Plugins som får er Wordpress att sticka ut

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plugins som får er Wordpress att sticka ut"

Transkript

1 Plugins som får er Wordpress att sticka ut

2 01. Inledning Vad är plugins? Plugin på en Wordpress sida är ett tillägg som man installerar för att driva vissa funktioner. Det kan till exempel vara en plugin som fungerar som bokningsportal. Det är viktigt att hela tiden uppdatera plugins på hemsidan. Se över dem så de också funkar. I Wordpress-community finns det en uppsjö av olika wordpress plugins. Allt från gratis varianter till premium plugin som kostar. Varför använda plugins? När man installerar Wordpress och ett tema (design) till det, så tillkommer det alltid plugins som är byggd ihop med temat. Just för att temat ska kunna drivas på bästa rekommenderade sätt. För många plugins installerade påverkar prestandan på hemsidan och kan vara en negativ faktor för sökoptimering.. Ju fler plugins som är installerade desto tyngre är sidan. Därför är det viktigt att verkligen lägga upp sin struktur på sidan, vad behövs och vad kan skrotas, kill your darling som vi kallar det. I denna guide kommer vi gå igenom de plugin som vi rekommenderar och tycker fungerar bäst med Wordpress. Enjoy! SIDA 01. Plugins som får er WordPress att sticka ut.

3 Plugins

4 1. Yoast Vi börjar med den vi håller absolut kärast, Yoast. Yoast är en plugin i två varianter, en som är gratis och en premium. Pluginen används för att förbättra hemsidans SEO-optimering på respektive sida, inlägg & portfolio. Den används av miljontals användare, både privatpersoner och byråer, runt om världen. Det kommer ständigt nya och fräscha uppdateringar från Yoast och de har en extremt bra utbildningskanal om man vill lära sig själv. Premiumversionen ger lite mer än freebie versionen. I premium kan man arbeta med flera sökord per sida samt koppla synonymer till varje sökord. Även här finns det flertal olika plugins att välja på. Har man webbutik rekommenderar vi även Yoast WooCommerce SEO som är mer riktad mot webbutiker. Andra tillägg inom Yoast: Video plugin, Local Seo och News SEO. Premium: ca 800kr/sida Webbsida: yoast.com Betyg: 5/5 SIDA 02. Plugins som får er WordPress att sticka ut.

5 2. Monsterinsights Monsterinsight är en plugin utvecklad mot Google Analytics. Den kopplar ihop hemsidan med Google Analytics så du kan samla data från din hemsida. Var kommer trafiken ifrån, hur rör sig besökarna på sidan och när? Allt under ett och samma plugin. Gillar man statistik är det här ett förstaval. Du kan se vad som är populärast på din hemsida, vad som läses mest och klickas bäst. Vi använder oss flitigt utav Monster både på vår sajt samt på andra projekt. Extremt enkel att använda och förstå. MonsterInsight är gratis men finns även i Pro-version. Pluginet används av flertal användare och är ständigt up-to-date med nya och fräscha versioner. Premium: fr. 600kr/år/1 sida Webbsida: monsterinsights.com Betyg: 4,5/5 SIDA 03. Plugins som får er WordPress att sticka ut.

6 3. WP Rocket WP Rocket är en cacheplugin som stärker webbsidans prestanda. Den minifierar stora och tunga filer så laddningstiden blir kortare. Med detta presterar webbsidan bättre i SEO-poäng och bättre serverrespons. Viktigt att tänka på är att denna plugin inte är gratis och inte finns i en light-version. Det är allt eller inget för denna plugin. Men vi måste säga att du får valuta för pengarna. Vill man inte betala och försöka komma undan billigt rekommenderar vi W3 Total Cache som är en gratis plugin men inte kommer lika bra upp i prestanda som WP Rocket. Pluginet har en bra supportnät där man hela tiden kan vända sig till dem om det finns oklarheter kring pluginet och er hemsida. Gratis: Nej Premium: ca 350kr/sida Webbsida: wp-rocket.me Betyg: 4,3/5 SIDA 04. Plugins som får er WordPress att sticka ut.

7 4. Smush Smush, som egentligen heter Smush Image Compression and Optimization, är en plugin som arbetar med din hemsidas bilder. Den arbetar helt enkelt med att trycka ner storleken på bilderna så de anpassas till webben. Även här stärker det laddningstiden på hemsidan samt SEO-poäng. Pluginen finns i en gratisversion samt en premiumversion. Premium ger dig fler alternativ av kvalitet-tryck, flertal körningar m.m. medan gratisversionen trycker ner ca 30 bilder och stannar där. Pluginet är skapat utav WPMU DEV laget som har under flera år skämt bort oss webbutvecklare med bra och effektiva plugins som Hummingbird, SmartCrawl, Hustle med fler. WPMU DEV har bra support och en bred community/forum om man skulle behöva hjälp. Premium: 450kr Webbsida: wp-smush-pro Betyg: 4/5 SIDA 05. Plugins som får er WordPress att sticka ut.

8 5. Ninja Forms Ett ganska enkelt val för oss. En kontaktformulär-plugin som förbättrar vardagen för oss utvecklare. Det finns en hel del olika plugin för dessa behov där ute, både gratis och premium, men det är få som är så bra som Ninja forms som även kan integreras med andra system. Väldigt pedagogiskt upplagd, simpel att förstå och skapa, inget krångligt helt enkelt. Det finns en guide på deras hemsida om man skulle fastna samt flertal extra tillägg som förbättrar Ninjapluginet. Vi rekommenderar Layout and Styles som extra tillval, kostar ca 440 kr som ger er stöd till att forma och designa formuläret hur ni vill. Premium: Finns olika tillägg från ca 300kr Webbsida: ninjaforms.com Betyg: 4/5 SIDA 06. Plugins som får er WordPress att sticka ut.

