VÄLKOMMEN TILL LÄSÅRET 12/13

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VÄLKOMMEN TILL LÄSÅRET 12/13"

Transkript

1 VÄLKOMMEN TILL LÄSÅRET 12/13

2 Läsårstider Höstterminen augusti Skolstart 29 oktober Studiedag HELA skolan stängd 30 okt 31 okt Studiedagar, fritidsverksamheten öppen 1-2 november Höstlov. Fritidsverksamheten öppen 20 december Skolavslutning Planeringsdagar 13 och 14 augusti Skolbarnomsorgen stängt Vårterminen januari Planeringsdag, All verksamhet stängd 8 januari Terminens första dag 25 feb-1mars Sportlov (v.9) 2 april-5 april Påsklov (v14) 10 maj lovdag 7 juni lovdag 12 juni Skolavslutning V Nationella prov åk 3 V 6,11,15,17 och 18 Ämnesprov för åk 6 APT tider för personal = 16-dag Barn- och utbildningsförvaltningen har beslutat att vi får stänga en dag i månaden kl Detta för att ge personal inom skola och förskola möjlighet att delta i arbetslagsträffar. Förskola och skola stänger samma dagar för att underlätta för er föräldrar som har barn i båda verksamheterna. Tillsyn ordnas för de barn som har behov av omsorg efter OBS Det är viktigt för vår planering att detta Meddelas en vecka innan. Blankett för detta måste lämnas in. Finns på hemsidan. Följande dagar är 16-dagar Hösten 2012 Våren /8 måndag 16/1 måndag 25/9 tisdag 14/2 tisd ag 24/10 onsdag 14/3 onsdag 22/11 torsdag 19/4 torsdag 10/12 måndag 14/5 måndag

3 Måsöskolan Måsöskolan är en skola med ca 395 barn i åldern 6-13 år. Vi har 14 klasser åk 1-6, samt 3 Förskoleklasser: Förskoleklass Doppingen, Ripan, Lommen Åk 1 Hägern, Tranan Åk 2 Ejdern, Falken, Lärkan Åk 3 Havsörnen, Skraken Åk 4 Grisslan, Svanen, Tärnan Åk 5 - Anden, Viggen Åk 6-6 A och 6 B Temaarbete Varje år har vi ett tema som genomsyrar vår verksamhet. Årets tema är Vatten. Hur arbetar vi med temat? Vi arbetar i tema-veckor som är uppdelat i F-1, 2-3 och 4-6 Måsöskolan är en skola där barnen står i centrum. Vi utgår ifrån deras intressen och försöker väcka barnens nyfikenhet genom att göra inlärningen glädjefull. Vi vill att barnen skall längta till skolan. Vi har under året så kallade upplevelser för barnen. Upplevelserna åtgår ifrån årets tema och väcker barnens nyfikenhet och intresse, utifrån deras frågor och undringar bygger vi sedan upp vår tema- verksamhet. I tema verksamheten vävs alla ämnen in.

4 Övergripande målsättning för Temat är: Att skapa sammanhållning i skolan för ökad trygghet Att öka lusten och nyfikenheten i lärandet Att ge delaktighet och inflytande i lärandet Att använda olika förmågor att göra det abstrakta konkret För varje tema tillkommer kunskapsprov Utedag/skogen Måsöskolan ligger nära naturen. Vi försöker utnyttja skogen. En del av idrotten i åk 1 och 2 ligger på utepasset, då skogen är den bästa idrottsplatsen för grovmotorisk träning. Vi vill väcka ett friluftsintresse och lära oss att vara ute i alla väder. Vi arbetar med närmiljön på ett praktiskt undersökande sätt och lär oss hur man beter sig i skog och mark. Uteverksamheten knyts ihop med den övriga undervisningen. Rastverksamheten Under skoldagens raster finns det alltid rastvärdar ute. Eleverna erbjuds att låna olika lekmaterial eller att medverka i planerade aktiviteter. Veckans olika aktiviteter finns att läsa på vår hemsida.

5 Skolmat Skollunchen är en viktig del av dagen. Husmor planerar matsedeln så att barnen lär sig äta en allsidig och näringsrik kost. Om Ditt barn är allergiskt mot något födoämne ska du prata med skolsköterskan. Ni kan då tillsammans med husmor bestämma vilka ändringar som behöver göras för Ditt barn. Du skall dessutom fylla i en blankett med fotografi på ditt barn som skall lämnas till skolsyster som kontaktar köket. Elevvård Ibland uppstår det problem i skolsituationen för något barn. Då är det viktigt att samarbetet skola- hem- elev fungerar bra. I första hand är det till mentor du vänder dig. Naturligtvis kan du prata med skolsköterskan eller kurator. Ibland kan det vara bra att alla vuxna som känner barnet träffas och tillsammans diskuterar hur vi kan hjälpa till på bästa sätt. Rektor kallar då föräldrar, lärare, kurator och skolsköterska till en elevvårdskonferens(evk). Skolhälsovård Skolhälsovården följer elevens utveckling bl. a genom hälsoundersökningar. Vaccinationer genomförs enligt fastställt program. Skolsköterskan samarbetar med övrig personal i frågor som rör elevens hälsa och har regelbunden telefon- och mottagningstid. Skolsköterskan arbetar under tystnadsplikt. Skolsköterskan är på Måsöskolan följande dagar: Måndag, tisdag, onsdag och fredag

6 Trygghetsteam Trygghetsteamet arbetar enligt Likabehandlingsplanen. 2 gånger per år presenterar sig teamet i klasserna på skolan. De förklarar då vad kränkande behandling är och vad eleverna kan använda trygghetsteamet till. Eleverna får möjlighet att ställa frågor. Det finns sedan två sätt att kontakta trygghetsteamet på, personlig kontakt eller lämna en lapp i någon av våra brevlådor på skolan, Trygghetsteamet består av: Michael Nömell Fritidspedagog Kicki Rosell Förskollärare Hanna Nilsson - Kurator Kristin Lundqvist - Skolsköterska

7 Sjukanmälan av elev Sjukanmälan görs till tel (telefonsvarare mellan ) vid första sjukdag. Undvik att ringa till avdelningarna under lektionstid Ring istället telefonsvararen så ringer vi upp, eller expedition Olycksfallsförsäkring Ditt barn är olycksfallsförsäkrad under sin vistelse i skolan och på fritids. Om en skada inträffar ska Du som förälder kontakta försäkringsbolaget för att få en blankett att fylla i, och får då ersättning för läkarbesök och resor i samband med olyckshändelsen. Haninge kommun anlitar försäkringsbolaget SRF. Ledighet I den timplan som skolan arbetar efter har alla elever en garanterad undervisningstid. Om du ber om ledighet för Ditt barn kan inte skolan garantera att undervisningstiden genomförs. Endast tio dagars ledighet per läsår kan beviljas. Detta görs av rektor. Blankett för ledighet finns på hemsidan. Under veckorna 11 till 20 ligger nationella prov. Ledighet under dessa veckor beviljas ej för elever i Åk 3. ÅK 6 har provdatum under veckorna 6,11,15,17 och 18. Det kommer även till andra dagar för övriga delprov. Ledighet under dessa dagar sker i överrenskommelse med lärare. Ersättning vid skadegörelse Om Ditt barn tappar bort en bok, eller genom oförsiktighet gör sig skyldig till skadegörelse av skolans egendom, blir han eller hon ersättningsskyldig. Borttappad bok och skadegörelse ersätts efter regler som kommunen har.

