program söndag 23 mars måndag 24 mars

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "program söndag 23 mars måndag 24 mars"

Transkript

1 program söndag 23 mars måndag 24 mars

2 Välkommen till Öppet hus 2014 Idag kommer du träffa studenter, lärare, studievägledare och ingenjörer som alla finnas här för att du ska få all information och inspiration du behöver inför ditt högskoleval 15 april. Under Öppet hus erbjuder vi dig att: Testa på studentlivet Gå på talkshow med intressanta gäster Gå på rundvandringar, seminarier och drop-in-studievägledning Träffa studenter och lärare från alla utbildningar Här kan du följa det som händer under dagen: Blogg: Facebook: KTHStudent #kthoppethus Dela gärna med dig av ditt Öppet hus genom att tagga med #kthoppethus.

3 Testa på studentlivet Fotoutställning Välkommen till vår fotoutställning där du får ett smakprov på livet som student. Träffa studentföreningar Träffa sju av de 280 studentföreningar som finns på kth. Fråga dem allt du undrar kring studentlivet! Armada, arbetsmarknadsmässa i november med över 150 företag och studenter Ingenjörer utan gränser, planerar och genomför olika volontärprojekt baserade på ingenjörskompetens kth Hockey, kth:s eget hockeylag i division 3 och Universitetsoch högskoleligan Kårspexet, som varje år sätter upp en musikaltillställning och håller föreställningar både i Stockholm och på turné i hela landet Mottagningen, studentkårens välkomnande av nya studenter i augusti som engagerar mer än 950 studenter Osqledaren, studentkårens tidning med en redaktion av studenter som fotograferar, skriver, illustrerar och planerar tidningens innehåll ths Näringsliv, planerar och genomför olika företagsrelaterade event som riktar sig till studenter på kth:s utbildningar Boende i Stockholm Träffa studenter som berättar hur de fixat boende i Stockholm och ger dig sina bästa tips.

4 Talkshow Söndag Livet efter KTH En examen kan leda till allt från biståndsarbete och ny teknik till kreativitet, innovation, samhällsnytta, ledarskap, variation och problem lösning. Du kan bli lärare, teknisk specialist, arkitekt eller arbeta socialt och många tidigare studenter jobbar idag på spännande företag. Träffa Tobias Ljungkvist, projektsamordnare på Ingenjörer utan gränser, och Norah Sakal, produktspecialist på ett medicinteknikbolag och grundare av flera startupbolag, som berättar om sina jobb och vad deras tekniska utbildning på kth lett till Plugga på KTH hur går det till? Är du orolig för att matten ska vara svår? Eller undrar du på vilket sätt man pluggar på KTH? Jennifer Idman, student. De berättar vad för stöd det finns i studierna, hur relationen mellan lärare och student fungerar och ger exempel på olika projekt och laborationer under utbildningen. Elias Flening, en av medlemmarna i The Robot Project berättar hur det är att jobba i projekt och hur de tagit fram en robot som hyllning till popartisten Robyn Internationalisera din utbildning och karriär på KTH Drömmer du om att plugga eller jobba internationellt? Som konsult i Shanghai eller projektledare i Ghana? Träffa Tian Ren, chef på Alfa Laval med stort fokus på den internationella marknaden, och Emma Elofsson, som varit på utbyte i Australien och gjort Minor Field Studies i Kongo. De berättar hur det är att plugga och jobba utomlands samt fördelarna med att börja sin internationella bana på kth. Träffa Fredrik Lundell, lärare vid skolan för teknikvetenskap och Årets lärare 2011, och

5 Livet efter KTH En examen kan leda till allt från biståndsarbete och ny teknik till kreativitet, innovation, samhällsnytta, ledarskap, variation och problem lösning. Du kan bli lärare, teknisk specialist, arkitekt eller arbeta socialt och många tidigare studenter jobbar idag på spännande företag. Träffa Tanmoy Bari, vd för startupbolaget Greenely, och Anna Persson, konsult på it- och managementkonsultbolaget Connecta, som berättar om sina jobb och vad deras tekniska utbildning på kth lett till Studentliv i Stockholm! Stockholm är Sveriges största studentstad. Bara på KTH pluggar studenter. Träffa två av dessa studenter, Nedim Piric, student, och Lousie Hagesjö, mottagningssamordnare på Tekniska Högskolans Studentkår. De berättar om den gemenskap och engagemang som finns i studentlivet, hur mottagningen av nya studenter går till och hur du fixar boende i Stockholm.

6 Talkshow Måndag Livet efter KTH En examen kan leda till allt från biståndsarbete och ny teknik till kreativitet, innovation, samhällsnytta, ledarskap, variation och problemlösning. Du kan bli lärare, teknisk specialist, arkitekt eller arbeta socialt och många tidigare studenter jobbar idag på spännande företag. Träffa Karin Ask, mjukvaruutvecklare på Elektra, och Maximilian Hermelin, affärsutvecklingschef på Office Management som även varit med och startat åtta olika bolag, som berättar om sina jobb och vad deras tekniska utbildning på kth lett till Internationalisera din utbildning och karriär på KTH Drömmer du om att plugga eller jobba internationellt? Som konsult i Shanghai eller projektledare i Ghana? Träffa Magnus Ericsson, projektledare för Nya Karolinska Solna och som tidigare jobbat med att bygga ett cancersjukhus i Ghana, och Emma Elofsson, som varit på utbyte i Australien och gjort Minor Field Studies i Kongo. De berättar hur det är att plugga och jobba utomlands samt fördelarna med att börja sin internationella bana på kth Studentliv i Stockholm! Stockholm är Sveriges största studentstad. Bara på KTH pluggar studenter. Träffa två av dessa studenter, Nedim Piric, student, och Lousie Hagesjö, mottagningssamordnare på Tekniska Högskolans Studentkår. De berättar om den gemenskap och engagemang som finns i studentlivet, hur mottagningen av nya studenter går till och hur du fixar boende i Stockholm.

7 Livet efter KTH En examen kan leda till allt från biståndsarbete och ny teknik till kreativitet, innovation, samhällsnytta, ledarskap, variation och problemlösning. Du kan bli lärare, teknisk specialist, arkitekt eller arbeta socialt och många tidigare studenter jobbar idag på spännande företag. Träffa Norah Sakal, produktspecialist på ett medicinteknikbolag och grundare av flera startupbolag, och Henrik Lundin, mjukvaruutvecklare på Google, som berättar om sina jobb och vad deras tekniska utbildning på kth lett till Plugga på KTH hur går det till? Är du orolig för att matten ska vara svår? Eller undrar du på vilket sätt man pluggar på KTH? Träffa Anna Finne Wistrand, lärare vid skolan för kemivetenskap, och Martina Montensino Malmberg, student. De berättar vad för stöd det finns i studierna, hur relationen mellan lärare och student fungerar och ger exempel på olika projekt och laborationer under utbildningen. Kim Öberg, en av medlemmarna i The Robot Project berättar hur det är att jobba i projekt och hur de tagit fram en robot som hyllning till popartisten Robyn.

