REGELVERK D1-10.COM. D1-10.nl reglerna, senast uppdaterad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "REGELVERK D1-10.COM. D1-10.nl reglerna, senast uppdaterad"

Transkript

1 REGELVERK D1-10.COM D1-10.nl reglerna, senast uppdaterad De svenska reglerna för D1-10 Swedish Drift Series är en kopia av D1-10.com s regelverk med tillägg för att anpassa tävlingen till Sverige. D1-10 Swedish Drift Series följer D1-10.com s regler varför ändringar kan komma att utlysas under året. REGELVERK D1-10 SWEDISH DRIFT SERIES Senast uppdaterad DEN TÄVLANDE OCH BILEN 1.0 Vad som förväntas av dig som tävlar Varje deltagare förväntas att bete sig på ett normalt och trevligt sätt under hela tävlingen. Varje deltagare förväntas bidra till att tävlingen är trivsam och rolig för alla. Under tävlingen förväntas man att uppföra sig gott, inte svära, inte stjäla, inte använda droger eller alkohol och inte förstöra några tillhörigheter, egna eller andras. Man förväntas också se efter sina egna ägodelar och säkerhet, detta är mycket viktigt. D1-10 Sweden s arrangörer är inte ansvariga för skador på bil, andra ägodelar som inte ägs av D1-10 Sweden, person eller stöld. Alla har egenansvar för sina egna ägodelar och dess säkerhet! 1.1 Chassie regler AWD Ett chassi måste i vara skala 1:10 av drift eller touringtyp med kort eller lång hjulbas (minst 255 mm) och måste drivas elektriskt med en (1) motor. Det finns inga gränser för vikt eller höjd. Hjulbultar måste vara standard. Det är inte tillåtet att hjulbulten sticker ut mer än 1,5 mm utanför fälgen. Axlar får inte sticka ut, inte heller delar av chassiets konstruktion. Vassa delar får inte monteras på chassit. M-chassi, sk mini -chassi är inte tillåtna. Om du är osäker, vänligen maila till d1.10.swedishdriftseries@gmail.com För närvarande finns det inga restriktioner för att använda ett konverterat chassie till CS/AWD. Observera att teknisk inspektör och D1-10 s ledning förväntar sig att du kontrollerar den här tekniken med konvertering, fel som uppstår under tävling är tävlandes eget ansvar. 1.1a Däck AWD För inomhus/matta: DS Racing, CS FFFF Zero För utomhustävling på asfalt, tävling på betong eller epoxy kan D1-10 Teamet komma att ändra till andra, för underlaget anpassade, tävlingsdäck.

2 1.2 Chassie regler RWD Ett chassi måste i vara skala 1:10 av drift eller touringtyp med kort eller lång hjulbas (minst 255 mm) och måste drivas elektriskt med en (1) motor. Det finns inga gränser för höjd. Hjulbultar måste vara standard. Det är inte tillåtet hjulbulten sticker ut mer än 1,5 mm utanför fälgen. Axlar får inte sticka ut, inte heller delar av chassiets konstruktion. Vassa delar får inte monteras på chassit. M-chassi, sk mini -chassi är inte tillåtna. Om du är osäker, vänligen maila till d1.10.swedishdriftseries@gmail.com 1.2a Vikt För en RWD finns en maximal totalvikt, 1900 gram. Vikt chassi + kaross + batteri + tillbehör = bil, max 1900g Vikten skall fördelas mellan fram och bakhjul. Maximalt får 65% av vikten fördelas på bakhjulen. 1.2b Däck RWD För inomhus/matta: DS Racing, RWD F Zero Mark II För utomhustävling på asfalt, tävling på betong eller epoxy kan D1-10 Teamet komma att ändra till andra, för underlaget anpassade, tävlingsdäck. 1.3 Batteriers montering och placering Batterier måste vara säkert monterat i chassiet mellan hjulen, dvs mellan fram- och bakhjul. Montering av batterier är inte tillåtet bakom de bakre hjulen! Endast batterier i god kondition är tillåtna, se till att chassiet (och dess komponenter) är rent och snyggt för att förenkla inspektion. Säkerheten är mycket viktig kring batteriets montering och kommer att kontrolleras av teknisk inspektör. 1.3a Batterityper Ett batteri måste alltid vara ett 6 cells NickelCadmium eller NickelMetall Hybridbatteri alternativt 2 cells LiPo/Life. Batterierna måste vara så kallat Hardcase, dvs hårt ytterhölje. Användning av LiPo påse är alltid ett absolut krav, under laddning och förvaring. Varje deltagare förväntas att sätta säkerheten i första hand vad gäller batterier och vara uppmärksam på sina egna och andras batterier under hela tävlingen! Den som slarvar med hanteringen av LiPo batterier kan komma att diskvalificeras. 1.4 Elektronik och sändare Varje deltagare måste använda en normal frekvens, 27 MHz, 40 MHz eller 2,4 GHz. Vid anmälan till en tävling måste deltagaren berätta vilken frekvens han/hon äger om sändare/mottagare kräver en fast frekvens (användning av kristaller) och i så fall också berätta om han/hon äger en sändare där han/hon kan ställa in en frekvens själv. En tävlande som använder separata kristaller måste alltid äga/bära en andra frekvens att kunna byta med. Fartreglage, ESC, med funktion framåt eller framåt/bakåt, med eller utan broms är tillåtna. Mottagare, sändare, servo och fartreglage måste vara fast monterat i chassiet, i gott skick och fungera normalt.

3 1.5 Däck och fälg 1.5a Däck De däck, 1 set (4 st), du tilldelas vid tävlingens incheckning måste användas i tävlingens alla moment, träning enligt schema, kval och twin. Vart och ett av däcken har en märkning på insidan som kontrolleras vid teknisk inspektion. De tilldelade däcken skall monteras med märkningen inåt mot chassiet. Däcken får inte justeras för att ändra greppet (justering av chassiet är tillåten). Man får endast köra på anvisade ytor, tävlingsbana, träningsbana. Det är tillåtet att använda andra däck än tilldelade vid fri träning, dock inte om det påverkar/förstör underlaget. Den som justerar eller modifierar de tilldelade däcken kan komma att diskvalificeras, detsamma gäller för tävlande vars däck bränts eller fransat sig till den grad att den riskerar att påverka eller förstöra underlaget. 1.5b Fälgar Svarta eller mörka fälgar är tillåtna, från och med 2019, fram och/ eller bak. Tänk på att det är bedömaren som avgör om han/hon ser hjulen, det är till den tävlandes fördel att ha en ljusare markering på svart eller mörk fälg, men inget krav. Om det inte går att avgöra vinkeln på hjulen eller bromsningar/breakchecks kan det komma att dömas till förarens nackdel. Endast fälgar med storlek 26 mm breda x 52 mm höga är tillåtna. 1.6 Motor Tillåtna motorer, 540 storlek: - 10,5T borstlösa - 13T borstlösa sensorlösa - 13T eller högre (sensorstyrt eller sensorlöst, 13T, 17.5T) - 19T borstat OBS: Motorer skall vara orginal, inga tillägg eller modifieringar är tillåtna. 1.7 Karosser Karossen måste vara av skala 1:10 och vara en realistisk kopia av en riktig bil för att få delta i tävlingen. Under körning måste karossen vara ordentligt fastsatt på chassit. Det är tillåtet att ha en spoiler på karossen, som inte sticker ut mer än 5 mm på sidorna av karossen och inte mer än 15 mm bakom. Avgasutblås tillåts, så länge det ser realistiskt ut och är ordentligt monterat. Fönsterrutor måste vara transparenta, de får tonas men insidan av bilen måste fortfarande vara synlig. Varje kaross kommer att få startnummer, banner samt sidodekaler som ska monteras vid ankomst till första tävlingstillfället. Då utdelas två uppsättningar dekalark per tävlande och klass. Därefter får den tävlande själv bekosta nya dekaler om man behöver. En kaross måste se ut att vara i gott eller normalt skick. Det vill säga, några repor är inga problem, men revor/stora sprickor på karossen (som är orsakat av onormalt slitage) eller att vissa delar saknas/lossnar kommer att resultera i diskvalificering av karossen för användning i tävlingen. Detta är väldigt strikt. Naturligtvis måste en kaross sprayas/målas innan den används i en tävling.

