BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (22)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (22)"

Transkript

1 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (22) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson (M) Hans-Åke Mårtensson (S) Bengt Åström (S) Anneli Kihlstrand (C), tjg ers. Kerstin Lidén (V) Inger Borgenberg (S), tjg ers. Lars-Anders Espert (SD) Christer Swahn (SD) Rolf Hagmann (SD) Nils Holmqvist (M) Mats Lithner (FP) Carl-Olof Landgren (S) Jonas Lyberg (S) Bo Lindquist (V) Sven Sonesson (-) Sara Stanojevic (M) Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Charlotta Wemme Dehlin, kanslichef Nils Holmqvist Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens kansli den 14 september 2015 Paragrafer Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerande Charlotta Wemme Dehlin Katja Larsson Nils Holmqvist ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Anslaget uppsatt den Anslaget tas ner den Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsens kansli Underskrift _ Nima Khojasteh

2 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 2 (22) 120 Val av justerare samt bestämmande av plats och tid för justeringen Enligt företaget upprop beslutar kommunstyrelsen att utse Nils Holmqvist (M) att jämte ordföranden justera dagens protokoll. Justering skall ske på kommunstyrelsens kansli den 14 september 2015.

3 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 3 (22) 121 Uppföljningsrapport 2 inklusive delårsbokslut per kommunstyrelsen KS/2015:6 Från kommunledningskontoret föreligger förslag till uppföljningsrapport inklusive delårsbokslut per den 30 juni 2015 för kommunstyrelsens verksamhetsområden. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen besluta att anta uppföljningsrapport inklusive delårsbokslut per för kommunstyrelsen, att anta omdisponering om 200 tkr för politiska kostnader från samhällsbyggnadsförvaltningen till kommunledningskontoret, samt att uppmana samhällsbyggnadsförvaltningen att vidta åtgärder för att snarast ha verksamhet och budget i balans. Kommunstyrelsen beslutar utan omröstning att anta uppföljningsrapport inklusive delårsbokslut per för kommunstyrelsen, att anta omdisponering om 200 tkr för politiska kostnader från samhällsbyggnadsförvaltningen till kommunledningskontoret, samt att uppmana samhällsbyggnadsförvaltningen att vidta åtgärder för att snarast ha verksamhet och budget i balans.

4 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 4 (22) 122 KS/2015:7 Uppföljningsrapport inklusive delårsrapport per Från kommunledningskontoret föreligger uppföljningsrapport inklusive delårsrapport per den 30 juni Arbetsutskottets förslag till beslut i enlighet med kommunledningskontorets förslag att utbildnings- och kulturnämndens volymförändringar i verksamheten skall stämmas av vid årets slut i syfte att bestämma kompensation alternativt avräkning på grund av volymförändringar, att utbildnings- och kulturnämnden skall åtgärda underskott på motsvarande 0,5 mnkr inom förskoleverksamheten enligt nämndens presenterade handlingsplan, för att uppnå en budget i balans 2015 och att detta skall följas upp i presidieträffar mellan utbildnings- och kulturnämnden och kommunstyrelsen månatligen från och med september 2015, att socialnämnden skall åtgärda underskott på 1,2 mnkr i enlighet med handlingsplanen i uppföljningsrapport 2 för att uppnå en budget i balans 2015 och att detta skall följas upp i presidieträffar mellan socialnämnden och kommunstyrelsen månatligen från och med september 2015, att socialnämnden skall fortsätta se över sina rutiner avseende styrning av verksamheterna och dokumentera hur styrning kan ge bättre resultat senast den 1 november 2015, att socialnämnden skall redogöra hur anpassning av verksamheten inom särskilt boende och LSS skall ske vad gäller personalbudgetavvikelser, att bevilja kommunstyrelsen ett centralt tilläggsanslag för investeringar i samband med internleasing motsvarande 1 mnkr, att uppmana samtliga nämnder att aktivt söka medel från statens finansieringar av nya reformer, att bevilja kommunstyrelsen anslag motsvarande 0,3 mnkr ur medel från återbetalning av AFA-premier för att förstärka satsningen på friskvårdsbidrag från 700 kr till kr per person år 2015, samt att i övrigt godkänna förslag till uppföljningsrapport inklusive delårsrapport för

