SLUs gästforskarprogram i ekonomi

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SLUs gästforskarprogram i ekonomi"

Transkript

1 1(5) Rektor STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Forskning och utbildning på forskarnivå SLU ua Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutsfattare: Rektor Avdelning/kansli: Planeringsavdelningen Handläggare: Niklas Nordquist Beslutsdatum: Träder i kraft: Giltighetstid: Bör uppdateras före: Bilaga till: Inrättande av gästforskarprogram i ekonomi SLUs gästforskarprogram i ekonomi I SLU:s strategi för utpekas ekonomiämnet som ett av fyra universitetsgemensamma områden som SLU ska satsa på under strategiperioden. I omvärlden finns tydliga önskemål om att SLU ska bedriva stark forskning inom området, exempelvis rörande marknads- och omvärldsanalyser och företagande inom lant- och skogsbruk, sport- och sällskapsdjur, m.m. SLU behöver god lärarkompetens i ämnet som svarar mot utbildningarnas behov. En förstärkning av ämnet är också ett viktigt led i strävan mot ökad mång- och tvärvetenskap. Efter en intern utredning om ekonomiämnets utveckling vid SLU under 2017 föreslogs att inrätta ett gästforskarprogram i ämnet. Intentionen med gästforskarprogrammet är att knyta framstående personer inom ämnesområdet från andra universitet svenska eller utländska till SLU för att bidra till kunskapsutbyte och skapa nya kontaktytor och därigenom skapa förutsättningar för utveckling av den egna verksamheten inom såväl forskning som utbildning. Ramverket för gästforskarprogrammet är att gästforskare bjuds in att verka vid SLU en till två månader per år under en treårsperiod. Urvalet av gästforskare görs genom ett utlysningsförfarande där forskare vid SLU får ansöka. I utlysningen specificeras den tänkta avgränsningen och inriktningen där gemensamt formulerade ansökningar från olika institutioner inom SLU uppmuntras. En beredningsgrupp bestående av dekanerna föreslår vilka ansökningar som ska beviljas, varefter rektor fattar beslut. Genom att besöken genomförs under relativt begränsad tid, 1-2 mån per år, men kontinuerligt över tre år, finns goda förutsättningar för att bygga upp fungerande samarbeten, samtidigt som satsningen blir resurseffektiv genom att möjliggöra gästforskarbesök för flera grupper inom SLU. Till gästforskarprogrammet knyts ett tag-along -program som syftar till ökad personrörlighet för doktorander och/eller yngre forskare. I praktiken handlar det om att någon yngre forskare/doktorand som är verksam inom gästforskarens grupp eller vid värdinstitutionen på SLU ges möjlighet att besöka och verka vid ett annat SLU, Box 7070, SE Uppsala, Sweden tel: +46 (0) Org.nr info@slu.se

2 lärosäte/institut under en begränsad tid, ca.1-2 veckor. Förhoppningen är att detta utbyte kan stärka nätverken ytterligare mellan värd- och gästinstitutionen. Ansökan och urval till gästforskarprogrammet Utlysning En utlysning görs årligen för att rekrytera en till två gästforskare till programmet. Totalt kommer minst fyra gästforskare knytas till programmet under perioden. Ansökningsprocess Ansökan om att bjuda in en gästforskare till programmet kan göras av akademisk personal anställd vid SLU. Ansökan ska vara godkänd av prefekten vid huvudsökandens institution. Ansökan görs i ett särskilt ansökningsformulär och skickas till registrator (registrator@slu.se) senast vid ansökningstidens utgång. Ansökningar som görs gemensamt av forskare vid två eller fler institutioner vid SLU ska tydligt indikera vem som är huvudsökande, och därmed vilken värdinstitution som ansvarar för den föreslagna gästforskarens besök. Ansökan ska innehålla en tydlig beskrivning av aktiviteter som kommer att genomföras av den föreslagne gästforsakaren under vistelsen vid SLU. Syfte och mål med aktiviteterna ska vara tydligt beskrivna. I ansökan ska även specificeras på vilket sätt aktiviteterna kommer att gagna såväl gästforskaren, som värdinstitutionen och SLU som helhet. Till ansökan ska bifogas en avsiktsförklaring från den föreslagna gästforskaren som intygar dennes intresse i att vara del av gästforskarprogrammet. Avsiktsförklaringen ska vidare redogöra för gästforskarens intentioner och förväntningar på att ingå i programmet. Den föreslagna gästforskarens CV och en redovisning av dennes publikationer ska bifogas ansökan. Urvalsprocess En beredningsgrupp bestående av fakultetens dekaner bereder och bedömer inkomna ansökningar till programmet. Ansökningarna rangordnas utifrån följande kriterier: 1. Vetenskaplig skicklighet hos den förslagna gästforskaren och vetenskaplig kvalitet i den föreslagna verksamheten, 2. Den föreslagna verksamhetens strategiska värde för SLU, 3. Potentiella synergieffekter av den föreslagna verksamheten för olika grupper inom SLU. 4. Genomförbarhet av den föreslagna verksamheten. 2(5)

3 Gemensamma ansökningar från forskare vid två eller flera institutioner vid SLU kommer att prioriteras. Efter genomförd bedömning och rangordning lämnar beredningsgruppen ett förslag till rektor, som fattar det formella beslutet om antagning till gästforskarprogrammet. Anställning av gästforskare vid SLU Normalt vistas en antagen gästforskare inom programmet vid någon av SLUs institutioner under 1-2 månader per år. En överenskommelse mellan institutionen och gästforskaren ska tecknas årligen som reglerar gästforskarens vistelsetid, ansvar och ersättning. Överenskommelsen utformas i regel för ett år, med möjlighet till förlängning i ytterligare två år. I de flesta fall förväntas gästforskaren utnyttja denna möjlighet, d.v.s. med en vistelse periodvis under tre år. Institutionen ansvarar för att en överenskommelse upprättas, och ska skicka en kopia på denna till ansvarig handläggare vid planeringsavdelningen. Om det är aktuellt ska prefekten ombesörja en tidsbegränsad anställning av gästforskaren vid institutionen. I det fall en gästforskares hemuniversitet/institut inte tillåter tidsbegränsad anställning vid SLU så ska en överenskommelse upprättas mellan SLU och hemorganisationen, där SLU förbinder sig att betala hemorganisationen för den tid gästforskaren lånas in till SLU. I praktiken innebär detta att SLU som värdinstitution kompenserar hemorganisationen för gästforskarens lön och ev. förmåner för den tid denne jobbar vid SLU. I dessa fall ska prefekten samråda med ansvarig handläggare vid planeringsavdelningen vad gäller överenskommelsens formuleringar. Denna ska slutligen granskas och godkännas av SLU:s jurister innan parterna sluter avtalet. Medföljande tag-along ska inte anställas vid SLU. Boende Värdinstitutionen ombesörjer att ordna med boende för gästforskare inom programmet. Gästforskare som stannar kort tid i Sverige kan beredas boende på hotell. SLU omfattas av ramavtal med olika hotell (mer info på: Gästforskare som stannar mer än ett par veckor bör av kostnadsskäl beredas bostad på lägenhetshotell eller motsvarande. Gästforskare som önskar annat boende får göra upp med värdinstitutionen om detta och hur ersättning eventuellt kan hanteras. För gästforskarprogrammet spelar det ingen roll hur boendet ordnas givet att kostnaden är rimlig. 3(5)

