Medverkande Pingviner kan inte baka ostkaka

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Medverkande Pingviner kan inte baka ostkaka"

Transkript

1 Johan Friberg - Den andra pingvinen Johan är utbildad vid bl a Teaterhögskolan i Göteborg och Dramatiska Institutet, och har arbetat som skådespelare på Malmö Dramatiska Teater, Teater Galeasen, Angereds Teater och Backa Teater. På film har man kunnat se honom i Bäst i Sverige liksom i tv-serien Familjen och TV-versionen av Albert Speer. Han är sedan flera år knuten till den fria gruppen Teater Tamauer, där han verkat både som skådespelare, scenograf och regissör. Johan har också turnerat med commediagruppen Schtunk och deras version av Romeo & Julia. Våren 2010 var Johan aktuell som medregissör till Fjärilspiloterna på Nya Angereds Teater. På Folkteatern har vi tidigare sett Johan i Tidens hundar, Simon och ekarna, barnoperan Tre farbröder som inte ville dö, Hemliga historier, Grus, Ifigenia och H, Teaterspöket och det försvunna hjärtat samt Katitzi. Lars Magnus Larsson - Mullvaden Lars Magnus tillhör Folkteaterns fasta ensemble. Han började egentligen som musiker men sökte sig till teatern efter att ha arbetat med Magnus Nilsson i legendariska gruppen Text & Musik. På Folkteatern har Lars Magnus spelat ett stort antal roller, bland annat i Simon och ekarna, Fordringsägare, barnoperan Tre farbröder som inte ville dö, Processen, Vinst varje gång, Stig Larssons VD, Tre kärlekar, Shortcuts, i Lars Noréns uppsättning av Orestien och senast som Fadern i Skalv. Lars Magnus har också regisserat Unga Folkteaterns La strada del amore och Sista vandringen samt den egna pjäsen Mitt i hela livet som spelats i Kramfors och runt om i västernorrland.

2 Julia Marko-Nord - Den första pingvinen Julia Marko-Nord är utbildad vid Skara Skolscen och därefter vid Teaterhögskolan i Malmö Hon har arbetat på bland annat Angereds Teater i Mattias Anderssons Mental states of Gothenburg (som också spelade på teaterbiennalen i Örebro 2007) och En måste ju leva. Efter det arbetade Julia på Uppsala Stadsteater, där hon medverkade i Ett dockhem, Zorro, Palme, Löjtnanten från Inishmore, Knutby, Soundtrack of your life samt Den blomstertid som kommer. Hon har också arbetat på Radioteatern i Vi som är hundra, På spaning efter den tid som flytt och Syskonbädd samt i diverse filmproduktioner, bland annat Guds djärvaste ängel och Livet i Fagervik hösten 2009, där hon spelade Anjelika. Hösten 2010 debuterade Julia på Folkteatern som Dottern i Lars Noréns Skalv. Lena Birgitta Nilsson - Hönan Lena tillhör Folkteaterns fasta ensemble. Hon är född och uppvuxen i Ed i Dalsland och tillbringade de första åren som nybakad skådis i Norrland. Har gjort utflykter till bland annat Lisebergsteatern Fröken Fleggmans mustasch och Riksteatern, men Folkteatern är hemma och här har vi sett henne i bland annat Juloratoriet, Rika barn leka bäst, Simon och ekarna, Festen, Mammaskrället, Aprilhäxan, Processen, Stig Larssons VD, Sockerpiller, Lars Noréns uppsättning av Orestien och senast som Modern i Skalv. Har också synts på film och TV, bland annat Vita lögner, Svenska hjärtan och senast Andra Avenyn.

3 Ulrich Hub - dramatiker Ulrich Hub är tyskspråkig dramatiker, född i Tübingen i Tyskland Han är skådespelarutbildad vid högskolan i Hamburg och har arbetat som skådespelare och regissör vid ett flertal teatrar i Tyskland samtidigt som han skrivit flera pjäser för barn, ungdomar och vuxna samt film- och TV-manus. Ulrich Hub är idag bosatt i Berlin och har tagit emot flera priser för sin dramatik för barn, bland annat Niederländisch-Deutscher Kinderdramatikerpreis (2000 och 2006), samt Deutscher Kinderhörspielpreis och Deutscher Kindertheaterpreis (2006). spelades första gången 2001 i Duisburg och har sedan dess satts upp på flera teatrar i Tyskland och Holland. Med Folkteaterns Sverigepremiär av blir det också första gången som en pjäs av Ulrich Hub spelas i Sverige. Hasse Carlsson - översättare Hasse Carlsson är utbildad vid dramaturglinjen på Dramatiska Institutet och har efter det arbetat för bland annat Bohusläns Teater och Riksteatern samt varit med och startat de fria teatergrupperna Teater Bastard och Teater Bhopa. Sedan 2001 arbetar Hasse som dramaturg på Folkteatern Göteborg, där han ibland också översatt, skrivit sångtexter och manus till bland annat Staden och stjärnorna, Kiki och Bozo, Processen och senast Ifigenia och H. Hasse utgör också den en halvan av underhållningsduon Lennart & Anna-Karin som genom åren gjort bejublade framträdanden på ett flertal västsvenska scener, senast Cabaret Lorensberg hösten 2010.

4 Lars Norén - regissör Lars Norén är författare, dramatiker och regissör. Det stora genombrottet som dramatiker kom under 80-talet med de delvis självbiografiska pjäserna Natten är dagens mor och Kaos är granne med gud, pjäser som numera ingår i den svenska teaterhistorien. Mellan åren var Lars Norén konstnärlig ledare för Riks Drama på Riksteatern. Här satte han upp en mängd uppmärksammade föreställningar som Tjechovs Måsen, den kontroversiella uppsättningen Sju Tre, Kyla, m fl. Lars Norén har också haft ett flertal regiuppdrag utanför Sverige, bland annat på Deutsches Theater i Berlin, Det Kongelige Teater i Köpenhamn och Theatre Amandiers i Frankrike. Sommaren 2009 tillträdde Lars Norén som konstnärlig ledare för Folkteatern i Göteborg. Våren 2010 regisserade han Aiskylos Orestien i egen bearbetning. Skalv, som är nummer elva i Lars Noréns Terminal-svit, hade urpremiär på Folkteatern hösten Med debuterar Lars som barnteaterregissör.

