FÖRÄLDRAINFORMATION LÄSÅRET 2016/2017 Nr:1 Skogsängsskolan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FÖRÄLDRAINFORMATION LÄSÅRET 2016/2017 Nr:1 Skogsängsskolan"

Transkript

1 FÖRÄLDRAINFORMATION LÄSÅRET 2016/2017 Nr:1 Skogsängsskolan Välkommen! Läsåret är redan i full gång och jag vill inleda med att önska elever och vårdnadshavare varmt välkomna till ett nytt läsår. Ett extra varmt välkomnande vill jag och övriga medarbetare rikta till alla nya elever och vårdnadshavare! Skogsängsskolan fortsätter att växa och vi kommer detta läsår att vara cirka 335 elever på skolan, fördelade från förskoleklass upp till årskurs 6. Av den enledningen har det under sommaren skett en utökning av lokaler samt rekryterats ny personal. Elevantalet växer fort och en del sena förändringar i våra förutsättningar har inneburit att vi har varit tvungna att göra vissa förändringar i planering och upplägg. Jag vill därför tacka för visad förståelse och hoppas att vi genom ett fortsatt gott samarbete kan hitta goda lösningar på de utmaningar vi står inför. En planerad utbyggnad av skolan är i startgroparna för att kunna möta upp den elevökning vi kan se de kommande läsåren. En bra samverkan bygger på goda relationer. Därför vill jag passa på att rikta en allmän inbjudan till besök i vår verksamhet. Du som vårdnadshavare är alltid välkommen att besöka oss och tveka inte att ta kontakt om du har frågor eller funderingar kring ditt barns skolgång eller vistelse på fritidshemmet. Vi på skolan ser nu fram emot ett lustfyllt och lärorikt verksamhetsår. Min målsättning är att vi genom dialog och ett gott samarbete ska stödja våra barn och elever på bästa möjliga sätt. Välkommen på föräldramöte! Som meddelats tidigare kommer vi att hålla föräldramöten under vecka 35. Föräldramötet kommer att delas upp i två delar. Den ena delen kommer att vara av mer övergripande karaktär och fokusera på information om grundskolans nya skolprotal Vklass samt en del övergripande information från rektor. Den andra delen kommer att hållas årskursvis i respektive klassrum. Tisdag 30/8 kl förskoleklass, årskurs 1 och 2 o Förskoleklassen inleder i matsalen och årskurs 1 och 2 i respektive klassrum. Onsdag 31/8 kl årskurs 3, 4, 5 och 6. o Årskurserna 3-5 inleder i matsalen och årskurs 6 i klassrummet.

2 Samverkan med vårdnadshavare Ett av målen för skolorna i Eskilstuna kommun är att stärka elevers och vårdnadshavares inflytande. Du som är intresserad av att påverka ditt och andra barns skolgång är välkommen att vara med i skolrådet. Anmäl ditt intresse till ditt barns lärare. Val av skolrådsrepresentanter kommer att tas upp på första föräldramötet. Första skolrådsmötet är planerat till onsdag 28/9 kl Självklart är alla välkomna att delta, även de som inte är skolrådsrepresentanter. Läsårstider 16/17 Höstterminen 2016 Stängningsdagar och Skolstart Höstlov vecka 44 ( till ) Julavslutning Vårterminen 2017 Studiedagar , Terminsstart för eleverna Sportlov vecka 8, (20/2 24/2). Påsklov vecka 15 ( ) Lovdag Skolavslutning Skolhälsovården Skolsköterskan Birgitta Johansson kan kontaktas via e-post (birgitta.johansson@eskilstuna.se) eller på telefon Birgitta finns på skolan alla dagar i veckan. Lite matnyttig information från skolköket en hälsning från kökschefen Elevantalet på skolan har ökat men storlek på matsal och tillagningskök har inte blivit större. För att klara av detta är vi tvungna att tillfälligt ta bort det vegetariska alternativet på luncherna och bara servera en maträtt under läsåret 2016/17. En utbyggnad av köket är planerad till nästa läsår. Jag vill härmed passa på att tacka alla vårdnadshavare och elever för denna tid då jag slutar min tjänst som kökschef den 14/9. Rekrytering av ny kökschef pågår. Välkommen att kontakta skolköket om ni har några frågor. Vänliga hälsningar Anna-Kari Olsson Specialkost Information och frågor kring elever med specialkost handläggs av måltidspersonalen, telefon Är ditt barn i behov av specialkost kontaktas skolsköterskan på telefon Vårdnadshavare ska fylla i en blankett kring specialkost vid läsårets start. Skolsköterskan har även kontakt med skolköket. Om ditt barn, som har specialkost, är frånvarande är du som vårdnadshavare ansvarig för att meddela köket detta. Det går bra att meddela via telefon ( ). Skolans ordningsregler Skogsängsskolans ordningsregler finns på skolans hemsida ( samt på skolportalen Vklass. Syftet med ordningsreglerna att främja god arbetsro och ett gott klimat, vilket gynnar eleven och klasskamraters studieresultat. Läs gärna igenom dem tillsammans med ditt barn och resonera kring reglernas betydelse och viktighet. Ordningsreglerna har diskuterats och gåtts igenom tillsammans med eleverna i skolan.

