BÄST FÖRE? OM KÄRLEKENS HÅLLBARHET

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BÄST FÖRE? OM KÄRLEKENS HÅLLBARHET"

Transkript

1 Teater Västernorrland BÄST FÖRE? OM KÄRLEKENS HÅLLBARHET

2

3 BÄST FÖRE? OM KÄRLEKENS HÅLLBARHET DET HÄR ÄR EN AV TRE FÖRESTÄLLNINGAR TEATER VÄSTERNORRLAND GER PÅ TEMAT KÄRLEK UNDER HÖSTEN, DÄR VI VILL VI RESONERA OM KÄRLEKEN I VÅR TID. VAD ALLT SKA ICKE KÄRLEKEN BÄRA? VI GIFTER OSS INTE LÄNGRE FÖR ATT BLI FÖR- SÖRJDA, INTE HELLER FÖR ATT HÅLLA IHOP FAMILJER OCH SLÄKTER. NEJ, VI GIFTER OSS AV KÄRLEK OCH FÖRVÄNTAR OSS ATT DEN SKA STANNA KVAR HOS OSS ÅR EFTER ÅR, GÖRA OSS LYCKLIGA. FÖRESTÄLLNINGEN ÄR ETT SAMARBETE MED NORBOTTENSTEATERN OCH KOMMER ATT SPELAS BÅDE I VÄSTERNORRLAND OCH I NORRBOTTEN. VARMT VÄLKOMMEN! - Lena Engqvist Forslund Teaterchef, Teater Västernorrland

4 Karin Wegsjö Manus / Regi Jag är utbildad inom film och teater i Bologna, Bukarest och i Stockholm där jag nu bor. Jag har regisserat och skrivit pjäser för bland annat Riksteatern och Örebrolänsteater och har arbetat som scenograf för bland annat Dramaten och Kungliga Operan. Jag har gjort ett flertal kort- och dokumentärfilmer för SVT och Nobelmuséet och är glad att jag har kunnat ta med mig medarbetare från filmen till teatern! Foto: Matilda Rahm Jonna Nordenskiöld Dramaturgi Jag gick på Dramatiska Institutets dramatik/ dramaturgiutbildning och har därefter arbetat som regissör och dramatiker. De senaste tio åren har jag till största delen varit verksam på Kulturhuset Stockholms Stadsteater. Där har jag bland annat skrivit och regisserat FROM SAMMY WITH LOVE och BLEV DET INTE MER ÄN SÅHÄR? Hur länge håller kärlek? Det finns tusen föreställningar om förälskelse, passion, svartsjuka och kärlek. Det som skiljer den här föreställningen från andra är att den inte går några omvägar den åker rakt ner i frågan: Vad är kärlek? Idag skiljer sig ungefär vartannat par inom några år. Fler än någonsin uppsöker parterapeuter för att få hjälp. Vad hände egentligen? Rann den bara ut, kärleken, eller var det ett beslut? Har vi för höga krav på kärleken eller ser vi för lättvindigt på den? Hur ser vårt eget kärleksansvar ut? Och, samhället vi lever och formas av - vad ger det för signaler till oss? Jag ville förstå mer så jag läste kända filosofer och författare som skrivit om kärlek, men framför allt tog jag med mig en bandspelare och knackade på hos människor runt om i landet för att få del av deras egna tankar om kärlek. Och wow vilka berättelser och iakttagelser! Dessa röster tillsammans med många andra olika tankar och uttryck hoppas jag kan ge näring till era egna funderingar om kärlek och om hur vi förhåller oss till varandra. Det varmaste tack till alla som har delat med sig av sina berättelser och tankar i intervjuer. - Karin Wegsjö, manusförfattare och regissör Anna Söderberg Scenografi / Kostym Jag har gått på Parsons School of Design NY och på Nordiska Scenografiskolan i Skellefteå Sedan dess har jag jobbat med scenografi, rekvisita och kostym inom teater, TV, film och utställningar, bland annat LA CAGE AUX FOLLES på Göteborgsoperan och utställningen Swedish Music Hall of Fame. Kommande projekt blir en ny utställning på Abba the Museum och Barnfilmbyn i Mariannelund. Niklas Jurander Ljusdesign Sedan tidigt 90-tal har jag varit verksam inom teater och konsertljus. Idag har jag ett brett spektra som innefattar allt från utbildning till museum och arkitektur. Axplock från senaste årens arbetsgivare innefattar Cullbergbaletten, Stockholms Dramatiska Högskola, Flygvapenmuseum i Linköping, Spira Jönköping, Musik- och teatermuseum samt Naturum Tåkern.

5 Anna Olofson Mask Jag har frilansat som maskör sen jag gick ut Dramatiska Institutet 1997, mestadels i Stockholm. Därför känns det extra kul att vara här i Sundsvall. Förutom BÄST FÖRE? OM KÄRLEKENS HÅLLBARHET har jag denna höst haft premiär på 1984 på Riksteatern och KONSTEN ATT FALLA på Galeasen. Även novellfilmen SURPRISE på SVT. Efter Sundsvall är jag åter på Riksteatern med KATT PÅ HETT PLÅTTAK. Magnus Andersson Lagerqvist Musik Jag är utbildad på Dramatiska Institutet och jobbar som kompositör och ljuddesigner för film. Karin Wegsjö och jag har samarbetat i snart tjugo år. I våra processer skenar jag musikaliskt iväg åt olika hall, Karin håller i tygeln och ser möjligheter. Jag känner mig hemma med olika lager som krockar blandat med klichéer, men ändå med ett djupt allvar, ifrån mina musikgrupper Katzen Kapell och Agamon. Foto: Elliot Elliot Tove Sahlin Koreografi Jag driver det fria kompaniet Shake it Collaborations som turnerar nationellt och internationellt. Senaste produktionen MISS U spelades på Regionteater Kronoberg, Norrlandsoperan, Södra teatern och på SMOT i Jönköping. Jag har koreograferat MOZART REQUIEM och LA TRAVIATA på Folkoperan. I vinter regisserar jag barnföreställningen KOJAN på Malmö Stadsteater. Foto: Patriez van der Vens Sascha Fülscher Film Jag arbetar oftast som filmregissör och -klippare. Jag är utbildad vid Stockholms Dramatiska Högskola och har gjort filmerna NEXT DOOR LETTERS och MÅSARNAS STAD. Jag har samarbetat med Karin Wegsjö i flera år, klippt flera av hennes filmer (ALDRIG SLÄPPA TAGET, LYCKA, EN FEMÅRSPLAN) och gjort projektioner till teaterföreställningen VARFÖR FINNS DJUREN?