5 Robert W Ljung Scenograf Robert började på 80 talet att arbeta med Nationalteatern som scenograf och regissör under åren Frilansade parallellt med detta som scenograf och rekvisitör inom film och TV, bl a Änglagård 2 - Andra sommaren, Nolltolerans och Jägarna. Sedan 1986 har Robert gjort scenografin till Bröderna Brothers årliga show där han även gör karaktären Broder Alf. Efter flera egna radioserier, tv-framträdanden och skivor framträder nu Bröderna Brothers med en årlig show i jultid. Robert är även dramatiker och hade 2000-talets första premiär på Pusterviksteatern, den 5 januari, med Borrad Gris där han stod för manus, regi och scenografi. Han har även regisserat TV-såpan Vita Lögner under Förutom med är han även aktuell med scenografin till dansföreställningen Avgränsat med Art of Spectra, som har urpremiär på Folkteatern den 26 mars. Efter spelperioden på Folkteatern ska föreställningen ut på turné i Europa. Robert tillhör Folkteaterns fasta teknikerkår. Ulrika Kärrö - kostymtecknare Ulrika Kärrö har sedan år 2000 frilansat som kostymtecknare för flera av Göteborgs fria teatergrupper, bland andra Teater Tamauer (där hon ingår som medlem), Teater Splendid, Teater Kurage, Allikateatern och Angereds teater. Det här är Ulrikas första tecknaruppdrag på Folkteatern, där hon tidigare arbetat med kostymtillverkning. Ulrika Kärrö är utbildad inom konst, kulturvetenskap, etnologi och teaterskrädderi. Hon är även skaparen av barnklädmärket och figuren Spökfrö.

6 Lars Carlsson - maskör och perukmakare Lars Carlsson kommer från Dalsjöfors utanför Borås men har bott i Göteborg sedan slutet av 80-talet då han började som maskörlärling på Göteborgs Stadsteater. Efter avslutad utbildning har Lars jobbat på de flesta teatrar i Västsverige och med många TV- och filmproduktioner. Den största delen av sitt hittillsvarande yrkesliv har Lars arbetat på GöteborgsOperan där han var i 14 år innan han flyttade över till Folkteatern Sedan dess har Lars ansvarat för maskdesign för större delen av alla föreställningar på Folkteaterns scener. Lars driver också sitt eget företag, Makeup-FX, där han gör special effekts-maskering för film och TV. Mattie Hollósy Lamberg - ljusdesigner Mattie Hollósy Lamberg är utbildad teatertekniker på DI s KY utbildning och har arbetat runt om i Sverige som ljussättare med dans och teater med bl a föreställningarna Från noll i regi av Carolina Frände, Regionteater Väst, Nightrider i regi av Björn Runge, Hunger, regi Mind group, Harper Regan i regi av Anette Norberg på Nya studion, Göteborgs stadsteater, dansförställningen Mor är rar på 24kvadrat, Strindbergs Kristina, i regi av Sisela Lindblom på Strindbergs Intima teater. Hon har arbetat som belysningsmästare/ljustekniker på Dramaten, Göteborgs Stadsteater, Orionteatern, Vadstena Akademien, Teaterhögskolan Stockholm, m fl. I höstas gjorde Mattie sitt första ljusdesignuppdrag på Folkteatern med den publik- och kritikerrosade föreställningen Katitzi. Allan Anttila ljuddesign Allan är utbildad på Göteborgs Stadsteater med Jimmy Olsson som mentor. Han har arbetat som ljudtekniker, ljuddesigner och scenmästare på Folkteatern sedan Har också arbetat med Amandakören, folk-/världsmusik på Ransäterstämman, på Angereds Teater och för Musik i Väst.

Folkteaterns ensemble hösten 2015

Folkteaterns ensemble hösten 2015 Folkteaterns ensemble hösten 2015 Evin Ahmad Evin avslutade sina skådespelarstudier på Stockholms Dramatiska Högskola våren 2015 med produktionen X (regi: Farnaz Arbabi) på Unga Klara. Evin har gjort ett

Läs mer

Medverkande Räls. Sara Wikström - Alice

Medverkande Räls. Sara Wikström - Alice Sara Wikström - Alice Sara tillhör Folkteaterns ensemble och har spelat en mängd roller på teaterns olika scener, bland annat i KRAKEL SPEKTAKEL KUSIN VITAMIN, KÄR LEK, JULORATORIET, DEN OFFENTLIGA SEKTORN,

Läs mer

Tjänsteskrivelse Samarbetsavtal med teaterförening

Tjänsteskrivelse Samarbetsavtal med teaterförening VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KULTURFÖRVALTNING 2013-02-13 DNR KN 2013.004 ANDERS DAHLGREN SID 1/2 ENHETSCHEF KULTUR 08-587 853 65 ANDERS.DAHLGREN@VALLENTUNA.SE KULTURNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Samarbetsavtal

Läs mer

Medverkande Den flygande handläggaren

Medverkande Den flygande handläggaren Ulla Berg Svedin - skådespelare Ulla debuterade i Folkteatern Besökers LAZARILLO och tillhör sedan dess teaterns ensemble. Född och uppvuxen i Västra Medelpad, i närheten av järnvägsknutpunkten Ånge, innan

Läs mer

Medverkande Fragmente

Medverkande Fragmente Anna Ackzell - skådespelare Anna Ackzell är född i Umeå och uppvuxen i Jönköping. 2011-2012 gick hon Nordiska Folkhögskolan i Kungälv där hon spelade i Valerie Solanas ska bli president i Amerika av Sara

Läs mer

Valberedningens presentation av namn i det slutliga förslaget till ny förbundsstyrelse 2014-2018

Valberedningens presentation av namn i det slutliga förslaget till ny förbundsstyrelse 2014-2018 Valberedningens presentation av namn i det slutliga förslaget till ny förbundsstyrelse 2014-2018 VU Anna Carlsson (ordförande) Född 1950. Skådespelare. Anna gick Skara Skolscen 1969-70 och arbetade därefter

Läs mer

Våren 2011. FOLKTEATERN GÖTEBORG Olof Palmes Plats / 413 04 Göteborg 031-60 75 60 / www.folkteatern.se

Våren 2011. FOLKTEATERN GÖTEBORG Olof Palmes Plats / 413 04 Göteborg 031-60 75 60 / www.folkteatern.se Våren 2011 En passionsresa av Brecht med mäktig körsång, en absurd fars för små och stora barn i regi av Lars Norén, ett spännande samarbete mellan Unga Folkteatern, Stadsmissionen och Folkteatern, en

Läs mer

I CAME TO SEE YOU Urpremiär på Intiman 10 oktober 2015

I CAME TO SEE YOU Urpremiär på Intiman 10 oktober 2015 I CAME TO SEE YOU Urpremiär på Intiman 10 oktober 2015 Om jag så bara har en enda dag kvar att leva ska jag resa tillbaka Kan en människa bli kvitt sitt förflutna och radera sin historia? Salim har allt

Läs mer

EN VACKER DAG I PARKEN

EN VACKER DAG I PARKEN EN VACKER DAG I PARKEN Regi: Mia Höglund-Melin Scenografi och kostym: Alex Tarragüel Rubio Rollista: Hon Signe Barfoed Lou Jenny Ellegård Emil Ardalan Hakimi Fard Anna Sofia Landström Emilia Julie Moe

Läs mer

Varma hälsningar, Susanna Vildehav och Mia Kjellkvist, skådespelare och konstnärliga ledare.

