Tid och plats Tisdagen den 23 oktober kl , Yrkeshögskolan Bryggaregatan 17

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tid och plats Tisdagen den 23 oktober kl. 17.00-18.15, Yrkeshögskolan Bryggaregatan 17"

Transkript

1 (8) Tid och plats Tisdagen den 23 oktober kl , Yrkeshögskolan Bryggaregatan 17 Omfattning Beslutande ledamöter Anna Svalander (FP) Per Carlsson (S) Birgitta Bergman (M) Marie Fridén (M) Birgitta Hedström (M) Mattias Danielsson (C) Helene Sandberg (S) Hicham El-Horr (V) Sümeyya Gencoglu (MP) Övriga närvarande Seija Noppa (M) Jonny Johansson (M) Georg Guldstrand (M) Andreas Cerny (FP) Åke Ekvad (KD) Anders Jonsson (S) Sofia Bohlin (S) Johan Hallin (S) Marjan Garmroudi (V) Anders Waldau Michael Malmström Eva Lindström ordförande 1:e vice ordförande 2:e vice ordförande utbildningschef controller nämndsekreterare Justering Mattias Danielsson (C) utses tillsammans med mötesordföranden att justera dagens protokoll. Justeringen äger rum på Utbildningskontoret onsdagen den 24 oktober Godkännande av samt ändring i föredragningslistan Vid dagens sammanträde utökas föredragningslistan med ytterligare ett beslutsärende Ansökan från Drottning Blankas gymnasieskola AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Borås Stad, 126. Upprättad föredragningslista med ovanstående tillägg godkännes.

2 (8) 116 Gruppöverläggning Partiöverläggningar för majoritetsgruppen ägde rum den 22 oktober kl Partiöverläggningar för minoritetsgruppen ägde rum den 18 oktober kl Dnr 2012/UN Budgetuppföljning september 2012 Prognosen för Utbildningsförvaltningen visar ett minus på 7,3 mkr när den centrala bufferten på drygt 4,6 mkr är fördelad enligt tidigare beslut. Ett resultat på minus 7,3 mkr är beslutat och godkänt av Kommunstyrelsen. I det prognostiserade resultatet ingår bufferten som är 4,6 mkr, som är fördelad på gymnasieskolorna i och med arbetet med att införa en ny skolreform GY11 och avvecklande av den gamla skolreformen. Stor osäkerhet råder om hur de nya lärarlönerna påverkar budget. För Utbildningsförvaltningen innebär avtalet ökade kostnader på ca 2,3 mkr. Utbildningsnämnden godkänner upprättad budgetuppföljning per september Dnr 2012/UN Utbildningsförvaltningens plan för samhällsstörningar och extraordinära händelser Kommunfullmäktige beslutade att fastställa ny plan för extraordinära händelser. Fullmäktige beslutade också att varje nämnd och bolag ska ha en egen, väl genomarbetad och aktuell plan för samhällsstörningar och extraordinära händelser. Planen ska antas för varje ny mandatperiod. Utbildningsnämnden fastställer plan för samhällsstörningar och extraordinära händelser, och uppdrar åt utbildningschefen att svara för framtagande och uppdatering av bilagorna. 119 Dnr 2012/UN Riktlinjer för Boråselevers möjligheter till studier vid svenska gymnasiala utlandsskolor Utbildningsnämnden beslutade vid sitt sammanträde om riktlinjer för elevers möjligheter till studier vid svenska gymnasiala skolor utomlands. Dessa riktlinjer har nu reviderats. Utbildningsnämnden fastställer Riktlinjer för Boråselevers möjligheter till studier vid svenska gymnasiala utlandsskolor, enligt PM daterat , att gälla fr.o.m. läsåret 2013/2014.

3 (8) 120 Dnr 2012/UN Uppföljning av kvalitetspolicyn 2012 Kommunfullmäktige beslutade i budget 2012 att kompetens och arbetssätt ska vara en prioriterad kvalitetsfaktor, och ska följas upp under året. Kommunfullmäktige beslutade också att utöver detta behöver nämnder och bolag fortsätta arbetet med faktorn bemötande och förhållningssätt. Nämnderna/bolagens redovisning ska innehålla uppgifter om hur man konkret har arbetat med frågorna, vilka åtgärder som är planerade samt resultat och effekter av arbetet. Nämnderna ska även redovisa antal/andel av de tillsvidareanställda som har genomgått utbildning i frågor kring bemötande och förhållningssätt under året. Utbildningsnämnden godkänner upprättad uppföljning av kvalitetspolicyn 2012 och översänder densamma till Kommunstyrelsen. 121 Dnr 2012/UN Remiss Översyn av kostverksamheten i Borås Stad Översyn av kostverksamheten i Borås Stad har genomförts av Stadsdelförvaltningen Väster/kommungemensam kost. I utredningsarbetet har köken inom de tre stadsdelarna och köken inom utbildningsförvaltningen, förutom utbildningsköken inom restaurangprogrammen, kartlagts. Uppdraget om översyn är formulerat i fullmäktiges budget 2011 och handlar om att utreda andra alternativ till matproduktion i syfte att finna lokala lösningar i anslutning till den verksamhet där maten serveras. Utbildningsnämnden tillstyrker slutsatserna i Översyn av kostverksamheten i Borås Stad i de delar som berör gymnasieskolan och avstår från yttrande i övrigt. 122 Dnr 2012/UN Remiss Kulturprogram för Borås Stad Kulturförvaltningen har till Utbildningsnämnden översänt rubricerad remiss. I Kulturprogram för Borås Stad anges inriktningen på arbetet med kultur under tidsperioden. Fyra områden (Barn och unga, Den textila identiteten, Den samtida konsten samt Samhällsplanering/samhällsutveckling) kommer att prioriteras och en handlingsplan har tagits fram för att fastställa konkreta åtgärder i syfte att förverkliga prioriteringarna. Utbildningsnämnden tillstyrker Kulturprogram för Borås Stad Dnr 2012/UN Remiss Handlingsplan för kulturen i Borås Stad Kulturförvaltningen har till Utbildningsnämnden översänt rubricerad remiss. Handlingsplanen kopplas till Kulturprogram för Borås Stad för att fastställa konkreta åtgärder för tidsperioden Syftet med planen är att förverkliga de i Kulturprogrammet angivna prioriteringarna; Barn och unga, Den textila identiteten, Den samtida konsten samt Samhällsplanering/samhällsutveckling. Utbildningsnämnden tillstyrker Handlingsplan för kulturen i Borås Stad

