Stall. Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER RAPPORT FÖR MAJ ÅRGÅNG 3. Staro Almab. Imponerade på 12,3!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stall. Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 5 2007 RAPPORT FÖR MAJ ÅRGÅNG 3. Staro Almab. Imponerade på 12,3!"

Transkript

1 Stall Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER RAPPORT FÖR MAJ ÅRGÅNG 3 Staro Almab Imponerade på 12,3!

2 Omslaget: Staro Almab krossade allt motstånd på Solvalla på nya rekordet 12,3. Foto: Micke Gustafsson/Foto-Mike Producerat av Travdirekt i Karlstad HB w w w. t r a v d i r e k t. c o m Stall leif witasp MAJ 2007 Antal Seger Plats Prissumma % 36% kr vinstrikaste häst APRIL Defi Trizz (2 st 1-0-1) kr Det rullar på i maklig takt tycker jag och vi får fram någon ljusglimt då och då, precis som det brukar vara. Nu har jag ställt in mig på V75 i Rättvik till helgen där vi har lite hästar till start och det ser jag verkligen fram emot. Staro Almab var bra senast och där har jag lite förhoppningar på att kunna vara med i Sprintermästaren. Han kanske även hinner med ett lopp under midsommar innan dess. Turbo Sund har lopp i stort sett var och varannan dag och vi får se om det blir start även för honom under midsommar. Treåringarna ser fina ut men jag tycker det är förtjänta av lite mer segrar. Yahaa Brodda, Albert Hall och Evening Star är de som kommit längst. Det har gått bra tider och gjort bra prestationer och är värda att tjäna lite pengar framöver. /Leif Stall kajsa frick MAJ 2007 Antal Seger Plats Prissumma % 0% 0 kr Jag måste säga att de här inte har varit de bästa månaderna i mitt liv. Det känns tråkigt när när klyftan börjar bli för stor mellan de små och stora i sporten. Om man gör ett eller två misstag så duger man inte längre utan ägarna börjar tala om catchdrivers. Då spelar det ingen roll om det har gått bra i några starter. När sedan formen sviktar så ska hästarna till någon större och det känns som att sporten kommer i andra hand. Det är ju sådant man får leva med i den här branschen men jag tror att alla mindre upplever samma sak. Som tur är kommer det alltid ljuspunkter och det är bara att arbeta på. En ljusglimt är tvååringarna som ser riktigt fina ut och V75 på hemmaplan imorgon är alltid roligt. Det var synd att La Fioris poäng inte räckte till i stoloppet. Jag fick i alla fall ett kanonläge med Tosca du Ling och vi får hoppas jag kan upprepa skrällen i Eskilstuna. Sedan blickar vi framåt mot midsommar vilket alltid är en folkfest i trakten med fin travsport och jag hoppas få se så många som möjligt av våra kunder både då och på lördag! /Kajsa

3 nyhetsbörsen Maj Nära full pott för Kajsa Kia är tillbaka på allvar Trots ösregnet på Färjestad sken Kajsa Frick som en sol efter lunch-segern med Alandias Karisma. Foto: Ola Hallerstedt Kajsa Frick körde två hästar under dagens lunchtävlingar på Färjestad. Först var hon tvåa med Portman Road och sedan vann hon V4-4 med Alandias Karisma. - Hon visade riktigt bra inställning idag, sa Kajsa. Från sitt andraspår bakom startbilen kunde Alandias Karisma inte alls vara med in i första sväng utan hamnade istället en bit bak i fältet. Knappa varvet kvar började det röra sig från kön men Kajsa valde att sitta kvar i andraspår och genom 500 kvar såg hon ut att ha lite problem. Armbro Scorpion-dottern bet dock i rejält ur sista sväng och in på upploppet hittade Kajsa loss och Alandias Karisma kunde spela ut sin speed till en säker seger. - Hon var inte alls lika fin som på Gävle och hängde väldigt på en töm idag. Jag trodde nästan inte att vi skulle ta oss runt men hon visade verkligen vilken fin löpskalle hon har, berömde Kajsa. Efter en lång skadeperiod var Kia Darban tillbaka som en vinnare. Foto: Micke Gustafsson/Foto-Mike Efter dubbla frakturer på kotbenet är nu Kia Darban mot alla odds tillbaka igen. För precis ett år sedan slog hon upp sin gamla skada men kom tillbaka och igår vann hon lätt V5-1 på Rättvik. Trots sina fem år har Kia Darban endast gjort sex starter i livet. Det beror på att hon vid två tillfällen fått en fraktur på kotbenet. Nu är hon tillbaka igen efter sitt andra långa uppehåll och tog under måndagen karriärens tredje seger. Hon ledde tredje loppet från start till mål och var helt ohotad på 17,2/1640.

4 Turbo Sund visade Elitloppsklass Leifs lysande Linde-lunch Trots en inledande galopp kunde Turbo Sund enkelt vinna V65-6 på Örebro. Foto: Adam Ström/Foto-Tarzan Turbo Sund kan ha ordnat sig en plats i Elitloppet då han på tisdagen vann kvällens sista V65- avdelning på kilometertiden 1.12,2a/1 640 meter - trots galopp kort efter start. Leif Witasps sexåring öppnade bra från sitt åttondespår bakom bilen men in mot första sväng blev det galopp. Turbo Sund ställde sig dock snabbt och varvet kvar kunde han ta över ledningen från Picture Ås. Första 500 meterna avverkades på 1.10,0 och varvet gick på 1.12,2. Picture Ås fick chansen från ledarryggen men var chanslös att utmana den undflyende Turbo Sund över Örebrotravets korta upplopp. - Jag tänkte att det är så många som laddar från start så jag tar upp och kör lite lugnt. Men det gillade han inte utan slog ihop och galopperade. Men när han väl hade travat in sig var det inga problem, säger Leif Witasp som verkar sugen på att starta sin hingst i Elitloppet om 12 dagar. - Vi får ta en dag i taget men det klart att det är en jättefin häst som kanske platsar där. Men vi får avvakta och se vad som händer. OLA JOHANSSON Idas första riktiga seger Seger i ett B-lopp var Ida Nevadas största merit inför gårdagens start på Romme. Det såg länge ut att fortsätta vara det men med en hel del tur inblandad vann hon V5-2. Körande Kajsa Frick serverade Ida Nevada ett perfekt lopp i rygg på ledaren. När denne sedan galopperade 300 kvar fick hon spetsen gratis och kunde sedan hålla undan över upploppet till en säker seger. Leif Witasp gästade Lindesbergs lunchtävlingar under gårdagen och fick vända hem med två segrar. Det var tjejduon Defi Trizz och Yahaa Brodda som försvarade stallets färger. Först ut var Defi Trizz som svarade för en fin prestation i V4-4. Från start hittade Leif andra utvändigt och valde att attackera 750 kvar. Defi Trizz blåste till täthästarna och satt i ledning halvvarvet från mål. Femåringen brisade sedan undan till en överlägsen seger via 13,0 sista 800. Andra segern togs med Yahaa Brodda som kunde vinna trots ett lopp mestadels utvändigt ledaren. Leif gick ut i dödens efter ett drygt halvvarv och segern blev sedan säker.

