PROTOKOLL. Kommunfullmäktige 26 maj Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 26 maj 2003 kl 19:00-19:15

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL. Kommunfullmäktige 26 maj Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 26 maj 2003 kl 19:00-19:15"

Transkript

1 Kommunfullmäktige 26 maj 2003 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 26 maj 2003 kl 19:00-19:15 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Lars Rundgren (m) Elwe Nilsson (m) Sten-Åke Adlivankin (m) Mona Karlsson (m) Ove Hahn (m) Jane Schultzberg (m) Leif Öhman (m) Bo Ivgren (m) Ray Idermark (m) Lars Carlsson (c) Anne-Marie Karlsson (c) Mattias Andersson (c) Jan-Eric Virgin (fp), (andre v ordf) Gunnel Orselius-Dahl (fp) Ragnar Dahl (fp) Uno Arfvidsson (fp) Hans Temrin (fp) Erika Nordell (c) Anne-Marie Karlsson (c) Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Louise Steengrafe Lars-Bertil Ohlsson (kd) Roswitha Melzer (kd) Michael Saltas (kd) Jerker Sjögren (kd) Jonas Lundgren (mp) Nicklas Steorn (mp) Ulf Nordlinder (s) (ordf) Hans Strandin (s) Jaana Tilles (s) Karin Dahl-Strandin (s) Göte Axelsson (s) Lena Lantz (s) Ove Larsson (s) Ulrika Zetterblom (s) Mauritz Lindroth (s) Agneta Westerberg (s) Tommy Eckelöv (s) Göran Pettersson (s) Christina Björkenvall Starrost (s) Parisa Molagholi (dex) Katrin Brandberg (mp) Tomas Bogren (s) Kerstin Persson (s) Linnea Nilsson (dex) Josefin Åhman (dex) Utses att justera Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Justeringens plats och tid Kommunledningskontoret, Vallentuna onsdag den 28 maj 2003 Sekreterare Louise Steengrafe Paragrafer Ordförande Ulf Nordlinder (s) Justerande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) 1 (16)

2 BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 26 maj 2003 Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Kommunledningskontoret, Vallentuna Underskrift 2 (16)

3 Innehållsförteckning: Inlämnande av motioner från Demox förhandla om lönesänkning för de som tjänar mest...4 Valärenden...5 Pensionspolicy för förtroendevalda samt uppdatering av Bestämmelser om ersättning till förtroendevald...6 Pensionspolicy för anställda...8 Budgetuppföljning 1/2003 för hela kommunen...10 AB Össebyhus - ärenden vid bolagsstämma Vallentuna Förvaltnings AB - ärenden vid bolagsstämma Sid 3 (16)

4 Inlämnande av motioner från Demox förhandla om lönesänkning för de som tjänar mest KF 29 Beslut Kommunfullmäktige lämnar motionen till kommunstyrelsen för beredning. Ärendet Parisa Molagholi, Demoex lämnar följande motion till kommunfullmäktige; Kommunfullmäktige beslutar att förhandla med alla kommunanställda som har en månadslön över kronor om en lönesänkning enligt formeln: (Månadslön x 0.8) = ny lön. Bakgrund När högkonjunkturen var på topp steg kommunens kostnader för löner och nyanställningar kraftigt. Antalet höginkomsttagare bland kommunens anställda ökade. Många har nu över kronor i månadslön. Som en jämförelse tjänar Vallentuna kommuns tjänstemän över femtusen kronor i månaden än riksgenomsnittet. Nu är kommunen tvingad att spara. Vi politiker har ansvar för att besparingarna orsakar så litet lidande som möjligt, att de inte är orättvisa och att de inte innebär ökade kostnader på längre sikt. I syfte att spara där det svider minst föreslår vi att kommunen förhandlar med alla anställda som har en månadslön på minst kronor (heltid) om lönesänkning enligt ovanstående formel. Den linjära ekvationen innebär att ju högre lön man har, desto större blir den föreslagna lönesänkningen (se exempel nedan). Om besparingarna drabbar barn och sjuka måste vi i rättvisans namn också spara på höginkomsttagarna, de som ändå har det ganska gott ställt. Det borde inte vara några problem för dessa personer att avstå från en liten del av sin lön. De som är lojala och tar sitt ansvar stannar kvar i kommunen. De högavlönade som inte är beredda att acceptera en lönesänkning har möjlighet att söka sig andra jobb. Som arbetsmarknaden ser ut idag borde de gå att ersätta. Exempel på lönesänkningar enligt formeln (månadslön x 0.8) = ny lön Nuvarande månadslön Ny månadslön (16)

5 Valärenden KF 30 Dnr Tillkommande valärenden Erika Manthey (s) begäran om entledigande från sitt uppdrag som ersättare i kulturnämnden. Kommunfullmäktige beviljar entledigandet Kommunfullmäktige utser Heidi Ingebrigtsen (s) till ersättare i kulturnämnden efter Erika Manthey (s) Leif Bertilsson (m) begäran om entledigande från sitt uppdrag som ersättare i kommunfullmäktige. Kommunfullmäktige beviljar entledigandet och skickar det till Länsstyrelsen för ny sammanräkning Kommunfullmäktige noterar till protokollet att John Droguett Salinas (s) utsetts till ersättare i kommunfullmäktige efter Rolf Lindblad (s) 5 (16)