4 Det är tillåtet att ha ljus i karossen, fram- och/eller baklyktor etcetera. Inga rök- eller ljudmaskiner är tillåtna på tävlingsbanan. De är inte heller tillåtna på träningsbanorna samtidigt som kvalificeringar eller twinbattles pågår. 1.7a Montering tävlingsdekaler - Startnummer, ska monteras en på framrutans utsida och en på bakrutans utsida, alternativt på anvisad yta av sidodekalerna. - Framrutebanner, ska monteras på framrutans övre del, på utsidan. - Sidodekaler, ska monteras på karossens båda dörrar, till höger och vänster, på utsidan, startnummer sätts på sidodekaler som har anvisad yta 1.8 Deltagande i tävling Varje deltagare kan bara delta en gång under en tävling (per tävlingsklass). Varje deltagare kan bara använda ett (1) chassi, som inte kan delas. Ett chassi är strikt personligt, det är inte tillåtet att dela ett chassi mellan flera deltagare. Ett chassie anses deltaga i aktuell tävling från och med första besiktning för denna tävling. 1.9 Diverse Bilarna måste vara rena under hela tävlingen. För att kunna kvalificeras till D1-10 World's måste den tävlande deltaga i mer än 50 % av tävlingarna för aktuellt år och erhållit tillräckligt med poäng för att hamna på (som minst) top 24. Ytterligare möjlighet finns att deltaga i D1-10 World's, man kan genom att deltaga i mer än 50% av aktuellt år också erhålla reservplats Brott eller avvikelse mot regelverket Brott mot en eller flera av reglerna från detta regelverk kan leda till diskvalificering. Straff kan åläggas av bedömare och/eller teknisk inspektör och/eller D1-10 Swedens organisatörer under hela tävlingen. Med tillsägelse, poängavdrag eller diskvalificering.

5 BEDÖMARE, TEKNISK INSPEKTÖR OCH BEDÖMNINGSREGLER 2.1 Teknisk inspektion Den tekniska inspektören kan alltid underkänna och inte tillåta att bilen medverkar i tävlingen om bilen avviker från regelverket. Den exakta avvikelsen kommer att meddelas till den tävlande, så han/hon kan göra justeringar och presentera bilen igen för inspektion. Den tävlande kan presentera sin bil igen till den tekniska inspektören senast 10 minuter före kvalificeringen och efter godkännande kan den tävlande kvalificera sig. Om bilen inte godkänns i den tekniska inspektionen måste föraren lämna inspektionsplatsen och han/hon får inte lov att medverka i tävlingen. En besiktad och godkänd bil får aldrig tas från besiktningsområdet innan aktuellt träning- eller tävlingsmoment. Efter varje träningsmoment som sker efter första besiktningstillfälle och efter varje tävlingsmoment skall bilen direkt tillbaka till besiktning. Där kommer en enkel kontroll av tävlingsdäcken göras för att avgöra om onormalt slitage uppstått som kan påverka eller förstöra underlaget. Det är alltid den tekniska inspektören som avgör vad som är onormalt slitage av däck. Den tekniska inspektören får alltid besluta tillsammans med D1-10 Teamet. 2.2 Teknisk defekt under kval och twin Om ett fel inträffar på bilen eller dess komponenter har den tävlande rätt att ta så kallad teknisk timeout, att reparera sin bil. En teknisk timeout är maximalt 5 minuter. Det är endast tillåtet att reparera bilen på avsedd plats, mekbord eller reparationsyta. Tävlande kan därefter köra igen. Om bilen inte repareras inom given tid kommer resultatet automatiskt att vara 0 poäng under kval eller förlust i en twin. Teknisk timeout börjar räknas när den tävlande är aktuell i tävlingen. 2.3 Bedömning Varje tävling kommer att ha 1 huvudbedömare. Huvudbedömaren kommer inte att delta i tävlingen. Huvudbedömaren kommer att bedöma helheten eller "övergripande" och "stil" under kvalificeringen. Bedömare 2 och ev 3 kommer att bedöma helheten av den tävlandes körning eller linje/spårval och clippingpoints/zones. 2.4 Kvalificering Under kvalificeringen kommer varje tävlande att köra 3 rundor. Antingen kommer alla tre rundorna att bedömmas och ge kvalificeringspoäng eller så kommer första rundan vara för att träna, den kommer inte att bedömas och andra och tredje kvalificeringsrundan kommer att bedömas genom poängsättning. Bedömarna kan ge maximal poäng på 100 poäng per runda för de båda körningarna. Den bästa poängen av de två räknas och kommer att avgöra vilken placering den tävlande får inför twin/battles.

6 2.4a Poäng Grundpoängen för varje kvalificeringsrunda är 70 poäng. - Zonpoäng 0-30 poäng - Övergripande/linje/stil 0-70 poäng Zonpunkter / prickar: De prickar som är utplacerade på banan markerar det ideala körspåret -linjen, clippings (tangeringspunkter), zoner såväl som transaktionsomräden (när man lägger över mellan vänster/höger, höger/vänster). Dessa prickar har en diameter om ca 5 cm. 2.4b Poängreducering Poängen kommer att minska om: - Den tävlande inte kör på den ideala driftlinjen (förklaras vid förarmötet, så kallat drivers briefing). - Den tävlande inte kör med tillräcklig vinkel. - Den tävlande inte har tillräcklig/jämn hastighet. - Den tävlande måste göra korrigeringar. 2.4c Inga poäng Inga poäng (0) ges i en kvalificeringsrunda där: - Bilen snurrar - Bilen är utanför banan i någon del av kvalificeringsrundan, så kallad off track (vanligen två hjul, men olika banor ger olika bedömning, meddelas vid förarmötet, så kallat drivers brefing). - Bilen slår i med kaross eller i ett hjul på bankant/curbs (räknas som off track). - Den tävlande inte är i tid för sin kvalificering. 2.4d Bonuspoäng Extra poäng, bonuspoäng, tilldelas för utmärkt spårval. Vi vill se mer av riktig drifting där framhjulet alltid måste vara i färdriktningen samtidigt som bilen är i sidled/på ställ. De extra stilpoängen, maximalt fem (5) poäng, kommer att läggas till av de 3 bedömarna gemensamt genom att de röstar för det. 2.5 Poäng i twinbattles 2.5a Leader/Chaser Det finns 2 bilar i en twinbattle, en som leder, så kallad Leader och en som jagar, så kallad Chaser. 2.5b Kollision Att träffa varandra (hårt) är inte tillåtet. Om 2 bilar kolliderar, kommer den som orsakar kraschen att vara förloraren i battlen, om kollisionen var omöjlig att undvika. En avsiktlig kollision kan straffas med diskvalificering, eller poängavdrag. En liten kollision kommer inte att straffas om den andra bilen inte störs/påverkas märkbart. 2.5c Omkörning Övertagning/omkörning är inte tillåtet, förutom när Leadern avviker långt från den ideala linjen. Chaser får inte störa Leadern när den kör om. Att köra om när det inte är tvunget kommer att straffas med poängavdrag eller diskvalificering. Om Leadern blir omkörd av Chasern är det inte tillåtet för Leadern att göra ytterligare en omkörning under rundan, det leder till diskvalificering. 2.5d Leaderns roll i en twinbattle