Varma hälsningar, Susanna Vildehav och Mia Kjellkvist, skådespelare och konstnärliga ledare. Lärarhandledning Hej! Denna lärarhandledning är till för dig, pedagog eller lärare, som har sett eller ska se Teater Eksems föreställning Mangoträdet. I handledningen ger vi förslag på hur du genom samtal

Läs mer

Projektet kommer med förberedelse, utförande och redovisning, löpa under drygt ett års tid.

Projektet kommer med förberedelse, utförande och redovisning, löpa under drygt ett års tid. Ansökan VG regionen mars 2010 Makt och maktlöshet nio röster från Västra Götaland Ett skrivprojekt för ny dramatik. Sammanfattning Under 2010 2011 vill Barnteaterakademin utveckla sitt uppdrag vad gäller

Läs mer

självmålet analysera LÄRARHANDLEDNING

självmålet analysera LÄRARHANDLEDNING självmålet analysera Det finns lika många sätt att se på en scenkonstföreställning som det finns människor i en publik. Ett samtal efter en föreställning kan bredda och fördjupa upplevelsen, och det kan

Läs mer

SATSA PÅ DANSKONSTENS UTVECKLING I GÖTEBORG BAKGRUND

SATSA PÅ DANSKONSTENS UTVECKLING I GÖTEBORG BAKGRUND SATSA PÅ DANSKONSTENS UTVECKLING I GÖTEBORG BAKGRUND Med 35 års erfarenhet och verksamhet i danslivet har vi länge varit bekymrade över utvecklingen inom danskonsten i Göteborg. Danskonsten i Göteborg

Läs mer

Röster om nationalism från hela Sverige länsteatrarna intar Dramaten

Röster om nationalism från hela Sverige länsteatrarna intar Dramaten Röster om nationalism från hela Sverige länsteatrarna intar Dramaten Fri entré när landets länsteatrar kommer till Dramaten och ger sin bild av nationalismen i dagens Sverige. Föreställningen Jag vill

Läs mer

Skål för Åmål. Expressen Fredag förfestade med skådisarna i höstens film

Skål för Åmål. Expressen Fredag förfestade med skådisarna i höstens film Fucking Åmål Skål för Åmål. Expressen Fredag förfestade med skådisarna i höstens film TROLLHÄTTAN Finns det saker du skulle vilja göra men som du inte vågar? Se Fucking Åmål. Efteråt känns ingenting omöjligt.

Läs mer

Fan ska vara skådespelerska 45+

Fan ska vara skådespelerska 45+ Fan ska vara skådespelerska 45+ En kartläggning av arbetsmarknaden 2001 för Skådespelare Dramatiker Regissörer Del A Sammanfattning och kommentarer Av Karin Enberg INNEHÅLLSFÖRTECKNING Tillvägagångssätt

Läs mer

Välkommen till Täljerevyn!

Välkommen till Täljerevyn! täljerevyn 1999 Välkommen till Täljerevyn! 1998 var året då vanliga människor helt plötsligt kunde bli kändisar. Robinson- Martin och Robinson-Kent jagade Hjalle och Heavy som blev rikskändisar genom att

Läs mer

VILJA VÄL Av Kristian Hallberg Urpremiär på Hipp 17 oktober 2014

VILJA VÄL Av Kristian Hallberg Urpremiär på Hipp 17 oktober 2014 VILJA VÄL Av Kristian Hallberg Urpremiär på Hipp 17 oktober 2014 Urpremiär för Vilja väl inspirerad av unga Malmöbors livsberättelser Sju ungdomar, två vuxna, en stad. Under ett knappt dygn i Malmö möter

Läs mer

Magister examen i teaterregi 2011

Magister examen i teaterregi 2011 Magister examen i teaterregi 2011 X. Det är första gången som Dramatiska institutet, numera Stockholms dramatiska högskola, driver en magisterkurs i teaterregi. Ett pilotprojekt som har innehållit allt

Läs mer

Anslag 28:6 Regional musikverksamhet samt regionala och lokala teater-, dans- och musikinstitutioner

Anslag 28:6 Regional musikverksamhet samt regionala och lokala teater-, dans- och musikinstitutioner 1 (5) Bilaga till styrelsens beslut -02-16 AB Regionteatern Blekinge Kronoberg 10 978 000 1 104 000 0 285 000 285 000 0 10 693 000 AB Upsala Stadsteater 14 794 000 0 0 0 0 0 14 794 000 Borås Stadsteater

Läs mer

Redovisning av Resebidrag inom Teater Sara Kander, scenograf Resa till Teaterfestival Famfest 2013, Santiago, Chile 11-23 juli 2013

Redovisning av Resebidrag inom Teater Sara Kander, scenograf Resa till Teaterfestival Famfest 2013, Santiago, Chile 11-23 juli 2013 Redovisning av Resebidrag inom Teater Sara Kander, scenograf Resa till Teaterfestival Famfest 2013, Santiago, Chile 11-23 juli 2013 Pantomimteaterns föreställning Charlies unge, som jag arbetat med, var

Läs mer

Den förlorade sonen:

Den förlorade sonen: Den förlorade sonen En bildrik berättelse direkt ur Lukas evangelium 15 och gjord efter bibeltexten. Handlar om sonen som bryter med hemmet och slarvar bort sin förmögenhet i främmande land, ångrar sig

Läs mer

Mats-Arne Larsson. Mats-Arne Larsson

Mats-Arne Larsson. Mats-Arne Larsson CV Profil Lång och skiftande erfarenhet av teater, musik och kultur med både konstnärlig och administrativ inriktning. Mångsidig kommunikatör med en bakgrund av inspirerande arbetsledning. Arbetserfarenhet

Läs mer

HYBRIDEN - ETT NYDANANDE DANSKOMPANI PÅ STABIL GRUND

HYBRIDEN - ETT NYDANANDE DANSKOMPANI PÅ STABIL GRUND HYBRIDEN - ETT NYDANANDE DANSKOMPANI PÅ STABIL GRUND INLEDNING Hur skall danslivet i Västra Götaland lyftas till en ny nivå? Hur kan vi använda befintliga resurser och strukturer på ett effektivt och framåtriktat

Läs mer

SVENSK TEATERUNION Rådsmöte nr 1 SVENSKA ITI 2009-03-23. Tid: kl 13.00 17.00 Caféteatern, Stockholms Stadsteater

SVENSK TEATERUNION Rådsmöte nr 1 SVENSKA ITI 2009-03-23. Tid: kl 13.00 17.00 Caféteatern, Stockholms Stadsteater SVENSK TEATERUNION Rådsmöte nr 1 SVENSKA ITI 2009-03-23 Tid: kl 13.00 17.00 Plats: Caféteatern, Stockholms Stadsteater Närvarande: Se bilaga 1 Mötets öppnande Mötet öppnades av unionens ordförande Ingrid