5 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 5 (22) 123 KS/2015:333 Framställan om medel för utredning av Harakärrsgårdens kök m.m. Kommunstyrelsen har i 2015 års budget beviljats ett särskilt anslag för utredningskostnader som kan uppstå hos en nämnd, löpande under året, med anledning av beslut fattade av kommunfullmäktige. Syftet är att undvika att nämnder under året ansöker om tilläggsanslag för sådana utredningar. Kommunstyrelsens arbetsutskott anmodade den 25 mars 2015, 53, utbildnings- och kulturnämnden att utreda och presentera förslag för hur ett nytt kök på Harakärrsgården kan se ut samt att i kompletterande utredning presentera kostnader för säker hantering av allergikost i Dalslundsskolans kök. Utbildnings- och kulturnämnden hemställde den 13 april 2015, 54, om medel för faktisk kostnad, dock högst 300 tkr, för en utredning av hur ett nytt kök på Harakärrsgården skulle kunna se ut, samt att i kompletterande utredning presentera kostnader för säker hantering av allergikost i Dalslundsskolans kök. Kommunstyrelsen anmodade den 20 april 2015, 71, utbildnings- och kulturnämnden att inkomma med ett mer specificerat kostnadsunderlag för kommunstyrelsens ställningstagande i frågan. Utbildnings- och kulturnämnden återkommer den 8 juni 2015, 67, med begärd specificering och hemställer ånyo hos kommunstyrelsen om 300 tkr för utredning ur kommunstyrelsens anslag för utredningskostnader. Nämnden begär att samhällsbyggnadsförvaltningens fastighetsavdelning skall genomföra utredningen enligt önskemål från kommunstyrelsen. Dock saknas medel i budgeten för fastighetsavdelningen och utbildning- och kulturnämnden för att genomföra en sådan utredning. Eftersom utredningen är på begäran av kommunstyrelsen/fullmäktige gör kommunledningskontoret bedömningen att nämnden uppfyller kraven för att ansöka om att få disponera medel från utredningsanslaget och föreslår att hemställan beviljas. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen besluta att, med bifall till utbildnings- och kulturnämndens framställan, ombudgetera 300 tkr från kommunstyrelsens utredningsanslag, verksamhet , till samhällsbyggnadsförvaltningen. Kommunstyrelsen beslutar utan omröstning att, med bifall till utbildnings- och kulturnämndens framställan, ombudgetera 300 tkr från kommunstyrelsens utredningsanslag, verksamhet , till samhällsbyggnadsförvaltningen.

6 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 6 (22) 124 Jämställdhets- och mångfaldsplan KS/2015:196 Diskrimineringslagen ställer krav på arbetsgivaren att upprätta en plan för sitt jämställdhetsarbete vart tredje år. Burlövs kommun har valt att integrera jämställdhet- och mångfaldsarbetet och därav ingår även mångfaldsarbete i planen. Jämställdhets- och mångfaldsplanen innehåller en uppföljning av tidigare plan samt målsättningar och aktiviteter inom områdena arbetsförhållanden, rekrytering och lönefrågor. Jämställdhets- och mångfaldsplanen har tagit sin utgångspunkt i den policy för jämställdhet och mångfald som antogs av kommunfullmäktige den 16 mars 2015, 31. Arbetsutskottets förslag till beslut att anta jämställdhets- och mångfaldsplan enligt i ärendet redovisat förslag. att anta jämställdhets- och mångfaldsplan enligt i ärendet redovisat förslag.

7 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 7 (22) 125 KS/2014:334 Antagande av reviderad delegationsordning för kommunstyrelsen Nu gällande delegationsordning antogs av kommunstyrelsen den 2 februari 2015, 20. Revideringen gjordes dels med anledning av att tekniska nämnden upphörde den 31 december 2014 och att kommunstyrelsen i och med detta övertog nämndens ansvarsområden, och dels med anledning av att kommunstyrelsen blev anställningsmyndighet för samtliga anställda. Sedan antagandet har vissa brister uppdagats i avsnittet om personalärenden, som kan hänföras till att avsnittet använde sig av kommunstyrelsens titulatur, vilket inte är applicerbart inom samtliga nämnder. Kommunstyrelsen uppdrog vidare den 7 april 2015, 65, åt kommunledningskontoret att se över delegationsordningen för att förbättra styrningen av samhällsbyggnadsförvaltningen. Från kommunledningskontoret föreligger förslag till reviderad delegationsordning för kommunstyrelsen. Förslag Ordförande Katja Larsson (S) föreslår att punkt C.4.27 avseende upplåtelse av nyttjanderätt till mark för reklamskylt även fortsättningsvis skall delegeras till tekniska utskottet. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen besluta att anta delegationsordning för kommunstyrelsen enligt i ärendet redovisat förslag, med av ordföranden ovan föreslagen ändring. Förslag Ordförande Katja Larsson (S) föreslår att ärendet återremitteras till förvaltningen för ytterligare beredning. Kommunstyrelsen beslutar utan omröstning att återremittera ärendet till förvaltningen för ytterligare beredning.

8 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 8 (22) 126 KS/2015:255 Motion av Petra Ekström (S) Ta fram kostnaderna för att bygga en läktare till Dalslunds Sporthall Petra Ekström har väckt motion med yrkande att uppdra åt samhällsbyggnadsförvaltningen att ta fram kostnaderna för att bygga till en läktare samt omklädningsrum och föreningslokaler på Dalslunds sporthall. Utbildnings- och kulturnämnden anför i yttrande den 8 juni 2015, 80, bland annat att verksamheterna med publik i Dalslunds sporthall med fördel kan bedrivas i Svenhögs sporthall, som invigs våren 2016, då avståndet endast är 3,3 km. Vidare anför nämnden att, då stora och viktiga investeringar såsom nytt bad och nya skolor är planerade men ej beslutade, förslag på ytterligare investeringar inte skulle vara ekonomiskt försvarbart. Samhällsbyggnadsförvaltningen avstyrker motionen i yttrande den 2 juli 2015 och anför bland annat att den befintliga byggnaden troligen inte klarar en tillbyggnad som konstruktionsmässigt integreras med befintlig byggnadskonstruktion, varför det skulle bli aktuellt med en helt ny byggnad som uppförs intill befintlig byggnad. Uppförandet anges kräva stora insatser såväl personellt som ekonomiskt, och skulle även påverka arbetet i skolan påtagligt. Kostnaden för en eventuell utredning i enlighet med motionens yrkande uppskattas till ca tkr. Kommunledningskontoret föreslår med hänvisning till inkomna yttranden att fullmäktige avslår motionen. Kommunstyrelsens arbetsutskott konstaterar att det år 2006 genomfördes en sådan utredning som motionären yrkar på. Arbetsutskottets förslag till beslut att avslå motionen. att avslå motionen.