7 Leadern måste alltid göra vad som krävs för att simulera det ideala spåret så bra som möjligt. 2.5e Chaserns roll i en twinbattle Chasern måste göra samma sak som Leadern. Samtidigt måste han drifta så nära Leadern som möjligt såvida inte Leadern snurrar/kraschar eller är långt ifrån den ideala linjen. En Chaser måste ha åtminstone samma linje i förhållande till Leadern hela tiden. 2.5f One more time, oavgjort i en twin Om poängen är exakt samma mellan de två bilarna i en twin efter 2 körningar, kommer det att bli ytterligare en twin mellan de två, så kallad one more time. En one more time kommer alltid att innehålla 2 nya rundor. Efter maximalt 2 stycken one more time kommer domarna att kora en vinnare. Fram till och med top 22 i twin är one more time inte tillämpligt. Bedömarna gemensamt kan vid svårbedömd battle också ta hjälp av att jämföra de tävlande med det bästa kvalresultatet mellan de två. Från och med top 16 i twinkörningen kommer de 16 bästa förarna att köra så många one more times som det krävs för att kora en tävlande som vinnare. 2.6 Bedömarens/bedömarnas slutgiltliga beslut Varje bedömningsbeslut är slutgiltigt och bindande. Det är bedömarna gemensamt som avgör poängsättning i kval och vinnare/förlorare i en twin, ett sådant beslut kan inte ändras. Man kan begära förklaring, men inte utan respekt. Att ifrågasätta bedömaren/bedömarna offentligt kan leda till diskvalificering. Vid frågor kontakta D1-10 Sweden, d1.10.swedishdriftseries@gmail.com

Lajf Racing F1 Series Innehåll

Lajf Racing F1 Series Innehåll Innehåll Tekniska regler... 2 Tekniska regler från 2016 (Uppdateras vintern 15/16!)... 3 Tävlingsform... 4 Tävlingslängd... 5 Antalet förare... 5 Poängberäkning i Lajf Racing F1 Serie... 5 Tekniska regler

Läs mer

Short - Course 2wd Stock

Short - Course 2wd Stock Short - Course 2wd Stock Electric 2wd Stock (SC10, Blitz, Strike, SCx, Slash Ultima SC, & Pro 2wd eller liknande) Chassi Hjulbas Min / Max 320mm/335mm (12.59in/13.19in ) Total längd Min/Max 540mm / 568mm

Läs mer

Lajf Racing F1 Series Innehåll

Lajf Racing F1 Series Innehåll Innehåll Tekniska regler... 2 Tävlingsform... 3 Tävlingslängd, Depåstopp... 4 Antalet förare... 5 Poängberäkning i Lajf Racing F1 Serie... 5 Tekniska regler Chassie Alla på marknaden förekommande F1 chassin

Läs mer

13/12-2014. TMKRaceway bjuder in till SSIC deltävling. Plats: Klasser: Träning: Reglemente: Deltagare: Startavgift: Anmälan: Tomelilla indorr.

13/12-2014. TMKRaceway bjuder in till SSIC deltävling. Plats: Klasser: Träning: Reglemente: Deltagare: Startavgift: Anmälan: Tomelilla indorr. TMKRaceway bjuder in till SSIC deltävling 13/12-2014 Plats: Tomelilla indorr. Klasser: 1:10 Modified (SSIC reglemente) 1:10 Stock (SSIC reglemente, 17,5 motor blinky) Träning: Fredag den 14/11. 15.00-20.00

Läs mer

TÄVLINGSREGLER «GATEBIL DRIFT SERIES» (GDS) 2018

TÄVLINGSREGLER «GATEBIL DRIFT SERIES» (GDS) 2018 TÄVLINGSREGLER «GATEBIL DRIFT SERIES» (GDS) 2018 1. Om Gatebil Drift Series Gatbil Drift Series (GDS) är en enskild serie för inbjudna/kvalificerade pro-förare, främst från Norge och Sverige. Förare från

Läs mer

ROTAX MAX Challenge regler 2008

ROTAX MAX Challenge regler 2008 ROTAX MAX Challenge regler 2008 1. Introduktion Denna klass strävar efter att på lägre nivå genomföra tävlingar som liknar konventionella 100 cc kart race i kombination med låga kostnader och låga ljudnivåer.

Läs mer

Teknisk fysiks robottävling 2017

Teknisk fysiks robottävling 2017 Teknisk fysiks robottävling 2017 Regler för deltävling 2017 1. Tävlingsbeskrivning Tävlingen går ut på att med en robotarm stapla 5 klossar på höjden på så kort tid som möjligt. Klossarna kommer vara kvadratiska

Läs mer

Drifting är en bedömningssport Driftingtävlingar drifting drift bedömarna huvudbedömare Banbesiktaren tävlingsledare Bedömarna

Drifting är en bedömningssport Driftingtävlingar drifting drift bedömarna huvudbedömare Banbesiktaren tävlingsledare Bedömarna Drifting är en bedömningssport Driftingtävlingar kan köras på de flesta större asfalterade områden. Vanligast är att man kör en av bedömarna utsedd sträckning på en motorbana eller del därav. Man kan även

Läs mer

Lajf Racing F1 Series Innehåll

Lajf Racing F1 Series Innehåll Innehåll Tekniska regler... 2 Tävlingsform... 4 Tävlingslängd... 5 Antalet förare... 5 Poängberäkning i Lajf Racing F1 Serie... 5 Utfasade... 6 Tekniska regler Chassie Alla på marknaden förekommande F1

Läs mer

Racing Truck BLX10 4WD RTR

Racing Truck BLX10 4WD RTR Racing Truck BLX10 4WD RTR Svensk manual www.powertoys.se Innehåll BLX10 4WD Monster Truck levereras med: Rattradio 2-kanals 2.4GHz Mottagare 2.4GHz Styrservo 3kg/cm 3650Kv bortslös motor 60A borstlöst

Läs mer

1. Grunder. 2. Framvagn. Teknik Kurs Karting. UAK Karting

1. Grunder. 2. Framvagn. Teknik Kurs Karting. UAK Karting Teknik Kurs Karting 1. Grunder Även om det finns en del likheter mellan en kart och en bil är de ändå väldigt olika. De två största skillnaderna är att en kart inte har några diffar (differentialer eller

Läs mer

SVENSKA BILSPORTFÖRBUNDET - Korrekt Drifting -

SVENSKA BILSPORTFÖRBUNDET - Korrekt Drifting - Drifting är en bedömningssport Driftingtävlingar kan köras på de flesta större asfalterade områden. Vanligast är att man kör en av bedömarna utsedd sträckning på en motorbana eller del därav. Man kan även

Läs mer

Lajf Racing F1 Series Innehåll

Lajf Racing F1 Series Innehåll Innehåll Tekniska regler... 2 Tävlingsform... 4 Tävlingslängd... 5 Antalet förare... 5 Poängberäkning i Lajf Racing F1 Serie... 5 Utfasade... 6 Tekniska regler Chassie Alla på marknaden förekommande F1

Läs mer

Studsmatta 512x305 cm

Studsmatta 512x305 cm SÄKERHETSANVISNINGAR OCH MONTERINGSANVISNINGAR Art. 9053595 Studsmatta 512x305 cm Studsmatta, fyrkantig - Art. 9053595 Beskrivning: Fyrkantig studsmatta med nät, matta och stege. Innehåll Inledning...