8 Utvecklingssamtal Vi har elevledda utvecklingssamtal under dagtid. Alla barn i skolan har en individuell utvecklingsplan( IUP ) som dokumenterar barnets kunskapsutveckling. Utvecklingssamtal kommer Ni som förälder att inbjudas till varje termin. Föräldramedverkan Vi har tillsammans med föräldrar skapat ett samarbete för att Öka föräldrarnas delaktighet och inflytande. Kontaktperson för föräldrar är Joakim Wenberg. Har du frågor kontakta:joakim.wenberg@emineo.se Även Lena Björklund, rektor. Trafiken Vid skoldagens början ( ) är det många barn och föräldrar som trafikerar vägarna utanför skolan. Vi ber er att parkera eller släppa av era barn vid parkering på Vardövägen eller vid hänvisade avlämningsplatser. Om möjligt, låt barnen gå till skolan. Allt för att få en lugnare miljö kring skolan. OBS Under inga omständigheter får bilar köra in genom grindar. Gäller även utanför kök där vi har varutransport.

9 MÅSÖSKOLANS VÄRDEGRUND Vi vill ha ett konkret material som vi tryggt kan luta oss emot och som skall vara väl förankrad hos personal, barn och föräldrar. Vi har arbetat fram en modell som vi kallar för värdegrundshanden, den innehåller fem rubriker. Trygghet Vad innebär trygghet? Att inget obehagligt eller något som jag inte vill händer mig i skolan. Att jag vågar och kan vara mig själv. Att det finns vuxna som kan hjälpa mig, som ser mig och mina behov. Språk Vad är ett trevligt språk? Att använda en trevlig samtalston och en låg ljudnivå. Att använda ett språk utan fula ord Att använda ett språk utan elakt tonfall eller minspel. Rutiner Vad är rutiner? Att alla vet vad som skall hända. Att det finns vardagliga återkommande händelser. Respekt Vad innebär respekt? Att ha förståelse för att alla är olika. Att tänka till innan man säger vad man tycker. Att komma i tid Att låta andra prata klart utan att avbryta. Att lyssna på andra Att inte skratta åt någon, men gärna med någon. Att respektera att någon eller några vill vara ifred. Ansvar Vad är ansvar? Att ta chansen att vara med och påverka i skolan. Att ta aktiv del i sitt lärande. Att vara rädda om varandra. Att stå för det man gjort. Att vara rädd om varandras och skolans saker. Att komma i tid och ha med sig rätt utrustning till skolan.

10 MÅSÖSKOLAN Adress: Måsövägen 3, Vega Telefonnummer: Rektor Lena Björklund Biträdande rektor Carina Lidbom Intendent Malin Persson Skolsköterska Kristin Lundqvist Måndag, tisdag, onsdag och fredag Kurator Hanna Nilsson Ej Fredag Husmor Titti Gasslander Sjukanmälan elev Telefonnummer till f-klass och fritids: Ripan, Doppingen, Lommen Falken, Ejdern, Lärkan Havsörnen, Skraken, Hägern, Tranan Öppning sker kl på avdelning Falken Stängning sker kl på avdelning Falken (från ca 16.30) Frukost serveras i matsalen från kl Barn som skall äta frukost måste komma senast kl Skolan startar kl OBS. All ingång/utgång till klasser sker via respektive dörr på skolans gård. Innanför huvudingången hittar ni expeditionen till vänster. För mer information Välkomna att besöka vår hemsida som du når genom Där håller vi information aktuell.

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015 Klastorp-Essinge skolor 1 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss Att vi strävar mot att du ska få den bästa möjliga inlärningssituationen. Att vi

Läs mer

Välkommen till Eklundaskolan F 3. Läsåret 2015/2016. Örebro kommun Eklundaskolan orebro.se/eklundaskolan 019-21 10 00

Välkommen till Eklundaskolan F 3. Läsåret 2015/2016. Örebro kommun Eklundaskolan orebro.se/eklundaskolan 019-21 10 00 Välkommen till Eklundaskolan F 3 Läsåret 2015/2016 Örebro kommun Eklundaskolan orebro.se/eklundaskolan 019-21 10 00 Välkommen till oss! Eklundaskolan är en F 3-skola i Ängens skolområde. På Eklundaskolan

Läs mer

Välkommen till Väskolan

Välkommen till Väskolan Välkommen till Väskolan Arbetslag F-3A 4-6A 7-9A F-3B 4-6B 7-9B Specialpedagoger Läsåret 2014/15 Antal elever Ca 500 Personal Ca 50 Skoltider F-klass må-fr 08.25-13.25 Organisation Väskolan 7 arbetslag

Läs mer

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan.

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan. Rektorsbrev september 2015 Nu är vi i gång. Det är alltid härligt när verksamheten har kommit i gång och flitens lampa börjar lysa så väl i personalgruppen som hos eleverna. Under vecka 34 hade vi Trygghetsvecka

Läs mer

Information. till alla föräldrar och elever vid Vallback rektorsområde

Information. till alla föräldrar och elever vid Vallback rektorsområde Information till alla föräldrar och elever vid Vallback rektorsområde Brynässkolan F-5 Fridhemsskolan F-6 Hemlingby skola F-3 Sörbyskolan F-6 Vallbacksskolan 6-9 Läsåret 2015/2016 VISION Trygga elever

Läs mer

Nyborg Skola och Behandling. Läsåret 2013-2014. Nyborg Skola och Behandling. Doterödsvägen 19-21. 444 40 STENUNGSUND Skola/Fritidshem/Behandling

Nyborg Skola och Behandling. Läsåret 2013-2014. Nyborg Skola och Behandling. Doterödsvägen 19-21. 444 40 STENUNGSUND Skola/Fritidshem/Behandling Nyborg Skola och Behandling Läsåret 2013-2014 Nyborg Skola och Behandling Doterödsvägen 19-21 444 40 STENUNGSUND Skola/Fritidshem/Behandling 2013-09-10 ACJ ANTECKNINGAR Sida 12 ANTECKNINGAR Innehållsförteckning

Läs mer

Allergier Vi har en nöt och mandelfri skola så ingenting som innehåller mandel, sesamfrö eller nötter får medtas eller bjudas på.