8 Rundvandringar, seminarier och studievägledning Guidade rundvandringar på campus Följ med på guidade rundvandringar på campus. Du kan välja att antingen gå på en rundvandring med studenter som berättar generellt om KTH eller en rundvandring där du får veta mer om ett specifikt utbildningsprogram. Söndagens rundvandringar Rundvandring med studenter som berättar generellt om kth Rundvandring med utbildningen Civilingenjör och lärare, 300 hp Rundvandring med utbildningen Elektroteknik, 300 hp Rundvandring med utbildningen Ämneslärarutbildning med inriktning mot teknik, årskurs 7 9, 270 hp Rundvandring med utbildningarna Kemiteknik, 180 hp, Bioteknik, 300 hp och Teknisk kemi, 300 hp Rundvandring med studenter som berättar generellt om kth Måndagens rundvandringar Rundvandring med studenter som berättar generellt om kth Rundvandring med utbildningen Elektroteknik, 300 hp Rundvandring med utbildningarna Kemiteknik, 180 hp, Bioteknik, 300 hp och Teknisk kemi, 300 hp Rundvandring med studenter som berättar generellt om kth Samling utanför Öppet hus entré. Se markering på karta. Rundvandringarna pågår i cirka 30 minuter.

9 Lärare berättar mer om utbildningen Välkommen på seminarier där en lärare berättar mer om utbildningen. Söndagens seminarium Simuleringsteknik och virtuell design, 180 hp (A) Teknisk fysik, 300 hp (A) Informationsteknik, 300 hp (B) Öppen ingång, 300 hp (A) Farkostteknik, 300 hp (B) Datateknik, 180 hp, Kista (B) Elektronik och datorteknik, 180 hp (B) Måndagens seminarium Simuleringsteknik och virtuell design, 180 hp (A) Teknisk fysik, 300 hp (A) Informationsteknik, 300 hp (B) Öppen ingång, 300 hp (A) Datateknik, 180 hp, Kista (B) Elektronik och datorteknik, 180 hp (B) Se markering på karta A och B för samlingsplats. Drop-in-studievägledning Om du är osäker på val av utbildning är du välkommen på drop-in-studievägledning under Öppet hus. Prata med en studievägledare i lugn och ro för att diskutera ditt val av utbildning. Besök Centrala studieväglednin gen för att få mer information.

10 Hitta rätt Program inom arkitektur, samhällsbyggnad och byggteknik Arkitektur, 300 hp Byggproduktion, 120 hp Byggteknik och design, 180 hp Fastighet och finans, 180 hp Fastighetsutveckling med fastighetsförmedling, 180 hp Samhällsbyggnad, 300 hp Program inom energi och miljö Energi och miljö, 300 hp Program inom lärarutbildning Civilingenjör och lärare, 300 hp Ämneslärarutbildning med inriktning mot teknik, årskurs 7 9, 270 hp Program inom kemi- och bioteknik Bioteknik, 300 hp Kemiteknik, 180 hp Teknisk kemi, 300 hp Program inom IT och datateknik Datateknik, 300 hp Datateknik,180 hp, Haninge Datateknik,180 hp, Kista Elektronik och datorteknik, 180 hp Informationsteknik, 300 hp Information and Communication Technology, 180 credits Medieteknik, 300 hp Program inom elektroteknik, teknisk fysik och tillämpad matematik Elektroteknik, 300 hp Elektroteknik, 180 hp Simuleringsteknik och virtuell design, 180 hp Teknisk fysik, 300 hp Program inom maskinteknik, industriell teknik och ekonomi Design och produktframtagning, 300 hp Farkostteknik, 300 hp Industriell ekonomi, 300 hp Maskinteknik, 300 hp Maskinteknik, 180 hp Materialdesign, 300 hp Program inom medicinsk teknik Medicinsk teknik, 180 hp Medicinsk teknik, 300 hp Program inom öppen ingång Teknik och ekonomi öppen ingång, 180 hp Öppen ingång, 300 hp Program inom behörighetsgivande utbildning Tekniskt basår, 60 hp Teknisk bastermin, 35 hp Teknisk bastermin, termin 2, 30 hp Internationella möjligheter Utlandsstudier under utbildningen Språkmöjligheter Stöd inför och under studierna Karriärcoaching, mattejour, studieteknik, informationssökning, akademiskt skrivande, retorik Stöd vid funktionsnedsättning Vägledning vid val av utbildning Anmälan, antagning och behörighet

11 Här kan du testa på studentlivet och träffa studentföreningar A Ingång till talkshow 6 Borggården Fotoutställning: Livet som student hiss wc B Entré 7 x Samlingsplats för rundvandring 5 Här pågår drop-instudievägledning, gå till 12 för mer info Här kan du få tips om hur du fixar boende i stockholm

12 Några sista tips inför högskolevalet Missade du någon del av talkshowen? Om några dagar kan du se avsnitt från Öppet hus talkshow på Få en inblick i studentlivet genom att följa oss på eller Facebook KTHStudent Ställ frågor till studenter per mail och läs mer om våra utbildningar på Har du några sista-minuten-frågor? Under Studentchatten april kommer studenter och studievägledare chatta med dig som har fler frågor. Under 15 april kommer vi även ha en livesänd valvaka med intressanta gäster. Håll koll på Lycka till med högskolevalet!

KTH Royal Institute of Technology. Eva Malmström

KTH Royal Institute of Technology. Eva Malmström KTH Royal Institute of Technology Eva Malmström Antagning ht 12, urval 2 2012-09-12 KTH Royal Institute of Technology www.kth.se 2 Anningar till KTH-utbildningar ht 2012 Nedanstående kan komma att kompletteras

Läs mer

Arbetsmarknadsdag 2014-11-04. Lars Johansson, företagsrådgivare

Arbetsmarknadsdag 2014-11-04. Lars Johansson, företagsrådgivare Arbetsmarknadsdag 2014-11-04 Lars Johansson, företagsrådgivare Ett av alla teknikföretag Gemensam nämnare? I en globaliserad värld är kreativitet Sveriges styrka En miljon jobb och nästan hela exporten

Läs mer

Studentrekrytering på KTH

Studentrekrytering på KTH Studentrekrytering på KTH Annifrid Pålsson, gruppchef annifrid@kth.se Vad innebär studentrekrytering? Marknadskommunikativa insatser för att locka presumtiva studenter Till närmaste ansökningstillfälle

Läs mer

Lunds Tekniska Högskola

Lunds Tekniska Högskola Demografisk enkät inför studiestart Helsingborg october 2009 William Grevatt & Associates Helsingborg Number of Surveys: 256 2. Hemorten ligger i: Skåne 79% Blekinge 2% Småland 3% Halland 2% Göteborg

Läs mer

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår på Campus Helsingborg riktar sig till dig som inte har förkunskaper för att läsa en teknisk högskoleutbildning. Du läser i fräscha

