Ärende 13 Årsredovisning Tingsryds AIF

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ärende 13 Årsredovisning Tingsryds AIF"

Transkript

1 Ärende 13 Årsredovisning Tingsryds AIF

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13 Ärende 14 Motion angående omorganisation av skolorna Rävemåla Linneryd

14

15

16 Ärende 15 Redovisning av partistöd 2015 samt godkännande av utbetalning av 2016 års partistöd

17 TJÄNSTESKRIVELSE 1(1) Kommunledningsförvaltningen Daniel Gustafsson Till kommunstyrelsens arbetsutskott Redovisning av partistöd 2015 samt godkännande av utbetalning av 2016 års partistöd Förslag till beslutsformulering Kommunfullmäktige beslutar 1. Redovisning av 2015 års partistöd godkänns för Centerpartiet, Kristdemokraterna, Miljöpartiet, Moderaterna, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna, Tingsrydsalternativet och Vänsterpartiet. 2. Utbetalning av 2016 års partistöd godkänns enligt följande Centerpartiet kr Kristdemokraterna kr Miljöpartiet kr Moderaterna kr Socialdemokraterna kr Sverigedemokraterna kr Tingsrydsalternativet kr Vänsterpartiet kr 3. Miljöpartiets begäran om utbetalning av 2015 års partistöd om kr godkänns/avslås. Beskrivning av ärendet Om regelverket Kommunfullmäktige fastställde Reglemente för partistöd i Tingsryds kommun (bilaga 1). Reglementet baseras på kommunallagens regler om partistöd i 2 kap 9-12 (bilaga 2). Syftet med reglerna om redovisning och granskning är att göra underlag och beslut kring det lokala partistödet öppnare och mer tillgängliga för allmänhet och media. I reglementet har slagits fast att partistödet ska användas till de lokala partiernas opinionsbildande arbete riktat till kommunmedlemmarna och därigenom stärka de lokala partiernas ställning i den kommunala demokratin. Partistödet ska i huvudsak användas för politisk verksamhet i Tingsryds kommun. I reglementet framgår vidare att partistöd betalas ut årligen efter inlämnad ansökan och redovisning av föregående års användning av partistöd. Fullmäktige ska minst en gång per år fatta beslut om utbetalning av partistöd. Som underlag för beslutet ska fullmäktige ha en granskad redovisning från partiet. Redovisningen ska svara på om stödet använts för sitt ändamål. Den ska avse perioden 1 januari 31 december och ges in till fullmäktige senast vid maj månads utgång.

18 Granskningen av partiets redovisning ska utföras av en av partiet särskilt utsedd granskare och är av ett annat slag än revision. Granskningen syftar till att utreda om partiets redovisning ger en rättvisande bild av hur partistödet använts. Gruppledarna i samtliga fullmäktigepartier har informerats om regelverk och tidsplan under våren. I bilaga 3 redovisas SKL:s kommentarer till underlaget för regler om partistöd. Partiernas redovisningar för 2015 års partistöd Kommunledningsförvaltningen har per 31 maj erhållit redovisningar enligt tabell nedan. Påminnelser och begäran om kompletteringar har gjorts i flertalet fall. Redovisningarna finns i bilaga Kommunledningsförvaltningens handläggning i ärendet har begränsats till att kontrollera om lagens och reglementets föreskrivna formkrav är uppfyllda. Detta innebär kontroll så att redovisningarna innehåller de tre delarna: redovisning av förra årets bidrag granskningsintyg från särskild granskare ansökan om utbetalning av årets partistöd Handläggningen omfattar således inte någon bedömning av huruvida partistödet använts för sitt ändamål eller inte, bedömning om redovisningen är korrekt uppställd eller inte etc. Denna bedömning är istället en fråga för politiskt ställningstagande och det är kommunfullmäktige som, utifrån intentionerna i kommunallag och reglemente, bedömer och avgör om redovisningen från respektive parti är ändamålsenlig, så att den kan ligga grund för beslut om utbetalning av innevarande års partistöd. Kommunledningsförvaltningens kontroll av formkraven sammanfattas i nedanstående tabell: 2(4) Parti Innehåller: Redovisning Granskningsintyg Ansökan Centerpartiet x x x Kristdemokraterna x x x Miljöpartiet x * x Moderaterna x x x Socialdemokraterna x ** x Sverigedemokraterna x ** x Tingsrydsalternativet x x x Vänsterpartiet x x x * granskningsintyg har undertecknats av gruppledare och fullmäktigeledamot ** granskningsintyg saknas Utbetalning av 2016 års partistöd Förutsatt att redovisningarna av 2015 års partistöd har godkänts av kommunfullmäktige, ska kommunfullmäktige också besluta om godkännande av utbetalning av 2016 års partistöd för respektive parti. Partistödets storlek har fastställts i reglementet och är således inte föremål för politiskt beslut i det här ärendet. I reglementet framgår att det årliga grundstödet uppgår till kr per parti och att det årliga mandatstödet uppgår till kr per mandat. I samband med beslut om utbetalning av partistöd behöver ställning tas till hur s k tomma stolar ska hanteras. I reglementet anges att partistöd ska betalas ut till de partier som fått mandat i fullmäktige. Vid fördelning av partistöd beaktas endast mandat för vilken ledamot är fastställd enligt 14 kap vallagen. För avgående ledamot utbetalas partistöd (mandatstöd) under högst ett år. Om samtliga ledamöter har avgått utbetalas partistöd (grundstöd) under högst ett år.

19 3(4) Ovanstående hanteras enklast genom att antalet tillsatta platser/mandat vid årets början utgör grund för årets partistöd. Utifrån denna tolkning samt de i reglementet fastställda beloppen för grund- respektive mandatstöd kan 2016 års partistöd beräknas enligt följande: Parti Antal tillsatta mandat/platser per Grundstöd ( kr) Mandatstöd ( kr) Summa partistöd 2016 Centerpartiet kr kr kr Kristdemokraterna kr kr kr Miljöpartiet kr kr kr Moderaterna kr kr kr Socialdemokraterna kr kr kr Sverigedemokraterna kr kr kr Tingsrydsalternativet kr kr kr Vänsterpartiet kr kr kr Totalt kr kr kr Särskild begäran från Miljöpartiet Miljöpartiet begär i sin ansökan även utbetalning av 2015 års partistöd ( kr), då någon utbetalning av detta inte gjordes under 2015 eftersom partiet inte lämnade in någon ansökan om utbetalning. Som skäl för den försenade ansökan för 2015 anger partiet att det beror på personella förändringar i partiet till följd av kommunikationsproblem med före detta kassören. I de tidigare reglerna för partistöd (bilaga 12), som var giltiga för 2015 års partistöd, fastslogs bland annat att storleken på partistödet fastställs årligen av kommunfullmäktige i samband med budget och att partistödet utbetalas en gång om året efter ansökan. Enligt det för 2015 gällande regelverket torde således en försenad ansökan efter budgetårets utgång inte vara giltig. Kommunfullmäktige har att ta ställning till om Miljöpartiets begäran ska godkännas eller avslås. Förslag till beslut Ärendet är en fråga för politisk bedömning och det är kommunfullmäktige som bedömer och tar ställning till godkännande av redovisningar och utbetalningar. Denna skrivelse innehåller därför inget förslag till beslut. Dock anges i inledningen av skrivelsen förslag till beslutsformuleringar som kan användas om kommunfullmäktige godkänner redovisningar och utbetalningar. Ärendets beredning Ärendet har handlagts hos Kommunledningsförvaltningen. Beslutsunderlag/bilagor 1. Reglemente för partistöd i Tingsryds kommun (KF ) 2. Kommunallagen 2 kap Kommentarer till underlaget för regler om partistöd, SKL Centerpartiet 5. Kristdemokraterna 6. Miljöpartiet 7. Moderaterna 8. Socialdemokraterna 9. Sverigedemokraterna 10. Tingsrydsalternativet 11. Vänsterpartiet 12. Regler för utbetalning av partistöd KF (giltiga t o m budgetåret 2015)

20 4(4) Nämndens/styrelsens beslut ska skickas till Ekonomiavdelningen Kansliavdelningen Respektive parti Daniel Gustafsson Ekonomichef Jörgen Wijk Kommunsekreterare

21 Dokumenttyp Reglemente Version 1 Dokumentansvarig Kanslichef Senast reviderad - BILAGA 1 Fastställd KF Diarienummer 2014/ Reglemente för partistöd i Tingsryds kommun Antagen av KF,

22 Utöver vad som gäller i kommunallagen om partistöd gäller bestämmelserna i detta reglemente (KL 2 kap 9-12 ). Rätt till partistöd 1 Partistöd ska betalas ut till de partier som fått mandat i fullmäktige (KL 2 kap 9 ). Vid fördelning av partistöd beaktas endast mandat för vilken ledamot är fastställd enligt 14 kap vallagen. 2 För avgående ledamot utbetalas partistöd (mandatstöd) under högst ett år. Om samtliga ledamöter har avgått utbetalas partistöd (grundstöd) under högst ett år. Ändamål 3 Partistödet ska användas till lokala partiernas opinionsbildande arbete riktat till kommunmedlemmarna och därigenom stärka de lokala partiernas ställning i den kommunala demokratin. Partistödet ska i huvudsak användas för politisk verksamhet i Tingsryds kommun. Utbetalning av partistöd 4 Mottagare av partistöd ska vara en juridisk person med eget plusgiro- bankgiro- eller bankkonto. Partistödet består av: 5 Ett grundstöd per parti om kr/ år, samt Ett mandatstöd för varje mandat i fullmäktige om kr/år Partistöd betalas ut årligen efter inlämnad ansökan och redovisning av förgående års användning av partistöd. Fullmäktige ska minst en gång per år fatta beslut om utbetalning av partistöd. Som underlag för beslutet ska fullmäktige ha en granskad redovisning från partiet samt uträkning enligt 4 ovan.