5 Kia infriade favoritskapet Under gårdagens lunchtävlingar på Rättvik tog Leif Witasp en seger. Tillsammans med egentränade Kia Darban vann han nionde loppet. Efter sina två skadeperioder ståtar nu Kia Darban med två raka segrar. Igår spelades hon till favorit och från sjättespår tog Leif hand om ledningen. Det var ganska så bra tempo hela vägen och Kia Darban vann säkert på nya rekordet 15,2a/1640 m Kärt återseende för Leif Igår gästade Leif Witasp Gävletravet för att delta i Sören Erikssons Tusenklubbsmatch. Innan kuskmatchen började körde Leif sin egen Astafaxa och det slutade med en lätt seger. - Jag var riktigt nöjd med henne, säger Leif. Kia Darban tog sin andra raka seger efter comebacken. Foto: Micke Gustafsson/Foto-Mike Staro Almab imponerade på 12,3 För ett år sedan lämnade Astafaxa Dalarna för att gå i träning hos Jan- Olov Persson och där har hon sedan blivit kvar. Igår återförenades hon med sin ägare och uppfödare och det blev en lyckad sammankomst då duon vann lopp två på Gävle. - Hon värmde lika hetsigt som tidigare men var betydligt snällare i loppet. Vi fick rygg genom första sväng fram mot täten och jag fick överta ledningen efter ett varv. Sedan drog hon undan med 10 meter hela slutvarvet, berättar Leif som sedan även vann med Thomas L Nilssons Conolly. Staro Almab krossade allt motstånd när Elitloppshelgen smygstartade med lunchtrav på fredagen. Foto: Micke Gustafsson/Foto-Mike Solvalla smygstartade idag Elitloppshelgen med lunchtrav. Leif Witasp gästade med två hästar och tog en imponerande seger med Staro Almab på 12,3. - Han kändes fantastiskt fin hela vägen, sa Leif efter loppet. När startbilen släppte fältet stack Staro Almab omgående till ledning och i frisk stil drog sedan fyraåringen på i ett jämnt tempo. Vid varvning stannade klockan på 13,5 och genom slutsvängen lämnade Witasp konkurrenterna bakom sig. Över upploppet utökade Staro Al- Fort. nästa sida

6 mab försprånget ytterligare och Leif kunde sitta helt stilla till en smått överlägset seger på topptiden 1.12,3a/1640 m. - Han hade faktiskt lite problem i V75-finalen och var heller inte som bäst i försöket till Kungapokalen. Han har dock varit helt annorlunda efter det loppet och idag kändes han fantastiskt fin, sa Leif. Stallets andra häst Albert Hall svarade även han för en fin insats då han var tvåa från ledning i sjätte loppet Andra raka för Ida Nevada Leif Witasps Ida Nevada har efter 40 starter hittat en riktigt formtopp. Under gårdagens tävlingar på Bollnäs tog hon andra raka segern i karriären. Formen hos femåringen har varit fin en längre tid och nu på slutet har Ida Nevada även fått fin utdelning. Igår ledde Turbo Thrustdottern V5-4 på Bollnäs och vann med en säker längd på nya rekordet 17,2/2140 m Turbo är nyckeln till Jackpotpengarna Från Elitloppsfest på Solvalla till jackpotfest på Rättvik. V75-cirkusen drar runt i landet och lockar storpublik överallt. - Det är speciellt när det är V75 på hemmaplan, det är största dan för året, säger Rättvikstränaren Leif Witasp som startar stallets stjärna Turbo Sund på lördag. Rättviksområdet har betytt mycket för det svenska travet. Stora namn som Jim Frick och Olle Goop härstammar från trakten. Nu bor de inte i Dalarna och det är i stället Leif Witasp som är traktens stora tränare. Tillsammans med döttrarna Kajsa och Katrin Frick har Witasp haft stora framgångar på senare år. Stallets stora stjärna de senaste åren har varit Turbo Sund som ett tag var med i snacket om en plats i Elitloppet. Nu blev det ingen start där utan han startar i stället i Ego Boys Minne (V75-3) på lördag. Rättvikshästen Ego Boy vann Elitloppet 1973 efter ett minnesvärt skiljeheat mot amerikanen Flower Child. - Turbo är riktigt bra när han är som bäst. Då duger han väldigt långt. Det är klart att man är lite sugen på att vara med i lopp som Elitloppet om man har en häst som duger där men nu är det väl lite upp till bevis då. Han känns bra för dagen och vi har haft tur med spåret så jag tror att han ska ha bra chans till seger. Rättviksjubel i lördags Lördagens tävlingar på Rättvik spetsas till ordentligt med drömmarna om miljonvinster. V75 i lördags utvecklades till en parad av favoriter. Det blev ingen utdelning på fem rätt och på lördag kan en ensam vinnare ta hand om 47 miljoner kronor. Jackpoten hjälper Rättvikstravet att göra reklam för tävlingarna på lördag. - Det var ju väldigt bra för oss att det blev jackpot till på lördag. Det passar väldigt bra, säger travbanechefen Anders Klasson som har hittat en jackpotspik, Turbo Sund. När det är tävlingar hemma vill man ju alltid starta. Får man med nån är man nöjd men nu fick jag med flera och hade dessutom tur med spåren. Siktar du in dig länge på V75- tävlingarna på hemmaplan? - Njae. På sätt och vis gör jag det men nu var det så att loppen passade väldigt bra in för en gångs skull och då är det kul att kunna vara med. Jag hoppas kunna vinna nåt lopp på lördag, den bästa chansen är Turbo Sund. ANDERS FORSBERG

7 MÅNadsrapport MAJ stall witasp tvååringar Arnizette Nova - Gör det hon ska och gick premielopp och skötte sig bra på 30,0. Jag har kört lite fortare och det här är en bra sort. Conventum Hall - En enkel häst som är väldigt snabb. Han har bra uppfattning och jag har kört 1.29 full väg på ganska enkla fötter. Han kommer att gå premielopp inom kort. Enjoy Ella - Har gått några jobb och har gått 1.30/1600 m. Det finns bra fart i henne. Evelina Xing - Har blivit lite stor och tung men för den skull sköter hon sig på ett förvånansvärt bra sätt. Hon har gått premielopp och dessutom gått 1.29/1600 m i långvagn. Global Kilkea - En jättefin individ som kan springa. Vi har bara kört lugnt med henne än så länge. King of My Heart - Har vuxit mycket och blivit rejäl och fin men även blivit väldigt hingstig. Han har lätt för sig och har gått under 1.30 i jobb på ett smärtfritt sätt. Kulls Monique - En liten hetlevrad tjej som har mycket spring i benen. Hon var väldigt duktig i premieloppet som hon gick strax under Det finns mer att ta av. Petite Ribb - Sakta men säkert blir hon bättre och bättre. Det är en hygglig individ som jag tycker har utvecklingsmöjligheter. Quasimodo Gene - En rejäl och fin häst med lätt gång som har gått 1.29 full väg. Jag räknar med att han går premielopp under juni. Quayle Gene - Tillhör den mindre sorten men kan ändå flytta på sig. Han har jobbat 1.29 full distans och går premielopp under juni. Superfeet - En mindre sort som har blivit väldigt kaxig och hingstig senaste tiden. Jag har kört 1.33 full väg i långvang och det är en månad kvar till premielopp. Ultracane - Har lagt på sig en hel del kilon under våren och springer 1.30 full distans utan problem. Wind of Heaven - Har varit lite ojämn i och med brunstperioderna. När hon har sina bra dagar finns inget att klaga på och då går hon 1.30 på lätta ben. Yosemite Boko - Fortsätter att utvecklas och är jättefin och okomplicerad. Han bara springer och har gått 1.28 full distans. Han går premielopp under juni. Yucay Boko - Börjar växa fram mer och mer och har hög kapacitet och även huvudet med sig. Jag har inte tryckt av honom alls utan kört Han kommer att börja vässas framledes. Yurrae Boko - Gick premielopp på ett bra sätt i början av månaden men fick lite problem med en armbåge efter det. Hon är åtgärdad och börjar gå jobb igen. treåringar Alandias Lime - Kämpar på och gör det hon kan. Jag tycker väl hon har gått framåt sista tiden och hon kommer nog att tjäna några kronor i sommar. Albert Hall - Har gjort fem starter och fått tre andraplatser men jag tror för den skull inte att han är någon ickevinnare. Han har gått 16,3 utan att få vinna så vi går och väntar på första segern. Bandit Zon - Har varit lite knölig från och till och jag tycker inte jag har fått ut det jag önskat. Han hade en liten släng av infektion men är nu återställd och jobbar för fullt. Vi ser fram emot nästa start i mitten av juni. Bianca Trizz - Gick kval i början av månaden och har jobbat fortsatt efter det. Hon är lite sen och har lite svårt att få riktig fart under hovarna så det blir inte start förrän i juli. Hon har gått 1.21 som snabbast. Big River Hotlips - Hade jag lite förväntningar på men var rent oduglig när hon startade tycker jag. Hon är uppfräschad efter det och det är någon vecka kvar till start. Big River Supreme - Tycker jag är en förnuftig individ som gör det han ska. Jag har kört nedåt 1.19 full väg på ett bra sätt och jag har förhoppningar på att han ska kunna hävda sig direkt i debuten. När det blir är inte planerat. Evening Star - Har gjort tre starter och tagit en seger. I de andra starterna har han mött väldigt bra hästar och har gått en låg 16-tid utan att få ordentlig utdelning. Flying Star - Jobbade bra i början av månaden men blev bara sämre i den senare delen. Han tappade orken och jag vet inte vad det beror på då vi inte har hittat något nämnvärt fel på honom. Jag hoppas det är tillfälligt och vi jobbar på. Han har gått 1.24 som bäst. Friendly Friend - Har fått mer ork och distans i sig senaste tiden och nu ska vi går ner i tider. Vi har kört mycket rakbana senaste tiden men räknar ändå med att hon är startklar i juli. Hectory Vib - Tycker jag är en trevlig individ och en reslig, fin sort. Han kvalade på ett bra sätt på en blygsam 22-tid men har tränat under Det är ändå några veckor kvar till start. M.T.Campari - Jag har börjat trycka till henne i lite högre tempon och allt är bra i 1.26-intervaller. Hon har dock lite känning kvar av sin sträckning från senvintern. M.T.Classic Mix - Börjar släppa till lite och har visat 1.26 full väg. Han är stor och har inte rätta spänsten ännu så det är bara att jobba vidare. Mosippa - Fick en liten släng av träningsvärk när vi började trycka till henne i något jobb. Det är bra gång i denna lilla dam som vi har kört i underkant 1.50 med full väg. Perfect Gene - Har varit lite kantig och knölig men börjar kännas bättre nu. Han gick 1.20/1600 m i veckan och jag räknar med att starta honom den 11:e. Pink Demon - Är nu kastrerad och tar det därför lugnt för dagen. Pommier - Har inte varit till sin fördel tills för några veckor sedan då allt har vänt. Hon har varit klart uppåt i senaste jobben men har för den skull inte gått fortare än 1.33 full väg. Simb Lorrikeet - Skulle jag debutera under maj men var inte riktigt 100 i något jobb så vi fick behandla henne i ett knä. Hon har gått ett snällt jobb efter det och känns ok. Spicy Knight - Har varit behandlad nu och gått ett par lätta jobb. Hon känns väldigt laddad för dagen och får gå något finslipande jobb innan vi startar. Hon kommer ut senast till midsommar. Thegoldenshoe - Är ombehandlad i sina knän. Yahaa Brodda - Vann från utvändigt ledaren senast och jag tycker hon kommer mer och mer. Dessutom har hon blivit starkare och är god att sänka sitt rekord med ett par sekunder. Hon kan segerstrida även nästa gång. fyraåringar Alandias Kismet - Har gjort ett par starter under månaden och gjort det bra. Hon kämpar tappert utan att räcka till vinst och har gått framåt. Jag hoppas och tror att hon ska kunna hävda sig även i fortsättningen. Granlieng Oda - Rätt sorts nordis tycker jag. Det gäller bara att få henne att ta i sista biten. Hon har sänkt rejält i de tre starter hon gjort hos oss och med rätt proposition kommer hon att segerstrida framöver. High Ace Laday - Har äntligen börjat hitta stilen igen efter sin sträckning. Hon har jobbat bra och gått 1.20 så nu är hon startklar. Kulls Nero - En häst som har höjt sig några snäpp och har dunderform för dagen. Tyvärr har det blivit galopper i de senaste