6 Pensionspolicy för förtroendevalda samt uppdatering av Bestämmelser om ersättning till förtroendevald KF 31 Dnr Beslut Kommunfullmäktige fastställer Pensionspolicy för förtroendevalda med giltighet från förslaget till ändringar i 4 och 17 andra stycket i nuvarande Bestämmelser om ersättning till förtroendevalda, antas gälla från Ärendet Med anledning av det nyligen antagna PBF - Bestämmelser om pension och avgångsersättning för förtroendevalda med uppdrag på hel- och deltid - och i övrigt p g a ändrade pensionsregler även för förtroendevalda som inte omfattas av PBF finns behov av att sammanfatta gällande bestämmelser i en pensionspolicy. KPA Pensions AB - kommunens leverantör av tjänster inom pensionsområdet - har anlitats för att ta fram ett förslag till Pensionspolicy för förtroendevalda. Pensionspolicyn kan sammanfattas så här: Från och med gäller PBF för förtroendevalda med uppdrag på heltid resp. deltid om minst 40% av heltid Fritidspolitiker får som kompensation för styrkt förlorad tjänstepensionsförmån en ersättning som motsvarar 3,5% av utbetald ersättning för förlorad arbetsförtjänst. Ersättningen betalas ut direkt till den förtroendevalde Pensionsåtagandena enligt PBF tryggas genom beskattningsrätten Kommunstyrelsens arbetsutskott är pensionsmyndighet i kommunen och ansvarar för tolkning och tillämpning av PBF Ansökan om förmån enligt PBF görs till pensionsmyndigheten i kommunen Ansökan om ersättning för förlorad tjänstepensionsförmån för fritidspolitiker görs till respektive nämnd efter anvisningar från kommunen. Till ansökan ska bifogas intyg som styrker att förlust av pensionsintjänande har skett De nya pensionsreglerna kan sammanfattas så här: Sedan 1991 är det obligatoriskt för kommuner att på begäran av förtroendevalda utge skälig ersättning för bl.a. förlorade pensionsförmåner i samband med fullgörande av förtroendemannauppdrag. 6 (16)

7 Forts 31 Tidigare omfattades större delen av den svenska arbetsmarknaden av s.k. förmånsbaserade tjänstepensioner. Sedan dess har tjänstepensionssystemen ändrats till att bli avgiftsbaserade. Med anledning av detta rekommenderar Kommunförbundet att bestämmelserna om ersättning för förlorad pensionsförmån bör ändras. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet har den 23 april 46 föreslagit kommunstyrelsen att besluta i enlighet med kommunstabens förslag. Kommunstyrelsen har den 12 maj 54 föreslagit kommunfullmäktige att besluta i enlighet med arbetsutskottets förslag. Beslutsgång Kommunfullmäktige beslutar i enlighet med kommunstyrelsens förslag. Handlingar i ärendet 1. Förslag till: Pensionspolicy för förtroendevalda 2. Förslag till ändringar i "Bestämmelser om ersättning till förtroendevalda" 7 (16)

8 Pensionspolicy för anställda KF 32 Dnr Beslut Kommunfullmäktige fastställer pensionspolicy för anställda i Vallentuna kommun med giltighet från och med den 1 juli Ärendet Med anledning av nya pensionsbestämmelser och ny lagstiftning finns anledning att sammanfatta gällande bestämmelser och förhållningssätt i en pensionspolicy. I och med pensionsavtalet PFA har det öppnats möjlighet för flexiblare pensionslösningar. Kommunens pensionspolicy ska tydligt beskriva de lösningar kommunen beslutat om, hur olika pensionsförmåner tryggas och hur kommunen ska arbeta med pensionsfrågor. Pensionspolicyn ska kunna användas som en aktiv del i personalpolitiken bl. a. för att underlätta för kommunen att attrahera och behålla kompetent personal. Viktiga förändringar är: genom PFA sker en successiv övergång från ett tidigare förmånsbaserat tjänstepensionssystem till ett avgiftsbaserat PFA innehåller regler om rörlig pensionsålder mellan 61 och 65 år. ny lagstiftning ger anställd rätt att arbeta till 67 års ålder. KPA Pensions AB - kommunens leverantör av tjänster inom pensionsområdet - har anlitats för att ta fram ett förslag till Pensionspolicy för anställda i Vallentuna kommun. KPA har i sitt inledande arbete med policyn tagit del av rutiner och tidigare beslut och förhållningssätt i pensionsfrågor. KPA har också genom ett antal intervjuer med politiker och tjänstemän bildat sig en uppfattning om hur dessa företrädare för kommun och anställda ser på kommunens framtida förhållningssätt när det gäller pensionsfrågorna. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet har den 23 april 47 föreslagit kommunstyrelsen att besluta i enlighet med kommunstabens förslag. Kommunstyrelsen har den 12 maj 55 föreslagit kommunfullmäktige att besluta i enlighet med arbetsutskottets förslag med tillägget att policyn skall gälla från och med den 1 juli (16)

9 Forts 32 Beslutsgång Kommunfullmäktige beslutar i enlighet med kommunstyrelsens förslag. Handlingar i ärendet 1. Förslag till pensionspolicy för anställda i Vallentuna kommun. 9 (16)