4 Resor Gästforskarprogrammet bekostar resor till och från Sverige, samt i förekommande fall även inom Sverige. Resor ska vara motiverade av den planerade och överenskomna verksamheten. Resor beställs enligt gängse rutiner vid SLU. Gästforskarprogrammet har vid några tillfällen bekostat resor som innefattar mellanlandning och avbrott i resan utöver vad som är nödvändigt för den specifika rutten. Detta har bedömts vara i linje med principen att programmet ska vara generöst och eftertraktat. Rimligheten i detta måste emellertid bedömas från fall till fall. Ekonomi Ansvarig institution ska lägga upp ett specifikt projektkonto i 5-serien, där samtliga kostnader för gästforskaren och ev. tag-along ska bokföras. Projektnumret ska meddelas ansvarig handläggare vid planeringsavdelningen. Efter en besöksperiod och allra senast vid årets slut faktureras gästforskarprogrammet för de kostnader som uppstått under året. Det är mycket viktigt att bokföring och fakturering sköts enligt dessa direktiv eftersom det är den enda möjligheten att följa den ekonomiska utvecklingen i gästforskarprogrammet. Den största utgiftsposten är vanligtvis lön för gästforskaren. Grundprincipen är att gästforskaren ska erbjudas samma lön som vid hemorganisationen. Ett indikativt tak har sats till SEK/månad före skatt och exkl. LKP. I undantagsfall kan gästforskare med högre lön än så i hemlandet få behålla sin lönenivå även i Sverige. Det sker då efter diskussion i beredningsgruppen. Man ska dock komma ihåg att med SINK-skatt på 25% så blir nettolönen tämligen hög även med ett tak på SEK/månad i bruttolön. Arbetstillstånd, skatt och försäkringar Uppehållstillstånd och arbetstillstånd: Gästforskare är undantagna kravet på arbetstillstånd. Uppehållstillstånd behövs inte heller om anställningen är kortare än 3 månader, vilket är normalfallet inom gästforskarprogrammet. Visum: Besökande gästforskare kan behöva inresetillstånd, visum, för att få resa in i Sverige. Bara medborgare i de länder där Sverige eller EU har avtal om viseringsfrihet kan resa in i Sverige utan visum. På Migrationsverkets hemsida kan man hitta information om från vilka länder besökare behöver visum. SINK-skatt: Den som är bosatt utomlands och arbetar mindre än sex månader per år i Sverige har möjlighet att få särskild inkomstskatt. Denna innebär vanligtvis att skattesatsen 4(5)

5 är 25%. Ingen deklaration behövs (och därmed kan inga avdrag göras). Värdinstitutionen lämnar in SINK-ansökan till Skatteverket. Kopia av pass behövs för detta. Skatteverket: osattutomlands/sinksarskildinkomstskattforutomlandsbosatta.4.6fdde64a12cc4eee html?q=SINK Försäkring: Gästforskare vid SLU är försäkrade genom Kammarkollegiets grupp och individförsäkring. Denna inkluderar sjukvård och tandvårdsskydd, hemtransportskydd, olycksfallsskydd, egendomsskydd, ansvarsskydd, rättsskydd. För medborgare från nordiskt land, EU/EES, Schweiz täcker dock inte försäkringen sjukvård och tandvårdsskydd då särkskild överenskommelse redan finns mellan dessa länder. Det är därför viktigt för personer från dessa länder att ha med sig ett EU-kort eller motsvarande från hemlandet. Medföljande familjemedlemmar är ej försäkrade. Anmälan av gästforskares vistelse vid SLU Inför en gästforskares vistelse vid SLU ska institutionen informera ansvarig handläggare vid planeringsavdelningen om detta. Det är viktigt att veta vilka gästforskare som är på plats vid en viss tidpunkt bl.a. för att ha möjlighet att kunna arrangera träffar med andra forskare. I samband med den första vistelsen ska en plan och en enkel budget för första årets aktiviteter bifogas. Budgeten ska inkludera alla förväntade kostnader, d.v.s. lön, resor, boende, ev. tag-along samt eventuella övriga utgifter. Efter att första året är genomfört ska en ny budget lämnas för resterande period. Kontaktperson Niklas Nordquist, forskningssekreterare Planeringsavdelningen, SLU Niklas.nordquist@slu.se (5)

Riktlinjer för gästforskarprogrammet vid fakulteten för naturresurser och lantbruksvetenskap (Aug T Larsson)

Riktlinjer för gästforskarprogrammet vid fakulteten för naturresurser och lantbruksvetenskap (Aug T Larsson) Sveriges lantbruksuniversitet Fakulteten för naturresurser och lantbruksvetenskap Dokumentnamn Riktlinjer för gästforskarprogrammet vid fakulteten för naturresurser och lantbruksvetenskap (Aug T Larsson)

Läs mer

Närvarande: SLU ua /18 Fördelning av medel för industridoktorandprojekt inom livsmedelsområdet. Rektor beslutar

Närvarande: SLU ua /18 Fördelning av medel för industridoktorandprojekt inom livsmedelsområdet. Rektor beslutar Ledningskansliet Maria Lindfors REKTORS BESLUT (REB) BESLUTSLISTA 81-84 2018-05-02 Närvarande: Peter Högberg Martin Melkersson Maria Lindfors Rektor Universitetsdirektör Sekreterare 81/18 Fördelning av