Läs mer

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår på Campus Helsingborg riktar sig till dig som inte har förkunskaper för att läsa en teknisk högskoleutbildning. Du läser i fräscha

Läs mer

Examensenkät för högskoleingenjörsprogrammen vid Skolan för teknik och hälsa

Examensenkät för högskoleingenjörsprogrammen vid Skolan för teknik och hälsa KTH Teknik och hälsa Examensenkät för högskoleingenjörsprogrammen vid Skolan för teknik och hälsa Det är nu snart dags för dig att avsluta ditt ingenjörsprogram på KTH. Vi strävar efter att ständigt förbättra

Läs mer

Lunds Tekniska Högskola

Lunds Tekniska Högskola Demografisk enkät inför studiestart Lund Män september 2012 William Grevatt & Associates Lund - Män Number of Surveys: 755 2. Hemorten ligger i: Skåne 53% Blekinge 3% Småland 8% Halland 5% Göteborg med

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARNA PÅ KARLSTADS UNIVERSITET

VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARNA PÅ KARLSTADS UNIVERSITET VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARNA PÅ KARLSTADS UNIVERSITET 8 & 9 MARS 2017 KARTA ÖVER KARLSTADS UNIVERSITET 12A 12B 12 9A 9B 9 9C 9D 9 9E 11C 11B 11D 11 2 11A 1 3A 5A 3B 4 1A 7 5B 1 3 5 Norra g. stråket

Läs mer

Mellanårsenkät 2012. Av Per-Anders Östling

Mellanårsenkät 2012. Av Per-Anders Östling Mellanårsenkät 12 Av Per-Anders Östling 1 Innehåll Inledning... 3 Bakgrund och uppväxtort... 4 Boende... 4 Utbildningsbakgrund... 4 Utbildningens svårighetsgrad och tempo... 5 Förväntningar... 7 Utbildningens

Läs mer

80009 Högskoleingenjörsutbildning i elektroteknik med automat 43 LU Civilingenjörsutbildning i medicin och teknik 1 2

80009 Högskoleingenjörsutbildning i elektroteknik med automat 43 LU Civilingenjörsutbildning i medicin och teknik 1 2 Program som studenten är antagen till Program som X antal studenter som blev antagna till det andra program helst ville bli antagen till (prio=1) Tolkning: Av de 62 som i urvalet blev antagna till Högskoleingenjörsprogrammet

Läs mer

Matematikkunskaperna 2012 hos nybörjarna på civilingenjörsprogrammen och andra program vid KTH

Matematikkunskaperna 2012 hos nybörjarna på civilingenjörsprogrammen och andra program vid KTH Matematikkunskaperna 2012 hos nybörjarna på civilingenjörsprogrammen och andra program vid KTH bearbetning av ett förkunskapstest av Lars Brandell Stockholm Oktober 2012 2 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Matematikkunskaperna 2013 hos nybörjarna på civilingenjörsprogrammen och andra program vid KTH

Matematikkunskaperna 2013 hos nybörjarna på civilingenjörsprogrammen och andra program vid KTH Matematikkunskaperna 2013 hos nybörjarna på civilingenjörsprogrammen och andra program vid KTH bearbetning av ett förkunskapstest av Lars Brandell Stockholm Oktober 2013 2 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

FÖRELÄSNINGAR SKÄRGÅRDSBÅT (CIRKA 50 MINUTER) Sal J :15 11:45 12:25 12:55 14:00 15:00. Sal J :00 12:45 13:15 14:15 BRYGGAN 12:00 14:00

FÖRELÄSNINGAR SKÄRGÅRDSBÅT (CIRKA 50 MINUTER) Sal J :15 11:45 12:25 12:55 14:00 15:00. Sal J :00 12:45 13:15 14:15 BRYGGAN 12:00 14:00 FÖRELÄSNINGAR Sal J1640 11:15 11:45 Hur är det att vara student på BTH? Studenter och studentkåren berättar 12:25 12:55 Utbildningen Tekniskt basår en god grund för ingenjörsstudier 14:00 15:00 Ingenjörsutbildningar

Läs mer

Program som X antal studenter som blev antagna till det andra program helst ville bli antagen till (prio=1) Program som studenten är antagen till

Program som X antal studenter som blev antagna till det andra program helst ville bli antagen till (prio=1) Program som studenten är antagen till Program som studenten är antagen till Program som X antal studenter som blev antagna till det andra program helst ville bli antagen till (prio=1) Tolkning: Av de 54 som i urvalet blev antagna till Högskoleingenjörsprogrammet

Läs mer

Utbildningskatalog 2014 /2015

Utbildningskatalog 2014 /2015 Utbildningskatalog 2014 /2015 Teknik som målar dina känslor KTH UTBILDNINGSKATALOG 2014/2015 Utbildningskatalog 2014 /2015 På omslaget: Interaktivt konstverk som visualiserar Viktor Hagermans och Kristina

Läs mer

högskolan i jönköping program

högskolan i jönköping program högskolan i jönköping program 1 högskolan i jönköping Högskolan i Jönköping är en stiftelsehögskola* med rätt att utfärda examina på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå. Verksamheten präglas av entreprenörsanda,

Läs mer

Underlag för kvalitetsbaserad resurstilldelning 2014

Underlag för kvalitetsbaserad resurstilldelning 2014 BESLUT 1(2) Avdelning Datum Reg.nr Analysavdelningen 2013-11-05 511-323-13 Handläggare Magdalena Inkinen 08-563 085 40 magdalena.inkinen@uk-ambetet.se Regeringen Utbildningsdepartementet Underlag för kvalitetsbaserad

Läs mer

Lunds Tekniska Högskola

Lunds Tekniska Högskola Demografisk enkät inför studiestart october 2011 William Grevatt & Associates 2. Hemorten ligger i: Skåne 53% Blekinge 2% Småland 8% Halland 5% Göteborg med omnejd 9% Mellersta Sverige 9% Stockholm med

Läs mer

Guide för äskningar (6)

Guide för äskningar (6) 1 (6) Guide för äskningar Hösten 2010 beslutade rektor att alla utbetalningar från Tekniska högskolan vid Linköpings universitet till studentföreningar ska gå via Linköpings Teknologers Studentkår. Studentföreningar

Läs mer

Matematikkunskaperna 2014 hos nybörjarna på civilingenjörsprogrammen och andra program vid KTH

Matematikkunskaperna 2014 hos nybörjarna på civilingenjörsprogrammen och andra program vid KTH Matematikkunskaperna 2014 hos nybörjarna på civilingenjörsprogrammen och andra program vid KTH bearbetning av ett förkunskapstest av Lars Brandell Stockholm Oktober 2014 2 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

