Redovisning av vinterplan för Kungsholmens parker

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Redovisning av vinterplan för Kungsholmens parker"

Transkript

1 Kungsholmens stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Sida 1 (9) Handläggare Britt Mattsson Telefon: Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Redovisning av vinterplan för Kungsholmens parker Förvaltningens förslag till beslut 1. Nämnden godkänner förvaltningens redovisning av vinterplan för Kungsholmens parker enligt detta tjänsteutlåtande. 2. Nämnden ger förvaltningen i uppdrag att ta kontakt med exploateringskontoret och idrottsförvaltningen för att vidare utreda möjligheten att anlägga en konstfrusen isbana på Kungsholmen. Maria Mathiasson Laxvik stadsdelsdirektör Therese Rosén avdelningschef Sammanfattning I verksamhetsplan 2017 gav stadsdelsnämnden förvaltningen i uppdrag att ta fram en plan för hur parkerna kan bli mer levande på vintern. Vinterplanen redovisar förslag till hur parkerna kan utvecklas så att de i större utsträckning kan användas året om, utifrån vad som alltid erbjuds, vad som erbjuds när vädret tillåter och vad som kan genomföras genom särskilda evenemang. Enligt förvaltningen är det också viktigt att nå ut med information om hur parkerna kan användas på vintern och vilka aktiviteter som finns. Förvaltningen har i enlighet med nämndens uppdrag låtit genomföra en förstudie för att anlägga en konstfrusen isbana i Rålambshovsparken. Förvaltningens bedömning är att nämndens nuvarande tilldelning av investerings- och driftmedel inte ger utrymme att kunna genomföra detta projekt. Kungsholmens stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden stockholm.se Potentialen för nya bostäder inom stadsdelsområdet bedöms vara ca lägenheter och Kungsholmens totala parkareal kommer därmed att minska. Mot bakgrund av detta anser förvaltningen att det finns goda skäl till att initiera ett samarbete mellan stadsdelsnämnden, exploateringsnämnden och idrottsnämnden, för att kunna realisera en konstfrusen isbana på Kungsholmen.

2 Sida 2 (9) Bakgrund I verksamhetsplan 2017 gav stadsdelsnämnden förvaltningen i uppdrag att ta fram en plan för hur parkerna kan bli mer levande på vintern. En del av uppdraget har varit att utreda möjligheten att anlägga en konstfrusen isbana i Rålambshovsparken. Ärendet Nämndens verksamhetsplan 2017 anger att det är viktigt att utveckla parkerna så att de i större utsträckning kan användas året om. Detta bidrar till att uppfylla nämndens mål om att parkerna ska möjliggöra en mångfald av fritidsaktiviteter och spontanidrott. Parkplan för Kungsholmens stadsdelsområde, som anger strategier för utveckling av stadsdelsområdets parker och natur, omfattar även strategier för hur parkerna kan få en ökad användning och attraktivitet under vintern. Under mål och strategier i parkplanens del 1 anges att: Parkerna ska främja folkhälsan, platser och stråk för fysisk aktivitet ska utvecklas. Utpekade promenad och löpstråk ska vara möjliga att nyttja året runt. Möjligheterna att utöva fler vinteraktiviteter ska utvecklas och förbättras. I parkplanens del 2 beskrivs varje park var för sig och strategier för hur varje park ska utvecklas och värnas. Där anges bland annat att vinteraktiviteter ska utvecklas i ett flertal parker inom Kungsholmens stadsdelsområde. Parkplan för Kungsholmen antogs och beslutades av stadsdelsnämnden i juni Denna redovisning av vinterplan för Kungsholmens parker är en beskrivning av vilka förutsättningar och möjligheter som finns för att målet ska kunna uppnås genom att omsätta strategin till konkreta åtgärder i parkerna. Vissa åtgärder råder stadsdelsnämnden över, medan andra åtgärder kräver samordning, samsyn och samfinansiering med andra nämnder i staden. En del av uppdraget har varit att utreda möjligheten att anlägga en konstfrusen isbana i Rålambshovsparken. Vinterplanens syfte och mål o Möjliggöra och öka andelen aktiviteter och parkbesökare i Kungsholmens parker under vinterhalvåret. o Informera och nå ut med om vilka möjligheter till vinteraktiviteter som finns samt hur planeringen och arbetet med vinterparkerna ser ut.

3 Sida 3 (9) Förutsättningar Det är viktigt att inte bara snöa in på vädret. Alla aktiviteter kan inte baseras på att det finns snö och is, eftersom det är så osäkert med tillgången. Det här vet vi att vinter innebär: o mörkare o kyligare o fuktigare och blötare Det här kan vinter innebära ibland: o snö o minusgrader Vinterplanens upplägg 1. Det här kan vi alltid erbjuda på vintern. 2. Det här kan vi göra när vädret tillåter. 3. Det här kan vi göra vid särskilda tillfällen t.ex. temporära arrangemang. Det här kan vi alltid erbjuda på vintern Slängkälkar Idag: Rålambshovsparken. Möjlighet: Utöka till Kristinebergs strandpark och Luxparken Om snö/is kan transporteras till slängkälkarna från andra konstisbanor bör aktiviteten kunna erbjudas i princip hela vintern. Konstisbanor Idag: Ingen Möjlighet: Rålambshovsparkens amfiteater, Kristinebergs bollplan/idrottsplats (genom exploatering) Att göra: Söka samarbete med exploateringskontoret och idrottsförvaltningen för att utreda möjligheten att realisera en konstfrusen isbana på Kristinebergs bollplan. Lek i snöhög Idag: Inget Möjlighet: Samordna transport av snö från stadens konstisbanor till utvalda platser där det kan bli till snölek. Att göra: Undersöka om vi kan använda snö från isbanor. Föreslå lämpliga platser. Grillplatser Idag: Rålambshovsparkens parklek, Vängåvans parklek, Oxhålsbadet, Kronobergsparken. Luxparken. Smedsudden.