9 6. Wordfence Wordfence är en WordPress-säkerhetsplugin som hjälper dig att skydda din hemsida mot säkerhetshot som hackning, skadliga koder, DDOS och andra attacker. I pluginen ingår det brandväggsfilter, skanningsverktyg mot malware (skadlig programvara) m.m. Det grundläggande Wordfence-pluginet är gratis, men levereras också med en premiumversion som ger dig tillgång till mer avancerade funktioner som landblockering, brandväggsregler uppdaterade i realtid, schemalagd skanning m.m. Extremt smidigt verktyg med bra säkerhet. Stark rekommendation! Premium: fr 890kr som minimalt Webbsida: wordfence.com Betyg: 5/5 SIDA 07. Plugins som får er WordPress att sticka ut.

10 7. MailChimp Mailchimp är ett verktyg som hjälper dig att automatisera och fånga trafiken med hjälp av nyhetsbrev. Skapa, redigera, ta bort, följ upp, spåra allt i ett nyhetsbrev. Mailchimp är ett gratis verktyg och går att integrera med WordPress. Själva verktyget bygger på deras egen plattform på mailchimp.com där ni loggar in och gör utskick. Det är gratis att skapa konto, även att skicka ut till max 2000 konton, därefter kostar det beroende på antal prenumeranter. Verktyget är väldigt enkelt att använda som nybörjare, även för kodare så finns möjligheten att skapa unika design med hjälp av open-source koder, vilket ger fria tyglar för en designer & utvecklare. Premium: Beroende på antal prenumeranter Webbsida: mailchimp.com Betyg: 5/5 SIDA 08. Plugins som får er WordPress att sticka ut.

11 8. WooCommerce WooCommerce är den populäraste pluginen när det kommer till e-handel. Den används av över 4 miljoner användare, världen över. Enkel att installera samt väldigt pedagogisk att lägga upp nya produkter. Pluginet skapar automatiskt undersidor för att sidan skall fungera som en webbshop. Betalningsalternativ finns som Klarna, Paypal, kort, fakturering med mer. Dessa är dock tilläggsplugin för Woocommerce. Pluginet i sig är gratis och kommer med kraftfulla funktioner. Premium: Beroende på tillägg Webbsida: woocommerce.com Betyg: 5/5 SIDA 09. Plugins som får er WordPress att sticka ut.

12 Sammanfattning

13 The End... Vi rundar av: Som ni säkert har märkt så finns det oerhört många bra plugins. Några utvecklar plugins till Wordpress som ett yrke medans andra skapar simpla plugins för enstaka bruk. Ett tips är att alltid läsa recensionerna till pluginet samt ta en titt ifall skaparna har tutorials (guider) inom pluginet eller forum med support. Detta underlättar för dig ifall du skulle fastna med pluginet. Att tänka på! Detta har jag nämnt tidigare och lyfter upp det igen. Tänk på att inte ha för många plugins installerade och att dem ska vara verifierade av skapare eller community. Det är väldigt lätt att bli hackad ifall man inte uppdaterar plugin samt ifall de inte är piratkopierade sedan tidigare. Detta kallas nulled-plugin, se upp för dem. Dessa plugin är gratis att ladda ner men i själva grunden piratkopierade utifrån premium plugins. Ni kommer stöta på dem, undvik att ladda ner dem oavsett om pluginet kostar er några 1000 kr i premium. Vi hoppas du har haft nöje och läsa denna snabb-guide. Vill du komma i kontakta med oss på Kapten så är det bara att höra av dig till info@kaptenreklam.se SIDA 10. Plugins som får er WordPress att sticka ut.

142 arbetsuppgifter du kan delegera till en virtuell assistent

142 arbetsuppgifter du kan delegera till en virtuell assistent 142 arbetsuppgifter du kan delegera till en virtuell assistent Här är en lista på 142 arbetsuppgifter du kan delegera till en virtuell assistent för att ge dig mer utrymme att skapa ännu mer framgång.

Läs mer

WORDPRESS FÖR NEWBIES

WORDPRESS FÖR NEWBIES WORDPRESS FÖR NEWBIES 2015-03-09 Enkel handledning för nybörjare Vanliga frågor som dyker upp när du precis installerat din egen WordPress-installation, och inte riktigt vet vad du ska göra WordPress WordPress

Läs mer

Tomas Axelsson

Tomas Axelsson Tomas Axelsson tomas.axelsson@highendmedia.se https://highendmedia.se Vad är WooCommerce? WooCommerce är ett e-handelsplugin till WordPress. Det är idag världens populäraste e-handelsplattform! WooCommerce

Läs mer

Plugboard Guide till WooCommerce. Stöder - WooCommerce 3.x

Plugboard Guide till WooCommerce. Stöder - WooCommerce 3.x Plugboard Guide till WooCommerce Stöder - WooCommerce 3.x Vad är Plugboard? En introduktion till verktyget Plugboard är ett verktyg som hjälper dig hantera digitala flöden och sedan mellanlagra information

Läs mer

Tomas Axelsson

Tomas Axelsson Tomas Axelsson tomas.axelsson@highendmedia.se https://highendmedia.se Säkerhet och backup Väldigt många hackers försöker komma åt personuppgifter, driva trafik till egna sajter, skapa länkar ur SEO-syfte

Läs mer

10 TIPS FÖR ATT SÄKRA DIN HEMSIDA. Hur du gör för skydda dig mot att din hemsida ska hackas.

10 TIPS FÖR ATT SÄKRA DIN HEMSIDA. Hur du gör för skydda dig mot att din hemsida ska hackas. 10 TIPS FÖR ATT SÄKRA DIN HEMSIDA Hur du gör för skydda dig mot att din hemsida ska hackas. Först och främst! Använda alltid svåra lösenord. Dom bör innehålla en stor bokstav, flera små bokstäver, nån

