En dag på LTU :00 10:10-14:00 14:00. Inbjudan. Onsdag 12 okt Kl 10:00-15:00. Mottagning av anmälda grupper i C-huset och i B-huset 09:30-10:00

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "En dag på LTU 2011 10:00 10:10-14:00 14:00. Inbjudan. Onsdag 12 okt Kl 10:00-15:00. Mottagning av anmälda grupper i C-huset och i B-huset 09:30-10:00"

Transkript

1 Inbjudan Onsdag 12 okt Kl 10:00-15:00 En dag på LTU 2011 Mottagning av anmälda grupper i C-huset och i B-huset 09:30-10:00 10:00 Fyrverkeri i Ljusgården inleder dagen 10:10-14:00 Föreläsningar, Workshops, Utställningar i hus C, D, E, F, Alfahuset och A-torget Lunch serveras mellan 11:00-14:00 14:00 Avslutning i aula Aurora Musikunderhållning och prisutdelning Välkommen!

2 Praktisk information Vid ingången i varje hus finns det studentambassadörer, de kan ge stöd och hjälp kring programmet. De är klädda i svarta LTU-västar. I C-huset inne i Ljusgården finns en reception som är bemannad av studenter och personal mellan 10:00-14:00, de hjälper dig att få svar på dina frågor. Lunch Mellan 11:00-13:30 kan du som har lunchkupong välja att äta på följande restauranger: Centrumrestaurangen (B-huset) STUK (C-huset) Unik och Subway (Kårhuset) Café Aurora (D-huset) Da Zhong (D-huset) Alla föreläsningssalar, platser för aktiviteter och restauranger är uppmärkta på kartan (se sista sidan). På sista sidan finns ett schema för alla tidsbestämda aktiviteter och föreläsningar, där anges lokal och tid, samt titel på aktivitet/föreläsning. Mer detaljerat innehåll för aktiviteter/föreläsningarna finns beskrivet under respektive program. Toalett Toaletter finns i alla hus. Fråga studentambassadörerna vid entrén om vägen dit. Enkät Vi hoppas du får en bra dag och vi vill veta vad du tycker, därför har vi gjort en enkät som finns att hämta i receptionen. Fyll i enkäten och lämna den till ambassadörerna efter kl 14:00 utanför aula Aurora, som tack får du en present. Luleå tekniska universitet 40 år studenter läser vid Luleå tekniska universitet. Studenterna finns på fyra campusorter, i Skellefteå, Piteå, Luleå och Kiruna, flest i Luleå. Samlat campus, stor gemenskap mellan studenterna, närheten till lärare/forskare samt möjligheten till ett rikt studentliv vid sidan av studierna gör att studenterna från hela Sverige trivs här. Universitetet är en internationell miljö och ett välkänt forskningslärosäte i världen. Här läser och jobbar mer än 20 nationaliteter. Av den totala omsättningen på 1,4 miljarder, går ca hälften till utbildning resten till forskning. Under En dag på LTU sjuder hela campus Luleå av aktiviteter. Vi vill under denna dag ge dig chans att möta studenter och utexaminerade studenter som jobbar, samt universitetets lärare och forskare för att besvara frågor om studier och ta del av olika aktiviteter kopplat till utbildningar och forskning. Jag hälsar dig varmt välkommen till En dag på LTU! johan sterte, universitetsrektor

3 Alfahuset Ingång A3. Här finns det klassrum, datasalar, föreläsningssalar, arbetsrum för lärare/forskare och en stor ljusgård. Civilekonom, Datorgrafik, Datorspelsutveckling, Datornätverk, Fastighetsmäklare, Film- och TV scenografi/-attributmakeri, Industriell ekonomi, Internationell ekonomi, Politik och samhälle, Psykologi, Rättsvetenskap och Sociologi. Workshops Upplev världen! Studenter från olika länder som valt att läsa program och kurser vid LTU presenterar ätliga och visuella smakprov från sina hemländer. Upplev den mytologiska världen i spelet Magicka Testa spelet som snart sålt i en miljon exemplar och som skapats av LTU-studenter. Showreel Hur gör man filmeffekter och utvecklar spel. Kom och se vad studenterna lär sig. Utställning Scenografi- och attributmakeristudenter ställer ut miniatyrscener

4 och masker. Föreläsningar A109 10:20-10:40 Ett minne för livet, en merit i CV? Student som läst en termin i annat land berättar. 10:50-11:10 Datorspel och filmeffekter. 12:20-12:40 Datorspel och filmeffekter. 13:00-13:20 Ett minne för livet, en merit i CV? Student som läst en termin i annat land berättar. LKAB salen 10:20-10:40 Från gymnasium till LTU till Karriären. Alumni Linn Berglund som tog examen från Ekononomprogrammet 2004 berättar. 10:50-11:10 Från gymnasium till LTU till Karriären. Alumni Malin Johansson som tog examen från Internationella ekonomprogrammet 2007 berättar. 11:20-11:40 Teknik och ekonomi, en suverän kombination. Erik Lovén, Universitetsadjunkt.

5 A-torget Ingång A4. Här finns klassrum, datasalar, arbetsrum för forskare/lärare och labblokaler. Datateknik, Teknisk fysik och Elektroteknik, Rymdteknik och Systemvetenskap Utställning Skilzi Spana in bilen våra studenter byggt och som åkte över 67 mil på EN liter bensin på tävlingen Shell Eco Marathon, där 212 universitetslag från 27 länder senast deltog tillsammans med oss. Workshops Intelligenta vägar? Vad ser du för möjligheter för framtidens trafik och städer? Vi utvecklar små smarta sensorer på vägbanan som hjälper trafikanterna med information som dyker upp i deras mobiler och på internet. Vad kan man mer göra? Kom och brainstorma! Den seende rullstolen Kom och prova den revolutionerande rullstolen som kan se och köra själv utan att åka på hinder. Ny teknik, utvecklad på LTU, gör det nu möjligt för synskadade personer att självständigt använda rullstol! Energispel Testa ett EU-utvecklat energispel där du får koll på att snåla med energin, naturen och pengarna. Experiment Vill du bli instängd i Faraday s bur? Besök norra Sveriges enda testanläggning för elektromagnetisk strålning! Hit kommer företag och forskare för att testa mobiler och annan elektronisk utrustning. Hur bra fungerar egentligen din mobil?!