Läs mer

SÄKERHETSINSTRUKTIONER SKALL LÄSAS FÖRE ANVÄNDNING

SÄKERHETSINSTRUKTIONER SKALL LÄSAS FÖRE ANVÄNDNING Anvisningar och säkerhetsinstruktioner för brukare av Mini Crosser med brukarvikt över 150 kg Tillägg till bruksanvisning för Mini Crosser 130T vid brukarvikt över 150 kg SÄKERHETSINSTRUKTIONER SKALL LÄSAS

Läs mer

Välkomna till Trelleborg triathlon 6/6 2015

Välkomna till Trelleborg triathlon 6/6 2015 Välkomna till Trelleborg triathlon 6/6 2015 Distans 386 m simning, 18 km cykling, 4,2 km löpning Hålltider Fredagen den 5 juni 17.00-19.30 Uthämtning av startkuvert vid växlingsområdet på Dalabadet. Ta

Läs mer

Välkomna Trelleborg Triathlon 6/6 2017

Välkomna Trelleborg Triathlon 6/6 2017 Välkomna Trelleborg Triathlon 6/6 2017 Distansen 386 m simning, 18 km cykling, 4,2 km löpning. Hålltider Måndagen den 5 juni 17.00-18.00 Uthämtning av startkuvert på Dalabadet, Trelleborg i sekretariatet

Läs mer

TÄVLINGSREGLEMENTE V8 THUNDERCARS

TÄVLINGSREGLEMENTE V8 THUNDERCARS TÄVLINGSREGLEMENTE V8 THUNDERCARS 2014 Utgåva: Mars 2014 Svenska Bilsportförbundet Bilsportens Hus Box 705-191 27 SOLLENTUNA Telefon 08-626 33 00 Fax 08-626 33 22 RA_V8_Thundercars_Tavlingsregler-2014.doc

Läs mer

KLASSREGLER BIL, RACE ON THE BASE 2013

KLASSREGLER BIL, RACE ON THE BASE 2013 KLASSREGLER BIL, RACE ON THE BASE 2013 BILKLASSER RACE ON THE BASE / RACESTAR TROPHY 2013 TH - TEN N HALF BO 7.00 sek på 402m. PS - PRO STREET BO 7.60 sek på 402m. 4TO6 - FOUR TO SIX BO 6.00 sek på 402m.

Läs mer

Regler för sumo under Robot-SM

Regler för sumo under Robot-SM Regler för sumo under Robot-SM Uppdateringar: 2015-02-11 - Uppdaterade regler för Lego-sumo (2.9, 4), samt specning av vilka klasser som startmodul är obligatoriskt för (2.6). 2014-02-18 - Ny bild för

Läs mer

MÄSTERSKAPSREGLER Radical Cup Scandinavia 2015-2017

MÄSTERSKAPSREGLER Radical Cup Scandinavia 2015-2017 MÄSTERSKAPSREGLER Radical Cup Scandinavia 2015-2017 Svenska Bilsportförbundet Bilsportens Hus Box 705-191 27 SOLLENTUNA Telefon 08-626 33 00 Fax 08-626 33 22 Innehållsförteckning Avsnitt Innehåll Sida

Läs mer

Adventus Brukarmanual

Adventus Brukarmanual Adventus 2018-06 Revision 2 Adventus Innehåll Säkerhet... 4 Allmänna föreskrifter... 4 Ändamål och normal användning... 4 Inte avsedd användning... 4 Symboler... 4 Varningar... 5 Avfallshantering... 6

Läs mer

TÄVLINGSREGLEMENTE V8 THUNDER CARS

TÄVLINGSREGLEMENTE V8 THUNDER CARS TÄVLINGSREGLEMENTE V8 THUNDER CARS 2018 Svenska Bilsportförbundet Bilsportens Hus Box 705, 191 27 SOLLENTUNA Telefon 08-626 33 00 Fax 08-626 33 22 Utgåva 1: april 2018 V8 Thunder Cars Tävlingsreglemente

Läs mer

Rotax Max Challenge regler 2010

Rotax Max Challenge regler 2010 Rotax Max Challenge regler 2010 15 april 2010 1 Introduktion Denna klass strävar efter att på lägre nivå genomföra tävlingar som liknar konventionella kartin race i kombination med låga kostnader och låga

Läs mer

Licenskrav: Giltig SVEMO guldhjälmslicens. Licensen ska vara utställd på den klubb man tävlar för. Engångslicens kan EJ lösas.

Licenskrav: Giltig SVEMO guldhjälmslicens. Licensen ska vara utställd på den klubb man tävlar för. Engångslicens kan EJ lösas. Regler Mälarfräsen 2017 Enligt Svemo SR 2016-17 samt tillägg. Klasser Mälarfräsen 2017: Rookie träning och 2 st tränings heat. Ålder det kalender år man fyller 12 år. Gäller ej girl men ej 125cc>. 50cc

Läs mer

Skolbrottning i praktiken

Skolbrottning i praktiken Skolbrottning i praktiken Handledning för dig som jobbar med barn i skolan Sportkommittén L-G Lundström, Raimo Ojala, Lars-Ola Särkimukka Kiruna 2010-04-11 Inledning Sedan 2008 har ett stort antal skolor

Läs mer

Tekniskt regelverk STCC 2013

Tekniskt regelverk STCC 2013 Det är underförstått att allt som inte uttryckligen är tillåtet enligt detta dokument, är förbjudet. Tekniskt regelverk STCC 2013 1. Tillåtna bilar. Bilar enligt Solution F homologering TC12 samt med TCTA

Läs mer

Tävlingsregler Scantec & Plenus Offroad Event 13/8 Dragabol, Halmstad ROCKS MK

Tävlingsregler Scantec & Plenus Offroad Event 13/8 Dragabol, Halmstad ROCKS MK Tävlingsregler Scantec & Plenus Offroad Event 13/8 Dragabol, Halmstad 2016-07-29 ROCKS MK Anmälan/besiktning Anmälan och besiktning sker på anvisad tid snarast efter ankomst. 1. Offentliggörande av sektioner/bana

Läs mer

Regler för Robotfemkamp under Robot-SM 2011

Regler för Robotfemkamp under Robot-SM 2011 Regler för Robotfemkamp under Robot-SM 2011 Sammanfattning av tävlingsgrenen Robotfemkamp innebär att en helt autonom robot skall tävla i fem olika grenar med olika karakteristiska uppgifter. Dessa är

Läs mer

1.1. Den polska grenen består normalt av 2 löp men kan vara endast 1 löp vid en längre bana eller 3 vid en kort bana.

1.1. Den polska grenen består normalt av 2 löp men kan vara endast 1 löp vid en längre bana eller 3 vid en kort bana. Polsk Gren 2018 1. Banan 1.1. Den polska grenen består normalt av 2 löp men kan vara endast 1 löp vid en längre bana eller 3 vid en kort bana. 1.2. Skyttarna skall ges möjlighet till 1 provlöp dock får

Läs mer

TEKNISKT REGLEMENTE. Detta Tekniska Reglemente gäller för NSHC klass 4 och 5. Reglementet gäller från och med 2015-02-01 tillsvidare.