80009 Högskoleingenjörsutbildning i elektroteknik med automat 44 LU Högskoleingenjörsutbildning i datateknik 8 18

80009 Högskoleingenjörsutbildning i elektroteknik med automat 44 LU Högskoleingenjörsutbildning i datateknik 8 18 Program som studenten är antagen till Program som X antal studenter som blev antagna till det andra program helst ville bli antagen till (prio=1) Tolkning: Av de 72 som i urvalet blev antagna till Högskoleingenjörsutbildning

Läs mer

Lunds Tekniska Högskola

Lunds Tekniska Högskola Demografisk enkät inför studiestart 18 september 2006 William Grevatt & Associates 2. Hemorten ligger i: Skåne 54% Blekinge 3% Småland 9% Halland 5% Göteborg med omnejd 8% Mellersta Sverige 10% Stockholm

Läs mer

Tre-års uppföljningar berörda lärosäten.doc

Tre-års uppföljningar berörda lärosäten.doc Dennis Jakobsson Från: Kurt-Allan Andersson Skickat: den 25 mars 2010 09:04 Till: Umeå Universitet Ämne: VB: Treårsuppföljningar av civilingenjörsprogrammet Bifogade filer: Tre-års uppföljningar berörda

Läs mer

Information om utbildningsprogram. Högskoleingenjör Datateknik - TIDAB

Information om utbildningsprogram. Högskoleingenjör Datateknik - TIDAB Information om utbildningsprogram Högskoleingenjör Datateknik - TIDAB Välkommen till programstudier Skolan för Informations- och kommunikationsteknik [ICT] vid KTH i Kista Electrum ICT (sv IKT eller IT)

Läs mer

Programnämnden för maskinteknik och design (MD) Examen

Programnämnden för maskinteknik och design (MD) Examen Sida 1 Programnämnden för maskinteknik och design (MD) Program med nyantagning 2012-13 Civ ing H ing Kandidat Magister Master Maskinteknik Design och produktutveckling Energi miljö - management Maskinteknik

Läs mer

Välkommen till exjobbsinformation för M, DPU och EMM

Välkommen till exjobbsinformation för M, DPU och EMM Välkommen till exjobbsinformation för M, DPU och EMM 1 OCTOBER 2015 2 Varför exjobb? Examensarbetet ska visa att den studerande besitter förmåga att tillämpa sina under studietiden förvärvade kunskaper

Läs mer

Masterprogram i företagande och ledning 2015/2016

Masterprogram i företagande och ledning 2015/2016 Masterprogram i företagande och ledning 2015/2016 120 HP UPPSALA CAMPUS 100% De flesta företag och organisationer måste idag kunna hantera en omvärld som är globalt styrd. Denna komplexa verklighet har

Läs mer

Program Öppet hus 15 MARS 2014 KL 10-15

Program Öppet hus 15 MARS 2014 KL 10-15 Program Öppet hus 15 MARS 2014 KL 10-15 2 PROGRAM ÖPPET HUS 2014 Utbildningsmässa STORA SALEN, 1 trappa upp 10:00-15:00 Träffa studenter och studievägledare som berättar om våra cirka 290 program och 2

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARNA PÅ KARLSTADS UNIVERSITET

VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARNA PÅ KARLSTADS UNIVERSITET VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARNA PÅ KARLSTADS UNIVERSITET 7 & 8 MARS 2018 KARTA ÖVER KARLSTADS UNIVERSITET 12A 12B 12 9A 9B 9 9C 9D 9 9E 11A 11C1C 11B1B 11D 11 2 1 3A 5A 3B 4 1A 7 5B 1 Norra g. stråket

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARNA

VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARNA VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARNA på Karlstads universitet 6 & 7 MARS 2019 KAU.SE PROGRAM 09:00 Mässan i aulafoajén öppnar 09:20 09:40 Programinformation 10:00 10:20 Miniföreläsning 10:40 11:00 Programinformation

Läs mer

80009 Högskoleingenjörsutbildning i elektroteknik med automat 44 LU Civilingenjörsutbildning i maskinteknik 2 5

80009 Högskoleingenjörsutbildning i elektroteknik med automat 44 LU Civilingenjörsutbildning i maskinteknik 2 5 Program som studenten är antagen till Program som X antal studenter som blev antagna till det andra program helst ville bli antagen till (prio=1) Tolkning: Av de 72 som i urvalet blev antagna till Högskoleingenjörsutbildning

Läs mer

4 & 5 MARS 2015 VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARNA PÅ KARLSTADS UNIVERSITET KAU.SE

4 & 5 MARS 2015 VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARNA PÅ KARLSTADS UNIVERSITET KAU.SE 4 & 5 MARS 2015 VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSDAGARNA PÅ KARLSTADS UNIVERSITET KAU.SE KARTA ÖVER KARLSTADS UNIVERSITET 9B 5B 5 3A 11A 2 3 3B 11D 11 1 5 4 1 1A 9 5 3C 3 9E 5D 5F 3 taxiplats 7 östra MILJÖSTATION

Läs mer

Allt om högskolestudier på studera.nu BRA ATT VETA OM HÖGSKOLESTUDIER

Allt om högskolestudier på studera.nu BRA ATT VETA OM HÖGSKOLESTUDIER Allt om högskolestudier på studera.nu BRA ATT VETA OM HÖGSKOLESTUDIER Universitets- och högskolerådet ansvarar för att informera om högskolestudier i Sverige, men också om studier utomlands och utlandspraktik.

Läs mer

Framtiden behöver dig. Välkommen till Future Friday den 19 oktober 2018

Framtiden behöver dig. Välkommen till Future Friday den 19 oktober 2018 Framtiden behöver dig Välkommen till Future Friday den 19 oktober 2018 Välkommen Vad roligt att ha dig här! Under Future Friday händer en massa spännande saker och det kan vara svårt att hinna se allt

Läs mer

Välkommen till profilinformation inför åk 4 för MED

Välkommen till profilinformation inför åk 4 för MED Välkommen till profilinformation inför åk 4 för MED 14 MARCH 2019 2 Program 09.15 Allmän information från studievägledningen - Anna Klippinger 09:25 Medicinsk bildanalys och visualisering - Anders Eklund

Läs mer

Bilagor till Fakultetsnämndens protokoll 2004-10-19

Bilagor till Fakultetsnämndens protokoll 2004-10-19 Bilagor till Fakultetsnämndens protokoll 2004-10-19 Bilaga Sida Bilaga 1 Anställningsprofil för professur i medieelektronik 2 Bilaga 2 Anställningsprofil för professur i medieteknik 3 Bilaga 3 Förslag

Läs mer

VB: Högskoleverkets treårsuppföljning av Biologi - för kännedom Bifogade filer:

VB: Högskoleverkets treårsuppföljning av Biologi - för kännedom Bifogade filer: Dennis Jakobsson Från: Kurt-Allan Andersson Skickat: den 25 mars 2010 09:23 Till: Umeå Universitet Ämne: VB: Högskoleverkets treårsuppföljning av Biologi - för kännedom Bifogade filer: Biologi.doc Här