Läs mer

Uppdateramera. Tio tips för en bättre webbplats. PRODUKTIONSBYRÅ AB. 1 Krokedil Produktionsbyrå AB www.krokedil.se

Uppdateramera. Tio tips för en bättre webbplats. PRODUKTIONSBYRÅ AB. 1 Krokedil Produktionsbyrå AB www.krokedil.se Uppdateramera Tio tips för en bättre webbplats. PRODUKTIONSBYRÅ AB 1 Krokedil Produktionsbyrå AB www.krokedil.se Välkommen Här har vi samlat tio grundläggande tips som hjälper dig att skapa en effektivare,

Läs mer

Tillämpad programmering CASE 1: HTML. Ditt namn

Tillämpad programmering CASE 1: HTML. Ditt namn Tillämpad programmering CASE 1: HTML Ditt namn 18 [HTML] Din handledare vill se din skicklighet i att använda HTML-koden. Du ska utveckla en webbplats om ditt intresse, inriktning eller gymnasiearbete.

Läs mer

Hur jag skapar en webbplats värd 90 000 kr/år på 49 dagar med endast 10 timmars arbete

Hur jag skapar en webbplats värd 90 000 kr/år på 49 dagar med endast 10 timmars arbete Hur jag skapar en webbplats värd 90 000 kr/år på 49 dagar med endast 10 timmars arbete Använd SEO Systemet och skapa webbplatser som kan ge dig 90 000 kr per år så snabbt som möjligt. Denna specialrapport

Läs mer

Sökmotoroptimering. Google Search Console

Sökmotoroptimering. Google Search Console Sökmotoroptimering Din site Google Search Console Du kommer att behöva arbeta parallellt i Google Search Console och WordPress. Öppna därför två olika fönster i din webläsare ett för vardera applikationen.

Läs mer

Kategorisidor optimeras för sina produktkategorier och synonymer till dem.

Kategorisidor optimeras för sina produktkategorier och synonymer till dem. Vill du ha nya kunder direkt från Google? Det är enkelt! Genom att synas på Google kan de som letar efter det du erbjuder hitta till din e-butik. Här kommer vi ge dig 4 tips om sökmotoroptimering (SEO)

Läs mer

Från presentation till deltagare på Starta Eget kurs Sundsvall våren 2015 2015-05-19. VANJOS IT Konsulter Office 365. Lyckas och synas på Internet

Från presentation till deltagare på Starta Eget kurs Sundsvall våren 2015 2015-05-19. VANJOS IT Konsulter Office 365. Lyckas och synas på Internet VANJOS IT Konsulter Office 365 Lyckas och synas på Internet Statistik e-handel Proffesionellt yttre Tips och idéer 1 Andel personer som aldrig använt sig av Internet 64-74 år 55-64 år 45-54 år 35-44 år

Läs mer

Det fasta innehållet finns på sidor och kan inte ändras av den som har rollen författare.

Det fasta innehållet finns på sidor och kan inte ändras av den som har rollen författare. Allmänt om hemsidan och Wordpress Brantevik.se är baserad på Wordpress (WP). Från Wickipedia: Wordpress, ofta versaliserat WordPress, är ett blogg- och innehållshanteringssystem. Det distribueras under

Läs mer

REDIGERA BILDER OCH TEXT PÅ DIN WORDPRESS-HEMSIDA

REDIGERA BILDER OCH TEXT PÅ DIN WORDPRESS-HEMSIDA REDIGERA BILDER OCH TEXT PÅ DIN WORDPRESS-HEMSIDA Anna Muñoz Lundgren & MejDej Teknikhjälp, januari 2019. INTRODUKTION Den här guiden är främst avsedd för dig som skapat en hemsida med hjälp av MejDej

Läs mer

Underhåll av

Underhåll av Underhåll av www.svenskadownforeningen.se Sv Down webb-guide Revision: A, 2011-01-05 Innehåll Hur man loggar in Wordpresspanelen Hur man ändrar en sida Redigeringsverktygen Hur man lägger in en bild Hur

Läs mer

LARCONA WEBSITE. Visuellt läcker, överraskande lätthanterlig, snabbt skalbar. Webbplatser som lyfter företag till ett riktigt bra pris

LARCONA WEBSITE. Visuellt läcker, överraskande lätthanterlig, snabbt skalbar. Webbplatser som lyfter företag till ett riktigt bra pris LARCONA WEBSITE Visuellt läcker, överraskande lätthanterlig, snabbt skalbar. Webbplatser som lyfter företag till ett riktigt bra pris VARFÖR SKA FÖRETAG HA EN BRA HEMSIDA? Positivt första intryck Inger

Läs mer

Plugboard Guide till Magento. Ecommmerce. Stöder - Magento 1.9.x

Plugboard Guide till Magento. Ecommmerce. Stöder - Magento 1.9.x Plugboard Guide till Magento Ecommmerce Stöder - Magento 1.9.x Vad är Plugboard? En introduktion till verktyget Plugboard är ett verktyg som hjälper dig hantera digitala flöden och sedan mellanlagra information

Läs mer

INBOUND MARKETING. En guide med steg för steg mot framgång!