23 Redovisning 6 Redovisningen ska svara på om stödet använts för sitt ändamål. Den ska avse perioden 1 januari 31 december och ges in till fullmäktige senast vid maj månads utgång. Redovisningen blir offentlig när den lämnas till kommunen. Granskning 7 Granskningen av partiets redovisning utförs av en av partiet särskilt utsedd granskare och är av ett annat slag än revision. Granskningen syftar till att utreda om partiets redovisning ger en rättvisande bild av hur partistödet använts.

24 BILAGA 2 Utdrag ur Kommunallagen, 2 kap Kommunalt partistöd 9 Kommuner och landsting får ge ekonomiskt bidrag och annat stöd till politiska partier för att stärka deras ställning i den kommunala demokratin (partistöd). Partistöd får ges till de politiska partier som är representerade i fullmäktige. Ett parti är representerat om det har fått mandat i fullmäktige för vilket en vald ledamot är fastställd enligt 14 kap. vallagen (2005:837). Partistöd får ges också till ett parti som har upphört att vara representerat i fullmäktige, dock endast under ett år efter det att representationen upphörde. Partistöd får bara ges till ett parti som är en juridisk person. Lag (2013:1053). Ändrad gm SFS 1991:1774, ikraft Ändrad gm SFS 2013:1053, ikraft , överg.best. RÅ 1994 ref. 104 Fråga om kommunalt partistöd utformats så att det är förenligt med 2 kap. 10 kommunallagen Fullmäktige ska besluta om partistödets omfattning och formerna för det. Stödet får inte utformas så, att det otillbörligt gynnar eller missgynnar ett parti. Fullmäktige får besluta att endast mandat för vilket en vald ledamot är fastställd enligt 14 kap. vallagen (2005:837) ska beaktas vid fördelningen av partistödet. Lag (2013:1053). Införd gm SFS 1991:1774, ikraft Ändrad gm SFS 1995:297, ikraft Ändrad gm SFS 2013:1053, ikraft , överg.best. RÅ 1994 ref. 104 Fråga om kommunalt partistöd utformats så att det är förenligt med 2 kap. 10 kommunallagen Fullmäktige ska besluta att en mottagare av partistöd årligen ska lämna en skriftlig redovisning som visar att partistödet har använts för det ändamål som anges i 9 första stycket. Redovisningen ska avse perioden 1 januari 31 december och ges in till fullmäktige senast sex månader efter redovisningsperiodens utgång. En av mottagaren utsedd särskild granskare ska granska om redovisningen ger en rättvisande bild av hur mottagaren har använt partistödet. Granskarens rapport över granskningen ska bifogas redovisningen. Fullmäktige får besluta att stöd inte ska betalas till parti som inte lämnar redovisning och granskningsrapport enligt första och andra styckena. Lag (2013:1053). Införd gm SFS 2013:1053, ikraft , överg.best. 12 Beslut om att betala ut partistöd ska fattas av fullmäktige minst en gång per år. Lag (2013:1053).

25 BILAGA (4) Avdelningen för juridik Helena Linde Kommentarer till underlaget för regler om partistöd En allmän bakgrund I 2 kap. 9 första stycket kommunallagen finns den grundläggande befogenheten för kommuner och landsting att använda kommunala medel för att ge stöd till partiernas arbete. Partistödets ändamål framhålls genom lagtextens definition som innebär att med partistöd avses ekonomiskt bidrag och stöd till politiska partier för att stärka deras ställning i den kommunala demokratin. I 2 kap. 9 andra stycket kommunallagen knyts rätten till partistöd till att partiet är representerat i fullmäktige. Den bestämmelsen har funnits tidigare men är förtydligad. Att vara representerad är detsamma som att länsstyrelsen kan utse en ledamot i sin sammanräkning. Med lagtextens ord är partiet representerat om det har fått mandat i fullmäktige för vilket en vald ledamot är fastställd enligt 14 kap. vallagen (2005:837). I 2 kap. 9 tredje stycket framgår sedan tidigare att partistöd får ges som längst i ett år efter det att ett parti upphört att vara representerat. Om fullmäktige vill utnyttja utrymmet att begränsa partistödet i förhållande till partier som under mandatperioden får tomma stolar i fullmäktige behöver kommunen införa en sådan regel. Stödet för att skapa en lokal regel finns i 2 kap. 10 andra stycket KL där det står att fullmäktige får besluta att endast mandat för vilket en vald ledamot är fastställd enligt 14 kap. vallagen (2005:837) ska beaktas vid fördelningen av partistödet. En stol är tom först när länsstyrelsen inte har något namn att tillgå när det behöver göras en ny sammanräkning efter en avsägelse från en ledamot i fullmäktige. Frågan om transparens i partistödet lyfts fram som särskilt viktig. Lagstiftaren har därför i lag utvecklat krav på årlig redovisning och på egenkontroll av hur partistödet utnyttjas av respektive parti. Handläggningen av sådana ärenden kan innehålla en lång rad svårigheter men utgångspunkten måste vara att prövningen för göras så schabloniserat och enkelt som möjligt med ledning av de få propositionsuttalanden som finns och som citeras i det följande. Sveriges Kommuner och Landsting Post: Stockholm, Besök: Hornsgatan 20 Tfn: växel , Fax: Org nr: , info@skl.se,

26 (4) Kommentarer till underlaget för lokala regler om partistöd 1 Rätten till partistöd Bestämmelsen i 1 i de lokala reglerna innehåller det grundläggande ställningstagandet att lokalt partistöd ska lämnas. Genom bestämmelsen knyts det lokala partistödet till kommunallagens regler. Ändamålet med stödet är att stärka de politiska partiernas ställning i den kommunala demokratin. Avsikten med en så öppen skrivning i lagstiftningen är att fånga in all verksamhet som tillgodoser det syfte som angetts för systemet med partistöd. Följande propositionsuttalande 1 ger en samlad beskrivning av detta syfte. När den kommunala kompetensen vidgades genom att kommuner och landsting fick befogenheten att ge partistöd avsågs fortfarande den s.k. lokaliseringsprincipen upprätthållas som innebär att kommuners och landstings verksamhet ska tillgodose ett till kommunen respektive landstinget knutet intresse (prop. 1969:126 s. 20). I de ursprungliga förarbetena betonades även att stödet skulle främja partiernas informationsverksamhet (prop. 1969:126 s ). Senare har det uttalats att partistödet bör ses som ett allmänt samhälleligt stöd för att förbättra partiernas möjlighet att utveckla en aktiv medverkan i opinionsbildningen bland medborgarna och därigenom stärka den kommunala demokratin (prop. 1991/92:66 s. 8). 2 Grundstöd och mandatstöd Av 2 kap. 10 kommunallagen följer att fullmäktige ska besluta om partstödets omfattning och formerna för det. Kommuner, landsting och regioner har en relativt stor frihet att utforma stödet från sina lokala förutsättningar exempelvis när det gäller storleksrelationerna mellan grundstöd och mandatbundet stöd 2. Partistödet får dock inte utformas så att det på ett otillbörligt sätt gynnar eller missgynnar ett parti. Detta följer direkt av 2 kap. 10 första stycket kommunallagen. Regeringen har gjort bedömningen att det inte behövs någon mer preciserad reglering i lag av vad stödet får användas till och ytterligare precisering i lokala regler framstår inte heller som nödvändiga. 3 Årlig utbetalning Av 2 kap. 12 kommunallagen följer att beslut om utbetalning av partistöd ska fattas i fullmäktige varje år. När beslutet lämpligast fattas för att stämma överens med kommunens budgetsprocess är ett övervägande för den enskilda kommunen eller 1 Prop. 2012/13:5 sid Prop. 1991/92:66 sid 8.