8 starterna men senast var det materialfel. Han jobbar fortsatt bra och med den form han har nu ska han passas framöver. Loftus Road - Har haft diverse skavanker och problem men i senaste jobbet kändes det att orken och formen börjar infinna sig. Han gick då 21,5 full väg. Mister Sarajevo - Har varit väldigt trög att få igång efter sina skadeproblem. Han gick 1.22 utvändigt häst i senaste jobbet så nu är han på gång. Petit Zin - Blev halt efter ett jobb i mitten av månaden och fick stå över en del jobb. Han har nu börjat gå långsamt igen men det tar ett par veckor innan han sätts igång för fullt. Sara Nobell - Har börjat gå lite korta intervaller i fart och har lagt på sig en hel del. Hon ser klart fin ut för dagen. Staro Almab - Har tagit de hårda V75- loppen på rätt sätt och fick jobbas lugnt en period för att komma tillbaka. Det gjorde han med mersmak senast då han vann odriven på en låg 12-tid och det är inte fy skam. Toast Master - Jobbar på riktigt bra efter lite förkylning och har gått nedåt 1.20 med spända linor. Han är nu startklar. ÄLDRE Bellini - En intressant, fin häst tycker jag som är alldeles nyinkommen. Han har gått ett jobb och jag är nöjd så här långt. Defi Trizz - Vann ganska enkelt på Lindesberg senast. Formen är bra och hon har alltid chans när hon möter jämbördiga kamrater. Jag tycker hon fortfarande har utvecklingsmöjligheter och det blir intressant om hon får vara frisk. Engesve Bella - Jag har strulat till det med galopper på slutet men hon är en snabb tjej som dock fort kom upp i klasser och har kanske därför inte rätta hårdheten i sig ännu. Vi försöker hitta lämpliga lopp åt henne framöver. Ida Nevada - Har faktiskt två raka och det känns som att nu börjar hon kämpa och ta i. Vart formen kommer ifrån har vi ingen aning om men vi försöker hitta lämpliga lopp så kan hon plocka någon mer seger i i framtiden. Kia Darban - Kom tillbaka igen och har nu två segrar på sina båda starter i år. Hon är en häst med rätt inställning och i den låga klass hon befinner sig i får man se henne med segerchans även framledes. Nilas Gene - Börjar komma tillbaka i lite form igen efter en svacka sedan i påsk. Han känns ok i jobben nu och är startklar igen inom ett par veckor. Ringside - Slutar aldrig att förvåna. Senast fick han press i omgångar och gick 12,9/1640 m. Han går bra i sin klass och vi siktar nu på Sverigeloppet över 1140 m där han står bra till. Rock Sand - Fick en sårskada i början av månaden men är åter igång utan att ha gått några snabbare jobb. Smash Light - Har kommit lite på vingel i de senaste starterna men formen är det inget fel på. Med rätt läge kan hon säkert segerstrida framöver. Toofasttocatch - Har börjat komma igång igen och har gjort två lopp. Senast avslutade han 1.15 sista varvet och börjar komma igång igen. Nu är det dåligt med poäng så jag hoppas han kommer med för formen börjar infinna sig. Turbo Sund - Var bra på Örebro senast och startar på Rättvik i Ego Boys minneslopp på lördag. Han känns fortsatt fin och har gått full väg på banan. Det finns inget att klaga på för dagen. ÄNDRINGAR In: Bellini Valack -00, Giant Force - By Night Enjoy Ella Sto -05, Enjoy Lavec - Ella Hornline Global Kilkea Sto -05, Varenne - Picadilly Sund Juliano Nobell Valack -03, Juliano Star - Peace in Kosmos Mosippa Sto -04, Moe Odin - Vinpila UT: Bekele, Cafu Cafe, Cello C.D., Eliza Keeper, Lady Wall Star, Pine Nut, Staro Alladin stall frick TVåÅRINGAR B.W.L.Champion - Satt i rygg på ledaren i premieloppet när den tvärnitade och vi körde upp i vagnen så det blev galopp i mål på en tid under Han gör annars allt man begär och är en riktig klippa. Vi siktar på nytt premielopp den 11:e. Elsa Nobell - Har fått flytta upp till gården för att backtränas under den svåra brunsttiden. Vi återupptar tempoträningen igen om en månad. Kryddan Fix - Har vi kört 1.40 med på ett lätt sätt efter operationen och hon kommer allt mer. Hon springer premietider. fyraåringar Conrads Gun Brith - Det känns faktiskt som hon är på rätt väg och jag har som fortast kört 1.22 på ett bra sätt. Om det fortsätter så här kan det bli start i slutet av månaden. Indra Whitsun - Har vi provat hormonpreparat på och hoppas att det har gjort verkan då hon har presterat dåligt på slutet. Nu laddar vi om till juli och hoppas att hon skärper upp sig. äldre Annie Laday - Känns allt bättre efter ett litet uppehåll och kommer ut igen på lördag. Loppet blev bättre än jag trodde men har hon en bra dag kan hon vara bland de tre. Barbaras Courage - Fick ta det lugnt ett tag och känns smidigare och smidigare. Nu är hon fullt igång igen och får starta igång i mitten, slutet av juni. Hon har inte så mycket poäng men jag hoppas komma med. La Fiori - Senast blev det bara strul och vi blev störda två gånger. Tyvärr räckte inte poängen till V75 utan vi laddar om till Gävle på tisdag. Hon har ett kanonläge då och det känns som att formen är där den ska. Trocadero Sund - Får juni ut på sig innan vi börjar ta upp träningen på allvar. Han får ta igen sig ett tag till och jag hoppas att alla skador läker ut ordentligt. ÄNDRINGAR UT: Aston Hamp, Oceans Eleven