Läs mer

SA L TSJÖ B A D E N S TE A TE R K L U B B

SA L TSJÖ B A D E N S TE A TE R K L U B B Program nr 1 hösten 2009 SA L TSJÖ B A D E N S TE A TE R K L U B B TEATER OPERA Teaterhösten 2009 startar med kritikerrosade komedier och med nya uppsättningar av Ingmar Bergmans pjäser. Ni som är medlemmar

Läs mer

Kulturama Teater Ta plats på scen

Kulturama Teater Ta plats på scen Kulturama Teater Ta plats på scen Kulturama Teater 1 Sveriges största center för estetiska utbildningar Drömmer du om en framtid som skådespelare? Då måste du lära dig att förstå och kunna gestalta varför

Läs mer

KULTURHUVUDSTADSPAKET TILL VÄSTERBOTTENS KOMMUNER

KULTURHUVUDSTADSPAKET TILL VÄSTERBOTTENS KOMMUNER KULTURHUVUDSTADSPAKET TILL VÄSTERBOTTENS KOMMUNER Hej! Rock art in Sápmi (Västerbottens museum), River Stories (NorrlandsOperan) och Västerbottensteatern gör gemensam sak och erbjuder sju kulturhuvudstadsproduktioner

Läs mer

SKÅNSK 2014 TEATERDAG

SKÅNSK 2014 TEATERDAG I SAMARBETE MED RIKSTEATERN SKÅNE PRESENTERAR SKÅNSK 2014 TEATERDAG TISDAG 11 MARS MALMÖ SJU HELA FÖRESTÄLLNINGAR PRESENTATIONER AV FÖRESTÄLLNINGAR FRUKOST, FIKA OCH LUNCH ANMÄLNINGSINFORMATION PÅ SISTA

Läs mer

Dockteaterkollektivet. Dockspelare i föreställningarna Monster! och Örnen och Björnen.

Dockteaterkollektivet. Dockspelare i föreställningarna Monster! och Örnen och Björnen. Kronologisk CV Erik Häger 073-937 45 97, info@erikhager.se www.erikhager.se 2013-02 Dockteaterkollektivet. Dockspelare i föreställningarna Monster! och Örnen och Björnen. 2012-10-2013-02 Hågoland Teater,

Läs mer

Produktion. Författare Manus Regi Koreograf Scenografi Ljuddesign. Ljusdesign Kostymdesign. Mask och hårdesign Grafisk profil Foto

Produktion. Författare Manus Regi Koreograf Scenografi Ljuddesign. Ljusdesign Kostymdesign. Mask och hårdesign Grafisk profil Foto Pettson & Findus Produktion Författare Manus Regi Koreograf Scenografi Ljuddesign Ljusdesign Kostymdesign Mask och hårdesign Grafisk profil Foto Marknadsföring Producent Sven Nordqvist Suzanne Carling

Läs mer

Lilla Döden hälsar på Av Kitty Crowther

Lilla Döden hälsar på Av Kitty Crowther Lilla Döden hälsar på Av Kitty Crowther Regi: Ada Berger Scenografi och kostym: Erika Magnusson Kompositör: Stefan Johansson Ljus: Anni Johansson Mask: Åsa Trulsson Koreografi: Minna Krook I rollerna Elsewise

Läs mer

På spaning efter jämställdhet del 2

På spaning efter jämställdhet del 2 På spaning efter jämställdhet del 2 och män i scenkonsten i Sverige 2008 SVENSK TEATERUNION SVENSKA ITI På spaning efter jämställdhet del 2 och män i scenkonsten i Sverige 2008 Innehåll 6 Inledning 9 Innehåll

Läs mer

Svensk Filmdatabas. Johan Bjerkner Stefan Sundlöf. Johan Bjerkner. Stefan Sundlöf. Stefan Sundlöf. Bengt Johansen. Malin Johansson.

Svensk Filmdatabas. Johan Bjerkner Stefan Sundlöf. Johan Bjerkner. Stefan Sundlöf. Stefan Sundlöf. Bengt Johansen. Malin Johansson. Nabila Dvd-titel i Sverige Nabila Produktionsuppgifter: Produktionsbolag Knaster Film Stockholm AB, Stockholm Samproduktionsbolag Sveriges Television AB. SVT Väst, Göteborg Film i Väst AB, Trollhättan

Läs mer

FELICIA Var går gränsen mellan samtal och föreställning?

FELICIA Var går gränsen mellan samtal och föreställning? FELICIA Var går gränsen mellan samtal och föreställning? Teaterprojekt om beroende och medberoende i familjer med alkoholeller missbruksproblem 2012-2016. Skapad av Moa Silén & Shari Sabel Strandmark Transkribering

Läs mer

MIN VÄN JOHAN HATAR KULTUR. En föreläsning av Robert Lillhonga. Är kultur viktigt, är kultur för alla och varför provocerar kultur?

MIN VÄN JOHAN HATAR KULTUR. En föreläsning av Robert Lillhonga. Är kultur viktigt, är kultur för alla och varför provocerar kultur? MIN VÄN JOHAN HATAR KULTUR En föreläsning av Robert Lillhonga Är kultur viktigt, är kultur för alla och varför provocerar kultur? 1 BAKGRUND Johan är en av mina bästa vänner. Hans två största intressen

Läs mer

Avskalat vs pråligt. Johanna Uddén

Avskalat vs pråligt. Johanna Uddén Avskalat vs pråligt Johanna Uddén 32 Hur mycket kan jag blanda utan att det blir för mycket? Kan det bli för mycket? Hur ska skålen användas? Är den bruksvänlig? Måste den vara det? Är den bra på att innehålla?

Läs mer

Pressmaterial. Folkteatern Göteborg höstrepertoar 2011 2011-05-26

Pressmaterial. Folkteatern Göteborg höstrepertoar 2011 2011-05-26 Pressmaterial Folkteatern Göteborg höstrepertoar 2011 2011-05-26 För mer information, kontakta Tina Phipps, 031-60 75 63, tina.phipps@folkteatern.se Apatiska för nybörjare Av Jonas Hassen Khemiri, inspirerad

Läs mer

MIN VÄN JOHAN HATAR KULTUR. En föreläsning av Robert Lillhonga

MIN VÄN JOHAN HATAR KULTUR. En föreläsning av Robert Lillhonga MIN VÄN JOHAN HATAR KULTUR En föreläsning av Robert Lillhonga 1 BAKGRUND Johan är en av mina bästa vänner. Hans två största intressen i livet är fotbollsklubben Arsenal och Formel 1. Johan gillar inte

Läs mer

BIBI ANDERSSON, Efter syndafallet 1964 Dramaten, Stockholm. Sibyllegatan 2, Stockholm www.musikochteatermuseet.se