6 Tävling Använder du appar i din mobil? Var med och utforma framtidens mobiltjänster. Vilka mobilappar skulle du designa om du kunde göra din egen app? Använd vårt appverktyg och lämna ditt bidrag för att ha chans att vinna en iphone 5. Peoples Voice. Var med och påverka framtidens Internet. Lämna dina grymma idéer kring framtiden och du har chans att vinna priset som är bra att ha på riktigt; iphone 5. Det vinnande förslaget blir även en del av EIT ICT Labs, ett Europeiskt initiativ inom IT som forskare på LTU deltar i. Deltar du i båda tävlingarna fördubblar du dina chanser att vinna en iphone 5! En jury bestående av forskare på LTU utser det vinnande bidraget. Chill out Kom och häng i vår schysta chill-hörna! Gotta ned dig i soffor för att spana in vad Hollywoodfilm har gemensamt med LTU. Ät frukt och godis och snacka med trevliga studenter. Härliga pojkbandet och jazz-trion Alvars bror från Musikhögskolan underhåller under dagen. C-huset Ingång C11 och C12. Här finns mycket av studentservicen samlad, här finns bla universitetets kårer, kårhusrestaurang/pub, studenthälsan, studievägledning, karriärcenter och gym/idrottsanläggning. Studievägledare, karriärcoacher, studentföreningar och bostadsförmedlare och representanter från Luleå kommun. Aktivitet Ljusgården Sporta, svettas och äventyra med oss! Hitta en ny passion. Här finns entusiasm och hjärta för bland annat kanot, handboll, lacrosse, snowboard och hockey. Eller varför inte prova på UV-rugby? Kom till STIL för mer information. Flytta hemifrån, så här bor studenter! Följ med hem på rundvandring till några studenter som bor på campus Luleå. Samling vid receptionen i C-huset kl 12:00, mittemot ingången till STIL. Studentliv vid LTU. Olika studentföreningar finns på plats för att berätta om sin verksamhet. Kulvertvandring kl 10:30 och 12:30 samling vid scenen i Ljusgården.

7 Föreläsningar C305 10:20-11:40 Drömmen om att bidra till en bättre värld! Civilekonomen Josefin berättar om jobbet i Kenya. 10:50-11:10 Hög lön, stort inflytande, lovande karriär? Kom och lyssna på Johan utbildad civilingenjör. 12:20-12:40 & Att söka en högskoleutbildning. 13:00-13:20 Vi ger dig tips och förklarar begrepp D-huset Ingång D1 och D5. Här finns klassrum, datasalar, föreläsningssalar, lärare/forskares arbetsrum, fik, restaurang, labblokaler för hälsovetenskap, verkstäder och konsertsalen aula Aurora. Lärare, Musiker, TV-, Radio- och Upplevelseproducent, Ljudtekniker, Mediedesign, Musikoch Danslärare, Journalistik. (kurser i språk och filosofi?), Hälsovägledare, Sjukgymnast, Sjuksköterska, Arbetsterapeut, Röntgensjuksköterska. Workshops Aulan Aurora 10:00-13:00 Stjärna för en kvart! Testa att spela in din egen musikvideo till liveband, få en egen konsertaffisch med hjälp av mediedesign och bli intervjuad av våra journalistikstudenter. Utanför aula Aurora 10:00-13:00 Drömmer du om en skådespelarkarriär? Teaterhögskolan kommer att finnas på plats under dagen för att visa upp sin verksamhet! 10:00-13:00 Lärar-Jeopardy - Tävla och vinn fina priser! 10:00-13:30 Liveradio som sänds direkt i radio och på webben. Bli intervjuad i radio, och passa på att fråga våra studenter om hur det är att studera till radiojournalist. D700 korridor 10:30-13:45 Testa köra rullstol.

8 Föreläsningar D770 10:20-10:40 Så här vann vi Stena Lines marknadsföringstävling! Två studenter, en från Upplevelseproduktion och en från Mediedesign, berättar om hur de på 33 timmar skapade ett koncept för att marknadsföra en ny färjedestination i Polen. 10:50-11:10 Arbetsterapeuten skapar förutsättningar för aktivitet och hälsa för alla. 11:20-11:40 En lärares vardag. Erfaren lärare berättar om hur det är att ordna Luciatåg till att följa kursplanen i matematik. 11:50-12:10 Förskollärare, Grundlärare, Ämneslärare vid LTU. Fakta om utbildningarna. 12:20-12:40 Att läsa till Hälsovägledare. Fakta om utbildningen. 13:00-13:20 Så här vann vi Stena Lines marknadsföringstävling! Två studenter, en från Upplevelseproduktion och en från Mediedesign, berättar om hur de på 33 timmar skapade ett koncept för att marknadsföra en ny färjedestination i Polen. Utställning/Information Galleria Aurora Information om lärarutbildningarna. Information om utbildningarna vid Institutionen för Hälsovetenskap.

9 E-huset Ingång E9. Här finns klassrum, datasalar, föreläsningssalar, fik, projektrum, lärare/forskares arbetsrum och forskningslabblokaler inom teknikområdet. Arkitektur, Bilsystemteknik, Brandingenjör, Bygg&Anläggning, Elkraftteknik, Hållbar energiteknik, Industriell miljö-och processteknik, Internationell materialteknik, Maskinteknik, Naturresursteknik, Samhällsbyggnad, Tekniskt basår, Träteknik, Väg och vatten, Ädelstensteknik och Öppen ingång. Aktiviteter Välkommen till Nyfiket i E-huset, ingång E9. Där har du chans att vinna fina priser genom att delta i olika aktiviteter under dagen. Testa dina skills i allt från brobygge och bilrace. Träffa våra studenter och gå på våra spännande föreläsningar. Om du har tur kanske du även får träffa en etablerad forskare i sitt laboratorium. Brobyggartävling Ta med dig din kompis och slå era kloka huvuden ihop. Hur snabbt kan ni bygga en bro? Ready-Steady-LEGO Bygg en legomodell! Enkelt? Nej! Haken är att du måste bygga en exakt likadan legomodell som en expert redan byggt. Dessutom går det på tid Jenga med Arktis Ta hjälp av en arkitekturstudent och bygg det högsta och vackraste Jenga-tornet. Rädda-Larma-Släck Brandingenjörerna testar din stresstålighet. Käka sten Stenhårda studenter ur geologiföreningen bjuder på rock. Reagera mera Vaniljsås + flytande kväve = Glassigt i E. Water Quiz Testa dina kunskaper om H2O. H2-vad? Vatten såklart! Luftmotorrace Kör med studenternas egenbyggda fordon på en utmanande teknikbana. Rundtur i forskningslab med avgång från meteoriten Kl 10.30, och OBS! Max 12 st/rundtur Först till kvarn! Under rundturen kommer du få se hur man arbetar med laser, vad man använder en vindtunnel till, hur snabba saker ser ut i slowmotion och hur små saker ser ut i extrem förstoring.