Allergier Vi har en nöt och mandelfri skola så ingenting som innehåller mandel, sesamfrö eller nötter får medtas eller bjudas på. Diö skola Diö skola Skolan är en F-6 skola och under läsåret 2015-2016 går det ca 140 elever på skolan. Skolan är uppdelad i arbetslag F-3, 4-6 och fritidshem. Vi tar emot elever från Liatorps skola från

Läs mer

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret 1 (6) Välkomna till Tingvallaskolan läsåret 2018-2019 Sigtuna kommuns vision: Barn och ungdomar i Sigtuna kommuns skolor och förskolor ges de bästa möjliga förutsättningar att utveckla sina kunskaper och

Läs mer

Snöstorps verksamhetsområde läsår 2014/2015

Snöstorps verksamhetsområde läsår 2014/2015 1 Grundskola 6-16 år I Halmstads kommuns grundskolor ska elevernas lust till lärande stimuleras. Skolan ska lägga grunden till ett livslångt lärande. Omsorg, fostran och lärande ska bilda en helhet. Vi

Läs mer

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret SIG1000, v4.0, 2012-09-24 1 (8) Välkomna till Tingvallaskolan läsåret 2017-2018 Vår vision för Tingvallaskolan bygger på att vi tror att alla elever ska lyckas. Tingvallaskolan ska vara en skola där alla

Läs mer

Abrahamsbergsskolans förskoleklass

Abrahamsbergsskolans förskoleklass Välkommen till Abrahamsbergsskolans förskoleklass Läsåret 2016/2017 Välkommen till Abrahamsbergsskolan Abrahamsbergsskolan ligger i Bromma, västra Stockholm. Vi är en grundskola med undervisning från förskoleklass

Läs mer

Studiedagar tors 27 sept 2018 ons 5 dec 2018 tis 29 jan 2019 tis 23 april 2019

Studiedagar tors 27 sept 2018 ons 5 dec 2018 tis 29 jan 2019 tis 23 april 2019 Diö skola Diö skola Skolan är en F-6 skola och under läsåret 2018-2019 går det ca 130 elever på skolan. Skolan är uppdelad i arbetslag F-3, 4-6 och fritidshem. Vi tar emot elever från Liatorps skola från

Läs mer

FÖRÄLDRAINFORMATION LÄSÅRET 2014/2015

FÖRÄLDRAINFORMATION LÄSÅRET 2014/2015 FÖRÄLDRAINFORMATION LÄSÅRET 2014/2015 SKOLLEDNING Johan Lindeberg är ansvarig rektor för alla elever i årskurs F-9 i Sundet, Byn samt Viken. Bitr. rektor Jenny Råström ansvarar för Tegelvikens fritidshemsverksamhet.

Läs mer

Information till hemmen från. Hemsida www.edboskolan.se

Information till hemmen från. Hemsida www.edboskolan.se Information till hemmen från Hemsida www.edboskolan.se Aktuellt under läsåret 2011/2012 EDBOSKOLAN VIKTIGA TELEFONNUMMER Rektor Margareta Grahn 535 354 03 Bitr. rektor F-3, fritidshem Ann-Kristin Källström

Läs mer

Verksamhetsplan för Fritids

Verksamhetsplan för Fritids Verksamhetsplan för Fritids För Karlskrona Montessorifriskola 2013/2014 2013-08-29 Innehåll Organisation... 3 Personal... 3 Rutiner... 3 Värdegrund... 4 Mål för 2013/2014... 5 Årsplan... 6 Bilaga 1- Vikarieinfo...

Läs mer

Eslöv Välkommen till Bredablickskolan

Eslöv Välkommen till Bredablickskolan Eslöv 2018-06-04 Välkommen till Bredablickskolan Läsåret 2018-2019 Välkommen till ett nytt läsår på Bredablickskolan Skolans mål Vision för läsåret 2018-2019: Vi lever vår värdegrund, den är på riktigt

Läs mer

Viby skola Information till hemmen

Viby skola Information till hemmen Viby skola 2014-2015 Information till hemmen Välkomna till ett nytt läsår på Viby skola! Jag hoppas sommaren har varit bra och jag ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med er föräldrar. Nedan följer

Läs mer

Informationskatalog för FRÖJERED SKOLA Läsåret 2013-2014

Informationskatalog för FRÖJERED SKOLA Läsåret 2013-2014 Informationskatalog för FRÖJERED SKOLA Läsåret 2013-2014 Kontaktuppgifter Adress Faxnummer E-postadress Fröjereds skola 0502-311 30 frojeredskolan@tidaholm.se 522 94 Tidaholm Telefonnummer Titel Namn Telefonnummer

Läs mer

Välkommen till Pluggparadisets förskoleklasser Läsåret

Välkommen till Pluggparadisets förskoleklasser Läsåret Välkommen till Pluggparadisets förskoleklasser Läsåret 2019-2020 Dagordning o Presentation av personal o Bocka för ditt barns namn på klasslistan o Fyll i ditt omsorgsbehov. OBS! Ansök om Fritids på e-barnungdom.