TEKNISKT REGLEMENTE. Detta Tekniska Reglemente gäller för NSHC klass 4 och 5. Reglementet gäller från och med 2015-02-01 tillsvidare. TEKNISKT REGLEMENTE Klass HT1 & HT2 Detta Tekniska Reglemente gäller för NSHC klass 4 och 5. Reglementet gäller från och med 2015-02-01 tillsvidare. Reglerna gäller för samtliga klasser om det inte framgår

Läs mer

TÄVLINGSREGLEMENTE V8 THUNDERCARS

TÄVLINGSREGLEMENTE V8 THUNDERCARS SVENSKA BILSPORTFÖRBUNDET TÄVLINGSREGLEMENTE V8 THUNDERCARS 2015 Utgåva 1: mars 2015 Svenska Bilsportförbundet Bilsportens Hus Box 705, 191 27 SOLLENTUNA Telefon 08-626 33 00 Fax 08-626 33 22 V8 Thunder

Läs mer

Regler för Sportscar/GT. Tekniska regler

Regler för Sportscar/GT. Tekniska regler 1/5 Detta dokument får användas fritt så länge de bevaras i sin ursprungliga form. Om du/ni använder något på våra sidor vore vi tacksamma om vi fick veta detta genom ett e- mail. Regler för Sportscar/GT

Läs mer

Tävlingsregler för Svensk Kickboxning

Tävlingsregler för Svensk Kickboxning SVENSKA KICKBOXNINGSFÖRBUNDET Tävlingsregler för Svensk Kickboxning Kick-Light Junior Kickboxning Innehållsförteckning INLEDNING...3 REGEL 1, RINGEN...4 REGEL 2, SKYDD & UTRUSTNING...4 REGEL 3, KLÄDSEL...4

Läs mer

Games och Speedstakes for dummies, på svenska

Games och Speedstakes for dummies, på svenska Games och Speedstakes for dummies, på svenska Mija Jansson. Texten är ett försök att underlätta förståelsen för tävlingsformerna ifråga men jag kan inte garantera att jag förstått allt rätt och självklart

Läs mer

Tävlingsregler för Svensk Kickboxning Light Contact Kick light Junior Kickboxning

Tävlingsregler för Svensk Kickboxning Light Contact Kick light Junior Kickboxning SVENSKA KICKBOXNINGSFÖRBUNDET Tävlingsregler för Svensk Kickboxning Light Contact Kick light Junior Kickboxning Innehållsförteckning INLEDNING... 3 REGEL 1, RINGEN... 3 REGEL 2, SKYDD & UTRUSTNING... 3

Läs mer

Tävlingsreglemente Ginetta GT5 Challenge 2015

Tävlingsreglemente Ginetta GT5 Challenge 2015 Tävlingsreglemente Ginetta GT5 Challenge 2015 Nedan presenteras reglemente för Ginetta GT5 Challenge 2015. Eventuella ändringar och tillägg kan förekomma inför och under säsongen och redovisas i så fall

Läs mer

Inbjudan, information och förarmöte

Inbjudan, information och förarmöte Inbjudan, information och förarmöte Deltävling 6 Mantorp Park 17-18 Oktober 2015 SLC kl.1 & kl.2 ER-Cup Övriga enduranceklasser för öppna SM-tävlingen Härmed bjuder SLC Racing in till Racingtävling över

Läs mer

Tekniska specifikationer. Production 1/24 Mått i mm

Tekniska specifikationer. Production 1/24 Mått i mm Tekniska specifikationer Detta avsnitt gäller alla tekniska specifikationer som skall granskas på besiktningen. Alla mått är i millimeter (mm). En nerfräst platta (guide och bakhjulen) används vid mätning

Läs mer

Regelverk för Svenska Mästerskapet i Beridet Bågskytte 2011

Regelverk för Svenska Mästerskapet i Beridet Bågskytte 2011 Regelverk för Svenska Mästerskapet i Beridet Bågskytte 2011 Ungerska Klass 1 Den ungerska disciplinen består av 6 löp. Banan ska vara 90 meter lång och uppdelad i 3 stycken skyttesektioner á 30 meter.

Läs mer

COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING

COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING Grattis till ditt köp av den elektriska kaminen Cozzy Fire. Läs noga igenom monterings- och bruksanvisningen samt säkerhetsföreskrifterna innan du använder produkten.

Läs mer

PORTABEL LUFTKONDITIONERING BRUKSANVISNING

PORTABEL LUFTKONDITIONERING BRUKSANVISNING PORTABEL LUFTKONDITIONERING BRUKSANVISNING Modell: AC-210 / AC-310 Vänligen läs noggrant igenom bruksanvisningen för att säkerställa korrekt användning, underhåll och installation. Spara manualen för framtida

Läs mer

Inbjudan till 1/8 BUGGY NITRO, 1/8 BUGGY EL, 1/10 SHORT COURSE SPONSORER: ARRANGÖR:

Inbjudan till 1/8 BUGGY NITRO, 1/8 BUGGY EL, 1/10 SHORT COURSE SPONSORER: ARRANGÖR: Inbjudan till 1/8 BUGGY NITRO, 1/8 BUGGY EL, 1/10 SHORT COURSE SPONSORER: ARRANGÖR: STOCKHOLMSCUPEN 2011 ARRANGÖR & KONTAKTPERSONER Datum Arrangörsklubb 29:e maj MHF Skarpnäck Kontaktman: Peter Glas Telefon:

Läs mer

Bildkälla: Pixabay. 1) Timer: konstruktion av en maskin som skall välta en aluminiumburk vid en given tidpunkt.

Bildkälla: Pixabay. 1) Timer: konstruktion av en maskin som skall välta en aluminiumburk vid en given tidpunkt. Bildkälla: Pixabay Klassuppgifter regiontävlingen 2019 För att lyckas bra i Teknikåttan behöver hela klassen vara engagerad och alla kan vara med och påverka hur bra det går i tävlingen genom att arbeta

Läs mer

Instruktionsbok Modeller: T1100, FL400

Instruktionsbok Modeller: T1100, FL400 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Förord och ID-nummer 2 Allmänt 3 Säkerhetsföreskrifter 3-5 Användning 5 Underhåll och service 6 Reparationer 6 Förvaring 6 Förord FL 400 och T1100 tillverkas av Kranman AB Innan du

Läs mer

Serieregler För Nordic Time Attack

Serieregler För Nordic Time Attack För Nordic Time Attack Välkomna till en spännande säsong 2015 där Time Attack på tagit ytterligare ett stort steg. Utgåva: Maj 2015 _NTA_2015 Sida 1 av 5 1. 1 Tidtagning 1.1. All tidtagning ska utföras

Läs mer

Lajf Racing F1 Norrlandsträffen 2012

Lajf Racing F1 Norrlandsträffen 2012 Lajf Racing F1 Norrlandträffen 2012 Tekniska regler Chassie Alla på marknaden förekommande F1 chassin i skala 1:10, det måste vara F1 chassi och INTE sticka ut utanför karossen. Utväxling ** Total utväxling

Läs mer

STIGA COLLECTOR 30" BRUKSANVISNING

STIGA COLLECTOR 30 BRUKSANVISNING STIGA COLLECTOR 30" BRUKSANVISNING 8211-1227-02 S SVENSKA 1. 2. 3. 4. SVENSKA S 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. S SVENSKA 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. SVENSKA SE SÄKERHETSFÖRESKRIFTER 1. Låt aldrig någon använda

Läs mer

Prisvänlig Radarhastighetsskyllt Specifikationer och Manual Bruksprincip

Prisvänlig Radarhastighetsskyllt Specifikationer och Manual Bruksprincip Prisvänlig Radarhastighetsskyllt Specifikationer och Manual Bruksprincip Denna skylt använder (Radar) Doppler-effekten för att noggrant mäta ett fordons hastighet över en stor mängd ytor inklusive vägar,