10 Utställningar Baldos - Sveriges bränslesnålaste bil! Vill du utveckla nästa modell? Kom och hör studenterna som berättar om projektkursen som är sökbar för studenter med intresse och kunnande inom bl a konstruktion, materiallära, ekonomi, projektledning Hur dog dinosaurierna egentligen? Kom och se och ta på en av de möjliga anledningarna. I Luleå finns norra Europas största meteorit på plats! Föreläsningar E246 10:20-10:40 Vad gör en ingenjör? 10:50-11:10 Vad gör en ingenjör? 11:20-11:40 Salut! Ça Va? En internationell utmaning med avstamp i Luleå 12:20-12:40 Vad gör en ingenjör? E632 10:20-10:40 Vägen till det oljefria samhället :10 Går bilen att köra på skit? 11:20-11:40 Från student till biltestare. 12:20-12:40 Bygga med avfall, är det möjligt? F-huset Ingång F11. Här finns klassrum, datasalar, föreläsningssalar och arbetsrum för lärare/forskare. Aktivitet Design och produktion är viktiga för hälsa och miljö. I Multistudion visas spännande produkter som studenter och forskare gjort, de svarar på frågor om utbildningarna civiloch högskoleingenjör i Teknisk design. Tysta rummet och ljuddesignstudio. Akustiklabb för välljud och oljud. Sopor, ett hot mot miljön? Kom och se Avfallsgalaxen mellan

11 Sammanställning av alla föreläsningar Tid D770 C305 ES46 E632 LKAB A117 A109 10:20-10:40 Så här vann vi Stena Lines marknadsföringstävling! Drömmen om att bidra till en bättre värld! Vad gör en ingenjör? Vägen till det oljefria samhället. Från gymnasiet till LTU till karriär, fd ekonomstudent berättar. Studenter som läst en termin i annat land. 10:50-11:10 Arbetsterapeuten skapar förutsättning för hälsa och aktivitet. Hög lön, stort inflytande, lovande karriär? Vad gör en ingenjör? Går bilen att köra på skit? Från gymnasiet till LTU till karriär, fd internationell ekonomstudent berättar Datorspel och film-effekter. 11:20-11:40 En lärares vardag. Salut! Ça va? En internationell utmaning med avstamp i Luleå Från student till biltestare. Teknik och ekonomi, en suverän kombination. 11:50-12:10 Förskolelärare-, grundlärareoch ämneslärarutbildning vid LTU. 12:20-12:40 Att läsa till hälsovägledare. Att söka en högskoleutbildning Vad gör en ingenjör? Bygga med avfall. Datorspel och film-effekter. 13:00-13:20 Så här vann vi Stena Lines marknadsföringstävling! Att söka en högskoleutbildning Studenter som läst en termin i annat land. Övriga tidsbudna aktiviteter Studentbostadsvisning kl 12:00, samling vid receptionen i C-huset. Kulvertvandring kl 10:30 och 12:30, samling vid scenen i Ljusgården. Rundvandring kl 10.30, 11:15 och 13:00, samling vid meteoriten. Sopor ett hot mot miljön kl 13:00-14:00, samling vid ingång F11 Stjärna för en kvart i aula Aurora 10:00-13:00 Drömmer du om en skådespelarkarriär utanför aula Aurora Lärar-Jeopardy utanför aula Aurora kl 10:00-13:00 Liveradio utanför aula Aurora kl 10:00-13:30 Testa köra rullstol i korridor D770 10:30-13:45

12 Karta över campus D770 R Aula Aurora Föreläsningssalar Matställen Aktiviteter Reception D770 A-TORGET A109 ALFAHUSET LKAB salen E632 E246 R K C305 C Ljusgården R

En dag. på LTU. 14 november 2012. 09.30-10.00 Samling och inledning i LKAB-salen, B192, C305, D770 och Aula aurora

En dag. på LTU. 14 november 2012. 09.30-10.00 Samling och inledning i LKAB-salen, B192, C305, D770 och Aula aurora THE NORTHERNMOST UNIVERSITY of Technology in Scandinavia En dag 14 november 2012 på LTU 09.30-10.00 Samling och inledning i LKAB-salen, B192, C305, D770 och Aula aurora 10.10-14.00 Aktiviteter, föreläsningar,

Läs mer

En dag. på LTU. Tisdag 8 oktober 2013. 10.00 Samling & Inledning se praktisk information

En dag. på LTU. Tisdag 8 oktober 2013. 10.00 Samling & Inledning se praktisk information Skandinaviens nordligaste tekniska universitet Forskning & utbildning i världsklass En dag Tisdag 8 oktober 2013 på LTU 10.00 Samling & Inledning se praktisk information 10.20-13.30 Föreläsningar, utställningar

Läs mer

THE NORTHERNMOST UNIVERSITY of Technology in Scandinavia. Fakta. på fickan 2012. ltu.se

THE NORTHERNMOST UNIVERSITY of Technology in Scandinavia. Fakta. på fickan 2012. ltu.se Fakta på fickan 2012 ltu.se LULEÅ TEKNISKA UNIVERSITET 9,5 tim. Polcirkeln Luleå tekniska universitet omsätter 1,5 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 anställda och 17 000 studenter. Vår forskning bedrivs

Läs mer

Fakta på ficka 201 n 0

Fakta på ficka 201 n 0 Fakta 2010 på fickan Luleå tekniska universitet omsätter 1,3 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 400 anställda och 14 000 studenter. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med företag som Shell, Ericsson,

Läs mer

Skandinaviens nordligaste tekniska universitet Forskning & utbildning i världsklass FAKTA PÅ FICKAN. ltu.se

Skandinaviens nordligaste tekniska universitet Forskning & utbildning i världsklass FAKTA PÅ FICKAN. ltu.se Skandinaviens nordligaste tekniska universitet Forskning & utbildning i världsklass FAKTA 2016 PÅ FICKAN ltu.se LULEÅ TEKNISKA UNIVERSITET 9,5 tim. Polcirkeln Filipstad Luleå tekniska universitet är i

Läs mer

Skandinaviens nordligaste tekniska universitet Forskning & utbildning i världsklass. Öppet hus. onsdag den 10 oktober ltu.se

Skandinaviens nordligaste tekniska universitet Forskning & utbildning i världsklass. Öppet hus. onsdag den 10 oktober ltu.se Skandinaviens nordligaste tekniska universitet Forskning & utbildning i världsklass Öppet hus onsdag den 10 oktober 2018 ltu.se Program 10.00 Samling och inledning se tider och gruppsal nedan 10.30 Inledning

Läs mer

Skandinaviens nordligaste tekniska universitet Forskning & utbildning i världsklass. En dag på LTU tisdagen den 3 oktober Öppet hus. ltu.

Skandinaviens nordligaste tekniska universitet Forskning & utbildning i världsklass. En dag på LTU tisdagen den 3 oktober Öppet hus. ltu. Skandinaviens nordligaste tekniska universitet Forskning & utbildning i världsklass En dag på LTU tisdagen den 3 oktober 2017 Öppet hus ltu.se Program 10.00 Samling och inledning se tider och gruppsal

Läs mer

Jan Nyström NSI -Nöjd Student Index, 2013 (NSI2013) No. of responses = Survey Results. Relative Frequencies of answers Std. Dev.

Jan Nyström NSI -Nöjd Student Index, 2013 (NSI2013) No. of responses = Survey Results. Relative Frequencies of answers Std. Dev. Jan Nyström, NSI -Nöjd Student Index, 0 Jan Nyström NSI -Nöjd Student Index, 0 (NSI0) No. of responses = 9 Survey Results Legend Relative Frequencies of answers Std. Dev. Mean Question text Left pole %

Läs mer

Områdesbehörigheter för dig med Gymnasieexamen eller kommunal vuxenutbildning med Gy11

Områdesbehörigheter för dig med Gymnasieexamen eller kommunal vuxenutbildning med Gy11 Områdesbehörigheter för dig med Gymnasieexamen eller kommunal vuxenutbildning med Gy11 Utbildning Områdesbehörighet Behörighetskurser Teknik Civilingenjörsutbildning A9 Fysik 2 Matematik 4 Högskoleingenjörsutbildning

Läs mer

Skandinaviens nordligaste tekniska universitet Forskning & utbildning i världsklass. En dag på LTU tisdagen den 11 oktober Öppet hus. ltu.