BIBI ANDERSSON, Efter syndafallet 1964 Dramaten, Stockholm. Sibyllegatan 2, Stockholm www.musikochteatermuseet.se BIBI ANDERSSON, Efter syndafallet 1964 Dramaten, Stockholm 1 Sibyllegatan 2, Stockholm www.musikochteatermuseet.se visas på Musik- och teatermuseet 19 april 2013 6 januari 2014 Fotografier från teater-

Läs mer

Bryggeriteatern i Visby 1980-82, Atelierteatern i Göteborg 1982-87, Folkteatern i Gävleborg 1987-88 (Den stora vreden), Ståuppkomik 1988-1998,

Bryggeriteatern i Visby 1980-82, Atelierteatern i Göteborg 1982-87, Folkteatern i Gävleborg 1987-88 (Den stora vreden), Ståuppkomik 1988-1998, Babben Larsson Teaterhögskolan i Stockholm 1977-80 Bryggeriteatern i Visby 1980-82, Atelierteatern i Göteborg 1982-87, Folkteatern i Gävleborg 1987-88 (Den stora vreden), Ståuppkomik 1988-1998, "Rektor"

Läs mer

JÖNKÖPING OPEN 5-13 NOV. program

JÖNKÖPING OPEN 5-13 NOV. program JÖNKÖPING OPEN 5-13 NOV program tors 5 nov 18 Föreläsning Mariah Larsson från Lunds universitet Om Mai Zetterling och svenskt 1960-tal 19 Film Flickorna av Mai Zetterling (1968) (Fri entré Obs! Begränsat

Läs mer

NORRLANDSOPERAN SÖKER STATISTER

NORRLANDSOPERAN SÖKER STATISTER NORRLANDSOPERAN SÖKER STATISTER NorrlandsOperan söker 40 statister till medverkan i utomhusoperan Elektra 2014. Du kommer att jobba med den kända katalanska scenkonstgruppen La Fura dels Baus och blir

Läs mer

På spaning efter jämställdhet Kvinnor och män i scenkonsten i Sverige 2007

På spaning efter jämställdhet Kvinnor och män i scenkonsten i Sverige 2007 På spaning efter jämställdhet och män i scenkonsten i Sverige 2007 SVENSK TEATERUNION SVENSKA ITI På spaning efter jämställdhet och män i scenkonsten i Sverige 2007 Innehåll 7 Förord 9 Skilda världar av

Läs mer

URPREMIÄR PÅ INTIMAN 10 OKT KL 18 I CAME TO SEE YOU AV KARIM RASHED ANKRAH+SJÖVALL MALMOSTADSTEATER.SE

URPREMIÄR PÅ INTIMAN 10 OKT KL 18 I CAME TO SEE YOU AV KARIM RASHED ANKRAH+SJÖVALL MALMOSTADSTEATER.SE URPREMIÄR PÅ INTIMAN 10 OKT KL 18 I CAME TO SEE YOU AV KARIM RASHED ANKRAH+SJÖVALL MALMOSTADSTEATER.SE MIRAN KAMALA ANETTE LINDBÄCK KARIM RASHED HELEN AL-JANABI I CAME TO SEE YOU Av Karim Rashed Urpremiär

Läs mer

Se bilder och entreprenörer från Eget Företag 2009-10-15 Senast uppdaterad 2009-10-18

Se bilder och entreprenörer från Eget Företag 2009-10-15 Senast uppdaterad 2009-10-18 Se bilder och entreprenörer från Eget Företag 2009-10-15 Senast uppdaterad 2009-10-18 Eget Företag-mässan 2009 har bjudit på massa entreprenörer, intressanta seminarier OCH många nya Driftigmedlemmar.

Läs mer

Logmöten. 8-26 augusti. Stommen Ornunga. Tomas Sjödin Leif Nordlander Emil Jonzon Britta Hermansson med flera...

Logmöten. 8-26 augusti. Stommen Ornunga. Tomas Sjödin Leif Nordlander Emil Jonzon Britta Hermansson med flera... Logmöten Stommen Ornunga 8-26 augusti Tomas Sjödin Leif Nordlander med flera... Tomas Sjödin Jag lutar åt Gud 9 augusti Tomas Sjödin är pastor och en av Sveriges mest lästa kristna författare med böcker

Läs mer

Länsteatrarna driver den regionala scenkonstens intressen och skapar mötesplatser för dialog, erfarenhetsutbyte och utveckling.

Länsteatrarna driver den regionala scenkonstens intressen och skapar mötesplatser för dialog, erfarenhetsutbyte och utveckling. Länsteatrarna driver den regionala scenkonstens intressen och skapar mötesplatser för dialog, erfarenhetsutbyte och utveckling. Vi samverkar regionalt, nationellt och internationellt. Våra 19 medlemsteatrar

Läs mer

Produktion. Suzanne Carling. Text & Musik till Här vill jag bo Alexandra Larson. Bepa Hedåsen. Andreas Ekbåge

Produktion. Suzanne Carling. Text & Musik till Här vill jag bo Alexandra Larson. Bepa Hedåsen. Andreas Ekbåge Pettson & Findus 2013 Produktion Författare Sven Nordqvist Manus Suzanne Carling Regi Suzanne Carling Koreograf Cecilia Tomasdotter Scenografi Erik Bohlin Text & Musik till Här vill jag bo Alexandra Larson

Läs mer

Hasselnoten. Ett informationsblad från Hässleholms Musik & Kulturskolas Föräldraförening. Mars 2009

Hasselnoten. Ett informationsblad från Hässleholms Musik & Kulturskolas Föräldraförening. Mars 2009 ##3 & 4 Hasselnoten.. Ett informationsblad från Hässleholms Musik & Kulturskolas Föräldraförening Mars 2009 Låtlaget, förstärkta med en norsk klarinettist, spelar utanför Kulturhuset i Hässleholm. Vilka

Läs mer

Nyhetsbrev februari 2013

Nyhetsbrev februari 2013 Stig Hansen Fra: Svenska ASSITEJ på vegne af Svenska ASSITEJ Sendt: 7. februar 201310:57 Til: Stig Hansen Emne: Nyhetsbrev februari 2013 Nyhetsbrev

Läs mer

Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2015

Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2015 Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2015 Styrelsen Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Uppsala får härmed avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

Läs mer

VAR ÄR MITT HEM? av Danjin Malinovic LÄRAR- HANDLEDNING Teaterupplevelse på turné för skolår 7-9 & gymnasiet

VAR ÄR MITT HEM? av Danjin Malinovic LÄRAR- HANDLEDNING Teaterupplevelse på turné för skolår 7-9 & gymnasiet VAR ÄR MITT HEM? av Danjin Malinovic LÄRAR- HANDLEDNING Teaterupplevelse på turné för skolår 7-9 & gymnasiet Innehåll: Om Var är mitt hem? & Lärarhandledningen sid. 1. Inför teaterbesöket sid. 2. Om regissören

Läs mer

Om du tar steget, växer marken fram under fötterna Kanske kan du gå ända till havet Om du öppnar dig finns en människa där

Om du tar steget, växer marken fram under fötterna Kanske kan du gå ända till havet Om du öppnar dig finns en människa där Om du tar steget, växer marken fram under fötterna Kanske kan du gå ända till havet Om du öppnar dig finns en människa där Ur Det omöjliga Av Göran Sonnevi Min starka scenbild, tre kuber flödande av ljus,

Läs mer

en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum

en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Fröken Julie - högläsning och fördjupning, närläsnings- och funderingsfrågor Det här är en serie lektioner som utgår från den lättlästa

Läs mer

ÄNTLIGEN! Invigning AV VÅR NYA BARN OCH UNGDOMSSCEN!