9 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 9 (22) 127 KS/2015:267 Motion av Mats Lithner (FP) Etablera en förstärkt polisstation i Burlöv Mats Lithner har väckt motion med yrkande att genomföra intentionerna i förslaget som framgår av motionen. Av denna framgår bland annat att motionären anser att polisens närvaro och service kraftigt måste stärkas i Burlöv för att minst hamna på den nivå man har i Lomma kommun. Önskvärd situation är en dygnetrunt-bemannad station. Motionären anför att det krävs ett principbeslut från kommunstyrelsen om vilken service kommunen vill uppnå, tillsättning av en förhandlingsperson gentemot polisen, systematiskt förhandlingsarbete, redovisning av förhandlingsresultat samt slutande av samarbetsavtal med polisen. Kommunledningskontoret anför i yttrande den 3 augusti 2015 bland annat att polisen under hösten kommer att arbeta med att ta fram Medborgarlöften. Detta innebär att polisen kommer att intervjua kommuninvånare och sedan sammanställa det hela. Denna sammanställning resulterar sedan i Medborgarlöften, som polisen skall arbeta med för att fullgöra medborgarnas önskemål om polisens arbete i kommunen. Medborgarlöften är en utveckling och förstärkning av nuvarande samverkansöverenskommelser mellan Polis och kommun. Medborgarlöften handlar om åtgärder som skall hantera lokala problem, öka tryggheten och minska brottsligheten i ett område. Det beskriver vad polisen, kommunen och andra samarbetspartner lovar att åstadkomma tillsammans. Med hänvisning till det pågående arbetet anser kommunledningskontoret att motionen kan anses besvarad. Arbetsutskottets förslag till beslut att anse motionen besvarad med vad som anförts i ärendet. Yrkanden Mats Lithner (FP), med instämmande av Lars Johnson (M), yrkar att kommunstyrelsen skall tillstyrka motionen. Kent Wollmér (S) yrkar bifall till arbetsutskottets förslag till beslut. Forts.

10 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 10 (22) forts. 127 Proposition Ordföranden ställer Mats Lithners yrkande mot arbetsutskottets förslag och finner att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag till beslut. Kommunstyrelsen föreslår således kommunfullmäktige besluta att anse motionen besvarad med vad som anförts i ärendet. Reservation Mot kommunstyrelsens beslut i ärendet anmäls reservation av Mats Lithner (FP), Lars Johnson (M) och Nils Holmqvist (M) till förmån för framställt men ej bifallet yrkande om att tillstyrka motionen.

11 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 11 (22) 128 KS/2014:229 Motion av Mats Lithner (FP) Åtgärder för att förbättra hemtjänstutbudet Mats Lithner har väckt motion med yrkande att uppdra åt socialförvaltningen att se över serviceutbud för och rutiner kring den kommunala hemtjänsten samt att uppdra åt kommunledningen att aktivt arbeta för att etablera alternativ till den kommunala hemtjänsten i Burlöv. Socialnämnden redovisar i yttrande den 4 december 2014, 114, insatser som utförs idag samt anser med sitt yttrande motionen vara besvarad i de delar som redovisas samt avstyrker motionen i övriga delar. Kommunledningskontoret föreslår att fullmäktige avslår motionen. Yrkande Lars Johnson (M) yrkar att kommunstyrelsen skall föreslås tillstyrka den första attsatsen i motionen. Arbetsutskottets förslag till beslut att, med bifall till den första att-satsen i motionen, uppdra åt socialnämnden att se över serviceutbud för och rutiner kring den kommunala hemtjänsten, samt att avslå den andra att-satsen i motionen. Yrkanden Mats Lithner (FP) yrkar att kommunstyrelsen skall tillstyrka motionen i sin helhet. Lars-Anders Espert (SD), med instämmande av Kent Wollmér (S), Inger Borgenberg (S) och Kerstin Lidén (V), yrkar bifall till arbetsutskottets förslag. Beslut att-sats 1 Ordföranden finner att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag. Beslut att-sats 2 Ordföranden ställer Mats Lithners yrkande mot arbetsutskottets förslag och finner att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag till beslut. Forts.

12 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 12 (22) forts. 128 att, med bifall till den första att-satsen i motionen, uppdra åt socialnämnden att se över serviceutbud för och rutiner kring den kommunala hemtjänsten, samt att avslå den andra att-satsen i motionen. Reservation Mot kommunstyrelsens beslut i ärendet anmäls reservation av Mats Lithner (FP), Lars Johnson (M) och Nils Holmqvist (M) till förmån för framställt men ej bifallet yrkande om att tillstyrka motionen i sin helhet.

13 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 13 (22) 129 Motion av Lars Johnson God och klimatvänlig skolmat KS/2015:247 Lars Johnson har väckt motion med yrkande att Burlövs kommun successivt under mandatperioden skall öka andelen ekologiska livsmedel i sin kostverksamhet till 50 % vid mandatperiodens slut; att Burlövs kommun skall öka andelen närproducerade livsmedel i sin kostverksamhet samt att det skall serveras två varma rätter varje dag att välja mellan, varav den ena skall vara vegetarisk. Utbildnings- och kulturnämnden (res. M och FP) avstyrker motionen den 8 juni 2015, 77, och anför i sitt yttrande att arbete pågår med samtliga områden som motionen berör genom måltidspolicyn för skola och förskola. Nämnden poängterar också att ytterligare utökning av ekologiska livsmedel har kostnadseffekter för kommunen. En målsättning att utöka ekologiska livsmedel utan att tillföra ekonomiska resurser skulle innebära en kvalitetsförsämring av måltiden. I yttrandet anges även att kostchefen arbetar tillsammans med en upphandlingsjurist för att skapa förutsättningar i upphandling av livsmedel för att lokala och svenska livsmedel ska finnas med i avtalen. Nämnden anför vidare att flertalet skolor i Burlöv i dag erbjuder två alternativ, varav ett vegetariskt. Detta är dock inte möjligt vid alla skolor för närvarande på grund av utrymmesbrist och skulle kräva en ombyggnad av serveringen vilket i sin tur skulle innebära kostnader. Yrkande Lars Johnson (M) yrkar att kommunstyrelsen skall föreslås tillstyrka motionen. Arbetsutskottets förslag till beslut att avslå motionen. Yrkanden Lars Johnson (M), med instämmande av Mats Lithner (FP), yrkar att kommunstyrelsen skall tillstyrka motionen. Anneli Kihlstrand (C) yrkar bifall till arbetsutskottets förslag till beslut. Forts.

14 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 14 (22) forts. 129 Proposition Ordföranden ställer Lars Johnsons yrkande mot arbetsutskottets förslag och finner att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag till beslut. Kommunstyrelsen föreslår således kommunfullmäktige besluta att avslå motionen. Reservation Mot kommunstyrelsens beslut i ärendet anmäls reservation av Lars Johnson (M), Nils Holmqvist (M) och Mats Lithner (FP) till förmån för framställt men ej bifallet yrkande om att tillstyrka motionen. Protokollsanteckning På begäran av Sven Sonesson (-), med instämmande av Lars-Anders Espert (SD), antecknas följande till protokollet: Ekologisk odling har flera nackdelar. Skörden blir oftast % lägre jämfört med konventionell odling. Miljön blir i flera avseenden sämre och odlingarna kräver mer mark och energi. Ekomat är inte mindre giftig eftersom det i många odlade växter finns naturliga gifter som inte påverkas av odlingssätt (t.ex. arsenik i risprodukter). Ekologisk odling ökar livsmedelsbristen i redan utsatta länder och gör samtidigt jordbruksprodukter dyrare på världsmarknaden. Jag och övriga ledamöter i utbildnings- och kulturnämnden är överens om att vi skall fokusera på insatser som ökar studieresultatet och måluppfyllelsen hos våra elever. Våra resurser skall inte satsas på populistiska och ifrågasatta trender såsom mer ekomat. Motionen skall i sin helhet avslås.

15 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 15 (22) 130 KS/2015:250 Motion av Anneli Kihlstrand (C) Etablera ett företagshotell i Åkarp Anneli Kihlstrand har väckt motion med yrkande att initiera en utredning kring förutsättningarna att etablera ett företagshotell i Åkarp. Kommunledningskontoret anför i yttrande den 4 augusti 2015 bland annat att en utredning samt eventuellt öppnande av ett företagshotell bör ligga utanför kommunens verksamhet. Kommunens roll kan vara att samverka och bistå i specifika frågor eller möjligen ingå i en styrelse/styrgrupp. Initiativet bör dock ligga hos enskilda företagare i samverkan, en företagarförening eller liknande. Med sitt yttrande anser kommunledningskontoret motionen vara besvarad. Arbetsutskottets förslag till beslut att anse motionen vara besvarad med vad som anförts i ärendet. att anse motionen vara besvarad med vad som anförts i ärendet.

16 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 16 (22) 131 Riktlinjer för konstnärlig utsmyckning KS/2014:174 Kommunstyrelsen anmodade den 7 oktober 2013, 102, kultur- och fritidsnämnden att, i samråd med tekniska nämnden, utarbeta förslag till riktlinjer för konstnärlig utsmyckning i Burlövs kommun. Kultur- och fritidsnämnden överlämnade den 9 juni 2014, 41, förslag till sådana riktlinjer för kommunstyrelsens antagande. Kommunstyrelsens arbetsutskott återremitterade ärendet till nämnden den 22 augusti 2014, 78, för att ytterligare bereda ärendet, i samråd med tekniska nämnden. Kulturoch fritidsnämnden remitterade därefter förslaget till tekniska nämnden den 10 november 2014, 78. Ärendet hann dock inte behandlas i tekniska nämnden innan årsskiftet, då nämnden upphörde och ansvarsområdena övergick till kommunstyrelsen. Kommunledningskontoret har med anledning av detta berett ärendet utifrån det förslag som kultur- och fritidsnämnden remitterat till tekniska nämnden, samt förelägger kommunfullmäktige ett reviderat förslag till riktlinjer. Arbetsutskottets förslag till beslut anta riktlinjer för konstnärlig utsmyckning i Burlövs kommun enligt i ärendet redovisat förslag. Yrkande Nils Holmqvist (M), med instämmande av Lars-Anders Espert (SD), yrkar att ärendet skall återremitteras till förvaltningen för ytterligare beredning. Proposition Ordföranden ställer Nils Holmqvists yrkande mot arbetsutskottets förslag till beslut och finner att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag till beslut. Kommunstyrelsen föreslår således kommunfullmäktige besluta anta riktlinjer för konstnärlig utsmyckning i Burlövs kommun enligt i ärendet redovisat förslag. Protokollsanteckning På begäran av Nils Holmqvist (M) antecknas följande till protokollet: Eftersom tekniska utskottet inte har fått möjlighet att yttra sig kring förslaget trots att det direkt berör tekniska utskottets verksamhet är underlaget inte korrekt berett och bör därför återremitteras.

17 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 17 (22) 132 Sammanträdesplanering 2016 KS/2015:700 Från kommunledningskontoret föreligger förslag till sammanträdesplanering för Planeringen omfattar samtliga kommunens nämnder och utskott. Kommunfullmäktige har i respektive nämnds reglemente slagit fast att fullmäktige beslutar inför varje nytt år om övergripande sammanträdesplanering för kommunens nämnder, utskott och beredningar. Utöver de av fullmäktige fastställda sammanträdena äger nämnderna själva besluta om extra sammanträden för nämnden och dess utskott. Om det föreligger särskilda skäl för det, får nämnds eller utskotts ordförande ställa in ett sammanträde eller ändra dagen eller tiden för sammanträdet. Om förändringar utifrån fullmäktiges planering sker måste hänsyn tas till befintliga budget- och uppföljningsprocesser, och annan kommungemensam planering. Samråd skall ske med kommunledningskontoret. Utgångspunkten har vid planeringen varit att anpassa nämndernas sammanträden till kommunens budget- och uppföljningsprocesser. Torsdagar och fredagar har i möjligaste mån hållits mötesfria och sammanträden skall om möjligt inte hållas samtidigt. Arbetsutskottets förslag till beslut att fastställa sammanträdesplanering för år 2016 enligt i ärendet redovisat förslag. Yrkanden Lars-Anders Espert (SD), med instämmande av Kent Wollmér (S) yrkar bifall till arbetsutskottets förslag till beslut. Mats Lithner (FP) yrkar särskilt beslut av kommunstyrelsen att kommunstyrelsen skall föreslås sammanträda kl Beslut arbetsutskottets förslag till beslut Ordföranden finner att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag till beslut. Beslut Mats Lithners yrkande Vid givna propositioner om dels bifall till, dels avslag på Mats Lithners yrkande, finner ordföranden den sistnämnda propositionen med övervägande ja besvarad. Forts.

18 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 18 (22) forts. 132 Kommunstyrelsen föreslår således kommunfullmäktige besluta att fastställa sammanträdesplanering för år 2016 enligt i ärendet redovisat förslag. Reservation Mot kommunstyrelsens beslut i ärendet anmäls reservation av Lars Johnson (M), Nils Holmqvist (M) och Mats Lithner (FP) till förmån för framställt men ej bifallet ändringsyrkande.

19 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 19 (22) 133 KS/2015:513 Ändring i allmänna lokala ordningsföreskrifter, förbud mot camping m.m. Många kommuners lokala ordningsföreskrifter innehåller en bestämmelse om förbud mot camping på allmän plats. Burlövs kommuns allmänna lokala ordningsföreskrifter saknar däremot motsvarande bestämmelse varför ordningsföreskrifterna bör kompletteras med en sådan. Bestämmelsen bör med hänsyn till systematiken i ordningsföreskrifterna i de lokala ordningsföreskrifterna i kommunerna införas som en ny 14, med åtföljd att övriga bestämmelser förskjuts. Bestämmelsen föreslås ha följande lydelse. Camping och all form av boende i tält, husvagn, husbil, bil och/eller annan anordning i samma syfte, eller övernattning utomhus får inte ske på offentlig plats, såvida marken inte upplåtits för eller särskilt inrättats för sådant ändamål eller Burlövs kommun bestämt att camping under viss tid får äga rum där. Tekniska utskottets förslag till beslut att genom ändring av de allmänna lokala ordningsföreskrifterna införa ett förbud mot camping m.m. på allmän plats i enlighet med förslaget. Yrkande Lars-Anders Espert (SD) yrkar bifall till tekniska utskottets förslag till beslut. att genom ändring av de allmänna lokala ordningsföreskrifterna införa ett förbud mot camping m.m. på allmän plats i enlighet med förslaget.