Läs mer

Inför ankomst. 1. Bostad 2. Skatt 3. Sjukförsäkring/socialförsäkring 4. Försäkringar 5. Medföljande

Inför ankomst. 1. Bostad 2. Skatt 3. Sjukförsäkring/socialförsäkring 4. Försäkringar 5. Medföljande Innan ankomst Inför ankomst 1. Bostad 2. Skatt 3. Sjukförsäkring/socialförsäkring 4. Försäkringar 5. Medföljande 1. Bostad Bostadssituationen är mycket svår i Lund och universitetet har begränsade möjligheter

Läs mer

Uppehållstillstånd GÄSTFORSKARE

Uppehållstillstånd GÄSTFORSKARE Uppehållstillstånd GÄSTFORSKARE Uppehållstillstånd gästforskare 1. Hosting agreement (mottagningsavtal) 2. Ansökan om uppehållstillstånd 3. Beslut och anställning 4. UT-kort 5. Familjemedlemmar 6. Förlängning

Läs mer

Ombyggnad och anpassning av lokaler för institutionen för molekylära vetenskaper

Ombyggnad och anpassning av lokaler för institutionen för molekylära vetenskaper 1(1) Fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap Dekanens beslutsmöte BESLUTSLISTA 16/18 P 43-44 2018-05-16 Närvarande: Torleif Härd Pär Aronsson Marie Forsberg Dekan Tf. fakultetsdirektör Fakultetssekreterare

Läs mer

Instruktion för sökande om utnämning till senior miljöanalysspecialist vid SLU

Instruktion för sökande om utnämning till senior miljöanalysspecialist vid SLU STYRANDE DOKUMENT SLU ID: SLU.ua 2019.2.5.1-1122 Sakområde: Personal samt Fortlöpande miljöanalys Dokumenttyp: Anvisning/Instruktion Beslutsfattare: Nämnden för utnämning av seniora miljöanalysspecialister

Läs mer

Uppehållstillstånd gästforskare

Uppehållstillstånd gästforskare Uppehållstillstånd gästforskare Steg 1 Steg 2 Steg 3 Steg 4 Steg 5 Steg 6 Hosting agreement (mottagningsavtal) Ansökan om uppehållstillstånd Beslut UT-kort Familjemedlemmar Förlängning Steg 1 Hosting agreement

Läs mer

Riktlinje för ersättning i samband med uppdrag på ledningsnivå

Riktlinje för ersättning i samband med uppdrag på ledningsnivå 1(4) DNR: 2015.1.1.1-2584 Exp. den: 2015-02-24/CM STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Personal Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutsfattare: Rektor Avdelning/kansli: Personalavdelningen Handläggare: Cecilia Mårtas

Läs mer

Riktlinjer för stipendier vid Stockholms universitet

Riktlinjer för stipendier vid Stockholms universitet 1 (5) BESLUT 2015-12-17 Dnr SU FV-1.1.2-3926-15 Dok nr 1 Jenny Gardbrant Chefsjurist Ledningskansliet Riktlinjer för stipendier vid Stockholms universitet Stipendier inom Erasmus, Linnaeus-Palme och NordPlus

Läs mer

Instruktion för sökande om utnämning till senior miljöanalysspecialist vid SLU

Instruktion för sökande om utnämning till senior miljöanalysspecialist vid SLU STYRANDE DOKUMENT SLU ID: SLU.ua 2018.2.5.1-3883 Sakområde: Fortlöpande miljöanalys Dokumenttyp: Anvisning/Instruktion Beslutsfattare: Nämnden för utnämning av seniora miljöanalysspecialister (NSM) Avdelning/kansli:

Läs mer

Anvisningar för produktkategoriteam

Anvisningar för produktkategoriteam 1(5) Dnr SLU ua 2014.1.1.1-4552 STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Ekonomiadministration, upphandling, stiftelser och bolag Dokumenttyp: Anvisningar Beslutsfattare: Universitetsdirektör Avdelning/kansli: Ekonomiavd/Inköpsenheten

Läs mer

Hanteringsordning för programmet National SciLifeLab Fellows

Hanteringsordning för programmet National SciLifeLab Fellows Forsknings- och innovationskontoret (FIK) Ulrika Hjelm Forskningsrådgivare ulrika.hjelm@gu.se 031-786 9504 HANTERINGSORDNING FÖR NATIONAL SCILIFELAB FELLOWS 2014-06-25 dnr F 2014/65 1 / 6 Hanteringsordning

Läs mer

Migrationsverket: Allmänna råd om kontroll av rätt att vistas och arbeta i Sverige

Migrationsverket: Allmänna råd om kontroll av rätt att vistas och arbeta i Sverige Migrationsverket: Allmänna råd om kontroll av rätt att vistas och arbeta i Sverige - Personer som kommer till Sverige för att arbeta - Personer som redan finns här och har permanent uppehållstillstånd

Läs mer

ANVISNINGAR OCH TIDSPLAN FÖR INFRASTRUKTURANSÖKNINGAR TILL VR 2019

ANVISNINGAR OCH TIDSPLAN FÖR INFRASTRUKTURANSÖKNINGAR TILL VR 2019 ANVISNINGAR OCH TIDSPLAN FÖR INFRASTRUKTURANSÖKNINGAR TILL VR 2019 Innehållsförteckning 1. Allmänna principer 2. Samråd mellan lärosätena 3. Medfinansiering 4. Budget 5. Inlämnande av ansökan 6. Information

Läs mer

Riktlinjer för mottagande av donationer vid Sveriges lantbruksuniversitet

Riktlinjer för mottagande av donationer vid Sveriges lantbruksuniversitet 1(7) Dnr SLU ua 2013.1.1.1-2294 Fakulteten för veterinärmedicin och husdjursvetenskap Christine Jakobsson STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Ekonomiadministration, upphandling, stiftelser och bolag Dokumenttyp:

Läs mer

Riktlinjer för korttjänster vid SLU

Riktlinjer för korttjänster vid SLU 1(3) DNR: Dnr SLU ua 2013.1.1.1-2425 STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Ekonomiadministration, upphandling, stiftelser och bolag Dokumenttyp: Policy samt Riktlinjer Beslutsfattare: Rektor Avdelning/kansli: Ekonomiavdelningen