ÄNTLIGEN! Invigning AV VÅR NYA BARN OCH UNGDOMSSCEN! 1 ÄNTLIGEN! Invigning AV VÅR NYA BARN OCH UNGDOMSSCEN! För att uppmärksamma invigningen av vår nya scen för scenkonst för barn och unga i Skärholmen, öppnar vi våra dörrar och bjuder in till en seminarievecka.

Läs mer

Brita Borg hyllas med show på Statt i Piteå

Brita Borg hyllas med show på Statt i Piteå 1 av 5 2013-09-20 08:45 Brita Borg hyllas med show på Statt i Piteå Mattias Enn tolkar Brita Borg på Piteå stadshotell i morgon kväll, onsdag. Showen Banne mig är hans hyllning till revystjärnan bakom

Läs mer

MIN VÄN JOHAN HATAR KULTUR. En föreläsning av Robert Lillhonga

MIN VÄN JOHAN HATAR KULTUR. En föreläsning av Robert Lillhonga MIN VÄN JOHAN HATAR KULTUR En föreläsning av Robert Lillhonga 1 BAKGRUND Johan är en av mina bästa vänner. Hans två största intressen i livet är fotbollsklubben Arsenal och Formel 1. Johan gillar inte

Läs mer

En Midsommarnattsdröm spelas på Fjäderholmsteatern i sommar!

En Midsommarnattsdröm spelas på Fjäderholmsteatern i sommar! PRESSMEDDELANDE 2012-05-24 En Midsommarnattsdröm spelas på Fjäderholmsteatern i sommar! På självaste midsommarafton är det premiär för Shakespeares En Midsommarnattsdröm på Fjäderholmsteatern. I rollerna

Läs mer

Medlem Årsavgift Antal röster. Kungliga Operan AB GöteborgsOperan AB Malmö Opera och Musikteater AB

Medlem Årsavgift Antal röster. Kungliga Operan AB GöteborgsOperan AB Malmö Opera och Musikteater AB CS 2018-04-18 Bilaga 1 Röstlängd Vid Svensk Scenkonsts stämma i Stockholm den 2 maj 2018 Medlem Årsavgift Antal röster Kungliga Operan AB 2 140 870 12 GöteborgsOperan AB 1 922 660 12 Stockholms Stadsteater

Läs mer

3. Val av ordförande och sekreterare för årsmötesförhandlingarna Till mötesordförande valdes Susanne Nyman, som sekreterare Gunnel Becker.

3. Val av ordförande och sekreterare för årsmötesförhandlingarna Till mötesordförande valdes Susanne Nyman, som sekreterare Gunnel Becker. 1 Protokoll fört vid Selma Lagerlöf-sällskapets årsmöte 8/8 2015 Plats: Berättarladan, Rottneros Närvarande: ett sextiotal av sällskapets medlemmar samt från styrelsen ordf. Eva Eriksson, Herta Hedlund,

Läs mer

Projektbeskrivning. Burkpojken. Teater Arcadia

Projektbeskrivning. Burkpojken. Teater Arcadia Projektbeskrivning Burkpojken Teater Arcadia Projektidén Med uppförandet av Christine Nöstlingers Burkpojken vill vi närma oss de barn i Västra Götalandsregionen som snart kommer att tas upp i tonårens

Läs mer

Tältprojektet///Östersjöfestivalen

Tältprojektet///Östersjöfestivalen Tältprojektet///Östersjöfestivalen 19 juli Kl.11.00-12.00 Staffan Björklund: Madame Rot - prisvinnande dockteater med säreget uttryck En äkta Morotsmadam av ädlaste rotfruktstam! Och Gammelrot, långtifrån

Läs mer

Estetiska. programmet HALMSTAD GYMNASIESKOLA

Estetiska. programmet HALMSTAD GYMNASIESKOLA Estetiska programmet HALMSTAD GYMNASIESKOLA estetiska programmet your way to express Estetiska programmet är för dig som tänker dig en framtid där vidare studier, inom såväl estetiska som andra verksamhetsområden

Läs mer

DELÅRSRAPPORT Januari Mars 2004 2Entertain AB (publ), org nr 556301-2730

DELÅRSRAPPORT Januari Mars 2004 2Entertain AB (publ), org nr 556301-2730 DELÅRSRAPPORT Januari Mars 2004 2Entertain AB (publ), org nr 556301-2730 Omsättningen 56,2 MSEK (44,7 MSEK). Rörelseresultatet 4,3 MSEK (3,0 MSEK). Stora publiksuccéer i Sverige med bla Barnaskrik och

Läs mer

Dramatikerns verktygslåda

Dramatikerns verktygslåda Dramatikerns verktygslåda Jesper Harries föredrag vid Centrum för dramatiks seminarium Att skapa en berättelse på Sjöhistoriska den 2 april 2012. En brokig samling Vi som skriver dramatik är en ganska

Läs mer

Lärarmaterial Ett Drömspel av August Strindberg

Lärarmaterial Ett Drömspel av August Strindberg Slottsgatan 11 722 11 Västerås Tel 021-470 41 00 info@vastmanlandsteater.se vastmanlandsteater.se Lärarmaterial Ett Drömspel av August Strindberg Inspirationsmaterialet bygger på en föreläsning av professor

Läs mer

> > O C H NÅGON BLEV I N T E K NIVHUGGEN

> > O C H NÅGON BLEV I N T E K NIVHUGGEN HANDLEDNINGSMATERIAL Affischbild: Emilia Bergmark-Jiménez FÖR L Ä R A R E O C H A NDRA VUXNA > > O C H NÅGON BLEV I N T E K NIVHUGGEN >>VÄLKOMNA Vad kul att du valt att se Och ingen blev knivhuggen på

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Musikdramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Musikdramatisk inriktning Det första

Läs mer

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson SPF Högsboseniorerna Foto Sia Magnusson PROGRAM HÖSTEN 2013 Göteborg i augusti 2013 Hjärtligt välkomna tillbaka efter sommaruppehållet! Hoppas att ni alla kunnat njuta av den sköna sommaren. En i mitt

Läs mer

SPÄCKAT PROGRAM - VÄLKOMMEN!!