20 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 20 (22) 134 Delgivningar Förteckning över delgivningar Kommunstyrelsen lägger ärendet till handlingarna.

21 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 21 (22) 135 Delegation Delegationsbeslut nr Protokoll från kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Protokoll från tekniska utskottets sammanträde Protokoll från tekniska utskottets sammanträde Kommunstyrelsen lägger ärendet till handlingarna.

22 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 22 (22) 136 Information Kommundirektör Lars-Åke Ståhl informerar kommunstyrelsen om ByggCompagniets konkurs och fortsatt arbete med byggnationen av Svenshögsskolan.

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2017-12-11 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.00 17.15 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.30 18.00 Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson (M) Hans-Åke

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8) Plats och tid Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 20.30 Beslutande Förteckning sida 2 Övriga närvarande Britt Sonesson (M), ers.

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-05-21 Sida 1 (13) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.45 Beslutande Förteckning sida 2 Ersättare Sven Sonesson (-) 39 43, 45 47

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (19)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-04-07 Sida 1 (19) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 15.00 16.20 Katja Larsson (S),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (14)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-10-19 Sida 1 (14) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.55 Beslutande Förteckning, sida 2 Ersättare Övriga närvarande Utses att justera

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-01-07 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-01-07 Sida 1 (11) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-01-07 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 19.00 Katja Larsson (S), ordförande Carl-Olof Landgren

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Kallelse Kommunstyrelsen 2015-04-14 Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för ledamot

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (20) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (20) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2016-02-15 Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 15.00 17.35 Katja Larsson (S),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-02-16 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-02-16 Sida 1 (16) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-02-16 Sida 1 (16) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 19.05 Beslutande Förteckning sida 2 Ersättare Övriga närvarande Sven Sonesson

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2016-04-11 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 15.00 17.20 Beslutande Ersättare Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (19)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-02-02 Sida 1 (19) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 15.00 18.15 Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-01-19 Sida 1 (9) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.35 Beslutande Förteckning sida 2 Övriga närvarande Sven Sonesson (M), ers.

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla Sessionsalen kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla Sessionsalen kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2016-03-07 Sida 1 (17) Plats och tid Beslutande Lilla Sessionsalen kl. 15.00 17.10 Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson (M) Hans-Åke Mårtensson (S) Bengt

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-03-16 Sida 1 (22)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-03-16 Sida 1 (22) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-03-16 Sida 1 (22) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 20.20 Beslutande Förteckning, sida 2 Ersättare Övriga närvarande Utses att justera

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2018-01-22 Sida 1 (10) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 15.00 Katja Larsson (S), ordf.

Läs mer

Kommunfullmäktige 2011-02-10. Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv. Tid: 2011-02-21 kl. 18:00

Kommunfullmäktige 2011-02-10. Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv. Tid: 2011-02-21 kl. 18:00 Kungörelse Kommunfullmäktige 2011-02-10 Plats: Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2011-02-21 kl. 18:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (20)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (20) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-10-05 Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 15.00 18.20 Katja Larsson (S),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7) Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7) Plats och tid Stora sessionssalen, kl. 9:00-11.30 Beslutande Katja Larsson, ordförande Sven Sonesson (M), tjg. ers. Lars Johnson (M) Mats Lithner (FP)

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2018-10-29 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 15.00 16.20 Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson (M) Hans-Åke

Läs mer

Fredrik Jörgensen, kommunfullmäktiges ordförande Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Charlotta Wemme Dehlin, kanslichef

Fredrik Jörgensen, kommunfullmäktiges ordförande Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Charlotta Wemme Dehlin, kanslichef Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2019-06-17 Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv 16.30 16.45 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S) Lars Johnson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-06-17 Sida 1 (13) Plats och tid Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 19.15 Beslutande Förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Pertti Wannerqvist

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 19.00 20.00 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 20:15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Läs mer

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50. Uno Törringer (C)

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50. Uno Törringer (C) Valnämnd Sammanträdesdatum 2017-09-12 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Ersättare Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Andréette Bengtsson (S) Britt Sonesson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-06-15 Sida 1 (11) Plats och tid Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00 19:30 Beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Marianne Pettersson

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora Sessionsalen kl. 18:00-18:18

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora Sessionsalen kl. 18:00-18:18 Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-02-05 Sida 1 (13) Plats och tid Stora Sessionsalen kl. 18:00-18:18 Beslutande Förteckning, sida 3 Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Håkan Dahlgren (M)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Vid utskicket av kungörelsen är inte KS protokollet justerat. Kanslichef. Val av justerande: Petra Ekström och Philip Maughan. Ärende Beteckning Sida

Vid utskicket av kungörelsen är inte KS protokollet justerat. Kanslichef. Val av justerande: Petra Ekström och Philip Maughan. Ärende Beteckning Sida Kungörelse Kommunfullmäktige 2012-08-09 Plats: Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-08-20 kl. 18:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita

Läs mer

Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (4) Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-9:30

Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (4) Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-9:30 Planutskott Sammanträdesdatum 2016-05-17 Sida 1 (4) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-9:30 Katja Larsson, ordförande Sara Stanojevic

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-12-01 Sida 1 (19)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-12-01 Sida 1 (19) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-12-01 Sida 1 (19) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset Arlöv kl. 18.00 19.25 Hans-Åke Mårtensson (S), tjg ers. Lars-Erik

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2016-11-21 Sida 1 (14) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.30 Beslutande Se förteckning, sida 2 Ersättare Sven Sonesson (-) 116 119

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (20)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (20) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-04-20 Sida 1 (20) Plats och tid Stora Sessionsalen kl. 18.00 20.15 Beslutande Förteckning, sida 2 Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Sven Sonesson (M)

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (18) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (18) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2018-05-07 Sida 1 (18) Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 15.00 17.10 Beslutande Katja Larsson (S), ordf. 58 69, 71 Inger Borgenberg (S), tjg

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsslaen, Medborgarhuset i Arlöv, kl 18.30-20.40 Beslutande Inger Borgenberg,(S) ordförande Sven-Åke Persson, (S) Britt Sonesson,

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-01-07 Sida 1 (15)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-01-07 Sida 1 (15) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-01-07 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 13.00 14.00 Katja Larsson (S), ordförande Kent Wollmér

Läs mer

Sekreterare. Val av justerande: Doris Brunstorp och Mats Lithner. Ärende Beteckning Sida

Sekreterare. Val av justerande: Doris Brunstorp och Mats Lithner. Ärende Beteckning Sida Kungörelse Kommunfullmäktige 2012-12-06 Plats: Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-12-17 kl. 18:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-08-19 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-08-19 Sida 1 (7) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-08-19 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 16.00 17.05 Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-10-16 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-10-16 Sida 1 (7) Planutskott Sammanträdesdatum 2014-10-16 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv, kl. 9:00 11:00 Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér (S) Lars Johnson

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-06 Sida 1 (12) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist

Läs mer

Amelie Gustafsson (M) Sara Vestering (M) Vlasta Ekman (S) Mats Hedenström (SD) Margareta Abelsson (S) Ove Johansson (MP)

Amelie Gustafsson (M) Sara Vestering (M) Vlasta Ekman (S) Mats Hedenström (SD) Margareta Abelsson (S) Ove Johansson (MP) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2019-05-08 Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv 18:00 18.45 1 Beslutande Katja Larsson (S), 73 80, 82--86 Vlasta Ekman (S), tjg ersättare för Katja

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 11 september 1996 klockan 17.00-17.40 Beslutande Annica Eriksson, ordf Björn Eriksson, tjg ers Marianne Arvidsson Sofia Jonsson, tjg ers Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-11-12 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:15 Inger Borgenberg, ordförande Bo Lindquist

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-10-19 Sida 1 (6)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-10-19 Sida 1 (6) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-10-19 Sida 1 (6) Plats och tid Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00 18:10 Beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-05-02 Sida 1 (15) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.30 Beslutande Förteckning, sida 2 Ersättare Britt Sonesson (M), 28 31, 33

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd)

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Sammanträdesdatum 2013-11-27 Sida 1 (11) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 12:15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Övriga närvarande Anders

Läs mer

Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier på anna.bonnevier@burlov.se eller 040-625 61 89.

Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier på anna.bonnevier@burlov.se eller 040-625 61 89. Utbildnings- och kulturnämnden 2015-04-08 Plats: Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-13 kl. 18:00 Kl. 17:00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Valnämnd Sammanträdesdatum 2014-02-05 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00-19.00 Gun-Britt Penderos (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Britt Sonesson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-10-27 Sida 1 (15)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-10-27 Sida 1 (15) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-10-27 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.50 Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:05

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:05 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-03-26 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:05 Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (12)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-08-19 Sida 1 (12) Plats och tid Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 19.20 Beslutande Förteckning sida 2 Övriga närvarande Carl-Olof Landgren (S),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-06-01 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-06-01 Sida 1 (11) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-06-01 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 19:00 20.20 Katja Larsson, ordförande Lars-Erik Wollmér

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (25) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (25) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-03-19 Sida 1 (25) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 20.25 Beslutande Förteckning, sida 2 Ersättare Håkan Dahlgren (M), 9 14 Leif

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2019-01-21 Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv 18.00 18.35 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S) Lars Johnson

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-03-18 Sida 1 (18)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-03-18 Sida 1 (18) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-03-18 Sida 1 (18) Plats och tid Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 20.05 Beslutande Förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Carl-Olof Landgren

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2011-11-21 Sida 1 (25)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2011-11-21 Sida 1 (25) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2011-11-21 Sida 1 (25) Plats och tid Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.00 21.05 Beslutande Se förteckning, sidan 2 Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

Vid utskicket av kungörelsen är inte KS-protokollet justerat. Sekreterare. Val av justerande: Lisbeth Jensen och Gustavo Garcia

Vid utskicket av kungörelsen är inte KS-protokollet justerat. Sekreterare. Val av justerande: Lisbeth Jensen och Gustavo Garcia Kungörelse Kommunfullmäktige 2013-04-04 Plats: Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2013-04-15 kl. 18:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl. 08.00-12.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-05-29 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, kl. 17.00 19.00 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Carl-Olof Landgren