Stall. Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 6 2007 RAPPORT FÖR JUNI ÅRGÅNG 3. Staro Almab V75-KUNGEN

Stall. Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 6 2007 RAPPORT FÖR JUNI ÅRGÅNG 3. Staro Almab V75-KUNGEN Stall Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 6 2007 RAPPORT FÖR JUNI ÅRGÅNG 3 Staro Almab V75-KUNGEN Omslaget: Staro Almab hann med att ta två V75-segrar under juni och nu väntar Derbyt i höst. Producerat av Travdirekt

Läs mer

Stall. Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 7 2007 RAPPORT FÖR JULI ÅRGÅNG 3. Ringside. i sitt livs form

Stall. Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 7 2007 RAPPORT FÖR JULI ÅRGÅNG 3. Ringside. i sitt livs form Stall Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 7 2007 RAPPORT FÖR JULI ÅRGÅNG 3 Ringside i sitt livs form Omslaget: Ringside har hittat en riktigt härlig toppform i sommar och tog två segrar under juli. Producerat

Läs mer

Leif Witasp Kajsa Frick

Leif Witasp Kajsa Frick Stall Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 3 2008 RAPPORT FÖR MARS ÅRGÅNG 4 Ett år sen sist - Bella en vinnare igen! Omslaget: Engesve Bella hade inte vunnit lopp på ett år innan hon slog till i Dubbelcupen

Läs mer

Stall. Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 11 2007 RAPPORT FÖR NOVEMBER ÅRGÅNG 3. Arnizette Nova. Yngsta vinnaren i stallet!

Stall. Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 11 2007 RAPPORT FÖR NOVEMBER ÅRGÅNG 3. Arnizette Nova. Yngsta vinnaren i stallet! Stall Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 11 2007 RAPPORT FÖR NOVEMBER ÅRGÅNG 3 Arnizette Nova Yngsta vinnaren i stallet! Omslaget: Tvååriga Arnizette Nova är yngst av alla vinnare under November. Foto: Kim

Läs mer

Kia Darban jagar nya segrar

Kia Darban jagar nya segrar Stall Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 9 2007 RAPPORT FÖR SEPTEMBER ÅRGÅNG 3 Kia Darban jagar nya segrar Omslaget: Ringside har hittat en riktigt härlig toppform i sommar och tog två segrar under juli. Foto:

Läs mer

Barbaras Courage provar lyckan i Frankrike

Barbaras Courage provar lyckan i Frankrike Stall Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 1 2007 RAPPORT FÖR JANUARI ÅRGÅNG 3 Barbaras Courage provar lyckan i Frankrike Omslaget: Kajsa Frick och Barbaras Courage provar lyckan i Frankrike under vintern. Producerat

Läs mer

B.W.L.Champion laddad för en ny säsong

B.W.L.Champion laddad för en ny säsong Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR MARS 2009 ÅRGÅNG 5 B.W.L.Champion laddad för en ny säsong Omslaget: På fredag gör Kajsa Fricks stjärna B.W.L.Champion årsdebut hemma på Rättvik. Foto: Kim Nyblom/Foto-Mike

Läs mer

Våren är här - nu rör det på sig

Våren är här - nu rör det på sig STALL Magnus Jakobsson Nytorp nytt Våren är här - nu rör det på sig SAMMANFATTNING ANTAL 1 2 3 SEGER% PLATS % INKÖRT 8 3 1 0 38% 50% 57.229:- MAGNUS HAR ORDET... Det blev inte så många starter under februari

Läs mer

Friendly Friend siktar mot Oaks

Friendly Friend siktar mot Oaks Stall Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 8 2007 RAPPORT FÖR AUGUSTI ÅRGÅNG 3 Friendly Friend siktar mot Oaks Omslaget: Ringside har hittat en riktigt härlig toppform i sommar och tog två segrar under juli.

Läs mer

Stall. Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 3 2008 RAPPORT FÖR MARS ÅRGÅNG 4. Seger i hälften av. loppen i mars!

Stall. Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 3 2008 RAPPORT FÖR MARS ÅRGÅNG 4. Seger i hälften av. loppen i mars! Stall Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 3 2008 RAPPORT FÖR MARS ÅRGÅNG 4 Seger i hälften av loppen i mars! Omslaget: Kajsa Fricks lysande stallformen håller i sig. Under mars vann hennes hästar hälften av

Läs mer

STALL MÅNADSRAPPORT MAJ 2013. Magnus Jakobsson. Nytorp. nytt. Princess Wine blir bättre med åren!

STALL MÅNADSRAPPORT MAJ 2013. Magnus Jakobsson. Nytorp. nytt. Princess Wine blir bättre med åren! STALL Magnus Jakobsson Nytorp nytt Princess Wine blir bättre med åren! SAMMANFATTNING ANTAL 1 2 3 SEGER% PLATS % INKÖRT 18 2 5 1 11% 44% 265.900:- MAGNUS HAR ORDET... Nu börjar treåringarna att komma ut

Läs mer

Leif är laddad inför hösten

Leif är laddad inför hösten Stall Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 8 2008 RAPPORT FÖR AUGUSTI ÅRGÅNG 4 Leif är laddad inför hösten Omslaget: Efter en skitsommar är Leif Witasp nu laddad till tänderna inför hösten. Foto: Kim Nyblom/Foto-Mike

Läs mer

YUCAY BOKO Obesegrad!

YUCAY BOKO Obesegrad! Stall Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 2 2008 RAPPORT FÖR FEBRUARI ÅRGÅNG 4 YUCAY BOKO Obesegrad! Omslaget: Tre. Producerat av Travdirekt i Karlstad HB w w w. t r a v d i r e k t. c o m Stall leif witasp

Läs mer

STALL MÅNADSRAPPORT FEBRUARI 2015. Magnus Jakobsson. Nytorp. nytt. Dubbla priser. på Travgalan!

STALL MÅNADSRAPPORT FEBRUARI 2015. Magnus Jakobsson. Nytorp. nytt. Dubbla priser. på Travgalan! STALL Magnus Jakobsson Nytorp nytt Dubbla priser på Travgalan! SAMMANFATTNING ANTAL 1 2 3 SEGER% PLATS % INKÖRT 6 1 1 1 17% 50% 60.200:- MAGNUS HAR ORDET... Jag har ju letat rikshäst och hittade en fin

Läs mer

Islossning för Big River Create

Islossning för Big River Create Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR OKTOBER 2009 ÅRGÅNG 5 Islossning för Big River Create Omslaget: Efter flera bra insatser fick Big River Create äntligen vinna och nu ståtar hon med två raka. Producerat

Läs mer

Halmstad Lördag 27 februari 2016. Eksperttips af Team Trav & Tips AB V75-1 KAN MYCKET VÄL ÖVERRASKA A: 3-1-11 B: 12-6-9-8-5-10-4-7-2

Halmstad Lördag 27 februari 2016. Eksperttips af Team Trav & Tips AB V75-1 KAN MYCKET VÄL ÖVERRASKA A: 3-1-11 B: 12-6-9-8-5-10-4-7-2 Halmstad Lördag 27 februari 2016. Eksperttips af Team Trav & Tips AB V75-1 KAN MYCKET VÄL ÖVERRASKA A: 3-1-11 B: 12-6-9-8-5-10-4-7-2 Förstatipset till 3 West Wing som har visat rejäl form och stabila takter

Läs mer

leif witasp kajsa frick

leif witasp kajsa frick stall leif witasp kajsa frick RAPPORT FÖR MARS 2012 ÅRGÅNG 8 120312 Dramatisk avslutning på Färjestadkvällen 120309 Rocky Race byggde staket 120315 Stein Daylight övertygade på Romme 120323 My Ovi och