6 BÄST FÖRE? OM KÄRLEKENS HÅLLBARHET av Karin Wegsjö medverkande : Åke Arvidsson, Karin Paulin, Helena Svartling manus / regi / intervjuer : Karin Wegsjö dramaturg : Jonna Nordenskiöld scenografi / kostym : Anna Söderberg / Karin Wegsjö koreografi : Tove Sahlin ljusdesign : Niklas Jurander mask : Anna Olofson film : Sascha Fülscher kompositör : Magnus Andersson Lagerqvist musiker (inspelad musik) : Peter Adolfsson (elgitarr, elbas) Erik Steen (akustisk gitarr, handklapp, slagverk), Magnus Andersson Lagerqvist (piano) övrig musik i föreställningen : Ne me quitte pas av Jacques Brel, Flamenco av Erik Steen, Open fire och Zum tier machen av Einsturzende Neubauten flamencoinstruktör : Maria Pröckl bearbetade texter från : Erich Fromm, Bell Hooks, Bob Hansson scenmästare : Lars-Peter Jansson belysningsmästare / biträdande ld : Magnus Stolpe ljudteknik : Per Nordlander / Sanna Nordlander / Nordlander Produktion syateljé : Mona Källström, Tina Olofsson snickeri : Lennart Hedlund rekvisitör : Anna Olofsson dekormålare : Eva-Karin Fröberg producent : Karin Norberg turnéläggare : Carin Sjödin foto / grafisk form : Lia Jacobi marknadsförare : Frida Amnow pr : Kicki Wahlbeck teaterchef : Lena Engqvist Forslund premiär : 24 oktober 2015, Sundsvalls Teater längd : ca 2 timmar inkl. paus tack till : Alla som medverkat med sina röster och staterat på film, Helena Granby Design, Film Västernorrland.

7 Åke Arvidsson Åke Arvidsson är uppvuxen i Kristianstad och utbildad vid Skara skolscen samt Teaterhögskolan i Malmö Han bor i Sundsvall och är fast anställd på Teater Västernorrland sedan Åke har haft en mängd roller på teatern och medverkat bland annat i NATTEN ÄR DAGENS MOR, TRETTONDAGSAFTON, EN MIDSOMMARNATTS DRÖM, ETT DOCKHEM, STORMEN, SOM GLÖD UNDER SNÖ, MOMO OCH KAMPEN OM TIDEN, DEN KOMISKA TRAGEDIN, TRIBADERNAS NATT och BLODSBRÖDER spelade Åke rollen som konferenciern i CABARET, en särskild minnesvärd roll enligt honom själv. Våren 2015 medverkade Åke i musikteatern om Kai Gullmar, DET FINNS SÅ MÅNGA SÅNGER, och nu senast i sommarföreställningen VILDHUSSEN i Döda fallet. Karin Paulin Karin Paulin har tillhört Norrbottensteaterns fasta ensemble sedan Hon är utbildad vid Kulturama i Stockholm och på Kungliga Musikhögskolan. På Norrbottensteatern har vi sett henne som sångerska och skådespelare i vitt skilda roller. Staffan Westerberg är en favorit och även Birgitta Egerbladh. Hon har sjungit musikal som Snövits grymma styvmoder och som bibliotekarie i GRABBEN I GRAVEN BREDVID och spelat fars i Frej Lindqvists regi och även gästat Stockholms Stadsteater, Uppsala Stadsteater och Riksteatern. Senast såg vi henne i Rasmus Lindbergs uppsättning AVGÖRANDE ÖGONBLICK på Norrbottensteatern under våren Helena Svartling Helena Svartling tillhör Teater Västernorrlands fasta ensemble. Hon är utbildad på Teaterhögskolan i Malmö och tillbringade tidigare skolår i Adolf Fredriks musikklasser, samt Södra latins musiklinje. Helena har medverkat i flertalet produktioner på Teater Västernorrland, exempelvis SOM NI VILL HA DET, BLODSBRÖDER och VINTERFROSSA. Föreställningen IBLAND TÄNKER JAG PÅ FRIDA KAHLO är skriven och regisserad av Helena. Parallellt med skådespeleriet har Helena utbildat sig inom ledarskap vid Mittuniversitetet. Just nu driver hon ett projekt som syftar till att iscensätta Vibeke Olssons Brickensvit i Svartvik.

8 Bell Hooks Bell Hooks föddes 1952 i USA som Gloria Watkins. Hon antog författarpseudonymen Bell Hooks som 19-åring efter sin gammelmormor. Hooks är feminist, aktivist och postkolonial teoretiker. Hon har varit professor i engelska vid City University i New York och är känd för bland annat AIN T I A WOMAN: BLACK WOMEN AND FEMINISM (1981) och FEMINISM IS FOR EVERYBODY (2000). På svenska finns bland annat ALLT OM KÄRLEK (2000). Bell Hooks skriver att som marginaliserad (afroamerikansk kvinna i USA) tvingas man lära sig maktens världsbild, språk och koder medan ett kunskapsutbyte åt andra hållet inte sker. Hon menar att en helhetssyn och en radikal kritik av alla maktstrukturer är nödvändig för att skapa en antirasistisk, feministisk rörelse som har en sann, och med hennes ord, transformativ potential. I Bell Hooks produktion är kärleken ett evigt återkommande tema. Ingen kärlek utan feminism, ingen feminism utan kärlek. Hennes radikala ställningstagande för kärleken handlar inte om att försköna verkligheten, utan om att välja ett seende som ger plats för hoppet. Kärleken som det möjligas konst i stället för det omöjligas. Erich Fromm Erich Fromm föddes 1900 i Tyskland, levde i många år i USA och i Mexico och dog 1980 i Schweiz. Judisk psykoanalytiker, filosof, författare som flydde nazism under andra världskriget. Han kritiserade Freud och gick sin egen väg. Fromm skrev ett 20-tal böcker under sin livstid i vilka han diskuterade människan i det samtida samhället. Han myntade begreppet social karaktär för att förstå hur kulturen påverkade individernas karaktärstruktur. Många av hans böcker blev mycket uppmärksammade, bland annat FLYKTEN FRÅN FRIHET som han skrev redan Fromms tes var att upplevelsen av att vara en individ - med ansvar för sitt eget liv - gör människan osäker och rädd för den frihet som finns i ett modernt samhälle. Därför finns det en jordmån för auktoritära massrörelser som ger människor en (falsk) trygghetskänsla, menade han. KÄRLEKENS KONST, som kom ut 1958 är kanske Fromms kändaste bok. Där argumenterade han för att kärlek är något annat än en tillfällig känsla som förälskelse. Istället borde vi se kärlek som en konst som kräver utveckling av egenskaper som tålamod, självdisciplin och mod, menade han. Han analyserade också orsakerna till bristen på kärlek i det västerländska konsumtionssamhället.