4 (8) 124 Dnr 2012/UN Remiss Motion; Fler gång- och cykelvägar behövs i Borås Kommunstyrelsen har till Utbildningsnämnden översänt rubricerad motion för yttrande. Ett förslag till remissvar har upprättats där Utbildningsnämnden avstår från att yttra sig. Utbildningsnämnden avstår från yttrande. 125 Dnr 2012/UN Yrkeskurser i gymnasieskolan Regeringen föreslår ett nytt utbildningsalternativ för elever som inte är behöriga till gymnasieskolans nationella program och för elever som har påbörjat nationella program men hoppat av. Eleverna ska kunna läsa kortare kurser inom ramen för Introduktionsprogrammet yrkesintroduktion. Huvudmännen ska erbjudas stimulansmedel för att utveckla kvaliteten i yrkesintroduktionen. Skolverket ges uppdraget att utveckla yrkesintroduktion som förbereder för konkreta arbetsuppgifter på arbetsmarknaden. Utbildningstiden ska kunna vara av varierande längd. Yrkanden Majoritetsgruppen Anna Svalander (FP), Marie Fridén (M), Birgitta Hedström (M), Birgitta Bergman (M) och Mattias Danielsson (C) yrkar att nämnden beslutar att Utbildningsförvaltningen får i uppdrag att undersöka möjligheterna att införa kortare yrkeskurser i gymnasieskolan. Minoritetsgruppen Per Carlsson (S), Helene Sandberg (S), Hicham El-Horr (V) och Sümeyya Gencoglu (MP) yrkar att ärendet avslås. Ordföranden ställer proposition på de båda yrkandena och finner majoritetsgruppens förslag med övervägande ja besvarad. Omröstning begärs. Utbildningsnämnden godkänner följande propositionsordning: Ja innebär bifall till majoritetsgruppens yrkande Nej innebär bifall till minoritetsgruppens yrkande Vid omröstningen röstas ja av Marie Fridén (M), Birgitta Bergman (M), Birgitta Hedström (M), Mattias Danielsson (C) och Anna Svalander (FP) samt nej av Helene Sandberg (S), Per Carlsson (S), Hicham El-Horr (V) och Sümeyya Gencoglu (MP). Utbildningsnämnden har således med 5 röster mot 4 beslutat i enlighet med majoritetsgruppens yrkande. Minoritetsgruppen i Utbildningsnämnden reserverar sig mot beslutet. Utbildningsförvaltningen får i uppdrag att undersöka möjligheterna att införa kortare yrkeskurser i gymnasieskolan och få ta del av stimulansmedel som regeringen avsatt för detta. I undersökningen ska ingå att följa Skolverkets arbete i frågan. Uppdraget ska redovisas vid Utbildningsnämndens sammanträde i februari 2013.

5 (8) 126 Dnr 2012/UN Remiss Ansökan från Drottning Blankas gymnasieskola AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Borås Stad Utbildningsnämnden tillstyrkte ansökan från Drottning Blankas Gymnasieskola avseende utökning av skolans verksamhet med Estetiska programmet Bild och formgivning. Skolan har därefter fått avslag på sin ansökan av Skolinspektionen och överklagat beslutet till Förvaltningsrätten. Ärendet är nu återförvisat till Skolinspektionen för ny handläggning och Utbildningsnämnden får på nytt yttra sig i ärendet. Det Estetiska programmet Bild och formgivning finns på den kommunala gymnasieskolan Bäckängsgymnasiet som även har det näraliggande alternativet Designprogrammet som är en särskild variant av Estetprogrammet. På Almåsgymnasiet finns Hantverksprogrammet med inriktning Textil design och på den fristående gymnasieskolan Ljud- och Bildskolan Estetiska programmet Speldesign. Även en ny fristående aktör, Kjersén Group AB, har ansökt om att få starta det Estetiska programmet med inriktning Bild och formgivning. Utökning av redan etablerade och nyetablering av fristående gymnasieskolor kan tillsammans med minskat elevunderlag få konsekvenser för den kommunala gymnasieskolan. Om ansökningarna från de fristående gymnasieskolorna beviljas kan det innebära att det läsåret 2013/14 kommer att finnas ett stort antal antagningsplatser på det aktuella programmet och inriktningen. Detta kan medföra stora förändringar för såväl Utbildningsförvaltningen som de fristående gymnasieskolorna i Borås. Från kommunens sida kan en omfattande anpassning behöva göras för att hantera omstrukturering av personal och lokaler som en följd av reducerat elevunderlag eller nedlagda utbildningar. Yrkanden Majoritetsgruppen Anna Svalander (FP), Marie Fridén (M), Birgitta Hedström (M), Birgitta Bergman (M) och Mattias Danielsson (C) yrkar att nämnden tillstyrker ansökan. Minoritetsgruppen Per Carlsson (S), Helene Sandberg (S), Hicham El-Horr (V) och Sümeyya Gencoglu (MP) yrkar att nämnden avslår ansökan. Ordföranden ställer proposition på de båda yrkandena och finner majoritetsgruppens förslag med övervägande ja besvarad. Omröstning begärs. Utbildningsnämnden godkänner följande propositionsordning: Ja innebär bifall till majoritetsgruppens yrkande Nej innebär bifall till minoritetsgruppens yrkande Vid omröstningen röstas ja av Marie Fridén (M), Birgitta Bergman (M), Birgitta Hedström (M), Mattias Danielsson (C) och Anna Svalander (FP) samt nej av Helene Sandberg (S), Per Carlsson (S), Hicham El-Horr (V) och Sümeyya Gencoglu (MP).