Läs mer

Studiedagar torsdag 26 september 2019 onsdag 4 december 2019 onsdag 29 januari 2020 tisdag 24 mars 2020 tisdag 14 april 2020

Studiedagar torsdag 26 september 2019 onsdag 4 december 2019 onsdag 29 januari 2020 tisdag 24 mars 2020 tisdag 14 april 2020 Diö skola Diö skola och fritidshem Skolan är en F-6 skola och under läsåret 2019-2020 går det ca 130 elever på skolan. Skolan är uppdelad i arbetslag F-3, 4-6 och fritidshem. Vi tar emot elever från Liatorps

Läs mer

Välkommen till. Kvarnbergsskolan 2015/2016. HUDDINGE KOMMUN Barn- och utbildningsförvaltningen Kvarnbergsskolan. Huddinge 2015-09-17

Välkommen till. Kvarnbergsskolan 2015/2016. HUDDINGE KOMMUN Barn- och utbildningsförvaltningen Kvarnbergsskolan. Huddinge 2015-09-17 HUDDINGE KOMMUN Barn- och utbildningsförvaltningen Kvarnbergsskolan Huddinge 2015-09-17 Välkommen till Kvarnbergsskolan 2015/2016 KVARNBERGSSKOLAN! Läsåret 2015/2016 har skolan cirka 650 elever i årskurserna

Läs mer

Information till hemmen från

Information till hemmen från Information till hemmen från Aktuellt under läsåret 2014/2015 Höstterminen 2014 Börjar onsdagen den 20 augusti Terminsavslutning fredagen den 19 december Höstlov vecka 44, 27-31 oktober Vårterminen 2015

Läs mer

Hänsyn Respekt Attityd

Hänsyn Respekt Attityd Lärande- och kulturförvaltningens verksamhetsidé : Barn, unga och vuxna ska känna Jag kan, jag vill, jag vågar Med glädje, engagemang, delaktighet och på vetenskaplig grund öka kunskap, kreativitet, utveckling

Läs mer

Lokal arbetsplan (LAP) samt viktig information

Lokal arbetsplan (LAP) samt viktig information Häggviks Gymnasium Lå 14/15 Gymnasiesärskolan Lokal arbetsplan (LAP) samt viktig information Den lokala arbetsplanen för läsåret 2014/15 visar mål och fokusområden för läsåret utifrån: Lpf 94 (för elever

Läs mer

Välkommen till Adolfsbergsskolan F 6

Välkommen till Adolfsbergsskolan F 6 Bra att spara! Välkommen till Adolfsbergsskolan F 6 Läsåret 2014/2015 Stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande Örebro kommun Adolfsbergsskolan F 6 orebro.se/adolfsbergsskolan

Läs mer

Välk l o k m o m m e m n e n ti t l i l l l

Välk l o k m o m m e m n e n ti t l i l l l Välkommen till VISION Byleskolan är skolan där alla trivs, alla känner arbetsglädje och får lust att lära. VÅRA MÅL Alla skall känna sig uppskattade, trygga och accepterade. Eleverna skall ges möjlighet

Läs mer

Verksamhetsplan för Fritidshemmet

Verksamhetsplan för Fritidshemmet Verksamhetsplan för Fritidshemmet För Karlskrona Språkskola 2015/2016 2015-06-15 Innehåll Organisation... 3 Personal... 3 Rutiner... 3 Värdegrund... 4 Mål för 2015/2016... 5 Bilaga 1- Vikarieinfo... 8

Läs mer

Vendelsö Hage Läsåret 2015-2016

Vendelsö Hage Läsåret 2015-2016 Vendelsö Hage Läsåret 2015-2016 Förhållningssätt och rutiner. Elever /Vårdnadshavare Vår vision är: Att behålla barnens motivation och glädje över att utvecklas genom variation,systematik och samarbete.

Läs mer

INFÖR LÄSÅR 16/17 FÖR FÖRÄLDRAR/MÅLSMÄN

INFÖR LÄSÅR 16/17 FÖR FÖRÄLDRAR/MÅLSMÄN INFÖR LÄSÅR 16/17 FÖR FÖRÄLDRAR/MÅLSMÄN Foton och filmer i marknadsföring I och med den digitala tekniken finns nu möjlighet att jobba med bild, film och ljud i en helt ny utsträckning än tidigare. Alltmer

Läs mer

Välkomna till Ringsbergskolan!

Välkomna till Ringsbergskolan! Välkomna till Ringsbergskolan! Denna lilla informationsfolder är ett utdrag av det som finns på vår hemsida www.vaxjo.se/ringsbergskolan. På mångas begäran återkommer denna folder på prov. Vill man ha

Läs mer

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Prästavångsskolan Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Välkommen till ett nytt läsår! Vi vill börja med att hälsa alla hjärtligt välkomna till ett nytt läsår! Så här i starten av ett läsår vill vi

Läs mer

Ullvi skola. Välkommen som elev och vårdnadshavare till läsåret 2015/2016

Ullvi skola. Välkommen som elev och vårdnadshavare till läsåret 2015/2016 Ullvi skola Välkommen som elev och vårdnadshavare till läsåret 2015/2016 Adress: Ullvi skola Ullvi Sågmyravägen 160 793 91 Leksand Kontakter Rektor: Jessica Carlberg jessica.carlberg@leksand.se tel. 80

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Datum 1 (5) Barn- och utbildningsförvaltningen Slottsskolan F-6 Jenny Råström

Barn- och utbildningsnämnden Datum 1 (5) Barn- och utbildningsförvaltningen Slottsskolan F-6 Jenny Råström Barn- och utbildningsnämnden Datum 1 (5) Barn- och utbildningsförvaltningen Slottsskolan F-6 Jenny Råström 016-710 16 48 Slottsnytt 1 Rektorsbrev augusti 2017 Hej alla elever och föräldrar. Välkomna till

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL SÖDERBRINKENS FÖRSKOLA

VÄLKOMMEN TILL SÖDERBRINKENS FÖRSKOLA VÄLKOMMEN TILL SÖDERBRINKENS FÖRSKOLA Söderbrinkens förskola består av 2 avdelningar. Solen för barn 1-3 år samt Månen för barn 3-5 år. Här finns plats för ca 35 barn. Vår adress: Söderbrinkens förskola

Läs mer

Vi hälsar alla barn och föräldrar välkomna till ett nytt spännande läsår!

Vi hälsar alla barn och föräldrar välkomna till ett nytt spännande läsår! Barn och utbildningsförvaltningen Datum 1 Hållsta skola 2016-08-11 Maria Johansson Skoladministratör 016-710 46 64 Informationsbrev augusti 2016 Vi hälsar alla barn och föräldrar välkomna till ett nytt

Läs mer

Välkommen till. Hallerna skola Läsåret 16/17

Välkommen till. Hallerna skola Läsåret 16/17 Välkommen till Hallerna skola Läsåret 16/17 Välkommen till oss! Vision Sektor utbildnings gemensamma vision är Vi utbildar världsmedborgare, en nutidens förskola/skola för framtidens barn och elever. Hallernas

Läs mer

Välkommen som elev och vårdnadshavare till läsåret 2014/2015

Välkommen som elev och vårdnadshavare till läsåret 2014/2015 Tällbergs skola Välkommen som elev och vårdnadshavare till läsåret 2014/2015 Jessica Carlberg Rektor, Tällbergs skola Adress: Tällbergs skola Tällbergsvägen 52 793 70 Tällberg Kontakter: Rektor: Jessica