27 (4) landstinget. Detsamma gäller om beslutet om att betala partistödet ska gälla som en förskotts- eller en efterskottsbetalning. Kravet på årligt beslut tar sikte på själva utbetalningsåtgärden. Det innebär inte att det är nödvändigt att årligen ta ställning till stödets nivåer. 4 Begränsningar i rätten till partistöd Vid den årliga fördelningen av partistöd är det möjligt att ta hänsyn till om partiet lyckats bemanna sina platser eller inte. Om det ska vara möjligt att avstå från att betala ut fullt partistöd till partier med tomma stolar behövs en lokal regel för det. Ett sådant förslag finns i underlagets 4 första stycket. Har ett parti minst ett mandat som uppbärs av en ledamot är partiet representerat och har rätt till partistöd i form av både grundstöd och mandatstöd. Har partiet flera platser utan att alla är bemannade kan det mandatbundna partistödet minskas i motsvarande grad. Lyckas partiet inte bemanna någon plats kan också grundstödet dras in. Det kommer i så fall att innebära att partistöd ska utgå i förhållande till valresultatet under hela mandatperioden. Fullmäktige måste dock likafullt fatta årliga beslut om utbetalning. Om kommunen väljer att avstå från möjligheten att begränsa partistödet vid bristande representation i fullmäktige kan därför både första och andra stycket i 4 i underlaget uteslutas. 4 andra stycket i underlaget innehåller ett förslag till utformning av en regel som gör det möjligt att förlänga partistödet för en viss period efter det att representationen upphört. Om en sådan avtrappningsregel är önskvärd och under hur lång avtrappningen ska pågå är en lokal fråga. Av lag följer dock att perioden inte får vara längre än ett år. Väljer man helt att avstå från en reglering kommer partistödet att upphöra samtidigt som representationen upphör. 5 Redovisning, granskning och utbetalning Om kommunen eller landstinget ska ge partistöd ska fullmäktige årligen besluta att parti som får partistöd ska lämna en skriftlig redovisning som visar att partistödet har använts för sitt avsedda ändamål. Redovisningen ska gälla perioden 1 januari 31 december och ges in till fullmäktige senast sex månader efter räkenskapsårets utgång. Det följer av 2 kap. 11 första och andra stycket kommunallagen. Fullmäktige får besluta att partistöd inte ska betalas ut om ett parti som inte lämnat redovisning föregående år. Eftersom partstöd normalt betalas ut i förskott kommer det att blir det en fördröjning innan partistödet kan begränsas i förhållande till ett parti som inte fullgör sin redovisningsskyldighet eller som inte lyckas fylla sina platser.

28 (4) Lagstiftningen är utformad så att det ålägger en kommun eller ett landsting som avser att lämna partistöd att ställa krav på redovisning av stödets användning. Om några krav på redovisning inte ställs, eller om kraven utformas på ett sätt som strider mot bestämmelserna i KL innebär det att partistödet inte är kompetensenligt 3. Fullmäktige får under vissa förutsättningar besluta att stöd inte ska betalas ut. Det följer av 2 kap. 11 tredje stycket kommunallagen. Närmare om innehållet i redovisningen Den närmare utformningen av redovisningen är inte lagreglerad. I propositionen finns vissa vägledande uttalanden 4. Det väsentliga är att redovisningen är utformad på ett sådant sätt att den ger en rättvisande bild av hur mottagaren har använt partistödet. Det innebär bl.a. att redovisningen bör omfatta allt det partistöd som har använts, både det som har mottagits för det senaste året och det som eventuellt sparats från tidigare år. Däremot kan naturligtvis inte partierna tvingas att redovisa användningen av partistöd som har mottagits för tid före det att de föreslagna redovisningsbestämmelserna ska tillämpas. Redovisningen behöver innehålla mer än ett uttalande att stödet har använts för att stärka partiets ställning i den kommunala demokratin. Av redovisningen bör bl.a. framgå i vilken mån överföringar har gjorts till delar av partiorganisationen utanför den utbetalande kommunen eller landstinget samt vilka motprestationer som i så fall har erhållits. Handläggning av det årliga beslutet om utbetalning av partistöd Syftet med reglerna om redovisning och granskning är att göra underlag och beslut kring det lokala partistödet öppnare och mer tillgängliga för allmänhet och media. Hur partierna väljer att presentera hur de utnyttjar sitt stöd i förhållande till medborgare och media är en fråga för respektive parti. De handläggningsåtgärder som ingår i den sedvanliga beredningen inför ett beslut i fullmäktige bör därför ta sikte på att i lag och lokala regler föreskrivna formkrav är uppfyllda. Har inte redovisning lämnats eller saknas ett granskningsintyg ska fullmäktige besluta att stöd inte ska utbetalas. Eftersom partistöd i många kommuner/landsting utbetalas i början verksamhetsåret kommer ordningen i praktiken att leda till en eftersläpning i eventuella återkrav. Varje kommun/landsting får för egen del ta ställning till om förskottsvis utbetalat stöd ska återkrävas eller om beslut att dra in partistöd ska tillämpas på kommande verksamhetsår. 3 Prop. 2013/14:5 sid 80 4 Se prop. 2013/14:5, sid

29 BILAGA 4

30

31

32 BILAGA 5

33

34

35

36 BILAGA 6

37

38

39

40

41

42

43

44 BILAGA 7

45

46

47

48

49 BILAGA 8 Tingsryds Socialdemokratiska Arbetarekommun Linneryd TINGSRYOS KOMMUN Dnr Tingsryds Kommun Ekonomiavdelningen Att: Maria Johansson Box Tingsryd Rekvisition av partistöd till Tingsryds Socialdemokratiska Arbetarekommun rör år 2016 Undertecknad anhåller härmed om att få partistödet på ~ för år 2016 utbetalt. Insättes på Sparbanken Eken AB, Bankgironummer Resultatrapport bifogas. Dag som ovan! Med vänlig hälsning! unilla Svens on Kassör Tingsryds Socialdemokratiska Telefon 0477/31720 BG Org.nr Arbetarekommun Mårslycke, Folkets Park Tingsryd

50 Tingsryds Arbetarekommun Räkenskapsår: Rörelsens intäkter och lagerförändring Resultatrapport Uppställning enligt ÅRL Preliminär Datum: Tot fg år Årsbudget Per/årsbudg Sida:1(2) :49 Senaste vernr: 183 Ack Ack/årsbudg Nettoomsättning 3010 Medlemsavgifter SDF 8 135, , , Möten, sammanträden 0, , , Intäkt, lotterier , , , Intäkt kopiering 0,00 400, , Intäkt,tröjor 2 600,00 0,00 *** 1 700,00 *** 3117 Intäkt Kassar 160,00 0,00 *** 60,00 *** 3610 Partistöd , , ,00 0 S:a Nettoomsättning , , ,00 6 Övriga rörelseintäkter 3985 Lönebidrag , , , Övr ersättn och intäkter 108, , ,00-0 S:a Övriga rörelseintäkter , , ,00-32 S:a Rörelseintäkter och lagerförändring , , ,00-2 Rörelsens kostnader Råvaror och förnödenheter mm 4010 Medlemsavgifter SAP -265, , , Medlemsavgifter övriga -356, , , Kostnad Distriktskongress , , , Kongressfond -372, , , Barn och Ungdomsfond -186,00-500, , Övriga anslag -2500, , , Till Styrelsens förfogande 0, , , S:a Råvaror och förnödenheter mm , , ,00 12 Bruttovinst , , ,00 Övriga externa kostnader 5010 Hyror , , , Städning , , , Samlingsförsäkring 0, , , Datakostnader , , , Förbrukningsinventarier 0, , , Kostnad, kopiering , , , Valkostnader ,51 0,00 0 0, Kostnader 1 Maj , , , Div kostnader -500, , , Annonser , , , Kostn telefonkataloger , , , Reklamtrycksaker -9315, , , Uppvaktning -614, , , Kontorsmaterial -173, , , Internet , , , Telefon , , , Porto -3811, , , Övr kostnader -250, , , Aktiviteter 0, , , Möten, sammanträden , , , Kostnad, studier , , , Kostnad, reseersättningar -795, , , Kostnad, lotterier märken , , ,00 43

51 Tingsryds Arbetarekommun Räkenskapsår: Maj märken S:a Övriga externa kostnader Resultatrapport Uppställning enligt ÅRL Preliminär Datum: Tot fg år Årsbudget Per/årsbudg , , , ,73 Sida:2(2) :49 Senaste vernr: 183 Ack Ack/årsbudg 0, ,14 15 Personalkostnader 7010 Löner, kontorsanställda , , , Arbetsgivaravgifter , , , Gruppförs, AGB AGL -450,00-450, ,00 0 S:a Personalkostnader , , ,00 51 S:a Rörelsens kostnader inkl råvaror mm , , ,14 29 Rörelseresultat fire avskrivningar , ,00 *** ,86 *** Rörelseresultat efter avskrivningar , ,00 *** ,86 *** Rörelseresultat före finansiella intäkter och kostnader , ,00 *** ,86 *** Resultat från finansiella investeringar Övriga ränteintäkter och liknande resultatposter 8300 Ränteintäkter 3 258, ,00 S:a Övriga ränteintäkter och liknande , resultatposter 3 258, , , Räntekostnader och liknande resultatposter 8490 Avgifter pg bank -250,00-250, ,00 0 S:a Räntekostnader och liknande resultatposter -250,00-250, ,00 0 S:a Resultat från finansiella investeringar 3 008, , ,43 98 Resultat efter finansiella intäkter och kostnader , , , Resultat före bokslutsdispositioner och skatt , , , Resultat före skatt , , , Beräknat resultat , , , Redovisat resultat ,43 0,00 0 0,00 0