4 Sida 4 (9) Möjlighet: Fortsätta kommunicera att grillplatserna finns och var de ligger. Någon utökning eller statushöjning av dessa behövs inte. Väderskyddade aktivitetsplatser: Idag: Skate, basket och kickbike under Lilla Västerbron, gungor och asfaltsytor under Tranebergsbron. Möjlighet: Undersöka under vilka andra broar som kan utredas för tillägg av aktiviteter som fungerar året runt. Utegym Idag:, Rålambshovsparken, Hornsbergs strand, Kungsholms strand, Kronobergsparken Utöka: Utegym på Stora Essingen Möjlighet: Tillse att utegym hålls torra och att nya anläggs på platser där det inte riskerar att bli stående vatten. Förbättra belysning där det är angeläget. Att göra: Se över belysningen i Kronobergsparken, Hornsberg och Kungsholms strand. Verka för ett nytt utegym på Stora Essingen vid idrottsplatsen. Åretruntspår för löpning och promenader. Idag: Löpning och promenader längs Kungsholmens och Essingeöarnas stränder och inre parkstråk. Möjlighet: Peka ut en eller ett par slingor där snöröjning, belysning och sandning tillses hela vintern. Någon/några av slingorna ska passera ett utegym. Att göra: Se över klassning av ytor för snöröjning/sandning, och lägga in i parkkartan. Ta fram förslag till förbättringsåtgärder avseende tillgänglighet och belysning, samt genomföra detta. Det här kan göra vi när vädret tillåter: Pulkabackar Idag: Kronobergsparken, Rålambshovsparken, Mariedalsvägen, Kristinebergs strandpark. Möjlighet: Eventuellt utökning i Konradsbergsparken. Att göra: Platsbesök i Konradsberg och se om det är möjligt. Se över och bestämma hur skydden ska se ut framöver. Isbanor som spolas Idag: Kronobergsparkens basketplan, Rålambshovsparkens basketplan, Fredhällsparkens tennisplan. Möjlighet: Utöka spolade ytor med Spårvägsparkens lilla bollplan. Utreda om det skulle vara möjligt att spola Grubbensdammen till isbana.

5 Sida 5 (9) Skidspår Idag: Fredhällsparken. Möjlighet: Idrottsförvaltningen iordningställer skidspår på konstsnö på runt Kristinebergs idrottsplats. Att göra: Det är bättre, och säkrare, att satsa på konstsnöspåret på Kristinebergs idrottsplats, än att spåra på eventuellt snötäcke i Fredhällsparken. Rutiner för kommunikation kring spårningen i samverkan med idrottsförvaltningen förtydligas. Det här kan vi göra vid särskilda tillfällen: Detta är bara två exempel, här kan man hitta på nästan vad som helst om förutsättningar, finansiering och organisation finns. Ljus-/belysningsinstallationer Idag: Marschaller i en utvald park på lucia. Möjlighet: Någon ljushögskola/kurs i belysningsdesign och/eller professionella ljusdesigners gör installationer i någon park eller längs ett stråk. (se Lights in Allingsås) Kan locka ut många i parkerna under den mörka årstiden. Isskulpturer Idag: Inga Möjlighet: Tävling och utställning med isskulpturer, t.ex. vid Hornsbergs strand eller i Rålambshovsparken. Utredning av konstfrusen isbana i Rålambshovsparken Idag saknas en anläggning med konstfrusen is på Kungsholmen, något som är mycket efterfrågat och önskat. I innerstadens övriga stadsdelsområden finns minst en konstfrusen isbana per område. Vasaparkens och Kungsträdgårdens isbanor på Norrmalm, Östermalms idrottsplats på Östermalm och Medborgarplatsen och Zinkensdamms idrottsplats på Södermalm samt Eriksdals bollplan. Förvaltningen har utrett möjligheten att anlägga en konstfrusen isbana i Rålambshovsparken. Den placering som då skulle vara aktuell är i amfiteatern. Här finns en grusplan som redan idag spolas till en naturisbana de vintrar som vädret tillåter och platsen skulle lämpa sig även för en konstfrusen isbana. Förvaltningen har gett PB teknik i uppdrag att genomföra en förstudie som visar på de olika lösningar som finns för att anlägga en konstfrusen isbana i amfiteatern i Rålambshovsparken. Förstudiens förutsättningar o Isbanan anläggs på den befintliga grusplanen som finns vid amfiteatern idag.

6 Sida 6 (9) o Övrig tid på året ska ytorna kunna nyttjas på samma sätt som idag vilket delvis innebär tunga transporter och evenemang. o Hänsyn ska tas till befintliga ledningar. Förstudien visar o Storlek på isbanan som är möjlig att anlägga på platsen. o Storlek på kylanläggning som krävs. o Alternativ som finns avseende placering av kylanläggning. o Alternativ som finns avseende bortledning av överskottsvärme. o Övriga alternativ och val som finns att göra för anläggningen och konsekvenser av dessa. o Investeringskostnader för hela anläggningen avseende de olika alternativen för ett genomförande som föreligger. o Driftkostnadsanalys av anläggningen avseende de olika investeringsalternativen. Förstudiens slutsatser och förslag o Konstfrusen isbana i Rålambshovsparkens amfiteater med ett separat kylmaskinrum som placeras delvis inne i en befintlig slänt. o Ispist med banrör anläggs på en yta av stenmjöl med ammoniakvatten som köldbärare. o Köldmedium i kylmaskinen är ammoniak. o Kondensorvärmen levereras till sjövatten alternativt till fjärrvärmenätet.

7 Sida 7 (9) Beräknad storlek: 830 m2 Beräknad säsong: Slutet nov sportlov (ca v 47-v 9 = veckor) Beräknad investering: kr med fjärrvärme och kr med sjövatten. Beräknad driftkostnad: ca kr/säsong fördelar sig ungefär: Tekniskt underhåll ca kr Underhåll av is (köps från idrottsförvaltningen) ca kr El ca kr Driftkostnad beräknad utifrån jämförelse med Vasaparken, Kungsträdgården och Medborgarplatsen. Förstudien finns redovisad i en samlad rapport. Ärendets beredning Ärendet har beretts av parkmiljöavdelningen norra innerstaden. Ärendet är behandlat i pensionärsrådet , i rådet för funktionshinderfrågor samt i förvaltningsgruppen Förvaltningens förslag Förvaltningen föreslår att nämnden godkänner förvaltningens redovisning av vinterplan för Kungsholmens parker som har syftet att göra parkerna mer levande på vintern. Vinterplanen ger idéer till hur parkernas attraktivitet kan öka vintertid. Under vintern föreslår förvaltningen att några åtgärder genomförs som ska locka fler besökare till parkerna under vintern: o Ny slängkälke anläggs i Kristinebergs strandpark. o Lek i snöhögar i Rålambshovsparken och Kristinebergsparken. o Säkerställa och informera om att det finns åretruntspår för löpning och promenader på Kungsholmen. o En ny pulkabacke iordningsställs i Konradsbergsparken. o Förtydliga kommunikationen om att idrottsförvaltningen iordningsställer skidspår på konstsnö runt Kristinebergs idrottsplats.