Läs mer

Riktlinjer för finansiering med statsanslag av senior forskare/lärare

Riktlinjer för finansiering med statsanslag av senior forskare/lärare 1(2) Styrelsen - STYRANDE DOKUMENT SLU ID: SLU.ua 2017.1.1.1-2219 Sakområde: Forskning och utbildning på forskarnivå Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutsfattare: Styrelsen Avdelning/ kansli: Planeringsavdelningen

Läs mer

Ansökan för arbetstagare om:

Ansökan för arbetstagare om: Plats för foto Inkom Migrationsverket Inkom utlandsmyndighet År, månad, dag Ansökan för arbetstagare om: Visering Dossiernummer Sign Ärendenummer Uppehållstillstånd Arbetstillstånd Information om vad som

Läs mer

Uppehållstillstånd DOKTORANDER

Uppehållstillstånd DOKTORANDER Uppehållstillstånd DOKTORANDER Uppehållstillstånd doktorander 1. Antagningsbeslut, studie- och anställningsintyg 2. Ansökan om uppehållstillstånd 3. Beslut och anställning 4. UT-kort 5. Familjemedlemmar

Läs mer

Ansökan för professionell idrottsutövare och tränare (CI) om:

Ansökan för professionell idrottsutövare och tränare (CI) om: Plats för foto Inkom Migrationsverket Inkom utlandsmyndighet År, månad, dag Ansökan för professionell idrottsutövare och tränare (CI) om: Visering Dossiernummer Sign Ärendenummer Uppehållstillstånd Arbetstillstånd

Läs mer

Policy för upprättande av samarbetsavtal med utländska lärosäten och institut

Policy för upprättande av samarbetsavtal med utländska lärosäten och institut 1(5) Dnr SLU ua 2014.2.6-220 Exp. den: 27/1-2014 STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Samverkan och uppdragsverksamhet, Internationalisering Dokumenttyp: Policy Beslutsfattare: Rektor Avdelning/kansli: Planeringsavdelningen

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Karolinska Institutet

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Karolinska Institutet Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Karolinska Institutet Dnr: 1-419/2018 Gäller fr.o.m. 2018-07-01 Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Karolinska Institutet INNEHÅLL Inledning...

Läs mer

Handläggningsordning gällande universitetsgemensam finansiering av forskningsinfrastruktur vid Lunds universitet

Handläggningsordning gällande universitetsgemensam finansiering av forskningsinfrastruktur vid Lunds universitet HANDLÄGGNINGSORDNING 1 2016-04-14 STYR 2016/339 Rektor Handläggningsordning gällande universitetsgemensam finansiering av forskningsinfrastruktur vid Lunds universitet Fastställd av rektor 2016-04-14 Lunds

Läs mer

Riktlinjer för SLU:s karriärbidrag

Riktlinjer för SLU:s karriärbidrag STYRANDE DOKUMENT SLU..ua 2016.1.1.1-4908 Sakområde: Forskning och utbildning på forskarnivå Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutsfattare: Rektor Avdelning/kansli: Planeringsavdelningen Handläggare: Boel Åström

Läs mer

ID06-kort för tredjelandsmedborgare

ID06-kort för tredjelandsmedborgare ID06-kort för tredjelandsmedborgare Sida 1 av 6 1. Tredjelandsmedborgare som är anställda i svenskt företag 1.1 Tredjelandsmedborgare som har ett uppehålls- och arbetstillstånd utfärdat av Migrationsverket

Läs mer

Riktlinjer för utnämning av docenter vid SLU

Riktlinjer för utnämning av docenter vid SLU STYRANDE DOKUMENT SLU ID: SLU. ua 2018.1.1.1-4553 Sakområde: Personal samt Forskning och utbildning på forskarnivå Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutsfattare: Rektor Avdelning/kansli: Planeringsavdelningen

Läs mer

REGLER U 2012/47. Regler för utlysning av doktorandplatser och antagning till utbildning på forskarnivå

REGLER U 2012/47. Regler för utlysning av doktorandplatser och antagning till utbildning på forskarnivå REGLER U 2012/47 Regler för utlysning av doktorandplatser och antagning till utbildning på forskarnivå Detta dokument är fastställt av Konstnärliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet 2012-02-21

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Högskolan i Borås

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Högskolan i Borås HÖGSKOLAN I BORÅS Avdelningen Utbildningsstöd STYRDOKUMENT Dnr 633-18 2019-04-12 Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Högskolan i Borås Målgrupp för styrdokumentet Publicerad Typ av styrdokument

Läs mer

Forskning om åldrande och hälsa 2019

Forskning om åldrande och hälsa 2019 Forskning om åldrande och hälsa 2019 För att stärka forskningen inom områden med betydande behov och samhälleliga utmaningar utlyses projekt- och postdok-medel inom Åldrande och hälsa. Utlysningen ska

Läs mer

Riktlinjer för affiliering vid Örebro universitet

Riktlinjer för affiliering vid Örebro universitet ORU 1.2.1-05688/2018 Riktlinjer för affiliering vid Örebro universitet Fastställd av: Rektor Datum: 2018-10-23 Riktlinjer för affiliering vid Örebro universitet Rektorsbeslut Fastställt: 2018-10-23 ORU

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå 2016

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå 2016 1(9) SLU ID:ua.2016.1.1.1-438 STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Forskning och utbildning på forskarnivå Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutsfattare: Styrelsen Avdelning/kansli: Planeringsavdelningen Handläggare:

Läs mer

Sakområde: Kommunikation och media samt Visioner och strategier av övergripande karaktär

Sakområde: Kommunikation och media samt Visioner och strategier av övergripande karaktär STYRANDE DOKUMENT SLU ID: SLU.ua 2016.1.1.1-2432 Sakområde: Kommunikation och media samt Visioner och strategier av övergripande karaktär Dokumenttyp: Policy Beslutsfattare: Rektor Avdelning/kansli: Ledningskansliet

Läs mer

Information till utländska bärplockare

Information till utländska bärplockare Information till utländska bärplockare Dessa regler gäller för utländska bärplockare Det här är en informationsbroschyr från Arbetsmiljöverket för dig som vill arbeta som bärplockare i Sverige. Arbetsmiljöverket

Läs mer

Regler för finansiering av utbildning på forskarnivå. Giltighetstid Fr o m den 1 januari 2013

Regler för finansiering av utbildning på forskarnivå.  Giltighetstid Fr o m den 1 januari 2013 Styrdokument Dnr G 213 99/107 Regler för finansiering av utbildning på forskarnivå Publicerad Beslutsfattare Handläggare www.styrdokument.adm.gu.se Rektor Hans Abelius Beslutsdatum 2012-06-25 Giltighetstid