52 BILAGA 9

53

54

55 BILAGA 10

56

57

58

59

60 BILAGA 11 Tingsryds Kommun TINGSRYOS KOMMUN Ekonomiavd Dnr Kommunalt Partistöd 2016 Vänsterpartiet Tingsryd ansöker om partistöd för Vårt pg-konto är: &Lä Jörgen Forsberg, kassör V-Tingsryd Bilaga: Balansräkning för 2015 Budget för 2016 SinikOW x 2 2 '77411 ' J2-67-7/

61 Balansräkning för Vänsterpartiet Tingsryd 2015 Ingående Saldo : Utgående Saldo : 7.768: :05 Intäkter under 2015: :05 Ingående saldo 7.768:05 Partianslag Tingsryds kommun: :- Medlemsavgifter: 1.215:- Kostnader under 2015: :- Plusgiroavgifter 1.305:- Annonser 2.120:- Inköp, ex pennor, godis, ballonger m.m :- Tingsryds Marknad 600:- Tillstånd, polisen 250:- Tingsryds Kommun, tryck av framtidsplan 750:- V-partiet Kronoberg, 5.100:- Övrigt; Mediautb., sponsring klass 9/Dackeskolan, Julgrupp, reklamskyltar, mediemsavg 4.034: cha Jörgen Forsberg, kassör Vänsterpartiet Tingsryd Britta Mård, revisor Eva Rydberg, revisor

62 BUDGET FÖR VÄNSTERPARTIET TINGSRYD 2016 Intäkter ;05 Överskott ;05 Kommunalt bidrag :- Medlemsavg :- Utgifter :05 V-Kronoberg 5.000:- Tingsryds Marknad 600:- Reklam 5.000:- (sponsring klass 9, reklamskyltar m.m) Annonser 3.000:- Polistillstånd 1.500:- Valfond :- (mål till valet ) Övrigt 3.378:05 Jörgen Forsberg, kassör V-partiet Tingsryd 1

63

64 BILAGA 12

65 Ärende 16 Ansökan om bidrag till Väckelsångsdagarna

66

67

68

69 Ärende 17 Årsredovisning 2015 VOB Kronoberg

70

71

72

73

74

75

76

77

78

79

80

81

82

83

84

85

86

87

88

89 Ärende 18 Ansökan om tillstånd för kameraövervakning för inventering av rovdjur

90

91

92

93

94

95

96

97

98

99

100

101 Ärende 19 Ansökan om tillstånd för kameraövervakning vid Vattenpalatset Kaskad

102

103

104

105

106

107

108

109

110

111

112

113

114

115

116

117 Ärende 20 Delårsbokslut Tingsryds kommunföretag AB

118

119

120

121

122

123

124

125

126

127

128

129 Ärende 21 Delårsbokslut Tingsrydsbostäder AB

130

131

132

133

134

135

136

137

138

139

140

141

142

143

144 Ärende 22 Delårsbokslut Tingsryds Energi AB

145

146

147

148

149

150

151

152

153

154

155

156

157

158

159

160

161 Ärende 23 Delårsbokslut Tingsryds Utveckling och Fastighets AB

162

163

164

165

166

167

168

169

170

171

172

173

174 Ärende 24 Delårsbokslut stiftelsen Tingsrydsbostäder

175

176

177

178

179

180

181

182

183

184

185

186

187

8 Regler för kommunalt partistöd i Höörs kommun

8 Regler för kommunalt partistöd i Höörs kommun Kommunfullmäktige FÖREDRAGNINGSLISTA Datum 2014-12-08 Sida 9 (18) Dnr KSF 2013/312 8 Regler för kommunalt partistöd i Höörs kommun Förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar. Förslaget till Regler

Läs mer

Regler för kommunalt partistöd

Regler för kommunalt partistöd Styrdokument Dokumenttyp: Regler Beslutat av: Kommunfullmäktige Fastställelsedatum: Kommunfullmäktige 2014-09-25 130 Ansvarig: Kanslichefen Revideras: Vart 4:e år, inför ny mandatperiod Följas upp: Minst

Läs mer

Regler för lokalt partistöd i Danderyds kommun

Regler för lokalt partistöd i Danderyds kommun 1(8) Kommunstyrelsen 2014-09-01 Regler för lokalt partistöd i Danderyds kommun Ärendet Den 1 februari 2014 trädde nya regler för kommunalt partistöd i kommunallagen (1991:900) i kraft. Lagändringen innebär

Läs mer

Partistöd. Regler och rutiner för Norsjö Kommun från Anpassade till ändringar i kommunallagen som trädde i kraft

Partistöd. Regler och rutiner för Norsjö Kommun från Anpassade till ändringar i kommunallagen som trädde i kraft Partistöd Regler och rutiner för Norsjö Kommun från 2015-01-01. Anpassade till ändringar i kommunallagen som trädde i kraft 2014-02-01. Dokumenttyp Dokumentägare Beslutsinstans Giltig till Regler och rutiner

Läs mer

anta regler för lokalt partistöd i Österåkers kommun, i enlighet med tjänstudåtande, daterat (bilaga).

anta regler för lokalt partistöd i Österåkers kommun, i enlighet med tjänstudåtande, daterat (bilaga). 1 Österåker Kommunkansliet Till Kommunstyrelsen Datum 2014-12-04 Dnr KS 2014/0349 Regler för lokalt partistöd i Österåkers kommun Sammanfattning I slutet av år 2013 överlämnade Regeringen till Riksdagen

Läs mer

Tjänsteskrivelse Utbetalning av kommunalt partistöd 2015

Tjänsteskrivelse Utbetalning av kommunalt partistöd 2015 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE 2014-11-20 DNR KS 2014.487 KAROLIN STAAF SID 1/2 TF. ENHETSLEDARE KS KANSLI/ARKIVARIE KAROLIN.STAAF@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Utbetalning av kommunalt

Läs mer

Utbetalning av partistöd 2019

Utbetalning av partistöd 2019 TJÄNSTESKRIVELSE 2019-01-02 1(2) Dnr KS 2019/000038 Ekonomi Utbetalning av partistöd 2019 Beskrivning av ärendet Enligt Mörbylånga kommuns reglemente för lokalt partistöd ska fullmäktige varje år vid sitt

Läs mer

Regler. Regler för partistöd

Regler. Regler för partistöd Regler Regler för partistöd 1 Styrdokument Handlingstyp: Regler för partistöd Diarienummer: KS/2017:827 Beslutas av: Kommunfullmäktige Fastställelsedatum: 2018-03-05 17 Dokumentansvarig: Funktionschef

Läs mer

Partistöd - ändring i Kommunallagen

Partistöd - ändring i Kommunallagen MISSIV 1(2) 2014-11-04 LJ 2014/1422 Landstingsstyrelsen Partistöd - ändring i Kommunallagen Bakgrund Från och med innevarande mandatperiod har vissa ändringar i Kommunallagen skett vad avser regler för

Läs mer

Regler. Regler för partistöd

Regler. Regler för partistöd Regler Regler för partistöd 1 Styrdokument Handlingstyp: Regler för partistöd Diarienummer: KS/2014:211 Beslutas av: Kommunfullmäktige Fastställelsedatum: 2014-11-24, 126 Dokumentansvarig: Funktionschef

Läs mer

Lokalt partistöd för Götene kommun

Lokalt partistöd för Götene kommun Lokalt partistöd för Götene kommun Upprättad: 2015-04-22 Antagen av: Kommunfullmäktige Datum för antagande: 2015-06-15, 85 Kontaktperson: André Enarsson Lokalt partistöd Från och med 1 februari 2014 finns

Läs mer

Förslag till nya regler för partistöd i Eskilstuna kommun

Förslag till nya regler för partistöd i Eskilstuna kommun Kommunstyrelsen 2017-11-16 Kommunledningskontoret Ledningsstaben KSKF/2017:638 Andreas Lindbom 016-710 54 80 1 (2) Kommunstyrelsen Förslag till nya regler för partistöd i Eskilstuna kommun Förslag till

Läs mer

Tjänsteskrivelse av kanslichef Teresa Fridell, Vägledning för redovisning av erhållet kommunalt partistöd samt granskningsrapport