3 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Det är lag på att alla skolor ska ha en plan mot diskriminering och kränkande behandling. Förutom en vision och konkreta mål skall skolorna redovisa hur arbetet går till för att förebygga, upptäcka, utreda och åtgärda samt följa upp alla former av kränkningar. Skolans plan revideras under uppstarten av läsåret och inom kort kommer den reviderade planen att finnas på skolans hemsida samt på skolportalen Vklass. Vi har en trygghetsgrupp på skolan. Om du som vårdnadshavare befarar att ditt eller andra barn trakasseras eller kränks på något vis så uppmanar vi dig att omgående ta kontakt med oss i skolan. Besök i skolan Alla vårdnadshavare är välkomna att besöka sitt barn i skolan, även far- och morföräldrar. Meddela gärna innan så ni vet vilken utrustning ni kommer att behöva om utflykter eller andra aktiviteter är planerade för den aktuella dagen. Alla besökare har möjlighet att äta gratis skollunch en gång/termin/barn. Om man vill äta vid fler tillfällen betalar man 56 kr/lunch. Busskort Kommunstyrelsen har beslutat om avgiftsfria resor för skolungdom. Resandet begränsas till fyra resor per dag. För elever i förskoleklass samt nyinflyttade måste en ansökan göras. Detta administreras av skolexpeditionen. Tidigare kortinnehavare behöver inte förnya sin ansökan. Mer information får eleverna när de kvitterar ut busskorten i samband med skolstarten. Cykling/kickbike Barn utvecklas i olika takt och klarar av att cykla säkert i trafiken vid olika åldrar. Därför rekommenderar vi er vårdnadshavare att inte låta barn cykla till skolan på egen hand förrän i årskurs 4. Självklart har cyklande elever hjälm! Under skoltid gäller det även för så kallade kickbikes. Idrott En elev, som är sjuk men av vårdnadshavare bedöms klara av en skoldag, ska ha med sig idrottskläder och handduk, då det finns flera alternativ till aktiviteter. När eleven är i skolan går det att delta lågaktivt i den ordinarie idrottsundervisningen efter överenskommelse med idrottsläraren. Är eleven så sjuk att han/hon inte kan röra sig lågaktivt rekommenderar skolan att eleven är hemma och kurerar sig. Långtidsskadade elever berörs inte alls av detta utan där görs en bedömning från fall till fall. Sammanfattning: Är eleven i skolan deltar eleven ombytt i idrottsundervisningen, dock utifrån sina egna förutsättningar. Fritidshemmen Planeten, Kometen och Raketen samt öppna verksamheten Från och med detta läsår har vi tre fritidshem på skolan Planeten för elever i förskoleklass, Kometen för elever i årskurs 1 och 2 samt Raketen för elever i årskurs 3 och den öppna verksamheten. Vi ser gärna att vårdnadshavare kommer in till fritidshemmet för att lämna och hämta sitt barn. Då finns det möjlighet för personalen att göra en bra överlämning och berätta hur dagen varit. Under loven kommer fritidshemmen ibland att slås ihop då de gör aktiviteter tillsammans.

4 Frånvaro - sjukanmälan Inledningsvis av läsåret görs frånvaroanmälan av vårdnadshavare till telefon Inom kort kommer frånvaroanmälan att göras via skolportalen Vklass. Mer information om detta kommer i slutet av augusti i samband med att inloggningsuppgifter till Vklass skickas ut till samtliga vårdnadshavare. Tänk på att du behöver göra en frånvaroanmälan för ditt barn varje dag som barnet är hemma från skolan. Ledighet Ledighet för elev söks via särskild blankett minst två veckor före önskad ledighet. Ledighet får beviljas för max 10 dagar/läsår, om inte särskilda skäl föreligger. Blankett för ansökan om ledighet finns att hämta på skolans expedition eller på skolans hemsida. Ansökan om ledighet ska alltid lämnas in till ansvarig lärare i god tid innan önskad ledighet. Ledighet i samband med nationella proven i årskurs 3 och 6 kommer inte att beviljas. Vid ledighet ansvarar vårdnadshavare för att ta kontakt med ansvarig lärare för att planera har missad undervisning kan återhämtas. Nationella prov för årskurs 3 och 6 Nationella proven i årskurs 3 kommer att genomföras under perioden 13 mars - 19 maj För årskurs sex gäller fasta provdatum enligt nedan: Ämne Delprov Vecka Provdatum svenska, svenska som andraspråk A nov - 16 dec 2016 svenska, svenska som andraspråk B1+C1 6 tis 7 feb 2017 svenska, svenska som andraspråk B2+C2 6 tor 9 feb 2017 matematik A nov - 16 dec 2016 matematik B+C 14 mån 3 apr 2017 matematik D+E 14 ons 5 apr 2017 engelska A nov - 16 dec 2016 engelska B 18 ons 3 maj 2017 engelska C 18 fre 5 maj 2017 För mer information kring syfte, utformning, bedömning m.m. se Skolverkets hemsida: Olycksfallsförsäkring Eskilstuna kommun har en olycksfallsförsäkring hos Länsförsäkringar, se kommunens hemsida ( Anmälan görs av vårdnadshavare. Skolskjuts Skolskjuts administreras av Stadbyggnadsförvaltningen. För mer information kring skolskjuts gå in på kommunens hemsida. Utvecklingssamtal och individuell utvecklingsplan (IUP) Vid vårterminens slut skickades skriftliga omdömen hem till samtliga elever i årskurs 1-5. Syftet med dessa omdömen är att visa vad eleven har uppnått under läsåret i förhållande till läroplan och kursplanernas kunskapskrav. Ansvarig lärare/mentor kommer inom kort att kalla till utvecklingssamtal som utgår från de dessa omdömen. Utvecklingssamtalet utgör därefter grunden för en ny individuell utvecklingsplan (IUP). Läraren kallar även till utvecklingssamtal i början av vårterminen för avstämning och eventuell revidering av IUP.

5 Om det befaras att en elev inte når lägsta kunskapskraven och gjorda insatser (extra anpassningar) inte gett tillfredställande resultat är skolan skyldig, enligt Skollagen 3kap 8, att göra en utredning. Detta kan sedan resultera i beslut om åtgärdsprogram. Vi ser samarbete tillsammans med vårdnadshavare som väldigt viktigt för att nå bästa möjliga resultat. Tveka därför inte att ta kontakt med ansvarig mentor eller skolans specialpedagog om du känner oro för ditt barns skolgång eller kunskapsresultat. Skolledning och administration Välkommen att kontakta oss om du har frågor eller funderingar. Rektor Fredrik Wetterling fredrik.wetterling@eskilstuna.se tel Skoladministratör Linda Toftling linda.toftling3@eskilstuna.se tel Fredrik Wetterling Rektor Skogsängsskolan

Allergier Vi har en nöt och mandelfri skola så ingenting som innehåller mandel, sesamfrö eller nötter får medtas eller bjudas på.