9 Annat om kärlek I Karin Wegsjös arbete med pjäsen intervjuade hon ett 20-tal personer runt om i landet. Endast en bråkdel av de klokskaper de säger ryms i pjäsen. Här nedan får ni del av några fler tankar. Kärlek är svårt att definiera och väldigt olika beroende på vilken ålder man är. Är man 85 plus plus då är det mera respekt för varandra och att man kan samsas ihop och leva tillsammans. Den där himlastormande kärleken som man ofta beskriver i romaner eller så den tror jag inte på. Man 85 Det kanske är det som är kärlek. Att se våra tillkortakommanden och ändå fortsätta älska. Kvinna 51 Nog kan jag väl tro på att det säkert finns dom som säger att det är kärlek vid första ögonkastet men många gånger tror jag att handlar om att det är personer som är på samma energinivå och som är lika redo och så i livet. Samma laddning till varandra. Ungefär som batterier. Kvinna 38 Jag har gett upp lite när det gäller kärlek. Vad skall man med den till, på nåt sätt? Jag lever i ett heteronormativt samhälle och har ett väldigt heteronormativt jobb. Då märker jag när man pratar om tvåsamhet och förhållande att mycket går ut på att följa en norm, många heterosexuella följer en norm. Så träffas man, blir kära, skaffar barn, hjälper varandra och så gör man saker som är väldigt normativa. Då har den en funktion den där tvåsamheten såklart men det finns ju andra sätt. Jag är väldigt imponerad av barnlösa par som levt tillsammans i 40 år, hur de står ut med varandra liksom. Eller dom som inte har tvåsamhet, man kan bo i kollektiv, eller med en vän eller som min mamma som träffar sin syster varje dag. Jag har vänner som jag träffar varje dag, men jag märker att jag blir lugnare när jag lever sjäv. Man 50 Kärlek för mig är en av de största anledningarna för att vilja finnas, leva, bara vara. Kvinna 22 Sorgligt att möta en person som man haft nära relation till Min senaste relation tog slut i somras, och det var väldigt sorgligt när vi möttes på gatan, alla de minnena som vi delat och det finns ingen att dela de minnena med det blir bara stopp. Kvinna 63 Jag tror väl att det finns... precis som när man har... det är som att säga finns det bara en mobiltelefon för dig eller är den utbytbar. Nu vill jag inte mena att alla människor är utbytbara men man måste kanske byta ut om något går sönder, eller om någon dör... man måste inte. Man kan gå utan mobiltelefon eller utan partner, men jag tror att det finns alltid någon där ute i brist på någon som inte finns där för en just nu, eller har försvunnit för stund. Man 20

10

11

BARNEN FRÅN FROSTMOFJÄLLET

BARNEN FRÅN FROSTMOFJÄLLET www.teatervasternorrland.se Spännande familjeäventyr BARNEN FRÅN FROSTMOFJÄLLET Lärarhandledning Välkommen! Teater Västernorrland är länets egen teater. Vi spelar föreställningar i hela länet och på olika

Läs mer

LILL-ZLATAN OCH MORBROR RARING

LILL-ZLATAN OCH MORBROR RARING www.teatervasternorrland.se En föreställning om kärlek, svartsjuka och lite fotboll LILL-ZLATAN OCH MORBROR RARING Lärarhandledning Välkommen! Teater Västernorrland är länets egen teater. Vi spelar föreställningar

Läs mer

INSPIRATIONSMATERIAL TILL HIMMEL OCH PANNKAKA

INSPIRATIONSMATERIAL TILL HIMMEL OCH PANNKAKA PREMIÄR PÅ TEATER SAGOHUSET 6 MARS 2011 INSPIRATIONSMATERIAL TILL HIMMEL OCH PANNKAKA AV ISA SCHÖIER Regi och kostym Scenografi Ljusdesign Stalle Ahrreman Marta Cicionesi Ilkka Häikiö I rollerna Ulf Katten

Läs mer

Medverkande Pingviner kan inte baka ostkaka

Medverkande Pingviner kan inte baka ostkaka Johan Friberg - Den andra pingvinen Johan är utbildad vid bl a Teaterhögskolan i Göteborg och Dramatiska Institutet, och har arbetat som skådespelare på Malmö Dramatiska Teater, Teater Galeasen, Angereds

Läs mer

ROMEO OCH J THIS IS VÄSTERNORRLAND. Lärarhandledning. En munter skröna om vårt län

ROMEO OCH J THIS IS VÄSTERNORRLAND. Lärarhandledning. En munter skröna om vårt län En munter skröna om vårt län THIS IS VÄSTERNORRLAND Lärarhandledning ROMEO OCH J Bodil Carr Granlid Maurits Elvingsson Anja Rajic Anders Öhrström Manus och Regi: Therese Söderberg Scenografi och Kostym:

Läs mer

Samtal med Hussein en lärare berättar:

Samtal med Hussein en lärare berättar: Samtal med Hussein en lärare berättar: Under en håltimme ser jag Hussein sitta och läsa Stjärnlösa nätter. Jag hälsar som vanligt och frågar om han tycker att boken är bra. Han ler och svarar ja. Jag frågar

Läs mer

Alla deltagare får också ett exemplar av lärarhandledningen Att öppna nya världar.

Alla deltagare får också ett exemplar av lärarhandledningen Att öppna nya världar. Källa till webbadress: http://www.riksteatern.se/content/forelasningatt-oppna-nya-varldar-0 Om att gå på teater med barn i förskola och skola Att gå på teater kan vara en fantastisk upplevelse och bli

Läs mer

Någon fortsätter att skjuta. Tom tänker sig in i framtiden. Början Mitten Slut

Någon fortsätter att skjuta. Tom tänker sig in i framtiden. Början Mitten Slut ovellens uppbyggnad I Svenska Direkt 7 fick du lära dig hur en berättelse är uppbyggd med handling, karaktärer och miljöer: Något händer, ett problem uppstår som måste lösas och på vägen mot lösningen

Läs mer

FÖRDJUPNINGS- OCH INSPIRATIONMATERIAL TILL FÖRETSTÄLLNINGEN ÄGGET. illustration: Fibben Hald

FÖRDJUPNINGS- OCH INSPIRATIONMATERIAL TILL FÖRETSTÄLLNINGEN ÄGGET. illustration: Fibben Hald FÖRDJUPNINGS- OCH INSPIRATIONMATERIAL TILL FÖRETSTÄLLNINGEN ÄGGET illustration: Fibben Hald Detta är ett material till dig som lärare att använda före eller efter ni sett föreställningen Ägget på Unga