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2015-04-20 Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2015-04-20 Sida 1 (9) Planutskott Sammanträdesdatum 2015-04-20 Sida 1 (9) Plats och tid Beslutande Lilla Sessionsalen kl. 9:00-10:35 Katja Larsson (S), ordförande Lars Johnson (M), 1:e vice ordförande Bo Lindquist (V) Lars-Anders

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (24) Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (24) Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-10-15 Sida 1 (24) Plats och tid Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 19.40 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

Måns Benjaminsson Ström (S) Tore Nilsson (SD) Jonas Lyberg (S) Göran Kihlstrand (C) Per Olof Johansson (S) Philip Maughan (V) Lisa Eliasson (L)

Måns Benjaminsson Ström (S) Tore Nilsson (SD) Jonas Lyberg (S) Göran Kihlstrand (C) Per Olof Johansson (S) Philip Maughan (V) Lisa Eliasson (L) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-08 Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-19:30 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Anders Brännström (L),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (18)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (18) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-09-02 Sida 1 (18) Plats och tid Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 20.00 Beslutande Katja Larsson (S), ordförande 81 89, 91 96 Hans-Åke Mårtensson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (18)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (18) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-10-07 Sida 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 19.55 Katja Larsson (S), ordförande Carl-Olof Landgren

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:30

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:30 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-06-11 Sida 1 (9) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:30 Bengt Åström (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-03-22 1 Plats och tid Torsdag 22 mars 2007 kl 19.00-19.50 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Kommunfullmäktige Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv. Tid: kl. 18:00

Kommunfullmäktige Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv. Tid: kl. 18:00 Kungörelse Kommunfullmäktige 2011-10-05 Plats: Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2011-10-17 kl. 18:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-01-07 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-01-07 Sida 1 (11) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-01-07 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.30 20.30 Katja Larsson (S), ordförande

Läs mer

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen,

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Stora sessionsalen Tid Tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 18.30-19.45 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 21:20 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-06-16 Sida 1 (16) Plats och tid Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.50 Beslutande Förteckning sida 2 Övriga närvarande Marianne Pettersson (S),

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (18) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (18) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2016-10-31 Sida 1 (18) Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 15.00 16.30 Beslutande Ersättare Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson

Läs mer

Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Rickard Brinck, nämndsekreterare. Katja Larsson Christer Swahn

Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Rickard Brinck, nämndsekreterare. Katja Larsson Christer Swahn Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2019-02-04 Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-18:16 1 Beslutande Se förteckning sida 2 Ersättare - Övriga närvarande Utses att justera Lars-Åke

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(sd)

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(sd) Barn- och utbildningsnämndens Sammanträdesdatum 2011-03-09 Sida 1 (8) Plats och tid B-rummet, kl. 13:30 17.10 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-05 Sida 1 (10) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.15 18.45 Lars-Olle

Läs mer

Vid utskicket av kungörelsen är inte KS protokollet justerat. Sekreterare. Val av justerande: Britt Sonesson och Lennart Glans. Ärende Beteckning Sida

Vid utskicket av kungörelsen är inte KS protokollet justerat. Sekreterare. Val av justerande: Britt Sonesson och Lennart Glans. Ärende Beteckning Sida Kungörelse Kommunfullmäktige 2013-02-06 Plats: Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2013-02-18 kl. 18:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för

Läs mer

Kommunstyrelsen (6) Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl

Kommunstyrelsen (6) Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl Kommunstyrelsen 2012-01-13 1 (6) Plats och tid Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl 16.00-16.10 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (C) Erland Nilsson (S) Dag Ivarsson (M) Monica Svensson (S) Clas

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-11-19 Sida 1 (10) Plats och tid Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.00 17.30 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson

Läs mer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida Kommunfullmäktige 2012-09-05 Plats: Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-09-17 kl. 18:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för ledamot måste

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-01-08 Sida 1 (9) Plats och tid Medborgarhuset i Arlöv, Konfer, kl. 18:00-19.00 Beslutande Övriga närvarande Inger Borgenberg, S, ordförande Bo Lindquist, V, 1e vice

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-03-07 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Medborgarhuset, Lilla Sessionssalen, kl. 18:30 21:00 Inger Borgenberg (S), ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (36)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (36) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-05-04 Sida 1 (36) Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 15.00 18.20 Beslutande Ersättare Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:00

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:00 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:00 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist (V) Ann-Christine

Läs mer

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20. Ingvar Olsson (SD) Rolf Hagmann (SD)

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20. Ingvar Olsson (SD) Rolf Hagmann (SD) Valnämnd Sammanträdesdatum 2017-01-19 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20 Hans-Åke Mårtensson (S), ordf Andréette

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 08.30-09.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Agneta Lenander (V) Eva Olofsson (C) Anna Berg von Linde (M), tjg. ers. för Stefan Pettersson

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Magnolian, Arlöv kl. 18:00-20:20

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Magnolian, Arlöv kl. 18:00-20:20 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2018-04-24 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Magnolian, Arlöv kl. 18:00-20:20 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-14 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 14 mars 2012, kl. 08.00-12.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian

Läs mer