Skandinaviens nordligaste tekniska universitet Forskning & utbildning i världsklass. En dag på LTU tisdagen den 11 oktober Öppet hus. ltu. Skandinaviens nordligaste tekniska universitet Forskning & utbildning i världsklass En dag på LTU tisdagen den 11 oktober 2016 Öppet hus ltu.se Program 10.00 Samling och inledning se tider och gruppsal

Läs mer

LULEÅ TEKNISKA UNIVERSITET. Pär Weihed, Prorektor

LULEÅ TEKNISKA UNIVERSITET. Pär Weihed, Prorektor LULEÅ TEKNISKA UNIVERSITET Pär Weihed, Prorektor 2018-09-25 Universitetsstyrelsen Eva Nordmark, ordförande Rektor Birgitta Bergvall- Kåreborn Pär Weihed, Prorektor stf. Rektor Cathrine Norberg, Prorektor

Läs mer

FAKTA PÅ FICKAN. ltu.se

FAKTA PÅ FICKAN. ltu.se FAKTA PÅ FICKAN 2018 ltu.se VÅRASTYRKOR n Spetsforskning n Utbildning och forskning i nära samarbete med näringsliv och samhälle n Forsknings- och innovationsområden VISION Luleå tekniska universitet utvecklar

Läs mer

15 oktober 2011. hus

15 oktober 2011. hus 15 oktober 2011 ppet hus Program Öppet hus Tid: 10.00-15.00 Plats: Luleå tekniska universitet, Porsön Luleå Välkommen att besöka våra labblokaler, delta i workshops, se teater, lyssna på musik, tävla eller

Läs mer

Skandinaviens nordligaste tekniska universitet Forskning & utbildning i världsklass FAKTA PÅ FICKAN. ltu.se

Skandinaviens nordligaste tekniska universitet Forskning & utbildning i världsklass FAKTA PÅ FICKAN. ltu.se Skandinaviens nordligaste tekniska universitet Forskning & utbildning i världsklass FAKTA PÅ FICKAN 2017 ltu.se VÅRASTYRKOR n Spetsforskning n Utbildning och forskning i nära samarbete med näringsliv och

Läs mer

VERKSAMHETS- RESULTAT 2016

VERKSAMHETS- RESULTAT 2016 Skandinaviens nordligaste tekniska universitet Forskning & utbildning i världsklass VERKSAMHETS- RESULTAT 2016 Utbildning på grund- och avancerad nivå Utbildning på forskarnivå Anställda och årsarbetskrafter

Läs mer

VERKSAMHETS- RESULTAT

VERKSAMHETS- RESULTAT Skandinaviens nordligaste tekniska universitet Forskning & utbildning i världsklass VERKSAMHETS- RESULTAT 2017 Utbildning på grund- och avancerad nivå Utbildning på forskarnivå Anställda och årsarbetskrafter

Läs mer

Utbildningsplan Senare del/högre årskurs på program (120-300 högskolepoäng) för läsåret 2014/2015

Utbildningsplan Senare del/högre årskurs på program (120-300 högskolepoäng) för läsåret 2014/2015 Utbildningsplan Senare del/högre årskurs på program (120-300 högskolepoäng) för läsåret 2014/2015 Continuing part of study-programme/non-freshmen (120-300 credits) Utbildningsplanen är reviderad 2014-09-11

Läs mer

Skandinaviens nordligaste tekniska universitet Forskning & utbildning i världsklass. Öppet hus. tisdag den 8 oktober ltu.se

Skandinaviens nordligaste tekniska universitet Forskning & utbildning i världsklass. Öppet hus. tisdag den 8 oktober ltu.se Skandinaviens nordligaste tekniska universitet Forskning & utbildning i världsklass Öppet hus tisdag den 8 oktober 2019 ltu.se Program 10.00 Samling och inledning se tider och gruppsal nedan 10.40 Samling

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARNA PÅ KARLSTADS UNIVERSITET

VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARNA PÅ KARLSTADS UNIVERSITET VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARNA PÅ KARLSTADS UNIVERSITET 8 & 9 MARS 2017 KARTA ÖVER KARLSTADS UNIVERSITET 12A 12B 12 9A 9B 9 9C 9D 9 9E 11C 11B 11D 11 2 11A 1 3A 5A 3B 4 1A 7 5B 1 3 5 Norra g. stråket

Läs mer

Pedagogosektionen. Mycket aktiv Ganska aktiv Lite aktiv studentkåren, din sektion eller i någon studentförening?

Pedagogosektionen. Mycket aktiv Ganska aktiv Lite aktiv studentkåren, din sektion eller i någon studentförening? Mark as shown: Correction: Please use a ball-point pen or a thin felt tip. This form will be processed automatically. Please follow the examples shown on the left hand side to help optimize the reading

Läs mer

Ett litet råd Fjolårets topp 3 frågor Kort om LTU, SNB och mig Program, jobb och sånt Studentliv

Ett litet råd Fjolårets topp 3 frågor Kort om LTU, SNB och mig Program, jobb och sånt Studentliv Examen? Och sen då? Ett litet råd Fjolårets topp 3 frågor Kort om LTU, SNB och mig Program, jobb och sånt Studentliv Ett litet råd Utbilda dig Gör det som är roligt Gå inte i andras fotspår Var disciplinerad

Läs mer

Program Öppet hus 15 MARS 2014 KL 10-15

Program Öppet hus 15 MARS 2014 KL 10-15 Program Öppet hus 15 MARS 2014 KL 10-15 2 PROGRAM ÖPPET HUS 2014 Utbildningsmässa STORA SALEN, 1 trappa upp 10:00-15:00 Träffa studenter och studievägledare som berättar om våra cirka 290 program och 2

Läs mer

ONSDAG 6 MARS, 2013. VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARnA PÅ KARLSTADS UNIVERSITET KAU.SE

ONSDAG 6 MARS, 2013. VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARnA PÅ KARLSTADS UNIVERSITET KAU.SE ONSDAG 6 MARS, 2013 VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARnA PÅ KARLSTADS UNIVERSITET KAU.SE Karta över karlstads universitet uppställning bussar 12A 12B 12 9A 9B 9 9C 9D 9 9E 11C Universitetet 2 11B 11D 11A

Läs mer

4 & 5 MARS 2015 VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARNA PÅ KARLSTADS UNIVERSITET KAU.SE

4 & 5 MARS 2015 VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARNA PÅ KARLSTADS UNIVERSITET KAU.SE 4 & 5 MARS 2015 VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARNA PÅ KARLSTADS UNIVERSITET KAU.SE KARTA ÖVER KARLSTADS UNIVERSITET 9B 5B 5 3A 11A 2 3 3B 11D 11 1 5 4 1 1A 9 5 3C 3 9E 5D 5F 3 taxiplats 7 östra MILJÖSTATION