Läs mer

PREMIÄR PÅ EN DAG Skapa en färgsprakande föreställning Lärarhandledning

PREMIÄR PÅ EN DAG Skapa en färgsprakande föreställning Lärarhandledning www.teatervasternorrland.se PREMIÄR PÅ EN DAG Skapa en färgsprakande föreställning Lärarhandledning Välkommen Teater Västernorrland är länets egen teater, ingår i Scenkonst Västernorrland, och ägs av Landstinget

Läs mer

PREMIÄR PÅ EN DAG Skapa en färgsprakande föreställning Lärarhandledning

PREMIÄR PÅ EN DAG Skapa en färgsprakande föreställning Lärarhandledning www.teatervasternorrland.se Skapa en färgsprakande föreställning PREMIÄR PÅ EN DAG Lärarhandledning Välkommen Teater Västernorrland är länets egen teater, ingår i Scenkonst Västernorrland, och ägs av Landstinget

Läs mer

Protokoll för fullmäktigemöte för Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans

Protokoll för fullmäktigemöte för Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans 1 Protokoll för fullmäktigemöte för Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans Tid: Plats: Lokal: Närvarande: 30 november 2015, kl:17.00 Hotell Södra berget Radiovågen Ordinarie: Maria Stenberg, Norrbotten

Läs mer

Ta med skolklassen på teater!

Ta med skolklassen på teater! Ta med skolklassen på teater! Ett handledningsmaterial för högstadiet och gymnasiet Att ta med sina elever på en teaterföreställning behöver inte vara så svårt. Visst kan man vara orolig över hur de ska

Läs mer

LÄRARHANDLEDNING TRESTEG

LÄRARHANDLEDNING TRESTEG LÄRARHANDLEDNING TRESTEG Om Lärarhandledningen Det är sommarlov. På en gräsmatta i ingenmanslandet mellan två bostadsområden försöker några barn, som är för stora för att leka, att fylla dagarna i det

Läs mer

> > O C H NÅGON BLEV I N T E K NIVHUGGEN

> > O C H NÅGON BLEV I N T E K NIVHUGGEN HANDLEDNINGSMATERIAL Affischbild: Emilia Bergmark-Jiménez FÖR L Ä R A R E O C H A NDRA VUXNA > > O C H NÅGON BLEV I N T E K NIVHUGGEN >>VÄLKOMNA Vad kul att du valt att se Och ingen blev knivhuggen på

Läs mer

Den försvunna diamanten

Den försvunna diamanten Den försvunna diamanten Jag sitter utanför museet i London, jag ser en man gå lite misstänksamt ut genom dörren. Jag går in på museet och hör att personalen skriker och säger att diamanten är borta. Diamanten

Läs mer

Kort sagt det handlar om livet.

Kort sagt det handlar om livet. Sånt är livet! Teater Trots Sånt är Ett tragikomiskt drama, som handlar om glädje och sorg, om kärlek och vänskap, om otrohet och skilsmässor, om mobbing och svek, om våldtäkt och alkoholism, om gräl och

Läs mer

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Maria bodde i en liten stad som hette Nasaret. Den låg i Israel. En ängel kom till Maria och sa: Maria, du ska få ett barn. Barnet

Läs mer

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna.

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna. Våga Visa kultur- och musikskolor Sida 1 (8) Värmdö Scenskola Vad är bäst? Alla andra elever. Allt. Allt, jag tycker jätte mycket om teater. Allting. Att alla bryr sig om mig. Att alla är med på en stor

Läs mer

På spaning efter jämställdhet del 2

På spaning efter jämställdhet del 2 På spaning efter jämställdhet del 2 och män i scenkonsten i Sverige 2008 SVENSK TEATERUNION SVENSKA ITI På spaning efter jämställdhet del 2 och män i scenkonsten i Sverige 2008 Innehåll 6 Inledning 9 Innehåll

Läs mer

INGVAR! pressmaterial

INGVAR! pressmaterial INGVAR! pressmaterial INGVAR! En musikalisk möbelsaga av Klas Abrahamsson och Erik Gedeon Lördag den 12 mars är det premiär för Ingvar! En musikalisk möbelsaga på Örebro länsteater. Pjäsen, som beskrivits

Läs mer

2015 - det tjugonde året!

2015 - det tjugonde året! Malmö AmatörteaterForums Nyhetsbrev 10 november 2015 2015 - det tjugonde året! Hösten är i full gång och vintern knackar på dörren! Utställningen om MAFs Tjugonde år på Teatermuséet kommer att fortsätta

Läs mer

Produktion. Suzanne Carling. Text & Musik till Här vill jag bo Alexandra Larson. Bepa Hedåsen. Andreas Ekbåge

Produktion. Suzanne Carling. Text & Musik till Här vill jag bo Alexandra Larson. Bepa Hedåsen. Andreas Ekbåge Pettson & Findus 2013 Produktion Författare Sven Nordqvist Manus Suzanne Carling Regi Suzanne Carling Koreograf Cecilia Tomasdotter Scenografi Erik Bohlin Text & Musik till Här vill jag bo Alexandra Larson

Läs mer

Enkel dramatisering Erik den helige Festdag 18 maj

Enkel dramatisering Erik den helige Festdag 18 maj 1 Enkel dramatisering Erik den helige Festdag 18 maj Bakgrund Erik den helige, kung och martyr, är Sveriges nationalhelgon och skyddspatron som också givit namn till vår katolska Domkyrka i Stockholm.

Läs mer

Har du saknat mig? Prolog Nu är det 12 år sedan och jag tänker fortfarande på det. Hur mamma skriker på pappa att han ska gå medan han skriker tillbaka, det var då han lämnade oss och tillbaka kom han

Läs mer

Om du tar steget, växer marken fram under fötterna Kanske kan du gå ända till havet Om du öppnar dig finns en människa där

Om du tar steget, växer marken fram under fötterna Kanske kan du gå ända till havet Om du öppnar dig finns en människa där Om du tar steget, växer marken fram under fötterna Kanske kan du gå ända till havet Om du öppnar dig finns en människa där Ur Det omöjliga Av Göran Sonnevi Min starka scenbild, tre kuber flödande av ljus,

Läs mer

I do for money sattes upp i regi av Åsa Olsson på Dramalabbet under Teater Scenario 2008.

