S:t. Eriks torn - svar på medborgarförslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "S:t. Eriks torn - svar på medborgarförslag"

Transkript

1 Kungsholmens stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Sida 1 (3) Handläggare Fredrik Ekroth Telefon: Till Kungsholmens stadsdelsnämnd S:t. Eriks torn - svar på medborgarförslag Förvaltningens förslag till beslut Skrivelsen besvaras med förvaltningens tjänsteutlåtande. Maria Mathiasson Laxvik stadsdelsdirektör Thérése Rosén avdelningschef Sammanfattning Ett medborgarförslag inkom till Kungsholmens stadsdelsförvaltning i december Förslagsställaren vill att förvaltningen gallrar den vegetationsrand som löper i slänten mellan Grubbensområdets bebyggelse och parkstråket Kungsholms strandstig. Detta för att förbättra utsikten och för att höja tryggheten i området. Man har bland annat haft inbrottsförsök. Förslagsställaren framhåller att hon träffat förvaltningen på plats men att det varit svårt att få gehör för sina önskemål. Förvaltningen har träffat förslagsställaren på plats tre gånger under hösten 2017 och därefter gjort bland annat en trädinventering och utfört vegetationsåtgärder i området. Förvaltningen har här försökt hitta en balansgång mellan detaljplanens och Parkplan Kungsholmens intentioner samt behovet av att höja tryggheten i området. För att ytterligare förstärka tryggheten anser förvaltningen att det är nödvändigt att kontakta trafikkontoret i syftet att förbättra belysningen här. Norrmalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden

2 Sida 2 (3) Bakgrund I december 2017 inkom det ett medborgarförslag från en boende i S:t. Eriksområdet gällande slyröjning och nedtagning av träd i den gröna vegetationsbården mellan bostadshusen och parkstråket Kungsholms strandstig. Stadsdelsnämnden beslutade på sitt sammanträde den 1 februari att överlämna medborgarförslaget till förvaltningen för beredning. Ärendet Förslagsställaren vill att träd och buskar tas ned för att öppna upp vegetationsstråket som löper i slänten mellan bebyggelsen i Grubbensområdet och parkstråket Kungsholms strandstig. Hon framhåller att det var betydligt mindre vegetation där då bebyggelsen var nyanlagd i slutet av 1990-talet och att det nu är sämre utsikt och mörkare inomhus samt att det känns mindre tryggt att röra sig utmed gångstråket närmast husen. Hon framhåller också att man sett människor gömma sig bland buskarna och att man funnit avföring och kanyler där. Man har också haft fyra inbrottsförsök. Vidare menar förslagsställaren att förvaltningen varit svår att nå men att möten hållits på plats under hösten. Förslagsställaren menar att mötena inte har lett till några åtgärder. Ärendets beredning Ärendet har beretts av parkmiljöavdelningen norra innerstaden. Ärendet har behandlats i förvaltningsgruppen , i pensionärsrådet och i rådet för funktionshinderfrågor Synpunkter framgår av protokollen. Utsnitt ur detaljplan dp 8565 för S:t. Eriksområdet visar en intention om en grön bård med träd mellan bebyggelsen och gångstråket. Ett utsnitt i planen gjordes senare där tornen minskades ned och trappan ritades om, dp Dp 8565 är dock den i huvudsak gällande planen som dp hänvisar till.

3 Sida 3 (3) Förvaltningens synpunkter Stadsdelsförvaltningen arbetar enligt stadsdelsnämndens mål om en utomhusmiljö som är vacker, välskött och välkomnande för alla. Förvaltningen finner det olyckligt att förslagsställaren upplever att det varit svårt att få kontakt och att det varit svårt att få gehör för sina synpunkter. Under hösten 2017 har förvaltningen och förslagsställaren träffats på plats och diskuterat möjliga vegetationsåtgärder vilka förvaltningen sedan har utfört. Vegetationen, träden och buskarna i bården är en förlängning av bergsbranten och den naturslänt österut som utgör en rest av Kungsholmens ursprungliga natur. I Parkplan Kungsholmen från 2017 beskrivs att den trädbevuxna naturslänten ger en viktig grön fond till parkstråket, att den motverkar att bebyggelsen dominerar parken och att den därför ska värnas. I planillustrationen för detaljplan dp 8565 för Grubbensområdet är vegetation och ringar som representerar träd illustrerade i mycket nära anslutning till bebyggelsen(bild) vilket förvaltningen tolkar som en intention att här ska vara en grön bård som bäddar in bebyggelsen sett från parken. Förvaltningens antagande stärks av att träd ursprungligen planterades mycket nära husen och att träden i huvudsak var arter som lönn, ek och hästkastanj. Detta är träd som blir gamla och med tiden utvecklas till stora parkträd. Rader av träd planterades ursprungligen på var sida om Grubbenstrappan. Träden vid trappan dog dock ett efter ett och förvaltningen har valt att inte ersätta dem eftersom man bedömt att de skulle göra platsen mer mörk och sluten. Nu är trädraderna helt borttagna. Under hösten 2017 har förvaltningen haft en upprepad kontakt med förslagsställaren och även träffats på plats vid tre tillfällen. Första gången deltog ett tio till femtontal andra boende i mötet. De synpunkter som framfördes då var främst att det var skuggigt och mörkt i lägenheterna men även att det upplevs som otryggt att gå på gångvägen som löper i slänten närmast husen. Förslagsställaren visade bilder som visade att här var mycket öppnare vid inflytten i området för cirka 20 år sedan. Förvaltningen har förståelse för att de boende upplever den försämrade utsikten och skuggan negativt men menar att området nu har det utseende som avsågs från början, stärkt bland annat av planillustrationen.

4 Sida 4 (3) Förvaltningen har under hösten utfört flera åtgärder som direkt följd av mötena med förslagsställaren. Först togs en hästkastanj och en lönn ned tillsammans med ett antal buskar för att öppna upp gångstråket närmast husen. Kastanjen hade planterats i samband med att området anlades och stod nära en av fasaderna. Därefter lät förvaltningen en arborist göra en inventering av de berörda träden. En genomgång/bedömning av träden gjordes därefter på plats tillsammans med arboristen och trafikkontorets ansvarige landskapsarkitekt, varvid det beslutades att ytterligare några träd och buskar kunde tas ned. Detta utfördes i slutet av november Förvaltningen träffade även förslagsställaren i samband med detta. Kostnaden för de utförda åtgärderna uppgår till omkring kr. Förvaltningen anser att den i nuläget har bejakat förslagsställarens önskemål om gallring i den mån som förvaltningen anser möjlig. Bedömningen är att fler åtgärder i vegetationen inte ska utföras i nuläget. Samtidigt vill förvaltningen framhålla att återkommande slyröjningar och beskärning av stubbskott från de nedtagna träden är nödvändig och kommer att ske framgent. Värt att tillägga är att trafikkontoret, genom sitt Almsjukeprojekt årligen inventerar de almar som växer i bården. Syftet med projektet är att identifiera drabbade eller döda almar och ta ned dem för att motverka att den aggressiva sjukdomen sprids. Förslagsställaren har lyft fram att det känns otryggt att kvällstid röra sig utmed det gångstråk som går på skrå utmed slänten nära husen och vill därför att förvaltningen ska ta bort vegetation för att där ska bli öppnare och tryggare, framför allt för kvinnor och barn. Känslan av otrygghet förstärks sannolikt av vetskapen om att inbrottsförsök har ägt rum där och att man säger sig ha funnit både avföring och kanyler. Trygghetsfrågan är en viktig del att ta hänsyn till och förvaltningen ser allvarligt på informationen om inbrottsförsöken och uppgiften att man funnit både kanyler och avföring. Förvaltningen har dock inte fått någon sådan information från allmänheten under de senaste två åren. Inte heller entreprenören som städar parken har rapporterat att de funnit något anmärkningsvärt i buskagen förutom normalt skräp. Den plats som man säger har haft mest skräp är vid vändplanen utanför Kungsholms strand 103. Efter att lekplatsen intill rustades 2016 och vegetationen intill gallrades i slutet av 2017 så har nedskräpningen där successivt minskat.

5 Sida 5 (3) Syftet med de vegetationsåtgärder som utförts har varit att försöka göra miljön vid stråket öppnare och tryggare även om inte alla träd och buskar tagits bort. Förvaltningen har här försökt hitta en balansgång mellan intentionen att bibehålla parkområdets skönhet och att göra det tryggare att vistas i. Förvaltningen vill också framhålla att stigen som berörs i medborgarförslaget inte är något huvudstråk i parken och att det finns alternativa gångvägar och gator i området som man kan välja istället. Utöver de åtgärder som gjorts anser förvaltningen att det är nödvändigt att kontakta trafikkontoret i syfte att utvärdera hur belysningen kan förbättras. För att skapa en godare överblick kvällstid och som en del i det trygghetsskapande arbetet för Kungsholmen Jämställdhetsanalys Jämställdhetsperspektivet beaktas i förvaltningens beslutsunderlag. För att skapa förutsättningar för ett jämställt nyttjande av Kungsholmens parker är det viktigt att ta hänsyn till både kvinnors, mäns, flickors och pojkars behov. Trygghetsfrågan är en viktig del att ta hänsyn till i jämställdhetsarbetet eftersom stadens trygghetsmätning visar att flickor och kvinnor känner sig mer otrygga utomhus än män. Förvaltningen har här försökt hitta en balansgång mellan intentionen att bibehålla parkområdets skönhet och utformning i enlighet med detaljplanen och att göra det tryggare att vistas i. Bilaga Skrivelsen.

Öka Rålambshovsparkens användbarhet

Öka Rålambshovsparkens användbarhet Kungsholmens stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-10-01 Handläggare Britt Mattsson Telefon: 08-508 09 330 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2018-10-25

Läs mer

Kronobergsparken godkännande av program och genomförande

Kronobergsparken godkännande av program och genomförande KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING PARKMILJÖAVDELNINGEN NORRA INNERSTADEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 3.2-669-2011 SID 1 (7) 2011-11-30 Handläggare: Fredrik Ekroth Telefon: 08-508 09 307 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Resultat från Socialstyrelsens brukarundersökning - så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018.

Resultat från Socialstyrelsens brukarundersökning - så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018. Kungsholmens stadsdelsförvaltning Äldreomsorgen Tjänsteutlåtande Dnr. 1.1 528-2018 Sida 1 (5) 2018-10-08 Handläggare Pia Lindman Telefon: 08-508 08 418 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2018-11-22 Resultat

Läs mer

Förslag till detaljplan för Hammarbyhöjden 1:1, område vid kv. Skolvärdinnan i stadsdelen Hammarbyhöjden

Förslag till detaljplan för Hammarbyhöjden 1:1, område vid kv. Skolvärdinnan i stadsdelen Hammarbyhöjden Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Sida 1 (5) 2017-06-19 Handläggare Inger Bogne Telefon: 08-50815450 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-08-24 1:1, område vid kv. Skolvärdinnan

Läs mer

Redovisning av förslag till "Vackra Stockholm

Redovisning av förslag till Vackra Stockholm Kungsholmens stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2013-04-30 Handläggare Britt Mattsson Telefon: 08-508 09330 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Förvaltningens

Läs mer

Förslag till Stockholms stads program för alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobakspolitiken

Förslag till Stockholms stads program för alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobakspolitiken S Kungsholmens stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-02-21 Handläggare Till Ingemar Sollgard Kungsholmens stadsdelsnämnd Telefon: 08-508 08 444 2018-03-15 Förslag

Läs mer

Svar på medborgarförslag om ett samlat grepp om strandpromenaden från Långholmen till Tanto badplats

Svar på medborgarförslag om ett samlat grepp om strandpromenaden från Långholmen till Tanto badplats Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Tjänsteutlåtande Dnr 926-2016-1.2.4. Sida 1 (5) 2016-12-05 Handläggare Kenneth Kempendahl Telefon: 508 12 205 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2017-02-02

Läs mer

Upplevd trygghet och anmälda brott på Kungsholmen

Upplevd trygghet och anmälda brott på Kungsholmen KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING BARN OCH UNGDOM STÖD TILL RESULTATST YRNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) DNR 1.6-692-2012 2012-12-03 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Upplevd trygghet och anmälda brott

Läs mer

III Stockholms V stad

III Stockholms V stad III Stockholms Södermalm stadsdelsnämnd Sammanträdesprotokoll 1 februari 2018 Blad 46 24 Råttproblem Svar på medborgarförslag Beslut l. stadsdelsnämnden överlämnar förvaltningens tjänsteutlåtande som svar

Läs mer

Förtydligande av rutiner för medborgarförslag

Förtydligande av rutiner för medborgarförslag Sida 1 (5) 2019-05-02 Handläggare Kerstin Henningsson Telefon: 0850823016 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd 2019-05-23 Förtydligande av rutiner för medborgarförslag Förslag till beslut Hägersten-Liljeholmens

Läs mer

Offentliga rum förslag på komplettering till Framkomlighetsstrategin

Offentliga rum förslag på komplettering till Framkomlighetsstrategin 5 Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-11-22 Handläggare Erik Jondelius Telefon: 508 12 098 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2017-12-14 Offentliga rum

Läs mer

Förlängning av entreprenadkontrakt avseende parkskötsel, barmarksrenhållning och vinterväghållning på parkmark

Förlängning av entreprenadkontrakt avseende parkskötsel, barmarksrenhållning och vinterväghållning på parkmark Östermalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Dnr 2016-642-2.2.2. Sida 1 (4) 2016-11-20 Handläggare Britt Mattsson Telefon: 08-508 09 330 Till Östermalms stadsdelsnämnd

Läs mer

Nedskräpning på Östermalm

Nedskräpning på Östermalm Östermalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-07-28 Handläggare Britt Mattsson Telefon: 08-508 09 330 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2016-09-22

Läs mer

Kvinnor över 65 år i tre söderortsstadsdelar och deras livskvalitet

Kvinnor över 65 år i tre söderortsstadsdelar och deras livskvalitet Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1(5) Dnr 1.1.-718/2013 2013-11-18 Handläggare Åsa Winfridsson Telefon08-508

Läs mer

Parkeringsstrategi och plan för gatuparkering

Parkeringsstrategi och plan för gatuparkering Älvsjö stadsdelsförvaltning HR och extern service Sida 1 (6) 2015-01-15 Handläggare Kajsa Pärke Telefon: 08-508 21 083 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2016-02-04 Parkeringsstrategi och plan för gatuparkering

Läs mer

Krisledningsplan

Krisledningsplan Kungsholmens stadsdelsförvaltning Stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-10-25 Handläggare Christin Bjuggren Telefon: 08 508 08 015 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2017-11-14 Krisledningsplan 2017-2018

Läs mer

Norr Mälarstrand - godkännande av program och genomförande

Norr Mälarstrand - godkännande av program och genomförande Kungsholmens stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande 3.2.-524-2015. Sida 1 (7) 2015-12-01 Handläggare Fredrik Ekroth Telefon: 08-508 09 307 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Svar på medborgarförslag om hundrastgård

Svar på medborgarförslag om hundrastgård Skärholmens stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2013-05-29 Handläggare Sara Heppling Trygg Telefon: 08-508 240 16 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag till beslut 1. Att

Läs mer

Lekplats inom kv. Krubban

Lekplats inom kv. Krubban Östermalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Sida 1 (7) 2018-05-02 Handläggare Fredrik Ekroth Telefon: 08-508 09 307 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2018-05-24 Lekplats inom kv.

Läs mer

Öppna väggar, muralmålningar och andra gatukonstprojekt i Hägersten-Liljeholmen

Öppna väggar, muralmålningar och andra gatukonstprojekt i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för Samhällsplanering Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-02-04 Handläggare David Eriksson Telefon: 08-508 22 053 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Delegationsordning. Förvaltningens förslag till beslut Kungsholmens stadsdelsnämnd fastställer delegationsordningen.

Delegationsordning. Förvaltningens förslag till beslut Kungsholmens stadsdelsnämnd fastställer delegationsordningen. Kungsholmens stadsdelsförvaltning Stab Sida 1 (5) 2018-02-13 Handläggare Christin Bjuggren Telefon: 08 508 08 015 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2018-03-15 Delegationsordning Förvaltningens förslag till

Läs mer

Handlingsplan för socialtjänstens arbete med barnfamiljer som lever under osäkra boendeförhållanden

Handlingsplan för socialtjänstens arbete med barnfamiljer som lever under osäkra boendeförhållanden Kungsholmens stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Sida 1 (6) 2018-03-27 Handläggare Madelen Lyckedal Telefon: 08-508 08 516 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2018-04-19 Handlingsplan för socialtjänstens

Läs mer

Utlys klimatnödläge i Stockholms stad

Utlys klimatnödläge i Stockholms stad Sida 1 (4) 2019-09-06 Handläggare Åsa Örnevik Telefon: 0850815039 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2019-09-26 Utlys klimatnödläge i Stockholms stad Svar på medborgarförslag Förslag till beslut Stadsdelsnämnden

Läs mer

Protokoll 11/2018. Mikael Nilsson (M) Henrik Lundberg (M) Herje Larsson (L) Maria Skalin Alströmer (MP) Hans Tjernström (C) Folke Amnö (S)

Protokoll 11/2018. Mikael Nilsson (M) Henrik Lundberg (M) Herje Larsson (L) Maria Skalin Alströmer (MP) Hans Tjernström (C) Folke Amnö (S) Sida 1 (22) Protokoll 11/2018 fört vid Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnds sammanträde torsdagen den 20 december 2018 kl. 18:00-19:00, Telefonvägen 30, Konferensanläggningen en trappa ner Ledamöter

Läs mer

Ny lekplats på sportfältet

Ny lekplats på sportfältet Östermalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-12-27 Handläggare Britt Mattsson Telefon: 08-508 09 330 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2017-02-02

Läs mer

Riktlinjer för ledsagning och ledsagarservice

Riktlinjer för ledsagning och ledsagarservice Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab och kansli Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-03-09 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 12196 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2018-04-19

Läs mer

Upprustning av Sannadalsparken - genomförandeärende

Upprustning av Sannadalsparken - genomförandeärende HÄGERSTEN - LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR SAMH ÄLLSPLANERING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2009-04-29 Handläggare: Anna Ambjörn Telefon: 08-508 22 048 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Barngruppernas storlek i förskolorna

Barngruppernas storlek i förskolorna Administrativa avdelningen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Sida 1 (5) 2018-05-31 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 150 29 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2018-06-14 Svar på skrivelse från Jessica

Läs mer

Bakgrund. Genomförande 2009-11-25

Bakgrund. Genomförande 2009-11-25 Lokala brottsförebyggande rådet Sofie Ceder, samordnare Tel: 0457-61 89 61 E-post: sofie.ceder@ronneby.se Till Ansvariga verksamhetschefer Bakgrund Det lokala brottsförebyggande rådet (Brå) genomför två

Läs mer

Klotter, nedskräpning och skadedjur i stadsmiljön

Klotter, nedskräpning och skadedjur i stadsmiljön Skärholmens stadsdelsförvaltning Stadsutveckling och medborgarservice Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-09-15 Handläggare Love Örsan Telefon: 08-50824019 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Klotter, nedskräpning

Läs mer

Medborgarbudget i Vårberg

Medborgarbudget i Vårberg Skärholmens stadsdelsförvaltning Stadsutveckling och medborgarservice Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2018-03-19 Handläggare Beatriçe Hasani Telefon: 08-508 24 267 Till Skärholmens stadsdelsnämnd - Inriktningsbeslut

Läs mer

Förslag till Stockholms stads program för alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobakspolitiken

Förslag till Stockholms stads program för alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobakspolitiken Socialförvaltningen Avdelningens för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-11-20 Handläggare Therese Holmkvist Telefon: 08-508 43 028 Till Socialnämnden 2017-12-12 Förvaltningens

Läs mer

Skrivelse om tiggeriets konsekvenser på Södermalm

Skrivelse om tiggeriets konsekvenser på Södermalm Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-08-24 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 12196 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2017-09-21 Skrivelse

Läs mer

Trygghetsvandring - för att skapa en bättre och tryggare närmiljö

Trygghetsvandring - för att skapa en bättre och tryggare närmiljö Trygghetsvandring - för att skapa en bättre och tryggare närmiljö Vad är en trygghetsvandring? Trygghetsvandringar är en metod för att skapa en bättre och tryggare kommun men också för att se hur invånarna

Läs mer

Gustav Adolfsparken - godkännande av program och genomförande

Gustav Adolfsparken - godkännande av program och genomförande Östermalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-04-16 Handläggare Fredrik Ekroth Telefon: 08-508 09 307 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2015-04-16

Läs mer

Parkskötseln på Östermalm lägesredovisning

Parkskötseln på Östermalm lägesredovisning ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PARKMILJÖAVDELNINGEN NORRA INNERSTADEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2012-01-26 Handläggare: Britt Mattsson Telefon: 08-508 09 330 Till Östermalms stadsdelsnämnd Parkskötseln

Läs mer

Samråd om förslag till detaljplan för Vinjegatan invid fastigheten Norrmannen 11 m.fl. i Blackeberg

Samråd om förslag till detaljplan för Vinjegatan invid fastigheten Norrmannen 11 m.fl. i Blackeberg Bromma stadsdelsförvaltning Avdelning administration Tjänsteutlåtande Dnr 282-18-1.5.3. Sida 1 (5) 2018-07-19 SDN 2018-08-30 Handläggare Mikael Bohlin Telefon: 08-508 06 205 Till Bromma stadsdelsnämnd

Läs mer

Förslag till detaljplan Svea Artilleri 2

Förslag till detaljplan Svea Artilleri 2 Östermalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2013-11-26 Handläggare Therese Rosén Telefon: 08-508 090 21 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2013-12-17

Läs mer

Upprustning av parkleken Kristallen

Upprustning av parkleken Kristallen Älvsjö stadsdelsförvaltning Kansli- och serviceavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2013-08-02 Handläggare Kajsa Pärke Telefon: 08-508 21 083 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2013-08-29 Genomförandebeslut

Läs mer

Hundrastgårdar i Hökarängen, Farsta och Farsta strand Inriktningsbeslut och svar på tre medborgarförslag

Hundrastgårdar i Hökarängen, Farsta och Farsta strand Inriktningsbeslut och svar på tre medborgarförslag Avdelningen för stadsutveckling Handläggare: Cecilia Rivard 08 508 18 048 Till Farsta stadsdelsnämnd 2018-03-08 Sida 1 (5) 2018-02-08 Hundrastgårdar i Hökarängen, Farsta och Farsta strand Inriktningsbeslut

Läs mer

Driften av Sabbatsbergsbyns vård- och omsorgsboende

Driften av Sabbatsbergsbyns vård- och omsorgsboende Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-07-22 Handläggare Samia Choudhury Telefon: 08-508 09 275 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2016-08-25 Driften

Läs mer

Nationella minoriteter och minoritetsspråk. Förslag till åtgärdsplan för Stockholms stad

Nationella minoriteter och minoritetsspråk. Förslag till åtgärdsplan för Stockholms stad SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR INDI VID- OCH FAMILJEOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2010-03-30 Handläggare: Rose-Marie Lithén Telefon: 08-508 15 095 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2010-04-21

Läs mer

FÖRSLAG. Trädvårdsplan upprättad 2017 för BRF Mörbyskogen 1, fastigheterna Drevkarlen 1 och Forstmästaren 1 Danderyds kommun

FÖRSLAG. Trädvårdsplan upprättad 2017 för BRF Mörbyskogen 1, fastigheterna Drevkarlen 1 och Forstmästaren 1 Danderyds kommun FÖRSLAG Trädvårdsplan upprättad 2017 för BRF Mörbyskogen 1, fastigheterna Drevkarlen 1 och Forstmästaren 1 Danderyds kommun Innehåll FÖRORD... 2 SYFTE... 2 UTGÅNGSLÄGE... 2 Målsättning... 3 BESKRIVNING...

Läs mer

Förändringar i SL-trafiken 2015/2016

Förändringar i SL-trafiken 2015/2016 Älvsjö stadsdelsförvaltning Kansli- och serviceavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-03-05 Handläggare Kajsa Pärke Telefon: 08-508 21 083 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 26 mars 2015 Förändringar i SL-trafiken

Läs mer

Hundrastplatser och hundrastgårdar

Hundrastplatser och hundrastgårdar SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING SAMHÄLLSSERVICE TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR1.2.4/285-2010 SID 1 (6) 2010-11-26 Handläggare: Rune Ney Sophie Dahlberg Till Skärholmens stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag till

Läs mer

Jämställda vårdnadsutredningar

Jämställda vårdnadsutredningar Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd Avdelningen för social omsorg Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-05-25 Handläggare Hillevi Andersson Telefon: 08-508 22 329 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Anmälan av ej verkställda beslut enligt SoL och LSS

Anmälan av ej verkställda beslut enligt SoL och LSS Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2018-02-06 Handläggare Maria Haskas Telefon: 08-508 150 87 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2018-03-08 SoL och LSS Förvaltningens

Läs mer

Granskning av föreslagen detaljplan för Ordenskapitlet 10 i stadsdelen Nockebyhov, Dp

Granskning av föreslagen detaljplan för Ordenskapitlet 10 i stadsdelen Nockebyhov, Dp Bromma stadsdelsförvaltning Avdelning administration Sida 1 (7) 2018-08-29 Handläggare Mikael Bohlin Telefon: 08-508 06 205 Till Bromma stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag till beslut Nämnden överlämnar

Läs mer

Nyanläggning av naturlekplats i Svedmyraskogen i Tallkrogen

Nyanläggning av naturlekplats i Svedmyraskogen i Tallkrogen Avdelningen för stadsutveckling Sida 1 (6) 2018-08-28 Handläggare: Jan Ekman 08 508 18 033 Till Farsta stadsdelsnämnd 2018-09-20 Nyanläggning av naturlekplats i Svedmyraskogen i Tallkrogen Genomförandebeslut

Läs mer

Modernisering av sociala system

Modernisering av sociala system Kungsholmens stadsdelsförvaltning Stab Sida 1 (6) 2018-02-26 Handläggare Christin Bjuggren Telefon: 08 508 08 015 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2018-03-15 Modernisering av sociala system Svar på remiss

Läs mer

Program för ett jämställt Stockholm

Program för ett jämställt Stockholm Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-08-16 Handläggare Anna Rinder von Beckerath Telefon: 08-508 43 114 Till Socialnämnden 2017-09-19 Program

Läs mer

Ny skatepark i norra innerstaden redovisning av förvaltningsuppdrag

Ny skatepark i norra innerstaden redovisning av förvaltningsuppdrag NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PARKMILJÖGRUPPEN NOR RA INNERSTADEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2009-05-20 Handläggare: Liselotte van den Tempel Telefon: 08-508 09 245 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Ny skatepark

Läs mer

KF Ärende 19. Medborgarförslag om att snygga till vid kanonen på Rävåskullen

KF Ärende 19. Medborgarförslag om att snygga till vid kanonen på Rävåskullen KF Ärende 19 Medborgarförslag om att snygga till vid kanonen på Rävåskullen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämnden 2018-04-10 SBN 54 SBN 2017.0189 Återremiss - Medborgarförslag om

Läs mer

Kommunstyrelsens förvaltnings förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Kommunstyrelsens förvaltnings förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 29 (35) 2014-12-01 Ks 26. Medborgarförslag om att flytta kommunala pensionärsrådet (KPR) från socialnämnden till kommunstyrelsen och antagande av nytt reglemente svar

Läs mer

Redovisning av klotteromfattningen kring de offentliga väggarna för gatukonst

Redovisning av klotteromfattningen kring de offentliga väggarna för gatukonst Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Sida 1 (6) 2018-01-10 Handläggare Karin Mehlis Telefon: 508 12 281 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2018-02-01 Redovisning av klotteromfattningen

Läs mer

Program för miljöövervakning av biologisk mångfald och relaterade ekosystemtjänster

Program för miljöövervakning av biologisk mångfald och relaterade ekosystemtjänster Skarpnäck stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-04-20 Handläggare Åsa Örnevik Telefon: 08-50815000 Inger Bogne Telefon: 08 50815450 Till Skarpnäck stadsdelsnämnd

Läs mer

Kungsholmens. stadsdelsnämnd

Kungsholmens. stadsdelsnämnd 1 15 Sekretess 12 15 Sida 1 (15) Tidpunkt: Torsdag den 19 januari 2017, kl. 18.00 Lokal: Bolinderssalen, Hantverkargatan 2 L Justeras:, 2017-01-23 Arvid Vikman (S) Ordförande Maria Johansson (L) Justerare

Läs mer

Förslag till beslut. 1. Trafiknämnden överlämnar och åberopar tjänsteutlåtandet som svar på remissen från kommunstyrelsen.

Förslag till beslut. 1. Trafiknämnden överlämnar och åberopar tjänsteutlåtandet som svar på remissen från kommunstyrelsen. Dnr Sida 1 (5) 2016-11-16 Handläggare Erik Jondelius 08-508 261 14 Till Trafiknämnden 2016-12-08 Om möjlighet för medborgare och företag att bidra till stadsmiljön. Motion (2016:82) från Jonas Naddebo

Läs mer

Aktiv avtalsförvaltning inom hemtjänst? Yttrande till Stadsrevisionen i Stockholm

Aktiv avtalsförvaltning inom hemtjänst? Yttrande till Stadsrevisionen i Stockholm KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING STÖD TILL RESULTATSTYRNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2010-11-30 Handläggare: Christina Egerbrandt Telefon: 08 508 08 032 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2010-12-16 Aktiv

Läs mer

Trädplan KUNGSHOLMEN. för Stockholm. maj 2002

Trädplan KUNGSHOLMEN. för Stockholm. maj 2002 Trädplan för Stockholm maj 2002 KUNGSHOLMEN TRÄDPLAN FÖR KUNGSHOLMEN Trädplanen har utarbetats av Landskapsarkitekterna Söderblom & Palm på uppdrag av Margareta Jonsson, Gatu- och fastighetskontoret, region

Läs mer

Redovisning av vinterplan för Kungsholmens parker

Redovisning av vinterplan för Kungsholmens parker Kungsholmens stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Sida 1 (9) 2017-11-15 Handläggare Britt Mattsson Telefon: 08-508 09 330 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2017-12-14

Läs mer

Departementspromemorian Genomförande av webbtillgänglighetsdirektivet (Ds 2017:60)

Departementspromemorian Genomförande av webbtillgänglighetsdirektivet (Ds 2017:60) S Kungsholmens stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Sida 1 (5) 2018-01-11 Handläggare Ingemar Sollgard Telefon: 08-508 08 444 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2018-02-01 Departementspromemorian

Läs mer

Upprustning av parkleken Vippan svar på medborgarförslag och skrivelse från (S) och (V)

Upprustning av parkleken Vippan svar på medborgarförslag och skrivelse från (S) och (V) HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR SOCI AL OMSORG Handläggare: Inger Nilsson Telefon: 08-508 23 305 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd 2011-11-24 DNR 446-2011-3.1 460-2011-1.2.4

Läs mer

Östermalms Stadsdelsförvaltning. Redovisning av verksamhet med personliga ombud 2013 inkl ansökan om statsbidrag Beteckning:

Östermalms Stadsdelsförvaltning. Redovisning av verksamhet med personliga ombud 2013 inkl ansökan om statsbidrag Beteckning: Östermalms Stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 2013-645-1.2.1. Sida 1 (8) 2014-01-23 Handläggare Eva Svedman Tel 08-508 10 320 Till Östermalms Stadsdelsnämnd, sammanträde

Läs mer

Dialogmöte Exercisheden

Dialogmöte Exercisheden Dialogmöte Exercisheden Anteckningar från möte #1 med allmänheten (21 januari 2017) Varför är vi här? Stadsbyggnadskontoret har bjudit in till ett antal dialoger kring utvecklingen av Heden på temat Vad

Läs mer

Inbjudan till samråd om förslag till detaljplan för Bjurbäcken 6 i stadsdelen Rågsved

Inbjudan till samråd om förslag till detaljplan för Bjurbäcken 6 i stadsdelen Rågsved Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Avdelningen för utveckling, lokaler och stadsmiljö Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-04-24 Handläggare Fredrik Holmgren Telefon: 08-50814050 Till Enskede-Årsta-Vantörs

Läs mer

ABCDE. Ny detaljplan för del av Sabbatsbergsområdet- yttrande till stadsbyggnadskontoret. Till Norrmalms stadsdelsnämnd. Förslag till beslut

ABCDE. Ny detaljplan för del av Sabbatsbergsområdet- yttrande till stadsbyggnadskontoret. Till Norrmalms stadsdelsnämnd. Förslag till beslut Stadsmiljö- och planeringsavdelningen N ORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2004-05-14 DNR: 302-287/2004 Handläggare: Patrik Ståhl Tfn: 508 09 021 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Ny

Läs mer

servicebostäder och Teckentullens dagliga verksamhet

servicebostäder och Teckentullens dagliga verksamhet Södermalms stadsdelsförvaltning Sociala avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 1055-2015-.2.2.2. Sida 1 (5) 2016-01-11 Handläggare Kjell Carlsson Telefon: 08-508 12 413 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2016-02-04

Läs mer

Parkinvesteringar år

Parkinvesteringar år Skärholmens stadsdelsförvaltning Stadsutveckling och medborgarservice Dnr 3.2./036-2018 Sida 1 (5) 2018-01-15 Handläggare Love Örsan Telefon: 08-50824019 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Parkinvesteringar

Läs mer

Offentliga rum förslag till. komplettering av Framkomlighetsstrategin.

Offentliga rum förslag till. komplettering av Framkomlighetsstrategin. Avdelningen för stadsutveckling Sida 1 (1) 2017-11-20 Handläggare: Cecilia Rivard 08 508 18 048 Till Farsta stadsdelsnämnd 2017-12-14 Offentliga rum förslag till komplettering av Framkomlighetsstrategin

Läs mer

Program för ett jämställt Stockholm

Program för ett jämställt Stockholm Administrativa avdelningen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-09-04 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 150 29 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-09-21 Svar på remiss

Läs mer

Förslag till detaljplan för Hammarbyhöjden 1:1 och Snöfallet 2 m.fl. vid kv. Kölden i stadsdelen Björkhagen

Förslag till detaljplan för Hammarbyhöjden 1:1 och Snöfallet 2 m.fl. vid kv. Kölden i stadsdelen Björkhagen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2018-08-27 Handläggare Inger Bogne Telefon: 08-50815450 Till Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2018-09-20 1:1 och Snöfallet

Läs mer

Handlingsplan för socialtjänstens arbete med barnfamiljer som lever under osäkra boendeförhållanden

Handlingsplan för socialtjänstens arbete med barnfamiljer som lever under osäkra boendeförhållanden Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab och kansli Sida 1 (5) 2018-03-19 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 12196 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2018-04-19 Handlingsplan

Läs mer

Nya riktlinjer för ledsagning och ledsagarservice

Nya riktlinjer för ledsagning och ledsagarservice S Kungsholmens stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 1.51.-181-2018 Sida 1 (6) 2018-04-19 Handläggare Till Ingemar Sollgard Kungsholmens stadsdelsnämnd Telefon: 08-508 08 444

Läs mer

Uppdragsbeskrivningar för verksamheter i egen regi inom området funktionsnedsättning och socialpsykiatri

Uppdragsbeskrivningar för verksamheter i egen regi inom området funktionsnedsättning och socialpsykiatri Kungsholmens stadsdelsnämnd Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-11-30 Handläggare Ingemar Sollgard Telefon: 08-508 08 444 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2017-02-02 Uppdragsbeskrivningar för verksamheter

Läs mer

Förslag till detaljplan för fastigheten Skridskon 1 i stadsdelen Västertorp

Förslag till detaljplan för fastigheten Skridskon 1 i stadsdelen Västertorp Sida 1 (6) 2019-06-11 Handläggare Sebastian Rigi Telefon: 085082203843 Till stadsdelsnämnd 2019-08-29 Förslag till detaljplan för fastigheten Skridskon 1 i stadsdelen Västertorp Svar till stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Protokoll från rådet för funktionshinder

Protokoll från rådet för funktionshinder Östermalms stadsdelsförvaltning Socialtjänsten Sida 1 (6) 2018-05-23 från rådet för funktionshinder Närvarande Ledamöter: Jan Delvert (Personskadeförbundet RPT) Elisabeth Aguado (Intresseföreningen för

Läs mer

Riktlinjer för budget- och skuldrådgivning

Riktlinjer för budget- och skuldrådgivning Kungsholmens stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-01-10 Handläggare Madelen Lyckedal Telefon: 08-508 516 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2018-02-01 Riktlinjer

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Styrpinnen 15 och 19 Näckströmsgatan/Kungsträdgårdsgatan/ Hamngatan svar på remiss från stadsbyggnadskontoret

Detaljplan för fastigheterna Styrpinnen 15 och 19 Näckströmsgatan/Kungsträdgårdsgatan/ Hamngatan svar på remiss från stadsbyggnadskontoret NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PARKMILJÖGRUPPEN NOR RA INNERSTADEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2009-01-29 Handläggare: Liselotte van den Tempel Telefon: 08-508 09 245 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Detaljplan

Läs mer

Ungdomsarbete och fritidsgårdar

Ungdomsarbete och fritidsgårdar Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för social omsorg Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-04-24 Handläggare Hillevi Andersson Telefon: 08-508 22 329 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Nockebyhov. Nockebyhov - Landskaps-PM. Landskaps-PM FÖRHANDSKOPIA Sofia Sandqvist I Therese Sundqvist I tengbom.se

Nockebyhov. Nockebyhov - Landskaps-PM. Landskaps-PM FÖRHANDSKOPIA Sofia Sandqvist I Therese Sundqvist I tengbom.se Nockebyhov Landskaps-PM 1 Sofia Sandqvist I Therese Sundqvist I Entré Judarskogen Innehåll C.4 Ny parkväg förbi Nockebyhovsskolan...3 B.3 E.1. Ny parkväg från Nockebyhovsskolan mot Gubbkärrsskogen...4 A.4

Läs mer

Levande lokala centrum

Levande lokala centrum Älvsjö stadsdelsförvaltning HR och extern service Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-11-24 Handläggare Kajsa Pärke Telefon: 08-508 21 083 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2016-12-15 Levande lokala centrum Remiss

Läs mer

Färdplan för ett Stockholm för alla en rapport från kommissionen för ett socialt hållbart Stockholm

Färdplan för ett Stockholm för alla en rapport från kommissionen för ett socialt hållbart Stockholm Kungsholmens stadsdelsförvaltning Äldreomsorgsavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2018-10-29 Handläggare Thérèse Salomon Telefon: 076-120 80 79 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2018-11-22 Färdplan

Läs mer

Revidering av förvaltningens hantering av medborgarförslag

Revidering av förvaltningens hantering av medborgarförslag ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING KANSLIENHETEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2008-907-000 SID 1 (5) 2008-12-10 Handläggare: Anne-Marie Hemphälä Telefon: 08-508 10 034 Till Östermalms stadsdelsnämnd sammanträde 2008-12-18

Läs mer

Utemiljön kring Humlanhuset

Utemiljön kring Humlanhuset Östermalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Sida 1 (6) 2016-05-23 Handläggare Fredrik Ekroth Telefon: 08-508 09 307 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2017-06-15 Utemiljön kring