INBOUND MARKETING. En guide med steg för steg mot framgång! INBOUND MARKETING En guide med steg för steg mot framgång! Vad är Inbound marketing och hur funkar det? För att fullt förstå vad inbound marketing är och hur det funkar måste vi först förstå vad Outbound

Läs mer

Välkommen till WeOptimize

Välkommen till WeOptimize Välkommen till WeOptimize Här kommer en introduktion till hur WeOptimize fungerar och vad vi har att erbjuda dig som är ute efter en framgångsrik hemsida. ! 2 Utveckling av ny hemsida Digitala närvaro

Läs mer

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Facebook Ett av de snabbaste sätten att sprida sin webbutik och få sin första beställning är att använda sig av Facebook. Det finns två olika sätt att

Läs mer

CMS. - Content management system

CMS. - Content management system CMS - Content management system Agenda CMS Server, webbhotell och FTP Wordpress, ställ mycket frågor Om vi hinner - Snabb genomgång av CMS - uppgiften Nu & Då Sidor med bara HTML och CSS kräver manuell

Läs mer

Varför ska man använda ett CMS? Vilka är fördelarna och är det alltid bra? Kattis Lodén 2010-03-18

Varför ska man använda ett CMS? Vilka är fördelarna och är det alltid bra? Kattis Lodén 2010-03-18 Varför ska man använda ett CMS? Vilka är fördelarna och är det alltid bra? Kattis Lodén 2010-03-18 Innehåll Inledning... 3 Fakta... 4 Innehåll... 4 Texthantering... 4 Granskning och versionshantering...

Läs mer

Content Management System. Publiceringssystem

Content Management System. Publiceringssystem Content Management System Publiceringssystem Vad är ett Content Management System (CMS)? Ett verktyg för att separera innehåll från presentation Skapa webbsidor utan att kunna html Låt många skapa sidor

Läs mer

Optimering av Wordpress

Optimering av Wordpress Optimering av Wordpress Ni har säkert upplevt att er hemsida kan vara seg och ta lång tid att läsas in. Det finns en uppsjö av orsaker till sådant, och det kan vara mycket svårt att peka ut exakt varför.

Läs mer

TMP Consulting - tjänster för företag

TMP Consulting - tjänster för företag TMP Consulting - tjänster för företag Adress: http://tmpc.se Kontakta: info@tmpc.se TMP Consulting är ett bolag som utvecklar tekniska lösningar och arbetar med effektivisering och problemslösning i organisationer.

Läs mer

Laboration 3 i kursen Produktion för tryckta medier och webb: Webbplatsproduktion med ett publiceringssystem

Laboration 3 i kursen Produktion för tryckta medier och webb: Webbplatsproduktion med ett publiceringssystem Laboration 3 i kursen Produktion för tryckta medier och webb: Webbplatsproduktion med ett publiceringssystem Målsättning Att bygg upp en komplett webbplats i ett publiceringssystem. Platsen ska vara snygg,

Läs mer

Domän/DNS Hemsidor Mailadmin Nyhetsbrev Webbhotell Webbshop

Domän/DNS Hemsidor Mailadmin Nyhetsbrev Webbhotell Webbshop Domän/DNS Hemsidor Mailadmin Nyhetsbrev Webbhotell Webbshop Dokumentation integritetspolicy. Information för kunder, leverantörer och andra samarbetspartners maj-2018 General Data Protection Regulation

Läs mer

Så får du Microsofts Office-paket gratis

Så får du Microsofts Office-paket gratis Så får du Microsofts Office-paket gratis 7 Kör Word, Excel, Powerpoint och Onenote i webbläsaren 7 Dela dina dokument 7 För dator, mobil och platta. Kom igång med Microsoft Skydrive och Office Web Apps

Läs mer

Validering av XML, Svensk geoprocess Guide för validering av XML, Svensk Geoprocess

Validering av XML, Svensk geoprocess Guide för validering av XML, Svensk Geoprocess 2017-06-21 Validering av XML, Svensk geoprocess Guide för validering av XML, Svensk Geoprocess Validering av XML, Svensk geoprocess Bakgrund Ett behov finns av att kunna kontrollera och validera XML-filer

Läs mer

Säkerhetskopiera mobilen

Säkerhetskopiera mobilen Säkerhetskopiera mobilen gratis och helautomatiskt 7 Bästa gratistipsen 7 För Android, Iphone och Windows Phone 7 Säkerhetskopiera till Dropbox. Så fixar du automatisk säkerhetskopiering av mobilen Visst

Läs mer

Sökoptimerad hemsida från

Sökoptimerad hemsida från Sökoptimerad hemsida från Lätt att uppdatera, bra för Google Tack för att du har visat intresse för en hemsida från oss. Här kommer information om hemsidor som bygger på 0371:s egenutvecklade system. Vi

Läs mer

Skydda din Dropbox med säker kryptering!

Skydda din Dropbox med säker kryptering! Skydda din Dropbox med säker kryptering! 7 Stoppa NSA:s övervakning 7 Funkar med valfri molntjänst 7 Stor guide till gratistjänsten Boxcryptor. Boxcryptor skyddar dina filer i molnet Är du orolig att någon

Läs mer

Så får du maximal nytta av Evernote

Så får du maximal nytta av Evernote Så får du maximal nytta av Evernote 7 Anteckna på telefon och dator 7 Organisera projekt och idéer 7 Dela dina anteckningar. Så funkar den digitala anteckningsboken Evernote Glöm aldrig en bra idé! På

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Att skapa en egen hemsida Vad är en hemsida? Vad behöver man? professionell Weebly

Att skapa en egen hemsida Vad är en hemsida? Vad behöver man? professionell Weebly Att skapa en egen hemsida Vad är en hemsida? En hemsida är en plats på webben, där man kan presentera sig själv, en förening, ett företag eller ammat projekt med text och bilder. Ordet sida är egentligen

Läs mer

molntjänster Logga in med ett klick på alla dina LAJKA-GUIDE

molntjänster Logga in med ett klick på alla dina LAJKA-GUIDE Logga in med ett klick på alla dina molntjänster 7 Så funkar smarta Jolidrive 7 Koppla ihop dina nätdiskar hos Dropbox, Skydrive och Google Drive 7 Full koll på Facebook och Twitter. Smarta Jolidrive samlar