I do for money sattes upp i regi av Åsa Olsson på Dramalabbet under Teater Scenario 2008. I do for money sattes upp i regi av Åsa Olsson på Dramalabbet under Teater Scenario 2008. (journalist) och (sexsäljare) befinner sig i en bar i Pattaya, Thailand. En intervjusituation. och det va som om

Läs mer

21 MAJ 1 JUNI 2019 NYPREMIÄR PÅ MALMÖ LIVE I MAJ!

21 MAJ 1 JUNI 2019 NYPREMIÄR PÅ MALMÖ LIVE I MAJ! 21 MAJ 1 JUNI 2019 NYPREMIÄR PÅ MALMÖ LIVE I MAJ! Publiksuccén tillbaka! Våren 2019 erbjuds en ny chans att uppleva 2018 års stora publiksuccé har du sett världen en musikföreställning om Malmös historia

Läs mer

Projektet kommer med förberedelse, utförande och redovisning, löpa under drygt ett års tid.

Projektet kommer med förberedelse, utförande och redovisning, löpa under drygt ett års tid. Ansökan VG regionen mars 2010 Makt och maktlöshet nio röster från Västra Götaland Ett skrivprojekt för ny dramatik. Sammanfattning Under 2010 2011 vill Barnteaterakademin utveckla sitt uppdrag vad gäller

Läs mer

Vad handlar boken om? Mål ur Lgr 11. Bort från dig Lärarmaterial. Författare: Tomas Dömstedt

Vad handlar boken om? Mål ur Lgr 11. Bort från dig Lärarmaterial. Författare: Tomas Dömstedt sidan 1 Författare: Tomas Dömstedt Vad handlar boken om? Lukas är orolig för att Jonna är på fest utan honom. Han skickar ett antal sms till henne men får bara ett enda svar. Lukas kan inte slappna av

Läs mer

Program Regihelg september 2013 Plats: Riksteatern Hallunda

Program Regihelg september 2013 Plats: Riksteatern Hallunda Program Regihelg 28-29 september 2013 Plats: Riksteatern Hallunda Eventuella förändringar läggs ut på webbplatsen under vecka 39 september 2013. Regihelg Länk Lördagen den 28 september TID Lörd. 28/9 08.30-09.00

Läs mer

I CAME TO SEE YOU Urpremiär på Intiman 10 oktober 2015

I CAME TO SEE YOU Urpremiär på Intiman 10 oktober 2015 I CAME TO SEE YOU Urpremiär på Intiman 10 oktober 2015 Om jag så bara har en enda dag kvar att leva ska jag resa tillbaka Kan en människa bli kvitt sitt förflutna och radera sin historia? Salim har allt

Läs mer

Hamlet funderingsfrågor, diskussion och högläsningstips

Hamlet funderingsfrågor, diskussion och högläsningstips en lektion från Lärarrummet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Hamlet funderingsfrågor, diskussion och högläsningstips Ämne: Svenska, SVA, SFI Årskurs: 7-9, Gym, Vux Lektionstyp: reflektion och diskussion

Läs mer

PREMIÄR PÅ EN DAG Skapa en färgsprakande föreställning Lärarhandledning

PREMIÄR PÅ EN DAG Skapa en färgsprakande föreställning Lärarhandledning www.teatervasternorrland.se Skapa en färgsprakande föreställning PREMIÄR PÅ EN DAG Lärarhandledning Välkommen Teater Västernorrland är länets egen teater, ingår i Scenkonst Västernorrland, och ägs av Region

Läs mer

troll i utkanten av samhället lärarhandledning innehåll inledning analys samtalsfrågor övningar

troll i utkanten av samhället lärarhandledning innehåll inledning analys samtalsfrågor övningar troll i utkanten av samhället lärarhandledning innehåll inledning analys samtalsfrågor övningar en del av västra götalandsregionen - www.regionteatervast.se inledning TILL DIG SOM LÄRARE Detta är lärarhandledningen

Läs mer

Veronica s. Dikt bok 2

Veronica s. Dikt bok 2 Veronica s Dikt bok 2 Det är bra att ha en syster Min syster betyder så mycket för mig. Jag vet att hon betyder likadant för mig. Om jag vill henne något så vet jag att hon finns där för mig. Jag är glad

Läs mer

Han som älskade vinden

Han som älskade vinden Draken är färdig hos smeden Torbjörn Nilsson i Råby. Jörgens lilla blå MG Midget får också vara med på bild. Han som älskade vinden Det var en gång en man som tyckte om det som rörde sig. Han älskade vinden

Läs mer

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och Jag och min morbror. Jag var hemma själv och satt i soffan. Jag har inget och göra. Vart är tv kontrollen någonstans? Har mamma tagit bort kontrollen? Jag får väl leta sa jag med en suck. Ring ring, är

Läs mer

Caroline. af Ugglas. vad var det jag sa

Caroline. af Ugglas. vad var det jag sa Caroline af Ugglas vad var det jag sa Caroline af Ugglas vad var det jag sa VILL KUNNA SÄGA FÖRLÅT Text: Caroline af Ugglas Vill kunna säga Att jag behöver dig, att jag behöver dig Alla gånger vi bråkat,

Läs mer

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Huset på gränsen Roller Linda Hanna Petra Dinkanish Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Scen 1 Linda, Hanna och Petra kommer in och plockar svamp som dom lägger i sina korgar - Kolla! Minst

Läs mer

GUD ÄLSKAR DIG! Gud älskar Dig och har skapat Dig till att känna Honom personligen.

GUD ÄLSKAR DIG! Gud älskar Dig och har skapat Dig till att känna Honom personligen. Gud älskar Dig och har skapat Dig till att känna Honom personligen. Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att var och en som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv. (Joh

Läs mer

Inspirationsmaterial. Research. Av Anna Hellerstedt

Inspirationsmaterial. Research. Av Anna Hellerstedt 1 Inspirationsmaterial Research Av Anna Hellerstedt När jag var 20 år blev jag indragen i en skåpbil och misshandlad, märkt av nazister. Det hände en kväll när jag hade kört in på en mack för att tanka

Läs mer

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv.

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Hej, jag mitt namn John. Jag har inte velat posta det här, men nu har jag äntligen tagit mig modet att göra det. Jag måste

Läs mer

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå.

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. ALBUM: NÄR JAG DÖR TEXT & MUSIK: ERICA SKOGEN 1. NÄR JAG DÖR Erica Skogen När jag dör minns mig som bra. Glöm bort gången då jag somna på en fotbollsplan. När jag dör minns mig som glad inte sommaren då

Läs mer

Skål för Åmål. Expressen Fredag förfestade med skådisarna i höstens film

Skål för Åmål. Expressen Fredag förfestade med skådisarna i höstens film Fucking Åmål Skål för Åmål. Expressen Fredag förfestade med skådisarna i höstens film TROLLHÄTTAN Finns det saker du skulle vilja göra men som du inte vågar? Se Fucking Åmål. Efteråt känns ingenting omöjligt.