10 Budgetuppföljning 1/2003 för hela kommunen KF 33 Dnr Beslut Kommunfullmäktige godkänner budgetuppföljningen för första kvartalet Ärendet Den första budgetuppföljningen för 2003 med nämndernas VaSaRurapporter redovisar en bedömning baserad på bokföringen t o m den 31 mars Sammanfattning Kommunens driftbudget för 2003 visar ursprungligen ett 0-resultat. Kommunstyrelsen har föreslagit ombudgeteringar från bokslut 2002 som påverkar resultatet marginellt till ca 1 mkr. En sammanställning av nämndernas beräknade budgetutfall enligt VaSaRu-rapporterna redovisas i bilaga 1 och visar ett underskott med budget med ca 19 mkr. Samtidigt visar utfallet av skatter och andra finansiella poster enligt bilaga 2 ett negativt utfall med 9 mkr. Under övrigt i resultatprognosen redovisas 2 mkr som motsvarar de tidigare beräknade höjningarna av politikerarvodena, vilka nu inte bedöms komma att genomföras under Sammantaget blir det beräknade resultatet för 2003 därmed negativt, 26 mkr. Investeringsbudgeten inklusive ombudgeterade anslag från bokslut 2002 uppgår till 79 mkr medan utfallsprognosen visar 48,7 mkr. Nämndernas prognoser redovisas i bilaga 1. I prognoserna har förutsatts att varken biblioteksutbyggnaden eller Ekebyskolans omoch tillbyggnad ska medföra några utbetalningar under året. Likviditetsprognosen enligt bilaga 2 visar att likviditeten ansträngs med det prognosticerade negativa driftresultatet. Kommunstabens kommentar Den första kvartalsrapporten för 2003 visar en fortsatt negativ utveckling för kommunens ekonomi med ett betydande negativt resultat enligt nämndernas prognoser och kommunstabens bedömning av utfallet av skatteintäkter och de övriga finansiella posterna. Trots kommunledningens uppmaningar till de s k mjuka nämnderna att vidta åtgärder för att nå en budget i balans 2003 så redovisar dessa nämnder alla negativt budgetutfall med totalt drygt 19 mkr inkl. en beräknad brist för utbetalda skolpengar med 1,6 mkr. KS arbetsutskott/budgetberedning kommer att ha förnyade kontakter med dessa nämnders arbetsutskott i avsikt att få förslag på åtgärder för att uppnå budgetbalans samt konsekvensbeskrivningar av effekterna. Nämndernas svar ska kunna avrapporteras vid 10 (16)

11 Forts 33 kommunstyrelsens behandling av denna uppföljningsrapport vid sammanträdet den 12 maj. Nämndernas VaSaRu-rapporter Nämndernas VaSaRu-rapporter redovisas i bilaga 3. Kvalitén på rapporterna är fortfarande ojämn och det brister i analyskommentarer. Kommunledningskontoret har vid olika tillfällen påtalat dessa brister för förvaltningarnas tjänstemän men det är uppenbart att ytterligare arbete måste läggas ned på att förbättra rapporterna. Samhällsbyggnadsnämnden/MTM Årsprognosen för driftbudgeten visar marginell avvikelse totalt sett. Flera av investeringsprojekten, som ännu inte slutredovisats, visar stora budgetöverskridanden. Det gäller såväl väg- som va-projekt. Prognosen för projektet Pumpstation 357 är anmärkningsvärd. Den visar att det utökade anslag som skapades genom beslut att medge omdisponering av medel från Norrängsvägen inte kommer att förbrukas under Fritidsnämnden Nämndens prognos visar ett budgetöverskridande med 155 tkr för driftbudgeten. Underskottet beror på en prognos över utfallet av föreningsbidragen. Kommunstaben konstaterar att denna bedömning avviker från den som tidigare lämnats av nämnden. Barn- och ungdomsnämnden Prognosen för driftbudgeten består av tre olika delar. Skolpengen från kommunfullmäktige till Barn- och ungdomsnämnden beräknas bli nästan 1,6 mkr högre än budgeterat. Det beror på ett kraftigt ökat antal förskolebarn jämfört med de bedömningar som låg till grund för kommunfullmäktiges beslut om skolpengens nivå. Kommunstaben anser att ökade föräldraavgifter, som blir följden av det ökade antalet förskolebarn, ska användas för att delvis täcka kostnadsökningen. Verksamheterna, som ska finansieras med skolpengen, visar kraftigt negativt utfall för första kvartalet och om detta omräknas till helår skulle det innebära ett underskott med ca 20 miljoner kr. Genom att besparingsåtgärder vidtas prognosticeras utfallet för helåret 2003 till ett underskott med 7 miljoner kronor. Nämndens s k fasta budgetram är på drygt 39 mkr. Av denna har endast ca 20 % förbrukats under första kvartalet. Prognosen för årets utfall är (16)

