Rådhus Skåne rum :30-16:00

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rådhus Skåne rum :30-16:00"

Transkript

1 1 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne rum :30-16:00 Ulf Persson (C) Ordförande Ludvig Ceimertz (M) vice ordförande Fredrik Winberg (S) ande Mahmood Nareman (S) Johan Kronbäck (S) ersätter Gunilla Färm (S) Ann-Catrin Norrfall (S) ersätter Rebecka Tollgren (S) Lars Fernström (L) Roland Alvinsson (L) Carl-Henrik Henriz (MP) ersätter Magnus Englund (M) Jens Andersson (SD) Niclas Laudén (SD) Gun Lundberg (S) tom kl: 14:15 Leino Svensson (SD) Tommy Danielsson, Förvaltningschef Cecilia Hammarberg, Avdelningschef Ulrika Hedlund Ekolog Gabriella Lundmark Miljö/hälsoinspektör Erik Hallin Miljö/hälsoinspektör Peter Osgyani Enhetschef Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lina Siggelow Miljö/hälsoinspektör Ludvig Ceimertz Justeringens tid och plats Sekreterare... Paragrafer Lotta Wedin Ordförande.. Ulf Persson Justerare.. Ludvig Ceimertz ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. Styrelse/Nämnd Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Underskrift... Lotta Wedin

2 2 1 (1) MHN 82 Delgivningar december godkänner redovisning av inkomna delgivningar. 1. Åklagaremyndigheten, UNDERRÄTTELSE , kammaråklagaren, riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål har fattat beslut att förundersökningen i ärende gällande tillsynsärende av egenkontroll avseende produktionsvolymer 2016 för Lyckeby Starch AB läggs ned. Brottet har begåtts av oaktsamhet och kan inte antas förandleda någon annan påföljd än böter. 2. Länsstyrelsen Skåne, , överklagande av kommuns beslut om förbud att släppa ut spillvatten till avloppsanläggning på fastigheten Ugerups Säteri 1:17. Länsstyrelsen upphäver det överklagade beslutet och återförvisar ärendet till miljö- och hälsoskyddsnämnden för vidare handläggning och nytt beslut 3. Länsstyrelsen Skåne, BESLUT, , ändring av villkor gällande buller, i villkor 5 i gällande tillståndbeslut för Geveko Markings Sweden AB. 4. Länsstyrelsen Skåne, BESLUT, , upphävande av tillstånd enligt miljöbalken för djurhållning omfattande nötkreatur och slaktssvinsplatser på fastigheten Karsholm 1:4, på sökandes begäran.

3 3 MHN 83 Delegeringslista rapport oktober beslutar att godkänna redovisningen av delegeringsbeslut på miljö- och hälsoskyddsavdelningen till och delegerade alkoholhandläggningsbeslut under tiden till och med Redovisning av gjorda delegeringsbeslut på miljö- och hälsoskydds-avdelningen till och delegerade alkoholhandläggningsbeslut under tiden till och med Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningens förslag till Miljö- och hälsoskyddsnämnden beslutar att godkänna redovisningen av delegeringsbeslut på miljö- och hälsoskyddsavdelningen till och delegerade alkoholhandläggningsbeslut under tiden till och med sunderlag Redovisning av gjorda delegeringsbeslut 1 (1)

4 4 1 (2) MHN 84 Ansökan om tillstånd till miljöfarligt verksamhet, Swerock AB Änr MHN 2015/1460 yttrar sig i enlighet med miljö- och hälsoskyddsavdelningens tjänsteutlåtande Swerock AB ansöker om tillstånd enligt miljöbalken för täktverksamhet med uttag av berg och morän på fastigheterna Skepparslöv 7:10 och 26:8 samt Nyboholm 2:2 i Kristianstads kommun. Ansökan avser ett totalt uttag av 12 miljoner ton berg, med ett maximalt årligt uttag av ton, samt ett totalt uttag av 1,5 miljoner ton morän med ett maximalt årligt uttag av ton. Bolaget yrkar att tillståndet ska gälla i 20 år. tillstyrker ansökan, men anser att några av de villkor, bland annat gällande vibrationer och luftstötvåg, som föreslås av bolaget bör skärpas för att hamna i nivå med andra jämförbara verksamheter i Kristianstads kommun och för att minimera risken för störningar för närboende. Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningens förslag till yttrar sig i enlighet med miljö- och hälsoskyddsavdelningens tjänsteutlåtande

5 5 sunderlag Miljö- och hälsoskyddsavdelningens tjänsteutlåtande Karta över täktområdet 2 (2)

6 6 MHN 85 Miljösanktonsavgift enligt förordningen om bekämpningsmedel Änr MHN 2018/1660 beslutar att begära utdömande av en miljösanktionsavgift om kronor av AB Kristianstads Golfbana, Box 41, Åhus, Anledningen är att AB Kristianstads Golfbana yrkesmässigt har använt växtskyddsmedel utan tillstånd. Avgiften ska betalas enligt särskild betalningsuppmaning från kammarkollegiet. et fattas med stöd av 1 kap. 1 förordning (2012:259) om miljösanktionsavgifter med hänvisning till 8 kap. 10. Detta beslut kan överklagas hos mark- och miljödomstolen. AB Kristianstads Golfbana yrkesmässigt har använt växtskyddsmedel utan tillstånd. Enligt SFS 2014:425 2 kap 40 krävs det tillstånd för yrkesmässig användning av växtskyddsmedel på golfbanor. Giltigt tillstånd för verksamheten finns men alla växtskyddsmedel som brukats av verksamhetsutövaren under 2018 var inte med i ansökan och omfattades därmed inte i gällande tillstånd. Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningens förslag till Miljö- och hälsoskyddsnämnden beslutar att begära utdömande av en miljösanktionsavgift om kronor av AB Kristianstads Golfbana, Box 41, Åhus, Anledningen är att AB Kristianstads Golfba- 1 (2)

7 7 na yrkesmässigt har använt växtskyddsmedel utan tillstånd. Avgiften ska betalas enligt särskild betalningsuppmaning från kammarkollegiet. et fattas med stöd av 1 kap. 1 förordning (2012:259) om miljösanktionsavgifter med hänvisning till 8 kap. 10. Detta beslut kan överklagas hos mark- och miljödomstolen. sunderlag Miljö- och hälsoskyddsavdelningens tjänsteutlåtande (2)