Allergier Vi har en nöt och mandelfri skola så ingenting som innehåller mandel, sesamfrö eller nötter får medtas eller bjudas på. Diö skola Diö skola Skolan är en F-6 skola och under läsåret 2015-2016 går det ca 140 elever på skolan. Skolan är uppdelad i arbetslag F-3, 4-6 och fritidshem. Vi tar emot elever från Liatorps skola från

Läs mer

Studiedagar torsdag 26 september 2019 onsdag 4 december 2019 onsdag 29 januari 2020 tisdag 24 mars 2020 tisdag 14 april 2020

Studiedagar torsdag 26 september 2019 onsdag 4 december 2019 onsdag 29 januari 2020 tisdag 24 mars 2020 tisdag 14 april 2020 Diö skola Diö skola och fritidshem Skolan är en F-6 skola och under läsåret 2019-2020 går det ca 130 elever på skolan. Skolan är uppdelad i arbetslag F-3, 4-6 och fritidshem. Vi tar emot elever från Liatorps

Läs mer

Ullvi skola. Välkommen som elev och vårdnadshavare till läsåret 2015/2016

Ullvi skola. Välkommen som elev och vårdnadshavare till läsåret 2015/2016 Ullvi skola Välkommen som elev och vårdnadshavare till läsåret 2015/2016 Adress: Ullvi skola Ullvi Sågmyravägen 160 793 91 Leksand Kontakter Rektor: Jessica Carlberg jessica.carlberg@leksand.se tel. 80

Läs mer

Vi hälsar alla barn och föräldrar välkomna till ett nytt spännande läsår!

Vi hälsar alla barn och föräldrar välkomna till ett nytt spännande läsår! Barn och utbildningsförvaltningen Datum 1 Hållsta skola 2016-08-11 Maria Johansson Skoladministratör 016-710 46 64 Informationsbrev augusti 2016 Vi hälsar alla barn och föräldrar välkomna till ett nytt

Läs mer

Läsårsdatum 2018/2019

Läsårsdatum 2018/2019 2018-05-14 Läsårsdatum 2018/2019 HÖSTTERMINEN 2018 Vecka 32 8 augusti Första dag som nya 6-åringar och nya elever får börja på skolans fritids Vecka 33 15-16 augusti Inskolningsdagar för nya 6-åringar

Läs mer

Välkommen till. Hallerna skola Läsåret 16/17

Välkommen till. Hallerna skola Läsåret 16/17 Välkommen till Hallerna skola Läsåret 16/17 Välkommen till oss! Vision Sektor utbildnings gemensamma vision är Vi utbildar världsmedborgare, en nutidens förskola/skola för framtidens barn och elever. Hallernas

Läs mer

Välkommen till Väskolan

Välkommen till Väskolan Välkommen till Väskolan Arbetslag F-3A 4-6A 7-9A F-3B 4-6B 7-9B Specialpedagoger Läsåret 2014/15 Antal elever Ca 500 Personal Ca 50 Skoltider F-klass må-fr 08.25-13.25 Organisation Väskolan 7 arbetslag

Läs mer

Studiedagar tors 27 sept 2018 ons 5 dec 2018 tis 29 jan 2019 tis 23 april 2019

Studiedagar tors 27 sept 2018 ons 5 dec 2018 tis 29 jan 2019 tis 23 april 2019 Diö skola Diö skola Skolan är en F-6 skola och under läsåret 2018-2019 går det ca 130 elever på skolan. Skolan är uppdelad i arbetslag F-3, 4-6 och fritidshem. Vi tar emot elever från Liatorps skola från

Läs mer

Välkommen till Eklundaskolan F 3. Läsåret 2015/2016. Örebro kommun Eklundaskolan orebro.se/eklundaskolan 019-21 10 00

Välkommen till Eklundaskolan F 3. Läsåret 2015/2016. Örebro kommun Eklundaskolan orebro.se/eklundaskolan 019-21 10 00 Välkommen till Eklundaskolan F 3 Läsåret 2015/2016 Örebro kommun Eklundaskolan orebro.se/eklundaskolan 019-21 10 00 Välkommen till oss! Eklundaskolan är en F 3-skola i Ängens skolområde. På Eklundaskolan

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Datum 1 (5) Barn- och utbildningsförvaltningen Slottsskolan F-6 Jenny Råström

Barn- och utbildningsnämnden Datum 1 (5) Barn- och utbildningsförvaltningen Slottsskolan F-6 Jenny Råström Barn- och utbildningsnämnden Datum 1 (5) Barn- och utbildningsförvaltningen Slottsskolan F-6 Jenny Råström 016-710 16 48 Slottsnytt 1 Rektorsbrev augusti 2017 Hej alla elever och föräldrar. Välkomna till

Läs mer

Viby skola Information till hemmen

Viby skola Information till hemmen Viby skola 2014-2015 Information till hemmen Välkomna till ett nytt läsår på Viby skola! Jag hoppas sommaren har varit bra och jag ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med er föräldrar. Nedan följer

Läs mer

Välkommen till Barn och utbildning

Välkommen till Barn och utbildning SVENSKA Välkommen till Barn och utbildning Skellefteå kommun Skellefteå kommun ligger i norra delen av Sverige längs Norrlandskusten. Kommunen har ungefär 72 000 invånare. I kommunen finns personer från

Läs mer

Läsårsdatum 2017/2018

Läsårsdatum 2017/2018 SOFIELUNDSSKOLAN Läsårsdatum / HÖSTTERMINEN Vecka 32 8 augusti Första dag som nya 6-åringar och nya elever får börja på skolans fritids Vecka 33 14 augusti Fritids har öppet. (Notera att förskolan har

Läs mer

Kungsklippeskolans rektorsområde

Kungsklippeskolans rektorsområde TILLSAMMANS På fotot: Skulpturen Tillsammans och Kungsklippeskolan Kungsklippeskolans rektorsområde Kräpplaskolan Fk-3 Kungsklippeskolan Fk-9 Läsåret 2018-2019 "Skolans och vårdnadshavarnas gemensamma

Läs mer

Snöstorps verksamhetsområde läsår 2014/2015

Snöstorps verksamhetsområde läsår 2014/2015 1 Grundskola 6-16 år I Halmstads kommuns grundskolor ska elevernas lust till lärande stimuleras. Skolan ska lägga grunden till ett livslångt lärande. Omsorg, fostran och lärande ska bilda en helhet. Vi

Läs mer

Välkommen till Pluggparadisets förskoleklasser Läsåret

Välkommen till Pluggparadisets förskoleklasser Läsåret Välkommen till Pluggparadisets förskoleklasser Läsåret 2019-2020 Dagordning o Presentation av personal o Bocka för ditt barns namn på klasslistan o Fyll i ditt omsorgsbehov. OBS! Ansök om Fritids på e-barnungdom.

Läs mer

Till Läsåret 2018/2019 elever och vårdnadshavare på Betelskolan SKOLKONTAKT

Till Läsåret 2018/2019 elever och vårdnadshavare på Betelskolan SKOLKONTAKT Till Läsåret 2018/2019 elever och vårdnadshavare på Betelskolan Välkomna till ett nytt läsår! SKOLKONTAKT Läsårstider: Höstterminen 18-08-22 18-12-19 Studiedag 18-10-16 Lovdagar 18-10-29 18-11-02 (Höstlov)

Läs mer

Hedekas skola. Information till elever och vårdnadshavare. are. Sida 1 av 7

Hedekas skola. Information till elever och vårdnadshavare. are. Sida 1 av 7 Hedekas skola A-Ö are Information till elever och vårdnadshavare Sida 1 av 7 Trygghet Kunskap Gemenskap Mitt i natursköna Hedekas, på gränsen mellan Bohuslän och Dalsland, ligger Hedekas skola med cirka

Läs mer

10 kap. Grundskolan. Utvecklingssamtal och individuell utvecklingsplan

10 kap. Grundskolan. Utvecklingssamtal och individuell utvecklingsplan IUP och omdöme me i Skollagen 2010:800 10 kap. Grundskolan [ ] Utvecklingssamtal och individuell utvecklingsplan 12 Minst en gång varje termin ska läraren, eleven och elevens vårdnadshavare ha ett utvecklingssamtal

Läs mer

Tällbergs skola. Välkommen som elev och vårdnadshavare till läsåret 2015/2016

Tällbergs skola. Välkommen som elev och vårdnadshavare till läsåret 2015/2016 Tällbergs skola Välkommen som elev och vårdnadshavare till läsåret 2015/2016 Adress: Tällbergs skola Tällbergsvägen 52 793 70 Tällberg Kontakter: Rektor: Jessica Carlberg jessica.carlberg@leksand.se tel.

Läs mer

Gökstensnytt nr 4 Läsåret

Gökstensnytt nr 4 Läsåret Torshälla stads nämnd Datum 1 (5) Torshälla stads förvaltning 2016-02-16 Gökstensskolan Gökstensnytt nr 4 Läsåret 2015-2016 Hej alla föräldrar och elever! Vårterminen har startat igång ordentligt och vi

Läs mer

Välkommen som elev och vårdnadshavare till läsåret 2014/2015

Välkommen som elev och vårdnadshavare till läsåret 2014/2015 Tällbergs skola Välkommen som elev och vårdnadshavare till läsåret 2014/2015 Jessica Carlberg Rektor, Tällbergs skola Adress: Tällbergs skola Tällbergsvägen 52 793 70 Tällberg Kontakter: Rektor: Jessica

Läs mer

Välkommen till skolan!

Välkommen till skolan! Till dig som är vårdnadshavare Välkommen till skolan! Ditt barn ska börja i förskoleklassen eller grundskolan. Här får du veta mer om hur skolan i Sverige fungerar. Ju mer du vet, desto mer kan du påverka

Läs mer

Älvåkraskolans information till hemmen Läsåret 2017/2018

Älvåkraskolans information till hemmen Läsåret 2017/2018 Älvåkraskolans information till hemmen Läsåret 2017/2018 Från A till Ö Adress Älvåkraskolan Medborgarg 4 942 33 ÄLVSBYN Maria Sundström, rektor 070-6677668 Pia Åhman, biträdande rektor 070-667 20 93 Ulla-Gun

Läs mer

Parkskolans information till hemmen Läsåret 2016/17

Parkskolans information till hemmen Läsåret 2016/17 Parkskolans information till hemmen Läsåret 2016/17 Från A till Ö Adress Parkskolan Idrottsstigen 2 942 33 Älvsbyn Linus Sköld, rektor 0929-172 47, 070-617 72 47 Anna-Karin Sandström, biträdande rektor

Läs mer

Funkaboskolan - Skolan där trygghet och kunskap ger dig framtidstro

Funkaboskolan - Skolan där trygghet och kunskap ger dig framtidstro Handläggare Datum Kerstin Espelund 2019-08-13 0480-45 32 05 Funkaboskolan - Skolan där trygghet och kunskap ger dig framtidstro Månadsbrev augusti/september 2019 Varmt välkomna till läsåret 2019/2020!

Läs mer

Sollefteå kommun Vallaskolan

Sollefteå kommun Vallaskolan Välkomna till ett nytt läsår! Nu har ett nytt läsår börjat och vi känner oss glada över att era barn åter är i skolan. Vi hoppas att ni har haft en fin sommar tillsammans och att ni känner er redo inför

Läs mer

Välkommen till Adolfsbergsskolan F 6

Välkommen till Adolfsbergsskolan F 6 Bra att spara! Välkommen till Adolfsbergsskolan F 6 Läsåret 2014/2015 Stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande Örebro kommun Adolfsbergsskolan F 6 orebro.se/adolfsbergsskolan

Läs mer

FÖRÄLDRAINFORMATION LÄSÅRET 2014/2015

FÖRÄLDRAINFORMATION LÄSÅRET 2014/2015 FÖRÄLDRAINFORMATION LÄSÅRET 2014/2015 SKOLLEDNING Johan Lindeberg är ansvarig rektor för alla elever i årskurs F-9 i Sundet, Byn samt Viken. Bitr. rektor Jenny Råström ansvarar för Tegelvikens fritidshemsverksamhet.

Läs mer

Lokal plan för Karolinerskolans elevhälsa. Läsåret 2018/2019

Lokal plan för Karolinerskolans elevhälsa. Läsåret 2018/2019 Lokal plan för Karolinerskolans elevhälsa Läsåret 2018/2019 Styrdokument som grund Vi hämtar motivet för vårt uppdrag av elevhälsoarbetet utifrån skollagen, Lgr 11, socialtjänstlagen och andra tillämpliga

Läs mer

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret SIG1000, v4.0, 2012-09-24 1 (8) Välkomna till Tingvallaskolan läsåret 2017-2018 Vår vision för Tingvallaskolan bygger på att vi tror att alla elever ska lyckas. Tingvallaskolan ska vara en skola där alla

Läs mer

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Prästavångsskolan Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Välkommen till ett nytt läsår! Vi vill börja med att hälsa alla hjärtligt välkomna till ett nytt läsår! Så här i starten av ett läsår vill vi

Läs mer

Den nya skollagen 2010:800

Den nya skollagen 2010:800 Den nya skollagen 2010:800 - avsnitt som berör r grundskolan 3 kap. Barns och elevers utveckling mot målen Barnens och elevernas lärande och personliga utveckling 3 Alla barn och elever ska ges den ledning

Läs mer

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015 Klastorp-Essinge skolor 1 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss Att vi strävar mot att du ska få den bästa möjliga inlärningssituationen. Att vi

Läs mer

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret 1 (6) Välkomna till Tingvallaskolan läsåret 2018-2019 Sigtuna kommuns vision: Barn och ungdomar i Sigtuna kommuns skolor och förskolor ges de bästa möjliga förutsättningar att utveckla sina kunskaper och

Läs mer

FÖRÄLDRAINFORMATION LÄSÅRET 2016/2017

FÖRÄLDRAINFORMATION LÄSÅRET 2016/2017 FÖRÄLDRAINFORMATION LÄSÅRET 2016/2017 SKOLLEDNING Jenny Råström är tf rektor för Tegelviken under höstterminen 2016. Bitr. rektor är Ulrika Herlin. Jenny nås på jenny.rastrom@eskilstuna.se alt. 016-710

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL EN LITEN GUIDE INFÖR LÄSÅRET 2014/2015

VÄLKOMMEN TILL EN LITEN GUIDE INFÖR LÄSÅRET 2014/2015 VÄLKOMMEN TILL EN LITEN GUIDE INFÖR LÄSÅRET 2014/2015 Vi erbjuder dig en skola där skolledning, lärare och administrativ personal arbetar för att ge dig de bästa kunskaper och förutsättningar inför framtiden.

Läs mer

VÄLKOMMEN till VÄLLSJÖSKOLAN

VÄLKOMMEN till VÄLLSJÖSKOLAN VÄLKOMMEN till VÄLLSJÖSKOLAN läsåret 2016/2017! I det här häftet får Du som förälder viktig läsårsinformation om skolan och rutiner: - Läsårstider - Kontaktinformation, arbetslag och personalfoto - Rutiner

Läs mer

Att välja skola i Skara kommun

Att välja skola i Skara kommun INFORMATION Att välja skola i Skara kommun Förskoleklass läsåret 16/17 December 2015 Barn- och utbildningsförvaltningen Ulla-Stina Millton, förvaltningschef Välkommen att börja i förskoleklass! De allra

Läs mer

Parkskolans information till hemmen Läsåret 2017/18

Parkskolans information till hemmen Läsåret 2017/18 Parkskolans information till hemmen Läsåret 2017/18 Från A till Ö Adress Parkskolan Idrottsstigen 2 942 33 Älvsbyn Linus Sköld, rektor 0929-172 47, 070-617 72 47 Anna-Karin Sandström, ledningsstöd 070-66

Läs mer

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan.

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan. Rektorsbrev september 2015 Nu är vi i gång. Det är alltid härligt när verksamheten har kommit i gång och flitens lampa börjar lysa så väl i personalgruppen som hos eleverna. Under vecka 34 hade vi Trygghetsvecka

Läs mer

Rutin för mottagande av nyanlända barn och ungdomar i förskola och skola

Rutin för mottagande av nyanlända barn och ungdomar i förskola och skola Barn- och utbildningsförvaltningen RUTIN Datum 02015-04-30 Datum för beslut 2015-05-20 Beslutad av Tomas Hartikainen Förvaltningschef Sida 1(8) Dnr BUN/2015/0092/133 Revideras senast 2016-06-30 Rutin för

Läs mer

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Prästavångsskolan Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Välkommen till ett nytt läsår! Vi vill börja med att hälsa alla hjärtligt välkomna till ett nytt läsår! Så här i starten av ett läsår vill vi

Läs mer

BARN OCH UTBILDNING Välkommen till skolan Inskrivningssamtal för nyanlända elever

BARN OCH UTBILDNING Välkommen till skolan Inskrivningssamtal för nyanlända elever BARN OCH UTBILDNING Välkommen till skolan Inskrivningssamtal för nyanlända elever Detta material ska användas vid inskrivning av nyanlända elever i grundskolan. Revidering 2017-10-31 SKOLA Sundsvalls kommun,

Läs mer

STARTSKOLAN SPRÅKINTRODUKTION Läsåret 2016/17

STARTSKOLAN SPRÅKINTRODUKTION Läsåret 2016/17 STARTSKOLAN SPRÅKINTRODUKTION Läsåret 2016/17 Innehållsförteckning Välkommen till Startskolan...4 Språkintroduktion...5 Studieplan, omdömen & betyg...6 Start - Mellan - Fortsättning...7 Studiehandledning...8

Läs mer

Information. till alla föräldrar och elever vid Vallback rektorsområde

Information. till alla föräldrar och elever vid Vallback rektorsområde Information till alla föräldrar och elever vid Vallback rektorsområde Brynässkolan F-5 Fridhemsskolan F-6 Hemlingby skola F-3 Sörbyskolan F-6 Vallbacksskolan 6-9 Läsåret 2015/2016 VISION Trygga elever

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen Barn- och utbildningsförvaltningen Ulla-Stina Millton, förvaltningschef De allra flesta sexåringar i Sverige går i förskoleklass. Förskoleklassen är en frivillig skolform där två kulturer möts - grundskolans

Läs mer

Marieborgsbladet 2015:1

Marieborgsbladet 2015:1 Marieborgsbladet 2015:1 Välkomna till vårterminen 2015 på Marieborgsskolan! Det känns roligt att träffa alla igen och jag ser fram emot många lärande, utvecklande och roliga dagar tillsammans med elever

Läs mer

Klöxhultsskolan Läsåret 15-16

Klöxhultsskolan Läsåret 15-16 Klöxhultsskolan Läsåret 15-16 Klöxhultsskolan Klöxhultsskolan är en F-6 skola. Här finns också Montessoriskolan, grundsärskolan och Orion. Totalt finns det cirka 500 elever och ett hundratal medarbetare

Läs mer

Gökstensnytt nr 2 Läsåret

Gökstensnytt nr 2 Läsåret Torshälla stads nämnd Datum 1 (5) Torshälla stads förvaltning 2016-10-24 Gökstensskolan Gökstensnytt nr 2 Läsåret 2016-2017 Hej alla föräldrar och elever! Terminen närmar sig halvlek och mycket händer

Läs mer

Sollefteå kommun Vallaskolan

Sollefteå kommun Vallaskolan Välkomna till ett nytt läsår! Det nya läsåret har startat och vi känner oss glada över att era barn åter är i skolan. Vi hoppas att ni har haft en fin sommar tillsammans och att ni känner er redo inför

Läs mer

Sollefteå kommun Vallaskolan 7-9

Sollefteå kommun Vallaskolan 7-9 Välkomna till ett nytt läsår! Det nya läsåret har startat och vi är glada över att era barn åter är i skolan. Våra förväntningar på oss som skolorganisation och även på era barn är att läsåret ska leda

Läs mer

Ordningsregler för allas trivsel. Gäller för förskoleklass till år 9 och fritidshemmet

Ordningsregler för allas trivsel. Gäller för förskoleklass till år 9 och fritidshemmet Ordningsregler för allas trivsel Gäller för förskoleklass till år 9 och fritidshemmet Hej och välkommen till ett nytt läsår! Vi ser fram emot ett givande läsår tillsammans med många nya utmaningar och

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019 Sammanfattning På Munktorpsskolan ska vi genom förebyggande och främjande insatser arbeta för att elever och personal inte ska kränkas

Läs mer

PRÄSTÄNGSSKOLAN INFORMATION

PRÄSTÄNGSSKOLAN INFORMATION PRÄSTÄNGSSKOLAN INFORMATION 2017/2018 Välkommen till Prästängsskolan! Vår förhoppning är att du har funnit dig tillrätta på skolan, och att du tycker att dina studier är intressanta och stimulerande. I

Läs mer

SKOLAN ÄR TILL FÖR DIG EN BROSCHYR OM DE NYA LÄROPLANERNA & DEN NYA SKOLLAGEN

SKOLAN ÄR TILL FÖR DIG EN BROSCHYR OM DE NYA LÄROPLANERNA & DEN NYA SKOLLAGEN SKOLAN ÄR TILL FÖR DIG EN BROSCHYR OM DE NYA LÄROPLANERNA & DEN NYA SKOLLAGEN Sammanfattat av Annie Alström, klass 9EA, Västerskolan, 2011 I den här broschyren kan du som elev på grundskolan, specialskolan,

Läs mer

Eslöv Välkommen till Bredablickskolan

Eslöv Välkommen till Bredablickskolan Eslöv 2018-06-04 Välkommen till Bredablickskolan Läsåret 2018-2019 Välkommen till ett nytt läsår på Bredablickskolan Skolans mål Vision för läsåret 2018-2019: Vi lever vår värdegrund, den är på riktigt

Läs mer

Vendelsö Hage Läsåret 2015-2016

Vendelsö Hage Läsåret 2015-2016 Vendelsö Hage Läsåret 2015-2016 Förhållningssätt och rutiner. Elever /Vårdnadshavare Vår vision är: Att behålla barnens motivation och glädje över att utvecklas genom variation,systematik och samarbete.

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:6169 Västerås kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Rösegårdsskolan i Västerås kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (5) Skolinspektionens

Läs mer

Vänersborgs kommun LÄSÅRET

Vänersborgs kommun LÄSÅRET Vänersborgs kommun LÄSÅRET 2016-2017 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Postadress, telefonnummer 3 Rektor har ordet 4 Läsårstider, stängningsdagar fritids, skolplikt, ledighet 5 Policy för studier vid beviljad ledighet

Läs mer

Innehåll Välkommen till Boo Gårds skola!... 2 Boo Gårds skola... 2 Skolans vision... 2 Organisation... 2 Förskoleklass... 2 Skolan...

Innehåll Välkommen till Boo Gårds skola!... 2 Boo Gårds skola... 2 Skolans vision... 2 Organisation... 2 Förskoleklass... 2 Skolan... Innehåll Välkommen till Boo Gårds skola!... 2 Boo Gårds skola... 2 Skolans vision... 2 Organisation... 2 Förskoleklass... 2 Skolan... 3 Fritidsverksamhet för årskurs F-3... 3 Fritidsklubb för årskurs 4-6...

Läs mer

Arbetsplan Dallidenskolan Kils kommun 2018/2019

Arbetsplan Dallidenskolan Kils kommun 2018/2019 BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Niclas Larsson, niclas.larsson@kil.se 2018-09-28 Arbetsplan Dallidenskolan Kils kommun 2018/2019 KIL1000, v1.0, 2013-06-14 Kils kommun Postadress Besöksadress Telefon

Läs mer

INFÖR LÄSÅR 16/17 FÖR FÖRÄLDRAR/MÅLSMÄN

INFÖR LÄSÅR 16/17 FÖR FÖRÄLDRAR/MÅLSMÄN INFÖR LÄSÅR 16/17 FÖR FÖRÄLDRAR/MÅLSMÄN Foton och filmer i marknadsföring I och med den digitala tekniken finns nu möjlighet att jobba med bild, film och ljud i en helt ny utsträckning än tidigare. Alltmer

Läs mer

Parkskolan åk 1-6, Läsåret

Parkskolan åk 1-6, Läsåret Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Fortsatt utveckling av inkluderande arbetssätt

Läs mer

Nyanlända barn i Stockholms skolor. Till dig som är förälder eller vårdnads havare med annan skolbakgrund än svensk

Nyanlända barn i Stockholms skolor. Till dig som är förälder eller vårdnads havare med annan skolbakgrund än svensk Nyanlända barn i Stockholms skolor Till dig som är förälder eller vårdnads havare med annan skolbakgrund än svensk 1 Den svenska skolans värdegrund Den svenska skolan vilar på demokratiska värden. Skolan

Läs mer

Nyborg Skola och Behandling. Läsåret 2013-2014. Nyborg Skola och Behandling. Doterödsvägen 19-21. 444 40 STENUNGSUND Skola/Fritidshem/Behandling

Nyborg Skola och Behandling. Läsåret 2013-2014. Nyborg Skola och Behandling. Doterödsvägen 19-21. 444 40 STENUNGSUND Skola/Fritidshem/Behandling Nyborg Skola och Behandling Läsåret 2013-2014 Nyborg Skola och Behandling Doterödsvägen 19-21 444 40 STENUNGSUND Skola/Fritidshem/Behandling 2013-09-10 ACJ ANTECKNINGAR Sida 12 ANTECKNINGAR Innehållsförteckning

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL EN LITEN GUIDE INFÖR LÄSÅRET 2016/2017

VÄLKOMMEN TILL EN LITEN GUIDE INFÖR LÄSÅRET 2016/2017 VÄLKOMMEN TILL EN LITEN GUIDE INFÖR LÄSÅRET 2016/2017 Vi erbjuder dig en skola där skolledning, lärare och administrativ personal arbetar för att ge dig de bästa kunskaper och förutsättningar inför framtiden.

Läs mer

TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Ro 3, 4 och 5 Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Elevhälsoplan för Moholms skola läsåret 2018/2019. Innehållsförteckning

Elevhälsoplan för Moholms skola läsåret 2018/2019. Innehållsförteckning RIKTLINJE 1(5) Utfärdat av (Namn,, Enhet) Elevhälsoplan för Moholms skola läsåret 2018/2019 Innehållsförteckning Inriktning på elevhälsoarbetet 1 Resultat av självskattning och utvärdering 1 Elevhälsoteamets

Läs mer

Välkomna tillbaka till ett nytt läsår på Fjälkinge skola!

Välkomna tillbaka till ett nytt läsår på Fjälkinge skola! Fjälkinge den 14 augusti 2018 Välkomna tillbaka till ett nytt läsår på Fjälkinge skola! Alla elever i åk 7-9 önskas välkomna efter ett långt och härligt sommarlov, särskilt välkomna är de nya elever som

Läs mer

Föräldramöte på Järntorgsskolan 23 och 24 september 2015

Föräldramöte på Järntorgsskolan 23 och 24 september 2015 Föräldramöte på Järntorgsskolan 23 och 24 september 2015 Varmt välkomna! Presentation av oss personal på Järntorgsskolan. Vår gemensamma vision och hur vi arbetar för att förverkliga den. Våra förväntningar

Läs mer

Välkommen till Adolfsbergsskolan F 6

Välkommen till Adolfsbergsskolan F 6 Bra att spara! Välkommen till Adolfsbergsskolan F 6 Läsåret 2017/2018 Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande Örebro kommun Adolfsbergsskolan F 6 orebro.se/adolfsbergsskolan

Läs mer

Föräldramöte Herrängens skola

Föräldramöte Herrängens skola Föräldramöte 2017 Herrängens skola Presentation Mentorer Lisa Ek (6A) Alexander Augustsson (6B) Thomas Smith (6C) Catharina Glaas (6D) Resurser Peter Emas (Klubben) Johan Schenström (Resurspedagog) Spec

Läs mer

Information till hemmen från

Information till hemmen från Information till hemmen från Aktuellt under läsåret 2014/2015 Höstterminen 2014 Börjar onsdagen den 20 augusti Terminsavslutning fredagen den 19 december Höstlov vecka 44, 27-31 oktober Vårterminen 2015

Läs mer

Välkommen till Stocksunds RE

Välkommen till Stocksunds RE Välkommen till Stocksunds RE Till nya elever och vårdnadshavare läsåret 2018/2019 Vi har i detta häfte samlat viktig information, som vi önskar att ni läser tillsammans. Viss information vill vi att ni

Läs mer

AKALLA GRUNDSKOLA

AKALLA GRUNDSKOLA AKALLA GRUNDSKOLA 2015 16 INFORMATION TILL DIG SOM ÄR FÖRÄLDER Kontakt SÅ HÄR NÅR DU OSS PÅ AKALLA GRUNDSKOLA: Telefon...08-508 45 100 Sveaborgsskolan...08-508 45 595 Mail...akallagrundskola@stockholm.se

Läs mer

Information till hemmen från. Hemsida www.edboskolan.se

Information till hemmen från. Hemsida www.edboskolan.se Information till hemmen från Hemsida www.edboskolan.se Aktuellt under läsåret 2011/2012 EDBOSKOLAN VIKTIGA TELEFONNUMMER Rektor Margareta Grahn 535 354 03 Bitr. rektor F-3, fritidshem Ann-Kristin Källström

Läs mer

KALENDARIUM LÄSÅR 2012-2013

KALENDARIUM LÄSÅR 2012-2013 2- - 7 HT 22 Augusti KALENDARIUM LÄSÅR 22-2 (Med reservation för ändringar, aktuell information finns på ) Mån /8 Förskola och fritids öppnar 2 Mån 8/8 Heldagsplanering hela förskolan stängd. Fritids öppet.

Läs mer

Senast uppdaterad: Läsåret

Senast uppdaterad: Läsåret Senast uppdaterad: 2019-08-21 Läsåret 2019-2020 1(6) Innehåll Att gå på gymnasiet... 2 Får be dig om att tänka på... 2 Närvaro & frånvaro... 2 Ledighetsansökan... 2 Sjukfrånvaro... 2 Utvecklingssamtal...

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN Kyrkskolan Linnéskolan 7-9 Röinge skola

LIKABEHANDLINGSPLAN Kyrkskolan Linnéskolan 7-9 Röinge skola Upprättad: 100101 Reviderad: 150424 LIKABEHANDLINGSPLAN Kyrkskolan Linnéskolan 7-9 Röinge skola Innehållsförteckning Sida 2 Innehållsförteckning 3 Vår vision Till dig som elev Till dig som vårdnadshavare

Läs mer

Elevhandbok LÄSÅRET 2015/2016. Uppdaterad 20015 08 18

Elevhandbok LÄSÅRET 2015/2016. Uppdaterad 20015 08 18 Elevhandbok LÄSÅRET 2015/2016 Uppdaterad 20015 08 18 Välkommen till Hörby Yrkesgymnasium! I denna handbok finns en hel del nyttig information om olika begrepp och annat inom skolan som kan vara bra att

Läs mer

Utbildningsförvaltningen. Klöxhultsskolan Läsåret

Utbildningsförvaltningen. Klöxhultsskolan Läsåret Utbildningsförvaltningen Klöxhultsskolan Läsåret 2016-17 Klöxhultsskolan Klöxhultsskolan är en F-6 skola. Här finns också Montessoriskolan, grundsärskolan och Orion. Totalt finns det drygt 500 elever och

Läs mer

Utbildningsförvaltningen Sida 1 (10) Välkommen till. Matteusskolan. Läsåret 2014/2015. stockholm.se

Utbildningsförvaltningen Sida 1 (10) Välkommen till. Matteusskolan. Läsåret 2014/2015. stockholm.se Utbildningsförvaltningen Sida 1 (10) Matteusskolan 2014-08-07 Välkommen till Matteusskolan Läsåret 2014/2015 stockholm.se Sida 2 (10) Innehåll Läsårsdata 2014/2015 4 2014 4 2015 4 Att anslå hemma 5 Sjukanmälan

Läs mer

RIKTLINJER FÖR SPECIALKOSTER I SKOLAN

RIKTLINJER FÖR SPECIALKOSTER I SKOLAN STYRDOKUMENT 1 (12) RIKTLINJER FÖR SPECIALKOSTER I SKOLAN Samarbetsprojekt mellan Folkhälso- och Kostförvaltningen, Barn- och utbildningsförvaltningen i Karlskoga kommun samt Kultur- och utbildningsförvaltningen

Läs mer

Information om förskoleklass för Kalvsvik, Tävelsås och Vederslöv skolor

Information om förskoleklass för Kalvsvik, Tävelsås och Vederslöv skolor Information om förskoleklass för Kalvsvik, Tävelsås och Vederslöv skolor 20190131 Vad styr verksamheten? Skollagen Läroplanen Utbildningens syfte 2 Förskoleklassen ska stimulera elevers utveckling och

Läs mer

Likabehandlingsplan. Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan. Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014/2015 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Rektor, all personal, elever samt vårdnadshavare

Läs mer

ELEVHANDBOK. tisdag 20 augusti fredag 20 december Höstlov: v. 44, måndag 28okt fredag 1 november Studiedag/ utvecklingssamtalsdag 6 november

ELEVHANDBOK. tisdag 20 augusti fredag 20 december Höstlov: v. 44, måndag 28okt fredag 1 november Studiedag/ utvecklingssamtalsdag 6 november ELEVHANDBOK Besöksadress: Åsgatan 15, Falun Postadress: Box 127 791 23 Falun Skolans telefonnummer: 023-584 20 Sjukanmälan telefon: 023-584 57 Fax: 023-150 52 E-post: Se respektive mentor Följande ifylles

Läs mer

Rutiner för frånvaro och ledighet KMS

Rutiner för frånvaro och ledighet KMS Rutiner för frånvaro och ledighet KMS 2014-2015 Skollagen I skollagen som började tillämpas hösten 2011 och i skolförordningen regleras frågor som rör när elev i grundskolan uteblir från skolarbetet. Huvudman

Läs mer

Har förskolan/fritidshemmet/skolan en egen vision/inriktning kan det vara lämpligt att skriva om det här

Har förskolan/fritidshemmet/skolan en egen vision/inriktning kan det vara lämpligt att skriva om det här 150812 Arbetsplan för Sollebrunns skola årskurs 2 och 3 Läsåret 2015/2016 Alingsås kommun, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Postadress: 441 81 Alingsås Besöksadress: Kungsgatan 9 Telefon:

Läs mer

Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg

Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg ASPERO Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg Gäller läsåret 14/15 ASPERO Kontakt Kristina Haeffner rektor 0725 17 77 99 Madeleine Dahlqvist administratör 031 337 89 00 För övrig personal se

Läs mer

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019 Arbetsplan Bruksskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Välkommen till läsåret ! ABC, med information till vårdnadshavare

Välkommen till läsåret ! ABC, med information till vårdnadshavare Välkommen till läsåret 2018-2019! ABC, med information till vårdnadshavare Välkommen till läsåret 2018-2019! Läsårsdata Höstterminen 2018 Höstterminen för eleverna börjar måndag 20 augusti Höstlov vecka

Läs mer

Kalendarium läsåret vt-19

Kalendarium läsåret vt-19 info.taby@kunskapsskolan.se tfn: 08-506 911 11 Sjukanmälan för elever görs till tfn: 0515-869 05 OBS! Det har tydligen varit ett problem att elever ringer & sjukanmäler sig själva. På grund av detta skickar

Läs mer

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling för Marieskolan med fritidshem

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling för Marieskolan med fritidshem Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling för Marieskolan med fritidshem Läsår 2018/2019 Planen gäller från: 2018-08-16 Planen gäller till: terminsstart 2019-08- Utvärdering och revidering

Läs mer

Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg. Gäller läsåret 15/16

Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg. Gäller läsåret 15/16 Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg Gäller läsåret 15/16 Kontakt Jens Naezer rektor 0725 17 77 99 Steffen Dotter administratör 031 337 89 00 För övrig personal se hemsidan för aktuell information.

Läs mer

VÄLKOMNA TILL EN INFORMATIONSKVÄLL HOS

VÄLKOMNA TILL EN INFORMATIONSKVÄLL HOS VÄLKOMNA TILL EN INFORMATIONSKVÄLL HOS OSS PÅ JOHAN SKYTTESKOLAN ÅK F-9! Information gällande intag till förskoleklass läsåret 16/17 tors 21/1 kl 18-20 Gemensam info i aulan Öppet hus i förskolehuset Eken

Läs mer

ROSENBORGSENHETEN. Ytterligare 1 dag läggs ut av den enskilda skolan

ROSENBORGSENHETEN. Ytterligare 1 dag läggs ut av den enskilda skolan ROSENBORGSENHETEN Rosenborgskolan Majtorpskolan Läsåret 2013-2014 ROSENBORGSENHETEN INFORMATION TILL ELEVER OCH FÖRÄLDRAR LÄSÅRET 2013-2014 Vi önskar hälsa alla elever välkomna till det nya läsåret. I

Läs mer

Långsjöskolans RO. fritidsverksamhet. Läsåret

Långsjöskolans RO. fritidsverksamhet. Läsåret Långsjöskolans RO fritidsverksamhet Läsåret 2019-2020 Från styrdokument till verklighet - så jobbar vi! Styrdokument Allt arbete på fritidshemmet utgår ifrån: Skollagen (2010:800) Skolverkets Läroplan

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2015/2016 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav.

Läs mer

i skolan och i fritidshemmet

i skolan och i fritidshemmet KALMAR Rättigheter och skyldigheter i skolan och i fritidshemmet Om dina rättigheter och skyldigheter Skolan ska upplysa dig och dina föräldrar om vilka rättigheter och skyldigheter ni har, vilka krav

Läs mer