Läs mer

UTBILDNINGSUTBUD VID TEKNISKA HÖGSKOLAN, LINKÖPINGS UNIVERSITET

UTBILDNINGSUTBUD VID TEKNISKA HÖGSKOLAN, LINKÖPINGS UNIVERSITET 1(1) UTBILDNINGSUTBUD VID TEKNISKA HÖGSKOLAN, LINKÖPINGS UNIVERSITET 2013-2014 Utbildningsutbudet presenteras i följande bilagor. 1. En sammanställning över utbildningarna. Kursiverat är nyheter för 2013/2014

Läs mer

Tillsammans med dig förädlar vi framtiden

Tillsammans med dig förädlar vi framtiden Tillsammans med dig förädlar vi framtiden Teknisk utveckling ger oss fantastiska möjligheter att skapa innovativa lösningar på vår tids globala samhällsutmaningar något som KTH med vår breda bas och världsledande

Läs mer

Ansökan om medlemskap i Sveriges Ingenjörer

Ansökan om medlemskap i Sveriges Ingenjörer Ansökan om medlemskap i Sveriges Ingenjörer Person- och kontaktuppgifter Förnamn Efternamn Pers.nr Telefon Adress Postadress Land (vid utlandsadress) E-post Utbildning Har civil-/högskoleingenjörsutbildning

Läs mer

UTBILDNINGSUTBUD VID TEKNISKA HÖGSKOLAN, LINKÖPINGS UNIVERSITET En uppdatering av utbildningsnämndernas ansvarsområden.

UTBILDNINGSUTBUD VID TEKNISKA HÖGSKOLAN, LINKÖPINGS UNIVERSITET En uppdatering av utbildningsnämndernas ansvarsområden. 2013-06-04 1(1) UTBILDNINGSUTBUD VID TEKNISKA HÖGSKOLAN, LINKÖPINGS UNIVERSITET 2014 Beslutet presenteras i följande bilagor. 1. En sammanställning över utbildningarna. Kursiverat i rött är nyheter för

Läs mer

Efter Tekniskt basår Din anmälan till höstterminen 2018

Efter Tekniskt basår Din anmälan till höstterminen 2018 Efter Tekniskt basår Din anmälan till höstterminen 2018 Anmälan till HT2018 15 mars - Webbanmälan öppnar på antagning.se 16 april - Sista anmälningsdag (inte öppet för sen anmälan) 21 juni - Sista kompletteringsdag

Läs mer

Ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i gymnasieskolan 2015/2016

Ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i gymnasieskolan 2015/2016 Ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i gymnasieskolan 2015/2016 330 HP UPPSALA CAMPUS 100% Ämneslärarprogrammet i Uppsala ger dig förutsättningar att verka som kunnig och engagerad lärare i framtidens

Läs mer

Program, huvudområden och övrig utbildning som respektive nämnd ansvarar för

Program, huvudområden och övrig utbildning som respektive nämnd ansvarar för Sida 1 Program, huvudområden och övrig utbildning som respektive nämnd ansvarar för Programnämnden för maskinteknik och design (MD) Examen Program med nyantagning 2012-13 Civ ing H ing Kandidat Magister

Läs mer

Nuvarande lön för nyexade studenter. Nuvarande månadslön (meddellön) från bästa till sämsta placeringen.

Nuvarande lön för nyexade studenter. Nuvarande månadslön (meddellön) från bästa till sämsta placeringen. Nuvarande lön för nyexade studenter. Nuvarande månadslön (meddellön) från bästa till sämsta placeringen. Område Ämne Lärosäte Nivå Lön Juridik och samhällsvetenskap Data- och systemvetenskap Uppsala universitet

Läs mer

Blandade omdömen av utbildning i ingenjörs- och teknikvetenskap vid Umeå universitet

Blandade omdömen av utbildning i ingenjörs- och teknikvetenskap vid Umeå universitet Sid 1 (17) Blandade omdömen av utbildning i ingenjörs- och teknikvetenskap vid Umeå Civilingenjör- bioteknik energiteknik, interaktionsteknik och design teknisk datavetenskap teknisk fysik Högskoleingenjör-

Läs mer

Matematikkunskaperna 2011 hos nybörjarna på civilingenjörsprogrammen och andra program vid KTH

Matematikkunskaperna 2011 hos nybörjarna på civilingenjörsprogrammen och andra program vid KTH Matematikkunskaperna 2011 hos nybörjarna på civilingenjörsprogrammen och andra program vid KTH bearbetning av ett förkunskapstest av Lars Brandell Stockholm November 2011 2 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

En liten guide till ditt profilval

En liten guide till ditt profilval Studienämndsutskottet presenterar: En liten guide till ditt profilval Detta dokument är till för dig som har börjat fundera över dina valbara kurser i de högre årskurserna. Som du kanske redan vet finns

Läs mer

Lunds Tekniska Högskola

Lunds Tekniska Högskola Demografisk enkät inför studiestart Helsingborg Män oktober 2013 William Grevatt & Associates Helsingborg - Män Number of Surveys: 162 2. Hemorten ligger i: Skåne 73% Blekinge 2% Småland 3% Halland 6%

Läs mer

Datavetenskap/IT. vid Uppsala universitet

Datavetenskap/IT. vid Uppsala universitet Datavetenskap/IT vid Uppsala universitet "Misstag gör vi alla, men för att verkligen ställa till det krävs en dator! (och det blir ännu roligare om den är uppkopplad) Olle Gällmo Institutionen för informationsteknologi

Läs mer

Infobladet utkommer varje studievecka - läs det

Infobladet utkommer varje studievecka - läs det Infobladet utkommer varje studievecka - läs det 1 Ebersteinska gymnasiet Nr 6 On 26/9 Lå 12/13 Köer i matsalen För alla elevers trevnad: respektera era lunchtider så blir köerna i matsalen mindre. UTSKRIFT

Läs mer

Välkomna till Chalmers Campus Lindholmen Elektroteknik, högskoleingenjör 180 hp Arto Heikkilä Institutionen för rymd- och geovetenskap

Välkomna till Chalmers Campus Lindholmen Elektroteknik, högskoleingenjör 180 hp Arto Heikkilä Institutionen för rymd- och geovetenskap Välkomna till Chalmers Campus Lindholmen Elektroteknik, högskoleingenjör 180 hp Arto Heikkilä Institutionen för rymd- och geovetenskap Datateknik, högskoleingenjör 180 hp Arne Linde WWW-adress: http://dataingenjör.eu/

Läs mer

MÄSSGUIDE ÖPPETTIDER KUNSKAP & FRAMTID 13 15 NOVEMBER 2014 PÅ SVENSKA MÄSSAN I GÖTEBORG TORSDAG LÖRDAG 10-16. www.kunskapframtid.

