlm 08 Entreprenad AB Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 20 augusti 2013 kl. 8:30 10:25 Plats KS-salen Omfattning 79-84 ande Anders Andersson (C) Per-Olof Jonsson (M) Johan Persson (S) Anette Lingmerth (S) Tara

Läs mer

upf21.13, TNRAA,A SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum:

upf21.13, TNRAA,A SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 1 (9) upf21.13, Plats och tid: Bergius, Stationsgatan 12, Uppsala ldockan 13:15 15:25 ande: Övriga deltagare: Erik Pelling (S), Ordförande Fredrik Ahlstedt (M), 2:e vice ordförande Hanna Mörck (V) 18-24,

Läs mer