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARNA

VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARNA VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARNA på Karlstads universitet 6 & 7 MARS 2019 KAU.SE PROGRAM 09:00 Mässan i aulafoajén öppnar 09:20 09:40 Programinformation 10:00 10:20 Miniföreläsning 10:40 11:00 Programinformation

Läs mer

program söndag 23 mars måndag 24 mars

program söndag 23 mars måndag 24 mars program söndag 23 mars måndag 24 mars Välkommen till Öppet hus 2014 Idag kommer du träffa studenter, lärare, studievägledare och ingenjörer som alla finnas här för att du ska få all information och inspiration

Läs mer

Lunds Tekniska Högskola

Lunds Tekniska Högskola Demografisk enkät inför studiestart Helsingborg october 2009 William Grevatt & Associates Helsingborg Number of Surveys: 256 2. Hemorten ligger i: Skåne 79% Blekinge 2% Småland 3% Halland 2% Göteborg

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARNA PÅ KARLSTADS UNIVERSITET

VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARNA PÅ KARLSTADS UNIVERSITET VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARNA PÅ KARLSTADS UNIVERSITET 7 & 8 MARS 2018 KARTA ÖVER KARLSTADS UNIVERSITET 12A 12B 12 9A 9B 9 9C 9D 9 9E 11A 11C1C 11B1B 11D 11 2 1 3A 5A 3B 4 1A 7 5B 1 Norra g. stråket

Läs mer

UTBILDNINGSUTBUD LÄSÅRET 2006/07. Ansvarig prefekt (undervisningsform) Planeringstal

UTBILDNINGSUTBUD LÄSÅRET 2006/07. Ansvarig prefekt (undervisningsform) Planeringstal Arenor Arena lärande/inge Söderqvist Ges ej 2006/07 0-intag Arena livsstil, hälsa och teknik hösten 2006 35 /Karin Axelsson Arena jordens resurser hösten 2006 30 /Björn Öhlander Arena media, musik och

Läs mer

Studentkåren. i Östersund!

Studentkåren. i Östersund! Välkommen till studentlivet i Östersund! Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Besöksadress: Studentkåren i Östersund Studentplan 7 Mittuniversitetet 831

Läs mer

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår på Campus Helsingborg riktar sig till dig som inte har förkunskaper för att läsa en teknisk högskoleutbildning. Du läser i fräscha

Läs mer

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår på Campus Helsingborg riktar sig till dig som inte har förkunskaper för att läsa en teknisk högskoleutbildning. Du läser i fräscha

Läs mer

Inspirationsdagarna TIS 12, 19, 26 NOVEMBER 2013 LUNDS UNIVERSITET. LU info. Vill du ha programmet i mobilen? Ladda ner vår app LU Info!

Inspirationsdagarna TIS 12, 19, 26 NOVEMBER 2013 LUNDS UNIVERSITET. LU info. Vill du ha programmet i mobilen? Ladda ner vår app LU Info! Inspirationsdagarna TIS 12, 19, 26 NOVEBER 2013 LUNDS UNIVERSITET LU info Vill du ha programmet i mobilen? Ladda ner vår app LU Info! 2 Dina åsikter är viktiga för oss! SVARA PÅ VÅR ENKÄTUNDERSÖKNING OCH

Läs mer

Survey Speldesign och programmering Förväntningsenkät 2012

Survey Speldesign och programmering Förväntningsenkät 2012 1 of 11 2012-10-10 09:37 Survey Speldesign och programmering Förväntningsenkät 2012 Helena Petrini Number of evaluated questionnaires: Question Result n Frågor om dina förväntningar på dina studier vid

Läs mer

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala.

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala. Välkommen till Karlstads universitet och studentföreningen KarlEkon! Mitt namn är Julia Zakrisson och jag är ordförande för KarlEkon, ekonomistudenters förening. Jag vill här med hälsa dig varmt välkommen

Läs mer

Lunds Tekniska Högskola

Lunds Tekniska Högskola Demografisk enkät inför studiestart Lund Män september 2012 William Grevatt & Associates Lund - Män Number of Surveys: 755 2. Hemorten ligger i: Skåne 53% Blekinge 3% Småland 8% Halland 5% Göteborg med

Läs mer

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Välkommen till STUDENTLIVET i Östersund Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 Medlemskap ger dig ett rikare studentliv! Billigare Studentliv! Studentkåren har avtal om Kårrabatt

Läs mer

Varmt välkomna till VFU-Samordnarmöte 27 maj 2015

Varmt välkomna till VFU-Samordnarmöte 27 maj 2015 Varmt välkomna till VFU-Samordnarmöte 27 maj 2015 Agenda för dagen Rundan Söksiffror VFU-information VFU-Schemat för ht 15 KKL-Aktuellt UHR-informerar Söksiffror ht 2015 Utbildningens namn Totalt antal

Läs mer

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 13 (28 mars 1 april 2016)

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 13 (28 mars 1 april 2016) VÄLKOMMASKOLAN VECKA 13 (28 mars 1 april 2016) Sista dag/tid för inlämnande av manus: torsdagar klockan 09.00 till vksinfo@gallivare.se Denna veckas innehåll: Matsedel Kalendarium vecka 13 Forskning om

Läs mer

arbetsmarknad@luleastudentkar.com 0920-49 32 72 Luleå Studentkår Luleå Tekniska Universitet 971 87 Luleå

arbetsmarknad@luleastudentkar.com 0920-49 32 72 Luleå Studentkår Luleå Tekniska Universitet 971 87 Luleå Luleå Studentkår är en intresseorganisation som verkar för studenter på Luleå tekniska universitet. Genom våra studentföreningar har vi en nära anknytning till studenter hos samtliga utbildningar inom

Läs mer

UKM Riksfestival 2014 Halmstad

UKM Riksfestival 2014 Halmstad UKM Riksfestival 2014 Halmstad Program UKM riksfestival 2014 Halmstad Lördag 14 juni 14.00 16.00 Incheckning på Sturegymnasiet 14.00 16.00 Målning och kostympimp på Nolltrefem 16.00-17.30 Middag på Sturegymnasiet

Läs mer

2011/12 OM DU VET VAR DU VILL, SÅ KAN VI TA DIG DIT. NÅ DINA DRÖMMAR PÅ DESIGNGYMNASIET I NACKA. MER INFO PÅ: WWW.DESIGNGYMNASIET.SE.