MÄSSGUIDE ÖPPETTIDER KUNSKAP & FRAMTID 13 15 NOVEMBER 2014 PÅ SVENSKA MÄSSAN I GÖTEBORG TORSDAG LÖRDAG 10-16. www.kunskapframtid. MÄSSGUIDE KUNSKAP & FRAMTID 13 15 NOVEMBER 2014 PÅ SVENSKA MÄSSAN I GÖTEBORG www.kunskapframtid.se ÖPPETTIDER TORSDAG LÖRDAG 10-16 FÖRELÄSNINGSPROGRAM TORSDAG 13 NOVEMBER TORSDAG 10.30 Sal 1 Att läsa 13

Läs mer

80009 Högskoleingenjörsutbildning i elektroteknik med automa 38 LU Civilingenjörsutbildning i medicin och teknik 1 3

80009 Högskoleingenjörsutbildning i elektroteknik med automa 38 LU Civilingenjörsutbildning i medicin och teknik 1 3 Program som studenten är antagen till Program som X antal studenter som blev antagna till det andra program helst ville bli antagen till (prio=1) Tolkning: Av de 53 som i urvalet blev antagna till Högskoleingenjörsprogrammet

Läs mer

Produktportfölj. THS Näringsliv. Plattformen mellan företag och KTHs studenter. www.thsnaringsliv.se

Produktportfölj. THS Näringsliv. Plattformen mellan företag och KTHs studenter. www.thsnaringsliv.se Produktportfölj THS Näringsliv Plattformen mellan företag och KTHs studenter www.thsnaringsliv.se THS Näringsliv THS Näringsliv är Tekniska Högskolans Studentkårs centrala organ för näringslivsverksamhet.

Läs mer

Matematikkunskaperna 2016 hos nybörjarna på civilingenjörsprogrammen och andra program vid KTH

Matematikkunskaperna 2016 hos nybörjarna på civilingenjörsprogrammen och andra program vid KTH Matematikkunskaperna 2016 hos nybörjarna på civilingenjörsprogrammen och andra program vid KTH bearbetning av ett förkunskapstest av Lars Brandell Stockholm December 2016 2 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Välkommen till STUDENTLIVET i Östersund Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 Medlemskap ger dig ett rikare studentliv! Billigare Studentliv! Studentkåren har avtal om Kårrabatt

Läs mer

BILAGA 6 - ERSÄTTNING FÖR UTBILDNING PÅ GRUND- OCH AVANCERAD NIVÅ

BILAGA 6 - ERSÄTTNING FÖR UTBILDNING PÅ GRUND- OCH AVANCERAD NIVÅ Verksamhetsplan 2018 - Tabellverk BILAGA 6 - ERSÄTTNING FÖR UTBILDNING PÅ GRUND- OCH AVANCERAD NIVÅ Planeringstal 2018 och ersättning för utbildning på grund- och avancerad nivå 2018 Sidan 1: Sidan 2:

Läs mer

KTHs övergripande planering samt förutsättningar för budget för 2006

KTHs övergripande planering samt förutsättningar för budget för 2006 2005-10-27 Dnr 930-2005-1097 Doss 36 KTHs övergripande planering samt förutsättningar för budget för 2006 KTHs verksamhet och ekonomi KTH har under 2005 genomfört en omorganisation. KTHs utvecklingsplan

Läs mer

Enkät i samband med studiestarten Lärarprogrammet Campus Valla h 2009.

Enkät i samband med studiestarten Lärarprogrammet Campus Valla h 2009. Enkät i samband med studiestarten Lärarprogrammet Campus Valla h 2009. Enkäten delades ut och samlades in av studiefaddrarna tors vecka 1 alt tis v 2. 266 studenter (av ca 330) svarade på enkäten. Syftet

Läs mer

Meritvärde för sist antagen i respektive urvalsgrupp urval 1 grundutbildningsprogram HT2015

Meritvärde för sist antagen i respektive urvalsgrupp urval 1 grundutbildningsprogram HT2015 Filosofiska fakulteten AFFÄRSJURIDISKA KANDIDATPROGRAMMET MED EUROPAINRIKTNING - Franska LIU-50018 BI 18.35 7 22 AFFÄRSJURIDISKA KANDIDATPROGRAMMET MED EUROPAINRIKTNING - Franska LIU-50018 BIEX 17.30 8

Läs mer

BF elektroteknik med automationsteknik BI 16, BIEX 15, BII 19, HP 1,

BF elektroteknik med automationsteknik BI 16, BIEX 15, BII 19, HP 1, Listan ger uppgift om antal behöriga sökande, antal antagna, reserver och meritvärde för sista antagen i följande urvalsgrupper: BI = Gymnasiet (direktgruppen) BIex = Gymnasieexamen BII= Gymnasiet (kompletteringsgruppen)

Läs mer

Välkommen till informationsdag för blivande studenter Växjö: 15 mars klockan

Välkommen till informationsdag för blivande studenter Växjö: 15 mars klockan Program Välkommen till informationsdag för blivande studenter Växjö: 5 mars klockan 9.00 4.00 Välkommen till informationsdag på Linnéuniversitetet Att vara student på Linnéuniversitetet Klockan 9.00 i

Läs mer

LU Specialistsjuksköterskeprogrammet, APAV LU Specialistsjuksköterskeprogrammet, APAV

LU Specialistsjuksköterskeprogrammet, APAV LU Specialistsjuksköterskeprogrammet, APAV Listan ger uppgift om antal behöriga sökande, antal antagna, reserver och meritvärde för sista antagen i följande urvalsgrupper: BI = Gymnasiet (direktgruppen) BIex = Gymnasieexamen BII= Gymnasiet (kompletteringsgruppen)

Läs mer

Antal behöriga sökande 1a hand. Antal behöriga sökande urvalsgrupp. Antal behöriga sökande 1a hand. Antal platser inkl. överintag

Antal behöriga sökande 1a hand. Antal behöriga sökande urvalsgrupp. Antal behöriga sökande 1a hand. Antal platser inkl. överintag Behöriga sökande och antagna till samtliga programutbildningar HT2008, urval 1 Sorterat efter lärosäte Till många utbildningar används andra urvalsgrupper än de nationella. Här har dock alla dessa fått

Läs mer

IFG. unikt ledarskaps utvecklingsprogram inom Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien

IFG. unikt ledarskaps utvecklingsprogram inom Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien IFG Ett unikt ledarskaps utvecklingsprogram inom Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) Mer än 45 år av ledarskapsutveckling ifg består av 15 exklusivt utvalda medlemmar, alla rekommenderade av IVAs

Läs mer

Survey Speldesign och programmering Förväntningsenkät 2012

Survey Speldesign och programmering Förväntningsenkät 2012 1 of 11 2012-10-10 09:37 Survey Speldesign och programmering Förväntningsenkät 2012 Helena Petrini Number of evaluated questionnaires: Question Result n Frågor om dina förväntningar på dina studier vid

Läs mer

Nolia Karriär Umeå Modulerna är tillgängliga för utställarna från måndag 29 februari kl. 14.00. 18 feb kl. 09.00-15.00.