12 Forts 33 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. Årsprognosen visar ett budgetöverskridande med 2,5 mkr. Det förklaras med att de interkommunala kostnaderna fortsätter att öka om än i mindre omfattning än förra året. Antalet elever i gymnasiesärskolor ökar och platserna har blivit dyrare. Kommunstaben konstaterar att nämndens budget 2003 ligger på samma nivå som utfallet för Under 2002 gjordes återbetalning av statsbidrag för tidigare år med 2,2 mkr vilket medförde en engångseffekt. Med hänsyn tagen till denna engångseffekt innebär nämndens prognos en kostnadsökning 2003 med drygt 5 % jämfört med föregående år. Socialnämnden Årsprognosen visar ett budgetöverskridande med 8,3 mkr eller 3,5 %. Samtliga nämndens verksamhetsområden visar högre kostnader än budgeterat. Förklaringen är beräknade volymökningar eftersom budgeten, som är 4,5 % högre än utfallet för 2002, endast anses kompensera för normala kostnadsökningar inom oförändrad verksamhetsvolym. Några effekter av besparingsåtgärder kan inte noteras i socialnämndens prognos. Gemensamma och finansiella poster Skatteintäktsprognosen baseras på Kommunförbundets senaste bedömning gjord i mars Den innebär en väsentlig nedjustering av 2003 års skatteintäkter med en negativ avräkningspost jämfört med de förskottsbelopp som betalas ut. Lägre skatteintäkter och ett något sämre utfall än budgeterat för skatteutjämningen innebär negativ budgetavvikelse med 11 mkr. Statsbidrag inkl. det generella sysselsättningsstödet samt mellankommunal utjämning bedöms ge en positiv budgetavvikelse med 2 mkr. Resultat- och likviditetsprognos Med de ovan redovisade prognoserna beräknas resultatet för 2003 komma att bli negativt, - 26,2 mkr. Detta medför en fortsatt finansiell belastning jämfört med förutsättningen enligt fastställd budget. Delvis kompenseras detta genom att investeringarna bedöms bli något lägre än budgeterat på grund av kommunstyrelsens förslag om senarelagda investeringar. Detta ärende har dock återremitterats av kommunfullmäktige och något definitivt beslut föreligger ännu inte varför investeringsprognosen måste anses något osäker. Kommunstabens förslag Kommunstyrelsen överlämnar BUF 1/2003 till kommunfullmäktige kompletterat med förslag till uppdrag till berörda nämnder efter de kontakter som budgetberedningen kommer att ha med nämndernas arbetsutskott. 12 (16)

13 Forts 33 Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet har den 23 april 50 överlämnat ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande med reservation för eventuell komplettering efter att budgetberedningen har träffats den 12 maj. Kommunstyrelsen har den 12 maj 57 föreslagit att kommunfullmäktige godkänner budgetuppföljningen för första kvartalet Beslutsgång Kommunfullmäktige godkänner budgetuppföljningen för första kvartalet Handlingar i ärendet 1. Mål- och budgetuppföljning kvartal 1 (separat) 2. Drift och investeringar Resultat och likviditet (16)

14 AB Össebyhus - ärenden vid bolagsstämma 2003 KF 34 Dnr Beslut Kommunfullmäktige beslutar att vad gäller ärenden vid ordinarie bolagsstämma 2003 i AB Össebyhus uppdra åt ombudet att: 1. Fastställa resultat- och balansräkning för bolaget avseende räkenskapsåret Besluta att vinsten disponeras i enlighet med styrelsens förslag. 3. Bevilja styrelsen ansvarsfrihet för räkenskapsåret Ärendet Ordinarie bolagsstämma för AB Össebyhus föreslås 2003 äga rum i anslutning till kommunfullmäktiges sammanträde den 16 juni. Till kommunens ombud vid bolagsstämman för 2003 har kommunfullmäktige utsett Sten-Åke Adlivankin. Kommunstaben AB Össebyhus årsredovisning för 2002 har avlämnats av styrelsen Revisorns berättelse med tillstyrkan om ansvarsfrihet är daterad Den förtroendevalda lekmannarevisorn har lämnat sin granskningsrapport Enligt årsredovisningen uppgår årets resultat till kronor. Det ekonomiska utfallet tillgodoser kraven enligt fastställda ägardirektiv. Styrelsen föreslår att disponibla vinstmedel om totalt kronor disponeras så att till aktieägaren utdelas samt att i ny räkning överföres kronor. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet har den 23 april 54 föreslagit kommunstyrelsen att besluta i enlighet med kommunstabens förslag. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att besluta i enlighet med arbetsutskottets förslag. Kommunstyrelsen har den 12 maj 58 föreslagit kommunfullmäktige att besluta i enlighet med arbetsutskottets förslag. Beslutsgång Kommunfullmäktige beslutar i enlighet med kommunstyrelsens förslag. 14 (16)

15 Forts 34 Handlingar i ärendet 1. Årsredovisning Revisionsberättelse 15 (16)

16 Vallentuna Förvaltnings AB - ärenden vid bolagsstämma 2003 KF 35 Dnr Beslut Kommunfullmäktige beslutar att vad gäller ärenden vid ordinarie bolagsstämma 2003 i Vallentuna Förvaltnings AB uppdra åt ombudet att: 1. Fastställa resultat- och balansräkning för bolaget avseende räkenskapsåret Besluta att den tidigare ansamlade förlusten behandlas i enlighet med styrelsens förslag. 3. Bevilja styrelsen ansvarsfrihet för räkenskapsåret Ärendet Ordinarie bolagsstämma för Vallentuna Förvaltnings AB föreslås 2003 äga rum i anslutning till kommunfullmäktiges sammanträde den 16 juni. Till kommunens ombud vid bolagsstämman 2003 har kommunfullmäktige utsett Lars-Bertil Ohlsson. Kommunstaben Vallentuna Förvaltning AB:s årsredovisning för 2002 har avlämnats av styrelsen Revisorns berättelse med tillstyrkan om ansvarsfrihet är daterad Den förtroendevalda lekmannarevisorn har lämnat sin granskningsrapport Bolaget har inte bedrivit någon verksamhet under Tidigare ansamlad förlust, kr 5422:24, föreslås balanseras i ny räkning. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet har den 23 april 55 föreslagit kommunstyrelsen att besluta i enlighet med kommunstabens förslag. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att besluta i enlighet med arbetsutskottets förslag. Kommunstyrelsen har den 12 maj 59 föreslagit kommunfullmäktige att besluta i enlighet med arbetsutskottets förslag. Beslutsgång Kommunfullmäktige beslutar i enlighet med kommunstyrelsens förslag. Handlingar i ärendet 1. Årsredovisning Revisionsberättelse 16 (16)