8 8 MHN 86 Verksamhetsrapport tredje tertialet 2018 Änr MHN 2018/888 beslutar att godkänna verksamhetsrapporten enligt tjänsteutlåtande och bilagorna gällande uppföljning av styrkortsmål och särskilda prioriteringar. fastställde verksamhetsplanen för Den här rapporten utgör avstämning mot planen i mitten av november med prognos för helår. Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningens förslag till Miljö- och hälsoskyddsnämnden beslutar att godkänna verksamhetsrapporten enligt tjänsteutlåtande och bilagorna gällande uppföljning av styrkortsmål och särskilda prioriteringar. sunderlag Miljö- och hälsoskyddsavdelningens tjänsteutlåtande Styrkortsuppföljning Uppföljning av särskilda prioriteringar 1 (1)

9 9 MHN 87 Ekonomisk prognos tom oktober 2018 Änr MHN 2018/344 godkänner månadsrapporten för oktober Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen, miljö- och hälsoskyddsnämndens verksamhetsområde redovisar ekonomiskt utfall efter oktober månad och helårsprognos för Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningens förslag till Miljö- och hälsoskyddsnämnden godkänner månadsrapporten för oktober sunderlag Tjänsteutlåtande: Prognos (1)

10 10 MHN 88 Upphandling av nytt verksamhetsystem Änr MHN 2018/1530 beslutar att avtal för nytt verksamhetssystem ska skrivas med Prosonagruppen AB (orgnr ) avseende systemet Castor, enligt vad som har lagts fram vid upphandlingen och gällande regler för offentlig upphandling. är för sitt tillsynsarbete beroende av ett verksamhetssystem som möjliggör bl.a. registerhållning för olika typer av tillsynsobjekt och ärenden. Nuvarande verksamhetssystem är föråldrat och behöver bytas ut. beslutade därför i verksamhetsplanen för 2018 att en upphandling av nytt system skulle genomföras. Nämnden har också fått tilläggsanslag i en investeringsbudget för att bekosta inköp av system upp till 1,5 miljoner. Under 2018 har upphandlingen genomförts med intern projektledare och stöd av upphandlingsenheten liksom flera expertkompetenser inom olika områden, bl.a. IT och juridik. Två anbud inkom och utvärderades, men ett anbud föll bort under utvärderingen p.g.a. att alla skall-krav i förfrågningsunderlaget inte uppfylldes. Detta var också det anbud som var sämst i utvärderingen med avseende på kostnad, uppfyllande av bör-krav och användbarhetstest. Efter genomförd utvärdering fattades ett tilldelnings-beslut till Prosonagruppen för det mest verksamhetsmässiga och ekonomiskt fördelaktiga anbudet. 1 (2)

11 11 Miljö- och hälsoskyddsavdelningen är nöjd med resultatet av upphandlingen och föreslår nämnden att godkänna att avtal skrivs med Prosonagruppen för systemet Castor. Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningens förslag till Miljö- och hälsoskyddsnämnden beslutar att avtal för nytt verksamhetssystem ska skrivas med Prosonagruppen AB (orgnr ) avseende systemet Castor, enligt vad som har lagts fram vid upphandlingen och gällande regler för offentlig upphandling. sunderlag Miljö- och hälsoskyddsavdelningens tjänsteutlåtande Förfrågningsunderlag Kravspecifikation Prisbilaga 2 (2)

12 12 MHN 89 Förbud mot utsläpp av avloppsvatten på fastigheten Huaröd 5:34 Änr MHN 2017/966 beslutar att förbjuda fastihetsägaren vid ett vite om kr, att från och med släppa ut spillvatten från WC och BDT till den bristfälliga avloppsanläggningen på fastigheten Huaröd 5:34 i Kristianstads kommun. et meddelas med stöd av 26 kap. 9 och 14 och med hänvisning till 9 kap. 7 och 2 kap. 3 Miljöbalken (1998:808). Vid miljö- och hälsoskyddsavdelningens inspektion av fastigheten Huaröd 5:34 avlopp konstaterades brister. Anläggningens ålder är okänd, men troligen är den utförd på 60-talet och utgörs av två enkammarbrunnar med utsläpp till stenkista. Den 29 maj 2017 beslutade miljö- och hälsoskyddsavdelningen att förbjuda utsläpp av avloppsvatten, då det trots påminnelse inte skickats in någon ansökan. Till sist inkom ansökan och tillstånd för att anlägga nytt avlopp meddelades. Efter förnyad kontroll har det visat sig att avloppet, trots ansökan och tillstånd, inte åtgärdats. Mot bakgrund av det utsläpp av avloppsvatten som idag sker och de risker som det innebär för miljön och människors hälsa, är det befogat att med vite förbjuda fortsatt utsläpp. 1 (2)

13 13 Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningens förslag till Miljö- och hälsoskyddsnämnden beslutar att förbjuda fastighetsägaren vid ett vite om kr, att från och med släppa ut spillvatten från WC och BDT till den bristfälliga avloppsanläggningen på fastigheten Huaröd 5:34 i Kristianstads kommun. et meddelas med stöd av 26 kap. 9 och 14 och med hänvisning till 9 kap. 7 och 2 kap. 3 Miljöbalken (1998:808). sunderlag Miljö- och hälsoskyddsavdelningens tjänsteutlåtande (2)

14 14 1 (2) MHN 90 Förbud mot utsläpp av avloppsvatten på fastigheten Hörröd 11:16 Änr MHN 2017/912 beslutar att förbjuda fastighetsägare vid ett vite om kr, att från och med släppa ut spillvatten från WC och BDT till de bristfälliga avloppsan-läggningarna på fastigheten Hörröd 11:16 i Kristianstads kommun. et meddelas med stöd av 26 kap. 9 och 14 och med hänvisning till 9 kap. 7 och 2 kap. 3 Miljöbalken (1998:808). Vid miljö- och hälsoskyddsavdelningens inspektion av fastigheten Hörröd 11:16 avlopp 22 oktober 2013 konstaterades brister. Anläggningens ålder är okänd, men troligen är den utförd på 60-talet och utgörs av två avlopp där WC går till två enkammarbrunnar med utsläpp i stenkista och bad-, disk- och tvättavloppsvatten leds via enkammarbrunn till en sjunkbrunn. Den 17 maj 2017 beslutade miljö- och hälsoskyddsavdelningen att förbjuda utsläpp av avloppsvatten, då det trots påminnelser inte skickats in någon ansökan. Trots detta har ingen ansökan om tillstånd att anordna ett nytt avlopp inkommit till miljö- och hälsoskyddsavdelningen. Mot bakgrund av det utsläpp av avloppsvatten som idag sker och de risker som det innebär för miljön och människors hälsa, är det befogat att med vite förbjuda fortsatt utsläpp.