Tjänsteskrivelse av kanslichef Teresa Fridell, Vägledning för redovisning av erhållet kommunalt partistöd samt granskningsrapport 1(1) KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2017-02-27 43 Partistöd för 2017 Dnr 2017-000032 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att för 2017 utbetala följande belopp i grund-

Läs mer

Reglemente för partistöd i Stockholms läns landsting

Reglemente för partistöd i Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting i (i) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2014-10-29 LS 1410-1094 Landstingsstyrelsen Föredragande landstingsråd: Torbjörn Rosdahl Ärendebesla*ivning I ärendet föreslås ett reglemente

Läs mer

FÖRSLAG 2014:66 LS Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Reglemente för partistöd i Stockholms läns landsting

FÖRSLAG 2014:66 LS Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Reglemente för partistöd i Stockholms läns landsting FÖRSLAG 2014:66 LS 1410-1094 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Stockholms läns landsting PROTOKOLL 10/2014 Landstingsstyrelsen Sammanträdesdag 2014-11-04 17 224 LS 1410-1094 Ärendebeskrivning I

Läs mer

290 Nya regler för partistöd från och med den 15 oktober 2018 (KSKF/2017:638)

290 Nya regler för partistöd från och med den 15 oktober 2018 (KSKF/2017:638) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-11-28 Sida 1(2) 290 Nya regler för partistöd från och med den 15 oktober 2018 (KSKF/2017:638) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Kommunledningskontorets

Läs mer

Regler för kommunalt partistöd m.m.

Regler för kommunalt partistöd m.m. Landstingsdirektörens stab Kanslienheten TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2014-10-15 Landstingsfullmäktige Sida 1(2) Referens Diarienummer 140725 Regler för kommunalt partistöd m.m. Förslag till beslut Landstingsfullmäktige

Läs mer

7. Regler för kommunalt partistöd Dnr 2014/185-104

7. Regler för kommunalt partistöd Dnr 2014/185-104 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 12 (32) 2014-06-16 Ks 7. Regler för kommunalt partistöd Dnr 2014/185-104 Nya regler för kommunalt partistöd har träff i kraft 1 februari 2014. Sveriges kommuner och

Läs mer

Utbetalning av kommunalt partistöd för 2015

Utbetalning av kommunalt partistöd för 2015 Tjänsteskrivelse VARMDO KOMMUN 2014-11-14 HandIggare Per Fogeiström Kansli- och utvecklingsavdelningen Diarienummer 14KS/0489 Kommunstyrelsen Utbetalning av kommunalt partistöd för 2015 Förslag till beslut

Läs mer

Ändring i regler för kommunalt partistöd

Ändring i regler för kommunalt partistöd TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jonas Sverkén 2014-09-10 KS 2014/0639 0480-450044 Rev 2014-10-28 Kommunfullmäktige Ändring i regler för kommunalt partistöd Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 34 Dnr KS/2017:128

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 34 Dnr KS/2017:128 Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2018-02-07 1 (1) Sida 34 Dnr KS/2017:128 Partistödsmallen Bakgrund Kommunallagen har sedan valperioden 2018-2018 gett kommunfullmäktige i

Läs mer

Dnr KS/2014: Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att. Ej justerat

Dnr KS/2014: Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att. Ej justerat SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KF 15:1 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-12-03 22/42 KS 232 Dnr KS/2014:505-104 Partistöd för mandatperioden 2014-2018 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Läs mer

Redovisning av partistöd 2017 samt ändring av regler för partistöd

Redovisning av partistöd 2017 samt ändring av regler för partistöd TJÄNSTESKRIVELSE 1(3) Datum Diarienummer 2018-11-26 KLK 2018/473 Handläggare Kanslichef Elisabeth Aidemark Kansliavdelningen Elisabeth.Aidemark@hassleholm.se Kommunfullmäktige Redovisning av partistöd

Läs mer

Reglemente om ekonomiska förutsättningar för partier

Reglemente om ekonomiska förutsättningar för partier Reglemente om ekonomiska förutsättningar för partier Antaget av fullmäktige den 26 april 2018, 87 Gäller fr.o.m. den 1 januari 2019 Dnr 2017/2143 Sida 2 av 7 Innehåll 1. PARTISTÖD... 4 Inledning... 4 Representationskrav...

Läs mer

Redovisning av erhållet kommunalt partistöd avseende år 2016

Redovisning av erhållet kommunalt partistöd avseende år 2016 TJÄNSTEUTLÅTANDE Stabsavdelningen Dnr KS/2017:212-104 2017-08-03 1/2 Handläggare Tobias Rundström 0152-29252 Redovisning av erhållet kommunalt partistöd avseende år 2016 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Regler för partistöd för mandatperioden KSN

Regler för partistöd för mandatperioden KSN KF 14 11 juni 2018 17 (30) KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2018-05-30 88 Regler för partistöd för mandatperioden 2019-2022 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Läs mer

Utbetalning av kommunalt partistöd för 2015

Utbetalning av kommunalt partistöd för 2015 Tjänsteskrivelse VARMDO KOMMUN 2014-12-22 Handläggare Per Fogeiström Kansli- och utvecklingsavdelningen Diarlenummer 14KS/0489 Kommunstyrelsen Utbetalning av kommunalt partistöd för 2015 Förslag till beslut

Läs mer

Ändring av regler för det kommunala partistödet. (AU 316) KS

Ändring av regler för det kommunala partistödet. (AU 316) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-11-04 272 Ändring av regler för det kommunala partistödet. (AU 316) KS 2014-405 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets förslag

Läs mer

Regler för stöd till de politiska partierna i Region Jämtland Härjedalen. Version: 3. Beslutsinstans: Regionfullmäktige

Regler för stöd till de politiska partierna i Region Jämtland Härjedalen. Version: 3. Beslutsinstans: Regionfullmäktige partierna i Region Jämtland Version: 3 Beslutsinstans: Regionfullmäktige ÄNDRINGSFÖRTECKNING Version Datum Ändring Beslutat av 1. 2013-01-23 Nyutgåva Landstingsfullmäktige, 184 2. 2014-11-25 3. 2015-11-25

Läs mer

241 Utbetalning av partistöd för 2017 (KSKF/2016:547)

241 Utbetalning av partistöd för 2017 (KSKF/2016:547) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2016-11-29 Sida 1(3) 241 Utbetalning av partistöd för 2017 (KSKF/2016:547) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Partistöd betalas ut för första halvåret

Läs mer

Handling 2017 nr 234. Redovisning av partistöd för Till Göteborgs kommunfullmäktige

Handling 2017 nr 234. Redovisning av partistöd för Till Göteborgs kommunfullmäktige Handling 2017 nr 234 Redovisning av partistöd för 2016 Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker stadsledningskontorets förslag i tjänsteutlåtande den 16 november

Läs mer

Redovisningen ska ske senast den 30 juni året efter att partistödet utbetalats.

Redovisningen ska ske senast den 30 juni året efter att partistödet utbetalats. TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2018-08-07 RS180296 Regionkontoret Styrning och stöd Samuel Lindh Nämndtjänsteman Regionstyrelsen Redovisning av partistöd 2017 Förslag till beslut Regionstyrelsen föreslår

Läs mer

Datum Dnr Regler för partistöd och stöd till politiska ungdomsorganisationer

Datum Dnr Regler för partistöd och stöd till politiska ungdomsorganisationer Regionstyrelsen BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-12-09 Dnr 1402218 1 (7) Regionstyrelsen Regler för partistöd och stöd till politiska ungdomsorganisationer i Ordförandens förslag Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Ökad insyn i partiers finansiering - ett utbyggt regelverk (SOU 2016:74)

Ökad insyn i partiers finansiering - ett utbyggt regelverk (SOU 2016:74) YTTRANDE Vårt ärendenr: 16/06452 2017-01-20 Ert dnr: Sektionen för demokrati och styrning Martin Lidhamn Justitiedepartementet 10333 STOCKHOLM Ökad insyn i partiers finansiering - ett utbyggt regelverk

Läs mer

Redovisning av partistöd för 2016

Redovisning av partistöd för 2016 Missiv 1(2) Kommunstyrelsens förvaltning Datum Diarienummer 2017-05-02 KS/2017:128 Handläggare Carina Stolt Tfn 0142-851 11 Kommunfullmäktige Redovisning av partistöd för 2016 Bakgrund I kommunallagens

Läs mer

Regler för partistöd i Region Östergötland samt utbetalning av partistöd år 2015.