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 26 maj 2003 kl Kommundirektör Kjell Johansson Vikarierande kommunsekreterare Louise Steengrafe

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 26 maj 2003 kl Kommundirektör Kjell Johansson Vikarierande kommunsekreterare Louise Steengrafe Kommunfullmäktige 26 maj 2003 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 26 maj 2003 kl 19.00 Kommunfullmäktiges presidium träffas samma dag kl 18.45 Kallade tjänstemän Kommundirektör

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1999-05-17 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 juni kl 14.00-14:35 Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Lars Rundgren (m) Bo Ivgren

Läs mer

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m)

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m) Barn- och ungdomsnämnden 2003-04-29 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 29 april 2003 kl 19:00-22:00 Beslutande Jerker Sjögren (kd)

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunfullmäktige Plats och tid för sammanträdet. Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 7 maj 2007 kl 19.

PROTOKOLL. Kommunfullmäktige Plats och tid för sammanträdet. Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 7 maj 2007 kl 19. Kommunfullmäktige 2007-05-07 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 7 maj 2007 kl 19.00 Sten-Åke Adlivankin (m) Örjan Lid (m) ordf Elwe Nilsson (m)

Läs mer

Valletuna Teater, Vallentuna måndagen den 23 maj kl 19.00. Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Marianne Sarberg. Vallentuna den 10 maj 2005

Valletuna Teater, Vallentuna måndagen den 23 maj kl 19.00. Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Marianne Sarberg. Vallentuna den 10 maj 2005 Kommunfullmäktige 23 maj 2005 Plats och tid för sammanträdet Valletuna Teater, Vallentuna måndagen den 23 maj kl 19.00 Kommunfullmäktiges presidium träffas samma dag kl 18.45 Kallade tjänstemän Kommundirektör

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 27 maj 2002 kl Kommundirektör Kjell Johansson Kommunsekreterare Anna Lindholm

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 27 maj 2002 kl Kommundirektör Kjell Johansson Kommunsekreterare Anna Lindholm Kommunfullmäktige 27 maj 2002 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 27 maj 2002 kl 19.00 20.45 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Jan Birgersson (m) (ordförande)

Läs mer

Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 december 2002 kl

Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 december 2002 kl Kommunstyrelsen 16 december 2002 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 december 2002 kl 17.00-18.45 Beslutande Ersättare Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl Kommunstyrelsen 3 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl 17.00 17.15 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Ove Hahn

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunfullmäktige 27 januari Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 27 januari 2003 kl

PROTOKOLL. Kommunfullmäktige 27 januari Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 27 januari 2003 kl Kommunfullmäktige 27 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 27 januari 2003 kl 19.00 19.45 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Jan Birgersson (m) (ordförande)

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 12 maj 2003 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 12 maj 2003 kl Kommunstyrelsen 12 maj 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 12 maj 2003 kl 18.00 19.00 Beslutande Ersättare Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 5 movember 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den Lars Rundgren (m), ordförande Erik Sköldeberg (kd) Lars Hasselcrona (m) Hans Temrin (fp)

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 8 maj 2006 kl Tf kommundirektör Ann-Charlotte Järnström Kommunsekreterare Marianne Sarberg

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 8 maj 2006 kl Tf kommundirektör Ann-Charlotte Järnström Kommunsekreterare Marianne Sarberg Kommunfullmäktige 2006-05-08 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 8 maj 2006 kl 19.00 Kommunfullmäktiges presidium träffas samma dag kl 18.45 Kallade tjänstemän Tf

Läs mer

Kommunstyrelsen 15 december 2003

Kommunstyrelsen 15 december 2003 Kommunstyrelsen 15 december 2003 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 15 december 2003 kl 18.30-19.00 Beslutande Ersättare Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise

Läs mer

Tjänsteskrivelse Pensionspolicy för förtroendevalda

Tjänsteskrivelse Pensionspolicy för förtroendevalda VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2015-08-12 DNR KS 2015.199 ANNIKA COLDING SID 1/1 TF PERSONALCHEF 08-587 850 66 ANNIKA.COLDING@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Pensionspolicy

Läs mer

Pensionspolicy för förtroendevalda

Pensionspolicy för förtroendevalda DIARIENUMMER KS 2015.199 1.3.02 Pensionspolicy för förtroendevalda Fastställd av kommunfullmäktige 2015-10-12 112 Pensionspolicy för förtroendevalda Innehåll 1. Sammanfattning... 4 1.1 Pension till förtroendevalda...