15 15 2 (2) Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningens förslag till beslutar att förbjuda fastighetägaren vid ett vite om kr, att från och med släppa ut spillvatten från WC och BDT till de bristfälliga avloppsanläggningarna på fastigheten Hörröd 11:16 i Kristianstads kommun. et meddelas med stöd av 26 kap. 9 och 14 och med hänvisning till 9 kap. 7 och 2 kap. 3 Miljöbalken (1998:808). sunderlag Miljö- och hälsoskyddsavdelningens tjänsteutlåtande

16 16 MHN 91 Nedsättning av årlig kontrolltid, Kristianstad Barnomsorg AB Änr MHN 2017/1766 beslutar med stöd av förordning (2006:1166) om avgifter för offentlig kontroll av livsmedel 10, samt enligt 15 i kommunal taxa för miljö- och hälsoskyddsnämnden, att fastställa den årliga kontrolltiden till 1,5 timme/år för Kristianstad Barnomsorg AB, Det finns situationer när riskklassningsmodellen för en specifik anläggning inte ger en rättvisande bild av kontrollbehovet och där det kan finnas skäl att öka eller minska kontrolltiden. Miljö- och hälsoskyddsavdelningen bedömer att 3,5 timmars kontroll/år inte är motiverat på verksamheten Kristianstad Barnomsorg AB utifrån den verksamhet som bedrivs och det kontrollbehov det alstrar. Kontrolltiden bör reduceras till 1,5 timme/år. Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningens förslag till Miljö- och hälsoskyddsnämnden beslutar med stöd av förordning (2006:1166) om avgifter för offentlig kontroll av livsmedel 10, samt enligt 15 i kommunal taxa för miljö- och hälsoskyddsnämnden, att fastställa den årliga kontrolltiden till 1,5 timme/år för Kristianstad Barnomsorg AB, sunderlag Miljö- och hälsoskyddsavdelningens tjänsteutlåtande (1)

17 17 hälsoskyddsnämnden MHN 92 Informationspunkter Projekt Blodiga Burgare Delredovisning om avfallskontroll Slutredovisat LONA-projekt om Hanöbukten Kommande försäljningsförbud på tobaksverksamhet godkänner redovisning av informationer. 1 (1)

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö och hälsoskyddsnämnden 2018-04-12 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne rum 109 kl. 13:30-16:00 ande Ulf Persson (C) ordförande Ann-Catrin Arvidsson (S) ersätter Fredrik Winberg

Läs mer

Johan Kronbäck (S) Katharina Weber (C) Tommy Danielsson Förv chef Cecilia Hammarberg Avd.chef Malin Nilsson Avd.chef Mona Sjöberg Ekonom

Johan Kronbäck (S) Katharina Weber (C) Tommy Danielsson Förv chef Cecilia Hammarberg Avd.chef Malin Nilsson Avd.chef Mona Sjöberg Ekonom Miljö- och hälsoskyddsnämnden Plats och tid 2017-01-26 Rådhus Skåne rum 310 kl. 08:30-16:00 1(11) Beslutande Ulf Persson (C) ordförande Ludvig Ceimertz(M) vice ordförande Ann-Catrin Arvidsson (S) ersätter

Läs mer

Rådhus Skåne rum :30-15:30

Rådhus Skåne rum :30-15:30 1 Plats och tid Rådhus Skåne rum 109 13:30-15:30 Ulf Persson (C) ordförande Helen Persson (S) vice ordförande Bengt Molin (M) ande Simon Lennartsson (M) Britt-Marie Hansson (L) Nils-Arne Thuresson (KD)

Läs mer

Information om inkomna delgivningar

Information om inkomna delgivningar KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 MHN 2017/42 Information om inkomna delgivningar 1. BEDÖMNING/BESLUT, den 2017-05-23, yttrande gällande ansökan om tillstånd till miljöfarlig verksamhet, slakteri

Läs mer

Mahmood Nareman (S) Gunilla Färm (S) Anders Nilsson (SD) ersätter Rebecka Tollgren (S)

Mahmood Nareman (S) Gunilla Färm (S) Anders Nilsson (SD) ersätter Rebecka Tollgren (S) KRISTIANSTADS KOMMUN Miljö- och hälsoskyddsnämnden 2018-01 -25 Plats och tid Rådhus Skåne mm 109 kl. 13:30-15:15 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Lars Femström (L) ersätter Ulf Persson (C) ordbrande Carl-Hemik

Läs mer

Information om inkomna delgivningar

Information om inkomna delgivningar KRISTIANSTADS KOMMUN 2 MHN 2017/50 Information om inkomna delgivningar Miljö- och hälsskyddsnämnden godkänner redovisning av inkomna delgivningar. Inkomna delgivningar 1. Mark- och miljööverdomstolens

Läs mer

Information om inkomna delgivningar

Information om inkomna delgivningar KRISTIANSTADS KOMMUN 2 MHN 2017/21 Information om inkomna delgivningar 1. DOM, den 2017-02-21 med ändring av Länsstyrelsens i Skånes beslut upphäver mark- och miljödomstolen villkor 13, i det överklagade

Läs mer

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö och hälsoskyddsnämnden 2018-08-23 1 (1) Plats och tid Rådhuset Skåne rum 310 kl. 13:30-15:15 Beslutande Ulf Persson (C) Ludvig Ceimertz (M) Fredrik Winberg (S) ordförande vice

Läs mer

Information om inkomna delgivningar

Information om inkomna delgivningar 2 MHN 2016/ 45 Information om inkomna delgivningar 1. BESLUT OM AVSLAG; Länsstyrelsen avslår ett överklagande av beslut om föreläggande och förbud som Miljö- och beslutade den 151124, gällande inomhusmiljö

Läs mer

Information om inkomna delgivningar

Information om inkomna delgivningar 2 MHN 2016/53 Information om inkomna delgivningar 1. UPPHÄVER BESLUT; Länsstyrelsen upphäver det överklagande beslutet och visar ärendet åter till Miljö- och för vidare handläggning och nytt beslut. Ärendet

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Miljö- och hälsoskyddsnämnden