Läs mer

STALL MÅNADSRAPPORT OKTOBER 2015. Magnus Jakobsson. Nytorp. nytt. Fossens Bonus. dundrar vidare

STALL MÅNADSRAPPORT OKTOBER 2015. Magnus Jakobsson. Nytorp. nytt. Fossens Bonus. dundrar vidare STALL Magnus Jakobsson Nytorp nytt Fossens Bonus dundrar vidare SAMMANFATTNING ANTAL 1 2 3 SEGER% PLATS % INKÖRT 34 5 7 5 13% 50% 339.364:- MAGNUS HAR ORDET... Det har rullat på bra sista månaden tycker

Läs mer

Bergsåker Onsdag 10 februari 2016. Eksperttips af Team Trav & Tips AB V86-1 GIVET BUD TROTS LÄGET A: 8 B: 3-6-2-4-7-1-11-9 C: 10-5

Bergsåker Onsdag 10 februari 2016. Eksperttips af Team Trav & Tips AB V86-1 GIVET BUD TROTS LÄGET A: 8 B: 3-6-2-4-7-1-11-9 C: 10-5 Bergsåker Onsdag 10 februari 2016. Eksperttips af Team Trav & Tips AB V86-1 GIVET BUD TROTS LÄGET A: 8 B: 3-6-2-4-7-1-11-9 C: 10-5 Ett lopp över sprinterdistans inleder V86 och vi ger förstatipset till

Läs mer

STALL MÅNADSRAPPORT NOVEMBER 2015. Magnus Jakobsson. Nytorp. nytt. Beppen Palema fick stanna och vann

STALL MÅNADSRAPPORT NOVEMBER 2015. Magnus Jakobsson. Nytorp. nytt. Beppen Palema fick stanna och vann STALL Magnus Jakobsson Nytorp nytt Beppen Palema fick stanna och vann SAMMANFATTNING ANTAL 1 2 3 SEGER% PLATS % INKÖRT 11 3 2 1 27% 54% 239.500:- MAGNUS HAR ORDET... Nu har det börjat lugna ner sig lite

Läs mer

Stall. Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER RAPPORT FÖR APRIL ÅRGÅNG 3 TURBO SUND ÄR REDO FÖR STORDÅD!

Stall. Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER RAPPORT FÖR APRIL ÅRGÅNG 3 TURBO SUND ÄR REDO FÖR STORDÅD! Stall Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 4 2007 RAPPORT FÖR APRIL ÅRGÅNG 3 TURBO SUND ÄR REDO FÖR STORDÅD! Omslaget: Med två segrar på två starter i år är Turbo Sund redo för ännu en säsong i hetluften. Producerat

Läs mer

Kajsas toppform håller i sig!

Kajsas toppform håller i sig! Stall Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 1 2008 RAPPORT FÖR JANUARI ÅRGÅNG 4 Kajsas toppform håller i sig! Omslaget: Stall Kajsa Frick avslutade 2007 på ett strålande sätt och har inlett det nya året minst

Läs mer

STALL MÅNADSRAPPORT NOVEMBER 2014. Magnus Jakobsson. Nytorp. nytt. Sveriges snabbaste ALMAR

STALL MÅNADSRAPPORT NOVEMBER 2014. Magnus Jakobsson. Nytorp. nytt. Sveriges snabbaste ALMAR STALL Magnus Jakobsson Nytorp nytt Sveriges snabbaste ALMAR SAMMANFATTNING ANTAL 1 2 3 SEGER% PLATS % INKÖRT 24 5 6 0 21% 46% 294.316:- MAGNUS HAR ORDET... Hästarna har gått hyggligt under senaste månaden

Läs mer

Tack för allt Turbo Sund!

Tack för allt Turbo Sund! Stall Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 12 2007 RAPPORT FÖR DECEMBER ÅRGÅNG 3 Tack för allt Turbo Sund! Omslaget: Turbo Sund har gjort sin sista start i livet och såklart lämnat ett stort tomrum efter sig.

Läs mer

Lady s Photo ensam på målfotot

Lady s Photo ensam på målfotot STALL Magnus Jakobsson Nytorp nytt Lady s Photo ensam på målfotot SAMMANFATTNING ANTAL 1 2 3 SEGER% PLATS % INKÖRT 26 5 1 6 19% 46% 264.400:- MAGNUS HAR ORDET... Jag tycker att hästarna har börjat rycka

Läs mer

Yucay Boko laddar för vintern!

Yucay Boko laddar för vintern! Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR OKTOBER 2011 ÅRGÅNG 7 Yucay Boko laddar för vintern! Omslaget: Yucay Boko är en av dem som ska hjälpa till att dra in segrar till stallet under hösten. Producerat

Läs mer

Bollnäs Lördag 20 februari 2016. Eksperttips af Team Trav & Tips AB V75-1 ÖPPET KLASS II FÖRSÖK A: 5-2-1 B: 8-6-3-12-7-10-11-4-9

Bollnäs Lördag 20 februari 2016. Eksperttips af Team Trav & Tips AB V75-1 ÖPPET KLASS II FÖRSÖK A: 5-2-1 B: 8-6-3-12-7-10-11-4-9 Bollnäs Lördag 20 februari 2016. Eksperttips af Team Trav & Tips AB V75-1 ÖPPET KLASS II FÖRSÖK A: 5-2-1 B: 8-6-3-12-7-10-11-4-9 V75 inleds med ett försök i Klass II över den dryga distansen. 5 Sembs Rebir

Läs mer

Bra inledning på det nya året!

Bra inledning på det nya året! Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR JANUARI 2009 ÅRGÅNG 5 Bra inledning på det nya året! Omslaget: Indian Go har inlett 2009 på ett strålande sätt och har varit på plats i sina samtliga tre starter.

Läs mer

V75 intervjuer Momarken lördag 14 mars. (Fra Kanal 75, Sverige)

V75 intervjuer Momarken lördag 14 mars. (Fra Kanal 75, Sverige) V75 intervjuer Momarken lördag 14 mars. (Fra Kanal 75, Sverige) V75-1 8 Perle Ole höll bra när han gick i ledningen senast, där ska han egentligen inte gå för han är bättre bakifrån. Nu blir det ett invändligt

Läs mer

SUNE Tidningen Hästfynd nr 5, 2004

SUNE Tidningen Hästfynd nr 5, 2004 SUNE Tidningen Hästfynd nr 5, 2004 (utdrag ur en horsemanshiptränares dagbok) Text: Sven Forsström Foto: Inger Lantz En vinterdag för ungefär ett år sedan ringde min telefon. Som så många andra gånger

Läs mer

Turbos son på Vikingatåg

Turbos son på Vikingatåg Stall Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 9 2008 RAPPORT FÖR SEPTEMBER ÅRGÅNG 4 Turbos son på Vikingatåg Omslaget: Turbo Sund-sonen Turbo Viking har inlett karriären fint med en seger och ett tredjepris. Foto:

Läs mer

STALL MÅNADSRAPPORT AUGUSTI 2015. Magnus Jakobsson. Nytorp. nytt. Delad glädje är. dubbel glädje!

STALL MÅNADSRAPPORT AUGUSTI 2015. Magnus Jakobsson. Nytorp. nytt. Delad glädje är. dubbel glädje! STALL Magnus Jakobsson Nytorp nytt Delad glädje är dubbel glädje! SAMMANFATTNING ANTAL 1 2 3 SEGER% PLATS % INKÖRT 36 10 5 6 28% 58% 388.350:- MAGNUS HAR ORDET... Segrarna fortsätter att ramla in och hästarna

Läs mer

leif witasp kajsa frick kajsa rikstravet starter mot 100 är laddad för Crane höll lekstuga stall RAPPORT FÖR JANUARI 2015 ÅRGÅNG 11

leif witasp kajsa frick kajsa rikstravet starter mot 100 är laddad för Crane höll lekstuga stall RAPPORT FÖR JANUARI 2015 ÅRGÅNG 11 stall leif witasp kajsa frick RAPPORT FÖR JANUARI 2015 ÅRGÅNG 11 150119 Imponerande seger av Graciosa 150120 Coyote Roadrunner avlade maiden 150111 Crane höll lekstuga NOVA RACE mot 100 starter kajsa är

Läs mer

STALL MÅNADSRAPPORT JUNI 2015. Magnus Jakobsson. Nytorp. nytt. Global Offshore. är på hugget

STALL MÅNADSRAPPORT JUNI 2015. Magnus Jakobsson. Nytorp. nytt. Global Offshore. är på hugget STALL Magnus Jakobsson Nytorp nytt Global Offshore är på hugget SAMMANFATTNING ANTAL 1 2 3 SEGER% PLATS % INKÖRT 31 5 2 6 16% 42% 207.327:- MAGNUS HAR ORDET... Juni tycker jag var helt ok och hästarna

Läs mer

leif witasp kajsa frick

leif witasp kajsa frick stall leif witasp kajsa frick RAPPORT FÖR JUNI 2013 ÅRGÅNG 9 130603 Kajsa prinsessa på Axevalla 130604 Imponerande seger av T.X.All In 130606 L.K. tog hem Klass II-försöket 130617 Lord Mirabelle en vinnare

Läs mer

FÖRKORTA DIN VÄG PÅ BANAN

FÖRKORTA DIN VÄG PÅ BANAN FÖRKORTA DIN VÄG PÅ BANAN Av Marie Hansson - Känns hunden för snabb? - Har du svårt att hinna dit du vill på banan? Själva kärnan i lösningen på problemet borde väl vara att förkorta din väg? Ju svårare

Läs mer

leif witasp kajsa frick

leif witasp kajsa frick stall leif witasp kajsa frick RAPPORT FÖR APRIL 2014 ÅRGÅNG 10 Kajsa fixade V86-skräll Lätt för Kajsa och Hilda Sabrina s Master tog andra raka 140404 Full pott på Gävletravet 140404 Välförtjänt för Yes

Läs mer

JUNI 2012. Midsommar. den 25 juni 2012

JUNI 2012. Midsommar. den 25 juni 2012 JUNI 2012 Midsommar den 25 juni 2012 Då var midsommar över för denna gång och det har varit en riktigt trevlig helg med härligt folk! Började med Borejoggen som var bland det jobbigaste jag gjort, påminn

Läs mer

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Påståenden (1 = stämmer sämst och 4 = stämmer bäst), 2015 års resultat i blått 1 Personalen lyssnar, förstår och respekterar

Läs mer

JANUARI 2013. Hemma igen. den 29 januari 2013. Vacker vy över skidskyttestadion i Sochi!

JANUARI 2013. Hemma igen. den 29 januari 2013. Vacker vy över skidskyttestadion i Sochi! JANUARI 2013 Hemma igen den 29 januari 2013 Så var jag äntligen hemma i lägenheten i Östersund igen, uttrycket "borta bra men hemma bäst" gör sig verkligen bra ibland.. Har varit lite drygt två veckor

Läs mer

hopp i leif witasp kajsa frick rikstravet Stall Dalarnas Sandrnghams segertåg fortsätter stall RAPPORT FÖR MARS 2015 ÅRGÅNG 11

hopp i leif witasp kajsa frick rikstravet Stall Dalarnas Sandrnghams segertåg fortsätter stall RAPPORT FÖR MARS 2015 ÅRGÅNG 11 stall leif witasp kajsa frick RAPPORT FÖR MARS 2015 ÅRGÅNG 11 150319 Sandrnghams segertåg fortsätter 150302 Stalldubbel på Bollnäs 150307 Ny seger för Kajsa och Faksi Linn 150307 Sandrngham Hanover tog

Läs mer

leif witasp kajsa frick

leif witasp kajsa frick stall leif witasp kajsa frick RAPPORT FÖR SEPTEMBER 2013 ÅRGÅNG 9 130910 Leo Boy avgjorde säkert 130903 Ny Västerboseger för Kajsa 130903 Diamond of Ace tog andra raka 130906 Fallout Boy imponerade vid

Läs mer

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS Christoffer Mellgren Roller: 3 kvinnor, 3 män Helsingfors 060401 1. MOTELLET. (Ett fönster står öppet mot natten. Man hör kvinnan dra igen det, och sedan dra

Läs mer

Kåre Bluitgen. Sjalen. Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard. nypon förlag AB. Publicerat med tillstånd.

Kåre Bluitgen. Sjalen. Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard. nypon förlag AB. Publicerat med tillstånd. Kåre Bluitgen Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard nypon förlag AB Ska vi byta hår? Åh, vad ditt hår är fint, säger Ida. Hon drar borsten genom Aylas svarta hår. Tycker du?

Läs mer

Positiv Ridning Systemet Om att sätta mål Av Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Om att sätta mål Av Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Om att sätta mål Av Henrik Johansen Det ska vara ryttaren som tänker en tanke, ryttarens huvud som ger en signal till kroppen, ryttarens kropp som ger en signal till hästen, och

Läs mer

Stall. Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER RAPPORT FÖR OKTOBER ÅRGÅNG 3. Staro Almabs MILJONSUCCÉ!

Stall. Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER RAPPORT FÖR OKTOBER ÅRGÅNG 3. Staro Almabs MILJONSUCCÉ! Stall Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 10 2007 RAPPORT FÖR OKTOBER ÅRGÅNG 3 Staro Almabs MILJONSUCCÉ! Omslaget: Staro Almab tog en hedrande andraplats i Europaderbyt på Bjerke och fick en dryg miljon kronor

Läs mer

leif witasp kajsa frick

leif witasp kajsa frick stall leif witasp kajsa frick RAPPORT FÖR OKTOBER 2012 ÅRGÅNG 8 121020 Leo Boy var starkast 121007 Kajsa vann Sleipner Dalarnas Silverpokal 121013 Kajsa och Checkdigit S.C. överraskade 121016 Blue Line

Läs mer

leif witasp kajsa frick

leif witasp kajsa frick stall leif witasp kajsa frick RAPPORT FÖR NOVEMBER 2015 ÅRGÅNG 11 151106 Witasp köpte lillebror till Miss Sue V. 151102 Andra raka för Tiger Williams 151102 Spets och slut för Maidonna 151103 Leif handlade

Läs mer

Stall. Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER RAPPORT FÖR FEBRUARI ÅRGÅNG 3 V75-SUCCÉ! Varsin seger till Kajsa och Leif

Stall. Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER RAPPORT FÖR FEBRUARI ÅRGÅNG 3 V75-SUCCÉ! Varsin seger till Kajsa och Leif Stall Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 2 2007 RAPPORT FÖR FEBRUARI ÅRGÅNG 3 V75-SUCCÉ! Varsin seger till Kajsa och Leif Omslaget: Kajsa Frick och Leif Witasp firade fina framgångar på V75 under februari

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande!

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande! SLUTRAPPORT HAGGE SOMMARCAFE Projektets namn Genomförare Mitt sommarprojekt/ Hagge sommarcafé Selma Hedberg Hur fick du idén till Hagge sommarcafé? Jag fick idén till caféet tack vare att jag bor i Hagge,

Läs mer

10MILA 2009. Äktaboden, SKÅNE

10MILA 2009. Äktaboden, SKÅNE 10MILA 2009 Äktaboden, SKÅNE När kaveln så fjärran från fädernet hamnat, i marker runt Klippan och Perstorp den landat. Att trehundrafemtio årsvarv har förflutit, sen Skåne med danskarna banden brutit,

Läs mer

Ut med domarn! Kenta. Ut med domarn! ur Två par mockasiner av Lars Collmar (Argument Förlag) 33

Ut med domarn! Kenta. Ut med domarn! ur Två par mockasiner av Lars Collmar (Argument Förlag) 33 Ut med domarn! Kenta Äntligen! Där satt den! Fyra sekunder före full tid, ställning 3 3, kom bollen farande rakt mot Kentas klubba. Nån från motståndarlaget 8 C gav honom en hård tackling. Kenta fick en

Läs mer

Mini-kören på Fårö 2014. Texter

Mini-kören på Fårö 2014. Texter Mini-kören på Fårö 2014 Texter Välkommen till årets körvecka på Fårö! Det här är texter till dig som sjunger i Mini-Kören. Vi kommer att sjunga och leka oss fram genom melodier och texter under veckan

Läs mer

Vandrande skolbussar Uppföljning

Vandrande skolbussar Uppföljning Fariba Daryani JANUARI 2007 Vandrande skolbussar Uppföljning När man börjat blir man fast (Förälder i Vandrande skolbuss) Att gå med Vandrande skolbussen är något vi ser fram emot (Barn i Vandrande skolbuss)

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

SLALOMINGÅNGAR hur svårt kan det vara?

SLALOMINGÅNGAR hur svårt kan det vara? SLALOMINGÅNGAR hur svårt kan det vara? Av Marie Hansson Ju mer man börjar tänka på vad en slalomingång innebär, desto mer komplicerat blir det! Det är inte lite vi begär att hundarna ska lära sig och hålla

Läs mer

LIDINGÖLOPPET 10 KILOMETER CLAIRE 25, 8 VECKOR, 2 LÖPPASS/VECKA

LIDINGÖLOPPET 10 KILOMETER CLAIRE 25, 8 VECKOR, 2 LÖPPASS/VECKA LIDINGÖLOPPET 10 KILOMETER CLAIRE 25, 8 VECKOR, 2 LÖPPASS/VECKA Jag har varit sjuk och vill få hjälp att komma tillbaka till löpningen och en frisk, vältränad kropp. Jag ska springa Lidingö Tjejlopp 10

Läs mer

Stall. Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR MAJ 2009 ÅRGÅNG 5. SERGEI skrattar gott!

Stall. Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR MAJ 2009 ÅRGÅNG 5. SERGEI skrattar gott! Stall Leif Witasp Kajsa Frick RAPPORT FÖR MAJ 2009 ÅRGÅNG 5 SERGEI skrattar gott! Omslaget: Sergei Hanover är nöjd med livet och kan se tillbaka på en framgångsrik månad. Foto: Hanold/Foto-Mike Producerat

Läs mer

Hej. Niklas heter jag, och detta är min oberoendeförklaring från Scientologikyrkan.

Hej. Niklas heter jag, och detta är min oberoendeförklaring från Scientologikyrkan. Hej Niklas heter jag, och detta är min oberoendeförklaring från Scientologikyrkan. Jag vill först säga att det är över 12 år sedan jag lämnade kyrkan. Vissa detaljer minns jag inte exakt, men då nämner

Läs mer

Riddagbok för Lucky 2002-03

Riddagbok för Lucky 2002-03 Riddagbok för Lucky 2002-03 020919 Blev beordrad att vara med på lektion. Red på Lucky. Det gick alldeles utmärkt. Lyckades få honom att arbeta i rätt form i hela 45 min! Får mycket beröm av min ridlärare

Läs mer

Vem vill du nominera till Woody Ungdomsledarstipendiet 2014?

Vem vill du nominera till Woody Ungdomsledarstipendiet 2014? Vem vill du nominera till Woody Ungdomsledarstipendiet 2014? Stipendiet som premierar framtidens ledare. Det finns de som trotsar regn och mysiga hemmakvällar för att öva tillslag med några tolvåringar.

Läs mer

MINI ROTSNUBBLAREN 2003/2 2003-09-26

MINI ROTSNUBBLAREN 2003/2 2003-09-26 2003-09-26 Hösten och mörkret är här och vi startar snart vår vinterträning. Innan dess så kan ni ju läsa lite om ett par semesteraktiviteter som gått av stapeln. Ordföranden har ordet. Det var ett tag

Läs mer

Den magiska dörren. Elsa hallén

Den magiska dörren. Elsa hallén Den magiska dörren Elsa hallén 1. Hej Hej! Jag heter Kajsa och jag är 10 år. Jag går på Svartviks skola, jag gillar att ha jans och tröja och jag har långt svart hår och blå ögon. Min bästa kompis heter

Läs mer

Shakedown inför rallycross EM och SM.

Shakedown inför rallycross EM och SM. Shakedown inför rallycross EM och SM. Jag fick en inbjudan till Strängnäs där dom svenska EM- förarna i rallycross skulle hålla en presskonferens och shakedown inför 2007 säsong. Tanken att åka ner lockade

Läs mer

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT Blandade resultat Nu var det riktigt länge sedan jag fick iväg någon rapport om hur skoteråkandet går för min del. Jag kan väl säga att det varit mer än fullt upp med arbete, familj, garagetid och träning/tävling.

Läs mer

Åby Onsdag 3 februari 2016. Eksperttips af Team Trav & Tips AB V86-1 DANSKT I TOPP A: 2-5-3 B: 6-1-4-9-7-8

Åby Onsdag 3 februari 2016. Eksperttips af Team Trav & Tips AB V86-1 DANSKT I TOPP A: 2-5-3 B: 6-1-4-9-7-8 Åby Onsdag 3 februari 2016. Eksperttips af Team Trav & Tips AB V86-1 DANSKT I TOPP A: 2-5-3 B: 6-1-4-9-7-8 Ett lopp över den korta distansen inleder V86 och förstatipset till 2 Gantab Håleryd som i regi

Läs mer

Din skattade profil inför 2012

Din skattade profil inför 2012 Jag som orienterare Din skattade profil inför 2012 Motivationsmål Målsättning inför 2012 Tekniska mål Mentala mål Din skattade profil efter 2012 Motivationsmål Uppnådda mål 2012 Tekniska mål Mentala mål

Läs mer

Londonprojektet 2015

Londonprojektet 2015 Londonprojektet 2015 För första gången någonsin på Stålforsskolan har elever i år fått möjligheten att besöka London i ett slags utbytessyfte med en brittisk skola samt för att få möjligheten att utforska

Läs mer

Har du saknat mig? Prolog Nu är det 12 år sedan och jag tänker fortfarande på det. Hur mamma skriker på pappa att han ska gå medan han skriker tillbaka, det var då han lämnade oss och tillbaka kom han

Läs mer

Kajsa Frick mot miljonen

Kajsa Frick mot miljonen Stall Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 11 2008 RAPPORT FÖR NOVEMBER ÅRGÅNG 4 Kajsa Frick mot miljonen Omslaget: Med en månad kvar av året fattas futtiga 30.000 kr innan stall Kajsa Frick nått en miljon inkört.

Läs mer

Anita Gudmundsson valde att valla själv på tåget och här är Ulrika Bothin är redo för start.

Anita Gudmundsson valde att valla själv på tåget och här är Ulrika Bothin är redo för start. Tjejer i spåret Det är vår i luften men det var inte länge sedan vi stakade, stånkade och svischade utför Vasaloppsbackarna. Fler ringhalsare än på många år åkte något av loppen under veckan. I Tjejvasan

Läs mer

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Ja, egentligen vet jag inte om han får kalla sig det på riktigt, därav situationstecknen, men det låter kul. Och han har faktiskt levererat till Kungen!

Läs mer

Bättre Självförtroende NU!

Bättre Självförtroende NU! Bättre Självförtroende NU! AV: Dennis Danielsson En bok om att hitta, skapa eller ta tillbaka ett självförtroende på topp. Boktitel: Bättre Självförtroende NU! Copyright 2012, Dennis Danielsson Omslagsdesign:

Läs mer

Vid köp av fem eller fler kartor ges 10 SEK rabatt per karta. Övningarna sitter ute:

Vid köp av fem eller fler kartor ges 10 SEK rabatt per karta. Övningarna sitter ute: Allmän information om träningsövningarna i Sälen 2016 Kontrollmarkering: Vid varje kontroll sitter en orange/vitt snitsel med kodsiffra. Kontroll Definition: Kontrolldefinition finns tryckt på kartan.

Läs mer

Lästid 6 minuter. Zappo. Monica Pönni

Lästid 6 minuter. Zappo. Monica Pönni Lästid 6 minuter Zappo Monica Pönni fanns både glans och glimtar kvar. I sitt sinne var Zappo fortfarande den valp hon hade hämtat den där vårdagen och kanske var det därför det kändes så svårt. Att släcka

Läs mer

Dubbelseger i Sturup

Dubbelseger i Sturup Dubbelseger i Sturup I helgen så lossnade det ordentligt för Joakim och teamet. Det var dags för den 3:e deltävlingen i det Danska mästerskapet och den andra deltävlingen i Sverige. Platsen var Sturup,

Läs mer

Åker igenom samtliga sträckor, men finner till vår besvikeslse att det inte finns speciellt mycket sevärt på denna tävling, fastnade för en vänster

Åker igenom samtliga sträckor, men finner till vår besvikeslse att det inte finns speciellt mycket sevärt på denna tävling, fastnade för en vänster Så var det då dags att för första gången sammanfatta händelserna för en rallyfantast, s k gam, detta utspelade sig under en helg och beskriver många tankar och känslor upplevda under en och samma helg...

Läs mer

Leif Witasp Kajsa Frick

Leif Witasp Kajsa Frick Stall Leif Witasp Kajsa Frick NUMMER 5 2008 RAPPORT FÖR MAJ ÅRGÅNG 4 Kajsas fantastiska söndag! Omslaget: Kajsa Frick fick vara med om något som alla travkuskar drömmer om; Vinna lopp en Elitloppsdag!

Läs mer

November 2013 Årgång 2 Nummer 4. Gillar. Gillar inte Vet ej

November 2013 Årgång 2 Nummer 4. Gillar. Gillar inte Vet ej November 2013 Årgång 2 Nummer 4 TEMANUMMER: Lucia 11% 10% Gillar Vi har gjort en undersökning om hur många som gillar lucia här på skolan. Vi frågade 100 elever och till vänster ser ni resultatet. Gillar

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

CYKELKLUBBEN.SE MÖTESPLATSEN FÖR CYKELFANTASTER

CYKELKLUBBEN.SE MÖTESPLATSEN FÖR CYKELFANTASTER Månadsbrev 0408 April, april... April månad är här och med den en ny cykelsäsong! Vi har fått ställa fram klockan och vips så har vi fått en timme extra att träna på. Förutom den inspirationskicken så

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon Av Eliza Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon är sträng. En gång när jag gick ner i källaren

Läs mer

Ellinor Rasmusson Steg 3 Svensk Galopp. Startboxträning. Ellinor Rasmusson 2012-10-11

Ellinor Rasmusson Steg 3 Svensk Galopp. Startboxträning. Ellinor Rasmusson 2012-10-11 Startboxträning Ellinor Rasmusson 2012-10-11 1 Inledning Jag har valt att skriva om startboxträning, då jag tycker att det är en viktig del av unghästarnas träning. Jag vill lära mig mer om det för att

Läs mer

Ulla och Pelle och Den stora utmaningen

Ulla och Pelle och Den stora utmaningen Ulla och Pelle och Den stora utmaningen Vi kommer att följa dem fram till dagen M Del 1. För fem veckor sedan så bestämde vi oss för att springa Stockholm Marathon. Någon plats har vi inte fått men står

Läs mer

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA BARNHEMMET En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA Barnen IDA Folket Spöken 9 roller. Om gruppen bara är 8 så kommer Idas namn ibland att skrivas

Läs mer

Tema: 24-timmarsdygnet

Tema: 24-timmarsdygnet Tema: Om våra barn mår bra, rör på sig, har goda mat- och sömnvanor, har de goda förutsättningar att utvecklas på ett positivt sätt och trivas med sig själva. Chansen är även stor att de fortsätter ha

Läs mer

BRONSDIVISIONEN, FÖRSÖK 1 I MEETING 2 (FINAL SOLVALLA 2 April 2016) JÄGERSRO 2640, V Avd 1) 1 Panoramic. En fantastisk fin häst som har gjort 2

BRONSDIVISIONEN, FÖRSÖK 1 I MEETING 2 (FINAL SOLVALLA 2 April 2016) JÄGERSRO 2640, V Avd 1) 1 Panoramic. En fantastisk fin häst som har gjort 2 v75info.sev75 Jägersro Fredag kväll info BRONSDIVISIONEN, FÖRSÖK 1 I MEETING 2 (FINAL SOLVALLA 2 April 2016) JÄGERSRO 2640, V Avd 1) 1 Panoramic. En fantastisk fin häst som har gjort 2 starter i brons

Läs mer

Positiv Ridning Systemet Arbetar min häst korrekt? Av Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Arbetar min häst korrekt? Av Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Arbetar min häst korrekt? Av Henrik Johansen Detta test på hur din häst arbetar tar ca tre minuter och bör ingå i uppvärmningen varje dag. Du måste veta vad du vill när du sitter

Läs mer

ATT TRÄNA TVÅÅRINGAR. Fördjupningsarbete Amatörtränarkursen steg 3 Januari -05. Mari Falker Norin Ulrika Nordgren Ann-Carin Svedberg

ATT TRÄNA TVÅÅRINGAR. Fördjupningsarbete Amatörtränarkursen steg 3 Januari -05. Mari Falker Norin Ulrika Nordgren Ann-Carin Svedberg ATT TRÄNA TVÅÅRINGAR Fördjupningsarbete Amatörtränarkursen steg 3 Januari -05 Mari Falker Norin Ulrika Nordgren Ann-Carin Svedberg INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning.3 2. Litteraturgenomgång 4 3. Intervjuer

Läs mer

Några små tips om att träna på utsatt fågel

Några små tips om att träna på utsatt fågel Några små tips om att träna på utsatt fågel Att träna sin fågelhund på utsatt fågel, vanligen rapphöns eller fasan, har blivit rätt populärt. Gör man rätt kan det vara en effektiv och förhållandevis enkel

Läs mer

Jag gör saker som jag är rädd för, saker jag inte kan. TEXT: Marko Gyllenland FOTO: Raimo Gedda. Farmen-Amanda: Jag har gått Igenom så mycket!

Jag gör saker som jag är rädd för, saker jag inte kan. TEXT: Marko Gyllenland FOTO: Raimo Gedda. Farmen-Amanda: Jag har gått Igenom så mycket! Jag gör saker som jag är rädd för, saker jag inte kan. TEXT: Marko Gyllenland FOTO: Raimo Gedda Farmen-Amanda: Jag har gått Igenom så mycket! Amanda Bergqvist Ålder: 25 år Ort: Helsingborg Träningsbakgrund:

Läs mer

framåt, han blir mycket intressant på lördag och lite bort glömd. Kan öppna om han vill. Volt start är minus.

framåt, han blir mycket intressant på lördag och lite bort glömd. Kan öppna om han vill. Volt start är minus. v75info.sev75 Axevalla Torsdag kväll info V75-1)23 JAN 2016 KL 16:20 HUVUDSPONSORERNAS LOPP - BRONSDIVISIONEN, FÖRSÖK 6 I MEETING 1 (FINAL SOLVALLA 13 FEBRUARI 2016) AXEVALLA2140 METER VOLTSTART 1 DIGGERS

Läs mer

(Känner ni inte igen namnen på övningarna som står i programmet så finns det en förklaring bifogad till av alla övningar i slutet av detta kompendium)

(Känner ni inte igen namnen på övningarna som står i programmet så finns det en förklaring bifogad till av alla övningar i slutet av detta kompendium) Hallå laget. Nu blir det som bekant ett uppehåll från den gemensamma barmarksträningen. Tyvärr har närvaron över lag varit alldeles för dålig! Vissa av er har gjort det bra med hög närvaro och meddelat

Läs mer

Mitt Jobb svenska som andraspråk

Mitt Jobb svenska som andraspråk Fredrik konditor AV-nummer 41511tv 4 Programvinjett /Fredrik är på sin arbetsplats Nya Konditoriet i Umeå. Han förbereder dagens tårtor./ Det var i nian, när jag skulle ut på en tvåveckorspraktik. Och

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej, Jag heter Aragon. Jag och min far bor i en liten stuga i en liten stad kallas sed Wood. Här bor det inte många men vi odlar mat så det räcker till alla. Men vi har inte mycket

Läs mer

Magbild gravid 19 veckor

Magbild gravid 19 veckor Magbild gravid 19 veckor Idag har det gått 19 veckor av graviditeten och jag går in i vecka 20, nästan hälften! Det här går i ett rasande tempo. Enligt gravidappen börjar nu kosten jag äter påverka barnets

Läs mer

Karlsängskolan - Filminstitutet

Karlsängskolan - Filminstitutet Projektrapport Karlsängskolan - Filminstitutet 1. Om Skolan Karlsängskolan är en högstadieskola i Nora kommun som ligger 3,5 mil norr om Örebro och i Örebro län men tillhör landskapet Västmanland. Skolan

Läs mer

Det var så mycket som var nytt och väckte. Skridskor

Det var så mycket som var nytt och väckte. Skridskor Skridskor Det var så mycket som var nytt och väckte vår uppmärksamhet. Och min sambo och jag var nyfikna, vi ville sluka i oss allt. Vi ville se, höra, lukta, smaka och röra vid hela härligheten som livet

Läs mer