6 (8) Utbildningsnämnden har således med 5 röster mot 4 beslutat i enlighet med majoritetsgruppens yrkande. Minoritetsgruppen i Utbildningsnämnden reserverar sig mot beslutet. Utbildningsnämnden tillstyrker ansökan. Paragrafen förklaras omedelbart justerad. 127 Anmälningsärenden a) Stadskansliet. Borås 2025 Vision och strategi (2012/UN ) b) Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund. Tillsynsprotokoll Sven Eriksonsgymnasiet Hus 1-5 samt villan (2012/UN ) c) Kommunstyrelsen. Protokollsutdrag NKI-brukarundersökningar 2011 (2011/UN ) d) Kommunstyrelsen. Protokollsutdrag Förtydligande Kommunernas och Västra Götalandsregionens ansvar för utredning och insatser för barn/unga med specifika läsoch skrivsvårigheter (2012/UN ) e) Stadsdel Norr. Kvalitetsrapport om skolformerna i Borås Stad Undervisning och resultat (2012/UN ) f) Kommunstyrelsen. Protokollsutdrag Program för föräldrastöd (2012/UN ) g) Skolverket. Beslutsmeddelande Extra tilldelning av statsbidrag till yrkesinriktad gymnasial vuxenutbildning 2012 (2012/UN ) h) Skolinspektionen. Beslut Anmälan angående bristande information om betygssättning vid Almåsgymnasiet (2012/UN ) i) Förvaltningsrätten i Jönköping. Dom gällande överklagat beslut om bidrag enligt skollagen till fristående gymnasieskola (2009/UN ) j) Kommunfullmäktige. Protokollsutdrag Ombyggnad av Bäckängsgymnasiet (2011/UN ) k) Skolinspektionen. Informationsbrev Nu är det dags för Skolinspektionens regelbundna tillsyn (2012/UN ) l) Skolinspektionen. Beslut Anmälan angående avgifter vid Sven Eriksonsgymnasiet (2012/UN ) m) Sjuhärads kommunalförbund. Förnyat beslut om prissättning inom samverkansavtalet gällande gymnasieprogram inom ungdomsskolan från och med höstterminen 2012 (2012/UN )

7 (8) n) Skolinspektionen. Beslut och rapport efter kvalitetsgranskning av APL inom lärlingsutbildningen för vuxna vid Vuxenutbildingen i Borås Stad (2012/UN ) o) Skolinspektionen. Beslut Betygsrätt för MiROi i-learning AB för utbildning motsvarande kommunal vuxenutbildning samt motsvarande utbildning i svenska för invandrare (2012/UN ) p) Skolinspektionen. Beslut - Betygsrätt för Competens Utbildning Sverige AB för utbildning motsvarande kommunal vuxenutbildning samt motsvarande utbildning i svenska för invandrare (2012/UN ) q) Skolinspektionen. Beslut Anmälan angående tillsättning av vakanta tjänster i Ulricehamns kommun och Borås kommun (2012/UN ) r) Tullengymnasiet. Statistik Utbildningsnämndens ansvar för ungdomar år i Borås Stad som inte går eller genomgått nationellt program, (2012/UN ) s) FSG-protokoll Utbildningsnämnden lägger anmälningsärenden under a) s) till handlingarna. 128 Avgivna skrivelser a) Förvaltningsrätten. Yttrande över överklagat beslut Laglighetsprövning enligt kommunallagen (2012/UN ) Utbildningsnämnden lägger avgiven skrivelse under a) till handlingarna. 129 Delegationsbeslut a) Delegationsbeslut enligt anmälningslista nr Utbildningsnämnden godkänner redovisningen av de delegationsbeslut som förtecknats i protokoll den 23 oktober Rapport från programråd och ledningsgrupp för YH-utbildning Helene Sandberg (S) informerar från programråden Barn- och fritidsprogrammet samt Eloch energiprogrammet. Birgitta Hedström (M) redogör för mötet med programrådet Vård- och omsorgsprogrammet. Seija Noppa (M) har deltagit vid programrådet för Hantverksprogrammet Frisör och redogör för detta.

8 (8) Johan Hallin (S) informerar från programrådet Bygg- och anläggningsprogrammet Måleri. Georg Guldstrand (M) hade förhinder när Bygg- och anläggningsprogrammet Mark/Anläggning hade sitt sammanträde men redogör utifrån mötets protokoll för vad som diskuterades. Vid protokollet Eva Lindström Nämndsekreterare Justeras Anna Svalander Ordförande Mattias Danielsson Justeringen tillkännagiven på kommunens anslagstavla den 25 oktober Eva Lindström Nämndsekreterare

tjänstgörande för Marie Fridén (M) tjänstgörande för Birgitta Hedström (M)

tjänstgörande för Marie Fridén (M) tjänstgörande för Birgitta Hedström (M) 2013-03-26 1(7) Tid och plats Tisdagen den 26 mars 2013, kl. 17.00-18.20, Utbildningskontorets sammanträdesrum Omfattning 31-44 Beslutande ledamöter Anna Svalander (FP) Birgitta Bergman (M) Mattias Danielsson

Läs mer

tjänstgörande för Mattias Danielsson (C)

tjänstgörande för Mattias Danielsson (C) 2013-04-16 1(5) Tid och plats Tisdagen den 16 april 2013, kl. 17.00-17.40, Utbildningskontorets sammanträdesrum Omfattning 45-54 Beslutande ledamöter Anna Svalander (FP) Per Carlsson (S) Birgitta Bergman

Läs mer

Tid och plats Tisdagen den 26 januari 2016, kl. 16.00-16.25, Utbildningsförvaltningen

Tid och plats Tisdagen den 26 januari 2016, kl. 16.00-16.25, Utbildningsförvaltningen 2016-01-26 1(5) Tid och plats Tisdagen den 26 januari 2016, kl. 16.00-16.25, Utbildningsförvaltningen Omfattning 1-15 Beslutande ledamöter Helene Sandberg (S) Andreas Cerny (L) Anita Spjuth (V) Anders

Läs mer

137 Allmänhetens frågestund Ingen allmänhet närvarar vid dagens sammanträde.

137 Allmänhetens frågestund Ingen allmänhet närvarar vid dagens sammanträde. 2015-09-22 1(8) Tid och plats Tisdagen den 22 september 2015, kl. 16.00-16.40, Utbildningsförvaltningen Omfattning 135-158 Beslutande ledamöter Helene Sandberg (S) Andreas Cerny (FP) Anita Spjuth (V) Anders

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdag 2013-01-29 2(7)

PROTOKOLL Sammanträdesdag 2013-01-29 2(7) 2013-01-29 1(7) Tid och plats Tisdagen den 29 januari 2013, kl. 17.00-17.50, Utbildningskontorets sammanträdesrum Omfattning 1-18 Beslutande ledamöter Anna Svalander (FP) Per Carlsson (S) Birgitta Bergman