Läs mer

MUSIKALEN: JAKTEN PÅ DEN FÖRSVUNNA SKATTEN

MUSIKALEN: JAKTEN PÅ DEN FÖRSVUNNA SKATTEN MUSIKALEN: JAKTEN PÅ DEN FÖRSVUNNA SKATTEN Text Karl-Gunnar Svensson, 1992 Musik: Karl-Gunnar Svensson och Diana Stigsson (Kärlek) 1991-1992 Arrangemang: Karl-Gunnar Svensson, 2013 1 En m usikal om att

Läs mer

Redovisning av resebidrag inom teater. Resa till Paris och Marseille 22-28 juli 2014.

Redovisning av resebidrag inom teater. Resa till Paris och Marseille 22-28 juli 2014. Redovisning av resebidrag inom teater Resa till Paris och Marseille 22-28 juli 2014. Här kommer redovisning av resebidrag för Caroline Andréason (skådespelare och manusförfattare) och Heidi Saikkonen (scenograf

Läs mer

Medverkande Räls. Sara Wikström - Alice

Medverkande Räls. Sara Wikström - Alice Sara Wikström - Alice Sara tillhör Folkteaterns ensemble och har spelat en mängd roller på teaterns olika scener, bland annat i KRAKEL SPEKTAKEL KUSIN VITAMIN, KÄR LEK, JULORATORIET, DEN OFFENTLIGA SEKTORN,

Läs mer

>>HANDLEDNINGSMATERIAL DET DÄR MAN INTE PRATAR OM HELA HAVET STORMAR

>>HANDLEDNINGSMATERIAL DET DÄR MAN INTE PRATAR OM HELA HAVET STORMAR >>HANDLEDNINGSMATERIAL DET DÄR MAN INTE PRATAR OM HELA HAVET STORMAR Den här föreställningen är skapad av vår ungdomsensemble. Gruppen består av ungdomar i åldern 15-20 år varav en del aldrig spelat teater

Läs mer

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå.

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå. Solen har gått ner Solen har gått ner, mörkret faller till, inget kan gå fel, men ser vi efter får vi se För det är nu de visar sig fram. Deras sanna jag, som ej får blomma om dan, lyser upp som en brand.

Läs mer

Sibylle Glosted, sopran

Sibylle Glosted, sopran Sibylle Glosted, sopran Född 1988 i Århus, Danmark. Hon är utbildad vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium och studerar sedan 2013 på Operahögskolan i Stockholm. Under åren 2003 2008 var hon medlem

Läs mer

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga UPPLEVELSEN ÄR DIN Om att se dans tillsammans med barn och unga Den här foldern vänder sig till dig som vill uppleva dansföreställningar tillsammans med barn och unga. Du kanske är lärare, leder en studiecirkel

Läs mer

ANTIGONE PEDAGOGISKT MATERIAL

ANTIGONE PEDAGOGISKT MATERIAL ANTIGONE PEDAGOGISKT MATERIAL TILL LÄRAREN Vi hälsar dig och din klass varmt välkomna till Byteatern Kalmar Länsteater och föreställningen ANTIGONE. Vi hoppas att ni kommer att få en härlig teaterupplevelse

Läs mer

LÄRARHANDLEDNING. Diskussionsfrågorna är förslag till ämnen, förmodligen har eleverna även andra frågor att ta upp efter föreställningen.

LÄRARHANDLEDNING. Diskussionsfrågorna är förslag till ämnen, förmodligen har eleverna även andra frågor att ta upp efter föreställningen. LÄRARHANDLEDNING Don Quijote - Riddaren av den sorgliga skepnaden av Pelle Öhlund Efter Miguel de Cervantes roman Den snillrike riddaren Don Quijote Till läraren: Det lämpligaste är att använda handlingsbeskrivningen

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Musikdramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Musikdramatisk inriktning Det första

Läs mer

Guds olydiga revben av Gunilla Thorgren

Guds olydiga revben av Gunilla Thorgren Guds olydiga revben av Gunilla Thorgren Om uppsättningen Urpremiär: 21 mars 2019, Stora scenen Inga levande djur förekommer i föreställningen En förbannad feminist läser Bibeln. Det blir en jävla cirkus.

Läs mer

Magister examen i teaterregi 2011

Magister examen i teaterregi 2011 Magister examen i teaterregi 2011 X. Det är första gången som Dramatiska institutet, numera Stockholms dramatiska högskola, driver en magisterkurs i teaterregi. Ett pilotprojekt som har innehållit allt

Läs mer

40-årskris helt klart!

40-årskris helt klart! 40-årskris helt klart! Oj, det kom som ett brev på posten! En stor och enorm hemsk känsla! Det var krisdags igen! Jag ville helst inte vara med, jag kände mig så totalt misslyckad mitt i mitt liv! Så här

Läs mer

INFO. HEMSIDA: www.vapenochdramatik.com

INFO. HEMSIDA: www.vapenochdramatik.com curriculum vitae CLARA MARIA BODÉN INFO Född 1983.06.07 i Umeå, uppvuxen i Östersund, boende i Oslo. Filmare (klipp,foto, producent) grundare av och ägare i filmbolaget Vapen och Dramatik AS (org nr 996713202

Läs mer

FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna. Lättläst

FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna. Lättläst FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna Lättläst Om FN och de mänskliga rättigheterna FN betyder Förenta Nationerna. FN är en organisation som bildades efter andra världskriget. Alla länder

Läs mer

Innehåll och förklaringar till de statistiska diagrammen år 2013

Innehåll och förklaringar till de statistiska diagrammen år 2013 Innehåll och förklaringar till de statistiska diagrammen år 2013 Produktioner uppdelade i genrer samt barn/ungdom och vuxenproduktioner av urpremiärer, premiärer och nypremiärer 1 Totalt antal produktioner

Läs mer

Stefan hade inte hängt med, det tog ett ögonblick innan han kunde svara. Öh från Sverige? Pojken fick en rynka mellan ögonbrynen, lät lite irriterad

Stefan hade inte hängt med, det tog ett ögonblick innan han kunde svara. Öh från Sverige? Pojken fick en rynka mellan ögonbrynen, lät lite irriterad BARCELONA 2008 Stefan och Karin hade skaffat mobiltelefonen nästan genast när de anlände till Barcelona drygt en månad tidigare. De hade sedan dess haft den inom räckhåll alla dygnets timmar, varit måna

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Erik på fest Lärarmaterial

Erik på fest Lärarmaterial sidan 1 Författare: Torsten Bengtsson Vad handlar boken om? Erik ska på fest hos Lea. Erik längtar för han är lite kär i henne. Erik ger en vampyrmask till Lea i present. De äter tårta, glass och godis.

Läs mer

En Midsommarnattsdröm spelas på Fjäderholmsteatern i sommar!