SPÄCKAT PROGRAM - VÄLKOMMEN!! SPÄCKAT PROGRAM - VÄLKOMMEN!! Programmet för årets Dante-dagen är som alltid anpassat för alla lärare i åk F till och med gymnasiet. Vi har tyvärr fått tilldelat oss mindre resurser än tidigare år, men

Läs mer

UTBILDNINGSPROGRAMMET FÖR LJUSDESIGN

UTBILDNINGSPROGRAMMET FÖR LJUSDESIGN Val av nya studerande till Konstuniversitetets Teaterhögskolan 2015 UTBILDNINGSPROGRAMMET FÖR LJUSDESIGN Treårig utbildning, 180 sp Den grundläggande uppgiften för utbildningsprogrammet för ljusdesign

Läs mer

Utveckling av teater och nyskriven dramatik för barn och ungdom Projektbeskrivning för Barnteaterakademin 2009 med Angereds Teater som ny huvudman

Utveckling av teater och nyskriven dramatik för barn och ungdom Projektbeskrivning för Barnteaterakademin 2009 med Angereds Teater som ny huvudman Till Västra Götalandsregionens kulturnämnd Utveckling av teater och nyskriven dramatik för barn och ungdom Projektbeskrivning för Barnteaterakademin 2009 med Angereds Teater som ny huvudman Syfte Ansökan

Läs mer

Kristendomen...2 Kristendomen ut i världen...2. Kristendomen kommer till Sverige...5. Proteströrelser i kyrkan...7

Kristendomen...2 Kristendomen ut i världen...2. Kristendomen kommer till Sverige...5. Proteströrelser i kyrkan...7 Kristendomen...2 Kristendomen ut i världen...2 De kristna förföljs...2 Kristendomen blir mäktig...3 Vem ska bestämma?...3 Den apostoliska trosbekännelsen...3 Kristendomen kommer till Sverige...5 Sverige

Läs mer

Senatsförvaltningen för vetenskap, forskning och kultur (Berlin) 23 april 2003

Senatsförvaltningen för vetenskap, forskning och kultur (Berlin) 23 april 2003 Senatsförvaltningen för vetenskap, forskning och kultur (Berlin) 23 april 2003 Frågeformulär till sammanträdet i Europaparlamentets utskott för kultur, ungdomsfrågor, utbildning, medier och idrott den

Läs mer

När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19

När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19 Predikan, Korskyrkan Borås den 15 oktober 2006, av Micael Nilsson När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19 SARA Den är veckan har jag stämt möte med Sara. Det har inte varit så enkelt

Läs mer

Varför Genomförandeplan?

Varför Genomförandeplan? Äldreboende Varför Genomförandeplan? Kvalitetssäkrar omvårdnaden säkerställer att boendes behov blir tillgodosedda. Stödjer personal att arbeta behovsinriktat. Behovsstyrt istället för insatsstyrt. Personalen

Läs mer

UTSTÄLLNINGAR. Textilia. textilkonstnär katrin bawah

UTSTÄLLNINGAR. Textilia. textilkonstnär katrin bawah Textilia Textilia Huset med balkongerna Hamngatan 27 Svôlte Street 29 A Lekstugan Farstubron Lilla Fönstret Stora fönstret Hus från Pengsjö Mormor Lisa Klass 3 C examen Din för evigt Tills döden skiljer

Läs mer

Ärende: 1. Sammanträdet öppnas Ordförande Thomas Ohlsson hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat

Ärende: 1. Sammanträdet öppnas Ordförande Thomas Ohlsson hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat Protokoll för Länsteatrarnas styrelsemöte 29/30 september 2013 Sammanträde 5/2013 Närvarande; Thomas Ohlsson, (ordf.) Lena Carlbom, Lennart Thörnlund, Magnus Holm, Linde Sjöstedt (sekr.). Malin Axelsson

Läs mer

Kajsa Kavat. Läs en film-handledning av Mattias Gordon

Kajsa Kavat. Läs en film-handledning av Mattias Gordon Kajsa Kavat Läs en film-handledning av Mattias Gordon INNEHÅLL Inledning 3 Att berätta i bok och film 3 Filmhandledning Kajsa Kavat 4 Berättelsens helhet 4 Hur skiljer sig berättelserna åt? 4 Vad skiljer

Läs mer

Riksteatern Östergötland presenterar Utbudet inför vårterminen 2013

Riksteatern Östergötland presenterar Utbudet inför vårterminen 2013 Scenkonst på väg! Teater- och dansföreställningar Våren 2013 Riksteatern Östergötland presenterar Utbudet inför vårterminen 2013 Allmänt Här presenteras scenkonstutbudet för barn och unga våren 2013 med

Läs mer

DELÅRSRAPPORT Januari juni 2003 2Entertain AB (publ), org nr 556301-2730

DELÅRSRAPPORT Januari juni 2003 2Entertain AB (publ), org nr 556301-2730 DELÅRSRAPPORT Januari juni 2003 2Entertain AB (publ), org nr 556301-2730 Omsättning 71,2 MSEK (27,7 MSEK) Resultatet efter finansnetto 0,0 MSEK (-1,0 MSEK) Rekordförsäljning på Vallarnas Friluftsteater

Läs mer

Scenkonstens omställnings- och karriärväxlingsavtal

Scenkonstens omställnings- och karriärväxlingsavtal PROTOKOLLSBILAGA 1 Scenkonstens omställnings- och karriärväxlingsavtal 1 Omfattning Detta avtal omfattar anställda inom angivna konstnärliga yrkesgrupper vid offentligt finansierade teater-, dans- och

Läs mer

Barnarrangemang. från vårens kulturprogram

Barnarrangemang. från vårens kulturprogram Barnarrangemang från vårens kulturprogram 2013 2 Måndag 11 februari Barnteater med Sagofén Isadora Ballong på gång Sagofén Isadora, en fågel och en drake bor i varsitt hus, men egentligen vill de ut och

Läs mer

>>HANDLEDNINGSMATERIAL >>SYSTRAR FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA. Affischbild: Pia Nilsson Grotherus

>>HANDLEDNINGSMATERIAL >>SYSTRAR FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA. Affischbild: Pia Nilsson Grotherus >>HANDLEDNINGSMATERIAL FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA >>SYSTRAR Affischbild: Pia Nilsson Grotherus >>VÄLKOMNA Vad kul att du har valt att se Systrar på Uppsala stadsteater med din klass. Vi är stolta över

Läs mer

ÄMNESRAPPORTER FRÅN FRAMTIDSFORUM I KRISTIANSTAD 17 MAJ. RIKSTEATERN OCH FRAMTIDEN VAD ÄR VIKTIGT?