8 Sida 8 (9) o Undersöka under vilka broar som kan vara lämpliga för tillägg av aktiviteter som fungerar året runt. o Utreda om det är möjligt att spola Grubbensdammen till isbana. Tidplan Övriga aktiviteter i vinterplanen kommer att arbetas in i parkmiljöavdelningens drift och investeringsbudget successivt i mån av utrymme. Kommunikation En viktig del i detta arbete är enligt förvaltningen att nå ut med information om hur parkerna kan användas på vintern och vilka möjligheter till aktiviteter som finns. Förvaltningen föreslår att vinterplanen kommuniceras på olika sätt: o I broschyren Kungsholmens parker 2018 uppmärksammas vinterplanen i ett särskilt uppslag som beskriver parkernas vinteraktiviteter. o En särskild vinterkarta tas fram. o Information om vinteraktiviteter i månadsannonser under vintern. o Skyltning på plats av särskilda aktiviteter, exempelvis pulkabackar och spolade isbanor. Konstfrusen isbana på Kungsholmen Genomförd förstudie visar på att kostnaden för att investera i och anlägga en konstfrusen isbana i Rålambshovsparken uppgår till cirka 13 mnkr, och att den årliga kostnaden för drift och skötseln av uppgår till cirka 450 tkr. Förvaltningens bedömning är att nämndens nuvarande tilldelning av investerings- och driftmedel inte ger utrymme att kunna genomföra detta projekt. På Kungsholmen, liksom i flera andra delar av Stockholms stad, pågår ett intensivt stadsutvecklingsarbete. Inom stadsdelsområdet bedöms potentialen för nya bostäder vara cirka nya lägenheter, samt byggnation för service, handel och kontor. I samband med utbyggnaderna planeras befintliga parker, som ligger inom eller i exploateringsområdenas närområde, delvis att gestaltas om och anpassas till ett ökat besökstryck med målsättningen att de ska vara mångfunktionella och långsiktigt hållbara. Några nya gröna parkytor planeras inte att anläggas, utan det är de parker som redan finns som ska förädlas och anpassas till ett ökat besökstryck och nya behov. På sikt kommer därför Kungsholmens totala parkareal att minska.

9 Sida 9 (9) Mot denna bakgrund finns det enligt förvaltningen goda skäl till att initiera ett samarbete mellan stadsdelsnämnden, exploateringsnämnden och idrottsnämnden, för att kunna realisera en konstfrusen isbana på Kungsholmen. Enligt förvaltningen skulle en utredning av denna möjlighet vara lämplig att genomföra för Kristinebergs bollplan som ligger inom Västra Kungsholmens stadsutvecklingsområde. Förvaltningen föreslår att nämnden ger förvaltningen i uppdrag att ta kontakt med exploateringskontoret och idrottsförvaltningen för att vidare utreda möjligheten att anlägga en konstfrusen isbana på Kungsholmen.

Kungsholmens parker 2018

Kungsholmens parker 2018 Kungsholmens parker 2018 Utställning i Rålambshovsparken av Kungsholmens parkplan. Hej! Parkerna fungerar som våra gemensamma, gröna vardagsrum som är öppna årets alla dagar och dygnets alla timmar. Där

Läs mer

Kungsholmens parker 2017

Kungsholmens parker 2017 På stockholm.se kan du läsa mer om våra parker och aktuella parkupprustningar. Har du frågor, hör av dig till: Kungsholmens stadsdelsförvaltning 08-508 08 000. Om du vill anmäla något som är trasigt eller

Läs mer

Öka Rålambshovsparkens användbarhet

Öka Rålambshovsparkens användbarhet Kungsholmens stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-10-01 Handläggare Britt Mattsson Telefon: 08-508 09 330 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2018-10-25

Läs mer

Redovisning av förslag till "Vackra Stockholm

Redovisning av förslag till Vackra Stockholm Kungsholmens stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2013-04-30 Handläggare Britt Mattsson Telefon: 08-508 09330 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Förvaltningens

Läs mer

Kungsholmens parker 2019

Kungsholmens parker 2019 Foto: Mattias Hamren Kungsholmens parker 2019 Sommargågata Hornsbergs strand. Hej! Parkerna är något av våra gemensamma, gröna vardagsrum. Öppna året om, dygnet runt. Där ska vi ha friheten att umgås,

Läs mer

Nedskräpning på Östermalm

Nedskräpning på Östermalm Östermalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-07-28 Handläggare Britt Mattsson Telefon: 08-508 09 330 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2016-09-22

Läs mer

Ny skatepark i norra innerstaden redovisning av förvaltningsuppdrag

Ny skatepark i norra innerstaden redovisning av förvaltningsuppdrag NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PARKMILJÖGRUPPEN NOR RA INNERSTADEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2009-05-20 Handläggare: Liselotte van den Tempel Telefon: 08-508 09 245 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Ny skatepark

Läs mer

Offentliga rum förslag på komplettering till Framkomlighetsstrategin

Offentliga rum förslag på komplettering till Framkomlighetsstrategin 5 Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-11-22 Handläggare Erik Jondelius Telefon: 508 12 098 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2017-12-14 Offentliga rum

Läs mer

Stockholms stads strategi för det rörliga friluftslivet

Stockholms stads strategi för det rörliga friluftslivet Östermalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-12-18 Handläggare Sofia Regnell Telefon: 08-508 09 021 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2018-02-01

Läs mer

S:t. Eriks torn - svar på medborgarförslag

S:t. Eriks torn - svar på medborgarförslag Kungsholmens stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Sida 1 (3) 2018-02-26 Handläggare Fredrik Ekroth Telefon: 08-508 09 307 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2018-03-15

Läs mer

Genomförandebeslut för ombyggnad av trafikplats Lindhagensgatan på Kungsholmen - remiss från kommunstyrelsen

Genomförandebeslut för ombyggnad av trafikplats Lindhagensgatan på Kungsholmen - remiss från kommunstyrelsen KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING PARKMILJÖGRUPPEN NORRA INNERSTADEN SID 1 (5) 2011-01-21 Handläggare: Leila Massih Telefon: 08-508 09 021 Till Kungsholmens stadsdelsförvaltning Genomförandebeslut för

Läs mer

Ny lekplats på sportfältet

Ny lekplats på sportfältet Östermalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-12-27 Handläggare Britt Mattsson Telefon: 08-508 09 330 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2017-02-02

Läs mer

Skrivelse om tiggeriets konsekvenser på Södermalm

Skrivelse om tiggeriets konsekvenser på Södermalm Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-08-24 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 12196 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2017-09-21 Skrivelse

Läs mer

Förlängning av entreprenadkontrakt avseende parkskötsel, barmarksrenhållning och vinterväghållning på parkmark

Förlängning av entreprenadkontrakt avseende parkskötsel, barmarksrenhållning och vinterväghållning på parkmark Östermalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Dnr 2016-642-2.2.2. Sida 1 (4) 2016-11-20 Handläggare Britt Mattsson Telefon: 08-508 09 330 Till Östermalms stadsdelsnämnd

Läs mer

Förslag till nytt idrottspolitiskt program för Stockholms stad

Förslag till nytt idrottspolitiskt program för Stockholms stad SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING ADMINISTRATIVA AVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2012-07-05 Handläggare: Carola Östling Telefon: 08-508 15 055 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2012-08-28 Förslag till

Läs mer

Parkinvesteringar år

Parkinvesteringar år Skärholmens stadsdelsförvaltning Stadsutveckling och medborgarservice Dnr 3.2./036-2018 Sida 1 (5) 2018-01-15 Handläggare Love Örsan Telefon: 08-50824019 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Parkinvesteringar

Läs mer

Grönare Stockholm- Förslag till nya riktlinjer för planering, genomförande och förvaltning av stadens parker och naturområden

Grönare Stockholm- Förslag till nya riktlinjer för planering, genomförande och förvaltning av stadens parker och naturområden Skärholmens stadsdelsförvaltning Stadsutveckling och medborgarservice Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) Handläggare Love Örsan Telefon: 08-508 24 019 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Grönare Stockholm- Förslag

Läs mer

Slutredovisning av upprustning Kristinebergs slottspark inom fastigheten Kristineberg Slott 4-6 i Kristineberg

Slutredovisning av upprustning Kristinebergs slottspark inom fastigheten Kristineberg Slott 4-6 i Kristineberg Exploateringskontoret Tjänsteutlåtande E2015-00899 Sida 1 (5) 2015-04-20 Handläggare Monica Almquist 08-508 262 52 Till Exploateringsnämnden 2015-04-22 Slutredovisning av upprustning Kristinebergs slottspark

Läs mer

Parkskötseln på Östermalm lägesredovisning

Parkskötseln på Östermalm lägesredovisning ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PARKMILJÖAVDELNINGEN NORRA INNERSTADEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2012-01-26 Handläggare: Britt Mattsson Telefon: 08-508 09 330 Till Östermalms stadsdelsnämnd Parkskötseln

Läs mer

Bandy- och skridskohall i Stockholm Kompletterande utredningsbeslut

Bandy- och skridskohall i Stockholm Kompletterande utredningsbeslut IDROTTSFÖRVALTNINGEN UTVECKLINGSAVDELNING EN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 411-870-11 SID 1 (5) 2013-03-05 IDN 2013-03-19 Handläggare: Hans Eriksson Telefon: 08-508 26 754 Till idrottsnämnden Bandy- och skridskohall

Läs mer

Förslag till Stockholms stads program för alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobakspolitiken

Förslag till Stockholms stads program för alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobakspolitiken S Kungsholmens stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-02-21 Handläggare Till Ingemar Sollgard Kungsholmens stadsdelsnämnd Telefon: 08-508 08 444 2018-03-15 Förslag

Läs mer

Handlingsplan för socialtjänstens arbete med barnfamiljer som lever under osäkra boendeförhållanden

Handlingsplan för socialtjänstens arbete med barnfamiljer som lever under osäkra boendeförhållanden Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab och kansli Sida 1 (5) 2018-03-19 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 12196 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2018-04-19 Handlingsplan

Läs mer

Öppet möte om parken vid parkleken Nybygget i Gubbängen

Öppet möte om parken vid parkleken Nybygget i Gubbängen Öppet möte om parken vid parkleken Nybygget i Gubbängen Ett öppet möte om upprustningen av parkleken Nybygget i Gubbängen hölls den 28 maj 2015 klockan 18-19.30. 30-40 personer, alla vuxna, närvarade på

Läs mer

Resultat från Socialstyrelsens brukarundersökning - så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018.

Resultat från Socialstyrelsens brukarundersökning - så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018. Kungsholmens stadsdelsförvaltning Äldreomsorgen Tjänsteutlåtande Dnr. 1.1 528-2018 Sida 1 (5) 2018-10-08 Handläggare Pia Lindman Telefon: 08-508 08 418 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2018-11-22 Resultat

Läs mer

Riktlinjer för budget- och skuldrådgivning

Riktlinjer för budget- och skuldrådgivning Kungsholmens stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-01-10 Handläggare Madelen Lyckedal Telefon: 08-508 516 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2018-02-01 Riktlinjer

Läs mer

Parken Hagdalen i Rågsved-Hagsätra, del av Grönare Stockholm. Genomförandebeslut

Parken Hagdalen i Rågsved-Hagsätra, del av Grönare Stockholm. Genomförandebeslut Dnr Sida 1 (5) 2019-01-25 Handläggare Richard Hultman 08-508 26 231 Till Trafiknämnden 2019-03-07 Parken Hagdalen i Rågsved-Hagsätra, del av Grönare Stockholm. Genomförandebeslut Förslag till beslut 1.

Läs mer

Flytt av Stockholms Tennishall från Kristinebergs strandpark till Stadshagens idrottsplats

Flytt av Stockholms Tennishall från Kristinebergs strandpark till Stadshagens idrottsplats EXPLOATERINGSKONTORET IDROTTSFÖRVALTNINGEN 2008-01-30 Kontaktperson exploateringskontoret Christina Norén Innerstad Telefon: 08-508 281 12 christina.noren@expl.stockholm.se Kontaktperson idrottsförvaltningen

Läs mer

Översyn av stadens budget- och skuldrådgivning och Riktlinjer för budget- och skuldrådgivning

Översyn av stadens budget- och skuldrådgivning och Riktlinjer för budget- och skuldrådgivning Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Dnr 1242-2017-1.5.1. Sida 1 (7) 2017-12-15 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 12196 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2018-02-01 Översyn

Läs mer

Levande Stockholm - vinter. Svar på uppdrag från kommunfullmäktige

Levande Stockholm - vinter. Svar på uppdrag från kommunfullmäktige Dnr Sida 1 (8) 2018-09-11 Handläggare Sonia Siropian 08-508 26 340 Till Trafiknämnden 2018-10-18 Levande Stockholm - vinter. Svar på uppdrag från kommunfullmäktige Förslag till beslut 1. Trafiknämnden

Läs mer

Vi vårdar, bevarar och utvecklar. Södermalms. parker

Vi vårdar, bevarar och utvecklar. Södermalms. parker Vi vårdar, bevarar och utvecklar Södermalms parker Södermalms stadsdelsförvaltning stadsmiljö Vi utvecklar... Under 2017 tar vi fram en ny parkplan för Södermalms parker. Planen ska beskriva parkernas

Läs mer

Stockholms stads strategi för det rörliga friluftslivet

Stockholms stads strategi för det rörliga friluftslivet Avdelningen för stadsutveckling Sida 1 (8) 2018-01-08 Handläggare: Thomas Kultti 08 508 19 101 Till Farsta stadsdelsnämnd 2018-02-01 Stockholms stads strategi för det rörliga friluftslivet 2018-2022 Svar

Läs mer

Program för miljöövervakning av biologisk mångfald och relaterade ekosystemtjänster

Program för miljöövervakning av biologisk mångfald och relaterade ekosystemtjänster Skarpnäck stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-04-20 Handläggare Åsa Örnevik Telefon: 08-50815000 Inger Bogne Telefon: 08 50815450 Till Skarpnäck stadsdelsnämnd

Läs mer

Upprustning av Hammarby IP Genomförandebeslut

Upprustning av Hammarby IP Genomförandebeslut Sida 1 (7) 2015-05-22 Handläggare fastighetskontoret Stefan Hagdahl Telefon: 08-508 26 938 stefan.hagdahl@stockholm.se Handläggare idrottsförvaltningen Hans Eriksson Telefon: 08-508 26 754 hans.eriksson@stockholm.se

Läs mer

Levande Stockholm Genomförandebeslut.

Levande Stockholm Genomförandebeslut. Sida 1 (6) 2017-11-24 Handläggare Richard Hultman Tel: 08 508 262 31 Hans-Olov Blom Tel. 08 508 287 33 Till Trafiknämnden 2017-12-14 Förslag till beslut 1. Trafiknämnden ger kontoret i uppdrag att genomföra

Läs mer

Möts och umgås. Äter och fikar

Möts och umgås. Äter och fikar Bilaga 3 Sammanställning av webbenkätens fritext (6 oktober - 1 november). Tolka sammanställningen: De olika färgerna representerar kategorier som innehåller olika aktiviteter. Varje aktivitet beskrivs

Läs mer

Modernisering av sociala system

Modernisering av sociala system Kungsholmens stadsdelsförvaltning Stab Sida 1 (6) 2018-02-26 Handläggare Christin Bjuggren Telefon: 08 508 08 015 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2018-03-15 Modernisering av sociala system Svar på remiss

Läs mer

Förslag till detaljplan Svea Artilleri 2

Förslag till detaljplan Svea Artilleri 2 Östermalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2013-11-26 Handläggare Therese Rosén Telefon: 08-508 090 21 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2013-12-17

Läs mer

Inhyrning av idrottshall på Skansbrogatan 5B, Folksamhuset

Inhyrning av idrottshall på Skansbrogatan 5B, Folksamhuset Idrottsförvaltningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2014-09-04 IDN 2014-09-23 Handläggare Jan Sågström Telefon: 508 26 238 Till Idrottsnämnden Inhyrning av idrottshall på Skansbrogatan 5B, Folksamhuset Genomförandebeslut

Läs mer

Markanvisning för kontor inom fastigheten Glädjen 9 i Stadshagen till Akademikerförbundet SSR

Markanvisning för kontor inom fastigheten Glädjen 9 i Stadshagen till Akademikerförbundet SSR Dnr Sida 1 (6) 2015-11-09 Handläggare Monica Almquist 08-508 262 52 Till Exploateringsnämnden 2015-12-10 Markanvisning för kontor inom fastigheten Glädjen 9 i Stadshagen till Akademikerförbundet SSR Förslag

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 20 (21)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 20 (21) Sammanträdesprotokoll 20 (21) Fritidsnämndens arbetsutskott 2015-02-05 17 Underhåll av anläggningar under vinterhalvår Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Fritidsnämnden beslutar om prioriteringar

Läs mer

Svar på medborgarförslag om hundrastgård

Svar på medborgarförslag om hundrastgård Skärholmens stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2013-05-29 Handläggare Sara Heppling Trygg Telefon: 08-508 240 16 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag till beslut 1. Att

Läs mer

Foto: Sten Jansins. Norrmalms parker Enkehusparken.

Foto: Sten Jansins. Norrmalms parker Enkehusparken. Foto: Sten Jansins Norrmalms parker 2019 Enkehusparken. Hej! Parkerna fungerar som våra gemensamma, gröna vardagsrum som är öppna årets alla dagar och dygnets alla timmar. Där kan vi ha picknick med våra

Läs mer

Stadsmiljö/parkmiljöavdelningen norra innerstaden Verksamhetsberättelse VB 2013

Stadsmiljö/parkmiljöavdelningen norra innerstaden Verksamhetsberättelse VB 2013 Stadsmiljö Dnr: Sid 1 (13) 2014-02-20 Handläggare: Therese Rosén Telefon: 08-508 090 21 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Stadsmiljö/parkmiljöavdelningen norra innerstaden Verksamhetsberättelse VB 2013

Läs mer

Förslag till organisatorisk placering av heminstruktörer Yttrande till kommunstyrelsen

Förslag till organisatorisk placering av heminstruktörer Yttrande till kommunstyrelsen SID 1 (5) Handläggare: Andreas Thorstensson Telefon: 08-508 24 552 Till Skärholmens stadsdelsnämnd 2012-06-14 Förslag till organisatorisk placering av heminstruktörer Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Marieberg 1:15, Boulebar i Rålambshovsparken - svar på remiss från stadsbyggnadskontoret

Detaljplan för del av fastigheten Marieberg 1:15, Boulebar i Rålambshovsparken - svar på remiss från stadsbyggnadskontoret Kungsholmens stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Dnr 1.5.1-141-2015 Sida 1 (6) 2015-04-17 Handläggare Leila Massih Telefon: 08-508 09 306 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Nyanlända och asylsökande i Stockholms stad

Nyanlända och asylsökande i Stockholms stad Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-05-31 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 12196 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2016-06-16 Nyanlända

Läs mer

Förtydligande av rutiner för medborgarförslag

Förtydligande av rutiner för medborgarförslag Sida 1 (5) 2019-05-02 Handläggare Kerstin Henningsson Telefon: 0850823016 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd 2019-05-23 Förtydligande av rutiner för medborgarförslag Förslag till beslut Hägersten-Liljeholmens

Läs mer

Nyanläggning av naturlekplats i Svedmyraskogen i Tallkrogen

Nyanläggning av naturlekplats i Svedmyraskogen i Tallkrogen Avdelningen för stadsutveckling Sida 1 (6) 2018-08-28 Handläggare: Jan Ekman 08 508 18 033 Till Farsta stadsdelsnämnd 2018-09-20 Nyanläggning av naturlekplats i Svedmyraskogen i Tallkrogen Genomförandebeslut

Läs mer

Demokratiutveckling på Södermalm

Demokratiutveckling på Södermalm Södermalms stadsdelsförvaltning Staben Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-05-25 Handläggare Lotte Lindgren Telefon: 08 508 12 030 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2015-06-11 Demokratiutveckling på Södermalm

Läs mer

Utemiljön kring Humlanhuset

Utemiljön kring Humlanhuset Östermalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Sida 1 (6) 2016-05-23 Handläggare Fredrik Ekroth Telefon: 08-508 09 307 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2017-06-15 Utemiljön kring

Läs mer

Driften av Sabbatsbergsbyns vård- och omsorgsboende

Driften av Sabbatsbergsbyns vård- och omsorgsboende Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-07-22 Handläggare Samia Choudhury Telefon: 08-508 09 275 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2016-08-25 Driften

Läs mer

Utökning av Liljeholmshallen - förslag till förhyrning av ny lokal

Utökning av Liljeholmshallen - förslag till förhyrning av ny lokal IDROTTSFÖRVALTNINGEN SID 1 (5) 2008-12-03 Handläggare: Ulf Sankell / Niklas Karlsson Telefon: 508 27 919 / 508 27 974 Till Idrottsnämnden den 16 december 2008 Utökning av Liljeholmshallen - förslag till

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag till Stora Skuggans 4H-gård

Ansökan om föreningsbidrag till Stora Skuggans 4H-gård Östermalms stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-11-25 Handläggare Anne Menes Telefon: 08 508 10 320 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2015-12-15 Ansökan om föreningsbidrag

Läs mer

Inriktningsbeslut om att ingå finansiell samordning i Stockholm (inrättande av samordningsförbund)

Inriktningsbeslut om att ingå finansiell samordning i Stockholm (inrättande av samordningsförbund) Skarpnäcks stadsdelförvaltning Avdelningen för individ- och familjeomsorg Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-02-23 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 15024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2015-03-26

Läs mer

Foto: Ebba Selling. Östermalms parker 2018

Foto: Ebba Selling. Östermalms parker 2018 Foto: Ebba Selling Östermalms parker 2018 Motalaparkens plaskdamm. Foto: Henrik Johansson Hej! Visste du att det är Östermalms stadsdelsnämnd som ansvarar för parkerna i vårt stadsdelsområde? Parkerna

Läs mer

REDOVISNING AV KOSTNADER AVSEENDE FÖRBEREDELSE FÖR PLANVÄRME PÅ HJORTHAGENS IDROTTSPLATS, ÅTERREMISS

REDOVISNING AV KOSTNADER AVSEENDE FÖRBEREDELSE FÖR PLANVÄRME PÅ HJORTHAGENS IDROTTSPLATS, ÅTERREMISS IDROTTSFÖRVALTNINGEN SID 1 (7) 2007-09-05 DNR 412/967/06 Handläggare: Jan Sågström Telefon: 508 26 238 Till Idrottsnämnden 2007-09-18 REDOVISNING AV KOSTNADER AVSEENDE FÖRBEREDELSE FÖR PLANVÄRME PÅ HJORTHAGENS

Läs mer

Remiss av motion om renovering av Vanadisbadet och byggande av en fullstor idrottshall på Norrmalm

Remiss av motion om renovering av Vanadisbadet och byggande av en fullstor idrottshall på Norrmalm IDROTTSFÖRVALTNINGEN PLANERINGSSTABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR: 2011/149 SID 1 (5) 2011-03-28 Nr 6 Handläggare: Ulf Sankell Telefon: 08-508 27 919 Till Idrottsnämnden 2011-04-12 Remiss av motion om renovering

Läs mer

Ett Stockholm för alla Program för tillgänglighet och delaktighet för personer med funktionsnedsättning

Ett Stockholm för alla Program för tillgänglighet och delaktighet för personer med funktionsnedsättning Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Sida 1 (5) 2017-12-19 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 12196 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2018-02-01 Ett Stockholm för alla Program

Läs mer

Kronobergsparken godkännande av program och genomförande

Kronobergsparken godkännande av program och genomförande KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING PARKMILJÖAVDELNINGEN NORRA INNERSTADEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 3.2-669-2011 SID 1 (7) 2011-11-30 Handläggare: Fredrik Ekroth Telefon: 08-508 09 307 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Konstgräsfotbollsplaner på Kaknäs BP och Årsta IP Inriktningsbeslut samt svar på skrivelse från Åsa Jernberg och Axel Nekham (båda MP)

Konstgräsfotbollsplaner på Kaknäs BP och Årsta IP Inriktningsbeslut samt svar på skrivelse från Åsa Jernberg och Axel Nekham (båda MP) IDROTTSFÖRVALTNINGEN PLANERINGSSTABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR412/7/12 DNR 017/905/11 SID 1 (6) 2012-03-07 IDN 2012-03-20 Handläggare: Jan Sågström Tel: 08-508 26 238 Hans Eriksson Tel: 08-508 26 754 Till

Läs mer

Gubbängens IP, ökad kyl- och elkapacitet inför anläggande av ny bandypist.

Gubbängens IP, ökad kyl- och elkapacitet inför anläggande av ny bandypist. Projekt- och upphandlingsavdelningen Sida 1 (4) 2018-04-1205-29 Handläggare Pye Seaton 0850826930 pye.seaton@ Till Fastighetsnämnden 2018-06-19 Gubbängens IP, ökad kyl- och elkapacitet inför anläggande

Läs mer

Utställningsförslag till ny översiktsplan för Stockholm

Utställningsförslag till ny översiktsplan för Stockholm Enskede- Årsta- Vantör stadsdelsförvaltning Lokal och stadsmiljö Tjänsteutlåtande Dnr 1.5.3.-437/2017 Sida 1 (5) 2017-08-16 Handläggare Eskil Swerkersson Telefon: 08-50814020 Till Enskede-Årsta-Vantörs

Läs mer

Omstrukturering av 14 lägenheter vid Kulltorps vård- och omsorgsboende

Omstrukturering av 14 lägenheter vid Kulltorps vård- och omsorgsboende SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIALA AVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2012-05-03 Handläggare: Gunilla Jalmarsson och Kerstin Larsson Telefon: 08-508 12 000 Till stadsdelsnämnden 2012-06-14 Förvaltningens

Läs mer

Upprustning av parkleken Vippan svar på medborgarförslag och skrivelse från (S) och (V)

Upprustning av parkleken Vippan svar på medborgarförslag och skrivelse från (S) och (V) HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR SOCI AL OMSORG Handläggare: Inger Nilsson Telefon: 08-508 23 305 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd 2011-11-24 DNR 446-2011-3.1 460-2011-1.2.4

Läs mer

Kvalitetshöjande insatser i parklekar och förskolelokaler

Kvalitetshöjande insatser i parklekar och förskolelokaler KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING GEMENSAM SERVICE TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2008-06-12 Handläggare: Thomas Levin Telefon: 08-508 08 056 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Kvalitetshöjande insatser i parklekar

Läs mer

Stockholms stads program för alkohol-, narkotika-, dopings- och tobakspolitiken

Stockholms stads program för alkohol-, narkotika-, dopings- och tobakspolitiken Östermalms stadsdelsförvaltning Socialtjänsten Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-02-12 Handläggare Christina Pettersson Telefon: 08-508 103 20 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2018-03-15 Stockholms stads

Läs mer

servicebostäder och Teckentullens dagliga verksamhet

servicebostäder och Teckentullens dagliga verksamhet Södermalms stadsdelsförvaltning Sociala avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 1055-2015-.2.2.2. Sida 1 (5) 2016-01-11 Handläggare Kjell Carlsson Telefon: 08-508 12 413 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2016-02-04