En Midsommarnattsdröm spelas på Fjäderholmsteatern i sommar! PRESSMEDDELANDE 2012-05-24 En Midsommarnattsdröm spelas på Fjäderholmsteatern i sommar! På självaste midsommarafton är det premiär för Shakespeares En Midsommarnattsdröm på Fjäderholmsteatern. I rollerna

Läs mer

justine innehåll en del av västra götalandsregionen -

justine innehåll en del av västra götalandsregionen - justine innehåll till dig som lärare vad handlar justine om? prata om föreställningen övningar inspiration & processen att prata om dans till sist... programblad en del av västra götalandsregionen - www.regionteatervast.se

Läs mer

>>HANDLEDNINGSMATERIAL >>SYSTRAR FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA. Affischbild: Pia Nilsson Grotherus

>>HANDLEDNINGSMATERIAL >>SYSTRAR FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA. Affischbild: Pia Nilsson Grotherus >>HANDLEDNINGSMATERIAL FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA >>SYSTRAR Affischbild: Pia Nilsson Grotherus >>VÄLKOMNA Vad kul att du har valt att se Systrar på Uppsala stadsteater med din klass. Vi är stolta över

Läs mer

Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation

Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation Lyssna, jag känner mig enormt glad och hedrad att jag får spendera den här tiden med dig just nu och att du tar dig tid

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

Foto Petra Hellberg 1

Foto Petra Hellberg 1 Foto Petra Hellberg 1 Skuggfåglarna Om att ockupera sin plats i livet trots att ingen erbjuder dig den premiär på Unga Klara 25 januari 2007 Lärarmaterial av Monica Nyberg, lärare och dramapedagog. Det

Läs mer

Maka, mor. 001 Ett stycke vardag gjorde hon till fest. Hjalmar Gullberg

Maka, mor. 001 Ett stycke vardag gjorde hon till fest. Hjalmar Gullberg 001 Ett stycke vardag gjorde hon till fest. Hjalmar Gullberg 002 Din levnadsdag är slut, Din jordevandring ändad Du här har kämpat ut Och dina kära lämnat Nu vilar Du i ro och frid Hos Jesu Krist till

Läs mer

Alexandra vill ha utrymme att tänka

Alexandra vill ha utrymme att tänka Alexandra vill ha utrymme att tänka 06:00 09-11-24 Från ung lovande skådespelerska till nytt regissörshopp. Alexandra Dahlström, 25, har inga planer på att sätta begränsningar på sitt konstnärskap. Nu

Läs mer

ELEVFRÅGOR. International Association for the Evaluation of Educational Achievement. Bo Palaszewski, projektledare Skolverket 106 20 Stockholm

ELEVFRÅGOR. International Association for the Evaluation of Educational Achievement. Bo Palaszewski, projektledare Skolverket 106 20 Stockholm ELEVFRÅGOR International Association for the Evaluation of Educational Achievement Bo Palaszewski, projektledare Skolverket 106 20 Stockholm Instruktioner I det här häftet finns frågor om dig själv och

Läs mer

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det.

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det. Veckobrev v. 3 Hej! Äntligen är vi tillbaka i vardagen och rutinerna igen. Nog för att det kan vara väldigt skönt med lite ledigt och göra det som faller en in, så är det ändå skönt när det väl är dags

Läs mer

Den fabulösa Kurts dagbok ( _ ) 一 一 一 一 一 O-_- 一 一

Den fabulösa Kurts dagbok ( _ ) 一 一 一 一 一 O-_- 一 一 Den fabulösa Kurts dagbok ( _ ) 金 T O-_- 田 界 Gurgel Y(^_^)Y / Mårten von Torsten och borsten )( UU.. / 山 =( U Kurt ( _ ) Grabbarna grus (ˊ_>ˋ) / Lols återkomst.o :-D O Voldemort ( ) 11 september Hej skit

Läs mer

BERÄTTARFESTIVALEN SKELLEFTEÅ 2013 22-28 APRIL. Skellefteå skriver. 6 Hålet. En berättelse från Skellefteå

BERÄTTARFESTIVALEN SKELLEFTEÅ 2013 22-28 APRIL. Skellefteå skriver. 6 Hålet. En berättelse från Skellefteå BERÄTTARFESTIVALEN SKELLEFTEÅ 2013 22-28 APRIL Skellefteå skriver # 6 Hålet En berättelse från Skellefteå Författaren & Skellefteå berättarförening 2013 Tryck: Skellefteå Tryckeri, april 2013 Jag var ute

Läs mer

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare Utvärdering deltagare 13 v.7-9 31 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på läger? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - För att man fick nya kompisar, fick göra det man tycker om

Läs mer

EPISOD AV LARS NORÉN MALMÖ STADSTEATER

EPISOD AV LARS NORÉN MALMÖ STADSTEATER EPISOD AV LARS NORÉN MALMÖ STADSTEATER En produktion av Jupither Josephsson Theatre Company i samarbete med Malmö Stadsteater, Kulturhuset Stadsteatern, Uppsala Stadsteater, Riksteatern och Svenska Teatern.

Läs mer

KIDNAPPAD. Linus har kommit hem från pizzaresturangen. Han undrar om det är han som har gjort slut på alla pengar.

KIDNAPPAD. Linus har kommit hem från pizzaresturangen. Han undrar om det är han som har gjort slut på alla pengar. innehållsförteckning Kap 1 Byxor s.1 Kap 2 Kidnappad s.2 Kap 3 den stora resan s.3 Kap 4 Hittat honom s.4 kap 5 Ingen tror oss s.5 Kap 6 Äntligen fångade s.6 BYXOR $$ Kap 1 Linus satt en tidig lördagmorgon

Läs mer

Att leva med schizofreni - möt Marcus

Att leva med schizofreni - möt Marcus Artikel publicerad på Doktorn.com 2011-01-13 Att leva med schizofreni - möt Marcus Att ha en psykisk sjukdom kan vara mycket påfrestande för individen liksom för hela familjen. Ofta behöver man få medicinsk

Läs mer

Program för mässan Ett Skellefteå för alla Plats: Hotell Scandic, Kanalgatan 75 i Skellefteå.