Nolia Karriär Umeå Modulerna är tillgängliga för utställarna från måndag 29 februari kl. 14.00. 18 feb kl. 09.00-15.00. Nolia Karriär Umeå Modulerna är tillgängliga för utställarna från måndag 29 februari kl. 14.00. 18 feb kl. 09.00-15.00 Noliahallen Oavsett vad du vill med ditt liv kom hit För att ge en så bred bild som

Läs mer

Information inför årskurs 4 och val av masterprogram

Information inför årskurs 4 och val av masterprogram Information inför årskurs 4 och val av masterprogram Kansli SCI Teknisk fysik Val av Masterprogram/kurser Masterinformation 14 april Uppflyttningsregler Liten blick framåt 1 Kansliet vid skolan för teknikvetenskap,

Läs mer

Uppflyttning till årskurs 3

Uppflyttning till årskurs 3 Inför årskurs 3 Uppflyttning till årskurs 3 Programwebben AKP val Valfria kurser 15hp Behörighet till KEX-JOBB Behörighet till TMLEM &TTFYM Internationella möjligheter Uppflyttning till årskurs 3 Minst

Läs mer

Bilaga 3 [1 (17)] HÖGSKOLA UNIVERSITET ÖREBRO UNIVERSITET. Förberedande nivå. Antal antagna, kvinnor / män. Grundnivå - program

Bilaga 3 [1 (17)] HÖGSKOLA UNIVERSITET ÖREBRO UNIVERSITET. Förberedande nivå. Antal antagna, kvinnor / män. Grundnivå - program ÖREBRO Bilaga 3 [1 (17)] Förberedande nivå - Introduktionstermin för ingenjörer - Naturvetenskapligt basår - Nat.vet./tekniskt basår - distans - Tekniskt basår antagna, kvinnor / män Grundnivå - program

Läs mer

Antal behöriga sökande 1a hand

Antal behöriga sökande 1a hand Behöriga sökande och antagna till samtliga programutbildningar HT2008, urval 2 Sorterat efter lärosäte Till många utbildningar används andra urvalsgrupper än de nationella. Här har dock alla dessa fått

Läs mer

Nolia Karriär Sundsvall. 1 mars kl. 09.00-15.00. Södra Berget

Nolia Karriär Sundsvall. 1 mars kl. 09.00-15.00. Södra Berget Nolia Karriär Sundsvall 1 mars kl. 09.00-15.00 Södra Berget Oavsett vad du vill med ditt liv kom hit För att ge en så bred bild som möjligt av vad som är möjligt har vi samlat en rad aktörer vi tror kan

Läs mer

- järnvägsteknik BI * 17 0 BII * 6 0 HP * 13 0

- järnvägsteknik BI * 17 0 BII * 6 0 HP * 13 0 Antagningsstatistik Program, Lunds universitet Urval 1 HT 2017 Listan ger uppgift om antal behöriga sökande, antal antagna, reserver och meritvärde för sista antagen i följande urvalsgrupper: BI = Gymnasiet

Läs mer

UTBILDNING, FORSKNING OCH INNOVATION SEDAN 1666

UTBILDNING, FORSKNING OCH INNOVATION SEDAN 1666 UTBILDNING, FORSKNING OCH INNOVATION SEDAN 1666 Ett universitet i världsklass Grundat 1666 47 000 studenter Nästan 3 000 forskarstuderande 6 800 anställda Omkring 650 professorer 800 universitetslektorer

Läs mer

Information från utbildningsstöd & studiestöd, Chrissie Evling, studievägledare Emma Högberg, utbildningssekreterare. Programinformation, årskurs 2-3

Information från utbildningsstöd & studiestöd, Chrissie Evling, studievägledare Emma Högberg, utbildningssekreterare. Programinformation, årskurs 2-3 Institutionen för rymd- och geovetenskap IDAG: Information från utbildningsstöd & studiestöd, Chrissie Evling, studievägledare Emma Högberg, utbildningssekreterare Programinformation, årskurs 2-3 Arto

Läs mer

Nolia Karriär Östersund. 3 mars kl. 09.00-15.00. Hangaren, Frösö Park

Nolia Karriär Östersund. 3 mars kl. 09.00-15.00. Hangaren, Frösö Park Nolia Karriär Östersund 3 mars kl. 09.00-15.00 Hangaren, Frösö Park Oavsett vad du vill med ditt liv kom hit För att ge en så bred bild som möjligt av vad som är möjligt har vi samlat en rad aktörer vi

Läs mer

Högskoleingenjör Medicinsk teknik 180 hp. Utbildningens upplägg Programwebben Byte av utbildning inom KTH AKP val CSN

Högskoleingenjör Medicinsk teknik 180 hp. Utbildningens upplägg Programwebben Byte av utbildning inom KTH AKP val CSN Högskoleingenjör Medicinsk teknik 180 hp Utbildningens upplägg Programwebben Byte av utbildning inom KTH AKP val CSN Studievägledning på KTH Vägledning: Vägledningssamtal Individuell studieplanering (ISP).

Läs mer

UNIVERSITETSDAGARNA 4 5 MARS

UNIVERSITETSDAGARNA 4 5 MARS UNIVERSITETSDAGARNA ÖREBRO UNIVERSITETS ÖPPET HUS 4 5 MARS 2015 VÄLKOMMEN TILL ÖREBRO UNIVERSITET Universitetsdagarna är ett unikt tillfälle att se Örebro universitet från insidan. En dag fylld av möjligheter

Läs mer

BILAGA 12 - ERSÄTTNING FÖR UTBILDNING PÅ GRUND- OCH AVANCERAD NIVÅ

BILAGA 12 - ERSÄTTNING FÖR UTBILDNING PÅ GRUND- OCH AVANCERAD NIVÅ BILAGA 12 - ERSÄTTNING FÖR UTBILDNING PÅ GRUND- OCH AVANCERAD NIVÅ Planeringstal 2015 och ersättning för utbildning på grund- och avancerad nivå 2015 Sidan 1: Sidan 2: Sidan 3: Sidan 4: Bilagor: Planeringstal

Läs mer

KUNSKAP & FRAMTID 10 12 NOVEMBER

KUNSKAP & FRAMTID 10 12 NOVEMBER MÄSSKLAR PÅ EN TIMMA KUNSKAP & FRAMTID 10 12 NOVEMBER 2011 www.kunskapframtid.se HEJ! Välkommen till guiden Mässklar på en timma. Detta är en praktisk förberedelseguide för dig som tänker besöka Kunskap

Läs mer

80009 Högskoleingenjörsutbildning i elektroteknik med automat 33 LU Civilingenjörsutbildning i elektroteknik 4 12

80009 Högskoleingenjörsutbildning i elektroteknik med automat 33 LU Civilingenjörsutbildning i elektroteknik 4 12 Program som studenten är antagen till Program som X antal studenter som blev antagna till det andra program helst ville bli antagen till (prio=1) Tolkning: Av de 54 som i urvalet blev antagna till Högskoleingenjörsprogrammet