Läs mer

Tid och plats Tisdagen den 25 mars 2014, kl. 17.00-18.00, Textile Fashion Center

Tid och plats Tisdagen den 25 mars 2014, kl. 17.00-18.00, Textile Fashion Center 2014-03-25 1(10) Tid och plats Tisdagen den 25 mars 2014, kl. 17.00-18.00, Textile Fashion Center Omfattning 34-53 Beslutande ledamöter Anna Svalander (FP) ordförande Birgitta Bergman (M) 2:e vice ordförande

Läs mer

Tid och plats Måndagen den 20 februari kl. 17.00-18.55, Utbildningsförvaltningen

Tid och plats Måndagen den 20 februari kl. 17.00-18.55, Utbildningsförvaltningen 2012-02-20 1(5) Tid och plats Måndagen den 20 februari kl. 17.00-18.55, Utbildningsförvaltningen Omfattning 18 30 Beslutande ledamöter Anna Svalander (FP) Per Carlsson (S) Birgitta Bergman (M) Marie Fridén

Läs mer

Tid och plats Tisdagen den 26 januari 2016, kl , Utbildningsförvaltningen

Tid och plats Tisdagen den 26 januari 2016, kl , Utbildningsförvaltningen 2016-01-26 1(5) Tid och plats Tisdagen den 26 januari 2016, kl. 16.00-16.25, Utbildningsförvaltningen Omfattning 1-15 Beslutande ledamöter Helene Sandberg (S) Andreas Cerny (L) Anita Spjuth (V) Anders

Läs mer

Tid och plats Tisdagen den 21 augusti kl. 17.00-17.25, Utbildningsförvaltningen

Tid och plats Tisdagen den 21 augusti kl. 17.00-17.25, Utbildningsförvaltningen 2012-08-21 1(9) Tid och plats Tisdagen den 21 augusti kl. 17.00-17.25, Utbildningsförvaltningen Omfattning 87-103 Beslutande ledamöter Anna Svalander (FP) Per Carlsson (S) Birgitta Bergman (M) Marie Fridén

Läs mer

Utbildningsnämnden kallas till sammanträde:

Utbildningsnämnden kallas till sammanträde: Utbildningsnämnden kallas till sammanträde: Tid: Tisdagen den 22 oktober klockan 14.00 Information för nämndens ledamöter/ersättare klockan 14.00-16.00 Plats: Utbildningskontorets sammanträdesrum, Stora

Läs mer

Tid och plats Tisdagen den 27 januari 2015, kl. 17.00-17.50, Utbildningskontoret

Tid och plats Tisdagen den 27 januari 2015, kl. 17.00-17.50, Utbildningskontoret 2015-01-27 1(16) Tid och plats Tisdagen den 27 januari 2015, kl. 17.00-17.50, Utbildningskontoret Omfattning 1-22 Beslutande ledamöter Helene Sandberg (S) Andreas Cerny (FP) Anita Spjuth (V) Anders Jonsson

Läs mer

Tid och plats Tisdagen den 23 februari 2016, kl , Utbildningsförvaltningen

Tid och plats Tisdagen den 23 februari 2016, kl , Utbildningsförvaltningen 2016-02-23 1(5) Tid och plats Tisdagen den 23 februari 2016, kl. 16.00-16.20, Utbildningsförvaltningen Omfattning 16-27 Beslutande ledamöter Helene Sandberg (S) Andreas Cerny (L) Anita Spjuth (V) Anders

Läs mer

Utbildningsnämnden kallas till sammanträde:

Utbildningsnämnden kallas till sammanträde: Utbildningsnämnden kallas till sammanträde: Tid: Tisdagen den 27 augusti klockan 15.00 Information för nämndens ledamöter/ersättare klockan 15.00-17.00 Plats: Utbildningskontorets sammanträdesrum, Stora

Läs mer

Utbildningsnämnden kallas till sammanträde:

Utbildningsnämnden kallas till sammanträde: Utbildningsnämnden kallas till sammanträde: Tid: Tisdagen den 25 augusti klockan 15.00 Information för nämndens ledamöter/ersättare klockan 15.00-17.00 Plats: Utbildningskontoret, Stora Brogatan 45. 1

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1(16) Plats och tid Härneviskolan, Bro kl 16.00 17.00 Inez Kapborg (M),1:e vice ordförande Beslutande Rolf Nersing (S), 2:e vice ordförande Yvonne Blomqvist (M) Birgitta Holmström (S) Åke Holm (MP) Nawal

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(24) Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-22

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(24) Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-22 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(24) Plats och tid ande Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby den 22 oktober 2012, klockan 13.15-17.25, ajournerat klockan 16.15-16.25 Bo Ederström (M)

Läs mer

Tid och plats Tisdagen den 22 mars 2016, kl , Utbildningsförvaltningen

Tid och plats Tisdagen den 22 mars 2016, kl , Utbildningsförvaltningen 2016-03-22 1(8) Tid och plats Tisdagen den 22 mars 2016, kl. 17.00-17.55, Utbildningsförvaltningen Omfattning 28-46 Beslutande ledamöter Helene Sandberg (S) Andreas Cerny (L) Anita Spjuth (V) Anders Jonsson

Läs mer

Tid och plats Tisdagen den 6 december 2016, kl , Utbildningsförvaltningen

Tid och plats Tisdagen den 6 december 2016, kl , Utbildningsförvaltningen 2016-12-06 1(7) Tid och plats Tisdagen den 6 december 2016, kl. 17.00-18.00, Utbildningsförvaltningen Omfattning 153-165 Beslutande ledamöter Helene Sandberg (S) ordförande Andreas Cerny (L) 1:e vice ordförande

Läs mer

Utbildningsnämnden kallas till sammanträde:

Utbildningsnämnden kallas till sammanträde: Utbildningsnämnden kallas till sammanträde: Tid: Tisdagen den 26 augusti klockan 15.00 Information för nämndens ledamöter/ersättare klockan 15.00-17.00 Plats: Utbildningskontorets sammanträdesrum, Stora

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2015-04-29 1(19) Plats och tid: ande: Övriga deltagande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl. 13:15-17:00 Jenny

Läs mer

Utbildningsnämnden kallas till sammanträde:

Utbildningsnämnden kallas till sammanträde: Utbildningsnämnden kallas till sammanträde: Tid: Tisdagen den 6 december klockan 15.00 Information för nämndens ledamöter/ersättare klockan 15.00-17.00 Plats: Utbildningsförvaltningen, Stora Brogatan 45,

Läs mer

Utbildningsnämnden kallas till sammanträde:

Utbildningsnämnden kallas till sammanträde: Utbildningsnämnden kallas till sammanträde: Tid: Tisdagen den 23 augusti klockan 14.00 Information för nämndens ledamöter/ersättare klockan 14.00-16.00 Plats: Utbildningsförvaltningen, Stora Brogatan 45.