2011/12 OM DU VET VAR DU VILL, SÅ KAN VI TA DIG DIT. NÅ DINA DRÖMMAR PÅ DESIGNGYMNASIET I NACKA. MER INFO PÅ: WWW.DESIGNGYMNASIET.SE. 2011/12 OM DU VET VAR DU VILL, SÅ KAN VI TA DIG DIT. NÅ DINA DRÖMMAR PÅ DESIGNGYMNASIET I NACKA. MER INFO PÅ: WWW.DESIGNGYMNASIET.SE Designgymnasiet designgymnasiet.se 2 3 Om du vet var du vill, så kan

Läs mer

MINIKURS vid Luleå tekniska universitet 27-28 mars 2012

MINIKURS vid Luleå tekniska universitet 27-28 mars 2012 MINIKURS vid Luleå tekniska universitet 27-28 mars 2012 MINIKURS - UNIVERSITETSSTUDIER UNDER TVÅ DAGAR Om du är nyfiken på studier vid Luleå tekniska universitet, då är minikurs något för dig. Minikursen

Läs mer

Flicka 97 47 % Pojke 105 51 % 10 år 21 10 % 11 år 23 11 % 12 år 19 9 % 13 år 34 16 % 14 år 59 29 % 15 år 39 19 % 16 år 7 3 % 17 år 4 2 % 18 år 0 0 %

Flicka 97 47 % Pojke 105 51 % 10 år 21 10 % 11 år 23 11 % 12 år 19 9 % 13 år 34 16 % 14 år 59 29 % 15 år 39 19 % 16 år 7 3 % 17 år 4 2 % 18 år 0 0 % 207 svar Sammanfattning Enkäten gick ut i alla grundskolor i Salems kommun samt på fritidsgården under vecka 42. Fritidsfältare och fritidsledare distribuerade enkäten till barnen/ungdomarna. Alla diagram

Läs mer

Filosofiska fakulteten

Filosofiska fakulteten fakulteten 50017 Affärsjuridiska programmet, kandidatprogram 180.0 fakultetsnämnden Linköping 50 90 621 50018 50019 Affärsjuridiska programmet med Europainriktning, kandidatprogram Franska 180.0 Affärsjuridiska

Läs mer

UNIVERSITETSDAGARNA ÖREBRO UNIVERSITETS ÖPPET HUS 9 10 MARS 2016

UNIVERSITETSDAGARNA ÖREBRO UNIVERSITETS ÖPPET HUS 9 10 MARS 2016 UNIVERSITETSDAGARNA ÖREBRO UNIVERSITETS ÖPPET HUS 9 10 MARS 2016 VÄLKOMMEN TILL ÖREBRO UNIVERSITET Universitetsdagarna är ett unikt tillfälle att se Örebro universitet från insidan. En dag fylld av möjligheter

Läs mer

Så här fungerar behörighetsvisaren på Utbildningsinfo.se 2015-02-06

Så här fungerar behörighetsvisaren på Utbildningsinfo.se 2015-02-06 Så här fungerar behörighetsvisaren på Utbildningsinfo.se 2015-02-06 Vilket program och inriktning du väljer har betydelse för vad du kan göra efter gymnasieskolan Behörighetsvisaren hjälper dig med: vilket

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktningar Beteendevetenskap Medier, information och kommunikation Samhällsvetenskap PER BRAHEGYMNASIET Enda skolan jag besökte, jag har kompisar som gått här. Jag gillar

Läs mer

Förslag till institutionsindelning

Förslag till institutionsindelning Uppdrag A Ny institutionsorganisation Prorektor Lars Stehn REMISS 2009-06-15 dnr 1508-09 Förslag till institutionsindelning 1 Bakgrund Rektor har initierat två organisationsöversyner. Den ena översynen

Läs mer

Vad gör du efter gymnasiet? Information om studier och arbete. Ht-2015

Vad gör du efter gymnasiet? Information om studier och arbete. Ht-2015 Vad gör du efter gymnasiet? Information om studier och arbete Ht-2015 1 2 2016-06-14 Att söka till högskolan 2015-2016 - För dig som har eller som kommer att ta en gymnasieexamen Vilka förkunskaper som

Läs mer

Grundutbildningsprogram HT2011

Grundutbildningsprogram HT2011 fakulteten 50017 Affärsjuridiska programmet 180.0 Affärsjuridiska programmet med Europainriktning, 50018 franska 180.0 Affärsjuridiska programmet med Europainriktning, 50019 tyska 180.0 50009 Civilekonom

Läs mer

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1 Förverkliga dina drömmar på Einar Hansen gymnasiet! Natur och Estet1 Grattis! Du har tre fantastiska år framför dig Gymnasietiden är speciell. För första gången har du möjlighet att välja skola och program

Läs mer

FÖRELÄSNINGAR SKÄRGÅRDSBÅT (CIRKA 50 MINUTER) Sal J :15 11:45 12:25 12:55 14:00 15:00. Sal J :00 12:45 13:15 14:15 BRYGGAN 12:00 14:00

FÖRELÄSNINGAR SKÄRGÅRDSBÅT (CIRKA 50 MINUTER) Sal J :15 11:45 12:25 12:55 14:00 15:00. Sal J :00 12:45 13:15 14:15 BRYGGAN 12:00 14:00 FÖRELÄSNINGAR Sal J1640 11:15 11:45 Hur är det att vara student på BTH? Studenter och studentkåren berättar 12:25 12:55 Utbildningen Tekniskt basår en god grund för ingenjörsstudier 14:00 15:00 Ingenjörsutbildningar

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Områdesbehörigheter. Områdesbehörighet A1 Humaniora / Juridik / Teologi. Områdesbehörighet A2. Områdesbehörighet A3 Arkitektur / Naturresurser

Områdesbehörigheter. Områdesbehörighet A1 Humaniora / Juridik / Teologi. Områdesbehörighet A2. Områdesbehörighet A3 Arkitektur / Naturresurser Områdesbehörigheter Yrkesexamen Behörighetskurser Områdesbehörighet A1 Humaniora / Juridik / Teologi Jurist Historia 1b * Områdesbehörighet A2 Humaniora / Juridik / Teologi Områdesbehörighet A3 Arkitektur

Läs mer

NÖJD STUDENT INDEX (NSI) HT 2014

NÖJD STUDENT INDEX (NSI) HT 2014 NÖJD STUDENT INDEX (NSI) HT 2014 Sammanfattning NSI-enkäten genomfördes år 2014 för fjärde gången och hade en svarsfrekvens på 35 procent. Sammantaget uttrycker respondenterna en hög grad av nöjdhet i

Läs mer

NÖJD STUDENT INDEX (NSI) HT 2015

NÖJD STUDENT INDEX (NSI) HT 2015 NÖJD STUDENT INDEX (NSI) HT 2015 Sammanfattning NSI-enkäten genomfördes år 2015 för femte gången och hade en svarsfrekvens på 24 procent. Sammantaget uttrycker respondenterna en hög grad av nöjdhet i

Läs mer

UNIVERSITETSDAGARNA 4 5 MARS

UNIVERSITETSDAGARNA 4 5 MARS UNIVERSITETSDAGARNA ÖREBRO UNIVERSITETS ÖPPET HUS 4 5 MARS 2015 VÄLKOMMEN TILL ÖREBRO UNIVERSITET Universitetsdagarna är ett unikt tillfälle att se Örebro universitet från insidan. En dag fylld av möjligheter

Läs mer

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma)

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Grill, lek och häng i Slottsskogen - 27/8 torsdag Vi möts vid Götaplatsen (högst upp på Avenyn vid Poseidon- fontänen) kl. 14.00. Ring till Johanna

Läs mer

nordpolen Steg- och aktivitetstävling på jobbet Klarar ni att nå på 50 dagar? Alla aktiviteter räknas Teamkänsla på jobbet Bli aktiva tillsammans

nordpolen Steg- och aktivitetstävling på jobbet Klarar ni att nå på 50 dagar? Alla aktiviteter räknas Teamkänsla på jobbet Bli aktiva tillsammans Klarar ni att nå nordpolen på 50 dagar? Teamkänsla på jobbet Alla aktiviteter räknas Bli aktiva tillsammans 40 Steg- och aktivitetstävling på jobbet STARTSKOTTET START: 5 FEBRUARI 20 Bättre hälsa & kul

Läs mer

Välkommen till Lärarhögskolan!