Läs mer

Policy och riktlinjer för inköp vid SLU

Policy och riktlinjer för inköp vid SLU 1(3) DNR: SLU ua 2014.2.4.4-3549 Exp. den: 2014-09-22 STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Ekonomiadministration, upphandling, stiftelser och bolag Dokumenttyp: Policy samt riktlinjer Beslutsfattare: Rektor Avdelning/kansli:

Läs mer

Avdelningen för arbetsgivarpolitik

Avdelningen för arbetsgivarpolitik Cirkulärnr: 08:88 Diarienr: 08/4853 Arbetsgivarpolitik: 08-2:37 Nyckelord: Handläggare: Avdelning: Sektion/Enhet: Arbetskraftsinvandring, arbetstillstånd, Migrationsverket, arbetstillstånd för asylsökande

Läs mer

Inrättande av gästprofessorsprogram vid Sahlgrenska akademin Sahlgrenska Visiting Professorship (V 2016/738)

Inrättande av gästprofessorsprogram vid Sahlgrenska akademin Sahlgrenska Visiting Professorship (V 2016/738) 2016-09-0, DNR V 2016/738 Bilaga sid 2/6 SAHLGRENSKA AKADEMIN Sahlgrenska akademins kansli Annelie Hyllner Inrättande av gästprofessorsprogram vid Sahlgrenska akademin Sahlgrenska Visiting Professorship

Läs mer

Riktlinje för ersättning i samband med uppdrag på institutionsnivå

Riktlinje för ersättning i samband med uppdrag på institutionsnivå 1(3) DNR: 2015.1.1.1-4030 STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Personal Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutsfattare: Rektor Avdelning/kansli: Personalavdelningen Handläggare: Cecilia Mårtas Beslutsdatum: 2015-11-05

Läs mer

Riktlinjer för forskarutbildningen Gäller från och med 2011-01-01. Fastställda av fakultetsnämnden 2010-12-14.

Riktlinjer för forskarutbildningen Gäller från och med 2011-01-01. Fastställda av fakultetsnämnden 2010-12-14. Fakulteten för skogsvetenskap Forskarutbildningen Riktlinjer för forskarutbildningen Gäller från och med 2011-01-01. Fastställda av fakultetsnämnden 2010-12-14. Innehåll 1. Allmänt 2. Utlysning och antagning

Läs mer

Arbetstillstånd LATHUND

Arbetstillstånd LATHUND Arbetstillstånd LATHUND Arbetstillstånd 1. Annonsera 2. Anställningserbjudande 3. Fackligt yttrande 4. Ansökan Migrationsverket 5. Beslut 6. UT-kort 7. Familjemedlemmar 8. Förlängning 9. Permanent arbetstillstånd

Läs mer

Anvisningar för antagning till senare del av program

Anvisningar för antagning till senare del av program STYRANDE DOKUMENT SLU ID.ua 2017.1.1.1-1116 Sakområde: Utbildning på grundnivå och avancerad nivå Dokumenttyp: Anvisning/Instruktion Beslutsfattare: Universitetsdirektören Avdelning/kansli: Planeringsavdelningen

Läs mer

ID06-kort för tredjelandsmedborgare

ID06-kort för tredjelandsmedborgare ID06-kort för tredjelandsmedborgare Sida 1 av 6 1. Tredjelandsmedborgare som är anställda i svenskt företag 1.1 Tredjelandsmedborgare som har ett uppehålls- och arbetstillstånd utfärdat av Migrationsverket

Läs mer

Strategi för SLU:s fastighetsförvaltning

Strategi för SLU:s fastighetsförvaltning 1(4) Dnr SLU ua.2014.1.1.1-1814 STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Lokaler och fastigheter Dokumenttyp: Måldokument/strategi Beslutsfattare: Styrelsen Avdelning/kansli: Infrastruktur Handläggare: Anders B. Lundh

Läs mer

Arbetsordning när det gäller rekrytering av lärare och forskare vid Institutionen för psykologi, Uppsala universitet

Arbetsordning när det gäller rekrytering av lärare och forskare vid Institutionen för psykologi, Uppsala universitet Förslag fastställd av Institutionsstyrelsen 2011-10-28 Reviderad 2012-02-13 Reviderad 2015-03-27 Arbetsordning när det gäller rekrytering av lärare och forskare vid Institutionen för psykologi, Uppsala

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Försvarshögskolan

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Försvarshögskolan 1 (6) Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Försvarshögskolan Styrdokument Rubrik Antagningsordning för utbildning på forskarnivå Klassificering Antagningsordning Ärendenummer Ö 348/2018

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet: TEKNOLOGI

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet: TEKNOLOGI 1(5) Id: SLU ua 2016.3.2.1-428 STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Forskning och utbildning på forskarnivå Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutsfattare: Nämnden för utbildning på forskarnivå (Fun-NJ) Avdelning/kansli:

Läs mer

Sara Karlsson Mars 2015

Sara Karlsson Mars 2015 Sara Karlsson Mars 2015 Regler för arbetstillstånd Vem får arbeta i Sverige? Svenska medborgare. Medborgare från Danmark, Norge, Finland, Island. EES-medborgare och medborgare i Schweiz samt deras familjemedlemmar.

Läs mer

ID06-kort för tredjelandsmedborgare och de med LMA-kort.

ID06-kort för tredjelandsmedborgare och de med LMA-kort. ID06-kort för tredjelandsmedborgare och de med LMA-kort. 1 Asylsökande med LMA-kort som anställs eller får praktikplats på företag. Ett företag som önskar beställa ett ID06-kort till en asylsökande person

Läs mer

Uppsägning av lokaler (interna upplåtelser)

Uppsägning av lokaler (interna upplåtelser) 1(2) SLU ua 2015.2.9-628 Exp. den: Dubbelklicka här för att redigera STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Lokaler och fastigheter Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutsfattare: Rektor Avdelning/kansli: Avdelningen för

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet: FÖRETAGSEKONOMI

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet: FÖRETAGSEKONOMI 1(5) DNR: SLU ua 2018.3.2.1-4168 STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Forskning och utbildning på forskarnivå Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutsfattare: Nämnden för utbildning på forskarnivå (Fun-NJ) Avdelning/kansli:

Läs mer

Anvisningar för SLU:s varumärkesarkitektur

Anvisningar för SLU:s varumärkesarkitektur Kommunikationsavdelningen BESLUT SLU ID: SLU ua 2019.2.7.1-1257 2019-03-20 Sändlista Beslut Universitetsdirektören beslutar att fastställa anvisningar för SLU:s varumärkesarkitektur för namngivning och

Läs mer

Utdrag ur underlag till fakultetsnämnden Strategisk satsning på meriteringsanställningar

Utdrag ur underlag till fakultetsnämnden Strategisk satsning på meriteringsanställningar Utdrag ur underlag till fakultetsnämnden 2015-03-03 SLU ua 2015.1.1.1-1090 Strategisk satsning på meriteringsanställningar Fakultetsnämnden uppdrog 2014-12-10 till prodekanus Pär Forslund och forskningssekreteraren

Läs mer

Ansökan om uppehållskort

Ansökan om uppehållskort 144011 Inkom Migrationsverket Ansökan om uppehållskort Dossiernummer Signatur Denna blankett ska användas av dig som inte är medborgare i en EU/EES stat men är familjemedlem till en EU/EESmedborgare. Är

Läs mer

NATURVETENSKAPLIGA FAKULTETEN

NATURVETENSKAPLIGA FAKULTETEN 2017-01-30 dnr P 2017/14 NATURVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Fakultetskansliet för naturvetenskap Marie Emanuelsson HANTERINGSORDNING Hanteringsordning vid Naturvetenskapliga fakulteten för nominering till Kungl.

Läs mer

Checklista för intyg gällande ett första tillstånd för doktorandstudier

Checklista för intyg gällande ett första tillstånd för doktorandstudier Checklista för intyg gällande ett första tillstånd för doktorandstudier Vid förslag om ändringar i detta dokument kontakta Migrationsverket via e-post markus.filipsson@migrationsverket.se Innehåll i detta

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå (Dnr SU

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå (Dnr SU Antagningsordning för utbildning på forskarnivå Typ av dokument Beslutad av Regler Universitetsstyrelsen Beslutsdatum 2018-02-16 Dnr Giltighetstid Ersätter dokument Ansvarig förvaltningsavdelning Ansvarig

Läs mer

Uppehållstillstånd doktorander

Uppehållstillstånd doktorander Uppehållstillstånd doktorander Steg 1 Steg 2 Steg 3 Steg 4 Steg 5 Steg 6 Antagningsbesked/Letter of acceptance Ansökan om uppehållstillstånd Beslut UT-kort Familjemedlemmar Förlängning Steg 1 Antagningsbesked/Letter

Läs mer

Strategi ( ) för Grogrund SLU:s centrum för förädling av livsmedelsgrödor

Strategi ( ) för Grogrund SLU:s centrum för förädling av livsmedelsgrödor STYRANDE DOKUMENT SLU ID: ltv.2018.1.1.1-336 Sakområde: Visioner och strategier av övergripande karaktär samt Forskning och utbildning på forskarnivå Dokumenttyp: Måldokument/strategi Beslutsfattare: Dekan

Läs mer

Det fria sökandet efter ny kunskap utgör kärnan i ett universitets verksamhet. Inom SLU värnar vi om vetenskaplig integritet och god forskningssed.

Det fria sökandet efter ny kunskap utgör kärnan i ett universitets verksamhet. Inom SLU värnar vi om vetenskaplig integritet och god forskningssed. 1(3) DNR: SLU ua 2013.1.1.1-2727 STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Arbetsmiljö Dokumenttyp: Policy Beslutsfattare: Styrelsen Avdelning/kansli: Ledningskansliet Handläggare: Per Andersson Beslutsdatum: 2013-06-20

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå 2018

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå 2018 1(8) SLU ua 2018.1.1.1-930 STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Forskning och utbildning på forskarnivå Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutsfattare: Styrelsen Avdelning/kansli: Planeringsavdelningen Handläggare: Lotta

Läs mer

Ansökan om tillstånd för att arbeta i Sverige för dig som befinner dig utanför Sverige

Ansökan om tillstånd för att arbeta i Sverige för dig som befinner dig utanför Sverige 148011 Inkom utlandsmyndighet Inkom Migrationsverket Ansökan om tillstånd för att arbeta i Sverige för dig som befinner dig utanför Sverige Dossiernummer Signatur Denna blankett ska användas av dig som

Läs mer

att anställa Erika Roman som professor i husdjurens fysiologi med inriktning neurofysiologi tills vidare från och med 1 augusti 2019.

att anställa Erika Roman som professor i husdjurens fysiologi med inriktning neurofysiologi tills vidare från och med 1 augusti 2019. Ledningskansliet Lillemor Karlsson REKTORS BESLUT (REB) BESLUTSLISTA 93-95 2019 2019-05-14 Närvarande: Karin Holmgren Martin Melkersson Lillemor Karlsson Rektor Universitetsdirektör Sekreterare 93/19 Anställning

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet: MILJÖKOMMUNIKATION

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet: MILJÖKOMMUNIKATION 1(6) DNR: SLU ua 2018.3.2.1-4163 STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Forskning och utbildning på forskarnivå Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutsfattare: Nämnden för utbildning på forskarnivå (Fun-NJ) Avdelning/kansli:

Läs mer

Riktlinjer för bisysslor

Riktlinjer för bisysslor STYRANDE DOKUMENT SLU ID: SLU.2014.1.1.1-3565 Sakområde: Personal Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutsfattare: Rektor Avdelning/kansli: Personalavdelningen Handläggare: Dan Åkhagen Beslutsdatum: 2015-01-19

Läs mer

186/18 Anställning av professor i naturvårdsbiologi

186/18 Anställning av professor i naturvårdsbiologi Ledningskansliet Maria Lindfors REKTORS BESLUT (REB) BESLUTSLISTA 186-189 2018-11-13 Närvarande: Peter Högberg Martin Melkersson Maria Lindfors Rektor Universitetsdirektör Sekreterare 186/18 Anställning

Läs mer

Föreskrifter om pensionerade professorers verksamhet

Föreskrifter om pensionerade professorers verksamhet BESLUT 1 2009-12-17 Dnr LS 2009/542 Rektor Föreskrifter om pensionerade professorers verksamhet Bakgrund Lunds universitet vill ha tydliga regler för pensionerade professorers fortsatta verksamhet. För