Läs mer

Kungsklippeskolans rektorsområde

Kungsklippeskolans rektorsområde TILLSAMMANS På fotot: Skulpturen Tillsammans och Kungsklippeskolan Kungsklippeskolans rektorsområde Kräpplaskolan Fk-3 Kungsklippeskolan Fk-9 Läsåret 2018-2019 "Skolans och vårdnadshavarnas gemensamma

Läs mer

S:ta Gertruds Förskoleklasser. Viggen Svalan Duvan

S:ta Gertruds Förskoleklasser. Viggen Svalan Duvan S:ta Gertruds Förskoleklasser Viggen Svalan Duvan 2016-2017 Välkomna till oss! Presentation S:t Gertrud skola Förskoleklassens uppdrag Hur ser en dag ut? Barnen berättar. Introduktionen i höst Frågor Organisation

Läs mer

Häggviks Gymnasium Lå 13/14 Gymnasiesärskolan. Lokal arbetsplan samt viktig Information

Häggviks Gymnasium Lå 13/14 Gymnasiesärskolan. Lokal arbetsplan samt viktig Information Häggviks Gymnasium Lå 13/14 Gymnasiesärskolan Lokal arbetsplan samt viktig Information Den lokala arbetsplanen för läsåret 2013/14 visar fokusområden under läsåret utifrån Lpf 94 och 2012/13 års kvalitetsredovisning.

Läs mer

Häggviks Gymnasium Lå 13/14 Gymnasieskolan. Lokal arbetsplan samt viktig Information

Häggviks Gymnasium Lå 13/14 Gymnasieskolan. Lokal arbetsplan samt viktig Information Häggviks Gymnasium Lå 13/14 Gymnasieskolan Lokal arbetsplan samt viktig Information Den lokala arbetsplanen för läsåret 2013/14 visar fokusområden under läsåret utifrån Gy 11. Förutom den Lokala arbetsplanen

Läs mer

Till Läsåret 2018/2019 elever och vårdnadshavare på Betelskolan SKOLKONTAKT

Till Läsåret 2018/2019 elever och vårdnadshavare på Betelskolan SKOLKONTAKT Till Läsåret 2018/2019 elever och vårdnadshavare på Betelskolan Välkomna till ett nytt läsår! SKOLKONTAKT Läsårstider: Höstterminen 18-08-22 18-12-19 Studiedag 18-10-16 Lovdagar 18-10-29 18-11-02 (Höstlov)

Läs mer

Informationsbrev Hällby skola

Informationsbrev Hällby skola Barn och utbildningsnämnden Barn och utbildningsförvaltningen Hällby skola Veronica Thulin Skoladministratör Tfn 016 710 20 08 Datum 15-08-24 1 (5) Informationsbrev Hällby skola augusti 2015 Vi hälsar

Läs mer

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Prästavångsskolan Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Välkommen till ett nytt läsår! Vi vill börja med att hälsa alla hjärtligt välkomna till ett nytt läsår! Så här i starten av ett läsår vill vi

Läs mer

Nyborg Skola och Behandling. Läsår 2015/16. Nyborg Skola och Behandling. Doterödsvägen STENUNGSUND ACJ

Nyborg Skola och Behandling. Läsår 2015/16. Nyborg Skola och Behandling. Doterödsvägen STENUNGSUND ACJ Nyborg Skola och Behandling Läsår 2015/16 Nyborg Skola och Behandling Doterödsvägen 19-21 444 40 STENUNGSUND 2015-02-02 ACJ ANTECKNINGAR Sida 12 ANTECKNINGAR Innehållsförteckning - 1. Välkommen 2. En kort

Läs mer

Föräldramöte 29/5-2018

Föräldramöte 29/5-2018 Varmt välkomna till Föräldramöte 29/5-2018 www.sigtuna.se Välkomna till S:ta Gertruds skola! Presentation Organisation Uppdraget i Förskoleklass Välkomnandet- en brygga från förskola till förskoleklass

Läs mer

Häggviks Gymnasium Lå 15/16 Gymnasieskolan

Häggviks Gymnasium Lå 15/16 Gymnasieskolan Häggviks Gymnasium Lå 15/16 Gymnasieskolan Lokal arbetsplan samt viktig information Den lokala arbetsplanen för läsåret 2015/16 visar mål och fokusområden för läsåret utifrån: Läroplan för gymnasieskolan

Läs mer

VÄLKOMNA TILL LÄSÅRET 2016/2017

VÄLKOMNA TILL LÄSÅRET 2016/2017 Häggetorps- Skolan VÄLKOMNA TILL LÄSÅRET 2016/2017 ENGAGEMANG HUMOR LÄNGTAN Vår verksamhet präglas av humor och glädje, där alla ska känna trygghet och utvecklas. Vi behandlar alla efter sina olika förutsättningar

Läs mer

Datum Häggetorpsskolan. Tibro. Tibro kommun TIBRO Växel:

Datum Häggetorpsskolan. Tibro. Tibro kommun TIBRO  Växel: Datum 2017-10-04 Häggetorpsskolan Tibro Tibro kommun 543 80 TIBRO www.tibro.se kommun@tibro.se Växel: 0504-180 00 Sida 2 (8) Innehållsförteckning Vision och grundläggande värderingar... 3 Vision: Viljan

Läs mer

Välkommen till Ekbergaskolan. Trivsel och trygghet Lärande och utveckling

Välkommen till Ekbergaskolan. Trivsel och trygghet Lärande och utveckling Välkommen till Ekbergaskolan Trivsel och trygghet Lärande och utveckling Läsåret 2008/2009 Välkommen till Ekbergaskolan Vi arbetar för: Trivsel och trygghet Lärande och utveckling Ekbergaskolan är belägen

Läs mer

Välkommen till Skogslyckans förskola

Välkommen till Skogslyckans förskola Välkommen till Skogslyckans förskola Här ska du kunna hitta aktuella telefonnummer, viktiga tider samt lite information om verksamhetens karaktär. Skogslyckans förskolas målsättning år 2010/11 Vi arbetar

Läs mer

Södertörns friskola Information till föräldrar läsåret 2015/2016

Södertörns friskola Information till föräldrar läsåret 2015/2016 Södertörns friskola Information till föräldrar läsåret 2015/201 Välkomna hit! Vi hoppas att du och ditt barn kommer att trivas hos oss. Vi vet att det alltid är mycket man undrar när skolan börjar, och

Läs mer

Skolans webbsida Adress Snöstorpsskolan Litorinavägen Halmstad

Skolans webbsida  Adress Snöstorpsskolan Litorinavägen Halmstad Snöstorpsskolan Grundskola 6-16 år I Halmstads kommuns grundskolor ska elevernas lust till lärande stimuleras. Skolan ska lägga grunden till ett livslångt lärande. Omsorg, fostran och lärande ska bilda

Läs mer

Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen!

Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen! 1 ht 2013 vt 2014 2008 Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen! Hajens telefonnummer: 240466 Hajens mobil: 076/7688595 Valens telefonnummer: 240465 Valens mobil: 070/3642466 Venhaga förskola avd.

Läs mer

Sollefteå kommun Vallaskolan

Sollefteå kommun Vallaskolan Välkomna till ett nytt läsår! Nu har ett nytt läsår börjat och vi känner oss glada över att era barn åter är i skolan. Vi hoppas att ni har haft en fin sommar tillsammans och att ni känner er redo inför

Läs mer

Informationsbrev GSO 7

Informationsbrev GSO 7 Barn och utbildningsförvaltningen Datum 1 (5) GSO 7, Grundskoleområde 7 14-08-18 Fröslunda, Hällby, Lagersberg och Mesta skolor Veronica Thulin Skoladministratör 016 710 20 08 Informationsbrev GSO 7 augusti

Läs mer

VINBÄRSNYTT vecka 23 KALENDARIUM

VINBÄRSNYTT vecka 23 KALENDARIUM KALENDARIUM Datum för läsårets föräldraråd Dagar då skolan stänger 15:45 4/6 Tack för att ni respekterar tiden Vårterminens sista dag 12/6 Lov, studiedagar och planeringsdagar Planeringsdag 7/6 (hela skolan

Läs mer

Välkommen till Hogstorps skola

Välkommen till Hogstorps skola Välkommen till Hogstorps skola Information till vårdnadshavare Läsår 2015/16 Innehållsförteckning: Läsårstider & skoltider s.4 Rutiner vid frånvaro Skola och Fritidshem s. 5 Skolans organisation s.6-7

Läs mer

Informationskatalog för EKEDALENS SKOLA. Läsåret CAPE

Informationskatalog för EKEDALENS SKOLA. Läsåret CAPE Informationskatalog för EKEDALENS SKOLA Läsåret 2014-2015 CAPE 2014-09 Kontaktuppgifter Adress Faxnummer E-postadress Ekedalens skola Övertorpsvägen 9 522 93 Tidaholm 0502-421 24 ekedalenskolan@tidaholm.se

Läs mer

ABC för barn och föräldrar

ABC för barn och föräldrar ABC för barn och föräldrar Sågtorpsskolan Nacka kommun 2014 / 2015 Varmt välkommen till Sågtorpsskolan! Vi gör vårt bästa för att du ska trivas hos oss, känna dig trygg och inspirerad i ditt dagliga arbete.

Läs mer

Välkomna till år 4! PERSONAL. Vi som arbetar i år 4 är. Mikael Nyberg 0738-130377 mikael.nyberg@edu.boras.se

Välkomna till år 4! PERSONAL. Vi som arbetar i år 4 är. Mikael Nyberg 0738-130377 mikael.nyberg@edu.boras.se Välkomna till år 4! Vi önskar er välkomna till ett nytt läsår och framförallt önskar vi er välkomna till vår nya skola! Vi har väntat länge och äntligen får vi kliva in de nya lokalerna! Vi ser verkligen

Läs mer

KARLSKRONA SPRÅKSKOLA. Verksamhetsplan för fritidshemmet läsår 17/18. Reviderad:

KARLSKRONA SPRÅKSKOLA. Verksamhetsplan för fritidshemmet läsår 17/18. Reviderad: KARLSKRONA SPRÅKSKOLA Verksamhetsplan för fritidshemmet läsår 17/18 Reviderad: 2017-09-08 Innehåll VÄRDEGRUND... 3 ORGANISATION... 4 MÅL FÖR FRITIDSHEMMET HT-17 OCH VT-18... 5 Leken... 5 Utevistelse...

Läs mer

FÖRÄLDRAINFORMATION LÄSÅRET 2016/2017 Nr:1 Skogsängsskolan

FÖRÄLDRAINFORMATION LÄSÅRET 2016/2017 Nr:1 Skogsängsskolan FÖRÄLDRAINFORMATION LÄSÅRET 2016/2017 Nr:1 Skogsängsskolan Välkommen! Läsåret är redan i full gång och jag vill inleda med att önska elever och vårdnadshavare varmt välkomna till ett nytt läsår. Ett extra

Läs mer

Information från. Bergfotens skola

Information från. Bergfotens skola Information från Bergfotens skola läsåret 2015-2016 Telefonlista samt adress till Bergfotens skola Adress: Skolans hemsida: Bergfotens skola Bergfotensvängen 2 135 37 Tyresö www.tyreso.se Tf rektor Iréne

Läs mer

Välkommen till Skogslyckans förskola

Välkommen till Skogslyckans förskola Jämjö Östra rektorsområde 20120112 Välkommen till Skogslyckans förskola Här ska du kunna hitta aktuella telefonnummer, viktiga tider samt lite information om verksamhetens karaktär. Skogslyckans förskolas

Läs mer

Regler för Misterhults förskola 2012/2013

Regler för Misterhults förskola 2012/2013 Regler för Misterhults förskola 2012/2013 Hur kan du skaffa kunskap om Ditt/Dina barns vardag? Varje år har förskolan ett öppet hus då man kan se sina barn arbeta. Utvecklingssamtal hålls tillsammans med

Läs mer

Tällbergs skola. Välkommen som elev och vårdnadshavare till läsåret 2015/2016

Tällbergs skola. Välkommen som elev och vårdnadshavare till läsåret 2015/2016 Tällbergs skola Välkommen som elev och vårdnadshavare till läsåret 2015/2016 Adress: Tällbergs skola Tällbergsvägen 52 793 70 Tällberg Kontakter: Rektor: Jessica Carlberg jessica.carlberg@leksand.se tel.