Välkommen till Lärarhögskolan! Välkommen till! Till dig som är antagen till Yrkeslärarprogrammet 90 hp Varmt välkommen, vi hoppas att du ska få en mycket givande studietid! I det här brevet hittar du viktig information inför programstarten.

Läs mer

VÄLKOMNA TILL CHALMERS

VÄLKOMNA TILL CHALMERS VÄLKOMNA TILL CHALMERS EN GAJD FÖR FINURLIGA FEMMOR Den 8-9 november 2018 är ni varmt välkomna till Chalmers och den klassiska tävlingen för finurliga femmor. Det gäller att ha kommit på den mest hållbara

Läs mer

Välkommen till informationsdag för blivande studenter Växjö: 15 mars klockan

Välkommen till informationsdag för blivande studenter Växjö: 15 mars klockan Program Välkommen till informationsdag för blivande studenter Växjö: 5 mars klockan 9.00 4.00 Välkommen till informationsdag på Linnéuniversitetet Att vara student på Linnéuniversitetet Klockan 9.00 i

Läs mer

Lunds Tekniska Högskola

Lunds Tekniska Högskola Demografisk enkät inför studiestart 18 september 2006 William Grevatt & Associates 2. Hemorten ligger i: Skåne 54% Blekinge 3% Småland 9% Halland 5% Göteborg med omnejd 8% Mellersta Sverige 10% Stockholm

Läs mer

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin!

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin! Hallojs! En reseberättelse om Irland Jag heter Fabian, går tredje året på Datateknik ute i Kista och tänkte berätta om min förra höst, då jag var i Irland och lekte runt! Varför Irland kanske man frågar

Läs mer

Lunds Tekniska Högskola

Lunds Tekniska Högskola Demografisk enkät inför studiestart october 2011 William Grevatt & Associates 2. Hemorten ligger i: Skåne 53% Blekinge 2% Småland 8% Halland 5% Göteborg med omnejd 9% Mellersta Sverige 9% Stockholm med

Läs mer

MARIA KLUBBNYTT STOR TURNERING I. PÅ MÅNDAG BARN MOT PERSONAL! Två riktiga biljardrävar Charlie och Casper! 11 15 juni

MARIA KLUBBNYTT STOR TURNERING I. PÅ MÅNDAG BARN MOT PERSONAL! Två riktiga biljardrävar Charlie och Casper! 11 15 juni MARIA 11 15 juni KLUBBNYTT STOR TURNERING I BILJARD PÅ MÅNDAG BARN MOT PERSONAL! Två riktiga biljardrävar Charlie och Casper! . aktiviteter pa MFK 11-15 juni LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter

Läs mer

EN INNOVATIV TESTREGION I EUROPEISKA ARKTIS. Roland Larsson Dekan teknisk fakultet, Luleå tekniska universitet

EN INNOVATIV TESTREGION I EUROPEISKA ARKTIS. Roland Larsson Dekan teknisk fakultet, Luleå tekniska universitet EN INNOVATIV TESTREGION I EUROPEISKA ARKTIS Roland Larsson Dekan teknisk fakultet, Luleå tekniska universitet eller HUR NORRA SVERIGE BLIR (ÄR) INNOVATIONSPLATSEN FÖR FRAMTIDENS HÅLLBARA, ATTRAKTIVA, INDUSTRIALISERADE,

Läs mer

BILAGOR. Teknologkårens kårstyrelsemöte 2013-11-22

BILAGOR. Teknologkårens kårstyrelsemöte 2013-11-22 BILAGOR Teknologkårens kårstyrelsemöte 2013-11-22 Bilaga 32.1.1 Kårstyrelsemöte 04-13/14 Sammanträdesdatum 2013-11-22 Sidan 1 av 4 Teknologkårens styrelse Proposition angående reglemente för medlemspremiering

Läs mer

Utbildning med Steel. Högskoleingenjör Materialteknik

Utbildning med Steel. Högskoleingenjör Materialteknik Utbildning med Steel Högskoleingenjör Materialteknik Högskoleingenjör i Materialteknik är en utbildning som kommer att ge dig ett roligt och omväxlande jobb med möjlighet att göra karriär, fortsätta utvecklas

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala!

Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala! Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala! Sveriges förenade studentkårer (SFS) bjuder en gång om året in alla medlemskårer till SFS Fullmäktigemöte och för det står varje år en eller flera av SFS medlemskårer

Läs mer

Roligare att lära. - lättare att lyckas!

Roligare att lära. - lättare att lyckas! Roligare att lära - lättare att lyckas! På Johannes Hedberggymnasiet kommer vi att förbereda dig inför framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande

Läs mer

Vi lär i samarbete med det omgivande samhället. Världen är vårt klassrum.

Vi lär i samarbete med det omgivande samhället. Världen är vårt klassrum. Samhällsvetenskap Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskole för beredande program vilket innebär att du blir behörig att söka till universitet och högskola. Du får en bred utbildning där fokus ligger

Läs mer

Vad är goda levnadsvillkor för dig?

Vad är goda levnadsvillkor för dig? Vad är goda levnadsvillkor för dig? I LSS så står det att man genom insatserna ska få goda levnadsvillkor. Frågan är vad goda levnadsvillkor betyder? Den frågan har Riks-Klippans styrelse och Klippan i

Läs mer

Nöjd Student Index 2016

Nöjd Student Index 2016 Nöjd Student Index 2016 Nöjd student index 2016 Sammanfattning Hösten 2016 genomfördes enkätstudien Nöjd Studentindex (NSI) för sjätte gången och hade en svarsfrekvens på 21 procent. Sammantaget uttrycker

Läs mer

Carl Adolph Agardhgymnasiet

Carl Adolph Agardhgymnasiet Carl Adolph Agardhgymnasiet Samhällsvetenskapsprogrammet Humanistiska programmet Du behöver inte vara bäst när du kommer - du är det när du slutar Språk är mycket mer än glosor och grammatik,. Det märker

Läs mer

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans?