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Miljö- och hälsoskyddsnämnden 1(18) Plats och tid Rådhus Skåne rum 310 kl. 13:30-16:00 Beslutande Övriga närvarande Ulf Persson (C) ordförande Ludvig Ceimertz(M) vice ordförande Ann-Catrin Arvidsson (S) ersätter Linnea Sjögren (S)

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Miljö- och hälsoskyddsnämnden

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Miljö- och hälsoskyddsnämnden KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(21) Plats och tid Rådhus Skåne kl. 13.30 14:40 Beslutande Övriga närvarande Ulf Persson (C) ordförande Agnes Skyman (M) vice ordförande Linnea Sjögren (S) Mahmood

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, kl. 17:50-17:55. ande Heléne Fritzon (S) Ulf Persson (C) Carl-Henrik Nilsson (SD) Anders Svensson (S) Ruzica Stanojevic (V) Pierre Månsson (L) Peter

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. Plats och tid Rådhus Skåne, Kristianstad, kl. 09.00-12.30 rum 101 SAMMANTRÄDESPROT OKOLL 1 (1) ande Göran Sevebrant, ordförande Göran Wagermark Lisbeth Göransson Bill Nilsson Gunnar Svensson Fredrik Berndt,

Läs mer

Ledamöter. Susanne Råbius (MP) Marcus Gyllenstolpe (M) Sofia Inlund (S) Othmar Nekham (C) Ersättare

Ledamöter. Susanne Råbius (MP) Marcus Gyllenstolpe (M) Sofia Inlund (S) Othmar Nekham (C) Ersättare Protokoll 1 Miljö- och hälsoskyddsnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-21 Sammanträdestid 13:00-16:00 Ledamöter Ersättare Bengt Hackberg (S), Ordförande Ninni Gustavsson (M), Vice Ordförande Isabell Leoson

Läs mer

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö och hälsoskyddsnämnden 2018-06-14 1 (1) Plats och tid Rådhuset Skåne rum 109 kl. 13:30-15:45 ande Ulf Persson (C) ordförande Mahmood Nareman (S) Ludvig Ceimertz (M) vice ordförande

Läs mer

Information om inkomna delgivningar

Information om inkomna delgivningar KRISTIANSTADS KOMMUN 2 MHN 2017/68 Miljö- och hälsskyddsnämnden godkänner redovisning av inkomna delgivningar. Information om inkomna delgivningar 1. DOM, den 2017-09-19, ansökan om utdömande av vite.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Konserthuset i Växjö kl. 09:00 ande Sven Nilsson (C) ordförande Jesper Persson (M) v ordförande Agneta Wandefors-Hörström (S) Bo Ericsson (M) Elek Oksenfeld (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset Fyrkanten kl 13:00 ande Bengt Ek (S) ordförande Stig Sjölund (S) vice ordförande Jonas Vikström (S) Margit Johansson (S) Catrin Gisslin (MP) Håkan Johansson (M) Jeanette

Läs mer

Information om inkomna delgivningar

Information om inkomna delgivningar KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 MHN 2017/ Information om inkomna delgivningar 1. DOM, den 2017-04-18, Mark- och miljödomstolen undanröjer det överklagade beslutet och återförvisar ärendet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Samhällsbyggnadsnämnden 2015-10-13 115 (126) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, tisdagen den 13 oktober 2015, kl. 17.00-17.45 Beslutande Övriga deltagande Leif Skeppstedt (S) ordf Göran Axelsson (M) tjänstg

Läs mer

Mats Melin byggnadsinspektör Sofi Hjelte miljö- och hälsoskyddsinspektör Lena Högfeldt sekreterare

Mats Melin byggnadsinspektör Sofi Hjelte miljö- och hälsoskyddsinspektör Lena Högfeldt sekreterare 1(11) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 14:00-15.30 Beslutande Britt Marie Öjstrand (M) ordförande Patric Carlsson (V) Bo Guldbrandsson (S) ersättare för Jan-Erik Nilsson

Läs mer

Centrala Vattenverket Kristianstad kl. 12:50 16:00

Centrala Vattenverket Kristianstad kl. 12:50 16:00 Plats och tid Centrala Vattenverket Kristianstad kl. 12:50 16:00 ande Sven Nilsson (C) Jesper Persson (M) Agneta Wandefors-Hörström (S) Bo Ericsson (M) Elek Oksenfeld (S) Sven-Ove Reimers (SD) Ewa Linder

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Miljö- och hälsoskyddsnämnden

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Miljö- och hälsoskyddsnämnden KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(20) Plats och tid Rådhus Skåne rum 109 kl. 13:30-16.00 Beslutande Ulf Persson (C) ordförande Carl-Henrik Henriz (MP) ersätter Ludvig Ceimertz (M) Fredrik Winberg(S)

Läs mer

Information om inkomna delgivningar

Information om inkomna delgivningar KRISTIANSTADS KOMMUN 2 MHN 2017/79 Miljö- och hälsskyddsnämnden godkänner redovisning av inkomna delgivningar. Information om inkomna delgivningar 1. Mark- och miljööverdomstolen, PROTOKOLL, den 2017-10-31,

Läs mer

Lisbeth Holmqvist (S) ordf. Monica Phil (C) Anita Thörn von Rosen (MP) John-Erik Pettersson (M) vice ordf. Håkan Karlsson (S)

Lisbeth Holmqvist (S) ordf. Monica Phil (C) Anita Thörn von Rosen (MP) John-Erik Pettersson (M) vice ordf. Håkan Karlsson (S) 1(9) Plats och tid Sammanträdesrummet Salen vån 1 Alvesta 2015-10-12 kl. 13.30-16.00 Justerade paragrafer 37--40 Beslutande Lisbeth Holmqvist (S) ordf. Monica Phil (C) Anita Thörn von Rosen (MP) John-Erik

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid C4-huset, sammanträdeslokal 5:5 13:30 16.45 ande Radovan Javurek (FP) Katarina Honoré (S) Ewa Jakobsen (M) Magnus Carlsson (M) Eva-Lotte Campbell (FP) Christina

Läs mer

Sammanträdesdatum Bo Ericsson (M) ... ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

Sammanträdesdatum Bo Ericsson (M) ... ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. 1 Plats och tid Rådhus Skåne rum 310 kl: 09:00 ande Sven Nilsson (C) Jesper Persson (M) Agneta Wandefors-Hörström (S) Bo Ericsson (M) Elek Oksenfeld (S) Sven-Ove Reimers (SD) Ewa Linder (S) Sven-Åke Hannevind