Läs mer

Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Ove Larsson (s) och Ove Hahn (m) Kommunledningskontoret, Vallentuna

Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Ove Larsson (s) och Ove Hahn (m) Kommunledningskontoret, Vallentuna Kommunfullmäktige 2000-09-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 11 september 2000, kl 19.00-20.00

Läs mer

Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Ann-Charlotte Alexandersson. Kommunledningskontoret, Vallentuna

Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Ann-Charlotte Alexandersson. Kommunledningskontoret, Vallentuna AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunstyrelsen 1998-12-28 1(6) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Hjälmstaskolans aula, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35 Kommunstyrelsen 30 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise Löwenbeck

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 6 maj 2003 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 6 maj

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 2000-01-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 11 januari 2000 kl 18 30 20 00. Leif Öhman (m),

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s)

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-01-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 1 december 1997 kl 18.00

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 1 december 1997 kl 18.00 AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunstyrelsen 1997-12-01 1(5) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen

Läs mer

PROTOKOLL Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Paragrafer 62-73 Ordförande Justerande

PROTOKOLL Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Paragrafer 62-73 Ordförande Justerande Kommunfullmäktige 8 november 2004 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 8 november 2004 kl 19.00 20.00 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Bo Ivgren (m) (ordförande)

Läs mer

Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11

Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum 1 (5) 2010-05-11 Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11 P g a personuppgiftslagen (PUL) är vissa personuppgifter borttagna

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunfullmäktige 22 september Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 22 september 2003 kl 19:

PROTOKOLL. Kommunfullmäktige 22 september Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 22 september 2003 kl 19: Kommunfullmäktige 22 september 2003 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 22 september 2003 kl 19:00-22.30 Beslutande Lars Rundgren (m) 52-69 Claes Ericsson (m) Sten-Åke

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 13 maj 2002 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 13 maj 2002 kl Kommunstyrelsen 13 maj 2002 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 13 maj 2002 kl 18.00 18.40 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Sten-Åke

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm.

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm. Socialnämndens arbetsutskott 25 oktober 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp)

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp) Kommunfullmäktige 2000-10-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 oktober 2000 kl 19.00-21.00.

Läs mer

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom Socialnämnden 2000-05-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunstyrelsen 2011-04-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunstyrelsen 2011-04-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Plats och tid Runnabönning, Rydals konferenscenter, Rydal, klockan 13.00-13.30 Beslutande M Margareta Lövgren, 71 M Pär-Erik Johansson tjänstgör för Margareta Lövgren, 72

Läs mer

Ombud för Marks kommun: Leif Sternfeldt, Horred. Marks Bostads AB kontor, Kinna

Ombud för Marks kommun: Leif Sternfeldt, Horred. Marks Bostads AB kontor, Kinna Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Plats och tid Marks Bostads AB kontor, Kinna, klockan 13.09 13.20 Beslutande Ombud för Marks kommun: Leif Sternfeldt, Horred Funktionärer, MFAB Bernt Spetz, styrelseordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Vallentuna gymnasium, Vallentuna måndagen den 10 juni 1996 kl 18.00-18.40

Vallentuna gymnasium, Vallentuna måndagen den 10 juni 1996 kl 18.00-18.40 AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunstyrelsen 1996-06-10 1(6) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna gymnasium, Vallentuna måndagen den

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 28 april 2003 kl

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 28 april 2003 kl Kommunfullmäktige 28 april 2003 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 28 april 2003 kl 19.00 21.00 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Lars Rundgren (m) Elwe Nilsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-06-09 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-06-09 1 Kommunstyrelsen 2009-06-09 1 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl 08.00-12.00 Beslutande Curt B Gustavsson (S), ordförande Christer Johansson (S) Anna-Karin Skatt-Holmlind (S) Berndt Gustafsson

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002 Socialnämnden 3 december 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården. Allévägen, Vallentuna Tisdag den 3 december 2002 kl 18.30-19.30

Läs mer

Magnus Dimberg (M) Ledamot Ola Bertilsson (S) Ledamot. Ola Bertilsson. Ingalill Lindblad

Magnus Dimberg (M) Ledamot Ola Bertilsson (S) Ledamot. Ola Bertilsson. Ingalill Lindblad Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset i Mariestad, sammanträdesrum Djurö kl 16.00-19.00 Beslutande Ulf Andersson (S) Ordförande Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Patrik Andersson (S)

Patrik Andersson (S) Kommunstyrelsen 2014-06-02 1 (8) Plats och tid Adelborg Lindberghallen Djurås, kl. 17.00-17.45 Beslutande Ledamöter Sofia Jarl (C) ordförande 118-120 Anki Enevoldsen (C) ordförande 117 Kerstin Stenquist

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna Socialnämndens arbetsutskott 20 april 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 20 april 2004 kl 14.00-16.00

Läs mer

Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum Kommunhuset, onsdag den 25 september 2013,

Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum Kommunhuset, onsdag den 25 september 2013, Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 106 Plats och tid Kommunhuset, onsdag den 25 september 2013, 18.00-18.20 Beslutande Övriga deltagande Kjell Sjölund Catarina Davidsson Bo Wall er, tjo ers.

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 4 april 2005 kl Kommundirektör Kjell Johansson Kommunsekreterare Marianne Sarberg

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 4 april 2005 kl Kommundirektör Kjell Johansson Kommunsekreterare Marianne Sarberg Kommunfullmäktige 4 april 2005 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 4 april 2005 kl 19.00 20.20 Beslutande Ersättare Bo Ivgren (m) (ordförande) Elwe Nilsson (m) Sten-Åke

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunfullmäktige 10 mars Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 10 mars 2003 kl

PROTOKOLL. Kommunfullmäktige 10 mars Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 10 mars 2003 kl Kommunfullmäktige 10 mars 2003 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 10 mars 2003 kl 19.00 22.00 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Jan Birgersson (m) (ordförande)

Läs mer

Granbyrummet, Tuna torg 1, 1 tr, Vallentuna Måndag 10 december 2001 kl 19.00-20.00. Förskoleförvaltningen, Vallentuna