Läs mer

Vänersborgs kommun LÄSÅRET

Vänersborgs kommun LÄSÅRET Vänersborgs kommun LÄSÅRET 2016-2017 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Postadress, telefonnummer 3 Rektor har ordet 4 Läsårstider, stängningsdagar fritids, skolplikt, ledighet 5 Policy för studier vid beviljad ledighet

Läs mer

Högoms skola. Förhållningssätt och förväntningar

Högoms skola. Förhållningssätt och förväntningar Högoms skola Förhållningssätt och förväntningar Högoms skola " En skola som satsar på bra kunskapsresultat och värdegrundsarbete" Högoms skola ligger 2 km västerut från Sundvalls centrum. Skolan ligger

Läs mer

Välkommen till Brunnsskolan! Föräldramöte för blivande förskoleklass 18/19

Välkommen till Brunnsskolan! Föräldramöte för blivande förskoleklass 18/19 Välkommen till Brunnsskolan! Föräldramöte för blivande förskoleklass 18/19 Program Presentation av personal Elevhälsa Presentation av verksamheten Frågor Presentation Johanna Ballhausen Jonsson, rektor

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL EN LITEN GUIDE INFÖR LÄSÅRET 2014/2015

VÄLKOMMEN TILL EN LITEN GUIDE INFÖR LÄSÅRET 2014/2015 VÄLKOMMEN TILL EN LITEN GUIDE INFÖR LÄSÅRET 2014/2015 Vi erbjuder dig en skola där skolledning, lärare och administrativ personal arbetar för att ge dig de bästa kunskaper och förutsättningar inför framtiden.

Läs mer

MÅNADSBREV JANUARI. -Måndag kl.14.30-15.30 på Söder i klassrum 3 -Tisdag kl.14.10-14.45 i Karins klassrum -Fredag kl.13.45-14.20 i Johannas klassrum

MÅNADSBREV JANUARI. -Måndag kl.14.30-15.30 på Söder i klassrum 3 -Tisdag kl.14.10-14.45 i Karins klassrum -Fredag kl.13.45-14.20 i Johannas klassrum MÅNADSBREV JANUARI 2013 God fortsättning och välkomna till en ny termin hos oss på Midimalen norr. Vi vill börja med att tacka för de goda och fina julklapparna vi fick av er och era barn. Vi blev väldigt

Läs mer

Montessorifriskolans fritidshem

Montessorifriskolans fritidshem Montessorifriskolans fritidshem Fritids är en pedagogisk gruppverksamhet för skolbarn i årskurs F- 6. Fritids uppgift är att erbjuda barnen en meningsfull, stimulerande och utvecklande fritid. Verksamheten

Läs mer

HUDDINGE KOMMUN. TELEFONNUMMER Sjukanmälan för elever Expedition

HUDDINGE KOMMUN. TELEFONNUMMER Sjukanmälan för elever Expedition HUDDINGE KOMMUN Barn- och utbildningsförvaltningen Kvarnbergsskolan KVARNBERGSSKOLAN Läsåret 2019/2020 har Kvarnbergsskolan cirka 660 elever i årskurserna 7-9. I åk 7 och 8 är eleverna indelade i femtongrupper,

Läs mer

För vårdnadshavare på Skarpnäcks skola läsåret 2017/2018

För vårdnadshavare på Skarpnäcks skola läsåret 2017/2018 För vårdnadshavare på Skarpnäcks skola läsåret 2017/2018 Sjukanmälningar görs före kl. 07.45 med appen Anmäla frånvaro (endast heldag), på Stockholms Skolwebb eller via telefon till respektive fritids/klass

Läs mer

GRANGÄRDETS SKOLA. Uppdrag Skollagen Läroplan för grundskolan, förskoleklass och fritidshem 2011

GRANGÄRDETS SKOLA. Uppdrag Skollagen Läroplan för grundskolan, förskoleklass och fritidshem 2011 GRANGÄRDETS SKOLA Uppdrag Skollagen Läroplan för grundskolan, förskoleklass och fritidshem 2011 BUNs mål Mobbningsfri skola/ trygga barn Ämnesbehöriga lärare till 100% Lokala mål Skolan: Vi strävar mot

Läs mer

Information om. Kvarnbergsskolan 2018/2019

Information om. Kvarnbergsskolan 2018/2019 HUDDINGE KOMMUN Barn- och utbildningsförvaltningen Kvarnbergsskolan Huddinge 2018-08-06 Information om Kvarnbergsskolan 2018/2019 KVARNBERGSSKOLAN Läsåret 2018/2019 har Kvarnbergsskolan cirka 600 elever

Läs mer

Gripsholmsskolans förskoleklass

Gripsholmsskolans förskoleklass Gripsholmsskolans förskoleklass Läsåret 2015/2016 Att börja i förskoleklassen är att ta första steget in i skolan. Det är ett stort steg och det är en spännande och intressant tid som börjar, både för

Läs mer

Välkommen till förskoleklass. 2015/2016 i Mariaskolan

Välkommen till förskoleklass. 2015/2016 i Mariaskolan Välkommen till förskoleklass 2015/2016 i Mariaskolan I en inkluderande och hjärtlig atmosfär utmanar och stimulerar vi alla elevers kunskapsutveckling. En skola vi alla är stolta över! Mariaskolan är en

Läs mer

SKOLNYTT. Röbroskolan 2013/2014 Vecka 34/35. MATSEDEL vecka 34/35. Måndag Köttfärssoppa, mj. bröd Tisdag Köttbullar, sås, pot

SKOLNYTT. Röbroskolan 2013/2014 Vecka 34/35. MATSEDEL vecka 34/35. Måndag Köttfärssoppa, mj. bröd Tisdag Köttbullar, sås, pot SKOLNYTT Röbroskolan 2013/2014 Vecka 34/35 MATSEDEL vecka 34/35 Måndag LOV Tisdag LOV Onsdag LOV Torsdag Makaroner, korv Fredag Fläskkarré, sås, pot. Måndag Köttfärssoppa, mj. bröd Tisdag Köttbullar, sås,

Läs mer

Allmän information från Moröskolan, läsåret

Allmän information från Moröskolan, läsåret Allmän information från Moröskolan, läsåret 2019 2020 Skolans hemsida www.skelleftea.se/moroskolan Här får du, under olika puffar, information om: Skolrådsprotokoll Utvecklingsplaner Plan mot kränkande

Läs mer

Snöstorps verksamhetsområde läsåret 2014/2015

Snöstorps verksamhetsområde läsåret 2014/2015 Grundskola 6-16 år I Halmstads kommuns grundskolor ska elevernas lust till lärande stimuleras. Skolan ska lägga grunden till ett livslångt lärande. Omsorg, fostran och lärande ska bilda en helhet. Vi har

Läs mer

Välkommen. till förskoleklassen, grundskolan och fritidshemmet

Välkommen. till förskoleklassen, grundskolan och fritidshemmet Välkommen till förskoleklassen, grundskolan och fritidshemmet Innehållsförteckning Förskoleklassen Första steget in i skolan 7 Att välja skola 7 En smidig övergång till skolan 7 En typisk dag för en förskoleklassare

Läs mer

Hej och välkommen. till Fjälkestads fritidshem, ht-14!