Läs mer

STERLING OPAL 3 & 4 Information till tekniker

STERLING OPAL 3 & 4 Information till tekniker S U N R I S E M E D I C A L STERLING OPAL 3 & 4 Information till tekniker Art nr: S Opal Man T 2010 Sunrise Medical AB, Britta Sahlgrens gata 8A 421 31 VÄSTRA FRÖLUNDA Tel nr 031-748 37 00 Fax nr 031-748

Läs mer

GelleråsCupen Gokart - Tävlingsregler

GelleråsCupen Gokart - Tävlingsregler GelleråsCupen Gokart - Tävlingsregler TÄVLINGSDATUM Grundserien omgång 1, söndag 12 maj. Grundserien omgång 2, söndag 9 juni. Grundserien omgång 3, söndag 25 augusti. Finaler, söndag 29 september. Pris

Läs mer

Buhundsspelen Lysingsbaden, Västervik augusti

Buhundsspelen Lysingsbaden, Västervik augusti Buhundsspelen 2019 Lysingsbaden, Västervik 24-25 augusti Välkomna till Buhundspelen i Västervik Lördagen den 24 augusti kl 13.00 17.30 Buhundspelen är en inofficiell tävling som alla kan delta i. Syftet

Läs mer

Tekniska regler Klass 5 MellanSvenska LångloppsSerien (MSLS) Arrangör: Östgöta Racing 2010

Tekniska regler Klass 5 MellanSvenska LångloppsSerien (MSLS) Arrangör: Östgöta Racing 2010 Tekniska regler Klass 5 MellanSvenska LångloppsSerien (MSLS) Arrangör: Östgöta Racing 2010 Text med rött (understruken i svart/vitt) är text som är ändrad sedan den förra utgåvan: Januari 2009 Innehållsförteckning

Läs mer

ARCTIC 4x4 EXPERIENCE

ARCTIC 4x4 EXPERIENCE ARCTIC 4x4 EXPERIENCE Dream it. Plan it. Drive it. 1.0 Rallyt REGLER OCH VILLKOR FÖR ARCTIC 4x4 EXPERIENCE Senast uppdaterad: 2011-07-06 ARCTIC 4x4 EXPERIENCE är en tävling i körförmåga, uthållighet och

Läs mer

Förare med A-, eller B-licens Nantionell licens ska om möjligt särskiljas från förare med D-licens i kvalheaten.

Förare med A-, eller B-licens Nantionell licens ska om möjligt särskiljas från förare med D-licens i kvalheaten. RB 10.4 KLASSREGLER 1:5 TOURING (LS) RB 10.4.1.2 Bana och banbeläggning Banbeläggningen ska vara jämn asfalt med släta skarvar. Minimilängden är 200 meter (240 300 rekommenderas). Banan ska begränsas av

Läs mer

DATT Champion. Tekniska Regler DRIFTING PRO

DATT Champion. Tekniska Regler DRIFTING PRO DATT Champion Tekniska Regler DRIFTING PRO OBS När du läser det tekniska reglementet ska du tänka på följande: Läs regeltexten och om det inte speciellt anges att något är tillåtet så betyder det att man

Läs mer

Reglemente för RallyCross Historisk (RCH) 2015-12-27

Reglemente för RallyCross Historisk (RCH) 2015-12-27 1(6) Reglemente för RallyCross Historisk (RCH) 2015-12-27 Gällande 2016-01-01 t.o.m. 2018-12-31 Tävlingsregel RCH 01 Tillåtna förare Förare får tävla fr.o.m. det kalenderår man fyller 50år. Tekniska regler

Läs mer

Inbjuder alla juniorer i region syd/mitt på en inomhus tävling i. FlyCasting. den 5 april i klasserna

Inbjuder alla juniorer i region syd/mitt på en inomhus tävling i. FlyCasting. den 5 april i klasserna SFK laxen i Halmstad Inbjuder alla juniorer i region syd/mitt på en inomhus tävling i FlyCasting den 5 april 2015 i klasserna Modifierad Trout Distance, Trout Distance och Trout accuracy. - Tid 10:00 12:30

Läs mer

CM Förstärkarlåda, sida 1.

CM Förstärkarlåda, sida 1. CM-0-17 Förstärkarlåda, sida 1. Varför rekommenderas 3 mm oljehärdad board ( masonit )? (I texten nedan bara kallad board.) Det är ett isolerande material, så man riskerar inga elektriska överslag och

Läs mer

REGELVERK för GUNKI STREETFISHING TOURNAMENT 2012

REGELVERK för GUNKI STREETFISHING TOURNAMENT 2012 REGELVERK för GUNKI STREETFISHING TOURNAMENT 2012 Följande regelverk är, förutom vissa undantag, detsamma som används av arrangörer av Streetfishing tävlingar i övriga Europa. 1/ Tävlingsjuryn består av

Läs mer

INSTRUKTIONSBOK SL26/30N

INSTRUKTIONSBOK SL26/30N INSTRUKTIONSBOK Från serienummer 9600 ZIP-UP SVENSKA AB Tel: 08-97 04 80 Tel: 031 23 07 20 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Säkerhetsinstruktioner...sid 3 2. Daglig kontroll innan körning 2.1 Introduktion...sid

Läs mer

ATV ENDURO REGLEMENTE

ATV ENDURO REGLEMENTE ATV ENDURO REGLEMENTE Giltighetstid: 2017 Version 1.1 E1 Grundreglemente Terränggruppens grundreglemente gäller som grund för detta grenreglemente för ATV Enduro. E2 Tävlingsmoment Tävlingsmomentet består

Läs mer

Ändringar TYR III Ändringar TR III Endast ryttaren som skall delta på hästen får hoppa fram hästen under tävlingen

Ändringar TYR III Ändringar TR III Endast ryttaren som skall delta på hästen får hoppa fram hästen under tävlingen Ändringar TR III 2011 1 Mom 301 Stilhoppning Bedömningen i stilhoppning skall vara A med stilbedömningsprotokoll. Benämningen skall vara A:stil enligt reglerna för lokal tävling oberoende av tävlingens

Läs mer

Dressyrtävlingar för ryttare med funktionsnedsättning

Dressyrtävlingar för ryttare med funktionsnedsättning Dressyrtävlingar för ryttare med Förord Dressyrtävlingar för ryttare med anordnas i enlighet med Svenska Ridsportförbundets tävlingsreglementen (TR) I - Gemensamma bestämmelser och II - Dressyr. Nedan

Läs mer

REGLER FÖR UTHÅLLIGHETSTÄVLING. med registrerade standardbilar. 2006

REGLER FÖR UTHÅLLIGHETSTÄVLING. med registrerade standardbilar. 2006 med registrerade standardbilar. 2006 1. Ändamål 1.1 Ändamålet med denna form av uthållighetstävling är att skapa möjligheter, för att med enkla medel kunna prova på och delta i bilsport, skapa teamkänsla

Läs mer

Tallhed Cup 2015. Tallhed 16 17 Maj Tallhed 19 21 Juni Tallhed 1 2 Augusti Arrangeras av: Night Cruisers Färnäs MF

Tallhed Cup 2015. Tallhed 16 17 Maj Tallhed 19 21 Juni Tallhed 1 2 Augusti Arrangeras av: Night Cruisers Färnäs MF Tallhed Cup 2015 Tallhed 16 17 Maj Tallhed 19 21 Juni Tallhed 1 2 Augusti Arrangeras av: Night Cruisers Färnäs MF Uppdaterd 2015 05 11 Priser på tävling Klasser i Tallhed cup DOORSLAMMERS (Bilar med dörrar)