Regler för partistöd i Region Östergötland samt utbetalning av partistöd år 2015. BESLUTSUNDERLAG 1(2) Ledningsstaben Peder Björn 2014-08-21 LiÖ 2014-934 Landstingsstyrelsen Regler för partistöd i Region Östergötland samt utbetalning av partistöd år 2015. Nya regler för kommunalt partistöd

Läs mer

Partistöd för mandatperioden

Partistöd för mandatperioden PROTOKOLLSUTDRAG 15:1 Kommunstyrelsen KS 256 2018-11-28 1/2 Dnr KS/2018:510-104 Partistöd för mandatperioden 2018-2022 Beslut Kommunstyrelsen förslår kommunfullmäktige besluta att 1. fastställa partistödets

Läs mer

Nr DiarieNr Ärendemening Anm Nr KS Yttrande - Laglighetsprövning enligt kommunlagen

Nr DiarieNr Ärendemening Anm Nr KS Yttrande - Laglighetsprövning enligt kommunlagen KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare m.fl. Kommunstyrelsen OBS! Tiden Tid och plats: Kommunstyrelsen kallas till extra sammanträde 2017-05-09 kl. 17.00 i kommunhuset, rum Hävringe Catharina

Läs mer

Sida Kommunstyrelsen

Sida Kommunstyrelsen Gagnefs kommun Sainmanträdesdaturn Kommunstyrelsen 20 17-1 1-21 28 Dur KS/20l7:41/10 Ks 165 Redovisning av partistöd 2016 Kommunstvrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. Godkänna inkomna redovisningar

Läs mer

Utbetalning av partistöd 2019 (18/KS 0262)

Utbetalning av partistöd 2019 (18/KS 0262) MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Kommunfullmäktige 2019-02-11 16 Utbetalning av partistöd 2019 (18/KS 0262) Sammanfattning Enligt antaget reglemente för kommunalt partistöd (reviderat för 2019) ska kommunfullmäktige

Läs mer

Ärenden Sid Paragraf Föredragande Ekonomi/månadsrapport Ekonomichef Ingela Bergare

Ärenden Sid Paragraf Föredragande Ekonomi/månadsrapport Ekonomichef Ingela Bergare STORFORS KOMMUN Datum 2016-11-03 Ersättare, pressen m fl FÖR KÄNNEDOM KALLELSE Ledamöterna i Kommunstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: Måndagen den 14 november 2016, kl. 08.15. Plats: Sammanträdesrum

Läs mer

Torsdag kl 18:00 i Kommunfullmäktiges sessionssal, Stadshuset

Torsdag kl 18:00 i Kommunfullmäktiges sessionssal, Stadshuset Kallelse Kommunfullmäktige 2016-05-16 Kommunfullmäktige sammanträder Torsdag 2016-05-26 kl 18:00 i Kommunfullmäktiges sessionssal, Stadshuset Celso Silva Goncalves Ordförande Kallelse Kommunfullmäktige

Läs mer

Nya principer för beräkning av anslag till partierna i kommunfullmäktige

Nya principer för beräkning av anslag till partierna i kommunfullmäktige Utlåtande 2006:8 RI (Dnr 019-4964/2005) Nya principer för beräkning av anslag till partierna i kommunfullmäktige Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande 1. Förslag till nya principer

Läs mer

Revisionsrapport Marks kommun Charlie Lindström December 2018

Revisionsrapport Marks kommun Charlie Lindström December 2018 www.pwc.se Revisionsrapport Granskning av kommunstyrelsens uppsiktsplikt Charlie Lindström December 2018 Innehåll 1. Inledning... 2 1.1. Bakgrund... 2 1.2. Revisionsfråga... 2 1.3. Revisionskriterier...

Läs mer

SMC Uppsala Sida: 1 Resultatrapport Utskrivet: 11-10-14

SMC Uppsala Sida: 1 Resultatrapport Utskrivet: 11-10-14 SMC Uppsala Sida: 1 Resultatrapport Utskrivet: 111014 Räkenskapsår: 100901 110831 Senaste vernr: A102 Resultatenhet: Hela föreningen Period: 100901 110831 Perioden Rörelsens intäkter och lagerförändring

Läs mer

Redovisning av partistödets användning 2015 och utbetalning av partistöd för 2017 Svar på återremiss från kommunfullmäktige

Redovisning av partistödets användning 2015 och utbetalning av partistöd för 2017 Svar på återremiss från kommunfullmäktige TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Sida 2017-01-02 KSF 2016/48 1 (8) KOMMUNLEDNINGSKANSLI Kommunkansliet Kommunfullmäktige Redovisning av partistödets användning 2015 och utbetalning av partistöd för

Läs mer

Valärenden. Nominering: Ingen nominering har inkommit Kommunfullmäktige

Valärenden. Nominering: Ingen nominering har inkommit Kommunfullmäktige TJÄNSTESKRIVELSE 1(1) 2019-01-17 Kommunsekreterare Louise Davidsson Kommunledningskontoret 0451-26 83 57 louise.davidsson@hassleholm.se Valärenden KLK 2019/34-1 Avsägelse av uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige

Läs mer

Revisionsberättelse. Till Stockholmscenterns distriktsstämma. Orgnr 802000-4829

Revisionsberättelse. Till Stockholmscenterns distriktsstämma. Orgnr 802000-4829 Revisionsberättelse Till Stockholmscenterns distriktsstämma Orgnr 802000-4829 Vi av Stockholmscenterns distriktsstämma valda revisorer har granskat årsredovisning, räkenskaper samt styrelsens förvaltning

Läs mer

Övriga rörelseintäkter 3990 Övriga bidrag 1 500,00 1 500,00 S:a Övriga rörelseintäkter 1 500,00 1 500,00

Övriga rörelseintäkter 3990 Övriga bidrag 1 500,00 1 500,00 S:a Övriga rörelseintäkter 1 500,00 1 500,00 Resultatenhet: 1 "Styrelsen" Rörelsens intäkter och lagerförändring Nettoomsättning 3510 Medlemsavgifter 4 500,00 4 500,00 S:a Nettoomsättning 4 500,00 4 500,00 Övriga rörelseintäkter 3990 Övriga bidrag

Läs mer

Årsbokslut för Åtvidabergs Golfklubb Räkenskapsåret

Årsbokslut för Åtvidabergs Golfklubb Räkenskapsåret Årsbokslut för Åtvidabergs Golfklubb 822000-5808 Räkenskapsåret 2018-01-01 2018-12-31 23 Förvaltningsberättelse Styrelsen för Åtvidabergs Golfklubb, 822000-5808 får härmed avge årsredovisning för 2018.

Läs mer

Förenklat årsbokslut för. Hemmesta Södra Vägförening Organisationsnummer: 717903 8000 814000-2653*

Förenklat årsbokslut för. Hemmesta Södra Vägförening Organisationsnummer: 717903 8000 814000-2653* Dokument: Förenklat årsbokslut för verksamhetsåret 2014-15 Förenklat årsbokslut för Hemmesta Södra Vägförening Organisationsnummer: 717903 8000 814000-2653* Räkenskapsåret 2014 15 Innehåll: Resultaträkningar

Läs mer

Summa Nedansiljans BK Summa tillgångar Summa skulder KASSA BANK FORDRINGAR

Summa Nedansiljans BK Summa tillgångar Summa skulder KASSA BANK FORDRINGAR Nedansiljans BK 2018-04-12 KASSA BANK FORDRINGAR 474 Kassa & handkassa 209 528 Alla bankonton 6000 obetalade kursavgifter 4*1500 Summa tillgångar 216002 LEV. SKULDER ÖVRIGA SKULDER -2 060 Ej bokförda I

Läs mer

Möjlighet för borgarråd att själv välja hur lönen skall fördelas inom ramen för partiets resurser Motion av Ann-Margarethe Livh m.fl.

Möjlighet för borgarråd att själv välja hur lönen skall fördelas inom ramen för partiets resurser Motion av Ann-Margarethe Livh m.fl. Utlåtande 2005: RI (Dnr 219-3787/2002) Möjlighet för borgarråd att själv välja hur lönen skall fördelas inom ramen för partiets resurser Motion av Ann-Margarethe Livh m.fl. (v) (2002:63) Kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunstyrelsen rar hälmed överlämna stadsledningskontorets tjänsteskrivelse gällande Partistöd - administrativt stöd.

Kommunstyrelsen rar hälmed överlämna stadsledningskontorets tjänsteskrivelse gällande Partistöd - administrativt stöd. Kommunstyrelsen I (I) 2014-11-28 Handläggare Boel Kvist Er Referens V år Referens 2014/425.013.940 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen rar hälmed överlämna stadsledningskontorets tjänsteskrivelse gällande.

Läs mer

Begäran om översyn av bestämmelserna om val till styrelse och nämnder i kommunallagen och lagen om proportionellt valsätt

Begäran om översyn av bestämmelserna om val till styrelse och nämnder i kommunallagen och lagen om proportionellt valsätt SKRIVELSE Vårt dnr: 14/6614 2014-12-12 Avdelningen för juridik Germund Persson Justitiedepartementet 103 33 Stockholm Kopia: Finansdepartementet E-post: ju.registrator@regeringskansliet.se Fi.registrator@regeringskansliet.se

Läs mer

DOM. 2011-12- 06 Meddelad i Stockholm. ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Förvaltningsrätten i Stockholms dom den 8 oktober 2010 imål nr 34590-10, se bilaga A

DOM. 2011-12- 06 Meddelad i Stockholm. ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Förvaltningsrätten i Stockholms dom den 8 oktober 2010 imål nr 34590-10, se bilaga A KAMMARRÄ TTEN DOM 2011-12- 06 Meddelad i Stockholm Sida 1 (5) KLAGANDE Tommy Hansson Sverigedemokraterna Box 19137 15227 Södertälje Västra Södertörn MOTPART Södertälje kommun 151 89 Södertälje ÖVERKLAGAT

Läs mer

Föreningen HjärtLung Laholm

Föreningen HjärtLung Laholm Detta är HjärtLung Laholms 25:e verksamhetsår. Föreningen HjärtLung Laholm Verksamhetsberättelse för 2016 Antalet registrerade medlemmar vid årets slut 164 st. fördelat jämnt på kvinnor och män. Vi har

Läs mer

Kommunallagen LAGTEXTHÄFTET TOLFTE UPPLAGAN 2011

Kommunallagen LAGTEXTHÄFTET TOLFTE UPPLAGAN 2011 Kommunallagen LAGTEXTHÄFTET TOLFTE UPPLAGAN 2011 Provläsning av kapitel 1 och 2 Kommunallagen Lagtexthäftet Tolfte upplagan 2011 Sveriges Kommuner och Landsting Hornsgatan 20, 118 82 Stockholm Tfn 08-452

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(14)

Sammanträdesprotokoll 1(14) Sammanträdesprotokoll 1(14) Plats och tid Kommunhusets sessionssal klockan 09:00-10:48 ande Ordförande Kent Persson (V) Johanna Odö (S) Christer Wallin (S) Lisa Bäckman (V) Olle Rahm (S) Johanna Odö (S)

Läs mer

Borås Lars Lyborg Ordförande. Riksförbundet Mobil Fritid c/o Lars Lyborg Mellomgårdsgatan Borås Bg

Borås Lars Lyborg Ordförande. Riksförbundet Mobil Fritid c/o Lars Lyborg Mellomgårdsgatan Borås Bg Årsstämma Elmia 08-09-2017 2017/08/04 08:56 Kallelse till Förbundsstämma 2017 Riksförbundet Mobil Fritid (RMF). Härmed kallas samtliga medlemsföreningar och klubbar till den årliga Förbundsstämman. Plats:

Läs mer

Svenska Taidoförbundet

Svenska Taidoförbundet svenska taidoförbundet Swedish Taido Association www.taido.nu Ekonomisk berättelse, Svenska Taidoförbundet 2013 Året 2013 har präglats av VM i Finland, vilket har drivit upp omsättningen jämfört med budget

Läs mer

Ringstorp Folkets Hus Årsredovisning Verksamhetsåret 2011

Ringstorp Folkets Hus Årsredovisning Verksamhetsåret 2011 Ringstorp Folkets Hus Årsredovisning Verksamhetsåret 2011 Byggnadsföreningen Folkets Hus upa i Örtomta Org nr: 722000-0751 Hemsida: www.ringstorp.net Ringstorp Folkets Hus Sida 1(6) Årsredovisning 2011

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-04-12 1 Tid och plats Klockan 14.00-16:40, (del av ordinarie sammanträde vid samma tid) Huangshan, Kommunhuset, (Ajournering klockan 15:40-15:45) Beslutande Elof Jonsson (C), ordf

Läs mer

Ändringar i revisorernas reglemente

Ändringar i revisorernas reglemente TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jonas Sverkén 2017-09-21 KS 2017/0824 50044 Rev 2017-10-25 Kommunfullmäktige Ändringar i revisorernas reglemente Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Reglemente för kommunrevisionen

Reglemente för kommunrevisionen Styrande dokument Senast ändrad 2017-06-13 Reglemente för kommunrevisionen Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentnamn Reglemente för kommunrevisionen Fastställd/Upprättad Kommunfullmäktige 227 2017-06-13

Läs mer

Förvaltningsberättelse Stretereds Samfällighetsförening (Org nr: ), 2017 Våra gamla armaturer kring vägar har bytts ut mot modernare LED be

Förvaltningsberättelse Stretereds Samfällighetsförening (Org nr: ), 2017 Våra gamla armaturer kring vägar har bytts ut mot modernare LED be Förvaltningsberättelse Stretereds Samfällighetsförening (Org nr: 717907 0292), 2017 Våra gamla armaturer kring vägar har bytts ut mot modernare LED belysning som förbrukar betydligt mindre ström. Mycket

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Falköping

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Falköping 1(8) Årsredovisning Bostadsrättsföreningen Falköping 1 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Falköping 1 får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31

Läs mer

Frågestund på kommunfullmäktige - allmänheten och ledamöter

Frågestund på kommunfullmäktige - allmänheten och ledamöter 1(15) Kf 22 Dnr 2019/000036 Frågestund på kommunfullmäktige - allmänheten och ledamöter Allmänhetens frågestund är en stående punkt på fullmäktiges dagordning i enlighet med i kommunfullmäktiges arbetsordning

Läs mer

Reglemente för kommunens revisorer

Reglemente för kommunens revisorer Styrande dokument Senast ändrad 2018-10-16 Reglemente för kommunens revisorer Dokumenttyp Reglemente Dokumentnamn Reglemente för kommuns revisorer Fastställd/Upprättad Kommunfullmäktige 263 2018-10-16

Läs mer

Bolagsordning. Hunnebergs Kungajakt- och Viltmuseum AB. Antagen av kommunfullmäktige , 2

Bolagsordning. Hunnebergs Kungajakt- och Viltmuseum AB. Antagen av kommunfullmäktige , 2 Hunnebergs Kungajakt- och Viltmuseum AB Antagen av kommunfullmäktige 2015-02-25, 2 Innehållsförteckning 1 Firma... 1 2 Styrelsens säte... 1 3 Föremål för bolagets verksamhet... 1 4 Ändamålet med bolagets

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - tilläggsupplysningar

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-05-31. Skrivelse från kommunens revisorer angående handläggning av evenemangsstöd

Sammanträdesdatum 2011-05-31. Skrivelse från kommunens revisorer angående handläggning av evenemangsstöd SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesdatum 2011-05-31 14 (33) 139 Dnr 2011/105 Skrivelse från kommunens revisorer angående handläggning av evenemangsstöd INLEDNING

Läs mer

Hela Sverige ska leva Sandviken. Förslag till dagordning för ordinarie föreningsstämma 24 april Val av ordförande och sekreterare för stämman

Hela Sverige ska leva Sandviken. Förslag till dagordning för ordinarie föreningsstämma 24 april Val av ordförande och sekreterare för stämman Hela Sverige ska leva Sandviken Förslag till dagordning för ordinarie föreningsstämma 24 april 2019 1. Val av ordförande och sekreterare för stämman 2. Val av två justeringspersoner 3. Fråga om stämman

Läs mer

Ärende Föredragande Anteckningar tjänsteman. 2. Besök vid Idrotten 1. Samtal om kommande planer SJ Kl 08.30

Ärende Föredragande Anteckningar tjänsteman. 2. Besök vid Idrotten 1. Samtal om kommande planer SJ Kl 08.30 KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT KALLELSE/ UNDERRÄTTELSE Tid: Måndagen den 3 november 2014, kl. 08.30 Plats: Fastigheten Idrotten 1 samt kommunstyrelsens sammanträdesrum Åsnen, Torggatan 12, Tingsryd Ärende

Läs mer

Reglemente för revisorerna i Tingsryds kommun

Reglemente för revisorerna i Tingsryds kommun Dokumenttyp Reglemente Version 2 Dokumentansvarig Kanslichef Senast reviderad 2015-01-26 Fastställd KF 2008-02-28 Diarienummer 2015/31 003 Reglemente för revisorerna i Tingsryds kommun Antaget av kommunfullmäktige

Läs mer

Datum Finansdepartementet: Betänkandet Vital kommunal demokrati (SOU 2012:30)

Datum Finansdepartementet: Betänkandet Vital kommunal demokrati (SOU 2012:30) KS 4 5 SEPT 2012 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Davidsson Per Datum 2012-08-20 Diarienummer KSN-2012-0766 Kommunstyrelsen Finansdepartementet: Betänkandet Vital kommunal demokrati (SOU 2012:30) Förslag

Läs mer

Leader Gästrikebygden 1 (1) 802441-3083 Utskriven: 2010-03-12, 09:13 2009-01-01-2009-12-31 T o m ver nr: A 301

Leader Gästrikebygden 1 (1) 802441-3083 Utskriven: 2010-03-12, 09:13 2009-01-01-2009-12-31 T o m ver nr: A 301 Leader Gästrikebygden 1 (1) 802441-3083 Utskriven: 2010-03-12, 09:13 2009-01-01-2009-12-31 T o m ver nr: A 301 Balansrapport TILLGÅNGAR Omsättningstillgångar 2009-01-01 Förändring 2009-12-31 1630 Skattekonto

Läs mer

Reglemente för revisorerna i Hjo kommun

Reglemente för revisorerna i Hjo kommun Reglemente för revisorerna i Hjo kommun Dokumenttyp Reglemente Fastställd/upprättad 2006-11-27 av Kommunfullmäktige 16 Senast reviderad - Detta dokument gäller för Revisionen Giltighetstid Tills vidare

Läs mer

Kammarkollegiet kan ge stiftelser tillstånd att ändra sina föreskrifter. En sådan ändring kallas permutation.

Kammarkollegiet kan ge stiftelser tillstånd att ändra sina föreskrifter. En sådan ändring kallas permutation. Senast ändrad 2015-01-12 Kammarkollegiet Permutation av stiftelser Kammarkollegiet kan ge stiftelser tillstånd att ändra sina föreskrifter. En sådan ändring kallas permutation. En stiftelse är en s.k.

Läs mer

Summa. Nedansiljans BK Summa tillgångar Summa skulder Ekonomisk. KASSA BANK fordringar

Summa. Nedansiljans BK Summa tillgångar Summa skulder Ekonomisk. KASSA BANK fordringar Nedansiljans BK 2018-05-17 KASSA BANK fordringar 754 Kassa & handkassa 193 108 Alla bankonton 2 800 Obetalade kurser / allmänlydnad Summa tillgångar 196662 LEV. SKULDER ÖVRIGA SKULDER -600 Ej bokförda

Läs mer

Tjänsteställe, handläggare Datum Dnr Sida Landstingets kansli Anita Wiklander. att utse Anders Gäfvert att jämte ordförande justera dagens protokoll.

Tjänsteställe, handläggare Datum Dnr Sida Landstingets kansli Anita Wiklander. att utse Anders Gäfvert att jämte ordförande justera dagens protokoll. PROTOKOLL 13 20 Tjänsteställe, handläggare Landstingets kansli Anita Wiklander 2016-09-27 16LS5 1(8) Tid: 2016-09-27 Plats: Landstingets kansli Härnösand NÄRVARANDE Ledamöter Lars-Erik Nordin (C) Maj-Lis

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2018-11-14 161 KS 402/18 Nytt reglemente för krisledningsnämnden Beslut Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige

Läs mer

Årsredovisning. för. Fjällbete i Åredalens ek förening 769608-9874

Årsredovisning. för. Fjällbete i Åredalens ek förening 769608-9874 1(7) Årsredovisning för Fjällbete i Åredalens ek förening 76968-9874 Styrelsen får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 212-1-1-212-12-31. Innehållsförteckning Sida

Läs mer

Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet.

Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet. Bilaga till beslut om bidrag Version 2011:2 Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. 1. Tillämpning Dessa villkor reglerar bidrag enligt beslut av regeringen eller Regeringskansliet

Läs mer

Humlevägens Samfällighetsförening https://humlevagen.wordpress.com/ Styrelsemöte. Tid: 21 april 2015 kl Plats: Humlevägen 47

Humlevägens Samfällighetsförening https://humlevagen.wordpress.com/ Styrelsemöte. Tid: 21 april 2015 kl Plats: Humlevägen 47 Sida 1 av 2 Humlevägens Samfällighetsförening https://humlevagen.wordpress.com/ Styrelsemöte Tid: 21 april 2015 kl 19.00 Plats: Humlevägen 47 Närvarande: Bo Nathorst Westfelt, Ronny Johansson, Joachim

Läs mer

Kommunrevisionens granskning av kommunstyrelsens uppsiktsplikt

Kommunrevisionens granskning av kommunstyrelsens uppsiktsplikt 1 (5) 3 Dnr 2017/00469 194 Kommunrevisionens granskning av kommunstyrelsens uppsiktsplikt s beslut 1 beslutar att lämna svar till revisionen angående kommunstyrelsens uppsiktsplikt enligt yttrande nedan.

Läs mer

REGLEMENTE FÖR HÄRRYDA KOMMUNS REVISORER

REGLEMENTE FÖR HÄRRYDA KOMMUNS REVISORER REGLEMENTE FÖR HÄRRYDA KOMMUNS REVISORER Gällande från den 26 februari 2018 Fastställt av kommunfullmäktige den 26 februari 2018, 34 REGLEMENTE FÖR HÄRRYDA KOMMUNS REVISORER Revisionens formella reglering

Läs mer

Årsbokslut. Socialdemokraterna i Stockholm

Årsbokslut. Socialdemokraterna i Stockholm Årsbokslut Socialdemokraterna i Stockholm 2008 1 Stockholms arbetarekommun Organisationsnummer 802000-1627 Årsbokslut för räkenskapsåret 2008 Styrelsen för Stockholms arbetarekommun avger härmed följande

Läs mer

Årsredovisning. Järna Ridklubb

Årsredovisning. Järna Ridklubb Årsredovisning för Järna Ridklubb 815600-7505 Räkenskapsåret 2016 1 (7) Styrelsen för Järna Ridklubb, med säte i Järna, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016. Förvaltningsberättelse Information

Läs mer

Kommunrevisorernas reglemente

Kommunrevisorernas reglemente Kommunrevisorernas reglemente Styrdokument Styrdokument Dokumenttyp: Reglemente Beslutad av: Kommunfullmäktige 2006-10-25, 106 Dokumentansvarig: Kommunchefen Reviderad av: - 2 Innehållsförteckning Kommunrevisorernas

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2014-11-03, kl 1300-1600 ande Kurt Wennberg, S Anne Niska, S Laila Mäki, S Stig Töyrä, KD Åke Johdet, S Övriga deltagande Lena

Läs mer

Kommunfullmäktige. Ärendenr: KS 2014/335 Fastställd: Reviderad senast: FÖRFATTNINGSSAMLING. Revisionsreglemente

Kommunfullmäktige. Ärendenr: KS 2014/335 Fastställd: Reviderad senast: FÖRFATTNINGSSAMLING. Revisionsreglemente Kommunfullmäktige Ärendenr: KS 2014/335 Fastställd: 2006-11-27 Reviderad senast: 2016-10-31 FÖRFATTNINGSSAMLING Revisionsreglemente 2/8 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Revisionens roll...

Läs mer

Bredbandsutbyggnad Bråta med omnejd Ekonomisk förening

Bredbandsutbyggnad Bråta med omnejd Ekonomisk förening Årsredovisning för Bredbandsutbyggnad Bråta med omnejd 769625-5475 Räkenskapsåret 2016-01-01 2016-12 31 Innehållsförteckning Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Redovisningsprinciper

Läs mer

Möjlighet för borgarråd att själv välja hur lönen skall fördelas inom ramen för partiets resurser Motion av Ann-Margarethe Livh m.fl.

Möjlighet för borgarråd att själv välja hur lönen skall fördelas inom ramen för partiets resurser Motion av Ann-Margarethe Livh m.fl. Utlåtande 2006:23 RI (Dnr 219-3787/2002) Möjlighet för borgarråd att själv välja hur lönen skall fördelas inom ramen för partiets resurser Motion av Ann-Margarethe Livh m.fl. (v) (2002:63) Kommunstyrelsen

Läs mer

Ägardirektiv för Vadstena turism och näringsliv AB

Ägardirektiv för Vadstena turism och näringsliv AB Ägardirektiv för Vadstena turism och näringsliv AB Dessa ägardirektiv gäller för verksamheten i Vadstena turism och näringsliv AB, (organisationsnummer 559098-4208), nedan kallad bolaget, och är antagna

Läs mer

Revisionsreglemente för Piteå kommun

Revisionsreglemente för Piteå kommun Revisionsreglemente för Piteå kommun Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Revisionsreglemente för Piteå kommun Reglemente 2006-11-20 178 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig/processägare

Läs mer

Samfälligheten Brynhild

Samfälligheten Brynhild Årsredovisning för Samfälligheten Brynhild Räkenskapsåret 2008-01-01-2008-12-31 Samfälligheten Brynhild 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Samfälligheten Brynhild, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Stretereds Samfällighetsförening

Stretereds Samfällighetsförening Årsredovisning för Stretereds Samfällighetsförening Räkenskapsåret 2018-01-01-2018-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Noter 5 Underskrifter 6

Läs mer

Årsredovisning för Testbolaget AB

Årsredovisning för Testbolaget AB Årsredovisning för avseende perioden 2016-01-01-2016-12-31 Fastställelseintyg Undertecknad representant för () intygar dels att denna kopia av årsredovisningen stämmer överens med originalet, dels att

Läs mer

Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget. Den budget som har godkänts av bidragsgivaren skall följas.

Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget. Den budget som har godkänts av bidragsgivaren skall följas. Bilaga 2 Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. Förvaltningsavdelningen Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. 1 Tillämpning Dessa villkor reglerar bidrag

Läs mer