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Det finns många spännande aktiviteter som scouterna kan bjuda in sina kompisar till. Att följas till scoutmötet känns kul och tryggt. Att ha

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till höstens arbetsgrupper i världens bästa förening! FUF-bladet Seminariegruppen Biståndsdebatten.se Projektgruppen FUF-nätverket Vem kan söka till

Läs mer

Denna veckas innehåll: Matsedel

Denna veckas innehåll: Matsedel Sista dag för inlämnande av manus: Torsdagar klockan 09.00 till Anders, anders.baltsjo@kommun.gellivare.se Denna veckas innehåll: Matsedel NA prov SV NY faktureringsadress Öppethus Eva,Anders borta Efterlysning

Läs mer

Programutveckling med Java 7.5 p, ht 2007 (D0019N) STUDIEHANDLEDNING - ALLMÄN INFORMATION

Programutveckling med Java 7.5 p, ht 2007 (D0019N) STUDIEHANDLEDNING - ALLMÄN INFORMATION Programutveckling med Java 7.5 p, ht 2007 (D0019N) STUDIEHANDLEDNING - ALLMÄN INFORMATION Hej, jag heter Ingela Johansson och hälsar dig välkommen till kursen Programutveckling med Java. Den är på 7.5

Läs mer

En vecka om Barnkonventionen 19-23 oktober

En vecka om Barnkonventionen 19-23 oktober En vecka om Barnkonventionen 19-23 oktober Barnkonventionens 54 artiklar slår fast att alla barn och ungdomar upp till 18 år har samma rättigheter. Så snart man gör något som på något sätt berör barn,

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

10.00 Musik med Erik, Idrott i Tippenhallen. Glöm ej idrottkläder, inneskor och handduk. Lämna in idrottsläxan om mat och rörelse.

10.00 Musik med Erik, Idrott i Tippenhallen. Glöm ej idrottkläder, inneskor och handduk. Lämna in idrottsläxan om mat och rörelse. KLASS vecka DENNA VECKA: Meddelande: Kom ihåg att logga in på schoolsoft och läsa ditt barns IUP!! OBS Alla barn behöver fylla på sina extrakläderslådor. Det är blött nu... Vi arbetar här: Alex Helin Sjukanmälan:

Läs mer

Örebro universitet 2014-02-10 1. Ett framstående universitet med ämnesmässig bredd, mod att ompröva och förmåga att utveckla

Örebro universitet 2014-02-10 1. Ett framstående universitet med ämnesmässig bredd, mod att ompröva och förmåga att utveckla Ett framstående universitet med ämnesmässig bredd, mod att ompröva och förmåga att utveckla 2014-02-10 1 Örebro universitet 17 000 studenter 90 program 800 kurser 1200 anställda 130 professorer 500 doktorander

Läs mer

ESTET / NATUR EINAR HANSENGYMNASIET

ESTET / NATUR EINAR HANSENGYMNASIET ESTET / NATUR EINAR HANSENGYMNASIET Regementsgatan 4 Malmö / Tel. 040-6918300 VÄLKOMMEN Einar HansEngymnasiEt är en liten skola och kommer aldrig att bli större än 200 elever. syftet med det är att bibehålla

Läs mer

Entreprenörskapsporträtt Teddy Andersson

Entreprenörskapsporträtt Teddy Andersson Entreprenörskapsporträtt Teddy Andersson Grupp 26 Författare: Sanna Nordberg bmp15sno@student.lu.se BME16 Kurs: MIOA01 Kursansvarig: Mona Becker 2017-10-02 Teddy Andersson - Entreprenör och problemlösare

Läs mer

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014!

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014! Gdj Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014! Datum: 17-18 maj 2014 Plats: IOGT-NTO, Vattentorget i Växjö Snart är det åter dags för lokalföreningar, distrikt och regionkontor att mötas

Läs mer

PROGRAM STOCKHOLM TEKNIKPROGRAMMET SAMHÄLLSBYGGNAD & MILJÖ DESIGN & PRODUKTUTVECKLING ESTETISKA PROGRAMMET BILD & FORMGIVNING

PROGRAM STOCKHOLM TEKNIKPROGRAMMET SAMHÄLLSBYGGNAD & MILJÖ DESIGN & PRODUKTUTVECKLING ESTETISKA PROGRAMMET BILD & FORMGIVNING Vad drömmer du om? PROGRAM STOCKHOLM TEKNIKPROGRAMMET SAMHÄLLSBYGGNAD & MILJÖ DESIGN & PRODUKTUTVECKLING Samhällsvetenskapsprogrammet medier, information & kommunikation ESTETISKA PROGRAMMET BILD & FORMGIVNING

Läs mer

Välkommen till. Forum Oskarshamn. Hotell - Vandrarhem - Konferenscenter - Stadsteater - Restaurang

Välkommen till. Forum Oskarshamn. Hotell - Vandrarhem - Konferenscenter - Stadsteater - Restaurang Välkommen till Forum Oskarshamn Hotell - Vandrarhem - Konferenscenter - Stadsteater - Restaurang Hotell Rum Oscar är ett hotell med stjärnstatus. För att hela tiden hålla hög kvalitet är vi granskade av

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!)

Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!) Information till dig som önskar bli fadder för våra internationella studenter isk@kau.se Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!) 11 14 Jan Ankomstdagar.

Läs mer

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 39 (26 30 september 2016)

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 39 (26 30 september 2016) VÄLKOMMASKOLAN VECKA 39 (26 30 september 2016) Sista dag/tid för inlämnande av manus: torsdagar klockan 09.00 till vksinfo@gallivare.se Denna veckas innehåll: Matsedel Kalendarium vecka 39 Vaktmästeriet

Läs mer

Välkommen som student vid programmet Journalistik i nya medier!

Välkommen som student vid programmet Journalistik i nya medier! Hej! Välkommen som student vid programmet Journalistik i nya medier! Vi är glada att du valt vår utbildning. Här kommer du att få en spännande och utvecklande tid i en kreativ miljö. Programmet finns vid

Läs mer

Vilken termin ska man åka?

Vilken termin ska man åka? Under höstterminen 2012 åkte jag till Kina som utbytestudent till ett universitet som heter Shanghai Jiao Tong University (SJTU). Jag valde Jiao Tong för att det ligger i min favoritstad Shanghai och är

Läs mer

Vi lovar, detta är något som ingen vill missa! Vi ses den 25 augusti! Mvh Linn Wihlborg och Novischeriet

Vi lovar, detta är något som ingen vill missa! Vi ses den 25 augusti! Mvh Linn Wihlborg och Novischeriet Grattis till att du har blivit antagen till Campus i Helsingborg! Det som du och alla andra nyintagna studenter väntar framför er är flera otroligt roliga, spännande och intressanta terminer som kommer

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet Inbjudan till Föreningsmöte Presentation av Fyrklöverns Arbetsgrupp JUL HOS PATRIK Freja Musikteater Adventssamkväm

Läs mer

välkommen till S-studenters 27:e kongress!

välkommen till S-studenters 27:e kongress! välkommen till S-studenters 27:e kongress! S-studenter 27:e ordinarie kongress går av stapeln 10-12 juni på Karlstads universitet. Förbundsstyrelsen och värdklubben S-studenter Karlstad hälsar dig hjärtligt

Läs mer