ÄMNESRAPPORTER FRÅN FRAMTIDSFORUM I KRISTIANSTAD 17 MAJ. RIKSTEATERN OCH FRAMTIDEN VAD ÄR VIKTIGT? ÄMNESRAPPORTER FRÅN FRAMTIDSFORUM I KRISTIANSTAD 17 MAJ. RIKSTEATERN OCH FRAMTIDEN VAD ÄR VIKTIGT? Publikmål kontra småorter/små scener (18 prioritets-pluppar) Små scener är viktiga av olika anledningar.

Läs mer

TONSPRÅK FORTBILDNING OCH INSPIRATION VÄNERSBORG 27 OKTOBER 2014

TONSPRÅK FORTBILDNING OCH INSPIRATION VÄNERSBORG 27 OKTOBER 2014 TONSPRÅK FORTBILDNING OCH INSPIRATION VÄNERSBORG 27 OKTOBER 2014 Lärande med musik, dans, konst och teater Konst, kultur och skapande verksamhet är en viktig del av livet. Tonspråk är konferensen som kopplar

Läs mer

Creative Learning Department Utveckling av den kulturpedagogiska verksamheten på Gothenburg English Studio Theatre

Creative Learning Department Utveckling av den kulturpedagogiska verksamheten på Gothenburg English Studio Theatre Creative Learning Department Utveckling av den kulturpedagogiska verksamheten på Gothenburg English Studio Theatre GEST The Gothenburg English Speaking Theatre Chapmans torg 10 BV, SE-414 54 Gothenburg

Läs mer

HUNDRAÅRSJUBILEUM 1912-2012 PROGRAM 1 JANUARI-MARS 2012

HUNDRAÅRSJUBILEUM 1912-2012 PROGRAM 1 JANUARI-MARS 2012 HUNDRAÅRSJUBILEUM 1912-2012 PROGRAM 1 JANUARI-MARS 2012 Victoriateatern 1912-2012 Den 9 september fyller Victoriateatern 100 år! Vi kommer fira hela året! Håll dig uppdaterad på www.victoria.se 20/1 ARLO

Läs mer

Vid Svensk Scenkonsts stämma i Stockholm den 8 maj 2019

Vid Svensk Scenkonsts stämma i Stockholm den 8 maj 2019 CS 209-04-24 Bilaga Röstlängd Vid Svensk Scenkonsts stämma i Stockholm den 8 maj 209 Kungliga Operan AB 2 72 28 kr 2 GöteborgsOperan AB 2 025 002 kr 2 Stockholms Stadsteater AB 628 336 kr Malmö Opera och

Läs mer

Kalendarium Scenkonstbiennalen 2013

Kalendarium Scenkonstbiennalen 2013 101 Teater för de som hatar teater 14:00-14:45 2013-05-21 102 NJUTNINGENS EKONOMI / Poste Restante 14:00-16:30 2013-05-21 F 103 RENT / Högskolan för scen och musik i Göteborg 14:00-17:00 2013-05-21 F 104

Läs mer

Skapande skola med Lilla Vilda Teatern: Känslor

Skapande skola med Lilla Vilda Teatern: Känslor Skapande skola med Lilla Vilda Teatern: Känslor Målgrupp F- klass, åk 1 och åk 2 Mål och syfte Syftet är att genom drama, lek och teater fördjupa sig i temat Känslor, hur man kan förhålla sig till egna

Läs mer

Kultur för alla? Om tillgänglighet, interaktion och integritet

Kultur för alla? Om tillgänglighet, interaktion och integritet Kultur för alla? Om tillgänglighet, interaktion och integritet Auktionsverket Kulturarena 12 13 november 2015 Vad behövs för att fler ska ta del av och delta i det offentligt finansierade kulturlivet?

Läs mer

34-39 Pantominteatern.indd 34 2015-10-22 09:53

34-39 Pantominteatern.indd 34 2015-10-22 09:53 34 34-39 Pantominteatern.indd 34 2015-10-22 09:53 På scenen Påfågeln vid S:t Eriksplan spelas teater med rörelser som enda språk. En ordlös mimföreställning kan spelas för flyktingbarn, hörselskade personer

Läs mer

Farmor Gerda Theresia Larsson, född Gustafsson (Farmor till Gunnel, Gerd och Kjell)

Farmor Gerda Theresia Larsson, född Gustafsson (Farmor till Gunnel, Gerd och Kjell) Farmor Gerda Theresia Larsson, född Gustafsson (Farmor till Gunnel, Gerd och Kjell) Gerda föddes den 1 september 1882 i Östra Kannebäck. Hon var tredje dottern i familjen. Hennes föräldrar var sjökaptenen

Läs mer

REGIONAL KULTURSKOLA Västmanlands län

REGIONAL KULTURSKOLA Västmanlands län REGIONAL KULTURSKOLA Västmanlands län BAKGRUND PUFFIMOK-ÖM (mars 2010-aug 2011) Gemensamma länsstudiedagar Nätverk mellan lärare Aktiviteter med elever Dela tjänster mellan kommuner Träffar med chefer

Läs mer

Lärarmaterial. Det skulle varit jag dansteater av Birgitta Egerbladh. VästmanlandsTeater

Lärarmaterial. Det skulle varit jag dansteater av Birgitta Egerbladh. VästmanlandsTeater VästmanlandsTeater Slottsgatan 11 722 11 Västerås Tel 021-470 41 00 skola@vastmanlandsteater.se vastmanlandsteater.se Lärarmaterial Det skulle varit jag dansteater av Birgitta Egerbladh Illustration: Malin

Läs mer

Kulturen lyfter - äldreomsorgen Kristianstads kommun, Ann Christine Albinsson & Ulrika Cedell

Kulturen lyfter - äldreomsorgen Kristianstads kommun, Ann Christine Albinsson & Ulrika Cedell Kulturen lyfter - äldreomsorgen Kristianstads kommun, Ann Christine Albinsson & Ulrika Cedell Hässleholm 2015-10-22 Äldres rätt till kultur vad händer när kultur blir en del av vårdvardagen? U Ann Christine

Läs mer

PROGRAM. Salemsdagen 2009. Lördag 29 augusti kl 12-17. Årets familjefest i Skönviksparken Salem/Rönninge

PROGRAM. Salemsdagen 2009. Lördag 29 augusti kl 12-17. Årets familjefest i Skönviksparken Salem/Rönninge PROGRAM Salemsdagen 2009 Lördag 29 augusti kl 12-17 Årets familjefest i Skönviksparken Salem/Rönninge Välkommen till Salemsdagen! Årets traditionella firande av Salemsdagen äger rum lördagen den 29 augusti

Läs mer

Sagor och berättelser

Sagor och berättelser Projekt Sagor och berättelser Hösten 2013 Våren 2014 1 Det kompetenta barnet Jag kan du kan tillsammans kan vi mer- i en tillgänglig, tillåtande och undersökande miljö där vi ser förmågor och olikheter

Läs mer