Läs mer

ITFÖRDIG.SE INSPIRATIONSGUIDE FÖRENINGAR

ITFÖRDIG.SE INSPIRATIONSGUIDE FÖRENINGAR ITFÖRDIG.SE INSPIRATIONSGUIDE 1 ITFÖRDIG.SE FÖR FÖRENINGNAR VEM ÄR ITFÖRDIG.SE? 3 HEMSIDA & BROCHYR 3 BROCHYR & FLYGBLAD 3 BYGGA EN BLOGG ELLER HEMSIDA FÖR 3 BYGGA ETT NYHETSBREV MED MAILCHIMP 3 FACEBOOK

Läs mer

lär dig söka och publicera på världens största videocommunity!

lär dig söka och publicera på världens största videocommunity! lär dig söka och publicera på världens största videocommunity! En guide av Jennifer Erlandsson och Youtube en stor community där du kan titta på och dela med dig av videoklipp. Det är ett utmärkt ställe

Läs mer

Kom igång och redigera din hemsida!

Kom igång och redigera din hemsida! Kom igång och redigera din hemsida Smelink WEB l Storgatan 14 l 352 31 Växjö l support@smelink.se l www.smelink.se Senast uppdaterad: 100915 Del 1 Logga in Välkommen att ta del av vårt uppdateringsverktyg,

Läs mer

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor Hemsida Lathund för medlemsföreningar 2015 10 13 Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan Varje medlemsförening har en egen sektion på scuf.se Styrelsen kan redigera sin medlemsförenings sidor, skriva

Läs mer

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor Hemsida Lathund för medlemsföreningar 2016-12-07 Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan Varje medlemsförening har en egen sektion på scuf.se Styrelsen kan redigera sin medlemsförenings sidor, skriva

Läs mer

BLOGG PETER WALTONEN @ DPI.FI

BLOGG PETER WALTONEN @ DPI.FI BLOGG PETER WALTONEN @ DPI.FI WordPress är en väldigt användbar nätportal, som kan användas både som blogg men även för att bygga upp din hemsida på nätet. Verktygen är lätta att använda och det erbjuds

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Kom igång och redigera din hemsida!

Kom igång och redigera din hemsida! Kom igång och redigera din hemsida Smelink WEB l Storgatan 14 l 352 31 Växjö l support@smelink.se l www.smelink.se Senast uppdaterad: 120918 Del 1 Logga in Välkommen att ta del av vårt uppdateringsverktyg,

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyhetsbrev

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyhetsbrev Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Nyhetsbrev 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Nyhetsbrev 4 Nyhetsbrevsanmälan 4 Skapa nyhetsbrevsanmälan 4-6 Skapa layout för nyhetsbrev 7-10 Skapa nyhetsinnehåll 10 Lägg

Läs mer

Plugboard Guide till prislistor

Plugboard Guide till prislistor Plugboard Guide till prislistor Vad är Plugboard? En introduktion till verktyget Plugboard är ett verktyg som hjälper dig hantera digitala flöden och sedan mellanlagra information för att sedan importera

Läs mer

App-klient för smartphones... 2. Power BI... 3. Arbetsflöde... 4. CRM Online... 5. Webb-klienten... 6. Dokumenthantering... 7. Molnet...

App-klient för smartphones... 2. Power BI... 3. Arbetsflöde... 4. CRM Online... 5. Webb-klienten... 6. Dokumenthantering... 7. Molnet... Nyheter i Dynamics NAV 2016 Innehåll App-klient för smartphones... 2 Power BI... 3 Arbetsflöde... 4 CRM Online... 5 Webb-klienten... 6 Dokumenthantering... 7 Molnet... 8 Elektronisk fakturering... 9 App-klient

Läs mer

Kom-Igång-Guide för Plugboard. Fyndiq

Kom-Igång-Guide för Plugboard. Fyndiq Kom-Igång-Guide för Plugboard Fyndiq Vad är Plugboard? En introduktion till verktyget Plugboard är ett verktyg som hjälper dig hantera digitala flöden och sedan mellanlagra information för att sedan importera

Läs mer

Introduktion Till WordPress

Introduktion Till WordPress Introduktion Till WordPress Vad är WordPress? ett blogg- och innehållshanteringssystem skrivet i PHP och som använder databasen MySQL för datalagringen Wordpress har under åren utvecklats från ett bloggsystem

Läs mer

Webbsida i Wordpress. Existens på webben och bli sökbar

Webbsida i Wordpress. Existens på webben och bli sökbar Webbsida i Wordpress Existens på webben och bli sökbar Om Susann Rickan Susann Rickan bor i Nora Byggt webbsidor i 16 år Eget företag sedan 2009. Hjälper företag med webb och foto. Tycker om att bygga

Läs mer

Kom-igång-hjälp för hemsida & e-butik. Praktiska tips för hur du lyckas med innehåll, design och sökmotoroptimering.

Kom-igång-hjälp för hemsida & e-butik. Praktiska tips för hur du lyckas med innehåll, design och sökmotoroptimering. Kom-igång-hjälp för hemsida & e-butik Praktiska tips för hur du lyckas med innehåll, design och sökmotoroptimering. Ta reda på dina behov Skapa förutsättningar för att lyckas. Skriv ner en tydlig sidstruktur

Läs mer

2015, Visit Technology Group. All rights reserved.

2015, Visit Technology Group. All rights reserved. Carl- Johan Sjöqvist Affärsutvecklare, affärsområdeschef webbteam och kundansvarig VISIT GROUP carljohan@visit.com Webbtrender & beteenden online 2016 Laddningstid är viktigt! Optimering och speed Mobilanpassad

Läs mer

Modul 1: Online närvaro - Hur skapar jag en hemsida och vad kan den göra för mig?