Program för mässan Ett Skellefteå för alla Plats: Hotell Scandic, Kanalgatan 75 i Skellefteå. Program för mässan Ett Skellefteå för alla Plats: Hotell Scandic, Kanalgatan 75 i Skellefteå. Fredag 19 september Klockan 10 till 10.15 Kommunchefen Kristina Sundin inleder mässan med att tala om Ett Skellefteå

Läs mer

Född: 1993-12-15 E-post: hornekristin@hotmail.com

Född: 1993-12-15 E-post: hornekristin@hotmail.com Curriculum Vitae Kristin Horne Hyttlidgatan 65 A 931 37 SKELLEFTEÅ Född: 1993-12-15 E-post: hornekristin@hotmail.com Mobil: 0707990516 Målsättning Min målsättning är att kunna bidra med den hjälp ni behöver

Läs mer

Läsnyckel Drakula- klubben och spöket av Sissel Dalsgaard Thomsen illustrationer av Rasmus Bregnhøi

Läsnyckel Drakula- klubben och spöket av Sissel Dalsgaard Thomsen illustrationer av Rasmus Bregnhøi Läsnyckel Drakula- klubben och spöket av Sissel Dalsgaard Thomsen illustrationer av Rasmus Bregnhøi Hegas arbetsmaterial heter nu Läsnycklar med lite mer fokus på samtal och bearbetning än tidigare. Vi

Läs mer

UGGLEPOSTEN 2011:1 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL

UGGLEPOSTEN 2011:1 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL UGGLEPOSTEN 2011:1 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL Uggleposten Exklusivt 2* intervju i detta nummer År: 2011 Nummer: 1 I det här numret: I detta nummer hedrar vi vår kära Barbro Ljungholm som snart går

Läs mer

INSPIRATIONSMATERIAL till Blod och eld

INSPIRATIONSMATERIAL till Blod och eld INSPIRATIONSMATERIAL till Blod och eld Det här är ett inspirationsmaterial som bygger på teman ur föreställningen Blod och eld. Här hittar du också diskussionsfrågor, tips på litteratur, artiklar, filmer

Läs mer

Nu bor du på en annan plats.

Nu bor du på en annan plats. 1. Nu bor du på en annan plats. Ibland tycker jag det känns lite svårt borta är det som en gång varit vårt Aldrig mer får jag hålla din hand Mor, döden fört dig till ett annat land refr: Så du tappade

Läs mer

Alice i Underlandet Skolmaterial

Alice i Underlandet Skolmaterial Alice i Underlandet Skolmaterial Skolmaterialet till denna föreställning är ämnat för att ge lärare tips och tankar för hur de kan arbeta vidare kring föreställningen Alice i underlandet på Helsingborgs

Läs mer

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

INDISKA BERÄTTELSER DEL 9 RAMA OCH SITA av Tove Jonstoij efter Ramayana berättelse. Berättare: Magnus Krepper. Indiska Berättelser del 9

INDISKA BERÄTTELSER DEL 9 RAMA OCH SITA av Tove Jonstoij efter Ramayana berättelse. Berättare: Magnus Krepper. Indiska Berättelser del 9 INDISKA BERÄTTELSER DEL 9 RAMA OCH SITA av Tove Jonstoij efter Ramayana berättelse Berättare: Magnus Krepper Indiska Berättelser del 9 Har du någon gång tänkt på hur den värsta av alla demoner skulle kunna

Läs mer

Vår tanke med den här lärarhandledningen är att ge er förslag på arbetsformer och diskussionsuppgifter att använda i arbetet med boken. Mycket nöje!

Vår tanke med den här lärarhandledningen är att ge er förslag på arbetsformer och diskussionsuppgifter att använda i arbetet med boken. Mycket nöje! 1 Vår tanke med den här lärarhandledningen är att ge er förslag på arbetsformer och diskussionsuppgifter att använda i arbetet med boken. Mycket nöje! Lärarhandledningen är gjord i mars 2014 av Lena Nilsson

Läs mer

NORRLANDSOPERAN SÖKER STATISTER

NORRLANDSOPERAN SÖKER STATISTER NORRLANDSOPERAN SÖKER STATISTER NorrlandsOperan söker 40 statister till medverkan i utomhusoperan Elektra 2014. Du kommer att jobba med den kända katalanska scenkonstgruppen La Fura dels Baus och blir

Läs mer

Episod. Av Lars Norén

Episod. Av Lars Norén Episod Av Lars Norén Urpremiär på Intiman 14 april 2018 Episod Av Lars Norén Urpremiär på Intiman 14 april 2018 Förlag Lars Natten Norén AB Bearbetning och regi Sofia Jupither Producent Ulrika Josephsson

Läs mer

Kultur i skolan 2012/2013 Kulturutbud för barn och unga

Kultur i skolan 2012/2013 Kulturutbud för barn och unga Kultur i skolan 2012/2013 Kulturutbud för barn och unga är ett regionalt centrum för utveckling och samordning med särskild inriktning på arrangörer inom scenkonsten. Riksteatern Halland arbete utgår från

Läs mer

PATRULLTID & PYJAMASBÖN

PATRULLTID & PYJAMASBÖN PATRULLTID & PYJAMASBÖN Till dig ledare Det viktigaste under lägret är kanske samlingen i den lilla gruppen/patrull? Här finns möjligheten att varje morgonen och kväll på ett särskilt sätt se varandra,

Läs mer

Varma hälsningar, Susanna Vildehav och Mia Kjellkvist, skådespelare och konstnärliga ledare.

Varma hälsningar, Susanna Vildehav och Mia Kjellkvist, skådespelare och konstnärliga ledare. Lärarhandledning Hej! Denna lärarhandledning är till för dig, pedagog eller lärare, som har sett eller ska se Teater Eksems föreställning Mangoträdet. I handledningen ger vi förslag på hur du genom samtal

Läs mer

självmålet analysera LÄRARHANDLEDNING

självmålet analysera LÄRARHANDLEDNING självmålet analysera Det finns lika många sätt att se på en scenkonstföreställning som det finns människor i en publik. Ett samtal efter en föreställning kan bredda och fördjupa upplevelsen, och det kan

Läs mer

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder!

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! Möt världen. Bli utbytesstudent med AFS. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! AFS ger dig möjligheten att lära känna dig själv samtidigt som du får vänner från hela världen. Som utbytesstudent

Läs mer

Selma Lagerlöf Ett liv

Selma Lagerlöf Ett liv ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN ORDLISTA änka (sida 6, rad 14) en gift kvinna som förlorat sin man svärfar (sida 12, rad 8) pappa till din fru eller man pjäs (sida 12, rad 6) föreställning på teater myndig (sida

Läs mer

Att vara Andreas. manus av Lina Ekdahl, regi Karl Ekdahl baserat på boken Du & Jag av Katarina von Bredow

Att vara Andreas. manus av Lina Ekdahl, regi Karl Ekdahl baserat på boken Du & Jag av Katarina von Bredow 1 (5) Att vara Andreas manus av Lina Ekdahl, regi Karl Ekdahl baserat på boken Du & Jag av Katarina von Bredow Föreställning / produktion: Teater Halland Premiär 21 oktober 2016 Framtaget av Maria Ericson,

Läs mer