Granbyrummet, Tuna torg 1, 1 tr, Vallentuna Måndag 10 december 2001 kl 19.00-20.00. Förskoleförvaltningen, Vallentuna Interimistisk barn- och ungdomsnämnd 10 december 2001 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 2001-12-25 Justeringens plats Sekreterare Ordförande Granbyrummet,

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 8 september 2003 kl 18.00 19.45

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 8 september 2003 kl 18.00 19.45 Kommunstyrelsen 8 september 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 8 september 2003 kl 18.00 19.45 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

Kommunfullmäktige Kulturrummet, Kulturhuset, 28:e juni Per-Olof Björkman Karlsson BEVIS

Kommunfullmäktige Kulturrummet, Kulturhuset, 28:e juni Per-Olof Björkman Karlsson BEVIS Plats och tid Kulturrummet, Kulturhuset 19:00 19.49 Beslutande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Se bifogad närvarolista Se bifogad närvarolista Johanna Harling, kommunsekreterare,

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 5 november 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 5 november 2002 Socialnämnden 5 november 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2017-03-29, kl. 08:00-12:05 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) ordförande

Läs mer

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s)

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s) Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-01-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/1 2001

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 4 april 2001 kl. 17.15 18.00 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Per Holm (kd) Annica Eriksson (s) Peter Agerhäll (fp) Sven-Ove Cederstrand (s) Göran Arveståhl

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 17:

Kommunkontoret Djurås , kl. 17: Kommunstyrelsen 2018-06-14 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17:00-17:36 Beslutande Ledamöter Irené Homman (S), ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Fredrik

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 8 mars kl Kommundirektör Kjell Johansson Kommunsekreterare Anna Lindholm. 2. Justering...

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 8 mars kl Kommundirektör Kjell Johansson Kommunsekreterare Anna Lindholm. 2. Justering... Kommunfullmäktige 8 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 8 mars kl 19.00 Kommunfullmäktiges presidium träffas samma dag kl 18.45 Kallade tjänstemän Kommundirektör

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Granbyrummet, Tuna torg 1, 1 tr, Vallentuna Tisdag 2 oktober kl Agneta Westerberg (s) Förskoleförvaltningen, Vallentuna

Granbyrummet, Tuna torg 1, 1 tr, Vallentuna Tisdag 2 oktober kl Agneta Westerberg (s) Förskoleförvaltningen, Vallentuna Interimistisk barn- och ungdomsnämnd 2001-10-02 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 2001-10-16 Justeringens plats Sekreterare Granbyrummet, Tuna torg 1,

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:35 44-52 Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer

Läs mer

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 10:00 10:15

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 10:00 10:15 Kommunstyrelsen 2010-05-31 1 (5) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 10:00 10:15 Beslutande Övriga deltagare Ordförande: Elvy Söderström (S) Ledamöter:, Glenn Nordlund (S), Jim Sundelin (S), Lena

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2000-06-19

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2000-06-19 Kommunstyrelsen 2000-06-19 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 19 juni, kl 11.00-11.25

Läs mer

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare SAMMATRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag, kl. 19.00-20.30 Beslutande Övriga deltagare 29 ordinarie ledamöter och 6 tjänstgörande ersättare, totalt 35 beslutande Se bifogade närvaro-

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 25 augusti 2015 kl. 8:30-9:50 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 58-62 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 15.00 17.45 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Stig Johansson (M) Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN. 1 januari - 30 juni Periodens resultat - 14 Mkr. Prognostiserat helårsresultat 24 Mkr

VALLENTUNA KOMMUN. 1 januari - 30 juni Periodens resultat - 14 Mkr. Prognostiserat helårsresultat 24 Mkr VALLENTUNA KOMMUN 1 januari - 30 juni 2002 Periodens resultat - 14 Mkr Prognostiserat helårsresultat 24 Mkr Nämndernas driftsresultat under perioden 8 Mkr Nämndernas helårsprognos 22 Mkr Negativt delårsresultat

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl Kommundirektör Kjell Johansson Kommunsekreterare Anna Lindholm

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl Kommundirektör Kjell Johansson Kommunsekreterare Anna Lindholm Kommunfullmäktige 3 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl 19.00-20.00 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Lars Rundgren (m) Elwe Nilsson

Läs mer

Tid Måndgen den 26 oktober 2015, kl 17.00-17.10. Ann-Christine Furustrand (S) 2015-10-27-2015-1 1-16. Kommunstyrelsen

Tid Måndgen den 26 oktober 2015, kl 17.00-17.10. Ann-Christine Furustrand (S) 2015-10-27-2015-1 1-16. Kommunstyrelsen Sam manträd esp roto ko ii för Kommunstyrelsen Tid Måndgen den 26 oktober 2015, kl 17.00-17.10 Plats Närvarande Utses att justera, 13:2 Largen, Alceahuset, Åkersberga Enligt bifogad närvarolista Ann-Christine

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Datum: 2019-04-04 Tid: 08:45-09:00 Plats: Lokal Bolmen, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Roland Gustbée (M) (ordförande) Eva Johnsson (KD) (vice ordförande)

Läs mer

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl 14.00-16.45 ande Claes Jägevall (FP) ordf Laila Gröhn (FP) ersätter Alda Daniel (FP) Claes-Gunnar Almestål (FP) Ann-Britt Danielsson (M) Peo Andersson (M)