Läs mer

1 (1) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden Plats och tid. Rådhus Skåne rum 310 kl: 09: kl 09:00 C4 Teknik

1 (1) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden Plats och tid. Rådhus Skåne rum 310 kl: 09: kl 09:00 C4 Teknik 1 1 (1) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-10-26 Tekniska nämnden Plats och tid Rådhus Skåne rum 310 kl: 09:00 ande Sven Nilsson (C) Jesper Persson (M) Ewa Linder (S) Sven-Åke Hannevind (SD) Agneta Wandefors-Hörström

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden 14 (28) Plats och tid Kommunhuset, Hjälmaren Vingåker, tisdag den 19 februari kl 17,00 18,40 Beslutande ledamöter Robert Davidsson (C), ordförande Roger Larsson (M), Vice ordförande Leif Skeppstedt (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (13) Plats och tid Stadshuset Vetlanda, kl. 14.00 15.00 ande Ledamöter Lena Hållinder Berglund (S) Åke Karlsson (S) Mikael Swahn (S) Kjell Åke Nottemark (M) ordf Håkan Thydén (C) 1:e

Läs mer

Rådhus Skåne rum 310, kl. 10:00-11:10.

Rådhus Skåne rum 310, kl. 10:00-11:10. 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne rum 310, kl. 10:00-11:10. Beslutande Peter Johansson (M) Anders Tell (S) Carl-Henrik Nilsson (SD) Pierre Månsson (L) Katarina Honoré (S) Annelie Fälth Simonsson (SD) Karl

Läs mer

Ero Ahola (S) Othmar Nekham (MP) Ordföranden samt Håkan Nylander. Underskrifter Sekreterare... Per-Ola Svensson

Ero Ahola (S) Othmar Nekham (MP) Ordföranden samt Håkan Nylander. Underskrifter Sekreterare... Per-Ola Svensson Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2015-02-11 Sammanträdestid Miljö- och hälsoskyddsnämnden Närvarande Ledamöter Ingemar Johansson (C), ordförande Bengt Hackberg (S), vice ordförande Håkan Nylander (M) Peter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1(10) Plats och tid Beslutande Ersättare Miljö- och byggförvaltningen, i samband med nämndens resa Kl. 09.30-11.00 Inga-Lill Engdahl (C) Kjell Åke Nottemark (M) ordf Sten Johansson (M)

Läs mer

M i l j ö ö v e r d o m s t o l e n MÖD 2009:21

M i l j ö ö v e r d o m s t o l e n MÖD 2009:21 M i l j ö ö v e r d o m s t o l e n MÖD 2009:21 Målnummer: M390-09 Avdelning: 13 Avgörandedatum: 2009-10-15 Rubrik: Lagrum: Miljösanktionsavgift för avloppsanordningar ----- Hinder mot att ta ut miljösanktionsavgifter

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Ulf Persson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Svensson (S) Roland Månsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Ulf Persson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Svensson (S) Roland Månsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-22 1 (13) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.15-15.55 Beslutande Ledamöter Kenneth Wåhlund, ordförande, (S) Gerd Karlsson (S) Stefan Åström (S) Eva Svensson (S) Mats Johansson (S) Eva

Läs mer

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S)

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S) Tid och plats 10 april 2019, kl. 08:30-12:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 75-81 Utses att justera Linda Friberg ande Ledamöter Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) 2018-08-28 Miljö- och konsumentnämnden Sammanträdesprotokoll 89-100 Sammanträdesdatum 28 augusti 2018 Plats och tid Port-Anders gata 3, T3, kl 14:30-15:20 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

HERTSÅNGER 2:22- Förslag till beslut om förbud med vite för utsläpp av WC-vatten

HERTSÅNGER 2:22- Förslag till beslut om förbud med vite för utsläpp av WC-vatten Dnr: 2014/0229-12 HERTSÅNGER 2:22- Förslag till beslut om förbud med vite för utsläpp av WC-vatten Förslag till beslut Samhällsbyggnadschef föreslår Allmänna utskottet att enligt delegationspunkt M. 10.4

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Miljönämnden 2018-04-25 1 Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Malung, kl.13:00-16:00 Lars-Göran Gustafsson (S), ordförande Hans Lind (M) Bertil Helmersson (V) Mikael Östling

Läs mer

Sammanträdesdatum Marie Färm, kanslichef Eva Mårtensson, kommunikationschef

Sammanträdesdatum Marie Färm, kanslichef Eva Mårtensson, kommunikationschef 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, kl. 10:00-10:45. Beslutande Anders Tell (S) Katarina Honoré (S) Peter Johansson (M) Anders Svensson (S) Lena Holst (C) Niclas Nilsson (SD) Tjänstgörande ersättare Övriga

Läs mer

Sammanträdesdatum Bo Ericsson (M) ... ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

Sammanträdesdatum Bo Ericsson (M) ... ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. Plats och tid Hörsalen Naturum kl. 14:00 16:30 ande Sven Nilsson (C) Jesper Persson (M) Agneta Wandefors-Hörström (S) Bo Ericsson (M) Elek Oksenfeld (S) Sven-Ove Reimers (SD) Catarina Palmblad (S) Ulf

Läs mer

Plats och tid: Grå, , kl. 14:00-17:00

Plats och tid: Grå, , kl. 14:00-17:00 Plats och tid: Grå, 2019-03-21, kl. 14:00-17:00 Beslutande: Ersättare: Staffan Broddesson (C) Anders Davidsson (M) Torgny Handreck (S) Jan-Eric Andersson (KD) Jessica Klingvall (S) Anne-Marie Lindén (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Skölden Kommunhuset, plan 1, kl. 19:00 20:00 Gill Brodin (C), ordförande Lars Lagerdahl (M), vice ordförande Abir Karademir (S), andre vice ordförande Gunnar

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, kl. 16:00-16:20. Beslutande Pierre Månsson (FP) Kalle Heise (MP) Dan Berger (S) Fredrik Axelsson (M) Heléne Fritzon (S) Niclas Nilsson (SD) Ewa Wemby

Läs mer

Rådhus Skåne, Plan 1, rum :30-09:30

Rådhus Skåne, Plan 1, rum :30-09:30 1 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, Plan 1, rum 111 08:30-09:30 Beslutande Sven-Gunnar Linné (S) Janita Bergkvist (S) Nils-Arne Bidsell (L) Franc Krizanec (M) Ann-Christin Persson (S) Kerstin Brangefors