Läs mer

Svar på medborgarförslag om webbsända nämndsammanträden

Svar på medborgarförslag om webbsända nämndsammanträden Spånga Tensta stadsdelsförvaltning Kansli och kommunikation Dnr 1.2.4-076/2016 Sida 1 (5) 2017-05-18 Handläggare Till Spånga Tensta stadsdelsnämnd Svar på medborgarförslag om webbsända nämndsammanträden

Läs mer

Verksamhetsuppföljning av vård- och omsorgsboendet Hemmet för Gamla

Verksamhetsuppföljning av vård- och omsorgsboendet Hemmet för Gamla Administrativa avdelningen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Sida 1 (6) 2017-03-27 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 50 129 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-04-20 Förvaltningens förslag till

Läs mer

Detaljplan för del av kv. Duggregnet m.m. i stadsdelen Björkhagen, S-Dp

Detaljplan för del av kv. Duggregnet m.m. i stadsdelen Björkhagen, S-Dp SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (6) DNR: 1.5.3.-18/11 2011-02-02 Handläggare: Inger Bogne Telefon: 508 15450 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2011-02-10 Detaljplan för del av kv. Duggregnet m.m. i

Läs mer

Brukarenkät inom individ- och familjeomsorgen 2014

Brukarenkät inom individ- och familjeomsorgen 2014 Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Avdelningen för individ- och familjeomsorg Sida 1 (8) 2015-01-07 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-50815024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2015-01-29 familjeomsorgen

Läs mer

Förslag till program mot våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck

Förslag till program mot våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck Östermalms stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Dnr 2016-512-1.5.1. Sida 1 (5) 2016-10-01 Handläggare Anne Menes Telefon: 08 508 10 320 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2016-11-24 Förslag till program

Läs mer

Svar på samråd om förslag till detaljplan för Tenstaterrassen, överdäckning av E18/Hjulstavägen i stadsdelarna Tensta och Hjulsta, S-Dp

Svar på samråd om förslag till detaljplan för Tenstaterrassen, överdäckning av E18/Hjulstavägen i stadsdelarna Tensta och Hjulsta, S-Dp Spånga- Tensta stadsdelsförvaltning Stadsdelsutveckling Sida 1 (5) 2017-05-16 Handläggare Sandra Wetterstrand Telefon: 08-508 033 79 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Svar på samråd om förslag till detaljplan

Läs mer

På lika villkor! delaktighet, jämlikhet och effektivitet i hjälpmedelsförsörjning

På lika villkor! delaktighet, jämlikhet och effektivitet i hjälpmedelsförsörjning Administrativa avdelningen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-09-04 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 150 29 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-09-21 Svar på remiss

Läs mer

Organisation och arbetsformer för genomförandegruppen för bostäder med särskild service för funktionshindrade - svar på remiss från kommunstyrelsen

Organisation och arbetsformer för genomförandegruppen för bostäder med särskild service för funktionshindrade - svar på remiss från kommunstyrelsen NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PLANERINGSAVDELNINGE N TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2008-11-03 Handläggare: Gunilla Schedin Telefon: 508 09 015 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Organisation och arbetsformer

Läs mer

Förslag till nytt idrottspolitiskt program för Stockholms stad

Förslag till nytt idrottspolitiskt program för Stockholms stad SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING ADMINISTRATIVA AVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2012-07-05 Handläggare: Carola Östling Telefon: 08-508 15 055 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2012-08-28 Förslag till

Läs mer

Trygghetsmätningen 2017

Trygghetsmätningen 2017 Avdelningen för förskola och fritid Sida 1 (7) 2017-11-10 Handläggare: Gabriella Luoma 08 508 18 129 Till Farsta stadsdelsnämnd 2017-12-14 Trygghetsmätningen 2017 Förslag till beslut Stadsdelsnämnden godkänner

Läs mer

Förslag till organisatorisk placering av heminstruktörer Yttrande till kommunstyrelsen

Förslag till organisatorisk placering av heminstruktörer Yttrande till kommunstyrelsen SID 1 (5) Handläggare: Andreas Thorstensson Telefon: 08-508 24 552 Till Skärholmens stadsdelsnämnd 2012-06-14 Förslag till organisatorisk placering av heminstruktörer Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer

Nyanlända och asylsökande i Stockholms stad

Nyanlända och asylsökande i Stockholms stad Sida 1 (6) 2016-05-26 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 150 29 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2016-06-16 Svar på remiss från kommunstyrelsen dnr 156-607/2016 Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer

Avvikelsehantering inom socialtjänsten rapport från Stadsrevisionen

Avvikelsehantering inom socialtjänsten rapport från Stadsrevisionen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Avdelningen för individ- och familjeomsorg Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-04-29 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 15 024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2014-05-22

Läs mer

Genomförandebeslut för ombyggnad av trafikplats Lindhagensgatan på Kungsholmen - remiss från kommunstyrelsen

Genomförandebeslut för ombyggnad av trafikplats Lindhagensgatan på Kungsholmen - remiss från kommunstyrelsen KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING PARKMILJÖGRUPPEN NORRA INNERSTADEN SID 1 (5) 2011-01-21 Handläggare: Leila Massih Telefon: 08-508 09 021 Till Kungsholmens stadsdelsförvaltning Genomförandebeslut för

Läs mer

Detaljplan för 660 nya lägenheter m.m. i Älvsjöstaden /Kabelverket etapp 3

Detaljplan för 660 nya lägenheter m.m. i Älvsjöstaden /Kabelverket etapp 3 Älvsjö stadsdelsförvaltning HR och extern service Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2016-05-30 Handläggare Kajsa Pärke Telefon: 08-508 21 083 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2016-06-16 Detaljplan för 660 nya lägenheter

Läs mer