Läs mer

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003 Fritidsnämndens arbetsutskott 14 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 januari 2003 kl 08.00-09.50 Jörgen Hellberg

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund, kommunchef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2013-09-23 Plats och tid Beslutande Södergatan 2, Gislaved, måndagen den 23 september 2013 kl. 8.30-15.40, med ajournering mellan kl. 12.00-13.00. Niclas Palmgren (M), ordf. Agneta Karlsson (M) Sven-Erik

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 april 2015 kl Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M)

Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 april 2015 kl Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 april 2015 kl. 08.00-12.50 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco

Läs mer

Pensionsreglemente för

Pensionsreglemente för 14/KS0063, 15/KS0232 Pensionsreglemente för Antagen av kommunfullmäktige 2014-05-12 46 Reviderad av kommunfullmäktige 2017-02-13, 7 INLEDNING... 3 BAKGRUND... 3 SYFTE... 3 UPPDATERING... 3 BESLUTSORDNING...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 1(5) Plats och tid Sammanträdesrum Bengtsfors, Utvecklingscentrum+ i Bengtsfors, klockan 14.00 14.30 Beslutande Ledamöter Per Jonsson (c) ordförande Besnik Dautaj (s) Lena Grönlund (s) tjänstgörande ersättare

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 24 maj 2004 kl :00

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 24 maj 2004 kl :00 Kommunfullmäktige 24 maj 2004 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 24 maj 2004 kl 19.00-20:00 Beslutande Claes Ericsson Elwe Nilsson (m) Sten-Åke Adlivankin (m) Marie-Louise

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson (s)

Läs mer

1(7) ANTAGEN KF 2014-09-29 170. Pensionspolicy för

1(7) ANTAGEN KF 2014-09-29 170. Pensionspolicy för 1(7) ANTAGEN KF 2014-09-29 170 Pensionspolicy för 2(7) INLEDNING... 3 BAKGRUND... 3 SYFTE... 3 UPPDATERING... 3 BESLUTSORDNING... 3 PENSION FÖR ANSTÄLLDA... 4 PENSION FÖR FÖRTROENDEVALDA... 4 HELTIDS-

Läs mer

Anna Markgren (m), ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anna Markgren (m), ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1998-10-06 1(7) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag 6 oktober 1998 kl 18.30-18.50.

Läs mer

Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4. Val av ledamot i socialnämndens arbetsutskott 5

Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4. Val av ledamot i socialnämndens arbetsutskott 5 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sid Tillsyn och kontroll av ny lag om detaljhandel med nikotinläkemedel 3 Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4 Val av

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Måndag 24 april i Sessionssalen, kommunhuset kl 18:30-19:00 Beslutande Övriga närvarande Leif Bergman (S) ordförande Solweig Gard (S) vice ordförande Bosse Henriksson (M) andre vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Övriga deltagande Detaljplan för del av

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen

KOMMUNFULLMÄKTIGE Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen KOMMUNFULLMÄKTIGE 2004-09-0 Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen Meddelande 2 Ägardirektiv för Vårgårda bostäder AB 3 Svar på motion, besparingsåtgärder avseende förtroendevaldas

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-09-30 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-09-30 1 Kommunstyrelsen 2014-09-30 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Carina Albertsson (S) Sofia Söderström (S) Bengt Nilsson

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-04-26 2 KF 25 Allmänhetens frågestund Under allmänhetens frågestund har närvarande åhörare möjlighet att ställa frågor till kommunfullmäktiges ledamöter och tjänstgörande ersättare.

Läs mer

Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS

Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS 2016.142 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2016-05-30 101 Resultatöverföring från 2015 års bokslut (KS 2016.142) Beslut Kommunstyrelsen föreslår att

Läs mer

Anders Friberg, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Avesta Vatten och Avfall AB Erik Nordén, VD Avesta Vatten och Avfall AB

Anders Friberg, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Avesta Vatten och Avfall AB Erik Nordén, VD Avesta Vatten och Avfall AB Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:45 08:50 ande Laila Borger (S) Övriga deltagande Anders Friberg, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Erik Nordén, VD Siw Karlsson, ekonomichef Avesta

Läs mer

Avesta Vatten och Avfall AB Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:35. Beslutande.

Avesta Vatten och Avfall AB Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:35. Beslutande. Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:35 ande Lennart Palm (S) Övriga deltagande Göran Johansson, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Erik Nordén, VD Christina Hardyson, sekreterare

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 12 januari 2005, klockan

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 12 januari 2005, klockan 1(9) 2005-01-12 Plats och tid: 13.00 14.00 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 12 januari 2005, klockan Beslutande: Zaid Långström (s) ordf Ann Marie Jakobsson (c) Eva Olsson(fp) ers för Kenneth Carlsson

Läs mer

Kommunstyrelsen. Utses att justera: BrittMarie Hansson Liss Böcker Paragrafer: 344-346. Sekreterare. Ordförande. Justerare

Kommunstyrelsen. Utses att justera: BrittMarie Hansson Liss Böcker Paragrafer: 344-346. Sekreterare. Ordförande. Justerare 1 Plats och tid: Stadsbiblioteket, 2011-10-24 kl 17:30-18:15 Beslutande: Åsa Herbst (M) Ola Carlsson (M) Robin Holmberg (M) Jasna L Martinsson (M) tjg ersättare för Göran Larsson Liss Böcker (C) Eva Kullenberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-16.05 2004-10-13 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) 1:e v ordf, 124-126

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer