Protokoll från tillväxt- och utvecklingsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll från tillväxt- och utvecklingsnämnden"

Transkript

1 Sida 1 (20) Protokoll från tillväxt- och utvecklingsnämnden Godkännande av föredragningslistan... 3 Sätt upp brunvit skyltning till Skurugata, samt placera tidigare upprättad utställning om Skurugata vid Klinten medborgarförslag... 4 Ansökan om ekonomiskt stöd till filmproduktionen Home of the brave... 5 Utreda ev nybyggnation inom ramen för kvarteret K... 6 Internkontroll inom tillväxt- och utvecklingssektorn nya jobb... 8 Budgetuppföljning Statusuppdatering konstgräsplan Konstspiralen Varumärkesarbete Eksjö kommun Marknadsplan Strategiska timmen Föregående protokoll fattade med stöd av delegation Anmälningar Inbjudningar Övriga ärenden... 20

2

3 Tillväxt- och utvecklingsnämnden (20) TUN 1 Godkännande av föredragningslistan Tillväxt- och utvecklingsnämnden beslutar att godkänna upprättat förslag till föredragningslista. Ordförande informerar om utskickad föredragningslista.

4 Tillväxt- och utvecklingsnämnden (20) TUN 2 Dnr 2015-Klk0192 Sätt upp brunvit skyltning till Skurugata, samt placera tidigare upprättad utställning om Skurugata vid Klinten medborgarförslag Tillväxt- och utvecklingsnämnden förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att framställan i medborgarförslaget bifalles. att tillväxt- och utvecklingssektorn, i samråd med kommunens Trafikingenjör, kommer göra framställan till berörda myndigheter om att det upprättas brunvit skyltning till Skuruhatt från anslutningsvägar till besöksmålet. Förslagställaren har framfört medborgarförslag om skyltning till Skuruhatt i form av Brunvit skyltning. I nya föreskrifter från Trafikverket och Transportstyrelsen framgår vilka kriterier som ska gälla för vägvisning till turistmål (VMF 207:90 enligt SFS 2010:218 och TFS 2010:172) Grundläggande för att en brunvit vägvisning ska användas är att målet, inrättningen eller anläggningen ska ha ett särskilt intresse för de som i nöjes- eller avkopplingssyfte vistas utanför sin vanliga omgivning, det vill säga är turister. Det ställs alltså särskilda krav när det gäller brunvit vägvisning och kvalitetskraven är höga. sunderlag Tjänsteskrivelse Svar på medborgarförslag angående brunvit skyltning till Skurugata av destinationsutvecklare Lars Persson, Medborgarförslag daterat Utdrag: Kommunstyrelsen

5 Tillväxt- och utvecklingsnämnden (20) TUN 3 Dnr 2016-Tun0002 Ansökan om ekonomiskt stöd till filmproduktionen Home of the brave Tillväxt- och utvecklingsnämnden förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att anslå kr ur oförutsedda medel som en del i den totala finansieringen för att producera dokumentärfilmen Home of the brave under förutsättning att övriga sökta produktionsstöd beviljas i tillräcklig omfattning för att filmen Home of the brave ska kunna produceras, samt att produktionsbolaget Nils-Hugo Produktion inkommer med skriftligt intyg om att filmen kommer sändas på SVT att Metropol Eksjö Biografförening samt Mariannelunds biograf, utan kostnad, erhåller rätten att sända filmen Eksjöbördige Gustav Hugosson driver sedan 2013 tillsammans med Andreas Nilsson filmproduktionsbolaget Nils-Hugo Produktion vilka har för avsikt att producera dokumentärfilmen Home of the brave. För att kunna finansiera produktionen av denna film ansöker man om ett kommunalt produktionsstöd som en del i den totala finansieringen. Filmen ska handla om våren 2015, när Niklas Hjalmarsson vann sin tredje Stanley Cup-titel. Från att ha hyllats av miljoner människor på Chicagos gator kommer Niklas hem till sina minst lika trogna fans hemma i Russnäs. Nils-Hugo Produktion har som mål att färdigställa filmen till den 10 maj, för att kunna visa den i SVT i samband med att NHL-säsongen avslutas. Ambitioner finns också att få uppmärksamhet på filmfestivaler, både svenska och internationella. Siktet är inställt på Chicagos Filmfestival och Copenhagen Dox. sunderlag Tjänsteskrivelse Home of the brave av kulturchef Johan Gärskog, Utdrag: Kommunstyrelsen Kulturchef

6 Tillväxt- och utvecklingsnämnden (20) TUN 4 Dnr 2015-Tun0001 Utreda ev nybyggnation inom ramen för kvarteret K Tillväxt- och utvecklingsnämnden förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att notera informationen. Tillväxt- och utvecklingsnämnden beslutar att notera informationen, invänta resultatet av förstudien samt informera kommunstyrelsen. I slutrapporten av den omvärldsanalys som Kontigo på uppdrag av kommunen lämnade i oktober 2014 beskrevs fem åtgärder för att få en attraktiv och inkluderande livsmiljö: - och föreningslivet Med denna slutrapport som grund pågår sedan september en förstudie, som delvis är finansierad av Region Jönköpings län, där syftet är att i dialogform skapa nya innovativa förslag hur området kring Eksjö museum kan utvecklas till en naturlig mötesplats året om, och där kulturarv, konst, museiutveckling, integration och hållbar stadsutveckling är ledord. Flera av idéerna som framkommit i förstudien förutsätter dels omdispositioner och bättre utnyttjande av befintliga lokaler på området, dels någon form av nybyggnation för att kunna utveckla området till en kvalitativ och mångfacetterad mötesplats med framtidsfokus. Då tanken är att förstudien kring Kvarteret K, vilken väntas avslutas under våren 2016, bland annat ska utgöra underlag för extern finansiering för att kunna förverkliga konkreta utvecklingsområden i så stor utsträckning som möjligt, är det viktigt att behovet av och möjligheterna kring en eventuell nybyggnation utreds. sunderlag Tjänsteskrivelse Förslag om att utreda ev nybyggnation inom ramen för kvarteret K av kulturchef Johan Gärskog, Utdrag: Kommunstyrelsen Kulturchef

7 Tillväxt- och utvecklingsnämnden (20) TUN 5 Dnr 2015-Tun0012 Internkontroll inom tillväxt- och utvecklingssektorn 2015 Tillväxt- och utvecklingsnämnden beslutar att notera informationen. Sektorchef och sektorekonom informerar om utförd internkontroll.

8 Tillväxt- och utvecklingsnämnden (20) TUN nya jobb Tillväxt- och utvecklingsnämnden beslutar att uppdra åt sektorchefen att inkomma med skriftligt PM gällande jobbmässan. att notera informationen. Sektorchefen informerar om Eksjös framtida behov av rekrytering. Han berättar om jobbmässan som kommer att genomföras den 12 november. En undersökning som gjorts visar att 12 av de stora företagen i Eksjö kommun är väldigt intresserade av att vara med på jobbmässan, även arbetsförmedlingen vill delta. Sektorchefen redovisade även nyföretagandet i kommunen startade 91 st företag i Eksjö kommun fördelade på enskilda firmor, handelsbolag och aktiebolag.

9 Tillväxt- och utvecklingsnämnden (20) TUN 7 Dnr 2015-Tun0022 Budgetuppföljning Tillväxt- och utvecklingsnämnden beslutar att notera informationen. Sektorns driftutfall efter december månad är 55,3 mnkr, vilket motsvarar 96 procent av helårsbudgeten, jämfört med riktpunkten 100 procent. Sektorns helårsprognos för driften är 58 mnkr, vilket motsvarar en positiv avvikelse mot budget med 2,7 mnkr. Sektorns investeringsutfall efter november månad är 3,8 mnkr vilket motsvarar 86 procent av helårsbudgeten. Sektorns helårsprognos för investeringarna är 4 mnkr vilket motsvarar en positiv avvikelse mot budget med 0,2 mnkr.

10 Tillväxt- och utvecklingsnämnden (20) TUN 8 Statusuppdatering konstgräsplan Tillväxt- och utvecklingsnämnden beslutar att notera informationen. Fritidschef Christer Tilly informerar om Eksjö fotbolls del av kostnaderna för konstgräsplanen.

11 Tillväxt- och utvecklingsnämnden (20) TUN 9 Konstspiralen Tillväxt- och utvecklingsnämnden beslutar att notera informationen. Under våren 2016 kommer konstkurs i kulturskolans regi att starta på prov i samarbete med Eksjö museum. Konst är sätt att uttrycka sig på olika sätt och eleverna får kunskap i färg, form och olika material. Eleverna utvecklas genom arbete med bl.a. teckning, måleri och skulptur. Målsättningen är att varje individ ska få pröva olika tekniker för att utveckla sitt eget uttryckssätt och förmåga att själv välja teknik och material för det. De som kommer att undervisa är yrkesverksamma konstnärer och bildpedagoger.

12 Tillväxt- och utvecklingsnämnden (20) TUN 10 Varumärkesarbete Eksjö kommun Tillväxt- och utvecklingsnämnden beslutar att notera informationen. Destinationsutvecklare Lars Persson och kommunikationsstrateg Anette Stendahl redogör för varumärkesplattform för organisation Eksjö kommun och platsvarumärket Eksjö. Det behövs tydliggöra skillnaden av platsvarumärke respektive organisationsvarumärke. Eksjö ska vara platsvarumärket som omfamnar hela kommunen. Utmaningen är att samarbeta mer gällande kommunikation. Erfarenheter visar att de som arbetar med plats- respektive organisationsvarumärke måste arbeta nära varandra och ha en tät kommunikation för att kunna realisera riktlinjerna.

13 Tillväxt- och utvecklingsnämnden (20) TUN 11 Marknadsplan Tillväxt- och utvecklingsnämnden beslutar att notera informationen. Destionationsutvecklare Lars Persson informerar om aktivitets- och handlingsplan för Eksjö kommun. Bland annat kommer Eksjödagen att anordnas den 28 maj, en pressresa är inbokad under våren samt utveckling av värdskapet och lokala ambassadörer inom kommunen. Lars presenterade hotellstatistiken för 2014 där Eksjö har ökat mycket mellan 2013 och Nämnden diskuterar Turistbyråns öppettider, ordförande hör av sig till turistbyrån angående öppettiderna och återkommer vid nästa möte.

14 Tillväxt- och utvecklingsnämnden (20) TUN 12 Strategiska timmen Vuxenutbildningschef Christian Thomsen berättar om sammanslagning mellan Eksjövux och Campus i12, hur processen har gått till och hur framtiden ser ut. Till nästa möte kommer ett förslag på namnbyte på Eksjövux. Den strategiska timmen fortsätter med att fritidschef Christer Tilly pratar om integration och föreningsliv. Christer berättar om ett projekt i samarbete med Sävsjö, Tranås och Nässjö som har dragit i gång och syftar till en renare simhall. Han berättar också att fritidsavdelningen har ansökt om pengar ur integrationspotten för att stimulera föreningars egna integrationsprojekt.

15 Tillväxt- och utvecklingsnämnden (20) TUN 13 Föregående protokoll Föregående protokoll gås igenom och läggs till handlingarna.

16 Tillväxt- och utvecklingsnämnden (20) TUN 14 fattade med stöd av delegation Tillväxt- och utvecklingsnämnden beslutar att notera ärendena. Kulturchef Eksjö Konstförening Arrangemangsbidrag till Eksjö på duk, september Ansökt bidrag: kr. Beviljat: kr. Delegationsbeslut: Eksjöortens ryttarförening Arrangemangsbidrag till Eksjö Ryttarlucia Ansökt bidrag: kr. Beviljat: kr. Delegationsbeslut: Eksjörevyn Förlustgaranti Eksjörevyn Ansökt arrangemangsbidrag: kr. Beviljad förlustgaranti: max kr. Delegationsbeslut Dnr 2015-Tun0120 Dnr 2015-Tun0146 Dnr 2015-Tun0145 Vuxenutbildningschef Delegationsbeslut fattade av vuxenutbildningschef Christian Thomsen under perioden med stöd av delegationsordningen. om tillstyrkan av 1 st sökande till annan kommun. om tillstyrkan av 8 st sökande från annan kommun. om intagning av 11 st elever med bifall till grundläggande och gymnasial vuxenutbildning. om intagning av 29 st elever med bifall till svenska för invandrare (SFI).

17 Tillväxt- och utvecklingsnämnden (20) att inrätta delkurser enligt följande: Komvux Gymnasial nivå Psykiatri 2/DK Psykiatri 2/DK PSYPSYu2 PSYPSYv2 Komvux Grundläggande nivå att inrätta orienteringskurser enligt följande: Introduktion till vård- och omsorgsutbildningen KGYORI11C

18 Tillväxt- och utvecklingsnämnden (20) TUN 15 Anmälningar Sektorchefen anmäler att motionen Aktiv integrering av nyanlända och snabbspår till jobb, Dnr 2015-Klk0249, kommer upp i nämnden under februari.

19 Tillväxt- och utvecklingsnämnden (20) TUN 16 Inbjudningar Inga inbjudningar föredras.

20 Tillväxt- och utvecklingsnämnden (20) TUN 17 Övriga ärenden Birgitta Johansson (S) informerar om att Astrid Lindgrens Hembygd har fått godkänt som Leaderområde och hon återkommer nästa sammanträde med ytterligare information.

Protokoll från tillväxt- och utvecklingsnämnden

Protokoll från tillväxt- och utvecklingsnämnden Tillväxt- och utvecklingsnämnden 2016-03-16 2 (17) Protokoll från tillväxt- och utvecklingsnämnden 2016-03-16 Godkännande av föredragningslistan... 3 Placera tidigare upprättad utställning om Skurugata

Läs mer

Forts. Christer Tilly, fritidschef 24,26 Gun Henriksson, fritidsintendent 25 Johan Gärskog, kulturchef 27

Forts. Christer Tilly, fritidschef 24,26 Gun Henriksson, fritidsintendent 25 Johan Gärskog, kulturchef 27 Tillväxt- och utvecklingsnämnden 2016-02-17 2 (19) Forts. Christer Tilly, fritidschef 24,26 Gun Henriksson, fritidsintendent 25 Johan Gärskog, kulturchef 27 Tillväxt- och utvecklingsnämnden 2016-02-17

Läs mer

Alf Nordell (S) tjänstgörande ersättare för Lars Aronsson (S)

Alf Nordell (S) tjänstgörande ersättare för Lars Aronsson (S) 2017-12-13 Sida 1 (20) Sammanträde med Tillväxt- och utvecklingsnämnden Plats och tid Förvaltningshuset, kl. 08.30-12.00, 13.00-14.15 ande Ledamöter Björn Alm (M) ordförande Maria Havskog (C) vice ordförande

Läs mer

1 (17) Tillväxt- och utvecklingsnämnden. Apotekaren kl.08:30-12:00

1 (17) Tillväxt- och utvecklingsnämnden. Apotekaren kl.08:30-12:00 2017-02-15 Sida 1 (17) Sammanträde med Tillväxt- och utvecklingsnämnden Plats och tid ande Ledamöter Apotekaren kl.08:30-12:00 Björn Alm (M) Maria Havskog (C) Birgitta Johansson (S) Lars Aronsson (S) Bengt

Läs mer

Björn Alm (M) Maria Havskog (C) 105, , , Lars Aronsson (S) Birgitta Johansson (S) Mikael Andreasson (S) Raoul Adolfsson (M)

Björn Alm (M) Maria Havskog (C) 105, , , Lars Aronsson (S) Birgitta Johansson (S) Mikael Andreasson (S) Raoul Adolfsson (M) 2016-09-14 Sida 1 (17) Sammanträde med Tillväxt- och utvecklinsnämnden Plats och tid Apotekaren kl. 08.30-14:45 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Björn Alm (M) Maria Havskog (C) 105, 107-109, 111-113,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tillväxt- och utvecklingsnämnden (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tillväxt- och utvecklingsnämnden (14) Tillväxt- och utvecklingsnämnden 2016-08-17 2 (14) Forts. Lars Persson, destionationsutvecklare 99, 100 Anette Stendahl, kommunikationsstrateg 99 Göran Nilsson, Eksjö skid- och orienteringsklubb 104 Lotta

Läs mer

Björn Alm (M) ordförande Maria Havskog (C) vice ordförande Birgitta Johansson (S) Raoul Adolfsson (M)

Björn Alm (M) ordförande Maria Havskog (C) vice ordförande Birgitta Johansson (S) Raoul Adolfsson (M) 2017-09-13 Sida 1 (16) Sammanträde med Tillväxt- och utvecklingsnämnden Plats och tid Stadshuset, kl. 08.30-14:30 ande Ledamöter Björn Alm (M) ordförande Maria Havskog (C) vice ordförande Birgitta Johansson

Läs mer

Protokoll från tillväxt- och utvecklingsnämnden

Protokoll från tillväxt- och utvecklingsnämnden Tillväxt- och utvecklingsnämnden 2016-06-15 3 (17) Protokoll från tillväxt- och utvecklingsnämnden 2016-06-15... 1 Godkännande av föredragningslistan... 4 Budgetuppföljning 2016-05-31... 5 Befolkningsprognos

Läs mer

Björn Alm (M) ordförande Maria Havskog (C) vice ordförande Mikael Andreasson (S) Birgitta Johansson (S) Bengt Koltman (C)

Björn Alm (M) ordförande Maria Havskog (C) vice ordförande Mikael Andreasson (S) Birgitta Johansson (S) Bengt Koltman (C) 2018-06-13 Sida 1 (20) Sammanträde med Tillväxt- och utvecklingsnämnden Plats och tid Förvaltningshuset, kl. 08.30-14.30 ande Ledamöter Björn Alm (M) ordförande Maria Havskog (C) vice ordförande Mikael

Läs mer

Björn Alm (M) ordförande Maria Havskog (C) vice ordförande Birgitta Johansson (S) Mikael Andreasson (S)

Björn Alm (M) ordförande Maria Havskog (C) vice ordförande Birgitta Johansson (S) Mikael Andreasson (S) 2017-10-11 Sida 1 (16) Sammanträde med Tillväxt- och utvecklingsnämnden Plats och tid Förvaltningshuset, kl. 08.30-14.00 ande Ledamöter Björn Alm (M) ordförande Maria Havskog (C) vice ordförande Birgitta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tillväxt- och utvecklingsnämnden (23)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tillväxt- och utvecklingsnämnden (23) Tillväxt- och utvecklingsnämnden 2016-04-13 2 (23) Forts. Johan Gärskog, kulturchef 52, 58-60 Rolf Danielsson, processledare Kvarteret K 58 Roland Haraldsson, glasets hus Limmared 59 Carmita Johansson,

Läs mer

Protokoll från Tillväxt- och utvecklingsnämndens sammanträde

Protokoll från Tillväxt- och utvecklingsnämndens sammanträde 1 (20) Protokoll från Tillväxt- och utvecklingsnämndens sammanträde Innehåll Budgetuppföljning 2015-09-30... 3 Styrkort, information... 4 Eksjö Kommuns översiktsplan... 5 Ändring av Eksjö biblioteks avgifter...

Läs mer

1 (16) Tillväxt- och utvecklingsnämnden. Paradis Fiskecamp kl.08:30-12:00

1 (16) Tillväxt- och utvecklingsnämnden. Paradis Fiskecamp kl.08:30-12:00 2016-10-12 Sida 1 (16) Sammanträde med Tillväxt- och utvecklingsnämnden Plats och tid ande Ledamöter Paradis Fiskecamp kl.08:30-12:00 Björn Alm (M) Maria Havskog (C) Lars Aronsson (S) Birgitta Johansson

Läs mer

Apotekaren Förvaltningshuset, kl.08:30-12:10

Apotekaren Förvaltningshuset, kl.08:30-12:10 2016-12-14 Sida 1 (18) Sammanträde med Tillväxt- och utvecklingsnämnden Plats och tid ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Apotekaren Förvaltningshuset, kl.08:30-12:10 Björn

Läs mer

1 (17) Tillväxt- och utvecklingsnämnden

1 (17) Tillväxt- och utvecklingsnämnden 2019-03-13 Sida 1 (17) Sammanträde med Tillväxt- och utvecklingsnämnden Plats och tid Förvaltningshuset kl. 08:30-12.00 ande Ledamöter Maria Havskog (C) ordförande Anneli Sjöberg (M) vice ordförande Sandra

Läs mer

Björn Alm (M) ordförande Maria Havskog (C) vice ordförande Mikael Andreasson (S) Birgitta Johansson (S) Raoul Adolfsson (M)

Björn Alm (M) ordförande Maria Havskog (C) vice ordförande Mikael Andreasson (S) Birgitta Johansson (S) Raoul Adolfsson (M) 2018-05-16 Sida 1 (24) Sammanträde med Tillväxt- och utvecklingsnämnden Plats och tid Förvaltningshuset, kl. 08.30-13.30 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Björn Alm (M)

Läs mer

Björn Alm (M) ordförande Maria Havskog (C) vice ordförande Bengt Koltman (C) Birgitta Johansson (S) Lars Aronsson (S) Raoul Adolfsson (M)

Björn Alm (M) ordförande Maria Havskog (C) vice ordförande Bengt Koltman (C) Birgitta Johansson (S) Lars Aronsson (S) Raoul Adolfsson (M) 2018-10-07 Sida 1 (15) Sammanträde med Plats och tid ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tillväxt- och utvecklingsnämnden Förvaltningshuset, kl.08.30-12.00 Björn Alm (M)

Läs mer

Björn Alm (M) ordförande Maria Havskog (C) vice ordförande Birgitta Johansson (S) Lars Aronsson (S) Bengt Koltman (C) Raoul Adolfsson (M)

Björn Alm (M) ordförande Maria Havskog (C) vice ordförande Birgitta Johansson (S) Lars Aronsson (S) Bengt Koltman (C) Raoul Adolfsson (M) 2017-08-16 Sida 1 (18) Sammanträde med Tillväxt- och utvecklingsnämnden Plats och tid Förvaltningshuset, kl. 08.30-12.00 ande Ledamöter Björn Alm (M) ordförande Maria Havskog (C) vice ordförande Birgitta

Läs mer

Protokoll från tillväxt- och utvecklingsnämndens sammanträde 2015-04-15

Protokoll från tillväxt- och utvecklingsnämndens sammanträde 2015-04-15 2015-04-15 Sida 1 (20) Protokoll från tillväxt- och utvecklingsnämndens sammanträde 2015-04-15 På grund av personuppgiftslagen (PUL) kan vissa uppgifter i protokollet vara borttagna (kryssade). Innehåll

Läs mer

Björn Alm (M) ordförande Maria Havskog (C) vice ordförande Bengt Koltman (C) Mikael Andreasson (S) Lars Aronsson (S) Birgitta Johansson (S)

Björn Alm (M) ordförande Maria Havskog (C) vice ordförande Bengt Koltman (C) Mikael Andreasson (S) Lars Aronsson (S) Birgitta Johansson (S) 2018-08-22 Sida 1 (22) Sammanträde med Plats och tid ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tillväxt- och utvecklingsnämnden Förvaltningshuset, kl.08.30-14.30 Björn Alm (M)

Läs mer

1 (20) Tillväxt- och utvecklingsnämnden

1 (20) Tillväxt- och utvecklingsnämnden 2018-03-14 Sida 1 (20) Sammanträde med Tillväxt- och utvecklingsnämnden Plats och tid Förvaltningshuset, kl. 08.30-14.30 ande Ledamöter Björn Alm (M) ordförande Maria Havskog (C) vice ordförande Bengt

Läs mer

Ulf Björlingson (M) tjänstgörande ersättare för Björn Alm (M)

Ulf Björlingson (M) tjänstgörande ersättare för Björn Alm (M) 2018-11-14 Sida 1 (18) Sammanträde med Plats och tid ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tillväxt- och utvecklingsnämnden Förvaltningshuset, kl.08.30-14.00 Maria Havskog

Läs mer

1 (12) Tillväxt- och utvecklingsnämnden

1 (12) Tillväxt- och utvecklingsnämnden 2017-11-08 Sida 1 (12) Sammanträde med Tillväxt- och utvecklingsnämnden Plats och tid Muséet, kl. 08.30-16.00 ande Ledamöter Björn Alm (M) ordförande Maria Havskog (C) vice ordförande Birgitta Johansson

Läs mer

1 (17) Tillväxt- och utvecklingsnämnden. Maria Havskog (C) ordförande Sandra Mulaomerovic (C) Johan Andersson (S) Magnus Berglund (KD)

1 (17) Tillväxt- och utvecklingsnämnden. Maria Havskog (C) ordförande Sandra Mulaomerovic (C) Johan Andersson (S) Magnus Berglund (KD) 2019-02-06 Sida 1 (17) Sammanträde med Tillväxt- och utvecklingsnämnden Plats och tid Eksjö Gymnasium, kl. 08.30-13.45 ande Ledamöter Maria Havskog (C) ordförande Sandra Mulaomerovic (C) Johan Andersson

Läs mer

Apotekaren Förvaltningshuset, kl.08:30-15:30

Apotekaren Förvaltningshuset, kl.08:30-15:30 2017-04-12 Sida 1 (16) Sammanträde med Tillväxt- och utvecklingsnämnden Plats och tid ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Apotekaren Förvaltningshuset, kl.08:30-15:30 Björn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tillväxt- och utvecklingsnämnden (20)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tillväxt- och utvecklingsnämnden (20) Tillväxt- och utvecklingsnämnden 2016-05-18 2 (20) Forts. Anna Gillek Dahlström, Regionchef Svenskt näringsliv 71 Anna Holm, Ung företagsamhet 71 Lars Persson, Destinationsutvecklare 74 Lennart Henriksson,

Läs mer

Alf Nordell (S) tjänstgörande ersättare för Lars Aronsson (S)

Alf Nordell (S) tjänstgörande ersättare för Lars Aronsson (S) 2018-12-12 Sida 1 (19) Sammanträde med Plats och tid ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tillväxt- och utvecklingsnämnden Förvaltningshuset, kl.08.30-12.30 Björn Alm (M)

Läs mer

Tillväxt- och utvecklingsnämnden. Maria Havskog (C) ordförande Magnus Berglund (KD) Johan Andersson (S)

Tillväxt- och utvecklingsnämnden. Maria Havskog (C) ordförande Magnus Berglund (KD) Johan Andersson (S) 2019-05-15 Sammanträde med Tillväxt- och utvecklingsnämnden Plats och tid Apotekaren plan 3 kl. 08:30-12.30 ande Ledamöter Maria Havskog (C) ordförande Magnus Berglund (KD) Johan Andersson (S) Tjänstgörande

Läs mer

Tillväxt- och utvecklingsnämnden Eksjö Bowlinghall, Kaserngatan 30 kl

Tillväxt- och utvecklingsnämnden Eksjö Bowlinghall, Kaserngatan 30 kl 2017-06-14 Sida 1 (23) Sammanträde med Plats och tid ande Ledamöter Tillväxt- och utvecklingsnämnden Eksjö Bowlinghall, Kaserngatan 30 kl.08.30-14.30 Björn Alm (M) ordförande Maria Havskog (C) vice ordförande

Läs mer

Tillväxt- och utvecklingsnämnden Skedhults säteri, Eksjö kl

Tillväxt- och utvecklingsnämnden Skedhults säteri, Eksjö kl 2017-05-17 Sida 1 (20) Sammanträde med Plats och tid ande Ledamöter Tillväxt- och utvecklingsnämnden Skedhults säteri, 575 96 Eksjö kl.08.30-15.00 Björn Alm (M) Maria Havskog (C) Birgitta Johansson (S)

Läs mer

Forma Framtid, Nannylundsgatan 13, Kl.08:30-14:30

Forma Framtid, Nannylundsgatan 13, Kl.08:30-14:30 2017-01-18 Sida 1 (24) Sammanträde med Tillväxt- och utvecklingsnämnden Plats och tid ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Forma Framtid, Nannylundsgatan 13, Kl.08:30-14:30 Björn Alm (M) Maria Havskog

Läs mer

Björn Alm (M) ordförande Maria Havskog (C) vice ordförande Raoul Adolfsson (M) Mikael Andreasson (S) Birgitta Johansson (S)

Björn Alm (M) ordförande Maria Havskog (C) vice ordförande Raoul Adolfsson (M) Mikael Andreasson (S) Birgitta Johansson (S) 2018-02-07 Sida 1 (29) Sammanträde med Tillväxt- och utvecklingsnämnden Plats och tid Förvaltningshuset, kl. 08.30-14.30 ande Ledamöter Björn Alm (M) ordförande Maria Havskog (C) vice ordförande Raoul

Läs mer

Protokoll från tillväxt- och utvecklingsnämndens sammanträde 2015-02-18

Protokoll från tillväxt- och utvecklingsnämndens sammanträde 2015-02-18 2015-02-18 Sida 1 (22) Protokoll från tillväxt- och utvecklingsnämndens sammanträde 2015-02-18 På grund av personuppgiftslagen (PUL) kan vissa uppgifter i protokollet vara borttagna (kryssade). Innehållsförteckning

Läs mer

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2013-09-11 Sida 1 (15) Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2013-09-11 P g a personuppgiftslagen (PUL) kan vissa uppgifter i protokollet vara borttagna (kryssade) Innehållsförteckning

Läs mer

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten "Vi är Kils kommun" KS 18/100

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten Vi är Kils kommun KS 18/100 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-09-04 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 4 september 2018, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR Val av justerare 1 Information om månadsrapporten

Läs mer

1 (20) Tillväxt- och utvecklingsnämnden. Nifsarp kl.08:30-14:45. Maria Havskog (C) ordförande Birgitta Johansson (S)

1 (20) Tillväxt- och utvecklingsnämnden. Nifsarp kl.08:30-14:45. Maria Havskog (C) ordförande Birgitta Johansson (S) 2016-11-16 Sida 1 (20) Sammanträde med Tillväxt- och utvecklingsnämnden Plats och tid ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Nifsarp kl.08:30-14:45 Maria Havskog

Läs mer

Protokoll från socialnämndens sammanträde 2015-06-10

Protokoll från socialnämndens sammanträde 2015-06-10 2015-06-10 Sida 1 (17) Protokoll från socialnämndens sammanträde 2015-06-10 P g a personuppgiftslagen (PUL) kan vissa uppgifter i protokollet vara borttagna (kryssade) Innehållsförteckning ande... 2 Val

Läs mer

Protokoll från tillväxt- och utvecklingsnämndens sammanträde 2015-01-14

Protokoll från tillväxt- och utvecklingsnämndens sammanträde 2015-01-14 2015-01-14 Sida 1 (25) Protokoll från tillväxt- och utvecklingsnämndens sammanträde 2015-01-14 På grund av personuppgiftslagen (PUL) kan vissa uppgifter i protokollet vara borttagna (kryssade). Innehållsförteckning

Läs mer

Protokoll från tillväxt- och utvecklingsnämndens sammanträde

Protokoll från tillväxt- och utvecklingsnämndens sammanträde 2015-03-18 Sida 1 (19) Protokoll från tillväxt- och utvecklingsnämndens sammanträde 2015-02-18 På grund av personuppgiftslagen (PUL) kan vissa uppgifter i protokollet vara borttagna (kryssade). Innehållsförteckning

Läs mer

Protokoll från Ledningsutskottets sammanträde 2014-06-10. Innehåll EKSJÖ KOMMUN

Protokoll från Ledningsutskottets sammanträde 2014-06-10. Innehåll EKSJÖ KOMMUN Ledningsutskottet 2014-06-10 1 (18) Protokoll från Ledningsutskottets sammanträde 2014-06-10 Innehåll Budgetuppföljning per 2014-05-31, KLK och kost- och städenheten... 3 Budget 2015, verksamhetsplan 2016-2017

Läs mer

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP)

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Protokoll 1 (17) Plats och tid Biblioteket i Rydsgård, 2015-02-10, kl. 17.30 19.20 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie Justerade

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 46 Godkännande av ärendelista... 60 47 Anmälan av delegationsbeslut... 61 48 Remiss Regional kulturplan Jönköpings län 2018-2020... 62 49 Begäran om omprövning av anläggningsbidrag Ryfors golfklubb...

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C), tjänstgörande ersättare Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C), tjänstgörande ersättare Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(11) Plats och tid ande Sammanträdesrum Roslags-Länna, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.20 Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C), tjänstgörande ersättare

Läs mer

1 (12) Ledningsutskottet. Annelie Hägg (C), ordf Carina Lindström (M) Bo Bergvall (S) Lennart Gustavsson (S) Ulf Björlingson (M) Ulf Bardh (C)

1 (12) Ledningsutskottet. Annelie Hägg (C), ordf Carina Lindström (M) Bo Bergvall (S) Lennart Gustavsson (S) Ulf Björlingson (M) Ulf Bardh (C) 2016-12-13 Sida 1 (12) Sammanträde med Ledningsutskottet Plats och tid Apotekaren kl. 13.00-16.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie Hägg (C), ordf Carina Lindström (M) Bo Bergvall (S) Lennart

Läs mer

Ove Brodin (Utbildningschef) Anette Martinsson (Nämndsekreterare) Magnus Thilén (Gymnasiechef) Carina Bertilsson (Rektor) 42-44

Ove Brodin (Utbildningschef) Anette Martinsson (Nämndsekreterare) Magnus Thilén (Gymnasiechef) Carina Bertilsson (Rektor) 42-44 1 / 18 Sammanträdesdatum Plats och tid De la Gardie Norra, Fabriksgatan, Entré 7 kl. 08:30-11:00 Ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Tomas Lidberg (S) (ordförande) Sofia Hellberg (S) (vice ordförande)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 74 Godkännande av ärendelista... 100 75 Principer om kultur- och fritidsutskottets stipendier... 101 76 Bemanning vid kvällsöppet på biblioteket i Mullsjö... 103 77 Ansökan om verksamhetsbidrag,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 41 Godkännande av ärendelista 2018/1045 4 42 Månadsuppföljning januari - april 2018 2018/1165 5 43 Ansökan om investeringsbidrag 2018 2018/1117

Läs mer

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Martin Kalén. Albin Karlsson (S) Lars Dekan (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Martin Kalén. Albin Karlsson (S) Lars Dekan (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (15) Plats och tid Kommunhuset - Mårten, 2018-09-11, kl. 17.30-18.30 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Ann-Charlotte Oredsson, Kultursamordnare Justerade paragrafer 52-60 Justeringens

Läs mer

Övriga närvarande (ersättare, insynsplatser, personalföreträdare och tjänstemän)

Övriga närvarande (ersättare, insynsplatser, personalföreträdare och tjänstemän) 2(13) 41-51 Närvarolista kultur och fritid Beslutande Parti Namn Parti Namn BP Birgitta Delring, Ordf S Lise-Lott Gsaxner, Led M Ulf Lennerling, 1:e v. ordf MP Staffan Lundberg, Ers S Hellen Boij-Ljungdell,

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 augusti 2010, kl. 14.00 15.35 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(19)

Sammanträdesprotokoll 1(19) Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, onsdagen den 26 november 2014, 09.00-11.15. ande Övriga närvarande Kent Persson (V), ordförande, Åsa Eriksson (S), vice ordförande,

Läs mer

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2012-04-11

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2012-04-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (18) 2012-04-11 Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2012-04-11 P g a personuppgiftslagen (PUL) kan vissa uppgifter i protokollet vara borttagna

Läs mer

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Styrdokument RIKTLINJER FÖR KONSTNÄRLIG GESTALTNING I OFFENTLIG MILJÖ ANTAGET AV: Kommunstyrelsen DATUM: 2018-10-04, 274 GÄLLER FRÅN OCH MED: 2019-01-01 ANSVAR

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden (15) Se närvarolista - övriga deltagare. Thore Lennartsson (C) Sven Östergaard (SD)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden (15) Se närvarolista - övriga deltagare. Thore Lennartsson (C) Sven Östergaard (SD) 2012-04-10 1(15) Plats och tid Kommunhuset Christian Kruse, kl. 18.30 21.30 Beslutande Thore Lennartsson, C, ordförande Anette Persson, M Anders Malmgren, M Gertrude Nilsson, S, tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunstyrelsens sammanträde

Kommunstyrelsens sammanträde SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-02-09 Sida 0 (53) Kommunstyrelsens sammanträde 2016-02-09 På grund av personuppgiftslagen (PUL) kan vissa personuppgifter vara borttagna (kryssade) i protokollet. Innehållsförteckning

Läs mer

Datum Tid 18:30 Myggdalen, plan 1 kommunhuset. 1 Delårsrapport med mål- och budgetuppföljning

Datum Tid 18:30 Myggdalen, plan 1 kommunhuset. 1 Delårsrapport med mål- och budgetuppföljning KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (10) Datum 2016-05-23 Tid 18:30 Plats Myggdalen, plan 1 kommunhuset Ordförande Sekreterare Dick Bengtson Lena Riddervold Dagordning 1 Delårsrapport med mål- och budgetuppföljning

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Sävsjö Camping och Kommunalhuset, onsdag den 26 augusti kl.14.00 18.00 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(13)

Sammanträdesprotokoll 1(13) Sammanträdesprotokoll 1(13) Plats och tid ande Övriga närvarande Besökscentrum, Bergslagens medeltidsmuseum, torsdagen den 18 september 2014, kl. 18.00-19.00 Elizabeth Pettersson (S), ordförande, Ingrid

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2014-08-13 Sida 1 (16) Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2014-08-13 P g a personuppgiftslagen (PUL) kan vissa uppgifter i protokollet vara borttagna (kryssade) Innehållsförteckning

Läs mer

25 april 2018 kl ajournering

25 april 2018 kl ajournering Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 25 april 2018 kl. 12.00 13.30 ajournering 13.10-13.15 Tomas Kronståhl (S), ordf. Gunnar Jansson (S) Angelica Katsanidou

Läs mer

Protokoll från Ledningsutskottets sammanträde 2014-12-09. Innehåll EKSJÖ KOMMUN

Protokoll från Ledningsutskottets sammanträde 2014-12-09. Innehåll EKSJÖ KOMMUN Ledningsutskottet 2014-12-09 1 (24) Protokoll från Ledningsutskottets sammanträde 2014-12-09 Innehåll Anmälan om uppräkning av taxorna för brandskyddskontroll och rengöring... 3 Modernisering och uppfräschning

Läs mer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sidnummer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sidnummer Kultur- och fritidsnämnden 2014-06-02 Plats: Lilla Sess Tid: 2014-06-09 kl. 19.00 Kl. 18.00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Svedala kommunhus Kultur- och fritid. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Svedala kommunhus Kultur- och fritid. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(9) Plats och tid Naverlönnsalen, torsdagen den 13 september 2018 kl 18:30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(14)

Sammanträdesprotokoll 1(14) Sammanträdesprotokoll 1(14) Plats och tid Kommunhusets sessionssal klockan 09:00-10:48 ande Ordförande Kent Persson (V) Johanna Odö (S) Christer Wallin (S) Lisa Bäckman (V) Olle Rahm (S) Johanna Odö (S)

Läs mer

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (20) 2012-03-14 Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2012-03-14 P g a personuppgiftslagen (PUL) kan vissa uppgifter i protokollet vara borttagna

Läs mer

Kallelse till sammanträde med kultur- och fritidsnämnden

Kallelse till sammanträde med kultur- och fritidsnämnden Kallelse till sammanträde med kultur- och fritidsnämnden 2012-06-07 Tid: Torsdagen den 14 juni 2012 kl. 19.00 Plats: Kommunhuset, sammanträdesrummet, Trosa Gruppmöte: Kontakta Gerty Fexler-Höjer (TR) för

Läs mer

Kommunstyrelsens sammanträde

Kommunstyrelsens sammanträde SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-03-23 Sida 0 (9) Kommunstyrelsens sammanträde 2016-03-23 Innehåll Godkännande av dagordning... 3 Årsredovisning 2015, Eksjö Stadshus AB... 4 Direktiv för ombud att redovisas

Läs mer

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014.

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (5) 1 Dnr 2014/59-805 KS Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. Riksidrottsstyrelsen har beslutat att från och med 1 januari 2014 införa nya föreskrifter vad gäller

Läs mer

1. Motion ang. utökning av öppettider på Ungdomens Hus 2. Övertagande av lån Filipstads Tennisklubb

1. Motion ang. utökning av öppettider på Ungdomens Hus 2. Övertagande av lån Filipstads Tennisklubb KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2015-11-02 Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats för sammanträde Kommunstyrelsens sammanträdesrum 7 december 2015 kl.09.00 Joakim Nyman från Polisen informerar om medborgarlöfte

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

Peter Lindholm (S), tjänstgörande ersättare för Ulla Hägg (S)

Peter Lindholm (S), tjänstgörande ersättare för Ulla Hägg (S) 2018-09-19 Sida 1 (25) Sammanträde med Barn- och ungdomsnämnden Plats och tid Kf-salen, kl. 15.30-20.30 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Bo-Kenneth Knutsson (C), ordförande Annelie Sjöberg (M), vice

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-03-24 Ärendelista 39 Visioner och mål för Laholms kommun 40 Förändrad ansvarsfördelning avseende anordnande av boendeplatser för ensamkommande barn 41 Ansökan om statsbidrag

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl Dan Larsson (M) Christer Påhlson (S) Göran Hammarlund (L) Sofia Ölander, nämndsekreterare

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl Dan Larsson (M) Christer Påhlson (S) Göran Hammarlund (L) Sofia Ölander, nämndsekreterare Kommunstyrelsens ekoutskott Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-03-12 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 16.00-16.30 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Stefan Björnmalm (C),

Läs mer

Protokoll från Ledningsutskottets sammanträde 2015-06-08. Innehåll 1 (22)

Protokoll från Ledningsutskottets sammanträde 2015-06-08. Innehåll 1 (22) 2015-06-08 Sida 1 (22) Protokoll från Ledningsutskottets sammanträde 2015-06-08 Innehåll Djurskyddskrav i den offentliga upphandlingen, medborgarförslag - yttrande... 4 Förstudie avseende kommunens avtal

Läs mer

NAVI (nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration) Sid

NAVI (nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration) Sid 2010-08-25 NAVI (nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning Sid Justering...3 57 Workshop - FAVI:s verksamhetsplan...4 58 Extraordinär händelse samt höjd beredskap i Sundsvalls kommun...5 59 Extraordinära

Läs mer

Regionala utvecklingsdelegationen kl Arbetets Museum, Norrköping

Regionala utvecklingsdelegationen kl Arbetets Museum, Norrköping PROTOKOLL 1(5) Plats: Närvarande: Arbetets Museum, Norrköping Rune Backlund (C) Anders Pansell (KD) Jarl Karlsson (S) Carina Ödebrink (S) Ola Lundmark, regional utvecklingsdirektör Jörgen Lindvall, kulturchef

Läs mer

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S)

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 21 september 2004

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 21 september 2004 Utbildningsnämnden 21 september 2004 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 21 september 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Mari Viberg (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S)

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Mari Viberg (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Kommunstyrelsens socialutskott 2018-11-26 Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret 2018-11-26 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Mari Viberg (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren

Läs mer

32 Dnr 2016/ KS. Budget 2018; kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott taxor och avgifter.

32 Dnr 2016/ KS. Budget 2018; kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott taxor och avgifter. Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) 32 Dnr 2016/246-041 KS Budget 2018; kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott taxor och avgifter. Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott diskuterar tillsammans med

Läs mer

1 (18) Socialnämnden Förvaltningshuset kl

1 (18) Socialnämnden Förvaltningshuset kl 2016-12-14 Sida 1 (18) Sammanträde med Plats och tid Socialnämnden Förvaltningshuset kl.09.00-12.15 Beslutande Ledamöter Marie-Louise Gunnarsson (M) Sandra Mulaomerovic (C) Kerstin Robertson (M) Carina

Läs mer

Reglemente för Tillväxt- och utvecklingsnämnden

Reglemente för Tillväxt- och utvecklingsnämnden Antaget av kommunfullmäktige 2018-06-14, 129 Reglemente för Tillväxt- och utvecklingsnämnden Utöver vad som föreskrivs i kommunallagen och i förekommande fall annan lagstiftning gäller bestämmelserna i

Läs mer

1 (24) Barn- och ungdomsnämnden

1 (24) Barn- och ungdomsnämnden 2018-11-14 Sida 1 (24) Sammanträde med Barn- och ungdomsnämnden Plats och tid Kf-salen, kl. 10.00-12.00, 13.00-17.00 ande Ledamöter Bo-Kenneth Knutsson (C), ordförande Annelie Sjöberg (M), vice ordförande

Läs mer

Presidium Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet

Presidium Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet PROTOKOLL UTDRAG Presidium Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet Tid: 2016-04-12 09:00-11:10 Plats: Malin Wengholms tjänsterum 18 Side-Show, publikation och kunskapssammanställning Diarienummer:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Fredag 19 februari 2016, kl. 09.00 12.30, ajournering 10.00 10.15 Plats Svansjörummet Beslutande M Jannicke Wichne tjänstgör för Ylva Höglund (MBP) L Niklas Herneryd

Läs mer

1 (20) Socialnämnden. Marianne Ljungström, sekreterare Ulla Henriksson, socialchef Carola Walfridsson, enhetschef 104, 105. Kerstin Robertsson

1 (20) Socialnämnden. Marianne Ljungström, sekreterare Ulla Henriksson, socialchef Carola Walfridsson, enhetschef 104, 105. Kerstin Robertsson 2016-08-17 Sida 1 (20) Sammanträde med Socialnämnden Plats och tid Förvaltningshuset kl. 09.00-12.00 ande Ledamöter Marie-Louise Gunnarsson (M) Kerstin Robertsson (M) Sandra Mulaomerovic (C) Carina Stende

Läs mer

Sammanträdesdatum Obs! Ändrad plats NR ÄRENDE DNR

Sammanträdesdatum Obs! Ändrad plats NR ÄRENDE DNR KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-09-20 PLATS OCH TID Fagerås bygdegård, torsdag 20 september 2018, 19.00 Obs! Ändrad plats FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två protokollsjusterare

Läs mer

Presidium - Nämnd för arbetsmarknad näringsliv och attraktivitet

Presidium - Nämnd för arbetsmarknad näringsliv och attraktivitet PROTOKOLL UTDRAG Presidium - Nämnd för arbetsmarknad näringsliv och attraktivitet Tid: 2016-06-16, kl 09:00-10:30 Plats: Regionens hus, sal A 10 Utveckla hållbara natur- och kulturupplevelser för export

Läs mer

1 (22) Socialnämnden. Marie-Louise Gunnarsson (M)

1 (22) Socialnämnden. Marie-Louise Gunnarsson (M) 2019-01-16 Sida 1 (22) Sammanträde med Socialnämnden Plats och tid Förvaltningshuset kl. 09.00-15:00 ande Ledamöter Marie-Louise Gunnarsson (M) Kjell Axell (S) Ulf Bardh (C) Ann-Charlotte Käck-Karlsson

Läs mer

Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Joakim Öhman Eva Asthage. Johanna Åkerman, 24 Pia Westlin, Henrik Lewerissa, Marie Anstadius, 30

Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Joakim Öhman Eva Asthage. Johanna Åkerman, 24 Pia Westlin, Henrik Lewerissa, Marie Anstadius, 30 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet 15.00-17.00 Beslutande Patrik Renfors (V) Bror Sterner (S) Urpo Koivula (M) Nina Wikström Tiala (S) Klas-Gunnar Appel (S) Joakim

Läs mer

Nämndssammanträde Sammanträdestid kl Protokoll 2011:7 NÄRVARANDE

Nämndssammanträde Sammanträdestid kl Protokoll 2011:7 NÄRVARANDE Nämndssammanträde 2011-08-23 Sammanträdestid kl 14.00 15.45 Protokoll 2011:7 NÄRVARANDE ledamöter ersättare tjänstemän personalföreträdare sekreterare Amar Sabri (ordförande) Sara Fagnani Nilsson (förste

Läs mer

Övriga närvarande (ersättare, insynsplatser, personalföreträdare och tjänstemän)

Övriga närvarande (ersättare, insynsplatser, personalföreträdare och tjänstemän) 2(8) 52-56 Närvarolista kultur och fritid Beslutande Parti Namn Parti Namn BP Birgitta Delring, Ordf S Lise-Lott Gsaxner, Led M Ulf Lennerling, 1:e v. ordf MP Per-Ola Valastig, Led S Hellen Boij-Ljungdell,

Läs mer

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare och tid och plats för justering

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare och tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-01-29 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 29 januari 2015, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1. Upprop 2 Val av två protokolljusterare och tid och plats

Läs mer

Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 23 juni 2015

Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 23 juni 2015 Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 23 juni 2015 Ärenden Sid Justering... 2 33 Information om arbetet med nya landsbygdsprogrammet... 3 34 Marknadsplats

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens protokoll

Kultur- och fritidsnämndens protokoll Datum: Tisdagen den 7 mars Tid: 17.30 18.50 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 9 mars Paragrafer: 10-20 Utses att justera: Carina Andersson (C) Underskrifter: Sekreterare

Läs mer

Innehållsförteckning 1 (21) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

Innehållsförteckning 1 (21) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-09-14 Sida 1 (21) Protokoll från Barn- och ungdomsnämndens sammanträde 2016-08-17 Pga. personuppgiftslagen (PUL) kan vissa uppgifter i protokollet vara borttagna (kryssade) Innehållsförteckning ande...

Läs mer

Mål & Budget TJÄNSTESKRIVELSE AFN 2013/ Arbets- och företagsnämnden

Mål & Budget TJÄNSTESKRIVELSE AFN 2013/ Arbets- och företagsnämnden 41 av 106 2013-09-11 TJÄNSTESKRIVELSE AFN 2013/127-040 1 (8) Arbets- och företagsnämnden Mål & Budget 2014-16 Förslag till beslut Arbets- och företagsnämnden föreslår utifrån Kommunstyrelsens förslag till

Läs mer

/~~ ~Q/ Ordförande ~. KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

/~~ ~Q/ Ordförande ~. KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(9) ÅSTORP KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Bjömekullasalen, Kommunhuset 17.00-18:20 Beslutande Gun Friberg (S), ordförande Ann-Louise Ekberg (C) Maria Gottschalk (SD) Tore

Läs mer