Läs mer

REMISS AVSEENDE PROGRAM FÖR BROMSTENS INDUSTRIOMRÅDE I STADSDELEN BROMSTEN, DNR

REMISS AVSEENDE PROGRAM FÖR BROMSTENS INDUSTRIOMRÅDE I STADSDELEN BROMSTEN, DNR IDROTTSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2008-05-29 Handläggare: Jan Sågström Telefon: 508 26 238 Till Idrottsnämnden 2008-06-17 Nr. 10 REMISS AVSEENDE PROGRAM FÖR BROMSTENS INDUSTRIOMRÅDE I STADSDELEN

Läs mer

Inrättande av gruppbostad för LSS-boende genomförandeärende

Inrättande av gruppbostad för LSS-boende genomförandeärende Norrmalms stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-09-30 Handläggare Mikael Josephson Telefon: 08-508 09 035 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Inrättande av gruppbostad

Läs mer

Utlys klimatnödläge i Stockholms stad

Utlys klimatnödläge i Stockholms stad Sida 1 (4) 2019-09-06 Handläggare Åsa Örnevik Telefon: 0850815039 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2019-09-26 Utlys klimatnödläge i Stockholms stad Svar på medborgarförslag Förslag till beslut Stadsdelsnämnden

Läs mer

Detaljplan för 11-spelsplan för fotboll i Fredhällsparken

Detaljplan för 11-spelsplan för fotboll i Fredhällsparken Kungsholmens stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Sida 1 (14) 2018-03-29 Handläggare Britt Mattsson Telefon: 08-508 09 330 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2018-04-19

Läs mer

Upprustning av parkleken Kristallen

Upprustning av parkleken Kristallen Älvsjö stadsdelsförvaltning Kansli- och serviceavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2013-08-02 Handläggare Kajsa Pärke Telefon: 08-508 21 083 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2013-08-29 Genomförandebeslut

Läs mer

Konstprojekt i Vårberg, genomförandebeslut. Fokus Skärholmen

Konstprojekt i Vårberg, genomförandebeslut. Fokus Skärholmen Dnr Sida 1 (5) 2017-12-20 Handläggare Louise Bill 08-508 264 93 Till Exploateringsnämnden 2018-02-01 Konstprojekt i Vårberg, genomförandebeslut. Fokus Skärholmen Förslag till beslut 1. Exploateringsnämnden

Läs mer

Trafikförändringar i SL-trafiken svar på remiss från trafikförvaltningen Stockholms läns landsting

Trafikförändringar i SL-trafiken svar på remiss från trafikförvaltningen Stockholms läns landsting Kungsholmens stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen Tjänsteutlåtande 1.5.3-099-2014 Sida 1 (5) 2014-03-24 Handläggare Monica Fredriksson Telefon: 08-508 090 32 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Trafikförändringar

Läs mer

Slutredovisning av utbyggnad för bostäder inom fastigheten Glädjen 13 i Stadshagen med PEAB AB

Slutredovisning av utbyggnad för bostäder inom fastigheten Glädjen 13 i Stadshagen med PEAB AB Dnr Sida 1 (5) 2018-09-26 Handläggare Monica Almquist 08-508 262 52 Till Exploateringsnämnden 2018-10-18 Slutredovisning av utbyggnad för bostäder inom fastigheten Glädjen 13 i Stadshagen med PEAB AB Förslag

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Lukas Kvarfordt Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Lukas Kvarfordt Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef Dnr Sida 1 (5) 2018-10-15 Handläggare Lukas Kvarfordt 08-508 876 09 Till Exploateringsnämnden 2018-11-15 Exploateringsavtal för bostäder inom fastigheterna Masugnen 5 och Masugnen 7 i Ulvsunda industriområde

Läs mer

Gustav Adolfsparken - godkännande av program och genomförande

Gustav Adolfsparken - godkännande av program och genomförande Östermalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-04-16 Handläggare Fredrik Ekroth Telefon: 08-508 09 307 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2015-04-16

Läs mer

Inriktningsbeslut för Stockholms Stads Parkerings AB avseende nytt parkeringsgarage i Hjorthagen

Inriktningsbeslut för Stockholms Stads Parkerings AB avseende nytt parkeringsgarage i Hjorthagen Stadsledningskontoret Stockholms Stadshus AB Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2016-08-18 Ärende 7 Handläggare Stadshus AB: Susanna Höglund Telefon: 08-508 29 758 SLK: Ebba Agerman Telefon: 08-508 29 790 Till

Läs mer

Handlingsplan för socialtjänstens arbete med barnfamiljer som lever under osäkra boendeförhållanden

Handlingsplan för socialtjänstens arbete med barnfamiljer som lever under osäkra boendeförhållanden Kungsholmens stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Sida 1 (6) 2018-03-27 Handläggare Madelen Lyckedal Telefon: 08-508 08 516 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2018-04-19 Handlingsplan för socialtjänstens

Läs mer

INRIKTNINGSBESLUT AVSEENDE EVAKUERINGSÅTGÄRDER PÅ SPÅNGA IP INFÖR PLANERADE ARBETEN MED BUSSDEPÅ UNDER KRISTINEBERGS IP

INRIKTNINGSBESLUT AVSEENDE EVAKUERINGSÅTGÄRDER PÅ SPÅNGA IP INFÖR PLANERADE ARBETEN MED BUSSDEPÅ UNDER KRISTINEBERGS IP IDROTTSFÖRVALTNINGEN EXPLOATERINGSKONTORET Handläggare: Hans Eriksson Telefon: 08-508 26754 Till Idrottsnämnden SID 1 (6) DNR 412/876/08 2008-08-20 IDN 2008-09-16 NR 12 INRIKTNINGSBESLUT AVSEENDE EVAKUERINGSÅTGÄRDER

Läs mer

Slutredovisning av utbyggnad för bostäder inom fastigheterna Glädjen 12 och Förtjusningen 1 (Brovakten) på Kungsholmen med Wallenstam AB.