Läs mer

13 Redovisning och betalning av särskild inkomstskatt

13 Redovisning och betalning av särskild inkomstskatt Redovisning och betalning av särskild inkomstskatt, Avsnitt 13 1 13 Redovisning och betalning av särskild inkomstskatt SINK A-SINK SFL Övergångsbestämmelser 13.1 Inledning Bestämmelser om redovisning och

Läs mer

Arbetsordning när det gäller rekrytering av lärare och forskare vid Institutionen för psykologi, Uppsala universitet

Arbetsordning när det gäller rekrytering av lärare och forskare vid Institutionen för psykologi, Uppsala universitet Reviderad 2012-02-13 Arbetsordning när det gäller rekrytering av lärare och forskare vid Institutionen för psykologi, Uppsala universitet Denna arbetsordning syftar till att vara en vägledning för institutionens

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet: TEKNOLOGI

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet: TEKNOLOGI 1(5) DNR: SLU ua 2015.3.2.1-1576 STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Forskning och utbildning på forskarnivå Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutsfattare: FN Avdelning/kansli: Fakulteten för Veterinärmedicin och Husdjursvetenskap

Läs mer

Ansökan om uppehållstillstånd för studerande och doktorander Förstagångsansökan

Ansökan om uppehållstillstånd för studerande och doktorander Förstagångsansökan 112011 Inkom utlandsmyndighet Inkom Migrationsverket Ansökan om uppehållstillstånd för studerande och doktorander Förstagångsansökan Dossiernummer Signatur Använd denna blankett om du vill ansöka om uppehållstillstånd

Läs mer

ID06-kort för tredjelandsmedborgare och de med LMA-kort.

ID06-kort för tredjelandsmedborgare och de med LMA-kort. ID06-kort för tredjelandsmedborgare och de med LMA-kort. 1 Asylsökande med LMA-kort som anställs eller får praktikplats på företag. Ett företag som önskar beställa ett ID06-kort till en asylsökande person

Läs mer

Regler för dig som vill arbeta som anställd i Sverige

Regler för dig som vill arbeta som anställd i Sverige Regler för dig som vill arbeta som anställd i Sverige 1 Innehåll Information till dig som vill arbeta i Sverige 3 Om du är EU/EES-medborgare 3 Identitetshandling 3 Arbetstillstånd och uppehållsrätt 3 Anställningsavtal

Läs mer

Utlysning av medel för medeldyr utrustning från den Teknisknaturvetenskapliga

Utlysning av medel för medeldyr utrustning från den Teknisknaturvetenskapliga Sid 1 (3) Utlysning av medel för medeldyr utrustning från den Teknisknaturvetenskapliga fakulteten vid Umeå universitet höstterminen 2018 Ändamål Den vid Umeå universitet utlyser härmed medel för finansiering

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i psykologi, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 27 mars 2007 (uppdaterad

Läs mer

KSLA utlyser för femte året internationella gästprofessurer Wallenbergprofessurerna inom de gröna näringarna.

KSLA utlyser för femte året internationella gästprofessurer Wallenbergprofessurerna inom de gröna näringarna. Fredrik Hamrin FS 1.6.6-84-17 Från: Keiko Blesserholt Skickat: den 13 januari 2017 11:24 Till: Rektor Umeå universitet Ämne: KSLA utlyser för femte året internationella gästprofessurer

Läs mer

Antagningsprocessen till utbildning på forskarnivå

Antagningsprocessen till utbildning på forskarnivå Dnr: STYR 2014/327 Konstnärliga fakulteten i Malmö Antagningsprocessen till utbildning på forskarnivå Intern arbetsordning vid Konstnärliga fakulteten, Lunds universitet, beslutad i Konstnärliga fakultetsstyrelsen

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap, 240 högskolepoäng

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap, 240 högskolepoäng GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

Läs mer

Regler för ansökningar om extern forskningsfinansiering vid Högskolan Dalarna

Regler för ansökningar om extern forskningsfinansiering vid Högskolan Dalarna Regler för ansökningar om extern forskningsfinansiering vid Högskolan Dalarna Beslut: Rektor 2018-01-29 Dnr: HDa 1.2-2018/168 Reviderad: 2019-06-18 Gäller tills vidare fr o m: 2018-03-01 Ersätter: Handläggningsordning

Läs mer

Vägledning för kontroll av arbets- och uppehållstillstånd

Vägledning för kontroll av arbets- och uppehållstillstånd Vägledning för kontroll av arbets- och uppehållstillstånd Denna vägledning med checklista ska underlätta hur en arbetsgivare ska kunna genomföra sin skyldighet att, innan en anställning påbörjas och under

Läs mer

Bedömningskriterier för finansiering av forskning vid HKR

Bedömningskriterier för finansiering av forskning vid HKR Forskningsnämnden Dnr: 2012-114-77 Fastställda: 2012-02-07 Reviderat 2014-03-18 Bedömningskriterier för finansiering av forskning vid HKR Bedömningskriterierna syftar till att säkerställa kvalitet och

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet: NATIONALEKONOMI

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet: NATIONALEKONOMI 1(6) Id: SLU ua 2016.3.2.1-2529 STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Forskning och utbildning på forskarnivå Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutsfattare: Nämnden för utbildning på forskarnivå (Fun-NJ) Avdelning/kansli:

Läs mer

Riktlinjer för antagning som oavlönad docent

Riktlinjer för antagning som oavlönad docent Riktlinjer för antagning som oavlönad docent Fastställd av Utbildnings- och forskningsnämnden 20-02-02 Reviderad 203-02-3 Reviderad 205-2-02 Reviderad 206-09-07 Dnr 20/76 Riktlinjer för antagning som oavlönad

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet: BIOLOGI

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet: BIOLOGI 1(5) SLU-ID: LTV 2015.3.2.1-1001 Fakulteten för landskapsarkitektur, trädgårdsoch växtproduktionsvetenskap STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Forskning och utbildning på forskarnivå Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutsfattare:

Läs mer

ANTAGNINGSORDNING FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ. Gäller från 12 maj 2014

ANTAGNINGSORDNING FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ. Gäller från 12 maj 2014 ANTAGNINGSORDNING FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ Gäller från 12 maj 2014 1 (5) Beslutsdatum: 2014-05-12 Beslutsfattare: Högskolestyrelsen Dokumentansvarig: Utbildnings- och forskningssektionen Dokumenttyp:

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet: FÖRETAGSEKONOMI

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet: FÖRETAGSEKONOMI 1(5) DNR: SLU sfak 2017.3.2.1-116 STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Forskning och utbildning på forskarnivå Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutsfattare: Fakultetsnämnden Avdelning/kansli: Fakulteten för skogsvetenskap

Läs mer

Genomförande av EG-direktivet om ett särskilt förfarande för tredjelandsmedborgares

Genomförande av EG-direktivet om ett särskilt förfarande för tredjelandsmedborgares Utbildningsutskottets betänkande 2007/08:UbU14 Genomförande av EG-direktivet om ett särskilt förfarande för tredjelandsmedborgares inresa och vistelse i forskningssyfte Sammanfattning I betänkandet behandlar

Läs mer

Administrativa chefer vid NJ-fakulteten

Administrativa chefer vid NJ-fakulteten Fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap Dekanus STYRANDE DOKUMENT SLU ID: SLU.ua 2016.1.1.1-2693 Sakområde: Organisation och beslutsstruktur Dokumenttyp: Delegationsordning/organisationsbeslut

Läs mer

Om FAS utlandsstipendier

Om FAS utlandsstipendier Om FAS utlandsstipendier FAS utlandsstipendier skall göra det möjligt för forskare inom FAS ansvarsområde att vistas vid en utländsk forskningsinstitution för forskning och vidare meritering. Syftet är

Läs mer

Årliga öppna utlysningen 2019 Steg 1

Årliga öppna utlysningen 2019 Steg 1 Årliga öppna utlysningen 2019 Steg 1 Utlysningen ska bidra till ökad kunskap inom Fortes ansvarsområden hälsa, arbetsliv och välfärd. Totalt avsätts omkring 300 miljoner kr för åren 2020 2023. Sista dag

Läs mer

Stipendium för fältarbete i utvecklingsland inför examensarbete på grund- eller avancerad nivå

Stipendium för fältarbete i utvecklingsland inför examensarbete på grund- eller avancerad nivå Stipendium för fältarbete i utvecklingsland inför examensarbete på grund- eller avancerad nivå Inom ramen för SIDA: s program Minor Field Studies (MFS) kan Högskolan Dalarna erbjuda stipendier på 25 000

Läs mer

Ansökan om uppehållskort

Ansökan om uppehållskort 144011 Inkom Migrationsverket Ansökan om uppehållskort Dossiernummer Signatur Denna blankett ska användas av dig som inte är medborgare i en EU/EES stat men är familjemedlem till en EU/EESmedborgare. Är

Läs mer

Handläggningsordning för mobilitets- och samarbetsprojekt inom Erasmus+

Handläggningsordning för mobilitets- och samarbetsprojekt inom Erasmus+ [Subject] 1 (av 4) Dokumenttyp: Beslutsdatum: Beslutande: Giltighetstid: Dokumentansvarig: Diarienummer: Version: Revisionsdatum: Handläggningsordning och granskningsunderlag 2016-02-01 Rektor Maria English

Läs mer

Ansökan för au pair (CH) om:

Ansökan för au pair (CH) om: Plats för foto Inkom Migrationsverket Inkom utlandsmyndighet År, månad, dag Ansökan för au pair (CH) om: Uppehållstillstånd Dossiernummer Sign Ärendenummer Arbetstillstånd Information om vad som krävs

Läs mer

HANDLÄGGNINGSRUTIN FÖR TILLGODORÄKNANDE AV KURS ELLER DEL AV KURS, GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ, INSTITUTIONEN FÖR MEDICIN

HANDLÄGGNINGSRUTIN FÖR TILLGODORÄKNANDE AV KURS ELLER DEL AV KURS, GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ, INSTITUTIONEN FÖR MEDICIN STYRDOKUMENT G 2015/571 HANDLÄGGNINGSRUTIN FÖR TILLGODORÄKNANDE AV KURS ELLER DEL AV KURS, GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ, INSTITUTIONEN FÖR MEDICIN Beslutsfattare Handläggare Linda Forsberg, institutionen

Läs mer

Checklistor och exempel för studieintyg gällande studier på forskarnivå (doktorandstudier)

Checklistor och exempel för studieintyg gällande studier på forskarnivå (doktorandstudier) Checklistor och exempel för studieintyg gällande studier på forskarnivå (doktorandstudier) Vid förslag om ändringar i detta dokument kontakta Migrationsverket via e-post markus.filipsson@migrationsverket.se

Läs mer

Ansökan om tillstånd att arbeta i Sverige för dig som befinner dig utanför Sverige Fylls i av Migrationsverket/UM

Ansökan om tillstånd att arbeta i Sverige för dig som befinner dig utanför Sverige Fylls i av Migrationsverket/UM 148011 Inkom utlandsmyndighet Inkom Migrationsverket Ansökan om tillstånd att arbeta i Sverige för dig som befinner dig utanför Sverige Fylls i av Migrationsverket/UM Dossiernummer Signatur Denna blankett

Läs mer

Anvisning för regeringsuppdrag

Anvisning för regeringsuppdrag Universitetsdirektören BESLUT SLU ID: SLU.ua.2019.1.1.1-2643 2019-06-20 Sändlista Beslut Universitetsdirektören beslutar att fastställa anvisning för regeringsuppdrag vid SLU i enlighet med bilaga till

Läs mer

2 (5) 2. Gällande rätt m.m.

2 (5) 2. Gällande rätt m.m. 2 (5) International Cities of Refuge Network (ICORN)är fristädernas nätverk. ICORN är en medlemsorganisation som utgörs av fristäderna själva. Organisationen har sitt säte i Norge. Fristaden och ICORN

Läs mer

uppehållstillstånd för fristadskonstnärer

uppehållstillstånd för fristadskonstnärer BFD12 080926 1 (5) Rättsavdelningen 2015-05-12 SR 19/2015 Rättsligt ställningstagande angående uppehållstillstånd för fristadskonstnärer 1. Bakgrund Med fristadskonstnärer avses här konstnärliga utövare

Läs mer

Riktlinjer för resursfördelning till utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Riktlinjer för resursfördelning till utbildning på grundnivå och avancerad nivå STYRANDE DOKUMENT SLU ID: SLU.ua 2017.1.1.1-3249 Sakområde: Utbildning på grundnivå och avancerad nivå samt Budgetar, anslagsfördelning och verksamhetsuppdrag Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutsfattare: Styrelsen

Läs mer