Modul 1: Online närvaro - Hur skapar jag en hemsida och vad kan den göra för mig? Få fler kunder Robin Sjögren Modul 1: Online närvaro - Hur skapar jag en hemsida och vad kan den göra för mig? Modul 2: Få fler kunder - Hur konverterar jag mina besökare till nya kunder? Modul 3: Driv

Läs mer

PUHH HOS OSS AB. Att synas. vi har verktygen för att komma i rampljuset. Marknadsföringsbyrå, Kvidinge

PUHH HOS OSS AB. Att synas. vi har verktygen för att komma i rampljuset. Marknadsföringsbyrå, Kvidinge PUHH HOS OSS AB Att synas vi har verktygen för att komma i rampljuset Marknadsföringsbyrå, Kvidinge ATTRAKTIV Er stadskärna är attraktiv, låt alla se det. Om alla tillsammans hjälps åt att göra stadskärnan

Läs mer

Manual för vanliga rapporter i Google Analytics

Manual för vanliga rapporter i Google Analytics Dnr: Sid: 1 / 11 Universitetsförvaltningen Informationsavdelningen Manual vanliga rapporter i Google Analytics Version 1.2, uppdaterad 2012-05-30 Manual för vanliga rapporter i Google Analytics Innehåll

Läs mer

Kom-Igång-Guide för Plugboard CDON

Kom-Igång-Guide för Plugboard CDON Kom-Igång-Guide för Plugboard CDON Vad är Plugboard? En introduktion till verktyget Plugboard är ett verktyg som hjälper dig hantera digitala flöden och sedan mellanlagra information för att sedan importera

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer

Startmeny i Windows 8

Startmeny i Windows 8 Så trollar du fram en Startmeny i Windows 8 7 5 smarta verktyg 7 Gratis och enkelt 7 Ger Windows helt nya funktioner. 5 program som fixar en riktig Startmeny i Windows 8 Saknar du Startmenyn i Windows

Läs mer

ELEFANT WEBB webbyrå i Malmö TILL DIN TJÄNST!

ELEFANT WEBB webbyrå i Malmö TILL DIN TJÄNST! ELEFANT WEBB webbyrå i Malmö TILL DIN TJÄNST! 2016 Elefant Webb Kreativa hemsidor med personlig touch Välkommen till Elefant Webb! Behöver du en funktionell hemsida, som är utformad efter ditt företags

Läs mer

Smarta appar för ditt företag 2013-05-15 Senast uppdaterad 2013-05-15

Smarta appar för ditt företag 2013-05-15 Senast uppdaterad 2013-05-15 Smarta appar för ditt företag 2013-05-15 Senast uppdaterad 2013-05-15 Idag finns det appar för det mesta. Många av dem är spel-, nyhets- eller sociala medieappar. Men i denna djungel kan du också hitta

Läs mer

Bilaga 1. Teknisk kravspecifikation

Bilaga 1. Teknisk kravspecifikation Bilaga 1 Teknisk kravspecifikation 5.5.2014 Webbplatsen 1. Allmänt Korsholms kommun arbetar aktivt för att vara en ledande tvåspråkig landskommun i Österbotten och har drygt 19 100 invånare varav 68,9

Läs mer

Synlighet och en dröm. Karl Norrbom, 2013

Synlighet och en dröm. Karl Norrbom, 2013 Synlighet och en dröm Karl Norrbom, 2013 Att synas på Internet kodord - innehåll 40 minuter tips och råd för att komma igång med att sprida ditt budskap. återkommer till drömmen Att synas gratis på Internet

Läs mer

SEO-rapport. Innehållsförteckning. Introduktion EkoLekos sökord.. 3. Rapport från Semrusch som visar EkoLekos Organic Search Summary,...

SEO-rapport. Innehållsförteckning. Introduktion EkoLekos sökord.. 3. Rapport från Semrusch som visar EkoLekos Organic Search Summary,... SEO-rapport Innehållsförteckning Introduktion EkoLekos sökord.. 3 Rapport från Semrusch som visar EkoLekos Organic Search Summary,...4 Organic SearchTop Keywords..5 Utvecklingen på EkoLekos viktigaste

Läs mer

Optimering av webbsidor

Optimering av webbsidor 1ME323 Webbteknik 3 Lektion 7 Optimering av webbsidor Rune Körnefors Medieteknik 1 2019 Rune Körnefors rune.kornefors@lnu.se Agenda Optimering SEO (Search Engine Optimization) Sökmotor: index, sökrobot

Läs mer

Montania WebbPublicering administrerar din hemsida

Montania WebbPublicering administrerar din hemsida S O F T W A R E & S O L U T I O N Montania WebbPublicering administrerar din hemsida Nu kan vi på Montania erbjuda dig ett enkelt webbverktyg för att underhålla din webbplats. Många webbsidor är idag svåra

Läs mer

Manual till publiceringsverktyg

Manual till publiceringsverktyg Manual till publiceringsverktyg Allmänt När man har loggat in hamnar man direkt på översikten över hela webbplatsen. Överst hittar man en meny som alltid ligger med i verktyget. Denna meny innehåller översikten

Läs mer

Wordpress och Sociala medier av Sanna Ohlander 110407. STAFFANSTORP Framtidens kommun

Wordpress och Sociala medier av Sanna Ohlander 110407. STAFFANSTORP Framtidens kommun STAFFANSTORP Framtidens kommun 1 Innehållsförteckning Det nya informationssamhället sid 3 Staffanstorps kommun framtidens kommun sid 4 Det sociala medier i korta drag sid 5 Vad är wordpress sid 6 Att skriva

Läs mer

ATT SKRIVA FÖR WEBBEN

ATT SKRIVA FÖR WEBBEN ATT SKRIVA FÖR WEBBEN Det kan vara svårt att skriva en text till en hemsida. Här följer en guide som kan hjälpa dig att få till texten. Vi börjar med att skapa en bastext som sedan ligger till grund för

Läs mer

Aktivering av SSL (https).