Läs mer

PROTOKOLL Tekniska nämnden

PROTOKOLL Tekniska nämnden sid 1 av 6 Plats och tid Årydssalen, klockan 13:15 - Beslutande: Mats Dahlbom Ordförande (C) Katrin Johansson Vice ordf (S) Lars Hasselgren Ledamot (M) Tor Billing Ledamot (SD) Stig Johansson Ledamot (S)

Läs mer

Rebecka Bäck, plan- och byggchef Annelie Vestergren, miljöchef Mari Bäckström, nämndsekreterare

Rebecka Bäck, plan- och byggchef Annelie Vestergren, miljöchef Mari Bäckström, nämndsekreterare 1(6) Plats och tid Carl August-rummet, onsdagen den 26 oktober 2016 kl 08:00-08:30 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Per-Arne Hagby (C), ordförande Jonny Stålknapp (KD), vice ordförande

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 64

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 64 64 Plats och tid Kommunhuset, Björnkullasalen kl 19.00 - ande Persson, Reino (s) ordf. 70-77 Friberg, Gun (s) 1:e vice ordf. 70-77 Saraljic, Nihad (m) 70-77 Eriksson, Lennart (s) 70-77 Andersson, Lena

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden 16 (29) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, Hjälmaren tisdag den 20 mars kl 17,00-18,00 Beslutande ledamöter Leif Skeppstedt (S), ordförande Robert Davidsson (C) Lars-Ove Winberg (C ) Monica Granström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens Arbetsutskott 2012-11-28 1 (1) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad 10:00-11.40 Beslutande Fredrik Axelsson (M) Heléne Fritzon (S) Pierre Månsson (FP) Anders

Läs mer

Delphisalen, Högskolecentrum i Arboga kl

Delphisalen, Högskolecentrum i Arboga kl Förbundsdirektion 2019-08-29 Plats och tid ande Delphisalen, Högskolecentrum i Arboga kl.14.00-15.05 Gunilla A.Aurusell (S), ordförande, Kungsör Urban Dahlgren (S), Kungsör Petter Westlund (C), Kungsör

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl. 13-13.50 Ledamöter Övriga närvarande Robert Beronius (L) (ordförande) Ganimete Kalludra

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid C4-huset, sammanträdeslokal 5:5 13:30 17.00 ande Radovan Javurek (FP) Katarina Honoré (S) Ewa Jakobsen (M) Qalinle Dayib (C) Elisabeth Jörgensen (MP) Tommy Nilsson

Läs mer

LYSEKI LS. mmm. se KOMMUN

LYSEKI LS. mmm. se KOMMUN LYSEKI LS mmm se KOMMUN a LYSEKILS KOMMUN återrapportering svar Sotenäs kommun mmm-lars. LYSEKILS KOMMUN Miljönämnden i mellersta Bohuslän Sammanträdesprotokoll 2013-10-28 57-69 MN 58 Meddelande Länsstyrelsens

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, Plan 1, Rum 107 14:00 ande Leif Rülf Leif G Nilsson Ersättare Gunnar Elvingsson Fackliga Marianne Kennysson Henrik Stagnell Övriga närvarande Stefan Bengtsson Petra Nuca

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. Plats och tid Rådhus Skåne rum 110 kl. 13:00 ande Qalinle Dayib (C) (jäv 61) Jesper Persson (M) Martin HallingströmSkoglund (S) (jäv 61) Ewa Linder (S) Bo Ericsson (M) Elek Oksenfeld (S) Anders Fredriksson

Läs mer

Rådhus Skåne rum 107, kl. 09:30-11:15.

Rådhus Skåne rum 107, kl. 09:30-11:15. Plats och tid Rådhus Skåne rum 107, kl. 09:30-11:15. Beslutande Camilla Palm (M) Kamilla Danielsson (L) Ludvig Ceimertz (M) Dan Berger (S) Övriga närvarande Johanna Näslund, HRdirektör Hanna Sjöberg, praktikant

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. Plats och tid Rådhus Skåne, Plan 1, rum 108 14:00 Beslutande Gunnar Elvingsson, Kristianstads kommun 1 (1) Markus Håkansson, Region Skåne Ersättare Anders Magnusson, Kristianstads kommun Facklig Katarina

Läs mer

Rådhus Skåne rum 107, kl. 09:30-11:30.

Rådhus Skåne rum 107, kl. 09:30-11:30. 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne rum 107, kl. 09:30-11:30. Beslutande Dan Berger (S) Lena Holst (C) Daniél Tejera (L) Ewa Wemby (M) Johanna Näslund, HRdirektör Mattias Wirsén, HR-strateg Lars Tunel, HR-strateg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Samhällsbyggnadsnämnden 2015-05-26 67 (75) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, tisdagen den 26 maj 2015, kl. 17.00-17.40 Beslutande Övriga deltagande Leif Skeppstedt (S) ordf Björn Andersson (M) Morgan

Läs mer

DOM Stockholm

DOM Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT 060209 DOM 2013-12-02 Stockholm Mål nr M 7165-13 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Växjö tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2013-07-04 i mål nr M 2379-13, se bilaga KLAGANDE Söderåsens miljöförbund

Läs mer

Rådhus Skåne rum 107, kl. 09:30-10:55.

Rådhus Skåne rum 107, kl. 09:30-10:55. Plats och tid Rådhus Skåne rum 107, kl. 09:30-10:55. Beslutande Camilla Palm (M) Dan Berger (S) Dick Nystrand (SD) Boel Steen, HR-strateg Rolf Karlsson, HR-strateg Ludvig Ceimertz (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Kommunledningskontoret, Björkhemsvägen 13, kl. 10:00-11:30. Beslutande Pierre Månsson (FP) Kalle Heise (MP) Anders Svensson (S) Fredrik Axelsson (M) Heléne Fritzon

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Miljö- och hälsoskyddsnämnden

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Miljö- och hälsoskyddsnämnden 1(17) Plats och tid Rådhus Skåne rum 114 kl. 13.30-15.00 Beslutande Övriga närvarande Ulf Persson (C) ordförande Ludvig Ceimertz(M) vice ordförande Linnea Sjögren (S) Mahmood Nareman (S) Gunilla Färm (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. Plats och tid Rådhus Skåne, Kristianstad, kl. 08.30-15.30, rum 106 och 110 SAMMANTRÄDESPROTO KOLL 1 (1) ande Göran Sevebrant, ordförande Göran Wagermark Rose-Marie Olin Gunnar Svensson Fredrik Berndt,

Läs mer

Curt Piculell (M) Tjg.ers. Jan-Olov Olsson (C) Tjg.ers. Willy Persson (KD) Tjg.ers. Oscar Revoledo (S) Tjg.ers. Tommy Arvidsson (S) Tjg.ers.