Läs mer

SVL-information till CDATE årskurs 2. Prosam

SVL-information till CDATE årskurs 2. Prosam SVL-information till CDATE årskurs 2 Prosam 2016-11-01 KTH/CSC - Datateknik 300 hp Studievägledare Alicja Lissenko tel. 08-790 81 76 Måndag torsdag kl. 9-12 för bokade besök kl.13-15 drop in CSC - Studievägledning

Läs mer

Välkommen till informationsdag för blivande studenter Växjö: 16 mars klockan

Välkommen till informationsdag för blivande studenter Växjö: 16 mars klockan Program Välkommen till informationsdag för blivande studenter Växjö: 16 mars klockan 9.00 14.30 Välkommen till informationsdag på Linnéuniversitetet Att vara student på Linnéuniversitetet Klockan 9.00

Läs mer

Anmälningskod Utbildningens namn Behöriga Antagna Reserver Urvalsgrupp Lägsta Antagna Reserver antagningspoäng i urvgrp i urvgrp

Anmälningskod Utbildningens namn Behöriga Antagna Reserver Urvalsgrupp Lägsta Antagna Reserver antagningspoäng i urvgrp i urvgrp LU-19000 Kandidatprogram i journalistik 178 34 28 APGR 165,0 11 28 BF - 0 2 BI 19,57 10 24 BII 16,64 2 5 HP 1,05 11 13 LU-27600 Specialistsjuksköterskeprogrammet, 215 30 69 APAV 227 29 69 Anestesisjukvård

Läs mer

Matematikkunskaperna 2015 hos nybörjarna på civilingenjörsprogrammen och andra program vid KTH

Matematikkunskaperna 2015 hos nybörjarna på civilingenjörsprogrammen och andra program vid KTH Matematikkunskaperna 2015 hos nybörjarna på civilingenjörsprogrammen och andra program vid KTH bearbetning av ett förkunskapstest av Lars Brandell Stockholm Oktober 2015 2 Innehållsförteckning FÖRETAL

Läs mer

Studenterna Adam Björkman och Emma Toth ger en översikt över BTH:s utbildningar och berättar om livet på campus

Studenterna Adam Björkman och Emma Toth ger en översikt över BTH:s utbildningar och berättar om livet på campus FÖRELÄSNINGAR Sal J1640 11:15 11:45 Studenterna Adam Björkman och Emma Toth ger en översikt över BTH:s utbildningar och berättar om livet på campus 13:15 13:45 Utbildningen Tekniskt basår en god grund

Läs mer

Behöriga sökande och antagna till samtliga programutbildningar VT2012, urval 1 Sorterat efter lärosäte

Behöriga sökande och antagna till samtliga programutbildningar VT2012, urval 1 Sorterat efter lärosäte Behöriga och till samtliga programutbildningar VT2012, urval 1 Sorterat efter lärosäte Observera att eftersom samtliga utbildningar visas per urvalsgrupp, så redovisas alla kolumner fram till "Urvalgrupp"

Läs mer

Information inför kursanmälan till M3 inför ht 14 Karin Björsten, studievägledare

Information inför kursanmälan till M3 inför ht 14 Karin Björsten, studievägledare Information inför kursanmälan till M3 inför ht 14 Karin Björsten, studievägledare Kl 13.15 14.00 Information från studievägledningen, Karin Björsten Kl 14.00 14.15 Rast Kl 14.15 14.30 Teknisk mekanik,

Läs mer

Information till årskurs 2 CDATE inför årskurs 3

Information till årskurs 2 CDATE inför årskurs 3 Information till årskurs 2 CDATE inför årskurs 3 KTH/CSC - Datateknik 300 hp Studievägledare Alicja Lissenko tel. 08-790 81 76 Måndag torsdag kl. 9-12 för bokade besök kl.13-15 drop-in Sitter i E-huset

Läs mer

Högskolekvalitet 2012

Högskolekvalitet 2012 Andel som har ett kvalificerat jobb ett år efter examen (vid samma procent sorteras placeringarna utifrån andel som fått jobb snabbt samt ingångslön) Plats Lärosäte Huvudämne Inriktning Examensbenämning

Läs mer

Studentkåren. i Östersund!

Studentkåren. i Östersund! Välkommen till studentlivet i Östersund! Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Besöksadress: Studentkåren i Östersund Studentplan 7 Mittuniversitetet 831

Läs mer

Information inför utlandsstudier 18/19. Karin Karltorp, Utbildningsledare IL Karin Björsten, Studievägledare MD

Information inför utlandsstudier 18/19. Karin Karltorp, Utbildningsledare IL Karin Björsten, Studievägledare MD Information inför utlandsstudier 18/19 Karin Karltorp, Utbildningsledare IL Karin Björsten, Studievägledare MD Kontaktinfo, utlandsstudier Karin Karltorp (I, Ii) D-huset, rum 33:224 Epost: utlandsstudier-il@liu.se

Läs mer

Områdesbehörigheter för utbildningsprogram vid Karlstads universitet

Områdesbehörigheter för utbildningsprogram vid Karlstads universitet 1 Områdesbehörigheter för utbildningsprogram vid Karlstads universitet Utöver grundläggande behörighet krävs följande beroende på vilken utbildning man vill studera: Beteendevetenskap Personal och arbetsliv,

Läs mer

Kandidater till kårfullmäktige

Kandidater till kårfullmäktige Datasektionen D August Janse Jag heter August, gör första året av datalogimastern, vill vara kårfullmäktige! Jag tycker inte det är helt rimligt att Konglig Datasektionen har 4 tomma platser. Dessutom

Läs mer

Valinformation för IT2

Valinformation för IT2 Välkommen till Valinformation för IT2 inför valet av valbara kurser till nästa läsår måndag 7 april kl 15.15-16.00 i HB3 Välkomna! Wolfgang Ahrendt Anette Järelöw Börje Johansson Programansvarig Studievägledare

Läs mer

Välkommen till exjobbsinformation och masterpåbyggnad

Välkommen till exjobbsinformation och masterpåbyggnad Välkommen till exjobbsinformation och masterpåbyggnad Varför exjobb? Använda sina kunskaper och med vetenskaplig ansats lösa en uppgift med anknytning till utbildningen Professionell skriftlig och muntlig

Läs mer

Filosofiska fakulteten

Filosofiska fakulteten fakulteten 50017 Affärsjuridiska programmet, kandidatprogram 180.0 fakultetsnämnden Linköping 50 90 621 50018 50019 Affärsjuridiska programmet med Europainriktning, kandidatprogram Franska 180.0 Affärsjuridiska

Läs mer

Välkommen till informationsdag för blivande studenter Växjö: 17 mars klockan

Välkommen till informationsdag för blivande studenter Växjö: 17 mars klockan am r g Pro Välkommen till informationsdag för blivande studenter Växjö: 17 mars klockan 9.00 14.30 Välkommen till informationsdag på Linnéuniversitetet Program 09.00 09.30 1:a Välkommen till informationsdagen

Läs mer