Aktivering av SSL (https). Aktivering av SSL (https). Kommunikation över internet är förhållandevis öppet och det kan därför vara bra att kryptera informationen genom att installera certifikat för er domän. Då kan ni även använda

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se

Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se 1 Innehållsförteckning Tänk på! Sid 3 Logga in sid 4 Panel sid 5 Sidor och inlägg 1. Skapa eller redigera en sida eller inlägg

Läs mer

GUIDE FÖR RECENSIONSVERKTYGET

GUIDE FÖR RECENSIONSVERKTYGET GUIDE FÖR RECENSIONSVERKTYGET Med recensionsverktyget kan du enkelt samla in recensioner och utvärderingar av era utbildningar. Genom att skapa och schemalägga utskick till fler personer samtidigt får

Läs mer

Installera din WordPress med 9 enkla steg

Installera din WordPress med 9 enkla steg Installera din WordPress med 9 enkla steg Den här artikeln förutsätter att du har satt upp en webbserver eller har köpt ett webbhotell där du kan placera din nya WordPress hemsida. Om du inte har det,

Läs mer

Brasklapp: REV:s rådgivande verksamhet omfattar egentligen inte något detaljerat IT-stöd, men eftersom många väghållare har behov av att effektivt

Brasklapp: REV:s rådgivande verksamhet omfattar egentligen inte något detaljerat IT-stöd, men eftersom många väghållare har behov av att effektivt Brasklapp: REV:s rådgivande verksamhet omfattar egentligen inte något detaljerat IT-stöd, men eftersom många väghållare har behov av att effektivt kunna förmedla information vill vi med denna presentation

Läs mer

Så delar du filer. utan att bli övervakad LAJKA-GUIDE

Så delar du filer. utan att bli övervakad LAJKA-GUIDE Så delar du filer utan att bli övervakad 7 Gratisalternativ till dyra molntjänster 7 Skyddar dig mot NSA-spioneri 7 Så funkar Bittorrent Sync. Dela filer utan att bli övervakad Tycker du att nätdiskar

Läs mer

Mobil marknadsföring för köpcenter

Mobil marknadsföring för köpcenter Mobil marknadsföring för köpcenter Genom att erbjuda butikerna ökad synlighet inom ert köpcenter ger ni möjlighet till ökad försäljning för dem och en ny intäktskälla för er. CliqTags tillsammans med beacons

Läs mer

Webbstudieplatsen Moodle

Webbstudieplatsen Moodle Webbstudieplatsen Moodle Manual för studenter http://moodle.hv.hik.se Humanvetenskapliga institutionen, Högskolan i Kalmar Peter Diedrichs, peter.diedrichs@hik.se Version 1.2, 8 juni 2007 Förslag och synpunkter

Läs mer

Facebookmarknadsföring

Facebookmarknadsföring Facebookmarknadsföring Gustav Bergman Kort om Kanban Marketing Google AdWords Facebook Webbyrå Sökmotoroptimering (SEO) gustav.bergman@kanban.se Kort om Kanban Marketing Google AdWords Facebook Webbyrå

Läs mer

Snabbguide. Vill du öppna din egen nätbutik? Nu är det enklare än någonsin. Följ stegen i den här snabbguiden så är du redo att öppna dörrarna.

Snabbguide. Vill du öppna din egen nätbutik? Nu är det enklare än någonsin. Följ stegen i den här snabbguiden så är du redo att öppna dörrarna. Snabbguide Hur man öppnar en egen nätbutik Vill du öppna din egen nätbutik? Nu är det enklare än någonsin. Följ stegen i den här snabbguiden så är du redo att öppna dörrarna. Vad du borde förbereda innan

Läs mer

ITFÖRDIG.SE INSPIRATIONSGUIDE

ITFÖRDIG.SE INSPIRATIONSGUIDE ITFÖRDIG.SE INSPIRATIONSGUIDE 1 ITFÖRDIG.SE FÖR VEM ÄR ITFÖRDIG.SE? 3 HEMSIDA 3 SEO: SÖKMOTORSOPTIMERING FÖR HEMSIDA 3 GOOGLE ANALYTICS GRUND 3 SURFA & MAILA SÄKERT 3 BYGGA EN HEMSIDA MED WEEBLY ELLER

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL FÖR WORDPRESS

ANVÄNDARMANUAL FÖR WORDPRESS FÖR WORDPRESS Surfa in på http://klubb.seko.se/< din sida >/wp-admin/ vet du inte vad < din sida > är kan du logga in direkt på http://klubb.seko.se/wp-admin 3. Fyll i ert användarnamn 3. Fyll även i ert

Läs mer

LAJKA-GUIDE. Så totalraderar du. din mobil eller surfplatta. 7 Säker utrensning före försäljning 7 Smidigt och enkelt 7 För Android, Iphone och Ipad

LAJKA-GUIDE. Så totalraderar du. din mobil eller surfplatta. 7 Säker utrensning före försäljning 7 Smidigt och enkelt 7 För Android, Iphone och Ipad Så totalraderar du din mobil eller surfplatta 7 Säker utrensning före försäljning 7 Smidigt och enkelt 7 För Android, Iphone och Ipad. Säker radering av Iphone, Ipad och Android Såväl Iphone och Ipad som

Läs mer

6. BLOGGVERKTYG. Här ska vi titta på några olika bloggverktyg som du kan använda för att komma igång med att börja blogga. www.blogsome.