Curt Piculell (M) Tjg.ers. Jan-Olov Olsson (C) Tjg.ers. Willy Persson (KD) Tjg.ers. Oscar Revoledo (S) Tjg.ers. Tommy Arvidsson (S) Tjg.ers. Sammanträdesprotokoll 1(5) 2013-06-19 Miljö- och byggnadsnämnden Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 10.00-14.45 ande Lena Karstensson (M) Knut Svensson (C) Clas Lagerlund (M) Thomas Svensson

Läs mer

Datum då anslaget tas ned

Datum då anslaget tas ned 1 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, rum 310 14:00-17:00 Beslutande Daniél Tejera (L), Ulrika Tollgren (S), vice Christina Silverbern (M) ordförande ordförande Nicholas Harrison (M) Sylvia Olander (M) Pontus

Läs mer

Rådhus Skåne rum 107, kl. 09:30-11:30

Rådhus Skåne rum 107, kl. 09:30-11:30 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne rum 107, kl. 09:30-11:30 Beslutande Camilla Palm (M) Dan Berger (S) Dick Nystrand (SD) Boel Steen, HR-strateg Mattias Wirsén, HR-strateg Jenny Bondesson, HRspecialist Mari

Läs mer

Rådhus Skåne rum 107, kl. 09:30-11:55.

Rådhus Skåne rum 107, kl. 09:30-11:55. Plats och tid Rådhus Skåne rum 107, kl. 09:30-11:55. Beslutande Dan Berger (S) Lena Holst (C) Daniél Tejera (L) Ewa Wemby (M) Övriga närvarande Johanna Näslund, HRdirektör Jenny Bondesson, HRspecialist,

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö- och Bygg- och Räddningsnämnden 2013-01-11 1 (13)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö- och Bygg- och Räddningsnämnden 2013-01-11 1 (13) Miljö- och Bygg- och Räddningsnämnden 2013-01-11 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, fredagen den 11 januari 2013, kl 9.00 10.00. Beslutande John Sundström (S), ordförande Anders

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-08 1 (15) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 12.00 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Svensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Svensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-01 1 (8) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 11.00 12.05 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

Lovisa Eriksson (C) Ulf Uebel (FP) Anders Bergstrand (M) tjg ers Kjell Rosén (MP)

Lovisa Eriksson (C) Ulf Uebel (FP) Anders Bergstrand (M) tjg ers Kjell Rosén (MP) 1(9) Plats och tid Mörby centrum, Tranholmen, kl. 19.00-21.05 Paragrafer 15-22, ej 16 Beslutande Siv Sahlström (C) ordförande Mats Nilsson (M) 1:e vice ordförande Elvy Svennerstål (FP) 2:e vice ordförande

Läs mer

Överförmyndarenheten, Sjukhusvägen 39, Bollnäs, onsdagen den 20 juni 2018 kl 08:45-10:20

Överförmyndarenheten, Sjukhusvägen 39, Bollnäs, onsdagen den 20 juni 2018 kl 08:45-10:20 34 Plats och tid ande Överförmyndarenheten, Sjukhusvägen 39, Bollnäs, onsdagen den 20 juni 2018 kl 08:45-10:20 Ledamöter Marianne Wängelin (S) ersätter Ulf Torstensson (S) Ulrika Dahlberg (MP), Ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljönämnden Sammanträdesdatum Sida 1(14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljönämnden Sammanträdesdatum Sida 1(14) Sida 1(14) Plats och tid Mölndals stadshus, rum 214, klockan 17.30 19.40. Beslutande Elpida Georgitsi (S) Kåre Widenqvist (S) Lars Möglebust (S) My Blomgren (MP), ordförande Lars Selin (V) Annikka Hedberg

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Kvarnen, Stadsbyggnadskontoret 13:00-16.30 Beslutande Stefan Haskå, M, ordf Jan Carlsson, S, v ordf Britt-Marie Angergård Grönqvist, M Kerstin Paborn, FP Ola Forslin,

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen kl. 13:30-16:30

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen kl. 13:30-16:30 1 (12) Paragrafer 59-67 Plats och tid Sessionssalen kl. 13:30-16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande)

Läs mer

Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist (S)

Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist (S) Sammanträdesdatum Sida 1/13 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 16:30 Beslutande Övriga Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske

Läs mer

Sammanträdesdatum Lena Ohlsson (M), vice ordförande. Barn- och utbildningsförvaltningen Paragrafer Håkan Nilsson

Sammanträdesdatum Lena Ohlsson (M), vice ordförande. Barn- och utbildningsförvaltningen Paragrafer Håkan Nilsson 1 1 (1) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid 2017-12-19 Rådhus Skåne, rum 108 08:30-09:30 Ulrika Tollgren (S), ordförande Magnus Åkesson (L) Lena Ohlsson (M), vice ordförande Annelie

Läs mer

Ansökan om tillstånd för installation av enskilt avlopp

Ansökan om tillstånd för installation av enskilt avlopp Miljö- och hälsoskyddskontoret informerar Ansökan om tillstånd för installation av enskilt avlopp www.sigtuna.se Ny anläggning kräver tillstånd! Utsläpp av avloppsvatten i mark, grundvatten eller vattenområde

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 20 augusti (10 )

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 20 augusti (10 ) Miljö- och byggnadsnämnden 20 augusti 2014 1 (10 ) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-10.20 Beslutande Ersättare: Bengt-Olof Persson, ordförande Åsa Hååkman-Felth Stefan Andersson Iréne Frisk

Läs mer

Sammanträdesdatum Lena Ohlsson (M), vice ordförande. Lars Nilsson, personalrepresentant SACO

Sammanträdesdatum Lena Ohlsson (M), vice ordförande. Lars Nilsson, personalrepresentant SACO 1 1 (1) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Rådhus Skåne, rum 310 14:00-15:10 Ulrika Tollgren (S), ordförande Qazim Hasanaj (S) Lena Ohlsson (M), vice ordförande Anna Pettersson (S) Sabina

Läs mer

Ärendeförteckning. Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden. 86 Bygglov för vindkraftverk på Svenstorp 1:3 och Svenstorp 2:7

Ärendeförteckning. Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden. 86 Bygglov för vindkraftverk på Svenstorp 1:3 och Svenstorp 2:7 Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden Sida 1 av 5 Ärendeförteckning 86 Bygglov för vindkraftverk på Svenstorp 1:3 och Svenstorp 2:7 87 Bygglov för vindkraftverk på Brännskulla 7:1 Östra Göinge kommun

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 50-63

Sammanträdesprotokoll 50-63 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2018-04-24 Miljö- och konsumentnämnden Sammanträdesprotokoll 50-63 Sammanträdesdatum 24 april 2018 Plats och tid Port-Anders gata 3, T3, kl 14:30-15:45 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Barn- och utbildningsnämnden, Gröna rummet 14:00-16:05 Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice ordf.