Slutredovisning av utbyggnad för bostäder inom fastigheterna Glädjen 12 och Förtjusningen 1 (Brovakten) på Kungsholmen med Wallenstam AB. Dnr Sida 1 (5) 2014-05-13 Handläggare Eleonor Eklind Forslin 08-508 265 14 Till Exploateringsnämnden 2014-06-12 Slutredovisning av utbyggnad för bostäder inom fastigheterna Glädjen 12 och Förtjusningen

Läs mer

Trafikförändringar i SL-trafiken 2015/2016

Trafikförändringar i SL-trafiken 2015/2016 Östermalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-02-25 Handläggare Maria Stigle Telefon: 08-508 09 062 Leila Massih Telefon: 08-508 09 306 Till Östermalms

Läs mer

Offentliga rum - förslag på komplettering till Framkomlighetsstrategin. Svar på remiss

Offentliga rum - förslag på komplettering till Framkomlighetsstrategin. Svar på remiss Exploateringskontoret Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) Dnr E2017-03483 2017-10-11 Handläggare Birgitta Nylander 08-508 265 46 Till Exploateringsnämnden 2017-12-07 Offentliga rum - förslag på komplettering till

Läs mer

2. Exploateringsnämnden begär att stadsbyggnadsnämnden upprättar detaljplan för området.

2. Exploateringsnämnden begär att stadsbyggnadsnämnden upprättar detaljplan för området. Monica Almquist Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 262 52 monica.almquist@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2012-08-23 Markanvisning för bostäder och tennishall inom fastigheten Stadshagen

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Helena Lombrink Förslag till beslut

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Helena Lombrink Förslag till beslut Exploateringskontoret Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) Dnr E2018-03826 2019-02-22 Handläggare Helena Lombrink 08-508 266 11 Till Exploateringsnämnden 2019-03-07 Markanvisning för bostäder till Wästbygg Projektutveckling

Läs mer

Motion om att bevara och utveckla Årsta golf på Årstafältet. Svar på remiss.

Motion om att bevara och utveckla Årsta golf på Årstafältet. Svar på remiss. Dnr Sida 1 (6) 2018-01-16 Handläggare Mattias Nilsson 08-508 265 85 Till Exploateringsnämnden 2018-02-01 Motion om att bevara och utveckla Årsta golf på Årstafältet. Svar på remiss. Förslag till beslut

Läs mer

Omstrukturering inom Hornstulls servicehus

Omstrukturering inom Hornstulls servicehus SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE. SID 1 (5) 2012-10-02 Handläggare: Gunilla Jalmarsson Telefon: 08-508 12 311 Till Stadsdelsnämnden 2012-10-25 Omstrukturering

Läs mer

Krisledningsplan

Krisledningsplan Kungsholmens stadsdelsförvaltning Stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-10-25 Handläggare Christin Bjuggren Telefon: 08 508 08 015 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2017-11-14 Krisledningsplan 2017-2018

Läs mer

Fullstor idrotthall vid Rödabergsskolan Inriktningsbeslut

Fullstor idrotthall vid Rödabergsskolan Inriktningsbeslut Idrottsförvaltningen Tjänsteutlåtande Dnr 08.01.01/547/2015 Sida 1 (6) 2015-05-28 IDN 2015-06-16 Handläggare Sophie Dahlberg Telefon: 08-508 27 639 Till Idrottsnämnden Fullstor idrotthall vid Rödabergsskolan

Läs mer

Program för ett jämställt Stockholm

Program för ett jämställt Stockholm Norrmalms stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Sida 1 (5) 2017-08-18 Handläggare Maria Stigle Telefon: 08 508 09 062 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2017-09-21 Program för ett jämställt Stockholm

Läs mer

Östermalms stadsdelsförvaltning

Östermalms stadsdelsförvaltning Östermalms stadsdelsförvaltning Rapport Sida 0 (4) 2017-01-11 Östermalms stadsdelsförvaltning Staben Karlavägen 104, plan 6 Box 24 156 10451 Stockholm Telefon 08 508 10 063 Växel 08 508 10 000 Fax 08 508

Läs mer

Riktlinjer för ledsagning och ledsagarservice

Riktlinjer för ledsagning och ledsagarservice Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab och kansli Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-03-09 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 12196 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2018-04-19

Läs mer

Hej! Stadsdelsnämndens ordförande Marianne Berg-Ekbom (v)

Hej! Stadsdelsnämndens ordförande Marianne Berg-Ekbom (v) Norrmalms parker 2018 Vasaparken. Hej! Parkerna fungerar som våra gemensamma, gröna vardagsrum som är öppna årets alla dagar och dygnets alla timmar. Där kan vi ha picknick med våra vänner eller bara få

Läs mer

Offentliga rum förslag till. komplettering av Framkomlighetsstrategin.

Offentliga rum förslag till. komplettering av Framkomlighetsstrategin. Avdelningen för stadsutveckling Sida 1 (1) 2017-11-20 Handläggare: Cecilia Rivard 08 508 18 048 Till Farsta stadsdelsnämnd 2017-12-14 Offentliga rum förslag till komplettering av Framkomlighetsstrategin

Läs mer

Etapp två av Grönare Stockholm. Inriktningsbeslut

Etapp två av Grönare Stockholm. Inriktningsbeslut Dnr Sida 1 (6) 2017-10-10 Handläggare Richard Hultman 08-508 262 31 Till Trafiknämnden 2017-11-23 Etapp två av Grönare Stockholm. Inriktningsbeslut Förslag till beslut 1. Trafiknämnden godkänner förslag

Läs mer

Stockholms stads riktlinjer för nationella minoriteters rättigheter samt Stockholms stads strategi för romsk inkludering

Stockholms stads riktlinjer för nationella minoriteters rättigheter samt Stockholms stads strategi för romsk inkludering Kungsholmens stadsdelsförvaltning Äldreomsorgen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2018-03-15 Handläggare Christina Egerbrandt Telefon: 08-508 08 032 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2018-04-19 Stockholms stads

Läs mer

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Styrdokument RIKTLINJER FÖR KONSTNÄRLIG GESTALTNING I OFFENTLIG MILJÖ ANTAGET AV: Kommunstyrelsen DATUM: 2018-10-04, 274 GÄLLER FRÅN OCH MED: 2019-01-01 ANSVAR

Läs mer

Behov av förskola och skola på nordvästra Kungsholmen Hemställan från Kungsholmens stadsdelsnämnd

Behov av förskola och skola på nordvästra Kungsholmen Hemställan från Kungsholmens stadsdelsnämnd PM 2008:52 RIV (Dnr 322-3817/2006) Behov av förskola och skola på nordvästra Kungsholmen Hemställan från Kungsholmens stadsdelsnämnd Borgarrådsberedningen föreslår kommunstyrelsen besluta följande Hemställan

Läs mer

Genomlysning av verksamhet Personligt ombud i stadsdelen Södermalm

Genomlysning av verksamhet Personligt ombud i stadsdelen Södermalm Södermalms stadsdelsförvaltning sociala avdelningen Sida 1 (5) 2014-01-02 Handläggare Helena Örnevall Telefon: 08-508 13 205 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2014-02-06 Genomlysning av verksamhet Personligt

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stadshagen 1:1 på Kungsholmen till Järntorget Bostad AB

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stadshagen 1:1 på Kungsholmen till Järntorget Bostad AB Dnr Sida 1 (8) 2015-05-08 Handläggare Monica Almquist 08-508 262 52 Till Exploateringsnämnden 2015-06-11 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stadshagen 1:1 på Kungsholmen till Järntorget Bostad

Läs mer