6. BLOGGVERKTYG. Här ska vi titta på några olika bloggverktyg som du kan använda för att komma igång med att börja blogga. www.blogsome. Del 2 BÖRJA BLOGGA 6. Bloggverktyg... 28 7. Skapa en blogg... 31 8. Publicera... 35 9. Inställningar... 39 10. Ändra design... 42 11. Övriga ändringar och funktioner... 48 12. Underhålla en blogg... 51

Läs mer

Lathund för webbshop

Lathund för webbshop Lathund för webbshop Ocay.se version 2014-12 Nu har vi lanserat nya ocay.se och därför släpper vi en ny guide för hur sidan används. Även om mycket uppdaterats layoutmässigt och under skalet kommer mycket

Läs mer

Section Divider. Skapa nytt utskick

Section Divider. Skapa nytt utskick Section Divider Skapa nytt utskick Skapa nytt utskick Gå till Connect och välj Skapa utskick. Välj typ av information Först väljer vilket språk ditt utskick är skrivet på. Den bransch som är inställd för

Läs mer

Uppgift 3: Skapa ett Youtube-konto

Uppgift 3: Skapa ett Youtube-konto Uppgift 3: Skapa ett Youtube-konto 1 Skapa ett Youtube-konto Det är dags att skaffa ett användarkonto på Youtube! Youtube är den största internetsajten i världen när det gäller videodelning, och Youtube

Läs mer

elib 2.0 Bibliotekssystem för e-böcker

elib 2.0 Bibliotekssystem för e-böcker Bibliotekssystem för e-böcker elib AB www.elib.se Odengatan 106, 3 tr SE-113 22 Stockholm Sweden TEL +46 (0)8 54 60 60 60 FAX +46 (0)8 736 62 14 E-MAIL info@elib.se Innehåll Introduktion 3 Så här gör låntagaren

Läs mer

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida?

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vi går igenom allt du bör tänka på innan köp. Råd som du tjänar på längre fram. sförteckning et i denna bok ser du till höger. Vill du gå direkt till något

Läs mer

Så enkelt byter du Windows mot Zorin

Så enkelt byter du Windows mot Zorin Så enkelt byter du Windows mot Zorin 7 Linux-versionen som liknar Windows 7 7 Kör vissa vanliga Windows-program 7 Lättanvänt och helt gratis. Så installerar du Windows-utmanaren Zorin OS Att använda Linux

Läs mer

Guide till RefWorks Skapa ett RefWorks-konto Under Citera och referera > RefWorks Hjälp funktioner i RefWorks Help Tutorial Help

Guide till RefWorks Skapa ett RefWorks-konto Under Citera och referera > RefWorks Hjälp funktioner i RefWorks Help Tutorial Help Guide till RefWorks Denna guide beskriver kort hur du kommer igång med RefWorks, hur du importerar referenser till RefWorks, delar dina referenser med andra samt hur du refererar och skapar referenslistor.

Läs mer

Undersökning digital tillgänglighet i svensk besöksnäring idag AV VISIT SWEDEN

Undersökning digital tillgänglighet i svensk besöksnäring idag AV VISIT SWEDEN Undersökning digital tillgänglighet i svensk besöksnäring idag AV VISIT SWEDEN Undersökning Digital tillgänglighet inom svensk besöksnäring Digital närvaro Hjälp vad ska jag prioritera?! Josefine Schön,

Läs mer

Så blir din spelkonsol ett mediacenter

Så blir din spelkonsol ett mediacenter Så blir din spelkonsol ett mediacenter 7 Titta på video 7 Lyssna på musik 7 Visa bildspel 7 Funkar för Xbox 360 och PS3. Gör din spelkonsol till ett mediacenter Har du en Xbox 360 eller Playstation 3 som

Läs mer

Fotoredigering på iphone

Fotoredigering på iphone Fotoredigering på iphone 7 Fixa färger och nivåer helt automatiskt 7 Lägg ramar och text på bilderna 7 Jobba i lager för bättre effekter Redigera bilder utan begränsningar i ios Gillar du att sätta sprätt

Läs mer

Guide. 10 steg till en lyckad dwords annonsering

Guide. 10 steg till en lyckad dwords annonsering Guide 10 steg till en lyckad dwords annonsering HUR HAMNAR MAN HÖGT PÅ GOOGLE? Det är en vanlig fråga bland många företag idag. Med tanke på att 96% av svenskar använder sig av Google i första hand när

Läs mer

Installationsguide fo r CRM-certifikat

Installationsguide fo r CRM-certifikat Installationsguide fo r CRM-certifikat För att säkerställa en säker inloggning till CRM Finance webb så behöver alla kunder installera ett kund-unikt klientcertifikat innan man kan försöka logga in i systemet.

Läs mer

Instruktion: Trådlöst nätverk för privata

Instruktion: Trådlöst nätverk för privata Instruktion: Trådlöst nätverk för privata enheter orebro-byod Instruktion: Trådlöst BYOD-nätverk Sida 2 av 24 2017-05-17 1.4 Instruktion - orebro-byod.pdf Innehållsförteckning 1 Inledning... 2 2 Så ansluter

Läs mer

Lathund Office online

Lathund Office online Denna lathund lär dig det du behöver veta för att komma igång med Office online. Innehållet uppdateras löpande. I slutet av lathunden finner du övningar som hjälper dig att komma igång. Introduktion till

Läs mer

CONTENT MARKETING. 4 steg som hjälper dig att skapa en träffsäker strategi.

CONTENT MARKETING. 4 steg som hjälper dig att skapa en träffsäker strategi. CONTENT MARKETING 4 steg som hjälper dig att skapa en träffsäker strategi. Vad är nyttan med content marketing? Content marketing handlar om att använda egenproducerat innehåll i din marknadsföring för

Läs mer