Hej och välkommen. till Fjälkestads fritidshem, ht-14! Hej och välkommen till Fjälkestads fritidshem, ht-14! Fritidshemsverksamheten tar vid när skolan slutar för dagen och i dagsläget håller vi öppet till 17.30. (De dagar det är behov och efter överenskommelse

Läs mer

Marieborgsbladet 2015:1

Marieborgsbladet 2015:1 Marieborgsbladet 2015:1 Välkomna till vårterminen 2015 på Marieborgsskolan! Det känns roligt att träffa alla igen och jag ser fram emot många lärande, utvecklande och roliga dagar tillsammans med elever

Läs mer

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3 STORFORS KOMMUN Kroppaskolan Årskurs 1 3 Lokal arbetsplan Läsåret 2016-2017 Inledning: Kroppaskolan ligger i Storfors tätort och innefattar förskoleklass årskurs 3 samt fritidshem. Skolan har totalt 136

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL EN LITEN GUIDE INFÖR LÄSÅRET 2016/2017

VÄLKOMMEN TILL EN LITEN GUIDE INFÖR LÄSÅRET 2016/2017 VÄLKOMMEN TILL EN LITEN GUIDE INFÖR LÄSÅRET 2016/2017 Vi erbjuder dig en skola där skolledning, lärare och administrativ personal arbetar för att ge dig de bästa kunskaper och förutsättningar inför framtiden.

Läs mer

Välkomna till Kulladalsskolan. Informationsmöte Måndagen den 26 augusti

Välkomna till Kulladalsskolan. Informationsmöte Måndagen den 26 augusti Välkomna till Kulladalsskolan Informationsmöte Måndagen den 26 augusti NYTT LÄSÅR Höstterminen 19 augusti 19 december Vårterminen 7 januari -12 juni 2014 Läsårsinformation kommer Ledigheter restriktivt

Läs mer

Välkommen! Till förskoleklassen, grundskolan och fritidshemmet. orebro.se

Välkommen! Till förskoleklassen, grundskolan och fritidshemmet. orebro.se Välkommen! Till förskoleklassen, grundskolan och fritidshemmet orebro.se Innehållsförteckning Förskoleklassen Första steget in i skolan 7 Att välja skola 7 En smidig övergång till skolan 7 En typisk dag

Läs mer

Välkommen till skolorna i Kimstad. Läsåret 2013/2014. Alla barns och elevers framgång. Grebyskolan Förskoleklass Fritidshem Skola 1-3

Välkommen till skolorna i Kimstad. Läsåret 2013/2014. Alla barns och elevers framgång. Grebyskolan Förskoleklass Fritidshem Skola 1-3 Välkommen till skolorna i Kimstad Läsåret 2013/2014 Alla barns och elevers framgång Skärblackaspårets Vision Grebyskolan Förskoleklass Fritidshem Skola 1-3 Kimstadskolan Skola 4-6 10-12 årsverksamhet Välkommen

Läs mer

Utvecklingsplan för fritidshemmet. Läsåret

Utvecklingsplan för fritidshemmet. Läsåret Smedby skola Utvecklingsplan för fritidshemmet Avdelningarna Svanen och Storken Läsåret 2012-2013 Presentation Fritidshemmet ligger i anslutning till respektive avdelnings klassrum. Smedby skola har nära

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem. Läsåret 2015/16

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem. Läsåret 2015/16 Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem Läsåret 2015/16 Plan för Vallargärdets skola och fritidshem Vision I vårt skolområde vill vi att alla

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen Barn- och utbildningsförvaltningen Ulla-Stina Millton, förvaltningschef De allra flesta sexåringar i Sverige går i förskoleklass. Förskoleklassen är en frivillig skolform där två kulturer möts - grundskolans

Läs mer

Likabehandlingsplan 2015

Likabehandlingsplan 2015 Likabehandlingsplan 2015 Berghedens skola och fritidshem- Äppelbo VÅR VISION Vi vill att alla ska känna sig trygga och välkomna. Därför ska ingen kränkning fysiskt eller psykiskt få förekomma. Vi vill

Läs mer

Hälsoplan för Tegnérskolan

Hälsoplan för Tegnérskolan Hälsoplan för Tegnérskolan 2010 2011 Tegnérskolans Hälsoplan 2010-2011 Inom skolan arbetar alla kompetenser tillsammans för att bidra till varje elevs utveckling, hälsa och trygghet, men också för att

Läs mer

Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg

Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg ASPERO Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg Gäller läsåret 14/15 ASPERO Kontakt Kristina Haeffner rektor 0725 17 77 99 Madeleine Dahlqvist administratör 031 337 89 00 För övrig personal se

Läs mer

AKALLA GRUNDSKOLA

AKALLA GRUNDSKOLA AKALLA GRUNDSKOLA 2015 16 INFORMATION TILL DIG SOM ÄR FÖRÄLDER Kontakt SÅ HÄR NÅR DU OSS PÅ AKALLA GRUNDSKOLA: Telefon...08-508 45 100 Sveaborgsskolan...08-508 45 595 Mail...akallagrundskola@stockholm.se

Läs mer

ELEVHANDBOK. tisdag 20 augusti fredag 20 december Höstlov: v. 44, måndag 28okt fredag 1 november Studiedag/ utvecklingssamtalsdag 6 november

ELEVHANDBOK. tisdag 20 augusti fredag 20 december Höstlov: v. 44, måndag 28okt fredag 1 november Studiedag/ utvecklingssamtalsdag 6 november ELEVHANDBOK Besöksadress: Åsgatan 15, Falun Postadress: Box 127 791 23 Falun Skolans telefonnummer: 023-584 20 Sjukanmälan telefon: 023-584 57 Fax: 023-150 52 E-post: Se respektive mentor Följande ifylles

Läs mer

En skola där alla elever har rätt att lyckas!

En skola där alla elever har rätt att lyckas! En skola där alla elever har rätt att lyckas! På Tryde friskola arbetar elever, personal, vårdnadshavare och styrelse nära varandra. Vår skola ska vara en plats där man finner glädje, trygghet, gemenskap

Läs mer

Förskoleklass en trygg skolvärld. Förskoleklassens arbetssätt. Språk

Förskoleklass en trygg skolvärld. Förskoleklassens arbetssätt. Språk Förskoleklass en trygg skolvärld Det år ditt barn fyller sex är det dags att välja plats i förskoleklass. De flesta föräldrar låter sitt barn gå i förskoleklass eftersom det ger en mjuk och trygg övergång

Läs mer