Läs mer

Direktiv för Rallycross och Bilcross 2019 Denna serie arrangeras av Förenade Motorsport och ingår i FM/DM i Göteborgs BF och Västra BF

Direktiv för Rallycross och Bilcross 2019 Denna serie arrangeras av Förenade Motorsport och ingår i FM/DM i Göteborgs BF och Västra BF Direktiv för Rallycross och Bilcross 2019 Denna serie arrangeras av Förenade Motorsport och ingår i FM/DM i Göteborgs BF och Västra BF 1. Ingående klasser: Rallycross Super One: 2400-3400cc fria däck 2wd

Läs mer

AVSNITT 5 BANBYGGNATION FRÅN GRUNDEN

AVSNITT 5 BANBYGGNATION FRÅN GRUNDEN AVSNITT 5 BANBYGGNATION FRÅN GRUNDEN Bana: Hangtown, Californien USA 1 MATERIALVAL Materialval är mycket viktigt för att skapa en bra, utmanande och säker bana. Olika material uppför sig mycket olika och

Läs mer

BRUKSANVISNING GÅBORD. Art nr

BRUKSANVISNING GÅBORD. Art nr BRUKSANVISNING S GÅBORD ADAM PLUS EL Art nr 300015910 300015910-1 300015910-2 300015910-3 Innehållsförteckning ID-märkning 2 Syfte/Användningsområde 3 Funktioner 3 Normalt underhåll 3 Viktig information

Läs mer

Tilläggsregler för SKCC 2015

Tilläggsregler för SKCC 2015 Tilläggsregler för SKCC 2015 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ORGANISATIONSKOMMITTÉ... 2 1.1 SKCC ORGANISATIONSKOMMITTÉ... 2 1.2 KONTAKTPERSONER KLUBBAR... 2 1.3 SKCC TÄVLINGSORGANISATION... 2 1.4 KALENDER... 3

Läs mer

Lathund TR dressyrtävlingar för pararyttare

Lathund TR dressyrtävlingar för pararyttare Lathund TR dressyrtävlingar för pararyttare Förord Dressyrtävlingar för ryttare med funktionsnedsättning anordnas i enlighet med Svenska Ridsportförbundets tävlingsreglementen (TR) I - Gemensamma bestämmelser

Läs mer

SPELAR- OCH LEDAR-PM VETERAN-SM

SPELAR- OCH LEDAR-PM VETERAN-SM SPELAR- OCH LEDAR-PM VETERAN-SM Borlänge 22 24 mars 2019 Borlänge Badmintonklubb hälsar spelare, ledare, funktionärer och publik välkomna till en trevlig helg med många spännande matcher. Vi ber samtliga

Läs mer

Tekniskt reglemente STEC Racing Endurance

Tekniskt reglemente STEC Racing Endurance Tekniskt reglemente STEC Racing 2020-2022 Endurance 1) Tillåtna bilar. Täckta bilar som är eller har varit typbesiktigade i Sverige.. Bilar av typ minibussar, SUV och lätta lastbilar är ej tillåtna 2 eller

Läs mer

Bildkälla: Pixabay. 1) Timer: konstruktion av en maskin som skall välta en aluminiumburk vid en given tidpunkt.

Bildkälla: Pixabay. 1) Timer: konstruktion av en maskin som skall välta en aluminiumburk vid en given tidpunkt. Bildkälla: Pixabay Klassuppgifter rikstävlingen 2019 För att lyckas bra i Teknikåttan behöver hela klassen vara engagerad och alla kan vara med och påverka hur bra det går i tävlingen genom att arbeta

Läs mer

ATV-mudspeed. Innehållsförteckning Terränggruppens grenreglemente

ATV-mudspeed. Innehållsförteckning Terränggruppens grenreglemente Innehållsförteckning Terränggruppens grenreglemente ATV-mudspeed M1 Tävlingsmoment... 2 M2 Tävling... 2 M3 Fordonsklasser... 2 M4 Utrustning fordon... 3 M5 Tävlingsnummer/skylt... 3 M6 Utrustning förare...

Läs mer

Tävlingstekniska regler Stand Up Paddling

Tävlingstekniska regler Stand Up Paddling Tävlingstekniska regler Stand Up Paddling Kapitel 1: Tekniska regler... 3 1. Definition... 3 2. Bräda... 3 3. Säkerhetsutrustning... 3 Leash/Legrope (fångrem)... 3 4. Paddel... 3 5. Paddlingsteknik...

Läs mer

Instruktion EL SE

Instruktion EL SE SE Instruktion - 3313EL Innehållsförteckning Hur man cyklar med 3313EL...3 Trehjuling...3 Elassistans...3 Löpande underhåll...3 Beskrivning av systemet...4 Batteri...4 Laddning av batteriet...4 Laddnivå

Läs mer

Monteringsguide Racercykel

Monteringsguide Racercykel Monteringsguide I. Packa upp din cykel 4 II. Förbered framhjulet 4 III. Positionera framhjulet 5 IV. Montera framhjulet i framgaffeln 8 V. Justera styret 8 VI. Montera sadeln 9 VII. Montera pedalerna 10

Läs mer

Servicemanual. Autonomous Pallet System 800 Prototyp. Utfärdat: 2008-05-14

Servicemanual. Autonomous Pallet System 800 Prototyp. Utfärdat: 2008-05-14 Servicemanual Autonomous Pallet System 800 Prototyp Utfärdat: 2008-05-14 Servicemanual APS800 1. NIOS II... 3 1.1 Koppla till NIOS II... 3 1.2 Kopplingar till batteri...3 1.3 Utökad spänningsgren...4 1.4

Läs mer

BILGLAS. Riktlinjer för skadade och slitna vindrutor

BILGLAS. Riktlinjer för skadade och slitna vindrutor BILGLAS Riktlinjer för skadade och slitna vindrutor Eftertryck förbjudet utan utgivarens medgivande. Glasbranschföreningen Box 16286, 103 25 Stockholm INLEDNING Glasbranschföreningen har genom sitt auktorisationsorgan

Läs mer

Gemensamma tilläggsregler för. Kart Cup Väst Organisationskommittén för Kart Cup Väst inbjuder till kartingtävlingar för klasserna:

Gemensamma tilläggsregler för. Kart Cup Väst Organisationskommittén för Kart Cup Väst inbjuder till kartingtävlingar för klasserna: Sida 1 Gemensamma tilläggsregler för Kart Cup Väst 2019 INBJUDAN Organisationskommittén för Kart Cup Väst inbjuder till kartingtävlingar för klasserna: Cadetti Micro* Mini* Junior 60* Junior 125* Senior

Läs mer

NINE EAGLES Solo Pro 228 NINE EAGLES 04.NE228A vol. 1

NINE EAGLES Solo Pro 228 NINE EAGLES 04.NE228A vol. 1 NINE EAGLES Solo Pro 228 NINE EAGLES04.NE228A vol. 1 Tack för att du valt en Nine Eagles produkt. Vi hoppas att du har roligt med produkten. Läs instruktionerna noggrant, de ger goda råd. Kom alltid ihåg

Läs mer

ReTurn7100. Kontroll av funktion. Läs alltid manualen. Manual - Svenska. SystemRoMedic TM. Max: 150 kg/330 lbs

ReTurn7100. Kontroll av funktion. Läs alltid manualen. Manual - Svenska. SystemRoMedic TM. Max: 150 kg/330 lbs ReTurn7100 SystemRoMedic TM Manual - Svenska Max: 150 kg/330 lbs ReTurn7100 används inomhus vid kortare överflyttning av brukare mellan säng och rullstol, rullstol och toalett/mobil toastol/ rullstol eller