Läs mer

Gymnasienämnden 2004-06-15 1 (8)

Gymnasienämnden 2004-06-15 1 (8) Sammanträdesdatum 1 (8) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 17.00 21.00 Beslutande Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande Gisela Holtersson (s) Anette Ruus

Läs mer

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16. Utbildningsnämnden 2011-05-24 1 Plats och tid Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.30 Närvarande och beslutande Enligt förteckning

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Björn Andreasson, (m), ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Johan Svanberg, (m), ledamot Brita Edholm, (fp),

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 0-11.30 Beslutande Anders Throbäck (S), ordförande Sara Anheden (S) Carola Lindgren (M) Lars-Ove Hägerroth (M), ersättare för Daniel Persson (M) Eva Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-20 1(24)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-20 1(24) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-20 1(24) Innehållsförteckning Vindkraftsetablering på fastigheterna Sparresäter 1:13 och Karlsfors 3:1... 3 Sommarlovsentreprenörer 2011... 5 Ansökan från YA Fri

Läs mer

Förvaltningskontoret, Lilla Rådmansgatan 2 kl. 18.00 19.45. Enl. särskild förteckning, sid. 2. Enl. särskild förteckning, sid. 2

Förvaltningskontoret, Lilla Rådmansgatan 2 kl. 18.00 19.45. Enl. särskild förteckning, sid. 2. Enl. särskild förteckning, sid. 2 2010-05-19 1 (33) Plats och tid Förvaltningskontoret, Lilla Rådmansgatan 2 kl. 18.00 19.45 Beslutande Enl. särskild förteckning, sid. 2 Övriga närvarande Enl. särskild förteckning, sid. 2 Utses att justera

Läs mer

Tid och plats Tisdagen den 17 maj 2016, kl , Utbildningsförvaltningen

Tid och plats Tisdagen den 17 maj 2016, kl , Utbildningsförvaltningen 2016-05-17 1(8) Tid och plats Tisdagen den 17 maj 2016, kl. 16.00-17.20, Utbildningsförvaltningen Omfattning 65-80 Beslutande ledamöter Helene Sandberg (S) Andreas Cerny (L) Anita Spjuth (V) Per Flensburg

Läs mer

Dnr 44-2010 5066 2011-05-02. Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Skvaderns gymnasieskola i Sundsvall

Dnr 44-2010 5066 2011-05-02. Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Skvaderns gymnasieskola i Sundsvall Dnr 44-2010 5066 2011-05-02 Beslut efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Skvaderns gymnasieskola i Sundsvall Beslut 2011-05-02 2(2) Dnr 44-2010 5066 Norrlindens Kunskapscentrum AB Jan Kibe jan.kibe@skvadern.nu

Läs mer

Programnämnd Barn och utbildning

Programnämnd Barn och utbildning Protokoll Bou 14/2011 Programnämnd Barn och utbildning Datum: 2011-11-02 Klockan: 13:15-16:15 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Thomas Esbjörnsson (S) Anders Hagsten (KD) Karolina Wallström

Läs mer

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD) Margot Karlsson (S)

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD) Margot Karlsson (S) Sammanträdesdatum Sida 1/12 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 10:30 12:30 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och kulturnämnden

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och kulturnämnden 1(20) Plats och tid: Partille Kulturhus, Partille kl. 08:30-15.00 Beslutande Monica Samuelsson (S), ordf Kent Carlsson (S) och tjänstgörande ersättare Tore Berghamn (FP) Elisabeth Mörner (M) Åke Andersson

Läs mer

Gymnasienämnden. Protokoll Gy 52/2013. Datum: 2013-04-10 Klockan: 13:00-16:20 Plats: Risbergska skolan. Närvarande ledamöter

Gymnasienämnden. Protokoll Gy 52/2013. Datum: 2013-04-10 Klockan: 13:00-16:20 Plats: Risbergska skolan. Närvarande ledamöter Protokoll Gy 52/2013 Gymnasienämnden Datum: 2013-04-10 Klockan: 13:00-16:20 Plats: Risbergska skolan Närvarande ledamöter Jessica Ekerbring (S) Ordförande Maria Rönnbäck (C) 1:e vice ordförande Maria Haglund

Läs mer

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:...

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:... 2009-04-27 35 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.28 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Brita Edholm, (fp), ordförande Anna Palm, (m), 1:e vice ordförande Johan Svanberg, (m), tjg ersättare Gunilla

Läs mer

ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN

ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2015-12-17 ÄRENDEN BUN 119 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN 120 BUDGETUPPFÖLJNING PER DEN 30 NOVEMBER 2015... 2 BUN 121 FÖRDELNING AV ENHETSBUDGETAR... 3 BUN

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-04-09 20 (25) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierps köping Kl. 08.30 10.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Jonas Nyberg (S), ordförande Carolina Nylander (S)

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram Dnr 44-2015:9669 Drottning Blankas Gymnasieskola AB Org.nr. 556566-8794 Ann-Marie.Viiala@academedia.se Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram efter tillsyn i Drottning Blankas Gymn. Halmstad belägen

Läs mer

Lennart Sohlberg, Hakan Yngström ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Lennart Sohlberg, Hakan Yngström ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum Sida 1-15 Plats och tid S:t Mikaelsskolan, Konferensrummen, kl 09.00-11.30 ande Lennart Sohlberg (S), Mora, ordförande Gunilla Elings Friberg (S), Orsa, vice ordförande Anders Björklund

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(17) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 16.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Anneli Björck-Andersson (S) Sven-Olov

Läs mer

Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson (KD) Per-Arne Hagby (C) Kjell-Åke Gauffin (S) Per-Arne Hagby ... Ordförande/Håkan Johansson

Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson (KD) Per-Arne Hagby (C) Kjell-Åke Gauffin (S) Per-Arne Hagby ... Ordförande/Håkan Johansson 2014-04-23 1 Plats och tid Beslutande Frånvarande Övriga deltagande Ellen Key-rummet, kommunkontoret, Ödeshög Onsdagen den 23 april 2014 kl 09:00 11:00 Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson

Läs mer

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011.

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-08-31 95 Meddelanden. 96 Anmälan om delegationsbeslut. 97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. 98 Information budget 2012. 99 Den framtida gymnasieskolan

Läs mer

Protokoll. = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNNJNMJOR= = =RVJSS

Protokoll. = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNNJNMJOR= = =RVJSS = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNNJNMJOR= = =RVJSS Utbildningsnämnden sammanträde 59. Uppföljning med prognos per den 30 september år 2011 60. Interkommunal ersättning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Protokoll Vux 108/2012 Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Datum: 2012-04-04 Klockan: 13:30-16:30 Plats: Språk och framtid Närvarande ledamöter Anders Hagström (KD) Lena Beime (S) Britta Bjelle

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt ÅströmCs), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Anneli

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Utbildningsnämnden 2012-04-18 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 22-35. Kristina Sköld.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Utbildningsnämnden 2012-04-18 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 22-35. Kristina Sköld. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.34 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Dennis Nilsson (M) Linda Hägglund (S) 22-33 Mikael Sporgelin (S) Lars

Läs mer

Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30. Enligt bilagor sidor 15 och 16. Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor

Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30. Enligt bilagor sidor 15 och 16. Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor 1(1) Plats och tid Beslutande Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30 Enligt bilagor sidor 15 och 16. Övriga deltagande Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor Utses att justera Rolf

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-24 2 Plats och tid Rådhuset, torsdagen den 24 mars 2011, Kl. 8.30-14.40 Beslutande Jan-Erik Steen (S) ordföranden Mats Nilsson (S) vice ordföranden

Läs mer

Utbildningsnämnden kallas till sammanträde: Tid: Tisdagen den 21 april klockan 14.00 Information för nämndens ledamöter/ersättare klockan 14.00-16.

Utbildningsnämnden kallas till sammanträde: Tid: Tisdagen den 21 april klockan 14.00 Information för nämndens ledamöter/ersättare klockan 14.00-16. KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 2015-04-14 Utbildningsnämnden kallas till sammanträde: Tid: Tisdagen den 21 april klockan 14.00 Information för nämndens ledamöter/ersättare klockan 14.00-16.00 Plats: Vuxenutbildningen,

Läs mer

Protokoll Gy 19/2011. Datum: 2011-02-09 Klockan: 13:00-16:40 Plats: Lilla Hotellet, lokal Viking, Drottninggatan 60

Protokoll Gy 19/2011. Datum: 2011-02-09 Klockan: 13:00-16:40 Plats: Lilla Hotellet, lokal Viking, Drottninggatan 60 Protokoll Gy 19/2011 Gymnasienämnden Datum: 2011-02-09 Klockan: 13:00-16:40 Plats: Lilla Hotellet, lokal Viking, Drottninggatan 60 Närvarande ledamöter Dennis Begic (S) Maria Haglund (M) Georg Barsom (FP)

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.50

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.50 1(18) Plats och tid ande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.50 Annsofi Ramevik (s), Ordförande Sandra Sjöberg (s) Siv Friedmann Björk (c) Ronny Samuelsson (s), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande

Läs mer

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP)

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP) KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Kompetenscentrum/ Klockan 17:00-20:30 ande Övriga närvarande Ledamöter Ulrika Landergren (L),

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (18) Paragrafer 33-48 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Madeleine Atlas (C), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M) Bodil

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Sal 114 14:00-16:00 ande Anders Tell, ordförande. Fredrik Axelsson (M), vice ordf. Malin Emilson (S) Qazim Hasanaj (S) Emma Bruce (S) Anna Pettersson (S) Magnus

Läs mer

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 27 Socialnämnden. Plats och tid: Socialförvaltningens sessionssal, Bangatan 10 A, kl 16.30 20.

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 27 Socialnämnden. Plats och tid: Socialförvaltningens sessionssal, Bangatan 10 A, kl 16.30 20. 27 Plats och tid: Socialförvaltningens sessionssal, Bangatan 10 A, kl 16.30 20.00 Ledamöter Göran Wallén (M) ordförande Agneta Lindskog (KD) Erland Stensson (V) Blanka Rutberg (M) ersätter Cecilia Karlsson

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.00-12.05

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.00-12.05 1 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.00-12.05 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-15.55 Beslutande Bengt Andersson (s) ordf 14-20 Lars Olsson (c) 1:e v ordf, ordf 13 Urban Widmark (m) Margareta Axelsson (s) Lennart Westdahl (s) Margareta Sundin

Läs mer

Återkallande av vissa beslut rörande gymnasieskolan

Återkallande av vissa beslut rörande gymnasieskolan Utbildningsutskottets betänkande 2006/07:UbU3 Återkallande av vissa beslut rörande gymnasieskolan Sammanfattning I betänkandet behandlas budgetpropositionen utgiftsområde 16 (prop. 2006/07:1) såvitt avser

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid: Beslutande: Ersättare: Förvaltningsbyggnad Viktoria, Stenbocken kl 11.35-12.15, 14.30-14.50 Mats-Olov Johansson (M), ersättare för Jonas Ahlström (M) Elisabet

Läs mer

Protokoll 2012-12-10. Jämtlands Gymnasieförbund! 831 82 Östersund Telefon: 063-14 02 00 (växel) info@jgy.se

Protokoll 2012-12-10. Jämtlands Gymnasieförbund! 831 82 Östersund Telefon: 063-14 02 00 (växel) info@jgy.se Protokoll PROTOKOLL 2 Plats och tid måndag den 10 december 2012, kl. 9.00 11.00 Wargentinrummet, Jämtlands Gymnasium Wargentin Paragrafer 66-67 Beslutande Enligt tjänstgöringslista Övriga deltagare Mikael

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i skollagen (2010:800); SFS 2011:189 Utkom från trycket den 22 mars 2011 utfärdad den 10 mars 2011. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om skollagen

Läs mer

Henrik Arenvang, förvaltningschef Anna Nilsson, sekreterare Nina Sundberg, personalrepresentant Pirko Norberg, personalrepresentant

Henrik Arenvang, förvaltningschef Anna Nilsson, sekreterare Nina Sundberg, personalrepresentant Pirko Norberg, personalrepresentant Arbetsmarknadsnämnden 2014-08-20 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.05 ande Övriga deltagare Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande Margareta Ahlm (S), ordförande Peder

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-18 1 (20) JÖNKÖPINGS KOMMUN Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-18 1 (20) JÖNKÖPINGS KOMMUN Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 1 (20) Plats och tid Wilhelm Thamsalen, Stadshuset, Huskvarna, kl. 13:00 16:50 Beslutande Carin Berggren (M), ordförande Albert Åhs (M) Priya Joshi (M) Lars-Göte Löfdahl (KD), ersätter Saddia Hidalgo Larsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2013-04-15 1-8

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2013-04-15 1-8 Barn- och utbildningsnämnden 2013-04-15 1-8 Plats och tid Kusthotellet, kl. 14.30 17.10 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Micael Åkesson (M) Jeanette Qvist (S) Ing-Marie

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Mästaren, kl. 08.30-11.50 ande Anne-Marie Wahlström (S) ordförande Ann-Britt Danielsson (M) vice ordförande, justerande Eva Eklund (S) ersätter A. Rännare Maria Sundqvist (S) Micael Algotsson

Läs mer

Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50

Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50 2012-04-02 1(19) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50 Maria Danielsson

Läs mer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida Utbildnings- och kulturnämnden 2015-09-21 Plats: Kronetorps mölla ( OBS!) Tid: 2015-09-28 kl. 18.00 Kl. 17.00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela er ersättare. Vid eventuellt förhinder

Läs mer

94 Allmänhetens frågestund Ingen allmänhet närvarar vid dagens sammanträde.

94 Allmänhetens frågestund Ingen allmänhet närvarar vid dagens sammanträde. 2016-08-23 1(9) Tid och plats Tisdagen den 23 augusti 2016, kl. 16.00-16.20, Utbildningsförvaltningen Omfattning 92-115 Beslutande ledamöter Helene Sandberg (S) Andreas Cerny (L) Anita Spjuth (V) Anders

Läs mer

Protokoll. Utbildningsnämnden 2013-06-11 26-35

Protokoll. Utbildningsnämnden 2013-06-11 26-35 Utbildningsnämnden 26-35 2 Verksamhetsberättelse 2012 Integrationsavdelningen...7 Verksamhetsberättelse 2012 Vuxnas lärande...8 Remiss KSAU 59 Motion om att införa omsorgsnorm - Lena Klevenås (MP)...9

Läs mer

Margareta Ydringer Eriksson, gymnasiechef Linda Hansson, ekonom Ulla Jons, nämndsekreterare. Lennart Sacrédeus, S:t Mikaelsskolan, 2013-06-14

Margareta Ydringer Eriksson, gymnasiechef Linda Hansson, ekonom Ulla Jons, nämndsekreterare. Lennart Sacrédeus, S:t Mikaelsskolan, 2013-06-14 2013-06-05 Sida 1-15 Gymnasienämnden Plats och tid Konferensrummet, S:t Mikaelsskolan, onsdag 5 juni 2013 kl 09.00-12.00 ande Lennart Sohlberg (S), Mora, ordförande Gunilla Elings Friberg (S), Orsa, vice

Läs mer

Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Nelly Palma Jansson (KD) Lizbeth Johansson (C) Jessica Källberg (S)

Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Nelly Palma Jansson (KD) Lizbeth Johansson (C) Jessica Källberg (S) 1(15) Plats och tid Ku-kontorets konferensrum 15.00 Beslutande Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Nelly Palma Jansson (KD) Lizbeth Johansson (C) Jessica Källberg

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-05-17 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-05-17 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 42 Besök från Hagaboda rektorsområde... 53 43 Ekonomisk rapport tertial 1 2011... 54 44 Aktuell barnomsorgskö... 55 45 Gåvoläromedel... 56 46 Studieresa till Auschwitz...57 47 Regionalt

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-05-30 1(16) Plats och tid Christian Kruse- rummet, kommunhuset Ringsjövägen 4. 13.00 16.00 Beslutande Birgitta Andersson, M, ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Per- Erik Andersson, C Övriga

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16...

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16... 1 KS-rummet, Kommunhuset, Partille kl 18:00 20.20 Plats och tid 124-140 Pia Karlsson (FP) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Margareta Björner

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämndes Sammanträdesdatum Sida 2015-03-26 1(26)

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämndes Sammanträdesdatum Sida 2015-03-26 1(26) Barn- och utbildningsnämndes Sammanträdesdatum Sida 2015-03-26 1(26) Plats och tid Päronsalen, Stadshuset kl. 13.30-16.55 Beslutande Ersättare Olof Eriksson (S), ordförande Fredrik Bengtsson (S) Cajsa

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag. sid 1 (26) BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Protokoll 2012-03-21

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag. sid 1 (26) BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Protokoll 2012-03-21 sid 1 (26) Tid och plats Onsdag den 21 mars 2012 kl 15.00-16.25 Bildsalen Frödingskolan, Kronoparken Posthornsgatan 6 Ajournering kl 15.50-15.55 Ledamöter Niklas Wikström (FP) ordförande Anna Dahlén Gauffin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1/3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-02-19 Sessionssalen, 2015-02-19 kl. 08:30 16.30. 16-29 Lunch kl. 12:00 13:00. Ajournering gruppmöte 15:30 15.50. Sammanträdet ajourneras 2015-02-19 kl. 16.30 och fortsätter

Läs mer

Protokoll Gy 156/2011. Närvarande ledamöter Dennis Begic (S) Ordförande t.o.m. del av 49 1:e vice ordförande. Tjänstgörande ordförande fr.o.m.

Protokoll Gy 156/2011. Närvarande ledamöter Dennis Begic (S) Ordförande t.o.m. del av 49 1:e vice ordförande. Tjänstgörande ordförande fr.o.m. Protokoll Gy 156/2011 Gymnasienämnden Datum: 2011-05-18 Klockan: 13:00-16:00 Plats: Wadköpings utbildningscenter Närvarande ledamöter Dennis Begic (S) Ordförande t.o.m. del av 49 Maria Haglund (M) 1:e

Läs mer

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2011-04-04, kl 08.30 Paragrafer 36-49 Sekr 2 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:...

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2011-04-04, kl 08.30 Paragrafer 36-49 Sekr 2 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:... 2011-03-28 40 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.25 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Björn Andreasson, (m), ordförande Adéle Olander, (m), tjg ersättare Johan Svanberg, (m), ledamot Brita

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kvidingebadet kl 1700-1915 Beslutande Per-Arne Håkansson (s), ordförande Ann-Louise Ekberg (c) Gösta Skanne (m) Gull-Britt Svensson (s) Tore Håkansson (s) Ioana Cimpoeru

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) Plats och tid Öckerösalen, kommunhuset Öckerö, klockan 16.30 19.55 Beslutande Ledamöter Kerstin Torsede (FP), ordförande Mia Thylander (M), Lars

Läs mer

Gymnasienämnden 2003-01-28 1 (11)

Gymnasienämnden 2003-01-28 1 (11) Sammanträdesdatum 1 (11) Plats och tid Trenova, Östra vägen 1, 2003-01-28, kl 09.00-17.30 Beslutande Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande Gisela Holtersson (s), kl 10.30-12.00,

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram Beslut Dnr 44-2015:9672 Drottning Blankas Gymnasieskola AB Org.nr. 556566-8794 Ann-Marie.Viiala@academedia.se Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram efter tillsyn i Drottning Blankas Gymn. Kungsbacka

Läs mer

Protokoll. Tid Tisdagen den 7 oktober 2008 kl 16.30 17.30

Protokoll. Tid Tisdagen den 7 oktober 2008 kl 16.30 17.30 Tid Tisdagen den 7 oktober 2008 kl 16.30 17.30 Plats Hotel Ibis, Amsterdam Närvarande ledamöter Richard Vappelin (M), ordförande Anders Hagström (KD), 1:e vice ordförande Murad Artin (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2016-01-07

Utbildningsnämndens protokoll 2016-01-07 Datum: Torsdagen den 7 januari 2016 Tid: 17.00 17.20 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 7 januari, klockan 18.00 Paragrafer: 1-2 Utses att justera: Michael Grönlund

Läs mer

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredag 14 september 2012, kl. 11.30-12.00, på Säröhus i Kungsbacka

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredag 14 september 2012, kl. 11.30-12.00, på Säröhus i Kungsbacka Protokoll 2012-09-14 Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredag 14 september 2012, kl. 11.30-12.00, på Säröhus i Kungsbacka Ledamöter Jonas Ransgård (M), Göteborg, ordf. Johan Nyhus (S), Göteborg

Läs mer

Justerare Lars Åhman Paragrafer 102-116. Lars Åhman, justerare BEVIS OM ANSLAG

Justerare Lars Åhman Paragrafer 102-116. Lars Åhman, justerare BEVIS OM ANSLAG PROTOKOLL 1 (19) Barn- och grundskolenämnden 2016-05-25 Plats och tid Stadshuset, kl. 08.15-11.10,13.30-14.30 ande Fredrik Stenberg (S), ordförande Jeanette Velander (V), vice ordförande Mari-Louise Larsson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 18 februari 2015 kl 08:30-15:15 Ajournering kl 11:30-11:40 Plats Barn- och ungdomsförvaltningens sammanträdesrum Omfattning 8-14 Beslutande Lasse Johansson (S),

Läs mer

Kommunstyrelsens kanslienhet

Kommunstyrelsens kanslienhet BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-01-19 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00 12:30 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S) Laila Andrén (S) till kl. 11:00, 1-8 Tobias Holmberg (S), ers

Läs mer

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden 2009-10-05 1

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden 2009-10-05 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden 2009-10-05 1 Innehållsförteckning Stopp av intag till Industriprogrammet vid Gymnasiesärskolan... 3 Stopp av intaget till Hantverksprogrammets inriktning Mode och

Läs mer

Tid och plats Tisdagen den 25 oktober 2016, kl , Utbildningsförvaltningen

Tid och plats Tisdagen den 25 oktober 2016, kl , Utbildningsförvaltningen 2016-10-25 1(8) Tid och plats Tisdagen den 25 oktober 2016, kl. 16.00-17.05, Utbildningsförvaltningen Omfattning 131-152 Beslutande ledamöter Helene Sandberg (S) Andreas Cerny (L) Anita Spjuth (V) Anders

Läs mer

Beslut för Vårgårda kommun

Beslut för Vårgårda kommun Beslut Vårgårda kommun kommunen@vargarda.se Beslut för Vårgårda kommun efter tillsyn av utbildningen i Vårgårda kommun Beslut Tillsyn av utbildningen i Vårgårda kommun har genomfört tillsyn av Vårgårda

Läs mer

Skolbeslut för gymnasieskola

Skolbeslut för gymnasieskola Beslut Elfrida Andréegymnasiet Säves väg 10 621 82 Visby 2011-02-23 Skolbeslut för gymnasieskola efter tillsyn av Elfrida Andréegymnasiet i Gotlands kommun 2011-02-23 Skolbeslut Tillsyn i Elfrida Andréegymnasiet

Läs mer

Gymnasienämnden 2005-02-14 1 (8)

Gymnasienämnden 2005-02-14 1 (8) Sammanträdesdatum 1 (8) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 13.30-17.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-26 (10) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Vård- och omsorgsnämnden 2010-05-19

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Vård- och omsorgsnämnden 2010-05-19 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Stadshuset, kl. 17.30 19.30 Beslutande Övriga närvarande Bernt Nilsson (S) Lesley Holmberg (FP) Elo Larsen (S) Lena Munther (S) Kerstin Ekoxe (S) Lars-Erik Björklund

Läs mer

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1999-01-12 1(17) BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1999-01-12 1(17) BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. AB VALLENTUNA KOMMUN Utbildnings- och arbetsmarknads 1999-01-12 1(17) BEVIS Organ Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknads 2 (17) Innehållsförteckning: Sid Konstituering

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2008-01-09

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2008-01-09 Ks 1 Ekonomiinformation Ekonomichefen lämnar vid kommunstyrelsens sammanträde i januari 2008 en årsprognos baserad på utfall till och med november månad 2007 och som i väsenligt överensstämmer med prognosen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen 2011-11-15 1

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen 2011-11-15 1 Produktionsstyrelsen 2011-11-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Industrivägen 20, lokal Pasch Tisdagen den 15 november 2011, klockan 19:00-20:35 Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf. Kent Hjalmarsson

Läs mer