Läs mer

Rådhus Skåne, Plan 1, rum :30 11:55

Rådhus Skåne, Plan 1, rum :30 11:55 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens personalutskott 2017-03-06 Plats och tid Rådhus Skåne, Plan 1, rum 106 09:30 11:55 ande Dan Berger (S) Ellena Dellios Vukic (L) Lena Holst (C) Ewa Wemby (M) Annelie

Läs mer

Rådhus Skåne, Plan 1, rum 106 kl 09:30 10:40

Rådhus Skåne, Plan 1, rum 106 kl 09:30 10:40 Plats och tid Rådhus Skåne, Plan 1, rum 106 kl 09:30 10:40 Beslutande Dan Berger (S) Ellena Dellios Vukic (L) Ewa Wemby (M) Annelie Fälth Simonsson (SD) Ersättare Övriga närvarande Johanna Näslund, HR-direktör

Läs mer

Sammanträdesdatum Beslutande Anders Tell (S) ordförande Lena Ohlsson (M) v ordförande Karl Gemfeldt (C)

Sammanträdesdatum Beslutande Anders Tell (S) ordförande Lena Ohlsson (M) v ordförande Karl Gemfeldt (C) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne rum 108 kl. 08:30 Beslutande Anders Tell (S) ordförande Lena Ohlsson (M) v ordförande Karl Gemfeldt (C) Magnus Åkesson (L) Annelie Fälth Simonsson

Läs mer

Plats och tid: Grå, , kl. 14:00-17:00

Plats och tid: Grå, , kl. 14:00-17:00 Plats och tid: Grå, 2019-02-21, kl. 14:00-17:00 Beslutande: Ersättare: Staffan Broddesson (C) Anders Davidsson (M) Torgny Handreck (S) Anders Ingvarsson (SD) Lina Miremark (Jakaviciute) (L) Jan-Eric Andersson

Läs mer

Miljö- och hälsoskyddsnämnden 2011-03-15 12

Miljö- och hälsoskyddsnämnden 2011-03-15 12 Miljö- och hälsoskyddsnämnden 2011-03-15 12 Plats och tid Konferensrummet, Nämndhuset, Katrineholm kl 13.00 Beslutande Erik Liljencrantz (m) ordförande, Marie-Louise Karlsson (s) 1:e vice ordförande, Göran

Läs mer

Sofia Holm, enhetschef Anki Dymek, Handläggare Caroline Nordlund, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Caroline Nordlund

Sofia Holm, enhetschef Anki Dymek, Handläggare Caroline Nordlund, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Caroline Nordlund 50(19) Plats och tid Sammanträdesrum B, kommunhuset i Edsbyn, onsdagen den 5 september 2018 kl 08:45 ande Ledamöter Marianne Wängelin (S) ersätter Ulf Torstensson (S) Ulrika Dahlberg (MP), Ordförande Cecilia

Läs mer

Lennart Sjödin. Sekreterare... Paragrafer 107-152. Diana Börjesdotter Olsson... 148, omedelbart justerad. Ordförande... Christina Embretsen

Lennart Sjödin. Sekreterare... Paragrafer 107-152. Diana Börjesdotter Olsson... 148, omedelbart justerad. Ordförande... Christina Embretsen PROTOKOLL Datum Plats och tid Beslutande Brandstation, Molinsgatan 2, Ljusdal. Kl 09.30 14.30 Christina Embretsen, ordförande (s) Lennart Sjödin, 1:e vice ordförande (c) Ulla-Britt Gidemalm 2:e vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Lokal Utsikten, måndag 8 juni 2015 kl 08.30 09.30. Eva-Britt Ekberg (S), vice ordförande Ulrica Rönnquist Paavola (S)

Plats och tid Lokal Utsikten, måndag 8 juni 2015 kl 08.30 09.30. Eva-Britt Ekberg (S), vice ordförande Ulrica Rönnquist Paavola (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Lokal Utsikten, måndag 8 juni 2015 kl 08.30 09.30 Beslutande ledamöter Gunnar Johansson (S), ordförande Eva-Britt Ekberg (S), vice ordförande Ulrica Rönnquist

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen sid 1 av 10 Plats och tid Asarumssalen, klockan 17:00 17:20 Beslutande: Per-Ola Mattsson Ordförande (S) Elin Petersson Ledamot (M) Gertrud Ivarsson Vice Ordförande (C) Tommy Strannemalm Ledamot (SD) Marie

Läs mer

söderåsens MILJOFORB Bjuv Klippan Perstorp Svalöv Örkelljunga 116 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-10-04 Dnr 2010.3238 Sida 15(21) TILLSYNSKAMPANJ -AVLOPP, TARSTAD 11:6, SVALÖVS KOMMUN Direktionens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg- och miljönämnden 2017-12-14 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 14.30-15.15 Beslutande Tony Frunk (S), ordförande Tommy Claesson (S) Bengt Hultin (V) Marieanne Matuszewski (S) Charlott

Läs mer

Se bilagd närvaro- och voteringslista

Se bilagd närvaro- och voteringslista Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2010-04-12 1 Plats och tid Måndag 12 april 2010 kl 19.00-19.20 Beslutande Se bilagd närvaro- och voteringslista Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Överklagande av timavgift enligt miljöbalken, fastigheten Plomben 5 i Stockholm

Överklagande av timavgift enligt miljöbalken, fastigheten Plomben 5 i Stockholm Miljöförvaltningen Hälsoskydd Tjänsteutlåtande Sida 1 (4) 2015-08-03 Handläggare Robert Eriksson Telefon: 508 28 951 Till Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Stockholm, MHN 2015-08-25, p 8 Överklagande av

Läs mer