Läs mer

TÄVLINGSREGLEMENTE Radical Cup Scandinavia 2018

TÄVLINGSREGLEMENTE Radical Cup Scandinavia 2018 SVENSKA BILSPORTFÖRBUNDET TÄVLINGSREGLEMENTE Radical Cup Scandinavia 2018 Utgåva 1: mars 2018 Svenska Bilsportförbundet Bilsportens Hus Box 705-191 27 SOLLENTUNA Telefon 08-626 33 00 Fax 08-626 33 22 Innehållsförteckning

Läs mer

Dressyrtävlingar för ryttare med funktionshinder

Dressyrtävlingar för ryttare med funktionshinder Dressyrtävlingar för ryttare med funktionshinder Förord Dressyrtävlingar för ryttare med funktionshinder anordnas i enlighet med Svenska Ridsportförbundets tävlingsreglementen (TR) I - Gemensamma bestämmelser

Läs mer

ROTAX MAX Challenge regler 2010

ROTAX MAX Challenge regler 2010 ROTAX MAX Challenge regler 2010 1. Introduktion Denna klass strävar efter att på lägre nivå genomföra tävlingar som liknar konventionella 100 cc kart race i kombination med låga kostnader och låga ljudnivåer.

Läs mer

Manual för Elektrisk scooter

Manual för Elektrisk scooter Manual för Elektrisk scooter Page1 Var alltid försiktig när du kör Använd hjälm och rätta dig efter regler som finns. VIKTIGT Batteriunderhåll och laddningsinstruktioner Scootern måste vara laddad första

Läs mer

Tournament Pocket Billiard Games

Tournament Pocket Billiard Games Tournament Pocket Billiard Games Standardiserade Världsregler 1999 Nedanstående regler är antagna av SBF den 20:e juni 1999 8 Ball De Allmänna Pool Biljardreglerna gäller, om inte annat sägs i dessa till

Läs mer

Stockholms Sportvagnsklubb. Tekniskt reglemente

Stockholms Sportvagnsklubb. Tekniskt reglemente Tekniskt reglemente SSK Klass 3 2010-2012 2010-01-11 Utgåva 1 2 (8) TEKNISKT REGLEMENTE 2010-2012 SSK KLASS 3 1 Ändringshistorik Nr Beskrivning Datum Utgåva 1 Från tidigare reglementsperiod Kap. 5.1 Max

Läs mer

Stockholms Sportvagnsklubb. Tekniskt reglemente

Stockholms Sportvagnsklubb. Tekniskt reglemente Tekniskt reglemente SSK Klass 3 2015 2015-01-02 Utgåva 3 2 (8) TEKNISKT REGLEMENTE 2015 Ändringshistorik Nr Beskrivning Datum Utgåva 0 Från tidigare reglementsperiod Ljudbegränsning: 95 db LAF max vid

Läs mer

Tilläggsregler för Ultimate MX Cup 2015,. ULTIMATE CUP bedrivs enligt SVEMO:s reglemente för nationell tävling ungdomstävling. Plats Bredstorps banan

Tilläggsregler för Ultimate MX Cup 2015,. ULTIMATE CUP bedrivs enligt SVEMO:s reglemente för nationell tävling ungdomstävling. Plats Bredstorps banan Tilläggsregler för Ultimate MX Cup 2015,. ULTIMATE CUP bedrivs enligt SVEMO:s reglemente för nationell tävling ungdomstävling. Plats Bredstorps banan Tranås Datum 20150426 Tävlingsledare Bengt "Mulle"

Läs mer

FÖR ALLA MEDLEMMAR I GAMLEBY BK KLUBBMÄSTERSKAP-2017

FÖR ALLA MEDLEMMAR I GAMLEBY BK KLUBBMÄSTERSKAP-2017 FÖR ALLA MEDLEMMAR I GAMLEBY BK Hej alla medlemmar, KLUBBMÄSTERSKAP-2017 Förra året gjorde vi ett försök till att kora KM-vinnare i olika tävlingsgrenar. Alla som officiellt tävlade med sina hundar hade

Läs mer

Tutorial - Adventskalender Lastbil av Bi för Skrotboken <http://skrotboken.blogspot.com>

Tutorial - Adventskalender Lastbil av Bi för Skrotboken <http://skrotboken.blogspot.com> Tutorial - Adventskalender Lastbil av Bi för Skrotboken Du behöver Tjock kartong (baksidan till ett akvarellblock eller liknande) till bilens underrede ca 10,5 x 30 cm

Läs mer

Guide till IceTest. Före tävling. Före, under och efter tävling

Guide till IceTest. Före tävling. Före, under och efter tävling Guide till IceTest... 1 Före, under och efter tävling... 1 Före tävling... 1 Lottningen... 1 Dags att skapa databas för tävlingen... 2 Skapa ny gren... 2 Färger m. m.... 3 Importering i IceTest... 3 Kontroll

Läs mer

ReTurn7600 TM. Kontroll av funktion. Läs alltid manualen. SystemRoMedic. Manual - Svenska. Art. nr. 7600. Max: 205kg/450 lbs

ReTurn7600 TM. Kontroll av funktion. Läs alltid manualen. SystemRoMedic. Manual - Svenska. Art. nr. 7600. Max: 205kg/450 lbs ReTurn7600 TM SystemRoMedic Manual - Svenska Art. nr. 7600 Max: 205kg/450 lbs ReTurn7600 används inomhus vid kortare överflyttning av brukare mellan säng och rullstol, rullstol och toalett/mobil toastol/

Läs mer

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Expressbollen

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Expressbollen Expressbollen Övning nr. 1 2 lag på varje långlinje i en rektangel på 15x25 meter. o Viktigt att va tydlig med mitten, d.v.s. markera mitten med koner. Varje spelare har en boll. Leken går ut på att sparka

Läs mer

Trendimport AB Showroom: Ryssviksvägen 2, Stockholm. Pumpvägen 7, Höör Tel: 08-522 168 50 Mail: kontakt@investliving.se www.investliving.

Trendimport AB Showroom: Ryssviksvägen 2, Stockholm. Pumpvägen 7, Höör Tel: 08-522 168 50 Mail: kontakt@investliving.se www.investliving. Trendimport AB Showroom: yssviksvägen 2, Stockholm. Pumpvägen 7, Höör Tel: 08-522 68 50 Mail: kontakt@investliving.se Med reservation för tryckfel och konstruktionsändringar som vi ej kan råda över. Vid

Läs mer

REGIONSEMIFINAL 2019 LAGEN

REGIONSEMIFINAL 2019 LAGEN REGIONSEMIFINAL 2019 LAGEN 1. Livets historia Ni får 6 lappar där det står några händelser i jordens/livets utveckling på. Häng upp lapparna på linan i rätt tidsordning med den tidigaste händelsen till

Läs mer

ARCTIC 4x4 EXPERIENCE

ARCTIC 4x4 EXPERIENCE ARCTIC 4x4 EXPERIENCE Dream it. Plan it. Drive it. REGLER OCH VILLKOR FÖR ARCTIC 4x4 EXPERIENCE 2011 1.0 Rallyt ARCTIC 4x4 EXPERIENCE är en tävling i körförmåga, uthållighet och navigeringskunskap. Rallyt

Läs mer

Tilläggsregler för MX Outlet Cup 2018

Tilläggsregler för MX Outlet Cup 2018 Tilläggsregler för MX Outlet Cup 2018 MX Outlet Cup bedrivs enligt SVEMO:s reglemente för nationell tävling. Plats: Tranås Ms Datum: 28/4 Tävlingsledare Mikael Winros Miljöansvarig Melinda Lenardo Grind

Läs mer